10 vragen/antwoorden. over de gastransportleiding Beverwijk Wijngaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 vragen/antwoorden. over de gastransportleiding Beverwijk Wijngaarden"

Transcriptie

1 10 vragen/antwoorden over de gastransportleiding Beverwijk Wijngaarden

2 Gasunie is voornemens een nieuwe aardgastransportleiding aan te leggen tussen de compressorstations in Beverwijk en Wijngaarden. In deze brochure worden een aantal vragen rondom de leidingaanleg beantwoord.

3 1Vraag 1 Waarom komt er een aardgastransportleiding tussen Beverwijk en Wijngaarden? Het Nederlandse gastransportnet is te vergelijken met een rotonde met het IJsselmeer als middelpunt. Gas kan zowel linksom als rechtsom door de gasrotonde stromen. In de afgelopen jaren is de gasrotonde - vanwege een toegenomen vraag naar transportcapaciteit - versterkt aan de noord-, oost- en zuidwestkant. Aangezien de vraag nog steeds stijgt, is een volgende uitbreiding nodig. Een uitbreiding in het westen zorgt ervoor dat de gasrotonde op alle delen weer in verhouding is.

4

5 2Vraag 2 Waar is de aardgastransportleiding Beverwijk Wijngaarden gepland? De leiding start bij compressorstation Beverwijk en loopt via Velsen naar Spaarndam. Van daar loopt het tracé tussen Haarlem en Zwanenburg door richting Badhoevedorp. Bij de gemeentegrens van Haarlemmermeer buigt de leiding af naar Hoofddorp. De leiding loopt om Hoofddorp heen, tussen Nieuw Vennep en Aalsmeer door. Bij Roelofsarendveen buigt de leiding af richting Hazerswoude-Rijndijk. Via Hazerswoudedorp en Moerkapelle gaat de leiding richting Zevenhuizen, waar hij afbuigt om tussen Nieuwerkerk aan de IJssel en Moordrecht door te gaan. Voor Bergambacht buigt de leiding af richting Oud-Alblas, om uiteindelijk uit te komen in compressorstation Wijngaarden.

6 3Vraag 3 Mag je zomaar een aardgastransportleiding in de bodem leggen? Nee, op grond van de Gaswet moet de Rijksoverheid voor dit project een (rijks)inpassingsplan maken. Dit plan is vergelijkbaar met een bestemmingsplan waarin het tracé van de aardgastransportleiding wordt vastgelegd. De Ministers van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en van Infrastructuur en Milieu (I&M) stellen het plan vast. Tot 28 juni ligt het ontwerpplan ter inzage en kan iedereen zijn zienswijze geven. Ook zijn er diverse vergunningen en ontheffingen nodig voor de aanleg. Denk aan omgevingsvergunningen voor het bouwen van hekwerken, kapvergunningen, waterwetvergunningen en ontheffingen op grond van de Flora- en faunawet. Het inpassingsplan, de vergunningen en ontheffingen worden tegelijkertijd in één procedure, de zogenaamde Rijkscoördinatieregeling, voorbereid en bekendgemaakt. Daarnaast maakt Gasunie afspraken met de eigenaren en gebruikers van de grond waarin de leiding wordt gelegd.

7 4Vraag 4 Krijgen grondeigenaren en gebruikers een vergoeding voor de aardgastransportleiding in hun grond? Bij grondeigenaren vestigt Gasunie een recht van opstal en met grondgebruikers wordt een pachtersverklaring afgesloten. Hierin wordt afgesproken dat Gasunie de leiding in de grond mag leggen en in de toekomst mag onderhouden. De grondeigenaar en grondgebruiker krijgen hiervoor een eenmalige vergoeding. Daarnaast wordt de schade voor het niet kunnen gebruiken van de grond tijdens de aanlegperiode vergoed. Ook schade 5 die ontstaat tijdens of na de leidingaanleg komt voor vergoeding in aanmerking. Vraag 5 Is een grondeigenaar of gebruiker verplicht om mee te werken aan het leggen van een leiding? Wanneer het tracé van de gastransportleiding door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) is bepaald, kan elke grondeigenaar door wiens grond de leiding loopt op basis van de Belemmeringswet Privaatrecht (BP) worden verplicht om mee te werken aan het leggen van de leiding. Het algemeen be-

8 lang dat Gasunie op grond van de Gaswet heeft om zorg te dragen voor voldoende transportcapaciteit gaat dan boven het individuele belang van de grondeigenaar of grondgebruiker. Deze werkwijze heeft niet de voorkeur: Gasunie wil graag als gast met de grondeigenaar en -gebruiker overeenstemming bereiken over het te vestigen recht en sluit liever de rechten af dan dat het een beroep moet doen op de BP. Soms is het echter nodig een BP-procedure te starten bij het bevoegd gezag, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

9 6Vraag 6: Welke invloed heeft (de aanleg van) de aardgastransportleiding op het milieu? In het Milieueffectrapport (MER) is onderzocht welke tijdelijke en blijvende gevolgen de aanleg van de aardgastransportleiding voor het milieu heeft. Onderzocht zijn zaken als: geluidhinder in de aanlegfase; ruimtebeslag op bestaande en toekomstige woongebieden / werkgebieden / recreatiegebieden; het (tijdelijk) onbruikbaar maken van recreatieve routes; beïnvloeding van het grondwatersysteem door tijdelijke bemalingen ten behoeve van het leggen van de leiding; doorsnijden van afsluitende lagen in de ondergrond waardoor grondwaterstromen mogelijk veranderen; beïnvloeding van waterkeringen, zoals dijken; warmte-invloed van de leiding op de omgeving; effecten op locaties waar de bodem reeds verontreinigd is; aantasting van waardevolle landschapselementen; aantasting van cultuurhistorische landschapselementen; aantasting van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS); aantasting archeologische monumenten en waardevol gebied.

10 Daar waar aantasting van een van de aspecten kan optreden, moeten mogelijke maatregelen ter voorkoming van het effect in het MER worden benoemd. Welke effectbeperkende maatregelen Gasunie moet nemen, is geregeld in het inpassingsplan of in de 7 diverse vergunningen die voor dit leidingtracé worden afgegeven. Vraag 7: Is de nieuwe aardgastransportleiding veilig? De overheid hanteert strenge veiligheidsnormen voor buisleidingen. Dit is geregeld in het Besluit Externe Veiligheid Buisleidingen (Bevb). Daarin is beschreven aan welke eisen de aardgastransportleiding moet voldoen om gas op een veilige manier te transporteren. De geplande leiding voldoet ruimschoots aan de opgestelde normen. Een leiding zal niet uit zichzelf stuk gaan. Er wordt echter ook rekening gehouden met invloeden van buitenaf. De leiding wordt tegen corrosie (roest) beschermd door een beschermende coating. Voor het geval de coating van de leiding ergens licht beschadigd raakt door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden, wordt de leiding beschermd door een negatieve elektrische spanning die corrosie voorkomt. Verder wordt de leiding door een intelligente robot periodiek van binnenuit geïnspecteerd en wordt vervolgens - waar nodig - de leiding gerepareerd.

11 Door graafwerkzaamheden of het slaan van heipalen of damwanden kan een leiding zwaarder beschadigd raken. Gasunie en de overheid hebben in de eerste plaats maatregelen genomen om te voorkomen dat dit gebeurt. Zo mag er dicht bij een leiding niet worden gebouwd en mag er alleen onder toezicht van een Gasunie-medewerker worden gegraven. Verder inspecteert Gasunie haar complete leidingennet elke twee weken vanuit een helikopter op mogelijk gevaar voor schade. Ook het omvallen van een elektriciteitsmast of het neerstorten van een vliegtuig kan schade aan de leiding veroorzaken. Om te blijven voldoen aan de wettelijke normen voor deze zogenoemde externe veiligheidsrisico s zijn in het inpassingsplan maatregelen opgenomen waar Gasunie zich bij de aanleg van de leiding aan houdt. Die houden in dat de leiding op sommige plaatsen dieper moet liggen en/of dat een dikkere buiswand moet worden gebruikt. Wanneer de leiding ondanks alle maatregelen toch beschadigd raakt, kan Gasunie het beschadigde deel snel afsluiten waardoor de uitstroom van gas beperkt blijft.

12 8Vraag 8: Hoe gaat de aanleg rondom Schiphol in zijn werk? De aardgastransportleiding zal de Polderbaan van Schiphol kruisen op zo n 23 meter diepte. Hiervoor maakt Gasunie gebruik van een zogenoemde gestuurde boring die in staat is de leiding over grote afstand en op grote diepte te leggen. Gasunie heeft in een studie berekeningen laten uitvoeren waarin het effect van vliegverkeer op de aardgastransportleiding is berekend, met name bij het neerstorten van een vliegtuig. Op basis hiervan neemt Gasunie op diverse plaatsen maatregelen, zoals een dikkere wanddikte van de buis of een diepere ligging, waardoor de aardgastransportleiding rondom Schiphol aan alle veiligheidsnormen voldoet. Deze maatregelen zijn vastgelegd in het inpassingsplan.

13 9Vraag 9: (Waar en wanneer) kan ik mijn mening over de aanleg van de aardgastransportleiding kwijt? Iedereen kan inspreken op verschillende onderdelen in het besluitvormingsproces. Van 18 mei tot en met 28 juni 2012 liggen het ontwerp-inpassingsplan, het MER en de ontwerpen van overige benodigde besluiten ter inzage. Ook dan kan iedereen zienswijzen indienen. Dat gaat bij voorkeur via een digitaal reactieformulier op de website Reageren via is niet toegestaan, schrijven wel: Bureau Energieprojecten, Inspraakpunt Gastransportleiding Beverwijk Wijngaarden, Postbus 223, 2250 AE Voorschoten. Ook is het mogelijk een zienswijze mondeling te geven. Dat kan tijdens een van de door het Ministerie van EL&I georganiseerde inloopavonden of via Bureau Energieprojecten, op werkdagen van 9.00 uur tot uur, T (070)

14 10: Wanneer wordt de aardgastransportleiding 10Vraag aangelegd? Met de aanleg van de leiding kan worden begonnen als het inpassingsplan en de benodigde besluiten onherroepelijk zijn geworden en met grondeigenaren overeenstemming is bereikt over het leggen van de leiding in hun grond danwel het gedogen van de leidingaanleg is opgelegd. Vooralsnog is de aanleg van de leiding gepland vanaf het voorjaar van 2013; afhankelijk van het moment waarop het inpassingsplan en de overige benodigde besluiten zijn vastgesteld. Het tracé van 90 kilometer wordt opgeknipt in drie stukken die gelijktijdig worden aangelegd. De aanleg gaat in fasen, van het afgraven van de teelaarde, tot het uitrijden, lassen en leggen van de buizen, tot het toedekken van de leiding en terugplaatsen van de teelaarde. De leiding wordt naar verwachting op 1 oktober 2014 in gebruik genomen.

15 Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

16 N.V. Nederlandse Gasunie Postbus MA Groningen Tel. (050) Internet :

Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv

Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv Hoogspanningsverbinding Noord-West 380 kv Zienswijze indienen Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken? Vanaf vrijdag 23 juni tot en met donderdag 3 augustus 2017 kan iedereen schriftelijk en mondeling zienswijzen

Nadere informatie

Leidingaanleg in uw omgeving Een gastransportleiding tussen het Verdronken land van Saeftinghe en de Groot Cambrondijk

Leidingaanleg in uw omgeving Een gastransportleiding tussen het Verdronken land van Saeftinghe en de Groot Cambrondijk Leidingaanleg in uw omgeving Een gastransportleiding tussen het Verdronken land van Saeftinghe en de Groot Cambrondijk 2 gasunie.nl Fitter Turgut Taskiran Het gaat niet altijd gemakkelijk, maar het past

Nadere informatie

Licht in de Randstad óók na De nieuwe Randstad 380 kv-hoogspanningsverbinding

Licht in de Randstad óók na De nieuwe Randstad 380 kv-hoogspanningsverbinding Licht in de Randstad óók na 2010 De nieuwe Randstad 380 kv-hoogspanningsverbinding De ministeries van Economische Zaken en VROM werken samen met TenneT aan de Randstad 380 kv-verbinding. Licht in de Randstad

Nadere informatie

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving.

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Ter vergelijking: Wind op land kost tussen 8,5 en 9,6 cent per

Nadere informatie

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân Waarom windenergie? Steeds meer schone energie De overheid werkt aan een CO2-arme energievoorziening, die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. Hierover zijn in het energieakkoord tussen Rijk en provincies

Nadere informatie

Pigging - Leidinginspectie van binnenuit 1. Pigging. Leidinginspectie van binnenuit

Pigging - Leidinginspectie van binnenuit 1. Pigging. Leidinginspectie van binnenuit Pigging - Leidinginspectie van binnenuit 1 Pigging Leidinginspectie van binnenuit 2 gasunie.nl Pigging - Leidinginspectie van binnenuit 3 Veilig en betrouwbaar gastransport Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf.

Nadere informatie

Energieakkoord Nederland werkt aan een CO2-arme energievoorziening die veilig, betrouwbaar en betaalbaar

Energieakkoord Nederland werkt aan een CO2-arme energievoorziening die veilig, betrouwbaar en betaalbaar Waarom windenergie? Energieakkoord koo Nederland werkt aan een CO2-arme energievoorziening die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. In het Energieakkoord e rd is afgesproken dat in 2020 14% van de energie

Nadere informatie

Hoogspanningslijnen. Antwoord op de meest gestelde vragen

Hoogspanningslijnen. Antwoord op de meest gestelde vragen Hoogspanningslijnen Antwoord op de meest gestelde vragen 2 Ministerie van Infrastructuur en Milieu Hoogspanningslijnen Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Waarom deze brochure? 3 2.

Nadere informatie

Waarom windenergie op land?

Waarom windenergie op land? Waarom windenergie op land? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Basis vormt de Europese doelstelling van 14% duurzame

Nadere informatie

Waarom windenergie (op land)?

Waarom windenergie (op land)? Waarom windenergie (op land)? Steeds meer schone energie Dit kabinet kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Evenwichtige energiemix Om dit doel verantwoord

Nadere informatie

Behandeld door mevrouw 18 september Wommels,

Behandeld door mevrouw 18 september Wommels, permittingnl@vermilionenergy.com ; ; ; ; VERZONDEN ALS PDF Uw brief : Uw kenmerk : 1976389 Ingeboekt onder nr. : Ons kenmerk : 2015154.avr230 Bijlagen : Onderwerp : ontwerpbeschikking Aan: Vermilion Oil

Nadere informatie

Graafwerkzaamheden nabij Gasunie-leidingen

Graafwerkzaamheden nabij Gasunie-leidingen Graafwerkzaamheden nabij Gasunie-leidingen Graafwerkzaamheden nabij Gasunie-leidingen Richtlijnen voor graafmachinisten en grondroerders November 2010-1 - N.V. Nederlandse Gasunie Inleiding Graafwerkzaamheden

Nadere informatie

N.V. Nederlandse Gasunie is het gasinfrastructuurbedrijf dat het hoofdnet van het Nederlandse gastransportsysteem beheert. Gasunie heeft 12.

N.V. Nederlandse Gasunie is het gasinfrastructuurbedrijf dat het hoofdnet van het Nederlandse gastransportsysteem beheert. Gasunie heeft 12. 1 Leidingaanleg in uw omgeving een gastransportleiding tussen Beverwijk en Wijngaarden 2 N.V. Nederlandse Gasunie is het gasinfrastructuurbedrijf dat het hoofdnet van het Nederlandse gastransportsysteem

Nadere informatie

Waarom windenergie? Wind is (relatief) goedkope techniek

Waarom windenergie? Wind is (relatief) goedkope techniek Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Er wordt aangesloten bij de Europese doelstelling van 14% duurzame

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Mevrouw B.N. van Densen Postbus AS ARNHEM

TenneT TSO B.V. Mevrouw B.N. van Densen Postbus AS ARNHEM POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM TenneT TSO B.V. Mevrouw B.N. van Densen Postbus 718 6800 AS ARNHEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon A.P.J. van Berkom SHV/VG/BOD Doorkiesnummer (023) 514 5172 berkoma@noord-holland.nl

Nadere informatie

Tegen dit besluit hebben [appellant sub 1], [appellant sub 2] en [appellant sub 3] beroep ingesteld.

Tegen dit besluit hebben [appellant sub 1], [appellant sub 2] en [appellant sub 3] beroep ingesteld. Essentie uitspraak: Indien leidingen worden aangelegd gelden de normen uit het Bevb niet per aan te leggen leiding, maar er wordt gecumuleerd voldaan aan de normen uit het Bevb. Opmerking www.groepsrisico:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 13-12-2016 Agendapunt: Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland . Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 1 2001 DA HAARLEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr. H.AJ. Hermans BEL/OM B Telefoonnummer +31 235145014 hermansh@noord-holland.nl 118 Verzenddatum Betreft:

Nadere informatie

iliklilllllhiiiiiilllil

iliklilllllhiiiiiilllil iliklilllllhiiiiiilllil N V. Nederlandse Gasunie Sj. ĩ 2081 59 AANTEKENEN Aan de gemeenteraad van Oosterhout Postbus 10150 4900 GB oosterhout Gemeente Oosterhout «nęef:. ontvangen 27 MRT 2012 Postbus 19

Nadere informatie

1 3 APR Ministerie van Economische Zaken. Provincie Groningen De Gedeputeerde Staten Postbus AP GroningenGeachte mevrouw/mijnheer,

1 3 APR Ministerie van Economische Zaken. Provincie Groningen De Gedeputeerde Staten Postbus AP GroningenGeachte mevrouw/mijnheer, Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Provincie Groningen De Gedeputeerde Staten Postbus 610 9700 AP GroningenGeachte mevrouw/mijnheer, Datum 12 april 2017 Betreft

Nadere informatie

Zienswijzen op Ontwerpbesluit AANLEG 380 KV- HOOGSPANNINGSVERBINDING NOORD-WEST NEDERLAND FASE 2

Zienswijzen op Ontwerpbesluit AANLEG 380 KV- HOOGSPANNINGSVERBINDING NOORD-WEST NEDERLAND FASE 2 Inspraakbundel Zienswijzen op Ontwerpbesluit AANLEG 380 KV- HOOGSPANNINGSVERBINDING NOORD-WEST NEDERLAND FASE 2 Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 248 2250 AE VOORSCHOTEN www.bureau-energieprojecten.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inhoudsopgave NR 5. december 2016

Nieuwsbrief. Inhoudsopgave NR 5. december 2016 Nieuwsbrief NR 5 Ter inzage legging definitief inpassingsplan Het definitieve inpassingsplan voor het project Zuid-West 380 kv west ligt samen met de december 2016 Inhoudsopgave vergunningen die nodig

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, onderdeel ondergronds kabeltracé 150 kv richting Zevenaar nummer 2015.

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, onderdeel ondergronds kabeltracé 150 kv richting Zevenaar nummer 2015. Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, onderdeel ondergronds kabeltracé 150 kv richting Zevenaar nummer 2015.0499 Aanvraag Op 16 juli 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV Ontwerpbeschikking

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV Ontwerpbeschikking Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning UV 20170261 Burgemeester en Wethouders hebben op 31 maart 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen, voor het aanleggen van een kabel-tracé A 7 op

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Groningen, Nummer 15-23376 ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Beslist bij dit besluit op de aanvraag van de vergunningaanvraag van TenneT TSO B.V. te Arnhem 1. Aanhef

Nadere informatie

( O n t w e r p ) O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

( O n t w e r p ) O m g e v i n g s v e r g u n n i n g ( O n t w e r p ) O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. Wij verlenen de omgevingsvergunning voor de aanleg van tijdelijke werkwegen en/of werkterreinen ten behoeve van de bouw hoogspanningsmasten

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij:

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij: TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20150205/15uit04866 Behorend bij: Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

ZIENSWIJZEN OP ONTWERPBESLUITEN WINDPARK NOORDOOSTPOLDER

ZIENSWIJZEN OP ONTWERPBESLUITEN WINDPARK NOORDOOSTPOLDER Inspraakbundel ZIENSWIJZEN OP ONTWERPBESLUITEN WINDPARK NOORDOOSTPOLDER Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 223 2250 AE VOORSCHOTEN www.bureau energieprojecten.nl INHOUDSOPGAVE WOORD VOORAF. 1

Nadere informatie

STARTNOTITIE MILIEUEFFECTRAPPORTAGE AARDGASTRANSPORTLEIDING NORG-GRONINGEN (NORGRON)

STARTNOTITIE MILIEUEFFECTRAPPORTAGE AARDGASTRANSPORTLEIDING NORG-GRONINGEN (NORGRON) Inspraakreacties op STARTNOTITIE MILIEUEFFECTRAPPORTAGE AARDGASTRANSPORTLEIDING NORG-GRONINGEN (NORGRON) Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 223 2250 AE VOORSCHOTEN www.bureau-energieprojecten.nl

Nadere informatie

Startnotitie m.e.r.-procedure

Startnotitie m.e.r.-procedure Zuid West Publiekssamenvatting Startnotitie m.e.r.-procedure Zuid-West 380 kv hoogspanningsverbinding De ministeries van Economische Zaken en VROM werken samen met TenneT aan de Zuid-West 380 kv-verbinding

Nadere informatie

Het Noord-Zuid Project

Het Noord-Zuid Project voorkant SRA.qxp 22-05-2007 09:33 Pagina 1 Het Noord-Zuid Project Negen Startnotities voor negen milieueffectrapportages N.V. Nederlandse Gasunie 2 In de komende jaren wil Gasunie het 'Noord-Zuid Project'

Nadere informatie

Fase 4 De ontwerpbesluiten voor het gedeelte van Vijfhuizen naar Bleiswijk volgen in een later stadium, fase 4 genoemd.

Fase 4 De ontwerpbesluiten voor het gedeelte van Vijfhuizen naar Bleiswijk volgen in een later stadium, fase 4 genoemd. Inspraakbundel Zienswijzen op Ontwerp-besluiten Randstad 380 kv Noordring nieuwe hoogspanningsverbinding Beverwijk-Zoetermeer (Bleiswijk) (fase 3) gedeelte Beverwijk-Vijfhuizen Inspraakpunt Bureau Energieprojecten

Nadere informatie

Woord vooraf De ontwerpbesluiten van fase 2 Registratie en verwerking Verdere procedure

Woord vooraf De ontwerpbesluiten van fase 2 Registratie en verwerking Verdere procedure Inspraakbundel Zienswijzen op Randstad 380kV Noordring nieuwe hoogspanningsverbinding Beverwijk Zoetermeer (Bleiswijk) (fase 2), gedeelte Beverwijk Vijfhuizen, Ministerie van Economische Zaken Inspraakpunt

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord'

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' OMGEVINGSVERGUNNING voor: werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' activiteiten: werk of werkzaamheden uitvoeren

Nadere informatie

Aardgastransportleiding Wijngaarden-Ossendrecht Aanvullend toetsingsadvies over het milieueffectrapport

Aardgastransportleiding Wijngaarden-Ossendrecht Aanvullend toetsingsadvies over het milieueffectrapport Aardgastransportleiding Wijngaarden-Ossendrecht Aanvullend toetsingsadvies over het milieueffectrapport 9 juli 2008 / rapportnummer 1884-103 1. OORDEEL OVER HET MER N.V. Nederlandse Gasunie heeft het

Nadere informatie

Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel) Omgevingsvergunning

Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel) Omgevingsvergunning TenneT TSO B.V. Dhr. K. Bakker Postbus 718 6800 AS ARNHEM Uw kenmerk: Verzenddatum: Ons kenmerk: W-2014-0505 Poststuknummer: 14uit36708 Onderwerp: Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel)

Nadere informatie

In de bijlagen bij deze brief leest u meer over de motivatie voor de keuze van het voorgenomen tracé en over het vervolgproces.

In de bijlagen bij deze brief leest u meer over de motivatie voor de keuze van het voorgenomen tracé en over het vervolgproces. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Aan de bewoners van Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Overheidsidentificatienr

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl Aanvraag Op.. maart 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van het

Nadere informatie

Procedures tegen nieuwe 380 kv-hoogspanningsverbindingen van TenneT

Procedures tegen nieuwe 380 kv-hoogspanningsverbindingen van TenneT Procedures tegen nieuwe 380 kv-hoogspanningsverbindingen van TenneT Inleiding TenneT is bezig om dwars door Nederland verschillende nieuwe 380 kvhoogspanningsverbindingen te realiseren. Eigenaren, pachters,

Nadere informatie

De aanvraag is geregistreerd onder nummer

De aanvraag is geregistreerd onder nummer ONTWERP Omgevingsvergunning bouw mast 94A inclusief hekwerk, fundering en opstijgpunt en het kappen van houtopstanden en aanleggen tijdelijk werkterreinen Aanvraag Op 20 juni 2014 is een aanvraag om een

Nadere informatie

Handleiding vergunningverleningsproces voor. Projecten van gemeenschappelijk belang. voor trans-europese energie-infrastructuur

Handleiding vergunningverleningsproces voor. Projecten van gemeenschappelijk belang. voor trans-europese energie-infrastructuur Handleiding vergunningverleningsproces voor Projecten van gemeenschappelijk belang voor trans-europese energie-infrastructuur als bedoeld in artikel negen, eerste lid, van Verordening 347/2013 Aan deze

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum OLO Tel diverse

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum OLO Tel diverse TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS Arnhem P U B L I E K S Z A K E N V E R G U N N I N G E N Gemeente Velsen Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN T : 14 0255 : 0255 567200 F : 0255 567760 Internet: www.velsen.nl

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING *U16.06324* *U16.06324* ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING W-2016-0124 Beschikking op de aanvraag van Tennet TSO B.V. Gevestigd Postbus 718 6800 AS ARNHEM Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 31 maart

Nadere informatie

Aardgastransportleiding Beverwijk-Wijngaarden

Aardgastransportleiding Beverwijk-Wijngaarden Aardgastransportleiding Beverwijk-Wijngaarden Advies over reikwijdte en detailniveau van het milieueffectrapport 20 januari 2011 / rapportnummer 2489-51 1. Hoofdpunten van het MER N.V. Nederlandse Gasunie

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, mast 3 nummer

Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, mast 3 nummer Omgevingsvergunning aanleg hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kv, mast 3 nummer 2015.0494 Aanvraag Op 16 juli 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend door TenneT TSO B.V. ten

Nadere informatie

Vermilion oil & gas Netherlands bv T.a.v. N. Wallace Postbus AB HARLINGEN. Leeuwarden, 20 oktober 2015 Verzonden,

Vermilion oil & gas Netherlands bv T.a.v. N. Wallace Postbus AB HARLINGEN. Leeuwarden, 20 oktober 2015 Verzonden, Vermilion oil & gas Netherlands bv T.a.v. N. Wallace Postbus 71 8860 AB HARLINGEN Leeuwarden, 20 oktober 2015 Verzonden, Ons kenmerk : 01254637 Afdeling : Provinciale Waterstaat Behandeld door : / (058)

Nadere informatie

Zienswijze op Ontwerpbesluiten WINDPARK WIERINGERMEER FASE 3

Zienswijze op Ontwerpbesluiten WINDPARK WIERINGERMEER FASE 3 Inspraakbundel Zienswijze op Ontwerpbesluiten WINDPARK WIERINGERMEER FASE 3 Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 248 2250 AE VOORSCHOTEN www.bureau-energieprojecten.nl INHOUDSOPGAVE WOORD VOORAF

Nadere informatie

Nieuwe hoogspanningsverbinding vanuit Borssele. Zuid West

Nieuwe hoogspanningsverbinding vanuit Borssele. Zuid West Zuid West Nieuwe hoogspanningsverbinding vanuit Borssele De ministeries van Economische Zaken en VROM werken samen met TenneT TSO B.V. aan de Zuid-West 380 kv-verbinding. De landelijk netbeheerder TenneT

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Over de keuze voor westvariant Noordring. Stand van zaken tracé tussen Vijfhuizen en Rijpwetering. augustus 2011

NIEUWSBRIEF. Over de keuze voor westvariant Noordring. Stand van zaken tracé tussen Vijfhuizen en Rijpwetering. augustus 2011 NIEUWSBRIEF augustus 2011 Over de keuze voor westvariant Noordring Stand van zaken tracé tussen Vijfhuizen en Rijpwetering Westkant van Hoofddorp Caroline van Dalen vertelt waarom ervoor gekozen is om

Nadere informatie

Gevoeligheidsanalyse hotel NH Schiphol Airport nabij gastransportleidingen A-803, A-553 en A-554 gemeente Haarlemmermeer

Gevoeligheidsanalyse hotel NH Schiphol Airport nabij gastransportleidingen A-803, A-553 en A-554 gemeente Haarlemmermeer Gevoeligheidsanalyse hotel NH Schiphol Airport nabij gastransportleidingen A-803, A-553 en A-554 gemeente Haarlemmermeer Groningen, 2 augustus 2011 74100564-GCS 11-R.52204 Gevoeligheidsanalyse Hotel NH

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Kennisgeving ontwerpbesluiten voor Gasopslag Bergermeer

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Kennisgeving ontwerpbesluiten voor Gasopslag Bergermeer STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15120 29 september 2010 Kennisgeving ontwerpbesluiten voor Gasopslag Bergermeer Met ingang van 30 september 2010 tot en

Nadere informatie

NET OP ZEE HOLLANDSE KUST (WEST BETA)

NET OP ZEE HOLLANDSE KUST (WEST BETA) NET OP ZEE HOLLANDSE KUST (WEST BETA) Werksessie onshore 14-maart-2019 Opening Arcadis 2016 27-3-2019 Opening 1. Opening, toelichting agenda, doel van de dag en spelregels door facilitator 2. Voorstelronde

Nadere informatie

Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem en Wesel. Omgevingsvergunning

Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem en Wesel. Omgevingsvergunning TenneT TSO B.V. Dhr. K. Bakker Postbus 718 6800 AS Arnhem Uw kenmerk: Verzenddatum: Ons kenmerk: W-2014-0306 Poststuknummer: 14uit30602 Onderwerp: Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem

Nadere informatie

Formulierversie Aanvraaggegevens

Formulierversie Aanvraaggegevens Gegevens bevoegd gezag Gemeente Beesel Referentienummer Datum ontvangst 2011.01 Aanvraaggegevens Aanvraagnummer 181293 Aanvraagnaam Uw referentiecode Planologie gasleiding Odiliapeel - Melick I.010854.01

Nadere informatie

Voldoende afstand tot windturbines en belangrijke kabels en leidingen. archeologische vindplaatsen, natuurgebieden, etc.).

Voldoende afstand tot windturbines en belangrijke kabels en leidingen. archeologische vindplaatsen, natuurgebieden, etc.). Hoe vindt de trechtering van groot concept zoekgebied naar voorkeursalternatief plaats? Om tot een voorkeurslocatie voor het station en voorkeurslocatie voor de kabelcircuits te komen worden een aantal

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de vergunning.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de vergunning. Burgemeester en wethouders van de gemeente Groningen; Gezien de aanvraag van: TenneT TSO B.V. de heer G.J. Terluin Postbus 718 6800 AS ARNHEM ONTWERP BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Ondergrondse 150kV kabelverbindingen. Oosteind en omgevingtilburg

Ondergrondse 150kV kabelverbindingen. Oosteind en omgevingtilburg Ondergrondse 150kV kabelverbindingen Oosteind en omgevingtilburg Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Ministerie van Infrastructuur en Milieu werken samen met TenneT TSO B.V. aan

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. "Rv&O I O / >2.2- Oat. ontv.: 10 JUN 2010. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. Rv&O I O / >2.2- Oat. ontv.: 10 JUN 2010. Routing Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20101 2500 EC Den Haag Provincie Overijssel Provinciale Staten Postbus 10078 8000 BB Zwolle Datum Betreft Geachte Staten, 0 8 JUN 2010 PROVINCIALE

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd:

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd: OM G E V I N G S V E R G U N N I N G bouwdossier 2018WB0090 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien de aanvraag van: TenneT TSO BV wonende: Postbus 718 in de gemeente: Arnhem ontvangstdatum:

Nadere informatie

INGEKOMEN 1 1 MEI 2012

INGEKOMEN 1 1 MEI 2012 Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag INGEKOMEN 1 1 MEI 2012 Provincie Zuid-Holland t.a.v. Provinciale Staten Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG

Nadere informatie

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet

ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet ONTWERP-PROJECTPLAN WATERWET ex art. 5.4 Waterwet Datum: 10 februari 2016 Kenmerk: 201600150 Onderwerp: ontwerp-projectplan voor de realisatie van maatregelen ten behoeve van het nieuwe peilgebied Nieuw-Lekkerland

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl

ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van 34 bomen en een houtopstand, staande aan de Broekstraat 14 in Wehl Aanvraag Op 17 april 2015 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend ten behoeve van

Nadere informatie

Zienswijze op Ontwerpbesluiten ZUID-WEST 380 KV WEST - FASE 2

Zienswijze op Ontwerpbesluiten ZUID-WEST 380 KV WEST - FASE 2 Inspraakbundel Zienswijze op Ontwerpbesluiten ZUID-WEST 380 KV WEST - FASE 2 Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 248 2250 AE VOORSCHOTEN www.bureau-energieprojecten.nl INHOUDSOPGAVE WOORD VOORAF.

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum

Uw kenmerk Ons kenmerk Voor informatie Bijlagen Datum GEMEENTE VELSEN TenneT TSO B.V. t.a.v. de heer G. Volman Postbus 718 6800 AS ARHNEM PUBLIEKSZAKEN VERGUNNINGEN Gemeente Velsen Dudokplein 1 1971 EN IJMUIDEN T : 14 0255 : 0255 567200 F : 0255 567760 Internet:

Nadere informatie

Planschade bij energie (infrastructuur)projecten van het Rijk

Planschade bij energie (infrastructuur)projecten van het Rijk Planschade bij energie (infrastructuur)projecten van het Rijk Is er bij u in de buurt bijvoorbeeld sprake van een plan (planologisch besluit) voor een windmolenpark, een hoogspanningsverbinding of ander

Nadere informatie

ONTWERP O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (RCR Procedure uitgebreid) vergunningnummer: GV26887

ONTWERP O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (RCR Procedure uitgebreid) vergunningnummer: GV26887 ONTWERP O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (RCR Procedure uitgebreid) vergunningnummer: GV26887 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veendam; beschikkende op de aanvraag van: Enexis BV, per adres

Nadere informatie

j) FSC "",,, 10<-"'9 ...,.n_"" Tennet TSO BV IFM Hermans Utrechtseweg AR ARNHEM

j) FSC ,,, 10<-'9 ...,.n_ Tennet TSO BV IFM Hermans Utrechtseweg AR ARNHEM gemeente Haarlemmermeer Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 18 september 2012 ontvangen aanvraag van Tennet TSO BV IFM Hermans Utrechtseweg 310 6812AR ARNHEM Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Zienswijze op ontwerpbesluit NET OP ZEE HOLLANDSE KUST (ZUID) FASE 2

Zienswijze op ontwerpbesluit NET OP ZEE HOLLANDSE KUST (ZUID) FASE 2 Inspraakbundel Zienswijze op ontwerpbesluit NET OP ZEE HOLLANDSE KUST (ZUID) FASE 2 Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 248 2250 AE VOORSCHOTEN www.bureau-energieprojecten.nl INHOUDSOPGAVE WOORD

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Het aangepaste tracé van Vijfhuizen tot Rijpwetering. De stand van zaken. december 2011

NIEUWSBRIEF. Het aangepaste tracé van Vijfhuizen tot Rijpwetering. De stand van zaken. december 2011 NIEUWSBRIEF december 2011 Het aangepaste tracé van Vijfhuizen tot Rijpwetering De stand van zaken In deze nieuwsbrief leest u alles over de huidige stand van zaken rondom het nieuwe tracé van de nieuwe

Nadere informatie

Activiteitenplan 380 kv hoogspanningsstation Vijfhuizen

Activiteitenplan 380 kv hoogspanningsstation Vijfhuizen NOTITIE AAN Dienst Regelingen VAN Sara Zehenpfenning ONDERWERP Activiteitenplan 380 kv hoogspanningsstation Vijfhuizen TER BESLUITVORMING TER INFORMATIE Activiteitenplan 380 kv hoogspanningsstation Vijfhuizen

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. TenneT TSO B.V. p/a Bureau Energieprojecten De heer M.C. Bernardina Postbus AC DEN HAAG

Gedeputeerde Staten. TenneT TSO B.V. p/a Bureau Energieprojecten De heer M.C. Bernardina Postbus AC DEN HAAG TenneT TSO B.V. p/a Bureau Energieprojecten De heer M.C. Bernardina Postbus 93144 2509 AC DEN HAAG Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon A.P.J. van Berkom SVT/VG/OMG Doorkiesnummer (023) 514 3296 berkoma@noord-holland.nl

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n).

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n). FiS i gemeente w 111 PeelenMaas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een 48" stalen aardgastransportleiding

Nadere informatie

het kappen van een boom en een singel, staande nabij de Liemersweg in Wehl. Het gaat hier om kadastraal perceel: Wehl, sectie L, nummer 277.

het kappen van een boom en een singel, staande nabij de Liemersweg in Wehl. Het gaat hier om kadastraal perceel: Wehl, sectie L, nummer 277. ONTWERP Omgevingsvergunning kappen van een boom en een singel van 150 m2 bestaande uit wilg, veldesdoorn, eik en es, staande nabij de Liemersweg in Wehl Aanvraag Op 10 november 2014 is een aanvraag om

Nadere informatie

De aanvraag is geregistreerd onder nummer 20140445.

De aanvraag is geregistreerd onder nummer 20140445. ONTWERP Omgevingsvergunning bouw mast 94A inclusief hekwerk, fundering en opstijgpunt en het kappen van houtopstanden en aanleggen tijdelijk werkterreinen Aanvraag Op 20 juni 2014 is een aanvraag om een

Nadere informatie

Aardgastransportleiding Beverwijk-Wijngaarden. Startnotitie voor de milieueffectrapportage

Aardgastransportleiding Beverwijk-Wijngaarden. Startnotitie voor de milieueffectrapportage Aardgastransportleiding Beverwijk-Wijngaarden Startnotitie voor de milieueffectrapportage Aardgastransportleiding Beverwijk Wijngaarden Startnotitie voor de milieueffectrapportage Ministerie van Economische

Nadere informatie

Ditverslag is een geïntegreerd verslag van het werkatelier op 31 oktober 2018 en op 22 januari Het verslag van het werkatelier op 31 oktober

Ditverslag is een geïntegreerd verslag van het werkatelier op 31 oktober 2018 en op 22 januari Het verslag van het werkatelier op 31 oktober Ditverslag is een geïntegreerd verslag van het werkatelier op 31 oktober 2018 en op 22 januari 2019. Het verslag van het werkatelier op 31 oktober staat beschreven tot en met pagina 20. Vanaf pagina 21

Nadere informatie

Monumentenvergunning. Procedure besluitvorming Windplan Blauw fase 2

Monumentenvergunning. Procedure besluitvorming Windplan Blauw fase 2 Monumentenvergunning Procedure besluitvorming Windplan Blauw fase 2 In artikel 9b, eerste lid, aanhef en onder a, van de Elektriciteitswet 1998 is bepaald dat op de besluitvorming voor dit project de rijkscoördinatieregeling

Nadere informatie

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK Opgesteld door: Ing. D. Heijkers In opdracht van: N.V. Nederlandse Gasunie Datum: 14 november 2011 Inleiding De Gasunie is voornemens een aardgastransportleiding

Nadere informatie

SPELREGELS EHS. Een gezamenlijke uitwerking van rijk en provincies. Ministeries van LNV en VROM en de provincies

SPELREGELS EHS. Een gezamenlijke uitwerking van rijk en provincies. Ministeries van LNV en VROM en de provincies SPELREGELS EHS Spelregels voor ruimtelijke ontwikkelingen in de EHS Een gezamenlijke uitwerking van rijk en provincies Ministeries van LNV en VROM en de provincies 2 De Ecologische Hoofdstructuur, ook

Nadere informatie

ONTWERP WATERVERGUNNING

ONTWERP WATERVERGUNNING Leeuwarden, [datum] Kenmerk: WFN1706661 Dossiernummer: WFN.033136 ONTWERP WATERVERGUNNING Op 3 april 2017 hebben wij van Windpark Fryslân B.V. te Emmeloord een aanvraag ontvangen voor een vergunning als

Nadere informatie

TAQA Energy B.V. Postbus AN Den Haag. Betreft: 23. Bergermeer Gasopslag. Geachte heer Van der Sman,

TAQA Energy B.V. Postbus AN Den Haag. Betreft: 23. Bergermeer Gasopslag. Geachte heer Van der Sman, POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM TAQA Energy B.V. Postbus 11550 2502 AN Den Haag Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon C. Vrolijk SHV/VG/OMG Doorkiesnummer (023) 514 3857 vrolij kc@noord-holland.nl 1 18 Betreft:

Nadere informatie

GE E^CAf^D OP. J 9 -^S. 2on. Gernee nie Oostzaan AUG. tm' Voorontwerp inpassingsplan Transformatorstation Oostzaan

GE E^CAf^D OP. J 9 -^S. 2on. Gernee nie Oostzaan AUG. tm' Voorontwerp inpassingsplan Transformatorstation Oostzaan -l J rei 'MihsJ^ Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De gemeenteraad van Oostzaan Postbus 20 1530 AA OOSTZAAN Datum Betreft Geachte raad. GE E^CAf^D OP J 9 -^S.

Nadere informatie

ZIENSWIJZEN OP HET VOORNEMEN AANVRAAG WATERVERGUNNING EN/OF VOORBEREIDING INPASSINGSPLAN AARDGASTRANSPORTLEIDING BEVERWIJK - WIJNGAARDEN

ZIENSWIJZEN OP HET VOORNEMEN AANVRAAG WATERVERGUNNING EN/OF VOORBEREIDING INPASSINGSPLAN AARDGASTRANSPORTLEIDING BEVERWIJK - WIJNGAARDEN Inspraakbundel ZIENSWIJZEN OP HET VOORNEMEN AANVRAAG WATERVERGUNNING EN/OF VOORBEREIDING INPASSINGSPLAN AARDGASTRANSPORTLEIDING BEVERWIJK - WIJNGAARDEN Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 223

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20140206 Behorend bij: 14ink15152 Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

A F D E L I N G P U B L I E K S Z A K E N W E R K E E N H E I D V E R G U N N I N G E N

A F D E L I N G P U B L I E K S Z A K E N W E R K E E N H E I D V E R G U N N I N G E N A F D E L I N G P U B L I E K S Z A K E N W E R K E E N H E I D V E R G U N N I N G E N GEMEENTE VELSEN DUDOKPLEIN 1 1971 EN IJMUIDEN TEL. : 140255 FAX : 0255-567760 INTERNET: WWW.VELSEN.NL Tennet TSO

Nadere informatie

(Ontwerp)Besluit van de Minister van Economische Zaken:

(Ontwerp)Besluit van de Minister van Economische Zaken: > Retouradres Postbus 20101 2500 EC Den Haag TenneT TSO B.V. T.a.v. de heer I.F.M. Hermans Postbus 718 6800 AS ARNHEM Directoraat-generaal voor Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 30 2594 AV Den Haag Datum Betreft

Nadere informatie

Landeigenaar en aardgasleiding. Samenwerking tussen eigenaar en Gasunie

Landeigenaar en aardgasleiding. Samenwerking tussen eigenaar en Gasunie Landeigenaar en aardgasleiding Samenwerking tussen eigenaar en Gasunie Inleiding Deze brochure gaat over de samenwerking tussen de eigenaar van een perceel waarin een aardgasleiding moet worden gelegd

Nadere informatie

Startnotitie voor de milieueffectrapportage. Samenvatting. Hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380kV Traject Doetinchem Duitse grens

Startnotitie voor de milieueffectrapportage. Samenvatting. Hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380kV Traject Doetinchem Duitse grens Samenvatting Startnotitie voor de milieueffectrapportage Hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380kV Traject Doetinchem Duitse grens De ministeries van Economische Zaken en VROM werken samen met TenneT

Nadere informatie

Kopie Griffie. Postbus RA EMMEN. Doorkiesnummer. Uw kenmerk

Kopie Griffie. Postbus RA EMMEN. Doorkiesnummer. Uw kenmerk Kopie Griffie Gemeenteraad van Emmen Postbus 30001 N.V. Nederlandse Gasunie Postbus 19 7800 RA EMMEN 9700 MA Groningen Concourslaan 17 Bijlage(n) niet gescand. Origineel doorgezonden naar de afdeling.

Nadere informatie

Vermilion Oil & Gas Netherlands BV Aardgasproductie Langezwaag. Langezwaag 21 februari 2012

Vermilion Oil & Gas Netherlands BV Aardgasproductie Langezwaag. Langezwaag 21 februari 2012 Vermilion Oil & Gas Netherlands BV Aardgasproductie Langezwaag Langezwaag 21 februari 2012 2 Inhoud presentatie Vermilion Oil & Gas Netherlands BV Terugblik Resultaat proefboring Vervolg Activiteiten (Milieu-)aspecten

Nadere informatie

Externe veiligheidsrisico's

Externe veiligheidsrisico's 29 juni 2012 Dossiernummer Externe veiligheidsrisico's hogedruk aardgasleidingen bestemmingsplan IJburg 29-06-2012 S.M. Musch Cruquiusweg 5 Postbus 922 1019 AT Amsterdam 1000 AX Amsterdam 020-254 38 26

Nadere informatie

In 2017 hebben de Ministers van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu een tracé vastgesteld voor de nieuwe 380 kv-verbinding Zuid-West

In 2017 hebben de Ministers van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu een tracé vastgesteld voor de nieuwe 380 kv-verbinding Zuid-West Introductie Het tweede werkatelier over de Brabantse Wal verkabeling heeft op 25 oktober 2018 plaatsgevonden. In het werkatelier van 18 mei 2018 zijn de verschillende belangen en varianten besproken. Naar

Nadere informatie

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen -

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - TenneT TSO B.V. T.a.v. De heer I.F.M. Hermans Postbus 718 6800 AS Arnhem afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken 20120304 werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - behandeld door

Nadere informatie

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Minister van Infrastructuur en Milieu;

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Minister van Infrastructuur en Milieu; BESLUIT Inpassingsplan 'aardgastransportleiding Beverwijk - Wijngaarden' De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Minister van Infrastructuur en Milieu; overwegende, dat het ten behoeve

Nadere informatie

Het Noord Zuid project

Het Noord Zuid project Gasunie gaat verder in gastransport Het Noord Zuid project Ir. H.J. Brink Pipeline Engineer N.V. Nederlandse Gasunie 1 juli 2005 N.V. Nederlandse Gasunie Gasinfrastructuurbedrijf 100% eigendom ministerie

Nadere informatie

Inspraakbundel Zienswijzen op Ontwerpbesluiten FASE kv HOOGSPANNINGSVERBINDING DOETINCHEM WESEL

Inspraakbundel Zienswijzen op Ontwerpbesluiten FASE kv HOOGSPANNINGSVERBINDING DOETINCHEM WESEL Inspraakbundel Zienswijzen op Ontwerpbesluiten FASE 3 380 kv HOOGSPANNINGSVERBINDING DOETINCHEM WESEL Inspraakpunt Bureau Energieprojecten Postbus 248 2250 AE VOORSCHOTEN www.bureau-energieprojecten.nl

Nadere informatie

kv Noordring (Velsen - Vijfhuizen) Gezien het standpunt van Amsterdam Airport Schiphol tijdens het voortraject inzake 38 kv Noordring;

kv Noordring (Velsen - Vijfhuizen) Gezien het standpunt van Amsterdam Airport Schiphol tijdens het voortraject inzake 38 kv Noordring; Nummer -2014/2948 Betreft Ontheffing ex artikel 8.12 Wet luchtvaart, Randstad 380 kv Noordring (Velsen - Vijfhuizen) Saturnusstraat 50 Hoofddorp Postbus 575 2130 AN Hoofddorp Contactpersoon H.J. Stikfort

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Datum 1167837 V2014/255 6 augustus 2014

Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Datum 1167837 V2014/255 6 augustus 2014 Tennet TSO B.V. De heer J. ter Haar Postbus 428 6800 AK ARNHEM Stadhuisplein 1 Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn Telefoon: 14 0172 Fax: (0172) 465 564 E-mail: gemeente@alphenaandenrijn.nl Website:

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15151

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15151 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20140207 Behorend bij: 14ink15151 Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Dossiernr (Olo nr )

Dossiernr (Olo nr ) ONTWERPBESLUIT MAATWERKVOORSCHRIFTEN (geluid en slagschaduw) windplan Ansjovistocht Dossiernr. 2019-0069 (Olo nr. 4137625) Het ontwikkelen van het windpark Ansjovistocht bestaande uit een lijnopstelling

Nadere informatie