Mindfulness-retreat Portugal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mindfulness-retreat Portugal"

Transcriptie

1 Mindfulness-retreat Portugal Ecologisch landgoed Vinha Da Manta in Portugal mei dagen rust en ruimte, leren bewuster te leven, heerlijk eten en mooie ontmoetingen in het prachtige natuurgebied Serra da Estrela in Portugal. Je wilt dolgraag een mindfulnesstraining volgen, maar ook op vakantie? Kom dan naar deze fijne mindfulness-retreat bij Vinha Da Manta. Op dit sfeervolle landgoed in Portugal laat Karin Hoens je kennismaken met mindfulness. Mindfulness Mindfulness is ongekend populair. Geen wonder: het zorgt voor meer rust en energie, bewustere keuzes, acceptatie van de leuke en minder leuke dingen in je leven, meer genieten en meer zelfvertrouwen. En wie kan dat nu niet gebruiken in deze hectische maatschappij met overvolle agenda's en hoge verwachtingen? Globaal programma Tijdens deze heerlijke week bij Vinha Da Manta leer je wat mindfulness is en hoe je het kunt toepassen in je eigen leven via mindfulnessworkshops, natuurmeditaties, (stilte)wandelingen in de omgeving en een uitdagende wandeling in de Serra Da Estrela. Ook bezoeken we Porto en een zigeunermarkt. Natuurlijk is er volop tijd om te zwemmen in het biologische zwembad, te relaxen bij je eigen lodge en voor mooie gesprekken. Gastheer Menno is wijnkenner en culinair specialist en zal ons 3 keer per dag verwennen met heerlijke biologische maaltijden met lokale produkten. Gastvrouw Jaqueline heeft een passie voor paarden en maakt desgewenst graag een mooie tocht met je. Landgoed Vinha Da Manta Vinha Da Manta ligt vlakbij natuurpark Serra da Estrela. Je hebt hier een fenomenaal uizicht over de vallei. Verspreid over het terrein staan 8 canvas lodges met comfortabele beddden, een buitenbadkamer en veel privacy. Hier verblijf je met twee personen. Centraal op het terrein is het heerlijke terras met lange tafels om uren te genieten van Menno's biologische maaltijden. Een stukje verderop ligt het biologisch gezuiverd zwembad van 250 m2.

2 Karin Hoens Wie ben jij? Waarom doe je wat je doet? Meestal stel ik deze vragen aan mensen. Nu kan ik niet anders dan ook wat over mezelf te vertellen. Een deel van mijn persoonlijke verhaal. Mijn glas was altijd halfleeg. Ik ging hardlopen. Heerlijk. Buiten zijn. Je hoofd leegmaken. Ik voelde me wel beter, maar het glas werd niet veel voller. Niet lang daarna begon ik met mediteren. Een belangrijk inzicht was dat mijn gedachten geen feiten zijn. Ik had altijd de verhalen in mijn hoofd geloofd, mijn overtuigingen. Jammergenoeg was dit bewustzijn niet voldoende om ze ook weg te laten gaan. Toen volgde ik de 8-weekse mindfulnesstraining. Dat glas moest voller. Ik werd echter vooral geconfronteerd met die verhalen, die overtuigingen. Ik geloofde dat ik pas echt gelukkig zou zijn als de dingen anders zouden zijn dan ze waren. Nu, na heel veel oefenen, weet ik dat het huidige moment ons leven is. Dit is het. Dit ben ik. Soms is het glas vol, soms halfleeg, soms stroomt het over. En dat is allemaal oke. Juist daardoor is het glas steeds vaker vol. Deze inzichten gun ik iedereen. Ik volgde de basisopleiding bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en ging meteen verder met de vervolgopleiding. Ik las alles wat los en vast zit, ging in retraite en paste het geleerde steeds weer toe in mijn eigen leven. Inmiddels ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1 en geef ik trainingen en begeleid ik meditaties in Amsterdam IJburg en bij Yogadreams in Zaandam. Met deze retreat combineer ik mijn passie voor reizen en mindfulness. Het allermooiste is als ik mensen langzaam maar zeker zie veranderen. Als het ze lukt om uit een stressvolle situatie te stappen. Als ze zien hoe negatief ze over zichzelf denken en daarmee aan de slag gaan. Als ze aangeven een andere keuze te hebben gemaakt waardoor de vakantie een stuk vrolijker begon. Als ze beter voor zichzelf gaan zorgen. Iedereen haalt er weer iets anders uit. Dat is ook wat ik de deelnemers altijd meegeef: zie mindfulness als een ontdekkingsreis waarbij je vantevoren niet weet wat de uitkomst gaat worden.

3 Mindfulness-retreat programma van dag tot dag dinsdag 26 mei uur aankomst bij Vinha Da Manta en kennismaking uur lunch op het terras uur workshop mindfulness uur opfrissen, zwemmen, relaxen, lezen uur diner op het terras woensdag 27 mei uur mindfulness yoga uur ontbijtbuffet uur vervolg mindfulness uur wandeling door Serra de Estrela olv Menno met picknick uur opfrissen, relaxen Donderdag 28 mei uur mindfulness yoga uur ontbijtbuffet uur vervolg mindfulness uur lunch op het terras uur vrije middag met tips van Jaqueline: bezoek dorpjes, moors fort of kasteel, wandelen, paardrijden uur opfrissen, relaxen Zaterdag 30 mei uur ontbijtbuffet uur workshop mindfulness uur lunch uur zwemmen & meditatie bij de rivier uur opfrissen, relaxen Zondag 31 mei uur ontbijtbuffet uur mindfulness afsluiting uur inpakken en afscheid uur middag Porto met tips van Jaqueline: de wijk Ribeira, winkelen in Rua de Santa Catarina, museum voor moderne kunst Vanzelfsprekend kan in overleg met de groep afgeweken worden van het programma. Vrijdag 29 mei uur ontbijtbuffet uur bezoek zigeunermarkt uur lunch op het terras uur workshop mindfulness uur opfrissen, zwemmen, relaxen, lezen

4 Mindfulness: wat is het? Mindfulness leert je op een vriendelijke, niet-oordelende manier bewust te zijn van alle ervaringen in het hier en nu. Mooie en minder mooie momenten te accepteren. Mindfulness leert je te verbinden met jezelf. Met je hoofd, lichaam, emoties. Luisteren naar jezelf. Je komt weer in contact met wie je echt bent. Je ontdekt wat je oude verhalen zijn, je patronen, oordelen en overtuigingen. En wat impact daarvan is op je leven, op de keuzes die je maakt. Als je je bewust bent van wat er gebeurt, ontstaat de mogelijkheid om te stoppen. En als je eenmaal kunt stoppen, kun je bewust kiezen wat je gaat doen. Je laat je niet langer leiden door wat je overkomt, maar staat zelf weer aan het stuur. Eten met aandacht Dat is een hele mond vol. Toch is mindfulness niet moeilijk. Je kunt er zelfs meteen mee beginnen. Doe een dagelijkse bezigheid eens met aandacht: proef de eerste hap van je maaltijd eens heel bewust. Hoe ziet het eruit? Hoe ruikt het? Hoe voelt het in je mond? Wat proef je? Merk je het verschil nu je er bewust mee bezig bent? Dat is mindfulness! Dergelijke oefeningen zijn simpel om te doen, maar vaak wel lastig om aan te denken. Deze mindfulness-reatreat helpt je je eerste stappen te zetten bij het trainen van je bewustzijn. Mindfulness iets voor jou? De bedenker van mindfulness, John Kabat Zin, noemde de training 'Mindfulness Based Stress Reduction'. De training was oorspronkelijk bedoeld om mensen beter te leren omgaan met stress, ziekte en pijn. Uit wetenschappelijk onderzoek naar de effecten bleek dat ook niet-zieke mensen er baat bij hebben. Over het algemeen ervaren de volgende effecten: ze hebben meer rust en energie ze zijn aardiger voor zichzelf en anderen ze maken bewustere keuzes ze piekeren minder ze genieten meer van wat er nu is ze accepteren de leuke én de lastige dingen ze hebben meer zelfvertrouwen Goed om te weten is dat het onderzoek naar mindfulness zich richt op mensen die de 8-weekse training hebben gevolgd. Tijdens de retreat maakt je kennis met mindfulness, maar om de effecten blijvend te kunnen ervaren, zul je bij thuiskomst je mindfulnessbeoefening moeten voortzetten. Vandaar dat je van Karin veel tips en een usb-stick met mindfulnessmeditaties voor thuis krijgt.

5 Prijs 6 dagen/5 nachten arrangement: 675,- per persoon bij verblijf met 2 personen in een lodge. Het arrangement is inclusief: 5 dagen verblijf in Vinha Da Manta vlakbij het mooie natuurgebied Serra da Estrela, 1 dag in Porto 5 nachten in prachtige tent lodges met veel privacy 5 dagen 3 heerlijke maaltijden per dag, bereid met biologische produkten 6 workshops mindfulness waarvan minimaal 5 van 2 uur per dag met verschillende oefeningen, mindfulnessmeditaties en verdiepende gesprekken usb-stick met verschillende meditaties om thuis je mindfulness te kunnen voortzetten 4 uur durende wandeling door Serra da Estrela onder begeleiding van Menno met lunchpakket bezoek aan de rivier met natuurmeditatie en zwemmen (met eigen vervoer) bezoek aan lokale zigeunermarkt (met eigen vervoer) vrij gebruik van het biologische zwembad Prijs is exclusief: vlucht van Nederland naar Porto (zie hieronder de kosten en vluchtinformatie vanaf Amsterdam) reis- en annuleringsverzekering vervoer van vliegveld naar Vinha Da Manta en v.v.* lunch/diner op zondag in Porto alcoholische drankjes tocht met paarden met Jaqueline Wat betreft het vervoer van het vliegveld naar Vinha Da Manta v.v. stellen we voor om vooraf te kijken wie het leuk vindt om samen te reizen (auto delen, bus/taxi). Reservering geschiedt bij aanbetaling van 40% van het totale bedrag. 2 maanden voor aanvang dient 60% betaald te worden. Bij annulering tot 2 maanden voor aanvang van de reservering zijn de kosten 10% van het totale bedrag. Bij annulering tot 1 maand voor aanvang zijn de kosten 60%. Tot de aanvang 90%. Bij aanvang 100%. Bij annulering is het mogelijk iemand anders voor te stellen.

6 Vluchtinformatie retour Amsterdam - Porto dinsdag 26 - zondag 31 mei Locatie en bereikbaarheid Vliegen naar Porto* met TAP, Transavia & Ryanair met de huurauto is het 2 uur rijden over goede tolsnelwegen met de bus naar Guarda duurt 3 uur Vliegen naar Lissabon met KLM, TAP, Transavia & Easyjet met de huurauto is het 3 uur rijden over goede tolsnelwegen met de bus naar Guarda is 4 uur *De goedkoopste vlucht op 26 mei vliegt tussen Amsterdam en Porto en kost 149,00 per persoon Amsterdam - Porto dinsdag 26 mei vertrek Amsterdam 6.25 uur aankomst Porto 8.00 uur aankomst bij Vinha Da Manta rond uur Porto - Amsterdam zondag 31 mei vertrek Porto aankomst Amsterdam Wij kunnen een transfer vanaf de luchthaven regelen. Auto Komt u met de auto vanuit Nederland of vanaf de vluchthaven dan sturen wij u een routebeschrijving.

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Training: Mindfulness 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Waarom? Leven in deze hectische tijd vraagt veel van ons dat maakt dat we ons vaak uitgeput

Nadere informatie

Authentiek Leiderschap - Rites of Passage 2015 Zuid-Afrika

Authentiek Leiderschap - Rites of Passage 2015 Zuid-Afrika Instituut voor Authentiek Leiderschap Je wilt meer verdieping in je werk en/of leven. Vragen die mogelijk hebt, zijn: Hoe geef ik betekenis en zingeving aan wat ik nu doe?, Hoe leef/werk ik vanuit een

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Langedijk Consult. Nieuwsbrief, thema: Ruimte Jaargang 2, Editie 2, Nr. 6, september 2007

Langedijk Consult. Nieuwsbrief, thema: Ruimte Jaargang 2, Editie 2, Nr. 6, september 2007 Langedijk Consult Nieuwsbrief, thema: Ruimte Jaargang 2, Editie 2, Nr. 6, Ik kwam naar de cursus met het idee om meer te leren doen in minder tijd. Nu, ongeveer een jaar later, realiseer ik mij dat ik

Nadere informatie

WIL JE MINDER BLOWEN?

WIL JE MINDER BLOWEN? WIL JE MINDER BLOWEN? Uitgave van Stichting Be Aware Maart 2015 Ik wil minderen. Je vindt dat je teveel wiet/hasj of cannabis rookt. Je beseft dat je hierdoor minder goed functioneert: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Ontdek wat een speels, stralend en compassievol leven jij kunt leiden!

Ontdek wat een speels, stralend en compassievol leven jij kunt leiden! Ontdek wat een speels, stralend en compassievol leven jij kunt leiden! Inspiratieweek voor nieuwe leiders LEIDERSCHAP VANUIT HET HART Ibiza 13-19 mei 2013 Esther van Toledo Coaching & Training Wil jij

Nadere informatie

Vo or pubers met power

Vo or pubers met power 1 Vo or pubers met power Puber Power. Niet voor niets is dat de titel van dit boek. Of je het nu wilt of niet, de pubertijd is een heel bijzondere tijd. Het is een tijd waarin je begint te ontdekken wie

Nadere informatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie 6 'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie Jennifer zat alleen thuis en kon zichzelf niet motiveren om ook maar iets te doen. Sinds ze depressief was geworden, bracht ze steeds meer tijd thuis

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

1 daagse training time-management

1 daagse training time-management Open oor Inschrijving een groep 1 daagse training time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com

Nadere informatie

LEIDEN, VOLGEN EN GRENZEN VERLEGGEN

LEIDEN, VOLGEN EN GRENZEN VERLEGGEN LEIDEN, VOLGEN EN GRENZEN VERLEGGEN Stel je voor: een prachtige, gastvrije plek in het zuiden van Portugal. Licht, zon, zee, ruige rotsen langs de kust. Op die plek: een groep mensen uit allerlei windstreken.

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Stagetraining FORUM 3-4-2014

Stagetraining FORUM 3-4-2014 Stagetraining FORUM 3-4-2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen Praktische voorbereiding 4 Programma 5 Voorstellen & introductie 6 Inleiding 7 Elevator pitch 7 Introductie

Nadere informatie

SPECIAL ZUID-AFRIKA INFO@STRATEGISCHCOACHEN.NL WWW.STRATEGISCHCOACHEN.NL

SPECIAL ZUID-AFRIKA INFO@STRATEGISCHCOACHEN.NL WWW.STRATEGISCHCOACHEN.NL SPECIAL ZUID-AFRIKA Ont-Wikkel je effectiviteit op een adembenemende locatie STRATEGISCH ZELF MANAGEMENT SPECIAL ZUID-AFRIKA Je bent nooit te oud om te worden wie je bent! Special Strategisch Zelf Management

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Trainen met de methode van Karin de Galan

Trainen met de methode van Karin de Galan Trainen met de methode van Karin de Galan Colofon Opmaak: Paul Boyer, Amsterdam Tekeningen: Maaike Blom en Jarón Barends 2015 Karin de Galan Trainen met de methode van Karin de Galan Trainen is een vak.

Nadere informatie

In vijf stappen een training ontwerpen en uitvoeren Didactiek voor trainers

In vijf stappen een training ontwerpen en uitvoeren Didactiek voor trainers In vijf stappen een training ontwerpen en uitvoeren Didactiek voor trainers karin de galan Colofon Opmaak: Donkigotte Tekeningen: Maaike Blom 2010 Karin de Galan Didactiek voor trainers: het model van

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep

Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Vaktherapie en groepstrainingen bij De Hoenderloo Groep Therapie en training, iets voor jou? Als je bij De Hoenderloo Groep komt wonen, heb je vaak al veel meegemaakt in je leven. Het valt niet altijd

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

1. Au, dat doet pijn!

1. Au, dat doet pijn! Tien manieren om focussen te gebruiken in het dagelijkse leven. Door Ann Weiser Cornell. Bron : website Focusing Resources 06/02/09 www.focusingresources.com Vertaald door Tine Swyngedouw (11/08/09). Toen

Nadere informatie

Heb je de nieuwste versie van dit boek?

Heb je de nieuwste versie van dit boek? 1 Paarden trainen via het Horsefulness Training systeem. Heb je de nieuwste versie van dit boek? Dit is versie 2.0 van dit e-book. Heb je dit e-book daarnet niet zelf gedownload op www.horsefulness.be,

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Het thema van deze Rugzak is meteen mijn motto voor 2011: mijn grenzen bewaken. Hoe dat zo gekomen is lees je in het blog.

Het thema van deze Rugzak is meteen mijn motto voor 2011: mijn grenzen bewaken. Hoe dat zo gekomen is lees je in het blog. Februari 2011 Dag allemaal, Voelt bij jou 2011 ook al weer vertrouwd? Alle sneeuw, hoe mooi ook, is intussen verdwenen. De toverhazelaar bloeit en ook de sneeuwklokjes staan open. Al hebben we weer even

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie