ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED"

Transcriptie

1 ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED Valentijnsaanbieding Online reisbureau

2 INHOUD INLEIDING ANALYSE VAN DE CAMPAGNE VIA FACEBOOK: Analyse BE/NL Analyse van de campagne BE/FR ANALYSE VAN DE CAMPAGNE VIA Analyse BE/NL Analyse van de campagne BE/FR CONCLUSIE

3 Inleiding Hierna volgt een analyse van de verschillende campagnes, die in twee delen werden opgesplitst: BE/FR en BE/NL. We hebben promotie gemaakt op mobiele toestellen (Facebook en partners) en op computers. Uit de analyse blijkt dat het gebruik van het mobiele segment tegenwoordig onontbeerlijk is en dat Facebook koste wat kost voorrang geeft aan het mobiele kanaal (bereik, weergaven, kosten, ) zodat het de mobiele marketing kan domineren. Hieronder staat een overzicht van de campagne zonder onderverdeling mobiel/computer:

4 Analyse van de campagne via Facebook De driedaagse campagne bereikte in totaal mensen, namelijk via computer en via een mobiel toestel (iphone, ipad, Android, Android Tablet, Windows Phone, ). Het verschil tussen het gecumuleerde bereik en het totale bereik is te wijten aan het aantal mensen dat op zowel hun computer als hun mobiele toestel actief is en aan de frequentie waarmee de advertentie wordt weergegeven.

5 ANALYSE CAMPAGNE FACEBOOK Valentijnsaanbieding BE-NL

6 Bereik, weergave en frequentie In totaal werden mensen bereikt op een computer en op een mobiel toestel. Het bereik vertelt ons hoeveel mensen werkelijk werden aangesproken De frequentie verwijst naar het aantal keren dat die personen de advertentie hebben bekeken. Het totale aantal weergaven verwijst naar het aantal keren dat die advertentie in de feed van de doelpersonen werd getoond. Gebruikte taal op hun computer Het bereik is effectief, we bereikten gedurende de 72 uur het maximale aantal personen die actief zijn op Facebook, de gemiddelde frequentie is goed (wat betekent dat bepaalde doelpersonen dus gemiddeld 1 keer werden aangesproken). Uiteindelijk werd de advertentie dus keer weergegeven bij in totaal personen via computer en via mobiel.

7 Clicks en Click through Rate (totaal) Het totale aantal unieke clicks op de advertentie per platform en de totale CTR (aantal ontvangen clicks gedeeld door het aantal weergaven): we zien een uitstekende CTR via mobiel (3,3%!!) en een zeer goede score van 1,8% op de computer. Het totale aantal clicks bedraagt 1676, waarbij de mobiele toestellen met 1272 maar liefst 3X het aantal clicks per advertentie halen in vergelijking met de computer (404 clicks). Daarbij is het ook belangrijk om weten dat een advertentie die via een mobiele feed wordt weergegeven, vaak veel beter zichtbaar is dan een advertentie die op een groot computerscherm verschijnt, wat de doeltreffendheid gevoelig verhoogt.

8 De acties: Post Like, Page Like, clicks, respons Hier worden alle acties opgesomd die bezoekers ondernemen wanneer ze de advertentie zien verschijnen. We krijgen een totaal van 1447 personen die tot actie overgaan. Het aantal ondernomen acties naar aanleiding van het bericht is uitstekend en versterkt met 1361 de aandacht errond (sommige doelpersonen ondernemen meerdere acties). Enerzijds vonden 12 fans de pagina leuk, wat een mooi extraatje is want de campagne dient niet om het aantal fans te vergroten. Anderzijds werden onze advertenties 37 keer leuk gevonden en 6 keer gedeeld (zeer doeltreffend voor het organisch verkeer). Het interessantst hier zijn de 1392 clicks naar de website (uitstekend) waardoor het doel om het doelpubliek naar de website van Holidea te leiden volledig wordt bereikt: 95% van de acties bestond immers uit die click! Ook zien we een trend richting alles mobiel : de aangesproken personen voeren hun acties zoals verwacht vooral uit op hun mobiele toestel en het aantal clicks naar de site is 3X groter via het mobiele kanaal dan via de computer.

9 ANALYSE CAMPAGNE FACEBOOK Valentijnsaanbieding BE-FR

10 In totaal werden mensen bereikt op een computer en op een mobiel toestel (iphone, ipad, Android, Android Tablet, Windows Phone, ). Het verschil tussen het gecumuleerde bereik en het totale bereik is te wijten aan het aantal mensen dat op zowel hun computer als hun mobiele toestel actief is. Bereik, weergave en frequentie In totaal werden mensen bereikt op een computer en op een mobiel toestel Het bereik vertelt ons hoeveel mensen werden aangesproken De frequentie verwijst naar het aantal keren dat die personen de advertentie hebben bekeken. Het totale aantal weergaven verwijst naar het aantal keren dat die advertentie in de feed van de doelpersonen werd getoond.

11 Het bereik is effectief, we bereikten gedurende de 72 uur het maximale aantal personen die actief zijn op Facebook, de gemiddelde frequentie is goed (wat betekent dat bepaalde doelpersonen dus gemiddeld 1 keer werden aangesproken). Uiteindelijk werd de advertentie dus keer weergegeven bij in totaal personen via computer en via mobiel. Clicks en Click through Rate (totaal) Het totale aantal unieke clicks op de advertentie per platform en de totale CTR (aantal ontvangen clicks gedeeld door het aantal weergaven): we zien een uitstekende CTR via mobiel (4,1%!!) en een zeer goede score van 2,6% op de computer. Het totale aantal clicks bedraagt 2608, waarbij de mobiele toestellen met 1692 bijna dubbel zoveel clicks per advertentie halen in vergelijking met de computer (916 clicks). Daarbij is het ook belangrijk om weten dat een advertentie die via een mobiele feed wordt weergegeven, vaak veel beter zichtbaar is dan een advertentie die op een groot computerscherm verschijnt, wat de doeltreffendheid gevoelig verhoogt.

12 De acties: Post Like, Page Like, clicks, respons Hier worden alle acties opgesomd die bezoekers ondernemen wanneer ze de advertentie zien verschijnen. We krijgen een totaal van 2090 personen die tot actie overgaan. Het aantal ondernomen acties naar aanleiding van het bericht is uitstekend en versterkt met 1937 de aandacht errond (sommige doelpersonen ondernemen meerdere acties). Enerzijds vonden 34 fans de pagina leuk, wat een mooi extraatje is want de campagne dient niet om het aantal fans te vergroten. Anderzijds werden onze advertenties 67 keer leuk gevonden en 18 keer gedeeld (zeer doeltreffend voor het organisch verkeer). Het interessantst hier zijn de 1966 clicks naar de website (uitstekend) waardoor het doel om het doelpubliek naar de website van Holidea te leiden volledig wordt bereikt: 95% van de acties bestond immers uit die click! Ook zien we een trend richting alles mobiel : de aangesproken personen voeren hun acties zoals verwacht vooral uit op hun mobiele toestel en het aantal clicks naar de site is groter via het mobiele kanaal dan via de computer (maar het verschil is minder groot bij de campagne in BE/FR dan in BE/NL).

13 CONCLUSIE De campagnes zijn goed verlopen en we hebben de doelstellingen gehaald. Dit soort campagnes moet in de toekomst nog worden gebruikt voor speciale gelegenheden en aanbiedingen, met een speciale landing page om de bezoeker rechtstreeks naar de aanbiedingen te leiden. Het is opmerkelijk en belangrijk dat het gebruikte visuele element zeer doeltreffend is en sterk bijdraagt tot het succes van deze campagne!

14 VALENTIJNS- AANBIEDING Analyse campagne via BE-NL

15 VISUELE ELEMENTEN CAMPAGNES VIA Versie FR Versie NL

16 Campagne via - NL

17 Campagne via - FR

18 In termen van verkeer ( tot )

19 De kracht van succesvolle prestaties marketing leverde al geslaagde campagnes op, zowel qua kwaliteit van de databases (99% tevredenheid) als qua percentages gelezen s van 25% in het NL en 8% in het FR. In termen van Call To Action moeten de percentages van 4% in het NL en 2% in het FR worden beïnvloed door de inhoud (aanbiedingen) en positionering (producten/diensten) te herzien. DE COMBINATIE VAN DE BEIDE KANALEN /FACEBOOK WAS ZEER VRUCHTBAAR Uit de eerste vaststellingen kunnen we concluderen dat we variatie moeten brengen in de visuele elementen (NL en FR), dat we de timing moeten veranderen door te focussen op het weekend, en dat we de positionering van het product moeten aanpassen door algemene gamma s aan te bieden (cruise citytrip reis ) in plaats van specifieke bestemmingen

20 CONTACT MY HOLIDEA Chililaan,7 / Avenue du Chili, Brussels

WHITEPAPER FACEBOOK ADVERTISING

WHITEPAPER FACEBOOK ADVERTISING WHITEPAPER FACEBOOK ADVERTISING Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van S&D Interactive Media worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A CASE REDERIJ DOEKSEN LEADS+ 16 mei 2014 CASE SB-042014-A Om een belangrijke stap richting de ambitie te zetten, meer kaarten verkopen via online kanalen, is voor Rederij Doeksen een campagne opgezet die

Nadere informatie

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat is Search Engine Advertising?... 4

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

CASE OOSTAPPEN GROEP VAKANTIEPARKEN

CASE OOSTAPPEN GROEP VAKANTIEPARKEN SOCIAL BLUE CASE OOSTAPPEN GROEP VAKANTIEPARKEN LEADS+ 10 oktober 2014 CASE SB-092014-B Oostappen wilde graag groei in het aantal paginalikes en de engagement en activiteit op de pagina, om uiteindelijk

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw Social media in de Tuinbouw Inleiding: Dit onderzoek is uitgevoerd door Jan-Peter Steetskamp, in opdracht van Mariëlle van Leeuwen, zelfstandig professional op het gebied van marketing en online communicatie

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

De Agile Marketing Review

De Agile Marketing Review De Agile Marketing Review Zicht op uw digitale platform Dummy Corp 00% Design for conversion 80% 60% Analytics 0% Display advertising 0% SEA CRM Mail SEO Social advertising Community management Dummy Corp

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult De WEBSHOP GIDS De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat bevat deze gids? 4 De huidige e-commerce markt 5 De 8 belangrijkste trends

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

#SMO2011. Pondres Social Media Onderzoek 2011. Wat deden we in 2010? En doen we in 2011?

#SMO2011. Pondres Social Media Onderzoek 2011. Wat deden we in 2010? En doen we in 2011? #SMO2011 Pondres Social Media Onderzoek 2011 Wat deden we in 2010? En doen we in 2011? # Onderzoek door: Pondres Social Marketing # Software door: MWM2 # Onderzoeker: Mitchel Schouw # Auteur en contact:

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

Van drie naar twee scholen. Zo vol wordt het niet meer FELLE STRIJD OM LEERLING. doorbreek de krimp. slimme online marketing voor scholen

Van drie naar twee scholen. Zo vol wordt het niet meer FELLE STRIJD OM LEERLING. doorbreek de krimp. slimme online marketing voor scholen Zo vol wordt het niet meer Van drie naar twee scholen FELLE STRIJD OM LEERLING Fusies scholen door krimp aantal leerlingen doorbreek de krimp slimme online marketing voor scholen Inleiding: online marketing

Nadere informatie

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat E-Book Stap-voor-stap naar meer online resultaat Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: MAAK EEN ZOEKWOORD STRATEGIE... 4 WAT IS EEN ZOEKWOORD?... 4 WAAROM EEN ZOEKWOORD STRATEGIE MAKEN?... 4 HOE MAAK JE

Nadere informatie

ONLINE MARKETING- COMMUNICATIEPLAN

ONLINE MARKETING- COMMUNICATIEPLAN ONLINE MARKETING- COMMUNICATIEPLAN Creatie en communicatie in de praktijk Project Minor blok 2 Marketingcommunicatie Academie voor Marketing ONLINE MARKETINGCOMMUNICATIEPLAN ICT-BANEN CREATIE EN COMMUNICATIE

Nadere informatie

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN?

BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? BOSS NEDERLAND INTERNET MARKETING: HOE VEEL MOET U WETEN? Inhoud Inleiding... 3 Doel van online adverteren... 4 Ontwikkeling van offline naar online adverteren... 6 Waar te beginnen?... 7 Google AdWords

Nadere informatie

FACEBOOK TERMEN TOEGELICHT

FACEBOOK TERMEN TOEGELICHT facebook terminologie FACEBOOK TERMEN TOEGELICHT like Januari 2012 fans engagement apps Voorwoord Met genoegen presenteren wij u deze Whitepaper met Facebook Terminologie. Het team bij Yes2web heeft hard

Nadere informatie

E-mail marketing verleden tijd?

E-mail marketing verleden tijd? E-mail marketing verleden tijd? Seminar onderzoek van Joost van der Goot STUDENT: 1582927 DOCENT: Rob van den Idsert DATUM: 04-01-2015 1 of 21 Inhoudsopgave - Inleiding blz 3 - Aanleiding blz 3 - Doelstelling

Nadere informatie

Google AdWords: doen!

Google AdWords: doen! Google AdWords: doen! Je wilt meer bezoekers op je website zodat je meer mensen kunt informeren, een grotere naamsbekendheid opbouwen of meer (online) verkopen? AdWords is hiervoor het aangewezen middel!

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

ENERGIELEVERANCIERS OKTOBER 2010. Pagina 1 van 55. Energieleveranciers oktober 2010

ENERGIELEVERANCIERS OKTOBER 2010. Pagina 1 van 55. Energieleveranciers oktober 2010 ENERGIELEVERANCIERS OKTOBER 2010 Pagina 1 van 55 Inhoudsopgave Bladzijde 3 1. Inleiding 4 2. Conclusies 6 3. Aanbevelingen 7 4. Conclusies per energieleverancier 20 5. Situatie van de klant 24 6. Algemene

Nadere informatie

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie