N i e u w s b r i e f

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N i e u w s b r i e f"

Transcriptie

1 E g s t r a a t J A H e e r l e n N i e u w s b r i e f B s : d e W i n d w i j z e r. Schooljaar nummer 5:jan./ febr Jarigen in : Januari: Februari: Jay Jacobs (gr. 4) Jaymee Oviedo Numez (3) Danaé Körver (gr.4) Milan Andelkovic (gr.4) Pardez Sadozein (gr.5) Mirthe Bronnenberg (1) Louisa Toornent (gr.8) Bart Niks (gr.5) Furkan Buyuksari (gr.7) Dean Brabant (gr.7) Liv Winkens (gr.4) Mila Quaden (gr.4) Dean v. Leeuwen (gr.3) Yra Beusen (gr.8) Stijn Stahlmann (gr.5) Mare Niels (gr. 4) Senna Vergoossen (gr.4) Ryan Vannuys (gr. 8) Roald Verkerke (gr. 7) Simone Jongen (gr.8) Brandon Velting (gr.7) Jurre Schmitz (gr.3) Janita Boumans (gr.5) Sean Gielkens (gr.4) Bryan Voncken (gr. 1/ 2B)

2 Agenda: 2 febr. : groep 7 bezoek aan Botanische tuin. 6 febr.: carnaval van bs de Windwijzer in de Caumerbron. 7 t/m 14 febr. : voorjaarsvakantie. Heerlen helpt een handje Ongeveer inwoners van Heerlen moeten rondkomen van een minimum inkomen. Veel huishoudens in onze stad leven hierdoor op of net onder de armoedegrens. Dat betekent dat elk dubbeltje niet één keer maar vaker omgedraaid moet worden. Leven met een constant geldgebrek levert dan ook de nodige stress op. Om de druk een beetje te verminderen, kunnen mensen met een laag inkomen een beroep doen op toeslagen van het Rijk, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. In Heerlen kunt u daarnaast ook extra voorzieningen van de gemeente aanvragen. Voor gezinnen met schoolgaande kinderen willen wij graag onder de aandacht brengen: Leergeld: Ouders en verzorgers van kinderen tussen 4 en 18 jaar kunnen hulp krijgen om hun kind op school of in hun vrije tijd mee te laten doen met leeftijdsgenootjes. Zo kunt u bij Leergeld een tegemoetkoming aanvragen voor de jaarlijkse ouderbijdrage van school of om een schoolreisje of schoolkamp te betalen. Om een fiets aan te schaffen, als uw kind met de fiets naar het voortgezet onderwijs moet. Of om de contributie van een sportclub, scouting, muziekles of balletles te betalen. Per kind hanteert Leergeld als maximum van de schoolse- en vrijetijdsactiviteit samen een plafond van 475,- per schooljaar/seizoen. Uitgangspunt hierbij is: één onderwijsvergoeding + één vrijetijdsvergoeding. Jarige Job: Jarige Job maakt het voor gezinnen met een laag inkomen mogelijk om toch een verjaardag te vieren. Via deze stichting kunnen ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar een verjaardags-box aanvragen. Daarin zit alles wat nodig is om er thuis een leuk feest van te maken te op school te trakteren. Engels Een onderdeel van het jaarplan is de keuze voor een nieuwe methode Engels in de groepen 7 en 8, waarbij in de keuze voor de methode rekening gehouden moet worden dat die uitgebreid kan worden naar in ieder geval de groepen 5 en 6. De bovenbouw-leerkrachten zijn hier mee bezig. Hebben inmiddels een tweetal methodes (Take it easy en the Team2) als zichtzending aangevraagd en geven een aantal proeflessen. Voor de Meivakantie dient een definitieve keuze gemaakt te zijn.

3 Luizenouders De afgelopen maanden hebben we regelmatig in de nieuwsbrief aandacht besteed aan het uitbreiden van de werkgroep luizenouders. Door persoonlijk aanspreken van hebben we een ouder en een oma bereid gevonden te ondersteunen. Helaas is de groep nooit compleet, waardoor de frustratie bij de bereidwillige ouders niet minder wordt. De luizenouders hebben na de Kerstvakantie dan ook te kennen gegeven te stoppen met de controles. Zij zijn alleen bereid de klas waarin hun eigen kind(eren) zit(ten) te blijven controleren. Controles vinden alleen nog plaats in de groepen 1, 1/2A en 3.Bent u bereid om luizenouder te worden voor de groep van uw kind? Neem dan contact op met de directie. Wij vragen u nadrukkelijk om bij de leerkracht van uw kind te melden als uw luisjes ontdekt bij uw zoon/dochter. Vanuit school zal dan op Isy een bericht geplaatst worden ter informatie aan alle ouders uit de groep. Tevredenheidsmeting bs. De Windwijzer / Innovo 2016 De tweejaarlijkse tevredenheidsmeting onder ouders, personeel en leerlingen staat weer voor de deur. Ook deze keer zal Beekveld & Terpstra de meting uitvoeren. Hierdoor is er een goede vergelijking mogelijk met de uitkomsten van De periode van afname zal plaatsvinden tussen 15 februari 2016 en 29 februari 2016, met een eventuele uitloop voor ouders tot 6 maart Wijze van afname: - De leerlingen van de groepen 6 t/m 8 vullen de vragenlijst op school ( onder lestijd) in via de computer. - Medewerkers (directie en personeel) worden via uitgenodigd mee te werken aan het onderzoek. - Ouders worden per uitgenodigd om aan het onderzoek deel te nemen. Daarin is een unieke link opgenomen naar de webbased vragenlijst. Indien in onze leerling administratie twee adressen van uit vermeld zijn, dan kan het zijn dat u twee keer een uitnodiging krijgt om de vragenlijst in te vullen. U hoeft de lijst echter maar één keer in te vullen. Wij hopen op een zo hoog mogelijk deelname percentage, omdat we dan een goed beeld krijgen op de onderdelen waar we de komende jaren als school aan kunnen/moeten werken. Mogen wij op uw medewerking rekenen?

4 Stagiaire in groep 7. Vanaf 4 januari 2016 is er een stagiaire in groep 7. Haar naam is Daisy Badendorp. Ze studeert voor groepsleerkracht en zit in het derde leerjaar. Ze volgt de opleiding bij de NCOI. Ze is elke maandag aanwezig. In het bovenstaande stukje heeft Daisy een collage gemaakt om zich voor te stellen. De leerlingen van groep 7 kijken al uit naar de lessen die gegeven gaan worden. Welkom op de Windwijzer Daisy. We hopen dat je een fijne, leerzame en plezierige tijd hebt op onze school. Groep 7 naar Botanische tuin. Op dinsdag 2 februari gaat groep 7 naar de Botanische Tuin. We zullen daar een les volgen over uilen. De les start om uur. Om uur vertrekken we dankzij de medewerking van ouders met auto s. Tegen het einde van de schooltijd komen we weer op school aan. De kinderen zullen een geweldige middag beleven. Via deze weg wil ik de ouders alvast bedanken voor hun hulp. Project veilig internetten. Groep 8 heeft deelgenomen aan een kort digitaal project over veilig internetten. Spelenderwijs zijn de kinderen aan de slag gegaan met de onderwerpen: veilig surfen, is alles waar, zoeken op internet, wat staat van jou op internet en digitaal pesten. Het project is afgesloten met een digitale eindtoets van 30 vragen. Twee kinderen geven hun reactie op het project. Je leert 5 onderwerpen over internet wat je tegen een spam kan doen of tegen nepberichten en je leert wat het allemaal is. En wat je er tegen kan doen. Je leert ook wat allemaal nep is dus niet alleen wat je er tegen kan doen maar ook wat je er tegen moet doen. Bij een gang moest je bijvoorbeeld kijken wat echt en nep is bij een bericht van je bank. Ik vond het een leuk en leerzame onderwerpen.ik vond alleen dat het korte gangen waren want ik was al snel klaar.dat vond ik omdat ik in een 1 half uurtje al klaar was met alle gangen. De 1 ste keer dat ik op de site kwam vond ik wel dat er een goede indruk was. Het waren mooie ontwerpen en aantrekkelijk. Het verhaaltje was ook leuk wat er achter speelde maar in de helft van het verhaaltje begon het saai te worden. Het waren wel hele informatieve onderwerpen dat wel. Ik ben het er wel mee eens dat ik er veel over heb geleerd. Anne Bormans

5 Het is een leerzaam Project waar je leert om te gaan met internet. Bijvoorbeeld: wat een virus/hoax is en wat echt en nep is en wat een goed wachtwoord is. Er zijn vijf gangen. Surf veilig, is alles waar, speurneuzen, wie ben jij en digitaal pesten. In alle vijf de gangen vind je een sleutel om ome Ap te bevrijden. Als je hem hebt bevrijdt krijg je een toets en als je die haalt krijg je een diploma zo niet moet je hem op nieuw maken. Je maakt je eigen inlog account aan en je groepsnaam vul je in en je kunt beginnen. Kay Lemmens Schoolkeuze voortgezet onderwijs Veel leerlingen in groep acht zijn op dit moment druk bezig om samen met hun ouders een passende school voor voortgezet onderwijs te kiezen. Leerlingen en ouders bezoeken hiervoor open dagen, kijken in de schoolgidsen en informeren bij andere ouders naar hun ervaringen. Steeds meer ouders raadplegen ook informatie op het internet. Een belangrijke bron met veel gegevens over alle scholen de website In oktober 2015 heeft staatssecretaris Dekker de Tweede Kamer geïnformeerd over het belang van goed bruikbare informatie om ouders te helpen bij schoolkeuze. De staatssecretaris heeft toen gewezen op de website waarop scholen zichzelf kunnen presenteren. Deze website biedt veel informatie die ouders op het juiste spoor kan zetten bij het bepalen van de schoolkeuze. Zo kunnen ouders de scholen vergelijken op punten die zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld de visie van de scholen, hoe ze zich onderscheiden, wat ze belangrijk vinden, hoeveel procent van de leerlingen slaagt en hoe tevreden leerlingen en ouders zijn. De staatssecretaris zal alle ouders van leerlingen in groep 8 eind januari attenderen op de mogelijkheden van de website Scholen op de kaart. Informatiegids Op de website van de Rijksoverheid is in het dossier Voortgezet Onderwijs ook een informatiegids beschikbaar over het voortgezet onderwijs. Ouders en leerlingen vinden in deze gids onder meer algemene informatie over het voortgezet onderwijs die kan helpen bij het maken van een keuze voor een passende VO- school. In de gids is, naast uitleg over de schoolsoorten in het VO, bijvoorbeeld ook informatie te vinden over examens en de medezeggenschap in het voortgezet onderwijs. Een andere informatiebron voor ouders is de website van Ouders & Onderwijs. NME in groep 4: Laatst stond de kinderen van groep 4 een verrassing te wachten: er kwamen twee dames van NME (Natuur en Milieu Educatie). Zij hadden als thema: Kleding door de eeuwen heen. De kinderen werd eerst van alles verteld en getoond hoe mensen zich kleden in vroeger tijden. En er werd gekeken naar wat mensen nu dragen, waarvan is kleding gemaakt. (zelfs van plastic flessen! Fleecekleding, dit was ook nieuw voor de juf). Daarna mochten zij zelf aan de slag. Wol kaarden, wol spinnen, vilten, weven en breien. Zij zijn met heel veel enthousiasme bezig geweest en hebben er ook een klein verslagje van gemaakt om thuis over te kunnen vertellen.

6 Kleine kunstwerken in groep 7. De start van het nieuwe jaar ligt al een tijdje achter ons, maar de mooie tekeningen van groep 7 over het vuurwerk wilden we jullie toch nog even laten zien. Vol overgave hebben de kinderen gewerkt aan deze pracht exemplaren. Er zit echt veel talent in groep 7. Dat zie je toch aan deze pracht stukken. Dank jullie wel kids van groep 7. We mogen weer genieten van mooi werk.

7 Het ontstaan van carnaval Weet jij hoe carnaval is ontstaan terwijl je wel elk jaar carnaval viert? De meeste carnaval vierders weten dit niet daarom lees je hier alles over het ontstaan van carnaval. Eetfestijn Van oudsher was het een eetfestijn, omdat het de laatste mogelijkheid was zich te buiten te gaan voor de 40 dagen vasten, waarin men zich beperkte tot het minimaal noodzakelijke. Op vette dinsdag (voor de vasten) werd al het vet wat er in huis was opgemaakt omdat het anders zou bederven. De vasten is ter herdenking van de 40 dagen die Jezus volgens het Nieuwe Testament in de woestijn vastte en tevens ook tot bezinning op de christelijke kernwaarden. Het feest bestaat al langer dan de christelijke traditie, en heeft de kerk het gemakkelijker gevonden het heidense Carnaval in een katholieke traditie om te zetten dan het uit te bannen. Dit was overigens ook met andere voorchristelijke feesten gebeurd zoals Kerstmis dat oorspronkelijk een heidens midwinterfeest was. Ontstaan van het woord carnaval Carnaval komt van het Latijnse woord carne vale wat vaarwel aan het vlees betekend. Een andere mogelijke verklaring voor de term is het eveneens Latijnse carrus navalis: scheepswagen, hetgeen zou verwijzen naar rondtrekkende groepen in een als een schip ogende wagen of kar, het zogenaamde narrenschip, maar ook kan slaan op het schip waarmee de god van de zee der Kelten/Germanen uit het noorden kwam om deel te nemen aan de winterfeesten. De Romeinen vierden het feest van de saturnalia dat veel kenmerken van het hedendaagse Carnaval had zoals drink en eetgelagen, een soort prins Carnaval, vermommingen en optochten door de straten. Vastenavond Vastenavond betekend de dinsdag tijdens het carnavalsfeest. De allerlaatste minuutjes van het feest. Op klokslag 0.00 uur is het carnaval afgelopen waarbij ieder eigen stad of dorp het carnaval op eigen wijze afrond. Stil denken de meeste carnaval vierders dan alweer aan het komende carnaval.

8 Carnaval in Nederland Officieel duurt Carnaval van zondag tot en met dinsdag. In de huidige praktijk lijkt het dat Carnaval soms al eerder begint, soms zelfs al op donderdag. Soms lijkt ook Aswoensdag nog een Carnavalsdag te zijn. Er is echter ook sprake van een Carnavalsseizoen, dat op 11 november (de elfde van de elfde) om 11:11 uur begint. In Nederland wordt deze start van het seizoen in iedere Carnavalvierende stad of dorp met een zekere ceremonie gevierd. In Maastricht vindt op die dag een grote manifestatie plaats die in 2006 zo n bezoekers trok. Het getal 11 is van oudsher het getal van de dwazen en narren en duikt veel op in het Rijnlandse en Limburgse Carnaval. Ook al wordt de vastenperiode lang niet meer zo streng gevierd als vroeger, het Carnavalsfeest blijft het feest waarbij mensen zich vermommen door vreemde kledij aan te trekken, en zo onherkenbaar een alibi hebben om zich in allerlei vormen te buiten te gaan. In de Middeleeuwen vielen daarbij nogal eens doden en gewonden, maar tegenwoordig is het masker bedoeld om iemand anders een spiegel voor te houden dan wel (met verdraaide stem) iemand stevig en ongezouten de waarheid te zeggen Berekening voor de datum Carnaval valt drie dagen voor Aswoensdag. Aswoensdag valt 40 dagen voor Pasen en is daarom ook meteen het begin van het vasten. Carnaval is daarom ook een Rooms-Katholiek feest. Omdat Pasen steeds op een andere dag valt (afhankelijk van de maanstand) valt carnaval ook steeds op een andere dag. De datums voor het carnaval voor de komende jaren Carnaval februari Carnaval februari Carnaval februari Carnaval maart Carnaval februari

9 Bloemenmeisje Maud komt van de Windwijzer. Groot was de spanning zondagmiddag in de zaal van De Admiraal waar de jaarlijkse revue gehouden werd. Prins Jelle, die nu in groep 7 zit moest aftreden. Dat is nooit leuk. Maar wie zouden er nu uit de doos komen? De nieuwe prins zit op basisschool Windekind, maar het Bloemenmeisje is onze Maud Franssen uit groep 7. Proficiat Maud! We zijn allemaal heel erg trots dat er weer een leerling van onze school gekozen is. Ook willen we de ouders en haar verder familie van harte feliciteren. Carnaval in groep 7. Het Bloemenmeisje van dit jaar zit bij ons in groep 7. Vorig jaar zat de prins bij ons in groep 6. Door de hele school hangen posters op van onze Maud. De klas moest natuurlijk ook versierd worden. Dat hoort erbij. De kinderen hebben ook hun best gedaan. Bekijk de resultaten maar eens. Allemaal grappige clowns. De kinderen hebben hun eigen fantasie gebruikt en dat geeft een mooie variatie in werkjes. Proficiat Maud! We wensen je een fantastische carnaval namens juf Emmy en alle juffen en onze meester.

10 Carnaval in groep 1. De kinderen van groep 1 zijn hard aan het werken over carnaval. We oefenen elke dag de polonaise en we leren wat clowntjes allemaal doen. Ook zijn we flink aan het knutselen en verven over carnaval. Onze klas ziet al helemaal roed, geel en greun. In de bouwhoek wordt de carnavalsoptocht nagebouwd, met carnavalswagens, clowns, de prins en vele andere. De kinderen werken dan ook hard. Ook wordt er elke dag een nieuwe prins en een bloemenmeisje uitgeroepen. Groep 5 aan het knutselen voor carnaval: Week 1: met tweetallen papier maché om een ballon heen plakken. Week 2: de ballonnen doorknippen en wit verven.

11 Week 3: teken eerst een ontwerp van je masker en ga het daarna optekenen en dan inverven. Week 4: versier je masker met diverse versierspullen.

12 De carnaval kan beginnen! Alaaf!!Alaaf!!!Alaaf!!!! Fijne carnaval en een mooie vakantieweek. Volgende nieuwsbrief komt op 18 maart. Namens het team van de Windwijzer.

13

We hebben gesproken over hoe je als leerkracht kunt zorgen dat je elke dag álle kinderen ziet.

We hebben gesproken over hoe je als leerkracht kunt zorgen dat je elke dag álle kinderen ziet. Hofbode 10 10 februari 2015 o.a. Studiedag 29/1 Herkomst carnaval Groep 4 Studiedag 29 januari 2015 Vorige week donderdag zijn we met het hele team druk bezig geweest over de rol die de leerkracht heeft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief jan. en febr.2015. Gevonden voorwerpen. Schooljaar 2014-2015 nummer 5

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief jan. en febr.2015. Gevonden voorwerpen. Schooljaar 2014-2015 nummer 5 2 Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015 nummer 5 Nieuwsbrief jan. en febr.2015 Jarigen in januari: Jarigen in februari 03-01 Jay Jacobs (gr.3) 01-02 Laurie Berkers (gr.8) 04-01 Danaé Körver (gr.3) 06-02 Jaymee

Nadere informatie

editie 2013 Carnaval groep 6-7-8

editie 2013 Carnaval groep 6-7-8 editie 2013 Carnaval groep 6-7-8 inhoud Inleiding 3 1. De naam carnaval 4 2. De datum 5 3. De geschiedenis 6 4. De omgekeerde wereld 9 5. Tradities 10 6. Soorten carnaval 13 Werkblad 16 Puzzels 17/18 Bronnen

Nadere informatie

Feest in de Boeskoolstad

Feest in de Boeskoolstad Opdracht 1 Nodig: vragenlijst voor jezelf Hoe beleef jij carnaval? In deze opdracht ga je jezelf interviewen over het carnaval. Van je juf of meester krijg je een vragenlijst. Vul deze lijst in. Bewaar

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Biebbezoek groep Blauw Verzoek Ouderraad Carnaval Schoolfotograaf Rots & Water training Wist je dat... Van de directie Beste

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER FEBRUARI 2012

ACTIVITEITENKALENDER FEBRUARI 2012 ACTIVITEITENKALENDER FEBRUARI 2012 Uitgelicht Vrijdag 3 februari Weekafsluiting: Sport en Spel Zondag 5 februari 11:30-12:30 Kerkdienst Woensdag 8 februari 19:00-20:30 Borrelavond voor alle cliënten Donderdag

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6 Nieuwsbrief 24 februari jaargang 31 nr.6 Carnaval Vandaag, 24 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

Nodig: flap en stiften, werkblad ontstaansgeschiedenis carnaval, werkblad taalkaarten op stevig karton gekopieerd en uitgeknipt tot een flink stok

Nodig: flap en stiften, werkblad ontstaansgeschiedenis carnaval, werkblad taalkaarten op stevig karton gekopieerd en uitgeknipt tot een flink stok Themales Carnaval taalvrijwilliger/docent Nodig: flap en stiften, werkblad ontstaansgeschiedenis carnaval, werkblad taalkaarten op stevig karton gekopieerd en uitgeknipt tot een flink stok kaarten, werkblad

Nadere informatie

Lesbrief begrijpend lezen groep 5 en 6 (Nieuwsbegrip)

Lesbrief begrijpend lezen groep 5 en 6 (Nieuwsbegrip) handleiding Deze les kunt u op dezelfde manier behandelen als de methode Nieuwsbegrip die wordt gebruikt voor begrijpend lezen. De tekst komt oorspronkelijk uit week 6-2010 en is toegespitst op het actuele

Nadere informatie

KALENDER: KILDER BEDANKT!

KALENDER: KILDER BEDANKT! KALENDER: 1 t/m 4 juli : Jeugdwandelvierdaagse 3 juli : Lesactiviteit NME Padden en kikkers groep 6 7 juli : Informatieavond voor alle ouders 8 en 9 juli : 10-minutengesprekken 9 juli : Verjaardag juf

Nadere informatie

Lesbrief begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) tekst groep 5 en 6

Lesbrief begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) tekst groep 5 en 6 tekst groep 5 en 6 Carnaval In een deel van Nederland vieren mensen weer carnaval. Carnaval duurt van 18 tot en met 21 februari. De mensen vieren dit feest ieder jaar. Carnaval is een feest met veel tradities

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Lesbrief begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) handleiding groep 7 en 8

Lesbrief begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) handleiding groep 7 en 8 handleiding groep 7 en 8 Deze les kunt u op dezelfde manier behandelen als de methode Nieuwsbegrip die wordt gebruikt voor begrijpend lezen. De tekst komt oorspronkelijk uit week 6-2010 en is toegespitst

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 april 2019 nr. 10. Agenda. Levend Water

Nieuwsbrief. 11 april 2019 nr. 10. Agenda. Levend Water Nieuwsbrief 11 april 2019 nr. 10 Agenda Week 16 15 t/m 19 apr Di do Eindtoets gr. 8 Entreetoets gr. 7 Vr 19 Goede vrijdag, alle lln vrij Week 17 22 t/m 26 apr Ma-vr Paas/oranjevakantie Ma 22 Tweede Paasdag

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest SJOALNUUTS AGENDA 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest 10 december studiedag groepen 1 t/m 8 17 december 18.00 uur lichtjestocht leerlingen en ouders 18

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Mescher Mail. Januari en februari Beste ouders/verzorgers. Nieuws. Peter Otermans

Mescher Mail. Januari en februari Beste ouders/verzorgers. Nieuws. Peter Otermans Mescher Mail Januari en februari 2015 Beste ouders/verzorgers Het nieuwe jaar startte met het welkom heten van onze nieuwe directeur, Peter Otermans. Hij zal zich in deze Mescher Mail nog eens persoonlijk

Nadere informatie

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 In dit nummer: Ontmoeting Geboorte Nieuwe leerlingen Komend cursusjaar Geboorte Ontmoetingshuis Activiteit voor ouders en kinderen Vakantierooster Verlof Ochtend en avond

Nadere informatie

S c h o o l j o u r n a a l

S c h o o l j o u r n a a l E n g e l e n b u r g s c h o o l S c h o o l j o u r n a a l 27 januari 2012 Jaargang 1, nr. 1 P r i j s v r a a g I n d i t n u m m e r : 1. Prijsvraag 2. Nieuwe nieuwsbrief 3. Personeel 4. Sing-inn

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2019 Schooljaar nummer 5

Nieuwsbrief januari 2019 Schooljaar nummer 5 Nieuwsbrief januari 2019 Schooljaar 18-19 nummer 5 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 7 jan. 8 9 10 11 12 13 Hoofdluiscontrole 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Groepsbezoek bieb

Nadere informatie

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Welkom nieuwe leerlingen > Letterdiploma groep 3 > Werkbezoek juffen en meesters uit Turkije > Toetsweken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Maandbrief JUNI De agenda. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Team C. van Leeuwenschool

Maandbrief JUNI De agenda. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Team C. van Leeuwenschool Maandbrief Beste ouder(s) / verzorger(s), Het is al weer bijna juni, wat lijkt het jaar snel om te gaan. De cito-uitslag is binnen, we hebben een geweldig schoolfeest achter de rug en groep 8 gaat binnenkort

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda december 2017: Dinsdag 5 december:

Nadere informatie

JANUARI / FEBRUARI 2014 CITO TOETSEN

JANUARI / FEBRUARI 2014 CITO TOETSEN CITO TOETSEN We zijn natuurlijk erg benieuwd of onze inzet en de inzet van u en uw kinderen met betrekking tot het speerpunt Taal al vruchten begint af te werpen. Tijdens de oudergesprekken op 24 februari

Nadere informatie

Lesbrief begrijpend lezen groep 7 en 8 (Nieuwsbegrip) handleiding

Lesbrief begrijpend lezen groep 7 en 8 (Nieuwsbegrip) handleiding handleiding Deze les kunt u op dezelfde manier behandelen als de methode Nieuwsbegrip die wordt gebruikt voor begrijpend lezen. De tekst komt oorspronkelijk uit week 6-2010 en is toegespitst op het actuele

Nadere informatie

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012 Lemborgher Jaargang 20 31 januari 2012 Jeugdprins Marco d n Eesjte Op 15 januari is Marco Lebens uit groep 8 uitgeroepen als jeugdprins van VV De Doale. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar Marco

Nadere informatie

te onderzoeken welke verschillen er bestaan tussen groepen leerlingen en hoe groot die verschillen zijn;

te onderzoeken welke verschillen er bestaan tussen groepen leerlingen en hoe groot die verschillen zijn; Stefanootje Jaargang 10, nummer 17, 29-05-2008 Uitgegeven door: BS St. Stefanus Wijnandsrade reacties: stefanootje@bs-stefanus.nl Peilingsonderzoek geschiedenis en aardrijkskunde 2008 Het project Periodieke

Nadere informatie

samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van

samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 Het rijst de pan uit in groep 8!!!! CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van maken. Alle kinderen komen s morgens verkleed

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Maandbrief februari 2016

Maandbrief februari 2016 OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief februari 2016 Nieuwe leerlingen in groep 1, 3 en 6 Nilay en Jelske starten in februari als nieuwe leerlingen op onze school

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 januari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 12 3 september 2014 Schooljaar 2014-2015 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Overig nieuws Verjaardagen Informatie van derden Kalender 17 juni 2015 de directie Alweer het

Nadere informatie

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl www.cleijnhasselt.nl Juf Jeske s World Trip Voor de kerstvakantie heeft

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! Roostervrije dagen Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. De eerstvolgende is op maandag 6 juni. Nr. 17 19 mei 2016 2016

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Afgelopen maandag hebben we inspectiebezoek

Nadere informatie

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP Januari 2014 Nieuwsbrief onderwijsgemeenschap atol Geachte ouder(s), verzorger(s), Zoals u van ons gewend bent ontvangt u van ons algemene informatie

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF Inhoudsopgave Van de directie pag. 1 Trefwoord pag. 2 Te laat op school pag. 2 Gezonde school pag. 2 Invallers gezocht! pag. 3 Voetbaltoernooi pag. 3 Lentekriebels pag. 3 Vijf Eiken Theater pag. 4 Cultuuraanbod

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

N i eu w sbr i ef. 1 maart Agenda. Vanuit directie

N i eu w sbr i ef. 1 maart Agenda. Vanuit directie 1 maart 2019 Agenda 01-03: Carnaval op school ('s middags) : 02-03: Carnavalsoptocht 11-03: OV vergadering : 18-03: MR Vergadering 04-04: Verkeersexamen groep 7 : 05-04:Lentefeest Vanuit directie De vakantie

Nadere informatie

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal KALENDER 2014-2015 augustus 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Inloopuur nieuwe klaslokaal 11.00-12.00 uur Eerste schooldag Luizencontrole 1 25 26 27 28 29 30 31 22 augustus

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 14 april

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 14 april Basisschool Het Molenven Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 14 april 2016 2015-2016 Interessante informatie: 17 april: Eerste Heilige Communie 18 april: Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

VAN DE DIRECTEUR. Nummer: mei Beste ouders,

VAN DE DIRECTEUR. Nummer: mei Beste ouders, Nummer: 1137 22 mei 2019 Correspondentieadres: Margrietstraat 2 5754 AH Deurne Tel: 0493-314370 Website www.bszeilberg.nl Redactie De Stikker: info.bszeilberg@prodas.nl In dit nummer: -Van de directeur

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

DE LINDEFLITS BELANGRIJKE DATA 1 E HEILIGE COMMUNIE STUDIEDAG

DE LINDEFLITS BELANGRIJKE DATA 1 E HEILIGE COMMUNIE STUDIEDAG Informatieblad voor leerlingen, ouders en alle anderen die betrokken zijn bij bs. De Lindegaerd. DE LINDEFLITS In deze Lindeflits o.a. aandacht voor: jarigen juni, studiedag juni, 1e heilige communie,

Nadere informatie

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda:

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda: Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2015-2016 Datum: 29-01-2016 Inhoud: Carnaval Prins en Prinsesverkiezing Ouderbijdrage St. Leergeld EU-fruit groep 3 groep 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Nieuwsbrief FEBRUARI 2019

Nieuwsbrief FEBRUARI 2019 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, En dan is de eerste maand van 2019 alweer bijna voorbij waarbij we hebben kunnen genieten van de eerste sneeuw van deze winter. De komende periode

Nadere informatie

Weeknieuws nr maart 2019

Weeknieuws nr maart 2019 AGENDA Datum Activiteit 10 april Schoolvoetbaltoernooi 10 april OV vergadering 12 april Koningsspelen 15 mei Schoolkorfbaltoernooi 16 mei MR vergadering Weeknieuws nr.26 29 maart 2019 Typecursus In januari

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

4 maart 2019 Nummer: 12

4 maart 2019 Nummer: 12 4 maart 2019 Nummer: 12 Beste Ouders/Verzorgers en leerlingen, We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Deze week zijn we weer goed begonnen met carnaval en de meester-/juffendag. In deze

Nadere informatie

t Broedertje 50 e jaargang

t Broedertje 50 e jaargang t Broedertje 50 e jaargang Kerkraderweg 7 6416CC Heerlen 045-571.61.41 * info@broederschool.nl nr. 4 februari 2018 Welkom op de Broederschool In de afgelopen periode zijn deze nieuwe leerlingen gestart

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

Weeknieuws nr maart 2019

Weeknieuws nr maart 2019 Weeknieuws nr.25 22 maart 2019 AGENDA Datum Activiteit 25 maart MR vergadering 28 maart Teamscholing. De kinderen zijn vrij 29 maart Voorstelling groepen 2 en 4 10 april Schoolvoetbaltoernooi 10 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Sven (gr 7), Julius (gr 2), Lisa (gr 8), Saar (gr 5), Cis (gr 5), Colin (gr 1), Pleun (gr 2), Hamzah (gr 2), Ward (gr 2), Celeste (gr 5), Lucas (gr 6), Sepp

Nadere informatie

Elkaar niet bedreigen!

Elkaar niet bedreigen! Regel van de Week Elkaar niet bedreigen! Agenda Woensdag 24 februari Maandag 29 feb. t/m vrijdag 4 maart Studiedag team, alle kinderen vrij Voorjaarsvakantie Nieuws van de directie Bezoek onze website!

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Nieuwe leerlingen Carnavalsviering Sport BSO T2 Schoolfotograaf Luizencontrole Nieuwe Stagiaire Wist je dat... Van de directie

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Agenda voor de komende periode:

Agenda voor de komende periode: Subscribe Past Issues Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 21-8 februari Agenda voor de komende periode: 10 februari: Kerk en school in de Vrije Evangelische Gemeente. vanaf 11 februari:

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling Het einde van het schooljaar nadert... Beste ouder(s)/verzorger(s), We zitten aan het einde van het schooljaar en tellen af naar de zomervakantie. In deze nieuwsbrief treft u het vakantierooster voor het

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

N i eu w sbr i ef. 8 februari Vanuit directie

N i eu w sbr i ef. 8 februari Vanuit directie 8 februari 2019 Vanuit directie Carnaval: Vrijdag 1 maart vieren we carnaval in alle groepen! Het thema is jungle. De school gaat om 11.30 uur uit zodat iedereen zich kan omkleden en klaar kan maken voor

Nadere informatie

Franciscusbericht. IEDEREEN HOORT ERBIJ Er wordt op onze school NIET gediscrimineerd, gepest en getreiterd.

Franciscusbericht. IEDEREEN HOORT ERBIJ Er wordt op onze school NIET gediscrimineerd, gepest en getreiterd. November 2013 Franciscusbericht Schoolregel van de maand november IEDEREEN HOORT ERBIJ Er wordt op onze school NIET gediscrimineerd, gepest en getreiterd. We gaan met RESPECT met elkaar om. Van harte proficiat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 30 september 2016

Nieuwsbrief 2 30 september 2016 Heerlen, 30 september 2016 Nieuwsbrief 2 30 september 2016 Welkom Er zijn een aantal nieuwe leerlingen op onze school. Wij heten hen van harte welkom op De Wegwijzer: Het nieuwe logo Hailey Phoebe Davianna

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 27-03-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Vragenlijsten sociale veiligheid Leerkrachten,

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad november 2015

Maandbrief Klimop-Stad november 2015 Maandbrief Klimop-Stad november 2015 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda: Donderdag 5 november: Vrijdag 6 november:

Nadere informatie

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd.

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd. 3 februari 2017 nummer 10 AGENDA Ma 6 febr juf Nellie afwezig Wo 8 febr studieochtend kleutergroepen (alle kleuters zijn vrij) Vr 10 febr 1 e rapport (wordt uitgesteld naar 14 februari, zie verderop in

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr april 2016 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr april 2016 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 31 13 april 2016 Nieuwe website Met trots melden wij u dat vanaf morgen (donderdag) 18.00 uur de nieuwe website gelanceerd wordt! In dit nummer: Nieuwe website DOK12 in de krant!

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Even voorstellen Nieuwe leerlingen Schoolfotograaf Week van de Lentekriebels Carnavalsviering Wist je dat... Van de directie

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

DE LENTE KOMT... EXCURSIE NAAR DE KINDERBOERDERIJ

DE LENTE KOMT... EXCURSIE NAAR DE KINDERBOERDERIJ De Bem JAARGANG 4 2013-2014 11 maart 201416 OPEN DAG 29 MAART 2014 Op zaterdag 29 maart is er tussen 10.00 en 12.00 uur voor (nieuwe) leerlingen, ouders, buurtbewoners en alle andere belangstellenden een

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer januari 2017

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer januari 2017 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 09 24 januari 2017 Kalender 25-01: Inloopochtend 08.30 08.40u 27-01: Speelgoedochtend 31-01: Open ochtend 09.00 12.00u 02-01:

Nadere informatie