Marktonderzoek. Kasumi van Eijk & Robin de Jong MM2C

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marktonderzoek. Kasumi van Eijk & Robin de Jong MM2C"

Transcriptie

1 Marktonderzoek Kasumi van Eijk & Robin de Jong MM2C

2 Inhoudsopgave 1 Doel van het marktonderzoek 2 Marketingdoelgroep 3 SWOT- analyse 4 Marketinginstrumenten 5 Concurrentie analyse 6 Uitstraling 7 Verdienmodel

3 Doel van het marktonderzoek Het marktonderzoek kan ons helpen bij het productintroductie, wat zouden wij kunnen doen om het product succesvol te maken. Het doel van dit marktonderzoek is dus om te kijken hoe wij het product het beste kunnen verkopen bij de klant. Verschillende onderzoeken kunnen ons helpen om een beter beeld te krijgen van onze klant en het product, zodat wij het beter kunnen verkopen.

4 Marketingdoelgroep De doelgroep van ons product zijn hard werkende vrouwen vanaf 30 tot 55 jaar, ze vinden uiterlijke verzorging erg belangrijk en zijn er ook elke dag mee bezig. De dames gaan om de week naar een nagelstudio maar hebben hier eigenlijk niet genoeg tijd voor. Het is voor hun professionele werkplaats erg belangrijk om er netjes en verzorgt uit te zien. Ijk-persoon Ons ijk-persoon is Jessica Serfaty. Jessica is 33 jaar, moeder van de 7 jaar oude Roman en editor van Company Magazine. Voor haar werk is het belangrijk om er verzorgt uit te zien omdat netwerken een groot aspect is in haar werkleven. Om de week laat ze haar nagels en haar in een salon doen. Ze brengt haar zoontje iedere dag naar school en probeert ook altijd klaar te zijn met werken als hij klaar is met school. Jessica woont in een grachtenpand en rijd in een Maserati. Luxe is voor haar een pre, en ze zou ook niet zonder kunnen leven.

5 Strenghts Weakness Opportunities Threats Je bent niet afhankelijk van een nagelspecialist Je kan het zelf doen, vanuit huis Het is makkelijk om te gebruiken De cartridges gaan niet snel op Concept is nog niet goed uitgeschreven Het is duur voor gewone mensen Bekendheid Het kan wereldwijd bekend worden Je kan er veel geld meeverdienen Vrouwen kunnen overstappen naar gewone nagellak Er komen meer concurrenten Ze komen met nieuwe en betere ideeën Strenghts Als je niet afhankelijk bent van een nagelspecialiste dan kan je je eigen nagels doen wanneer je wilt en hoef je geen rekening te houden met wachttijden Het is fijn om je nagels thuis te kunnen doen, nu hoef je de deur niet uit en dat scheelt weer tijd Het is makkelijk en snel te gebruiken, dus je hebt ook nog tijd voor andere dingen en je kan het last minute gebruiken Weakness De cartridges gaan niet snel op, dus mensen komen niet vaak na aankopen nog op de site, omdat ze er verder niks te zoeken hebben Omdat het concept niet duidelijk is uitgeschreven is kunnen er onduidelijkheden ontstaan die het proces kunnen hinderen De printer is duur en je koopt er niet zomaar een, mensen met een mondaal inkomen kunnen het waarschijnlijk niet meteen betalen. Dus dan is het meer voor rijkere mensen maar je weet niet zeker of deze mensen het zelf willen doen of liever laten doen Opportunities Als het veel verkocht wordt en mensen er tevreden over zijn, gaat het snel rond en dan krijgt het product meer naamsbekendheid Als we reclames op tv uitzenden zoals bij Tommy Teleshopping, dan kan het product wereldwijd uitgroeien Threats Als vrouwen meer nagellak gaan gebruiken omdat het goedkoper is, dan kunnen wij daar niet veel tegen doen Als er meer bedrijven hetzelfde product gaan produceren, dan moet het product aangepast worden omdat er misschien geen winst op gemaakt wordt

6 Als het product aanslaat bij de mensen, dan kunnen we veel geld verdienen Als er nieuwe spullen op de markt komen, dan zullen mensen ons product sneller vergeten

7 Marketinginstrumenten Product Wij leveren een nagelprinter, dit product kan verschillende patronen op de nep nagels printen. De gebruiker kan zelf bepalen hoe het ontwerp er uit komt te zien. Tegenwoordig is iedereen druk en heeft vaak geen tijd om naar een nagelstudio te gaan, voor deze mensen in de nagelprinter de perfecte oplossing. Het is een eenvoudig product en makkelijk thuis te gebruiken. Prijs Hier onder vindt u onze producten met de prijzen erbij. Nagelprinter 895,- Toebehoren; Cardridge printer Kleur of zwart 44,- Pakket kleur en zwart 80,- Kunstnagels met speciale coating Topcoating 6,- Kunstnagellijm 2,50 Kunstnagels 10 kunstnagels naturel 12,- 10 kunstnagels kleur 14,- 50 kunstnagels naturel 50,- 50 kunstnagels kleur 62,- Plaats Dit product wordt door ons aangeboden op verschillende locaties in Nederland waaronder; Kijkshop, Mediamarkt, Saturn en Blokker. Ook is het product te bestellen via de webshop bol.com en wehkamp.nl en natuurlijk via onze eigen webshop. Als de verkoop goed loopt hopen wij op het openen van een eigen winkel op een locatie die goed bij de doelgroep past, het liefst in de regio rond de P.C. hoofdstraat.

8 Promotie De productiemiddelen die wij als bedrijf gaan gebruiken zijn social media zoals Facebook, twitter en instagram. De dames van onze doelgroep werken veel achter computer schermen dus daarom richten wij meer op reclame via internet dan tv spotjes.

9 Concurrentie analyse De concurrent MXMM Beauty Amsterdam MXMM Beauty Amsterdam is een zeer professionele nagelstudio, waar u nagelstylistes met gevoel kunt verwachten. De klantenkring van MXMM is zeer loyaal, tevreden en blijft groeien. Wij zijn absoluut geen reguliere nagelstudio, maar één waar klantgerichtheid voorop staat. Dit kunt u terug vinden in alle factoren van MXMM Beauty Amsterdam. In onze nagelstudio werken wij alleen met A-merk kwaliteitsproducten, na veel jaren van ervaring en veel producten, gebruikt MXMM alleen A-merken. Geen goedkope oplossingen. Naast dit wordt voor iedere klant persoonlijke aandacht en ruime tijd genomen. uw wensen zijn voor ons de richtlijnen waar langs wij werken, deze zullen vooraf aan de behandeling duidelijk gesteld worden. Tijdens de behandeling evalueren wij meerdere malen of uw wensen worden nagevolgd. MXMM biedt vakkundigheid, professionaliteit, voordelige tarieven, A-merk kwaliteit producten en klantgerichtheid. MXMM is absoluut 1 van de beste nagelstudio s in Amsterdam. De studio is gevestigd in het hart van Amsterdam centrum en is makkelijk bereikbaar. U kunt altijd terecht zonder afspraak, vooraf bellen is altijd handig. Concurrentie analyse MXMM Beauty heeft verschillende opties, waardoor mensen sneller naar hun gaan. De prijzen zijn redelijk en goedkoper dan onze nagelprinter. Ze hebben ook winkels op verschillende locaties en zijn daardoor makkelijk belangrijk voor de wat luiere mensen. Door al deze redenen zijn ze een concurrent voor onze bedrijf. Wat wij beter doen dan MXMM beauty is dat wij ook online actief zijn en ons product ook online aanbieden.

10 Uitstraling We willen de webshop modern en strak maken, maar wel met frisse kleuren. We hebben gekozen voor een moderne minimalistische uitstraling, zodat de site er hygienisch uitziet. Dat is belangrijk, omdat kunstnagels behoren tot uiterlijke verzorging. Als de site er druk en rommelig uitziet trekt dit de klant niet aan om een product te kopen. De uiteindelijke concepten voor de webshop worden gepresenteerd bij de eindpresentatie. We werken met de kleuren wit, zwart en blauw. Hieronder ziet u wat sfeerbeelden om de uitstraling te laten zien.

11 Verdienmodel Hieronder vindt u verschillende dingen die wij gaan gebruiken om er voor te zorgen dat de webshop zorgt voor een goed inkomen. Affiliate marketing Affiliate marketing is een vorm van nternetmarketing waarbij verschillende bedrijven samenwerken om hun producten te adverteren. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om dit te doen, hieronder staan de meest gebruikte opties. - PPC (pay per click) PPC staat los van het aantal gegenereerde verkopen of leads, er wordt namelijk een vast bedrag vaak enkele centen uitgekeerd per klik op het promotiemateriaal (de banner- of tekstslink) van de adverteerder. De afkorting ecpc staat voor de effective cost per click. De ecpc wordt berekend aan de hand van de gemiddelde opbrengst of uitgave per geleverde of ontvangen bezoeker. - PPL (pay per lead) Een leadvergoeding wordt uitgekeerd wanneer een bezoeker via de affiliate contact openeemt met de adverteerder door bijvoorbeeld een formulier in te vullen. Vaak worden lead vergoedingen uitgekeerd bij de promotie van diensten die niet direct via internet verkocht worden. - PPS (Pay per sale) Hier wordt een vergoeding betaald zodra de bezoeker via de affiliate voor directe omzet zorgt. In de praktijk betekent dat meestal een verkoop (sale) van een product aan de bezoeker. De adverteerder kan als vergoeding een percentage van het verkoopbedrag uitkeren aan de affiliate. - Pay per view (PPV) Hierbij worde er een vergoeding uitgekeerd aan de affiliate door de adverteerder per keer dat de advertentie bekeken is. Wij kiezen voor PPC, omdat dit ons het meeste aanspreekt en we denken dat dit de meest effectieve manier is van affiliate marketing.

12 SEO SEO is de afkorting van search enigne optimization. SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gebruikt om een webpagina hoog te laten scoren in de zoekresultaten van een zoekmachine. Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachine adverteren. SEA Onder Search Engine Advertising wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachinegebruikers die op een van zijn advertenties klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder. Bij Search Engine Advertising kunnen drie doelstellingen worden onderscheiden. Ten eerste zo veel mogelijk vertoningen (bereik) genereren, ten tweede zo veel mogelijk clicks realiseren en tot slot zo veel mogelijk conversies realiseren. Een conversie kan bijvoorbeeld bestaan uit een informatieaanvraag, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft zijn eigen strategie. Google Adwords Na aanleiding van dit stappenplan kun je hoog scoren in de google zoekmachine. Stap 1 Wat je bij moet houden om hoog te scoren in google Waar kijken zoekmachines voornamelijk naar - De titel van de pagina - Meta-tags - De datum van de laatste wijziging - De naam het bestand - De domein naam - "alt" tags - De inhoud van de pagina - Andere pagina's op je site - De inhoud van de sites die naar je linken - De populariteit van de sites die naar je linken

13 Stap 2 Bedenk relevante zoektermen zodat mensen sneller op je website komen Met welke trefwoorden zoeken mensen? Het kan erg nuttig zijn om te kijken op welke sleutelwoorden wordt gezocht. - Sleutelwoorden - Bedenk relevante zoektermen. Verplaats je in de bezoeker van jouw website. Stap 3 Verwerk de belangrijkste trefwoorden in de domeinnaam Stap 4 Zorg voor nuttige inhoud en verwerk de termen of zoekzinnen Wanneer de tekst voor de website wordt geschreven is het belangrijk om de zoektermen of zoekzinnen in de tekst te gebruiken. Alle tekst draagt bij aan de vindbaarheid van de site. Tekst die vroeg in de pagina wordt geplaatst, wordt meer gewaardeerd door zoekmachiens dan overige tekst. Zorg er daarom voor dat de trefwoorden/zoekwoorden hoog in de pagina, zeker in de eerste alinea voorkomen. Gebruik de headings <h1> en <h2> De tekst die tussen de De <h1> en <h2>-tags staat wordt zwaarder gewaardeerd door zoekmachines. Het is verstandig om de pagina te beginnen met een <h1> tag. De <h2>-tag kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld titels of kopjes van alinea's. Plaats sleutelwoorden in: - URL - De titel - De omschrijving - Headers. Pas wel op dat je dit niet overmatig doet, anders verwijdert de zoekmachine de website uit het bestand. Wat ook goed werkt om meer bezoekers te krijgen is om de bezoeker iets aan te beiden wat te maken heeft met het product of dienst. Bijvoorbeeld gratis materiaal, handige links etc.

14 Stap 5 Zorg voor links op jouw site Wat weegt mee voor zoekmachines - Een anchor woord of zin waarnaar wordt verwezen. - De linktekst of anchortekst zelf. - Hoe belangrijk is de pagina waarnaar wordt doorverwezen Zorg voor links naar jouw site Als jouw eigen site goed is dan moet er gewerkt gaan worden aan de sites van anderen. De beste manier om hoog in google en andere zoekmachines te komen is om de buitenwereld te laten linken naar jouw website. De score bij Google hangt voor een belangrijk deel af van de links die naar de website verwijzen. Begin met het benaderen van websites die iets te maken hebben met jouw website en vraag of zij een link willen plaatsen naar jouw website. Biedt altijd ook een link terug aan. Stap 6 Zorg voor de juiste meta-tags MetaTags staan in de broncode van de site. Je kunt MetaTags tevoorschijn halen door op iedere willekeurige pagina die je ziet in de browser te klikken op 'bron' of 'source'. Metatags staan in het HEAD gedeelte van de pagina. Hieronder staan de gegevens die je kunt opnemen in de meta-tags. 1 Paginatitel 2 Trefwoorden 3 Omschrijving 4 Copyright 5 Auteur 6 Uitgever 7 8 Taal 9 Werkset 10 Distributie 11 Waardering 12 Vervalt 13 Robots

15 Stap 7 Bekijk regelmatig de zoekmachines en meldt als het nodig is opnieuw aan. Houd goed in de gaten hoe hoog jouw site staat. Wanneer de site verdwijnt, registreer dan de site opnieuw. Let wel op dat je dit niet te vaak doet. Sommige searchengines zien dit als spam en verwijderen dan juist de website. Uitbesteden Wanneer je dit allemaal veel te ingewikkeld vind kun je het natuurlijk ook uitbesteden. Het uitbesteden bij bureaus zoals `Pakweg` heeft meerdere voordelen. Zij kunnen regelmatig verifiëren en vastleggen dat de site gevonden wordt in welke zoekmachine en op welke positie. Daarnaast zorgen zij ervoor dat als de site niet meer gevonden wordt in de zoekmachine, deze opnieuw wordt aangemeld. Website onderhoud Met de content management systemen onderhoudt u zelf eenvoudig uw website. Dat geeft u de mogelijkheid op elk moment actuele informatie aan de bezoekers van uw website te geven.

Marktonderzoek: E-Sportive

Marktonderzoek: E-Sportive Marktonderzoek: E-Sportive Kiek Oudelaar Sasho Pramatarov MM2A 1 van 21 WEBSTYLES INHOUD BEDRIJFSOMSCHRIJVING 3 WET KOOP OP AFSTAND 4 BRANCHE VERKENNING 5 CONCURRENTEN 6 OVERZICHT VAN CONCURRENTEN 7 CONCLUSIE

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Wereld voor Toerisme en Recreatie EDUFOCUS. Home Contact Blog. Samen. Ontdek de mogelijkheden voor Toerisme en Recreatie.

Inkijkexemplaar. Online Wereld voor Toerisme en Recreatie EDUFOCUS. Home Contact Blog. Samen. Ontdek de mogelijkheden voor Toerisme en Recreatie. EDUFOCUS Home Contact Blog Online Wereld voor Toerisme en Recreatie Ontdek Ontdek de mogelijkheden voor Toerisme en Recreatie. Samen Werk samen en deel je ervaringen. Doe Ontdek aan de hand van opdrachten

Nadere informatie

MEER TRAFFIC MET ADWORDS ZICHTBAAR BETER

MEER TRAFFIC MET ADWORDS ZICHTBAAR BETER MEER TRAFFIC MET ADWORDS whitepaper 1. OVER DEZE WHITEPAPER Het aantal webshops stijgt explosief. De verwachte omzet uit online verkopen zal de komende jaren nog fors stijgen. De strijd om de online consument

Nadere informatie

I N T E R N E T M A R K E T I N G O N T M A S K E R D!!

I N T E R N E T M A R K E T I N G O N T M A S K E R D!! I N T E R N E T M A R K E T I N G O N T M A S K E R D!! Leer snel hoe u, uw bedrijf op de markt zet door het gebruik van internetmarketing Aangeboden door: Charelle.nl Beta versie 1.0 (27-04-2009) Voorwoord

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol.

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol. OVER A-SIDE MEDIA OPRICHTING A-side media is opgericht in 2001 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fullservice internetbureau. Wij profileren ons als allround mediabedrijf en staan bekend om

Nadere informatie

Affiliate Marketing. Verkoop maximaliseren door partners. Alex van Ginneken

Affiliate Marketing. Verkoop maximaliseren door partners. Alex van Ginneken Affiliate Marketing Verkoop maximaliseren door partners Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten van succesvolle

Nadere informatie

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Naam: Q. Jong A Tai Projectnaam: Q.Q.D (Quentin s Quality Design) Datum: 28 april 2015 Klas: MM2C INHOUDSOPGAVE 1. De ondernemer... 3 1.1 Persoonlijke gegevens:... 3 1.2 Persoonlijke

Nadere informatie

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE...

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE... Inhoud 1 ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE... 2 1.1 Wat is SEO?... 2 1.2 Registreer relevante domeinnamen.... 2 1.3 Kies de juiste titels.... 3 1.4 Gebruik metatags... 4 1.5 Geef elke pagina een betekenisvolle

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

SEARCH ENGINE ADVERTISING. Gemaakt door Theo Lentjes & Irma van den Akker

SEARCH ENGINE ADVERTISING. Gemaakt door Theo Lentjes & Irma van den Akker SEARCH ENGINE ADVERTISING Gemaakt door Theo Lentjes & Irma van den Akker Index 1. Inleiding Search Engine Marketing...3 2. Search Engine Advertising (SEA)...4 2.1 Google Inhoudsnetwerk... 7 3. Advertentievormen...8

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van Online Marketing Online Marketing voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Marketing MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe

Nadere informatie

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via YouTube

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via YouTube Stefan Rooyackers Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via YouTube 1 Copyright Eerste druk Augustus 2012 YouTube is eigendom van YouTube LLC Op geen enkele wijze is er sprake van sponsoring, partnerschap

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Welkom bij de Google zoekmachine optimalisatie handleiding voor WordPress! Met deze handleiding kunt u ervoor zorgen dat uw WordPress website goed gevonden wordt in de

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

De werking van zoekmachines

De werking van zoekmachines De werking van zoekmachines Waarom uw website niet altijd bovenaan zal staan - Jop Brocker - Voorwoord Dit ebook is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de werking van zoekmachines. Na

Nadere informatie

Welkom bij SEO Handleiding

Welkom bij SEO Handleiding Welkom bij SEOHandleiding.nl is uw bron voor tips en online tools voor zoekmachine optimalisatie. Wij hebben besloten om niet enkel onze diensten via de website te tonen. Wij willen onze artikelen ook

Nadere informatie

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HOE KUN JE HET BEST JE DAWANDA SHOP OPTIMALISEREN - SEO, SOCIAL MEDIA EN LINK BUILDING Martina Carucci Handleiding Search Engine Optimization DEEL I DAWANDA SEO GUIDE

Nadere informatie

De wereld van internet en websites voor leken

De wereld van internet en websites voor leken De wereld van internet en websites voor leken In dit document wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe de wereld van internet in elkaar zit en wat u moet weten om een eigen website te kunnen gebruiken.

Nadere informatie

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One NICK JENNEBOER 1 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Geschiedenis van het internet en websites.. 4 Het ontstaan van de eerste webwinkel. 4 Wat heb ik aan een Domein naam? 6 Bedrijfs E-mail... 6 Website & Hosting....

Nadere informatie

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN

<5 TIPS VOOR UW WEBSITE EN WEBSITE CONTENT> 1. MAAK EEN FLOWCHART 3. CONTENT SCHRIJVEN 1. MAAK EEN FLOWCHART Maak het uzelf makkelijk en zet uw website eerst op in een duidelijk en overzichtelijk schema. Een handleiding is altijd handig. 2. DOMEINNAAM.COM,.NL,.NU!!!!

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Inhoudsopgave. In dit whitepaper lees je over:

Inhoudsopgave. In dit whitepaper lees je over: 1 Inhoudsopgave In dit whitepaper lees je over: 1. Zoekmachine marketing: Definities 2. Hoe ziet de markt eruit en wat kan je verwachten 3. Waarom Zoekmachine Marketing? 4. Zoekmachine Marketing: Laat

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

SUCCESVOLLE ZOEKMACHINEMARKETING

SUCCESVOLLE ZOEKMACHINEMARKETING Inhoudsopgave Inhoudsopgave...1 Voorwoord...2 Inleiding...3 Wat Is Google?...5 Zoekmachinemarketing Strategie...11 Zoekmachine-adverteren (SEA / Google AdWords)...17 Zoekmachine-optimalisatie (SEO)...20

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie