Handleiding My Mediasite en de Desktop Recorder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding My Mediasite en de Desktop Recorder"

Transcriptie

1 Handleiding My Mediasite en de Desktop Recorder Voor het zelf opnemen van kennisclips (in de Do It Yourself studio) of het registreren van je hoor/werkcollege hebben docenten (en studenten) de beschikking over My Mediasite. My Mediasite is een uitbreiding op de Mediasite omgeving zoals deze door LectureNet voor bemande opnames gebruikt wordt. My Mediasite is uw eigen persoonlijke omgeving (inloggen met uw SolisID) waarbinnen u uw opnames opslaat, van metadata voorziet en ontsluit. De Desktop Recorder is een programma (te downloaden via My Mediasite) dat op uw computer wordt geïnstalleerd. Met deze Desktop Recorder maakt u uw opnames, die daarna automatisch worden geüpload naar uw persoonlijke My Mediasite omgeving.

2 Hoe werkt deze handleiding? Met deze handleiding kunt u op een eenvoudige en snelle manier aan de slag met My Mediasite en de Desktop Recorder. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u terecht bij de Engelstalige handleidingen van My Mediasite of de handleiding van de Mediasite Desktop Recorder, beschikbaar via de helpfunctie in de desktop recorder zelf. Deze handleiding helpt u met behulp van heldere slides stapsgewijs door het proces en begint met de eerste keer inloggen op My Mediasite. Het eerste deel van deze handleiding hoeft u alleen de eerste keer te doorlopen. De delen 2, 3 en 4 (of onderdelen daarvan) zijn via het menu aan de rechterkant van deze pagina snel te bekijken en kunt u bij elke nieuwe opname nog eens bekijken.

3 1. Starten met My Mediasite Om te werken met My Mediasite heeft u een geregistreerd account en de Mediasite Desktop Recorder nodig. Als er voor u nog geen account aangemaakt is voor My Mediasite kunt u dat op deze pagina aanvragen. Om in te loggen op My Mediasite gebruikt u deze link: https://lecturenet.uu.nl/site1/mymediasite

4 1. Starten met My Mediasite 1.1 Eerste keer inloggen

5 Log hier in met uw bestaande SolisID: https://lecturenet.uu.nl/site1/mymediasite

6 Als dit de eerste keer is dat u inlogt vult u hier een display-naam en een adres in. Klik op Continue.

7 U bent nu ingelogd op My Mediasite.

8 1. Starten met My Mediasite 1.2 Profielgegevens invullen

9 Klik op uw gebruikersnaam en op profile.

10 Vul onder Presenter Information uw gegevens in.

11 Klik bovenin op Save.

12 1. Starten met My Mediasite 1.3 Desktop Recorder downloaden Let op: als u op een vaste UU-computer werkt waar u ingelogd bent met uw SolisID staat dit programma al geïnstalleerd en kunt u deze stap overslaan.

13 Klik linksonderin op Download the Desktop Recorder.

14 Klik op Download Desktop Recorder for Windows. Als u een ander besturingssysteem gebruikt kan hier iets anders staan.

15 Klik op I Agree.

16 Klik op Run.

17 Klik op Next.

18 Klik op Install.

19 Klik op Yes.

20 Klik op Finish.

21 1. Starten met My Mediasite 1.4 Desktop Recorder registreren

22 Klik linksonderin op Download the Desktop Recorder.

23 Klik op Register Mediasite Desktop Recorder.

24 Klik op Applicatie starten.

25 U heeft nu Mediasite Desktop Recorder geïnstalleerd!

26 1. Starten met My Mediasite Linksboven in de Desktop Recorder ziet u nu uw SolisID staan. Dit betekent dat u ingelogd bent op de Desktop Recorder. U bent nu ingelogd in zowel de webomgeving van My Mediasite als in de Desktop Recorder. Beiden heeft u nodig om een opname te maken. U gaat nu weer terug naar uw webomgeving in My Mediasite.

27 2. Een opname maken U gaat nu een presentatie aan in My Mediasite aanmaken, vervolgens maakt u in de Desktop Recorder de opname. Voor elk college of elke kennisclip die u opneemt maakt u een nieuwe presentatie aan.

28 2. Een opname maken 2.1 Een nieuwe presentatie aanmaken

29 Klik op +Create Presentation.

30 Klik op Record Desktop.

31 Vul hier de titel en beschrijving in en kies eventueel een kanaal. Klik daarna op Launch Desktop Recorder.

32 Klik op Applicatie starten.

33 Klik op Record Now.

34 U kunt nu een type presentatie kiezen. Meer informatie hierover vindt u hierna.

35 2. Een opname maken 2.2 Een opname klaarzetten Bij het voorbereiden van een opname heeft u de keuze uit Screencast + Video, Screencast + Audio, Slideshow + Video en Slideshow + Audio. Om deze vier opties te zien gebruikt u de pijlen links en rechts in beeld. Een Screencast is een volledige opname van alles wat er op uw computerscherm gebeurt. Een Slideshow is een versimpelde video van wat er op uw scherm gebeurt, teruggebracht tot losse screenshots. Daarnaast heeft dit type opname de mogelijkheid tot begeleidende videovan de webcam of audio van de (ingebouwde) microfoon op uw computer. Een Slideshow + Video is in de meeste gevallen aan te raden en laat u, samen met de slides die u gebruikt, in beeld zien.

36 Kies een type presentatie, gebruik hiervoor eventueel de pijlen links en rechts. Klik daarna op Next.

37 Controleer de microfoon door te spreken. Als de balk uitslaat tot in het groen bent u goed te verstaan.

38 Controleer of het beeld er goed uit ziet, kies eventueel een andere resolutie of input voor uw camera en klik op Next.

39 Zorg dat uw presentatie klaar staat, open bijvoorbeeld de Powerpoint-presentatie die u gebruikt. Klik op Next.

40 Hier kunt u Select the entire desktop kiezen. Klik Next om door te gaan.

41 Zet Show recording control panel uit, dan bent u klaar om uw presentatie op te nemen.

42 2. Een opname maken 2.2 Een opname maken

43 Als u klaar bent om op te nemen klikt u op Record. Om de presentatie te beëindigen gebruikt u CTRL+F8.

44 Het programma zal nu aftellen en de opname starten. Om de presentatie te beëindigen gebruikt u CTRL+F8.

45 Als u klaar bent klikt u op Finish Recording. Met Resume Recording kunt u de opname hervatten.

46 U kunt nu de voortgang van uploading of verifying zien. Wacht tot dit klaar is.

47 Als de opname geüpload is kunt u met deze knop Op My Mediasite kunt u de presentatie verwerken. verder.

48 2. Een opname maken U heeft nu een opname gemaakt in de Desktop Recorder. U kunt deze nu verder verwerken met My Mediasite.

49 3. De opname verwerken In My Mediasite kunt u de opname verder verwerken en gegevens over de opname invullen. De opname moet altijd verwerkt worden, zolang dat nog niet klaar is kunt u de video niet bewerken. Let op: om te zien of My Mediasite klaar is met het verwerken van de video moet u het scherm verversen (F5). U kunt op My Mediasite gegevens over de presentatie in vullen. Hierdoor wordt de opname o.a. zichtbaar en vindbaar. Daarnaast is er in My Mediasite de mogelijkheid om polls en een platform voor vragen aan de presentatie toe te voegen, om zo de presentatie interactiever te maken.

50 3. De opname verwerken 3.1 Titel en beschrijving toevoegen De titel en beschrijving die u toevoegt zijn van belang voor het terug kunnen vinden van uw presentatie. Gebruik als titel de cursusnaam zoals deze in Osiris staat, en noem in de beschrijving de cursuscode zoals deze in Osiris staat.

51 U zult eerst de melding This desktop recording is being processed zien. Ververs (F5) om te zien of het verwerken klaar is.

52 Klik op Edit.

53 Vul onder Title de cursusnaam zoals deze in Osiris staat in met een titel voor de presentatie zelf.

54 Vul onder Description een beschrijving van de presentatie. Noem hier de cursuscode zoals deze in Osiris staat.

55 Vul onder Tags labels toe aan uw presentatie.

56 Klik op Save.

57 3. De opname verwerken 3.2 Polls en/of forum toevoegen Om uw studenten te activeren bij het kijken van de opname kunt u hier polls toevoegen en de mogelijkheid om vragen te stellen via een forum aanzetten.

58 Click Edit.

59 Click Player.

60 Select Use Q&A Forum to enable forum support. Select Enable Polls if desired.

61 Click Save.

62 Click Summary.

63 If you enabled polls, click Polls Enabled here to enter the details of your poll(s).

64 Enter the question, question type, and answers on the right. Then click Save Question.

65 Add more questions with the New Question button on the left. Always finish with Save Question.

66 3. De opname verwerken 3.3 Video bewerken My Mediasite beschikt over een online video-editor voor enkele bewerkingen aan uw opname. In deze handleiding worden enkele simpele functies uitgelegd, zoals het inkorten van het begin of eind van de opname. Voor een uitgebreidere handleiding kunt u terecht bij de Engelstalige handleiding van de video-editor.

67 Klik op Edit Video.

68 Versleep de driehoek links om de video later te laten beginnen.

69 Sleep een eerste slide naar het nieuwe begin van de video zodat de video meteen met een van uw slides begint.

70 Versleep de driehoek rechts om de video eerder te laten eindigen.

71 Versleep eventueel losse slides om deze eerder of later te tonen. U kunt hiermee ook de volgorde aanpassen.

72 Klik op een slide en vervolgens op Delete Slides om een slide te verwijderen.

73 Klik Commit. Klik voor een nieuwe presentatie op Commit to New, om in deze presentatie op te slaan op Commit to Current.

74 Klik op Commit.

75 Als de balk onder Commit Jobs vol is kunt u dit scherm afsluiten en is de video klaar.

76 4. De opname publiceren Als u klaar bent kunt u uw opname met anderen delen. Daarbij is het handig om de presentatie in een channel zetten. Hiervoor moet u eerst een channel aanmaken. Als dat gebeurd is kunt u de presentatie met studenten delen, of met collega s delen zodat zij eventueel de presentatie kunnen bewerken. In alle gevallen is het belangrijk dat u de presentatie van private op viewable zet. Dit wordt aan het eind van deze handleiding uitgelegd.

77 4. De opname publiceren 4.1 Een channel aanmaken Voordat u een opname in een channel kunt plaatsen moet u een eigen channel aanmaken. Ook als u een reeks presentaties met een collega wilt delen is het handig om hier een channel voor aan te maken.

78 Klik naast My Channels op +.

79 Type een naam voor uw channel en klik nogmaals op +.

80 U ziet nu aan de linkerkant uw channel staan. Klik nu rechtsboven op Edit Channel.

81 Type een beschrijving van uw channel en klik op Save.

82 Klik op Security om dit channel met een collega te delen. Als dit enkel een persoonlijk channel is bent u nu klaar.

83 Gebruik Add people or groups om een of meerdere collega s rechten te geven over uw channel.

84 Type de naam van uw collega of de groep, en selecteer de juiste persoon.

85 Kies Editor om een collega rechten te geven uw channel te bewerken.

86 Klik op Add.

87 Uw Collega is nu toegevoegd aan de lijst. Voeg eventueel meer collega s toe.

88 Klik op Save om uw keuzes op te slaan.

89 4. De opname publiceren 4.2 In een channel plaatsen

90 Klik op Publish.

91 Kies Place this presentation in a Channel of eventueel Shared Folder.

92 Kies de juiste Channel (of Shared Folder).

93 Klik op Save om de presentatie definitief in dit Channel te plaatsen.

94 4. De opname publiceren 4.3 Delen met studenten U kunt uw presentatie via bijvoorbeeld Blackboard of uw eigen mail delen met uw studenten of met collega s die de presentatie willen bekijken. Als u uw collega s de mogelijkheid wil geven om de presentatie te bewerken, gebruikt u hiervoor de slides onder delen met collega s.

95 Klik op Share.

96 Gebruik de Link om de presentatie via bijvoorbeeld Blackboard of uw eigen te delen.

97 Met Embed kunt u de video insluiten in een webpagina. Met mailt u via My Mediasite de link.

98 4. De opname publiceren 4.4 Delen met collega s Om collega s de mogelijkheid te geven uw presentatie te bewerken moet u hen op My Mediasite de juiste rechten geven. Dat kan per channel, zoals eerder beschreven, maar ook per presentatie. Let er bij het eerste geval op dat alle afzonderlijke presentaties op enable inheritance staan. Dit vindt u onder het tabblad Security van elke presentatie.

99 Klik op Security.

100 Let op: als de presentatie gedeeld moet worden zoals ingesteld bij de channel of folder, zorg dan dat Enable inheritance aan staat.

101 Gebruik Add people or groups om een of meerdere collega s rechten te geven over uw presentatie.

102 Type de naam van uw collega of de groep, en selecteer de juiste persoon.

103 Kies Editor om een collega rechten te geven uw presentatie te bewerken.

104 Klik op Add.

105 Uw Collega is nu toegevoegd aan de lijst. Voeg eventueel meer collega s toe.

106 Klik op Save om uw keuzes op te slaan.

107 4. De opname publiceren 4.5 Viewable maken Als u volledig klaar bent met uw presentatie rest nog één ding: de presentatie op viewable zetten. Als u het stappenplan hieronder doorloopt bent u volledig klaar.

108 Klik op Edit.

109 Klik onder Visibility op Viewable om de presentatie beschikbaar te maken voor anderen.

110 Klik op Save.

111 5. Resultaten inzien Als uw presentatie enige tijd online gestaan heeft kunt u via My Mediasite resultaten zien. Als u polls ingeschakeld heeft kunt u hier de antwoorden van zien, en u kunt altijd gegevens inzien over hoe uw presentatie bekeken is.

112 5. Resultaten inzien 5.1 Resultaten van uw polls

113 Klik op Watch in New Window.

114 Klik op het icoontje van Polls.

115 Klik op View Results om de resultaten per vraag uit te klappen.

116 Zo kan een resultatenoverzicht eruitzien.

117 5. Resultaten inzien 5.2 Analytics-data

118 Klik op Analytics en vervolgens op Dashboard.

119 Hier krijgt u een overzicht van de gegevens over uw presentatie.

Slidecasts maken (Adobe Presenter, Blackboard) Slidecasts maken via Adobe Presenter & publiceren op Blackboard

Slidecasts maken (Adobe Presenter, Blackboard) Slidecasts maken via Adobe Presenter & publiceren op Blackboard Slidecasts maken via Adobe Presenter & publiceren op Blackboard Dit bestand en meer informatie over Slidecasts en ander werkvormen en ICT-tools die zinvol zijn om in te zetten in het letterenonderwijs

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen:

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen: Versie 3.2 01/2013 Inleiding Prezi is net als het alom bekende PowerPoint een tool om presentaties mee te maken. Je start met een groot, leeg vel papier (= canvas) waarop je je informatie gaat ordenen.

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Datum Ziedewij 3b Postbus 472 2990 AL Barendrecht T 088 3 444 777 E info@digisource.nl ABN AMRO Bank 56.32.60.858 IBAN NL69ABNA0563260858 BIC ABNANL2A K.v.K. Rotterdam

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

Opnemen met Odeo. Inleiding

Opnemen met Odeo. Inleiding Opnemen met Odeo Inleiding In deze handleiding leert u hoe u hoe u uw stem kunt opnemen met de computer. Hiervoor hoeft u niets te downloaden en te installeren, u kunt alles online doen via de website

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Get started! Aan de slag met sociale media

Get started! Aan de slag met sociale media Get started! Aan de slag met sociale media Stap voor stap handleiding 0. Inleiding Deze handleiding hoort bij de workshop 'Get started! Aan de slag met sociale media', die in februarimaart 2012 wordt georganiseerd

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Alfresco

Handleidingen 1.0 Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco In dit document vind je de handleidingen voor Alfresco zoals aangeboden door ECM2. I. Alfresco Document Management 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

SharePoint 2010. Stappenplan. Joey Lemmens

SharePoint 2010. Stappenplan. Joey Lemmens SharePoint 2010 Stappenplan Joey Lemmens Inleiding In dit stappenplan wordt beschreven hoe je van niets naar een uitgebreide SharePointsite gaat. De nadruk ligt vooral op integratie met Microsoft Office

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Versie Spelers-Trainers-Teams Laatste update: 6 augustus 2012 Welkom Met trainerssite.nl/voetbalclub2000.nl kunt u de zowel het technische als organisatorische

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

3 Versie 3.6 Erik Drossaart

3 Versie 3.6 Erik Drossaart Prezi handleiding Versie 3.6 08/2014 Inhoud Inleiding... 5 Je Prezi-account aanmaken... 6 Licenties... 6 Ingelogd! En dan?... 8 Het canvas... 8 Aan de slag!... 10 Werken met tekst... 10 Tekst toevoegen

Nadere informatie

Handleiding WordPress

Handleiding WordPress Handleiding WordPress Paul Brink MrWebsite Inleiding Klanten van MrWebsite kunnen snel en gemakkelijk hun website bijhouden met een Content Management Systeem. Op het internet wordt een grote diversiteit

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van het Document Center voor het proces van maken en reviewen van de Masterthesis Ontwikkelingspsychologie

Instructie voor het gebruik van het Document Center voor het proces van maken en reviewen van de Masterthesis Ontwikkelingspsychologie Instructie voor het gebruik van het Document Center voor het proces van maken en reviewen van de Masterthesis Ontwikkelingspsychologie 1. Bij de start van het proces krijg je een mailtje dat aangeeft dat

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website.

Startersgids iblox. Inhoudsopgave. Hulp bij het opzetten van uw website. Hulp bij het opzetten van uw website. Inhoudsopgave Start met uw website Inloggen vanaf BC dashboard Mail account aanmaken 1. Tab Algemeen 2. Tab Doorsturen 3. Tab E-mailaliassen 4. Tab Automatische beantwoording

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

WEBSITES MAKEN MET GOOGLE SITES HANDLEIDING GEBOL

WEBSITES MAKEN MET GOOGLE SITES HANDLEIDING GEBOL WEBSITES MAKEN MET GOOGLE SITES HANDLEIDING GEBOL Inleiding Deze handleiding is gemaakt om te illustreren hoe je een website kunt bouwen met Google Sites. Met deze eenvoudige, maar uitgebreide handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hawaii305

Gebruikershandleiding Hawaii305 Gebruikershandleiding Hawaii305 Inhoudsopgave 3 Voorwoord 4 Inloggen 5 Introductie 6 Campagne aanmaken en verzenden 11 Abonnees beheren 14 Rapporten bekijken 16 Begrippenlijst 17 Slot Gebruikershandleiding

Nadere informatie

APNS Certificaat genereren en installeren

APNS Certificaat genereren en installeren APNS Certificaat genereren en installeren Handleiding om een Apple APNS certificaat te genereren en te installeren. Version: x.x MobiDM Handleiding voor APNS Certificate Pagina 1 Index 1. APPLE APNS CERTIFICAAT...

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie