Aanvullende zorgmogelijkheden om uw huidige zorgverzekering te verrijken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvullende zorgmogelijkheden om uw huidige zorgverzekering te verrijken"

Transcriptie

1 Aanvullende zorgmogelijkheden om uw huidige zorgverzekering te verrijken NnL

2

3 1 Aanvullende zorgmogelijkheden U heeft een zorgverzekering en u wilt die misschien wel aanvullen. Bijvoorbeeld omdat u zuinig bent op uw gebit en daarom een ruimere vergoeding voor tandartskosten wenst. Of omdat u prijs stelt op een vergoeding voor fysiotherapie, andere speciale therapieën en alternatieve geneeswijzen. Of omdat u bij ziekenhuisopname een hogere verpleegklasse wenst. Nationale-Nederlanden biedt u een drietal verschillende aanvullende mogelijkheden: A Aanvullende Verzekering, inclusief Tandartskosten B Individuele Tandartskostenverzekering C Individuele Aanvullende Klasseverzekering A B C Geschikt voor Ziekenfonds x x x Particulier - x - (S) Standaard Pakket Polis x x x

4 2 A Aanvullende Verzekering, inclusief Tandartskosten De aanvullende verzekering is speciaal bedoeld voor ziekenfondsverzekerden en verzekerden met een (Studenten) Standaard Pakket Polis. Deze zorgverzekeringen bieden een zeer beperkte dekking voor tandheelkundige hulp. Voor jongeren t/m 17 jaar wordt geen dekking verleend voor kronen, bruggen en orthodontie. Voor volwassenen, vanaf 18 jaar, worden de kosten van tandheelkundige zorg zelfs helemaal niet vergoed. Deze kosten komen dus volledig voor eigen rekening! Daarom hebben wij deze aanvullende verzekering voor u ontwikkeld. Deze biedt dekking voor alle tandartskosten, dus óók voor techniekkosten. Daarnaast houdt deze verzekering er rekening mee dat u misschien weleens een beroep moet doen op een fysiotherapeut. Vandaar de aanvullende dekking voor fysiotherapie en nog een aantal aantrekkelijke extra s. Kijkt u maar. De Tandartskostenvergoeding vult uw bestaande tandartsdekking aan. En wel met een vergoeding van 75% van alle kosten (ook techniekkosten) voor tandheelkundige hulp door een tandarts. Tot ten hoogste 340,- per verzekerde per kalenderjaar. Daarnaast worden de kosten van orthodontie vergoed tot maximaal 455,- binnen de looptijd van de verzekering. De behandeling dient echter plaats te vinden vóór het bereiken van de 18-jarige leeftijd. Voor tandheelkundige hulp, die direct voortvloeit uit een ongeval, geldt voor iedere verzekerde een vergoeding tot maximaal 685,-. De Fysio- en oefentherapievergoeding geldt voor maximaal 18 behandelingen fysiotherapie en/of oefentherapie Cesar/Mensendieck per verzekerde per kalenderjaar extra.

5 3 De kosten van alternatieve geneeswijzen zijn op uw zorgverzekering niet gedekt. Deze aanvullende verzekering biedt een vergoeding van de meest voorkomende behandelingen. Denkt u daarbij aan onder andere homeopathie, acupunctuur, manuele geneeswijzen en chiropractie. Daarnaast geldt er een vergoeding van de geneesmiddelen die in het kader van deze behandelingen zijn voorgeschreven. De totale vergoeding bedraagt 75% van de gezamenlijke kosten (maximaal 340,- per verzekerde per kalenderjaar). Als u naar het buitenland gaat en u moet hiertoe van te voren worden ingeënt, dan vergoeden wij 50% (tot maximaal 95,- per persoon per jaar). Wordt u onverhoopt in een buitenlands ziekenhuis opgenomen, dan kunnen wij ons voorstellen dat u de opname zo snel mogelijk in Nederland wilt voortzetten. Al was het alleen maar vanwege de vreemde taal. Daarom vergoeden wij alle kosten van ziekenvervoer terug naar Nederland. Bij welke hulpmiddelen u aanspraak kunt maken op vergoeding, is vastgelegd in de Regeling Hulpmiddelen van Zorgverzekeraars Nederland. Voor een groot aantal hulpmiddelen gelden maximumvergoedingen of eigen bijdragen. Als u voor een hulpmiddel een eigen bijdrage moet betalen, dan wordt deze door ons vergoed tot ten hoogste 95,- per persoon per jaar. Een verblijf in een therapeutische kamp voor asmatische jongeren wordt vergoed met 10,- per dag, tot maximaal 42 dagen per kalenderjaar. Voor verzekerden die enige tijd moeten doorbrengen in een somatisch herstellingsoord bedraagt de vergoeding 25,- per dag. Ook voor deze bijdrage in de kosten geldt een maximum van 42 dagen per kalenderjaar.

6 4 De aanvulling voor therapieën vergoedt (tot een bepaalde hoogte) het op medisch voorschrift volgen van de volgende therapieën: - Camouflagetherapie - Elektrisch epileren - Lymfedrainage - Podotherapie - Psoriasisdagbehandeling - Psychologische hulp - Stottertherapie Wie uit het ziekenhuis wordt ontslagen, kan nog enige tijd aanvullende thuisverpleging nodig hebben. Wij bieden in dit geval voor de noodzakelijke verpleegartikelen een vergoeding aan van 75% tot maximaal 340,-. Staat u erbij stil dat uw zorgverzekering alléén de kosten van ambulancevervoer vergoedt. En slechts in bepaalde situaties de kosten van taxi of eigen vervoer? Ongemerkt lopen deze kosten flink op en draagt u daaraan dus zelf bij. Daarom biedt deze aanvullende verzekering een vergoeding voor medisch noodzakelijk ziekenvervoer. Als u gebruik maakt van een taxi, naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, dan worden deze kosten volledig vergoed. De vergoeding voor het gebruik van de eigen auto bedraagt 0,18 per kilometer. Als een van uw meeverzekerde kinderen voor enige tijd in het ziekenhuis wordt opgenomen, kunnen wij ons voorstellen dat u in de buurt wilt zijn. In dat geval betalen wij een tegemoetkoming in de logeerkosten van 15,- per nacht. Mocht het ziekenhuis ver van huis zijn, dan betalen wij een kilometervergoeding van 0,27 voor de afstand boven 40 km. Als u deze aanvullende verzekering wilt sluiten, kunt u volstaan met het beantwoorden van de vragen onder Algemeen en A van het aanvraagformulier.

7 5 B Individuele Tandartskostenverzekering Een nuttige aanvullende dekking voor particulier verzekerden en ziekenfondsverzekerden vanaf 18 jaar. Zoekt u een verzekering die dekking biedt voor alle tandartsbehandelingen? Dan heeft u die nú gevonden. Want deze tandartskostenverzekering vergoedt alle kosten (dus ook techniekkosten) die uw tandarts berekent tot maximaal 455,- per verzekerde per kalenderjaar. Problemen door een ongeval Uw gebit kan door een ongeval ernstig worden beschadigd. Deze verzekering biedt u dan in elk geval een vergoeding. Dus onafhankelijk van uw eerder gemaakte tandartskosten. U ontvangt een vergoeding voor de herstelkosten van uw natuurlijke gebit van ten hoogste 140,- per tand of kies. Als er door een ongeval sprake is van een beschadigde prothetische voorziening, dan bedraagt de vergoeding maximaal 455,-. De genoemde vergoedingen gelden per kalenderjaar per persoon. Als u deze aanvullende verzekering wilt sluiten, kunt u volstaan met het beantwoorden van de vragen onder Algemeen en B van het aanvraagformulier.

8 6

9 7 C Individuele Aanvullende Klasseverzekering Deze dekking is een goede aanvulling voor ziekenfondsverzekerden en verzekerden met een Standaard Pakket Polis. Bent u gesteld op rust en privacy als u enige tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen? Voelt u er daarom weinig voor om met meerdere patiënten een zaal te moeten delen? Dan beschouwt u een verzekering voor een hogere verpleegklasse ongetwijfeld als een welkome aanvulling. Deze polis vergoedt de extra kosten van verpleging in klasse 2, met inbegrip van het honorarium van de behandelend specialist en bijkomende zorg. Oók als u onverhoopt wordt opgenomen in een buitenlands ziekenhuis. Als u deze aanvulling wenst, kunt u volstaan met het beantwoorden van de vragen onder Algemeen en C van het aanvraagformulier.

10 8 Kort samengevat Nationale-Nederlanden biedt u drie aanvullende zorgverzekeringen: A Aanvullende Verzekering inclusief Tandartskosten waarbij, naast de kosten voor tandheelkundige hulp en orthodonthie, ook fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en diverse andere therapieën worden vergoed. B Individuele Tandartskostenverzekering waarbij alle tandartsbehandelingen volledig worden vergoed tot een maximum van 455,- per verzekerde per jaar. C Individuele Aanvullende Klasseverpleging waarbij de kosten van verpleging en behandeling in een hogere verpleegklasse volledig worden vergoed. Uw verzekeringsadviseur is de aangewezen partner voor al uw verzekeringen en andere vormen van financiële dienstverlening. Hij of zij kan u hierover uitgebreid en objectief informeren. Voor een persoonlijk advies en deskundige begeleiding bent u daar aan het juiste adres. Deze brochure geeft een beknopt overzicht van de aanvullende zorgmogelijkheden. Voor meer informatie verwijzen wij naar de complete polisvoorwaarden. Aan de tekst van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

11 Meer dan alleen verzekeringen... Nationale-Nederlanden biedt meer dan alleen verzekeringen voor particulieren en bedrijven. Bent u op zoek naar een flexibele hypotheek, een aantrekkelijke spaarvorm of een doorlopend krediet? Wilt u slim en verantwoord beleggen? Of eerder stoppen met werken, maar dan wél kunnen genieten van een goed pensioen? Dat kan allemaal haarfijn voor u worden uitgestippeld. Vraag het maar aan uw verzekeringsadviseur. Wat er ook gebeurt. NnL

12 Uitgave januari 2004 Nationale-Nederlanden Postbus 93604, 2509 AV Den Haag / Verzekeringsadviseur

Het Studentenpakket alle verzekeringen voor de student die niet meer thuis woont

Het Studentenpakket alle verzekeringen voor de student die niet meer thuis woont Het Studentenpakket alle verzekeringen voor de student die niet meer thuis woont NnL 1 Het Studentenpakket Na een avondje stappen zie je bij thuiskomst de deur van je flat openstaan. Er is ingebroken.

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid. Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014

Kritisch over uw gezondheid. Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014 Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014 Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2014 U vindt uw gezondheid belangrijk en gaat daar kritisch mee om. Het is dan

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid

Kritisch over uw gezondheid Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering Kritisch over uw gezondheid 3 Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 3 Wat verzekeren we? 4 Wat zijjn de voordelen

Nadere informatie

Ziektekostenverzekeringen. Compleet verzekerd tegen ziektekosten

Ziektekostenverzekeringen. Compleet verzekerd tegen ziektekosten Ziektekostenverzekeringen Compleet verzekerd tegen ziektekosten 2 De verplichte basisverzekering Medische hulp zoals u wenst Met de Ziektekostenverzekering van Fortis ASR verzekert u zich voor de meest

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid

Kritisch over uw gezondheid Kritisch over uw gezondheid Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering Kritisch over uw gezondheid 3 Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2015 3 Wat verzekeren we? 4 Wat zijjn de voordelen

Nadere informatie

Zo voelt de collectieve zorgverzekering van Univé

Zo voelt de collectieve zorgverzekering van Univé Univé Zorg Samen 2011 Zo voelt de collectieve zorgverzekering van Univé Deze brochure is goedgekeurd door Stichting Makkelijk Lezen Wat leest u in deze brochure? Voorwoord 3 Overzicht verzekeringen 4 Basisverzekering

Nadere informatie

Stap over naar Azivo Zoetermeer/Pijnacker-Nootdorp!

Stap over naar Azivo Zoetermeer/Pijnacker-Nootdorp! Stap over naar Azivo Zoetermeer/Pijnacker-Nootdorp! \ Scherpe premie, geen winstoogmerk \ Uitgebreide aanvullende verzekering \ Iedereen is welkom, zonder medische selectie \ Gratis Zorgadviseur en Mantelzorgservice

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2012. Direct duidelijkheid over uw zorgverzekering

OHRA Zorgverzekering 2012. Direct duidelijkheid over uw zorgverzekering Zorgverzekering 2012 Direct duidelijkheid over uw zorgverzekering Inhoud Direct duidelijkheid over uw zorgverzekering 4 De Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 7 Comfort Verpleging

Nadere informatie

iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector iza zorgverzekeraar Informatie voor werknemers in de publieke sector Goed voor elkaar

iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector iza zorgverzekeraar Informatie voor werknemers in de publieke sector Goed voor elkaar iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector iza zorgverzekeraar Informatie voor werknemers in de publieke sector Goed voor elkaar iza De zorgverzekeraar voor de publieke sector Speciaal voor de publieke

Nadere informatie

Polisvoorwaarden AEGON Zorgverzekering 2006

Polisvoorwaarden AEGON Zorgverzekering 2006 Polisvoorwaarden AEGON Zorgverzekering 2006 Inleiding polisvoorwaarden AEGON Zorgverzekering 2006 Geachte klant, Gezondheid is het kostbaarste dat een mens bezit. Maar het is ook een kwetsbaar bezit. Wie

Nadere informatie

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft.

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Let op! Niet iedere collectieve zorgverzekering is goed genoeg voor u en uw medewerkers! Check al uw offertes op de volgende

Nadere informatie

Ziektekostenverzekeringen

Ziektekostenverzekeringen Ziektekostenverzekeringen 2 3 De verplichte basisverzekering Aanvullende verzekeringen Met de Ziektekostenverzekering van Fortis ASR verzekert u zich voor de meest voorkomende medische kosten. U kunt hierbij

Nadere informatie

Buitenlandverzekeringen om over de grenzen goed verzekerd te zijn

Buitenlandverzekeringen om over de grenzen goed verzekerd te zijn Buitenlandverzekeringen om over de grenzen goed verzekerd te zijn NnL Inhoudsopgave 1 Buitenlandverzekeringen 3 Ziektekosten 6 Aansprakelijkheid 8 Inboedel 11 Kostbaarheden 13 Woonhuis 15 Ongevallen 17

Nadere informatie

Basis / Modulair / Tand / Totaal Vergoedingenoverzicht 2013

Basis / Modulair / Tand / Totaal Vergoedingenoverzicht 2013 Basis / Modulair / Tand / Totaal Vergoedingenoverzicht 203 Wat leest u in dit overzicht? De collectieve van VGZ 3 3 Kinderen gratis! 4 Verzekerd van extra zorg met een aanvullende verzekering van VGZ 4

Nadere informatie

Zorgverzekering AZG. Speciaal voor u samengesteld: Univé Zorg Geregeld polis Aanvullende Verzekeringen Module B en C

Zorgverzekering AZG. Speciaal voor u samengesteld: Univé Zorg Geregeld polis Aanvullende Verzekeringen Module B en C U n i vé Zorg v e r z e k e r i n g 2 0 1 1 Zorgverzekering AZG Speciaal voor u samengesteld: Univé Zorg Geregeld polis Aanvullende Verzekeringen Module B en C Deze brochure is goedgekeurd door Stichting

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid

Kritisch over uw gezondheid Kritisch over uw gezondheid!"#$%% *+,-./,01230456+47+8+49:5+:; U vindt uw gezondheid belangrijk en gaat daar kritisch mee om. Het is dan ook vanzelfsprekend dat u voor de beste zorg kiest. Met een zorgverzekering

Nadere informatie

Basis / MiX / Modulair / Tand / Totaal Vergoedingenoverzicht 2013

Basis / MiX / Modulair / Tand / Totaal Vergoedingenoverzicht 2013 Basis / / Modulair / Tand / Totaal Vergoedingenoverzicht 203 Wat leest u in dit overzicht? De collectieve van VGZ 3 3 Kinderen gratis! 4 Verzekerd van extra zorg met een aanvullende verzekering van VGZ

Nadere informatie

Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is

Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is Bij ONVZ staan uw belangen voorop. Daarom werken wij zonder winstoogmerk en bepaalt u bij ons zelf wat voor u de beste zorg is. Zo behoudt

Nadere informatie

GEZONDHEID! Wij wensen u de beste collectieve zorgverzekering van VGZ. www.vgz.nl. Met aantrekkelijke extra aanvullende verzekering

GEZONDHEID! Wij wensen u de beste collectieve zorgverzekering van VGZ. www.vgz.nl. Met aantrekkelijke extra aanvullende verzekering 2010 www.vgz.nl Voor meer informatie: 0900-0750 (lokaal tarief) GEZONDHEID! Wij wensen u de beste collectieve zorgverzekering van VGZ Met aantrekkelijke extra aanvullende verzekering Deze brochure is goedgekeurd

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2013. Altijd zeker van

Zorgverzekeringen 2013. Altijd zeker van Zorgverzekeringen 2013 Altijd zeker van goede Zorg zorg Meer Zorg Waar u van profiteert Een zorgverzekering is er om u en uw gezin te beschermen tegen de soms hoge kosten van medische behandelingen. Maar

Nadere informatie

Agis helpt u met zorg

Agis helpt u met zorg Met handig vergoedingenoverzicht inclusief PreventCarePlus Agis helpt u met zorg Bespaar met de naturapolis Zorg dichtbij is wel zo prettig Als u zorg nodig heeft, wilt u het liefst in een vertrouwde omgeving

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2013. Direct weten waar u aan toe bent

OHRA Zorgverzekering 2013. Direct weten waar u aan toe bent OHRA Zorgverzekering 2013 Direct weten waar u aan toe bent Inhoud Direct duidelijkheid over uw zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen

Nadere informatie

GEZONDHEID! Wij wensen u de beste collectieve zorgverzekering van VGZ. www.vgz.nl. Alle aandacht voor goede zorg

GEZONDHEID! Wij wensen u de beste collectieve zorgverzekering van VGZ. www.vgz.nl. Alle aandacht voor goede zorg 2010 www.vgz.nl Voor meer informatie: 0900-0750 (lokaal tarief) GEZONDHEID! Wij wensen u de beste collectieve zorgverzekering van VGZ Deze brochure is goedgekeurd door Stichting Makkelijk Lezen Alle aandacht

Nadere informatie

personeels/ondernemersplan Productinformatie voor de adviseur Collectieve ziektekostenverzekeringen 2010 De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeels/ondernemersplan Productinformatie voor de adviseur Collectieve ziektekostenverzekeringen 2010 De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeels/ondernemersplan Thema Ziektekosten Productinformatie voor de adviseur Collectieve ziektekostenverzekeringen 2010 De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV OHRA Zorgverzekering 2015 voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV Inhoud Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen

Nadere informatie

Met h dig goed g o zicht. Agis helpt u met zorg

Met h dig goed g o zicht. Agis helpt u met zorg Met h dig goed g o zicht Agis helpt u met zorg Ook in 2013 helpt Agis u met zorg Uw gezondheid is belangrijk. Natuurlijk wilt u zeker weten dat alles rond uw zorgverzekering goed geregeld is. En als u

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2014. Zelf regelen, wel zo makkelijk

OHRA Zorgverzekering 2014. Zelf regelen, wel zo makkelijk OHRA Zorgverzekering 2014 Zelf regelen, wel zo makkelijk Inhoud Zelf regelen, wel zo makkelijk 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen 9 Wat

Nadere informatie

Inhoud. Handig zeg, altijd vrije keuze met de OHRA Zorgverzekering

Inhoud. Handig zeg, altijd vrije keuze met de OHRA Zorgverzekering OHRA Zorgverzekering 2015 Inhoud Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen 10 Wat wordt vergoed? 12 OHRA Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Ook als u het financieel wat minder heeft. Basisverzekering Alles Verzorgd Polis en aanvullende verzekering Frieso

Ook als u het financieel wat minder heeft. Basisverzekering Alles Verzorgd Polis en aanvullende verzekering Frieso Ook als u het financieel wat minder heeft Basisverzekering Alles Verzorgd Polis en aanvullende verzekering Frieso AV Frieso in Smallingerland De gemeente Smallingerland heeft de AV Frieso in 2014 extra

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2012. Altijd zeker van goede Zorg

Zorgverzekeringen 2012. Altijd zeker van goede Zorg Zorgverzekeringen 2012 Altijd zeker van goede Zorg Meer Zorg En daar profiteert u van Als u gezondheidsklachten hebt, is eigenlijk maar één ding belangrijk. Dat u zo goed en snel mogelijk geholpen wordt.

Nadere informatie