U bent op het juiste adres

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U bent op het juiste adres"

Transcriptie

1 R. van Zon Velhorstlaan ZM Spijkenisse Bank: ING K.v.K nr: BTW nr: NL B01 Tradecenter Schenkel Theemsweg LT Spijkenisse U bent op het juiste adres Wij zijn sinds 1988 een gespecialiseerd bedrijf in gevelrenovatie. Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij voor hoogwaardig kwaliteitswerk. De gevels van uw woning bepalen mede, de waarde van uw onroerend goed. Schade of gebreken aan gevels kunnen bouwkundige problemen veroorzaken. Een verantwoorde gevelrenovatie is dan nodig. Met ons enthousiast team brengen wij uw gevel weer in de oorspronkelijke staat. Of het nu gaat om groot of klein, monumentaal of nieuw, herstellen of onderhoud. U bent bij ons aan het juiste adres. Bij een renovatie / restauratie wordt de schade aan de gevel hersteld. Uw gevel wordt visueel maar ook bouwkundig weer in goede staat gebracht. Actif gevelrenovatie

2 Informatie Actif gevelrenovatie kan u het volgende aanbieden: Klimwerk. Het monteren demonteren van aluminium en of stalen snelbouw steigers. Hakwerk. Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers en milieu invloeden. Door het zure regenwater wordt de voeg zacht en poreus. Bovendien is in het verleden niet voldoende aandacht aan de kwaliteit van het voegwerk besteed. Slecht voegwerk kan vocht intreding veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan. Het kan dus nodig zijn voegwerk te vervangen. Dit gebeurt door het uithakken / uitslijpen van het bestaande voegwerk tot op de gezonde metselspecie. Het uithakken / uitslijpen van voegen vereist deskundigheid. De keuze van de toe te passen gereedschappen en de toe te passen methode is bepalend voor het resultaat. Wij hakken / slijpen zowel op stroom als pneumatisch (op lucht). Een gespecialiseerd bedrijf heeft de nodige expertise om dit werk verantwoord uit te voeren. De voeg dient voldoende diep en schoon uitgehakt / uitgeslepen te worden, tot op de gezonde metselspecie. Het uithakken / uitslijpen dient zorgvuldig te gebeuren zodat er geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan. Na het uithakken / uitslijpen dient de gevel grondig gereinigd te worden, zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg. Gevelreiniging. Het aanzicht van de gevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Minerale ondergronden hebben de eigenschap om door weers en milieu invloeden te vervuilen en te verslechteren. In het verleden werd deze vervuiling verwijderd door toepassing van chemicaliën, met alle gevolgen van dien. Ook het stralen van gevels met een hard en scherp straalmiddel heeft nogal wat schade aan gevels veroorzaakt. Actif gevelrenovatie heeft jaren ervaring in het reinigen van gevels. Wij stralen de gevels met een zacht soort materiaal onder een lage druk straal.

3 Technisch reiningen. Voor het aanbrengen van nieuwe voegen of een hydrofobering is een schone ondergrond een vereiste, dit om een goede hechting voor het aan te brengen materiaal te verkrijgen. Stof, mos en algen moeten worden verwijderd. Dit betekent dat de gevel grondig afgespoten moet worden met schoon leidingwater.(dit is ook mogelijk met warm water. stoomcleanen ) Hierdoor worden alle losse deeltjes, mos en algen verwijderd en gaan de poriën van de ondergrond open. Bij dit systeem frist de gevel vaak wel op, maar aanslag door milieu invloeden verdwijnen niet. Voegwerk. Om de eerder geschetste problemen met voegwerk te voorkomen is het van belang bij het opnieuw voegen voor het juiste type voeg en de juiste mortelsamenstelling te kiezen. Ook een uitgebreide nazorg voor vers voegwerk is van belang om een kwalitatief sterke voeg met een lange levensduur te garanderen. Aan de kwaliteit van het voegwerk is tijdens het bouwen in (de jaren 60 & 70) vroegere jaren weinig aandacht besteed. Prijs en bouwsnelheid waren maatgevend, zodat er niet op mortelsamenstelling en uitvoering van het voegwerk werd gelet. Dit heeft tot gevolg dat veel in die tijd geproduceerd voegwerk aan vervanging toe is. Bovendien zorgen milieu- en weersinvloeden voor aantasting van het voegwerk. De laatste jaren wordt er echter meer aandacht aan het voegwerk besteed. Dit heeft geresulteerd in het opstellen van voegklassen. Voegklassen. VH 15, VH 25, VH 35 en VH 45. De hardheid wordt gemeten met een terugslaghamer, de Schmidt-Prüfhammer. CUR-aanbeveling 61 komt tot de volgende klasse-indeling: VH 15: 15 t/m 24 = zacht VH 25: 25 t/m 34 = matig hard VH 35: 35 t/m 44 = middel hard VH 45: 45 of meer = hard " VH 15: Deze klasse moet nooit worden nagestreefd. Alleen toepasbaar voor voegwerk waaraan geen eisen worden gesteld. " VH 25: Deze klasse is bruikbaar voor werk dat niet of nauwelijks belast wordt. Deze klasse kan worden geëist bij traditioneel uitgevoerd voegwerk. " VH 35: Dit is de standaard klasse voor normaal opgaand metselwerk aan de regenzijde. Deze klasse kan worden verkregen bij verwerking van een niet te droge specie met een goede samenstelling die zorgvuldig wordt nagestreken. Duidelijk is dat er veel aandacht aan dit voegwerk moet worden besteed. " VH 45: Deze klasse is benodigd bij hogere dan normale belastingen. Om deze klasse te bereiken is mechanische verdichting noodzakelijk, terwijl ook het bindmiddel gehalte iets verhoogd dient te worden.

