NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief november december Agenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief november december Agenda"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief november december één per gezin- Agenda Maandag 30 oktober tot zondag 5 november: Herfstvakantie Woensdag 8 november: Sportlessen per graad Woensdag 8 november: Oudercontact Donderdag 9 november: 20 uur: Vergadering van het oudercomité (in het zaaltje van Het Vijfde Wiel) Vrijdag 10 november: Wapenstilstandherdenking Woensdag 15 november: Workshop Leren afval beheren (4 de leerjaar) Donderdag 16 november: Huis van de Sint (1 ste en 2 de leerjaar) Donderdag 16 november: Ouderavond: Wat jongeren gebruiken om te chillen Vrijdag 17 november: Grootoudersfeest (uitnodiging in bijlage) Zaterdag 18 november: Kledinginzameling en taartenverkoop (Activiteit van het oudercomité zie flyer) Woensdag 22 november: Sportlessen per graad Donderdag 23 november: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar Vrijdag 24 november: Bomen planten op de Kesterheide (3 de en 4 de leerjaar) Donderdag 30 november: Medisch onderzoek in CLB Ninove (voor de leerlingen van het 5 de leerjaar) Meenemen: boterhammen, tussendoortje, drankje(s), schooltas Geen warme maaltijden voor de leerlingen van het 5 de leerjaar! Donderdag 30 november: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 3 de en 4 de leerjaar Dinsdag 5 december: Hoog bezoek Woensdag 6 december: Sportlessen per graad Vrijdag 8 december: Rapport 2 (muzische vaardigheden + motorische vaardigheden) Donderdag 14 december: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 1 ste en 2 de leerjaar Dinsdag 19 december: Theatervoorstelling: Armen zijn rijker (6 de leerjaar) Woensdag 20 december: Sportlessen per graad Donderdag 21 december: Film in bioscoop Focus Zaterdag 23 december 2017 tot zondag 7 januari 2018: Kerstvakantie

2 Op tijd zijn September en oktober zijn voorbij, iedereen zit weer volledig in het schoolritme. We merken echter dat na 8.50 uur toch nog een aantal kinderen de school binnen druppelen. Zowel voor je eigen kind als voor wie in de klas zit, is dit niet fijn. Aan deze ouders doen we een oproep om vroeger te komen. Aan de ouders die ervoor zorgen dat dochter- of zoonlief vóór de schoolbel paraat staat: dankuwel! Woensdag 8 november: Oudercontact Voor de ouders van iedere leerling worden ongeveer 10 minuten voorzien. Uit respect voor de andere ouders, vragen we om de tijd goed in de gaten te houden. Heb je zorgen die meer tijd vragen om te bespreken, maak je best een afspraak op een ander moment. Vrijdag 11 november: Herdenking wapenstilstand Het gemeentebestuur doet een warme oproep naar het bijwonen van de Wapenstilstandherdenkingen van 10 en 11 november. Op vrijdagavond 10 november om uur houdt het gemeentebestuur een huldebetoon aan het oorlogsmonument van Oetingen. Dit zal gepaard gaan met een woordje van de Gooikse belleman, een reflectie door Pat Delrue over de situatie in België in 1917, een toespraak van de burgemeester en een leesmoment door enkele leerlingen uit de school. De muzikale opluistering gebeurt door de streetband van Harmonie De Vrede en The Piper Band. Het zou fijn zijn als enkele leerlingen uit het 5 de en/of 6 de leerjaar een stukje willen voorlezen. Dit jaar werd er gekozen voor een kort stukje uit het boek van Frans Peetermans 'Op de vlucht. Oorlogsverhalen uit Geluwe en Gooik', dit naar aanleiding van een bezoek dat een Gooikse delegatie op 26 november zal brengen aan de gemeente Wervik (Geluwe) in het kader van een herdenkingsplechtigheid over de oorlogsvluchtelingen in beide gemeenten. Wie een stukje wenst te lezen, kan dit noteren op de antwoordstrook bij deze nieuwsbrief. Op zaterdag 11 november om uur vindt de centrale viering plaats in de Sint-Martinuskerk van Kester. Woensdag 15 november: Leren afval beheren (4 de leerjaar) Afval. Iedereen heeft er mee te maken en iedereen wil het kwijt! Maar hoe doe je dat? GoodPlanet en haar partners Fost Plus en uw afvalintercommunale HAVILAND brengen een vorming voor de leerlingen van het 4 de leerjaar: LABO (Leren Afval Beheren Op School). De vorming doorloopt verschillende manieren om met afval om te gaan. Storten, verbranden, recycleren, hergebruiken en afval voorkomen, komen zo elk aan bod. Dit gebeurt via verschillende werkvormen, o.a. groepsgesprek, educatieve spelletjes, film en groepswerk en met heel wat educatief materiaal. Deze activiteit is gratis.

3 Donderdag 16 november: Bezoek aan Huis van de Sint (1 ste en 2 de leerjaar) Waar slaapt de Sint? Wanneer en wat eet hij? Neemt Sinterklaas een ligbad of een douche? Draagt hij een kamerjas? Waar oefenen de Zwarte Pieten voor de grote dag? Alle vragen krijgen een antwoord tijdens een uniek bezoek aan het magische Huis van de Sint. De Zwarte Pieten tonen ons onder meer de ontvangstruimte, de slaapkamer, de badkamer en het toilet, de werkkamer, de hobbyruimte, een heus theater en de grote speelgoedzaal. Meebrengen: een lunchpakket, twee tussendoortjes, drankje(s) Er zijn geen warme maaltijden op deze dag voor het 1 ste en 2 de leerjaar! De kosten voor deze activiteit ( 1,5 voor de inkom, en 1,5 voor een drankje bij het middageten) alsook voor de bus, worden verrekend via de maximumfactuur. Op donderdag 16 november 2017 van 20u tot 22u bent u als ouder van een opgroeiende tiener, van harte uitgenodigd op de infoavond wat jongeren gebruiken om te chillen in CC Heikruis. De infoavond wordt georganiseerd in samenwerking met Archeduc, huis van het kind Pajottenland en de preventiedienst, en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden in de 6 gemeenten van de politiezone. Een politie-inspecteur zal u, aan de hand van de drugkoffer, laten kennismaken met de soorten drugs die momenteel op de markt zijn Hierbij wordt ook een beeld geschetst van de gevaren, signalen en kenmerken. Deelnemen kost 5 euro. Inschrijven via Kinderen niet toegelaten. Sportnamiddag: 23 november (5 de en 6 de leerjaar), 30 november (3 de en 4 de leerjaar) en 14 december (1 ste en 2 de leerjaar) Tijdens de sportnamiddagen van november en december oefenen de leerlingen balvaardigheid. Meebrengen: water een tussendoortje turnkledij Vrijdag 24 november 2017: Bomen planten op de Kesterheide (3 de en 4 de leerjaar) Vorig jaar zijn alle eiken van de 'Keltische eikencirkel' op Kesterheide vernield door vandalen. Natuurpunt wil deze graag laten herplanten door de leerlingen van de Gooikse scholen. Voor onze school zullen de leerlingen van het 3 de en 4 de leerjaar hieraan deelnemen. De leerlingen vernemen heel wat over de natuur op de Kesterheide. Bovendien zullen ze ook wat duiding krijgen over de Kelten op de Kesterheide, en hun verering van bomen en de natuur.

4 Meebrengen: laarzen (in een aparte plastic zak), regenkledij (indien nodig) Kledij die vuil mag worden! Deze activiteit gaat door in de namiddag. Gelieve de schooltas mee te brengen voor in de voormiddag. Dinsdag 19 december: Voorstelling: Armen zijn rijker in De Cam (6 de leerjaar) In onze maatschappij groeit het aantal jonge gezinnen dat te maken heeft met een financiële problematiek. Het OCMW wil in de Gooikse scholen preventief met dit thema aan de slag gaan, om jongeren tijdig bewust te maken van deze problematiek. Dit jaar bieden zij onze leerlingen van het 6 de leerjaar een educatieve theatervoorstelling aan, met als titel Armen zijn rijker, gebracht door Paco Producties. Vicky, een meisje van het derde middelbaar, krijgt van de directeur de opdracht om een nieuwe leerlinge wegwijs te maken in de school. Die nieuwe leerling is Emma, een meisje dat het thuis niet zo breed heeft. Door de dood van haar papa heeft haar mama het heel moeilijk gehad en moest zij vooral zorgen voor haar kleine broer Timmy. Vicky, die dan weer van rijke thuis komt, ziet de opdracht van de directeur helemaal niet zitten. Na enkele strubbelingen ontstaat er een mooie vriendschap tussen de twee. Dit stuk omvat leuke en grappige dialogen met veel humor en waarheden. De verschillen tussen arm en rijk worden al snel duidelijk. Maar ook al is het helemaal niet makkelijk om de kloof tussen rijk en arm te overbruggen, toch slagen Vicky en Emma erin om een mooie vriendschap op te bouwen. Maar kan hun vriendschap blijven duren? Of je nu rijk bent of arm, eigenlijk maakt het allemaal niks uit. We zijn allemaal mensen en het maakt niet uit tot welke klasse je behoort. Alles begint met respect hebben voor elkaar. Een productie vol humor die indruk maakt. Website We raden u aan om regelmatig de kalender op onze website te raadplegen. ( Informatie Kalender) Alle activiteiten die nu al bekend zijn voor het volledige schooljaar zijn hier terug te vinden. Op de website vindt u ook foto s van activiteiten in de klas en in de school terug. Dit kan je al noteren in je agenda: Er gaat oudercontact door op de volgende data: Woensdag 8 november 2017: alle klassen, behalve het 2 de leerjaar Woensdag 22 november 2017: 2 de leerjaar Woensdag 28 maart 2018: 6 de leerjaar Woensdag 18 april 2018: 2 de tot 5 de leerjaar Maandag 25 juni 2018: 1 ste leerjaar tel Uiteraard 23 directie.oesteroetingen@gooik.be ontvangt u nog een uitnodiging!

5 Nieuwjaarsbrieven Zoals gewoonlijk worden de nieuwjaarsbrieven zelf gemaakt. We zorgen voor drie nieuwjaarsbrieven: één voor de ouders, één voor de meter en één voor de peter. Kinderen van gescheiden ouders maken een extra nieuwjaarsbrief. Elk kind krijgt dus 3 nieuwjaarsbrieven mee. (en de kinderen van gescheiden ouders 4). Hiervoor hoeft niets betaald te worden. Indien je meer nieuwjaarsbrieven wenst, kan je deze via de school bekomen aan 0,80. Deze brieven worden mee naar huis gegeven, en ze worden ook thuis geschreven. Deze aankoop is volledig vrijblijvend en valt dus niet onder de maximumfactuur. Indien jouw kind extra nieuwjaarsbrieven wenst, gelieve dan het strookje in te vullen en samen met (gepast) geld mee naar school te geven. Meer zichtbaarheid in het verkeer: Fluohesje We zien iedereen graag, zeker in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat elk kind en zelfs elke volwassene een fluovestje draagt als hij deelneemt aan het verkeer. Zeker tijdens de donkere wintermaanden. Zo n vestje is immers een goede manier om als fietser of voetganger aandacht te besteden aan je eigen zichtbaarheid. Ook maak je zo automobilisten attent op je aanwezigheid in het verkeer, en geef je elke automobilist de kans je op te merken en tijdig te remmen. Wist je dat... In de dimlichten van een aankomende auto word je: - met donkere kleren gezien tot op 20m; - met heldere kleren gezien tot op 50m; - met reflecterend materiaal gezien tot op 150m. Hiertegenover staat de stopafstand van een auto: - een auto aan 30 km/uur heeft 13 m nodig om stil te staan; - een auto aan 50 km/uur heeft 26 m nodig om stil te staan; - een auto aan 90 km/uur heeft 64 m nodig om stil te staan. Door als fietser of voetganger aandacht te besteden aan de eigen zichtbaarheid in het verkeer krijgt een automobilist de kans om tijdig te remmen. We hopen dan ook dat u als ouder uw kind wil stimuleren tot het dragen van fluo-veiligheidsvestjes.

6 Recyclage van batterijen/inktpatronen Onze school zamelt lege batterijen in. We krijgen daarvoor niet alleen gratis inzamelmateriaal ter beschikking van de vzw BEBAT (Fonds Ophaling Batterijen) maar worden bovendien ook voor onze inspanningen beloond! Daarom willen wij ouders en leerlingen graag aanmoedigen lege batterijen via onze school binnen te brengen. Hoe gaat dit alles in zijn werk? - Alle lege batterijen worden gedeponeerd in de inzamelton die bij ons op school staat. - Een volle ton wordt gratis opgehaald door BEBAT. Per kg ingeleverde batterijen ontvangen wij 1 punt. - In ruil voor de gespaarde punten kunnen wij kiezen uit een hele reeks interessante artikelen zoals bijv. sportmateriaal, didactisch en educatief materiaal, en nog zoveel meer... Het hoeft geen uitleg dat dit materiaal voor ons heel welkom is! Overtuigd? Doe dan met ons mee! Het inzamelen van batterijen is immers niet alleen gunstig voor onze school maar ook voor jullie! Wist je dat je op die manier actief bijdraagt tot een beter milieu? Het is namelijk zo dat BEBAT de opgehaalde batterijen verwerkt en recycleert, waardoor men de natuurlijke grondstoffen kan behouden en hergebruiken. Meer info vind je op Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking! Ook inktpatronen van printers worden op onze school nog steeds verzameld. Deze worden eveneens opgehaald door gespecialiseerde bedrijven, waarvoor de school een leuk en nuttig geschenk terugkrijgt.

7 Nieuwsbrief november-december 2017 Ik ouder van (alle kinderen) uit Zet een kringetje rond de klas(sen) van je kind(eren) heb de nieuwsbrief van november december 2017 ontvangen en gelezen. Datum Handtekening. Vragen? Leuke of minder leuke opmerkingen? Gelieve deze antwoordstrook aan je oudste kind mee terug te geven. Soms kan het beter/discreter zijn om je opmerking of vraag in een gesloten enveloppe terug te bezorgen Bestelling nieuwjaarsbrieven (ten laatste op 1 december) Mijn kind knutselt 3 nieuwjaarsbrieven in de klas (gratis). Voor kinderen van gescheiden ouders zijn er dat 4. Ik wens, naast de 3 (of 4) nieuwjaarsbrieven die in de klas geknutseld worden, nog extra nieuwjaarsbrieven te bestellen voor mijn kind(eren): (naam kind) - Klas: : nieuwjaarsbrieven (naam kind) - Klas: : nieuwjaarsbrieven (naam kind) - Klas: : nieuwjaarsbrieven Totaal : x 0,80 = (gelieve dit geld mee te geven in een briefomslag)

8 Ik,.. leerling uit O het 5 de leerjaar O het 6 de leerjaar wil op 10 november om uur aanwezig zijn op het huldebetoon aan het oorlogsmonument van Oetingen, en een tekstje voorlezen.

Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie

Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief november december 2018 - één per gezin- Agenda Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie iedereen Dinsdag 6 november Medisch onderzoek (op school) 5 de leerjaar Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2015

Nieuwsbrief november december 2015 Nieuwsbrief november december 2015 - één per gezin- Agenda Maandag 2 tot zondag 8 november: Herfstvakantie Dinsdag 10 november: Wapenstilstandherdenking Woensdag 11 november: Vrijaf (Wapenstilstand) Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2014

Nieuwsbrief november december 2014 Nieuwsbrief november december 2014 - één per gezin- Agenda Dinsdag 4 november: Leeruitstap naar Gaasbeek (1 ste leerjaar) Vrijdag 7 november: Start sportacademie Maandag 10 november: Vrijaf (Lokale verlofdag)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief februari maart Agenda

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief februari maart Agenda NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief februari maart 2018 - één per gezin- Agenda Donderdag 1 maart Kronkeldiedoe 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag 2 maart Rapport 4 iedereen Woensdag 7 maart Zwemmen iedereen Donderdag

Nadere informatie

Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag Zaterdag

Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag Zaterdag NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief maart april 2018 - één per gezin- Agenda Zaterdag 2 tot zondag 10 maart Krokusvakantie Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart-april 2015

Nieuwsbrief maart-april 2015 Nieuwsbrief maart-april 2015 - één per gezin- Agenda Maandag 2 maart: Dode hoekeducatie Donderdag 5 maart: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 1 ste en 2 de leerjaar Donderdag 5 maart: Workshop microwereld

Nadere informatie

één per gezin-

één per gezin- Nieuwsbrief oktober 201 2014 - één per gezin- Agenda Dinsdag 30 september: 20.00: Vergadering van het oudercomité (in het zaaltje van Het Vijfde Wiel) Vrijdag 3 oktober: Saved by the bell Woensdag 8 oktober:

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50.

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober 2018 - één per gezin- Agenda Maandag 1 oktober Vrijaf (Lokale verlofdag) iedereen Donderdag 4 oktober Startdag: Klimaatbende van Gooik 5 de leerjaar Vrijdag 5 oktober Saved

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. JANUARI Sportnamiddag kleuters: schaatsen Medisch onderzoek 1 e leerjaar op school Sportnamiddag 1 e en 2 e leerjaar

NIEUWSBRIEF. JANUARI Sportnamiddag kleuters: schaatsen Medisch onderzoek 1 e leerjaar op school Sportnamiddag 1 e en 2 e leerjaar NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief december 2018 januari 2019 - één per gezin- We wensen iedereen alvast een gezellige afsluiter van dit jaar en klinken graag op de mooie momenten die ons in 2019 te wachten staan.

Nadere informatie

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering Activiteitenkalender De Klimtoren Oktober 2013 Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : klimtoren@scarlet.be Website : www.vks-klimtoren.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 - één per gezin- Agenda Woensdag 30 september: Zwemmen Donderdag 1 oktober: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 3 de en 4 de leerjaar Vrijdag 2 oktober: Leeruitstap: Op verkenning

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief oktober-november 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief oktober-november 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober-november 2018 Agenda OKTOBER Maandag 1/10 Facultatieve verlofdag geen school Woensdag 3/10 Zwemmen 1 e, 3 e en 5 e leerjaar Donderdag 4/10 Bende van Gooik, startdag voor

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 KS + LS-> Inschrijving BBQ schoolfeest Indien jullie nog wensen in te schrijven voor de BBQ, bezorg dan het inschrijvingsstrookje + het gepaste geld (tenzij je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden Nieuwsbrief 30 september 2016 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 4 di Mondiale dag voor L4 5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag 7 vrij

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 Z E S D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Regeling einde trimester Studiekeuzeproces 1 2 Solidariteitsactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 Op de kalender 14/12 Kerstmarkt van 15.30 uur tot 20 uur 21/12 Kerstfeest op school 21/12 Rapport 2 22/12 tot en met Kerstvakantie

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Vrijdag 21 oktober 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Opening nieuw schooljaar. Op de eerste dag van het splinternieuwe schooljaar had juffrouw Hilde heel veel verdriet. Ze voelde zich niet goed in haar vel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool Agenda 30.10.2017: Begin van de herfstvakantie 05.11.2017: Einde van de herfstvakantie 08.11.2017: Herfstwandeling Hertberg 1 ste leerjaar 08.11.2017: Unihockey in de MIXX (namiddag) 2 de graad 09.11.2017:

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2011 HERFSTVAKANTIE Zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2010.

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Aan iedereen die, op welke manier ook, geholpen heeft om dit jaar van de kerstmarkt weer een geweldige editie te maken, DANK JE WEL!

Aan iedereen die, op welke manier ook, geholpen heeft om dit jaar van de kerstmarkt weer een geweldige editie te maken, DANK JE WEL! Nieuwsbrief 15 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Start Kerstvakantie t/m 06/01/2019 Maandag 07/01/2019 :Zwemmen 1ste lj + 3de lj Dinsdag 08/01/2019 : Zwemmen 3KB Woensdag 09/01/2019: FRUITDAG Donderdag

Nadere informatie

VERKEER WARME OPROEP. Voetgangersexamen:

VERKEER WARME OPROEP. Voetgangersexamen: Klaverblad maart VERKEER WARME OPROEP Voetgangersexamen: Op donderdag 22 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen doen we graag een oproep

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari februari 2015

Nieuwsbrief januari februari 2015 Nieuwsbrief januari februari 2015 - één per gezin- H e t s c h o o l t e a m w e n s t a a n a l l e l e e r l i n g e n e n h u n f a m i l i e e e n g e z o n d e n z o r g e l o o s n i e u w j a a

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

Infobriefje maart 2014

Infobriefje maart 2014 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2014 1. JAARTHEMA Ten Berge geeft je kleur Op zondag

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 2 juli 2018 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2018-2019 leerjaar 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2014 INHOUD Paasvakantie P 1 Fietsparcours, loopfietsen P 2 Oudercomité P

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS.

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS. BASISSCHOOL MAATJES Beste lezer, Vanaf maandag 9 november: Veilig met helm en in fluo de winter door! Helm Op, Fluo Top is een project voor basisscholen in de provincie Antwerpen. De campagne loopt tussen

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN N OV EM BE R ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN - INFO OVER LIDGELD VIND JE OP ONZE WEBSITE CHIRO SINT-DIONYSIUS. - INFOBROCHURES VIND JE BIJ DE LEIDING.

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school Hoofdstuk 1 : Situering van onze school 1.1 Naam en adres van de school Gemeentelijke Lagere School De Oester met extra sportaanbod Kerkplein 1 1755 Gooik-Oetingen Tel. 054 56 60 23 www.oesteroetingen.be

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. Drongen, 9 november 2018 Beste ouder(s) Dag leerlingen NIEUWSBRIEF 10 Week van 12 tot en met 16 november 2018 Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. Weekrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool.

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1 Nieuwsbrief MMI-basisschool Handzamestraat 14 www.mmibasisschool.be info@mmibasisschool.be Beste ouders, beste leerlingen, Zie hier onze tweede nieuwsbrief

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Vrijdag 23.10.2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Jarigen maand juli, augustus en september op onze school. Heel wat jarigen te vieren in de maand september. De feestvarkens van de grote vakantie werden samen

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 17 juli 2017 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2017-2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen wij jullie

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief November - december

Nieuwsbrief November - december Nieuwsbrief November - december Wafelverkoop Zoals elk schooljaar wordt er op school een wafelverkoop georganiseerd, ten voordele van de plattelandsklas van ons 5 de leerjaar. De kinderen verkopen lekkere

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 10

NIEUWS UIT DE SCHOOL 10 Vrijdag 19 juni 2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 10 Voetbaltornooi te Rumbeke. Met ambitie trokken onze voetballers uit het zesde leerjaar naar het tornooi te Rumbeke. Dit kaderde in een groter nationaal tornooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Tel de sterren de uren

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 V I J F D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Solidariteitsactie Regeling einde Openschooldag infoavond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment!

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! 1 Kessel, 1 september 2018 Beste ouders, De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! Voor onze peutertjes een eerste kennismaking met de school. Voor onze andere leerlingen nieuwsgierig uitkijken

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar NIEUWSBRIEF december 6/ 2018-19 Sint en Piet waren op bezoek en onze kinderen hebben weer genoten van dit fijne kinderfeest! We waren dan ook super content dat ze ons dit jaar niet vergeten waren. Ze brachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 - Schooljaar

Nieuwsbrief 14 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 14 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 17/12/2018 :Zwemmen 4de lj + 6de lj Dinsdag 18/12/2018 : Zwemmen 3KA (pretbad) -bezoek kerststal voor KS Onthaalmiddag

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 /

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2014 INHOUD Kerstvakantie Naar de BIB Naar het toneel Openklasdag kleuters

Nadere informatie

De tweemaandelijkse afrekening gebeurt (net als bij de warme maaltijden en de drankjes) via de gemeentefacturatie.

De tweemaandelijkse afrekening gebeurt (net als bij de warme maaltijden en de drankjes) via de gemeentefacturatie. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober 2017 - één per gezin- Agenda Donderdag 28 september: Leeruitstap: Op verkenning in Gooik (4 de leerjaar) Donderdag 28 september: Voorstelling: Duett Complet - Grandioso

Nadere informatie

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud:

VOORWOORD. maandblad van de breg Eigenbilzen. inhoud: maandblad van de breg Eigenbilzen de breg, Winkelomstraat 10, 3740 Eigenbilzen, tel 089/515102 - Jaargang 3, nr. 1, september 2014 inhoud: p. 1 voorwoord p. 2 het is nooit te laat... p. 2 wist-je-dat...

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

zaterdag 18 november: OLGA-kaartavond en OLGA-etentje dinsdag 21 november om 13.45u: De Toekomstshow voor grootouders MAXIMUM 400 PLAATSEN BESCHIKBAAR

zaterdag 18 november: OLGA-kaartavond en OLGA-etentje dinsdag 21 november om 13.45u: De Toekomstshow voor grootouders MAXIMUM 400 PLAATSEN BESCHIKBAAR INFO EXTRA 06.12017 U KOMT TOCH OOK? zaterdag 18 november: OLGA-kaartavond en OLGA-etentje dinsdag 21 november om 13.45u: De Toekomstshow voor grootouders donderdag 23 november om 13.45u: De Toekomstshow

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 4/017-018 Helm op, fluo top! Maand oktober Branta: kracht In dit nummer: Helm op, fluo top! 1 Rapporten 1 Personeelsnieuws 1 Huiswerkklasje Nieuws vanuit de OR Een kijkje verder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie