22 METSELWERK. LAKERVELD INGENIEURS- & ARCHITECTUURBUREAU BV Plan van aanpak en periodiek instandhoudingsplan kerkgebouw NHK Molenaarsgraaf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "22 METSELWERK. LAKERVELD INGENIEURS- & ARCHITECTUURBUREAU BV Plan van aanpak en periodiek instandhoudingsplan kerkgebouw NHK Molenaarsgraaf"

Transcriptie

1 1 22 METSELWERK ALGEMEEN EISEN EN UITVOERING: ALGEMEEN 90. VOEGEN SCHOONWERK Wanneer naderhand wordt gevoegd, moeten de voegen tot een diepte van minimaal 1,5x de voegbreedte vrij van mortel zijn. Voegwerk moet per oppervlak gelijkmatig van vorm, kleur en oppervlaktestructuur zijn. De voegen moeten voor de aanvang van het voegwerk zijn schoongemaakt, ontdaan van losse delen en zijn bevochtigd wanneer het werk te droog is. 91. VERONTREINIGING Tijdens en na het inboeten/opmetselen van de gevels maatregelen treffen tegen verontreiniging van het oude en het nieuwe werk door specie, vanaf de steigers opspattend vuil, e.d. 92. BIJZONDER METSELWERK Alle bijzonderheden in het metselwerk, zoals bogen, rollen, lepen, varkens, vlechtingen, enz. moeten worden gehandhaafd en/ of bij het opmetselen van nieuwe geveldelen in de oorspronkelijke staat terug worden gebracht. 93. VOEGEN NIEUW METSELWERK Metselwerk minimaal 2 weken laten overstaan, voordat wordt gevoegd. 94. REPARATIEWERK Bij inboetwerk de te vervangen stenen strak en kantig uithakken, zodanig dat het blijvende werk niet beschadigd wordt. Inboetwerk moet vol-en-zat worden aangebracht. 95. AANVOER ZAND Het benodigde zand voor het te voegen werk moet in 1 vracht aangevoerd worden INFORMATIE-OVERDRACHT: ALGEMEEN 90. OPSLAG METSELEN De aannemer treft de nodige voorzorgsmaatregelen om beschadiging van metselstenen en/of -blokken te voorkomen. Tevens draagt hij zorg voor de nodige voorzieningen zodat het opzuigen van bodemvocht, regenwater en vuil wordt voorkomen informatie-overdracht: monsters 90. BEMONSTERING VOEGWERK Voordat voegwerkmortel wordt besteld proefvlakken van 0,5 m² opzetten voor het beschreven voegwerk, totdat er overeenstemming is over het voegmonster. Voor elk type voegwerk moeten monsters opgezet worden. Beoordelingskenmerken: kleur, oppervlak en hardheid. Voor een juiste beoordeling van kleur het monster minimaal 1 week laten overstaan alvorens te beoordelen. 91. BEMONSTERING BAKSTENEN (Restauratie) stenen ter bemonstering aan de directie voorleggen. Voor het beoordelen van het monster moeten per soort minimaal 5 klinkers uit een partij worden aangeleverd. De diverse soorten bakstenen afstemmen op de verschillende soorten verspreidliggend over de gevels. Beoordelingskenmerken: kleur, oppervlak, hardheid en afmetingen RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen van het onderdeel tot aan de oplevering van het werk en in aansluiting daarop gedurende de vermelde periode.

2 2 Onderdeel: - gevelmetselwerk, voor wat betreft kleur, vervormingen, sterkte en schaden aan de bakstenen ten gevolge van slecht voegwerk. - gevel voegwerk, voor wat betreft loskrimpen, uitspoelen en uitvallen. - te garanderen door: de aannemer. - periode: 10 jaar MEET- EN VERREKENMETHODEN: ALGEMEEN 90. INBOETWERK VLAKKEN METSELWERK; VERSPREIDLIGGEND Het inboeten van metselwerk dient bij steens of dikker metselwerk, steens diep te worden uitgevoerd, tenzij anders vermeld. 91. INBOETWERK STENEN; VERSPREIDLIGGEND Het inboeten van stenen gebeurt bij strekken halfsteens en bij koppen steens diep. Zowel een strek als een kop geldt als een steen VERWIJDEREN AFWERKINGEN a VERWIJDEREN BESTAAND VOEGWERK 0. VERWIJDEREN BESTAAND VOEGWERK Bestaand voegwerk verwijderd d.m.v.: uithakken De wijze van verwijderen van voegwerk dient proefondervindelijk in overleg met de directie te worden bepaald. Het gebruik van slijpschijven is niet toegestaan. Voegdiepte: - minimaal 1,5x de voegbreedte - ter plaatse van scheuren tot 50mm diep Het metselwerk moet na het verwijderen van het voegwerk door middel van hogedruk blazen worden ontdaan van alle losse delen. Er mogen geen losse korrels in de opengehakte voegen achter blijven REINIGEN METSELWERK a REINIGEN BESTAAND METSELWERK 0. REINIGEN BESTAAND METSELWERK Schoon spuiten met water (onder lage druk) en reinigen met Biomos. Bestaande metselwerk (plaatselijk) dient gereinigd te worden van alg- en mosgroei. 9. REINIGING MECHANISCH FYSISCH Reinigingsmethode: sproeien of gieten. Middel: Biomos. Verdunning: afstemmen op de mate van vervuiling. Toebehoren: - mossen droog afsteken. Aandachtspunt: niet naspoelen met water en niet in brandende zon verwerken BAKSTEEN MET MORTEL a METSELWERK MET MORTEL, BAKSTEEN METSELSTEEN 0. SCHOON METSELWERK, METSELVERBAND Metselverband: als bestaand. Lagen- en koppenmaat: als bestaand. Metselmortel uitgekrabd, vorm voegruimte vierkant. Uitkrabdiepte (mm): 1,5x de voegbreedte Oppervlaktegroep schoon-werkzijde(n) overeenkomstig STABU Standaard, hfst. 22, bijlage A: 1. Metselwerken in schoonwerk uitvoeren.

3 3 1. RESTAURATIE STEEN Overeenkomstig een door de aannemer ter beoordeling voor te leggen monster. In principe dienen stenen van gesloopte bouwdelen hergebruikt te worden. Indien de oude bouwstoffen niet geschikt zijn voor hergebruik, zal de aannemer een gelijkwaardig gebruikte baksteen zoeken. Type: als bestaand. Kleur: als bestaand. Hardheid: als bestaand omliggend werk. Oppervlak: als bestaand omliggend werk. Afmetingen: als bestaand. Volumieke massa: HD. Vorst/ dooiweerstand: vorstklasse D. Actieve oplosbare zouten: S2. 4. METSELMORTEL (BRL ) Fabrikaat: Saint-Astier Type: Chaux pure blanche LC****, NHL 3,5 (EN 459-1) Bindmiddel: natuurlijke hydraulische kalk Samenstelling in volumedelen: - rekenen op 1 kalk : 2,5 zand - definitief in het werk afstemmen op luchtgevulde poriënvolume van het droge zand Zand: gezeefd zand met goede korrelverdeling en een korrelgrootte 0-2. Water: afstemmen op het luchtgevulde poriënvolume van het droge zand. Metselmortels leveren onder KOMO productcertificaat VOEGWERK a VOEGWERK 0. VOEGWERK Voegtype: zie tekening. Overeenkomstig een in het werk op te zetten proefvlak, afmetingen (m2): 0,5. Net zo lang voegmonsters opzetten totdat in overleg met de directie het beoogde resultaat gehaald wordt. Ondergrond: het voegwerk moet voor het voegen met schoon water zijn gereinigd. Beschermen: het voegwerk beschermen tegen wind en zon middels het afzeilen en overkappen van de gevels. Nadat het voegwerk is aangebracht dient dit nog minimaal 3 weken beschermd te worden tegen weersinvloeden door het afzeilen van de steigers en/ of de muur. Nazorg van het voegwerk volgens voorschriften leverancier, inhoudende het gedurende min. 72 uur vochtig houden van het voegwerk door regelmatig te besproeien. 4. VOEGMORTEL Fabrikaat: Saint-Astier Type: Chaux pure blanche LC****, NHL 3,5 (EN 459-1) Samenstelling in volumedelen: - rekenen op 1 kalk : 2,5 zand - definitief in het werk afstemmen op luchtgevulde poriënvolume van het droge zand Kleur: in overeenstemming met het omliggende werk, de kleur moet bepaald worden door de keuze van het zand (niet door toegevoegde pigmenten). Zand: gezeefd zand met goede korrelverdeling en een korrelgrootte 0-2. Water: afstemmen op het luchtgevulde poriënvolume van het droge zand.

4 4 40 STUKADOORWERK ALGEMEEN EISEN EN UITVOERING: ALGEMEEN 09. SPRONGEN, NEGGEKANTEN EN DAGZIJDEN Sprongen, neggekanten en dagzijden van doorgangen en dergelijke moeten zijn mee gepleisterd. 19. SCHOONMAKEN Na het stukadoren moet de gemorste specie enz. direct worden verwijderd. 29. AANVANG STUKADOORWERK Het stukadoorswerk mag eerst worden aangevangen als het betreffende gebouw of de betreffende ruimte waterdicht is. 39. WAPENING Op scheurgevoelige en anderszins kritische plaatsen dient de stukadoor alkalivast weefsel in de mortel in te bedden. Ter plaatse van naden tussen verschillende materialen en oud en nieuwe werk deze overgangen voorzien van wapeningsgaas. 49. PARTIEEL STUCWERK VERVANGEN Bij het afhakken van pleisterwerk de te repareren plekken recht inzagen, teneinde een strakke aansluiting te krijgen tussen het bestaande en nieuwe pleisterwerk. 59. UITWENDIGE HOEKEN Alle uitwendige hoeken (sprongen, neggenkanten, dagzijden doorgangen e.d.) handmatig omstukadoren. 69. LOSSNIJDEN Het stucwerk langs alle houten onderdelen, zoals kozijnen, kantstukken, gebintstijlen, strijkbalken e.d. lossnijden. 79. KWALITEITSEISEN Tenzij krommingen in de muurvlakken dienen te worden gevolgd, moeten de gestukadoorde oppervlakken voldoen aan beoordelingsgroep I, waarbij afwijkingen tot 3mm/ m¹ zijn toegestaan. Beoordelingsgroep I wil zeggen: een gepleisterd oppervlak dat met een verfsysteem wordt afgewerkt, of een fijn geschuurd oppervlak heeft. 89. REINIGEN Voor met de stukadoorswerkzaamheden wordt begonnen, is het noodzakelijk dat de oude bestaande muurcomponenten vrij zijn van kalk, cement, verf en eventuele kunststofresten, ten behoeve van de aanhechting en dampdoorlatendheid van het materiaal. Het metselwerk moet stofvrij zijn. 90. DROOGTIJD METSELWERK REPARATIES De voorafgaande reparaties van het muurwerk moeten tenminste 28 dagen voor het aanbrengen van het pleisterwerk zijn uitgevoerd. 91. BEVOCHTIGEN Het gehele muurwerk, waar de dagelijkse stukadoorswerkzaamheden zullen plaatsvinden, moet goed nat worden gemaakt met een slang met spuitkop. 92. OPRUWEN Als er gedeeltelijk of plaatselijk in meerdere lagen wordt gewerkt, moet bij elke laag de cementhuid opgeruwd worden in verband met een goede aanhechting. 93. VERWERKINGSTEMPERATUUR De verwerkingstemperaturen mogen niet beneden de 5 graden C liggen. Het is noodzakelijk om de aangebrachte pleisterlaag gedurende 3 dagen goed te bevochtigen, zodat er geen oppervlakte krimpscheuren kunnen ontstaan. 94. GEBRUIKSAANWIJZING LEVERANCIER Alle materialen en bewerkingen toepassen, respectievelijk uitvoeren, overeenkomstig de door de leverancier verstrekte gebruiksaanwijzing en adviezen.

5 5 95. PLINTEN Bij wanden, waar plinten komen, het stukadoorswerk vlak en strak tot op de afwerkvloer laten doorlopen INFORMATIE-OVERDRACHT: ALGEMEEN 90. ADVIES STUCSYSTEEM Voor het toe te passen stucsysteem dient een advies opgevraagd te worden bij een nader te bepalen fabrikaat RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd die moet gelden vanaf het gereedkomen van het onderdeel tot aan de oplevering van het werk en in aansluiting daarop gedurende de vermelde periode. Onderdeel: - stucwerk op wanden, voor wat betreft hechting, krimpscheuren en verkleuringen en weerstand tegen normale invloeden van de omgeving. - te garanderen door: de aannemer. - periode: 5 jaren PLEISTERWERK a PLEISTERWERK 0. WITPLEISTERWERK Pleistersysteem: natuurlijke hydraulische kalk Ondergrond: baksteen. Pleisterlaagdikte(n) (mm): - spritslaag - sanerende grondmortel - egalisatielaag - afwerklaag Oppervlaktestructuur: overeenkomstig een in het werk op te zetten proefvlak, groot (m2): 1 5. STUCSYSTEEM Fabrikaat: nader te bepalen Het navolgende dient gestukadoord te worden in een natuurlijke hydraulische kalk. Opbouw systeem: spritslaag (NHL 5), sanerende grondmortel (NHL 5), egalisatielaag (NHL 5) en afwerklaag (NHL 5).

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk BASISTEKST VOOR HET LASTENBOEK Deze basistekst voor het lastenboek beschrijft zowel het (her)metselen als het (her)opvoegen van een gevel in modern

Nadere informatie

Restauratie toekomstbestendig.

Restauratie toekomstbestendig. Restauratie toekomstbestendig. Uitvoeringsrichtlijnen en Restauratiebestek: wat willen en wat kunnen we daar mee? Bijeenkomst Stichting ERM i.s.m. de Nationale Monumenten Organisatie 25 april 2017 HET

Nadere informatie

Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg?

Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Hoe repareer je een beschadigde steenvoeg? Materialen Gereedschap Weber easyrepair steenvoegen 5kg Hamer Beitel Boormachine Plantenspuit http://bit.ly/29ggrfn

Nadere informatie

03 ontwerp 02 voegtypen en voegkeuze door : ir J.A. Kooren, arch bna.

03 ontwerp 02 voegtypen en voegkeuze door : ir J.A. Kooren, arch bna. 03 ontwerp 02 voegtypen en voegkeuze door : ir J.A. Kooren, arch bna. Doel Deze informatie geeft inzicht in de keuzeaspecten die een rol spelen bij het kiezen van soort en type voeg voor metselwerk. Het

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Financiële en Juridische Dienstverlening Team Juridische Dienstverlening Memo Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum: 13 oktober 2009 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad webermix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen Metselen, voegen, stucadoren, vloersmeren, tegels leggen Ook geschikt voor metselen glazen bouwstenen Veelzijdig inzetbare

Nadere informatie

Richtlijn voor het verwerken van cellenbeton- en gipsblokken

Richtlijn voor het verwerken van cellenbeton- en gipsblokken Techniek TBA-Richtlijn stukadoren 1.3 Richtlijn voor het verwerken van cellenbeton- en gipsblokken Maart 2019 Aansprakelijkheid Stichting Technisch Bureau Afbouw (TBA) en degenen die aan het opstellen

Nadere informatie

Egaliseren van minerale ondergronden binnen

Egaliseren van minerale ondergronden binnen OMSCHRIJVING Minerale ondergronden die afgewerkt worden met behang, verf of sierpleister moeten aan een bepaalde glad- en vlakheidseis voldoen. Naarmate het gekozen afwerkingssysteem gladder en glanzender

Nadere informatie

RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT

RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT 16108 Restauratie brug Bij kasteel Hackfort, Baakseweg 8 Vorden. i.o.v. Vereniging Natuurmonumenten Datum: 29-11-2016 RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT ARCO ARCHITECTEN BNA 1 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen...

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

VOEGWERK. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444

VOEGWERK. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444 VOEGWERK Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2. ALGEMEEN 2.1 Metselvoegen... 3 2.2 Voorbehandeling van de muren... 4 2.3 Keuze voegspecie...

Nadere informatie

S.A.M. Advies STRIKOLITH ADVIES MODULE

S.A.M. Advies STRIKOLITH ADVIES MODULE BASIS ADVISERING Ondergrond (natte ruimten) Copyright 1971 a Strikolith Holding company * all rights reserved www.strikolith.com/disclaimer 1 van 5 1.0 TOEPASSINGSGEBIED: Dit advies dient als leidraad

Nadere informatie

Richtlijn voor het maken van een proef- of referentievlak voor stukadoorswerk binnen en buiten

Richtlijn voor het maken van een proef- of referentievlak voor stukadoorswerk binnen en buiten Techniek TBA-Richtlijn stukadoren 1.6 Richtlijn voor het maken van een proef- of referentievlak voor stukadoorswerk binnen en buiten maart 2018 Aansprakelijkheid Stichting Technisch Bureau Afbouw (TBA)

Nadere informatie

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur.

Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. PRODUCT Omschrijving: Samenstelling: Verpakking: Tierrafino Base is een basisleemstuc die dient als raap- en vertinlaag, alleen toepasbaar in het interieur. Zand, klei en mogelijk stro. 25 kg zak, 1.000

Nadere informatie

Egaliseren van minerale ondergronden binnen

Egaliseren van minerale ondergronden binnen OMSCHRIJVING Minerale ondergronden die afgewerkt worden met behang, verf of sierpleister moeten aan een bepaalde glad- en vlakheidseis voldoen. Naarmate het gekozen afwerkingssysteem gladder en glanzender

Nadere informatie

Voegwerk. Stukje geschiedenis:

Voegwerk. Stukje geschiedenis: Voegwerk Stukje geschiedenis: Tot het midden van de negentiende eeuw bestond er veelal geen verschil tussen metsel en voegspecie. Da specie werd over het algemeen in één keer vol en zat op de steen aangebracht,

Nadere informatie

PRODUCTIE Per 30 kg ca 20 liter gebruiksklare mortel. 20 liter schelpkalk - bovenpleistertmortel is voldoende voor ca. 2 m² pleisteroppervlakte.

PRODUCTIE Per 30 kg ca 20 liter gebruiksklare mortel. 20 liter schelpkalk - bovenpleistertmortel is voldoende voor ca. 2 m² pleisteroppervlakte. SCHELPKALK - TECHNISCH BLAD MK-OP BOVENPLEISTERMORTEL Schelpkalk - bovenpleistermortel is een fabrieksdroge mortel die gebruikt wordt als bovenpleister in het schelpkalk - pleistersysteem. stoffen(zand)

Nadere informatie

Polymeervoeg. Gebruiksaanwijzing. voor tegels en straatstenen. Droog in de voegen keren Wordt hard na bevochtiging. techniseal.com

Polymeervoeg. Gebruiksaanwijzing. voor tegels en straatstenen. Droog in de voegen keren Wordt hard na bevochtiging. techniseal.com Polymeervoeg voor tegels en straatstenen Droog in de voegen keren Wordt hard na bevochtiging Gebruiksaanwijzing techniseal.com Kwalitatief hoogwaardig product TECHNISEAL POLYMEERVOEG VOOR TEGELS EN STRAATSTENEN

Nadere informatie

09 Kwaliteit van metselwerk 04 Kwaliteit van voegwerk; doorstrijkwerk

09 Kwaliteit van metselwerk 04 Kwaliteit van voegwerk; doorstrijkwerk 09 Kwaliteit van metselwerk 04 Kwaliteit van voegwerk; doorstrijkwerk Doel Deze informatie behandelt het principe, de voor- en nadelen van het doorstrijken van voegen. Zij geeft antwoord op vragen als:

Nadere informatie

I 130-1 Informatieblad herstel buitenpleisterwerk

I 130-1 Informatieblad herstel buitenpleisterwerk I 130-1 Informatieblad herstel buitenpleisterwerk Schoonmaken, schilderen en repareren. Tijdens onze inspectie zijn aan het buitenpleisterwerk gebreken en onvolkomenheden geconstateerd. Om verder verval

Nadere informatie

Zelf sierpleisteren. Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal

Zelf sierpleisteren. Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal Zelf sierpleisteren Sierpleisteren De voorbereidingen De sierpleister aanbrengen Kwaliteitseisen Aanbevolen materiaal Zelf sierpleisteren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen OMSCHRIJVING Brander sierpleisters zijn bedoeld om vlakke ondergronden op een decoratieve wijze te beschermen en te verfraaien. De sierpleistersystemen zijn, afhankelijk van het type sierpleister, buiten

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem OMSCHRIJVING OPMERKING Het Brander Crystal-spuitpleistersysteem is een systeem voor het doeltreffend en economisch repareren, egaliseren en afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. Het systeem

Nadere informatie

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem Sigma Coatings BV 1/12 april 2003 OMSCHRIJVING Het Branderflex muurverfsysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem voor buiten en binnen. Het systeem is toe te

Nadere informatie

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS

FUNDERING. Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL. Advies en handige tips KERAMIEK. verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS FUNDERING Draagvaste ondergrond VOEGMIDDEL Advies en handige tips KERAMIEK verwerkingsadvies MBI KERAMISCHE TERRASTEGELS Verwerking Keramische terrastegels met Tubag mortels ALGEMEEN Het Zandbed Wanneer

Nadere informatie

KOPPENMAAT EN LAGENMAAT :

KOPPENMAAT EN LAGENMAAT : KOPPENMAAT EN LAGENMAAT : INLEIDING: Wanneer een metselaar een muur gaat metselen in schoonmetselwerk is dit altijd in een bepaald metselverband. Het is dan aan te bevelen om de maatvoering van de wanden

Nadere informatie

U bent op het juiste adres

U bent op het juiste adres R. van Zon Velhorstlaan 13 3207 ZM Spijkenisse 0181-612971 0651-834917 E-mail actif@planet.nl www.actif-gevelrenovatie.nl Bank: ING 65.65.93.954 K.v.K nr: 24258707 BTW nr: NL1339.28.391.B01 Tradecenter

Nadere informatie

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015 BESTEK Ten behoeve van: Datum: 16 oktober 2015 Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: 2014-II onder licentienummer: ------------------ INHOUDSOPGAVE ------------------ INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie Rolith Chemicals Bestaat sinds 1977 Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad Waarom Rolith producten! Producten ontwikkeld i.s.m. baksteenindustrie (al sinds 1988!) Alle producten

Nadere informatie

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Reparatie methoden Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Hierbij informeren wij u over de Total Wall Concept herstel methode voor gescheurd metselwerk. Door middel van het Total Wall Concept (TWC)

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

BESTEK. Besteknummer: 3110_12. Datum: Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: onder licentienummer:

BESTEK. Besteknummer: 3110_12. Datum: Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: onder licentienummer: BESTEK Ten behoeve van: basisbestektekst vloercoating Besteknummer: 3110_12 Datum: 09-11-2012 Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: 2012-2 onder licentienummer: INHOUDSOPGAVE 01 VOOR

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen.

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen. Leempleisters van Wanlin Samenstelling van de pleistermaterialen Zand, zuivere leem van Wanlin, gehakseld stro. Verpakking en opslag Het pleistermateriaal Argibase is verkrijgbaar in twee varianten: Argibase-D

Nadere informatie

KEIM KALEIMORTELS DE MINERALE KALEICOMBINATIE, VAN AUTHENTIEK TOT UNIVERSEEL

KEIM KALEIMORTELS DE MINERALE KALEICOMBINATIE, VAN AUTHENTIEK TOT UNIVERSEEL KEIM KALEIMORTELS DE MINERALE KALEICOMBINATIE, VAN AUTHENTIEK TOT UNIVERSEEL KEIM KALEI KLEURENPALET 9055 9253 9389 9526 9582 9073 9268 9451 9543 9590 9078 9288 9473 9546 naturel Uni-Kalei 9169 9292 9505

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen Brander Afbouwprodukten 1/6 november 1998 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen.

Nadere informatie

Handleiding. Coprox hecht niet op! Rubber/siliconen/bitumen

Handleiding. Coprox hecht niet op! Rubber/siliconen/bitumen Handleiding Waar wordt Coprox voor gebruikt? Coprox is uitermate geschikt als alternatief voor traditioneel tegelwerk, regulier stucwerk en afwerklagen als Tadelakt, Mortex en andere Betonciré merken.

Nadere informatie

Leveringsprogramma. Buitengevel en gevelisolatie systemen. www.flocem.nl

Leveringsprogramma. Buitengevel en gevelisolatie systemen. www.flocem.nl FloCem Leveringsprogramma Buitengevel en gevelisolatie systemen www.flocem.nl Universele mortels Lightmortel Universele lichtgewicht binnen- en buitenpleister Art.nr. 12120 grijs Lightmortel is een kant

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen

INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen Monumentenwacht Groningen Hoge der A 5 9712 AC Groningen tel. 050-5891585/ fax. 050-3123362 info@monumentenwachtgroningen.nl

Nadere informatie

CONTROLEPLAN 22.72. voegwerk. www.controleplannen.nl. Over dit controleplan

CONTROLEPLAN 22.72. voegwerk. www.controleplannen.nl. Over dit controleplan CONTROLEPLAN 22.72 voegwerk www.controleplannen.nl Inhoud Over dit controleplan A Organisatie P2 B Techniek P5 C Inspectielijst P7 Het Stabu-besteksartikel 22.72 inzake voegwerk wordt niet nader geclassificeerd

Nadere informatie

Metselcement MC12,5. Samenstelling De samenstelling van de hoofdbestanddelen van MC 12,5 is conform NEN-EN 413-1

Metselcement MC12,5. Samenstelling De samenstelling van de hoofdbestanddelen van MC 12,5 is conform NEN-EN 413-1 Metselcement MC12,5 Productomschrijving Metselcement MC12,5 is een hydraulisch bindmiddel op basis van portlandcementklinker. Bij de fabricage wordt aan de portlandcementklinker een zeer fijne fractie

Nadere informatie

S.A.M. Advies STRIKOLITH ADVIES MODULE

S.A.M. Advies STRIKOLITH ADVIES MODULE BASIS ADVISERING Ondergrond ken Copyright 1971 a Strikolith Holding company * all rights reserved www.strikolith.com/disclaimer 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: Dit advies dient als leidraad voor het buiten

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking Brander Afbouwprodukten 1/ 5 april 2004 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderspack S is een spuitpleister voor het doeltreffend en economisch afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. De spuitpleister

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond

BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond BASWAPHON Cool naadloos akoestisch klimaatplafond CATEGORIE TOEPASSINGEN DRAAGPLAAT OPPERVLAKTESTRUCTUUR AFWERKING Breedbandige naadloze geluidsabsorptie Koeling en verwarming d.m.v. capilair systeem Naadloze,

Nadere informatie

Dilataties en aansluitingen

Dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt beperkt door zowel bouwfysische als constructieve factoren. Hierdoor is het noodzakelijk om dilataties toe te passen.

Nadere informatie

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V.

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en nu? De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en

Nadere informatie

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem OMSCHRIJVING Het Branderflex sierpleistersysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem met een decoratieve structuur. Het systeem is toe te passen op gevels van woning-

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderbriljant is een multifunctioneel sierpleistersysteem, bedoeld om vlakke, gladde ondergronden te repareren, te egaliseren en op een industriële wijze decoratief af

Nadere informatie

Kerntaak 1: Behandelt steenachtige gevels

Kerntaak 1: Behandelt steenachtige gevels Kerntaak 1: Behandelt steenachtige gevels Werkproces 1.1: Controleert gereedschappen, materiaal en materieel De voeger verzamelt het benodigde gereedschap, materiaal en materieel en controleert dit op

Nadere informatie

CONTROLEPLAN Voegwerk. Over dit controleplan

CONTROLEPLAN Voegwerk.   Over dit controleplan CONTROLEPLAN 22.72 Voegwerk www.controleplannen.nl Inhoud Over dit controleplan Het Stabu-bestekartikel 22.72 inzake voegwerk wordt niet nader geclassificeerd voor de A Organisatie P2 B Techniek P5 C Inspectielijst

Nadere informatie

Middenbeemster, Korenmolen De Nachtegaal

Middenbeemster, Korenmolen De Nachtegaal Inleiding In opdracht van Cultureel Erfgoed Noord-Holland heeft op 1 december 2010 een kort onderzoek plaatsgevonden naar de opbouw en datering van de lage voetmuur van de korenmolen De Nachtegaal, gelegen

Nadere informatie

Porotherm Poriso binnenmuurstenen

Porotherm Poriso binnenmuurstenen Porotherm Poriso binnenmuurstenen Technische informatie Baksteen. Voor mensen gemaakt. Porotherm Poriso, pure kwaliteit Porotherm vormt hét wereldmerk voor keramische binnenmuurstenen van Wienerberger.

Nadere informatie

Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek

Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek Algemeen Voorwoord 3 Verkorte besteksomschrijving Stukadoorswerk 6 Verwerkingsadvies Buitengevelisolatie 7 Standaard Details 10 Overzicht Standaard Detailleringen

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje, daar

Nadere informatie

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen :

TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen : TECHNISCHE INGREPEN TEGEN VOCHT ONDERAAN DE MUREN Ongeacht de aard van de ingreep en zijn doeltreffendheid vergt het drogen van muren vrij veel tijd. Zo bijvoorbeeld bevat een muur met een dikte van 40

Nadere informatie

AFWERKSTAAT CODERINGEN

AFWERKSTAAT CODERINGEN NUMMER 6437 VLOER V01 Gietvloer Vloerafwerkingsniveau klasse 2 Stroefheidsklasse R-waarde 11 Naadloze holplinten opnemen in kleur van de vloer V02 Linoleum / PVC - sport Voorzien van verende onderlaag

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/28

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/28 1B 1B 00.00.2 Skelet 1B 00.00.3 21 1B 21. buitenwanden 21.00 1B 21.00 buitenwanden; bouwvoorzieningen 1B 21.00.60-0 steigers tbv maatregelen aan best. buitenwanden 1B 21.00.60-011 gevel gesloten: syst.steiger

Nadere informatie

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/28

Winket bv Huisvestingseconomie, bouwkosten en bestekken. 2014 03 03 EcoQuaestor 2014.01.xlsx niveau 6 1/28 1B 1B 00.00.2 Skelet 1B 00.00.3 21 1B 21. buitenwanden 21.00 1B 21.00 buitenwanden; bouwvoorzieningen 1B 21.00.60-0 steigers tbv maatregelen aan best. buitenwanden 1B 21.00.60-011 gevel gesloten: syst.steiger

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

basis college bouwkunde bok5

basis college bouwkunde bok5 basis college bouwkunde bok5 lesweek 7 gevels Instituut Bouwkunde & Civiele Techniek docent: ir.m.marynissen beëindiging gemetselde muren muurafdekker met minimaal 40mm overstek en voorzien van een waterhol

Nadere informatie

305 BetonDesign. Toepassing: Voor het realiseren van een decoratieve betonuitstraling op vloeren en wanden in een laagdikte van 1 1,5 mm.

305 BetonDesign. Toepassing: Voor het realiseren van een decoratieve betonuitstraling op vloeren en wanden in een laagdikte van 1 1,5 mm. Forbo Eurocol BV Postbus 130, NL-1520 AC Wormerveer T +31 (0)75 627 16 00, F +31 (0)75 628 35 64 info.eurocol@forbo.com, www.eurocol.com Productvoordelen: - Gebruiksklaar - Eenvoudig te verwerken - Spanningsvrij

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem OMSCHRIJVING OPMERKING Brander Briljant is een multifunctioneel sierpleistersysteem, bedoeld om vlakke, gladde ondergronden te repareren, te egaliseren en op een industriële wijze decoratief af te werken.

Nadere informatie

Beton in de winter B ETONKWALITEIT MAAK JE MET ELKAAR 5 C 0 C WEERFASEN GEMIDDELDE TEMPERATUUR PER ETMAAL HOE TE HANDELEN.

Beton in de winter B ETONKWALITEIT MAAK JE MET ELKAAR 5 C 0 C WEERFASEN GEMIDDELDE TEMPERATUUR PER ETMAAL HOE TE HANDELEN. Beton in de winter WEERFASEN GEMIDDELDE TEMPERATUUR PER ETMAAL HOE TE HANDELEN 5 C of hoger Niet meer dan 1 graad vorst (zie fase 2) NIKS AAN DE HAND, LEKKER DOORWERKEN. Tussen 0 C en 5 C Niet meer dan

Nadere informatie

Voegmortels FX (UA) Professionele mortels. voor een optimaal resultaat. Met extra hechteigenschappen

Voegmortels FX (UA) Professionele mortels. voor een optimaal resultaat. Met extra hechteigenschappen Professionele mortels voor een optimaal resultaat Voegmortels FX (UA) Met extra hechteigenschappen voor: 4 voegen van steenstrips 4 voegen van gesiliconiseerde stenen 4 voegrenovatie 4 voegen op slecht

Nadere informatie

Verwerkingsrichtlijn voor pasteuze kunsthars gebonden pleistersysteem, voor behang- en schilderklaar stukadoorswerk

Verwerkingsrichtlijn voor pasteuze kunsthars gebonden pleistersysteem, voor behang- en schilderklaar stukadoorswerk Techniek TBA richtlijn stukadoren 1.4 Verwerkingsrichtlijn voor pasteuze kunsthars gebonden pleistersysteem, voor behang- en maart 2019 Aansprakelijkheid Stichting Technisch Bureau Afbouw (TBA) en degenen

Nadere informatie

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking.

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Verwerkingsvoorschriften Zwarthout Shou-Sugi-Ban Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Tijdens

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE Sika FastFix-131

TECHNISCHE FICHE Sika FastFix-131 TECHNISCHE FICHE VOCHTUITHARDEND VOEGMATERIAAL VOOR ALLE SOORTEN STRAATSTENEN MET EEN VOEGBREEDTE TUSSEN 2 EN 12 MM BESCHRIJVING TOEPASSINGEN EIGENSCHAPPEN / VOORDELEN is een vochtuithardend voegmateriaal

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg.

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe zijn de pigmenten verpakt? Hoeveel pigment voeg ik toe? De

Nadere informatie

Welkom op de BASIS TRAINING

Welkom op de BASIS TRAINING Welkom op de BASIS TRAINING Even voorstellen: Peter Boogaard Eigenaar Boogaard restaurateurs Adviseur/Demonstrateur Ko Gobbens Partner Boogaard restaurateurs Zelfstandig Adviseur/Verkoop Yorgo Poortvliet

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op asfalt REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie Let op: alle RapidRoof-producten

Nadere informatie

PLEISTERWERK VAN BINNENWANDEN

PLEISTERWERK VAN BINNENWANDEN TECHNOSTUC LEEMSTUC bestektekst Toepassing: natuurlijk leem-stucsysteem voor het stuccen van binnenmuren (basisleem en finish) Soort: Technostuc Conluto UP leemstuc (raapleem) en Conlino Edelpleister finish;

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Krimparme gietmortel Five Star 190 voor het ondergieten van staalconstructies en betonelementen. Deze mortel voldoet aan CUR-Aanbeveling 24 en waar van toepassing aan NEN-EN 206-1. Unieke formule, bouwt

Nadere informatie

Ideaal voor de badkamer. Cumen NL ESTUCO. De natuurlijke glanspleister.

Ideaal voor de badkamer. Cumen NL ESTUCO. De natuurlijke glanspleister. Ideaal voor de badkamer. Cumen NL ESTUCO De natuurlijke glanspleister. Estuco Estuco is een materiaal wat al 2000 tot 3000 jaar oud is. Het wordt gemaakt van kalk en fijne marmerkorrels van de beste en

Nadere informatie

Techniek. BA-richtlijn 1.7: Verwerkingsrichtlijn voor het stukadoren (buiten) van (isolerende) geperforeerde keramische stenen.

Techniek. BA-richtlijn 1.7: Verwerkingsrichtlijn voor het stukadoren (buiten) van (isolerende) geperforeerde keramische stenen. Techniek BA-richtlijn 1.7: Verwerkingsrichtlijn voor het stukadoren (buiten) van (isolerende) geperforeerde keramische stenen. : Verwerkingsrichtlijn voor het stukadoren (buiten) van (isolerende) geperforeerde

Nadere informatie

onderhoudswijzer Herstel van Herstellen, vernieuwen en afwerken van

onderhoudswijzer Herstel van Herstellen, vernieuwen en afwerken van onderhoudswijzer Herstel van binnenpleisterwerk Herstellen, vernieuwen en afwerken van binnenpleisterwerk Problemen met binnenpleisterwerk zijn erg storend in een monumentaal gebouw. We kunnen ons dan

Nadere informatie

LM310 Tegelmortel. wit. Productomschrijving. Toepassing. Speciale eigenschappen. Leveringsvorm. Houdbaarheid/opslag.

LM310 Tegelmortel. wit. Productomschrijving. Toepassing. Speciale eigenschappen. Leveringsvorm. Houdbaarheid/opslag. LM310 Tegelmortel wit Productomschrijving Witte tegelmortel met kalk en dichte toeslagmiddelen en additieven welke stabiliteit, sterkte en de verwerkingsstabiliteit bevorderen. Toepassing Tegelmortel LM310

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Ondergronden en hun voorbehandeling

Ondergronden en hun voorbehandeling Technisch informatieblad nr. 650 Ondergronden en hun voorbehandeling Voor binnen en buiten Materiaal "Een verflaag is zo goed als zijn ondergrond." Dit oude schildersgezegde is nu actueler dan ooit. Het

Nadere informatie

Verwerkingsrichtlijnen Siliconen Buitengevelisolatiesystemen

Verwerkingsrichtlijnen Siliconen Buitengevelisolatiesystemen Verwerkingsrichtlijnen Siliconen Buitengevelisolatiesystemen Inhoudsopgave 1 : Voorbehandeling van de ondergrond... 4 2 : Plaatsing van de profielen... 5 3 : Plaatsing van de ECOROCK isolatieplaten...

Nadere informatie

it. stopt wachttijden op de bouwplaats

it. stopt wachttijden op de bouwplaats it. stopt wachttijden op de bouwplaats pleister- generatie met gecontroleerde doorhardingstijden Wachttijden op de bouwplaats? it. stopt wachttijden op de bouwplaats. pleistergeneratie met gecontroleerde

Nadere informatie

Saneren en restaureren: Natuurlijk met tubag. Een onderneming uit de. De natuurlijke grondstof.

Saneren en restaureren: Natuurlijk met tubag. Een onderneming uit de. De natuurlijke grondstof. Saneren en restaureren: Natuurlijk met tubag. Een onderneming uit de groep De natuurlijke grondstof. Wie het over saneren en restaureren heeft, dient te beschikken over de kennis met welke bouwstoffen

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Krimparme Ondersabelings- en Troffelmortel Five Star 180 voor het onderstoppen van staalconstructies en betonelementen. Deze mortel voldoet aan CUR-Aanbeveling 24 en waar van toepassing aan NEN-EN 206-1.

Nadere informatie

SOLUBEL LUCHTHARDENDE KALKPLEISTERS

SOLUBEL LUCHTHARDENDE KALKPLEISTERS Versie: Januari 2018 Productcodes: Solubel SP50 30 kg 0-1mm : 380001 Pagina: 1/5 SOLUBEL LUCHTHARDENDE KALKPLEISTERS Dampopen, historische kalkpleister voor monumentale panden met vochtige en door zout

Nadere informatie

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton

REV:02-18/07/13. RapidRoof Waterproof Anti-Skid Specificaties op beton REV:02-18/07/13 RapidRoof Inhoud 1. Voorbereiding 2. Aanbrenging: 3. Aanbrenging: enkel Waterproof 4. Aanbrenging: enkel Anti-Skid 5. Menghandleiding 6. Bijkomende informatie 7. Waar u op moet letten bij

Nadere informatie

TA Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn. Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen AR Hoorn

TA Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn. Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen AR Hoorn TA16-310807-2 Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen 1 1620 AR Hoorn Uithoorn, 29 juni 2016 Uw contactpersoon: Technisch Commercieel

Nadere informatie

KEIM KWARTS. Toepassingsgebied

KEIM KWARTS. Toepassingsgebied KEIM KWARTS Toepassingsgebied Toepassingsgebied: Het behandelen van binnenmuren zoals; beton, baksteen, pleisterwerk, kalkzandsteen, geschilderd of ongeschilderd. Gevulde, in één laag dekkende minerale

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen OMSCHRIJVING OPMERKING Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen. Toepassing kan plaatsvinden op cement- en/of

Nadere informatie

Glazen bouwstenen met mortel

Glazen bouwstenen met mortel CONTROLEPLAN 22.35 Glazen bouwstenen met mortel www.controleplannen.nl Inhoud Over dit controleplan Glazen bouwstenen bestaan al sinds 1903. De toepassingsmogelijkheden waren toen echter nog A Organisatie

Nadere informatie

Zomerschool 2012 Leemfinish Workshop April 2012 Wat gaan we doen? Dagindeling Theorie (rond om leem) Voorbereiden De materialen / middelen ervaren The finishing touch Hoe verder met het lemen? Achtergrond

Nadere informatie