Wie ben ik? (week 24 tm 26) Inhoud: Wie ben je? Identiteit, jezelf kennen en accepteren; jezelf tot de orde roepen. Bijbel: Jona (Jona)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie ben ik? (week 24 tm 26) Inhoud: Wie ben je? Identiteit, jezelf kennen en accepteren; jezelf tot de orde roepen. Bijbel: Jona (Jona)"

Transcriptie

1 1 juni 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke vorming van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening, foto, puzzel of tekst. De (Bijbel-)verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt Trefwoord verschillende thema s uit de leefwereld van de kinderen, de samenleving en de Bijbel aan de orde. De kleurenposter geeft telkens aan welk thema in een bepaalde periode actueel is. De komende weken staan de volgende verhalen centraal: Spreken is zilver (week 21 t/m 23) Inhoud: Spreken, liegen, fluisteren, roepen. Je mond opendoen of zwijgen. Bijbel: Ester (Ester) Wie ben ik? (week 24 tm 26) Inhoud: Wie ben je? Identiteit, jezelf kennen en accepteren; jezelf tot de orde roepen. Bijbel: Jona (Jona) In deze ouderbrief vertellen we meer over het thema Wie ben ik? (13 juni t/m 1 juli) Ik weet hoe je heet, maar ken ik je wel? Wie ben jij? Vertel het mij! Zo begint een liedje in de onderbouw. De kinderen kennen elkaar natuurlijk van naam en gezicht. En nu, aan het eind van het schooljaar, zullen ze ontdekt hebben dat er over ieder van hen heel wat meer te vertellen valt! In dit thema staat het Bijbelverhaal van Jona centraal. Die naam doet meestal wel een belletje rinkelen: Dat is die van de walvis, toch? Maar wie is deze Jona eigenlijk? De Bijbel beschrijft hem als de profeet die een opdracht van God weigert: Jona heeft geen zin om de mensen in het verre Nineve te waarschuwen en zo te redden. Jona blijkt een mopperkont die meer bezig is met zichzelf dan met zijn medemens. En als God hem weerwoord geeft, voelt hij zich op zijn teentjes getrapt. Het Bijbelverhaal functioneert als een spiegel en stelt ons de vraag: Wie ben jij eigenlijk? Het prikkelt de kinderen om na te denken over karaktereigenschappen van Jona én van zichzelf: ben ik afwachtend of doortastend, opgewekt of somber, open of gesloten? Om jezelf te leren kennen heb je ook anderen nodig. Kinderen zijn, bewust of onbewust, veel bezig met hun zelfbeeld en hun imago: Wat vind ik van mezelf? Hoe zien mijn klasgenootjes mij? Wat voor beeld heeft de juf/meester van mij? Zo ontdekken ze stukjes van hun identiteit. Heel concreet en dichtbij

2 Je herkent me aan de rommel op mijn kamer. Aan het eten dat ik eet. Aan de doodgewone dingen, die ik zelf misschien niet weet. Ook dit laatste, de dingen die mensen zelf misschien niet weten, krijgen via het verhaal van Jona een kans. Hoe ga je om met schuld, angst, verantwoordelijkheid? Eén ontdekking zullen we zeker doen: uiteindelijk weten we nooit alles van onszelf. We zullen altijd in staat zijn om te veranderen, en anderen en onszelf te verrassen. The leader in me Op vrijdag 13 mei zijn we met het gehele team op bezoek geweest bij It Ambyld in Drachten. Daar konden we in de praktijk zien hoe deze school werkt met de boom van de 7 gewoonten. We werden gastvrij ontvangen en kregen na een presentatie de gelegenheid om in de klassen te kijken. Het was voor ons een leerzame ervaring. In het nieuwe schooljaar krijgen we ondersteuning bij het implementeren van de 7 gewoonten. Het gaat erom leerlingen belangrijke gewoonten mee te geven die hen helpen zichzelf te ontwikkelen en waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Het gaat vooral over zelf-leiderschap. Kinderen leren wat hun aandeel in de dingen is en durven verantwoordelijkheid te nemen. De eerste studiedagen hiervoor zijn al gepland in de laatste week van de zomervakantie. Als bijlage bij deze nieuwsbrief kunt u meer lezen over gewoonte 7. Schoolfotograaf Zoals u weet komt er vrijdag a.s. een fotograaf op school. Van alle kinderen wordt een individuele foto en/of familieportret gemaakt. Tevens worden de verschillende groepen op de gevoelige plaat vastgelegd. Zijn er thuis nog broertjes/zusjes die u (samen met uw schoolgaande kind) gefotografeerd wilt hebben? Dan kunt u zich om 8.30 uur melden bij school. De fotograaf zou het erg leuk vinden wanneer de kinderen van groep 1/2 en eventuele jongere broertjes/zusjes, een knuffel meenemen. Verbouwing Hoewel het aan de buitenkant niet zichtbaar is wordt er door diverse partijen al maandenlang hard gewerkt aan de totstandkoming van de verbouwing van de school. Op dit moment is het echter nog steeds niet duidelijk of er in de zomervakantie verbouwd kan worden. We houden u op de hoogte!

3 Kerk-schooldienst Zondag 5 juni is er weer een kerk-schooldienst waarin ds. Sita Hofstra zal voorgaan. Het thema van de dienst is "Mag ik dan bij jou schuilen?" De dienst wordt gehouden in de Dorpskerk en begint om 9:30 uur. Van harte welkom! Wijziging studiedag We wijzen u er nogmaals op dat de studiedag die op 29 juni gepland stond, vervalt. Deze studiedag wordt verschoven naar woensdag 15 juni. De kinderen zijn dus op 15 juni vrij en worden op 29 juni op school verwacht. We zijn nu begonnen met de eerste toetsweek en volgende week vindt de tweede toetsweek plaats. Op en staan veel online oefeningen om rekenen, taal, maar ook om vakken zoals techniek en topo te oefenen. Ook bevatten deze sites gerichte oefeningen voor de Cito-toets. Andere schooltijden en website Naar aanleiding van de presentatie van Adelien Buruma op de ouderavond van 12 mei over Andere tijden in het onderwijs, kunt u meer informatie vinden op onze website Muziekexamen groep 5 De leerlingen van groep 5 hebben nu bijna 2 jaar muziekles gehad van meester Ep. Op woensdag 8 juni vindt het theorie examen plaats en op donderdag 16 juni het praktisch examen. Voor het theorie examen hebben de kinderen een blaadje met theorievragen gekregen. Bij het praktisch examen moet de toonladder van C goed gefloten kunnen worden en een van de liedjes van de lijst. Direct na het praktisch examen is de diploma uitreiking. De ouders zijn hierbij op 16 juni om 9:00 uur van harte uitgenodigd! Oud papier Zoals u tijdens de ouderavond heeft kunnen horen legt Pieter Vonk zijn taak als coördinator van het oud papier met ingang van het nieuwe schooljaar neer. We zijn daarom op zoek naar iemand die deze taak van hem wil overnemen. Pieter: ook langs deze weg willen we je heel hartelijk dankzeggen voor het vele werk dat je voor de oudpapierkas van school hebt verricht! We publiceren hierbij nogmaals de brief die u in maart omtrent de inzameling van het oud papier heeft ontvangen:

4 Afgelopen periode zijn via de nieuwsbrief van school een aantal oproepen voor hulp gedaan met betrekking tot het inzamelen van oud papier in de dorpskern van Sumar. Hierop is vrijwel geen respons gekomen. Wel is gebleken dat niet voor iedereen duidelijk is wat het doel en de baten zijn van deze inzamelingsaktie. Daarom hierbij een toelichting. Het oud papier van Sumar wordt ingezameld door ouders en vrijwilligers. In de buitenwijken (Sumarreheide, Harstewei/Mienskerwei, Greate Buorren/Iestwei en Hearrenwei) wordt dit geregeld en opgehaald door de bewoners van deze straten en in het dorp wordt dit gedaan met behulp van een kraakpers auto van Omrin. De opbrengst hiervan is ca. 3000,00 per jaar en wordt gebruikt voor diverse activiteiten op school. Met ingang van het lopende schooljaar is een aantal vaste ouders/ vrijwilligers gestopt, omdat hun kinderen pas, of soms al langere tijd geleden, de basisschool hebben verlaten. Na een oproep voor nieuwe vrijwilligers heeft een aantal mensen zich aangemeld. Dit is echter maar een kleine groep en voor de rondgang door het dorp is steeds een drietal mensen nodig. Omdat inzamelactie ca. 10 keer per jaar plaatsvindt, betekent dit dan ook dat het vrijwel altijd dezelfde personen zijn die hiervoor in actie moeten komen. Wanneer mensen uit deze groep dan verhinderd zijn door ziekte, werk of andere omstandigheden, wordt het erg lastig om de route te bemannen. Dit zou op termijn kunnen betekenen dat we de inzamelingsaktie moeten opzeggen waardoor de school de inkomsten moet missen en dus een aantal activiteiten niet meer bekostigd kunnen worden. Daarom nogmaals een dringende oproep voor hulp. Met 30 vrijwilligers uit het dorp hoeft iedereen maar 1 keer per schooljaar te lopen. Dit zou toch mogelijk moeten zijn in een dorp als Sumar! De laatste inzamelingen van dit schooljaar vinden plaats op 10 juni en 8 juli. We starten om 18:00 uur en zijn meestal rond 19:30 uur klaar. Wie helpt mee? U kunt zich aanmelden bij school. HVO Hier een klein bericht van HVO. Met de kleuters heb ik onderzocht of dat wat je hoort altijd klopt. Of dat wat je ziet altijd klopt en of dat wat je voelt altijd klopt. En hoe voelt het met een blinddoek? Soms klopt iets niet helemaal. Daarna zijn we goed gaan kijken en denken over wat er gebeurt in de lente. Daarna hebben we deze bloemen en vlinders gemaakt. Felicitaties We feliciteren de bruidsparen Sytze Koster & Amanda Nijholt en Peter Zuidema & Klaske Middel die respectievelijk op 16 en 20 juni in het huwelijk zullen treden. We wensen jullie samen met jullie kinderen, familie en vrienden een prachtige dag toe!

5 Leerlingen We verwelkomen Oscar Walczyk en Rekal Teklayalmedom als nieuwe leerlingen op school. Beide kinderen zijn 4 jaar en zitten in de kleutergroep. Delina Teklayalmedom is de grote zus van Rekal. Zij gaat nu nog 4 dagen per week naar de Papilio in Burgum en is 1 dag per week in groep 4. Dit zal op termijn worden uitgebreid met meer dagen op onze school en minder op Papilio. Oscar, Rekal en Delina: van harte welkom op It Bynt en wensen jullie heel veel plezier op onze school toe! Agenda 3 jun. Schoolfotograaf 4 jun. Verjaardag juf Liesbeth 5 jun. Kerk-schooldienst 6 jun. Start toetsweek 2 10 jun. Oud papier 14 jun. MR en SR 15 jun. Studiedag team: kinderen vrij 15 jun. GMR 23 jun. Schoolreis groep jun. Schoolreis groep jun. Schoolkamp groep jun. Schoolkamp groep jul. Schoolkamp groep jul. Nieuwsbrief Verjaardagen 6 jun. Fenja Boonstra 9 jaar 10 juni Wilco van der Veen 11 jaar 10 juni Jildert Veltman 7 jaar 12 juni Chris Dusseljee 10 jaar 16 juni Tymen Zuidema 12 jaar 16 juni Nynke Mellema 10 jaar 19 juni Anna Havinga 7 jaar 18 juni Marieke Anema 7 jaar 23 juni Jochum van Dellen 10 jaar 24 juni Aly Marije Algra 7 jaar 26 juni Aniek de Vries 10 jaar 26 jun. Eadsger Rijpma 5 jaar 28 juni Gosse Zandstra 12 jaar 29 juni Anna Bergsma 10 jaar Van harte gefeliciteerd! Fan herte lokwinske! Happy birthday!

6 Meldknop pesten Kinderen die gepest worden of zien dat andere kinderen gepest worden, kunnen daarvan een melding maken via de meldknop op Een hartelijke groet, mede namens het team, Baukje Bijma Nieuws uit andere organisaties Jeugdteams Tytsjerksteradiel Bij de Jeugdteams van Tytsjerksteradiel kunt u terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien. De gezinswerkers van deze teams ondersteunen jeugdigen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en hun ouders / verzorgers als er vragen of problemen zijn. Vragen Ouders en opvoeders kunnen diverse (hulp)vragen hebben. Heeft mijn kind ADHD? Welke zorg past er bij mijn kind? Is mijn kind dyslectisch? Waarom is mijn kind zo angstig? Mijn kind eet slecht, wat kan ik doen? Waarom is mijn kind altijd zo boos? Ontwikkeld mijn kind zich wel goed? Met al dit soort vragen kunt u bij de Jeugdteams terecht. Nieuwsbrief Jeugd en jongeren Professionals In de Jeugdteams werken professionals. Ze hebben veel ervaring en kennis. Ze werken dichtbij u in de dorpen. Ze geven advies en kunnen uw vragen beantwoorden. Dit kan indien gewenst anoniem. Als u contact opneemt met het Jeugdteam, maakt één van de medewerkers een afspraak met u om langs te komen. Samen gaat u op zoek naar een oplossing die past bij uw situatie. Netwerk De Jeugdteams werken vanuit een netwerk en hebben contacten met tal van organisaties in de gemeente. Denk hierbij aan scholen, consultatiebureaus, politie, Dorpenteams of vrijwilligersorganisaties. Ze reageren op de signalen die ze via dit netwerk krijgen. De gezinswerkers uit de teams gekoppeld aan een dorp. Tichtby Elkoar Wilt u meer informatie over de Jeugdteams en Dorpenteams in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen? Kijkt u dan eens op de site Op deze site kunt u alle vragen en antwoorden vinden over zorg, werk en jeugd. Heeft u een (hulp)vraag? Dan kunt u contact opnemen met het Jeugdteam: of mail info@cjgtytsjerksteradiel.nl.

7 Gewoonte 7: Houd de zaag scherp Evenwicht voelt het best In het verhaal bij gewoonte 7 horen we dat Elsie op een dag tijdens de les op school in slaap valt. Het blijkt dat ze veel van lezen houdt en overdag en s nachts leest. Ze doet niets anders meer dan lezen en wanneer haar vriendin Lily vraagt of ze zin heeft om te kleuren geeft Elsie aan dat ze uitgeput is en ze leest verder. Even later staat Stuiter voor de deur. Ga je mee fietsen? vraagt hij. Nee, dank je zegt Elsie. Ik heb er de energie niet voor. Sluiter raadt haar aan vitamines te slikken zodat ze weer fit wordt. Even later komt Steven aan de deur. Hij wil Elsie meenemen naar het Vissenoogmeer want hij wil haar daar een nieuw melodietje laten horen dat hij heeft ingestudeerd. Elsie zegt dat ze geen tijd heeft want ze is aan het lezen. Steven geeft aan dat ze altijd nog kan lezen, soms moet je gewoon gaan liggen en luisteren en naar de wolken kijken. Elsie pakt haar boek weer op maar valt al snel in slaap. Wanneer het etenstijd is wordt ze door moeder gewekt. Voel je je wel goed? vraagt ze. Elsie geeft aan dat ze doodmoe is waarop moeder antwoordt: Ik denk dat jij teveel leest. Lezen is leuk, maar je hebt in je leven behoefte aan evenwicht. Je moet op zoek gaan naar dingen die je niet alleen met je geest doet. Doe ook dingen met je hart, je lichaam en je ziel. Moeder legt uit dat je het hart gebruikt wanneer je met je vrienden speelt. Je lichaam gebruik je als je aan beweging doet. Je ziel wanneer je iets rustig doet waardoor je je van binnen helemaal fris gaat voelen. Om evenwicht in je leven te krijgen zijn alle vier dingen belangrijk. De volgende dag vraagt Elsie aan Lily of ze nog wil kleuren. Gelukkig is dat het geval en samen kleuren ze de hele ochtend. Bij het afscheid geeft Elsie een mooie kaart aan Lily want ze vindt haar een goede vriendin. Mijn hart voelt zich goed bij jou. s Middags gaat ze naar Stuiter. Mijn lichaam heeft beweging nodig zegt ze. Heb je nu zin om te fietsen? Samen fietsen ze een heel stuk en als ze terugkomen zegt Elsie: Bedankt Stuiter, ik heb erg genoten. Mijn lichaam voelt zich een stuk beter. Laten we dit vaker doen. Samen met Steven gaat ze daarna naar het Vissenoogmeer, waar Steven op zijn mondharmonica zijn nieuwe melodietje speelt. Elsie ligt lekker in het gras en kijkt naar de wolken. Wat voelt ze zich fijn. Dank je Steven, zegt ze. Je muziek heeft mijn ziel goed gedaan. Als ze thuis komt vertelt ze aan moeder dat ze zich evenwichtig voelt omdat ze een fijne dag heeft gehad waarin ze verschillende dingen heeft gedaan. In het verhaal van gewoonte 7 herkennen we veel van onze tijd. Ook wij zijn geneigd om ons met een ding bezig te houden, denk maar aan de invloed van de computer en social media. Soms is er geen tijd voor andere zaken. Het evenwicht is dan weg en we voelen ons moe en niet fit. Als we voor afwisseling zorgen en spelen afwisselen met iets maken van bijvoorbeeld lego en ook tijd nemen om na te denken of om ons heen te kijken dan merken we dat de afwisseling in activiteiten zorgt voor een ontspannen gevoel. Houd de zaag scherp door je tijd te verdelen zodat je aandacht geeft aan de vier delen die ons opladen: lichaam, hart, geest en ziel. Neem de tijd om eens te kijken waar we tijd in steken. Veel plezier toegewenst met het scherp houden van de zaag!

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 35 schooljaar

Nieuwsbrief nummer 35 schooljaar 08-06-2016 Nieuwsbrief nummer 35 schooljaar 2015-2016 Agenda voor de komende weken 09/10-06-16 Schoolfotograaf 22 t/m 24-06 Schoolkamp groep 7 en 8 23-06-2016 Schoolreis groep 4, 5 en 6 12-07-2016 Juffendag

Nadere informatie

14 december 2016 Trefwoord Kinderen van goede wil (week 49 t/m 51; kerstthema) Afscheid juf Liesbeth

14 december 2016 Trefwoord Kinderen van goede wil (week 49 t/m 51; kerstthema) Afscheid juf Liesbeth 14 december 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening,

Nadere informatie

18 november 2016 Trefwoord Verbinden (week 46 t/m 48) The leader in me Kerst Whatsapp

18 november 2016 Trefwoord Verbinden (week 46 t/m 48) The leader in me Kerst Whatsapp 18 november 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening,

Nadere informatie

Jan Steen: het Sint Nicolaasfeest

Jan Steen: het Sint Nicolaasfeest 2 december 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening,

Nadere informatie

17 juni 2016 jaargang 24 nummer 39

17 juni 2016 jaargang 24 nummer 39 17 juni 2016 jaargang 24 nummer 39 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De opbrengst

Nadere informatie

Doarpsskoalle Sumar 6 september 2017

Doarpsskoalle Sumar 6 september 2017 Doarpsskoalle Sumar 6 september 2017 Schooljaar 2017-2018 De kop is er af. Na 6 weken zomervakantie zijn we weer begonnen en beginnen we langzamerhand weer te wennen aan het schoolse ritme. Samen met u

Nadere informatie

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018 September 2018 nieuwsbrief 3 september 12 september Contactavond Stakingsdag 16 september Openingsdienst Ontmoetingskerk 9.30 uur 25 september Schoolfotograaf 26 september Start Kinderpostzegelactie 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

19 september. Trefwoord. No 3 19 september

19 september. Trefwoord. No 3 19 september No 3 19 september C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 19 september In de afgelopen weken zijn in alle groepen informatieavonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Schoolagenda Donderdag 18 januari Ma 22 januari t/m vrij 2 februari Donderdag 1 februari 19.00 uur Schoonmaakavond Cito toetsweken alle groepen 15.30 uur Leerlingenarena Nieuws

Nadere informatie

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen Schoolnieuws 16-12-2016 PBS De afgelopen weken hebben we in alle klassen lessen gegeven rond het thema sociale veiligheid. Het gaat er om dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school, waarbij

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

3 april. Trefwoord. No 15 3 april

3 april. Trefwoord. No 15 3 april No 15 3 april C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 3 april In alle groepen werken we naar het paasfeest toe. Pasen is een

Nadere informatie

Trefwoord Week 22 t/m 23: Spreken is zilver Inhoud: Spreken, liegen, fluisteren, roepen. Je mond opendoen of zwijgen. Nieuwsbrief woensdag 1 juni

Trefwoord Week 22 t/m 23: Spreken is zilver Inhoud: Spreken, liegen, fluisteren, roepen. Je mond opendoen of zwijgen. Nieuwsbrief woensdag 1 juni Nieuwsbrief woensdag 1 juni Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Vakantieroosters Junivakantie Korfbal Woensdag 1 juni Op 1 juni begint de meteriologische zomer. Een mooi seizoen breekt aan. Geniet van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

BRUG nieuws. PCBS De Brug Catharina-Amalialaan 66d 1432 JT Aalsmeer tel Agenda. Nieuwsbrief nr. 9 verschijnt op donderdag 19 mei 2016

BRUG nieuws. PCBS De Brug Catharina-Amalialaan 66d 1432 JT Aalsmeer tel Agenda. Nieuwsbrief nr. 9 verschijnt op donderdag 19 mei 2016 BRUG nieuws 21 april 2016 nummer 8 PCBS De Brug Catharina-Amalialaan 66d 1432 JT Aalsmeer tel. 0297-341887 e-mail: directie.brug@jl.nu onze schoolkalender vindt u op: www.pcbs-brug.nl Agenda Ma. 25 april

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

AGENDA. Kinderraad uur Ouderraadvergadering uur

AGENDA. Kinderraad uur Ouderraadvergadering uur Schooljaar 2018-2019 Datum: 19-04-2019 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Maandag 22 april tm vrijdag 3 mei Maandag 6 mei Woensdag 8 mei Maandag 13 mei Woensdag 15 mei Donderdag

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief 11 12 maart 2018 Schoolagenda Dinsdag 13 maart Vrijdag 16 maart Maandag 26 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Maandag 2 april 14.00-17.30 uur en 19.00-20.30 uur Open

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

MAANDBERICHT JUNI 2016

MAANDBERICHT JUNI 2016 MAANDBERICHT JUNI 2016 ALGEMENE INFORMATIE Beste ouders / verzorgers, De laatste weken van een zeer dynamisch schooljaar gaan in. Helaas hebben wij te maken gehad met het vertrek van enkele collega s om

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief september 2019 Nieuwsbrief september 2019 Agenda: Maandag 9 sept. Informatie avond voor ouders van groep 1-4 Dinsdag 10 sept. Informatie avond voor ouders van groep 5 8 Maandag 16 sept. Inloopmoment (14.45u.) Woensdag

Nadere informatie

Week 24 t/m 26: Wie ben ik? Inhoud: Wie ben je? Identiteit, jezelf kennen en accepteren; jezelf tot de orde roepen.

Week 24 t/m 26: Wie ben ik? Inhoud: Wie ben je? Identiteit, jezelf kennen en accepteren; jezelf tot de orde roepen. Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de maand juni. Zending Groep 9 mei Dinsdag 17 mei 23 mei Groep 1 5,90 15,30 Groep 2 5,00 6,35 5,05 Groep 3 6,20 4,00 Groep 4/5 2,50 6,85 Groep 5/6

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden No 14 21 maart 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 21 maart We kijken met veel plezier terug op onze kunstweken

Nadere informatie

Schooljournaal 21 December 2018 nummer 16

Schooljournaal 21 December 2018 nummer 16 Schooljournaal 21 December 2018 nummer 16 Agenda 2018 Maand Januari 2019 02-01 Oud Papier Actie 08, 09 en 10 jan. Definitieve Adviesgesprekken groep 8 16-01 Hoofdluis controle 23-01 Creatieve ochtend onderbouw

Nadere informatie

13 oktober 2016 Trefwoord Doorbijten (week 42 t/m 45)

13 oktober 2016 Trefwoord Doorbijten (week 42 t/m 45) 13 oktober 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening,

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

Kaart in actie Sponsorloop

Kaart in actie Sponsorloop Nieuwsbrief mei 2016 Onderwijs In een eerder schrijven heeft u kunnen lezen dat de directie van de Ichthusschool heeft besloten om het 5-gelijke schooldagenmodel per 1 augustus 2016 in te voeren. Deze

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer11 19-06-2019 Vruchtbare grond: Juf Rozemarijn en juf Hedwig zijn beide zwanger! Dat vinden we natuurlijk fantastisch nieuws. Gefeliciteerd!

Nadere informatie

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.nl 8 juni 21 juni 2016 jaargang 16 nr. 19 Jarig Geen jarigen TREFWOORD: METHODE

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Welkom! Wat een rijkdom!! Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Kinderen en leerkrachten van de Elzenhof De-Nu-Je-Onderwegband Organist:

Nadere informatie

Singelnieuws. Geplande activiteiten SCHOOLJAAR NR Beste ouders/verzorgers,

Singelnieuws. Geplande activiteiten SCHOOLJAAR NR Beste ouders/verzorgers, SCHOOLJAAR 2019-2020 NR. 1 2-9-2019 Singelnieuws www.obsdesingel.com Beste ouders/verzorgers, Ik hoop dat u allemaal heeft genoten van een zonnige zomervakantie en dat we met elkaar uitgerust aan het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Toetsen / KIJK registratie Rapporten Wennen Letters Veters strikken (Geen) Speelgoedmiddag Gezond eten Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 6 oktober 2017 Ontruimingsoefening Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. De oefening verliep uitstekend. Binnen een paar minuten stond

Nadere informatie

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.nl 22 juni 5 juli 2016 jaargang 16 nr. 20 Jarig woensdag 29 juni Mirte gr. 5

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Nieuws vanuit het team

Nieuws vanuit het team 17-09-2015 Nr 2. Nieuws vanuit het team Beste ouders, We zitten inmiddels al weer in de 3 e schoolweek van het nieuwe schooljaar. De kinderen zijn grotendeels al gewend aan hun nieuwe groep en natuurlijk

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

Schooljournaal Algemeen nieuws:

Schooljournaal Algemeen nieuws: Schooljournaal Nummer 1 / 16-17 Woensdag 7 september 2016 Bij ons op school Algemeen nieuws: Staan onze leerlingen op de eerste plaats Is teamspirit erg belangrijk Heeft ieder zijn eigen kwaliteiten zijn

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 19 april 2018 Inwerken Beste ouder(s)/verzorger(s), Met open armen ben ik op dinsdag 3 april door het team, ouders en leerlingen onthaald. Het is een feest om iedere

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52).

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52). No 12 13 februari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 13 februari Morgen 14 februari is het Valentijnsdag. Juf Agnes van

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Nieuwsbrief Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Trefwoord: Ouderbrief bij Trefwoord, jaargang 22, aflevering 2 Aan de ouders/verzorgers, Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken

Nadere informatie

Jochem Blaauboerstraat CJ Schagerbrug

Jochem Blaauboerstraat CJ Schagerbrug info@obszwanenest.nl Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-541626 http://www.obszwanenest.nl 2 e Nieuwsbrief juni 2015 Kalender 18 juni : schoonmaakavond 19.00 uur. 22 juni : groep 8 kennismakingsmiddag

Nadere informatie

11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12. Ontdekdag

11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12. Ontdekdag Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd 11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12 Wingerd nieuws Ontdekdag De wereld die is groter dan ons dorpje Bennekom. Pakken daarom onze koffer gaan op pad. Zoek spullen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: Nieuwsbrief 7 31-03-2017 Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: "De sterke man is niet degene die iemand op de grond kan werken tijdens het worstelen, maar degene die

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd! Nieuwsbrief juni 2019 Agenda 3 juni Ringrijden groep 8 3 juni MR vergadering, 19:45 uur 4 juni Juf Marianne afwezig, geen GVO 4 juni Juf Petra afwezig, geen HVO 6 juni Boerderij ochtend groep 6/7 10 juni

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2017-10-04 AGENDA Woensdag 4 oktober Donderdag 5 oktober Maandag 9 oktober Zaterdag 14 oktober Maandag 16 oktober Maandag 23 oktober t/m vrijdag 27 oktober Dinsdag 31 oktober Start kinderboekenweek

Nadere informatie

Datum: donderdag 31 mei 2018

Datum: donderdag 31 mei 2018 Datum: donderdag 31 mei 2018 Populierenblaadje Algemeen: Onderbouw na de zomervakantie: We starten komend jaar met de Bijen én de Vlinders! We hebben zoveel aanmeldingen, dat we direct na de zomervakantie

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 02-09-2020 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Open Podium van dit schooljaar. Met de collega s, met de kinderen en ook met u als ouders/verzorgers, maken we een nieuwe start. Hieronder kunt

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF Juli 2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, nog een paar dagen en het is zomervakantie, dit is door heel de school te zien en te merken.

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 39. 24 juni 2016 woensdag = gezonddag Formatie Eindelijk is het

Nadere informatie

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie)

20 april 2017 Belangrijke data. 2 Afronding van het overblijfgeld (herinnering voor na de meivakantie) 20 april 2017 Belangrijke data 22 april t/m 7 mei: vakantie 8 mei : Hoofdluiscontroleweek mei: Commissie laatste schooldag 11 mei: MR vergadering 17 mei: Oversteekexamen groepen 5 19 mei: Spelletjesochtend

Nadere informatie

Nummer 4, 1 februari 2019

Nummer 4, 1 februari 2019 Nummer 4, 1 februari 2019 Iedere morgen mogen we weer kinderen begroeten die met een glimlach de school in komen! Leuk om te zien! Door weer en wind komen ouders en kinderen naar school, de laatste tijd

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Agenda. Klik hier om deze in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt

Agenda. Klik hier om deze  in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 9-4 november Met deze week: Portfoliogesprekken- Ouderavond lezen- Wijziging Spreker PCBO Academy- Dag van Techniek- Leuk informatie - Gymschoenen

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 15-12-2016 AGENDA Donderdag 15 december 17.00 20.00 uur Team en MR over nieuwbouw Dinsdag 20 december 8.10 8.25 uur Inloop groep 3 t/m 8 Donderdag 22 december Kerstoptocht Zaterdag 24 december

Nadere informatie

Nummer 5, 4 maart 2019

Nummer 5, 4 maart 2019 Vandaag zijn we weer fijn gestart na de vakantie! Nummer 5, 4 maart 2019 Iedereen heeft kunnen vertellen over de belevenissen in de vakantie. Daarnaast hebben we ook weer hard gewerkt en veel geleerd vandaag.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018 Agenda 26 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie Zaterdag 3 maart Oud papier Dinsdag 6 maart Fietscontrole Dinsdag 13 maart Ouderavond Kanjertraining Woensdag 14 maart Biddag; studiedag leerlingen vrij!

Nadere informatie

Nieuwsbrief ODBS Nijenstein. Jaargang 3, nummer februari Onnemaweg NG Zandeweer tel.:

Nieuwsbrief ODBS Nijenstein. Jaargang 3, nummer februari Onnemaweg NG Zandeweer tel.: Even voorstellen: Juf Charlotte Katanaev In de vorige Nieuwsbrief hebben wij al aangegeven dat Charlotte Katanaev vanaf 8 februari 2018 op de donderdag stage loopt in groep 7/8. Hieronder stelt zij zich

Nadere informatie

Talismanbulletin 10 juni 2016

Talismanbulletin 10 juni 2016 Talismanbulletin 10 juni 2016 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: De nieuwste berichten zijn schuin gedrukt. woensdag 15 juni verjaardag leerkr. groepen 8 let op nieuwe datum! maandag 20 juni

Nadere informatie

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus No 1 30 augustus C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Extra nieuwsbrief Vandaag ontvangt u een extra nieuwsbrief. Na een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 169 Juli 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s),

NIEUWSBRIEF. 169 Juli 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s), Geachte ouder(s), Warme dagen in het vooruitzicht beloven wellicht een mooie zomer. We zullen het zien, maar de kinderen komen wel in vakantiestemming als de zon zo overvloedig schijnt. Tijdens warme dagen

Nadere informatie

Jaargang 23 nummer 10 Donderdag 10 november 2016

Jaargang 23 nummer 10 Donderdag 10 november 2016 Jaargang 23 nummer 10 Donderdag 10 november 2016 Agenda 10-17 november 2016 zondag 13 november maandag 14 november dinsdag 15 november Bijbelrooster Week 46: 14 t/m 18 november 2016 In het profetenhuis

Nadere informatie

Kinderboekenweek 2012

Kinderboekenweek 2012 www.dekloostertuin.nl De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 2 27 september 2012 Kinderboekenweek 2012 Hallo wereld in tachtig dagen Mooi project, mooi project

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Beste allemaal, Je roeping, je geroepen voelen staat deze maand als thema centraal. Wat is geroepen worden? En wanneer voel je dat je geroepen bent? Heeft het te maken met iets

Nadere informatie

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee.

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee. Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Belangrijke data! 12 juni Schoolreis Groepen 5, 6 en 7 13 juni Zeester vrij 14 juni Schoolreis Kleuters, Groepen

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Nr mei Uit de school

Nr mei Uit de school Nr. 17 13 mei 2016 Moge God me de sereniteit verlenen om de dingen te accepteren die ik niet kan veranderen, de moed om de dingen te veranderen die ik kan veranderen en de wijsheid om het verschil te kennen.

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, Het kalenderjaar is alweer bijna ten einde en het nieuwe jaar

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie