Curieweg 8 E 2401 BZ Alphen a/d Rijn Tel: info@iq-leads. Com

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Curieweg 8 E 2401 BZ Alphen a/d Rijn Tel: +31 172 421 411 info@iq-leads. Com"

Transcriptie

1 Curieweg 8 E 2401 BZ Alphen a/d Rijn Tel: info@iq-leads. Com

2 1.

3 Introductie Zoekmachines zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Alles wat je zoekt (bedrijf, product of dienst), Google weet het wel te vinden. Je hoeft niet meer te bladeren in dikke boeken, nee, je typt een woord in en duizenden resultaten komen tevoorschijn. Jij als bedrijf moet hier op dit zoekgedrag inspelen en er alles aan doen dat je gevonden wordt. Een bedrijf hoeft geen bakken met geld meer uit te geven aan advertenties in kranten, tijdschriften of bushokjes. Elk bedrijf met een website heeft een grotere kans om gevonden te worden met Search Engine Optimization (SEO) en inbound marketing. Misschien begin je pas net met een SEO strategie of misschien ben je er juist al een tijdje mee bezig, maar dit e-book zal je helpen om alle aspecten van SEO beter te begrijpen. Wij delen onze kennis met jou!

4

5 Wat is On-Page SEO? In de afgelopen jaren is er veel veranderd wat betreft SEO. De twee belangrijkste begrippen voor de SEO van nu zijn: relevantie en autoriteit gebaseerd op de content van je website. Wanneer je de content van je website wilt optimaliseren dan moeten de content en keywords aansluiten op wat mensen online zoeken. De eerste regel voor on-page SEO is dat je moet bedenken waar jouw doelgroep naar op zoek is en ervoor zorgen dat deze keywords op je website staan. Op deze manier is de kans groter dat je doelgroep jou vindt via zoekmachines als Google. Met dat gezegd te hebben, on-page SEO bestaat in principe uit de volgende 2 dingen: 1. Kies de juiste zoekwoorden waar je pagina s over zullen gaan 2. Zorg dat het voor zoekmachines duidelijk is dat jouw pagina s over die keywords gaan.

6 Hoe On-Page Optimization vroeger ging De zoekmachinealgoritmes ranken websites en webpagina s op basis van diverse factoren. Simpelweg gezegd zal een webpagina tussen de zoekmachine resultaten staan wanneer de website een pagina heeft die de gezochte termen bevat. Maar naast jouw pagina zijn er duizenden andere pagina s die dezelfde woorden bevatten. Er zijn genoeg tools te vinden waarmee je kan meten wat de keyword dichtheid is van jouw pagina. Sommige tools zeggen dat die dichtheid zo hoog mogelijk moet zijn. Dit resulteerde in webpagina s met teksten die volgepropt werden met keywords, totaal niet interessant waren en zorgden voor negatieve gebruikservaringen.

7 De keywords werden overal, te pas en te onpas, geplaatst: In de URL In de pagina titel De meta beschrijving De pagina heading En overal door de tekst heen Deze tactieken focusten zodanig alleen op keywords, dat uiteindelijk alle belangrijke variaties in dat keyword verdwenen, waardoor een pagina juist slecht of helemaal niet rankt op de gerelateerde keywords.

8 De nieuwe manier van On-Page Optimalisatie Laten we wel meteen duidelijk zijn, keywords zijn nog steeds heel belangrijk! Maar in plaats van keywords overal te plaatsen, te pas en te onpas, moet je nadenken over wat het doel is van elke pagina en welke keywords daarbij aansluiten. En in plaats van één woord elke keer blijven herhalen, moet je gebruik maken van diverse woorden die gerelateerd zijn. Dit zorgt ervoor dat je website wordt gerankt op verschillende long tail keywords. Bijvoorbeeld: Link Links Manager Management Gebruik ook synoniemen: Webshop Webwinkel SEO Search Engine Optimization

9 De belangrijkste elementen van On-Page SEO MetaTags MetaTags zijn een code die zoekmachines gebruiken om je website te indexeren. MetaTags zijn te vinden in de opening en sluiting van da HTML-code. De meest populaire MetaTags zijn de title tag, meta description en de keyword tag. De MetaTags geven zoekmachines relevante informatie die de content van de pagina beschrijft. Dit helpt zoekmachines te bepalen of jouw website aansluit bij de ingevulde zoekopdracht.

10 Title Tags & Meta Descriptions Title tags en Meta descriptions zijn de twee belangrijkste tags voor zowel SEO als daadwerkelijk clicks naar je website te krijgen. Een Title tag is een HTML tag die een tekst bevat waarin de content van de webpagina wordt beschreven. Deze tag is de het eerste element dat wordt gecrawld (zoekmachines gebruiken een crawler om webpagina s te analyseren en indexeren), daarom is het belangrijk om hiermee een goede eerste indruk te geven. Dit kan je doen door de Title tag te optimaliseren met je keywords en merk. Zoekmachines laten maar 55 karakters van de titel zien, dus zorg dat je hieronder blijft en het slim inzet.

