Kandidatenboek. voor verkiezing van leden van de gemeenteraad Amsterdam Zuidoost op woensdag 19 maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kandidatenboek. voor verkiezing van leden van de gemeenteraad Amsterdam Zuidoost op woensdag 19 maart 2014"

Transcriptie

1 Kandidatenboek voor verkiezing van leden van de gemeenteraad Amsterdam Zuidoost op woensdag 19 maart 2014

2 Introductie Vanaf 28 oktober 2013 tot en met 27 november 2013 kunt u stemmen voor de overige plaatsen van de kandidatenlijst voor D66 in Amsterdam Zuidoost tijdens de gemeentelijke verkiezingen van 19 maart U ontvangt een aparte uitnodiging tot de stemming. U brengt uw stem uit door op het stemformulier minimaal 3 en maximaal 8 kandidaten uit te kiezen. De eerste kandidaat die u kiest krijgt 8 punten, de volgende 7 en zo verder. De uitslag zal bestaan uit de kandidaten op volgorde van meeste tot minste punten. Kandidaten met een voorkeur voor een onverkiesbare plaats worden onderaan de lijst geplaatst. Daarnaast dienen kandidaten op minstens 5% van de ingezonden stembiljetten voor te komen om verkozen te worden. Dit kandidatenboek bevat een overzicht van alle kandidaten inclusief achtergrond informatie en een persoonlijke boodschap. Dit document is alfabetisch gesorteerd beginnend bij de willekeurig gekozen letter C. Eerst volgen de kandidaten voor een verkiesbare plek, waarna de lijstduwer-kandidaten zijn vermeld. De volgende kandidaten kunt u in dit kandidatenboek vinden: Verkiesbaar Caupain, Maureen van Dijk, Remco Obahiagbon, Okuns Ormskirk, Helga Accord, Christa Onverkiesbaar van Dijk, Lorenzo Ebere, Chukwudi Sanches, Monique Stemadvies Er is voor deze interne verkiezing een stemadvies opgesteld door de stemadviescommissie (SAC). Dit advies luidt als volgt: van Dijk, Remco Caupain, Maureen Accord, Christa Obahiagbon, Okuns van Dijk, Lorenzo Ebere, Chukwudi Sanches, Monique Ormskirk, Helga Hartelijke groet, Namens de Afdelingsverkiezingscommissie D66 Amsterdam en Verkiezingscommissie D66 Amsterdam Zuidoost, Stas Verberkt

3 1 Verkiesbaar Achternaam Caupain Roepnaam Maureen Voorletters M.A. Geslacht vrouw Geb. Datum 22 mei 1962 Geb. Plaats Paramaribo Ambtenaar, medewerker bezwaar Vakbondsconsulent namens AbvaKabo FNV Lid Landelijke Advies Commissie ( LAC) namens AbvaKabo FNV Lid Algemene Groep Besturen afdeling (AGB) Amsterdam namens AbvaKabo FNV Lid Bedrijfs leden groep (BLG) DWI namens AbvaKabo FNV 2010 Lid Voorzitter bestuur D66 Amsterdam Zuidoost Programmamaker, adviseur Vrouwen Media Netwerk Vrijwilligster diverse organisties w.o. Equal Women@Work, Stichting Genderwise project. De rol van de man ter bevordering van gelijkheid mannen en vrouwen. Woordvoerder namens stadsdeel Zuidoost in Barcelona van mei 2006 en van tot in Brussel. Surinaamse Vrouwen Bijlmermeer, Buurtbemiddeling 2006 Ouderraad Augustinus college Armoedebeleid, schuldhulpverlening, Sociale activering en inburgering, Welzijn, Zorg-WMO met name mantelzorgers, Handhaving, Veiligheid en openbare orde, Communicatie en Participatie, Kunst en Cultuur. GroenLinks als duo raadslid Commissie MEV; middelen en veiligheid: RO ruimtelijke ontwikkeling en commissie Welzijn. En nu vooruit! Ik woon in Amsterdam Zuidoost waar ik 4 kinderen heb opgevoed. Verder ben ik zeer betrokken ik bij de bestrijding van armoede middels het gebruik maken van de eigen kwaliteiten en het netwerk van bewoners.

4 Het geven van de erkenning aan bewoners die zich inzetten als vrijwilligers bij organisaties en actief zijn als mantelzorgers zie ik als een belangrijk onderwerp. Gelijkwaardigheid en wederzijds respect van elke bewoner van onze stad, ongeacht de afkomst betekent dat we met elkaar het stadsdeel en de gemeente Amsterdam naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik ben zowel kandidaat voor stadsdeel Zuidoost als voor de gemeenteraad. Ik wil mijn kennis en vaardigheden inzetten in het belang van onze bewoners. Stem daarom op mij.

5 2 Verkiesbaar Achternaam van Dijk Roepnaam Remco Voorletters R. Geslacht man Geb. Datum 26 mei 1984 Geb. Plaats Amsterdam Universiteit van Amsterdam, docent/vakdidacticus eerstegraads lerarenopleiding Mei 2013 Voorzitter Amsterdam Zuid-Oost Maart 2013 Algemeen bestuurslid: portefeuille politiek Onderwijs, financiële/economische zaken, sport en zorg. Mede-D66-Zuidoostleden, bij deze wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mij aan u voor te stellen. Mijn gehele leven ben ik al woonachtig in het prachtige Zuidoost. Ik ben hier geboren en getogen en voel een nauwe betrokkenheid bij mijn medemens en omgeving. Ik ben erg gemotiveerd om vanuit een positieve benadering, mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Uitgaan van de kwaliteiten die mensen hebben en hen mogelijkheden en kansen aanreiken die zij vervolgens zelf moeten benutten, spreekt mij zeer aan. In mijn dagelijkse werk als docent economie op een middelbare school en op de Universiteit van Amsterdam probeer ik dit ook te doen. Een aantal van u zullen mij al kennen vanwege mijn actieve rol bij D66 Zuidoost. Zo ben ik bestuurslid geweest met de portefeuille politiek programma en waarnemend voorzitter van onze afdeling. De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 bieden D66 de mogelijkheid om bij te dragen aan een nog mooier en leefbaarder Zuidoost waarin kansen creëren, uitgaan van kwaliteiten en een positieve benadering in mijn optiek centraal moet staan. Met dit doel voor ogen stel ik mij met volle overtuiging kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

6 3 Verkiesbaar Achternaam Obahiagbon Roepnaam Okuns Voorletters O. Geslacht man Geb. Datum 12 juli 1970 Geb. Plaats Benin-City (Nigeria) Veiligheidsbeambte 2010-heden Raadslid Amsterdam Zuidoost 2010-heden Raadslid Amsterdam Zuidoost Bestuurslid bewonersvereniging Kruitberg 2008-heden Bijlmerbewonersraad Werk en diversiteit, ruimtelijke ordening en verkeer Voorkeur voor de commissie maatschappelijke ontwikkeling en ruimterlijke ordening, verkeer en beheer Ja, stadsdeelraad Amsterdam Zuidoost Ik stond op nummer 2 van de gezamelijke kandidatenlijst D66-OZO in Ik ben Okundaye Obahiagbon, roepnaam Okuns. Sinds 2009 ben ik lid van D66. Ik heb journalistiek en politiek gestudeerd in mijn geboorteland. In 2010 ben ik gekozen tot raadslid in Amsterdam Zuidoost, de eerste actieve Nigeriaanse politicus in Nederland. Naast mijn politieke activiteiten werk ik ook als veiligheidsbeambte. Als politicus geloof ik dat je werk nooit af is, want er is altijd wat te doen voor en in de maatschappij. In ons stadsdeel is er wat mij betreft nog steeds veel ' unfinished business ' ondanks de vooruitgang van de afgelopen 4 jaar. Aan veiligheid, armoede, werkgelegenheid, participatie, vroegtijdige schoolverlating en sociale cohesie kan er nog veel verbeterd worden. Om dit te kunnen realiseren hebben wij nog steeds een 'bruggenbouwer' nodig, iemand die een brug kan slaan tussen de verschillende culturen en politieke partijen ( in Zuidoost ), en toch zijn eigen principe en die van de partij weet te behouden. Ik sta bekend in zowel de fractie als in de raad als een 'bruggenbouwer'. Om de bovengenoemde verbeteringspunten in ons mooie stadsdeel samen goed aan te kunnen pakken, voldoet alleen een liberale of sociale agenda niet, maar wat we nodig hebben is juist een

7 sociaal-liberale agenda waar iedereen en alle stakeholders vrij zijn en hun verantwoording kennen, nemen en ontplooien. Want ik geloof dat de waarheid in het midden ligt en geen enkele politieke partij een monopolie heeft wat betreft de waarheid. Daarom stel ik mij kandidaat namens onze partij D66 en ons stadsdeel bij de verkiezingen voor een nieuwe bestuurscommissie. Stem, dus!

8 4 Verkiesbaar Achternaam Wijnstein-Ormskirk Roepnaam Helga Voorletters H.M. Geslacht vrouw Geb. Datum 28 november 1979 Geb. Plaats Paramaribo Jurist (specialisme Master Privaatrecht: verdieping werkgeversaanspraaklijkheid en verzekeringsrecht, verdieping contractenrecht, sociale zekerheidsrecht, aanbestedingsrecht, internationaal privaatrecht, methoden van rechtswetenschap, ondernemingsrecht, burgerlijk procesrecht) Adviseur bij stichting Scholing, Werk en Uitvoering Trainer schuldhulpverlener en budgetteringscoach Onderwijs en stadsontwikkeling Graag zou ik mij willen inzetten voor een duurzame ontwikkeling van de metropool Amsterdam, beter onderwijs met aansluiting op de arbeidsmarkt, privacy waarborgen voor mensen die zich in een sociaal kwetsbare positie bevinden. Vanuit mijn visie, die aansluit op de sociaal liberale uitgangspunten van D66 denk ik dat met succes te kunnen doen. Ik woon, werk en recreëer graag in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost en wil me daarom ook politiek inzetten voor dit deel van de stad.

9 5 Verkiesbaar Achternaam Accord Roepnaam Christa Voorletters C.A. Geslacht vrouw Geb. Datum 03 april 1969 Geb. Plaats Paramaribo Zelfstandige in de gezondheidszorg/verpleegkundige/manager Lid 2010-heden SIGRA: Voorlichtster onderwijs en arbeidsmarkt gezondheidszorg Zorg en Welzijn Voor mij zijn WONEN, ZORG en ONDERWIJS echte lokale beleidsterreinen ZORG en WONEN: Juist daar de zorg nu dichter in de buurt georganiseerd moet worden, heeft de politiek nu de kans om daar ook echt bij betrokken te zijn. De zorgbehoevenden wil ik een stem geven zodat hun keuzen en oplossingen gehoord worden en daardoor de zorg krijgen die ze echt nodig hebben. Door mijn jarenlange ervaring in de zorg op de werkvloer en beleidsmatig ben ik nog meer het belang gaan zien van goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor de samenleving. De zorg is mijn terrein en Amsterdam Zuidoost mijn woondomein waar ik politiek gezien de aankomende jaren mijn schouders onder wil zetten. ONDERWIJS: De beroepskeuze moet steeds vroeger gemaakt worden in het onderwijs. Tijdens het voorlichten van scholieren ben ik daarom ook gaan focussen op bewustwording en beroepsmogelijkheden. Dit met als doel talenten naar boven te halen. Jongeren kunnen vaak meer dan ze denken, dat heeft de praktijk van voorlichting mij duidelijk laten zien.

10 Van onderwijs wil ik mijn terrein maken om de talenten in Amsterdam zuidoost een goede springplank te geven naar de toekomst.

11 6 Onverkiesbaar Achternaam van Dijk Roepnaam Lorenzo Voorletters L. Geslacht man Geb. Datum 12 april 1978 Geb. Plaats Steinfurt (BRD) Coördinator Welzijn (Stichting voor Kennis en Sociale Cohesie) heden lid Voorzitter van bestuur Stichting Sociaal Pedagogische Begeleiding Amstelland 2007 Denktank Sociale Cohesie Stadsdeel Oost Coördinator Mentorproject (Stedelijke Marokkaanse Raad en Adviesraad Turken) 2013-heden Lid commissie Amsterdam 750 jaar Sociaal Domein, Onderwijs en Jeugdbeleid, Participatie, Arbeidsmarktbeleid, WMO, Welzijn, Sport en Recreatie Ja Bijna twee termijnen vanaf 2002 duo-raadslid stadsdeel Zuidoost namens CDA Ik ben Lorenzo van Dijk en ben 35 jaar. Ik werk als coördinator in de welzijnssector en zet mij vanuit deze functie in voor betere startkwalificaties voor jongeren in het onderwijs. In Amsterdam Zuidoost is dit nog steeds een belangrijk punt van aandacht. Vernieuwing van het onderwijs is daarbij van groot belang en met name hieraan wil ik een bijdrage leveren als bestuurscommissielid in Zuidoost. Het wordt tijd dat er een frisse, vernieuwende en ambitieuze wind waait door Zuidoost. Met D66 gaan we voor die uitdaging! Tijd voor wat anders en dat beetje anders mag u beleven met mij!

12 7 Onverkiesbaar Achternaam Ebere Roepnaam Chuck Voorletters C. Geslacht man Geb. Datum 5 februari 1967 Geb. Plaats Biafra chuck@ce67.nl Verkoop Binnendienst Zorg en Welzijn, Openbare ruimte en mobiliteit Ja Graag Ik wil mij inzetten om het zelfstandigheidsgevoel bij mindervaliden en ouderen te verhogen en te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan: Bus- en tramhaltes, metroperrons toegankelijker maken voor deze doelgroep AOV (Aanvullend Openbaar Vervoer) in het weekend door laten rijden tot 02:00u in plaats van 01:00u Trambestuurders en buschauffeurs trainen hoe om te gaan met deze doelgroep Toegankelijkheid van gebouwen en objecten Diverse onbesproken knelpunten waar deze doelgroep dagelijks mee te maken heeft. Het is belangrijk dat de zelfstandigheid van deze doelgroep zo veel mogelijk wordt gerespecteerd. Dat verhoogt in grote mate de kwaliteit van het leven.

13 8 Onverkiesbaar Achternaam Sanches Roepnaam Monique Voorletters M.N.A. Geslacht vrouw Geb. Datum 30 november 1970 Geb. Plaats Amsterdam Sociaal juridisch medewerker N.v.t. Ja

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter Landelijk politiek Stedelijk politiek Media info@onsutrecht.nl www.onsutrecht.net Lijsttrekker-Voorzitter Ufuk Dogerle Sinds 1984 werkzaam in de pipeline industrie in Engeland, Canada, Irak, Dubai, Amerika

Nadere informatie

Kandidatenboek afdelingsbestuur Algemeen Bestuurslid

Kandidatenboek afdelingsbestuur Algemeen Bestuurslid Kandidatenboek afdelingsbestuur 2018 Algemeen Bestuurslid Beste Democraat, We zijn blij dat we je het kandidatenboek kunnen presenteren voor een nieuw bestuurslid voor het afdelingsbestuur D66. Wij hopen

Nadere informatie

WERKPLAN. Onbeperkt Oost

WERKPLAN. Onbeperkt Oost WERKPLAN Onbeperkt Oost 2015 Onbeperkt Oost p/a Timorplein 8 1094 CB Amsterdam September 2014 Met dit werkplan en deze begroting vraagt de vereniging Onbeperkt Oost een subsidie aan voor het jaar 2015.

Nadere informatie

Kandidatenboek verkiezingscommissie

Kandidatenboek verkiezingscommissie Kandidatenboek verkiezingscommissie 1. De heer W.D. Hermsen Achternaam Hermsen Geslacht Man/vrouw Roepnaam Bill Voorletters W.D. Geb. Datum 7 december 1946 Geb. plaats Leiden Woonplaats Dordrecht E-mail

Nadere informatie

Kandidatenboek lijsttrekkersverkiezing GR 2018

Kandidatenboek lijsttrekkersverkiezing GR 2018 Lijsttrekkersverkiezing Gemeenteraadsverkiezingen 2018 1 Woord van de voorzitter Aan de leden van D66 Alphen aan den Rijn 10 mei 17 Democraten! Terwijl in Den Haag hard word gewerkt aan de formatie van

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel

Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel Formulier kandidaatstelling lijsttrekker Provinciale Staten verkiezingen 2015 in de provincie Overijssel Kandidaatstellingsformulier lijsttrekker Ondergetekende stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor

Nadere informatie

Kandidatenboek Haarlem Lijsttrekker GR2018

Kandidatenboek Haarlem Lijsttrekker GR2018 Kandidatenboek Haarlem Lijsttrekker GR2018 Inhoudsopgave B. (Bas) van Leeuwen...2 D.C. (Dilia) Leitner...4 J. (Jur) Botter...6 D66 Haarlem kandidaat lijsttrekkers GR2018 Pagina 1 van 7 B. (Bas) van Leeuwen

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Dorpsraad Leunen. Verkiezing Stichting Dorpsraad Leunen

Verkiezingsreglement Dorpsraad Leunen. Verkiezing Stichting Dorpsraad Leunen Verkiezingsreglement Dorpsraad Leunen Leunen 16-12-2013 De verkiezingscommissie; Jeroen van de Leur Leonie Schaeffers Jos Koenen procedure Verkiezing Stichting Dorpsraad Leunen Doel Komen tot een Dorpsraad

Nadere informatie

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Publicatiedatum: 7-3- 2014 Over dit onderzoek Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 7000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek,

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie Charlois

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie Charlois Rotterdam Kandidatenboek Gebiedscommissie Charlois Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Kandidatenboek Gebiedscommissie Charlois Gemeenteraadsverkiezingen 2018 De namen van de kandidaat-gebiedscommissieleden

Nadere informatie

Kandidatenboek afdelingsbestuur Voorzitter

Kandidatenboek afdelingsbestuur Voorzitter Kandidatenboek afdelingsbestuur 2018 Voorzitter Beste Democraat, We zijn blij dat we je het kandidatenboek kunnen presenteren voor de nieuwe voorzitter voor het afdelingsbestuur D66. Wij hopen dat iedereen

Nadere informatie

Kandidatenoverzicht. verkiezing secretaris. D66 regio buitenland

Kandidatenoverzicht. verkiezing secretaris. D66 regio buitenland Kandidatenoverzicht verkiezing secretaris D66 regio buitenland Voor deze verkiezing hebben zich twee kandidaten gemeld: Arthur van Benthem en Martine van Schoor. De informatie over de kandidaten in dit

Nadere informatie

A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving

A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving APV, prostitutiebeleid en coffeeshopbeleid Politie Brandweer

Nadere informatie

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Rotterdam Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Gemeenteraadsverkiezingen 2018 De namen van de kandidaat-gebiedscommissieleden

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Formulier kandidaatstelling Lijsttrekker D66 afdeling Haren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Invulinstructie Dit kandidaatstellingsformulier dient volledig ingevuld ontvangen te zijn door de Verkiezingscommissie

Nadere informatie

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders,

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Nu vooruit! Speech lijsttrekker Berend de Vries 11 januari 2014 Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Ik wens u allen een mooi en succesvol

Nadere informatie

Reglement Samenlevingsprijs

Reglement Samenlevingsprijs Reglement Samenlevingsprijs Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied... 1 Artikel 3. Categorieën...

Nadere informatie

Inleiding D66 Kandidatenboek Lelystad Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Inleiding D66 Kandidatenboek Lelystad Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Inleiding D66 Kandidatenboek Lelystad Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Hierbij de namen van de kandidaten die meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. De verkiezingscommissie heeft de letter

Nadere informatie

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie Hoogvliet

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie Hoogvliet Rotterdam Kandidatenboek Gebiedscommissie Hoogvliet Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Kandidatenboek Gebiedscommissie Hoogvliet Gemeenteraadsverkiezingen 2018 De namen van de kandidaat-gebiedscommissieleden

Nadere informatie

Informatie over kandidaten van D66 voor de Gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder

Informatie over kandidaten van D66 voor de Gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder Informatie over kandidaten van D66 voor de Gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder Hierbij ontvangt u de informatie over de kandidaten voor de gemeenteraad van Beverwijk, plaatsen 2 en verder.

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Dwarsdwarsdwars hhhhhhhhhhhhhhh

Dwarsdwarsdwars hhhhhhhhhhhhhhh Dwarsdwarsdwars hhhhhhhhhhhhhhh De waarde van onderwijs oktober 2013 lllllllllllllll dwarsdwarsdwars Inleiding De tijd dat het onderwijs alleen maar gericht was op het overdragen van kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Kandidatenboek gemeenteraadsverkiezing Rucphen

Kandidatenboek gemeenteraadsverkiezing Rucphen Kandidatenboek gemeenteraadsverkiezing 2018 Rucphen Beste democraat, Hierbij presenteren wij het Kandidatenboek, in de wandelgangen ook wel aangeduid als smoelenboek, van de kandidaten van D66 voor de

Nadere informatie

Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg Geachte mevrouw, mijnheer, TOELICHTING KANDIDAATSTELLING LIJSTTREKKER GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018 LEIDSCHENDAM-VOORBURG Hierbij zend ik u het Kandidaatstellingsformulier Lijsttrekker voor de interne

Nadere informatie

VOORWOORD SAMEN SAMEN SAMEN

VOORWOORD SAMEN SAMEN SAMEN VOORWOORD Op woensdag 21 maart 2018 kiest Amsterdam voor een nieuwe samenstelling van de gemeenteraad en de vertegenwoordigers voor de 22 nieuwe gebiedscommissies in de 7 stadsdeelcommissies. SAMEN Alle

Nadere informatie

Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek

Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek Formulier kandidaatstelling Gemeenteraadsverkiezing 2018 in de gemeente Elburg/Hattem/Heerde/Oldebroek Invulinstructie Dit kandidaatstellingsformulier dient uiterlijk op 31 augustus 2017 om 23.59 uur tezamen

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor.

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Kandidatenlijst U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Nr NAW-gegevens Persoonlijke noot Foto 1 Naam: C.M. (Marco) Verloop

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

Ambitiedocument 15 september College on Tour in de Rivierenwijk

Ambitiedocument 15 september College on Tour in de Rivierenwijk 15 september College on Tour in de Rivierenwijk (F)LUISTEREND BESTUREN College van burgemeester en wethouders maken samen met uw wijkpanel een tour door de Rivierenwijk en bezoeken diverse plaatsen. 1.

Nadere informatie

Kandidatenboekje Lijsttrekkers PS2019

Kandidatenboekje Lijsttrekkers PS2019 Kandidatenboekje Lijsttrekkers PS2019 Regionale verkiezingscommissie Fryslân 1 OPENSTELLING VACATURES In verband met de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart 2019 worden de verkiezingen voor

Nadere informatie

Hoe werkt een gemeente?

Hoe werkt een gemeente? Een korte uitleg 2 3 Wat doet een gemeente? De gemeente heeft veel verschillende taken, maar ze doet niet alles zelf. Neem het ophalen van huisvuil of het aanleggen van straten. De gemeente moet er voor

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s!

Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden Sport en bewegen binnen het Sociaal Domein Breng beweging in de drie D s! De drie D s Drie transities in het sociale domein:

Nadere informatie

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen Gezondheidsachterstanden Gelijke kansen voor iedereen Goede gezondheid: niet voor iedereen Een goede gezondheid is een groot goed, voor de individuele burger én voor de samenleving als geheel. We worden

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

Stichting IKEA Pensioenfonds. Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan

Stichting IKEA Pensioenfonds. Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting IKEA Pensioenfonds Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Artikel 1 Begripsbepalingen In dit verkiezingsreglement wordt verstaan onder: a. bestuur: het bestuur van het fonds; b. deelnemer:

Nadere informatie

Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies

Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies Wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur en Verordening op de voorbereidende commissies De veranderingen in de vergaderstructuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, n.a.v. het voorstel van

Nadere informatie

Lang leve de lokale lobby?!

Lang leve de lokale lobby?! Lang leve de lokale lobby?! Bijdrage door Noortje Thijssen aan nieuwjaarsreceptie Welcom Amsterdam Amsterdam, 11 januari 2018 Even voorstellen Pagina 2 2017 Universiteit van Amsterdam & Public Matters

Nadere informatie

Lokaal gezondheidsbeleid 2016-2020. Workshop 18 februari 2016

Lokaal gezondheidsbeleid 2016-2020. Workshop 18 februari 2016 Lokaal gezondheidsbeleid 2016-2020 Workshop 18 februari 2016 Programma 9.30 uur Welkom Toelichting VTV 2014 en Kamerbrief VWS landelijk gezondheidsbeleid Concept Positieve Gezondheid Wat is integraal gezondheidsbeleid?

Nadere informatie

Verdeling van beleidsportefeuilles

Verdeling van beleidsportefeuilles Verdeling van beleidsportefeuilles Ten behoeve van de administratie van de VNG wordt bij elke bestuurder (wethouders en burgemeesters) geïnformeerd welke beleidsthema s in zijn of haar portefeuille zitten.

Nadere informatie

2. Hoeveel jaar in totaal bent u wethouder in uw huidige gemeente?

2. Hoeveel jaar in totaal bent u wethouder in uw huidige gemeente? Geachte mevrouw, heer, Mijn naam is Sebastiaan van Niele. Ik ben student aan de Universiteit van Amsterdam in de laatste fase van mijn studie. Op het moment doe ik onderzoek naar de gevolgen van decentralisatie

Nadere informatie

Handleiding gemeenteraadsverkiezingen voor sportclubs

Handleiding gemeenteraadsverkiezingen voor sportclubs Handleiding gemeenteraadsverkiezingen voor sportclubs Zo zet je sport op de lokale agenda. Gemeenteraadsverkiezingen - 21 maart 2018 Zet sport op de lokale agenda! ZOMER 2017 Politieke partijen schrijven

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven Toespraak staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens het bedrijvencongres Samen scholen, pure winst! op 11 september 2009 in Eindhoven. Dames en heren, Allereerst wil ik de

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Nieuwsbrief CDA Schagen

Nieuwsbrief CDA Schagen Nieuwsbrief juli 2017 Nieuwsbrief CDA Schagen CDA Schagen Nieuwsbrief nr.10 juli 2017 Deze Nieuwsbrief is een uitgave van de CDA afdeling in de gemeente Schagen. Het bestuur geeft enkele keren per jaar

Nadere informatie

KANDIDATENBOEKJE D66 FRYSLÂN Juni 2016

KANDIDATENBOEKJE D66 FRYSLÂN Juni 2016 KANDIDATENBOEKJE D66 FRYSLÂN Juni 2016 Kandidatenboekje D66 Fryslân juni 2016 Inleiding De volgende vacatures zijn opengesteld; - Penningmeester, - Bestuurslid campagne & communicatie, - Bestuurslid ledenbinding/-werving,

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

KANDIDATENLIJST D66 AMSTERDAM WEST

KANDIDATENLIJST D66 AMSTERDAM WEST KANDIDATENLIJST D66 AMSTERDAM WEST De kandidaten worden op alfabetische volgorde genoemd, beginnend met de door de AVC getrokken letter F. De kandidaten die zich voor een onverkiesbare plek hebben gekandideerd

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

MR-Verkiezing: Welke enthousiaste ouder neemt zitting in de MR? maandag 9 mei tussen 16.30 en 18.00 uur

MR-Verkiezing: Welke enthousiaste ouder neemt zitting in de MR? maandag 9 mei tussen 16.30 en 18.00 uur MR-Verkiezing: Welke enthousiaste ouder neemt zitting in de MR? In het vorige Lindeblad heeft de medezeggenschapsraad een oproep geplaatst voor een enthousiaste, betrokken ouder die de oudergeleding wil

Nadere informatie

Belgian Ageing Studies 10 jaar onderzoek door en voor ouderen

Belgian Ageing Studies 10 jaar onderzoek door en voor ouderen Belgian Ageing Studies 10 jaar onderzoek door en voor ouderen Dominique Verté, Nico De Witte, Liesbeth De Donder, Sarah Dury, An-Sofie Smetcoren, Dorien Brosens, Emily Verté, Sofie Van Regenmortel, Deborah

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 14 mei 2019 Aanwezig: Hans Gaillard, burgemeester, wethouder, wethouder, wethouder Jos de Bruin, wethouder Rien Schalkx, secretaris Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son

Nadere informatie

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid Kandidaat Raadslid Gezocht - voor de verkiezingen van de gemeenteraad volgend jaar - CDA Haarlem is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Kandidatenboek gemeenteraadsverkiezing Etten-Leur

Kandidatenboek gemeenteraadsverkiezing Etten-Leur Kandidatenboek gemeenteraadsverkiezing 2018 Etten-Leur Pagina 1 van 15 Beste democraat, Hierbij presenteren wij het Kandidatenboek, in de wandelgangen ook wel aangeduid als smoelenboek, van de kandidaten

Nadere informatie

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor iedereen in de stad

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor iedereen in de stad Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor iedereen in de stad Waarom we allen een rol spelen Brugge, 13 oktober 2016 Ashley Hennekam, Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten VVSG Vereniging van Vlaamse

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen Algemeen Artikel 1 Begrippen Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Directie Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden b. de onderneming: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden c. de wet: de

Nadere informatie

Management samenvatting Ongekend Talent. De woorden Ongekend Talent zijn begonnen om een verhaal te vertellen

Management samenvatting Ongekend Talent. De woorden Ongekend Talent zijn begonnen om een verhaal te vertellen Management samenvatting Ongekend Talent De woorden Ongekend Talent zijn begonnen om een verhaal te vertellen De managementsamenvatting van Ongekend Talent is mede mogelijk gemaakt door Equal subsidiering

Nadere informatie

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering 1 Mijn naam is Stephan Reusken. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij Partij van de Arbeid. In deze folder leg ik op een eenvoudige manier uit

Nadere informatie

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen Junior Verkiezingsprogramma 2018 Utrechtse Heuvelrug Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 1. Kansen voor iedereen 3 2. Een gezonde en groene toekomst 3 3. Wonen, leven

Nadere informatie

Manuela Renjaan, Michael van Leeuwen Ruud Zwarts Voorzitter/Oprichter Penningmeester/Projectleider Secretaris

Manuela Renjaan, Michael van Leeuwen Ruud Zwarts Voorzitter/Oprichter Penningmeester/Projectleider Secretaris Beleidsplan Januari 2014 VOORWOORD Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting WOW Go. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten. Het plan geeft inzicht in de werving, beheer

Nadere informatie

Arnhem voor iedereen

Arnhem voor iedereen Arnhem voor iedereen Samenvatting verkiezingsprogramma PvdA Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 Samenvatting verkiezingsprogramma Arnhem is een prachtige stad. Maar in onze stad hebben nog te veel

Nadere informatie

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 In beweging komen Ontwikkelen Meedoen Met lef! Oktober, 2016 1. Inleiding In 2015 en 2016 gingen wij Meiinoar op reis en die reis gaat verder. De reis wordt intensiever

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

PLATFORM VRIJE POLITIEK

PLATFORM VRIJE POLITIEK Roze kandidaten lijst COC Eindhoven en regio Ten behoeve van de website www.coceindhoven.nl. SVP retourneren naar COC Eindhoven en regio via jeroen@coceindhoven.nl PLATFORM VRIJE POLITIEK, wij zijn geen

Nadere informatie

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool Metropolitan Voka Metropolitan bouwt aan de Brusselse metropool Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, bundelt zijn werking in de Brusselse

Nadere informatie

Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE

Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE Achtergrond Calibris kiest jaarlijks het Beste Calibris Leerbedrijf. De prijs wordt afwisselend uitgereikt

Nadere informatie

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek 2018-2025 ORGANISATIE Artikel 1. Oprichting De cultuur- en erfgoedraad heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan en te adviseren bij het beleid

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

Kandidatenoverzicht. verkiezing voorzitter. D66 regio buitenland

Kandidatenoverzicht. verkiezing voorzitter. D66 regio buitenland Kandidatenoverzicht verkiezing voorzitter D66 regio buitenland Voor deze verkiezing hebben zich vier kandidaten gemeld: Arthur van Benthem, Jeanette Breen, Maartje Jansen en Pieter van Midwoud. De informatie

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers Informatieblad Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers 1 Intro Op 21 maart 2018 gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. De verkiezingen

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

Samen voor jouw Toekomst!

Samen voor jouw Toekomst! Verkiezingsprogramma SGP Zederik 2014 2018 Jongeren editie Samen voor jouw Toekomst! Een principiële keus, voor nu en later V e r k i e z i n g s p r o g r a m m a S G P Z e d e r i k 2 0 1 4 2018 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid Strategisch beleidsplan O2A5 De dialoog als beleid Bij de tijd, open, boeiend en passend, dat zijn zowel het onderwijs als de werkwijze van O2A5. We hebben dan ook gekozen voor een vernieuwende en eigentijdse

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

Persmap Neutraal Bredene. Nieuwjaarsreceptie zondag 28 januari 2018 MEC Staf Versluys

Persmap Neutraal Bredene. Nieuwjaarsreceptie zondag 28 januari 2018 MEC Staf Versluys Persmap Neutraal Bredene Nieuwjaarsreceptie zondag 28 januari 2018 MEC Staf Versluys Ontstaan van Neutraal Bredene In 2011 startte Dirk Cattoir in Bredene N-VA op met het oog om in 2012 deel te nemen aan

Nadere informatie

DE STEM van volwassen lees- EN SchrIjFcurSISTEN IN EuropA MANIFEST

DE STEM van volwassen lees- EN SchrIjFcurSISTEN IN EuropA MANIFEST De stem van volwassen leesen schrijfcursisten in Europa MANIFEST WIE zijn wij? We zijn volwassenen die leren lezen en schrijven in België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Schotland en Spanje.

Nadere informatie

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018

Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 Besluit deelname gemeenteraadsverkiezingen Den Haag 21 maart 2018 De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Den Haag, op 15 november 2016 bijeen, besluit: 1. zelfstandig deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezing

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk.

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Bijdrage Has Bakker 13 april 2017 Geachte voorzitter, leden van de raad, het college, Utrechters, Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Een ronkende

Nadere informatie

Een democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking direct of indirect invloed uitoefent op de politieke besluitvorming.

Een democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking direct of indirect invloed uitoefent op de politieke besluitvorming. Samenvatting door L. 1165 woorden 13 januari 2013 4,8 12 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Maatschappijleer Hoofdstuk 3: Parlementaire democratie Paragraaf 1 t/m 4 1; Wat is politiek? Deelvraag: Wat

Nadere informatie

EEN NIEUWE KOERS. Limburgse VrouwenRaad september 2010

EEN NIEUWE KOERS. Limburgse VrouwenRaad september 2010 EEN NIEUWE KOERS Limburgse VrouwenRaad september 2010 1 1. Terugblik 35 jaar Limburgse VrouwenRaad 2. Belangrijkste conclusies De kracht van de LVR als koepel 3. Een nieuwe koers Economische ontwikkelingen

Nadere informatie

Wederom doen wij het verzoek de kadernota te voorzien van een financiële paragraaf rond het VN- Verdrag / Inclusieve Samenleving.

Wederom doen wij het verzoek de kadernota te voorzien van een financiële paragraaf rond het VN- Verdrag / Inclusieve Samenleving. Advies WMO Advies Raad De Bilt ten aanzien van Kadernota 2018-2021 gemeente De Bilt, betreffende financiële implicaties VN -Verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. Of te wel de inclusieve

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Op weg naar een inclusief Tynaarlo

Op weg naar een inclusief Tynaarlo Op weg naar een inclusief Tynaarlo visienotitie Tynaarlo is een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen, waarin iedereen telt en wordt gerespecteerd. Een samenleving waarin ook mensen met een

Nadere informatie

Cliëntenperspectief op de compensatieplicht

Cliëntenperspectief op de compensatieplicht Cliëntenperspectief op de compensatieplicht De Wmo-adviesraad Leerdam heeft samen met MOVISIE een visiedocument opgesteld over het cliëntenperspectief op de compensatieplicht. De Wmo-adviesraad wilde een

Nadere informatie

Artikel 1. Er wordt een stedelijke seniorenraad opgericht en erkend als adviesraad onder de naam seniorenraad Poperinge.

Artikel 1. Er wordt een stedelijke seniorenraad opgericht en erkend als adviesraad onder de naam seniorenraad Poperinge. Laatst gewijzigd : 17.08.2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad : 24.09.2018 STATUTEN Algemeen Artikel 1. Er wordt een stedelijke seniorenraad opgericht en erkend als adviesraad onder de naam seniorenraad

Nadere informatie

Kandidaat lijsttrekkers Gemeenteraad 2018

Kandidaat lijsttrekkers Gemeenteraad 2018 Kandidaat lijsttrekkers Gemeenteraad 2018 De Verkiezingscommissie D66 Lelystad heeft 4 kandidaatstellingsformulieren voor lijsttrekkers ontvangen. De volgorde van de namen is tot stand gekomen door trekking

Nadere informatie