Huishoudelijk Reglement Stichting Bergse Pepernoten Brigade

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement Stichting Bergse Pepernoten Brigade"

Transcriptie

1 internet: tel: Huishoudelijk Reglement A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het bestuur. Het huishoudelijk reglement kan worden aangepast in geval van wijzigingen in de werkwijze, uitbreiding van de activiteiten of anderszins relevante herzieningen in het beleid en/of activiteiten van de als geheel. Eventuele wijzigingen zullen worden vermeld op het medewerkersgedeelte van de website. Elk jaar wordt het Huishoudelijk regelement in het eerste deel van het jaar geëvalueerd door het bestuur en zo nodig aangepast of herzien. Het huishoudelijk reglement dient in de praktijk als handleiding voor het bestuur van de en eventuele overige vrijwilligers die voor een bepaalde functie worden gevraagd. Een actuele versie van het huishoudelijk reglement is digitaal in te zien voor iedere medewerker op het medewerkersgedeelte van de website. II. Doelstelling van de : Afgeleid van de Statuten: 1. De stichting heeft ten doel: a. het uitdragen van het Sinterklaasfeest in de breedste zin des woords; b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn. 2. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken met alle mogelijke middelen die naar haar inzien beschikbaar zijn. Bezoekadres: Rode Schouw 7, 4661 VD Halsteren K.V.K te Breda: Secretariaat: Dunantstraat 16, 4624 XD Bergen op Zoom IBAN nummer: NL32RABO De is gecertificeerd door het Sint Nicolaas Genootschap Nederland en beschikt over het keurmerk van de Vrienden van Sinterklaas.

2 III. Werkwijze van de. III.1. Structuur van de stichting. De bestaat uit een bestuur en een groep vrijwilligers die geregistreerd staan bij de. Afgeleid van de statuten wordt gekozen voor een bestuur met een oneven aantal (voorkeur) van minimaal drie leden, te weten: Voorzitter Secretaris Penningmeester Overige bestuurstaken zijn: Webbeheerder Vrijwilligersbeleid promotionele activiteiten integriteitsbeleid planning optredens en contacten met opdrachtgevers; planning vrijwilligers materiaalbeleid bestuurslid met een algemene taak Eén persoon kan voor meerdere functies verantwoordelijk zijn. Wanneer een bestuurslid tijdelijk niet in staat is zijn functie naar behoren te vervullen, zullen andere bestuursleden, zo veel mogelijk de taken overnemen. Tijdelijke vervangingen van bestuursleden onderling vinden in overleg plaats. Wanneer er een vacature is worden de taken verdeeld over de overige bestuursleden. Het bestuur kan zo nodig een beroep doen op externe deskundigen voor zeer specifieke vraagstukken. De groep van vrijwilligers bestaat uit vrijwilligers die geregistreerd staan bij de stichting. Zij kunnen altijd contact opnemen met het bestuur via het secretariaat om mee te denken of ideeën aan te reiken of indien er vragen zijn. Uit vrijwilligers kunnen werkgroepen worden gevormd die ad hoc of structureel de activiteiten van het bestuur ondersteunen. In elke werkgroep is het bestuur minimaal vertegenwoordigd door een of meerdere bestuursleden. Elk bestuurslid is inzetbaar om te ondersteunen met andere dan zijn bestuurlijke taak tijdens het seizoen.

3 III.2. Taken en bevoegdheden bestuursleden: Voorzitter: Taakomschrijving bestuurslid Voorzitter van de Aansturen en coördineren van het bestuur van de Stichting Bergse Pepernoten Brigade Leiding geven en indien nodig verantwoording afleggen aan de vrijwilligers Bevorderen van de samenwerking tussen van alle medewerkers. Zit de bestuursvergaderingen voor. Bewaken van de voortgang en kwaliteit van bestuurlijke onderwerpen zoals die zijn vastgelegd Zorgt voor een goede in- en externe vertegenwoordiging van het bestuur. Bijhouden en implementeren van nieuwe ontwikkelingen. Zorgt voor een goede taakverdeling en onderlinge vervanging. Zorgt voor de navolging en de opvolging van de Statuten, het Huishoudelijk reglement en de besluiten van het stichtingsbestuur en alle andere regels en bepalingen Signaleert problemen en geeft oplossingen aan of belegt deze bij het juiste bestuurslid De voorzitter kan bepaalde taken delegeren aan andere bestuursleden of vrijwilligers. Neemt deel aan de bestuursvergaderingen. Secretaris: Taakomschrijving bestuurslid Secretaris van de De secretaris draagt zorg voor een verantwoord beheer van de secretariële processen van de Stichting. Notuleert bestuursvergaderingen en bij de algemene medewerkersbijeenkomsten, maakt hiervan verslag en zorgt voor de verspreiding. Schrijven en aanleveren teksten (accommodatie onderwerpen) op bestuurlijk vlak voor Nieuwsbrieven, Website en eventuele andere bestuur stukken. Neemt deel aan de bestuursvergaderingen Houdt de inschrijving bij de Kamer van Koophandel actueel. Verspreiden van binnenkomende post via de post of de mail en verspreiden. Binnengekomen post beoordelen. Vervolgens indien nodig kopieën/scannen maken en verspreiden onder de belanghebbenden of ter behandeling op de agenda zetten van een vergadering. Tevens stelt de secretaris in overleg met de voorzitter de agenda voor de vergadering op. Eindverantwoordelijke van de registratie van vrijwilligers. Mee beslissen en adviseren vooral op het gebied waar de eigen deskundigheid ligt.

4 Penningmeester: Taakomschrijving bestuurslid Penningmeester van de Stichting Bergse Pepernoten Brigade Houdt de kas bij en beheert de bankrekeningen. Verricht en ontvangt betalingen. Houdt het kas- en het bankboek bij. Informeert het bestuur over de financiële situatie binnen de stichting. Het aansturen voor het werven van financiële middelen: -subsidies -fondsen -donateurs -sponsors -deelnemersbijdragen -acties Maakt het financieel jaarverslag en bewaakt de plannen van het bestuur. Zorgdragen voor onkostenvergoedingen van de vrijwilligers Het regelen van fiscale, juridische zaken en verzekeringen Neemt deel aan de bestuursvergaderingen Algemeen Bestuurslid: - Neemt deel aan vergaderingen - Neemt deel aan besluiten - Helpen mee binnen de diverse commissies. - Helpen achter de schermen mee aan de voorbereidingen van bezoeken III.3. Vergaderregels Frequentie Het bestuur vergadert ten minste vier maal per jaar.agenda Bestuursleden en geregistreerde vrijwilligers kunnen via het secretariaat voor de vergadering agendapunten inbrengen; daarna wordt de agenda opgesteld en rondgestuurd. De oproeping tot een vergadering geschiedt ten minste zeven dagen tevoren, de dag van de oproeping en die van de vergadering niet meegerekend, door middel van een oproepingsbrief die per post of per wordt verzonden. In principe wordt de vergadering afgewerkt volgens de agenda. Op verzoek kan de voorzitter van die volgorde afwijken; De voorzitter kan gedurende de vergadering besluiten een of meerdere punten door te schuiven naar een volgende vergadering. Belangrijke agendapunten kunnen worden toegevoegd bij de vaststelling van de agenda aan het begin van de vergadering.

5 Verantwoordelijkheid: Het gehele bestuur is verantwoordelijk en beslist. Bij een gelijke stemming beslist de voorzitter. Citaat uit de statuten: In alle geschillen omtrent stemmingen beslist de voorzitter van de vergadering Notulen Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt, dat zo snel mogelijk na de vergadering wordt verspreid onder de bestuursleden door de secretaris of vervangend notulist. Inbreng tijdens de vergadering. Van bestuursleden wordt een actieve inbreng verwacht; Ideeën van bestuursleden zijn welkom en worden besproken of doorgeschoven naar een volgende vergadering. III.4. Rooster van zitting hebben en aftreden Aftreden geschiedt met inachtneming van een opzegtermijn van 2 maanden. Als er voor een functie geen opvolger is nemen andere bestuursleden de taak op zich. Bestuursleden die volgens de statuten voor het leven zijn benoemd (Zie slotverklaring Statuten) hoeven niet herkozen te worden III.5. Jaarlijkse bijeenkomst 1 x per jaar is er een algemene vrijwilligersbijeenkomst gekoppeld aan een ontmoetingsdag voor alle vrijwilligers. Deze bijeenkomst wordt voorbereid door het bestuur. De voorzitter van het bestuur is voorzitter van deze bijeenkomst. III.6. Taken en bevoegdheden vrijwilligers: Vrijwilligers/individueel kunnen: de Jaarlijkse bijeenkomst bijwonen en meepraten voor de bestuursvergaderingen een thema of voorstel inbrengen zitting nemen in een werkgroep en natuurlijk meedraaien als actief vrijwilliger tijdens het seizoen.

6 B. De praktisch I. De activiteiten De activiteiten van de bestaan uit de volgende activiteiten: Het organiseren en verzorgen van bezoeken van Sint en Pieten bij: - Bedrijven - Particulieren - Scholen - Kinderdagverblijven - Gezondheidsinstellingen - Verenigingen - Overige organisaties Het organiseren van openbare evenementen waarbij een bezoek van Sint en Piet plaats vind. (Bijv: Intocht, Lampionnenoptocht, ontbijt bij Sint, voorlezen, etc.) Het uitdragen van het authentieke Sinterklaasfeest Het bijhouden en ontwikkelen van een website voor zowel geïnteresseerden in de van de als voor hun vrijwilligers. Het eventueel organiseren van evenementen ten bate van een van te voren gekozen Goed Doel Het onderhouden van contacten met lokale en landelijke organisaties. Eventueel meewerken aan evenementen indien mogelijk Het stimuleren van scholing / kennis op doen betreft het Sinterklaasfeest Overige activiteiten II. Financiën II.1. De inkomsten van de. De inkomsten van de stichting bestaan uit bijdragen die worden betaald voor de Sinterklaasbezoeken sponsors en donateurs vrijwillige bijdragen van vrijwilligers advertentiekosten subsidies, fondsen overige acties II.2. Het beheer van de financiën De financiën worden beheerd middels een lopende rekening, spaarrekening en een Paypal rekening. (De paypal rekening wordt alleen gebruikt als tussenrekening bij specifieke betalingen die via Internet plaats vinden). Daarnaast is er ook een abonnement via Ideal Instelling Mollie als we ooit Ideal zouden gaan gebruiken bij facturering of andere betaalopdrachten die wij versturen om voor inkomsten te zorgen.

7 Het beheer van financiën wordt verzorgd met het on-line boekhoud programma Acumulus. Met ingang van 2014/2015 worden ingaande en uitgaande facturen zowel Analoog als Digitaal gearchiveerd. De is aangesloten bij de Rabobank Zuidwest-Brabant. Er zal tijdens de bezoeken een tasje/portemonnee mee gaan met wat wisselgeld en waar het geld eventueel in kan. Het contante geld wordt direct na het bezoek overgedragen aan de boekpiet. Om veiligheidsredenen zullen we niet meer dan 15,- wisselgeld bij hebben. II.3. Het gebruik van de financiële middelen. De financiële middelen worden aangewend voor de volgende zaken: Activiteiten te organiseren door de Onkosten voor kleding Sint en Pieten Grimes, onderhoud haarwerk en strooigoed Kosten die gemaakt zijn door vrijwilligers t.b.v. de Stichting (bijvoorbeeld reiskosten, maaltijd etc). mits ingeleverd met een bijbehorend declaratieformulier (Reiskosten) en originele kassabon/factuur. Dit dient voor de aanschaf/nuttiging te worden goedgekeurd door de voorzitter en/of penningmeester. Maaltijden en drinken voor medewerkers in de middag en avond indien nodig. Hosting voor de website en onderhoud en ontwikkeling van de website. Automatiseringskosten, zoals opslag en veiligheid van gegevens. (inter)nationale contacten die een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en ondersteunen van het Sinterklaasfeest ten gunste van de Stichting Bergse Pepernoten Brigade Verzekering en bureaumaterialen Deskundigheidsbevordering Bekostiging van activiteiten of onderdelen daarvan die worden georganiseerd voor medewerkers. Specifieke materialen welke nodig zijn voor optredens e.d. Dit dient eerst te worden goedgekeurd door het bestuur en/of penningmeester. III. Vrijwilligers Vrijwilligers krijgen een aantal rechten en privileges. Zij worden opgenomen in het vrijwilligersbestand op de site, en ontvangen een inlogcode. Worden rechtstreeks op de hoogte gehouden van het laatste nieuws van de stichting. Kunnen worden gevraagd voor eventuele speciale projecten om te assisteren. Kunnen hun stem laten horen door ideeën aan te brengen of vragen te stellen via het secretariaat welke eventueel mee worden genomen in de eerstvolgende bestuursvergadering

8 Het VOG dat verplicht is wordt verzorgd door de St.BPB. We zijn voornemens om ieder daar iedereen een nieuw VOG te laten aanvragen. Indien dit niet mogelijk is zal t.z.t. een besluit worden genomen over een mogelijke verlenging van de huidige geldigheid. Dit hangt mede af van de pilot Gratis VOG. IV. Commissies De commissies: Worden gevormd voor het organiseren en uitvoeren van uiteenlopende activiteiten. Elke commissie bestaat uit minimaal een bestuurslid. Dit bestuurslid is ook de contactpersoon van de commissie. Kunnen tijdelijk of structureel zijn. Denk hierbij aan: eenmalig evenement of bijv. commissie kleding. Externe deskundigen kunnen zitting hebben in een werkgroep. Dit kan zijn voor een onderzoek project denktank of beleidszaken Indien nodig kan er een budget worden aangevraagd bij het bestuur Werkgroepen werken binnen de richtlijnen van het bestuur Bestuur is eindverantwoordelijk, stuurt de werkgroep en is bevoegd de werkgroep te ontbinden wanneer daar aanleiding toe is. Namen van de werkgroep leden staan vermeld op het besloten gedeelte van de website met een contactadres Het bestuur streeft ernaar de volgende werkgroepen (structureel) te benoemen: Draaiboek/Verhaallijn Zij zorgen ervoor dat voor alle bedrijven een draaiboek/verhaallijn wordt samen gesteld. Alle bedrijven, dus zowel grote als kleine. Pepernoot Zorgt ervoor dat de zakken met strooigoed gevuld worden. Letten erop dat deze niet te zwaar zijn en wijzen, eventueel de pepernootpieten aan. Public Relations Zorgt voor persberichten, zijn contactpersoon naar bedrijven toe. PR in de breedste zin van het woord. Zorgen voor sponsoren voor o.a. de lampionnenoptocht, Op bezoek bij Sint en andere evenementen Kleding Zorgt ervoor dat de juiste pakken bij de juiste mensen terecht komen. Geven de mensen ook maillots, pruiken en dat soort zaken mee. Financieel Zorgt ervoor dat de kas klopt, kijkt de financiële boeken na. Ondersteunt de penningmeester

9 Attentie Zorgt voor een kaartje namens de stichting Bergse Pepernoten Brigade bij verjaardag, huwelijk, geboorte, overlijden, kerst. Eindjaarscadeau zal iedere jaar door iemand anders verzorgt worden. Lampionnenoptocht Verantwoordelijk voor de organisatie in de breedste zin des woords van de lampionnenoptocht. Grote Boek Verantwoordelijk voor onderhoud van het grote boek, grimeerschema s en meekijken met de binnengekomen boekingen. Techniek Verantwoordelijk voor alle technische zaken. Denk aan geluidsset, website, facebook etc Feest Verantwoordelijk voor de organisatie van een BPB Dag of Voorjaarsactiviteit. Organiseert ook eventueel een feestelijke gebeurtenis indien er een jubileum van de St.BPB of evenement plaats vind Nieuwe medewerkers Intake gesprekken voor nieuwe medewerkers vinden de 1ste keer plaats bij de persoon zelf thuis. Hier gaan 2 personen naar toe. Het tweede gesprek vind plaats bij Mattijs en Sandra ( dit ook ivm eventueel passen van de kleding etc ) V. Website V.1. Algemeen De website wordt regelmatig onderhouden en/of aangepast door interne of externe deskundigen. Het actueel houden van de website wordt gedaan door o.a. de daarvoor aangewezen verantwoordelijken van het bestuur. De website staat ten dienste van de en de belangstellenden. De website mag alleen gebruikt worden voor informatie en voor teksten ten behoeve van de van de en andere informatie omtrent het Sinterklaasfeest. De inhoud mag niet beledigend zijn of anderszins bezwaarlijk. De website draait via het besturingssysteem Joomla met ondersteuning van diverse losse software elementen. V.2. Vrijwilligers Elke vrijwilliger krijgt een Loginnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op het medewerkersgedeelte van de. Op het medewerkersgedeelte staat diverse informatie die belangrijk is voor elke vrijwilliger

10 V.3. Advertenties Het is mogelijk commerciële advertenties te plaatsen als sponsor zijnde op een daartoe bestemd deel van de homepage van de. De kosten voor sponsering kunnen verschillend zijn. Elk jaar wordt het basis bedrag vastgesteld voor een jaar. De advertentie rouleert per klik op de pagina en heeft een eventuele link naar de website van de Sponsor. V.4. Donateurs Vrienden van de (Particulieren) Vriend van Amerigo, 15,- per jaar - 5,- korting van het jaar dat u vriend bent op een huisbezoek binnen ons bezoekgebied - Indien u dat wenst naamsvermelding op de website - U wordt opgenomen in een vervroegde mailing in het jaar er op - Tevens ontvangt u twee/dier keer per jaar per een nieuwsbrief over onze Vriend van Zwarte-Piet, 25,- per jaar - 10,- korting van het jaar dat u vriend bent op een huisbezoek binnen ons bezoekgebied - Indien u dat wenst naamsvermelding op de website - U wordt opgenomen in een vervroegde mailing in het jaar er op - Tevens ontvangt u twee/drie keer per jaar per een nieuwsbrief over onze Vriend van Sinterklaas, 50- per jaar - 20,- korting van het jaar dat u vriend bent op een huisbezoek binnen ons bezoekgebied - Indien u dat wenst naamsvermelding op de website - U ontvangt een verrassing vanuit de Stichting Bergse pepernoten Brigade - U wordt opgenomen in een vervroegde mailing in het jaar er op - Tevens ontvangt u twee/drie keer per jaar per een nieuwsbrief over onze

11 Sponsors van de (bedrijven) 50,- per jaar per jaar of diensten/producten ter waarde van 50,- - Indien u een bedrijfsbezoek bij ons reserveert ontvangt u eenmalig een korting ter waarde van 10,- op uw factuur in het jaar dat u sponsort. - Uw bedrijf zal worden vermeld op onze website - U ontvangt twee/drie keer per jaar per een nieuwsbrief over onze - U wordt opgenomen in een vervroegde mailing in het jaar er op. 100,- per jaar of diensten/producten ter waarde van 100,- - Indien u een bedrijfsbezoek bij ons reserveert ontvangt u eenmalig een korting ter waarde van 25,- op uw factuur in het jaar dat u sponsort. - Indien u geen bedrijfsbezoek bij ons reserveert ontvangt u een kortingsbon ter waarde van voor 25,- een huisbezoek aan een klant of medewerker of misschien wel voor u zelf thuis. Dit huisbezoek dient wel binnen de gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht of Roosendaal plaats te vinden en zal worden ingepland in overleg met het bezoekadres. - Uw bedrijf zal worden vermeld op onze website en op eventuele andere berichtgevingen zoals wedstrijdformulieren, flyers etc. die in het betreffende jaar door ons worden uitgegeven - U ontvangt twee/drie keer per jaar per een nieuwsbrief over onze - U wordt opgenomen in een vervroegde mailing in het jaar er op. 150,- per jaar of diensten/producten ter waarde van 150,- - Indien u een bedrijfsbezoek bij ons reserveert ontvangt u eenmalig een korting ter waarde van een huisbezoek in de gemeente Bergen op Zoom op uw factuur - Indien u geen bedrijfsbezoek bij ons reserveert ontvangt een huisbezoek bon om weg te geven aan een klant of medewerker of misschien wel voor u zelf thuis. Dit huisbezoek dient wel binnen de gemeente Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht of Roosendaal plaats te vinden en zal worden ingepland in overleg met het bezoekadres. - Uw bedrijf zal worden groter vermeld op onze website en op eventuele andere berichtgevingen zoals wedstrijdformulieren, flyers etc. die in het betreffende jaar door ons worden uitgegeven - U ontvangt twee/drie keer per jaar per een nieuwsbrief over onze - U wordt opgenomen in een vervroegde mailing in het jaar er op.

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement juni 2017 1 A. De Stichting Bavel Beweegt bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014

Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014 Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze van de Stichting CPO Gelderland.... 3 Kring van Deelnemers... 3 Vergaderregels deelnemersoverleg... 3 Frequentie...

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Romboutslaan 20 3312 KP Dordrecht 06-4421 5656 www.brugwachtershuisjes.nl info@brugwachtershuisjes.nl Huishoudelijk Reglement Stichting Brugwachtershuisjes 14 oktober 2015 versie: definitief A. De Stichting

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Considerans Dit reglement is een aanvulling op de statuten van de stichting Mentorschap West Brabant (MWB) en kan jaarlijks worden gewijzigd in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie juni 2013

Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie juni 2013 Huishoudelijk reglement Stichting Compassie Zutphen Versie 2.1 17 juni 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1. Bestuur: Het bestuur is het enige volgens de statuten (art. 4 ST) en de wet formeel verplichte

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg Huishoudelijk reglement 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg, gevestigd te Tilburg

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Bildts Aigene

Huishoudelijk reglement van de Stichting Bildts Aigene Huishoudelijk reglement van de Stichting Bildts Aigene Vastgesteld in de bestuursvergadering van 17 april 2018. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: de stichting: de Stichting Bildts

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement bestuur van stichting Buurtservicepunt

Huishoudelijk reglement bestuur van stichting Buurtservicepunt Huishoudelijk reglement bestuur van stichting Buurtservicepunt Huishoudelijke reglement voor het bestuur van stichting Buurtservicepunt Begripsbepaling In dit Huishoudelijk reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement Stichting Care4Needs

Model Huishoudelijk reglement Stichting Care4Needs Model Huishoudelijk reglement 2017-2019 Stichting Care4Needs 01-12-2016 Begripsbepaling Vastgesteld in de bestuursvergadering 01-12-2016 In dit reglement wordt verstaan onder: de stichting: de Stichting

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo Vastgesteld in de ledenvergadering van 5 oktober2016 Algemeen Het Huishoudelijk Reglement bevat een aantal regels als aanvulling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! Leunen 2015-01-05 Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden

Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden Huishoudelijk reglement van de Vereniging Collectief In Reiki Kracht En Liefde (Vereniging CIRKEL) versie 1.1 Vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering dd: 09-april-2016 A -Begripsbepaling In dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doe

Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doe Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doel van de stichting is a. Het zeilen met oude houten,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting KidzKlix

Huishoudelijk Reglement van de Stichting KidzKlix Huishoudelijk Reglement van de Stichting KidzKlix Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. De stichting: de Stichting KidzKlix, gevestigd te Nijkerk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

atuten Stichting Vrienden van het Reformatorisch Theologisches Predigerseminar

atuten Stichting Vrienden van het Reformatorisch Theologisches Predigerseminar 1 Statuten Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van het Reformatorisch Theologisches Predigerseminar. 2. Zij heeft haar zetel te Kampen. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten

Nadere informatie

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Naam, zetel, oprichting en status 1. De Vereniging is genaamd Nederlandse Vereniging in Mexico, hierna te noemen: NVMexico. 2. NVMexico

Nadere informatie

STATUTEN. Naam, zetel en duur:

STATUTEN. Naam, zetel en duur: STATUTEN Naam, zetel en duur: Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van Lea Dasberg hierna te noemen: "de stichting. 2. Zij heeft haar zetel te Zutphen. 3. De stichting is opgericht

Nadere informatie

Statuten Peak Oil Nederland

Statuten Peak Oil Nederland Statuten Peak Oil Nederland ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NAAM, PLAATS EN DUUR Artikel 1

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting HandbalSchool Brabant

Huishoudelijk Reglement Stichting HandbalSchool Brabant Huishoudelijk Reglement Stichting HandbalSchool Brabant N.B.: Dit huishoudelijk reglement omvat voor 90% de afspraken geldend op onderstaande datum en wordt op de eerstvolgende bestuursvergadering definitief

Nadere informatie

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlands Instituut voor Biologie (bij afkorting: NIBI), 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Statuten stichting Voorbeelddocument

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Statuten stichting Voorbeelddocument PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Statuten stichting Voorbeelddocument Statuten Iedereen die een stichting opricht, wordt hierbij ook wettelijk verplicht statuten op te stellen. Hierin staan onder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT per 01-01-2012 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Statuten Statuten zoals vastgesteld bij notariële akte dd 17-03-2011 ten kantore van notaris van Burik te Cuijk. De met een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO

Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO Huishoudelijk reglement behorende bij de statuten van de stichting COSBO Algemene bepalingen A. In dit reglement wordt verstaan onder: 1. De stichting: de Stichting COSBO, Collectief Orgaan Samenwerkende

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (v1.1) Stichting Bevordering Jong Talent

Huishoudelijk Reglement (v1.1) Stichting Bevordering Jong Talent Huishoudelijk Reglement (v1.1) Stichting Bevordering Jong Talent Algemeen Dit reglement is onafscheidelijk aan de statuten van de Stichting Bevordering Jong Talent. Het reglement is een uitwerking van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk reglement van de, gevestigd te Boxtel; Vastgesteld en getekend door het bestuur van de stichting te Boxtel op 12 / 12 / 2017. 1 INLEIDING De gezamenlijke passie voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van. Stichting De Groene Basis.

Huishoudelijk Reglement. van. Stichting De Groene Basis. Huishoudelijk Reglement van Stichting De Groene Basis. juli 2014 Secretariaat: Okerhof 49, 2272 JD Voorburg IBAN NL32INGB0004631097 - K.v.K. Haaglanden 41159544 Huishoudelijk Reglement van Stichting De

Nadere informatie

Format statuten stichting of vereniging

Format statuten stichting of vereniging Format statuten stichting of vereniging Model van statuten voor een stichting ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, de praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken UITGEGEVEN DOOR PEP Den Haag

Nadere informatie

huishoudelijk reglement 01 juli 2016

huishoudelijk reglement 01 juli 2016 Huishoudelijk reglement Oudervereniging Basisschool De Spits Algemene Bepalingen... 2 Bestuur... 2 Dagelijks bestuur... 2 Werkgroepen... 4 Bestuursvergaderingen... 5 Kinderbijdrage en donaties... 5 Onkostenvergoeding...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT SPEELTUINVERENIGING BLEKKERHOEK

HUISHOUDELIJK REGELEMENT SPEELTUINVERENIGING BLEKKERHOEK HOOFDSTUK 1 : VERENIGING EN BESTUUR Artikel 1-1: doel en rechtsgeldigheid Lid 1. Het huishoudelijk regelement omvat een nadere uitwerking van onderwerpen die niet in detail zijn vastgelegd in de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS aangepast februari 2019 ALGEMEEN ARTIKEL 1.1. ARTIKEL 1.2. In dit Huishoudelijk Reglement wordt verstaan onder de vereniging : VERENIGING VAN HOUTCONSTRUCTEURS,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Aangepast ledenvergadering februari 2014 1 Algemeen Reglement Het Huishoudelijk Reglement bevat bepalingen die de statuten van

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV 08-02-2012 I Reglementaire bepalingen 1. Dit reglement is ondergeschikt

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

b. De secretaris zorgt voor het bijhouden van de leden- en donateurlijst.

b. De secretaris zorgt voor het bijhouden van de leden- en donateurlijst. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. B E S T U U R. Artikel 1: a. De leiding van de Vogelwacht Bolsward e.o., hierna te noemen Vogelwacht, is opgedragen aan het Dagelijks Bestuur, overeenkomstig

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Vastgesteld in de bestuursvergadering van 06-08-2018 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Gilde Purmerend en Omstreken gevestigd te

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld

Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld Doorlopende tekst van de statuten van: de statutair te Barneveld gevestigde stichting: Stichting Gehandicaptenvervoer Barneveld, zoals de statuten zijn komen te luiden na de partiële statutenwijziging

Nadere informatie

dossier : 1 behandelaar :

dossier : 1 behandelaar : dossier : 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting Kumbatio Nederland, zoals laatstelijk gewijzigd bij akte op tweeëntwintig augustus tweeduizend dertien voor mevrouw Mr Imke Maria

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT September 2015 NAAM EN ZETEL De vereniging draagt statutair de naam Film-Videoclub De Ronde Venen. Zij is opgericht in 1972, (sinds 1984 als videoclub) en is gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

1. De stichting is genaamd: Stichting VIA, Verenigd Industrie overleg inzake regelgeving omtrent Asbest en schadelijke vezels

1. De stichting is genaamd: Stichting VIA, Verenigd Industrie overleg inzake regelgeving omtrent Asbest en schadelijke vezels Artikel 1 Naam, zetel en duur 1. De stichting is genaamd: Stichting VIA, Verenigd Industrie overleg inzake regelgeving omtrent Asbest en schadelijke vezels 2. Zij is gevestigd te Amsterdam op het adres

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN NAAM ZETEL EN DOEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bevelandse Biljart Combinatie Senioren. Afgekort: BBCS 2. Zij is gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING OPEN DOOR. 2. Zij heeft haar zetel te Loon op Zand. 3. Zij is opgericht voor onbepaalde tijd. Artikel 2 1. De stichting heeft ten

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

S.G. Waterland voor aangepast sporten. Statuten. Versie : 2.0 Datum : 21 mei 1984 Status : Definitief

S.G. Waterland voor aangepast sporten. Statuten. Versie : 2.0 Datum : 21 mei 1984 Status : Definitief S.G. Waterland voor aangepast sporten Statuten Versie : 2.0 Datum : 21 mei 1984 Status : Definitief Inhoudsopgave Artikel 1: Naam, zetel en duur... 2 Artikel 2: Doel... 2 Artikel 3: Vermogen... 2 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de stichting Dorpsraad Vessem

Huishoudelijk Reglement van de stichting Dorpsraad Vessem Huishoudelijk Reglement van de stichting Dorpsraad Vessem Begripsbepaling Artikel 1 1. Huishoudelijk reglement: het huishoudelijk reglement zoals bedoeld in het desbetreffende artikel in de statuten van

Nadere informatie

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013)

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) STATUTEN STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) Definitie Artikel 1 Schriftelijk 1. Onder schriftelijk wordt in deze statuten tevens verstaan een langs elektronische weg toegezonden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Veluws Fundament

Huishoudelijk reglement Stichting Veluws Fundament Huishoudelijk reglement Stichting Veluws Fundament Huishoudelijk reglement Vastgesteld in de bestuursvergadering... (en bijgesteld in de vergadering van...) Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt

Huishoudelijk Reglement van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt Huishoudelijk Reglement van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt 1 Inleiding 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement (hierna: HR) van de Buurtvereniging Pelgrim-buurt (hierna: PB) omvat een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FODOK

Huishoudelijk reglement FODOK Huishoudelijk reglement FODOK I. VAN HET BESTUUR a. Het bestuur telt een minimum van drie leden. b. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, eventueel aangevuld met

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nienoo

Beleidsplan Stichting Nienoo Beleidsplan Stichting Nienoo 2017-2019 Februari 2017 Stichting Nienoo Eduard Wintgensstraat 35 6446 SM Brunssum Telefoon: 045 20 55 647 Email: info@nienoo.nl IBAN: NL07RABO0191815683 KvK: 60651504 Versie

Nadere informatie

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Vriendenkring Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum, en is gevestigd in de gemeente: Schoonhoven. DUUR

Nadere informatie

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA 1 OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie: 16 september 2013) DOEL EN TAAK Artikel 1. Het doel van de vereniging is: 1. het bevorderen van de betrokkenheid van de ouders

Nadere informatie

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES Begripsbepalingen Artikel 1 Definities Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: HBV BRES de vereniging Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie