Handleiding My Mediasite en de Desktop Recorder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding My Mediasite en de Desktop Recorder"

Transcriptie

1 Handleiding My Mediasite en de Desktop Recorder Voor het zelf opnemen van kennisclips (in de Do It Yourself studio) of het registreren van je hoor/werkcollege hebben docenten (en studenten) de beschikking over My Mediasite. My Mediasite is een uitbreiding op de Mediasite omgeving zoals deze door LectureNet voor bemande opnames gebruikt wordt. My Mediasite is uw eigen persoonlijke omgeving (inloggen met uw SolisID) waarbinnen u uw opnames opslaat, van metadata voorziet en ontsluit. De Desktop Recorder is een programma (te downloaden via My Mediasite) dat op uw computer wordt geïnstalleerd. Met deze Desktop Recorder maakt u uw opnames, die daarna automatisch worden geüpload naar uw persoonlijke My Mediasite omgeving.

2 Hoe werkt deze handleiding? Met deze handleiding kunt u op een eenvoudige en snelle manier aan de slag met My Mediasite en de Desktop Recorder. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u terecht bij de Engelstalige handleidingen van My Mediasite of de handleiding van de Mediasite Desktop Recorder, beschikbaar via de helpfunctie in de desktop recorder zelf. Deze handleiding helpt u met behulp van heldere slides stapsgewijs door het proces en begint met de eerste keer inloggen op My Mediasite. Het eerste deel van deze handleiding hoeft u alleen de eerste keer te doorlopen. De delen 2, 3 en 4 (of onderdelen daarvan) zijn via het menu aan de rechterkant van deze pagina snel te bekijken en kunt u bij elke nieuwe opname nog eens bekijken.

3 1. Starten met My Mediasite Om te werken met My Mediasite heeft u een geregistreerd account en de Mediasite Desktop Recorder nodig. Als er voor u nog geen account aangemaakt is voor My Mediasite kunt u dat op deze pagina aanvragen. Om in te loggen op My Mediasite gebruikt u deze link:

4 1. Starten met My Mediasite 1.1 Eerste keer inloggen

5 Log hier in met uw bestaande SolisID:

6 Als dit de eerste keer is dat u inlogt vult u hier een display-naam en een adres in. Klik op Continue.

7 U bent nu ingelogd op My Mediasite.

8 1. Starten met My Mediasite 1.2 Profielgegevens invullen

9 Klik op uw gebruikersnaam en op profile.

10 Vul onder Presenter Information uw gegevens in.

11 Klik bovenin op Save.

12 1. Starten met My Mediasite 1.3 Desktop Recorder downloaden Let op: als u op een vaste UU-computer werkt waar u ingelogd bent met uw SolisID staat dit programma al geïnstalleerd en kunt u deze stap overslaan.

13 Klik linksonderin op Download the Desktop Recorder.

14 Klik op Download Desktop Recorder for Windows. Als u een ander besturingssysteem gebruikt kan hier iets anders staan.

15 Klik op I Agree.

16 Klik op Run.

17 Klik op Next.

18 Klik op Install.

19 Klik op Yes.

20 Klik op Finish.

21 1. Starten met My Mediasite 1.4 Desktop Recorder registreren

22 Klik linksonderin op Download the Desktop Recorder.

23 Klik op Register Mediasite Desktop Recorder.

24 Klik op Applicatie starten.

25 U heeft nu Mediasite Desktop Recorder geïnstalleerd!

26 1. Starten met My Mediasite Linksboven in de Desktop Recorder ziet u nu uw SolisID staan. Dit betekent dat u ingelogd bent op de Desktop Recorder. U bent nu ingelogd in zowel de webomgeving van My Mediasite als in de Desktop Recorder. Beiden heeft u nodig om een opname te maken. U gaat nu weer terug naar uw webomgeving in My Mediasite.

27 2. Een opname maken U gaat nu een presentatie aan in My Mediasite aanmaken, vervolgens maakt u in de Desktop Recorder de opname. Voor elk college of elke kennisclip die u opneemt maakt u een nieuwe presentatie aan.

28 2. Een opname maken 2.1 Een nieuwe presentatie aanmaken

29 Klik op +Create Presentation.

30 Klik op Record Desktop.

31 Vul hier de titel en beschrijving in en kies eventueel een kanaal. Klik daarna op Launch Desktop Recorder.

32 Klik op Applicatie starten.

33 Klik op Record Now.

34 U kunt nu een type presentatie kiezen. Meer informatie hierover vindt u hierna.

35 2. Een opname maken 2.2 Een opname klaarzetten Bij het voorbereiden van een opname heeft u de keuze uit Screencast + Video, Screencast + Audio, Slideshow + Video en Slideshow + Audio. Om deze vier opties te zien gebruikt u de pijlen links en rechts in beeld. Een Screencast is een volledige opname van alles wat er op uw computerscherm gebeurt. Een Slideshow is een versimpelde video van wat er op uw scherm gebeurt, teruggebracht tot losse screenshots. Daarnaast heeft dit type opname de mogelijkheid tot begeleidende videovan de webcam of audio van de (ingebouwde) microfoon op uw computer. Een Slideshow + Video is in de meeste gevallen aan te raden en laat u, samen met de slides die u gebruikt, in beeld zien.

36 Kies een type presentatie, gebruik hiervoor eventueel de pijlen links en rechts. Klik daarna op Next.

37 Controleer de microfoon door te spreken. Als de balk uitslaat tot in het groen bent u goed te verstaan.

38 Controleer of het beeld er goed uit ziet, kies eventueel een andere resolutie of input voor uw camera en klik op Next.

39 Zorg dat uw presentatie klaar staat, open bijvoorbeeld de Powerpoint-presentatie die u gebruikt. Klik op Next.

40 Hier kunt u Select the entire desktop kiezen. Klik Next om door te gaan.

41 Zet Show recording control panel uit, dan bent u klaar om uw presentatie op te nemen.

42 2. Een opname maken 2.2 Een opname maken

43 Als u klaar bent om op te nemen klikt u op Record. Om de presentatie te beëindigen gebruikt u CTRL+F8.

44 Het programma zal nu aftellen en de opname starten. Om de presentatie te beëindigen gebruikt u CTRL+F8.

45 Als u klaar bent klikt u op Finish Recording. Met Resume Recording kunt u de opname hervatten.

46 U kunt nu de voortgang van uploading of verifying zien. Wacht tot dit klaar is.

47 Als de opname geüpload is kunt u met deze knop Op My Mediasite kunt u de presentatie verwerken. verder.

48 2. Een opname maken U heeft nu een opname gemaakt in de Desktop Recorder. U kunt deze nu verder verwerken met My Mediasite.

49 3. De opname verwerken In My Mediasite kunt u de opname verder verwerken en gegevens over de opname invullen. De opname moet altijd verwerkt worden, zolang dat nog niet klaar is kunt u de video niet bewerken. Let op: om te zien of My Mediasite klaar is met het verwerken van de video moet u het scherm verversen (F5). U kunt op My Mediasite gegevens over de presentatie in vullen. Hierdoor wordt de opname o.a. zichtbaar en vindbaar. Daarnaast is er in My Mediasite de mogelijkheid om polls en een platform voor vragen aan de presentatie toe te voegen, om zo de presentatie interactiever te maken.

50 3. De opname verwerken 3.1 Titel en beschrijving toevoegen De titel en beschrijving die u toevoegt zijn van belang voor het terug kunnen vinden van uw presentatie. Gebruik als titel de cursusnaam zoals deze in Osiris staat, en noem in de beschrijving de cursuscode zoals deze in Osiris staat.

51 U zult eerst de melding This desktop recording is being processed zien. Ververs (F5) om te zien of het verwerken klaar is.

52 Klik op Edit.

53 Vul onder Title de cursusnaam zoals deze in Osiris staat in met een titel voor de presentatie zelf.

54 Vul onder Description een beschrijving van de presentatie. Noem hier de cursuscode zoals deze in Osiris staat.

55 Vul onder Tags labels toe aan uw presentatie.

56 Klik op Save.

57 3. De opname verwerken 3.2 Polls en/of forum toevoegen Om uw studenten te activeren bij het kijken van de opname kunt u hier polls toevoegen en de mogelijkheid om vragen te stellen via een forum aanzetten.

58 Click Edit.

59 Click Player.

60 Select Use Q&A Forum to enable forum support. Select Enable Polls if desired.

61 Click Save.

62 Click Summary.

63 If you enabled polls, click Polls Enabled here to enter the details of your poll(s).

64 Enter the question, question type, and answers on the right. Then click Save Question.

65 Add more questions with the New Question button on the left. Always finish with Save Question.

66 3. De opname verwerken 3.3 Video bewerken My Mediasite beschikt over een online video-editor voor enkele bewerkingen aan uw opname. In deze handleiding worden enkele simpele functies uitgelegd, zoals het inkorten van het begin of eind van de opname. Voor een uitgebreidere handleiding kunt u terecht bij de Engelstalige handleiding van de video-editor.

67 Klik op Edit Video.

68 Versleep de driehoek links om de video later te laten beginnen.

69 Sleep een eerste slide naar het nieuwe begin van de video zodat de video meteen met een van uw slides begint.

70 Versleep de driehoek rechts om de video eerder te laten eindigen.

71 Versleep eventueel losse slides om deze eerder of later te tonen. U kunt hiermee ook de volgorde aanpassen.

72 Klik op een slide en vervolgens op Delete Slides om een slide te verwijderen.

73 Klik Commit. Klik voor een nieuwe presentatie op Commit to New, om in deze presentatie op te slaan op Commit to Current.

74 Klik op Commit.

75 Als de balk onder Commit Jobs vol is kunt u dit scherm afsluiten en is de video klaar.

76 4. De opname publiceren Als u klaar bent kunt u uw opname met anderen delen. Daarbij is het handig om de presentatie in een channel zetten. Hiervoor moet u eerst een channel aanmaken. Als dat gebeurd is kunt u de presentatie met studenten delen, of met collega s delen zodat zij eventueel de presentatie kunnen bewerken. In alle gevallen is het belangrijk dat u de presentatie van private op viewable zet. Dit wordt aan het eind van deze handleiding uitgelegd.

77 4. De opname publiceren 4.1 Een channel aanmaken Voordat u een opname in een channel kunt plaatsen moet u een eigen channel aanmaken. Ook als u een reeks presentaties met een collega wilt delen is het handig om hier een channel voor aan te maken.

78 Klik naast My Channels op +.

79 Type een naam voor uw channel en klik nogmaals op +.

80 U ziet nu aan de linkerkant uw channel staan. Klik nu rechtsboven op Edit Channel.

81 Type een beschrijving van uw channel en klik op Save.

82 Klik op Security om dit channel met een collega te delen. Als dit enkel een persoonlijk channel is bent u nu klaar.

83 Gebruik Add people or groups om een of meerdere collega s rechten te geven over uw channel.

84 Type de naam van uw collega of de groep, en selecteer de juiste persoon.

85 Kies Editor om een collega rechten te geven uw channel te bewerken.

86 Klik op Add.

87 Uw Collega is nu toegevoegd aan de lijst. Voeg eventueel meer collega s toe.

88 Klik op Save om uw keuzes op te slaan.

89 4. De opname publiceren 4.2 In een channel plaatsen

90 Klik op Publish.

91 Kies Place this presentation in a Channel of eventueel Shared Folder.

92 Kies de juiste Channel (of Shared Folder).

93 Klik op Save om de presentatie definitief in dit Channel te plaatsen.

94 4. De opname publiceren 4.3 Delen met studenten U kunt uw presentatie via bijvoorbeeld Blackboard of uw eigen mail delen met uw studenten of met collega s die de presentatie willen bekijken. Als u uw collega s de mogelijkheid wil geven om de presentatie te bewerken, gebruikt u hiervoor de slides onder delen met collega s.

95 Klik op Share.

96 Gebruik de Link om de presentatie via bijvoorbeeld Blackboard of uw eigen te delen.

97 Met Embed kunt u de video insluiten in een webpagina. Met mailt u via My Mediasite de link.

98 4. De opname publiceren 4.4 Delen met collega s Om collega s de mogelijkheid te geven uw presentatie te bewerken moet u hen op My Mediasite de juiste rechten geven. Dat kan per channel, zoals eerder beschreven, maar ook per presentatie. Let er bij het eerste geval op dat alle afzonderlijke presentaties op enable inheritance staan. Dit vindt u onder het tabblad Security van elke presentatie.

99 Klik op Security.

100 Let op: als de presentatie gedeeld moet worden zoals ingesteld bij de channel of folder, zorg dan dat Enable inheritance aan staat.

101 Gebruik Add people or groups om een of meerdere collega s rechten te geven over uw presentatie.

102 Type de naam van uw collega of de groep, en selecteer de juiste persoon.

103 Kies Editor om een collega rechten te geven uw presentatie te bewerken.

104 Klik op Add.

105 Uw Collega is nu toegevoegd aan de lijst. Voeg eventueel meer collega s toe.

106 Klik op Save om uw keuzes op te slaan.

107 4. De opname publiceren 4.5 Viewable maken Als u volledig klaar bent met uw presentatie rest nog één ding: de presentatie op viewable zetten. Als u het stappenplan hieronder doorloopt bent u volledig klaar.

108 Klik op Edit.

109 Klik onder Visibility op Viewable om de presentatie beschikbaar te maken voor anderen.

110 Klik op Save.

111 5. Resultaten inzien Als uw presentatie enige tijd online gestaan heeft kunt u via My Mediasite resultaten zien. Als u polls ingeschakeld heeft kunt u hier de antwoorden van zien, en u kunt altijd gegevens inzien over hoe uw presentatie bekeken is.

112 5. Resultaten inzien 5.1 Resultaten van uw polls

113 Klik op Watch in New Window.

114 Klik op het icoontje van Polls.

115 Klik op View Results om de resultaten per vraag uit te klappen.

116 Zo kan een resultatenoverzicht eruitzien.

117 5. Resultaten inzien 5.2 Analytics-data

118 Klik op Analytics en vervolgens op Dashboard.

119 Hier krijgt u een overzicht van de gegevens over uw presentatie.

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0

MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 MyMediasite Handleiding 2013 - V1.0 1 INHOUDSOPGAVE 1. INSTALLATIE 3 2.1 OPNEMEN: OPSTARTEN 4 2.2 OPNEMEN: NIEUWE PRESENTATIE 5 2.3 OPNEMEN: OPNAME PROCES 7 2.4. OPNEMEN: EIGEN MEDIA UPLOADEN 11 3. PRESENTATIE

Nadere informatie

MyMediasite Handleiding 2014 - V2.1

MyMediasite Handleiding 2014 - V2.1 MyMediasite Handleiding 2014 - V2.1 1 INHOUDSOPGAVE 1.1 INSTALLATIE 3 1.2 GEBRUIKER ACTIVEREN 4 1.3 GEBRUIKERSPROFIEL ONLINE INSTELLEN 4 1.4 INSTALLATIE OP TU LAPTOP 5 2.1 NIEUWE PRESENTATIE OPNEMEN 6

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Docenten handleiding Versie 21 september 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1 Mei 15 Handleiding - Publisher Tool 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Handleiding Opnames maken met Panopto Focus

Handleiding Opnames maken met Panopto Focus Handleiding Opnames maken met Panopto Focus Voor dit document geldt de CreativeCommonslicentie BY/NC/SA 1 Handleiding Opnames maken met Panopto Focus Inhoud 1 Vooraf... 3 2 Panopto Focus Recorder... 3

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding versie 1 juni 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT. NewsMaker 2015 voor Windows Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV

Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT. NewsMaker 2015 voor Windows Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT NewsMaker 2015 voor Windows www.newsmaker.tv 2016 Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV Wat je nodig hebt om NewsMaker te kunnen gebruiken Computer Desktop of laptop met

Nadere informatie

Blackboard en MyMedia

Blackboard en MyMedia My Media De module My Media geeft via de My Media link toegang tot de bestanden waarover je via het media platform de beschikking hebt om in Blackboard te gebruiken. Bijvoorbeeld: Module toevoegen Als

Nadere informatie

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3 Augustus& 15 16 Handleiding - Publisher Tool 3 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI

VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI HANDLEIDING JIRA VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI 2010 @DEVENTit BV JIRA Handleiding INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING JIRA 1 1. PROJECT SELECTEREN: 3 2. PROJECTOVERZICHT 4 2.1 ISSUE AANMAKEN (BUG/QUESTION ETC): 5 2.2

Nadere informatie

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 QUICK GUIDE C Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 Version 0.9 (June 2014) Per May 2014 OB10 has changed its name to Tungsten Network

Nadere informatie

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod

KHLim. Departement Lerarenopleiding. Algemene vaardigheden ICT Nearpod KHLim Departement Lerarenopleiding Algemene vaardigheden ICT Nearpod Inhoud 1 Nearpod... 3 2 Keuzelijst... 4 2.1 My libary... 5 2.2 Explore... 5 2.3 Join... 6 2.4 Create... 6 2.5 Reports... 7 3 Maken van

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad.

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Op het internet zijn heel wat tools te vinden om een computer van op afstand over te nemen, denken we aan LogMeIn, NTR-Connect,. Beperking van deze

Nadere informatie

Maak een poster. Achtergrondinformatie... 1 Stap 1: Registreren... 2 Stap 2: Create a new Glog!... 3 Stap 3: Publiceren... 6

Maak een poster. Achtergrondinformatie... 1 Stap 1: Registreren... 2 Stap 2: Create a new Glog!... 3 Stap 3: Publiceren... 6 Maak een poster Inhoud Achtergrondinformatie... 1 Stap 1: Registreren... 2 Stap 2: Create a new Glog!... 3 Stap 3: Publiceren... 6 Achtergrondinformatie Glogster is een web 2.0 toepassing waarmee je digitale

Nadere informatie

QUICKSTART CAMTASIA STUDIO 8

QUICKSTART CAMTASIA STUDIO 8 QUICKSTART CAMTASIA STUDIO 8 Deze quickstart beschrijft de basisstappen die nodig zijn om een video te maken met Camtasia Studio 8 en deze op het leerplatform PointCarré te plaatsen. Voor meer uitgebreide

Nadere informatie

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt.

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt. 1 Themeefy: Maak interactieve bladerboekjes met inhoud naar wens. Met Themeefy is het mogelijk om online interactieve bladerboekjes te maken. De inhoud van die boekjes kun je, op kleine onderdelen na,

Nadere informatie

Opnemen met Odeo. Inleiding

Opnemen met Odeo. Inleiding Opnemen met Odeo Inleiding In deze handleiding leert u hoe u hoe u uw stem kunt opnemen met de computer. Hiervoor hoeft u niets te downloaden en te installeren, u kunt alles online doen via de website

Nadere informatie

Ubicast MediaServer. - We bekijken in detail de mogelijkheid om een schermopname of webcam-opname te maken.

Ubicast MediaServer. - We bekijken in detail de mogelijkheid om een schermopname of webcam-opname te maken. Ubicast MediaServer - Ga naar https://video.tecol.kulak.be met Chrome of Firefox. - Klik in de rechterbovenhoek op de zwarte Login-knop en log in met uw.naam@kuleuven.be en paswoord. - Wanneer u reeds

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Uitleg van Glogster. hyperlinks maken naar andere websites.

Uitleg van Glogster. hyperlinks maken naar andere websites. Uitleg van Glogster Een Glog is als een poster, maar dan beter. Met Glogs kun je een online poster te maken met behulp van tekst, foto's, afbeeldingen, videobestanden en geluidsbestanden. Je kunt in je

Nadere informatie

Tessa Vandebroek 3BASO VV-INF. Stappenplan NEARPOD

Tessa Vandebroek 3BASO VV-INF. Stappenplan NEARPOD Tessa Vandebroek 3BASO VV-INF Stappenplan NEARPOD Check Afbeelding Stappen Stap 1: Surf naar http://nearpod.com. Stap 2: Klik op Free Teacher Account. 2 Stap 3: Vul je gegevens in. Druk daarna op Sign

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

Stappenplan Glogster Stappenplan Glogster versie 1 Pagina 1 Warempel

Stappenplan Glogster Stappenplan Glogster versie 1 Pagina 1 Warempel Stappenplan Glogster Stappenplan Glogster versie 1 Pagina 1 Wat is Glogster? Glogster is een web 2.0 toepassing waarmee je digitale muurkranten kunt maken. Na het gratis registreren kun je aan de slag

Nadere informatie

Stap 7 & 8: Mappen delen met andere gebruikers van Dropbox, betalende versie van Dropbox downloaden

Stap 7 & 8: Mappen delen met andere gebruikers van Dropbox, betalende versie van Dropbox downloaden DROPBOX HANDLEIDING I N H O U D Stap 1 & 2: Inleiding, account aanmaken en inloggen Stap 3 & 4: Dropbox niet installeren op de computer, Dropbox installeren op computer Stap 5 & 6: Nieuwe map aanmaken,

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Extra mogelijkheden Adobe Presenter. Video toevoegen

Extra mogelijkheden Adobe Presenter. Video toevoegen Extra mogelijkheden Adobe Presenter Video toevoegen Boven het kopje Video kunt u een videobestand importeren of uzelf opnemen via een webcam, bijvoorbeeld als introductie. Let wel op (in verband met vaak

Nadere informatie

Studenthandleiding Portfolio in Blackboard Learn

Studenthandleiding Portfolio in Blackboard Learn Studenthandleiding Stafbureau onderwijs & onderzoek Functioneel beheer Blackboard Learn. T.b.v. October 2014 release. Versie: 02-12-2014. Handleiding portfolio studenten In deze handleiding wordt het aanmaken

Nadere informatie

ICT -idee 1. 1. Klik op Click to create a Class.

ICT -idee 1. 1. Klik op Click to create a Class. 1 Kidblog: Leerlingen communiceren met elkaar en hun docent in veilige omgeving. Kidblog is een site waarop leerlingen berichten kunnen uitwisselen met elkaar en hun docent. De docent vraagt bij Kidblog

Nadere informatie

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING

VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING VIDEO UPLOADEN EN DELEN IN KALTURA BIJ ICLON LERARENOPLEIDING Karel Roos ICLON Wassenaarseweg 62a, Leiden V1.0 Inhoud Inleiding... 2 Screencast... 2 Film uploaden naar My Media in Kaltura... 2 Procedure

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Docenten handleiding Versie 1.6, Mei 2017 Functioneel Beheer Blackboard, Studenten- en Onderwijszaken (SEA), Universiteit Leiden Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard...

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Deze handleiding geeft een overzicht van wat je kan doen in het oudernetwerk. Hoe registreer je? Hoe log je in? Bij welke kanalen sluit je aan? Hoe maak je een eigen

Nadere informatie

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet.

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet. 1 Zo maak je een mindmap met Popplet. Met Popplet kunnen mindmaps gemaakt worden en gedachten snel in tekst en beeld worden omgezet. Popplet werkt snel, eenvoudig en efficiënt. Met Popplet maak je Popplets.

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed www.amersfoortbreedtv.nl Inhoud 1. Algemene instructie p. 2 Video bekijken 2. Zoeken op het videoplatform p. 3 3. Video delen p. 4 4. Reacties bekijken / plaatsen

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

HANDLEIDING SimpleInOut

HANDLEIDING SimpleInOut HANDLEIDING SimpleInOut 1 September 2017 SimpleInOut WAT IS SimpleInOut?... 3 EEN ACCOUNT AANVRAGEN... 3 DE EERSTE KEER INLOGGEN... 3 JE GEGEVENS AANVULLEN OF WIJZIGEN... 4 IN- EN UITCHECKEN VIA DE WEBSITE...

Nadere informatie

Toetsen in Blackboard

Toetsen in Blackboard Toetsen in Blackboard Met de tool Test kun je toetsvragen maken en afnemen. In dit document wordt uitgelegd 1. Hoe een toets gemaakt kan worden. 2. Hoe een toets bewerkt kan worden. 3. Hoe een toets beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding AHK Drive

Handleiding AHK Drive Handleiding AHK Drive Met de introductie van AHK Drive krijgt u op verschillende manieren toegang tot bestanden op de door de AHK gefaciliteerde G- en H-schijf, via een webbrowser of vanaf een mobiel apparaat.

Nadere informatie

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate Van Non-Corporate naar Corporate In MyDHL+ is het mogelijk om meerdere gebruikers aan uw set-up toe te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere collega s van dezelfde

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Wat is EDUCANON? Site. Kostprijs. Hoe werkt het?

Wat is EDUCANON? Site. Kostprijs. Hoe werkt het? Wat is EDUCANON? EDCANON is een online programma dat toelaat om eigen video s en video s van verschillende platformen interactief te maken. Interactief maken betekent: Site 1. Je kan meerkeuzevragen toevoegen

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Peerwise/Docentenhandleiding Activerend leren door studenten toetsvragen te laten ontwikkelen

Peerwise/Docentenhandleiding Activerend leren door studenten toetsvragen te laten ontwikkelen Peerwise/Docentenhandleiding Activerend leren door studenten toetsvragen te laten ontwikkelen Inleiding In deze docentenhandleiding wordt uitgelegd wat Peerwise is, hoe je een account en een cursus aanmaakt,

Nadere informatie

Shipment Centre EU Quick Print Client handleiding [NL]

Shipment Centre EU Quick Print Client handleiding [NL] Shipment Centre EU Quick Print Client handleiding [NL] Please scroll down for English. Met de Quick Print Client kunt u printers in Shipment Centre EU configureren. De Quick Print Client kan alleen op

Nadere informatie

Handleiding RotsRadio Airtime

Handleiding RotsRadio Airtime Handleiding RotsRadio Airtime RotsRadio maakt gebruik van Airtime, een systeem waarmee een groep gebruikers een radiostation kan onderhouden. Met je eigen inloggegevens kan je inhoud toevoegen aan RotsRadio.

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding. self service adverteren in print.

Handleiding. self service adverteren in print. Handleiding self service adverteren in print. Met onze online tool maak je in drie simpele stappen een advertentie drukklaar. Gereed voor de krant van morgen. Kies een ontwerp. Bewerk de inhoud. En lever

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Historiana s gebruikershandleiding

Historiana s gebruikershandleiding Historiana s gebruikershandleiding Historiana is een online leeractiviteitenplatform, ontwikkeld door geschiedenisonderwijsgevenden uit heel Europa en daarbuiten. Het doel is om collega s the helpen bij

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...2 YAHOO!...3

INHOUDSOPGAVE...2 YAHOO!...3 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 YAHOO!...3 U HEEFT AL EEN YAHOO! ACCOUNT...3 YAHOO! ACCOUNT VOOR FLICKR AANMAKEN...3 U heeft Geen Yahoo! account maar wel Google account...3 Yahoo! account aanmaken...4

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

Handleiding P2Go upload

Handleiding P2Go upload 24-11-2016 Handleiding P2Go upload In deze handleiding worden het volgende onderwerp besproken: 1. P2Go upload 1. Uitleg P2Go upload Wilt u graag een willekeurige video vanaf uw eigen computer/laptop toevoegen

Nadere informatie

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden YouTube Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van dit

Nadere informatie

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING INHOUD GV Smartphone applicatie handleiding... 3 1 Enkele nota s:... 3 2 Windows Smartphone GV-MSView... 3 2.1 GV-MSView Live beelden instellen... 3 2.2 GV-MSView Opgenomen

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Showtime handleiding. Laat mensen zien waar u het over heeft. Waarom Showtime? Showtime gebruiken. Van start gaan

Showtime handleiding. Laat mensen zien waar u het over heeft. Waarom Showtime? Showtime gebruiken. Van start gaan Showtime handleiding Laat mensen zien waar u het over heeft Waarom Showtime? U kent de voordelen van een conference call. Maar hoe zou het zijn als u er ook nog iets bij kunt laten zien? Want dat is nu

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Video toevoegen aan uw DTG Website. How To

Video toevoegen aan uw DTG Website. How To Video toevoegen aan uw DTG Website How To Over uw website Met uw website wordt uw bedrijf online goed gevonden. Het is als het ware een online visitekaartje voor uw (potentiële) klanten. Wilt u uw klanten

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding PlayPosit

Handleiding PlayPosit Handleiding PlayPosit Webapplicatie voor het toevoegen van videoannotaties Inhoud Aanmelden op PlayPosit... 2 Ga van start met PlayPosit... 5 Aanmaken van een video met annotaties... 5 Resultaten (statistieken)

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

AANMELDEN. 1. Ga naar

AANMELDEN. 1. Ga naar WAT IS TOONDOO? Als je een strip wilt maken kan dat onder andere met het programma Toondoo. Toondoo is een online toepassing die je kunt gebruiken voor het ontwerpen van stripverhalen. AANMELDEN 1. Ga

Nadere informatie

Send2vote PowerPoint Plug-in. Sendsteps BV

Send2vote PowerPoint Plug-in. Sendsteps BV Sendsteps BV Send2vote Via Send2vote maakt u in Powerpoint vragen aan, waarop uw publiek kan antwoorden. Er worden 3 dia s toegevoegd in Powerpoint: een uitlegdia, een stemdia, en een antwoorddia. Wanneer

Nadere informatie

Online videobewerking: 1. Offline vs. Online

Online videobewerking: 1. Offline vs. Online Online videobewerking: 1. Offline vs. Online... 1 2. WeVideo... 2 2.1. Inloggen... 2 2.2. Een nieuw project starten... 3 2.3. Media Importeren... 5 2.4. OPDRACHT... 7 2.5. Publiceren... 8 BIJLAGE: Videobestanden

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Screencast-O-Matic HANDLEIDING

Screencast-O-Matic HANDLEIDING Screencast-O-Matic HANDLEIDING Inhoud 1 Inleiding 3 2 Stap voor stap 3 3 Conclusie 9 4 Meer info 10 4.1 Hulp nodig? 10 4.2 Vragen en opmerkingen 10 4.3 Trefwoordenlijst 10 4.4 Lijst met afbeeldingen 10

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

PowerPoint kennisclip met Camtasia Een korte handleiding

PowerPoint kennisclip met Camtasia Een korte handleiding PowerPoint kennisclip met Camtasia Een korte handleiding Je hebt nodig: Een PowerPoint die je wilt omzetten naar een kennisclip Camtasia geïnstalleerd op je pc of laptop (of Mac, deze wordt niet behandeld

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

Vragen? Neem contact op met je consultant Blended Learning of mail naar

Vragen? Neem contact op met je consultant Blended Learning of mail naar Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1 Wat is PeerWise? 3 2 Een account aanmaken 3 3 Een cursus aanmaken 4 3.1 Werkgroepen maken 5 4 Studenten toegang geven 5 4.1 Hoe werkt PeerWise voor studenten? 7 5 Administratie

Nadere informatie

Popplet. 1. Surf naar http://popplet.com. 2. Klik rechts bovenin op de knop Sign up for free.

Popplet. 1. Surf naar http://popplet.com. 2. Klik rechts bovenin op de knop Sign up for free. Popplet. Met Popplet kunnen mindmaps gemaakt worden en gedachten snel in tekst en beeld worden omgezet. Popplet werkt snel, eenvoudig en efficiënt. Met Popplet maak je Popplets. Een Popplet is een scherm

Nadere informatie

Handleiding leerplatform van Vonk

Handleiding leerplatform van Vonk Handleiding leerplatform van Vonk Inhoud Inloggen op het leerplatform:... 2 Je profiel aanpassen... 3 Je profielgegevens aanpassen:... 3 Een foto of omslagfoto toevoegen aan je profiel... 4 Je instellingen

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding gebruik VMware Horizon Client

Handleiding gebruik VMware Horizon Client Handleiding gebruik VMware Horizon Client Wat lees je waar? Aanmelden op de PC... 3 Inrichten van de Digitale Werkplek... 4 Applicaties opstarten... 7 Internet via de Digitale Werkplek... 8 Thuiswerken...

Nadere informatie