11 Meta descriptions Deze komen onder de titel te staan in zoekmachines waarin kort de inhoud van de gelinkte pagina wordt omschreven. Deze beschrijving wordt niet door zoekmachines gebruikt om je te ranken, maar deze wordt gebruikt door bezoekers om te bepalen in hoeverre de pagina aansluit bij hun zoekopdracht. Als je zelf zoekt lees je ook eerst even snel de tekst die eronder staat voordat je er op klikt toch? Zorg ervoor dat je keyword en belangrijkste call-to-action er in staan. Tip: Meta descriptions moeten tussen de 100 en 135 karakters lang zijn. Maak hier goed gebruik van. En echt niet langer, want dan wordt de tekst afgekapt!

12 Content On-page content is onmisbaar voor on-page SEO. De crawlers van zoekmachines moeten jouw pagina associëren met bepaalde keywords/zinnen. Zonder content hebben de crawlers geen idee waar jouw pagina over gaat. Wanneer je bezig bent met het maken van content, is het belangrijk om te onthouden dat die crawlers genoeg te lezen moeten hebben. Wanneer je bijvoorbeeld maar 100 woorden gebruikt, is dit te weinig voor de crawlers om te begrijpen waar het om gaat. Maar, zoals eerder gezegd, moet de tekst ook niet propvol zitten met keywords. Wanneer je dit wel doet, zullen zoekmachines dat afstraffen (lees hierover later meer). In plaats van on-page content te schrijven met als doel het herhalen van eenzelfde keyword, moet je schrijven over jouw product, dienst of opvattingen en zorg dat de keywords op natuurlijke wijze in de tekst passen. Wanneer dat niet het geval is, moet je een beetje spelen met de inhoud zodat dezelfde boodschap wordt overgebracht, maar dan geoptimaliseerd!

13 Local SEO In sommige gevallen is het slim om local SEO toe te passen. Dit is belangrijk wanneer je bedrijf producten of diensten levert aan een specifieke regio. Als je bijvoorbeeld een advocaat bent, dan wil je dat de inhoud van je content inspeelt op de plaatsen waar je werkt. Met het maken van content moet je lokale keywords erin verwerken zodat zoekmachines weten in welke gebieden je allemaal werkt.

14 Houd bij wat je voor SEO doet Houdt alles bij wat je voor SEO optimalisatie doet. Op deze manier weet je welke pagina s gemaakt, geüpdatet of geoptimaliseerd moeten worden rondom je keywords/zinnen.

15 De basis

16 De basis Vroeger focusten marketeers zich vooral op het strategisch plaatsen van keywords op hun website en het internet om zo hoger te komen in de resultatenpagina van verschillende zoekmachines. Maar SEO is de afgelopen jaren drastisch veranderd, met name Google kwam regelmatig met nieuwe updates (pinguïn, panda, hummingbird). Maar 25% van de moeite die je doet om goede keywords te kiezen, oftewel on-page SEO, heeft effect op je plaats in de resultatenlijsten. Helaas is de andere 75%, wat valt onder off-page SEO (wordt later nog besproken), moeilijk onder de knie te krijgen tenzij je de basis goed begrijpt!

17 Waarom zijn keywords wel van belang? Keywords en zinnen, oftewel zoekwoorden, zijn de termen die iemand intypt bij zoekmachines om te vinden wat ze zoeken. Mensen maken vaak gebruik van keywords, of ze nou op zoek zijn naar een specifiek product, of over een bepaald onderwerp meer te weten willen komen. Wel 93% van de Nederlandse internetgebruikers maakt elke maand gebruik van Google. In alle zoekmachines samen worden zo n 19,3 miljard zoekopdrachten per jaar worden opgegeven, en dat was in 2011(!) (Bron: edwords.nl). Nederlanders spenderen dus veel tijd aan het zoeken naar bepaalde keywords en zincombinaties in zoekmachines!

18 Kiezen van de juiste keywords Keywords zijn de basis van SEO. Het kiezen van de juiste keywords bepaalt of je SEO strategie en succes of een flop zal zijn. Begin met een lijstje van ongeveer 10 keywords die geassocieerd worden met jouw product of diensten. Vervolgens plaats je deze keywords in de Google Adwords Keyword Planner, die zal je helpen met het vinden van logische variaties op die keywords. Kijk naar zoekvolume en concurrentie om te bepalen welke woordkeuzes goed voor jou zijn. Maar houd niet op bij dat lijstje met 10 keywords, zoals ze dat vroeger deden. Nee, je begint met een klein lijstje, maar blijf constant die keywords analyseren en aanpassen wanneer je bedrijf groeit en ook verandert.

19 Houd het succes van je keywords bij Nu je bepaald hebt welke keywords je moet gebruiken in je marketing strategie, is het belangrijk dat je de resultaten bijhoudt. Je wilt wel zeker weten dat ze het succes hebben waar je op hoopt. Er zijn een aantal programma s waarmee je kunt bijhouden wat het effect van je keywords zijn. Deze geven aan met welke keywords je in de zoekmachine lijsten komt, wat de kosten per klik zijn en hoeveel bezoekers je op je website krijgt via die keywords.

20

21 Wat is Off-Page SEO? Marketeers hebben vroeger het onderscheid tussen off-page en on-page SEO gemaakt met de begrippen: On-page SEO = Keywords Off-Page SEO = Links Jarenlang hebben we off-page SEO gezien als het meer moeten inzetten van inbound links. Dit kon gedaan worden door het uitwisselen van links met andere bedrijven, betaalde links of andere trucjes voor link-building. Maar al deze trucjes werken niet meer, Google straft bedrijven die dit doen af. Omdat die trucjes niet meer werkten, kwamen marketeers met het idee van guest blogs. Dit zou dan wel moeten kunnen toch? Dat bedrijven voor elkaar relevante, industriegerelateerde content voor elkaar maken en daarin een aantal links plaatsen die terug naar je eigen site gaan.

22 Maar Google waarschuwde hiervoor omdat deze guestblogs steeds meer op spam begonnen te lijken. Dit was dus geen bruikbare tactiek meer voor off-page SEO. Al die trucjes werken dus niet meer, maar hoe krijg je dan die inbound links?

23 Het Nieuwe Off-Page SEO: Content met Kwaliteit Hoe pas je off-page SEO nou goed toe? Je moet content maken die andere mensen waardevol vinden en willen delen met hun bezoekers. Het lijkt misschien simpel, maar dat is wel hét geheim! Natural links to your site develop as part of the dynamic nature of the web when other sites find your content valuable and think it would be helpful for their visitors. (Bron: Google.com) Deze natuurlijke links die je krijgt door het creëren van waardevolle content, zijn compleet het tegenovergestelde van onnatuurlijke links, die specifiek geplaatst zijn om hoger in zoekmachines te ranken. Het komt er op neer dat de strategie die je moet gebruiken voor on-page SEO, het creëren van relevante, kwalitatieve content, ook moet helpen met je offpage SEO. Hiermee vang je twee vliegen in één klap! Je kan een hogere plek in de zoekmachineresultaten krijgen door natuurlijke inbound links te verdienen met goede content.

24 Mag ik nog wel gebruik maken van guest blogs? Guest blogging wordt tegenwoordig als een spammy manier beschouwd om inbound links te krijgen. Moeten we dan helemaal stoppen met guest blogging? Nee, want guest blogs kunnen nog steeds van waarde zijn voor het promoten van je bedrijf. Je moet alleen wel de juiste mensen kiezen om voor je te schrijven met de juiste intenties. Guest blogs mogen niet het doel hebben om links te generen, maar ze moeten het doel hebben om een discussie of interesse op te wekken. Het doel moet zijn om kennis, data of andere inzichten te bieden waar je publiek, en mogelijke klanten, waarde aan hechten.

25 Zorg ervoor dat je guestblogs op de juiste manier gebruikt en niet als spam. Hieronder een aantal tips daarvoor: 1.Schrijf alleen blogs voor, en accepteer alleen blogs van bedrijven die een goede reputatie hebben 2.Plaats alleen originele content: niet een blog posten die al ergens anders staat en stuur ook niet dezelfde blog naar verschillende andere bedrijven. Wel kan je oude blogs gebruiken om te herschrijven en updaten 3.Ga nu niet massaal iedereen mailen om te vragen of je mag gaan guest bloggen (we willen juist gaan minderen met spam)

26

27 Waarom links belangrijk zijn voor zoekmachines De zoekmachine algoritmes ranken webpagina s gebaseerd op verschillende factoren. Het eerste punt waar een webpagina aan moet voldoen om voor te komen in de zoekresultaten, is dat de ingetypte zoektermen op de pagina voorkomen. Maar, zoals eerder genoemd, zijn er duizenden websites die dezelfde keywords op hun pagina s gebruiken. Twee belangrijke factoren die zoekmachines gebruiken om te bepalen in welke volgorde al deze websites naar voren komen, zijn: 1. De hoeveelheid links die naar een pagina en website verwijzen 2. De kwaliteit van de links die naar een pagina en website verwijzen Hoe betrouwbaarder jouw pagina overkomt, hoe hoger hij zal ranken in de zoekmachine resultaten.

28 De waarde van een link Het hebben van een goede link brengt twee grote voordelen met zich mee: 1. Links zorgen dat de betrouwbaarheid en autoriteit van je webpagina stijgt voor zoekmachines. Dit zorgt er voor dat de betrouwbaarheid en autoriteit van de gehele website stijgt. 2. Links helpen zoekmachines met het koppelen van de relevantie van een webpagina met de zoekwoorden, op basis van de zoekwoorden die gebruikt zijn in de anchor tekst van een link. Een anchor tekst is de tekst waarop je kan klikken om vervolgens doorgestuurd te worden naar een andere webpagina. Als er bijvoorbeeld gelinkt wordt naar een pagina zou dat op meerdere manieren kunnen: Linda s Schoenenwinkel Of Koop laarzen, pumps en nog veel meer bij Linda s schoenenwinkel De tweede link zal hoger geplaatst worden in zoekmachines wanneer het woord laarzen of pumps ingevoerd wordt.

29 De verkeerde manier om links te bouwen Het oorspronkelijke doel achter het meten van de kwantiteit en kwaliteit van links die terug verwijzen naar andere webpagina s, was om zeker te stellen dat alleen de pagina s met betrouwbare en waardevolle content voor hun klanten hoog rankten dan minder betrouwbare/waardevolle webpagina s. Helaas gaf dit vooral ideeën voor het gebruiken van trucjes om makkelijker en sneller veel backlinks te maken en hoger in de lijst van zoekresultaten te scoren. Om beter te begrijpen wat de kracht van het bouwen van links is, kijken we even naar de achterbakse trucs die worden gebruikt om dit toe te passen en hoe zoekmachines hun algoritmes hebben aangepast om dit tegen te gaan.

30 1.Directories (adressenlijst) Het probleem van directories: Het doel van een goede directory is het categoriseren van het internet in verschillende categorieën/subcategorieën, en links naar goede website in die categorieën weergeven. Er zijn wel legitieme directory websites, maar het grootste deel van deze websites werden gemaakt met als doel links naar andere websites te plaatsen, zonder te kijken naar de kwaliteit van die links. Zo moet het dus niet. Hoe zoekmachines dit tegengaan: Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat zoekmachines (met name Google), het afgelopen jaar begonnen zijn met het verwijderen van gratis directory sites van hun indexering. Dit betekent dat de links die je hebt gekregen van die websites niet meer meetellen in het beoordelen van je linkkwaliteit of kwantiteit. Dit wijst er ook op dat het vertrouwen op directory sites om links te plaatsen een korte termijn strategie is, helemaal omdat Google actie onderneemt tegen alle directory websites, en websites die hier gebruik van hebben gemaakt om hoger in de zoekresultaten te ranken.

31 2.Betaalde Links Het probleem van betaalde links: Betaalde links zijn links die worden verzameld in ruil voor geld. Je kan ze van een netwerk halen met link kopers en verkopers, en een dergelijk netwerk bestaat meestal uit een verzameling van slechte websites die collectief naar een specifieke website linken om zo de plaats in zoekresultaten te verbeteren. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een programma waar een aantal websites naar elkaar toe linken. In plaats van betaalde links wil je liever dat er naar je website gelinkt wordt omdat die andere website oprecht waarde ziet in jouw website en dit aan de wereld wil laten weten! Hoe zoekmachines dit tegen gaan: Deze besproken trucs zijn alles wat zoekmachines niet willen en zij zullen er dan ook alles aan doen om dit tegen te gaan. Zoekmachines zijn in staat om websites er uit te pikken die links op deze manier bouwen door gekoppelde registraties op te sporen en het vinden van websites die specifieke linkpatronen hebben.

32 3.Artikel marketing Het probleem van artikel marketing: Het idee van artikel marketing is dat er één uniek artikel wordt geschreven, en vervolgens de woorden anders worden geplaatst om er zo meerdere versies van te maken. De herschreven artikelen worden vervolgens op andere websites geplaatst, die meestal van lage kwaliteit zijn, met geoptimaliseerde anchor teksten. Met deze tactiek werd voorkomen dat je afgestraft werd voor het hebben van dubbele teksten, waardoor de relevantie van je webpagina steeg. Hoe zoekmachines dit tegengaan: Tegenwoordig kunnen zoekmachines content van lage kwaliteit identificeren door de betrokkenheid van gebruikers en correlerende website elementen. Netwerken van sites waar je deze content kan plaatsen maken het nog makkelijker om dergelijke content te identificeren. Als marketeer moet er een alarmbelletje gaan rinkelen wanneer je op een website content kan plaatsen zonder gegevens over de website eigenaar.

33 De juiste manier om links te bouwen De moderne manier van het bouwen van links focust zich op het maken van kwalitatieve, originele content die van waarde is voor gebruikers en zorgt voor een betrokken publiek. Hoewel deze manier niet snel of makkelijk is, is het de beste manier om te voorkomen dat je ooit in de toekomst door nieuwe zoekmachine algoritmes geraakt wordt. Zoekmachines willen namelijk autoritaire en kwalitatieve websites hoog in de zoekresultaten tonen. Kwalitatieve en unieke content op een website waarmee je links creëert kan op meerdere manieren gemaakt worden, bijvoorbeeld: Bedrijfsblog: Schrijf aantrekkelijke content waar andere mensen naar toe willen linken Visuele content: Krachtige, unieke of grappige plaatjes zullen zorgen voor links naar jouw website. Dit geldt ook voor filmpjes! Product lancering: Bouw spanning op voordat je een product gaat lanceren, dit zet mensen aan het praten wat kan leiden tot links naar jouw website.

34 Je kan ook meer links krijgen door een betrokken groep te creëren. Hoe meer vaste bezoekers je website heeft, hoe gepassioneerder die fans zijn en hoe groter de kans dat pagina s gelezen, gedeeld en naar gelinkt worden. Vraag je bezoekers bijvoorbeeld om nieuwe ideeën door middel van een survey. Geef ze het idee dat hun mening gewaardeerd wordt en er ook daadwerkelijk wat mee wordt gedaan.

35

36 Hoe Social Media SEO Beïnvloedt Zoals eerder genoemd heeft SEO veel te maken met relevantie en autoriteit. Maar sinds kort zijn er een aantal dingen verandert. Je ziet steeds meer zoekmachines die beginnen met het implementeren van sociale elementen in hun zoekresultaten. Het is daarom ook van groot belang dat we inspelen op die sociale context en hoe marketeers hun strategieën kunnen aanpassen op deze nieuwe manier van zoeken. Dus laten we snel beginnen met de ins en outs van de zogenaamde social search en wat voor invloed dit heeft voor marketeers.

37 Wat is Social search? Social search is een term die zich nog aan het ontwikkelen is en omvat de manier waarop zoekmachines het sociale netwerk van gebruikers meenemen. Dit sociale netwerk is van invloed op hoe resultaten worden weergegeven na een zoekopdracht. In social search krijgt content die een sociale connectie met jou heeft, op welke manier dan ook, voorrang. Een sociale connectie is iemand met wie je een connectie hebt via Facebook, Twitter, LinkedIn, of andere grote sociale netwerken. Andere vormen van social search prioriteren content die door belangrijke social media beïnvloeders gedeeld wordt, zelfs de content van experts waar je geen directe connectie mee hebt.

38 Social search en inbound marketing Hoewel de manier van social search nog niet helemaal gedefinieerd is, is één ding wel duidelijk gemaakt door Google, Bing en Facebook, en dat is dat je SEO strategie en social media strategie volledig samen moeten hangen en niet los van elkaar te denken zijn. Hieronder volgen een paar tips hoe je dat kan doen: Stap 1: Integreer je social media tools met je SEO tools De beste manier om bovenaan te komen met social search is door het beheren van een volledig geïntegreerd marketing platform waarin social media en SEO in gelinkt zijn. Een platform als HubSpot is hier een mooi voorbeeld van. Een blogtool met ingebouwde social sharing buttons en praktische SEOaanbevelingen, biedt je een ideale combinatie. Maar ook als je niet beschikt over zo n techniek, kun je de volgende stappen nemen om te profiteren van de toenemende social search:

39 Ga na wat op dit moment je sterke punten zijn: Kijk naar welke pagina s het hoogste ranken en welke content het meest gedeeld is. Zit daar ook overlap in? Als je content ziet die hoog staat in de zoekresultaten en regelmatig gedeeld wordt, dan is het de moeite waard om die content verder te optimaliseren. Vernieuw je bedrijfsprofielen: Als ik in bijvoorbeeld Google zoek voor Inbound Marketing, dan gebeuren de volgende dingen; 1. Google geeft me traditionele zoekresultaten 2. Google laat me zien welke vrienden/connecties content hebben geschreven of gedeeld over inbound marketing 3. Google toont ook pagina s van mensen die het woord inbound marketing in hun profiel hebben staan of veel content hebben gedeeld met het woord inbound marketing erin. Het kan dus zeker geen kwaad om de belangrijkste keywords van jouw website en bedrijf te verwerken in je profiel. De combinatie van dat profiel en de kracht van jouw content en het aantal keer dat het gedeeld wordt zal bij elkaar worden opgeteld. Dit zorgt voor een hogere plek in de zoekresultaten! Maak je belangrijkste keywords Social: Maak een lijst van de keywords waarmee je hoog in de zoekresultaten wilt komen. Komen al deze keywords naar voren in je blogs en content die je deelt op social media? Focus op 1 of 2 van de belangrijkste keywords en vind een manier om content met deze keywords meer deelbaar te maken. Dit betekent dat je op zijn minst social sharing buttons moet hebben (van bijvoorbeeld facebook, twitter ). Daarnaast kan je experimenteren met het bemoedigen van delen door pay-by-tweet downloads of het gebruiken van makkelijk te delen links in je content.

