Nieuwsbrief maart-april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief maart-april 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief maart-april één per gezin- Agenda Maandag 2 maart: Dode hoekeducatie Donderdag 5 maart: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 1 ste en 2 de leerjaar Donderdag 5 maart: Workshop microwereld (voor de leerlingen van het 5 de leerjaar) Maandag 9 maart: Kronkeldiedoe (voor de leerlingen van het 1 ste en 2 de leerjaar) Woensdag 18 maart: Vrijaf: Pedagogische studiedag voor de leerkrachten Donderdag 19 maart: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 3 de en 4 de leerjaar Vrijdag 20 maart: Voorstelling De verhalenkist (1 ste en 2 de leerjaar) Op zaterdag 21 en zondag 22 maart gaat ons jaarlijks eetfestijn door. De opbrengst wordt zoals steeds gebruikt voor extra ondersteuning van onze school en de kleuterschool. (extra materiaal, en tussenkomst in activiteiten) Een uitnodiging volgt! Woensdag 25 maart: Zwemmen Donderdag 26 maart: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 april: Rapport 5 Woensdag 1 april: Oudercontact voor de ouders van de leerlingen van het 2 de tot het 6 de leerjaar Een uitnodiging volgt! (Ter info: voor ouders van de leerlingen van het 1 ste leerjaar is er op het einde van het schooljaar oudercontact) Donderdag 2 april: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 1 ste en 2 de leerjaar Donderdag 2 april: Scholenquiz voor de leerlingen van het 6 de leerjaar Zaterdag 4 april tot zondag 19 april: Paasvakantie Dinsdag 21 april: Vergadering van het oudercomité (in het zaaltje van het Vijfde Wiel, om uur) Woensdag 22 april: Zwemmen Donderdag 24 april: Workshop afval (voor de leerlingen van het 4 de leerjaar) Zaterdag 25 april: Kledinginzameling van het oudercomité Een flyer volgt! Maandag 27 april: Optreden van Herman en Rosita De Wit (voor alle leerlingen) Donderdag 30 april: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar) Vrijdag 1 mei: Vrijaf (Feest van de arbeid)

2 Ouders op school Het gebeurt regelmatig dat ouders naar school en/of de klas komen omdat: - leerlingen te laat komen, en door de ouders naar de klas gebracht worden. - leerlingen die ziek zijn afgehaald worden door de ouders - leerlingen afgehaald worden om naar de dokter te gaan, eventueel later teruggebracht. - ouders een vergeten schooltas, zwem- of sportzak, boterhammen naar de klas brengen. Dit stoort het klasgebeuren. We willen vragen om deze omstandigheden tot een minimum te beperken. Als het toch nodig is dat u als ouder naar de klas of naar school dient te komen, bent u uiteraard welkom. We vragen u de volgende afspraken na te leven: - Gelieve u eerst te melden bij het secretariaat of de directie. - Als noch de directie, noch de secretariaatsmedewerker aanwezig is, of als u van hen toelating krijgt om door te lopen naar de klas, gelieve dan in de gang te wachten. Nadat u aangeklopt hebt, zal de leerkracht even in de gang komen. - Deze (korte) contacten kunnen geenszins dienen om kleine of minder kleine problemen te bespreken. We willen nogmaals benadrukken dat ouders steeds welkom zijn met vragen, opmerkingen zowel bij de leerkrachten als bij de directie. U kan hen voor of na de school aanspreken, of een afspraak maken voor een uitgebreider gesprek. We danken u alvast voor het begrip. Werken Pastoriestraat Vanaf 16 maart zijn er werken voorzien in de Pastoriestraat. In bijgevoegde flyer vindt u meer uitleg. Door deze werken zou er mogelijk hinder kunnen zijn voor leerlingen en hun ouders die die weg gebruiken om naar school te komen. Maandag 2 maart: Verkeersles: Dode hoek bij vrachtwagens (5 de en 6 de leerjaar) Dodehoekongevallen zijn een actueel probleem. Jaarlijks sterven in ons land 15 tot 20 fietsers als gevolg van een confrontatie met een vrachtwagen. De leeftijdscategorie 10 tot 14 jaar is oververtegenwoordigd in de ongevallencijfers. Dergelijke ongevallen kunnen zonder meer worden voorkomen door een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Als school willen wij hier de nodige aandacht aan besteden. Op maandag 2 maart krijgen onze leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar een verkeersles over dit thema aangeboden. Aan de hand van een dvd is er een theoretisch gedeelte. Aansluitend op de theorieles volgt een praktijkles rond een vrachtwagen. Elke leerling kan eens plaatsnemen achter het stuur en kennismaken met het beperkte zicht van een vrachtwagenchauffeur. Zo leren de kinderen de veilige en onveilige zones in de buurt van een vrachtwagen kennen. Deze verkeersles wordt ons gratis aangeboden door - Transport en Logistiek Vlaanderen (Beroepsvereniging Vlaamse goederenvervoerders)

3 - politie. - de gemeente Gooik Deze les vindt plaats in en rond onze school. Tijdens deze week gaan de leerlingen in het spannende spel De verdwenen vrachtwagenchauffeur op zoek naar chauffeurs die allemaal vakbekwaam zijn, veilig rijden en leuk zijn. Ze beantwoorden quizvragen en spelen toffe apps op een tablet om zoveel mogelijk chauffeurs te winnen. Ondertussen komen ze van alles te weten over het verkeer, vrachtvervoer, logistiek, veiligheid en techniek. Sportnamiddag: 5 maart (1 ste en 2 de leerjaar) Tijdens de sportnamiddagen van januari zijn er slagsporten. Meebrengen: water een tussendoortje turnkledij een tennis- en/of badmintonracket (indien je dat hebt; zeker NIET aankopen!) Vermeld hier zeker je naam op! Donderdag 5 maart: Workshop microwereld (voor de leerlingen van het 5de leerjaar) Met de workshop van Discoverit wordt de klas omgetoverd in een laboratorium! Het is de bedoeling om de leerlingen op een actieve manier te laten kennismaken met de microwereld van de levende en niet-levende natuur. Tijdens de workshop werken ze met krachtige stereo microscopen. Dit zijn microscopen waardoor je met beide ogen tegelijk kan kijken. We gaan er insecten, bloemen en kleine voorwerpen mee bestuderen. Verder werken de leerlingen in onvervalste CSI-stijl met hoofdbandloepen om hun vingerafdrukken te vergelijken en echt van vals geld te onderscheiden. Er is ook een knutselgedeelte waarin de leerlingen modellen van insecten construeren aan de hand van bouwplaten. De nadruk ligt op verwondering voor de natuur, een eerste inzicht geven over wat onderzoek van de natuur inhoudt en leuk maakt, details leren waarnemen, en werken met apparatuur waarmee leerlingen meestal niet in contact komen. De kosten voor deze activiteit ( 7) worden verrekend via de maximumfactuur.

4 Maandag 9 maart: Kronkeldiedoe (voor de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar, in Lennik) Kronkeldiedoe is een project speciaal ontwikkeld voor de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs. "Kronkeldiedoe" is een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het materiaal werden geselecteerd in functie van een zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk mogelijk landschap voor deze doelgroep. De klasgroepen starten met een gezamenlijke opwarming waarna ze onder begeleiding van de school 15 activiteiten doorlopen via een doorschuifsysteem. De "Kronkeldiedoe-halve-dag" eindigt met het bewegingslied. Via de schoolrekening zal het inschrijvingsgeld ( 3,50), alsook het busvervoer verrekend worden. Sportnamiddag: 19 maart (3 de en 4 de leerjaar), 26 maart (5 de en 6 de leerjaar) en 2 april (1 ste en 2 de leerjaar) Tijdens de sportnamiddagen van maart/april is er ijsschaatsen. Deze activiteit wordt begeleid door lesgevers van de BLOSO-ijsbaan te Liedekerke. Meebrengen: water een tussendoortje handschoenen dikke kousen Kledij: sportieve, warme kledij (een lange broek voor de meisjes!) De kosten voor deze activiteit ( 2,50, huur schaatsen inbegrepen), alsook het vervoer, worden verrekend via de maximumfactuur. Vrijdag 20 maart: Voorstelling De verhalenkist (1ste en 2de leerjaar) In het kader van de jeugdboekenweek biedt de bibliotheek van Gooik aan de leerlingen van het 1ste en het 2de leerjaar een vertelsessie aan waarbij kinderen de magie van verhalen ervaren. Heb je ooit al gehoord van een Tengu, en waarom je nooit een grapje met hem moet uithalen? Of hoe een prinses die nooit lachte toch in lachen uitbarstte dankzij een leuke jongen en een bijzondere zwaan? Tijdens deze vertelsessie vertelt Veerle (van De Verhalenkist ) twee bijzondere verhalen waarin humor, lachen en grapjes centraal staan. Laat je verrassen en lach gerust mee! Voor deze activiteit wordt 1 aangerekend (via de maximumfactuur). De overige kosten en de kosten van het busvervoer worden gedragen door de gemeente Gooik. Donderdag 2 april: Scholenquiz voor de leerlingen van het 6de leerjaar Het is ondertussen een traditie. De mensen van de Heemkundige Kring en de cultuurraad organiseren een leuke quiz voor alle (Gooikse) leerlingen van het 6 de leerjaar. Onze leerlingen nemen het in de cultuurschuur van G.C De Cam tegen elkaar op in een quiz van algemene kennis: actualiteit, sport, film, muziek, wetenschap, Elke leerling krijgt een drankje van de cultuurraad aangeboden en gaat naar huis met een mooie prijs. Aanvang van de scholenquiz is 13 uur. Einde omstreeks 15 uur.

5 Donderdag 24 april: Workshop afval (4 de leerjaar) Afval. Iedereen heeft er mee te maken en iedereen wil het kwijt! Maar hoe doe je dat? GoodPlanet en haar partners Fost Plus en uw afvalintercommunale HAVILAND brengen een vorming voor de leerlingen van het 4 de leerjaar: LABO (Leren Afval Beheren Op School). De vorming doorloopt verschillende manieren om met afval om te gaan. Storten, verbranden, recycleren, hergebruiken en afval voorkomen, komen zo elk aan bod. Dit gebeurt via verschillende werkvormen, o.a. groepsgesprek, educatieve spelletjes, video en groepswerk en met heel wat educatief materiaal. Deze activiteit is gratis. Ze was al eerder gepland (in december), maar wegens ziekte van de lesgeefster uitgesteld. Maandag 27 april: Optreden van Herman en Rosita De Wit: Muziek van op t grof huisvuil (voor alle leerlingen) In dit sterke visuele en humoristisch programma presenteren Rosita & Herman Dewit een unieke reeks van gerecycleerde muziekinstrumenten. Vertrekkende van weggegooid materiaal als conservenblikken, p.v.c.-buizen, bierblikjes, fietspomp, sigarenkist, kapotte emmers enz. herscheppen zij dit 'afval' op een zeer inventieve wijze tot een echt muziekinstrument: milieuboxdrumstel, conservofoon, violon bidon... Wie zijn ogen even sluit en enkel luistert, kan haast niet geloven dat het niet om "echte" instrumenten gaat... In dit ludieke programma ontdekt men hoe zinvol 'weggegooide voorwerpen' kunnen worden herbruikt. Herman & Rosita zorgen voor een sterk muzikaal, mulieubewust en creatief spektakel. Deze voorstelling en het busvervoer worden ons aangeboden door de cultuurraad in samenwerking met de gemeente Gooik. Donderdag 30 april: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar: Doe-aan-sportbeurs in Affligem De Doe-aan-sport-beurs biedt leerlingen van de 3e graad basisonderwijs en 1e graad secundair onderwijs een uitgebreid sportprogramma aan. Onder begeleiding van ervaren en gekwalificeerde lesgevers maken de leerlingen kennis met een brede waaier van sporten. De Doe-aan-sport-beurs is een organisatie van BLOSO, de Stichting Vlaamse Schoolsport, de gemeentelijke/stedelijke sportdiensten en de sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Meebrengen: water een tussendoortje turnkledij De kosten voor deze activiteit ( 2,5), alsook voor het busvervoer, worden verrekend via de maximumfactuur.

6 Website: Hoe meer kinderen de kans krijgen om te lezen, hoe beter het is. De website wil kinderen stimuleren om meer te gaan lezen. Op deze site staan kinderboeken die GRATIS gedownload kunnen worden. De boeken zijn geschreven voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In Nederland wordt de site aanbevolen voor kinderen met leesproblemen en/of dyslexie.! De aanduiding van de AVI-niveaus verwijst naar het Nederlandse schoolsysteem. Het 1 ste leerjaar bij ons is groep 3 bij hen. Recyclage van batterijen/inktpatronen Onze school zamelt lege batterijen in. We krijgen daartoe niet alleen gratis inzamelmateriaal ter beschikking van de vzw BEBAT (Fonds Ophaling Batterijen) maar worden bovendien ook voor onze inspanningen beloond! Daarom willen wij ouders en leerlingen graag aanmoedigen lege batterijen via onze school binnen te brengen. Hoe gaat dit alles in zijn werk? - Alle lege batterijen worden gedeponeerd in de inzamelton die bij ons op school staat. - Een volle ton wordt gratis opgehaald door BEBAT. Per kg ingeleverde batterijen ontvangen wij 1 punt. In ruil voor de gespaarde punten kunnen wij kiezen uit een hele reeks interessante artikelen zoals vb. sportmateriaal, didactisch en educatief materiaal, en nog zoveel meer... Het hoeft geen uitleg dat dit materiaal voor ons heel welkom is! Ook inktpatronen van printers worden op onze school nog steeds verzameld. Deze worden eveneens opgehaald door gespecialiseerde bedrijven, waarvoor de school een*-+9 leuk en nuttig geschenk terugkrijgt.

7 Nieuwsbrief maart april 2015 Klasnummer oudste kind: Ik ouder van (alle kinderen) uit Zet een kringetje rond de klas(sen) van je kind(eren) heb de nieuwsbrief van maart-april 2015 ontvangen en gelezen. Datum Handtekening. Vragen? Leuke of minder leuke opmerkingen? _ Gelieve deze antwoordstrook aan je oudste kind mee terug te geven. Soms kan het beter/discreter zijn om je opmerking of vraag in een gesloten enveloppe terug te bezorgen. _

8

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief februari maart Agenda

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief februari maart Agenda NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief februari maart 2018 - één per gezin- Agenda Donderdag 1 maart Kronkeldiedoe 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag 2 maart Rapport 4 iedereen Woensdag 7 maart Zwemmen iedereen Donderdag

Nadere informatie

Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag Zaterdag

Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag Zaterdag NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief maart april 2018 - één per gezin- Agenda Zaterdag 2 tot zondag 10 maart Krokusvakantie Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2015

Nieuwsbrief november december 2015 Nieuwsbrief november december 2015 - één per gezin- Agenda Maandag 2 tot zondag 8 november: Herfstvakantie Dinsdag 10 november: Wapenstilstandherdenking Woensdag 11 november: Vrijaf (Wapenstilstand) Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2014

Nieuwsbrief november december 2014 Nieuwsbrief november december 2014 - één per gezin- Agenda Dinsdag 4 november: Leeruitstap naar Gaasbeek (1 ste leerjaar) Vrijdag 7 november: Start sportacademie Maandag 10 november: Vrijaf (Lokale verlofdag)

Nadere informatie

Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie

Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief november december 2018 - één per gezin- Agenda Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie iedereen Dinsdag 6 november Medisch onderzoek (op school) 5 de leerjaar Woensdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief november december Agenda

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief november december Agenda NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief november december 2017 - één per gezin- Agenda Maandag 30 oktober tot zondag 5 november: Herfstvakantie Woensdag 8 november: Sportlessen per graad Woensdag 8 november: Oudercontact

Nadere informatie

Schrijver Manu Adriaans vertelt Toneelvoorstelling De Koning van de paprikachips 3 e en 4 e leerjaar

Schrijver Manu Adriaans vertelt Toneelvoorstelling De Koning van de paprikachips 3 e en 4 e leerjaar Nieuwsbrief februari-maart 2016 - één per gezin- Agenda Februari Maandag 1 februari Zwemmen 3 e kleuterklas Dinsdag 2 februari Toneelvoorstelling 1 e en 2 e leerjaar Woensdag 3 februari Zwemmen lagere

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari februari 2015

Nieuwsbrief januari februari 2015 Nieuwsbrief januari februari 2015 - één per gezin- H e t s c h o o l t e a m w e n s t a a n a l l e l e e r l i n g e n e n h u n f a m i l i e e e n g e z o n d e n z o r g e l o o s n i e u w j a a

Nadere informatie

H e t s c h o o l t e a m

H e t s c h o o l t e a m NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief januari 2018 - één per gezin- W i j w e n s e n a a n a l l e l e e r l i n g e n e n h u n f a m i l i e e e n j a a r v o l v r e u g d e, v r i e n d s c h a p, g e z o n d h

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50.

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober 2018 - één per gezin- Agenda Maandag 1 oktober Vrijaf (Lokale verlofdag) iedereen Donderdag 4 oktober Startdag: Klimaatbende van Gooik 5 de leerjaar Vrijdag 5 oktober Saved

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari-maart 2015. Agenda. Februari. Donderdag 26 februari. Doebeurs 6 e leerjaar. Dikketruiendag Rapport 3

Nieuwsbrief februari-maart 2015. Agenda. Februari. Donderdag 26 februari. Doebeurs 6 e leerjaar. Dikketruiendag Rapport 3 Nieuwsbrief februari-maart 2015 - één per gezin- Agenda Februari Donderdag 5 februari Vrijdag 6 februari Maandag 9 februari Dinsdag 10 februari Woensdag 11 februari Donderdag 12 februari Vrijdag 13 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 - één per gezin- Agenda Woensdag 30 september: Zwemmen Donderdag 1 oktober: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 3 de en 4 de leerjaar Vrijdag 2 oktober: Leeruitstap: Op verkenning

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

één per gezin-

één per gezin- Nieuwsbrief oktober 201 2014 - één per gezin- Agenda Dinsdag 30 september: 20.00: Vergadering van het oudercomité (in het zaaltje van Het Vijfde Wiel) Vrijdag 3 oktober: Saved by the bell Woensdag 8 oktober:

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)!

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)! 1. Nieuwe instappertjes K0 Na de krokusvakantie breidt onze zonnekindfamilie alweer uit! Dan verwelkomen we met veel plezier 2 nieuwe instappertjes in K0! Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief januari 2019

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief januari 2019 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief januari 2019 H e t s c h o o l t e a m W i j w e n s e n a a n a l l e l e e r l i n g e n e n h u n f a m i l i e e e n j a a r v o l v r e u g d e, v r i e n d s c h a p, g e

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR 2020-2021 De Mobibus D OELSTELLING Met de Mobibus wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) scholen helpen om het thema verkeer en mobiliteit te integreren

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL SCHOOLJAAR 2019-2020 De Mobibus D OELSTELLING Met de Mobibus wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) scholen helpen om het thema verkeer en mobiliteit te integreren

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL

DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL DE MOBIBUS INFORMATIE VOOR DE SCHOOL VERSIE 2016-2017 De Mobibus IN ENKELE WOORDEN De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de tweede graad van het secundair onderwijs.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Maart 2016 Inhoud P1: Paasvakantie P2: Techno-Trailer P3: Jeugdboekenweek - Bib

Nadere informatie

v e r n i e u w d e w e b s i t e

v e r n i e u w d e w e b s i t e v e r n i e u w d e w e b s i t e www.gemeenteschool-sintmichiels.be mededelingen november/december 13 een update van de kalender z e k e r l e z e n k l e u t e r Ook de evolutie en het welbevinden van

Nadere informatie

Aan iedereen die, op welke manier ook, geholpen heeft om dit jaar van de kerstmarkt weer een geweldige editie te maken, DANK JE WEL!

Aan iedereen die, op welke manier ook, geholpen heeft om dit jaar van de kerstmarkt weer een geweldige editie te maken, DANK JE WEL! Nieuwsbrief 15 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Start Kerstvakantie t/m 06/01/2019 Maandag 07/01/2019 :Zwemmen 1ste lj + 3de lj Dinsdag 08/01/2019 : Zwemmen 3KB Woensdag 09/01/2019: FRUITDAG Donderdag

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Vrije School Bierbeek

Vrije School Bierbeek Kinderbergnieuws Nieuwsbrief februari 2018 Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be Pagina 1 van 6 Kalender Do 1 zwemmen 1 / huiswerkklas L4-5-6 Vr 2 Za 3 Zo 4 dikke-truienweek

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille SPORTACTIVITEITEN Onze leerlingen hebben tijdens het 2 de trimester deelgenomen aan enkele leuke sportactiviteiten. Deze werden georganiseerd door SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). Onze 4- en 5-jarige

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april - mei 2018

Nieuwsbrief april - mei 2018 Nieuwsbrief april - mei 2018 Beste ouder(s), Het derde en laatste trimester van dit schooljaar is alweer van start gegaan. Maar enkele maanden meer en dan maken we plaats voor de grote vakantie. Maar er

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. NIEUWSBRIEF 3 Week van 17 september tot en met zondag 23 september 2018 Drongen, 15 september 2017 Beste ouder(s) Dag leerlingen Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF Woensdag 1 Donderdag 2 Vrijdag 3 Zaterdag 4 Zondag 5 Maandag 6 Dinsdag 7 Woensdag 8 Donderdag 9 Vrijdag 10 Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2014 INHOUD Paasvakantie P 1 Fietsparcours, loopfietsen P 2 Oudercomité P

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Vrijdag 21 oktober 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Opening nieuw schooljaar. Op de eerste dag van het splinternieuwe schooljaar had juffrouw Hilde heel veel verdriet. Ze voelde zich niet goed in haar vel

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 5 april 2019 VEILIG IN HET VERKEER Om onze leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar te wijzen

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief april 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2013 INHOUD Paasvakantie P 1 Vrijaf 1 april + KIKO gesloten P 1 Vrijaf mei

Nadere informatie

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school!

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school! Beste ouder(s), De krokusvakantie staat voor de deur. En met de krokusvakantie komt ook de lente dichterbij. De winter met regen en kou maakt (hopelijk) binnenkort plaats voor zon en warmere temperaturen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012 Nieuwsbrief februari 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Milieules P 1 Technopolis P 2 Wafelslag P 2 Openklasdag kleuters

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden Nieuwsbrief 30 september 2016 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 4 di Mondiale dag voor L4 5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag 7 vrij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE KOERSEL

VBS T KLAVERTJE KOERSEL VBS T KLAVERTJE KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be APRIL 2015 na grote schoonmaak, na stof en spinnenwebben uit je huis en hoofd te halen

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

Maandinfo ouders januari 2014

Maandinfo ouders januari 2014 Maandinfo ouders januari 2014 Maandag 6 januari 2014 Jaargang 10, nummer 5 G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be>

Nadere informatie

VERKEER WARME OPROEP. Voetgangersexamen:

VERKEER WARME OPROEP. Voetgangersexamen: Klaverblad maart VERKEER WARME OPROEP Voetgangersexamen: Op donderdag 22 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen doen we graag een oproep

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2011

Nieuwsbrief februari 2011 Nieuwsbrief februari 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Naar de bibliotheek P 1 Project Grobbendonk P 2 Naar de grote

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

SEPTEMBER Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Informatieavonden. Dag van de sportclub

SEPTEMBER Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Informatieavonden. Dag van de sportclub 27 28 29 30 31 1 2 Informatieavonden kleuteronderwijs klas 1 Mielen SEPTEMBER 2017 Informatieavonden lager onderwijs peuterklas Begin schooljaar 3 4 5 6 7 8 9 Oudercomité 10 11 12 13 14 15 16 Oudercomité

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief oktober-november 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief oktober-november 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober-november 2018 Agenda OKTOBER Maandag 1/10 Facultatieve verlofdag geen school Woensdag 3/10 Zwemmen 1 e, 3 e en 5 e leerjaar Donderdag 4/10 Bende van Gooik, startdag voor

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Leeruitstap: Op verkenning in Gooik (voor de leerlingen van het 4 de leerjaar) Rapport 1 en individueel oudercontact voor de lagere school

Leeruitstap: Op verkenning in Gooik (voor de leerlingen van het 4 de leerjaar) Rapport 1 en individueel oudercontact voor de lagere school Nieuwsbrief oktober-november 2015 - één per gezin- Agenda OKTOBER Donderdag 1/10: Vrijdag 2/10: Maandag 5/10: Dinsdag 6/10: Woensdag 7/10: Donderdag 8/10: Donderdag 15/10: Vrijdag 16/10: Maandag 19/10:

Nadere informatie

INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW

INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW Aanbod Voorschoolse opvang op schooldagen vanaf 07.30 uur tot 08.00 uur. Naschoolse opvang - op volledige schooldagen van 16.00 uur tot 17.30 uur, uiterlijk 18.00 uur - op

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 Juf Sofie, juf Tinne en juf Jana "Liefste mama, weet je hoeveel ik van je hou? Als het kon, van hier tot aan de zon!" We weten nu al zó veel over de lente, maar de zon hebben

Nadere informatie

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik voel me Mos: Verluchten is noodzakelijk! Met het raampje open, gaat de vieze lucht lopen! Activiteitenkalender kleuters - Dinsdag 18 april:

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 22 vrijdag,26 februari 2016

15 de jaargang nr. 22 vrijdag,26 februari 2016 15 de jaargang nr. 22 vrijdag,26 februari 2016 SCHOOLNIEUWS Dankjewel dat je hebt deelgenomen aan onze fluoactie! Onze fluoactie, die liep van de herfstvakantie tot aan de krokusvakantie was weer een succes.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal?

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje zomervakantie 2019 Stap je mee in ons verhaal? Agenda... Bij het einde van dit schooljaar delen we alvast alle infoavonden voor het begin volgend schooljaar mee. Zo kan iedereen deze opnemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden.

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, 89 280 minuten, 5 356 800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw laten nemen.

Nadere informatie

Krokusvakantie De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag, BIBquiz, buitenspeeldag en grabbel- en swappas. Van 2,5 tot 16 jaar

Krokusvakantie De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag, BIBquiz, buitenspeeldag en grabbel- en swappas. Van 2,5 tot 16 jaar Krokusvakantie 2010 De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag, BIBquiz, buitenspeeldag en grabbel- en swappas Van 2,5 tot 16 jaar 1 2 De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen

NIEUWSBRIEF 11 INSCHRIJVINGEN. Einde Vanaf maandag, 21 augustus Na telefonische afspraak met de directie Koen Vermeyen NIEUWSBRIEF 11 Einde 2016-2017 Beste Noordlandertjes, beste allen, Ooit leerde ik op school dat een kalenderjaar uit 12 maanden bestaat. Meester Seeuws (mijn meester van het eerste leerjaar) leerde me

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar

Nieuwsbrief einde schooljaar Beste ouders Nieuwsbrief einde schooljaar Het schoolteam wil jullie graag danken voor het vertrouwen in onze school. We kijken met veel voldoening terug op het voorbije jaar en zijn blij met de positieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media Nieuwsbrief 3 20 september 2018 Belangrijke data: 20 september MR-vergadering (openbaar) 21 september Teambuildingsdag groepen 8 24 t/m 28 september Start Gezonde Week. 4 oktober Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

FIJN DAT JIJ ER BENT!

FIJN DAT JIJ ER BENT! FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 5 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school! Robin Amelia Norah Gilan Elena PANNENKOEKENMIDDAG vrijdag 4 mei

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 KS + LS-> Inschrijving BBQ schoolfeest Indien jullie nog wensen in te schrijven voor de BBQ, bezorg dan het inschrijvingsstrookje + het gepaste geld (tenzij je

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar NIEUWSBRIEF december 6/ 2018-19 Sint en Piet waren op bezoek en onze kinderen hebben weer genoten van dit fijne kinderfeest! We waren dan ook super content dat ze ons dit jaar niet vergeten waren. Ze brachten

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2015 INHOUD Oudercomité Kerstvakantie Naar de BIB Openklasdag kleuters Actie:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

1. Vivaldi, een muzikaal sprookje rond de 4 seizoenen

1. Vivaldi, een muzikaal sprookje rond de 4 seizoenen 1. Vivaldi, een muzikaal sprookje rond de 4 seizoenen Het was fantastisch een topprestatie van klein naar groot (al zeggen we het zelf ;-)!!! We zijn heel trots op onze zonnekinderen en genieten nog na,

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie