O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 18 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 11835-2015, 18 maart 2016"

Transcriptie

1 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 18 maart 2016 Op 20 november 2015 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een tijdelijke wegverbinding Slaper (omleggen huidige Slaper). Reden hiervoor is de aanleg van het Reevediep en de dijken. De tijdelijke slaper komt aan de noordzijde van de noordelijke dijk te liggen. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Besluit Wij besluiten, gelet op artikel 2.1 en volgende van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning te verlenen. Ons besluit is gebaseerd op de volgende stukken: 1. Het aanvraagformulier d.d. 20 november 2015; 2. Tekening IJD-OTDW-TEK-0052, laatst gewijzigd d.d (parafen); 3. Aanvulling , aanvraagformulier Werk of werkzaamheden uitvoeren ; 4. Aanvulling , aanvraagformulier Uitrit aanleggen of veranderen ; 5. Selectieadvies: Inventariserend Veldonderzoek Kampen Reevediep, Deelgebied tijdelijke Slaper en geul zone 90, d.d. november 2015, in het OLO geupload ; 6. Notulen Vaststellingsbijeenkomst DO Chalmotweg + Tijdelijke Slaper, d.d , documentnummer IJD-OTDW-NOT-0010; 7. Mail J. Hassing d.d , 12:39 uur, Tijdelijkheid omlegging Slaper (zaaknummer ); De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: - Werk of werkzaamheden uitvoeren; - Het gebruiken van gronden of een bouwwerk in strijd met regels ruimtelijke ordening; - Het maken van een uitweg, dan wel het veranderen van een uitweg of het gebruik daarvan te veranderen. De omgevingsvergunning wordt verleend voor een periode van 10 jaar vanaf datum besluit. Na deze termijn moeten de betreffende gronden worden ingericht conform de aan de gronden gegeven bestemmingen zoals vastgesteld in het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2014, Dronthen, 2 e herziening en IJsseldelta- Zuid. Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.7 van de Wabo. Uw aanvraag is beoordeeld voor de activiteit het maken van een uitweg, dan wel het veranderen van een uitweg of het gebruik daarvan te veranderen aan artikel van de Algemene plaatselijke verordening (Apv) en aan artikel 2.2, lid 1, sub e van de Wabo. Daarnaast is uw aanvraag beoordeeld voor de activiteit werk of werkzaamheden uitvoeren aan artikel 2.1, lid 1, sub b van de Wabo en voor de activiteit het gebruiken van gronden of een bouwwerk in strijd met regels ruimtelijke ordening aan artikel 2.1, lid 1, sub c van de Wabo. De aanvraag omgevingsvergunning is ook getoetst aan het Besluit omgevingsrecht en de Ministeriele regeling omgevingsrecht. Gebleken is dat uw aanvraag hieraan voldoet en daarom verlenen wij u de gevraagde omgevingsvergunning op grond van artikel 2.12, lid 2, juncto artikel 4, lid 11 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht voor een periode van 10 jaar.

2 Provinciale coördinatieregeling van toepassing De voorbereiding en bekendmaking van de (ontwerp) besluiten ter uitvoering van het project Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid worden gecoördineerd. Deze coördinatie vindt plaats op basis van de besluiten van de Provinciale Staten van Overijssel en Flevoland tot toepassing van de provinciale coördinatieregeling (op grond van artikel 3.33 van de Wet ruimtelijke ordening). Deze provinciale coördinatie heeft onder andere betrekking op besluiten op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Flora- en faunawet, de Natuurbeschermingswet 1998 en de Waterwet. De provinciale coördinatie heeft tot gevolg dat op deze besluiten de procedure artikel 3.33 vierde lid Wet ruimtelijke ordening van toepassing is. Zienswijzen Tijdens de periode van ter inzage legging, zoals aangegeven in de kennisgeving, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Alle zienswijzen worden in een reactienota beantwoord. Verzocht kan worden om persoonlijke gegevens niet bekend te maken in de reactienota. Alleen een belanghebbende die over het ontwerpbesluit een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan later tegen dat besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (tenzij hem geen verwijt kan worden gemaakt van het niet naar voren brengen van een zienswijze). Schriftelijk Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar: Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel t.a.v. Coördinator Procedures IJsseldelta-Zuid, de heer J.J. van Burg Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Mondeling Een zienswijze kan ook mondeling ingediend worden. Om gebruik te maken van deze mogelijkheid dient binnen de periode van ter inzage legging contact te worden opgenomen met de heer J.J. van Burg via telefoonnummer , zodat hiervoor een afspraak gemaakt kan worden. Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een ontvangstbevestiging. Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegd gezaginstanties, die de zienswijzen betrekken bij het nemen van de definitieve besluiten. Uiterlijk tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedere indiener geïnformeerd over hoe door de bevoegd gezagsinstanties met de zienswijze is omgegaan. Beroep Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen later beroep tegen het definitieve besluit indienen. Bovendien kan iedere belanghebbenden beroep indienen, ook wanneer geen zienswijze naar voren is gebracht, tegen alle wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

3 Crisis- en herstelwet De Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid valt onder de Crisis- en herstelwet. Deze wet richt zich op versnelling van projecten en bevat onder andere bepalingen voor de beroepsprocedure. Hoogachtend, namens burgemeester en wethouders van Kampen, M. Roelink Teammanager Vergunningen (Deze brief is in een geautomatiseerd proces aangemaakt en is daarom niet ondertekend) Leges Overeenkomstig de legesverordening bent u voor het in behandeling nemen van uw aanvraag voor een omgevingsvergunning leges verschuldigd (zie tabel). Voor betaling van dit bedrag ontvangt u binnenkort een aanslag. Bij deze aanslag wordt vermeld op welke wijze u eventueel bezwaar kunt aantekenen tegen de hoogte van het legesbedrag en de gehanteerde grondslagen. Wabo werk of werkzaamheden uitvoeren (art ) 65,30 Wabo tijdelijke afwijking (art ) 261,60 Wabo uitweg (art ) 64,10 Totaal Leges: 391,00

4 Toestemming voor de deelactiviteit werk of werkzaamheden uitvoeren (art. 2.1, lid 1, sub b Wabo) OVERWEGINGEN: Bestemmingsplan De gronden waarop de aanvraag omgevingsvergunning betrekking heeft zijn gelegen in verschillende bestemmingsplannen. Het betreft de volgende geldende bestemmingsplannen: - Buitengebied 2014 ; - Dronthen, 2 e herziening en; - IJsseldelta-Zuid. Bestemmingsplan Buitengebied 2014 De gronden die gelegen zijn in het bestemmingsplan Buitengebied 2014 hebben de hoofdbestemming Agrarisch (art. 3) en de dubbelbestemming Waarde Archeologie 1 (art. 29) en Waarde Archeologie 2 (art. 30). Bestemmingsplan Dronthen, 2 e herziening De gronden die gelegen zijn in het bestemmingsplan Dronthen, 2 herziening hebben de hoofdbestemming Agrarische doeleinden, klasse B (art. 6). Bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid De gronden die gelegen zijn in het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid hebben de hoofdbestemming Agrarisch (art. 3) en de dubbelbestemming Waarde Archeologie 2 (art. 22). Naast de hoofd- en dubbelbestemming hebben de gronden voor een gedeelte ook de nadere functieaanduiding landschapswaarden. Werk of werkzaamheden uitvoeren De omgevingsvergunning voor de activiteit werk of werkzaamheden uitvoeren is benodigd op grond van de bestemmingsplannen Buitengebied 2014 en IJsseldelta-Zuid. De omgevingsvergunning is benodigd op grond van het bestemmingsplan Buitengebied 2014 ingevolge de dubbelbestemmingen Waarde Archeologie 1 en 2 op grond van artikel 29, lid 29.3, sub , onderdelen a en b en artikel 30, lid 30.3, sub , onderdelen a en b. Daarnaast is de omgevingsvergunning benodigd op grond van het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid ingevolge de hoofdbestemming Agrarisch op grond van artikel 3, lid 3.5, sub 3.5.1, onderdelen c en d en op grond van de dubbelbestemming Waarde Archeologie 2 op grond van artikel 22, lid 22.3, sub , onderdelen c en d. De aanvraag is vergunningplichtig voor de activiteit werk of werkzaamheden uitvoeren voor de volgende tijdelijke werkzaamheden: - het aanbrengen van oppervlakteverharding ten behoeve van de tijdelijke wegomlegging Slaper op de gronden gelegen binnen het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid ; - het realiseren tijdelijke waterhuishouding middels dempen en graven van watergangen en parallel aan de tijdelijke wegomlegging op de gronden gelegen binnen het bestemmingsplan IJsseldelta- Zuid ; - de aanleg van de hoofdafwatering naar gemaal zwartendijk op de gronden gelegen binnen het bestemmingsplan Buitengebied 2014.

5 Verbodsbepaling Bestemmingsplan Buitengebied 2014 Het is verboden op of in de gronden met de dubbelbestemming Waarde - Archeologie 1 en 2 zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren: - grondwerkzaamheden, waartoe worden gerekend woelen, mengen, diepploegen, egaliseren en ontginnen van gronden, alsmede het graven of vergraven, verruimen of dempen van sloten, vijvers en andere wateren; - het aanleggen van drainage en/of oppervlakteverhardingen en het verlagen of afgraven (ook ten behoeve van het verwijderen van bestaande funderingen) van gronden waarvoor geen ontgrondingenvergunning is vereist. Bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid Het is verboden op of in de gronden met de bestemming Agrarisch ter plaatse van de aanduiding 'landschapswaarden' zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren: - het ontgronden, afgraven, egaliseren of ophogen van gronden; - het graven, vergraven, verbreden of dempen van watergangen en poelen. Daarnaast is het verboden op of in de betreffende gronden met de dubbelbestemming Waarde Archeologie 2 zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren: - grondwerkzaamheden dieper dan 50 cm onder het maaiveld over een oppervlakte van meer dan m2, waartoe worden gerekend woelen, mengen, diepploegen, egaliseren en ontginnen van gronden, alsmede het graven of vergraven, verruimen of dempen van sloten, vijvers en andere wateren en het aanleggen van drainage en/of oppervlakteverhardingen; - bodem verlagen of afgraven (ook ten behoeve van het verwijderen van bestaande funderingen) van gronden waarvoor geen ontgrondingenvergunning is vereist; Afwegingskaders De in omgevingsvergunning wordt slechts verleend indien door de werken of werkzaamheden of door de direct of indirect te verwachten gevolgen daarvan geen onevenredig nadeel ontstaat voor de landschappelijke van het gebied. Daarnaast wint het bevoegd gezag advies in bij de archeologisch adviesdeskundige omtrent de vraag of door het verlenen van de omgevingsvergunning geen onevenredige afbreuk wordt of kan worden gedaan aan de archeologische waarden, en zo ja welke voorwaarden dienen te worden gesteld. Advies natuur en landschap Op 9 maart 2016 heeft de afdeling natuur en landschap van de gemeente Kampen het onderstaande positieve advies afgegeven; De tijdelijke wegomlegging van de Slaper maakt onderdeel uit van de planvorming die ten grondslag ligt aan het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid. De wegomlegging is daarnaast tijdelijk van aard. Gezien de tijdelijke aard zijn er geen blijvende nadelige effecten op het landschap en de natuurwaarden. De werkzaamheden

6 zijn afgestemd op de bevindingen en resultaten van de natuuronderzoeken en de verleende Nbwetvergunningen en Flora- en faunaontheffingen. Er bestaat dan ook geen bezwaar tegen deze tijdelijke wegomlegging omdat zij geen afbreuk doen aan de uiteindelijke doelstelling. - Er bestaat vanuit landschappelijk oogpunt geen bezwaar om de omgevingsvergunning te verlenen. Advies Archeoloog Op 22 februari 2016 heeft de archeoloog, de heer A. Jager van het team Cultuur van de gemeente Kampen, het onderstaande positieve advies afgegeven; Ter plaatse van het plangebied, en in de omgeving daarvan, zijn met behulp van boringen en proefsleuven meerdere inventariserende archeologische onderzoeken uitgevoerd. Deze inventariserende onderzoeken zijn inmiddels afgerond. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de trefkans op archeologisch erfgoed in het onderhavig plangebied, namelijk waar de tijdelijke wegverbinding Slaper is gepland, klein is. Vanuit archeologische monumentenzorg bestaat zodoende geen bezwaar tegen het verlenen van gevraagde omgevingsvergunning. Bij de planrealisatie blijft de archeologische meldingsplicht, op grond van de Monumentenwet, onverminderd voor het volledige plangebied van kracht. Ook dient het bevoegd gezag te worden geïnformeerd indien het plan essentiële wijzigingen ondergaat. Conclusie Gezien het voorgaande voldoet de onderhavige aanvraag omgevingsvergunning aan de gestelde afwegingskaders waardoor wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit werk of werkzaamheid uitvoeren. VOORWAARDEN: - zodra de werkzaamheden zijn beëindigd, en voor het verstrijken van de werkingsduur van deze vergunning, dient het betreffende terrein weer te worden ingericht conform de bestemmingen zoals weergegeven is in de geldende bestemmingsplan Buitengebied 2014, Dronthen, 2 e herziening en IJsseldelta-Zuid ; - de werkzaamheden dienen uitgevoerd te worden overeenkomstig de gewaarmerkte stukken behorende bij de vergunning; - indien tijdens de uitvoering blijkt dat enig constructiedeel verbetering of voorziening behoeft, dient dat te gebeuren in overleg met en ter goedkeuring van het team Toezicht en Handhaving; - zowel het team Toezicht en Handhaving alsmede de gemeentearcheoloog, de heer A. Jager, dienen ten minste twee dagen voor de aanvang van de werkzaamheden in kennis te worden gesteld, telefoonnummer ; - het team Toezicht en Handhaving dient in kennis te worden gesteld van de voltooiing van de werkzaamheden;

7 - het terrein waarop wordt gebouwd, grond wordt ontgraven of dergelijke werkzaamheden worden verricht, moet door een doeltreffende afscheiding van de weg en van het aangrenzende open erf of terrein zijn afgescheiden indien gevaar of hinder te duchten is; - indien er in de toekomst tijdens eventuele terreinveranderingen grond vrij komt, geldt dat deze zonder voorwaarden op het terrein zelf kan worden hergebruikt. Indien de grond afgevoerd moet worden, zal rekening gehouden moeten worden met de richtlijnen van het Besluit bodemkwaliteit; - eventuele schade aan het wegdek of openbaar terrein zal door de eenheid Beheer Openbare Ruimte op kosten van de vergunninghouder worden hersteld; - de archeologische meldingsplicht zoals bepaald in de Monumentenwet blijft van kracht.

8 Toestemming voor het deel het gebruik van gronden of een bouwwerk in strijd met regels ruimtelijke ordening (art. 2.1, lid 1, sub c Wabo) OVERWEGINGEN: Tijdelijke werkzaamheden in strijd met de geldende bestemmingsplannen De gronden waarop de aanvraag omgevingsvergunning betrekking heeft zijn gelegen in verschillende bestemmingsplannen. Het betreft de volgende geldende bestemmingsplannen: - Buitengebied 2014 ; - Dronthen, 2 e herziening en; - IJsseldelta-Zuid. De aangevraagde tijdelijke werkzaamheden zijn strijdig met de aan de gronden gegeven bestemmingen en zijn op grond daarvan eveneens omgevingsvergunningplichtig voor de activiteit werk of werkzaamheden uitvoeren. Het betreft onder andere de volgende werkzaamheden: - het aanbrengen van oppervlakteverharding ten behoeve van de tijdelijke wegomlegging Slaper; - het realiseren tijdelijke waterhuishouding middels dempen en graven van watergangen en parallel aan de tijdelijke wegomlegging; - de aanleg van de hoofdafwatering naar gemaal zwartendijk. Bestemmingsplan Buitengebied 2014 De gronden die gelegen zijn in het bestemmingsplan Buitengebied 2014 hebben de hoofdbestemming Agrarisch (art. 3) en de dubbelbestemming Waarde Archeologie 2 (art. 30). De aanleg van de hoofdafwatering naar het gemaal Zwartendijk is niet ten dienste van de primaire agrarische gebruiksdoeleinden. Deze werkzaamheden zijn daarom in strijd met het geldende bestemmingsplan Buitengebied Bestemmingsplan Dronthen, 2 e herziening De gronden die gelegen zijn in het bestemmingsplan Dronthen, 2 herziening hebben de hoofdbestemming Agrarische doeleinden, klasse B (art. 6). De aanleg van de tijdelijke wegomlegging alsmede de aanleg van de hoofdafwatering zijn ook hier niet ten dienste van de primaire agrarische gebruiksdoeleinden. Deze werkzaamheden zijn daarom in strijd met het geldende bestemmingsplan Dronthen, 2 e herziening. Bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid De gronden die gelegen zijn in het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid hebben de hoofdbestemming Agrarisch (art. 3) en de dubbelbestemming Waarde Archeologie 2 (art. 22). De aanleg van de tijdelijke wegomlegging alsmede de aanleg van de kwelvoorzieningen zijn ook hier niet ten dienste van de primaire agrarische gebruiksdoeleinden. Deze werkzaamheden zijn daarom in strijd met het geldende bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid. Naast de hoofd- en dubbelbestemming hebben de gronden voor een gedeelte ook de nadere functieaanduiding landschapswaarden.

9 Tijdelijke afwijkingsprocedure Door middel van het toestaan van een tijdelijk ander gebruik aan de betreffende gronden, kan toch medewerking worden verleend aan de tijdelijke wegomlegging van de Slaper. Hiertegen bestaat geen bezwaar omdat het beoogde gebruik, conform de bestemming, na het verwijderen van de werken of het beëindigen van de werkzaamheden weer mogelijk is. Advies ruimtelijke ordening Gezien de aanvraag in strijd is met de geldende bestemmingsplannen hebben wij de aanvraag omgevingsvergunning op 29 februari 2016 ter advisering voorgelegd aan het team ruimtelijke ordening. Het team ruimtelijke ordening heeft op 7 maart 2016 het onderstaande positieve advies afgegeven; Het tijdelijk omleggen van de Slaper met de daaraan liggende uitritten en de aanleg van een tijdelijke watergang zijn strijdig met verschillende bestemmingsplannen (zoals reeds hiervoor beschreven) Het betreft werkzaamheden gelegen binnen het bestemmingsplan IJsseldelta-zuid, het bestemmingsplan Buitengebied 2014 en het bestemmingsplan Dronthen, 2e herziening (van kracht ter plaatse van het gedeeltelijk vernietigde bestemmingsplan IJsseldelta-zuid ). De gronden waarop de tijdelijke Slaper worden aangelegd zijn gelegen binnen de drie genoemde bestemmingsplannen. De weg is in strijd met de verschillende bestemmingen in deze bestemmingsplannen. De bestemmingen in deze bestemmingsplannen zijn verschillend maar kunnen worden samengevat als een agrarische bestemming. De weg staat niet ten dienste van deze agrarische bestemming, evenmin als de tijdelijke watergang. Medewerking voor de aanleg van de tijdelijke Slaper en de tijdelijke watergang kan worden verleend op grond van artikel 4, lid 11 van Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht. Dit artikel biedt de mogelijkheid om ander gebruik van gronden of bouwwerken toe te staan voor een termijn van ten hoogste tien jaar. In het aanvraagformulier is per abuis aangegeven dat het beoogde gebruik niet tijdelijk van aard zou zijn. Per mail van 7 maart is namens de aanvrager verklaard dat het beoogde gebruik tijdelijk is en maximaal tien jaar duurt. Bij een omgevingsvergunning voor het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan hoeft er geen sprake meer te zijn van een tijdelijk behoefte. Uit artikel 4, lid 11, van Bijlage II Bor en de toelichting volgt dat kan volstaan worden met het aannemelijk maken dat de activiteit zonder onomkeerbare gevolgen kan worden beëindigd. Hiervan is in dit geval sprake. Gebruik conform de bestemming is na het verwijderen van het werk (de weg) en het dempen van de watergang weer mogelijk. In het bestemmingsplan IJsseldelta-zuid zijn specifieke gebruiksregels opgenomen binnen de bestemming Agrarisch. Ter plaatse van de aanduiding landschapswaarden is een vergunning nodig voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden. Ondermeer is het verboden zonder vergunning over te gaan tot het ontgronden, afgraven, egaliseren of ophogen van gronden en het graven, vergraven, verbreden of dempen van watergangen en poelen. De vergunning wordt slechts verleend indien door de werken of werkzaamheden of door de direct of indirect te verwachten gevolgen daarvan geen onevenredig nadeel ontstaat voor de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied. Doordat de weg en de watergang direct tegen de dijk van de bypass worden aangelegd, althans voor het gedeelte dat gelegen is het bestemmingsplan IJsseldelta-zuid, worden de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied niet aangetast.

10 In het bestemmingsplan Buitengebied 2014 is ter plaatse van de dubbelbestemming Waarde-Archeologie 1 een vergunning nodig, mits voldaan wordt aan bepaalde regels, voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden. De tijdelijke watergang is gelegen in deze dubbelbestemming en gelet op de genoemde werkzaamheden en werken vergunningplichtig. De vergunning kan worden verleend als de archeologische deskundige heeft geadviseerd omtrent de vraag of door het verlenen van de omgevingsvergunning geen onevenredige afbreuk wordt of kan worden gedaan aan de archeologische waarden, en zo ja welke voorwaarden dienen te worden gesteld. Gelet op het advies van de archeologische deskundige, A. Jager, d.d , kan de vergunning worden verleend. Advies - artikel 4, lid 11 van bijlage II Bor toepassen voor een termijn van ten hoogste tien jaar dan wel tot het gereed zijn van de werkzaamheden; - art van de planregels behorend bij het bestemmingsplan IJsseldelta-zuid toepassen; - art en art van de planregels behorend bij het bestemmingsplan Buitengebied 2014 toepassen. Conclusie Gezien het voorgaande besluiten wij de omgevingsvergunning voor de deelactiviteit het gebruik van gronden of een bouwwerk in strijd met regels ruimtelijke ordening te verlenen op grond van artikel 2.12, lid 2 van de Wabo, juncto artikel 4, lid 11 van Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht (Bor) voor een termijn van ten hoogste 10 jaar dan wel tot het gereed zijn van de werkzaamheden; VOORWAARDEN: - de werkzaamheden dienen uitgevoerd te worden overeenkomstig de gewaarmerkte stukken behorende bij de vergunning; - voor de werkzaamheden dient een Watervergunning aangevraagd te worden bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta; - zodra de werkzaamheden zijn beëindigd, en voor het verstrijken van de werkingsduur van deze vergunning, dienen de betreffende gronden weer te worden ingericht conform de situatie met bijbehorende bestemmingen zoals weergegeven is in de geldende bestemmingsplannen Buitengebied 2014, Dronthen, 2 e herziening en IJsseldelta-Zuid.

11 Toestemming voor het deel uitweg (art. 2.2 lid 1e wabo) VOORWAARDEN: 1. Voordat gestart wordt met de aanleg van de uitwegen dient u contact op te nemen met de heer B. Heldoorn van de Eenheid Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Kampen, telefoon (038) De werkzaamheden die op en in gemeentegrond moeten worden verricht komen voor uw rekening. 3. Wanneer er een lichtmast, straatkolk e.d. verplaatst moet(en) worden, zijn deze kosten voor uw rekening. Uitvoering geschiedt door of vanwege de gemeente Kampen. OVERWEGINGEN: - De bruikbaarheid van de weg en het veilig en doelmatig gebruik van de weg komt door het aanleggen van de uitwegen niet in gevaar. - Het belang van de bescherming van het uiterlijk aanzien van de omgeving in het straatbeeld wordt niet nadelig beïnvloed door het aanleggen van de uitwegen. - Het belang van de bescherming van de groenvoorzieningen in de gemeente wordt niet nadelig beïnvloed. - Het uitgebrachte advies van eenheid Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Kampen geeft geen aanleiding om de vergunning te weigeren.

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 15 december 2016

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 15 december 2016 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 3126-2016, 15 december 2016 Op 21 maart 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een definitieve

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 13 mei 2016

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 13 mei 2016 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 11835-2015, 13 mei 2016 Op 20 november 2015 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een tijdelijke wegverbinding

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 3126-2016, 17 februari 2017 Op 21 maart 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een definitieve wegverbinding

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 26 januari 2017

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 26 januari 2017 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 13841-2016, 26 januari 2017 Op 21 oktober 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een gemaal in

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 9928-2016, 17 februari 2017 Op 28 juli 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een permanente damwand tpv gemaal

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 9 november 2017 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een vispassage met migratiegeul. De aanvraag

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 16 oktober 2015

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 16 oktober 2015 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 7856-2015, 16 oktober 2015 Op 28 juli 2015 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het kappen van ca. 1000 bomen waarvan

Nadere informatie

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid)

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid) Dronten : Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV OV nummer. : 2017-0698 Intern nr. : 7551 Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing Engelenbergplantsoen

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 2 februari 2016

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 2 februari 2016 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 9208-2015, 2 februari 2016 Op 11 september 2015 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van tijdelijke voorzieningen en werkzaamheden

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 5 april 2016

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 5 april 2016 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 9208-2015, 5 april 2016 Op 11 september 2015 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van tijdelijke voorzieningen en werkzaamheden in het

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 9 november 2017 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een vispassage met migratiegeul. De aanvraag heeft betrekking

Nadere informatie

Isala Delta Vof. dhr. J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Provinciale coördinatie)

Isala Delta Vof. dhr. J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Provinciale coördinatie) Dronten : 14 oktober 2015 Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV Isala Delta Vof dhr. J. Hassing Engelenbergplantsoen 5 8266 AB KAMPEN Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 3 augustus 2016

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 3 augustus 2016 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 2160-2016, 3 augustus 2016 Op 29 februari 2016 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het verwijderen van vegetatie uit de stroombaan van de IJssel ten

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 22 juni 2016

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 22 juni 2016 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 557-2016, 22 juni 2016 Op 15 januari 2016 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het verwijderen van vegetatie uit de stroombaan van de IJssel ten behoeve

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 13 december 2016

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 13 december 2016 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 9654-2016, 13 december 2016 Op 21 juli 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bediengebouw

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Aanhef Op 17 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Provincie Utrecht mevrouw

Nadere informatie

De heer K. Doornwaard Grafhorsterweg 81A 8277 AB GRAFHORST

De heer K. Doornwaard Grafhorsterweg 81A 8277 AB GRAFHORST De heer K. Doornwaard Grafhorsterweg 81A 8277 AB GRAFHORST Uw kenmerk Zaaknummer Behandeld door Bijlagen 2015-0664 F. van der Spek 1 Telefoonnummer Verzenddatum 14 038 13 juli 2016 Onderwerp Omgevingsvergunning

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 8 januari 2018

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 8 januari 2018 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 12318-2017, 8 januari 2018 Op 24 juli 2017 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een opslagvoorziening van schotbalken

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Tav: dhr. J. Schaminee Bevelandseweg 1 1703 AZ Heerhugowaard Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 25 januari 2016

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 25 januari 2016 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 8792-2015, 25 januari 2016 Op 28 augustus 2015 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een recreatieschutsluis.

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 339696 Dossier: OV16160 Documentnummer: 339696BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitvoeren

Nadere informatie

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk

Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Hoensbroek kavel A 5193 te Heerlen Zaaknummer: 2012-0812 Kenmerk 2013/569 d.d. 3 januari

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit uitvoeren van een werk Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit uitvoeren van een werk Locatie Nieuwenhagen kavel A 1299, 3879 en 2725 te Landgraaf Zaaknummer 2012-0814 Kenmerk 2013/3889

Nadere informatie

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W)

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) Voorschriften Artikel 3 Woondoeleinden (W) Artikel 7 Erven (E) Artikel 8 Tuinen (T) Artikel 5 Waarde Archeologie 1B Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) DOELEINDENOMSCHRIJVING 1. De gronden op de kaart aangewezen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Archeologie

Bestemmingsplan Archeologie Bestemmingsplan Archeologie 2 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 2 Waarde - Archeologie 1 6 Artikel 3 Waarde - Archeologie

Nadere informatie

Nr. Element Werkzaamheden Bestemmingsplan Bestemming Beoordeling

Nr. Element Werkzaamheden Bestemmingsplan Bestemming Beoordeling ONDERWERP Bestemmingsplan check DO 22 Venlo ONZE REFERENTIE 078791243 0.7 DATUM 07-04-2016 VAN Wouter Nijhof In uiterwaarde 22 Venlo is het volgende bestemminsplan vigerend: Bestemmingsplan In de tabel

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning Op 1 november 2017 ontvingen burgemeester en wethouders van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het project het oprichten van een woning en het aanleggen van een

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.010597

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 6 november 2017 van A.N. Slingerland VOF een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

Bijlage 7 Model-planregels

Bijlage 7 Model-planregels Bijlage 7 Model-planregels Doel van de planregels De planregels vormen het juridisch-planologisch kader voor de bescherming van belangrijk archeologische waarden, door de aanvrager van een omgevingsvergunning

Nadere informatie

150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis

150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis 150kV-verbinding Geervliet-Middelharnis Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Hoofdstuk 3 Algemene regels

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Doesburg hebben op 15 mei 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen en geregistreerd onder nummer 2015OMG0038. Het betreft het plaatsen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2026449/2784719 op de op 5 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Van Laarhoven Sloopwerken BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51 POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Gemeente Enschede T.a.v. de heer A. Hardiek Wesselerbrinklaan 102 7544 JZ ENSCHEDE TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR

Nadere informatie

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning de heer P.J.L. Hausoul Rott 53 6294 NL VIJLEN Datum Geachte heer Hausoul, Onderwerp HZ_WABO-2018-0002 Ons kenmerk 18.0004588 18.0004588 Sector Ruimte J.J. Bulles T 043-3068556 Uw brief van Omgevingsvergunning

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 9654-2016, 17 februari 2017 Op 21 juli 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bediengebouw op de reeds vergunde

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning gemeente Bedum

Ontwerp omgevingsvergunning gemeente Bedum Ontwerp omgevingsvergunning gemeente Bedum Inhoudsopgave 1. Aanvraag 2. Procedure 3. Overwegingen voorafgaand aan de besluitvorming 4. Ontwerp besluit 5. Voorwaarden en verplichtingen 6. Leges 7. Inwerkingtreding

Nadere informatie

Gemeente* Bergambacht

Gemeente* Bergambacht Gemeente* Bergambacht Omgevingsvergunning Reg.dd: 04/02/2013 Beh: ROB - Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 mei 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland.

Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland. Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland. Burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland maken bekend dat zij

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen Zaaknummer: 822352 Vergunninghouder: Maatschap Kloosterman Projectomschrijving: het ontwikkelen van een zonnepanelenpark op het perceel Middenraai 22 te NIEUWEROORD, kadastraal bekend gemeente Westerbork,

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605)

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) Aanvraag Op 16 mei 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen/verplaatsen van lichtmasten, het kappen van 2 tweestamberken en

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: De heer E.F. Schneider

Nadere informatie

DEFINITIEVE BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT CONSIDERANS

DEFINITIEVE BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT CONSIDERANS DEFINITIEVE BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT CONSIDERANS Aanvraag Datum aanvraag Datum ontwerp beschikking Datum definitieve beschikking Olo nummer Dossier nummer BAG nummer 03 maart

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij:

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij: TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20150205/15uit04866 Behorend bij: Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo, De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg 2 6276 PB Heijenrath Datum: 20 mei 2015 Behandeld door: de heer M. v.d. Venne Uw brief van: Onderwerp: verleende omgevingsvergunning Uw kenmerk: Dossiernummer: 20150011

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning: inn i in MI ii mm ii ii OOG O O Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 29 juli 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning met bijgebouw. De

Nadere informatie

Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus AE SCHAGEN. : besluit verlening omgevingsvergunning

Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus AE SCHAGEN. : besluit verlening omgevingsvergunning Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus 218 1741 AE SCHAGEN Brummen : 25 juni 2014 Ons kenmerk : O-002185 Uw kenmerk : Onderwerp : besluit verlening omgevingsvergunning

Nadere informatie

Z/16/ ONTWERPBESLUIT

Z/16/ ONTWERPBESLUIT ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit het bouwen een bouwwerken, mede op basis van de pilot Keurmerk garantiewoningen vastgelegd in de Crisis- en herstelwet en de activiteit

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

* * * *

* * * * *17-0063583* *17-0063583* Ontwerp Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0113 Aanvraagnummer (OLO) : 2816284 Aanvrager : Boerderij Wienes Onderwerp : nieuwbouw zorgboerderij bij Zorgboerderij Wienes Locatie

Nadere informatie

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS

Bestemmingsplan Voetgangersverbinding. Castricum Limmen REGELS Bestemmingsplan Voetgangersverbinding Castricum Limmen REGELS Inhoudsopgave Artikel 1. BEGRIPPEN...3 Artikel 2. WIJZE VAN METEN...4 Artikel 3. VERKEER VERKEER EN VERBLIJF...5 Artikel 4. GROEN...5 Artikel

Nadere informatie

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9.

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9. Waterschap Brabantse Delta t.a.v. de heer L.M.J. Vogels Postbus 5520 4801 DZ BREDA Raamsdonksveer, Ons kenmerk : HZ_WABO20130543 Bijlage(n) : div Uw brief : 19 december 2013 Uw kenmerk : OLO dossiernummer

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 Burgemeester en Wethouders hebben op 24 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van een erfafscheiding/toegangspoort. De

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. OMGEVINGSVERGUNNING (art. 2.1 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) datum ontwerpbesluit verzonden/uitgereikt kenmerk

ONTWERPBESCHIKKING. OMGEVINGSVERGUNNING (art. 2.1 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) datum ontwerpbesluit verzonden/uitgereikt kenmerk ONTWERPBESCHIKKING Gemeente Halderberge OMGEVINGSVERGUNNING (art. 2.1 van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) datum ontwerpbesluit verzonden/uitgereikt kenmerk : UV20180206 Waterschap Brabantse

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 911615 behandeld door de heer PMA Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596791 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerp omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard,

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard, Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 16 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. De aanvraag gaat over Rijndijk 65 te Doornenburg.

Nadere informatie

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit.

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit. Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. Postbus 28000 9400 HH Assen (nam-vergunningen-nam-lsuiaenl@shell.com) Ons adres: Postbus 13, 9290 AA Kollum Ons telefoonnr: 0519-298888 Ons whatsapp nr: 06-12083046

Nadere informatie

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure UD/2015/105500 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING uitgebreide procedure Burgemeester en Wethouders van Heemskerk hebben op 6 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 7 juni 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de uitbreiding van een kattenopvang.

Nadere informatie

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan

Het college van de gemeente Zuidplas, In het kader van het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDE PROCEDURE (art. 2.1 e.v. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum besluit : XX XXXXXX 2013 Verzonden/uitgereikt : Kenmerk : V/UV/20120042 Provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: 7 september 2016, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie AL nr. 660,, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie

Nadere informatie

instandhoudingstermijn van 25 jaar

instandhoudingstermijn van 25 jaar Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 ONTWERP-BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : KS NL17 B.V. wonende/gevestigd : M.H. Tromplaan 55

Nadere informatie

het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. het bouwen van een bouwwerk (vernieuwing van de Wilhelminasluis)

het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. het bouwen van een bouwwerk (vernieuwing van de Wilhelminasluis) gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 antwoord@zaanstad.nl www.zaanstad.nl DATUM ONS KENMERK BIJLAGE(N) O20130318 diverse

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Aanvrager Hoogstamfruitbomenvereniging De Loorenhof t.a.v. de heer N.J.M.B. Vork Kaldebornweg 92 6416 HD HEERLEN Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 11-04-2014

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 10187-2015, 4 maart 2016

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 10187-2015, 4 maart 2016 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 10187-2015, 4 maart 2016 Op 6 oktober 2015 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een inlaatwerk in het toekomstige

Nadere informatie

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Nr. 60207/PUV Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Zwolle, Op 9 maart 2009 hebben burgemeester en wethouders van Zwolle een aanvraag om bouwvergunning ontvangen en in behandeling genomen

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. 21 juni 2017 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het organiseren van een enduro. Activiteit : Handelen in strijd met regels RO Projectadres : Diverse

Nadere informatie

* * Omgevingsvergunning * * Aanvraagnummer (OLO) :

* * Omgevingsvergunning * * Aanvraagnummer (OLO) : *16-0435795* *16-0435795* Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2015-0609 Aanvraagnummer (OLO) : 2068731 Aanvrager : ARCADIS Nederland Onderwerp : het vellen/rooien van houtgewas en het kappen van bomen Locatie

Nadere informatie

Bedrijventerrein Fase 5 Gemeente Urk vastgesteld Projectnr Revisie 01 Datum 29 januari 2018

Bedrijventerrein Fase 5 Gemeente Urk vastgesteld Projectnr Revisie 01 Datum 29 januari 2018 Bedrijventerrein Fase 5 vastgesteld Projectnr. 431037 Revisie 01 Datum 29 januari 2018 Inhoudsopgave Regels Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel 1 Begrippen 7 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n).

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n). FiS i gemeente w 111 PeelenMaas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een 48" stalen aardgastransportleiding

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord'

OMGEVINGSVERGUNNING. werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' OMGEVINGSVERGUNNING voor: werkzaamheden (realisatie van watercompensatie) ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Vermeer-Noord' activiteiten: werk of werkzaamheden uitvoeren

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor strijdigheid bestemmingsplan

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING kruising N737 Vliegveldstraat/Oude Vliegveldweg te Deurningen

OMGEVINGSVERGUNNING kruising N737 Vliegveldstraat/Oude Vliegveldweg te Deurningen OMGEVINGSVERGUNNING kruising N737 Vliegveldstraat/Oude Vliegveldweg te Deurningen Zaaknummer: : 16.09282 OLO nummer: : 2151845 Documentnummer : U16.010943 Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) D161188889 *D161188889* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) Wij hebben op 24 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het herinrichten en vervangen

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 2 maart 2012 van J.H.J.M. van Duijnhoven, Hoenderstraat

Nadere informatie

O Pagina 1 van 5

O Pagina 1 van 5 Definitief besluit omgevingsvergunning 2 e fase voor de activiteiten het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen en het ambtshalve wijzigen van de omgevingsvergunning 1 e fase voor

Nadere informatie

ONTWERP-BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. Werkzaamheden ten behoeve van de aanleg en exploitatie. Windpark N33, Deelgebied Eekerpolder

ONTWERP-BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING. Werkzaamheden ten behoeve van de aanleg en exploitatie. Windpark N33, Deelgebied Eekerpolder ONTWERP-BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING voor: Werkzaamheden ten behoeve van de aanleg en exploitatie windpark N33, Deelgebied 'Eekerpolder' activiteiten: - uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, - het

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 Beschikking 283742 *17.130142* 17.130142 WIJZIGINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning.

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning. Ad de Wit Vastgoed & Beheer B.V. De heer A.J. de Wit Korte Ruigeweg 25 1751 DD SCHAGERBRUG Bezoekadres Laan 19, 1741 EA Schagen Postadres Postbus 8, 1740 AA Schagen Datum Ons kenmerk Contact Onderwerp

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning verbouwen van de boerderij en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening verbouwen en splitsen van de boerderij en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening. Vastgesteld

Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening. Vastgesteld Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal, 1e herziening Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 15 december 2016 Madestein - Vroondaal, 1e herziening Inhoudsopgave Regels Regels 3 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012 Burgemeester en Wethouders hebben op 26 oktober 2012 van Geologistiek BV, Idzardaweg 90, 8476 EP TER IDZARD, een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie