DENEMARKEN WAAROM WERKEN IN DENEMARKEN?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DENEMARKEN WAAROM WERKEN IN DENEMARKEN?"

Transcriptie

1 44 DENEMARKEN Officiële taal Deens Bestuursvorm constitutionele monarchie Bevolking 5,6 miljoen Hoofdstad Kopenhagen Valuta Deense kroon (DKK) Lid van de EU of EER EU Landnummer +45 Domeinextensie.dk WAAROM WERKEN IN DENEMARKEN? In Denemarken bent u nooit meer dan een uur verwijderd van de kust. Het land staat bekend als een van de gelukkigste op aarde en tevens om zijn vaardigheden op het gebied van kunstnijverheid en vormgeving, en om zijn efficiënte overheidsdiensten. De kloof tussen arm en rijk is in Denemarken erg klein; de meeste Denen behoren tot een welvarende middenklasse. De werkloosheid is lager dan gemiddeld in Europa. Hoewel ook Denemarken de gevolgen van de economische crisis aan den lijve ondervindt, is het voor werkgevers nog steeds lastig bepaalde vacatures op te vullen, bijvoorbeeld voor werktuigbouwkundigen en IT-ingenieurs, artsen, psychologen, IT-consultants, softwareontwikkelaars en farmaconomen (geneesmiddelenspecialisten).

2 Denemarken 45 WERK ZOEKEN Werkgevers plaatsen vacatures op hun eigen website of op de officiële site jobnet.dk. Vacatures voor buitenlandse werkzoekenden kunnen ook worden gevonden op waar u tevens uw cv kunt indienen. In sommige gevallen worden vacatures op verzoek van werkgevers ook op bepaalde nationale websites geplaatst. Werkgevers kunnen ook een beroep doen op wervingsbureaus voor een eerste doorlichting van kandidaten. Sollicitatietips De sollicitatieprocedure wordt beschreven in de advertentie en moet worden gevolgd. De kandidaten staan doorgaans in direct contact met de werkgevers. Wanneer u solliciteert gewoonlijk via elektronische weg is het erg belangrijk dat u uw sollicitatie afstemt op de werkgever in kwestie. Neem alleen contact op met de werkgever in de taal die in de advertentie wordt gevraagd. U hoeft niet over alle gevraagde kwalificaties te beschikken, maar u moet wel de in de advertentie vermelde taal spreken. Schrijf de sollicitatiebrief altijd zelf en leg zelf contact. Documenten in een vreemde taal moeten authentiek zijn. De volgende zaken zijn tijdens een sollicitatieprocedure beslist niet aanvaardbaar: verkeerde spelling van de naam en het adres van de werkgever; fouten in de sollicitatiebrief; een niet-loyale houding jegens vroegere werkgevers, en te laat komen voor een gesprek. De Eures-adviseur gaf me informatie over een tuinderscursus in Denemarken, die kon worden gecombineerd met een cursus Deens en werk op een Deense boerderij. Voor mij was dat een interessante kans en een manier om nieuwe kennis en vaardigheden te verwerven die ik in mijn verdere beroepsleven goed kan gebruiken. Het verbreedt je horizon, maakt je onafhankelijker en vergroot je persoonlijke netwerk. Sarunas, werkzoekende uit Litouwen Is het gebruikelijk om een foto aan het cv toe te voegen? Foto s zijn facultatief, hoewel ze steeds vaker worden meegestuurd. Hebben handgeschreven sollicitaties de voorkeur? Nee, schrijf uw sollicitatie niet met de hand. Wordt het Europass-cv algemeen gebruikt en geaccepteerd? Europass-cv s zijn niet populair bij Deense werkgevers. Er wordt van u verwacht dat u een persoonlijk en doelgericht cv opstelt. Telefonisch contact opnemen Het is aan te raden het bedrijf telefonisch te benaderen wanneer u een open sollicitatie wilt sturen. Dat zal u helpen een doelgerichte brief te schrijven. In advertenties staat met wie u contact kunt opnemen; maak gerust gebruik van die mogelijkheid voordat u een brief stuurt. Bereid uw vragen goed voor zodat u niet zult worden herinnerd als een kandidaat aan wie de

3 46 Denemarken werkgever tijd heeft verspild. Stel geen vragen over het salaris; dat punt komt tijdens het gesprek aan de orde. Moet ik diploma s meesturen met mijn sollicitatie? Nee, behalve wanneer daar in de advertentie uitdrukkelijk om wordt gevraagd. Een sollicitatie bestaat uit een cv en een sollicitatiebrief, tenzij anders vermeld. Gebruikelijke periode tussen de publicatie van de vacature en de eerste werkdag Dat varieert, maar is ongeveer één tot twee maanden. Voorbereiding op het gesprek Het sollicitatiegesprek is een dialoog tussen u en de vragenstellers. U wordt dan ook geacht u actief op te stellen en met vragen te komen. Bedenk vragen van tevoren en probeer informatie te vergaren over de waarden en de missie van het bedrijf. Er kan ook een psychologische of praktische test plaatsvinden. Wie zijn bij het gesprek aanwezig? Gewoonlijk zijn er één tot vijf vragenstellers bij het gesprek aanwezig. Het is belangrijk met alle vragenstellers een goed oogcontact te hebben. Richt u op alle aanwezigen zodat niemand het gevoel heeft dat hij of zij wordt genegeerd. Een gesprek duurt gewoonlijk maximaal één uur. De kandidaat wordt vaak een kopje koffie of thee aangeboden. Geven we elkaar de hand? Geef alle aanwezigen een hand, zowel bij aankomst als bij het afscheid. Zorg voor een stevige handdruk en houd oogcontact. Heeft het sollicitatiegesprek een vaste opbouw? Werkgevers letten er heel sterk op of sollicitanten wel de vereiste kwalificaties hebben. Sollicitatiegesprekken verlopen volgens een vaste structuur. Eerst wordt kort gepraat over het weer, hoe u naar de afspraak bent gekomen of een ander algemeen onderwerp. Vervolgens geeft het bedrijf een korte inleiding, waarna de sollicitant de mogelijkheid heeft om zichzelf voor te stellen. Aan het einde van het gesprek mag de sollicitant vragen stellen over de functie, het salaris, de arbeidsvoorwaarden, de arbeidsovereenkomst, de vakantiedagen, bijkomende voordelen enz. Het onderhoud wordt afgerond met informatie over de volgende stappen van de procedure. Normaal gesproken is de sfeer vriendelijk en open. Kandidaten moeten hun gedrag daarop afstemmen. Denk eraan goed oogcontact te houden. Het gesprek gaat grotendeels over beroepsgebonden onderwerpen. De meest voorkomende vragen betreffen uw sterke en zwakke punten en waar u over drie tot vijf jaar hoopt te zijn. Er worden geen strikvragen gesteld. Ter aanvulling of aan het einde van het gesprek kunnen ook niet-beroepsgebonden onderwerpen aan bod komen, zoals huisdieren, kinderen, sport en andere interesses.

4 Denemarken 47 Wanneer is een vraag ongepast? Denemarken beschikt over antidiscriminatiewetten die in overeenstemming zijn met de EU-wetgeving en discriminatie op basis van geslacht, leeftijd, handicap, ras, godsdienst of politieke overtuiging verbieden. U hoeft niet alle vragen te beantwoorden. Uw seksuele geaardheid en eventuele kinderwens worden beschouwd als strikt privé. Moet ik referenties, aanbevelingsbrieven of een bewijs van goed gedrag meesturen? Of u al dan niet referenties moet overleggen, hangt af van de situatie. Er wordt met referentiegevers contact opgenomen als de werkgever twijfelt of als een hoge mate van professionaliteit is vereist, bijvoorbeeld in leidinggevende of academische functies. Sollicitanten kunnen zowel vroegere werkgevers als collega s als referentie opgeven. (Van die personen wordt dan verwacht dat zij antwoorden op een informatieverzoek van de toekomstige werkgever.) Een aanbevelingsbrief kan nuttig zijn. Een goede aanbeveling helpt altijd. Als u met kinderen of ouderen of in de financiële sector wilt werken, wordt een bewijs van goed gedrag geëist. Onderhandelen over uw salaris en arbeidsvoorwaarden Er bestaan standaardarbeidsovereenkomsten, maar bedrijven kunnen hun eigen overeenkomsten gebruiken. Gebruik de standaardovereenkomst om zeker te zijn dat in uw persoonlijke overeenkomst niets ontbreekt. U kunt die in iedere boekhandel aanschaffen. Afhankelijk van het niveau van de functie is het gebruikelijk te onderhandelen over het salaris of de werktijd en over bovenwettelijke voordelen. De beloning wordt per uur, week of per maand vastgesteld en slechts bij uitzondering per jaar. Het vakantiegeld is wettelijk vastgesteld. In geval van een bonusregeling moet die afzonderlijk worden vermeld. Er is ruimte voor onderhandeling over bijkomende voordelen naargelang het niveau van de openstaande betrekking. Meestal gaat het daarbij om gratis gebruik van telefoon, kranten, bedrijfsauto, internet enz. De onderhandelingen worden gevoerd met de directeur van het bedrijf of de personeelsafdeling. Moet ik er rekening mee houden dat ik op proef moet komen werken? Dat is niet gebruikelijk, behalve in een klein aantal beroepen. U kunt een dergelijk verzoek dan ook weigeren. Hoelang duurt de proeftijd normaal gesproken? Een proeftijd van drie maanden is gangbaar. Vergoedt de werkgever de kosten die ik maak voor het sollicitatiegesprek? De reiskosten voor het sollicitatiegesprek worden zelden vergoed.

5 48 Denemarken Wanneer krijg ik de uitslag te horen? Dat verschilt, maar gewoonlijk krijgt u binnen een week na het gesprek bericht van de werkgever. Als andere kandidaten net zo goed gekwalificeerd zijn als u, kunt u voor een tweede gesprek worden opgeroepen. Feedback en vervolg Het is gebruikelijk dat u opnieuw wordt opgebeld of uitgenodigd voor een evaluatiegesprek om te bekijken op welke gebieden u uzelf nog kunt verbeteren. Hoe laat word ik verwacht voor het sollicitatiegesprek? Denen zijn erg punctueel. Kom bij voorkeur vijf tot tien minuten te vroeg. U hoeft niet te bevestigen dat u naar de afspraak zult komen. Niet komen opdagen en een nieuwe afspraak maken, is enkel mogelijk als u beschikt over unieke kwalificaties die het wachten waard zijn. Kledingadvies Trek vrij klassieke, niet al te opvallende kleren aan. Draag geen opzichtige sieraden of zichtbare piercings.

HONGARIJE WAAROM WERKEN IN HONGARIJE?

HONGARIJE WAAROM WERKEN IN HONGARIJE? 113 HONGARIJE Officiële taal Hongaars Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 9,9 miljoen Hoofdstad Boedapest Valuta Hongaarse forint (HUF) Lid van de EU of EER EU Landnummer +36 Domeinextensie.hu

Nadere informatie

NOORWEGEN WAAROM WERKEN IN NOORWEGEN?

NOORWEGEN WAAROM WERKEN IN NOORWEGEN? 129 NOORWEGEN Officiële taal Noors Bestuursvorm constitutionele monarchie Bevolking 5,1 miljoen Hoofdstad Oslo Valuta Noorse kroon (NOK) Lid van de EU of EER EER Landnummer +47 Domeinextensie.no WAAROM

Nadere informatie

IERLAND WAAROM WERKEN IN IERLAND?

IERLAND WAAROM WERKEN IN IERLAND? 59 IERLAND Officiële taal Engels, Iers Bestuursvorm republiek Bevolking 4,6 miljoen Hoofdstad Dublin Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +353 Domeinextensie.ie WAAROM WERKEN IN IERLAND?

Nadere informatie

ESTLAND WAAROM WERKEN IN ESTLAND?

ESTLAND WAAROM WERKEN IN ESTLAND? 54 ESTLAND Officiële taal Ests Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 1,3 miljoen Hoofdstad Tallinn Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +372 Domeinextensie.ee WAAROM WERKEN IN

Nadere informatie

FINLAND WAAROM WERKEN IN FINLAND?

FINLAND WAAROM WERKEN IN FINLAND? 168 FINLAND Officiële taal Fins, Zweeds Bestuursvorm presidentiële republiek Bevolking 5,4 miljoen Hoofdstad Helsinki Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +358 Domeinextensie.fi (vasteland),.ax

Nadere informatie

LETLAND WAAROM WERKEN IN LETLAND?

LETLAND WAAROM WERKEN IN LETLAND? 95 LETLAND Officiële taal Lets Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 2 miljoen Hoofdstad Riga Valuta Letse lats (LVL), euro (EUR) sinds 1 januari 2014 Lid van de EU of EER EU Landnummer +371 Domeinextensie.lv

Nadere informatie

LUXEMBURG WAAROM WERKEN IN LUXEMBURG?

LUXEMBURG WAAROM WERKEN IN LUXEMBURG? 108 LUXEMBURG Officiële taal Frans, Duits, Luxemburgs Bestuursvorm constitutioneel groothertogdom Bevolking 537 000 Hoofdstad Luxemburg Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +352 Domeinextensie.lu

Nadere informatie

ROEMENIË WAAROM WERKEN IN ROEMENIË?

ROEMENIË WAAROM WERKEN IN ROEMENIË? 149 ROEMENIË Officiële taal Roemeens Bestuursvorm presidentiële republiek Bevolking 20,1 miljoen Hoofdstad Boekarest Valuta Roemeense leu (RON) Lid van de EU of EER EU Landnummer +40 Domeinextensie.ro

Nadere informatie

PORTUGAL WAAROM WERKEN IN PORTUGAL?

PORTUGAL WAAROM WERKEN IN PORTUGAL? 144 PORTUGAL Officiële taal Portugees Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 10,5 miljoen Hoofdstad Lissabon Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +351 Domeinextensie.pt WAAROM WERKEN

Nadere informatie

SPANJE WAAROM WERKEN IN SPANJE?

SPANJE WAAROM WERKEN IN SPANJE? 68 SPANJE Officiële taal Spaans Bestuursvorm constitutionele monarchie Bevolking 46,7 miljoen Hoofdstad Madrid Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +34 Domeinextensie.es WAAROM WERKEN IN

Nadere informatie

BULGARIJE WAAROM WERKEN IN BULGARIJE?

BULGARIJE WAAROM WERKEN IN BULGARIJE? 34 BULGARIJE Officiële taal Bulgaars Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 7,3 miljoen Hoofdstad Sofia Valuta Bulgaarse lev (BGN) Lid van de EU of EER EU Landnummer +359 Domeinextensie.bg WAAROM

Nadere informatie

SLOVENIË WAAROM WERKEN IN SLOVENIË?

SLOVENIË WAAROM WERKEN IN SLOVENIË? 159 SLOVENIË Officiële taal Sloveens Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 2,1 miljoen Hoofdstad Ljubljana Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +386 Domeinextensie.si WAAROM WERKEN

Nadere informatie

TSJECHIË WAAROM WERKEN IN TSJECHIË?

TSJECHIË WAAROM WERKEN IN TSJECHIË? 39 TSJECHIË Officiële taal Tsjechisch Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 10,5 miljoen Hoofdstad Praag Valuta Tsjechische kroon (CZK) Lid van de EU of EER EU Landnummer +420 Domeinextensie.cz

Nadere informatie

DUITSLAND WAAROM WERKEN IN DUITSLAND?

DUITSLAND WAAROM WERKEN IN DUITSLAND? 49 DUITSLAND Officiële taal Duits Bestuursvorm federale parlementaire republiek Bevolking 80,5 miljoen Hoofdstad Berlijn Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +49 Domeinextensie.de WAAROM

Nadere informatie

OOSTENRIJK WAAROM WERKEN IN OOSTENRIJK?

OOSTENRIJK WAAROM WERKEN IN OOSTENRIJK? 134 OOSTENRIJK Officiële taal Duits Bestuursvorm federale parlementaire republiek Bevolking 8,5 miljoen Hoofdstad Wenen Valuta euro (EUR) Lid van de EU of EER EU Landnummer +43 Domeinextensie.at WAAROM

Nadere informatie

IJSLAND WAAROM WERKEN IN IJSLAND?

IJSLAND WAAROM WERKEN IN IJSLAND? 85 IJSLAND Officiële taal IJslands Bestuursvorm parlementaire republiek Bevolking 320 000 Hoofdstad Reykjavik Valuta IJslandse kroon (ISK) Lid van de EU of EER EER Landnummer +354 Domeinextensie.is WAAROM

Nadere informatie

VERENIGD KONINKRIJK WAAROM WERKEN IN HET VERENIGD KONINKRIJK?

VERENIGD KONINKRIJK WAAROM WERKEN IN HET VERENIGD KONINKRIJK? 177 VERENIGD KONINKRIJK Officiële taal Engels Bestuursvorm constitutionele monarchie Bevolking 63,9 miljoen Hoofdstad Londen Valuta pond sterling (GBP) Lid van de EU of EER EU Landnummer +44 Domeinextensie.uk

Nadere informatie

3 Selectie en selectiemiddelen

3 Selectie en selectiemiddelen 3 Selectie en selectiemiddelen Het werven van personeel is één, het selecteren ervan is een ander verhaal. Er zullen over het algemeen immers meer kandidaten zijn dan functies, en daarom moet er selectie

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

Artikel 1 Het bevoegd gezag draagt er zorg voor dat de met betrekking tot de functie en functievervulling relevante informatie wordt verstrekt.

Artikel 1 Het bevoegd gezag draagt er zorg voor dat de met betrekking tot de functie en functievervulling relevante informatie wordt verstrekt. Sollicitatiecode Driestar Educatief heeft voor de werving en selectie van haar personeel per 2 april 2013 de navolgende sollicitatiecode vastgesteld conform artikel C-1 cao-hbo. Artikel 1 Het bevoegd gezag

Nadere informatie

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf)

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf) De arbeidsmarkt De werkgeversmarkt Werkgevers proberen in hun marktkraam zoveel mogelijk zaken uit te stallen die werkzoekenden ervan moeten overtuigen dat de baan, waar zij een vacature voor hebben, de

Nadere informatie

Artikel 17.1 voorrangsvolgorde bij het vervullen van een vacature

Artikel 17.1 voorrangsvolgorde bij het vervullen van een vacature De Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA) 17 Sollicitatiecode 1 Sollicitatieprocedure Artikel 17.1 voorrangsvolgorde bij het vervullen van een vacature (Ingangsdatum 1 januari 2012 BD2011-012770)

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

IMDES SOLLICITATIE-CODE. Sollicitatie Beleid van IMDES Van toepassing voor alle sollicitanten bij IMDES

IMDES SOLLICITATIE-CODE. Sollicitatie Beleid van IMDES Van toepassing voor alle sollicitanten bij IMDES IMDES SOLLICITATIE-CODE Sollicitatie Beleid van IMDES Van toepassing voor alle sollicitanten bij IMDES donderdag 12 april 2012 Algemeen Dit protocol is bedoeld om een regeling te treffen die enerzijds

Nadere informatie

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 5 HBOV

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 5 HBOV 5 november 206 Status Definitief Referentie WAD/PK /6 Auteur(s) Petra Kramp Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 5 HBOV Stichting Maasstad Ziekenhuis Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren Sollicitatietips ACLVB Jongeren Waar vind je vacatures en hoe begin je aan een sollicitatiebrief? Een paar nuttige tips. Waar begin ik? Je kan natuurlijk wachten tot je ideale job uit de lucht komt vallen.

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BOL-BBL

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BOL-BBL 27 november 2017 Status Definitief Referentie WAD/PK 1/11 Auteur(s) Petra Kramp Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BOL-BBL Stichting Maasstad Ziekenhuis Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

SOLLICITATIECODE MEERWERF BASISSCHOLEN DEN HELDER

SOLLICITATIECODE MEERWERF BASISSCHOLEN DEN HELDER SOLLICITATIECODE MEERWERF BASISSCHOLEN DEN HELDER Januari 2010 1 INHOUDSOPGAVE blz. 3. : DE SOLLICITATIECODE 1.1 Bekendmaking van de vacature 1.2 Bevestiging ontvangst sollicitatie 1.3 Vertrouwelijke behandeling

Nadere informatie

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BOL-BBL

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BOL-BBL 22 november 2016 Status Definitief Referentie WAD/PK 1/11 Auteur(s) Petra Kramp Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BOL-BBL Stichting Maasstad Ziekenhuis Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

DISCRIMINATIE TIJDENS SOLLICITATIE

DISCRIMINATIE TIJDENS SOLLICITATIE DISCRIMINATIE TIJDENS SOLLICITATIE Onbewust hebben we allemaal vooroordelen. Werkgevers net zo goed. Ontdek in dit document hoe je voorkomt dat ze het sollicitatieproces beïnvloeden. Stap ook over je vooroordelen

Nadere informatie

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen.

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen. Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Solliciteren is te leren... 4 Algemene tips voor het sollicitatiegesprek... 4 Goede voorbereiding is het halve werk!... 5 7 (moeilijke) vragen bij solliciteren en (positieve)

Nadere informatie

DÉ GEDRAGSCODE VOOR WERVING & SELECTIE

DÉ GEDRAGSCODE VOOR WERVING & SELECTIE SOLLICITATIE CODE DÉ GEDRAGSCODE VOOR WERVING & SELECTIE De NVP Sollicitatiecode (hierna te noemen: de code ) bevat basisregels die organisaties en sollicitanten naar het oordeel van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

sollicitatieformulier

sollicitatieformulier sollicitatieformulier personeel & organisatie Naam Sollicitatie naar de functie Vestiging / plaats sollicitatie Sollicitantnummer Om reden van een gelijkwaardige beoordeling verzoeken wij u de onderstaande

Nadere informatie

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor een zakelijke opmaak - De brief kort houden, maximaal

Nadere informatie

SOLLICITATIECODE VOOR DE ORGANISATIES LEIDEN, LEIDERDORP, OEGSTGEEST, ZOETERWOUDE EN SERVICEPUNT71.

SOLLICITATIECODE VOOR DE ORGANISATIES LEIDEN, LEIDERDORP, OEGSTGEEST, ZOETERWOUDE EN SERVICEPUNT71. SOLLICITATIECODE VOOR DE ORGANISATIES LEIDEN, LEIDERDORP, OEGSTGEEST, ZOETERWOUDE EN SERVICEPUNT71. Artikel 1 Definities a. bestuursorgaan : de betreffende deelnemende organisaties Leiden, Leiderdorp,

Nadere informatie

Sollicitatiecode Stichting PCVOE

Sollicitatiecode Stichting PCVOE Sollicitatiecode Stichting PCVOE 1. Bekendmaking van de vacature De werkgever draagt er zorg voor dat de met betrekking tot de functie en functievervulling relevante informatie wordt verstrekt. 2. Bevestiging

Nadere informatie

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING OP HET PORTFOLIO EN EXAMEN Het examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt gaat over werk vinden en werk houden in Nederland. Als

Nadere informatie

TOELICHTING RESULTAATKAARTEN TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

TOELICHTING RESULTAATKAARTEN TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING OP HET PORTFOLIO EN EXAMEN Het examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt gaat over werk vinden en werk houden in Nederland. Als

Nadere informatie

Door middel van deze sollicitatiecode verplicht het bevoegd gezag zich de rechten van de sollicitant te waarborgen met betrekking tot:

Door middel van deze sollicitatiecode verplicht het bevoegd gezag zich de rechten van de sollicitant te waarborgen met betrekking tot: Sollicitatiecode GSF Doel van sollicitatie code Door middel van deze sollicitatiecode verplicht het bevoegd gezag zich de rechten van de sollicitant te waarborgen met betrekking tot: Een zorgvuldige selectieprocedure;

Nadere informatie

Bereikt en bereid. Gastvrijheid van werkgevers onder de loep. Amsterdam, Februari 2014. www.b2bees.nl

Bereikt en bereid. Gastvrijheid van werkgevers onder de loep. Amsterdam, Februari 2014. www.b2bees.nl Bereikt en bereid. Gastvrijheid van werkgevers onder de loep. Amsterdam, Februari 2014 Inhoudsopgave: Bereikt en bereid; Gastvrijheid van werkgevers onder de loep. P. 3 Conclusie. P. 3 Inleiding. P. 4

Nadere informatie

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer:

KansRijker Portfolio. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: KansRijker Portfolio Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: 1 Inhoudsopgave KANSRIJKER Stap 1 Ken je wensen en talenten Je persoonlijk profiel Stap 2 Vind die baan! Je netwerkplan Je gespreksplan voor

Nadere informatie

Sollicitatiecode conform hoofdstuk I-B van het Rechtspositiebesluit onderwijspersoneel (Stb. 1988, 318)

Sollicitatiecode conform hoofdstuk I-B van het Rechtspositiebesluit onderwijspersoneel (Stb. 1988, 318) Sollicitatiecode conform hoofdstuk I-B van het Rechtspositiebesluit onderwijspersoneel (Stb. 1988, 318) Artikel 1 Bekendmaking van de vacature 1 De werkgever draagt er zorg voor dat de met betrekking tot

Nadere informatie

Sollicitatietips. Betere Banen als er gewerkt moet worden!

Sollicitatietips. Betere Banen als er gewerkt moet worden! Sollicitatietips Solliciteren is niet eenvoudig. Integendeel, het kan soms heel erg lastig zijn. Onderstaand artikel geeft je enkele tips zodat je met meer zelfvertrouwen een nieuwe uitdaging kan zoeken.

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

Oefentekst voor het Staatsexamen

Oefentekst voor het Staatsexamen Oefentekst voor het Staatsexamen Staatsexamen NT2, programma I, onderdeel lezen bij Hoofdstuk 5 van Taaltalent NT2-leergang voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen Katja Verbruggen Henny Taks Eefke

Nadere informatie

NVP SOLLICITATIECODE DÉ GEDRAGSCODE VOOR WERVING & SELECTIE

NVP SOLLICITATIECODE DÉ GEDRAGSCODE VOOR WERVING & SELECTIE Bijlage 1 NVP SOLLICITATIECODE DÉ GEDRAGSCODE VOOR WERVING & SELECTIE De NVP Sollicitatiecode (hierna te noemen: de code ) bevat basisregels die arbeidsorganisaties (bedrijven en instellingen die arbeidsrelaties

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY ***

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Titel: Werving & selectie *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 5.2 Soort document: Protocol Aantal pagina s: 13 (incl. bijlagen van 9 pag.) Aantal bijlagen: 6 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen.

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen. CP2 solliciteren Als u in Nederland belangstelling heeft voor een vacature, kunt u gaan solliciteren. Meestal gaat u dan praten bij een bedrijf. Soms kunt u ook telefonisch solliciteren. In cruciale praktijksituatie

Nadere informatie

Ik kies uit deze 3 beroepen 1 beroep: Dit is mijn gewenste beroep. Mijn gewenste beroep past in veel branches/sectoren, bijvoorbeeld:

Ik kies uit deze 3 beroepen 1 beroep: Dit is mijn gewenste beroep. Mijn gewenste beroep past in veel branches/sectoren, bijvoorbeeld: BEROEPENORIËNTATIE. 2. 3. Ik wil werken in één van deze 3 beroepen: Ik kies uit deze 3 beroepen beroep: Dit is mijn gewenste beroep 2 Het volgende antwoord past bij mijn gewenste beroep: Mijn gewenste

Nadere informatie

Handleiding Werken met PeopleXS (Managersportal)

Handleiding Werken met PeopleXS (Managersportal) Handleiding Werken met PeopleXS (Managersportal) Inhoudsopgave 1. Inloggen 2 2. Wervingsportal, indeling scherm 3 3. Sollicitanten bekijken, beoordelen en updaten 5 Wervingsteam HvA, 20121408 1/9 1. Inloggen

Nadere informatie

Individuele Reïntegratie Overeenkomsten (IRO)

Individuele Reïntegratie Overeenkomsten (IRO) // NOMIA CONSULTANTS Routeplanner naar Werk Individuele Reïntegratie Overeenkomsten (IRO) Zit u in de WW of WAO dan is het nu mogelijk uw eigen reïntegratiebureau te kiezen. Ook kunt u naar Nomia overstappen

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF?

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? Sommige werkgevers vragen in hun vacatures om te solliciteren via een sollicitatiebrief. Die brief wordt dan je eerste contact met de werkgever. Het komt er dus op aan

Nadere informatie

Onderstaand krantenartikel kan eventueel gebruikt worden om het toenemende belang van elektronische databanken aan te tonen.

Onderstaand krantenartikel kan eventueel gebruikt worden om het toenemende belang van elektronische databanken aan te tonen. 5.6 Vaardigheden verzameld: slim solliciteren Deze Vaardigheden verzameld is opgevat als een (ietwat aangepaste) webquest. Dat betekent dat de leerlingen zelfstandig alle opdrachten doorlopen en gebruikmaken

Nadere informatie

Toelichting. U moet in het gesprek vertellen waarom u deze antwoorden heeft ingevuld. Daarom is het belangrijk dat u de Resultaatkaarten zelf invult.

Toelichting. U moet in het gesprek vertellen waarom u deze antwoorden heeft ingevuld. Daarom is het belangrijk dat u de Resultaatkaarten zelf invult. Toelichting Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt Toelichting op het portfolio en examen Het examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt gaat over werk vinden in Nederland. Als u zich voorbereidt

Nadere informatie

Sollicitatiecode ref Cao PO

Sollicitatiecode ref Cao PO Sollicitatiecode ref Cao PO BIJLAGE XII SOLLICITATIECODE (behorend bij artikel 11.8 van deze CAO) Artikel 1 Bekendmaking van de vacature De werkgever draagt er zorg voor dat de met betrekking tot de functie

Nadere informatie

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen:

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen: Sollicitatiegesprek De uitnodiging En dan is het zover: je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nu door de eerste selectie heen en dat betekent in ieder geval dat je brief, CV en eventueel

Nadere informatie

Trek het juiste talent aan met uw vacatures

Trek het juiste talent aan met uw vacatures Trek het juiste talent aan met uw vacatures Op LinkedIn zien leden uw vacatures via persoonlijke aanbevelingen in de lijst Vacatures die u misschien interesseren. Als u een vacature op LinkedIn plaatst,

Nadere informatie

Deze vraag gaat over je eigen ervaring. Je krijgt op deze vraag geen feedback.

Deze vraag gaat over je eigen ervaring. Je krijgt op deze vraag geen feedback. Feedbackvragen Verantwoordelijkheid en bevoegdheid Vraag 1 Bekijk de Leerdoelen die bij deze casus horen. Beantwoord daarna de vraag. Geef per doel aan of je dit al beheerst, waarbij N = nee, O = om verder

Nadere informatie

Gelijke behandeling. informatie voor werknemers

Gelijke behandeling. informatie voor werknemers Gelijke behandeling informatie voor werknemers Gelijke behandeling: informatie voor werknemers Het is wettelijk bepaald dat iemand niet ongelijk behandeld mag worden vanwege zijn godsdienst, levensovertuiging,

Nadere informatie

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen? Solliciteren Dit thema gaat over solliciteren: hoe doe je dat? Onderwerpen Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen?

Nadere informatie

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BBL

Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau 4 BBL Status Definitief Referentie WAD 1/12 Auteur(s) Willie Akker Informatie sollicitatieprocedure leerling-verpleegkundige niveau BBL Stichting Maasstad Ziekenhuis Alle rechten voorbehouden. Niets van deze

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Geachte heer Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte mevrouw Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte heer, mevrouw Formeel, naam en geslacht van de geadresseerde

Nadere informatie

Europe Direct helpt u antwoord te vinden op uw vragen over de Europese Unie. Gratis nummer (*):

Europe Direct helpt u antwoord te vinden op uw vragen over de Europese Unie. Gratis nummer (*): Europese Commissie Europese Commissie Directoraat-generaal Werkgelegenheid, sociale zaken en gelijke kansen Eenheid D.3 Manuscript voltooid in februari 2009 De inhoud van deze publicatie is verzorgd door

Nadere informatie

4. VOOR WELKE DOELEINDEN VERWERKEN WE UW PERSOONSGEGEVENS?

4. VOOR WELKE DOELEINDEN VERWERKEN WE UW PERSOONSGEGEVENS? 1. INLEIDING PRIVACYVERKLARING VOOR KANDIDAATGEGEVENS Dit is de Privacyverklaring van ERIKS voor de verwerking van persoonsgegevens van kandidaten of sollicitanten van ERIKS N.V. en haar groepsmaatschappijen

Nadere informatie

Hoe solliciteren. 21/2/2013 karel joos dienst studieadvies

Hoe solliciteren. 21/2/2013 karel joos dienst studieadvies Hoe solliciteren 21/2/2013 karel joos dienst studieadvies Vooraf Vooraf : K.U.Leuven arbeidmarkt Infosessies : o Werken bij de overheid, di 5 maart 2013 o Werken in de culturele sector, ma 11 maart 2013

Nadere informatie

solliciteren voor een job bij Ikea

solliciteren voor een job bij Ikea solliciteren voor een job bij Ikea quiz Vraag 1 Hoe vind je het snelst een job? A. via vrienden, kennissen, ex-collega s, B. via vacatures in kranten, op websites, C. via solliciteren op vacatures van

Nadere informatie

SOLLICITATIECODE VOOR HOLLAND RIJNLAND

SOLLICITATIECODE VOOR HOLLAND RIJNLAND SOLLICITATIECODE VOOR HOLLAND RIJNLAND Artikel 1 Definities a. bestuursorgaan : het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland; b. HRM : een medewerker van de eenheid HRM van Servicepunt71; c. interne kandidaat

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

RECHTEN VAN DE SOLLICITANT

RECHTEN VAN DE SOLLICITANT Niets uit deze uitgave mag worden verveeldvoudigd, in enigerlei vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever K.Brouwer, Groningen, 18 november 1997 _ RECHTEN VAN

Nadere informatie

Bijlage Sollicitant. C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V

Bijlage Sollicitant. C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V Bijlage Sollicitant C&A Vestiging: C&A Buying Comm.V Inhoud 1 Algemene bepalingen... 3 2 Gegevenscategorieën en rechtsgrond... 3 3 Bronnen van persoonsgegevens... 5 4 Geautomatiseerde besluitvorming...

Nadere informatie

Interviewtechnieken: objectiviteit sleutel tot succes

Interviewtechnieken: objectiviteit sleutel tot succes Interviewtechnieken: objectiviteit sleutel tot succes Interviewtechnieken: objectiviteit sleutel tot succes Er komt een moment dat alle sollicitatiegesprekken op elkaar gaan lijken: handje schudden, kandidaat

Nadere informatie

Privacy statement voor sollicitanten KiesZon

Privacy statement voor sollicitanten KiesZon Uitgave augustus 2018 Privacy statement voor sollicitanten KiesZon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Wanneer mag KiesZon jouw persoonsgegevens verwerken? 1.2 Van wie verwerkt KiesZon persoonsgegevens?

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv #9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv Whitepaper Handleiding voor het opstellen van een duidelijk cv Introductie Manon Heitkamp Dank voor je belangstelling voor dit kennisdocument. Wanneer je gaat solliciteren

Nadere informatie

WERK VINDEN IN NIEUW-ZEELAND

WERK VINDEN IN NIEUW-ZEELAND 1. CV 1.1 PERSONAL DETAILS (PERSOONLIJKE GEGEVENS) 1.2 PERSONAL PROFILE (UW PERSOONLIJK PROFIEL) 1.3 SKILLS (UW VAARDIGHEDEN) 1.4 EMPLOYMENT HISTORY (PROFESSIONELE ERVARING) 1.5 EDUCATION (OPLEIDING) 1.6

Nadere informatie

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 12: Het vinden van werk c: Kiezen en solliciteren naar passende stageplek Thema 1 Introles De leerling oriënteert zich op

Nadere informatie

Aandachtspunten. Goed werkgeverschap Antidiscriminatievoorziening Limburg maart 2018

Aandachtspunten. Goed werkgeverschap Antidiscriminatievoorziening Limburg maart 2018 Antidiscriminatievoorziening Limburg maart 2018 Aandachtspunten...................................................... Goed werkgeverschap Hoe om te gaan met ongelijke behandeling en discriminatie in bedrijven

Nadere informatie

Bijlage I Sollicitatiebrief

Bijlage I Sollicitatiebrief Bijlage I Sollicitatiebrief Sollicitatiebrief Door middel van je sollicitatiebrief moet je de stagebiedende organisatie ervan overtuigen dat jij een gesprek waard bent. Je brief moet een duidelijke motivatie

Nadere informatie

Procedure benoeming directeur De Maremak

Procedure benoeming directeur De Maremak Procedure benoeming directeur De Maremak 19 december 2012 Tijdpad procedure benoeming directeur SBO De Maremak Periode Week Actie 4 Benoeming directeur 4 Assessment Dinsdag 15/1 en Donderdag 17/1 3-4 Gesprekken

Nadere informatie

Groepsbijeenkomst. Werkintake & mee te nemen documenten; Vragen?

Groepsbijeenkomst. Werkintake & mee te nemen documenten; Vragen? Groepsbijeenkomst Kennismaken; Baanbrekers & Participatiewet; Sollicitatie opdrachten; Wat kunt u van ons verwachten: voorbeelden!; Transferium & Mobiliteitscentrum; Sociale kaart. Werkintake & mee te

Nadere informatie

sollicitatiecode openbaar onderwijs

sollicitatiecode openbaar onderwijs sollicitatiecode openbaar onderwijs Deze regeling is in werking getreden op 01-06-1989. Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

SOLLICITATIE (deel 1)

SOLLICITATIE (deel 1) SOLLICITATIE (deel 1) Je bent de werkgever van een voedingswinkel. Je bent op zoek naar een goede winkelbediende voor je zaak. Kan jij een sollicitatiegesprek voeren? Wat moet je doen? 1 Zoek 2 gesprekspartners.

Nadere informatie

De JOBBÖRSE via www.arbeitsagentur.de. Simpel en snel een nieuwe baan vinden. Bundesagentur für Arbeit

De JOBBÖRSE via www.arbeitsagentur.de. Simpel en snel een nieuwe baan vinden. Bundesagentur für Arbeit De JOBBÖRSE via www.arbeitsagentur.de I N F O R M AT I E VO O R W E R K N E M E R S Simpel en snel een nieuwe baan vinden Bundesagentur für Arbeit NIEUWE MANIEREN OM WERK TE ZOEKEN Sneller passend werk

Nadere informatie

#INSPIRE OPSTELLEN VACATURE. #INSPIRE OPSTELLEN VACATURE // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks.

#INSPIRE OPSTELLEN VACATURE. #INSPIRE OPSTELLEN VACATURE // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE OPSTELLEN VACATURE #INSPIRE VACATURE OPSTELLEN Net zoals u is iedereen op zoek naar de ideale werknemer, misschien wel de witte raaf. Maar hoe de aandacht trekken van de geschikte kandidaat? Hoe

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Geachte heer Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte mevrouw Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte heer Geachte mevrouw Geachte heer, mevrouw Geachte heer,

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

"Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel?

Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel? FNV Loopbaanadvies Waarom? "Wat wil ik bereiken in mijn werk? Wil ik bij mijn huidige werkgever blijven? Ga ik mij oriënteren op ander werk? Hoe bereik ik mijn doel?" Houden dit soort vragen u bezig, dan

Nadere informatie

Vacature: Diensthoofd Communicatie en woordvoerder Afdeling: Volksgezondheidscapaciteit en Communicatie Referentie: ECDC/AD/2018/PHC-EPHTCB

Vacature: Diensthoofd Communicatie en woordvoerder Afdeling: Volksgezondheidscapaciteit en Communicatie Referentie: ECDC/AD/2018/PHC-EPHTCB Vacature: Diensthoofd Communicatie en woordvoerder Afdeling: Volksgezondheidscapaciteit en Communicatie Referentie: ECDC/AD/2018/PHC-EPHTCB Er worden kandidaten gezocht voor bovengenoemde functie van tijdelijk

Nadere informatie

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS 0 AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde sollicitatiebrief schrijven. - Kun je jouw C.V. opstellen. WAAROM BELANGRIJK? Welke opleiding je ook hebt gevolgd,

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Lesbrief 11. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 7, 8, 9 en 10. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Wie zijn wij? Onze dienstverlening. Waarom bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Wie zijn wij? Onze dienstverlening. Waarom bewaren wij jouw persoonsgegevens? Privacyverklaring Wanneer je bij ons solliciteert of de keuze maakt in onze database opgenomen te worden als (potentieel) werkzoekende, dan zullen wij, Rochewood Insurance & Banking B.V. (hierna Rochewood),

Nadere informatie

Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in.

Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in. Thema-avond 7 juni 2012 Werk55plus Etten- Leur. Solliciteren en Rekruteren via Social Media, in het bijzonder met Linked-in. In de gezellig volle zaal in oranje sfeer van Buurtcentrum De Drempel werd deze

Nadere informatie

Voorkeursbeleid: de (on)mogelijkheden

Voorkeursbeleid: de (on)mogelijkheden Voorkeursbeleid Voorkeursbeleid: de (on)mogelijkheden Als een werkgever een diverse samenstelling van zijn personeelsbestand nastreeft, heeft hij daarvoor enkele instrumenten ter beschikking. Te denken

Nadere informatie