Samenvatting van de productkenmerken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting van de productkenmerken"

Transcriptie

1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteine Sandoz 200 mg granulaat Acetylcysteine Sandoz 600 mg bruistabletten Samenvatting van de productkenmerken 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Acetylcysteine Sandoz 200 mg granulaat Elk zakje granulaten bevat 200 mg N-acetylcysteïne. Acetylcysteine Sandoz 600 mg, bruistabletten Elk bruistablet bevat 600 mg de N-acetylcysteïne. Voor een volledige lijst van hulpstoffen zie rubriek FARMACEUTISCHE VORM Bruistabletten en granulaten: door de mond in te nemen. 4. KLINISCHE GEGEVENS 4.1 Therapeutische indicaties A.) Chronische aandoeningen Bij chronische bronchitis (met behoud van een minimale longfunctie; ± 50% van het normale) is een langetermijnbehandeling met Acetylcysteine Sandoz geïndiceerd om het risico op en de ernst van exacerbaties te verminderen. Als de behandeling ondoeltreffend is, moet ze na 3 maanden worden stopgezet. In geval van mucoviscidose kan een orale behandeling de aerosoltherapie aanvullen omdat ze soepeler is. B.) Acute aandoeningen Wordt voorgesteld als symptomatische behandeling om slijmerige en mucopurulente secreties vloeibaarder te maken bij aandoeningen van de bovenste en de onderste luchtwegen. C.) Behandeling van een acute paracetamolintoxicatie: Toxiciteit van paracetamol. In therapeutische doses wordt paracetamol gedeeltelijk geconjugeerd met sulfaat of glucuronzuur, terwijl een gedeelte door cytochroom P450 wordt gemetaboliseerd tot een actieve metaboliet - N-acetyl-p-benzoquinoneïmine of NAPQI. Die metabolieten worden vervolgens geconjugeerd met cysteïne of glutathion met vorming van mercapto-urinezuur, dat in de urine wordt uitgescheiden. Een dosis van meer dan 8 g paracetamol die in eenmaal wordt ingenomen door een volwassene, is een toxische dosis, er is dus een risico op levernecrose. Bij kinderen ligt die toxische dosis tussen 150 en 250 mg/kg lichaamsgewicht. In geval van chronisch alcoholisme of gebruik van geneesmiddelen die de leverenzymen induceren (bijvoorbeeld anti-epileptica) en bij een vooraf bestaande leverinsufficiëntie kan de toxiciteitsdrempel lager liggen. De plasmaconcentratie van paracetamol geeft een beter idee over de ernst van de intoxicatie. De dosering moet gebeuren minstens 4 uur na inname van paracetamol en het resultaat moet worden uitgezet in het normogram van Rumack-Matthew.

2 Ter informatie: bij een dosering 4 uur na inname, plasmaconcentratie 120 µg/ml: geen risico op levernecrose, plasmaconcentratie > 120 en 300 µg/ml: eventueel risico op levernecrose, plasmaconcentratie > 300 µg/ml: hoog risico op levernecrose. Belangrijke opmerking: het normogram is enkel bruikbaar als paracetamol in meerdere keren werd ingenomen of als het tijdstip van inname niet bekend is. Behandeling De Acetylcysteine Sandoz granulaat en de Acetylcysteine Sandoz bruistabletten kunnen worden gebruikt als antidotum bij een lichte tot matige overdosering van paracetamol. Het gebruik van Acetylcysteine Sandoz granulaat geniet de voorkeur omdat die galenische vorm geen natriumzout bevat. Een orale therapie kan ook worden toegediend na een eerste intraveneuze oplaaddosis van acetylcysteïne. Voor een orale behandeling komen in aanmerking coöperatieve patiënten van wie niet wordt verwacht dat ze het bewustzijn verliezen. 4.2 Dosering en wijze van toediening A.) Dosering 1.) Aandoeningen van de luchtwegen Volwassenen en kinderen ouder dan 7 jaar 400 tot 600 mg per dag in 1 tot 6 giften, bv.: - een bruistablet van 600 mg eenmaal per dag; - een sachet met granulaten van 200 mg twee- tot driemaal per dag. Kinderen van 2 tot 7 jaar 400 mg (120 tot 600 mg) per dag in 2 of 6 giften, bv.: - een sachet granulaten of een bruistablet van 200 mg tweemaal per dag; - een sachet granulaten of een bruistablet van 100 mg viermaal per dag. Kinderen jonger dan 2 jaar 200 mg (70 tot 360 mg) per dag in 2 of 3 giften, bv.: - een half sachet granulaten van 200 mg tweemaal per dag. Mucoviscidose Van 0 tot 2 jaar 70 tot 360 mg per dag, bv.: - 50 mg (een kwart sachet granulaten van 200 mg) driemaal per dag. Van 2 tot 6 jaar: 120 tot 600 mg per dag, bv.: 100 mg (een half sachet granulaten van 200 mg) driemaal per dag. Ouder dan 6 jaar: 600 mg per dag, bv.: mg (een sachet granulaten van 200 mg) driemaal per dag. De dosering wordt doorgaans aangepast volgens de behaalde resultaten en de toestand van de patiënt. De duur van de behandeling kan gaan van enkele weken tot enkele maanden en kan worden onderbroken door perioden zonder behandeling, waarvan de duur afhangt van de algemene toestand van de patiënt. 3.) Behandeling van een acute paracetamolintoxicatie per os Doe de patiënt braken of voer een maagspoeling uit als de ingestie recent is. Dien geen actieve kool toe; dat kan de doeltreffendheid van per os toegediend acetylcysteïne verminderen. Als uit de anamnese blijkt dat de eventueel ingenomen dosis van paracetamol hoger is dan 8 g of als er een risico bestaat op een vooraf bestaande leveraandoening (chronisch alcoholisme of geneesmiddelen die de leverenzymen induceren), moet onmiddellijk een behandeling met

3 acetylcysteïne worden gestart zonder te wachten op de resultaten van de analyse (zie verder dosering). Vraag een dosering van paracetamol aan minstens 4 uur na de inname. Als de plasmaconcentratie onder een drempel ligt waarbij er geen risico op leveraantasting bestaat, kan de behandeling met acetylcysteïne worden stopgezet. Initiële dosering: 140 mg/kg lichaamsgewicht. Onderhoudsdosering: dien 70 mg/kg lichaamsgewicht toe om de 4 uur, 17 doses in het totaal. Als de patiënt braakt binnen een uur na toediening van acetylcysteïne, herhaal die dosis dan. Opgelet: bij hevig braken moet worden geopteerd voor intraveneuze toediening van acetylcysteïne. Acetylcysteïne is zeer doeltreffend als het wordt toegediend binnen 8 uur na de ingestie van paracetamol. Bij late toediening (vanaf 16 uur na de intoxicatie) is er een risico op levernecrose. Recente studies hebben aangetoond dat late toediening van acetylcysteïne bij een ernstige intoxicatie bij patiënten met leverinsufficiëntie de mortaliteit kan verlagen. B.) Wijze van gebruik 1.) Algemeen Los de vereiste hoeveelheid op in een half glas water of een andere niet-alcoholhoudende drank (bv. melk, vruchtensap). Zo ontstaat een preparaat met een aangename smaak, dat als dusdanig kan worden ingenomen. Bij kleine kinderen kan de verkregen oplossing worden toegediend met een lepel of in de zuigfles worden toegevoegd. De eventuele aanwezigheid van een zwavelgeur bij de opening van een sachet wijst niet op een verslechtering van het product, maar is kenmerkend voor het werkzame bestanddeel. 2.) Wijze van gebruik bij een paracetamolintoxicatie (Acetylcysteine Sandoz 200 mg granulaat) De dosis kan per os of via een (plastic) nasogastrische of naso-intestinale sonde worden toegediend. Los de dosis op in een voldoende hoeveelheid water, minstens 10 ml water per sachet, maar hoogstens 300 ml.

4 Initiële dosis: 140 mg/kg. Lichaamsgewicht (kg) Dosis van acetylcysteïne (g) 1,68 2,8 5,6 8,4 11,2 14 = aantal zakjes van Acetylcysteine 8, Sandoz 200 mg zakjes (granulaat) Onderhoudsdosis: 70 mg/kg. Lichaamsgewicht (kg) Dosis van acetylcysteïne (g) 0,84 1,4 2,8 4,2 5,6 7 = aantal zakjes van Acetylcysteine Sandoz 200 mg zakjes (granulaat) Contra-indicaties Bekende overgevoeligheid voor acetylcysteïne of een van de hulpstoffen. 4.4 Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik 1.) Voorzichtigheid is geboden bij astmapatiënten, bij wie toediening van Acetylcysteïne Sandoz via aerosol bronchospasmen kan veroorzaken. 2.) Als de patiënt het moeilijk heeft om de slijmen op te hoesten, moeten de luchtwegen vrij worden gehouden door posturale drainage of indien nodig door aspiratie. 3.) Bij patiënten met hartdecompensatie of arteriële hypertensie moet rekening worden gehouden met de aanwezigheid van natriumzouten in de bruistabletten. 4.) Bij diabetespatiënten moet rekening worden gehouden met het feit dat Acetylcysteine Sandoz granulaat saccharose bevat. 5.) Bijzondere voorzorgen bij de behandeling van een paracetamolintoxicatie. Het is beter Acetylcysteine Sandoz 200 granulaat te gebruiken omdat die formule geen natriumzouten bevat. Als geen acetylcysteïne in de vorm van granulaten voorhanden is, kan Acetylcysteine Sandoz bruistabletten worden gebruikt, maar hierbij moet rekening worden gehouden met de aanvoer van zout. Die tabletten mogen niet worden gebruikt bij patiënten met nier- of hartinsufficiëntie. Het gebruik van Acetylcysteïne Sandoz bruistabletten wordt evenwel ontraden wegens hun hoog natriumgehalte en een hoger risico op nausea en braken. In geval van bewustzijnsproblemen de eerste uren na inname van paracetamol, moet eerder worden overwogen tegelijkertijd andere producten toe te dienen. 4.5 Interactie met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie 1.) Door zijn chelerende eigenschappen kan N-acetylcysteïne de biologische beschikbaarheid van zouten van zware metalen zoals goud-, calcium- en ijzerzouten verminderen. 2.) Na orale toediening vermindert acetylcysteïne de biologische beschikbaarheid van per os toegediende cefalosporines. Per os toegediend acetylcysteïne interfereert niet met de biologische beschikbaarheid van amoxicilline, erythromycine, doxycycline, bacampicilline, thiamfenicol en de combinatie amoxicilline-clavulaanzuur. De inname van cefalosporines moet worden gescheiden van die van acetylcysteïne of moet langs een andere weg gebeuren. - Combinatie met andere antibiotica is niet gedocumenteerd. 4.6 Zwangerschap en borstvoeding Zwangerschap Hoewel tot nog toe geen enkele bijwerking werd beschreven tijdens de zwangerschap, is voorzichtigheid geboden bij gebruik van dit product tijdens de zwangerschap.

5 Een paracetamolintoxicatie bij een zwangere vrouw kan worden behandeld met acetylcysteïne: er werd een goed resultaat beschreven bij de moeder en het kind. In geval van een late behandeling zou het risico op een spontaan miskraam kunnen stijgen. Periode van borstvoeding Bij gebrek aan gegevens is voorzichtigheid geboden bij gebruik van Acetylcysteine Sandoz tijdens de periode van borstvoeding. 4.7 Beïnvloeding van de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen Gegevens niet geleverd. 4.8 Bijwerkingen Het is weinig waarschijnlijk dat bijwerkingen zullen optreden na orale toediening. Enkele gevallen van overgevoeligheid werden beschreven na iv toediening van hoge doses acetylcysteïne als antidotum in geval van een paracetamolintoxicatie (waarschijnlijk betreft het een pseudoallergische reactie, het voorgestelde mechanisme is afgifte van histamine). De symptomen van die reactie zijn o.m. braken, nausea, rash, urticaria, vertigo, bronchospasmen en tachycardie. In zeldzame gevallen, vooral na gebruik van acetylcysteïne in de vorm van een aerosol, kunnen bronchorroe, bronchospasmen, neusloop en stomatitis worden waargenomen. 4.9 Overdosering De toxiciteit van acetylcysteïne is laag. Na inname van hoge does kunnen de bovenvermelde bijwerkingen optreden. In dat geval volstaat een symptomatische behandeling. 5. FARMACOLOGISCHE EIGENSCHAPPEN 5.1 Farmacodynamische eigenschappen Farmacotherapeutische categorie: mucolytica, ATC-code: R05CB01 Acetylcysteïne oefent een vloeibaar makende werking uit op slijmerige en mucopurulente secreties door depolymerisatie van de mucoproteïnen en de macromoleculen van nucleïnezuren. Die activiteit is te danken aan de thiolgroep, die de disulfidebruggen verbreekt en zo de viscositeit van de secreties vermindert. Daardoor vergemakkelijkt acetylcysteïne de evacuatie van de viskeuze secreties die de expectoratie bemoeilijken. Als reducerend cysteïnederivaat met een vrije thiolgroep herstelt acetylcysteïne de glutathionconcentratie door aanvoer van cysteïne. Als antioxiderende stof kan acetylcysteïne de vrije radicalen van bepaalde moleculen binden (radicalen: vrij zuurstof, superoxideanionen en het hydroxylradicaal). Door zijn eigenschappen, precursor van glutathion en antioxidans, verhoogt acetylcysteïne de antielastaseactiviteit van alfa1-antitrypsine. De mucocilaire klaring neemt ook toe. Een vroege behandeling met acetylcysteïne voorkomt de hepatotoxiciteit, de nierinsufficiëntie en een eventueel overlijden na een paracetamolintoxicatie. Het werkingsmechanisme bij dat gebruik is nog niet volledig opgehelderd. Acetylcysteïne kan de glutathionconcentratie (die wordt verlaagd door de reactieve intermediaire metaboliet van paracetamol) op peil houden of herstellen. Door zijn glutathionagonistische en antioxiderende eigenschappen wordt acetylcysteïne gebruikt als alternatief substraat dat de conjugatie van de toxische metabolieten van paracetamol stimuleert. 5.2 Farmacokinetische eigenschappen Resorptie Bij de mens wordt acetylcysteïne na orale toediening volledig geabsorbeerd. Er werd geen verschil waargenomen tussen de verschillende vormen. De maximale plasmaconcentratie wordt bereikt na 1 tot 1,3 uur.

6 Distributie Acetylcysteïne verspreidt zich in het lichaam in niet-gemetaboliseerde vorm (20%) en in (actieve) gemetaboliseerde vorm (80%), hoofdzakelijk in de lever, de nieren, de longen en de bronchiale secreties. Acetylcysteïne wordt in drie vormen in het lichaam teruggevonden: een vrije fractie (22%), een fractie die aan eiwitten gebonden is door middel van labiele disulfidebruggen (16-22%) en een fractie die als aminozuur gebonden is aan eiwitten (58-64%). De plasma-eiwitbinding bedraagt 82% bij ratten en 97% bij honden. Er zijn geen gegevens over bij de mens. Metabolisme en excretie Acetylcysteine Sandoz wordt door de esterasen van de darmen (na orale toediening) en van de lever gemetaboliseerd tot anorganische sulfaten, cysteïne, cystine en diacetylcysteïne. De metabolieten worden hoofdzakelijk langs de urine geëlimineerd. Minder dan 1% van de initiële dosis wordt in onveranderde vorm uitgescheiden. Na orale toediening is de halfwaardetijd van vrij acetylcysteïne minuten en die van totaal acetylcysteïne 4,10 tot 9,50 uur. De halfwaardetijd die overeenstemt met de distributiefase, bedraagt gemiddeld 0,12 uur en de eliminatiehalfwaardetijd 60 min. 5.3 Gegevens uit het preklinische veiligheidsonderzoek Gegevens niet geleverd. 6. FARMACEUTISCHE GEGEVENS 6.1 Lijst van hulpstoffen Acetylcysteine Sandoz 200 mg granulaat Saccharose Ascorbinezuur Saccharine Sinaasappelaroma Acetylcysteine Sandoz 600 mg bruistabletten Watervrij citroenzuur Natriumbicarbonaat Watervrij natriumcarbonaat Mannitol. Watervrij lactose Ascorbinezuur Natriumcyclamaat Natriumcitraatdihydraat Natriumsaccharinedihydraat Braambessenaroma "B" 6.2 Gevallen van onverenigbaarheid Bij gebrek aan juiste gegevens ter zake is het dus beter de inname van acetylcysteïne en die van die zouten te scheiden of een andere toedieningsweg te kiezen. 6.3 Houdbaarheid 3 jaar 6.4 Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren Bewaren beneden 25 C en ter bescherming tegen licht.

7 De aanwezigheid van een zwavelgeur bij opening van de verpakking van Acetylcysteine Sandoz wijst niet op een verslechtering van het product, maar is kenmerkend voor het werkzame bestanddeel. 6.5 Aard en inhoud van de verpakking Acetylcysteine Sandoz 200 mg granulaat Doos met 30 zakjes. Acetylcysteine Sandoz 600 mg bruistabletten Doos met 10, 30 of 60 bruistabletten in een aluminiumtube. 6.6 Speciale voorzorgsmaatregelen voor het verwijderen en andere instructies De zakjes granulaten die gedeeltelijk worden gebruikt, kunnen worden bewaard tot een volgende inname. (Het wordt aangeraden de resterende helft binnen 24 uur te gebruiken). Oplossingen moeten echter onmiddellijk worden gebruikt. 7 HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN Sandoz nv Telecom Gardens Medialaan 40 B-1800 Vilvoorde 8 NUMMERS VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN Acetylcysteine Sandoz 200 mg granulaat: BE Acetylcysteine Sandoz 600 mg bruistabletten: BE WETTELIJK STATUUT VAN AFLEVERING Geneesmiddel niet op medisch voorschrift 10 DATUM VAN EERSTE VERLENING VAN DE VERGUNNING/HERNIEUWING VAN DE VERGUNNING A. Datum van eerste verlening van de vergunning: 10/07/2000 B. Datum van hernieuwing van de vergunning: 10/07/ DATUM VAN LAATSTE BIJWERKING/GOEDKEURING VAN DE BIJSLUITER A. Datum van laatste bijwerking van de samenvatting van de productkenmerken: 26/03/2008 B. Datum van de laatste goedkeuring van de samenvatting van de productkenmerken: 07/07/2008

Acetylcysteïne Sandoz 600 mg bruistabletten N-acetylcysteine

Acetylcysteïne Sandoz 600 mg bruistabletten N-acetylcysteine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetylcysteïne Sandoz 600 mg bruistabletten N-acetylcysteine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Acetylcysteïne Sandoz 200 mg granulaat N-acetylcysteïne

Acetylcysteïne Sandoz 200 mg granulaat N-acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetylcysteïne Sandoz 200 mg granulaat N-acetylcysteïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Acetandos 200 mg granulaat N-acetylcysteine

Acetandos 200 mg granulaat N-acetylcysteine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetandos 200 mg granulaat N-acetylcysteine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg, bruistabletten. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg, granulaat voor drank. 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

Dosering Aandoeningen van de luchtwegen: Volwassenen en kinderen van 7 jaar en ouder: 200 mg 3 maal per dag of 600 mg 1 maal per dag.

Dosering Aandoeningen van de luchtwegen: Volwassenen en kinderen van 7 jaar en ouder: 200 mg 3 maal per dag of 600 mg 1 maal per dag. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteïne Teva 600 mg poeder voor drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Het actief bestanddeel is acetylcysteïne. Acetylcysteïne Teva 600 mg: elke dosis

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteine EG 200 mg, capsules Acetylcysteine EG 200 mg, granulaat voor drank Acetylcysteine EG 600 mg, granulaat voor drank Acetylcysteine

Nadere informatie

Acetandos 200 mg granulaat N-acetylcysteine

Acetandos 200 mg granulaat N-acetylcysteine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetandos 200 mg granulaat N-acetylcysteine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteine-ratiopharm 600 mg poeder voor drank acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteine-ratiopharm 600 mg poeder voor drank acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetylcysteine-ratiopharm 600 mg poeder voor drank acetylcysteïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

Het actief bestanddeel is acetylcysteïne. Eén zakje met granulaat voor drank bevat 600 mg acetylcysteïne.

Het actief bestanddeel is acetylcysteïne. Eén zakje met granulaat voor drank bevat 600 mg acetylcysteïne. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteine Mylan 600 mg granulaat voor drank (zonder suiker) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Het actief bestanddeel is acetylcysteïne. Eén zakje met granulaat

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg bruistabletten

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg bruistabletten BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 200 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. NACTOP 200 mg granulaat voor drank

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. NACTOP 200 mg granulaat voor drank BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er NACTOP 200 mg granulaat voor drank (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg granulaat voor drank

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg granulaat voor drank BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 600 mg granulaat voor drank (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteine Teva 600 mg bruistabletten acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteine Teva 600 mg bruistabletten acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetylcysteine Teva 600 mg bruistabletten acetylcysteïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

BIJSLUITER. Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen

BIJSLUITER. Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 200 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 200 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lysomucil 200 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u Lysomucil 200 mg granulaat voor drank gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine Teva 600 mg poeder voor drank acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine Teva 600 mg poeder voor drank acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine Teva 600 mg poeder voor drank acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter, voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg capsules

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 200 mg capsules BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 200 mg capsules (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteïne Teva 600 mg poeder voor drank. acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Acetylcysteïne Teva 600 mg poeder voor drank. acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acetylcysteïne Teva 600 mg poeder voor drank acetylcysteïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Kruidvat Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp. 1000 mg paracetamol.

Kruidvat Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp. 1000 mg paracetamol. 1.3.1.1 SmPC Page 1 of 5 1.3.1.1 SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS Samenvatting van de productkenmerken 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Kruidvat Paracetamol 120 mg, zetpillen. Kruidvat Paracetamol 240 mg,

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker. NACTOP 200 mg granulaat voor drank

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker. NACTOP 200 mg granulaat voor drank BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker NACTOP 200 mg granulaat voor drank (Acetylcysteïne) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg granulaat voor drank

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg granulaat voor drank BIJSLUITER : Informatie voor de gebruiker ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg granulaat voor drank (Acetylcysteïne) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Acetylcysteine Mylan 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Acetylcysteine Mylan 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Acetylcysteine Mylan 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine Teva 200 mg poeder voor drank acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine Teva 200 mg poeder voor drank acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine Teva 200 mg poeder voor drank acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter, voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg granulaat voor drank

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg granulaat voor drank BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er ACETYLCYSTEINE APOTEX 600 mg granulaat voor drank (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lysomucil 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u Lysomucil 600 mg granulaat voor drank gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Albert Heijn Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp mg paracetamol.

Albert Heijn Paracetamol 120, 240, 500 en 1000 mg, zetpillen bevatten als werkzaam bestanddeel per zetpil 120, 240, 500 resp mg paracetamol. 1.3.1.1 SmPC Page 1 of 5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Albert Heijn Paracetamol 120 mg, zetpillen. Albert Heijn Paracetamol 240 mg, zetpillen. Albert Heijn Paracetamol 500 mg, zetpillen. Albert Heijn Paracetamol

Nadere informatie

BOOTS PHARMACEUTICALS PARACETAMOL 500 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 2 juni : Productinformatie Bladzijde : 1

BOOTS PHARMACEUTICALS PARACETAMOL 500 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 2 juni : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg,. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet 500 mg paracetamol. Voor hulpstoffen,

Nadere informatie

Acetylcysteïne EG 200 mg, capsules Acetylcysteïne EG 200 mg, zakjes Acetylcysteïne EG 600 mg, zakjes Acetylcysteïne EG 600 mg, bruistabletten

Acetylcysteïne EG 200 mg, capsules Acetylcysteïne EG 200 mg, zakjes Acetylcysteïne EG 600 mg, zakjes Acetylcysteïne EG 600 mg, bruistabletten BIJSLUITER Acetylcysteïne EG 200 mg, capsules Acetylcysteïne EG 200 mg, zakjes Acetylcysteïne EG 600 mg, zakjes Acetylcysteïne EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 4% siroop

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 4% siroop BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 4% siroop (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lactulose EG 10 g, poeder voor drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING : Lactulose 670 mg/ml Lactulose EG 10 g, poeder voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Acetylcysteine Mylan 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Acetylcysteine Mylan 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Acetylcysteine Mylan 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

LYSOX LYSOX (MENARINI) VI B 2 a

LYSOX LYSOX (MENARINI) VI B 2 a LYSOX LYSOX (MENARINI) VI B 2 a Naam van het geneesmiddel: LYSOX 200 mg, 400 mg en 600 mg oplosbare granulen LYSOX 200 mg flacons met drinkbare oplossing LYSOX 2 % siroop LYSOX junior 100 mg oplosbare

Nadere informatie

Acetylcysteine EG 200 mg, capsules Acetylcysteine EG 200 mg, zakjes Acetylcysteine EG 600 mg, zakjes Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten

Acetylcysteine EG 200 mg, capsules Acetylcysteine EG 200 mg, zakjes Acetylcysteine EG 600 mg, zakjes Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten BIJSLUITER Acetylcysteine EG 200 mg, capsules Acetylcysteine EG 200 mg, zakjes Acetylcysteine EG 600 mg, zakjes Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL BIFITERAL siroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 ml Bifiteral siroop bevatten 66,7 g lactulose galactose lactose epilactose

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Paracetamol Mylan 1 g, tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet 1000 mg paracetamol Voor een volledige lijst

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Broncho-Pectoralis Carbocisteïne 250mg/5ml siroop 5% Carbocisteïne (m/v) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Carbocisteïne

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 200 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 200 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lysomucil 200 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u Lysomucil 200 mg granulaat voor drank gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lactulose 680 mg/ml drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke ml drank bevat 0,68 g lactulose. Voor de volledige lijst

Nadere informatie

Volwassenen 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per dag.

Volwassenen 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per dag. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Propyfenazon comp. MAE, tabletten. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet: 150 mg propyfenazon, 250 mg paracetamol en 50 mg coffeïne. Voor hulpstoffen zie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. Paracetamol Teva 1 g tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Elke tablet bevat 1g paracetamol.

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. Paracetamol Teva 1 g tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Elke tablet bevat 1g paracetamol. SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Paracetamol Teva 1 g tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet bevat 1g paracetamol. Voor de volledige

Nadere informatie

Version 7.3.1, 03/2010 BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

Version 7.3.1, 03/2010 BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Version 7.3.1, 03/2010 BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Norit 200, capsules 200 mg, hard 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING De capsule bevat 200

Nadere informatie

Thymoseptine is een traditioneel geneesmiddel op basis van planten; het gebruik bij deze specifieke indicatie is uitsluitend gebaseerd op traditie.

Thymoseptine is een traditioneel geneesmiddel op basis van planten; het gebruik bij deze specifieke indicatie is uitsluitend gebaseerd op traditie. Thymoseptine 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Thymoseptine siroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 5 ml siroop bevat 750 mg vloeibaar extract (1:1) van Thymus vulgaris L., herba (tijm). Oplosmiddel

Nadere informatie

Hulpstof met bekend effect: Opticrom, oogdruppels bevat benzalkoniumchloride. Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1.

Hulpstof met bekend effect: Opticrom, oogdruppels bevat benzalkoniumchloride. Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL LEMSIP 500 poeder voor oraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Paracetamol 500 mg Hulpstoffen met bekend

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1.3.1.1 Samenvatting van de productkenmerken 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Paracetamol Sandoz 500 mg tabletten Paracetamol Sandoz 1 g tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet

Nadere informatie

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL JUNIOR 2% siroop

BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL JUNIOR 2% siroop BIJSLUITER : Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL JUNIOR 2% siroop (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

VITAMINE C TEVA 250 MG VITAMINE C TEVA 100 MG. VITAMINE C TEVA 500 MG tabletten

VITAMINE C TEVA 250 MG VITAMINE C TEVA 100 MG. VITAMINE C TEVA 500 MG tabletten 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Vitamine C Teva 50 mg, Vitamine C Teva 100 mg, Vitamine C Teva 250 mg, Vitamine C Teva 500 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

4. KLINISCHE GEGEVENS

4. KLINISCHE GEGEVENS 1.3.1 SAMENVATTING VAN DE PRODUKTKENMERKEN 5 PAGINA'S 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Paracetamol

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lysomucil 600 mg granulaat voor drank Acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u Lysomucil 600 mg granulaat voor drank gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 200 mg bruistabletten Acetylcysteïne

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysomucil 200 mg bruistabletten Acetylcysteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lysomucil 200 mg bruistabletten Acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u Lysomucil 200 mg bruistabletten gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

LACTULOSE KELA 500ML FLES

LACTULOSE KELA 500ML FLES LACTULOSE KELA 500ML FLES LACTULOSE KELA NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lactulose Kela vloeistof voor oraal gebruik (KELA PHARMA) ATC5 Rangschikking Klasse Omschrijving MAAGDARMKANAAL EN STOFWISSELING LAXANTIA

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

THIAMINE HCL TEVA 25 MG THIAMINE HCL TEVA 50 MG THIAMINE HCL TEVA 100 MG tabletten

THIAMINE HCL TEVA 25 MG THIAMINE HCL TEVA 50 MG THIAMINE HCL TEVA 100 MG tabletten 1.3.1 : Productinformatie Blz. : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Thiamine HCl Teva 25 mg,. Thiamine HCl Teva 50 mg, Thiamine HCl Teva 100 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Thiamine HCl

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Transipeg 5,9 g, poeder voor drank. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Dit product bevat per sachet van 6,9 gram.

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL BRONCHO-VAXOM Kinderen, capsules, hard BRONCHO-VAXOM Volwassenen, capsules, hard 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING BRONCHO-VAXOM

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, granulaat voor drank Acetylcysteine EG 600 mg, granulaat voor drank acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, granulaat voor drank Acetylcysteine EG 600 mg, granulaat voor drank acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine EG 200 mg, granulaat voor drank Acetylcysteine EG 600 mg, granulaat voor drank acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Tabletten. Bijna witte, ronde, platte tabletten met afgeronde kanten en een breukstreep aan één zijde.

Tabletten. Bijna witte, ronde, platte tabletten met afgeronde kanten en een breukstreep aan één zijde. 1.3.1 Samenvatting van de Productkenmerken Rev.nr. 1703 Pag. 1 van 5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Paracetamol Sanias 500 mg, tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet 500 mg paracetamol.

Nadere informatie

Broomhexinehydrochloride 8 mg tabletten Samenwerkende Apothekers

Broomhexinehydrochloride 8 mg tabletten Samenwerkende Apothekers Samenvatting van de Productkenmerken Part: 1.3.1-1 of 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Iedere tablet bevat 8 mg broomhexinehydrochloride. Voor de volledige

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GAVISCON anijs, suspensie GAVISCON pepermunt, suspensie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Natriumalginaat 500 mg/10 ml Natriumbicarbonaat

Nadere informatie

LAXEERSTROOP TEVA 667 mg/ml, stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 9 februari : Productinformatie Bladzijde : 1

LAXEERSTROOP TEVA 667 mg/ml, stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 9 februari : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Laxeerstroop Teva. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Laxeerstroop Teva is een waterige oplossing van 667 mg lactulose per

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Werkzaam bestanddeel Een bruistablet Acetylcysteïne Sandoz bruis 600 mg bevat 600 mg acetylcysteïne.

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Werkzaam bestanddeel Een bruistablet Acetylcysteïne Sandoz bruis 600 mg bevat 600 mg acetylcysteïne. Sandoz B.V. Page 1/5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteïne Sandoz bruis 600 mg, bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Werkzaam bestanddeel Een bruistablet Acetylcysteïne Sandoz

Nadere informatie

1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata).

1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata). Sandoz B.V. Page 1/5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata).

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ROTER PARACETAMOL JUNIOR INSTANT SMELTTABLET 250 MG BANAAN ORODISPERGEERBARE TABLET

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ROTER PARACETAMOL JUNIOR INSTANT SMELTTABLET 250 MG BANAAN ORODISPERGEERBARE TABLET BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ROTER PARACETAMOL JUNIOR INSTANT SMELTTABLET 250 MG BANAAN ORODISPERGEERBARE TABLET Version: 07-05-2012 Page: 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Roter paracetamol

Nadere informatie

PARACETAMOL TEVA 500 MG OVAAL tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 19 juli : Productinformatie Bladzijde : 1

PARACETAMOL TEVA 500 MG OVAAL tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 19 juli : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Paracetamol Teva 500 mg ovaal, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet 500 mg paracetamol Voor een volledige lijst

Nadere informatie

Summary of the Product Characteristics

Summary of the Product Characteristics 1.3.1.1 Summary of the Product Characteristics 1.3.1.1-1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend

Nadere informatie

OPTICROM OPTICROM (MELISANA) XIV B 3 e. Naam van het geneesmiddel: OPTICROM 2 % oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat

OPTICROM OPTICROM (MELISANA) XIV B 3 e. Naam van het geneesmiddel: OPTICROM 2 % oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat OPTICROM OPTICROM (MELISANA) XIV B 3 e Naam van het geneesmiddel: OPTICROM 2 % oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling: Natrium cromoglicaat 20 mg per ml.

Nadere informatie

KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Lomudal, dosis-aërosol, 1 mg natriumcromoglicaat per verstuiving:

KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Lomudal, dosis-aërosol, 1 mg natriumcromoglicaat per verstuiving: Aanhangsel IB NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lomudal, dosis-aërosol KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Lomudal, dosis-aërosol, 1 mg natriumcromoglicaat per verstuiving: FARMACEUTISCHE VORM Lomudal

Nadere informatie

NOSCAPINE HCl TEVA 1 MG/ML stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 13 november : Productinformatie Bladzijde : 1

NOSCAPINE HCl TEVA 1 MG/ML stroop. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 13 november : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Noscapine HCl Teva 1 mg/ml bevat 1 mg noscapinehydrochloride

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Ferrum-Homaccord; Druppels voor oraal gebruik, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 g oplossing bevat:

Nadere informatie

GLYCERINE Suppo's Kela

GLYCERINE Suppo's Kela GLYCERINE Suppo's Kela GLYCERINE Suppo's Kela NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Glycerine suppo s kela volwassenen zetpillen. Glycerine suppo s kela baby en kinderen zetpillen. (KELA PHARMA) ATC5 Rangschikking

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Endekay 0,4 % ThixotropeFluogel 0,4% met mintsmaak 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat het werkzame bestanddeel 0,4% fluoride

Nadere informatie

Bij patiënten met een gedempte hoestreflex (bejaarden en verzwakte patiënten) wordt aangeraden de drank 's morgens in te nemen.

Bij patiënten met een gedempte hoestreflex (bejaarden en verzwakte patiënten) wordt aangeraden de drank 's morgens in te nemen. Sandoz B.V. Page 1/6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke sachet Acetylcysteïne Sandoz 200 mg bevat 200 mg acetylcysteïne. Hulpstoffen met bekend effect: Elke

Nadere informatie

Acetylcysteïne 200 mg poeder voor drank Samenwerkende Apothekers RVG Acetylcysteïne 200 mg poeder voor drank Samenwerkende Apothekers

Acetylcysteïne 200 mg poeder voor drank Samenwerkende Apothekers RVG Acetylcysteïne 200 mg poeder voor drank Samenwerkende Apothekers 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteïne 200 mg poeder voor drank Samenwerkende Apothekers 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per sachet: 1 gram poeder met 200 mg Acetylcysteïne. Voor de

Nadere informatie

BETAMINE 474,5 mg dragees

BETAMINE 474,5 mg dragees BETAMINE 474,5 mg dragees BETAMINE NAAM VAN HET GENEESMIDDEL BETAMINE 474,5 mg omhulde tabletten (KELA PHARMA) ATC5 Rangschikking Klasse Omschrijving KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke omhulde

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/5 Acetylcysteïne Sandoz 200 mg, granulaat voor drank v8 RVG Summary of Product Characteristics November 2016

Sandoz B.V. Page 1/5 Acetylcysteïne Sandoz 200 mg, granulaat voor drank v8 RVG Summary of Product Characteristics November 2016 Sandoz B.V. Page 1/5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een sachet Acetylcysteïne Sandoz 200 mg bevat 200 mg acetylcysteïne. Hulpstoffen met bekend effect: Bevat

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Een bruistablet Acetylcysteïne Alpex 200 mg, bruistabletten bevat 200 mg Acetylcysteïne.

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Een bruistablet Acetylcysteïne Alpex 200 mg, bruistabletten bevat 200 mg Acetylcysteïne. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Acetylcysteïne Alpex 200 mg, bruistabletten 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteïne Alpex 200 mg, bruistabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Acetylcysteïne Alpex 600 mg, granulaat voor drank

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Acetylcysteïne Alpex 600 mg, granulaat voor drank SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Acetylcysteïne Alpex 600 mg, granulaat voor drank 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Acetylcysteïne Alpex 600 mg, granulaat voor drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Nosca-Méréprine 15 mg tabletten. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Noscapine HCl 15 mg. Hulpstoffen met bekend effect: geen

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Nux vomica-homaccord; Druppels voor oraal gebruik, oplossing. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 g oplossing

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1000 ml oplosmiddel

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Bronchocil 200 mg granulaat voor drank Bronchocil 600 mg granulaat voor drank Bronchocil 200 mg drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend met 20 mg natriumcromoglicaat per ml.

Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend met 20 mg natriumcromoglicaat per ml. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Natriumcromoglicaat oogdruppels 20 mg/ml, oogdruppels, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend met 20 mg natriumcromoglicaat

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Januari 2013 1 of 16 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL De-Nol, tabletten 120 mg 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING De-Nol tabletten bevatten als actief

Nadere informatie

- 1 - Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1.

- 1 - Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1. Pagina 1 van 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Siroxyl 250 mg/5 ml siroop Siroxyl zonder suiker voor volwassenen 750 mg/15 ml drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Siroxyl siroop : carbocisteïne:

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT Bisolvon 0,2% verneveloplossing BPI PRAC

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT Bisolvon 0,2% verneveloplossing BPI PRAC SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT Bisolvon 0,2% verneveloplossing BPI 0052-02 + PRAC 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL BISOLVON 0,2% verneveloplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Bisolhelix stroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml (overeenkomend met 1,18 g) Bisolhelix stroop bevat 8,25 mg extract

Nadere informatie

Bij vastzittende hoest, ter vergemakkelijking van het ophoesten indien dit door taai slijm wordt bemoeilijkt.

Bij vastzittende hoest, ter vergemakkelijking van het ophoesten indien dit door taai slijm wordt bemoeilijkt. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Bisolvon tabletten, 8 mg. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bisolvon tabletten bevatten als werkzaam bestanddeel 8 mg broomhexinehydrochloride (=N-cyclohexyl-

Nadere informatie

LIDOCAINE HCl OORDRUPPELS 5 MG/G PCH oordruppels. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 10 mei : Productinformatie Bladzijde : 1

LIDOCAINE HCl OORDRUPPELS 5 MG/G PCH oordruppels. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 10 mei : Productinformatie Bladzijde : 1 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lidocaine HCl 5 mg/g PCH, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Lidocaine HCl 5 mg/g PCH bevat 5 mg lidocaïnehydrochloride

Nadere informatie

Paracetamol Mylan 1000 mg RVG april 2018

Paracetamol Mylan 1000 mg RVG april 2018 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Paracetamol Mylan 1000 mg, tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet bevat 1000 mg paracetamol. Voor een volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek

Nadere informatie

Het werkzaam bestanddeel is erdosteïne. Elke capsule bevat 300 mg erdosteïne.

Het werkzaam bestanddeel is erdosteïne. Elke capsule bevat 300 mg erdosteïne. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Mucodox 300 mg harde capsules. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Het werkzaam bestanddeel is erdosteïne. Elke capsule bevat 300 mg erdosteïne. Hulpstoffen: Voor

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN PRACETAM 200 MG/G POEDER VOOR GEBRUIK IN DRINKWATER VOOR VARKENS

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN PRACETAM 200 MG/G POEDER VOOR GEBRUIK IN DRINKWATER VOOR VARKENS SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL PRACETAM 200 MG/G POEDER VOOR GEBRUIK IN DRINKWATER VOOR VARKENS 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke gram bevat: Werkzaam

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Canergy 100 mg tabletten voor honden 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per tablet: Werkzaam bestanddeel: Propentofylline

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref )

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref ) SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref. 14.03.2014) 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Antistax Forte filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een filmomhulde tablet bevat 360

Nadere informatie

Water voor injecties Fresenius Kabi, oplosmiddel voor parenteraal gebruik.

Water voor injecties Fresenius Kabi, oplosmiddel voor parenteraal gebruik. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Water voor injecties Fresenius Kabi, oplosmiddel voor parenteraal gebruik. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Water voor injecties 100 g Per 100 ml oplosmiddel

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN November 2015 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL LACTEOL 170 mg, capsule 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING - Lactobacillus acidophilus, geïnactiveerd... 5x10

Nadere informatie