Opladen in de FoodValley regio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opladen in de FoodValley regio"

Transcriptie

1 Opladen in de FoodValley regio Groen, innovatief en vol energie. Maar vooral als één krachtige regio. Zo presenteerde Regio FoodValley zich van 3 tot en met 5 juni op de Provada in Amsterdam. Waar bestuurders en ontwikkelaars elkaar ontmoeten, is de naam Regio FoodValley verder uitgebouwd als dé plek waar bedrijven in de foodbranche elkaar versterken.

2 Na uitblazen komt opladen en daar werd volop gebruik van gemaakt op de stand van Regio FoodValley. Ook Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, kwam dinsdag meteen na de opening van de Provada uitblazen en zijn telefoon opladen aan de plant van het Wageningse bedrijf Plant-e. Hij toonde veel interesse in de kansen van innovaties op het gebied van algen en elektriciteit uit planten. De drie grote cilinders met algen stralen uit dat bedrijven in de FoodValley regio zich in een groene omgeving kunnen voeden met kennis en innovaties. Algen hebben een enorme potentie als duurzame grondstof voor voeding, biodiesel en biocement. Tenslotte, maar zeker niet in de laatste plaats, verwijst opladen ook naar de groene omgeving, waar bewoners en bezoekers op adem kunnen komen in de natuur of in musea zoals het Kröller-Müller op de Hoge Veluwe. Uitblazen en opladen Je telefoon opladen aan een plant en energie opdoen met eiwitrijke algenhapjes en -drankjes. De stand van Regio FoodValley trok net als voorgaande jaren veel aandacht op de Provada. Doel is vooral om de regio als één geheel te presenteren, zegt ontwerper Ferry Gerritsen. Voor het derde achtereenvolgende jaar maakte Gerritsen, directeur van het Veenendaalse bureau EF2 Doeltreffende Communicatie, het ontwerp voor de stand. Als je een dag op de beurs rondloopt, dan heb je wel behoefte om even uit te blazen en op te laden, schetst hij de oorsprong van het idee. Uitblazen kunnen beursbezoekers bij twee dames met transparante jacks, gevuld met algen. De uitgeblazen lucht zet de algen in beweging, maar het is vooral de uitgeademde CO2 die de algen voedt. Gerritsen: Het mooie daarvan is dat als jij op bent, je anderen nog energie kan geven.

3 Krachtige regio Dat de Regio FoodValley zich op de Provada ook daadwerkelijk als één regio presenteert, is meer dan een optelsom van acht gemeenten. Burgemeester Wouter Kolff, vicevoorzitter van de regio, is er trots op: Natuurlijk moeten we er intern nog aan doorwerken, maar we staan hier wél mooi, met een eensluidend verhaal. Kolff heeft veel positieve geluiden over de presentatie gehoord. Ook van mensen die de regio niet kennen, zegt hij. De stand valt op en voldoet aan de moderne eisen van deze tijd. Daarnaast geven we hier een beeld van een krachtige samenwerking. Elke gemeente heeft weliswaar zijn eigen kenmerken en dynamiek, maar één plus één is in dit geval drie. Een economisch interessante en ondernemende regio, dat is hoe de FoodValley regio zich volgens Kolff het beste laat zien. En daarvoor biedt de Provada een goed podium. Hier komen veel partijen die in de markt bezig zijn om bedrijven te huisvesten of nieuwe panden te ontwikkelen. Elkaar energie geven Burgemeester van Veenendaal Wouter Kolff blaast uit en voedt daarmee de algen in de transparante jacks. Opladen doet hij op zijn beurt met algenchips. Die zitten vol met proteïnen en eiwitten, weten de dames, die over de beursvloer rondlopen en bezoekers verleiden om even uit te blazen en te komen opladen. Zo vormen we met algen een prachtige cirkel van elkaar energie geven.

4 Verbinding maken De tijd van grootschalig ontwikkelen mag dan voorbij zijn, een goed contact met marktpartijen blijft belangrijk. Rollen veranderen en de Provada biedt een mooie gelegenheid om daarover met andere partijen in gesprek te gaan. De ontwikkelaar zal meer moeten luisteren naar de wensen van de klant, wij moeten meer loslaten aan wensen en eisen, vindt de Wageningse wethouder Michiel Uitdehaag. Rob Arends van Bouwfonds Ontwikkeling beaamt dat. Vraaggericht ontwikkelen is een verworvenheid van de crisis, zegt hij. Je moet je doelgroep veel beter kennen voordat je kunt verkopen. We betrekken consumenten nu veel eerder bij de plannen, dat vraagt om meer samenwerking. Plannen en visies liggen vaak al vast voor de komende tien jaar. Dat moet veel flexibeler worden. We kunnen in korte tijd procedures rond krijgen, dat willen we óók laten zien Uitdehaag: Als overheid zouden we ons minder op de details moeten richten. We kunnen dan meer aandacht geven aan het maken van clusters van bedrijven en goede verbindingen daartussen. Bedrijven willen zelf ook steeds meer investeren in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, dus daar hoeven we ons als overheid ook minder zorgen om te maken. Op de Provada wil Uitdehaag laten zien dat de FoodValley regio een goed klimaat biedt voor kennisintensieve bedrijven en ondernemers in de foodbranche. Deze regio is interessant om in te investeren. Als investeerders zich aandienen, staan wij als overheid klaar om dat waar te maken, benadrukt Uitdehaag. We kunnen in korte tijd procedures rond krijgen, dat willen we óók laten zien.

5 Bekendheid en ontmoeting De aandacht vestigen op de FoodValley regio zal op den duur steeds meer vruchten afwerpen. Dat verwacht Johan Weijland, sinds kort wethouder van Ede en zelf afkomstig uit de vastgoedsector. Bekendheid leidt tot ontmoeting. Zo kun je elkaar versterken, benadrukt hij. Weijland roemt de rustige uitstraling van de stand. Die trekt daardoor juist de aandacht, vindt hij. Hier op de Provada zijn veel mensen aanwezig die toonaangevend zijn in de vastgoedwereld. We moeten hen interesseren om naar onze regio te komen. Dat gaat volgens de wethouder wel een stap verder dan een bezoek aan de stand. We willen deze mensen uitnodigen voor een bustour, waarmee wat langer de aandacht op de regio wordt gevestigd. Bekendheid en ontmoeting zorgen er uiteindelijk voor dat er kruisbestuiving tussen bedrijven ontstaat. Weijland: Naarmate er meer bedrijven naar de regio komen, wordt die kruisbestuiving steeds sterker. Dat de regio zich profileert op het gebied van food en innovatie, noemt hij absoluut uniek. Wageningen is weliswaar voortrekker als het gaat om innovaties, maar ook bedrijven in de omliggende gemeenten doen volop mee. Mensen in onze regio zijn vaak bescheiden, weet Weijland. Deze beurs is een mooie gelegenheid om uit de schulp te kruipen en te laten zien wat we allemaal doen. Naarmate er meer bedrijven naar de regio komen, wordt de kruisbestuiving steeds sterker

6 In beeld blijven Niet vanuit het aanbod, maar vanuit de vraag ontwikkelen. Dat is de verandering waar overheid en marktpartijen voor staan. Een ingewikkelde opgave, vindt de Barneveldse wethouder Aart de Kruijf. We hebben de bedrijven, zoals ze hier op de Provada staan, nodig om deze ontwikkeling door te maken. De Kruijf voorziet dat er meer flexibiliteit van gemeenten wordt gevraagd. Het maakt je wendbaar, geeft hij aan. Als we willen inspelen op de vraag, dan moeten we bestemmingsplannen flexibel inrichten. In de praktijk zal inspelen op de vraag nog niet zo eenvoudig zijn, verwacht de wethouder. Hoe krijg je individuele wensen gebundeld in een project dat ook nog haalbaar en betaalbaar is? We hebben de bedrijven, zoals ze hier op de provada staan, nodig Een goede afstemming zal daarom nog belangrijker worden, ook op het gebied van huisvesting van bedrijven. De Kruijf: De segmentering van bedrijventerreinen gaat verder, dus moeten we elkaar niet beconcurreren. We hebben er alle belang bij dat we als regio in beeld blijven.

7 Zo n innovatie als Plant-e is geweldig, daar krijg je energie van Kennismaken en opladen Zo n vijftien bestuurders namen deel aan het programma Kennismaken en opladen, woensdagmiddag in de business lounge van hal 9. Met tips en tricks van drie vooraanstaande gastsprekers uit de vastgoedwereld. Stel bij de uitgifte van grond harde eisen aan het onderhoud van de gebouwen, adviseerde Cor van Zadelhoff. Cor van Zadelhoff: Thema is top De nestor van de vastgoedsector en oprichter van DTZ Zadelhoff deelde zijn ervaring op het gebied van beursbezoeken met de aanwezige bestuurders. Maak van tevoren een boodschappenlijstje van wie je wilt spreken, zei hij. En gebruik een groter formaat visitekaartje. Grote kans dat die via de binnenzak van het jasje s avonds op het nachtkastje belandt. Van Zadelhoff noemde de Provada dé gelegenheid waar geproefd kan worden wat er in de vastgoedwereld gebeurt. Dat de regio zich als FoodValley op de kaart zet, is volgens Van Zadelhoff een heel goede keuze. Ik geloof in thema s, liet hij weten. Met food en de Wageningen UR hebben jullie de top in handen. Hij wees daarbij ook naar de agrarische sector en vroeg de bestuurders aandacht te houden voor de revitalisering van het platteland. Sta kleinschalige ontwikkelingen toe, binnen bestaande gebouwen. Waar niks mag, daar begint de verloedering, waarschuwde hij. Op hun beurt vroegen de bestuurders naar Zadelhoffs visie op de enorme leegstand van kantoren. Kijk eens naar het juridische aspect, bleef hij in de preventieve sfeer. Door bij de gronduitgifte eisen te stellen aan onderhoud en daar ook sancties aan te koppelen, kun je de vervuiler laten betalen. En hoewel Van Zadelhoff planologie zonder twijfel een rol van de centrale overheid noemde, gaf hij aan dat kantoren langs rijkswegen niet werken. Er is vraag naar een gezellige werkomgeving. Juist in een tijd van computerisering willen mensen elkaar kennen en ontmoeten. Nico Rietdijk: Leer flexibel te zijn Door de crisis in de bouw is de verkoop van nieuwbouwwoningen de afgelopen jaren ongekend hard geslonken. Maar Nico Rietdijk, directeur van NVB, kijkt liever vooruit en ziet veelbelovende ontwikkelingen: Zo n innovatie als Plant-e is geweldig, daar krijg je energie van. NVB is de brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers. Er was een periode dat er zeven bouwers per dag failliet gingen, blikt Rietdijk nog even terug. Het is juist door de crisis dat innovaties op het gebied van ICT, 3D-printen en prefab bouwen nu een enorme vlucht nemen. Zoals softwaresystemen steeds beter op elkaar aansluiten, zo moet volgens Rietdijk ook de samenwerking tussen alle partijen goed verlopen.,,we moeten het samen doen en oog hebben voor elkaars uitdagingen, stelde hij. Het gaat erom wie zich het beste kan aanpassen. Leer flexibel te zijn, gaf Rietdijk de bestuurders mee. Dat zorgt ervoor dat je wendbaar bent. Jeroen Hutten: Informatie delen Vraaggericht ontwikkelen, hoe doe je dat? Vanuit die vraag startte Jeroen Hutten, na tien jaar werken bij ontwikkelaar AM, het online platform Nidoo. Als je niet weet wat mensen willen, moet je het aan ze vragen. Hutten: Vraaggericht ontwikkelen betekent niet dat de koper totale vrijheid krijgt. Tot op een bepaald niveau is sturing zelfs gewenst. Nidoo werkt met een kaart van Nederland, waarop alle mogelijke bouwlocaties zijn aangegeven. Woningzoekenden kunnen zich inschrijven en hun woonwensen kenbaar maken. Zo ontstaat een levende kaart met informatie, laat Hutten zien. Die informatie moeten we verbinden en delen, vindt hij. Je kunt veel faalkosten voorkomen als je weet wat je moet bouwen.

8 Tekst: APA Tekst. Fotografie en video: APA Foto. Vormgeving: Patricia Bosveld

WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen voorkomen

WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen voorkomen WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal 12 Nr. december 2007 Nieuwsbrief Generaal Pardon op WERVagenda Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling van start Nieuw perspectief voor Maastricht Oost

Gebiedsontwikkeling van start Nieuw perspectief voor Maastricht Oost A2 Maastricht / Speciale bijlage bovengrondse (her)inrichting / juni 2015 Gebiedsontwikkeling van start Nieuw perspectief voor Maastricht Oost 2 Ontwikkeling vastgoed is Anno 2015 moeten grote gebiedsontwikkelingen

Nadere informatie

Wie nu niet investeert in duurzaamheid heeft straks een serieus probleem.

Wie nu niet investeert in duurzaamheid heeft straks een serieus probleem. Anke van Hal hoogleraar Sustainable Building and Development Wie nu niet investeert in duurzaamheid heeft straks een serieus probleem. Wie nu nog denkt dat duurzaamheid in de vastgoedsector van voorbijgaande

Nadere informatie

Proactieve communicatie in toerisme

Proactieve communicatie in toerisme KernWaarden 26: White Paper Proactieve communicatie in toerisme Het belangrijkste in communicatie is horen wat er niet gezegd wordt. Peter F Drucker, Amerikaans schrijver, hoogleraar en consultant (1909

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Ebook Internet Marketing Strategie

Ebook Internet Marketing Strategie Websiteontwerp Huisstijl Fotografie Copywriting Internet marketing Ebook Internet Marketing - website - content - social media - nieuwsbrieven Inclusief handig stappenplan en checklists Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Actiepunten voor een sterke l kale groeiagenda

Actiepunten voor een sterke l kale groeiagenda GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 Actiepunten voor een sterke l kale groeiagenda AANBEVELINGEN AAN POLITIEKE PARTIJEN IN DE ZEVEN GEMEENTEN IN DE REGIO STEDENDRIEHOEK 1 Geachte (kandidaat) leden van de gemeenteraden

Nadere informatie

Ecowijken in Amsterdam

Ecowijken in Amsterdam Ecowijken in Amsterdam VERSLAG EXPERTMEETING Een verslag van de expertmeeting Ecowijken in Amsterdam van 25 november 2008. Georganiseerd door het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, in samenspraak

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

DWIRE. magazine NUMMER 6 ZOMER 2012 DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE

DWIRE. magazine NUMMER 6 ZOMER 2012 DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE DWIRE magazine NUMMER 6 ZOMER 2012 DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE NUMMER 6 ZOMER 2012 COLOFON DWIRE is een netwerk voor vrouwen in de (commerciële) vastgoedsector. Het netwerk biedt

Nadere informatie

Innovatie, retrofit en toekomstwaarde Concurrerende gebiedsontwikkeling door duurzaamheid Linda van Hilten, Jurgen van der Heijden (AT Osborne)

Innovatie, retrofit en toekomstwaarde Concurrerende gebiedsontwikkeling door duurzaamheid Linda van Hilten, Jurgen van der Heijden (AT Osborne) (Gepubliceerd als: Jurgen van der Heijden, Linda van Hilten (2015), Innovatie, retrofit en toekomstwaarde, Concurrerende gebiedsontwikkeling door duurzaamheid, p. 67-74 in: Geiske Bouma, Elke Vanempten

Nadere informatie

NATIONAAL BUSINESS. adviesbureau op het gebied van economische ontwikkeling en vastgoed. Het bureau werkt voor institutionele

NATIONAAL BUSINESS. adviesbureau op het gebied van economische ontwikkeling en vastgoed. Het bureau werkt voor institutionele T H E M A BUSINESS NATIONAAL In een krappe arbeidsmarkt hebben medewerkers steeds meer voor het uitzoeken waar ze willen werken. Bedrijfshuisvesting is daarom zowel een belangrijke arbeidsvoorwaarde als

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Ketensamenwerking werkt

Ketensamenwerking werkt pagina 3 pagina 4-5 pagina 7 Het Mooie Plan Dura Vermeer Bouw Rotterdam realiseert samen met de Rotterdamse woningcorporatie Com wonen Het Mooie Plan. Dit project wordt gerealiseerd aan de oostflank van

Nadere informatie

College Tour #4: De belegger. Met Boris van der Gijp van Syntrus Achmea Real Estate & Finance

College Tour #4: De belegger. Met Boris van der Gijp van Syntrus Achmea Real Estate & Finance College Tour #4: De belegger. Met Boris van der Gijp van Syntrus Achmea Real Estate & Finance Pakhuis de Zwijger, 8 juni 2015. Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) & Ymere // Gebiedsontwikkeling.nu

Nadere informatie

The Building is The Network

The Building is The Network 8 Mijn droom is een bijdrage te leveren aan een wereld waarin we beter nadenken over milieu, duurzaamheid, verantwoordelijkheid en sociale cohesie. Ik kan daar als kleine speler misschien maar een bescheiden

Nadere informatie

8 Begroting Infrastructuur en Milieu

8 Begroting Infrastructuur en Milieu 8 Begroting Infrastructuur en Milieu Aan de orde is de voortzetting van de behandeling van: - het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (XII)

Nadere informatie

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel Sociale media en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf multifunctioneel Anno 2012 zijn sociale media een nieuwe klanten binnen te halen, wat er speelt en het gesprek aangaan.

Nadere informatie

bedrijven met een goed imago hebt. En de zogeheten X-factor krijg je door imago en identiteit samen te brengen!

bedrijven met een goed imago hebt. En de zogeheten X-factor krijg je door imago en identiteit samen te brengen! Tekst: Ed Lamme Fotografie: René Zoetemelk Rondetafelgesprek Imago: Een must voor bedrijven Imago is Latijn voor beeld. De definitie van imago is: het geheel van signalen die anderen ontvangen en die hun

Nadere informatie

Regio journaal. Hulpimpuls versnelt verkeersprojecten. Stadsregio Amsterdam mei 2014. Investeringsagenda voor de fiets

Regio journaal. Hulpimpuls versnelt verkeersprojecten. Stadsregio Amsterdam mei 2014. Investeringsagenda voor de fiets Stadsregio Amsterdam mei 2014 Regio journaal Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland,

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

De school uit, de regio in

De school uit, de regio in De school uit, de regio in Regioleren in het mbo Alle groene onderwijs- en onderzoeksinstellingen van vmbo, mbo, hbo tot en met universiteit werken samen binnen de Groene Kennis Coöperatie (GKC). In nauw

Nadere informatie

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Transcriptie van de YouTube video: Arend: Ja, vandaag praat ik met Tom Koster over een begrip, meer dan een begrip

Nadere informatie

Carolien Ubbink Crisis heeft voor nieuwe inzichten gezorgd. Liemers Veel nieuwe portefeuillehouders EZ

Carolien Ubbink Crisis heeft voor nieuwe inzichten gezorgd. Liemers Veel nieuwe portefeuillehouders EZ Magazine van Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers Negende jaargang, juli 2014 37 Carolien Ubbink Crisis heeft voor nieuwe inzichten gezorgd Liemers Veel nieuwe portefeuillehouders EZ DEC Liemers

Nadere informatie

voorbij Tweede bijeenkomst Evenementenhal Gorinchem: Krachten gebundeld voor innovaties Het nieuws van de toekomst BETROKKENEN ZELF AAN ZET

voorbij Tweede bijeenkomst Evenementenhal Gorinchem: Krachten gebundeld voor innovaties Het nieuws van de toekomst BETROKKENEN ZELF AAN ZET voorbij 03 oktober 2014 Het nieuws van de toekomst Tweede bijeenkomst Evenementenhal Gorinchem: Krachten gebundeld voor innovaties Coert van Ee: Met onderwijs, ondernemers en arbeidsmarkt naar een transitieatlas

Nadere informatie

Streetwise professionals in Spangen

Streetwise professionals in Spangen Streetwise professionals in Spangen Gericht werken aan een goede toekomst voor overlastgevende jongeren Renske S. van der Gaag, MSc Met medewerking van: Drs. Nanne Boonstra Drs. Ron van Wonderen Oktober

Nadere informatie

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Het best bewaarde geheim om slimmer te ondernemen Wie als ondernemer het verschil wil maken, doet er goed

Nadere informatie

1 Zo presenteer je jezelf

1 Zo presenteer je jezelf 1 Zo presenteer je jezelf Wat voor impact heb je op anderen? Hoe kom je over? Welke uitstraling heb je, en welke uitstraling hebben jouw bedrijf en je bedrijfspand? Het zijn geen vragen die je jezelf dagelijks

Nadere informatie