40 Stap 2. Vind je social media beïnvloeders en moedig ze aan. De reden dat social zo goed aansluit op search is dat het zowel relevantie als autoriteit toevoegt. Mond-tot-mond reclame blijft de beste reclame, omdat consumenten veel meer vertrouwen op de aanbevelingen van hun vrienden en kennissen, dan op de aanbevelingen van reclame-uitingen. Aangezien steeds meer mensen online aanbevelingen geven, zal de invloed die zij hebben steeds groter worden. Dit zal dan ook veel zwaarder mee gaan tellen in je positie in zoekmachine resultaten en op sociale media. Daarom is het slim om nu alvast je bedrijf en fans van je bedrijf als extensie te zien van je inbound marketing. Vind je beïnvloeders: Neem de tijd om de mensen te leren kennen die regelmatig jouw content delen. Stel een lijst samen van connecties die meer dan 1000 volgers hebben en regelmatig betrokkenheid hebben getoond omtrent jouw content. Als je jouw social media beïnvloeders kent, zal dit helpen om je online bereik uit te breiden en ervoor zorgen dat je content sneller online wordt gevonden. Geef aandacht aan je beïnvloeders: Wanneer je erachter bent gekomen wie jou promoten, is het belangrijk om manieren te bedenken waarop je ze tevreden kunt houden en kunt aanmoedigen om zo door te gaan. Op het simpelste (en waarschijnlijk ook meest waardevolle) niveau is om ze te bedanken voor het promoten van jouw bedrijf. Als tweede stap kan je er ook over nadenken om ze uit te nodigen voor speciale bijeenkomsten waar ze alvast previews krijgen van wat er komen gaat.

41 Stap 3. Onthoud de gouden regel De basis van een goede SEO strategie is dat je met name het creëren van goede en waardevolle content. De rest volgt daarna. Maar zoals je nu wel door hebt is zoekmachineoptimalisatie drastisch veranderd in de afgelopen jaren. Waarschijnlijk was je nog niet bezig met social search. Maar als je al bezig bent met het schrijven van goede content, dan heb je al het halve werk gedaan en ben je voorbereid op de groeiende invloed van social media. Waardevolle content is van nature al makkelijker te vinden dan commercieel gerichte content. Daarnaast is de kans ook veel groter dat deze content gedeeld wordt. De relatie tussen search en social is in feite een gepaste uitbreiding op wat altijd zo is geweest: relevante en betrouwbare content is een drijfveer voor zowel je search als social media marketing.

42

43 De Mythe Iedereen wil graag vindbaar zijn op de eerste pagina van de zoekmachineresultaten, maar vergeet niet dat er veel meer komt kijken bij het optimaliseren van je plek in de zoekmachine resultaten. Een hogere positie leidt tot meer clicks en bezoek van geïnteresseerde zoekers. Dat verkeer is van onschatbare waarde omdat het een hoge relevantie heeft met bepaalde tijdigheid. Mensen zoeken namelijk op het moment wanneer ze geïnteresseerd zijn of klaar zijn om actie te ondernemen. Maar de laatste jaren heeft de constante focus op rankings er toe geleid dat de veranderingen in de wereld van zoekresultaten, en de waarde van doorklikratio s (CTR), compleet werden genegeerd.

44 Tegenwoordig komt er in de zoekresultaten niet gewoon een lijst tevoorschijn met 10 blauwe links op een bepaalde volgorde. Nu tonen ze resultaten samen met afbeeldingen, filmpjes, profielfoto s en alle andere meta data die zoekers helpen om de beste webpagina te kiezen. Voor de SEO strategie van tegenwoordig kun je niet alleen meer nadenken over je positie. Je moet kijken naar het geheel in hoe je gezien en weergegeven wordt. Zorg bijvoorbeeld dat er ook gelijk een filmpje weergegeven wordt, of de prijs en beschikbaarheid van je product. Er zijn zo veel gebruiksvriendelijke details die jouw webpagina een stuk aantrekkelijker maken en kunnen helpen meer clicks te genereren. Verdiep je hierin en je zal genoeg elementen vinden die je helpen om meer verkeer naar je website te leiden. Het is niet meer genoeg om bovenaan de zoekresultaten te staan, je moet je clicks ook echt verdienen!

45 Bedankt voor het lezen van ons e-book, nu ken de basis voor een succesvolle SEO strategie! je Check ook meteen of je content voldoet aan de SEO eisen van nu en download onze SEO content checklist gratis!

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK!

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK! 1 2 SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de technieken om hoger in de organische zoekresultaten van een zoekmachine te komen wanneer op bepaalde trefwoorden of keywords wordt gezocht.

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Aangenaam, David Brinks SEO-copywriter david@hardcopy.nl Voor wie ik werk Referenties uit jullie branche Agenda 1. Introductie

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

In de eerste stap maak je een nogal ruwe selectie van keywords die relevant zijn voor je business:

In de eerste stap maak je een nogal ruwe selectie van keywords die relevant zijn voor je business: 1 2 Bedankt voor het downloaden van dit ebook! Wij van One4Marketing hopen dat de informatie een waardevolle aanvulling is op je kennis over SEO. Als u nog weinig tot geen ervaring hebt met SEO, dan adviseer

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Zijn advocaten geschikte marketeers?

Zijn advocaten geschikte marketeers? Zijn advocaten geschikte marketeers? Het verkoopproces begint bij het begrijpen van het aankoopproces, ook in de advocatuur De wereld van de advocatuur is ten opzichte van vroeger sterk veranderd. Mensen

Nadere informatie

Content en marketing

Content en  marketing Content en E-mail marketing Agenda 1. Introductie - veranderingen binnen content 2. De waarheid over e-mail - Reflectie - Database - Contentkalender -Tips voor de perfecte mail 3. Content - Wat is SEO

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding?

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding? SEO Linkbuilding Wat is Linkbuilding? De experts zijn het er redelijk over eens: zoekmachine optimalisatie bestaat voor 50% uit het aanpassen van de titels op je site, het opzetten van een goede site structuur,

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

De basis Pagina 3. Back to the past. Pagina 9. Vandaag de dag Pagina 13. De toekomst Pagina 25

De basis Pagina 3. Back to the past. Pagina 9. Vandaag de dag Pagina 13. De toekomst Pagina 25 De basis Pagina 3 Back to the past Pagina 9 Vandaag de dag Pagina 13 De toekomst Pagina 25 2 De Basis Wat is SEO? De basis! Online marketing is een breed begrip en een veel omvattende term. Binnen IQ Leads

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE

LOKALE SEO EXPERTS. om jouw PRACHTIGE Ontmoet onze SUPERSLIMME LOKALE SEO EXPERTS om jouw PRACHTIGE WEBSITE te BOOSTEN JOUW LOKALE SEO EXPERTS Wij zijn er om SEO transparant, simpel en benaderbaar te maken voor al onze klanten. Wij zijn niet

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Contentmarketing voor juristen: bouwen aan je autoriteit en klantenbestand

Contentmarketing voor juristen: bouwen aan je autoriteit en klantenbestand Contentmarketing voor juristen: bouwen aan je autoriteit en klantenbestand Steeds meer mensen zoeken hun informatie via het internet op en ook in de juridische wereld is het belang van online doorgedrongen.

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging!

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! 0172-421 411 Als enigste site krijgt Google Plus extra

Nadere informatie

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be 1 SEO Rapport www.mrcreezy.be Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be Geschreven door Unicmedia 2 SEO Rapport www.mrcreezy.be Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Huidige ranking & indexatie (Google)

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN INHOUD 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. Dit is een een uitgave van: BlackBoxPublishers In opdracht van: Fitbrand 08. Auteurs: Nick Boer, Peter van der Steege Copyright 2019: BlackBoxPublishers

Nadere informatie

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Speaking Publishing Consulting Training European Search Personality 2015 www.stateofdigital.com - www.basvandenbeld.com -

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Tips

Zoekmachine Optimalisatie Tips Zoekmachine Optimalisatie Tips 21 Zoekmachine Optimalisatie Tips die je kunt toepassen om je website beter te laten ranken in zoekmachines. Geschreven door: Martijn Smidtman Copyright: Smidtman Internet

Nadere informatie

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HOE KUN JE HET BEST JE DAWANDA SHOP OPTIMALISEREN - SEO, SOCIAL MEDIA EN LINK BUILDING Martina Carucci Handleiding Search Engine Optimization DEEL I DAWANDA SEO GUIDE

Nadere informatie

Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing

Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing INHOUD Voorwoord Pagina 3 Introductie Pagina 4 SEO Mythes Pagina 5 Conclusie Pagina 22 Het Team Pagina 23 VOORWOORD In het afgelopen decennium van SEO hebben we een opmerkelijke verandering waargenomen

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols

SEO SCAN. evolveconsulting.nl. Uitgevoerd door: Content Stream. SEO specialist: Erik Pols SEO SCAN evolveconsulting.nl Uitgevoerd door: Content Stream SEO specialist: Erik Pols Datum: 14/9/2015 Inleiding Voor u ligt de gepersonaliseerde SEO scan van uw website. Dit rapport is ingedeeld in drie

Nadere informatie

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman TURBO SEO Op weg naar #1 in Google SEO methode door Erwin Sigterman Hoi SEO helden, Allereerst, bedankt voor de aanschaf van TURBO SEO. Dit document zal je verder kunnen helpen om gevonden te kunnen worden

Nadere informatie

Sterk groeiende bedrijven en startups vertrouwen op onze expertise en middelen voor hun meest innovatieve projecten.

Sterk groeiende bedrijven en startups vertrouwen op onze expertise en middelen voor hun meest innovatieve projecten. Scopeweb is een team van ervaren ontwikkelaars en ontwerpers, met allerlei technologische achtergronden. Samen werken wij dagelijks aan de toekomst van het internet. Sterk groeiende bedrijven en startups

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Workshop 29 november Hoe kom ik hoog in Google?

Workshop 29 november Hoe kom ik hoog in Google? Workshop 29 november 2016 Hoe kom ik hoog in Google? WEBTON, WAT DOEN WIJ? Core Business: Webton ontwerpt, bouwt en beheert websites voor het midden- en kleinbedrijf Onderscheidend vermogen: Het leveren

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

CHECKLIST. Zoals je ziet, hebben de pagina s die bovenaan staan het keyword vooraan in de title tag geplaatst.

CHECKLIST. Zoals je ziet, hebben de pagina s die bovenaan staan het keyword vooraan in de title tag geplaatst. ON-PAGE SEO CHECKLIST 1 ZET JE KEYWORD VOORAAN IN DE TITLE TAGS Zoals je ziet, hebben de pagina s die bovenaan staan het keyword vooraan in de title tag geplaatst. Voorbeeld: stel dat je een title tag

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

SEO advies Foon4u DOOR JEROEN FENNEMA

SEO advies Foon4u DOOR JEROEN FENNEMA 2017 SEO advies Foon4u DOOR JEROEN FENNEMA 1. Inleiding 2. SEO 3. Doelgroep 4. Keywords 5. Samenvatting advies 1. Inleiding Dit advies is bedoelt voor de zoekmachine optimalisatie van Foon4u. Op Foon4u

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Beter gevonden worden in Google Over Embrosa Copyright 3 12 13 2 Beter gevonden worden in Google Begrijpen hoe zoekmachines zoals Google werken Je bent op zoek naar een kapper. Zoek je

Nadere informatie

Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips!

Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips! Ga je een SEO-tekst schrijven? Lees deze 9 tips! Leestijd: 3,5 minuut Het schrijven van goede SEO-teksten is één van de randvoorwaarden voor een optimale zichtbaarheid in Google. Dat weet inmiddels vrijwel

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Stap verder met SEO Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Pagina overzicht Websites vechten om een plekje bij de eerste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om een website op zo n felbegeerde

Nadere informatie

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren On Page optimalisatie Gids Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren Zolang Google de belangrijkste zoekmachine is, zullen we ons voor een belangrijk deel moeten houden aan de spelregels

Nadere informatie

SEO voor beginners. De ultieme beginnersgids

SEO voor beginners. De ultieme beginnersgids SEO voor beginners De ultieme beginnersgids Inhoud Inleiding... 4 Het kiezen van de juiste zoekwoorden... 5 Relevante zoekwoorden... 5 Begin bij je klanten... 5 Zoekwoordtools... 6 Keywordtool.io... 6

Nadere informatie

SEO: Waarom SEO op uw agenda moet staan + Betere vindbaarheid in 10 stappen. Ratho Inspiratiemiddag 2015. 2015 - Linda Balk / Purple Curve 1

SEO: Waarom SEO op uw agenda moet staan + Betere vindbaarheid in 10 stappen. Ratho Inspiratiemiddag 2015. 2015 - Linda Balk / Purple Curve 1 SEO: Waarom SEO op uw agenda moet staan + Betere vindbaarheid in 10 stappen Ratho Inspiratiemiddag 2015 2015 - Linda Balk / Purple Curve 1 Op de agenda vandaag: 1. Kennismaking 2. Wat is SEO? 3. Het belang

Nadere informatie

SEO voor lokale bedrijven

SEO voor lokale bedrijven SEO voor lokale bedrijven!! FirstFocus helps organizations from A-Z with attaining results with their website/shop. 12 specialisten verdeeld over 2 teams: web development en internet marketing Agenda

Nadere informatie

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing

Starterscafé Rabobank Peelland Zuid. Presentatie Zoekmachine marketing Starterscafé Rabobank Peelland Zuid Presentatie Zoekmachine marketing Programma: 1. Introductie 2. Vindbaarheid en Zoekmachine marketing 3.Zoekmachine optimalisatie 4. Zoekmachine adverteren 5. Vragen

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle Schrijven voor SEO Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website SEO Zwolle Even voorstellen Conversie Doel van je website? Wat weten jullie over SEO? Waarom SEO? Content marketing

Nadere informatie