4 Voegvormen. Er bestaan vele typen voegwerk en voor elk type geldt een specifieke hardheid die haalbaar is. Hier onder volgt een aantal voegtypen: " VH 25 / 34 " klopwerk, borstelwerk en kamwerk. " VH 35 / 44 " platvolvoegwerk, terugliggendvoegwerk, en daggestreep. " VH 45 / 54 " knipwerk (de voeg ligt buiten het gevelvlak) en, snijwerk (het voegwerk ligt gelijk met het gevelvlak). Restaureren. Metselwerk bestaat uit een stapeling van stenen die met mortel aan elkaar verbonden worden. Er bestaan twee vormen voor het voegen van de naden tussen de stenen van het metselwerk. De meest toegepaste vorm in Nederland is het achteraf voegen. Hiertoe wordt tijdens het metselen de metselspecie uitgekrabbeld, zodat er ruimte ontstaat om na uitharding van de metselspecie een voeg aan te brengen. Deze methode van achteraf voegen heeft als voordeel dat de kleur en de structuur van het voegwerk aangepast kunnen worden aan de wensen van de opdrachtgever. De andere methode is het doorstrijken van de metselspecie tijdens het metselen. Een vroeger regelmatig toegepaste methode. In de loop van de jaren ontstaat ook vaak schade aan het metselwerk van een gevel. Deze schadepatronen kunnen onder andere ontstaan door vochtintreding en vorstschade, zettingsverschijnselen, roestende ankers en lateien in de gevel. Opnieuw is een deskundig oordeel nodig om de oorzaak van de schade vast te stellen en de juiste reparatiemethode te kiezen. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om een zettingsscheur te herstellen zonder de oorzaak van de zettingen weg te nemen. De scheur zal dan binnen niet al te lange tijd weer terugkomen. Voor het herstellen van schade aan metselwerk is een aantal reparatiemethoden beschikbaar. Inboeten. Bij deze methode van herstel is het noodzakelijk de oorzaak van het ontstaan van de schade weg te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door achterliggend ijzerwerk grondig te ontroesten en te conserveren en het nieuwe metselwerk vrij van hetijzer terug te metselen. Hierbij is de keuze van de juiste steen heel belangrijk, omdat de toegepaste stenen vaak niet meer leverbaar zijn. Actif gevelrenovatie weet een aantal leveranciers van oudere materialen, zodat wij meestal de juiste steen weten te vinden. Modelleren. Wanneer de schade aan metselwerk niet structureel is, kan ook voor het opnieuw modelleren van beschadigde stenen worden gekozen. Hierbij worden kapotte stenen met een in kleur en structuur aangepaste reparatiemortel gerepareerd. Wij hestellen ook geglazuurde metselstenen.

5 Hydrofoberen. Vochtindringing in een gevel kan aanleiding zijn voor allerlei ongewenste problemen. Om deze problemen te voorkomen kunnen minerale gevels worden gehydrofobeerd. Onder hydrofoberen verstaan we het vloeiend aanbrengen van een hydrofoberingsmiddel op het geveloppervlak. Door de gevel te hydrofoberen blijft waterindringing van buitenaf achterwege, de waterdampdoorlaatbaarheid blijft voor 90% gehandhaafd. Hydrofoberen heeft een aantal voordelen: " Hydrofoberen vermindert vochtintreding in het geveloppervlak. " Omdat vochtintreding wordt voorkomen, wordt het hernieuwd vervuilen van het geveloppervlak aanzienlijk vertraagd. " Door de drogere gevel is de voedingsbodem voor algen en mossen verminderd. " Mocht er toch weer sprake zijn van aangroei, dan zal deze aanzienlijk gemakkelijker te verwijderen zijn. " Vorstschade door waterindringing wordt beperkt, mits er geen scheurvorming of beschadigingen aanwezig zijn. " Door de hydrofobering wordt de kristallisatie van zouten voorkomen. " Bij afzetting van zouten worden deze veel sneller van de gevel afgevoerd. " De hydrofobering is visueel vrijwel niet waarneembaar. Voor het juist toepassen van een hydrofoberingsmiddel is de nodige deskundigheid vereist. Zo moet er in het bijzonder gelet worden op de volgende zaken: " De gevel mag geen scheurtjes of gaatjes groter dan 0,3 mm bevatten. " De gevel moet voorzien zijn van gezond voegwerk. " De gevel dient eerst gereinigd te worden, zo kan het hydrofoberingsmiddel optimaal in het geveloppervlak dringen. Er zijn veel hydrofoberingsproducten op de markt. De door actif gevelrenovatie gebruikte hydrofoberingsmiddelen op basis van silanen en siloxanen, zowel oplosmiddel houdend als watergedragen, voldoen aan alle nationaal gestelde eisen. Naast hydrofoberende producten zijn er producten op de markt waarmee zwak voegwerk of metselwerk verstevigd kan worden. Deze producten zijn ook uitermate geschikt voor het verstevigen van zandsteen en andere zachte natuursteen soorten. Op de uitgevoerde werkzaamheden wordt een garantie van 10 jaar afgegeven. Met vriendelijke groeten René van Zon Actif gevelrenovatie

Bij De Jong Glas & Gevel gaan we er elke dag fris tegenaan

Bij De Jong Glas & Gevel gaan we er elke dag fris tegenaan Bij De Jong Glas & Gevel gaan we er elke dag fris tegenaan De Jong Glas & Gevel bestaat sinds 2000. Wij zijn gestart in Rijswijk en inmiddels gevestigd in Wassenaar. De afgelopen 18 jaar hebben wij met

Nadere informatie

Restauratie toekomstbestendig.

Restauratie toekomstbestendig. Restauratie toekomstbestendig. Uitvoeringsrichtlijnen en Restauratiebestek: wat willen en wat kunnen we daar mee? Bijeenkomst Stichting ERM i.s.m. de Nationale Monumenten Organisatie 25 april 2017 HET

Nadere informatie

09 Kwaliteit van metselwerk 04 Kwaliteit van voegwerk; doorstrijkwerk

09 Kwaliteit van metselwerk 04 Kwaliteit van voegwerk; doorstrijkwerk 09 Kwaliteit van metselwerk 04 Kwaliteit van voegwerk; doorstrijkwerk Doel Deze informatie behandelt het principe, de voor- en nadelen van het doorstrijken van voegen. Zij geeft antwoord op vragen als:

Nadere informatie

Instructie onderhoud balkons

Instructie onderhoud balkons Instructie onderhoud balkons 1. Geschiedenis van de balkons. 2. Wat zijn de meest voorkomende balkonconstructie. 3. Wat voor type schades zijn herkenbaar. 4. Hoe dient het onderhoud te worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V.

Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger. Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. Reinigen van metselwerk en beton met de hoge drukreiniger Jaap Koek J. Koek Gevelconsultancy B.V. De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en nu? De dagelijkse praktijk: een gevel is vervuild, en

Nadere informatie

Artikel naar aanleiding van 3 e bijeenkomst Kennisnetwerk Baksteenmetselwerk GEVELREINIGING VAN BAKSTEENMETSELWERK

Artikel naar aanleiding van 3 e bijeenkomst Kennisnetwerk Baksteenmetselwerk GEVELREINIGING VAN BAKSTEENMETSELWERK Artikel naar aanleiding van 3 e bijeenkomst Kennisnetwerk Baksteenmetselwerk GEVELREINIGING VAN BAKSTEENMETSELWERK Het door KNB geïnitieerde kennisnetwerk Baksteenmetselwerk discussieerde over gevelreiniging

Nadere informatie

Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname

Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname Gijselaarsbank, Leiden beschrijving en gebrekenopname architektenburo Veldman Rietbroek Smit Leiden Vollersgracht 23 2312 VK Leiden 071 513 00 28 www.veldmanrietbroeksmit.nl b202-004a b202-004a blad 2

Nadere informatie

Bouwkundig Adviesbureau Adres: 1235GT Barendrecht Aldus naar waarheid ingevuld en ondertekend:

Bouwkundig Adviesbureau Adres: 1235GT Barendrecht Aldus naar waarheid ingevuld en ondertekend: Bouwkundige rapport inzake Nationale ypotheek Garantie Administratieve gegevens: Aanvrager: Naam: Keuringsinstantie: Janis van Donk Bedrijf: Bouwkundig Adviesbureau Adres: Telefoon: Adres: Beemd 24 3193L

Nadere informatie

03 ontwerp 02 voegtypen en voegkeuze door : ir J.A. Kooren, arch bna.

03 ontwerp 02 voegtypen en voegkeuze door : ir J.A. Kooren, arch bna. 03 ontwerp 02 voegtypen en voegkeuze door : ir J.A. Kooren, arch bna. Doel Deze informatie geeft inzicht in de keuzeaspecten die een rol spelen bij het kiezen van soort en type voeg voor metselwerk. Het

Nadere informatie

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Reparatie methoden Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Hierbij informeren wij u over de Total Wall Concept herstel methode voor gescheurd metselwerk. Door middel van het Total Wall Concept (TWC)

Nadere informatie

historische gevels restaureren en reinigen

historische gevels restaureren en reinigen historische gevels restaureren en reinigen Ga eerst goed na wat in uw situatie mogelijk en wenselijk is Heeft u nog vragen, dan helpen onze specialisten u graag verder Deze zustergevels met recent (links)

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen

INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen INSPECTIERAPPORT 2014 Objectnummer 242701 Boerderij Enne-Jans Heerd Maarhuizen 3 te Maarhuizen Monumentenwacht Groningen Hoge der A 5 9712 AC Groningen tel. 050-5891585/ fax. 050-3123362 info@monumentenwachtgroningen.nl

Nadere informatie

INFORMATIE IBIX STRAALKETEL IN DE DIVERSE BRANCHES.

INFORMATIE IBIX STRAALKETEL IN DE DIVERSE BRANCHES. INFORMATIE IBIX STRAALKETEL IN DE DIVERSE BRANCHES. Website: Veel klanten zoeken regionaal naar een straalunit. Wanneer de straalunit en de toepassingen op uw website vermeld staat, zullen daar zeker de

Nadere informatie

Protection Nederland. Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie

Protection Nederland. Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie Anti Graffiti Coatings Hydrofoberen Glasfolie ProNed ProNed is gespecialiseerd in het beschermen van oppervlakken tegen invloeden van buitenaf zoals graffiti, weersinvloeden, chloride indringing en krassen

Nadere informatie

Kerntaak 1: Behandelt steenachtige gevels

Kerntaak 1: Behandelt steenachtige gevels Kerntaak 1: Behandelt steenachtige gevels Werkproces 1.1: Controleert gereedschappen, materiaal en materieel De voeger verzamelt het benodigde gereedschap, materiaal en materieel en controleert dit op

Nadere informatie

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl

Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Financiële en Juridische Dienstverlening Team Juridische Dienstverlening Memo Aan Van e-mail Belangstellenden Bureau Aanbestedingen aanbestedingen@leiden.nl Onderwerp Datum: 13 oktober 2009 Nota van inlichtingen

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon HydroProtect

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon HydroProtect Titel Tekst Orange Nano Guardon HydroProtect Schade door vocht Minerale bouwmaterialen absorberen vocht, door de capillaire werking worden water en daarin opgeloste mineralen tot diep in het materiaal

Nadere informatie

RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT

RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT 16108 Restauratie brug Bij kasteel Hackfort, Baakseweg 8 Vorden. i.o.v. Vereniging Natuurmonumenten Datum: 29-11-2016 RESTAURATIEPLAN BRUG BIJ KASTEEL HACKFORT ARCO ARCHITECTEN BNA 1 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen...

Nadere informatie

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg.

Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe is de Kalei verpakt? Kalei wordt geleverd in papieren zakken van 25 kg droog poeder, niet ingekleurd (NATURA) of in emmers van 16 kg. Hoe zijn de pigmenten verpakt? Hoeveel pigment voeg ik toe? De

Nadere informatie

CEMENTSLUIER OP GLAS. Oorzaak, preventie en reinigingsmethode

CEMENTSLUIER OP GLAS. Oorzaak, preventie en reinigingsmethode CEMENTSLUIER OP GLAS Oorzaak, preventie en reinigingsmethode Dit document geeft achtergrond informatie over de diverse oorzaken van het ontstaan van cementsluier op glas, de preventieve maatregelen die

Nadere informatie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie Rolith Chemicals Bestaat sinds 1977 Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad Waarom Rolith producten! Producten ontwikkeld i.s.m. baksteenindustrie (al sinds 1988!) Alle producten

Nadere informatie

-Duurzaam onderhoud begint al bij het ontwerpen -Detaillering, materiaal keuze zeer belangrijk -Door slechte detaillering voor waterafvoer is niet

-Duurzaam onderhoud begint al bij het ontwerpen -Detaillering, materiaal keuze zeer belangrijk -Door slechte detaillering voor waterafvoer is niet Welkom -Goed en vakkundig onderhoud verlengt levensduur van gebouwen -Duurzaam onderhoud is daarom goed voor de portemonnee en milieu -Goed voor de portemonnee door behoud van de waarde van het gebouw

Nadere informatie

Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven

Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven Bouwtechnisch Rapport 1e Brandenburgerweg 17 Bilthoven 1 Vraagstelling; Opdrachtgever wil informatie over mogelijke gebreken, direct noodzakelijke kosten en kosten op termijn. Extra aandachtspunt; houtrot/aantasting

Nadere informatie

Voegmortels FX (UA) Professionele mortels. voor een optimaal resultaat. Met extra hechteigenschappen

Voegmortels FX (UA) Professionele mortels. voor een optimaal resultaat. Met extra hechteigenschappen Professionele mortels voor een optimaal resultaat Voegmortels FX (UA) Met extra hechteigenschappen voor: 4 voegen van steenstrips 4 voegen van gesiliconiseerde stenen 4 voegrenovatie 4 voegen op slecht

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen Brander Afbouwprodukten 1/6 november 1998 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen.

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen OMSCHRIJVING Brander sierpleisters zijn bedoeld om vlakke ondergronden op een decoratieve wijze te beschermen en te verfraaien. De sierpleistersystemen zijn, afhankelijk van het type sierpleister, buiten

Nadere informatie

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Projectnummer : 4522999 Datum : 01-01-2013 Inhoudsopgave Gebouwinformatie 3 Adresgegevens. 3 Gebouwkenmerken.. 3 Geconstateerde onderhoudsconditie 4 Doel meerjaren

Nadere informatie

DW-CLEANING TURNHOUT

DW-CLEANING TURNHOUT SPECIALIST IN REINIGEN VAN: - ZONNEPANELEN, - DAKEN, - DAKGOTEN, - OPRITTEN, - PANELEN, - DAKGOTEN - GEVELS - SCHOORSTENEN COATING VAN DAKEN,.. DW-CLEANING TURNHOUT VOOR VRIJBLIJVENDE OFFERTE TEL: 0497/O7.65.02

Nadere informatie

Siliconen-Gevelverf 918. Droog en schoon

Siliconen-Gevelverf 918. Droog en schoon Siliconen-Gevelverf 918 Droog en schoon Van licht tot donker, van ingetogen tot krachtig De Scala kleurwaaier Kleurtinten voor muurverf buiten biedt 384 geselecteerde Scala kleuren kleurbestendigheidsklasse

Nadere informatie

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem Sigma Coatings BV 1/12 april 2003 OMSCHRIJVING Het Branderflex muurverfsysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem voor buiten en binnen. Het systeem is toe te

Nadere informatie

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis Clean Galena Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken tollis Reiniging zonder aantasting van de ondergrond met Clean Galena 2 tollis Meestal worden gebouwen om esthetische of technische redenen

Nadere informatie

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem OMSCHRIJVING Het Branderflex sierpleistersysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem met een decoratieve structuur. Het systeem is toe te passen op gevels van woning-

Nadere informatie

'e Nleÿbnef 12iÿ. Monumentenzorg en archeologie. ifílr:j. : gouda

'e Nleÿbnef 12iÿ. Monumentenzorg en archeologie. ifílr:j. : gouda Monumentenzorg en archeologie!,. i ] i: in Gouda + : ÿ: - :... :... "--L Hoe kan ik mijn gevel het beste instandhouden? Inleiding A1 wandelend door de stad worden, voor mensen die eens wat beter naar de

Nadere informatie

Infoblad 301 Aanbrengen van SABA Construseal Plus

Infoblad 301 Aanbrengen van SABA Construseal Plus Infoblad 301 Aanbrengen van SABA Construseal Plus Versienummer: 2011-01-01, hiermee vervallen alle eerdere versies Pagina 1 van 7 1. Algemene instructie aanbrengen SABA Construseal Plus Let op: Tijdens

Nadere informatie

Beperkt warmteverliezen. Beschermt tegen wateroverlast

Beperkt warmteverliezen. Beschermt tegen wateroverlast Stopt regendoorslag Beperkt warmteverliezen Beschermt tegen wateroverlast Stormdry beschermende crème voor metselwerk Wanneer metselwerk nat wordt, wordt het koud en koude muren betekenen koude gebouwen,

Nadere informatie

Infoblad 300 Aanbrengen van SABA Building Seal

Infoblad 300 Aanbrengen van SABA Building Seal Infoblad 300 Aanbrengen van SABA Building Seal Op onze adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden van. Versienummer: 2011-01-01,

Nadere informatie

basis college bouwkunde bok5

basis college bouwkunde bok5 basis college bouwkunde bok5 lesweek 7 gevels Instituut Bouwkunde & Civiele Techniek docent: ir.m.marynissen beëindiging gemetselde muren muurafdekker met minimaal 40mm overstek en voorzien van een waterhol

Nadere informatie

Beschrijving bij foto 1: Overzichtfoto toren OLV ten Hemelopening

Beschrijving bij foto 1: Overzichtfoto toren OLV ten Hemelopening Beschrijving bij foto 1: Overzichtfoto toren OLV ten Hemelopening De foto s welke gebruikt zijn in deze fotobijlage zijn foto s welke genomen zijn tijdens een inspectie m.b.v. abseiltechniek aan de buitenzijde

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen OMSCHRIJVING OPMERKING Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen. Toepassing kan plaatsvinden op cement- en/of

Nadere informatie

SPECIALISTEN IN RESTAURATIE, RENOVATIE EN REPRODUCTIE

SPECIALISTEN IN RESTAURATIE, RENOVATIE EN REPRODUCTIE SPECIALISTEN IN RESTAURATIE, RENOVATIE EN REPRODUCTIE Authentiek Vakmanschap RESTAURATIE BESCHERMEN VAN ONS ERFGOED Cees Terlouw Mijn hart en ziel ligt in het in leven houden van wat verloren dreigt te

Nadere informatie

ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN

ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN eindrapport Opdrachtgever / Client ARCADIS AQUMEN facility management BV t.a.v. de heer M. Kersten Postbus 80009 5600 JZ EINDHOVEN Ons kenmerk

Nadere informatie

RGVO CRITERIA MODEL. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK De heer ing. J. Poel Zuidweg MP NAALDWIJK. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK 00000

RGVO CRITERIA MODEL. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK De heer ing. J. Poel Zuidweg MP NAALDWIJK. Zuidweg MP NAALDWIJK KvK 00000 Zuidweg 73 2671 MP Naaldwijk T 0174 627953 E info@pbsvastgoed.nl I www.pbsvastgoed.nl RGVO CRITERIA MODEL ABN AMRO 491625677 KVK 51372878 BTW NL823246140B01 Opdrachtgever PBS Vastgoed Zuidweg 73 2671 MP

Nadere informatie

I 130-1 Informatieblad herstel buitenpleisterwerk

I 130-1 Informatieblad herstel buitenpleisterwerk I 130-1 Informatieblad herstel buitenpleisterwerk Schoonmaken, schilderen en repareren. Tijdens onze inspectie zijn aan het buitenpleisterwerk gebreken en onvolkomenheden geconstateerd. Om verder verval

Nadere informatie

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding OPSTIJGEND VOCHT Rewah nv Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Diagnose: opstijgend vocht! - Vlekvorming - Geurhinder - Vochtig pleisterwerk - Schimmels - Zoutuitbloeiingen

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Gevelonderhoud en -reiniging

Gemeente Den Haag. Gevelonderhoud en -reiniging Gemeente Den Haag A Gevelonderhoud en -reiniging 2 De gevel: het gezicht van uw pand Den Haag bezit een rijkdom aan historische gevels in het oude centrum en de uitbreidingswijken van de negentiende en

Nadere informatie

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk

Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk Metselen en Voegen van Modern en Traditioneel Metselwerk BASISTEKST VOOR HET LASTENBOEK Deze basistekst voor het lastenboek beschrijft zowel het (her)metselen als het (her)opvoegen van een gevel in modern

Nadere informatie

Gevelrenovatie Gevelreiniging Gevelrestauratie Gevelbescherming

Gevelrenovatie Gevelreiniging Gevelrestauratie Gevelbescherming Gevelrenovatie Gevelreiniging Gevelrestauratie Gevelbescherming J.C. de Leeuweg 6 A(chter) - tel. 0223 520910 www.dvlvanloon.nl - frank@dvlvanloon.nl DVLvanLoon blijft groeien DVLvanLoon reinigt en renoveert

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Meerjarenonderhoudsplan appartementen Dorpsweg 126abc-140abc Rotterdam Algemene Objectgegevens Code Code 20110114 Object Type Adres Postcode Plaats Telefoon appartementen Dorpsweg 126abc-140abc 3083LG

Nadere informatie

ADVIES. Onafhankelijk adviseur beschikt over kennis en praktijkervaring. Beoordeling. Inventarisatie plus uitleg in begrijpelijke taal

ADVIES. Onafhankelijk adviseur beschikt over kennis en praktijkervaring. Beoordeling. Inventarisatie plus uitleg in begrijpelijke taal Onafhankelijk adviseur beschikt over kennis en praktijkervaring Inventarisatie plus uitleg in begrijpelijke taal Prioriteiten visueel - bouwkundig ADVIES Woning corporaties Onroerend goed beheer Gemeenten

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

Gevel- en wandafwerking Scheuroverbruggend muurverfsysteem

Gevel- en wandafwerking Scheuroverbruggend muurverfsysteem OMSCHRIJVING Het Brander Flex muurverfsysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem voor buiten en binnen. De grote elasticiteit maakt het systeem bijzonder geschikt

Nadere informatie

Muurverfsysteem voor buiten 4965 op basis van sol-silicaat (minerale verf) Nieuwe of niet eerder behandelde ondergrond

Muurverfsysteem voor buiten 4965 op basis van sol-silicaat (minerale verf) Nieuwe of niet eerder behandelde ondergrond OMSCHRIJVING OPMERKING Hoogwaardig en sterk waterdampdoorlatend gevelverfsysteem op basis van sol-silicaat. Het gevelverfsysteem heeft een mineraal uiterlijk, is sterk (water)dampdoorlatend, UV-bestendig,

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Nabehandeling Wat na het injecteren? Na het injecteren moet het product de tijd krijgen om in te dringen in de poriën van de mortel en de steen, alsook om te polymeriseren, dus uit te harden en de waterafstotende

Nadere informatie

Zelfs de mooiste film is eindig Uw onroerend goed is méér dan een film

Zelfs de mooiste film is eindig Uw onroerend goed is méér dan een film Zelfs de mooiste film is eindig Uw onroerend goed is méér dan een film Frontplan Gevelbehoud Behoud wil in dit geval zeggen: Het in stand houden van uw gevels. Voor het professioneel in stand houden, moet

Nadere informatie

VOEGWERK. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444

VOEGWERK. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444 VOEGWERK Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2. ALGEMEEN 2.1 Metselvoegen... 3 2.2 Voorbehandeling van de muren... 4 2.3 Keuze voegspecie...

Nadere informatie

Rapportage opname ten behoeve MJOP

Rapportage opname ten behoeve MJOP Rapportage opname ten behoeve MJOP Schilperoortstraat 45 te Rotterdam Juli 2018 Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. Inleiding Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. is een onafhankelijk adviesbureau dat

Nadere informatie

VAN DER HAAR GROEP. Duurzame oplossingen. voeg- en metselwerkrenovatie. www.vanderhaargroep.nl. Gevelrenovatie - Onderhoud

VAN DER HAAR GROEP. Duurzame oplossingen. voeg- en metselwerkrenovatie. www.vanderhaargroep.nl. Gevelrenovatie - Onderhoud VAN DER HAAR GROEP Gevelrenovatie - Onderhoud Duurzame oplossingen voor de levensduur van uw gevel Gespecialiseerd in voeg- en metselwerkrenovatie www.vanderhaargroep.nl VAN DER HAAR GROEP Gevelrenovatie

Nadere informatie

Rondom ons gamma gevelverven en houtverven bieden wij nu ook : 2-3 2-3

Rondom ons gamma gevelverven en houtverven bieden wij nu ook : 2-3 2-3 ReinigEN Hydrofoberen Anti-Graffiti Mathys ontwikkelt al ruim 4 decennia effectieve en eigentijdse oplossingen voor de bescherming, renovatie en decoratie van gevels. Door zijn ongeëvenaarde kwaliteit

Nadere informatie

mierlo.ons digitale dorp.nl

mierlo.ons digitale dorp.nl mierlo.ons digitale dorp.nl ` WoningScan. ` De onderhoudskosten van een eigen woning kunnen een belangrijke kostenpost vormen. Om deze kosten zoveel als mogelijk te beperken is de WoningScan ontwikkeld.

Nadere informatie

opgelost door de boel maar te vervangen. Dat betekent hak- en breekwerk, met alle gevolgen van dien. Puin, stof, geluidsoverlast en een leidingnet

opgelost door de boel maar te vervangen. Dat betekent hak- en breekwerk, met alle gevolgen van dien. Puin, stof, geluidsoverlast en een leidingnet Problemen met het riool en afvoerleidingen in huis worden vaak opgelost door de boel maar te vervangen. Dat betekent hak- en breekwerk, met alle gevolgen van dien. Puin, stof, geluidsoverlast en een leidingnet

Nadere informatie

IIIlI 11111 liii HiII 111111 II liii IlI lvi llli 1111111 1 0 AU 2015. gemeente

IIIlI 11111 liii HiII 111111 II liii IlI lvi llli 1111111 1 0 AU 2015. gemeente * gemeente Schiedam gemeente Schiedam team Vergunningen en Handhaving Postbus 1501 3100 EA SCHIEDAM Stadskantoor Stadserf 1 AANGETEKEND T 14010 Exploitatiemaatschappij 4 Two Brothers B.V. T.a.v. de heer

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

WIJZE VAN ONDERZOEK...

WIJZE VAN ONDERZOEK... Rapportnummer : 115 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 4 1.1 Opdrachtomschrijving... 4 1. Doel onderzoek... 4 1.3 Aanleiding gevelonderzoek in Nederland... 4 1.4 Toegepaste normen... 4 1.5 Gegevens... 4 WIJZE

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem OMSCHRIJVING OPMERKING Het Brander Crystal-spuitpleistersysteem is een systeem voor het doeltreffend en economisch repareren, egaliseren en afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. Het systeem

Nadere informatie

Inspectie monumenten Nieuwe Energie

Inspectie monumenten Nieuwe Energie Inspectie monumenten Nieuwe Energie Datum rapport: 12 september 2016 Datum inspecties en foto s juli- september 2016 Naam inspecteur Bas Teunissen (gemeente Haarlem) Opdrachtomschrijving Opname bouwkundige

Nadere informatie

Over het reinigen en onderhouden van metalen ramen, deuren en gevels.

Over het reinigen en onderhouden van metalen ramen, deuren en gevels. Over het reinigen en onderhouden van metalen ramen, deuren en gevels. 1. Algemeen Aluminium en stalen gevelelementen*, die zijn voorzien van een deugdelijke oppervlaktebehandeling volgens de voorschriften

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

Richtlijnen voor monumenteigenaren

Richtlijnen voor monumenteigenaren Bouwen Alarminstallaties aanleggen > zie 8.1. Bijbehorende bouwwerken bouwen > zie 7.1. Dakkapel plaatsen > zie 5.3. Dakraam, lichtkoepel of lichtstraat plaatsen > zie 5.4. Nieuw kozijn plaatsen of bestaand

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking Brander Afbouwprodukten 1/ 5 april 2004 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderspack S is een spuitpleister voor het doeltreffend en economisch afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. De spuitpleister

Nadere informatie

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project

Mooi van buiten, mooi van binnen. Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Mooi van buiten, mooi van binnen Gevelrenovatie en vochtwering volgens Buijs Project Het visitekaartje van uw bedrijf of woning... Complete aanpak Wat mooi is, wilt u graag mooi houden. Bij Buijs Project

Nadere informatie

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen INLEIDING Voor het effectief en duurzaam herstellen van aangetast hout heeft Sigma Coatings het Sigma Flexidur Houtrenovatie systeem. De Sigma Flexidur houtreparatieproducten zijn gebaseerd op tweecomponenten

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

Schelpkalkcementmortels 1:5:10

Schelpkalkcementmortels 1:5:10 Remix Droge Mortel BV Schelpkalkcementmortels 1:5:10 De beste eigenschappen van schelpkalk en cement in één mortel Traditionele mortels In Nederland is het merendeel van oude gebouwen en monumenten gebouwd

Nadere informatie

Technische Avond Ra 4. Conservering

Technische Avond Ra 4. Conservering Technische Avond Ra 4 Conservering In deze presentatie Inleiding Algemeen Nieuw of bestaand casco Voorbehandeling Schooperen Verf Scoutingvlet Inleiding Wie zijn wij Onderhoud een à Mogelijkheden en afweging

Nadere informatie

Doorstrijken Kans of bedreiging

Doorstrijken Kans of bedreiging Kans of bedreiging Mei 2008, Nieuwegein Dit onderzoek is mogelijk gemaakt door het HBA Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Werkwijze... 3 1.3 Inhoud... 3 2 Voegen en doorstrijken...

Nadere informatie

A SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK

A SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK 6 APRIL 2016 Marge A.97.18 SLAAKHUYS TE ROTTERDAM BOUWKUNDIG RAPPORTAGE / PLAN VAN AANPAK MARGE ARCHITECTEN s Gravendijkwal 39 3021 EC Rotterdam Inhoudsopgave Codes en omschrijving Tekeningen exterieur

Nadere informatie

Terrazzovloer info Wat is Terrazzo Hoe wordt het gemaakt? Uitgewassen of geschuurd

Terrazzovloer info Wat is Terrazzo Hoe wordt het gemaakt? Uitgewassen of geschuurd Terrazzovloer info Hierbij wordt het product terrazzo nader toegelicht met de bedoeling dat de eindgebruikers weten wat ze van terrazzo en het aanbrengen daarvan mogen verwachten. De in deze publicatie

Nadere informatie

CONTROLEPLAN 22.72. voegwerk. www.controleplannen.nl. Over dit controleplan

CONTROLEPLAN 22.72. voegwerk. www.controleplannen.nl. Over dit controleplan CONTROLEPLAN 22.72 voegwerk www.controleplannen.nl Inhoud Over dit controleplan A Organisatie P2 B Techniek P5 C Inspectielijst P7 Het Stabu-besteksartikel 22.72 inzake voegwerk wordt niet nader geclassificeerd

Nadere informatie

Bouwkundige opname Zuidergasfabriek Gebouwen J, K, L, M en N, te Amsterdam

Bouwkundige opname Zuidergasfabriek Gebouwen J, K, L, M en N, te Amsterdam Bouwkundige opname Zuidergasfabriek Gebouwen J, K, L, M en N, te Amsterdam Inclusief bepaling herstelkosten gebouwen L en M. Datum opname: 4 april 2016 Referentie: 1601309 Expert: B. Visser Opdrachtgever:

Nadere informatie

Bouwkundig Opname Rapport. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 VOORBURG. Interactief Gebouw Beheer Systeem, versie 6.01 Copyright.

Bouwkundig Opname Rapport. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 VOORBURG. Interactief Gebouw Beheer Systeem, versie 6.01 Copyright. VvE van der Marckstraat 2-4 van Sevenbergestraat 49 Bladzijde 1 INHOUDSOPGAVE: Inleiding Algemene object en klant gegevens Elementenlijst met conditiescore Bevindingen Bladzijde 2 INLEIDING Het doel van

Nadere informatie

Gevelreiniging Buitengevelisolatie Hydrofoberen A ti bekladding. #ovem. Copyright SBR, Rotterdam

Gevelreiniging Buitengevelisolatie Hydrofoberen A ti bekladding. #ovem. Copyright SBR, Rotterdam s tichting b ouwr esearch Gevelreiniging Buitengevelisolatie Hydrofoberen A ti bekladding #ovem Auteur: N.W. Schellingerhout, Buro Intro, Tiel. s tichting I.ouw r esearch Rotterdam, 1994 DOELSTELLING STICHTING

Nadere informatie

1 Algemene projectgegevens

1 Algemene projectgegevens Pagina 1 van 15 1 Algemene projectgegevens Opdrachtgever VvE Voorbeeldstraat 2 t/ 50 (even) Voorbeeldstraat 2 t/ 50 1234 AA Naaldwijk Kvk nr. 12345678 adres tel fax mail web Zuidweg 73 2671 MP Naaldwijk

Nadere informatie

TECHNIEK BRUGGEN. Renovatie brug Engelandlaan & Laan van Angers

TECHNIEK BRUGGEN. Renovatie brug Engelandlaan & Laan van Angers TECHNIEK BRUGGEN Renovatie brug Engelandlaan & Laan van Angers ALGEMENE INFORMATIE TECHNIEK Doordachte totaaloplossingen Griekspoor is een multidisciplinaire aannemer in de openbare ruimte. Behalve Speelvoorzieningen

Nadere informatie

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES Uitgave april 2013 Copyright Repair Care International B.V. Alle rechten voorbehouden Repair Care International

Nadere informatie

Tab: 3 Metaal Code/volgnr: M4/27 Datum: december 2013

Tab: 3 Metaal Code/volgnr: M4/27 Datum: december 2013 Titel Oorspronkelijke titel Auteur Bron : Onderzoek schade poedercoating : Idem : Verf Advies Centrum : Intern rapport De verschillende thermisch verzinkt stalen onderdelen van een project vertonen schade

Nadere informatie

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar.

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. W370 ALGEMEEN 2K Grote Houtreparatiepasta OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. TOEPASSING Uitstekende modelleerbaarheid Bij lage temperaturen

Nadere informatie

Kuyperschool Ridderkerk Bouwkundige opname 15 augustus 2011. Bouwkundige opname. Voormalige Kuyperschool te Ridderkerk

Kuyperschool Ridderkerk Bouwkundige opname 15 augustus 2011. Bouwkundige opname. Voormalige Kuyperschool te Ridderkerk Bouwkundige opname Voormalige Kuyperschool te Ridderkerk 5 september 2011 1. Inleiding In opdracht van Leyten Bouwplanontwikkeling B.V. heeft er op 15 augustus 2011 een inspectie plaats gevonden naar een

Nadere informatie

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies

Sjef Kickken. Kickken Bouwtechnisch Advies Sjef Kickken Kickken Bouwtechnisch Advies 1 Behoud van waarde Voorkomen van schade Lange levensduur 2 Kapconstructie Bitumen dakbedekking PVC dakgoten Zinken dakgoten Houten dakkapel Kunststof dakkapel

Nadere informatie

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje, daar

Nadere informatie

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar.

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. W360 ALGEMEEN 2K Houtreparatiepasta OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. TOEPASSING Handige 2in1 koker Uitstekende hechting Perfect schuurbaar

Nadere informatie

Traditioneel metselwerk met doorstrijkmortel Verwerkingsadvies

Traditioneel metselwerk met doorstrijkmortel Verwerkingsadvies Traditioneel metselwerk met doorstrijkmortel Verwerkingsadvies 1. Wat? Techniek van metselen waarbij dezelfde mortel wordt gebruikt om de gevelsteen te metselen en om direct een afgewerkte voeg te bekomen

Nadere informatie

BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL VOEGER 3

BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL VOEGER 3 BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL VOEGER 3 Regie: Bouwradius LOB Datum wijzigen: 1-11-2004 Versie 3 Datum: 07 12 05 Pagina 1 van 10 BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL: Voeger 3 (niveau 2) Algemene informatie Datum: 25

Nadere informatie

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor?

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor? Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen Chemifor fabriceert en verdeelt kwaliteitsvolle en specifieke doelgerichte reinigingsproducten voor professionals. Ook voor reinigingen en advies kunt u bij

Nadere informatie

Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst?

Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst? Is de bestaande gevel, een bouwsteen voor de toekomst? ir. M. (Maaike) Ebberink 11 oktober 2012 Constructief oogpunt 2 1 Bron: www.nu.nl 3 4 2 GEBOUWVOORRAAD Woningvoorraad peildatum 1 januari 2009: 7.104.518

Nadere informatie