Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing"

Transcriptie

1

2 INHOUD Voorwoord Pagina 3 Introductie Pagina 4 SEO Mythes Pagina 5 Conclusie Pagina 22 Het Team Pagina 23

3 VOORWOORD In het afgelopen decennium van SEO hebben we een opmerkelijke verandering waargenomen in het zoekgedrag van internetgebruikers, in de manier waarop zoekmachines werken en in de wijze waarop marketeers zich toelegden op het bedenken van trucjes om hoog te scoren in zoekmachines. Al deze veranderingen zorgden ervoor dat er een hoop verwarring is ontstaan over de term SEO. Wat werkt nu wel en wat werkt niet meer? In dit ebook krijg je de antwoorden op al de belangrijkste vragen en ontkrachten we 17 belangrijkste SEO mythes anno Veel leesplezier en succes met je komende SEO inspanningen! Het team

4 INTRODUCTIE Dat SEO de laatste jaren is veranderd, is nog zacht uitgedrukt. Kijk maar eens hoe de Google Panda en Penguin updates de wereld van SEO hebben veranderd. Marketeers en SEO specialisten stopten massaal met linkbuilden en obsessief keyword gebruik en richtten zich meer en meer op de kwaliteit van de content. Maar wil dat zeggen dat SEO tegenwoordig alleen een kwestie is van hoogwaardige, SEO vriendelijke content produceren? Verre van dat. SEO is de laatste jaren zoveel veranderd dat marketeers niet meer weten wat verouderd is, wat belangrijk is, wat er werkelijk speelt of wat simpelweg verspilde moeite is. Dit ebook wijst je op de 17 meest voorkomende SEO mythes zodat je in 2014 geen enkel moment meer hoeft te verspillen aan zaken die er niet meer toe doen. > Let s get started.

5 Mythe #1 Ik moet mijn website aanmelden bij Google Het idee dat je je website moet aanmelden bij Google om gevonden te worden is onzin. Je hoeft Google niet te vragen om je te indexeren. Hoewel vaak wordt gedacht dat je een nieuwe website moet aanmelden via Google om gevonden te worden, kan Google deze prima zelf vinden. Daarbij komt dat het aanmelden van je website geen garantie is om goed gevonden te worden. Robots van Google zullen je website altijd tegen komen, dus je hoeft Google niet wakker te schudden door het ze actief te vertellen.

6 Mythe #2 SEO draait allemaal om hoge posities Hoewel er een sterke relatie is tussen de plaatsing binnen zoekresultaten en clicktrough rates (doorklik ratio), is een hoge positie niet meer zo belangrijk als het was. Uit onderzoek is gebleken dat internetgebruikers over het algemeen kiezen voor de top 3 zoekresultaten. Echter is gebleken dat pagina's die lager scoren, zorgen voor net zulke goede clicktrough rates! En nu er zoekresultaten worden weergegeven met auteur-tags en voorbeeldfragmenten zijn de clicktrough rates van deze pagina's een stuk hoger dan de top 3 zoekresultaten. Nog voor deze wijzigingen was een hoge positie ook geen garantie voor succes. In theorie kun je namelijk een hoge positie hebben die veel bezoekers naar je website brengt, maar doe je vervolgens niets met al deze bezoekers, is het werkelijke resultaat eigenlijk nog te verwaarlozen.

7 Mythe #3 SEO kan ik de IT er wel laten doen Veel bedrijven denken nog steeds dat SEO iets technisch is, en dat daarom de IT'er het wel kan oppakken. Hoewel in SEO een technisch aspect schuilt, is het veel meer dan wat techniek. Dus denk er nog eens goed over na voordat je een heel project overhandigt aan je IT'er of webdesigner. Natuurlijk kan een IT'er helpen met het plaatsen van content in je website, maar het is verre van ideaal om alle SEO taken uit handen te geven en maar te hopen op het beste. Veel IT'ers denken op een technisch niveau: werkt de scroll, werkt de sitemap, etcetera. Diezelfde IT er houdt zich vervolgens bezig met het installeren van printers en telefoontoestellen. In datzelfde licht: NEE, je SEO strategie is te belangrijk om bij een tijdelijke stagiair neer te leggen! Voorkom de valkuilen die al zoveel bedrijven hebben ervaren... Neem dit serieus. Beide is GEEN MARKETING. Die veelzijdigheid is goed... maar is dat het type veelzijdigheid dat je nodig hebt om een volledige SEO-strategie op te zetten?

8 Mythe #4 Meer links verkrijgen is beter dan content Dit is een vraag die we vaak voorbij zien komen. "Waarin zou ik moeten investeren; linkbuilding of content"? Links zijn een onderdeel van je website. Maar als je het budget hebt om te investeren in je website, huur dan zonder twijfel iemand in die content voor je gaat maken. Heel vaak komt het voor dat bedrijven iemand inhuren voor linkbuilding. De focus van die partij ligt dan vaak op het verkrijgen van veel links, in plaats van kwalitatieve links. Linkbuilding gaat al lang niet meer om cijfers (kwantiteit)! Investeren in content biedt het grote voordeel dat het in meerdere vormen toepasbaar is en daarmee meerdere doelen kan dienen. - Website pagina s - Blogartikelelen - Conversie content - Gastauteurschap Het is belangrijker te zorgen voor een hoge kwaliteit relevante links van verschillende bronnen die weer linken naar relevante pagina's op je website. Daarnaast biedt content, in al haar vormen, ook volop potentie voor het verkrijgen van links. Twee vliegen in één klap.

9 Mythe #5 Zonder meta description scoren pagina s niet Meta descriptions zijn stukjes tekst die uitleggen waar de content van een betreffende website pagina over gaat. Je ziet ze verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines als preview van de pagina. Je zou dus denken dat Google waarde hecht aan meta descriptions... toch? Goede, relevante meta descriptions kunnen HET verschil maken tussen de bezoeker die op jouw pagina klikt, OF het bij de concurrent gaat zoeken. Al in 2009 (!) heeft Google bekend gemaakt dat meta descriptions geen invloed hebben op zoekresultaten. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet belangrijk zijn voor SEO! Ze geven je namelijk de mogelijkheid om jezelf in het kort te onderscheiden van de concurrent in de zoekresultaten en iemand te overtuigen om je pagina te bezoeken. Meta descriptions zijn dus met name belangrijk voor de menselijke kant, niet voor de technische kant van SEO.

10 Mythe #6 Social Media en SEO zijn niet verbonden De link tussen SEO en social media wordt ook wel 'social search' genoemd. Het is anno 2014 bijna onmogelijk om SEO en Social Media NIET met elkaar verbonden te zien. Met social search krijgt content voorrang als deze op een (positieve) manier is verbonden met social media. Dit kan zijn door middel van Facebook of Twitter relaties, OF content die gewaardeerd wordt door social media beïnvloeders. In de basis bekijkt Google het zo; Wordt content volop gedeeld via Social Media, dan heeft die content een bepaalde waarde. Het is dus belangrijk om je social media als deel van je SEO strategie te bekijken. Dit wil niet zeggen dat Social Media voor elke organisatie een must is. Het betekent wel dat Social Media meer kan zijn dat meegaan met de hype, maar een serieuze rol kan spelen in je zoekmachine optimalisatie strategie.

11 Mythe #7 On-Page SEO is voldoende om te scoren Het plaatsen van zoekwoorden op je pagina is geen wondermiddel. Zelfs al heb je je on-page SEO nog zo goed ingericht, dit is maar een onderdeel van het hele SEO spel. Je SEO inspanningen moeten zich richten op on-page optimalisatie, off-page optimalisatie, gebruikerservaring, content en conversies. Dus wees bereid om meer dan alleen on-page SEO te doen! Je hebt waarschijnlijk inmiddels wel vastgesteld dat het SEO spel de afgelopen jaren flink is veranderd. De vraag is of jij mee verandert...

12 Mythe #8 Al je keywords moeten hetzelfde zijn Keywords hoeven niet letterlijk worden herhaald in een stuk van je content. In de kop van je content wil je gebruik maken van een keyword (of keywords) op een wijze dat dit het meest zinvol is voor je publiek. Het doel van een kop is om in 4-9 woorden een duidelijke uitleg te geven over de inhoud van je content. Relevant, duidelijk en liefst prikkelend. DID SOMEONE SAY.. KEYWORD OVERKILL? Niets is irritanter dan de overkill van een keyword. Niet alleen voor je koppen maar voor alle content op een pagina. Het doel van content moet zijn de lezer te informeren, NIET alleen om zoekmachines te informeren. De nieuwe Google Hummingbird update richt zich onder andere op dit soort onnatuurlijk ontwikkelde content. Bied met je content menselijke waarde op een natuurlijke manier. Dit geeft betere resultaten dan met keywords doorspekte, onnatuurlijke zoekmachine tekst.

13 Mythe #9 Er is een ideale keyword dichtheid voor SEO De waarheid is: Er geen ideale keyword dichtheid en die is er nooit geweest. Deze mythe is net onkruid, het blijft terugkomen. Dit element is, samenhangend met mythe 8, gebaseerd op het panisch gebruiken van keywords in je content. Dat gezegd hebbende is het belangrijk tenminste een keyword in je paginatitel te gebruiken. Hoe moet iemand anders weten waar de content over gaat? Daarnaast moet je een keyword (of varianten) gebruiken in de kop van een pagina, het liefst in de URL en in je content. Nogmaals, het doel is om je content te schrijven zodat het voldoet aan de verwachting van een bezoeker. Spam deze bezoeker dus niet helemaal vol met overgeoptimaliseerde content. Als je content schrijft voor je doelgroep, zou dit bijna automatisch in je keyword strategie moeten passen. Je richt je immers op datgene dat mensen willen weten, toch?

14 Mythe #10 De H1 is het belangrijkste onderdeel On-Page Je moet een website zien als een pagina die in verschillende blokken is opgebouwd. In wat voor opmaak je kop is gemaakt, heeft weinig tot geen invloed op je overall SEO. De opmaak van je kop (of dat nu een H1, H2, H3 etc.) is vooral bedoeld voor styling doeleinden. H1 is een technische benaming die de designer van je website heeft gegeven aan een bepaald lettertype en grootte. Dit speelde een belangrijke rol voor je SEO, maar hiervan werd teveel misbruik gemaakt, met als gevolg dat Google er nauwelijks meer waarde aan hecht. Dus het maakt voor SEO niet veel uit of je H1, H2 of H3 headers gebruikt. Het belangrijkste is dat bezoekers op je website zo snel mogelijk weten waar je content over gaat. Dus plaats je zoekwoorden het liefst zo hoog mogelijk in je content met een duidelijke kop. En opnieuw: Houd het natuurlijk.

15 Mythe #11 Mijn homepage moet veel content bevatten Ben je wel eens gestruikeld over een website die haast uitpuilde van de content? Of juist een website waar helemaal geen informatie op de homepage te vinden was? De homepage van je website moet je zien als deur naar je business. Maak het visueel en duidelijk! Dit is je kans om een eerste indruk achter te laten en te vertellen waar jij voor staat. WAT wil je dat mensen oppikken van het eerste dat ze van je zien? GUIDE ME, PLEASE! De meeste marketeers hebben de neiging om meer content te gebruiken dan nodig is/prettig voelt voor bezoekers. Je homepage moet voldoende content hebben om duidelijk te maken wie je bent, wat je doet, waar je gevestigd bent, waar je voor staat en wat bezoekers vanaf dit punt moeten doen.

16 Mythe #12 Hoe meer pagina s ik heb, hoe beter Logisch. Je zou denken dat hoe uitgebreider je website is, hoe beter je scoort. Google indexeert immers pagina s, dus hoe meer hoe beter. Maar dit is simpelweg niet waar. Ten eerste, niet alles wat je plaatst wordt geïndexeerd. Ten tweede, ook al worden pagina s geïndexeerd, het kan zijn dat ze na een tijd niet meer zichtbaar zijn voor zoekmachines. Ten derde, dat je geïndexeerde pagina s hebt, wil niet zeggen dat ze (een hoge kwaliteit) bezoekers aantrekken of leads genereren. Kwaliteit boven kwantiteit... Altijd! Jammer genoeg zijn er genoeg organisaties die ernaar streven een hoop pagina's te creëren, ook als dat betekent dat de contentkwaliteit laag is. Natuurlijk, het is lastig om beide goed te doen. Je doel moet echter altijd zijn om content te publiceren die het meest relevant en waardevol is voor jouw doelgroep.

17 Mythe #13 Voor lokale SEO is mijn woonplaats genoeg Oké, dit is een soort van halve mythe. Natuurlijk moet je je woonplaats vermelden als je een lokaal georiënteerd bedrijf bent. Zoekmachines weten namelijk precies waar bezoekers zich bevinden en doen hun best zo goed mogelijke resultaten te geven die een lokale match bieden. Maar lokale SEO gaat verder. Zo zijn koppen, links en recensies een belangrijk onderdeel van lokale SEO. Dat omvat dus meer dan alleen het expliciet melden van je locatie. Daarnaast speelt social media een belangrijke rol voor lokale SEO, net als voor algemene SEO inspanningen.

18 Mythe #14 Microsites en extra domeinen helpen mijn SEO De kans dat dit je helpt je SEO te verbeteren is erg klein. Dit kun je zien als een stemming waarbij dezelfde persoon duizend keer op zichzelf stemt; het blijft één stem. Zoekmachines zijn slim genoeg om te zien waar je domein geregistreerd staat en hebben dus snel de link gelegd naar het primaire domein. (Als je nu denkt, "Nou dan host ik mijn websites toch bij verschillende partijen", dan denk je overduidelijk als een spammer. Niet doen!) Wat je beter kunt doen is alle tijd die je kwijt bent aan het opzetten van domeinen steken in content en werkzaamheden voor je primaire domein/website.

19 Mythe #15 Het geeft niet als slechte sites naar me linken Als je eerlijk bent, geloof je deze mythe zelf ook niet. Natuurlijk wéét Google het als slechte sites naar je linken en dat kan nooit iets positiefs zijn. Google weet het. Net zoals Sinterklaas weet of je lief bent geweest dit jaar. Het punt is, Google weet bijna alles. Probeer dus geen trucjes uit te halen want je wordt genadeloos afgestraft. De eisen van Google zijn niet buitensporig, maar gericht op hun doelstelling om goede resultaten te bieden als antwoord op een zoekvraag. Bied dat antwoord en je wordt beloond.

20 Mythe #16 SEO heeft niets te maken met gebruiksvriendelijkheid SEO heeft zich ontwikkeld van simpelweg gevonden worden tot het verbeteren van de 'zoekervaring' van gebruikers. SEO is zoveel meer dan optimaliseren voor zoekmachines. In alles wat je plaatst staat de bezoeker voorop zodat ze ook echt op je website komen, en daar blijven. Om ervoor te zorgen dat bezoekers op je website blijven moet je persoonlijke en relevante content aanbieden. Je moet er ook voor zorgen dat je website makkelijk toegankelijk is voor zowel robots als mensen. Zorg dus voor gebruiksvriendelijkheid. Ook een belangrijke: Laat bezoekers niet zoeken naar wat ze nodig hebben. Wijs ze de weg met duidelijke Calls-To-Action en je zult zien dat je meer leads genereert. Search Experience Optimization is waar SEO werkelijk voor zou moeten staan.

21 Mythe #17 SEO en Inbound Marketing gaan niet samen Het tegenovergestelde is waar, Inbound Marketing en SEO zijn onvermijdelijk aan elkaar verbonden! Als je Inbound Marketing ziet als een reuzenrad, dan moet je SEO zien als één van de spaken die het rad omhoog houdt. Dit omvat een breed scala aan werkzaamheden zoals content creatie, conversie optimalisatie en het inzetten van verschillende social media kanalen. SEO is een van deze werkzaamheden en richt zich op het verbeteren van de vindbaarheid van een bedrijf in zoekmachines. SEO draagt enorm bij aan Inbound Marketing. Als we denken aan de 4 stadia van Inbound Marketing: bezoekers aantrekken, converteren, sluiten en binden, dan is SEO vooral relevant in de eerste fase. Het aantrekken van de juiste mensen naar je website. Inbound Marketing is een methode om efficiënt, online de juiste bezoekers, leads en klanten aan te trekken.

22 CONCLUSIE Nu je weet wat de SEO mythes anno 2014 zijn, weet je ook meteen wat je (mogelijk) niet goed doet. Of nog erger, wat je aan het doen bent dat je vindbaarheid negatief beïnvloedt. Door het begrijpen van deze mythes kan je effectiever en efficiënter omgaan met het verbeteren van je inspanning op vindbaarheidsvlak. Als er iets is dat je kunt leren van dit ebook is het wel dat: 1. Je SEO gericht moet zijn op de ervaring van bezoekers. 2. Dat content hét element is van succesvolle Online Marketing. 3. Jij ZELF in de hand hebt hoe je organisatie online presteert. Deze ervaring start op het moment dat zij een zoekopdracht invoeren in Google. Als ze vervolgens op je website komen, is het zaak te zorgen voor relevante en kwalitatieve content, een gerichte, eenvoudige navigatie en natuurlijk volop mogelijkheden tot conversie.

23 HET TEAM Het team vindt zoekmachines leuk. Sterker nog... ze vinden bijna alles aan online marketing leuk. Het Supair Marketing Team Ons team bestaat uit vindbaarheid-vedettes, contentkoninginnen, website-wijsneuzen, conversie-krakers, social media-superstars en HubSpot-helden. Eén ding hebben ze gemeen: De passie voor Online Marketing. Zonder omhaal, zonder fratsen. Supair Marketing. Hou het luchtig.

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE. Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013

TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE. Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013 TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013 SEO - Ruudhanou.com 2013 p.1 INHOUDSOPGAVE Waarom zoekmachineoptimalisatie?

Nadere informatie

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 2 Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

#12onlinetools. voor ambitieuze ondernemers. Sophie Fischer. www.sponiza.nl

#12onlinetools. voor ambitieuze ondernemers. Sophie Fischer. www.sponiza.nl #12onlinetools voor ambitieuze ondernemers Sophie Fischer www.sponiza.nl 1 2 Voor Fred, Claudia en Joost Inhoudsopgave Voorwoord 5 Inleiding 8 Fase 1 Tools voor zichtbaarheid en interactie 13 1 De website

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken?

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? WHITEPAPER Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? Auteur: Elsie Hijstek Coördinator Kwaliteit & Informatiebeveiliging Copyright 2013, Zig Websoftware B.V. Samenvatting Het is juli, 30 C het zwembad

Nadere informatie

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet Eerste hulp bij online ondernemen Geld verdienen door en met internet 4 Eerste hulp bij online ondernemen 5 Voorwoord Beste ondernemer, Met trots presenteer ik u hierbij het boekje Eerste Hulp bij Online

Nadere informatie

tips om een top manager te worden

tips om een top manager te worden 5 Gratis tips om een top manager te worden ebook voor managers die meer impact en betere resultaten willen. 2013 Frederike Mewe, psycholoog NIP 2 Welkom! Je bent jonge manager. Hiermee bedoel ik niet dat

Nadere informatie

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Voorwoord 2 Hans Biesheuvel Voorzitter MKB-Nederland Beste ondernemer, Met trots presenteer

Nadere informatie

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET *Een white paper is een rapport, gids of document dat door een bedrijf of autoriteit geschreven wordt om problemen aan te kaarten en hiervoor concrete

Nadere informatie

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Meer rendement uit uw e-mail marketing... 2 H1 Randvoorwaarden... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Return on Investment (ROI)...

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Zelf mijn online marketing verbeteren Hét e-book voor de serieuze ondernemer die geen tijd heeft voor een lang verhaal

Zelf mijn online marketing verbeteren Hét e-book voor de serieuze ondernemer die geen tijd heeft voor een lang verhaal Zelf mijn online marketing verbeteren Hét e-book voor de serieuze ondernemer die geen tijd heeft voor een lang verhaal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Zijn mijn marketinginstrumenten in

Nadere informatie

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN www.re-freshed.nl facebook.com/refreshednl twitter.com/ Handig ebook vol tips, trucs en concrete stappen om zelf je website te verbeteren! Inleiding Je website.

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Naam: Q. Jong A Tai Projectnaam: Q.Q.D (Quentin s Quality Design) Datum: 28 april 2015 Klas: MM2C INHOUDSOPGAVE 1. De ondernemer... 3 1.1 Persoonlijke gegevens:... 3 1.2 Persoonlijke

Nadere informatie

Motivatie om te leren. Introductie. Monique Boekaerts. Eductional Practices Series 10 vertaald uit het Engels door Cordys Onderwijstrajecten

Motivatie om te leren. Introductie. Monique Boekaerts. Eductional Practices Series 10 vertaald uit het Engels door Cordys Onderwijstrajecten Monique Boekaerts Motivatie om te leren Eductional Practices Series 10 vertaald uit het Engels door Cordys Onderwijstrajecten Introductie In de afgelopen veertig jaar is er veel onderzoek gedaan naar de

Nadere informatie

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen Hoe ik ben begonnen Het verhaal van een ontslagen student die fulltime internet ondernemer is geworden. Kees van Dijk Laatste update: Oktober 2012 Kees van Dijk www.webwinkelsucces.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2!

Nadere informatie

1 Hoe je goed gevonden wordt

1 Hoe je goed gevonden wordt 1 Hoe je goed gevonden wordt Hoe komt het dat sommige mensen vaker worden gevraagd dan anderen? En is het zo dat de mensen die vaker gevraagd worden altijd beter zijn dan de mensen die niet voor nieuwe

Nadere informatie

VERBETER UW E-MAIL AFLEVERING

VERBETER UW E-MAIL AFLEVERING VERBETER UW E-MAIL AFLEVERING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 E-mail aflevering beïnvloedt uw resultaten... 2 U denkt 98%, maar slechts 85% komt in de inbox... 2 Verbeteren van uw

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

TEAMBUILDING VOOR TEAMS

TEAMBUILDING VOOR TEAMS TEAMBUILDING VOOR TEAMS TEAMBUILDING Toon Gerbrands: "Teambuilding is hetzelfde als samenwerken in het normale leven. Iets willen bereiken, dat doe je door een gemeenschappelijk doel te stellen. Hoe moeilijker

Nadere informatie

Verkopen? Een. HART Vak!

Verkopen? Een. HART Vak! Verkopen? Een HART Vak! - 1 - Ook al zitten we nu in een tijdperk van automatisering, het 'Verkopen' blijft een bij uitstek menselijk vak, een hart vak. Van alle medewerkers in een organisatie wordt verwacht

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie