één per gezin-

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "één per gezin-"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief oktober één per gezin- Agenda Dinsdag 30 september: 20.00: Vergadering van het oudercomité (in het zaaltje van Het Vijfde Wiel) Vrijdag 3 oktober: Saved by the bell Woensdag 8 oktober: Zwemmen Donderdag 9 oktober: Wonen op het dak (5 de leerjaar) Donderdag 9 oktober: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 1 ste en 2 de leerjaar Donderdag 16 oktober: Leeruitstap: Op verkenning in Gooik (voor de leerlingen van het 4 de leerjaar) Donderdag 16 oktober: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 16 oktober: Infoavond voor de ouders van de leerlingen van het 6 de leerjaar: Kicken en chillen: Weerbaarheid bij tieners (Info over deze infoavond vindt u op de brief over Mega die samen met deze nieuwsbrief aan de leerlingen van het 6 de leerjaar wordt meegegeven.) Vrijdag 17 oktober: Dag van de jeugdbeweging Maandag 20 oktober: Leeruitstap naar het natuurdomein Neigembos (1 ste, 2 de en 3 de leerjaar) Dinsdag 21 oktober: Voorstelling: Safer internet (Fun en veiligheid op het internet) (6 de leerjaar) Woensdag 22 oktober: Zwemmen Donderdag 23 oktober: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 3 de en 4 de leerjaar Vrijdag 24 oktober: Rapport 1 Maandag 27 oktober tot zondag 2 november: Herfstvakantie Soep Vanaf maandag 4 november tot aan de paasvakantie wordt er vrijblijvend soep aangeboden voor de leerlingen die boterhammen eten. Deze wordt samen met de warme maaltijden geleverd door traiteurdienst Ronny (uit Affligem). Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50. Indien uw kind uitzonderlijk toch geen soep neemt (bijv. wegens ziekte), vragen we u om deze te annuleren voor 8.45 uur. Een bestelde tas soep die niet geannuleerd werd voor kwart voor 9, zal aangerekend worden. Bestelling kan door de bijgevoegde inschrijvingsstrook in te vullen. Uit organisatorische overwegingen kan er alleen gekozen worden voor wel of geen soep (en niet, zoals bij de warme maaltijden, per dag.) De tweemaandelijkse afrekening gebeurt (net als bij de warme maaltijden en de drankjes) via de gemeentefacturatie.

2 Vrijdag 4 oktober: Saved by the bell (de hele school) Op zondag 5 oktober heeft de Internationale dag van de leerkracht plaats. Deze dag, uitgeroepen door de UNESCO, vraagt wereldwijd aandacht voor het belang van goed onderwijs en vooral de taak van de leerkracht hierbij. Terecht, want overal ter wereld willen kinderen en volwassenen leren. Overal ter wereld geven leerkrachten, vaak in moeilijke omstandigheden, het beste van zichzelf. Leerlingen zijn soms opgelucht als ze de bel horen en naar huis kunnen, een beetje het saved by the bell-gevoel. Maar miljoenen kinderen horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Deze kinderen, die geen toegang hebben tot basisonderwijs, verdienen onze aandacht. Daarom organiseert Studio Globo voor de achtste keer de symbolische actie Saved by the bell, naar aanleiding van de Internationale dag van de leerkracht. Dit jaar vindt de actie plaats op vrijdag 3 oktober. Daarom laten we die dag om uur bellen rinkelen uit solidariteit - met alle kinderen waar ook ter wereld die verstoken worden van hun recht op onderwijs - en met leerkrachten overal ter wereld die vaak in moeilijke omstandigheden moeten lesgeven. Zo laten we de wereld horen dat er dringend iets moet veranderen. De leerlingen die dit wensen, mogen op 4 oktober allemaal een toeter, een bel, een fluit meebrengen. Om uur houden we dan een belwave : de leerlingen uit het eerste leerjaar beginnen, daarna volgen de leerlingen van het tweede leerjaar. Zo laten we alle leerlingen aangroeien, zodat het signaal steeds sterker en luider wordt. Donderdag 9 oktober: Wonen op het dak (5 de leerjaar) Studio Globo is een organisatie die een praktijkgericht aanbod voor mondiaal en intercultureel leren aanbiedt. Op 9 oktober volgen onze leerlingen van het vijfde leerjaar het programma Wonen op het dak. In de voormiddag volgen de leerlingen een inleefatelier. Via een interactief belevingsspel in een levensecht decor trainen de leerlingen hun vaardigheden in het positief leren omgaan met diversiteit. In de namiddag maken de leerlingen een buurtwandeling in Brussel. Ze wandelen in de voetsporen van drie kinderen uit de buurt: Saïd, Fatou en Lucas. Op vaste punten vertellen deze kinderen hun verhaal en krijgen de leerlingen speelse opdrachten. Deze activiteiten worden vooraf grondig voorbereid in de klas. Nadien is er ook een grondige naverwerking. De kosten voor deze activiteit ( 9,15) alsook voor de bus, worden verrekend via de maximumfactuur. Vertrek: rond 7.45 uur Terugkomst: rond uur (aan de school) Meebrengen: een lunchpakket, een drankje, een tussendoortje

3 Sportnamiddag: 9 oktober (1 ste en 2 de leerjaar) Tijdens de sportnamiddag van oktober maken de leerlingen kennis met teamsporte Meebrengen: turngerief water en een tussendoortje Sportnamiddag: 16 oktober (5 de en 6 de leerjaar) 23 oktober (3 de en 4 de leerjaar) en 13 november (1 ste en 2 de leerjaar) Tijdens de sportnamiddag van oktober hebben de leerlingen laddercompetitie. Meebrengen: turngerief water een tussendoortje Donderdag 16 oktober: Op verkenning in Gooik (4 de leerjaar) Eind oktober gaan de leerlingen van het vierde leerjaar op ontdekking in Gooik. In de voormiddag bezoeken ze het milieupark en het gemeentehuis. In de namiddag brengt een rondrit met de bus hen bij de mooiste parels van onze gemeente. Meebrengen: een rugzakje met een lunchpakket en een drankje een tussendoortje en een drankje De schooltas mag thuis gelaten worden. Er zijn die dag geen warme maaltijden voor de leerlingen van het 4 de leerjaar. Vrijdag 17 oktober: Dag van de jeugdbeweging De Dag van de Jeugdbeweging is sinds 2001 dé dag bij uitstek waarop alle jeugdbewegingen samen naar buiten komen om aandacht te vragen voor hun doelgroep, de jeugd en hun werking. Iedereen die lid is van een jeugdbeweging, mag die dag naar school komen in zijn/haar uniform. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

4 Maandag 20 oktober: Leeruitstap naar het natuurdomein Neigembos (1 ste, 2 de en 3 de leerjaar) De leerlingen gaan naar Neigembos. Hier ontdekken ze de geuren en de kleuren van de herfst. Ze vertrekken om 12.10, en zijn terug rond (op het einde van de schooldag). Op het programma : - boomsoorten - bladeren vallen van de bomen - herfstvruchten - paddenstoelen Meebrengen: laarzen (in een aparte zak), een lege plastic zak (om blaadjes te verzamelen), regenkledij (indien nodig), een tussendoortje en een drankje. De leerlingen brengen ook hun schooltas mee, want in de voormiddag is er gewoon les. s Middags eten zij nog op school. Deze kosten voor deze activiteit (betaling van de gids), alsook voor de bus, worden verrekend via de maximumfactuur. Dinsdag 21 oktober: Voorstelling: Safer internet (Fun en veiligheid op het internet) (6de leerjaar) Vandaag komt Geert Stevens als vrijwillige medewerker van Belgacom naar het 6de leerjaar in onze school. Hij heeft het over veilig, verantwoord en sociaal bewust internetgebruik. Het doel is de leerlingen te helpen zich de juiste vragen te stellen, ze te doen nadenken over wat ze online doen, over het waarom en de gevolgen van hun webactiviteiten. Bij het surfen een kritische geest ontwikkelen is voor hen van cruciaal belang!

5 CLB Vooraan in de agenda van je kind kleeft een sticker met de gegevens van de CLB-medewerkers. Contacten verlopen meestal via de school. Indien u dan wenst, kan u ook zelf contact met hen opnemen. Gezondheid : Fruit Op woensdag is het fruitdag op school. Dan zijn er enkel fruit en water toegelaten. Plan je verjaardagskoekje/cakeje niet op woensdag. Snoep en koek zijn immers niet toegelaten op de school op woensdag. Ook niet voor een jarige. Uiteraard vinden we het fijn dat de kinderen elke dag minstens één stuk fruit eten. We proberen de kinderen te stimuleren om hun fruit in de voormiddag op te eten. Gezondheid : Weg van water Om kinderen te stimuleren meer water te drinken, zetten we het project Weg van water ook dit schooljaar verder. In Klasse voor Ouders lazen we : Water is met grote voorsprong de gezondste drank voor elke mens. Waarom water? 7 voordelen: - Het zorgt voor een betere concentratie, minder vermoeidheid. - Het beschadigt je tanden niet, want er zitten geen suikers in. - Om dezelfde reden maakt het niet dik. - Leidingwater is goedkoper dan alle andere drankjes. - Water drinken kan buikpijn, hoofdpijn, slechte adem, constipatie vermijden. - Met kraantjeswater produceer je minder afval. - Het zorgt voor een mooie huid. Dagelijks worden de leerlingen op regelmatige tijdstippen gestimuleerd om water te drinken. We zouden het fijn vinden dat de leerlingen een flesje water of een drinkbus van thuis meebrengen. Schoolrekening Net als vorig schooljaar mag je telkens twee facturen verwachten. Een eerste factuur komt vanuit de gemeente. Hierop vind je de opvang, het busvervoer, de warme maaltijden en de drankjes van s middags terug. Deze worden tweemaandelijks gefactureerd. Een tweede factuur komt vanuit de school. Hierop staan enkel de kosten i.v.m. de maximumfactuur (leeruitstappen, extra sport ). In oktober mag je een factuur verwachten van de school waarbij gevraagd wordt om per kind een voorschot te betalen van 30 euro. Op die manier willen we de betaling van verschillende kleine sommen vermijden. Elke klastitularis houdt dan een overzicht bij van alle activiteiten waaraan je kind heeft deelgenomen. In het tweede trimester volgt een tweede betaling en aan het eind van het schooljaar volgt de afrekening van de gehele kost voor dit schooljaar. Voor een lagere schoolkind mag dit niet meer dan 70 euro bedragen. We praten hier natuurlijk over de gewone schoolkosten.

6 Ouders op school Soms is het leuk/handig om in de school wat extra hulp te hebben van ouders of grootouders. Daarom willen we uw aandacht vragen voor onderstaand bericht. - In de loop van dit schooljaar zouden we met de leerlingen enkele leeruitstappen willen plannen : pedagogische, culturele of sportieve activiteiten. Hierbij hopen we een beroep te kunnen doen op (groot)ouders die willen meehelpen om de uitstappen/activiteiten te begeleiden. - In grote klassen is het soms handig dat er een extra begeleider is tijdens knutsel- of andere lessen. Leerlingen individueel helpen, wat helpen opruimen, behoren hier tot de mogelijkheden. - Sommige ouders hebben een bijzondere hobby, zijn gespecialiseerd in iets (eventueel minder alledaags), hebben een bijzonder talent. Het is dan leuk dat deze mensen in de klas een activiteit kunnen helpen begeleiden (iets uitleggen, samen actief zijn, ), en dat leerlingen op die manier in contact komen met iets dat anders misschien in mindere mate aan bod komt. Het is niet de bedoeling dat de ouders/grootouders de taak van de leerkrachten overnemen. Extra hulp kan betekenen : - de leerlingen komen meer aan bod - meer aandacht voor veiligheid - de leerlingen komen in contact met iets waarmee ze anders in mindere mate te maken hebben - meer orde - een extra begeleider bij probleempjes (bv. een leerling wordt ziek of heeft een ongelukje tijdens een uitstap). We begrijpen best dat niet alle ouders zich kunnen/willen vrijmaken voor dergelijke hulp. Niemand hoeft zich daarover schuldig te voelen. Dit is immers een vrijblijvende vraag. Gelieve daarom het strookje (achterkant van dit blad) in te vullen en mee te geven met uw kind. Wij, leerkrachten, leggen een lijst aan en nemen contact met u op als we iemand nodig hebben. U kan dan steeds bekijken of die dag en die activiteit u wel passen. Alvast bedankt en hopelijk tot binnenkort!

7 Nieuwsbrief oktober 2014 Ik ouder van (alle kinderen) uit Zet een kringetje rond de klas(sen) van je kind(eren) heb de nieuwsbrief van oktober ontvangen en gelezen. Datum Handtekening. Vragen? Leuke of minder leuke opmerkingen? Gelieve deze antwoordstrook aan je oudste kind mee terug te geven. Soms kan het beter/discreter zijn om je opmerking of vraag in een gesloten enveloppe terug te bezorgen Bestelling soep Ik, ondergetekende moeder/ vader van schrijf mijn kind(eren) uit klas in voor soep (elke dag behalve woensdag). Indien mijn kind uitzonderlijk toch geen soep neemt (bijv. wegens ziekte), zal ik deze annuleren voor 8.45 uur. Een bestelde tas soep die niet geannuleerd werd voor kwart voor 9, zal aangerekend worden. Kan u ook de achterkant invullen? Alvast bedankt!

8 Ik, mama/papa van uit klas O ben wel / niet geïnteresseerd om een leeruitstap mee te begeleiden. O ben wel/niet geïnteresseerd om tijdens (knutsel)lessen te komen helpen. O wil wel iets doen rond deze hobby of dit talent : Ik kan mij vrijmaken op de volgende (halve) dagen :(aanduiden wat past a.u.b.) O maandag : voormiddag / namiddag O dinsdag : voormiddag / namiddag O woensdagvoormiddag O donderdag : voormiddag / namiddag O vrijdag : voormiddag / namiddag O op gelijk welke dag, als ik het maar op voorhand weet. Ik ben te bereiken op dit telefoonnummer : en/of op dit adres :

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 - één per gezin- Agenda Woensdag 30 september: Zwemmen Donderdag 1 oktober: Sportnamiddag voor de leerlingen van het 3 de en 4 de leerjaar Vrijdag 2 oktober: Leeruitstap: Op verkenning

Nadere informatie

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50.

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober 2018 - één per gezin- Agenda Maandag 1 oktober Vrijaf (Lokale verlofdag) iedereen Donderdag 4 oktober Startdag: Klimaatbende van Gooik 5 de leerjaar Vrijdag 5 oktober Saved

Nadere informatie

De tweemaandelijkse afrekening gebeurt (net als bij de warme maaltijden en de drankjes) via de gemeentefacturatie.

De tweemaandelijkse afrekening gebeurt (net als bij de warme maaltijden en de drankjes) via de gemeentefacturatie. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober 2017 - één per gezin- Agenda Donderdag 28 september: Leeruitstap: Op verkenning in Gooik (4 de leerjaar) Donderdag 28 september: Voorstelling: Duett Complet - Grandioso

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief oktober-november 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief oktober-november 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober-november 2018 Agenda OKTOBER Maandag 1/10 Facultatieve verlofdag geen school Woensdag 3/10 Zwemmen 1 e, 3 e en 5 e leerjaar Donderdag 4/10 Bende van Gooik, startdag voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief februari maart Agenda

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief februari maart Agenda NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief februari maart 2018 - één per gezin- Agenda Donderdag 1 maart Kronkeldiedoe 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag 2 maart Rapport 4 iedereen Woensdag 7 maart Zwemmen iedereen Donderdag

Nadere informatie

Leeruitstap: Op verkenning in Gooik (voor de leerlingen van het 4 de leerjaar) Rapport 1 en individueel oudercontact voor de lagere school

Leeruitstap: Op verkenning in Gooik (voor de leerlingen van het 4 de leerjaar) Rapport 1 en individueel oudercontact voor de lagere school Nieuwsbrief oktober-november 2015 - één per gezin- Agenda OKTOBER Donderdag 1/10: Vrijdag 2/10: Maandag 5/10: Dinsdag 6/10: Woensdag 7/10: Donderdag 8/10: Donderdag 15/10: Vrijdag 16/10: Maandag 19/10:

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2015

Nieuwsbrief november december 2015 Nieuwsbrief november december 2015 - één per gezin- Agenda Maandag 2 tot zondag 8 november: Herfstvakantie Dinsdag 10 november: Wapenstilstandherdenking Woensdag 11 november: Vrijaf (Wapenstilstand) Zaterdag

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 KS + LS-> Inschrijving BBQ schoolfeest Indien jullie nog wensen in te schrijven voor de BBQ, bezorg dan het inschrijvingsstrookje + het gepaste geld (tenzij je

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie

Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief november december 2018 - één per gezin- Agenda Maandag 29 oktober tot zondag 4 november: Herfstvakantie iedereen Dinsdag 6 november Medisch onderzoek (op school) 5 de leerjaar Woensdag

Nadere informatie

Schrijver Manu Adriaans vertelt Toneelvoorstelling De Koning van de paprikachips 3 e en 4 e leerjaar

Schrijver Manu Adriaans vertelt Toneelvoorstelling De Koning van de paprikachips 3 e en 4 e leerjaar Nieuwsbrief februari-maart 2016 - één per gezin- Agenda Februari Maandag 1 februari Zwemmen 3 e kleuterklas Dinsdag 2 februari Toneelvoorstelling 1 e en 2 e leerjaar Woensdag 3 februari Zwemmen lagere

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Vrijdag 24 juni 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Maaltijden en facturen Gisteren was de laatste keer van dit schooljaar dat de leerlingen volle maaltijd kregen op school. Maandag 27 juni is er dus geen volle

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar

Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar Sportdienst organiseert in samenwerking met sportraad Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar Maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli Maximum 40 plaatsen 60 EUR Inschrijven kan vanaf 3 mei 2016 De activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari februari 2015

Nieuwsbrief januari februari 2015 Nieuwsbrief januari februari 2015 - één per gezin- H e t s c h o o l t e a m w e n s t a a n a l l e l e e r l i n g e n e n h u n f a m i l i e e e n g e z o n d e n z o r g e l o o s n i e u w j a a

Nadere informatie

---------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------- Beste ouders, Naar jaarlijkse gewoonte maken we met onze oudste kleuters een uitstap naar het Verloren Bos te Lokeren. Voor de kinderen is dit een hele belevenis: paddenstoelen zoeken, noten en blaadjes

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. NIEUWSBRIEF 3 Week van 17 september tot en met zondag 23 september 2018 Drongen, 15 september 2017 Beste ouder(s) Dag leerlingen Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

Infoboekje september 2018

Infoboekje september 2018 Infoboekje september 2018 Even stilstaan Hier ben ik, onderweg, met mijn verhaal, met mijn gezelschap, met mijn ervaring. Daar ben jij, onderweg, met jouw verhaal, met jouw gezelschap, met jouw ervaring.

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Directieteam aan het woord

Directieteam aan het woord Kollebloem 2 Oktober 2017-2018 Directieteam aan het woord Zorgen voor een goed gevoel op school is prioritair!! Kinderen moeten kunnen zijn wie ze zijn. Pas als kinderen zich goed voelen, tonen ze hun

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief november december 2014

Nieuwsbrief november december 2014 Nieuwsbrief november december 2014 - één per gezin- Agenda Dinsdag 4 november: Leeruitstap naar Gaasbeek (1 ste leerjaar) Vrijdag 7 november: Start sportacademie Maandag 10 november: Vrijaf (Lokale verlofdag)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Het zomersportkamp. ENKEL INSCHRIJVEN VIA DE SPORTDIENST (telefoon, mail, ter plaatse, we behandelen alle inschrijvingen chronologisch)

Het zomersportkamp. ENKEL INSCHRIJVEN VIA DE SPORTDIENST (telefoon, mail, ter plaatse, we behandelen alle inschrijvingen chronologisch) DE SPORTDIENST EN SPORTRAAD VAN PITTEM ORGANISEREN: Het zomersportkamp Voor het 4de tem 6de leerjaar maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli Inschrijven kan vanaf dsdag 28 april 2015. 60 50 plaatsen

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 V I J F D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Solidariteitsactie Regeling einde Openschooldag infoavond

Nadere informatie

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment!

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! 1 Kessel, 1 september 2018 Beste ouders, De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! Voor onze peutertjes een eerste kennismaking met de school. Voor onze andere leerlingen nieuwsgierig uitkijken

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 Z E S D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Regeling einde trimester Studiekeuzeproces 1 2 Solidariteitsactie

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag Zaterdag

Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen 1 ste en 2 de leerjaar Vrijdag Zaterdag NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief maart april 2018 - één per gezin- Agenda Zaterdag 2 tot zondag 10 maart Krokusvakantie Woensdag 13 maart Sport 5 de en 6 de leerjaar Donderdag 14 maart Sportnamiddag: ijsschaatsen

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

BKO Nieuws. Inhoud. Buitenschoolse kinderopvang Gooik Digitale nieuwsbrief Infofiches Scansysteem... 3

BKO Nieuws. Inhoud. Buitenschoolse kinderopvang Gooik Digitale nieuwsbrief Infofiches Scansysteem... 3 BKO Nieuws v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin September 2018 Inhoud Buitenschoolse kinderopvang Gooik... 2 Digitale nieuwsbrief... 2 Infofiches... 2 Scansysteem... 3 Alleen naar huis? Iemand anders

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE!

WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE! NIEUWSBRIEF WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE! Brielen, 1 september 2014 Geachte Ouders, Een lange vakantieperiode is voorbij, we staan aan het begin van een

Nadere informatie

Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase.

Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase. Beste ouders, opvoeders, Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase. Mijn doel is ONZE school verder uit te bouwen naar een WARME, OPEN

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 09 In deze Nieuwsflits: Kerstviering Lezen is leuk!! Zeer belangrijke informatieavond Bouw Overblijvers gevraagd! Eerste Heilige Communie Fijne vakantie Korte berichten

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief INHOUD. GEEN school! Maandag 9 juni : Pinkstermaandag Vrijdag 27 juni : Namiddag vrijdag Maandag 30 juni : Grote vakantie

Nieuwsbrief INHOUD. GEEN school! Maandag 9 juni : Pinkstermaandag Vrijdag 27 juni : Namiddag vrijdag Maandag 30 juni : Grote vakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief INHOUD GEEN school + GEEN Zwemmen P 1 Veilig in het verkeer P 2 Activiteiten in

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2017

nieuwsbrief september 2017 nieuwsbrief september 2017 VZW KSRD Kaaistraat 23 9800 Deinze Deinze, 1 september 2017 Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en leerlingen,

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus.

We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus. Nieuwsbrief 6 oktober 2017 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober, met een beetje vertraging wegens Erasmus. Kalender oktober 5 do Saved by the bell / dag van

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Ann in de mollenklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klassen p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes p.

Nadere informatie

naam: mijn agenda derde graad

naam: mijn agenda derde graad naam: mijn agenda klas: derde graad nr.: Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Nathalie in de bijtjesklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012 Nieuwsbrief februari 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Milieules P 1 Technopolis P 2 Wafelslag P 2 Openklasdag kleuters

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub!

Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub! Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub! Naam:... Klas:.. 1. Bestelling warme maaltijden en drankjes

Nadere informatie

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt.

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Infobrief voor de ouders van de 4 de klas Beste mama en papa, Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Schooluren De schoolpoort gaat

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 25 tot en met 29 juni Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons laatste weekje. Wat gaan we nog allemaal doen? Maandag trekken we erop uit want dan gaan we

Nadere informatie

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer?

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer? Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3

Schoolafspraken. voor. leerlingen 1-2-3 Schoolafspraken voor leerlingen 1-2-3 Wanneer kan ik in de school binnen? s Morgens om 8.00u. s Middags om 13.00u. Wanneer beginnen en eindigen de lessen? s Morgens starten we om 8.30u. s Middags stoppen

Nadere informatie