Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit ebook is een uitgave van Supair Marketing"

Transcriptie

1

2 INHOUD Voorwoord Pagina 3 Introductie Pagina 4 SEO Mythes Pagina 5 Conclusie Pagina 22 Het Team Pagina 23

3 VOORWOORD In het afgelopen decennium van SEO hebben we een opmerkelijke verandering waargenomen in het zoekgedrag van internetgebruikers, in de manier waarop zoekmachines werken en in de wijze waarop marketeers zich toelegden op het bedenken van trucjes om hoog te scoren in zoekmachines. Al deze veranderingen zorgden ervoor dat er een hoop verwarring is ontstaan over de term SEO. Wat werkt nu wel en wat werkt niet meer? In dit ebook krijg je de antwoorden op al de belangrijkste vragen en ontkrachten we 17 belangrijkste SEO mythes anno Veel leesplezier en succes met je komende SEO inspanningen! Het team

4 INTRODUCTIE Dat SEO de laatste jaren is veranderd, is nog zacht uitgedrukt. Kijk maar eens hoe de Google Panda en Penguin updates de wereld van SEO hebben veranderd. Marketeers en SEO specialisten stopten massaal met linkbuilden en obsessief keyword gebruik en richtten zich meer en meer op de kwaliteit van de content. Maar wil dat zeggen dat SEO tegenwoordig alleen een kwestie is van hoogwaardige, SEO vriendelijke content produceren? Verre van dat. SEO is de laatste jaren zoveel veranderd dat marketeers niet meer weten wat verouderd is, wat belangrijk is, wat er werkelijk speelt of wat simpelweg verspilde moeite is. Dit ebook wijst je op de 17 meest voorkomende SEO mythes zodat je in 2014 geen enkel moment meer hoeft te verspillen aan zaken die er niet meer toe doen. > Let s get started.

5 Mythe #1 Ik moet mijn website aanmelden bij Google Het idee dat je je website moet aanmelden bij Google om gevonden te worden is onzin. Je hoeft Google niet te vragen om je te indexeren. Hoewel vaak wordt gedacht dat je een nieuwe website moet aanmelden via Google om gevonden te worden, kan Google deze prima zelf vinden. Daarbij komt dat het aanmelden van je website geen garantie is om goed gevonden te worden. Robots van Google zullen je website altijd tegen komen, dus je hoeft Google niet wakker te schudden door het ze actief te vertellen.

6 Mythe #2 SEO draait allemaal om hoge posities Hoewel er een sterke relatie is tussen de plaatsing binnen zoekresultaten en clicktrough rates (doorklik ratio), is een hoge positie niet meer zo belangrijk als het was. Uit onderzoek is gebleken dat internetgebruikers over het algemeen kiezen voor de top 3 zoekresultaten. Echter is gebleken dat pagina's die lager scoren, zorgen voor net zulke goede clicktrough rates! En nu er zoekresultaten worden weergegeven met auteur-tags en voorbeeldfragmenten zijn de clicktrough rates van deze pagina's een stuk hoger dan de top 3 zoekresultaten. Nog voor deze wijzigingen was een hoge positie ook geen garantie voor succes. In theorie kun je namelijk een hoge positie hebben die veel bezoekers naar je website brengt, maar doe je vervolgens niets met al deze bezoekers, is het werkelijke resultaat eigenlijk nog te verwaarlozen.

7 Mythe #3 SEO kan ik de IT er wel laten doen Veel bedrijven denken nog steeds dat SEO iets technisch is, en dat daarom de IT'er het wel kan oppakken. Hoewel in SEO een technisch aspect schuilt, is het veel meer dan wat techniek. Dus denk er nog eens goed over na voordat je een heel project overhandigt aan je IT'er of webdesigner. Natuurlijk kan een IT'er helpen met het plaatsen van content in je website, maar het is verre van ideaal om alle SEO taken uit handen te geven en maar te hopen op het beste. Veel IT'ers denken op een technisch niveau: werkt de scroll, werkt de sitemap, etcetera. Diezelfde IT er houdt zich vervolgens bezig met het installeren van printers en telefoontoestellen. In datzelfde licht: NEE, je SEO strategie is te belangrijk om bij een tijdelijke stagiair neer te leggen! Voorkom de valkuilen die al zoveel bedrijven hebben ervaren... Neem dit serieus. Beide is GEEN MARKETING. Die veelzijdigheid is goed... maar is dat het type veelzijdigheid dat je nodig hebt om een volledige SEO-strategie op te zetten?

8 Mythe #4 Meer links verkrijgen is beter dan content Dit is een vraag die we vaak voorbij zien komen. "Waarin zou ik moeten investeren; linkbuilding of content"? Links zijn een onderdeel van je website. Maar als je het budget hebt om te investeren in je website, huur dan zonder twijfel iemand in die content voor je gaat maken. Heel vaak komt het voor dat bedrijven iemand inhuren voor linkbuilding. De focus van die partij ligt dan vaak op het verkrijgen van veel links, in plaats van kwalitatieve links. Linkbuilding gaat al lang niet meer om cijfers (kwantiteit)! Investeren in content biedt het grote voordeel dat het in meerdere vormen toepasbaar is en daarmee meerdere doelen kan dienen. - Website pagina s - Blogartikelelen - Conversie content - Gastauteurschap Het is belangrijker te zorgen voor een hoge kwaliteit relevante links van verschillende bronnen die weer linken naar relevante pagina's op je website. Daarnaast biedt content, in al haar vormen, ook volop potentie voor het verkrijgen van links. Twee vliegen in één klap.

9 Mythe #5 Zonder meta description scoren pagina s niet Meta descriptions zijn stukjes tekst die uitleggen waar de content van een betreffende website pagina over gaat. Je ziet ze verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines als preview van de pagina. Je zou dus denken dat Google waarde hecht aan meta descriptions... toch? Goede, relevante meta descriptions kunnen HET verschil maken tussen de bezoeker die op jouw pagina klikt, OF het bij de concurrent gaat zoeken. Al in 2009 (!) heeft Google bekend gemaakt dat meta descriptions geen invloed hebben op zoekresultaten. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet belangrijk zijn voor SEO! Ze geven je namelijk de mogelijkheid om jezelf in het kort te onderscheiden van de concurrent in de zoekresultaten en iemand te overtuigen om je pagina te bezoeken. Meta descriptions zijn dus met name belangrijk voor de menselijke kant, niet voor de technische kant van SEO.

10 Mythe #6 Social Media en SEO zijn niet verbonden De link tussen SEO en social media wordt ook wel 'social search' genoemd. Het is anno 2014 bijna onmogelijk om SEO en Social Media NIET met elkaar verbonden te zien. Met social search krijgt content voorrang als deze op een (positieve) manier is verbonden met social media. Dit kan zijn door middel van Facebook of Twitter relaties, OF content die gewaardeerd wordt door social media beïnvloeders. In de basis bekijkt Google het zo; Wordt content volop gedeeld via Social Media, dan heeft die content een bepaalde waarde. Het is dus belangrijk om je social media als deel van je SEO strategie te bekijken. Dit wil niet zeggen dat Social Media voor elke organisatie een must is. Het betekent wel dat Social Media meer kan zijn dat meegaan met de hype, maar een serieuze rol kan spelen in je zoekmachine optimalisatie strategie.

11 Mythe #7 On-Page SEO is voldoende om te scoren Het plaatsen van zoekwoorden op je pagina is geen wondermiddel. Zelfs al heb je je on-page SEO nog zo goed ingericht, dit is maar een onderdeel van het hele SEO spel. Je SEO inspanningen moeten zich richten op on-page optimalisatie, off-page optimalisatie, gebruikerservaring, content en conversies. Dus wees bereid om meer dan alleen on-page SEO te doen! Je hebt waarschijnlijk inmiddels wel vastgesteld dat het SEO spel de afgelopen jaren flink is veranderd. De vraag is of jij mee verandert...

12 Mythe #8 Al je keywords moeten hetzelfde zijn Keywords hoeven niet letterlijk worden herhaald in een stuk van je content. In de kop van je content wil je gebruik maken van een keyword (of keywords) op een wijze dat dit het meest zinvol is voor je publiek. Het doel van een kop is om in 4-9 woorden een duidelijke uitleg te geven over de inhoud van je content. Relevant, duidelijk en liefst prikkelend. DID SOMEONE SAY.. KEYWORD OVERKILL? Niets is irritanter dan de overkill van een keyword. Niet alleen voor je koppen maar voor alle content op een pagina. Het doel van content moet zijn de lezer te informeren, NIET alleen om zoekmachines te informeren. De nieuwe Google Hummingbird update richt zich onder andere op dit soort onnatuurlijk ontwikkelde content. Bied met je content menselijke waarde op een natuurlijke manier. Dit geeft betere resultaten dan met keywords doorspekte, onnatuurlijke zoekmachine tekst.

13 Mythe #9 Er is een ideale keyword dichtheid voor SEO De waarheid is: Er geen ideale keyword dichtheid en die is er nooit geweest. Deze mythe is net onkruid, het blijft terugkomen. Dit element is, samenhangend met mythe 8, gebaseerd op het panisch gebruiken van keywords in je content. Dat gezegd hebbende is het belangrijk tenminste een keyword in je paginatitel te gebruiken. Hoe moet iemand anders weten waar de content over gaat? Daarnaast moet je een keyword (of varianten) gebruiken in de kop van een pagina, het liefst in de URL en in je content. Nogmaals, het doel is om je content te schrijven zodat het voldoet aan de verwachting van een bezoeker. Spam deze bezoeker dus niet helemaal vol met overgeoptimaliseerde content. Als je content schrijft voor je doelgroep, zou dit bijna automatisch in je keyword strategie moeten passen. Je richt je immers op datgene dat mensen willen weten, toch?

14 Mythe #10 De H1 is het belangrijkste onderdeel On-Page Je moet een website zien als een pagina die in verschillende blokken is opgebouwd. In wat voor opmaak je kop is gemaakt, heeft weinig tot geen invloed op je overall SEO. De opmaak van je kop (of dat nu een H1, H2, H3 etc.) is vooral bedoeld voor styling doeleinden. H1 is een technische benaming die de designer van je website heeft gegeven aan een bepaald lettertype en grootte. Dit speelde een belangrijke rol voor je SEO, maar hiervan werd teveel misbruik gemaakt, met als gevolg dat Google er nauwelijks meer waarde aan hecht. Dus het maakt voor SEO niet veel uit of je H1, H2 of H3 headers gebruikt. Het belangrijkste is dat bezoekers op je website zo snel mogelijk weten waar je content over gaat. Dus plaats je zoekwoorden het liefst zo hoog mogelijk in je content met een duidelijke kop. En opnieuw: Houd het natuurlijk.

15 Mythe #11 Mijn homepage moet veel content bevatten Ben je wel eens gestruikeld over een website die haast uitpuilde van de content? Of juist een website waar helemaal geen informatie op de homepage te vinden was? De homepage van je website moet je zien als deur naar je business. Maak het visueel en duidelijk! Dit is je kans om een eerste indruk achter te laten en te vertellen waar jij voor staat. WAT wil je dat mensen oppikken van het eerste dat ze van je zien? GUIDE ME, PLEASE! De meeste marketeers hebben de neiging om meer content te gebruiken dan nodig is/prettig voelt voor bezoekers. Je homepage moet voldoende content hebben om duidelijk te maken wie je bent, wat je doet, waar je gevestigd bent, waar je voor staat en wat bezoekers vanaf dit punt moeten doen.

16 Mythe #12 Hoe meer pagina s ik heb, hoe beter Logisch. Je zou denken dat hoe uitgebreider je website is, hoe beter je scoort. Google indexeert immers pagina s, dus hoe meer hoe beter. Maar dit is simpelweg niet waar. Ten eerste, niet alles wat je plaatst wordt geïndexeerd. Ten tweede, ook al worden pagina s geïndexeerd, het kan zijn dat ze na een tijd niet meer zichtbaar zijn voor zoekmachines. Ten derde, dat je geïndexeerde pagina s hebt, wil niet zeggen dat ze (een hoge kwaliteit) bezoekers aantrekken of leads genereren. Kwaliteit boven kwantiteit... Altijd! Jammer genoeg zijn er genoeg organisaties die ernaar streven een hoop pagina's te creëren, ook als dat betekent dat de contentkwaliteit laag is. Natuurlijk, het is lastig om beide goed te doen. Je doel moet echter altijd zijn om content te publiceren die het meest relevant en waardevol is voor jouw doelgroep.

17 Mythe #13 Voor lokale SEO is mijn woonplaats genoeg Oké, dit is een soort van halve mythe. Natuurlijk moet je je woonplaats vermelden als je een lokaal georiënteerd bedrijf bent. Zoekmachines weten namelijk precies waar bezoekers zich bevinden en doen hun best zo goed mogelijke resultaten te geven die een lokale match bieden. Maar lokale SEO gaat verder. Zo zijn koppen, links en recensies een belangrijk onderdeel van lokale SEO. Dat omvat dus meer dan alleen het expliciet melden van je locatie. Daarnaast speelt social media een belangrijke rol voor lokale SEO, net als voor algemene SEO inspanningen.

18 Mythe #14 Microsites en extra domeinen helpen mijn SEO De kans dat dit je helpt je SEO te verbeteren is erg klein. Dit kun je zien als een stemming waarbij dezelfde persoon duizend keer op zichzelf stemt; het blijft één stem. Zoekmachines zijn slim genoeg om te zien waar je domein geregistreerd staat en hebben dus snel de link gelegd naar het primaire domein. (Als je nu denkt, "Nou dan host ik mijn websites toch bij verschillende partijen", dan denk je overduidelijk als een spammer. Niet doen!) Wat je beter kunt doen is alle tijd die je kwijt bent aan het opzetten van domeinen steken in content en werkzaamheden voor je primaire domein/website.

19 Mythe #15 Het geeft niet als slechte sites naar me linken Als je eerlijk bent, geloof je deze mythe zelf ook niet. Natuurlijk wéét Google het als slechte sites naar je linken en dat kan nooit iets positiefs zijn. Google weet het. Net zoals Sinterklaas weet of je lief bent geweest dit jaar. Het punt is, Google weet bijna alles. Probeer dus geen trucjes uit te halen want je wordt genadeloos afgestraft. De eisen van Google zijn niet buitensporig, maar gericht op hun doelstelling om goede resultaten te bieden als antwoord op een zoekvraag. Bied dat antwoord en je wordt beloond.

20 Mythe #16 SEO heeft niets te maken met gebruiksvriendelijkheid SEO heeft zich ontwikkeld van simpelweg gevonden worden tot het verbeteren van de 'zoekervaring' van gebruikers. SEO is zoveel meer dan optimaliseren voor zoekmachines. In alles wat je plaatst staat de bezoeker voorop zodat ze ook echt op je website komen, en daar blijven. Om ervoor te zorgen dat bezoekers op je website blijven moet je persoonlijke en relevante content aanbieden. Je moet er ook voor zorgen dat je website makkelijk toegankelijk is voor zowel robots als mensen. Zorg dus voor gebruiksvriendelijkheid. Ook een belangrijke: Laat bezoekers niet zoeken naar wat ze nodig hebben. Wijs ze de weg met duidelijke Calls-To-Action en je zult zien dat je meer leads genereert. Search Experience Optimization is waar SEO werkelijk voor zou moeten staan.

21 Mythe #17 SEO en Inbound Marketing gaan niet samen Het tegenovergestelde is waar, Inbound Marketing en SEO zijn onvermijdelijk aan elkaar verbonden! Als je Inbound Marketing ziet als een reuzenrad, dan moet je SEO zien als één van de spaken die het rad omhoog houdt. Dit omvat een breed scala aan werkzaamheden zoals content creatie, conversie optimalisatie en het inzetten van verschillende social media kanalen. SEO is een van deze werkzaamheden en richt zich op het verbeteren van de vindbaarheid van een bedrijf in zoekmachines. SEO draagt enorm bij aan Inbound Marketing. Als we denken aan de 4 stadia van Inbound Marketing: bezoekers aantrekken, converteren, sluiten en binden, dan is SEO vooral relevant in de eerste fase. Het aantrekken van de juiste mensen naar je website. Inbound Marketing is een methode om efficiënt, online de juiste bezoekers, leads en klanten aan te trekken.

22 CONCLUSIE Nu je weet wat de SEO mythes anno 2014 zijn, weet je ook meteen wat je (mogelijk) niet goed doet. Of nog erger, wat je aan het doen bent dat je vindbaarheid negatief beïnvloedt. Door het begrijpen van deze mythes kan je effectiever en efficiënter omgaan met het verbeteren van je inspanning op vindbaarheidsvlak. Als er iets is dat je kunt leren van dit ebook is het wel dat: 1. Je SEO gericht moet zijn op de ervaring van bezoekers. 2. Dat content hét element is van succesvolle Online Marketing. 3. Jij ZELF in de hand hebt hoe je organisatie online presteert. Deze ervaring start op het moment dat zij een zoekopdracht invoeren in Google. Als ze vervolgens op je website komen, is het zaak te zorgen voor relevante en kwalitatieve content, een gerichte, eenvoudige navigatie en natuurlijk volop mogelijkheden tot conversie.

23 HET TEAM Het team vindt zoekmachines leuk. Sterker nog... ze vinden bijna alles aan online marketing leuk. Het Supair Marketing Team Ons team bestaat uit vindbaarheid-vedettes, contentkoninginnen, website-wijsneuzen, conversie-krakers, social media-superstars en HubSpot-helden. Eén ding hebben ze gemeen: De passie voor Online Marketing. Zonder omhaal, zonder fratsen. Supair Marketing. Hou het luchtig.

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Cursus SEO-teksten schrijven

Cursus SEO-teksten schrijven Cursus SEO-teksten schrijven Inleiding Jij wilt het, je concurrent wil het en ik, ik wil het ook. Wat? Scoren op de beste zoekwoorden. En waarom? Omdat ook jij, duizenden bezoekers naar een website wilt

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

#1 Waarom. Content Marketing?

#1 Waarom. Content Marketing? Inhoud 01 Waarom Content Marketing? 02 Wat hebben we in 2013 geleerd? 03 2014.. hoe nu verder? 04 Content Marketing & Zoekmachines 05 Content Marketing & Conversie 06 Content Marketing & Strategie 07 En

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO)

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE (SEO) Door uw website op de juiste manier te optimaliseren kunt u uw gehele bedrijf een ongelofelijke boost geven. In 11 pagina s inzichtelijk wat SEO is en waarom het zo belangrijk is! Inhoudsopgave Voorblad.

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Optimaal online presteren begint voor jou als ondernemer bij een goede website. Je wilt een mooi design, passende functionaliteiten, overtuigende teksten en je publiek

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas Trainingsoverzicht Marketing en Social Media Trainingen Eindelijk Eigen Baas Inhoud Inleiding/Leeswijzer... 3 Links in het overzicht... 3 Wil je een marketing training volgen?... 3 Voorwaarden voor het

Nadere informatie

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET

SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET SEO: GEVONDEN WORDEN OP HET INTERNET Datum: Juni 2011 I n h o u d s o p g a v e Gevonden worden op het internet... 2 Nationale Search Engine Monitor... 2 Hoe werkt Google?... 2 Een goede positionering...

Nadere informatie

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be 1 SEO Rapport www.mrcreezy.be Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be Geschreven door Unicmedia 2 SEO Rapport www.mrcreezy.be Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Huidige ranking & indexatie (Google)

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Mitchell Bouley & Paul vd Linden Taak 1.2.1 Zoekmachines Vakdocent: Biggelaar Tutor: Griensven Mentor: Biggelaar

Mitchell Bouley & Paul vd Linden Taak 1.2.1 Zoekmachines Vakdocent: Biggelaar Tutor: Griensven Mentor: Biggelaar Mitchell Bouley & Paul vd Linden Taak 1.2.1 Zoekmachines Vakdocent: Biggelaar Tutor: Griensven Mentor: Biggelaar Taak 1.2.1 - Mitchell Bouley & Paul vd Linden Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2

Nadere informatie

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK!

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK! 1 2 SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de technieken om hoger in de organische zoekresultaten van een zoekmachine te komen wanneer op bepaalde trefwoorden of keywords wordt gezocht.

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Zijn advocaten geschikte marketeers?

Zijn advocaten geschikte marketeers? Zijn advocaten geschikte marketeers? Het verkoopproces begint bij het begrijpen van het aankoopproces, ook in de advocatuur De wereld van de advocatuur is ten opzichte van vroeger sterk veranderd. Mensen

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren!

55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! 55 SEO Tips Om Mee Te Scoren! Een goede tip is nooit weg, toch? Ik heb er 55 voor je op een rijtje gezet, waarmee je je website kunt optimaliseren, zodat je hoger scoort in Google, meer bezoekers naar

Nadere informatie

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines

SEO. Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines SEO Verhoog uw zichtbaarheid in zoekmachines Wist je dat? 98% 75% Van de Belgen start zijn zoektocht via een zoekmachine Van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste zoekpagina 200 75% Meer dan 200

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Optimalisatie Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Optimalisatie De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

De basis Pagina 3. Back to the past. Pagina 9. Vandaag de dag Pagina 13. De toekomst Pagina 25

De basis Pagina 3. Back to the past. Pagina 9. Vandaag de dag Pagina 13. De toekomst Pagina 25 De basis Pagina 3 Back to the past Pagina 9 Vandaag de dag Pagina 13 De toekomst Pagina 25 2 De Basis Wat is SEO? De basis! Online marketing is een breed begrip en een veel omvattende term. Binnen IQ Leads

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Affiliate Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Affiliate Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Affiliate Marketing Datum: juni 2016 Affiliate Marketing Ben je als ondernemer op zoek naar mogelijkheden om jouw dienst/product extra onder de aandacht te brengen? Of heb jij

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011

Breng de juiste bezoeker naar uw website. Yonego 17 november 2011 Breng de juiste bezoeker naar uw website Yonego 17 november 2011 1 SEO is only not seen as rocket science by those who already know it. - Danny Sullivan 2 Search Engine Optimization Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites Onderwerpen Lang leve de credietcrisis Marketing wordt ANDERS Introductie Online Marketing Verkoop Service Zoekmachine Marketing (SEM) Hoe werkt Google The Magic Word Zoekwoorden Zoekmachine Optimalisatie

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl

Voor ik begin. Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Voor ik begin Stel gerust vragen. Na de presentatie nog vragen? Mail me: derk@cuttheweb.nl of bart@cuttheweb.nl Vandaag: Eerst Theorie en dan live artikel SEO vriendelijk maken Wat is SEO? Hoe denkt Google

Nadere informatie

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen!

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! In 1 weekend ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en strategieën op het gebied van Internet Marketing en Business Building.

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid?

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Kennissessie zoekmachinemarketing (SEM) Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Sander Lems Online Marketing Consultant Oxfam Novib netwerkbijeenkomst bedrijvenambassadeurs Olympisch stadion, Amsterdam

Nadere informatie

Schrijven geoptimaliseerde teksten

Schrijven geoptimaliseerde teksten Schrijven geoptimaliseerde teksten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Title Tag... 4 2. Metatag Description... 4 3. Paginatekst... 5 Woordenlijst... 7 Deze handleiding wordt u aangeboden door, specialist

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

SEA: een minicursus Google Adwords

SEA: een minicursus Google Adwords SEA: een minicursus Google Adwords : 1. Wat is Google Adwords? 2. Waarom zou je van Adwords gebruikmaken? 3. Hoe werkt Adwords? 3a. Wat is de kwaliteitsscore? 3b. Kwaliteitsscore in stappen 3c. SEA en

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman

TURBO SEO. Op weg naar #1 in Google. SEO methode door Erwin Sigterman TURBO SEO Op weg naar #1 in Google SEO methode door Erwin Sigterman Hoi SEO helden, Allereerst, bedankt voor de aanschaf van TURBO SEO. Dit document zal je verder kunnen helpen om gevonden te kunnen worden

Nadere informatie

Content en marketing

Content en  marketing Content en E-mail marketing Agenda 1. Introductie - veranderingen binnen content 2. De waarheid over e-mail - Reflectie - Database - Contentkalender -Tips voor de perfecte mail 3. Content - Wat is SEO

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren

Online Marketing. Zoekmachine Marketing - Adverteren Online Marketing Vraagstuk: Zoekmachine Marketing - Adverteren Datum: juni 2016 Zoekmachine Marketing: Adverteren De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling Wie zijn we? Wat is Google Marketing? Google Optimalisatie Google Adwords Google & SEO Workshop Google Analytics

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie