GEMEENTE VA EKENS WAARD. Gedoogbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE VA EKENS WAARD. Gedoogbesluit"

Transcriptie

1 GEMEENTE VA EKENS WAARD Gedoogbesluit Burgemeester en wethouders hebben in haar vergadering op 7 juli 2015 besloten om voor buurtschap Crescendo een gedoogbeschikking te verlenen voor het tijdelijk oprichten van een corsotent met bijbehorende voorzieningen en het gebruik van de betreffende gronden als wagenopbouwlocatie. De wagenopbouwlocatie is gelegen op een perceel aan de Stakenborgakker, kadastraal bekend gemeente Valkenswaard, sectie F, nummer Het gedoogbesluit geldt uitsluitend voor een aaneengesloten periode van 3 maanden, uiterlijk eindigende op de derde zondag van de maand september van het jaar Het gedoogbesluit wordt verleend onder de bepaling dat bijlage A deel uitmaakt van het gedoogbesluit. Op bijlage A is de wagenopbouwlocatie weergeven. A. Inleiding Het Bloemencorso Valkenswaard is een groot evenement dat jaarlijks door de Valkenswaardse bevolking wordt georganiseerd. Ruim 2000 vrijwilligers verdeeld over buurtschappen maken 14 prachtige bloemenwagens. Het evenement, dat c.a. 60 jaar bestaat, bestaat uit 14 gebouwde bloemenwagens welke samen met diverse harmonieën, fanfares en straattheater een prachtige Dahliaparade vormen. De parade trekt tweemaal over een ruim parcours door het centrum van Valkenswaard. Het Bloemencorso Valkenswaard vindt plaats op de tweede zondag in september en trekt elk jaar ongeveer bezoekers. In de huidige opzet van het Bloemencorso staan de corsotenten maximaal 12 weken op de wagenopbouwlocatie in de betreffende buurtschap. In de corsotenten worden de bloemenwagens gebouwd, dit vindt grotendeels in de avonduren en in de weekenden plaats. Door het bouwen van de bloemenwagens krijg je binnen buurten en wijken, en ook tussen buurten en wijken onderling, sociaal-maatschappelijk saamhorigheid met een culturele inhoud.

2 B. Problematiek Het probleem voor onderhavige wagenopbouwlocatie is dat het huidige planologische regime het tijdelijk plaatsen van een corsotent niet toelaat. Dit betreft zowel het aspect bouwen (van de tent) als het aspect gebruik. C. Toekomstige permanente oplossing Vanaf 2017 is het de bedoeling dat de corsotent voor buurtschap Crescendo op de locatie op het speelveld hoek Heistraat/Stakenborgakker wordt geplaatst. Deze locatie is gelegen in het bestemmingsplan 'Hoge Akkers'. Binnen dit bestemmingsplan wordt de locatie voor het plaatsen van een corsotent niet mogelijk gemaakt. De beoogde locatie zal mogelijk worden gemaakt middels een procedure artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 Wabo, oftewel een uitgebreide omgevingsvergunning. Omdat deze procedure nog doorlopen moet worden, is ervoor gekozen de locatie aan de Stakenborgakker voor het jaar 2016 te gedogen. D. Juridisch kader Bouwen ingevolge de Wabo. Uitgaande van de huidige wetgeving dient voor het oprichten van een corsotent ingevolge artikel 2.1, eerste lid, aanhef en onder a en c van de Wabo een omgevingsvergunning te worden aangevraagd. Jurisprudentie heeft bepaald dat voor het oprichten van een tent voor een periode van 31 dagen of minder (inclusief opbouw en afbraak) geen omgevingsvergunning nodig is. Aangezien een corsotent zo'n 3 maanden staat, is de vergunningsplicht ingevolge de Wabo en de daarop gebaseerde jurisprudentie van toepassing. Voor onderhavige locatie geldt het bestemmingsplan 'Hoge Akkers' met daarop rustend de bestemming 'Wonen'. De bestemming 'Wonen' voorziet niet in het bouwen van een corsotent. Voor het plaatsen van een tijdelijke corsotent kan dus geen omgevingsvergunning worden verleend. Afgezien van de procedure ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, sub 3 van de Wabo of een bestemmingsplanherziening bestaan er geen afwijkingsmogelijkheden om de feitelijke situatie in overeenstemming te brengen met de planologische situatie. Voor de volledigheid worden de overige niet toepasbare afwijkingsmogelijkheden hieronder kort benoemd.

3 V GEMEENTE VA L K E N S WA AR D Binnenplanse afwijking Het geldende bestemmingsplan voorziet niet in een binnenplanse afwijkingsmogelijkheid ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, sub ló van de Wabo, die het plaatsen van een corsotent in afwijking van de geldende bestemmingsregels toestaat. Om die reden kan geen gebruik van worden gemaakt van een binnenplanse afwijking. Buitenplanse afwijking Artikel 4 van bijlage II van het Bor bevat geen titel die het plaatsen van een corsotent in afwijking van de geldende bestemmingsregels toestaat. Om die reden kan geen gebruik van worden gemaakt van een buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, sub 2 van de Wabo. Tijdelijke buitenplanse afwijking Aangezien het begrip tijdelijkheid geobjectiveerd moet zijn en vanaf de feitelijke oprichting maximaal 5 jaar mag duren is een dergelijke afwijking niet mogelijk. Immers, het Bloemencorso bestaat reeds 60 jaar en wordt geacht niet binnen de termijn van 5 jaar te zijn beëindigd. Om die reden kan geen gebruik van worden gemaakt van een tijdelijke buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, tweede lid van de Wabo. Daarnaast is voor de onderhavige wagenopbouwlocatie in 2008 al eens een tijdelijke bouwvergunning verleend op grond van artikel 17 WRO. Concreet zicht op legalisatie bij bestemmingsplanherziening Ten aanzien van illegale situaties en het gedogen daarvan, heeft de RvS in haar uitspraak besloten dat er sprake moet zijn van concreet zicht op legalisatie en dus van een gedoogsituatie. Het bestemmingsplan 'Hoge Akkers' is in 2013 vastgesteld. Hierin wordt de nieuwe locatie nog niet mogelijk gemaakt. Echter, de nieuwe locatie wordt wel vastgelegd in de procedure voor een uitgebreide omgevingsvergunning die reeds opgestart is. Gelet op de genoemde (on)mogehjkheden voor legalisatie voor het plaatsen en gebruiken van de corsotent voor 2016, is de enige mogelijkheid die rest de afgifte van een gedoogbesluit.

4 E. Bijzondere omstandigheden en belangenafweging Nu het vergunningsvrij bouwen van de corsotent niet aan de orde is, zijn er geen mogelijkheden om op korte termijn de corsotent te legaliseren. Het college stelt zich daarom voor de vraag in hoeverre er desondanks termen aanwezig zijn om de corsotent te gedogen. Uitgangspunt hierbij is het grote belang wat aan het voortbestaan van het Bloemencorso wordt toegekend. Hierbij wordt met name gedoeld op het bijzondere karakter van het Bloemencorso Valkenswaard en de sociaal maatschappelijke en culturele betekenis hiervan voor de Valkenswaardse gemeenschap. Voorts kan worden opgemerkt dat reeds een lange periode de bouwwerkzaamheden van corsowagens in corsotenten worden toegestaan. Het college is van mening dat er in beginsel sprake is van een dusdanige bijzondere omstandigheid, welke het rechtvaardigt om een dergelijke bouwlocatie tijdelijk te gedogen. In dit kader dient wel een nadere belangenafweging plaats te vinden tussen enerzijds de belangen van de Valkenswaardse gemeenschap en -meer in het bijzonderde Stichting Bloemencorso en de deelnemende buurtschap en anderzijds de belangen van de buurtbewoners. F. Overwegingen Aan de hand van de volgende overwegingen heeft het college besloten de beoogde wagenopbouwlocatie te gedogen. Gelet op het bijzondere karakter van het Bloemencorso Valkenswaard en de sociaalmaatschappelijke en culturele betekenis hiervan voor de Valkenswaardse bevolking; Gelet op het feit dat vanaf 2014 is gekozen voor een andere wagenopbouwlocatie en dat deze nieuwe locatie in de in voorbereiding zijnde uitgebreide omgevingsvergunning (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 Wabo) is opgenomen en dat deze procedure reeds opgestart is; Gelet op het feit dat de reeds in gang gezette uitgebreide omgevingsvergunning voor de nieuwe wagenopbouwlocatie locatie niet voor de komende bouwperiode (juni-september 2016) is afgerond; Gelet op het feit dat vergunningsvrij bouwen van de corsotent niet aan de orde is aangezien de corsotent langer dan een maand staat; Gelet op het feit dat er geen andere mogelijkheden zijn tot legalisatie van de wagenopbouwplaats; Gelet op het feit dat er geen geschikte alternatieve locatie aanwezig is; Gelet op de lange periode dat wagenopbouwlocaties reeds worden toegestaan; Gelet op het feit dat het aantal klachten m.b.t. overlast veroorzaakt door de bouwwerkzaamheden in de corsotent, de afgelopen jaren nihil is.

5 V GEMEENTE VA LKENSWAARD G. Voorschriften wagenopbouwplaats Meldingsplicht 1. Een aantal zaken dient u minimaal drie dagen voordat u daar mee begint bij ons te melden zodat wij, als wij dat nodig vinden, kunnen komen controleren. Dat zijn: * Start opbouwen corsotent. * Als de corsotent is verwijderd. U kunt dit melden per tenh(g)valkenswaard.nl of per Telefoon: Brandweer 2. Noodverlichting; (Bouwbesluit art. 6.3) Om veilig te kunnen vluchten wanneer de elektriciteit uitvalt moet bij een risicovolle situaties de verlichtingsinstallatie op een voorziening voor noodstroom zijn aangesloten. In het prikweekend dient er noodverlichting aanwezig te zijn. 3. Vluchtrouteaanduiding: (Bouwbesluit art ) Een ruimte waardoor een verkeersroute voert en een ruimte voor meer dan 50 personen hebben een vluchtrouteaanduiding die voldoet aan NEN 6088 en aan de zichtbaarheidseisen, bedoeld in de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN Boven de uitgang(en) dient een vluchtrouteaanduiding te worden geplaatst (rennend mannetje). 4. Vluchtrouteaanduiding is verlicht: (Bouwbesluit art ) De vluchtrouteaanduiding moet binnen 15 seconde na stroomuitval, gedurende ten minste 60 minuten voldoen aan de zichtbaarheidseisen van NEN-EN In het prikweekend dient deze vluchtrouteaanduiding verlicht te zijn en te zijn aangesloten op een noodstroomvoorziening. 5. In de tent dienen twee sproeischuimblussers van ten minste 6 kg aanwezig te zijn. 6. De zeilen van de corsotent dienen te voldoen aan klasse BI zoals bedoeld in DIN Overige voorschriften 7. Het buurtschap "Crescendo" (verder: het buurtschap) dient zich optimaal in te spannen overlast in de omgeving te voorkomen c.q. te beperken. 8. De in het besluit genoemde locatie (zie bijlage A) wordt door de gemeente Valkenswaard voor de periode van 3 maanden, uiterlijk eindigende op de derde zondag van de maand september van het jaar 2016, in bruikleen gegeven aan het buurtschap voor het tijdelijk oprichten van een corsotent met bijbehorende voorzieningen. 9. Het gebruikte terrein wordt door of namens het buurtschap middels bouwhekken of op andere wijze afgescheiden van de rest van het terrein met als doel dat de wagenopbouwplaats niet toegankelijk is voor onbevoegden.

6 10. Het voor de bouwactiviteiten gebruikte terrein dient geheel in oorspronkelijke staat -zoals voor aanvang van de bouwperiode - gebracht te zijn op 15 september Op de bouwplaatsen mag worden gewerkt van uur tot uur behoudens het prikweekend. 12. Het is bouwers en bezoekers van de bouwplaats niet toegestaan hun auto te parkeren op parkeerterreinen van derden. 13. Het is niet toegestaan zelfstandig bomen of struiken te verwijderen ofte snoeien dan wel straatmeubilair te verwijderen of te verplaatsen. 14. Aanwijzingen gegeven door politie, brandweer en medewerkers van de gemeente dienen terstond en stipt opgevolgd te worden. 15. Het buurtschap is verplicht omwonenden die zich op de hoogte willen stellen van de activiteiten op de bouwplaats toe te laten en te informeren over de werkzaamheden. 16. Deze toestemming ontslaat de houd(st)er niet van zijn/haar aansprakelijkheid zoals neergelegd in boek 6, artikel 162 en volgende van het Burgerlijk Wetboek, noch tegenover de gemeente, noch tegenover derden. Valkenswaard 22 juni 2016,

GEMEENTE VAL KENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VAL KENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V GEMEENTE VAL KENSWAARD BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0245 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene

Nadere informatie

VERZONDEN 0 3 M I 2017

VERZONDEN 0 3 M I 2017 V GEMEENTE VA EKENS W AARD VERZONDEN 0 3 M I 2017 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0066 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING. Schaarbeekhof 1 en 2 Zaaknummer 10/3731 Besluitnr 1065708

ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING. Schaarbeekhof 1 en 2 Zaaknummer 10/3731 Besluitnr 1065708 ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING Schaarbeekhof 1 en 2 Zaaknummer 10/3731 Besluitnr 1065708 1 2 3 ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING Wij, burgemeester en wethouders, hebben op 8 november 2010 een aanvraag voor

Nadere informatie

VERZONDEN 21 DEC. 21)1?

VERZONDEN 21 DEC. 21)1? V GEMEENTE VA EKENS W AARD VERZONDEN 21 DEC. 21)1? BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0293 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 4 februari 2014; dossiernummer : WB20140054; van : Gemeente Zoetermeer de heer EGP Kusters

Nadere informatie

\ VERZONDEN (12 FEB, 201?

\ VERZONDEN (12 FEB, 201? \ VERZONDEN (12 FEB, 201? GEMEENTE VA LKENSWAAR.D BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0321 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikelen 2.10 en 2.12, van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

VERZONDEN 2 Z JUN 2017

VERZONDEN 2 Z JUN 2017 V GEMEENTE VA LKENSWAARD VERZONDEN 2 Z JUN 2017 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0127 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 en artikel 2.12, van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet

van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 \ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet bestuursrecht en behoudens rechten van derden, aan R.J.M.

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKENS W AARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKENS W AARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V GEMEENTE VA EKENS W AARD BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0256 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene

Nadere informatie

VERZONDEN 01 NOV. 20lg

VERZONDEN 01 NOV. 20lg V GEMEENTE VA LKENSWAARD VERZONDEN 01 NOV. 20lg BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0240 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

BESLUIT. Omge ingsvergunning OV 18073

BESLUIT. Omge ingsvergunning OV 18073 BESLUIT Omge ingsvergunning OV 18073 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 en 2.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Rapportnummer: 211X07057.079344_1

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Eekhoornstraat

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VA EKEN SWAAR D 19 SEP, 2017 \ \ BESLUIT Omge ingsvergunning OV 2017.0242 \ \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

2. Beoordeling. 2.4 Artikel 2.1, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: de Wabo)

2. Beoordeling. 2.4 Artikel 2.1, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: de Wabo) LJN: BP4832,Voorzieningenrechter Rechtbank Breda, 11/816 Print uitspraak Datum uitspraak: 16-02-2011 Datum publicatie: 16-02-2011 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Voorlopige voorziening

Nadere informatie

V VALKENSWAARD. Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard. 13uit08146

V VALKENSWAARD. Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard. 13uit08146 V G E M E E N T E VALKENSWAARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 email Kenmerk: 13uit08146

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKENS W AARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV \

GEMEENTE VA EKENS W AARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV \ V VERZONDEN GEMEENTE VA EKENS W AARD \ 18 JUL 201/ BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0163 \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 en artikel 2.12, van de Wet algemene

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Raadsvoorstel GEMEENTERAAD Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Datum Ruimte raadsvergadering : 27-9-2012 Ruimtelijke Ontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: algemene verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Zuiderparklaan 126

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Zuiderparklaan 126 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201604252/6001982 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Diversen Datum zie documentenlijst verlening van de

Nadere informatie

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 Zaaknummer: : 14.16391 OLO nummer: : 1526543 Documentnummer : U15.002356 Burgemeester en wethouders van Dinkelland

Nadere informatie

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017 Ons kenmerk: 56115 Dossier: OV 20162088 Uw kenmerk: OLO 2370633 Datum besluit: 30 januari 2017 Ontwerpbesluit Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikelen 2.1, 2.10, 2.12 en 2.2

Nadere informatie

GEMEENTE VALKE NSWAARD

GEMEENTE VALKE NSWAARD De heer CJ.M. van Os Dorpsstraat 81 5556 VL VALKENSWAARD GEMEENTE VALKE NSWAARD de Hofnar 15 PostbusMOlOO 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58x90 gemeente@valkènswaard.nl www.valkenswaardsnl

Nadere informatie

Uw aanvraag omvat de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is.

Uw aanvraag omvat de activiteit Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen diversen Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 V gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 VALKE N SWAARD BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0092 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning Aan Boomkwekerij Morren t.a.v. de heer G. Morren Diepesteeg 1 8081 PD Elburg Uw brief van: Uw kenmerk: Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: 0525-688 660 Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp:

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V ERZONDEN VALKENSWAARD '12 FEB 2018 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 18031 \ \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo),

Nadere informatie

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2017-0169 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : B. Leenen adres, postcode en woonplaats

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

GEMEENTE VA LKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA LKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VA LKENSWAARD 2 NOV, 201? BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0297 \ \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders hebben op 22 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Van den Hoogenbouw b.v. voor het project:

Nadere informatie

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Beschikking van burgemeester en wethouders van Leudal op de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk (overkapping tussen twee bedrijfspercelen

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VALKENSWAARD 16 AUG, 2017 BESLUIT Omge ingsvergunning OV 2017.0209 \ \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK 2.2.1 Vooroverleg 2.2.1.1 Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag om vooroverleg wanneer het een plan betreft dat valt

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV16027 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV16027 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 314205 Dossier: OV16027 Documentnummer: 314205BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 21 februari 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING DOSSIERNUMMER HZ_WABO2014285 BESLUITNUMMER mrmt/vrom/14/--/-- Burgemeester en wethouders hebben op 13 mei 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer

Nadere informatie

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen -

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - TenneT TSO B.V. T.a.v. De heer I.F.M. Hermans Postbus 718 6800 AS Arnhem afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken 20120304 werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - behandeld door

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. 21 juni 2017 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het organiseren van een enduro. Activiteit : Handelen in strijd met regels RO Projectadres : Diverse

Nadere informatie

GEMEENTE VA LKENSWAARD BESLUIT. Omgev ngsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA LKENSWAARD BESLUIT. Omgev ngsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VA LKENSWAARD 6 MRÏ 2017 BESLUIT Omgev ngsvergunning OV 2017.0003 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten:

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten: Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De heer K. Schimmel Schoonhorsterweg 14 3772 TK BARNEVELD Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Schimmel, Op 2 oktober 2014 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit d.d. 15 januari 2016 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het plaatsen van een schutting.

Omgevingsvergunning. Besluit d.d. 15 januari 2016 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het plaatsen van een schutting. gemeente Bronckhorst Omgevingsvergunning Besluit d.d. 15 januari 2016 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het plaatsen van een schutting. Activiteiten Projectadres : Bouw Handelen in strijd met regels

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG)

Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Documentenlijst Besluit-verlenen heroverweging (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201610648 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de woning met winkel Goeverneurlaan 599 naar horecainrichting

Nadere informatie

RUIMTELIJK MOTIVERING

RUIMTELIJK MOTIVERING RUIMTELIJK MOTIVERING Tijdelijke horeca Prinses Irenestraat 31-33 t.b.v. BAUT (Omgevingsvergunning Wabo handelen in strijd met het bestemmingsplan, reguliere procedure) 6 oktober 2015 Pagina 2 van 6 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

: J'; ' / u:\glvvh\glvvhvv\vergunningen\mvdm\001 zaken - bouwen\a\aabeekstraat 11 \Brief Last onder Dwangsom we éljtr 11 def.doc

: J'; ' / u:\glvvh\glvvhvv\vergunningen\mvdm\001 zaken - bouwen\a\aabeekstraat 11 \Brief Last onder Dwangsom we éljtr 11 def.doc : J'; ' / gemeente u:\glvvh\glvvhvv\vergunningen\mvdm\001 zaken - bouwen\a\aabeekstraat 11 \Brief Last onder Dwangsom we éljtr 11 def.doc /j U l f; Correspondelltie-adres Postbus 17 5050 AA Goirle Tel

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO

OMGEVINGSVERGUNNING WABO OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Niestern Sander BV t.b.v. het plaatsen van tijdelijke kantoorunits locatie: Venjelaan 17 te Farmsum Groningen, 7 februari 2011 Nr.2011-06342, MV Zaaknummer : 298500

Nadere informatie

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen ex artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 2, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht j o artikel 4 van bijlage II Besluit omgevingsrecht Gemeente Barneveld maart 2013 Afwijkingenbeleid

Nadere informatie

GEMEENTE VAL KENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikelen 2.

GEMEENTE VAL KENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikelen 2. V VERZONDEN GEMEENTE VAL KENSWAARD 2 i SEP. 2016 \ BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0150 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikelen 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51 POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Gemeente Enschede T.a.v. de heer A. Hardiek Wesselerbrinklaan 102 7544 JZ ENSCHEDE TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet

Omgevingsvergunning OV van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet Omgevingsvergunning OV 18069 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene wet bestuursrecht en behoudens rechten

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

ONTWERP Omgevingsvergunning UV ONTWERP Omgevingsvergunning UV 42868. Burgemeester en Wethouders hebben op 6 maart 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van het gebruik van een loods. De aanvraag

Nadere informatie

Uw aanvraag omvat de activiteiten Bouwen en Reclame APV waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is.

Uw aanvraag omvat de activiteiten Bouwen en Reclame APV waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is. Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen - Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Wouwermanstraat 9 en 11

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Wouwermanstraat 9 en 11 Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen diversen Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Gedoogkader Woonboten

Gedoogkader Woonboten Onderdeel van het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam d.d. 1 juli 2014, nr. BD2014-005470 Gedoogkader Woonboten Toepassingsbereik Het gedoogkader ziet uitsluitend op de

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201619442 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het verhogen van het hekwerk van de school Diamanthorst 16 Adres: Diamanthorst 16 Datum Besluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden: Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 23 december 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen van Jawelbouw BV voor het project het bouwen van acht woningen in bouwplan De Bamere

Nadere informatie

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR)

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) (beleidsregel voor verlening van een omgevingsvergunning waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2 van de Wabo van

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201609516 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het vergroten van de woning Van der Woertstraat 42 door middel van een aanbouw Adres: Van der Woertstraat

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: 022527779 Burgemeester en wethouders van Druten; voorgenomen de aanvraag om een omgevingsvergunning van Talander en Pandora B.V., ingekomen op 17 september 2012, voor

Nadere informatie

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g

O m g e v i n g s v e r g u n n i n g O m g e v i n g s v e r g u n n i n g Besluit d.d. 31 mei 2017 Wij verlenen de omgevingsvergunning voor het bouwen van een carport. Activiteiten Projectadres : Bouw Handelen in strijd met regels RO : Hoge

Nadere informatie

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2014-0257 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : Twan Kusters Holding B.V. vertegenwoordigd

Nadere informatie

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo, De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg 2 6276 PB Heijenrath Datum: 20 mei 2015 Behandeld door: de heer M. v.d. Venne Uw brief van: Onderwerp: verleende omgevingsvergunning Uw kenmerk: Dossiernummer: 20150011

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VALKENSWAARD 2 3 OKT, 2017 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0254 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Melis Stokelaan 1334

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Melis Stokelaan 1334 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201614798/6127077 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201720894 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het tijdelijk plaatsen van een scootmobielberging voor en ten behoeve van de woning Vaillantlaan

Nadere informatie

In deze brief gaan we ten eerste in op de voorgeschiedenis van deze zaak, waarna we verder ingaan op de uitspraak van de Afdeling van 10 mei 2012.

In deze brief gaan we ten eerste in op de voorgeschiedenis van deze zaak, waarna we verder ingaan op de uitspraak van de Afdeling van 10 mei 2012. V G E M E E N T E V A L K E N S W A A R D de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Aan de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 e-mail Kenmerk: 12uit03516

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren

Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren Ontwerp-omgevingsvergunning Groningerstraat 27a Midlaren De gemeente Tynaarlo is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een woning op het perceel Groningerstraat 27a te

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk De heer R.S. Wullink Fraterwaard 5 6955 JH Ellecom datum ons kenmerk uw brief/kenmerk 2013-0725 behandeld door doorkiesnummer bijlage(n) M. Wientjes (026) 49 76 378 div. onderwerp ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 19 februari 2013; dossiernummer : WB20130077; van : Gemeente Zoetermeer de heer A.C. van Weele

Nadere informatie

*15.183695* 15.183695

*15.183695* 15.183695 omgevingsvergunning veranderen (intern) van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum (intern) veranderen van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum Beschikking

Nadere informatie

Royal Berry B.V. Salvia RC BEMMEL. Ontwerpbesluit vergunningaanvraag. Geachte heer van Genderen,

Royal Berry B.V. Salvia RC BEMMEL. Ontwerpbesluit vergunningaanvraag. Geachte heer van Genderen, Retouradres: Postbus 3066, 6802 DB Arnhem Royal Berry B.V. Salvia 5 6681 RC BEMMEL Onderwerp Ontwerpbesluit vergunningaanvraag Geachte heer van Genderen, Wij ontvingen uw aanvraag omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK 2.2.1 Vooroverleg 2.2.1.1 vooroverleg wanneer het een plan betreft dat valt in de reguliere procedure: 204,50 2.2.1.2 vooroverleg wanneer het een

Nadere informatie

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg 112 1042 AX AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

ONTWERP TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 3 mei 2011; dossiernummer : WB20110288; van : Informatiecentrum Oosterheem de heer

Nadere informatie

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren

(ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren (ontwerp) Projectbesluit Hogeweg 30 Zuidlaren Gemeente Tynaarlo december 2011 NL.IMRO.1730.PBHoge30ZLR-0301 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN Gemeente Vlissingen april 2016 TOELICHTING Planbeschrijving Op 12 oktober 2015 heeft de gemeente Vlissingen met Lidl Nederland

Nadere informatie

Gemeente tj Bergen op Zoom

Gemeente tj Bergen op Zoom ų Gemeente tj Bergen op Zoom OMGEVINGSVERGUNNING vergunningnummer: 20140828OMV9665 poststuk nummer.: U14-044432 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP ZOOM beschikkende op

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Documentnummer Ontvangstdatum Documentdatum Kennisgeving aanvraag Ons Streekblad d.d. Z-2012-072 18 april 2012 15 mei 2012 26 april 2012 A a n v r a a g Aanvrager

Nadere informatie

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen Zaaknummer: 822352 Vergunninghouder: Maatschap Kloosterman Projectomschrijving: het ontwikkelen van een zonnepanelenpark op het perceel Middenraai 22 te NIEUWEROORD, kadastraal bekend gemeente Westerbork,

Nadere informatie

VERZO DE 0 8 ö C. 201?

VERZO DE 0 8 ö C. 201? VERZO DE 0 8 ö C. 201? BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0312 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Algemene

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD Dossiernummer: 6225 Omgevingsloketnummer: 569467 Kenmerk: 1190867 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 25 september 2012 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201714687 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het tijdelijk plaatsen van een scootmobielberging voor en ten behoeve van de woning Melis Stokelaan

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE)

TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE) TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE) Burgemeester en wethouders van Weert hebben op 5 oktober 2012 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

~ W'~I /t ".. di t R t I k B h

~ W'~I /t .. di t R t I k B h Besluiten: de omgevingsvergunning te verlenen voor de uitvoering van het in bovengenoemde aanvraag bedoelde, overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bescheiden en onder

Nadere informatie

VERZONDEN 1 7 NOV 2016

VERZONDEN 1 7 NOV 2016 V GEMEENTE VA EKEN SWAARD VERZONDEN 1 7 NOV 2016 BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0260 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN Aan Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus 10000 9200 HA DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 juli 2017 17-0270/cor Z1943481 Dennis Hoogenkamp OLO 3008451 D1963754

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 26 juni 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 26 juni 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en): Maassluis Gemeente Maassluis De heer L.H.M. Hellebrekers Postbus 55 3140 AB Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente(a)maassluis.nl I www.maassluis.nl uw brief van uw l

Nadere informatie

8 november Te besluiten om:

8 november Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 8 november 2012 Onderwerp: Algemene verklaring van geen bedenkingen omgevingsrecht Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1.Op grond

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 19 februari 2013; dossiernummer : WB20130076; van : Gemeente Zoetermeer de heer A.C.

Nadere informatie

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG.

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. RAADSVOORSTEL Agendanummer 6.1* Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: weigering

Nadere informatie

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Inleiding Gelet op hoofdstuk 3 van de Huisvestingsverordening, wordt in deze beleidsregel een nadere uitwerking gegeven over het aspect leefbaarheid in de wijken

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201617592 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van het hotel Binckhorstlaan 131 tot hotel met horeca categorie 1 Adres: Binckhorstlaan

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie