Van nauwkeurig standalone meetplatform tot 24/7 meten in industriële omgeving.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van nauwkeurig standalone meetplatform tot 24/7 meten in industriële omgeving."

Transcriptie

1 Accuro het nieuwe multi-sensor-3d-meetsysteem van Irmato Van nauwkeurig standalone meetplatform tot 24/7 meten in industriële omgeving. Inleiding Als innovatie- en technologiepartner werkt Irmato aan het oplossen van hoogtechnologische klantvragen op uiteenlopende terreinen. Het specialisme Qualification Technologies legt zich toe op industriële test- & meetvraagstukken. Op basis van ons eigen hardware- en softwareplatform ontwikkelen wij klant specifieke meetoplossingen. Het platform is veelzijdig toepasbaar en niet alleen voor meetapparatuur. Er is bijvoorbeeld een productiemachine ontwikkeld en gebouwd, conform de wens van de klant, met een 2D plaatsingsnauwkeurigheid van beter dan 0,5µm (3 sigma) over een werkgebied van 300 x 300 mm. Deze kwaliteiten zie je ook terug in onze 3D meetapparatuur, bijvoorbeeld bij het meten van laagdiktes voor de solar industrie en de semicon markt. We zorgen er ook voor dat we altijd een stap voor zijn op de markt. Als een klant een meetvraag heeft, willen we de oplossing al (deels) in huis hebben. Daarom presenteren we nu het nieuwe multi-sensor-3d-platform waarin we de hoge nauwkeurigheid van een witlicht sensor combineren met de flexibiliteit van hoge resolutie camera metingen. De uitdaging is om de nauwkeurigheid van positie en oriëntatie van de verschillende componenten even goed te laten zijn als de kwaliteit van de sensoren, om zo metingen te doen op hoog niveau. Alleen dan kunnen de metingen van de verschillende sensoren op de juiste manier worden gecombineerd en aanvullende informatie geven over het product van de klant. De Accuro - ontwikkelplatform In het kort: de Accuro is een multi-sensor-meetplatform dat configureerbaar is voor inline meetwerk of engineering meetwerk. Hij bestaat uit een schaalbare x-y stage (maat en nauwkeurigheid op specificatie) met één of twee (witlicht) sensoren die onder en boven het object op Z-sledes gesitueerd zijn. Daarnaast zijn er mogelijkheden om camera s, lijn- en/of vlaksensoren toe te voegen.

2 De Accuro is ontwikkeld om een flexibel meetplatform in huis te hebben waarmee een groot scala aan meetvragen beantwoord kan worden. Hoe vlak is een product? Hoe zitten vormen ten opzichte van elkaar aan boven- en onderzijde van een product? Hoe dik is een coating laag? Is de coating gelijkmatig verdeeld? Zit er schade in de laag? Hoe kunnen we kenmerken in een product ten opzichte van elkaar meten als niet beide met één sensor kunnen worden gemeten? Hoe bepalen we een stabiele referentie op een product van waaruit we een reproduceerbare meting uitvoeren op productkenmerken? Het systeem is zoveel mogelijk opgebouwd uit hoogwaardige, maar in markt verkrijgbare componenten. Systemen die hierop gebaseerd zijn en in productielijnen draaien kunnen met off-the-shelf producten onderhouden worden. Wat hieraan toegevoegd wordt door Irmato, is het mechanisch design met een tolerantieopbouw die past bij de nauwkeurigheid van de sensoren en de sledes voor de bewegingsassen. Dit wordt aangevuld door uitlijning en kalibratie en daaruit volgende correcties om het systeem tot een nauwkeurig geheel te maken. Daarnaast levert het mechatronisch design de stabiliteit en de synchronisatie van de sensoren en motioncomponenten. Het geheel wordt compleet gemaakt met software waarin zowel de besturing als de meet- en analysegereedschappen zijn verwerkt. Aangezien het systeem bij zeer verschillende metingen wordt ingezet is veel aandacht besteed aan de functionaliteit en het gebruiksgemak van de software. In de gebruikersinterface kan een procedure voor een meting en de verwerking daarvan worden ingesteld. Er is een set standaard functies beschikbaar waarmee een meetprocedure kan worden samengesteld. Het gebruik hiervan is laagdrempelig en tegelijkertijd zeer veelzijdig en flexibel. Deze set bestaat onder andere uit lijn- en cirkel definities, mathematische functies om resultaten te combineren en verwerken, en een aantal veelgebruikte beeldbewerkingsfuncties. Daarmee kunnen al vele meetvragen beantwoord worden en het geheel is verder naar wens uit te breiden met complexe scripts en geavanceerde verwerking om heel specifieke vragen te beantwoorden. Op basis van dit systeem ontwikkelden wij voor een klant volautomatische meetmachines. Het meethart is vrijwel identiek aan dit systeem, maar is aangevuld met volledige producthandling, meerdere camera s om met verschillende vergrotingen en verlichtingen allerlei kenmerken te kunnen bepalen en extra sensoren. Ook zijn met de klant samen meetdefinities opgesteld om de kwaliteit van het product te bepalen. Dit is geïmplementeerd en kan in een specifiek geval tot 250 producten per minuut meten en verwerken. Deze systemen zijn ook volledig geïntegreerd in het kwaliteitsbewaking systeem van de productieomgeving.

3 De Accuro - standalone meetsysteem De witlichtsensoren werken volgens een confocaal afstandsmeetprincipe en maken gebruik van chromatische aberratie van een lenzenstelsel. Door de keuze van het lenzenstelsel kunnen verschillende meetbereiken en werkafstanden worden gehaald. In de Accuro wordt gebruik gemaakt van twee sensoren met een 400 µm bereik en een resolutie van ongeveer 10 nm. Beide witlichtsensoren zijn op onafhankelijke assen geplaatst. Hiermee kan de uitlijning van de sensoren ten opzichte van elkaar nog nauwkeuriger worden afgesteld. Het totaal is geschikt voor tweezijdig meten van objecten van allerlei grootten en dikten. Daarmee is het in het bijzonder geschikt voor het meten van diktevariatie, vlakheid, ruwheid, en artefacten van dunne objecten. Een belangrijke stap die gemaakt is sinds ons vorige systeem is het gebruik van de camera als krachtige sensor. In een eerder prototype van het platform leverde de camera alleen een voorlopige plaatsbepaling en aanwijzing van het meetgebied op. Nu is de camera zelf sensor en kan kenmerken meten waar de witlichtsensor niet toe in staat is. Metingen met een camera kunnen de informatie opleveren waarmee met de witlichtsensor op nauwkeurig bepaalde plaatsen metingen uitgevoerd kunnen worden. Beide meetsystemen hebben hun eigen mogelijkheden. Camera: 2D vlakinformatie, snel te vertalen naar oriëntatie en kenmerken. Witlichtsensor: 3D metingen met hoge resolutie, flexibel in sensorsnelheid en lichtgevoeligheid, bruikbaar voor vele soorten oppervlakten. Wezenlijk voor het scannend meten met een witlichtsensor is de stabiliteit en de volgfout in de regeling van XY-tafel. De systemen die wij ontwerpen worden dynamisch gemodelleerd en de regeling wordt daarop aangepast. In het besturingssysteem van de motionassen worden de sensoren geïntegreerd en gesynchroniseerd. Dan is daadwerkelijk de informatie van alle sensoren en assen samen te voegen tot 3D data in een meetpuntenwolk. Voor alle componenten in het systeem geldt dat de oriëntatie en bewegingen binnen het bereik zeer goed bekend en nauwkeurig op elkaar afgestemd moeten zijn. Datzelfde geldt voor de keuze van de componenten. Deze moeten natuurlijk inherent nauwkeurig zijn, maar moeten vooral voldoen aan de hoogste eisen wat betreft reproduceerbaarheid van beweging. Als de afwijkingen van de hardware bekend en herhaalbaar zijn, is het mogelijk deze met behulp van look-up tabellen softwarematig weg te rekenen. Een nauwkeurigheid van minder dan 50 nm in positionering behoort tot de mogelijkheden. Voor ons eigen meetplatform kiezen we hoogwaardige producten zoals motionassen van Alio, witlichtsensoren van Precitec, en lenzen van Opto Engineering. In de Irmato software toolbox zijn reeds componenten van meerdere leveranciers opgenomen en deze wordt geregeld uitgebreid.

4 Eigenschappen: Contactloos. Alle gebruikte meetprincipes zijn contactloos. Hiermee veroorzaakt het geen schade aan, en laat het geen sporen of vuil achter op producten. De witlichtsensoren kunnen zowel afstand meten als laagdikte voor transparante materialen. De camera s kunnen worden gecombineerd met verschillende lenstypen en verschillende verlichtingsbronnen. Hiermee kunnen verschillende beelden (doorlicht, opvallend licht) worden gemaakt en zo verschillende soorten metingen worden uitgevoerd. Tweezijdig. Zowel boven als onder het product is een witlichtsensor beschikbaar, elk op een eigen slede, om tweezijdig te kunnen meten aan producten van verschillende formaten. Daarmee kan tijd worden bespaard, kunnen kenmerken nauwkeuriger ten opzichte van elkaar worden bepaald en kan dikte en diktevariatie worden gemeten. Flexibel. De Accuro is een kant en klaar, zeer breed inzetbaar meetplatform en tegelijkertijd kunnen veel van de componenten op klantwens worden aangepast binnen het bestaande concept. Er kunnen nieuwe sensoren worden toegevoegd, bijv. tastende sensoren. Het systeem kan worden aangepast aan de verschillende productdimensies en gewenste specificaties door het aanpassen van het bijvoorbeeld het XY-tafelbereik en de keuze van werkafstand en resolutie van de sensoren. Software. Met de bijgeleverde software en gebruiksinterface kunnen eenvoudig allerlei metingen worden gedefinieerd en deze kunnen herhaald worden uitgevoerd. In het camerabeeld kan een te meten gebied worden geselecteerd, waarna de gebruiker kan kiezen uit verschillende voorgeprogrammeerde of zelf gespecificeerde functies zoals: meten in cirkels vanuit het midden, meten in lijnen, een doorsnede maken etc. Dit kan met vaststaande meetprocessen of met resultaatafhankelijke instellingen. Het resultaat van een eerdere meting bepaalt dan de instelling voor de volgende meting. De functies kunnen volgens het drag & drop principe aan een meetprocedure worden toegevoegd. Er wordt gebruik gemaakt van algemeen aanvaarde platformen zoals Python voor scripting - en Halcon voor beeldverwerkingen. Hiermee kan zeer flexibel worden ingesprongen op klant vragen op het gebied van resp. het meetproces en camerametingen (beeldverwerking). Klanten met expertise op deze gebieden kunnen zelf metingen ontwikkelen. Voor de presentatie en verdere verwerking van resultaten hebben we eigen 3D softwaretools en Matlab support. Specificaties. Wat kan de Accuro meten?

5 Vormen en afmetingen van 3D producten - multi-sensor informatie Vorm van 2D afbeeldingen met beeldverwerking Dikte van niet transparante materialen met twee sensoren (aan weerszijden) Laagdikte transparant materiaal: de sensor kan door het materiaal heen de dikte meten. Materialen als Siliciumcarbide zijn transparant voor de IR variant van de sensor. Dit maakt de Accuro ook geschikt voor het meten van transparante- of semitransparante lagen nadat deze op een ondergrond zijn aangebracht. De laterale resolutie wordt bepaald door de spotgrootte van sensor resp. de resolutie van de camera en lens. Met de gebruikte sensor is de laterale resolutie ongeveer 0,5µm. Punt- en lijndichtheden van 1000/mm zijn makkelijk haalbaar. Voor de camerametingen is dit erg afhankelijk van de keuze van camera, lens en de meetdefinitie. Door gebruik van goed gekozen algoritmes voor de beeldbewerking is een resolutie van 0,05 µm haalbaar. Verticale resolutie van de witlichtsensor wordt hoofdzakelijk bepaald door de specificaties van de sensor. Materiaaleigenschappen (reflectie) spelen hierin ook een rol. Resolutie van de gebruikte sensoren ligt rond 10nm, meetnauwkeurigheid is mogelijk tot 100nm. Een duidelijke begrenzing vormt de scheefstand van het te meten oppervlak; de Accuro sensor is tot een helling van 40 graden in staat betrouwbaar te meten. De te behalen nauwkeurigheden zijn dus sterk afhankelijk van de keuzes van sensoren en sledes. Het tot nu toe hoogst behaalde resultaat is 25nm meetnauwkeurigheid in X en Y, en 100nm in Z richting (hoogte).

PRODUCTBROCHURE PRECITEC LR. Optische sensor voor oppervlakken waarbij extreme nauwkeurigheid noodzakelijk is

PRODUCTBROCHURE PRECITEC LR. Optische sensor voor oppervlakken waarbij extreme nauwkeurigheid noodzakelijk is PRODUCTBROCHURE PRECITEC LR Optische sensor voor oppervlakken waarbij extreme nauwkeurigheid noodzakelijk is 2 PRECITEC LR Optische sensor voor oppervlakken waarbij extreme nauwkeurigheid noodzakelijk

Nadere informatie

Overzicht productfamilie. InspectorP64x Configureerbaar. Programmeerbaar. Zuinig. Snel. 2D-VISION

Overzicht productfamilie. InspectorP64x Configureerbaar. Programmeerbaar. Zuinig. Snel. 2D-VISION Overzicht productfamilie InspectorP64x Configureerbaar. Programmeerbaar. Zuinig. Snel. Voordelen A EERBAAR. PROGRAMMEERBAAR. EL.B C D de functionaliteit van de 2D-vision-camera s InspectorP6xx uit met

Nadere informatie

Van component tot vision project

Van component tot vision project Techniek gaat prima samen. Van component tot vision project Al meer dan tien jaar is Data Vision de grootste distributeur van vision componenten in de Benelux met kantoren in Nederland en België. Data

Nadere informatie

Productbrochure. Leitz Reference Xe. Coördinatenmeetmachine

Productbrochure. Leitz Reference Xe. Coördinatenmeetmachine Productbrochure Leitz Reference Xe Coördinatenmeetmachine 2 Leitz Reference Xe Coördinatenmeetmachine De CMM voor kleine en middelgrote ondernemingen Leitz Reference Xe Kleine en middelgrote ondernemingen,

Nadere informatie

Plug and Play in de machinebouw. Zelf configurerende machines

Plug and Play in de machinebouw. Zelf configurerende machines Plug and Play in de machinebouw Zelf configurerende machines Kort voorstellen IMS ontwikkelt hightech productielijnen 80 professionals Productielijnen voor hoog volume samengestelde producten Uniek, schaalbaar

Nadere informatie

HardheidsTester HLJ - 2100. Art. Nr. 906.804. Gebruiksaanwijzing

HardheidsTester HLJ - 2100. Art. Nr. 906.804. Gebruiksaanwijzing HardheidsTester HLJ - 2100 Art. Nr. 906.804 Gebruiksaanwijzing Lees alle instructies in deze handleiding voor gebruik aandachtig door en volg ze nauwkeurig op. Bewaar deze handleiding voor eventuele raadpleging.

Nadere informatie

Ontwerp van een inspectierobot voor trace en kwaliteitsbepaling van kleine leidingen

Ontwerp van een inspectierobot voor trace en kwaliteitsbepaling van kleine leidingen Ontwerp van een inspectierobot voor trace en kwaliteitsbepaling van kleine leidingen Pipe Inspection Robot for AuTonomous Exploration (PIRATE) Het Nationale Buisleidingen Platform, 26 April 2012 Edwin

Nadere informatie

Op de beurs Welding Week 2011, kunt u de volgende apparaten bij ons zien:

Op de beurs Welding Week 2011, kunt u de volgende apparaten bij ons zien: Op de beurs Welding Week 2011, kunt u de volgende apparaten bij ons zien: Welding Expert: Beeldstation voor lasmetingen Welding Expert System Welding-Expert meetsysteem is duidelijk en simpel, alles wat

Nadere informatie

IQ4E Roadshow. Presentatie. Resilient. Conformity to Guidelines. & Standards

IQ4E Roadshow. Presentatie. Resilient. Conformity to Guidelines. & Standards IQ4E Roadshow Resilient Conformity to Guidelines Presentatie & Standards KLAAR VOOR WIJZIGINGEN FLEXIBEL KLEINE AFMETINGEN SOFT ADRESSING UITBREIDBAAR MAKKELIJK TOEPASBAAR SCHAALBAAR TOEGEVOEGDE WAARDE

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Konings

Kracht door samenwerking. VDL Konings Kracht door samenwerking VDL Konings VDL Konings VDL Konings, opgericht in 1873, is een uiterst betrouwbare co-maker en co-developer van machines, systemen en modules voor een zeer uiteenlopende reeks

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Infrarood thermometer met digitale camera PCE-IVT 1 infrarood thermometer met professionele digitale camera voor contactloze metingen met instelbare emissiegraad / extra indicatie van temperatuur en vochtigheid

Nadere informatie

Voor uw dichtstbijzijnde vestiging kijk op techniek.nl/vestigingen

Voor uw dichtstbijzijnde vestiging kijk op techniek.nl/vestigingen Voor uw dichtstbijzijnde vestiging kijk op techniek.nl/vestigingen info@techniek.nl / webshop.techniek.nl Actie geldig van 1 november t/m 19 december 2014. Wij behouden ons het recht voor om technische

Nadere informatie

Data Vision. Your partner in Vision Solutions

Data Vision. Your partner in Vision Solutions Data Vision Your partner in Vision Solutions Wie ben ik? Gaspar van Elmbt Account Manager - Data Vision Zuid Nederland + Belgisch Limburg Historie: - Bachelor Electrical Engineering - Hard & Software engineer

Nadere informatie

Informatie over Lenzen

Informatie over Lenzen Informatie over Lenzen Camera CCD Sensor: De grootte van de camerabeeld sensor (CCD) beïnvloed ook de kijkhoek, waarbij de kleinere beeldsensoren een smallere kijkhoek creëren wanneer gebruikt met eenzelfde

Nadere informatie

21 x 16 / 0,4 m 38 x 28 / 0,3 m (optioneel verkrijgbaar) 11 x 8,5 / 1,2 m (optioneel verkrijgbaar)

21 x 16 / 0,4 m 38 x 28 / 0,3 m (optioneel verkrijgbaar) 11 x 8,5 / 1,2 m (optioneel verkrijgbaar) Warmtebeeldcamera PCE-TC 9 warmtebeeldcamera met autofocus / 384 x 288 pixels / IP 50 behuizing / realtime overdracht van de warmtebeeldcamera naar de PC / digitale camera met 3.0 megapixels / vídeo-uitgang

Nadere informatie

ph ORP Temperatuur Geleidbaarheid TDS Opgeloste Zuurstof Salinity Weerstand

ph ORP Temperatuur Geleidbaarheid TDS Opgeloste Zuurstof Salinity Weerstand ph ORP Temperatuur Geleidbaarheid TDS Opgeloste Zuurstof Salinity Weerstand De Perfecte Combinatie Dit Chinese symbool betekend Dubbel geluk, de combinatie tussen twee perfecte llementen Dit wordt gebruikt

Nadere informatie

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter.

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. EasyHandling Meer dan een bouwpakket Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. 2 EasyHandling De perfecte applicatie binnen handbereik Met Rexroth s EasyHandling wordt het automatiseren van systemen voor producthandling

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

BESTURINGEN ZELFSTANDIGE BESTURING SERIE PC 90/03 MODULEBESTURING SERIE PDC PPM-BESTURINGSSYSTEEM

BESTURINGEN ZELFSTANDIGE BESTURING SERIE PC 90/03 MODULEBESTURING SERIE PDC PPM-BESTURINGSSYSTEEM BESTURINGEN ZELFSTANDIGE BESTURING SERIE PC 90/03 MODULEBESTURING SERIE PDC PPM-BESTURINGSSYSTEEM Onder voorbehoud van wijzigingen, ook zonder aankondiging vooraf. Maten en gegevens zonder verplichting.

Nadere informatie

Inkjet codeersystemen

Inkjet codeersystemen Inkjet codeersystemen Betrouwbaar, efficiënt, nauwkeurig alphajet CONSUMENTEN GOEDEREN cosmetica BARCODE CHEMICALIËN farmaceutica bouwmaterialen INDUSTRIËLE GOEDEREN elektronica componenten voedingsmiddelen

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Colorimeter PCE-CSM 2 & PCE-CSM 4 Colorimeter voor kwaliteitscontrole / pc software meegeleverd / Li-ion batterij / zwarte-en-wittekalibratie mogelijk / meetmodus voor verschillende parameters / kleuremeting

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

HEXAGON METROLOGY WLS qflash

HEXAGON METROLOGY WLS qflash PRODUCTBROCHURE HEXAGON METROLOGY WLS qflash Compact witlichtmeetsysteem 2 WLS qflash WLS qflash. TRADITIONELE METROLOGISCHE LICHTFLITSEN. De Hexagon Metrology WLS qflash is een mobiel optisch meetsysteem

Nadere informatie

ph ORP Temperatuur Geleidbaarheid TDS Opgeloste Zuurstof Salinity Weerstand

ph ORP Temperatuur Geleidbaarheid TDS Opgeloste Zuurstof Salinity Weerstand ph ORP Temperatuur Geleidbaarheid TDS Opgeloste Zuurstof Salinity Weerstand De Perfecte Combinatie Dit Chinese symbool betekend Dubbel geluk, de combinatie tussen twee perfecte llementen Dit wordt gebruikt

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

e-sense Motion Draadloze aanwezigheidsregeling voor actieve buitenomgevingen

e-sense Motion Draadloze aanwezigheidsregeling voor actieve buitenomgevingen e-sense Motion e-sense Motion Draadloze aanwezigheidsregeling voor actieve buitenomgevingen Voordelen Snelle en eenvoudige installatie Alle functies zijn geïntegreerd in het masttoparmatuur met automatische

Nadere informatie

Nieuwe producten. Alle innovaties van EVVA in één overzicht

Nieuwe producten. Alle innovaties van EVVA in één overzicht Nieuwe producten Alle innovaties van EVVA in één overzicht XESAR de nieuwe oplossing voor toegangscontrole Eenvoudig in concept hoogste veiligheid De eisen van onze partners en klanten voor oplossingen

Nadere informatie

Collaboratieve Robot: Cobot

Collaboratieve Robot: Cobot Collaboratieve Robot: Cobot Betrouwbaar en veilig Eenvoudig programmeerbaar Veelzijdig inzetbaar De ideale medewerker voor uw bedrijf Automatiseringspartners voor de industrie Voor elke toepassing de juiste

Nadere informatie

zien wat er gebeurt beschermen wat kostbaar is p r o f e s s i o nele videobewaking

zien wat er gebeurt beschermen wat kostbaar is p r o f e s s i o nele videobewaking Echt zien wat er gebeurt beschermen wat kostbaar is p r o f e s s i o nele videobewaking Professionele videobewaking Opnamen die ook achteraf perfect bruikbaar zijn OfficeEye is een compleet en hoogwaardig

Nadere informatie

FPi 4500 Couverteersysteem. De nieuwe professionele enveloppen-vulmachine voor middelgrote post hoeveelheden.

FPi 4500 Couverteersysteem. De nieuwe professionele enveloppen-vulmachine voor middelgrote post hoeveelheden. FPi 4500 Couverteersysteem De nieuwe professionele enveloppen-vulmachine voor middelgrote post hoeveelheden. 1 2 FPi 4520 Intelligente oplossingen moeten eenvoudig zijn FPi 4500 Couverteersysteem Delegeer

Nadere informatie

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE Eigenschappen Converged Hardware 1 van 8 Document Informatie Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 29-09-2015 Draft Remco Nijkamp 0.2 29-09-2015 Volgende Versie opgesteld

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwste generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest

Nadere informatie

HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik

HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik > 1miljoen punten / sec HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik > 180m bereik HDS7000 Ultra-high Speed Laserscannen voor veeleisende professionals Binnen het toepassingsgebied van 3D laserscanners

Nadere informatie

De mobiele flexibiliteit.

De mobiele flexibiliteit. Speciale gassen in de praktijk 11 De mobiele flexibiliteit. De Alumini Smart Box van Westfalen. Onze mobiele set gassen voor u. Westfalen gasoplossingen uit één hand Wij zijn Westfalen. Zo handelen, werken

Nadere informatie

Temperatuur/R.V.-en atmosferische druksensoren

Temperatuur/R.V.-en atmosferische druksensoren Temperatuur/R.V.-en atmosferische druksensoren De nieuwe generatie temperatuur- & relatieve vochtigheidssensoren kenmerken zich door een robuuste en een duidelijk afleesbaar LCD-scherm. Het LCD- scherm

Nadere informatie

krachtig mobiel veelzijdig

krachtig mobiel veelzijdig krachtig mobiel veelzijdig een krachtige, draagbare oplossing Dino-Lite digitale microscopen bieden een krachtige, draagbare en veelzijdige oplossing voor microscopische inspectie bij tot wel 900x vergroting.

Nadere informatie

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Visie Quootz ontwikkelt en implementeert standaard software voor het optimaliseren van het verkoop-proces Wereldwijde toegang, 24/7 Webbased

Nadere informatie

SERCOS III Delta Pick & Place demonstratie met Schneider Electronics

SERCOS III Delta Pick & Place demonstratie met Schneider Electronics SERCOS III Delta Pick & Place demonstratie met Schneider Electronics Drunen James Wattlaan 15 5151 DP Drunen Nederland Telefoonnummer: +31 (0)416-369472 E-mail: info@visionpartners.nl Datum 20-07-2018

Nadere informatie

Kwalificeren van meetcentra. Assessment Meetproces by Carl Zeiss

Kwalificeren van meetcentra. Assessment Meetproces by Carl Zeiss Kwalificeren van meetcentra. Assessment Meetproces by Carl Zeiss Bert Heijenk Carl Zeiss Measuring House Opdrachtprogrammeren Loonmetingen MSA (R&R) studies Reverse engineering Computertomografie Trainingen

Nadere informatie

Engineering & Projects Production Assembly & Testing

Engineering & Projects Production Assembly & Testing Engineering & Projects Production Assembly & Testing Marssteden 212 7547 TD Enschede Postbus 1300 7500 BH Enschede T: 053-4310573 F: 053-4306600 E: info@gme.nl I: www.gme.nl GM Engineering & Projects Algemeen

Nadere informatie

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. De organisatie is in 2008 in Nederland opgericht.

Nadere informatie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie De TRUMPF 3D laser systemen STAP IN DE 3D WERELD VAN TRUMPF: Van applicatie ontwikkeling tot en met productie Met de TRUMPF TruLaser Robot en de TRUMPF TruLaser Cell bieden wij u op het gebied van lasersnijden

Nadere informatie

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Altijd de goede verbinding! Kwaliteit, snelheid en flexibiliteit: uw wensen zijn ons uitgangspunt EPR Technopower is gespecialiseerd in de Engineering,

Nadere informatie

Combisensor Gebruiksaanwijzing

Combisensor Gebruiksaanwijzing Art. nr.: 1025 00 Functie De combisensor dient ter meting van windsnelheid, neerslag, helderheid en schemering. De helderheid kan voor de hemelrichtingen Oost, Zuid en West afzonderlijk gemeten worden.

Nadere informatie

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren.

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren. AUT AU UTE E ER Visio Vision sio io o Center Vision Center altijd het overzicht bewaren. Moderne gebouwautomatisering wordt steeds complexer: met Vision Center is de bewaking van uw installatie echter

Nadere informatie

Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009

Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009 Titel: Toetsing van Drentea kantoortafel PRO-T aan de eisen t.a.v. afmetingen, veiligheid, Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009 Rapportcode: 9.269-Drentea Datum: 20 juli 2009 Pagina: 2/9 SHR

Nadere informatie

Dino-Lite assortiment voor: Kunst- en papierrestauratoren/ -conservatoren, antiekverzamelaars, musea en archeologen

Dino-Lite assortiment voor: Kunst- en papierrestauratoren/ -conservatoren, antiekverzamelaars, musea en archeologen Dino-Lite assortiment voor: Kunst- en papierrestauratoren/ -conservatoren, antiekverzamelaars, musea en archeologen Toepassingen De Dino-Lite digitale microscopen zijn ontwikkeld voor een brede groep gebruikers.

Nadere informatie

Dimensionele metrologie voor geavanceerde fabricagetechnologieën

Dimensionele metrologie voor geavanceerde fabricagetechnologieën Dimensionele metrologie voor geavanceerde fabricagetechnologieën Het NMi Van Swinden Laboratorium, het nationale standaarden/metrologie-instituut, beheert en ontwikkelt primaire meetstandaarden op het

Nadere informatie

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering.

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering. Inmeting en Opname Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp (Bouw)vergunning aanvraag 2D, 3D en BIM tekenwerk Maatvoering Projectmanagement Wie zijn wij? Van Zaal Bouwtechniek is een onafhankelijk projectmanagementbureau

Nadere informatie

"Wij zijn creatieve denkers met kennis van industriële automatisering" JB Systems Westlandseweg 190 3131 HX Vlaardingen Postbus 108 3130 AC Vlaardingen T +31 10 460 80 60 F +31 10 460 80 00 info@jbsystems.nl

Nadere informatie

Sensoren en maatschappij

Sensoren en maatschappij PROJECT Sensoren en maatschappij Informatie voor de leerlingen Inhoud 1 De opdracht 2 Het beroep 3 De organisatie 4 Begeleiding 5 Beoordeling en evaluatie [1] PROJECT Sensoren en maatschappij [Technasium]

Nadere informatie

Extended ISO 9126: 2001. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V.

Extended ISO 9126: 2001. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Extended ISO 9126: 2001 Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 8 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER... 3

Nadere informatie

De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT

De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT De nieuwe dimensie in meten ZO EXACT WAS HET NOG NOOIT ONZE THUISMARKTEN: BOUW & VASTGOED CIVIELE TECHNIEK & INFRASTRUCTUUR TELECOM STEDEN & GEMEENTEN SPOORWEGEN ONDERGRONDSE INFRASTRUCTUUR ARCHEOLOGIE

Nadere informatie

Elcometer 2300 Viscositeit - Rotationeel. elcometer.com

Elcometer 2300 Viscositeit - Rotationeel. elcometer.com elcometer.com Viscositeit - Rotationeel 1 Rotationele Viscositeitsmeters Verkrijgbaar in vier modellen met keuze uit een laag tot middelhoog viscositeitsbereik of een middelhoog tot hoog viscositeitsbereik.

Nadere informatie

ADVANCED KNOWLEDGE SERVICES (AKS )

ADVANCED KNOWLEDGE SERVICES (AKS ) ADVANCED KNOWLEDGE SERVICES (AKS ) EEN KRACHTIG NIEUW BUSINESS IMPROVEMENT PARADIGMA OM COMPLEXITEIT TE BEHEERSEN DEMO AKS BUSINESS BENEFITS: VAKANTIEDAGEN SOP EEN KRACHTIG NIEUW BUSINESS IMPROVEMENT PARADIGMA

Nadere informatie

Consultancy en Auditing. Procesmodellering. Overige specialiteiten

Consultancy en Auditing. Procesmodellering. Overige specialiteiten Resimac heeft een unieke hoogwaardige oplosmiddel vrije epoxy isolatie coating Thermal Barrier 600 serie ontwikkeld. Thermal Barrier is speciaal ontwikkeld om toegepast te worden om diverse warme en koude

Nadere informatie

Vier aandachtspunten bij het specificeren van digitaal geregelde voedingen

Vier aandachtspunten bij het specificeren van digitaal geregelde voedingen Vier aandachtspunten bij het specificeren van digitaal geregelde voedingen De industrie staat soms nog wat afwachtend tegenover digitaal geregelde voedingen omdat engineers, anders dan bij de traditionele

Nadere informatie

de kracht van samenwerking DeRoovers & Vacutech slaan de handen ineen

de kracht van samenwerking DeRoovers & Vacutech slaan de handen ineen de kracht van samenwerking DeRoovers & Vacutech slaan de handen ineen ONZE KRACHT DeRoovers & Vacutech hebben de handen ineen geslagen. Door onze kennis en expertise te bundelen ontstaat een professionele

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Service catalogus. Service en kalibratie dienst

Service catalogus. Service en kalibratie dienst Service catalogus Service en kalibratie dienst 02 Inhoud 03 Inhoudsopgave 03 Inhoud 04 Service, wat kunt u verwachten? 05 Wat is Metracare Plus? 07 Kalibreren en justeren 08 gmconline - uw vraagbaak 09

Nadere informatie

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus 2018 Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen Catalogus Deurintercom systeem is een deurintercom systeem wat volledig stand-alone kan werken of onderdeel kan uitmaken van het online

Nadere informatie

Kracht door samenwerking VDL MPC

Kracht door samenwerking VDL MPC Kracht door samenwerking VDL MPC VDL MPC VDL Mechanische Precisie Componenten (VDL MPC) heeft meer dan 90 jaar specialistische ervaring in nauwkeurige plaatbewerking en verspaning met bijbehorende assemblage

Nadere informatie

White Paper Flexibele Kantooromgeving

White Paper Flexibele Kantooromgeving White Paper Flexibele Kantooromgeving Inleiding Binnen de dynamische kantooromgeving is veel behoefte aan flexibiliteit. Werkplekbezetting en de indeling van ruimten moet kunnen variëren en hierin mogen

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid 2 Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Het Plena Public Address

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Hoe belangrijk is het verschil tussen public en private cloud in de praktijk?

Hoe belangrijk is het verschil tussen public en private cloud in de praktijk? 1 Hoe belangrijk is het verschil tussen public en private cloud in de praktijk? De verschillende soorten cloud INHOUD Inleiding Public cloud Private cloud Community cloud Hybrid cloud In de praktijk Conclussie

Nadere informatie

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 . Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 3 Hoe was het ook al weer vóór BIM: 2 1 / 18 3.1 Nadelen. 2 4 Hoe gaat samenwerken met

Nadere informatie

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten Flexibele, siliconen verwarmingsmatten zijn voor zeer veel verschillende toepassingen bruikbaar. De verwarmingsmatten worden toegepast in onder andere laboratoria, ruimtevaart, machinebouw, tankindustrie

Nadere informatie

Uitgebreid eindwerkvoorstel Lokaliseren van personen en objecten met behulp van camera s

Uitgebreid eindwerkvoorstel Lokaliseren van personen en objecten met behulp van camera s Uitgebreid eindwerkvoorstel Lokaliseren van personen en objecten met behulp van camera s Sofie De Cooman 21 December 2006 Stagebedrijf: Interne begeleider: Externe begeleider: BarcoView Koen Van De Wiele

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Infraroodcamera PCE-TC 29 infrarood camera voor een contactloze temperatuurmeting / geïntegreerde kleurencamera / instelbare emissiegraad / opslag mogelijk op SD-kaart / beeld-in-beeld overlapping van

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

ESSILOR VISIOFFICE X

ESSILOR VISIOFFICE X www.essilorpro.nl ESSILOR VISIOFFICE X ONGEËVENAARDE KLANTBELEVING DOOR NIEUW DIGITAAL MEETSYSTEEM Een belangrijk onderdeel van de klantreis is de meting in de winkel. Wij willen de klantbeleving in uw

Nadere informatie

Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery

Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery Image courtesy of Parker Hannifin Corporation, USA Image courtesy of Engineering Center LTD, Russia Autodesk Digital Prototyping Solution for Industrial Machinery Peter De Strijker Technical Sales Executive

Nadere informatie

LEDLine Lineair Profielsysteem

LEDLine Lineair Profielsysteem LEDLine Lineair Profielsysteem LEDSign LEDLine Lineair Profiel Systeem is een energie-efficiënte, weinig onderhoud alternatief voor traditionele lineaire fluorescente in diverse industriële, commerciële

Nadere informatie

De maakbaarheid van een ontwikkeling. Presentatie: Bart van Berlo

De maakbaarheid van een ontwikkeling. Presentatie: Bart van Berlo De maakbaarheid van een ontwikkeling Presentatie: Bart van Berlo Informatie maatschappij Wij en komende generaties kunnen ons dagelijkse leven niet meer voorstellen zonder elektronica. Mobiele communicatie,

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Staalservice

Kracht door samenwerking. VDL Staalservice Kracht door samenwerking VDL Staalservice VDL Staalservice VDL Staalservice, opgericht in 1983, maakt sinds 1993 deel uit van VDL Groep. vdl staalservice, met ongeveer 100 medewerkers, biedt een scala

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

Product naam: MM07095

Product naam: MM07095 Product naam: MM07095 Specificaties MM07095: Groep Armatuur Soort ZEKI 50 & 111 en RICO Lampsoort Armatuur In/opbouw Beschermingsgraad Dimbaar NEE Lengte 176mm Breedte 467mm Hoogte 101mm Inbouwmaat LxB

Nadere informatie

PUSH Doucheplezier met een druk op de knop NIEUW

PUSH Doucheplezier met een druk op de knop NIEUW PUSH Doucheplezier met een druk op de knop NIEUW 388110538 Doucheplezier met een druk op de knop Een net zo simpel als geniaal bedienings concept voor douche en bad: De ergonomische knoppen starten en

Nadere informatie

LED BE SMART. Slimme Fietspadverlichting

LED BE SMART. Slimme Fietspadverlichting LED BE SMART Slimme Fietspadverlichting Licht op maat is voor ons de belangrijkste functionaliteit. Door middel van de sensor wordt het licht te allen tijde gedimd, maar licht op wanneer er iemand langs

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Precisie Dynamometer PCE-LFG-Serie Precisie Dynamometer voor spannings- en drukkrachtmeting / met 5 verschillende meetpunten / RS-232 en USB-interface / software voor data-analyse De Precisie Dynamometer

Nadere informatie

Online-datasheet. FLOWSIC150 Carflow GASFLOWMETERS

Online-datasheet. FLOWSIC150 Carflow GASFLOWMETERS Online-datasheet A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Bestelinformatie -FLOWMETING OP AUTO- EN MOTOR- EN TOT 600 C Type Artikelnr. Op aanvraag De exacte specificaties en prestatiegegevens van het product

Nadere informatie

Onzichtbare perfectie. Zichtbare eenvoud. CS Compacte panoramische beeldvorming in alle eenvoud.

Onzichtbare perfectie. Zichtbare eenvoud. CS Compacte panoramische beeldvorming in alle eenvoud. Onzichtbare perfectie. Zichtbare eenvoud. CS 8100 Compacte panoramische beeldvorming in alle eenvoud. De nieuwe CS 8100 Belangrijke voordelen: Perfect voor alledaagse panoramische behoeften Digitale topresultaten

Nadere informatie

Systeemvloer Als basis gaan we uit van een te bouwen etagevloer in een bedrijfshal, een kantoor- of showroomgebouw behoort ook tot de mogelijkheden.

Systeemvloer Als basis gaan we uit van een te bouwen etagevloer in een bedrijfshal, een kantoor- of showroomgebouw behoort ook tot de mogelijkheden. VOOR RUIMTE EN LICHT Geachte belangstellende, Wij hebben voor u geprobeerd een zo compleet mogelijk beeld te geven van onze producten en activiteiten, uiteraard is een persoonlijke ontmoeting mogelijk

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

leica absolute tracker AT401

leica absolute tracker AT401 product brochure leica absolute tracker AT401 Volledig draagbaar 2 leica absolute tracker at401 Leica Absolute Tracker Leica AT401. Volledig draagbaar De Leica Absolute Tracker AT401 is een draagbare coördinaten

Nadere informatie

M Creativ Ontwerp uw eigen schakelmateriaal

M Creativ Ontwerp uw eigen schakelmateriaal M Creativ Ontwerp uw eigen schakelmateriaal P133039 P133020 P133021 P133018 M Creativ Design en functionaliteit voor individualisten Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar producten die gebruikers individueel

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Werkplaats-Microscoop PCE-VM 21 Werkplaats-Microscoop met Monitor / doorlichtend en reflecterend licht / tot 75-voudige vergroting / USB-aansluiting voor op de PC mogelijk De werkplaats-microscoop bestaat

Nadere informatie

Smartphone. Fingerprint. Bluetooth 4.0 LE RFID. Pincode. Elektronisch Deurslot. KeyApp. NFC voorbereid

Smartphone. Fingerprint. Bluetooth 4.0 LE RFID. Pincode. Elektronisch Deurslot. KeyApp. NFC voorbereid Bluetooth 4.0 LE RFID Elektronisch Deurslot Fingerprint NFC voorbereid Pincode De deur en toegangsrechten veilig en eenvoudig met uw smartphone te bedienen. Smartphone KeyApp www.burg.biz Innovatief en

Nadere informatie

Solar montagesystemen voor schuine daken

Solar montagesystemen voor schuine daken Solar montagesystemen voor schuine daken Snel en eenvoudig te installeren Voor elk type dak Betrouwbaar en bedrijfszeker Geschikt voor elk type zonnepaneel We support your investment Energiecentrale op

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ruwheidsmeter PCE-RT 10

GEBRUIKSAANWIJZING Ruwheidsmeter PCE-RT 10 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Ruwheidsmeter PCE-RT

Nadere informatie

(Nieuwe) opleiding hbo master. Bas Bauland (HAN Kwaliteitszorg) HAN Kwaliteitszorg, t.a.v. Bas Bauland Postbus EJ Arnhem

(Nieuwe) opleiding hbo master. Bas Bauland (HAN Kwaliteitszorg) HAN Kwaliteitszorg, t.a.v. Bas Bauland Postbus EJ Arnhem Format samenvatting aanvraag Algemeen Soort aanvraag (kruis aan wat van toepassing is): Naam instelling (Nieuwe) opleiding hbo master Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Contactpersoon/ contactpersonen Contactgegevens

Nadere informatie

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Case VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS FlowFabric geeft startsein voor innovatie bij VolkerWessels Telecom VolkerWessels Telecom, specialist in telecominfrastructuur, weet als geen

Nadere informatie

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert VDL TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEEDSTUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Product naam: MM03375

Product naam: MM03375 Product naam: MM03375 Specificaties MM03375: Levensduur L90: 25000u Lengte: 133 mm Wattage: 16.00W Diameter: 121 mm Kleur: 2800K (warmwit) Spanning: 230 V Lumen: 950 lm Beschermingsklasse: IP54 Cd: 6000

Nadere informatie

Alleen de beste in hun klasse voldoen

Alleen de beste in hun klasse voldoen Alleen de beste in hun klasse voldoen Innovatie. Kwaliteit. Veiligheid. Betrouwbaarheid. De Fluke 1650serie installatietesters Extra functionaliteit, sneller testen, en nog steeds zeer robuust Gratis Fluke

Nadere informatie

Centrale bediening & visualisatie

Centrale bediening & visualisatie Centrale bediening & visualisatie Centrale bediening & visualisatie panel 194 G 193 Centrale bediening en visualisatie s panel (Beschikbaar tot november 2012) Het aanraakscherm wordt gebruikt de visualisatie

Nadere informatie