Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1

2 Omdat iedereen vakantie verdient en recht heeft op een adempauze, op ervaringen die energie geven. Om tot rust te komen in een andere omgeving en de batterijen weer op te laden. Om nieuwe dingen te ontdekken en samen te zijn. Toerisme Vlaanderen gelooft in de positieve effecten van vakantie en wil daarom iedereen de kans geven op vakantie te gaan. Want vakanties zijn een bron van verhalen. De mooie verhalen, daar doen we het voor. De moeilijke, daar werken we aan.

3

4 het had tot dag drie geduurd. de wind in haar haren. hoofd leeg geblazen. adempauze. ze hadden zelfs hartelijk gelachen samen. tot dag drie. maar het was de moeite geweest. het sparen. de zorgen: of ze goed ontvangen zouden worden, hoe ze op hun bestemming zouden geraken, of de kinderen zich zouden gedragen... ze was sterker terug gekeerd. een verhaal rijker.

5

6

7

8 hij had een tas nodig. wat geld. hij had een plan nodig. maar vooral ook durf: om een stap uit zijn eigen wereld te zetten. grenzen verkennen. grenzen verleggen. want ook dat is vakantie: nieuwe dingen doen. ontdekken waar je van geniet. plannen maken en op pad durven gaan. ook als het regent. durven de wereld instappen om achteraf jezelf een pluim te kunnen geven: vervoer geregeld, dingen uitgezocht, budget in de gaten gehouden én een ervaring rijker.

9

10

11

12 uitgelaten. uitbundig. luid en met veel samenzweerderigheid kwamen ze van de bus gevlogen. hoofd nog op vakantie. heimwee overleefd. ze straalden kracht uit. en energie. weer wat groter geworden. ook al hadden ze bang afgeteld en eng gedroomd. toch waren ze blij achteraf. het was zo anders dan wat ze kenden. ze hadden vrienden gemaakt en nieuwe dingen geproefd. banden gesmeed en kampen gebouwd. het had hen goed gedaan: zorgeloos ravotten. deze dagen krijgen een plek in hun hart.

13

14

15

16

17 samen voor de kinderen zorgen. ze had niet gedacht het zo ontspannend kon zijn. opgaan in een groep en delen. rond kijken, ademen, blik op scherp en alles op je af laten komen. voelen dat je niet alleen bent en durven loslaten. even alles vergeten. vakantie. het is alsof je de wereld opnieuw aankan. omdat je onder de mensen bent geweest en aan niets anders hebt gedacht dan aan hier en nu. omdat je samen bent. omdat je je gedragen voelt. een vakantieherinnering die kracht geeft.

18

19

20

21 waarom ook niet. iedereen is welkom. mensen aarzelen soms, maar respect en discretie zijn een deel van de job. grote portemonnee of niet. iedereen verdient vakantie. of je nu boekt met korting of niet. dat verandert niets aan de kwaliteit van het aanbod. wij zijn gewoon om met verschillen om te gaan. maar die doelgroep bereiken kan alleen samen. met alle partners. en daarvoor is er een link nodig tussen vraag en aanbod. tussen organisaties en toeristische partners. perspectieven openen en bruggen bouwen.

22

23

24

25

26 We hebben allemaal wel eens nood aan vakantie. goesting veerkracht vertrouwen Een andere omgeving geeft ons de kans om tot rust te komen en de batterijen weer op te laden. Bij het horen van het woord vakantie dwalen onze gedachten bijna automatisch af naar mooie herinneringen. Vakantie betekent vaak een heerlijke tijd: een periode van ontspanning, van tijd voor anderen én onszelf. Vakantie is bovendien leerrijk. We komen in contact met andere culturen, plaatsen en gebruiken. Tijdens zo n vakantie leren we nieuwe vaardigheden, verruimen we onze horizon en openen zich perspectieven. Vakantie is gezond en heeft tal van voordelen voor lichaam en geest. We hebben minder stress en krijgen meer zelfrespect en -vertrouwen. Vakantie verbetert de communicatie en verstevigt familiebanden. Maar vakantie nemen moet je durven. Iemand die nog nooit op vakantie ging, vindt heel wat zaken niet vanzelfsprekend. Vaak gestelde vragen zijn: Wie geeft de kat te eten als ik er niet ben? Hoe raak ik op mijn bestemming? Wat zeg ik aan de eigenaar als ik aankom? Wat neem ik mee

27 durf naar het vakantiehuisje? Gaan de kinderen zich niet vervelen? Wat moet er in de koffers? Velen willen op vakantie, maar durven de stap niet te zetten. Schaamte en schuldgevoel steken vaak de kop op. Mag ik mij dit wel veroorloven? Wat denken de mensen? Iedereen zal zien dat ik niet veel heb. Hoe vertel ik dit aan mijn budgetbegeleider? Ik kan dit niet in één keer betalen. Vakantie mag dan een recht voor iedereen zijn, niet iedereen kan even makkelijk de stap zetten. verbinden Vakantie maken we samen. De unieke samenwerking van toeristische partners en sociale organisaties maakt het verschil. Samen met de toeristische sector. Vakantieparticipatie in Vlaanderen is uniek door zijn samenwerking met de toeristische privésector. Verschillende Vlaamse toeristische aanbieders kennen op vrijwillige basis kortingen toe aan een doelgroep die anders niet zou participeren. Een attractie of verblijf weegt zelf af hoe groot zijn sociaal engagement kan zijn. Vakantie is niet goedkoop. Verschillende van de toeristische partners gaan tot 50%, soms tot 75% korting op hun normaal tarief. Het kostenplaatje loopt al snel op. Een toegangsticket of verblijfplaats maakt nog maar een deel van de vakantiekost. Ook het vervoer vraagt een flinke hap uit het budget. Eens ter plekke, komen er dan nog allerlei kosten bij: een drankje, een ijsje, een uitstap... Het hoort allemaal bij vakantie, maar weegt vaak zwaar door in de portemonnee. Samen met sociale organisaties. Het is cruciaal dat de sociale tarieven enkel gebruikt worden door de mensen voor wie ze bedoeld zijn. Daarom vervullen sociale organisaties een fundamentele rol als brugfunctie tussen de vakantieganger en Steunpunt Vakantieparticipatie en tussen de vakantieganger en de attractie of het verblijf. Voor mensen met een klein inkomen is een vakantie dan ook niet altijd evident. Zij moeten keuzes maken en voor vakantie en vrije tijd schiet er meestal geen of heel weinig geld over. De lidorganisaties van het Steunpunt staan ervoor garant dat de sociale tarieven in de juiste handen terechtkomen. Vakantiegangers vertellen hoe cruciaal de ondersteuning van hun organisatie is.

28 Een krachtig netwerk Vlaanderen kent een sterke en lange traditie op het gebied van vakantievoorziening voor mensen met een laag inkomen. Ondernemers vinden in het partnerschap een manier om hun hart te laten zien, meer consumenten te bereiken, nieuwe opportuniteiten te ontdekken, innovaties te lanceren en aan een positief imago te werken. Sociale lidorganisaties geloven in de positieve effecten van vakantie. Ze zorgen ervoor dat mensen de stap zetten en begeleiden hen in alle facetten van het proces. Want iedereen verdient vakantie. Het brede netwerk brengt expertise, goodwill en maatschappelijke verantwoordelijkheid samen. Een netwerk waarin alle partners investeren, elkaar versterken en bouwen aan een gedeelde toekomst. Het Steunpunt is een kruisbestuiver en een hefboom van een netwerk waarin iedereen investeert. Word partner! Neem contact op met Steunpunt Vakantieparticipatie. Een medewerker komt dan langs om afspraken te maken en ideeën te exploreren. Een toeristische aanbieder weegt zelf af hoe groot zijn engagement kan zijn en sluit met het Steunpunt een contract af dat bepaalt welke tarieven er voor een bepaalde periode geldig zijn. De kosten voor promotie, coördinatie en bekendmaking worden gedragen door Toerisme Vlaanderen. De korting op verblijf of toegangsticket is voor rekening van de aanbieder. Een sociale organisatie onderschrijft de werkprincipes door een charter te ondertekenen. De inspanningen van veel organisaties en hun vrijwilligers zijn onbetaalbaar. Steunpunt Vakantieparticipatie: garandeert dat het aanbod enkel terechtkomt bij mensen met een laag inkomen die anders niet op uitstap of vakantie gaan; waakt over het correct benaderen van de doelgroep en voorkomt stigmatisering; publiceert elk jaar 2 vakantiegidsen die een overzicht geven van daguitstappen, groepsverblijven, georganiseerde vakanties en individuele vakanties; plaatst het aanbod uit de jaarlijkse vakantiegidsen online; organiseert jaarlijks een forum waar toeristische aanbieders, sociale organisaties en vakantiegangers elkaar ontmoeten bij de lancering van de nieuwe vakantiegidsen; is facilitator van een groot netwerk dat vakantie mogelijk maakt voor mensen in armoede.

29 Het Steunpunt Vakantieparticipatie is een netwerk van mensen die houden van vakantie. Het bruist van mooie, inspirerende en vaak moedige verhalen. Wat leeft in het netwerk kun je lezen op de site: veerkracht goesting durf vertrouwen verbinden Dank aan alle vakantiegangers die ons postkaartjes sturen en hun verhalen willen delen. Dank aan alle sociale organisaties voor het promoten van het vakantieaanbod en voor de begeleiding op maat van elke vakantieganger. Dank aan de toeristische partners voor het sociaal hart en het warm onthaal.

30 Dit beeldenboek illustreert het onderzoek Iedereen verdient vakantie - Ontwikkeling in de facilitering van toerisme voor mensen in armoede samengesteld door Lynn Minnaert (2013). Verantwoordelijk Uitgever: Peter De Wilde, administrateur-generaal Toerisme Vlaanderen Coördinatie: Marianne Schapmans, Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61, 1000 Brussel Alle rechten voorbehouden. Behoudens de uitdrukkelijke bij wet bepaalde uitzonderingen, mag niets uit deze uitgave worden verveelvoudigd, opgeslagen in geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, op welke wijze ook, zonder de voorafgaande en schriftelijke toestemming van de uitgever. Wettelijk Depot: D/2014/5635/2/1 Concept en vorm: llot - grafisch ontwerp I info@llot.be I Fotografie: Marc Wallican I Vakantieverhalen: Liselotte Courtens Redactie: Ilse Strobbe I Vertaling: Lynn Minnaert

31

Beeld & tekst uit de praktijk van het Steunpunt Vakantieparticipatie

Beeld & tekst uit de praktijk van het Steunpunt Vakantieparticipatie Beeld & tekst uit de praktijk van het Steunpunt Vakantieparticipatie Iedereen verdient vakantie! Steunpunt Vakantieparticipatie www.vakantieparticipatie.be Als ik terugdenk aan mijn jeugd, herinner ik

Nadere informatie

Steunpunt Vakantieparticipatie

Steunpunt Vakantieparticipatie Steunpunt Vakantieparticipatie Stappenplan voor reservaties Iedereen verdient vakantie! Steunpunt Vakantieparticipatie - Toerisme Vlaanderen - Grasmarkt 61-1000 Brussel Tel.: +32 2 504 03 91 Fax: +32 2

Nadere informatie

Steunpunt Vakantieparticipatie

Steunpunt Vakantieparticipatie Steunpunt Vakantieparticipatie Stappenplan voor reservaties Iedereen verdient vakantie! Steunpunt Vakantieparticipatie - Toerisme Vlaanderen - Grasmarkt 61-1000 Brussel Tel.: +32 2 504 03 91 Fax: +32 2

Nadere informatie

Beste, Veel lees- en reflecteerplezier, Steunpunt Vakantieparticipatie 1/5

Beste, Veel lees- en reflecteerplezier, Steunpunt Vakantieparticipatie 1/5 Beste, Tijdens verscheidene evaluatiemomenten kwam de vraag om de samenwerking tussen sociale organisaties en zichtbaarder te maken. Er werd gevraagd duidelijkheid te creëren in wat het Steunpunt verwacht

Nadere informatie

Infosessie Steunpunt Vakantieparticipatie

Infosessie Steunpunt Vakantieparticipatie Infosessie Steunpunt Vakantieparticipatie Bron: Steunpunt vakantieparticipatie 15,3% (1.656.800 mensen) Van de Belgische bevolking leeft in armoede 130.000 kinderen (0-17 jaar) 9,8% Van de Vlaamse bevolking

Nadere informatie

Nieuwe ervaringen en vaardigheden. Rust en vernieuwing. Mentale en lichamelijke gezondheid. Zelfstandigheid en zelfvertrouwen

Nieuwe ervaringen en vaardigheden. Rust en vernieuwing. Mentale en lichamelijke gezondheid. Zelfstandigheid en zelfvertrouwen Rust en vernieuwing Nieuwe ervaringen en vaardigheden Mentale en lichamelijke gezondheid Zelfstandigheid en zelfvertrouwen Sociale interacties en versterking van relaties Als ik terugdenk aan mijn jeugd,

Nadere informatie

GASTVRIJ ONTHAAL VAN MENSEN IN ARMOEDE

GASTVRIJ ONTHAAL VAN MENSEN IN ARMOEDE GASTVRIJ ONTHAAL VAN MENSEN IN ARMOEDE Marina vertelt Vakantie is een basisrecht! Op weg naar vrijetijdsbesteding voor mensen in armoede Drempels om een leuke vrijetijdsbesteding te vinden: onbetaalbaar

Nadere informatie

forum 2013 kortrijk gazet Zet je verhaal kracht bij Meer nieuws en verhalen een jaar lang op

forum 2013 kortrijk gazet Zet je verhaal kracht bij Meer nieuws en verhalen een jaar lang op vakantieparticipatie forum 2013 kortrijk o gazet l i sfee ve rbeeld Al drie jaar trekken wij met ons twee naar Nieuwpoort. Genieten van de kleine dingen vooral. De zorgen blijven thuis, in de koelkast.

Nadere informatie

HOE KAN JE JOUW VERBLIJF PROFILEREN ALS FIETSVRIENDELIJK LOGIES? Zo pak je het aan

HOE KAN JE JOUW VERBLIJF PROFILEREN ALS FIETSVRIENDELIJK LOGIES? Zo pak je het aan HOE KAN JE JOUW VERBLIJF PROFILEREN ALS FIETSVRIENDELIJK LOGIES? Zo pak je het aan Verantwoordelijke uitgever: Peter De Wilde, Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61, 1000 Brussel Wettelijk depot : D/2017/5635/27/1

Nadere informatie

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden. verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden. verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand stap in de stilte www.uitgeverijmeinema.nl Ontwerp omslag: Mulder van Meurs Illustraties: Maartje van den Noort isbn 978 90 211 4326 2 nur 728 2013 Uitgeverij Meinema, Zoetermeer Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

VRIJE TIJD, EEN BASISRECHT!

VRIJE TIJD, EEN BASISRECHT! VRIJE TIJD, EEN BASISRECHT! VRIJE TIJD, EEN BASISRECHT! 2 Vrije tijd is zonder verplichtingen. Tijd waarin niets moet. Je kan je vrije tijd vrij invullen met dingen die je leuk vindt, zoals sporten, een

Nadere informatie

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) 1 WELKOM Activering Sas (Sociaal Actief Samenwerken). Activering Sas is een initiatief ontstaan uit de samenwerking van Beschut Wonen De Sprong, Psychiatrisch

Nadere informatie

HOE JE VERBLIJF PROFILEREN ALS EEN FIETSVRIENDELIJK VERBLIJF VOOR WIELERTOERISTEN? Zo pak je het aan

HOE JE VERBLIJF PROFILEREN ALS EEN FIETSVRIENDELIJK VERBLIJF VOOR WIELERTOERISTEN? Zo pak je het aan HOE JE VERBLIJF PROFILEREN ALS EEN FIETSVRIENDELIJK VERBLIJF VOOR WIELERTOERISTEN? Zo pak je het aan Wil je op lange termijn de juiste gasten aantrekken en de toekomst van je logies verzekeren? Investeer

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE LOGIESBAROMETER

AAN DE SLAG MET DE LOGIESBAROMETER AAN DE SLAG MET DE LOGIESBAROMETER 1 Je bent uitbater van een commercieel logies in Vlaanderen. Je wil een bloeiende zaak met een goede kamerbezetting. Maar heb je dat wel? Ben je concurrentieel ten opzichte

Nadere informatie

standpunt noodhulp 18 augustus 2009

standpunt noodhulp 18 augustus 2009 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

Iedereen verdient vakantie. toerismecahier. Een onderzoek naar de effecten en het belang van vakantie voor mensen in armoede

Iedereen verdient vakantie. toerismecahier. Een onderzoek naar de effecten en het belang van vakantie voor mensen in armoede toerismecahier Iedereen verdient vakantie Een onderzoek naar de effecten en het belang van vakantie voor mensen in armoede Toerisme Vlaanderen Steunpunt Vakantieparticipatie Colofon Toerisme Vlaanderen

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Deze voorziening maakt deel

Nadere informatie

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen

Ommekeer. Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij. Om uitgesloten alleen te staan. Maar kunnen naar buiten komen Ommekeer Niet meer worden uitgeschopt door de maatschappij Om uitgesloten alleen te staan Maar kunnen naar buiten komen En door reikende handen elkaar recht trekken Mekaar steunen in respect voor elkaar

Nadere informatie

Gebaseerd op ons kunstwerk Puzzelstukken voor een Ommekeer, permanent tentoongesteld in het onthaal van het Sociaal Huis van Erpe-Mere

Gebaseerd op ons kunstwerk Puzzelstukken voor een Ommekeer, permanent tentoongesteld in het onthaal van het Sociaal Huis van Erpe-Mere Gebaseerd op ons kunstwerk Puzzelstukken voor een Ommekeer, permanent tentoongesteld in het onthaal van het Sociaal Huis van Erpe-Mere In armoede moeten leven is veel meer dan geen geld hebben. Het gevoel

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

} Welzijnsschakel Puurs (De Schakel) } Vzw. } Vrijwilligers (mensen mét en zonder armoede-ervaring) } Tegen armoede en sociale uitsluiting

} Welzijnsschakel Puurs (De Schakel) } Vzw. } Vrijwilligers (mensen mét en zonder armoede-ervaring) } Tegen armoede en sociale uitsluiting 1 } Welzijnsschakel Puurs (De Schakel) } Vzw } Vrijwilligers (mensen mét en zonder armoede-ervaring) } Tegen armoede en sociale uitsluiting 2 } Locatie: Stationsstraat 1 te Puurs } Regio Klein-Brabant

Nadere informatie

Sponsordossier Vakantiekampen

Sponsordossier Vakantiekampen Sponsordossier contact Rodekruisvakanties vzw Sofie Vehent Motstraat 40 2800 Mechelen 015/44 35 11 rodekruisvakanties@rodekruis.be Armoede Wie arm is, heeft het financieel moeilijker dan anderen en leeft

Nadere informatie

10 klimaatmaatregelen voor innovatie

10 klimaatmaatregelen voor innovatie 10 klimaatmaatregelen voor innovatie We hebben als overheid de ambitie om bij de te dragen in Vlaanderen als topregio. Vandaag leven we in een context van beperking. Van meer, met minder. En nóg meer met

Nadere informatie

PERSDOSSIER TOERISME VOOR AUTISME

PERSDOSSIER TOERISME VOOR AUTISME PERSDOSSIER TOERISME VOOR AUTISME Inhoudsopgave Toerisme voor Autisme... 2 Wat doet Toerisme voor Autisme?... 2 Wie kan gebruik maken van deze stappenplannen?... 3 Hoe werkt het?... 3 Wat verstaan we onder

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

WAT KUN JE VRAGEN VOOR EEN LEZING

WAT KUN JE VRAGEN VOOR EEN LEZING WAT KUN JE VRAGEN VOOR EEN LEZING Wat kun je vragen voor een lezing? Wat goed dat je meer wilt weten over hoeveel je kunt verdienen met het geven van jouw eigen lezing. Ik ben Lisa Portengen. Ik ben al

Nadere informatie

Toerisme in Kerncijfers editie 2014

Toerisme in Kerncijfers editie 2014 Toerisme in Kerncijfers editie 2014 Toerisme in Kerncijfers editie 2014 Toerisme in Kerncijfers bundelt de voornaamste trends en cijfers over het internationale toerisme in Vlaanderen in een handige publicatie.

Nadere informatie

laat zien wie je bent

laat zien wie je bent laat zien wie je bent Wilhelminastraat 150 7573 AK Oldenzaal T 053 537 56 66 gereia@zorggroepsintmaarten.nl laat zien wie je bent Welkom. Laat zien wie je bent. 03 Welkom Gereia in Oldenzaal Gereia is

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

SLIM SOCIAAL ENGAGEMENT

SLIM SOCIAAL ENGAGEMENT SLIM SOCIAAL ENGAGEMENT ELKAAR LEREN KENNEN VERTEL AAN JE BUURMAN OVER HOE JIJ AAN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD TOERISME DOET WAT KRIJGT U VANDAAG TE HOREN - MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN IN TOERISME

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? boekje-105x105-def.indd 1 30-01-2009 12:05:22 1,2,3,..., 10 stappen boekje-105x105-def.indd 2 30-01-2009 12:05:23 Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees

Nadere informatie

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Margot Peters Schrijfster: Margot Peters Coverontwerp: Margot Peters ISBN: 9789402141078 Margot Peters,

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven in je hoofd en hebben al heel

Nadere informatie

Seksuele vorming. Anticonceptie en zwangerschap

Seksuele vorming. Anticonceptie en zwangerschap Seksuele vorming Anticonceptie en zwangerschap Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Rianne Gritter Inhoudelijke redactie: Tessel Mulder, Philein

Nadere informatie

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu.

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu. Energie om je werk goed en zinvol te doen kan je putten door een gezonde ontspannen levensstijl naast het werk. Heb je thuis geen problemen dan kan je er op het werk ook beter tegenaan gaan. In tal van

Nadere informatie

Toerisme in Kerncijfers editie 2013

Toerisme in Kerncijfers editie 2013 Toerisme in Kerncijfers editie 2013 Toerisme in kerncijfers is het kleine broertje van onze jaarlijkse publicatie Toerisme in cijfers. In één oogopslag willen we hierin de belangrijkste trends en bevindingen

Nadere informatie

YVONNE THUIJS GOEDE RELATIE MET JE KIND

YVONNE THUIJS GOEDE RELATIE MET JE KIND YVONNE THUIJS het geheim van een GOEDE RELATIE MET JE KIND - www.blij-kind-24-7.nl - kijk naar je kind maak tijd vrij... en geef aandacht, vertrouwen en liefde 1 aandacht blij kind 24 7 betekent groeien

Nadere informatie

Transformationeel ondernemen

Transformationeel ondernemen Transformationeel ondernemen Dit rapport maakt deel uit van de Denkonomie- serie, met o.a. uitgaven als: Transformationeel - ZIJN ondernemen wat je wilt worden - Het nieuwe verkopen - Wetenschap en spiritualiteit

Nadere informatie

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress www.yourpassion.nl info@yourpassion.nl 0165-769010 06-81934470 Inleiding Iedereen ervaart stress anders. De ene persoon krijgt

Nadere informatie

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER Zonder de bal kun je niet kun winnen je niet winnen LUC ABBELOOS WESTTOER LUC ABBELOOS WESTTOER 3.144 km 2 1,2 miljoen inwoners 23% stedelijk 68% landbouw Westtoer Zonder de bal kun je Autonoom Provinciaal

Nadere informatie

BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID. Ontdekken en Doen Durven en Ontmoeten Beleven en Nooit Meer Vergeten INITIATIE FITNESS SPORT & BEWEGEN

BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID. Ontdekken en Doen Durven en Ontmoeten Beleven en Nooit Meer Vergeten INITIATIE FITNESS SPORT & BEWEGEN SPORT & BEWEGEN BEWEGEN IS DE WEG NAAR VRIJHEID Beste To Walk Again-sympathisant, Dat sport en bewegen belangrijk zijn voor een mens weet ondertussen iedereen. Met deze brochure wil mijn foundation, To

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

UITBLINKEN! HOE HOOG KAN JOUW LAT?

UITBLINKEN! HOE HOOG KAN JOUW LAT? Ineke Walravens UITBLINKEN! HOE HOOG KAN JOUW LAT? Allereerst 9 Dit boek is voor jou geschreven. Om je te prikkelen, uit te dagen en vooral ook te inspireren. Alles wat aandacht krijgt groeit. Energie

Nadere informatie

ben ik nu een voorstander van alles onder controle willen houden, tot op het bot alles uitdokteren, plannen, uitmeten en berekenen?

ben ik nu een voorstander van alles onder controle willen houden, tot op het bot alles uitdokteren, plannen, uitmeten en berekenen? kramp oh kramp lees voor soms moet het ook gewoon, je krampachtig aan iets vastklampen. zo hard dat het je bijna verlamt, zo kortzichtig, dat je er je blik op de wereld door verliest. that s where the

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

JEUGDWERK VOOR ALLEN. Zelf aan de slag. in maatschappelijk kwetsbare situaties. Met kinderen en jongeren

JEUGDWERK VOOR ALLEN. Zelf aan de slag. in maatschappelijk kwetsbare situaties. Met kinderen en jongeren JEUGDWERK VOOR ALLEN Zelf aan de slag Met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties 02 Spelen Mobiel speelaanbod Om meer kinderen uit de buurt te bereiken kan je een mobiel speelaanbod

Nadere informatie

- Elkaar leren kennen: warming-ups en spelletjes om het ijs te breken - 5 minuten zelfbewustzijn begrijpen anderen respecteren om de beurt iets doen

- Elkaar leren kennen: warming-ups en spelletjes om het ijs te breken - 5 minuten zelfbewustzijn begrijpen anderen respecteren om de beurt iets doen - Elkaar leren kennen: warming-ups en spelletjes om het ijs te breken - Belangrijke namen 7 luisteren karaktereigenschappen 5 minuten zelfbewustzijn begrijpen anderen respecteren om de beurt iets doen

Nadere informatie

Vakantieopvang. Verbeteringen die ouders toelaten een vlottere regeling te treffen. Standpunt van de Gezinsbond

Vakantieopvang. Verbeteringen die ouders toelaten een vlottere regeling te treffen. Standpunt van de Gezinsbond Vakantieopvang Verbeteringen die ouders toelaten een vlottere regeling te treffen. Standpunt van de Gezinsbond mei 2017 De Gezinsbond stelt vast 1 dat vakantieopvang bij de meeste gezinnen met kinderen

Nadere informatie

21 juni 2019, Faculty Club

21 juni 2019, Faculty Club 21 juni 2019, Faculty Club Els Meersschaert, Tussentijd Vincent Nijs, Toerisme Vlaanderen PROBLEEM AMBITIE NIEUWE VISIE WAT - ROL? GROEI INTERNATIONALE AANKOMSTEN Op zoek naar de positieve kracht van

Nadere informatie

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd?

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven

Nadere informatie

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Het bruist! Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Voorjaarsconferentie 18 april 2013 Organisatie Vereniging Beraad Grote Steden in de Protestantse Kerk in Nederland Prof. Dr. G. van der Leeuw Stichting

Nadere informatie

Praktijktafel De vlag en de lading Brussel, 14 juni 2019

Praktijktafel De vlag en de lading Brussel, 14 juni 2019 Praktijktafel De vlag en de lading Brussel, 14 juni 2019 Programma praktijktafel Dagverloop: 09.00 uur: Onthaal en koffie 09.30 uur: Plenaire inleiding over visie op vrijetijdsparticipatie mensen in armoede

Nadere informatie

Psy-Go! Psychologische hulp. voor iedereen. Telefonisch en online

Psy-Go! Psychologische hulp. voor iedereen.  Telefonisch en online Telefonisch 0800 32011 en online Psy-Go! Psychologische hulp voor iedereen www.lm.be 2 De zon gaat iedere ochtend op Alleen zie je ze soms niet. Want het leven is geen zonovergoten all-invakantie. Het

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

Op Gymles bij Jezus. Inleiding tijdens Info-avond Communie 2016

Op Gymles bij Jezus. Inleiding tijdens Info-avond Communie 2016 Op Gymles bij Jezus Inleiding tijdens Info-avond Communie 2016 Waarom deze avond? Het was toch altijd zo dat? Ja, het was toch altijd zo, maar dat is dus niet meer. Dat wat was, moet als de tijd daarvoor

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

WELKOM COLLEGA S! TOPICS. - Doelgroep - Bestemming Vlaanderen - Concept - Shop - Beelden

WELKOM COLLEGA S! TOPICS. - Doelgroep - Bestemming Vlaanderen - Concept - Shop - Beelden WELKOM COLLEGA S! TOPICS - Doelgroep - Bestemming Vlaanderen - Concept - Shop - Beelden DOELGROEP DOELGROEP In de lijn met de missie en internationale marketingstrategie van Toerisme Vlaanderen, is het

Nadere informatie

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT Kernwaarden CONCEPT 1. Bevlogenheid We zijn betrokken en gedreven in wat we doen voor onze omgeving en voor onszelf. We voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat. We maken kenbaar wat onze toegevoegde

Nadere informatie

IK ALS UNIEKE KUNSTENAAR

IK ALS UNIEKE KUNSTENAAR onderzoekt ontdekt diverse kunstuitingen DE ONDERZOEKER exploreert en experimenteert vindt een evenwicht tussen zichzelf en de groep* kan zich inleven* toont nieuwsgierigheid* DE SAMENSPELER toont engagement*

Nadere informatie

GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN

GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN We vragen ons vaak af hoe we op een goede manier kunnen omgaan met gekwetste mensen. Dit is een vraag waarop we geen pasklaar antwoord kunnen geven. We

Nadere informatie

0 De magische deur is het 7 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De magische deur is het 7 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De magische deur is het 7 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus.

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus. Werkboek voor de Veerkracht Versterkende meditatiecursus www.veerkrachtmanagement.nl Toelichting Les 6 Vriendelijk en compassievol zijn voor jezelf in moeilijke tijden. In deze meditatie leer je hoe je

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Zelf aan de slag! Met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties Voorbeelden Voor het jeugdwerk Handige tips Spelen kostprijs? vertrouwens figuur www.jeugdwerkvoorallen.be vragen@jeugdwerkvoorallen.be

Nadere informatie

3 krachtige creatieve schrijfopdrachten Waardoor je contact maakt met wat je écht wilt. Marianne Panneman Schrijf & Groei

3 krachtige creatieve schrijfopdrachten Waardoor je contact maakt met wat je écht wilt. Marianne Panneman Schrijf & Groei 3 krachtige creatieve schrijfopdrachten Waardoor je contact maakt met wat je écht wilt Marianne Panneman Schrijf & Groei Voorwoord Al ruim 20 jaar werk ik als loopbaancoach en help ik mensen te ontdekken

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Familievriendelijke projecten

Familievriendelijke projecten Familievriendelijke projecten Familievriendelijke projecten Een project is pas écht geschikt voor families als er vooraf grondig is over nagedacht. Niet alleen voor de schermen maar ook achter de schermen

Nadere informatie

Meer omzet in minder tijd

Meer omzet in minder tijd Voor verswinkeliers die willen floreren Meer omzet in minder tijd Vijf bouwstenen voor succesvolle ondernemers Ir. Jo Spiertz Bedrijfskundige, ondernemerscoach Meer omzet in minder tijd En 5 waardevolle

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap Recht op zeggenschap Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op zeggenschap? 2. Wat is het recht op

Nadere informatie

Feest. Spaarplan. Dossier. Armoede is meer dan een gebrek aan geld. 10 jaar Steunpunt vakantieparticipatie

Feest. Spaarplan. Dossier. Armoede is meer dan een gebrek aan geld. 10 jaar Steunpunt vakantieparticipatie 10 jaar Steunpunt vakantieparticipatie Feest Steunpunt vakantieparticipatie viert tienjarig bestaan! Spaarplan 50 cent per dag voor vijf dagen vakantie! Dossier van bakstenen naar doelgroepen. Over de

Nadere informatie

ontwerpleerplan Kunstenbad

ontwerpleerplan Kunstenbad ontwerpleerplan Kunstenbad De onderzoeker De vakman Ik als unieke kunstenaar De samenspeler De performer drukt zich persoonlijk uit bouwt vertrouwen op* vertelt een (eigen) verhaal Ik als unieke kunstenaar

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers REDENEN OM Dankbaar TE ZIJN Dirkje Evers Er zijn vele kleine zegeningen die het leven de moeite waard maken. Leer de kleine dingen in het leven te waarderen. Het helpt je om een dankbaar hart te ontwikkelen

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

Je eigen gevoelens. Schaamte

Je eigen gevoelens. Schaamte Je eigen gevoelens Voor ouders, partners, broers, zussen en kinderen van mensen met een ernstig drugsprobleem is het heel belangrijk om inzicht te krijgen in de problemen van het verslaafde familielid,

Nadere informatie

'TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID'

'TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID' WERKBOEK VOOR 52 WEKEN VOL DANKBAARHEID 'TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID' MARGARETH MADURO-KOEIMAN Lieve Diamond, Ik noem je een Diamond omdat ik weet dat je nog heel veel moois met de wereld te delen

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

Stap 2, vertaling naar de kinderwereld. Een prachtige GompieStad

Stap 2, vertaling naar de kinderwereld. Een prachtige GompieStad Stap 2, vertaling naar de kinderwereld Een prachtige GompieStad Er was eens een prachtige stad en in deze stad wonen de Gompies; een soort grappige, vrolijke kabouters met kleine benen, grote voeten met

Nadere informatie

Vogelkinderen

Vogelkinderen MARK BOODE Voor Jóia, Joep, Caya, Laszlo, Zenna INHOUD Eerste druk, 2019 ISBN 978 90 824 1891 0 NUR 284,285 2019 Mark Boode Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Toerisme in Kerncijfers editie 2015

Toerisme in Kerncijfers editie 2015 Toerisme in Kerncijfers editie 2015 Evolutie van het internationaal toerisme 1980-2014 (in miljoen aankomsten) Toerisme is en blijft een groeiende sector, met enkele periodes van vertraagde groei: 1200

Nadere informatie

Een eenvoudig systeem hoe je nieuwe mensen benadert over de business.

Een eenvoudig systeem hoe je nieuwe mensen benadert over de business. Een Professionele Benadering Een eenvoudig systeem hoe je nieuwe mensen benadert over de business. 4 stappen Stap1 Familie, Werk/ zakelijk, Vrije tijd Mensen willen een beter leven, hebben meer geld nodig

Nadere informatie

Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering

Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering Promotie Delta In het eerste kwartaal van 2012 is er door tal van partijen (onderwijs, ondernemers, provincie en belangenen uitvoeringsorganisaties)

Nadere informatie

Vind je netwerk opnieuw uit

Vind je netwerk opnieuw uit Vind je netwerk opnieuw uit Verandering realiseren vanuit de principes van het Waarderend Onderzoek (Appreciative Inquiry) Ben Verstreyden en Astrid De Bruycker Dēmos vzw 1. Waarderend Onderzoek: de basis

Nadere informatie

Het sprekende hart. van. Louise Hay

Het sprekende hart. van. Louise Hay Het sprekende hart van Louise Hay Ik draag dit boek op aan jouw hart. Je hart is jouw machtscentrum. Ik heb geleerd dat creëren makkelijk is als gedachten van liefde recht uit je hart komen. Maak nu aanspraak

Nadere informatie

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent!

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent! Ik ben Anke en ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen die weten dat ze meer in hun mars hebben en zich afvragen: is dit het nou te helpen weten wat ze willen en gaan doen wat ze willen.

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

TOERISME IN KERNCIJFERS editie 2018

TOERISME IN KERNCIJFERS editie 2018 TOERISME IN KERNCIJFERS editie 2018 Toerisme in kerncijfers is het kleine broertje van onze jaarlijkse publicatie Toerisme in cijfers XL. In één oogopslag kunt u hierin de belangrijkste trends en bevindingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting VakantiePas

Jaarverslag 2014. Stichting VakantiePas Een begrip in Leiden & Regio: De VakantiePas Alle kinderen die op een basisschool in de stad Leiden en de regiogemeenten Voorschoten, Oegstgeest en Leiderdorp zitten, krijgen de VakantiePas vlak voor de

Nadere informatie

Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015

Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015 Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015 Beste iedereen, Ik ben Cynthia, opgeleide ervaringsdeskundige, en ik werk binnen TAO-Armoede. Wij

Nadere informatie

Geld genererende gesprekken hoe je als coach klanten krijgt d i t t a va n Va r k - b e u n

Geld genererende gesprekken hoe je als coach klanten krijgt d i t t a va n Va r k - b e u n Geld genererende gesprekken hoe je als coach klanten krijgt d i t t a va n Va r k - b e u n meer dan 99 tips Geld Genererende Gesprekken - Hoe je als coach klanten krijgt - Geld Genererende Gesprekken

Nadere informatie

Charter Flanders Food Faculty

Charter Flanders Food Faculty Charter Flanders Food Faculty Charter Flanders Food Faculty 1 / DE MISSIE VAN DE FLANDERS FOOD FACULTY De missie van de Flanders Food Faculty is het versterken van de associatie tussen Vlaanderen en lekker

Nadere informatie

Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

Bruggerinfo. Arnhem. gelooft Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Guido gelooft in jouw toekomst! Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je grenzen. Daar

Nadere informatie

Huis van het Kind Maldegem

Huis van het Kind Maldegem Vormingsaanbod Huis van het Kind Maldegem Alle vaders, moeders, toekomstige ouders, grootouders en andere opvoedingsverantwoordelijken hebben vragen over opvoeden. Kleine en grote vragen. Huis van het

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Mindfulness voor je kids. oefeningen

Mindfulness voor je kids. oefeningen Mindfulness voor je kids oefeningen David Dewulf Mindfulness voor je kids oefeningen Wil je meer weten over Mindfulness voor je kids? Ontvang de nieuwsbrief van I AM met maandelijks nieuwe tips. Mail

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie