Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze van de Stichting CPO Gelderland Kring van Deelnemers... 3 Vergaderregels deelnemersoverleg... 3 Frequentie... 3 Agenda Deelnemersoverleg... 3 Verslagen... 4 Taken en bevoegdheden deelnemers... 4 Deelname aan de Stichting CPO Gelderland... 4 Werving en Selectie Deelnemers... 4 Bijdragen deelnemers... 4 Commissies... 6 Locatiecommissies... 6 Toewijzing bouwkavels binnen een locatiecommissie... 7 Vergaderingen locatiecommissies... 7 Website commissie... 7

2 Inleiding Stichting CPO Gelderland wil de belangen behartigen van burgers die in collectief particulier opdrachtgeverschap eigen woningen willen realiseren. De nadruk ligt op specifieke projecten voor 55+ woningen. De Stichting CPO Gelderland is opgericht op 25 augustus De doelstellingen van de stichting zijn vastgelegd in de statuten, welke gepubliceerd staan op de website van de stichting. Stichting CPO Gelderland wil in haar ontwikkelingen een brede maatschappelijke meerwaarde realiseren. Dit betekent dat bij voorkeur binnen elk project gestreefd wordt naar: Een goede mix van betaalbare woningen en woningen in het hogere segment. Toepassing van experimentele en economisch verantwoorde energiemaatregelen. Meerwaarde voor de omgeving waarin een ontwikkeling wordt gerealiseerd De Stichting heeft formeel enkel bestuursleden en geen leden. Wel bestaat de mogelijkheid om deelnemer te worden in een kring van deelnemers. Om de doelstellingen en werkwijze van de kring van deelnemers effectief te organiseren, is dit huishoudelijke reglement opgesteld. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten en wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige bestuur van de stichting. Het huishoudelijk reglement kan worden aangepast in geval van wijzigingen in de werkwijze, uitbreiding van de activiteiten of anderszins relevante herzieningen in het beleid en/of activiteiten van de Stichting CPO Gelderland als geheel. De wijziging moet voorgelegd worden aan de kring van deelnemers zodat zij daarover hun mening kunnen vormen en geven. Elk jaar, in de vergadering welke voorafgaand aan een deelnemersvergadering, wordt het huishoudelijk reglement geëvalueerd door het bestuur en zo nodig aangepast of herzien. Het huishoudelijk reglement dient in de praktijk als handleiding voor de bij de stichting aangesloten kring van deelnemers en de daaruit samen te stellen commissies.

3 Werkwijze van de Stichting CPO Gelderland. Kring van Deelnemers Omdat een stichting, behoudens bestuursleden, formeel geen leden kent, is een kring van deelnemers gevormd welke bestaat uit deelnemers die geregistreerd staan bij de stichting. Zij kunnen meedenken en meepraten over het beleid. Uit deelnemers kunnen commissies worden gevormd die ad hoc of structureel de activiteiten van het bestuur ondersteunen. Een specifiek type commissies zijn zogenaamde locatiecommissies. (zie het hoofdstuk: Locatiecommissies) Vergaderregels deelnemersoverleg Frequentie De kring van deelnemers vergadert ten minste eenmaal per jaar, conform een schema wat via de website gepubliceerd wordt. Op de deelnemersvergaderingen worden lopende en nieuwe locaties cq ontwikkelingen besproken en bediscussieerd. Tijdens deze vergaderingen presenteren de locatiecommissies hun plannen en resultaten. Gestreefd wordt om jaarlijks een algemene deelnemersvergadering te combineren met een ontmoetingsdag waar breder en uitgebreider aandacht besteed wordt aan alles wat de stichting aangaat. De vergaderingen van de kring van deelnemers worden voorgezeten door een van de leden van het bestuur van de stichting. Daarnaast kunnen de overige bestuursleden deelnemen aan het deelnemersoverleg. Agenda Deelnemersoverleg Het bestuur van de stichting, deelnemers, planontwikkelaars en commissies kunnen voor de vergadering agendapunten inbrengen; daarna wordt de agenda opgesteld en g d. In principe wordt de vergadering afgewerkt volgens de agenda; maar op verzoek kan de voorzitter van die volgorde afwijken. De voorzitter kan staande de vergadering besluiten een of meerdere punten door te schuiven naar een volgende vergadering. Belangrijke agendapunten kunnen worden toegevoegd bij de vaststelling van de agenda aan het begin van de vergadering. Het indienen van agendapunten dient zo tijdig mogelijk te geschieden bij de voorzitter.

4 Verslagen Van elke vergadering wordt een verslag (met activiteiten overzicht) gemaakt, dat zo snel mogelijk na de vergadering wordt verspreid onder de deelnemers en wordt samengevat op de website. Taken en bevoegdheden deelnemers Deelnemers/individueel kunnen: de deelnemersvergaderingen bijwonen en meepraten eigen initiatieven ontwikkelen om een vergadering bijeen te roepen voor de bestuursvergaderingen een thema of voorstel inbrengen zitting nemen in een commissie Deelname aan de Stichting CPO Gelderland Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de stichting CPO Gelderland door deelnemer te worden. Elke deelnemer ontvangt na overmaking van het entreebedrag bij deelname een opvolgend CPO nummer. Aan dit nummer kunnen rechten ontleend worden bij o.a. de toewijzing van bouwkavels. Indien meerdere deelnemers op een dag toetreden, zal het CPO nummer door loting vastgesteld worden. Nieuwe deelnemers kunnen op basis van de website zich oriënteren op de concrete locaties en op de locaties die afgevallen zijn of nog in voorbereiding. Eventueel gaat deze deelnemer een gesprek aan met een of meerdere locatiegroep-woordvoerders en vervolgens kan deze nieuwe deelnemer aangegeven voor welke locatie hij kiest. Werving en Selectie Deelnemers In principe kan iedereen die dit wenst en de doelstellingen en het huishoudelijk reglement onderschrijft deelnemer worden van de kring van deelnemers. Bijdragen deelnemers Men wordt deelnemer door het overmaken van een jaarlijks bedrag. De kosten zijn 25 per jaar. Van nieuwe deelnemers wordt een eenmalig entreebedrag gevraagd van 100,- voor het eerste jaar. Beide bedragen gelden per beoogde wooneenheid c.q. kavel. Echtparen/Partners kunnen beiden deelnemen aan de kring van deelnemers. De participaties worden automatisch voor een jaar verlengd, tenzij de Stichting CPO Gelderland vóór 15 november van het lopende jaar uw schriftelijke opzegging/wijziging heeft ontvangen. Bij beëindiging/wijziging van de participatie in de loop van het jaar blijft over het gehele jaar verschuldigd. Bij opzegging ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

5 Indien door directe of indirecte bemiddeling van de stichting een (grond)transactie plaatsvindt tussen een deelnemer en een (grond)aanbieder dan wordt door de stichting een eenmalige fee in rekening gebracht van 3,- per vierkante meter bouwgrond. Voor niet grondgebonden woningen (appartementen) zal een fee in rekening gebracht worden van 10,- per vierkante meter bruto vloeroppervlak (BVO) Transacties zullen voor locaties in de regio Liemers en Arnhem lopen via notariskantoor Laarberg en voor de regio achterhoek via notariskantoor Brinkman. De stichting zal voor de uitoefening van haar taken naast de deelnemersbijdragen, inkomsten trachten te verwerven door middel van subsidies.

6 Commissies De commissies: worden gevormd voor het organiseren en uitvoeren van uiteenlopende activiteiten worden gevormd door deelnemers kunnen ad hoc of structureel zijn externe deskundigen kunnen zitting hebben in een commissie. Dit kan zijn voor een onderzoek project denktank of beleidszaken er is een budget beschikbaar te bepalen door het bestuur commissies werken binnen de richtlijnen van het bestuur bestuur is eindverantwoordelijk, stuurt de commissie en is bevoegd de commissie te ontbinden wanneer daar aanleiding toe is elke commissie heeft een contactpersoon in het bestuur namen van de commissieleden staan vermeld op de site met een contactadres Locatiecommissies Het bestuur kan overgaan tot het instellen van zogenaamde locatiecommissies indien voor een locatie een of meerdere deelnemers serieus geïnteresseerd zijn. Potentiële bouwlocaties worden eerst zo goed mogelijk gedocumenteerd op de website en aan de deelnemers gepresenteerd. Alle deelnemers krijgen de kans om voor deze locatie te kiezen. (Op volgorde van het inschrijfnummer, zoals vermeld in de intentieovereenkomst). Dit kan betekenen dat bestaande locatiecommissies in de situatie komen dat voor hun locatie minder of zelf te weinig deelnemers overblijven. Aan nieuwe locaties stellen we daarom wel de volgende minimale eisen: Het aantal kavels moet bekend zijn. Er moet indicatie voor de grondprijs bekend zijn. Er moet een indicatie zijn voor de verwachte start bouw. Elke locatiecommissie krijgt bij aanvang een uitgebreide schriftelijke instructie mee, waarin met name de reeds gemaakte afspraken met alle betrokken (markt)partijen zijn gemaakt. Deze afspraken dienen door elke locatiecommissie nauwgezet nagekomen te worden. Binnen de afgegeven instructie krijgt een locatiecommissie ruime bevoegdheid om naar eigen inzicht te handelen. Elke locatiecommissie wordt namens het bestuur begeleid door een vaste planontwikkelaar en dient onderling de taken te verdelen. Elke locatiecommissie dient op regelmatige basis (middels de website) bestuur en overige deelnemers op de hoogte te houden van voortgang, nieuwe ontwikkelingen, leermomenten etc.

7 Toewijzing bouwkavels binnen een locatiecommissie Elke deelnemer die zich aansluit bij een locatiecommissie ontvangt een locatie-inschrijfnummer, waaraan rechten ontleend kunnen worden bij het toewijzen van bouwkavels. Bij toetreding van meer dan een deelnemer op dezelfde datum, zal een locatie-inschrijfnummer worden toegekend op volgorde van CPO nummer. Door het bestuur van de stichting kunnen vooraf individuele deelnemers voorrang krijgen bij het toekennen van een locatie-inschrijfnummer indien bijvoorbeeld specifieke inzet of betrokkenheid van een deelnemer bij deze locatie dit rechtvaardigt. Vergaderingen locatiecommissies De locatiegroepen maken onderling afspraken maken hoe, wanneer/hoe vaak ze vergaderen. Website commissie Het actueel houden van de website wordt gedaan door een website commissie. De website van de stichting bevat een openbaar gedeelte en een intern gedeelte, een zogenaamd intranet waar alleen deelnemers toegang toe hebben middels een inlognaam en wachtwoord. Voor informatie die op het openbare gedeelte gepubliceerd wordt dient het bestuur van de stichting goedkeuring te verlenen. Het intranet staat ten dienste van deelnemers en commissies, en mag alleen gebruikt worden voor informatie en voor teksten ten behoeve van CPO Gelderland. Overige tekst zal worden verwijderd. De inhoud mag niet beledigend zijn of anderszins bezwaarlijk. Op de website is de deelnemer terug te vinden in het deelnemersbestand. De deelnemer krijgt een inlogcode waarmee hij op het besloten deel van de website kennis kan nemen van de verslagen van de bestuursvergaderingen, ontmoetingsdagen, het beleidsplan en het huishoudelijk reglement en andere relevante informatie. Het is mogelijk commerciële advertenties te plaatsen op een daartoe bestemd deel van de homepage van de Stichting CPO Gelderland. Plaatsing en kosten zijn te bepalen door het bestuur. Adres van de website:

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt

Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement Stichting Bavel Beweegt Huishoudelijk Reglement juni 2017 1 A. De Stichting Bavel Beweegt bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in

Nadere informatie

Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden

Taken en bevoegdheden van bestuur en bestuursleden Huishoudelijk reglement van de Vereniging Collectief In Reiki Kracht En Liefde (Vereniging CIRKEL) versie 1.1 Vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering dd: 09-april-2016 A -Begripsbepaling In dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Considerans Dit reglement is een aanvulling op de statuten van de stichting Mentorschap West Brabant (MWB) en kan jaarlijks worden gewijzigd in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo Huishoudelijk reglement van de Vereniging Mens en Milieuvriendelijk Wonen Almelo Vastgesteld in de ledenvergadering van 5 oktober2016 Algemeen Het Huishoudelijk Reglement bevat een aantal regels als aanvulling

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement Stichting Care4Needs

Model Huishoudelijk reglement Stichting Care4Needs Model Huishoudelijk reglement 2017-2019 Stichting Care4Needs 01-12-2016 Begripsbepaling Vastgesteld in de bestuursvergadering 01-12-2016 In dit reglement wordt verstaan onder: de stichting: de Stichting

Nadere informatie

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND

CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND CONCEPT Huishoudelijk Reglement van de VERENIGING IAF NEDERLAND Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: 1. de vereniging: de Vereniging International Association of Facilitators Netherlands

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Romboutslaan 20 3312 KP Dordrecht 06-4421 5656 www.brugwachtershuisjes.nl info@brugwachtershuisjes.nl Huishoudelijk Reglement Stichting Brugwachtershuisjes 14 oktober 2015 versie: definitief A. De Stichting

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg Huishoudelijk reglement 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg, gevestigd te Tilburg

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement bestuur van stichting Buurtservicepunt

Huishoudelijk reglement bestuur van stichting Buurtservicepunt Huishoudelijk reglement bestuur van stichting Buurtservicepunt Huishoudelijke reglement voor het bestuur van stichting Buurtservicepunt Begripsbepaling In dit Huishoudelijk reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010 Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide Op basis van artikel 14a lid 2 van de Statuten van Stichting De Bastide heeft het bestuur onderstaand huishoudelijk reglement vastgesteld. Indien Stichting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen

Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen We gaan het samen doen! Leunen 2015-01-05 Huishoudelijk Reglement van de stichting Samen in Leunen Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald.

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald. Huishoudelijk reglement LEDEN EN DONATEURS Artikel 1 Lid is een ieder die beantwoordt aan de omschrijving, gegeven in de statuten. De vereniging kent donateurs, deze zijn geen lid. Donateurs hebben toegang

Nadere informatie

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur STATUTEN SGS - 1 - STATUTEN SGS Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht op twee en twintig augustus negentienhonderd één en dertig en draagt de naam Stichts-Gooise Schaakbond en is gevestigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Opgericht bij notariële acte d.d. 11 februari 1991 en ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van koophandel en fabrieken voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT KONINKLIJKE VERENIGING VOOR ORGANISTEN EN KERKMUSICI Artikel 1 LEDEN Leden worden door de secretaris van de vereniging ingeschreven. Artikel 2 De benoeming tot lid van verdienste

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1.

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging DE BEUKHOEVE, Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1. STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. * Naam en zetel Artikel 1. a. De vereniging draagt de naam: "Volkstuindersvereniging De Beukhoeve" en is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A.

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Huishoudelijk Reglement ( vast te stellen op 14 oktober 2015 ) Artikel 1: ALGEMEEN 1.1 De Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. [hierna: de Coöperatie] is gevestigd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers

Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van 30 maart 2017 ARTIKEL 1 NAAM, ZETEL A. De beroepsvereniging draagt de naam LANDELIJKE

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van: Vereniging Het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek

Huishoudelijk Reglement van: Vereniging Het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek Huishoudelijk Reglement van: Vereniging Het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek Algemeen Dit reglement is onafscheidelijk met de statuten van Vereniging Het Nederlandse Fjordenpaarden Stamboek verbonden.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG)

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Gaasterland (ECG) Dit Huishoudelijk Reglement is opgesteld in overeenstemming met en in aansluiting op de statuten van Energiecoöperatie Gaasterland (ECG). Definities

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF)

Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF) Huishoudelijk reglement Energie Coöperatie Folsgare (ECF) Dit Huishoudelijk Reglement is opgesteld in overeenstemming met en in aansluiting op de statuten van Energie Coöperatie Folsgare (ECF). Definities

Nadere informatie

Statuten tuinvereniging Kringloop

Statuten tuinvereniging Kringloop Statuten tuinvereniging Kringloop UITTREKSEL UIT DE STATUTEN Naam, duur en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging Gifloos Tuinieren en Schone Energie-opwekking 'Kringloop Dordrecht'.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Zon op xxx. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4

Huishoudelijk Reglement Zon op xxx. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4 Artikel 1 Dit reglement geeft invulling aan de in Artikel 17 van de statuten van de coöperatie vastgelegde mogelijkheid een huishoudelijk reglement op te stellen. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Juni 2016 Definitieve versie, 22 juni 2016 Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe Dingspellaan 173, 7824 GH Emmen Postbus 1082, 7801 BB Emmen Tel.nr. 0591-62 22 26 E-mail: info@huurdersfederatie.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement genootschap Kunstliefde

Huishoudelijk reglement genootschap Kunstliefde Huishoudelijk reglement genootschap Kunstliefde Dit huishoudelijk reglement is complementair aan de statuten van het genootschap Kunstliefde en regelt de dagelijkse gang van zaken binnen het Genootschap.

Nadere informatie

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement A Algemeen A1 De basis voor dit reglement is gelegen in Artikel 22 lid 1 van de Statuten. Het bevat nadere regels voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.V. Leonardo da Vinci

Huishoudelijk Reglement S.V. Leonardo da Vinci Huishoudelijk Reglement der studievereniging Leonardo da Vinci, behorende bij de statuten van de vereniging vastgesteld d.d. 13 januari 2003 waarin opgenomen de wijzigingen vastgesteld door de algemene

Nadere informatie

a. WHW: Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (van 8 oktober 1993, te raadplegen op

a. WHW: Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (van 8 oktober 1993, te raadplegen op STATUTEN VMH Artikel 1: Begripsbepalingen In deze statuten wordt verstaan onder: a. WHW: Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (van 8 oktober 1993, te raadplegen op www.overheid.nl/bwbr00005682);

Nadere informatie

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam Inhoudsopgave 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Opgeslagen op:23 november 2015 1 Inleiding Dit is het beleidsplan van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging KunstKring Ruurlo

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging KunstKring Ruurlo Huishoudelijk Reglement van de Vereniging KunstKring Ruurlo Versie April 2015, waarin de besluiten zijn opgenomen van de Algemene Ledenvergadering van de KunstKring Ruurlo, gehouden op 24 April 2015, die

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 van Stichting GUV Goede doelen fonds

BELEIDSPLAN 2019 van Stichting GUV Goede doelen fonds Stichting GUV Goede doelen fonds RSIN/fiscaal nummer: 858870046 http: //www.guv.nl/guvgoededoelenfonds Goede doelen fonds Postadres: Postbus 41, 7120 AA Aalten Telefoon 0543-491270 E-mail goededoelenfonds@guv.nl

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden Statuten Ecolonie Artikel 1 Met de huidige statuten is door de betrokkenen een vereniging opgericht volgens de wet van 1 juli 1901 en het dekreet van 16 augustus 1901 onder de titel: ECOLONIE, CENTRE ECOLOGIQUE

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn ALGEMEEN Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Oudervereniging Basisschool Essesteijn en is opgericht op 1 augustus 1993. Zij is gevestigd in Voorburg.

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Algemene voorwaarden register van toepassing op erkend lid zzp-er

Algemene voorwaarden register van toepassing op erkend lid zzp-er Algemene voorwaarden register van toepassing op erkend lid zzp-er Stichting Erkenningsregeling Omgevingsrecht, gevestigd aan de Rijnhavenkade 8, 2404 HB te Alphen aan de Rijn, ingeschreven onder KvK-nummer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SSA

Huishoudelijk reglement SSA Huishoudelijk reglement SSA Laatst gewijzigd: januari 2017 Inhoud 1 Afkortingen... 3 2 Algemene bepalingen... 3 3 Doel van SSA... 3 4 Bestuur... 4 5 Bestuursfuncties... 4 6 Werving nieuw bestuur... 5 7

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit

STATUTEN. s.c.vlaardingen-holy. Goedgekeurd ALV Akte Notaris Koninklijk besluit STATUTEN s.c.vlaardingen-holy Goedgekeurd ALV 25-2-1991 Akte Notaris 26-4-1991 Koninklijk besluit Dit document bevat de volledig overgenomen tekst van de statuten. Het document is zorgvuldig gecontroleerd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Inhoudsopgave Pagina Inwerkingtreding 2 Begripsbepaling 2 Artikel 1 Lidmaatschap 2 Artikel 2 Geldmiddelen 3 Artikel

Nadere informatie

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN Inhoud NAAM, ZETEL EN DUUR... 4 1. Naam... 4 2. Vestiging... 4 3. Duur... 4 4. Historie... 4 5. Verenigingsjaar... 4 DOEL, ACTIVITEITEN EN MIDDELEN... 4

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Inhoudsopgave 1. Begrippen... 1 2. De organisatie... 2 2.1 Het bestuur... 2 2.2 De directie... 3 2.3 College van Advies... 3 2.4 Klachtenfunctionaris...

Nadere informatie

Bestuur van de EGHW Januari 2012

Bestuur van de EGHW Januari 2012 Bestuur van de EGHW Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Bestuur / Oudstenraad PAG. 3 2. Verantwoordelijkheden PAG. 3 3. Voorwaarde voor oudstenschap PAG. 3 4. Procedure aanstelling oudsten PAG. 3 5. Evaluatie

Nadere informatie

OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE

OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE 12/05/2010 Beleidsplan voor de Stichting Collectieve Marorgelden Israel (SCMI) Tel Aviv, mei 2010 1 van 6 . 1. Achtergrond De ter inleiding in het beleidsplan

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

LOTINGREGLEMENT BOUWKAVELS HELMOND 2011

LOTINGREGLEMENT BOUWKAVELS HELMOND 2011 LOTINGREGLEMENT BOUWKAVELS HELMOND 2011 ARTIKEL 1 DEFINITIES 3 ARTIKEL 2 INWERKINGTREDING 3 ARTIKEL 3 TITEL 3 ARTIKEL 4 DOEL EN TOEPASSINGSBEREIK 4 ARTIKEL 5 KENNISGEVING VAN BOUWKAVELUITGIFTE, WIJZE VAN

Nadere informatie

Energie Coöperatie Boxtel

Energie Coöperatie Boxtel Energie Coöperatie Boxtel Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen 1.1 De Energie Coöperatie Boxtel [hierna: de coöperatie] is gevestigd te Boxtel en opgericht op 21 november 2012. 1.2 Het doel van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement In dit huishoudelijk reglement wordt, tenzij anders vermeld, aan de navolgende woorden en termen de hieronder aangegeven betekenis gehecht: De Kring De rechtspersoonlijkheid bezittende

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A.

Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A. Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A. Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen 1.1 De Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A. [hierna: de coöperatie] is gevestigd te Oosterhout en opgericht

Nadere informatie

Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T

Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T Stichting Passionate Bulkboek D I R E C T I E S T A T U U T Directiestatuut Stichting Passionate Bulkboek Het bestuur van de Stichting Passionate Bulkboek - overwegende dat de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging voor Beleidsonderzoek Hoofdstuk 1 t/m 5 vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering d.d. 13 november 2003 Hoofdstuk 6 vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting KidzKlix

Huishoudelijk Reglement van de Stichting KidzKlix Huishoudelijk Reglement van de Stichting KidzKlix Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. De stichting: de Stichting KidzKlix, gevestigd te Nijkerk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

² Als genodigden kunnen worden toegelaten: 1. de hoogste rechtscolleges van het gastland;

² Als genodigden kunnen worden toegelaten: 1. de hoogste rechtscolleges van het gastland; Reglement van orde van de Conferentie van Europese Grondwettelijke Hoven Art. 1 Grondslag Het reglement van orde van de Conferentie berust op de statuten van de Conferentie van Europese Grondwettelijke

Nadere informatie

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen---------------------------------------------------------------------

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- Huishoudelijk Reglement Machiavelli Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement is bedoeld om de samenstelling, coördinatie,

Nadere informatie

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014 Stand Together Statuten en Huishoudelijk reglement Schiedam, 27 augustus 2014 Pagina 1 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Stand Together. In de verdere artikelen van deze Statuten en in het

Nadere informatie

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Onze vereniging maakt deel uit van een samenwerkingsverband die tot doel heeft om op

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Lotingsreglement bouwkavels Van Hierdenhof bouwnummers 2 t/m 14 behoudens bouwnummer 4.

Lotingsreglement bouwkavels Van Hierdenhof bouwnummers 2 t/m 14 behoudens bouwnummer 4. Lotingsreglement bouwkavels Van Hierdenhof bouwnummers 2 t/m 14 behoudens bouwnummer 4. Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: bouwkavel: gegadigde: ontwikkelaar: notaris: een nader

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe

Huishoudelijk reglement van de Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe Huishoudelijk reglement van de Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe 1- Het bestuur. 2- De donateur en buitengewoon begunstiger. 3- Het periodiek, de redactie en de publicaties. 4- Vertegenwoordiging.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden.

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld krachtens artikel 10 van de statuten. Indien en voor zover vereist voor een goed begrip van dit Huishoudelijk Reglement, dient een verwijzing naar een enkelvoud

Nadere informatie