Sporten betekent fair play, gezond bewegen en samenspelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sporten betekent fair play, gezond bewegen en samenspelen"

Transcriptie

1 juli 2015 Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Versteeg verheugen zich al op het openingsfeest. Sporten betekent fair play, gezond bewegen en samenspelen Sport is in het nieuws. Als middel om te pres - teren en als spel met de bekende knikkers. Maar sport is meer. Sporten brengt gezond - heid, sociale contacten, teamgeest, passie en plezier. Sport is goed voor Harderwijk en Hierden. Ik blijf dat elke keer herhalen. De gemeente zet zich in voor een eerlijke sportbeleving met veel bewegingsvrijheid. Als wethouder Sport sta ik pal achter deze waarden. Sportverenigingen vormen een belangrijk bindmiddel in de samenleving. Niet alleen voor het beoefenen van sport, maar ook hun maatschappelijke rol moet niet worden onderschat. Voor sportbeoefenaars, ouders en vrijwilligers. Sport betekent kansen creëren en doelen zoeken. De maatschappelijke veranderingen brengen kansen met zich mee en daar bevinden we ons nu midden in. Een veranderende rol van de overheid heeft gevolgen voor de sport in de samenleving. Meer verantwoordelijkheid voor burgers en in dit geval ook voor sportverenigingen. De komende jaren willen wij sport inzetten voor maatschappelijk verantwoord verenigen. Daarbij vervullen de sportverenigingen in de samenleving ook een belangrijke rol. Verenigingen worden uitgedaagd op zoek te gaan naar nieuwe verdienmodellen en hun sociale functie in de wijk. Het doel is om sport verder te verankeren in de samenleving. Maar wel vanuit de cultuur- omslag die de gemeente heeft ingezet. Meer verantwoordelijkheid en kansen voor de sportverenigingen zelf, waarbij wij in het stadhuis onze verenigingen zoveel mogelijk ondersteunen en faciliteren! Wethouder Sport Christianne van der Wal

2 Sporthuldiging SPORT ALGEMEEN Vrijdagmiddag 3 juli huldigen wij in het Stadhuis de sporters die in het seizoen 2014/2015 een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. Ook maken we bekend wie de sportploeg, het sporttalent en de sportvrijwilliger van het jaar van Harderwijk zijn. Tarieven binnensport De tarieven voor de sportaccommodaties en het zwembad zijn weer vastgesteld voor het nieuwe seizoen. Naast de reguliere tarieven die u kunt inzien via zijn er twee tarieven door de raad vastgesteld. Het tarief voor sportzaal Stadsweiden is verlaagd en er is een nieuw tarief voor de beach-accommodatie aan de Parkweg vastgesteld. Hoofdgebruiker is Volleybalvereniging Harderwijk, maar het veld kan in de toekomst ook per uur gehuurd worden. Meer informatie: sport@harderwijk.nl. Herijking tarieven buitensport In april 2015 is gestart met het proces voor de herijking van de tarieven van de gemeentelijke buitensportaccommodaties. Dit proces, een samenwerking tussen gemeente en alle betrokken buitensportverenigingen en begeleid door bureau Activaat, leidt tot een nieuw tarievenstelsel voor de buitensportaccommodaties. Doelstelling is om met ingang van het verenigingsseizoen de nieuwe tarieven voor de buitensport in te laten gaan, waarbij de afspraken helder en geharmoniseerd zijn. Voor zowel gemeente (verhuurder) als vereniging (huurder) zijn de tarieven transparant en duidelijk, zodat dit kan bijdragen aan een goede en sportieve toekomst.

3 Sportactiviteiten in Harderwijk Agenda juli - september juli Sporthuldiging VeluweMeerdaagse augustus Zuiderzeecup Veluwade ( met o.a. Rabobank Voetbaltoernooi) Huttenfeest Nunspeetse Heideloop vrijdag 3 juli vrijdag 17 en zaterdag 18 juli 12, 14 en 15 augustus woe 5 t/m za 8 augustus di 18 t/m do 20 augustus zaterdag 22 augustus september s HeerenLooP (Ermelo) dinsdag 1 september Triasrun zaterdag 5 september Heideloop Ermelo zaterdag 5 september Sypel-Iedema run zaterdag 7 september Finale Dutch Street Cup Museumplein Amsterdam vrijdag 11 september Homeless World Cup Museumplein Amsterdam za 12 t/m za 19 september Waterfrontfietstocht zondag 13 september Harderrun zaterdag 19 september JOGG Mud Masters vrijdag 18 september VeluweGames vrijdag 25 september Broodje Kok Buurtteam Challenge zaterdag 26 september Wolderwijdloop zaterdag 26 september Sportactiviteiten uitgelicht Sportkaravaan Het binnenstadsplaatje is compleet. De laatste maanden voor de opening van Parkeergarage De Sportkaravaan is een sportinstuif die Houtwal heeft de gehele omgeving langs verschillende kunstgrasveldjes in de een gloedvolle wijk trekt. Het thema dit jaar was Fitte kids. metamorfose ondergaan. De Op maandag 15 juni gaf de gemeente samen met gebruikers ZorgDat de van aftrap de op garage het kunstgrasveldje aan zich het geen Klaproospad mooiere in toegangsroute Stadsweiden. kunnen De karavaan wensen dan bood de tot geheel 18 juni vernieuwde verschillende sport- Vitringasingel. en spelactiviteiten aan voor tijdens en na schooltijd. Overdag mochten de kinderen van groep 3 en 4 van de omringende scholen meedoen, na schooltijd was er gelegenheid voor alle kinderen uit de buurt om langs te komen. De activiteiten werden begeleid door sportleerlingen van het Spectrum en mede mogelijk gemaakt door Elgersma Logistiek. Natuurlijk was JOGG- Harderwijk er ook bij met gezonde tussendoortjes en water! AANMELDEN SPORTACTIVITEITEN Wanneer u een sport- of beweegactiviteit organiseert (vrij toegankelijk) en deze graag wilt vermelden in Sportnieuws, dan kunt u deze aanmelden via sport@harderwijk.nl. Sportwijzer Na de herfstvakantie start de nieuwe editie van Sportwijzer. Tijdens de cursussen kan iedereen -van jong tot oud- kennis maken met sport. Kijk op voor algemene informatie. Het sportaanbod wordt na de zomer weer op de website geplaatst door de sportaanbieders.

4 SPORT HARDERWIJK - algemeen Op 17 maart is het nieuwe bedrijvennetwerk De Harderwijkse Uitdaging gestart. De Harderwijkse Uitdaging daagt Harderwijkse bedrijven, gemeente en maatschappelijke organisaties uit om met elkaar aan de slag te gaan om in deze economische tijden een oplossing te vinden voor de vele problemen/vraagstukken die er zijn. Ze brengt mensen uit verschillende werelden dichter bij elkaar. De Harderwijkse Uitdaging helpt verbindingen te leggen en capaciteiten (menskracht, materialen en middelen) beter te benutten. Meer informatie / SPORTAANBIEDERS Vragenlijst sporten met beperking Sporten en bewegen is leuk en gezond. Dit geldt ook voor mensen met een beperking. Denk daarbij aan mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, chronische of psychische aandoening en gedragsproblemen. Het is belangrijk dat mensen met een beperking weten waar zij terecht kunnen om te sporten en bewegen en dat het sport- en beweegaanbod aansluit op hun mogelijkheden en behoeften. De Gelderse Sport Federatie, Stichting Onbeperkt Sportief en Uniek Sporten werken samen om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking in Gelderland in kaart te brengen. Daarom is onlangs een online vragenlijst verstuurd naar alle verenigingen in Gelderland. Behalve vragen over het soort sportaanbod wordt gekeken welke belemmeringen sportverenigingen ervaren bij het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking en of er behoefte is aan ondersteuning op dit gebied. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om mensen met een beperking te helpen bij het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit. Daarnaast wordt bekeken hoe de GSF sportverenigingen kan ondersteunen om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) In het kader van een Veilig Sport Klimaat, willen wij graag wijzen op de regeling van het gratis aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze regeling geldt o.a. voor vrijwilligers in de vereniging die werken met kinderen. Vanaf 2015 is de pilot omgezet in een structurele regeling. Aanvragen gaat tegenwoordig enkel digitaal en is bovendien vrij eenvoudig in 4 stappen te voltooien. 1. Meld uw vereniging aan via 2. Vraag voor uw vereniging e-herkenning aan via 3. Zet voor uw vrijwilligers de VOG klaar 4. De vrijwilliger rondt de aanvraag af en overhandigt de VOG aan de vereniging. De vrijwilliger kan dus niet zelfstandig naar het stadhuis gaan en daar een gratis VOG aanvragen. U kunt meer informatie vinden over het aanvragen van een VOG op de site van het NOC*NSF:

5 SPORTONDERSTEUNING Mijn laatste column En zo zit een periode verenigingsondersteuning er weer op. Vanaf juli zullen verenigingen het zonder de ondersteuning van mijn kant moeten doen. Gelukkig kijken we vanuit de gemeente Harderwijk wel goed naar het vervolg. De afgelopen 2,5 jaar heb ik me met heel veel plezier begeven in verenigingsland van Sport Harderwijk. Nieuwe verenigingen zijn opgestart, bestaande verenigingen zijn op verschillende manieren ondersteund, er is meer aandacht geweest voor een Veilig Sport Klimaat bij verenigingen en er zijn tal van trainingen/cursussen/ bijeenkomsten en thema-avonden georganiseerd. Dat alles is nog maar een kleine greep uit het ondersteuningspakket dat de afgelopen jaren aanwezig was. Gelukkig mogen we trots zijn op zo ontzettend veel sportaanbieders die zich dag in dag uit, vaak op vrijwillige basis, inzetten voor Harderwijkers die willen bewegen! En kunnen we ook nog vooruit kijken. Zo is op het moment nog een training voor trainers en coaches ( Coachen op Sociaal Gedrag ) aan de gang en volgt er in het najaar een training Coach de Coach. Prachtig om te zien dat cursisten van deze trainingen elkaar spontaan uitnodigen om eens een kijkje in de keuken van een andere sport te nemen. Inmiddels is er een clinic geweest bij Rebound 73 (basketbal) en zijn andere clinics in de planning! Ook goed om nog even bij stil te staan: de Sportaanbiedersmonitor. Eind 2014 is deze afgenomen en begin dit jaar zijn de resultaten gepubliceerd. Conclusie: wij hebben een ontzettend sterk verenigingsleven! Is er dan niet meer te verbeteren? Natuurlijk wel, zo is de accommodatie nog wel eens een precair punt voor verenigingen, zijn de meeste verenigingen toch altijd nog op zoek naar meer vrijwilligers en willen we met z n allen toch graag wat meer leden. Genoeg werk aan de winkel dus! De eerste stap is daar alvast voor genomen. Op dinsdag 27 oktober is er namelijk een thema-avond gericht op ledenwerving/ledenbehoud. Vanaf deze kant zeg ik alvast tot ziens! Ik kom jullie ongetwijfeld nog vaak tegen in Harderwijk in het kader van een gezonde leefstijl (JOGG). Kasper Doesborgh, verenigingsondersteuner SPORTAANBIEDERS UITGELICHT Nieuwe beachvolleybal accommodatie in Harderwijk Op het sportcomplex Parkweg is op 2 juni de nieuwe (A-status) beachvolleybal accommodatie feestelijk geopend. In nauwe samenwerking tussen de gemeente Harderwijk en Volleybal Vereniging Harderwijk (VVH) en mede mogelijk gemaakt door een stimuleringssubsidie van de Provincie Gelderland, is deze beachvolleybal accommodatie gerealiseerd. Op drie velden kan van april tot september volop gevolleybald worden. De accommodatie is in de toekomst ook te huur en geschikt te maken voor andere beachsporten zoals, beachsoccer, beachhandbal, beachkorfbal en beachhockey.

6 Van vriendenteam tot Harderwijkse sportclub Al drie jaar mag Sloeproeivereniging De Mac zich verheugen op heel wat bekijks in Harderwijk. Op het Veluwemeer en het Wolderwijd zien inwoners en dagjesmensen de sloep regelmatig langskomen. Zodra de groen-witte Whaler de haven bij de molen verlaat en met krachtige slagen het Wolderwijd op roeit, kunnen toeschouwers het niet nalaten de roeiers toe te juichen. Het is een van de welkome bijkomstigheden van het sloeproeien. Wat in 2006 begon als vriendenteam van een aantal stamgasten van Bar Dancing De Mac, nam al snel grotere proporties aan. Met 6 trainingsmomenten in de week én een niet geheel onverdienstelijke- deelname aan diverse wedstrijden door het hele land, nam ook de behoefte aan structuur en regelmaat toe. In 2012 werd daarom besloten om een vereniging op te richten. Een vereniging met inmiddels meer dan 30 leden. Sloeproeien is vooral een optimale work-out! Vergeet de eentonige roeimachine in de fitnessruimte, maar krijg de slag te pakken in de buitenlucht. Voel de adrenaline door je lijf stromen als je wind en water trotseert en met vereende krachten een motorboot passeert. Hoewel de thuisbasis Harderwijk is, verwelkomt Sloeproeivereniging De Mac intussen roeiers uit vier provincies: Overijssel, Flevoland, Utrecht en Gelderland. Sloeproeien is voor iedereen weggelegd. Iedereen die zijn grenzen wil opzoeken en een affiniteit heeft met water, is van harte welkom. Of je nu als recreant na een dag hard werken even je zinnen wilt verzetten, of als wedstrijdroeier mee wilt doen aan de fantastische Amsterdamse Grachtenrace of de uitdagende wedstrijd rondom Pampus; Sloeproeivereniging De Mac biedt ruimte voor beide groepen. Met de recentelijke aankoop van de sloep in 2014, is het belangrijkste bestaansrecht van de vereniging gewaarborgd en kan verder worden gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Een tweede sloep en een vaste ligplaats met opslagmogelijkheden voor riemen en toebehoren, staan hoog op het prioriteitenlijstje en zullen van Sloeproeivereniging De Mac een speler maken die niet meer weg te denken valt uit het Harderwijkse sportlandschap. Nieuw speelveld Stadsweiden JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) is de beweging om de gezonde keuze gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Daarbij is een gezonde omgeving natuurlijk van groot belang. Een uitdagende speelplek maakt het aantrekkelijk om te bewegen. Binnen de gemeente Harderwijk wordt deze visie gedeeld en is besloten de handen ineen te slaan om het speelveld aan het Klaproospad uitdagender en aantrekkelijker te maken voor de kinderen in de wijk. Naast het bestaande kunstgrasveld zijn er mooie plannen ontwikkeld voor het huidige basketbalveld. JOGG-Harderwijk, het wijkplatform Stadsweiden, de Alfons Ariëns, de Fontanus, het wijkmanagement, Beheer Openbare Ruimte en de buurtsportcoaches uit Stadsweiden hebben gezamenlijk 3 afgewogen voorstellen laten uitwerken.natuurlijk mogen de kinderen van de omliggende scholen ook bijdragen aan de definitieve keuze. Zo hopen wij in het najaar een mooi, uitdagend, interactief speelveld te hebben, waar de jongeren met plezier kunnen spelen. Wilt u ook meekijken met de ideeën? Kijk dan op: gezonde-omgeving

7 JOGGIT - Jongeren Op Gezond Gewicht Harderwijk, een Gezonde Stad in een Gezonde Regio! JOGG-Harderwijk is de lokale aanpak gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl voor jongeren tot 19 jaar. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in/en een gezonde (leef)omgeving. SPORT EN GEZONDHEID Water drinken wordt weer heel gewoon! JOGG-Harderwijk roept iedereen op (bestaande) activiteiten te koppelen aan het thema water. Want water drinken gaat overgewicht tegen en is in Nederland overal aanwezig. Stimuleer het drinken van water (in plaats van zoete dranken) op de kinderopvang, school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten of in de school- en sportkantine. Met elkaar kunnen we het verschil maken! Ook tijdens de Wandelavondvierdaagse, Aaltjes-dagen en bij de Sportkaravaan kom je de DrinkWater-campagne van JOGG Harderwijk weer tegen. Leuk en lekker die extra watertappunten!

8 COMBINATIEFUNCTIES Coördinator Combinatiefuncties Henk Kort Brede School Drielanden Mathijs van Faassen Brede School Stadsdennen gert Jan Hop Buurtsportcoaches Fabian Hemmers Maritha van Huizen Esther Geerling Maarten van Gilst Coach Maatschappelijke Zorg Kees Grovenstein Beweegteams goos Karsten Gezonde leefstijl Pepijn Albers JOGG-regisseur Kasper Doesborgh Speciaal Onderwijs/SportMove De Springplank Aukje van der Werf MijnSchool Kees Bertijn De Lelie lieke Rouhof Cultuurkust Coördinator Cultuurkust Brede Scholen Tim Smit Harderwijk Actief Combinatiefunctionarissen en beweegteams organiseren steeds meer naschoolse sport- en beweegactiviteiten. In schoolvakanties zijn er grotere evenementen zoals het MegaFunSpektakel, de Spetterende Sportwijzer Sportmiddag, het UWOON Straatvoetbaltoernooi, een Survivaldag en de Sportkaravaan. Sport & Bewegen in de buurt (combinatiefuncties) Even voorstellen, senioren buurtsportcoach Met ingang van februari jongstleden werk ik ook als combinatiefunctionaris - Senioren buurtsportcoach - vanuit ZorgDat voor Harderwijk Actief. Sporten met en voor ouderen heeft altijd mijn interesse gehad. Een aantal jaar geleden heb ik de opleiding sport en bewegingsleider 50+ gevolgd en ben ik bevoegd om M.B.V.O lessen te geven. Naast het daadwerkelijk les geven vind ik het vooral mooi om verbindingen te leggen zodat ouderen meer gaan bewegen. Bij Ik ben Esther Geerling en woon al 17 jaar in Harderwijk. Sinds 1 februari 2014 ben ik werkzaam bij ZorgDat als coördinator Wijkontmoetingscentrum Drielanden, als contactpersoon voor het Onderonsje in Hierden en ik ben de contactpersoon voor vragen over en initiatieven voor ouderensport. verenigingen maar vooral door activiteiten te organiseren die uit eigen kracht ontstaan. Vorig jaar is er op initiatief van ZorgDat door een stagiair een onderzoek gedaan naar de behoeftes van senioren op het gebied van sport en bewegen. Hier is onder andere uitgekomen dat senioren niet (voldoende) op de hoogte zijn van wat er aangeboden wordt. Dit is dan ook een van de eerste dingen waar ik mee aan de slag ga. Binnenkort hopen we de senioren sportinformatiewijzer te verspreiden. Ook staan de organisatie van een senioren informatiemarkt en een paar beweegcursussen dit jaar nog op de planning. Verder ben ik bereikbaar en inzetbaar om initiatieven en ideeën van sportaanbieders, burgers en organisaties handen en voeten te geven. Zijn er vragen op het gebied van senioren en bewegen, dan kunt u contact met me opnemen. Ik hoor het graag.

9 SPORT ALGEMEEN Sporten is populair onder Nederlanders. Van de mannen beoefent 71% een sport en bij vrouwen is dit 66%. Solo sporten zijn het populairst (fitness en dansen). Bij mannen is teamsport een stuk populairder dan bij vrouwen, voornamelijk dankzij voetbal. 10 Populairste Sporten voor Mannen Fitness (21.5%) Voetbal (19.9%) Wielrennen (16.1%) Hardlopen (15.8%) Zwemmen (11.7%) Tennis (9.5%) Wandelsport (8.3%) Biljart/Snooker (6.2%) Skiën / langlaufen / snowboarden (5.8%) Zaalvoetbal (5.2%) 10 Populairste Sporten voor Vrouwen Fitness (24.2%) Zwemmen (18.3%) Groepslessen op muziek (15.7%) Wandelsport (15.6%) Hardlopen/Joggen (12.5%) Danssport (10%) Wielrennen (9.2%) Tennis (9.1%) Gymnastiek / Turnen (6.6%) Paardensport (5.9%) 10 Populairste teamsporten (mannen & vrouwen) Voetbal (11.2%) - Volleybal (4%) - Hockey (2.8%) - Zaalvoetbal (2.7%) Basketbal (1.8%) - Korfbal (1.0%) - Handbal (0.9%) - Honkbal (0.7%) - Waterpolo (0.4%) Bron: CBS

10 Colofon Sportnieuws verschijnt drie keer per jaar. U kunt tekstbijdragen, foto s of suggesties voor deze nieuwsbrief aan ons mailen via het adres sport@ harderwijk.nl Sportnieuws mag worden doorgezonden aan derden. Graag zelfs! Uitgave: Gemeente Harderwijk, Sport Harderwijk Redactie: Dinie Kolk en Alie van Malestein Vormgeving: Mooijekind Design en Communi catie en Roel Pannekoek - Repro gemeente Harderwijk Verspreiding Digitaal onder alle sportverenigingen en sportaanbieders in Harderwijk en Hierden, alle (basis)scholen, Brede Scholen, Combinatiefuncties en overige geïnteresseerden. Aanmelden voor Sportnieuws Wilt u deze nieuwsbrief ook via de ontvangen? Meld u dan aan en stuur een mail naar sport@harderwijk.nl onder vermelding van aanmelding Sportnieuws. Handige websites Volgende uitgave Sportnieuws oktober/november 2015 Afscheid van een collega Na 30 jaar op Sport gewerkt te hebben neemt onze collega Alie afscheid van sport. Ik heb met veel plezier mogen meewerken aan de stimulering (Sportwijzer) en promotie van de sport in Harderwijk. In de vorm van de nieuwsbrieven Combinatiefuncties Harderwijk, Sportnieuws en de uitgave van JOGGIT! En ook op de sociale media - met name Facebook - Sport Harderwijk en JOGG Harderwijk. Het is nu tijd geworden om het stokje over te dragen aan mijn opvolger(s). Wie dat zal worden en hoe de functie ingevuld zal worden, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. (mocht je interesse hebben het is een TOP-baan!) Rest mij niets anders dan jullie allemaal een fijne zomer toe te wensen en een gezonde -JOGGIT!- leefstijl. Let s go Sport Harderwijk Alie van Malestein v.d. Top Volg ons ook op sociale media facebook twitter JOGG Harderwijk instagram pinterest JOGGHarderwijk/ YouTube Sport Harderwijk: Sport Harderwijk: afdelingsport

1,5 jaar JOGG-Harderwijk

1,5 jaar JOGG-Harderwijk januari 2016 Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Versteeg verheugen zich al op het openingsfeest. 1,5 jaar JOGG-Harderwijk Na iets meer dan 1,5 jaar werken

Nadere informatie

Voorwoord wethouder Sport Harderwijk. februari 2015

Voorwoord wethouder Sport Harderwijk. februari 2015 februari 2015 Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Versteeg verheugen zich al op het openingsfeest. Voorwoord wethouder Sport Harderwijk Sport betekent kansen

Nadere informatie

21. De heer F. Aartsen Korfbalvereniging Unitas/Perspectief

21. De heer F. Aartsen Korfbalvereniging Unitas/Perspectief Verslag bijeenkomst/vergadering : sportplatform Harderwijk datum : 23 april 2013 aanvang : 19.30 uur sluiting : 21.30 uur aanwezig : zie presentielijst sportverenigingen. Bijlage : Wethouder Sport, Laurens

Nadere informatie

oké! Doe mee, sport is Wat is er gebeurd en wat gaan we doen? oktober 2014

oké! Doe mee, sport is Wat is er gebeurd en wat gaan we doen? oktober 2014 oktober 2014 Doe mee, sport is Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Versteeg verheugen zich al op het openingsfeest. oké! Wat is er gebeurd en wat gaan we

Nadere informatie

Beweeg elke dag een half uur! Bewegen is gezond! Ga sporten! juni 2013

Beweeg elke dag een half uur! Bewegen is gezond! Ga sporten! juni 2013 juni 2013 Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Versteeg verheugen zich al op het openingsfeest. Beweeg elke dag een half uur! Bewegen is gezond! Ga sporten!

Nadere informatie

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking, waarbij alles erop is gericht om Harderwijk en Hierden NOG sportiever te maken.

Ik kijk uit naar een prettige samenwerking, waarbij alles erop is gericht om Harderwijk en Hierden NOG sportiever te maken. juni 2014 Doe mee, sport is Rob Daamen, Johan van der Sluis (voorin), Arjan van der Put, Rick Sjoerdsma en Bert Versteeg verheugen zich al op het openingsfeest. oké! Nieuwe wethouder sport Harderwijk Als

Nadere informatie

Shantykoor Harderwijk. Het eerste ouder Vestival. Fietscontrole. Masterclass

Shantykoor Harderwijk. Het eerste ouder Vestival. Fietscontrole. Masterclass Nummer 4, 8 oktober 2014 Inhoud Oudervestival Fietscontrole Shantykoor Masterclass Bosactiviteit Appels plukken Schoolbrochure Inschrijving Kinderboekenweek Agenda Het eerste ouder Vestival Voor de kinderen

Nadere informatie

Sportplatform 1 maart Verslag en presentielijst

Sportplatform 1 maart Verslag en presentielijst Sportplatform 1 maart 2016 Verslag en presentielijst Wethouder Sport, Christianne van der Wal, opent het sportplatform en heet iedereen welkom. De wethouder bedankt schietvereniging Willem Tell voor hun

Nadere informatie

VERWIJSSTRUCTUUR EN TERUGKOPPELING JOGG - Harderwijk

VERWIJSSTRUCTUUR EN TERUGKOPPELING JOGG - Harderwijk VERWIJSSTRUCTUUR EN TERUGKOPPELING JOGG - Harderwijk Ouders houden zelf de regie en kunnen d.m.v. een teugkoppelingsbrief de partners informeren over de gekozen hulp/ interventie. Als partner wijs je de

Nadere informatie

SPORTKRACHT 11 DECEMBER 2014

SPORTKRACHT 11 DECEMBER 2014 SPORTKRACHT 11 DECEMBER 2014 Presentatie commissie Samenleving Sportkracht Programma: Algemene inleiding: aanleiding project, en proces met sportverenigingen. Stand van zaken deelproject 1 en 3, Ruud Mijnans

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Salland Actief Ontdek en doe mee! Iedereen Actief

Nieuwsbrief Salland Actief Ontdek en doe mee! Iedereen Actief Nieuwsbrief Salland Actief Ontdek en doe mee! Iedereen Actief Met gepaste trots presenteren wij u hierbij onze eerste nieuwsbrief aangepast sporten in de regio Salland. ONTDEK EN DOE MEE! Ontdek en doe

Nadere informatie

Rapportage gouden voornemens 2016

Rapportage gouden voornemens 2016 Rapportage gouden voornemens 2016 Extra vragen NOC*NSF Sportdeelname maandmeting december 2015 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inleiding Management Summary Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording Contact

Nadere informatie

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018 2 de bijeenkomst Contactraad SRM 19 maart 2018 AGENDA 1. Opening & toelichting oproep politiek en inspreekbeurt bij Beeldvormende Avond 2. Verslag vorige Contactraad 26 februari jl. 3. Terugblik op BVA

Nadere informatie

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF SPORTDEELNAME MAANDMEETING Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname afgelopen maand 2 Sportdeelname afgelopen 12 maanden 3 Sportdeelname per tak van sport Maandvraag September

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Projectplan regionaal voetballen (sporten) voor dak en thuislozen

Projectplan regionaal voetballen (sporten) voor dak en thuislozen Projectplan regionaal voetballen (sporten) voor dak en thuislozen Aanleiding In de Noord Veluwe werken zes gemeenten (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten) nauw samen met betrekking

Nadere informatie

iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs.

iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. iedereen kan een held zijn! Sporten en bewegen is leuk, geeft kracht en maakt trots! Ook voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Special Heroes iedereen kan een held zijn! Special Heroes werkt eraan

Nadere informatie

Samen in beweging. Beleidsnota Sport en bewegen b e l e i d s n o t a Sport en bewegen

Samen in beweging. Beleidsnota Sport en bewegen b e l e i d s n o t a Sport en bewegen Samen in beweging 1 Beleidsnota Sport en bewegen 2018-2021 b e l e i d s n o t a Sport en bewegen 2018-2021 2 Inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Inleiding 5 2. Evaluatie beleidsnota 2011-2018 6 3. Sportbeleid

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Sportdeelname Index Meting 53 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname 2 3 4 6 5 7 8 Sportdeelname schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) Sportdeelname per tak van sport Duurzaamheid sporten

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportclubs ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 Het is bijna zover. In september gaat

Nadere informatie

Gantellaan JK Pijnacker T: Frisheid in de lucht!

Gantellaan JK Pijnacker T: Frisheid in de lucht! Gantellaan 21-24 2642 JK Pijnacker T: 015-737 04 69 info@team4talent.org Frisheid in de lucht! Nieuwsbrief oktober 2016 September was de maand van de hittegolf. Zomer in de herfst, nog nooit was het zo

Nadere informatie

Nieuwsflits Juli 2015

Nieuwsflits Juli 2015 Nieuwsflits Sportstimulering Sportbedrijf Rheden Houdt u maandelijks op de hoogte van allerlei sportnieuws in de gemeente Rheden. Nieuwsflits Juli 2015 Beste Lezers, Het is alweer een jaar geleden dat

Nadere informatie

Special Heroes 17 juni 2015. Special Heroes is een samenwerkingsverband van NOC*NSF / PO-Raad / Onbeperkt Sportief

Special Heroes 17 juni 2015. Special Heroes is een samenwerkingsverband van NOC*NSF / PO-Raad / Onbeperkt Sportief Special Heroes 17 juni 2015 Special Heroes is een samenwerkingsverband van NOC*NSF / PO-Raad / Onbeperkt Sportief Doel en doelgroep van Special Heroes Aanleiding De sport- en beweegparticipatie van kinderen

Nadere informatie

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014

Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 Rapportage-overzicht inzet combinatiefuncties augustus 2013 - februari 2014 1 Verenigingsversterking CF Omschrijving Doelstelling Resultaten 1.1 s.v. B.S.M. Paul de Bree Duurzaam versterken van sportvereniging

Nadere informatie

INFOKAART OUDEREN EN LICHAAMSBEWEGING

INFOKAART OUDEREN EN LICHAAMSBEWEGING INFOKAART OUDEREN EN LICHAAMSBEWEGING Inleiding Lichaamsbeweging kan gezien worden als een relatief goedkope manier om het ontstaan van een aantal belangrijke ziekten, zoals hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker,

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar JAAROVERZICHT Tot en met meting 35 incl. nov. 15 In opdracht van NOC*NSF GfK December 18, Sportdeelname maandmeting november 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Sport index t/m 18 jaar Meting 49 januari 2017 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 Sportdeelname Index januari 2017 Sportdeelname afgelopen maand Sportdeelname

Nadere informatie

HAN SENECA nieuwsbrief

HAN SENECA nieuwsbrief HAN SENECA nieuwsbrief J U N I Bijna zomer. I N D I T N U M M E R : Bijna zomer... 1 HAN SENECA 2 open dag 3 Trainen in de 4 zomer Even voorstellen 5 Openingstijden 6 en contact We gaan weer richting de

Nadere informatie

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken.

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Goed voorbeeld De Haamen Thema: - Sport- Zorg - Sport en gezondheid - Decentralisaties - Wmo Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Waar: Sportzone

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2005

Stadsenquête Leiden 2005 Hoofdstuk 20. Sport Samenvatting Van de Leidenaren zegt tweederde in de afgelopen 12 maanden te hebben gesport: een kwart van de Leidenaren doet één sport, eenderde twee of drie sporten en 6% zegt zelfs

Nadere informatie

BOEKJE ANNE FLOKSTRASCHOOL

BOEKJE ANNE FLOKSTRASCHOOL VRIJETIJDSBOEKJE Vrijetijds BOEKJE ANNE FLOKSTRASCHOOL Als school willen wij graag de handen in één slaan met de verschillende verenigingen in de regio Zutphen. In deze folder vindt u een overzicht van

Nadere informatie

RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE SCHINNEN

RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE SCHINNEN RAPPORTAGE 2014 GEMEENTE SCHINNEN VOORWOORD Beste lezer, Voor u ligt de jaarrapportage 2014 van de sport -, beweeg- en cultuuractiviteiten die door de combinatiefunctionarissen van Ecsplore in Schinnen

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Sport-it in de wijk A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met MHC, ON en PH gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Investeren in en meedoen aan sport in Arnhem

Investeren in en meedoen aan sport in Arnhem Investeren in en meedoen aan sport in Arnhem Sportnotitie ter inspiratie voor het opstellen van het verkiezingsprogramma in Arnhem Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 Sportcampagneteam Arnhem, Sportbedrijf

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Index Meting 62 ruari 2018 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 ruari 2018 2 schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) 3 per tak van sport 4 5 6 7 Beweeg-, fit- en combinorm Tevredenheid sportbeoefening

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sportdeelname

Jaaroverzicht Sportdeelname Jaaroverzicht Sportdeelname NOC*NSF Sportdeelname maandmetingen: 2013 2017 1 Sportdeelname: jaargemiddelden 2013 2017 2 In 2017 sportte gemiddeld 64% minimaal wekelijks, dit komt overeen met bijna 9,9

Nadere informatie

Behoeftepeiling sporten en bewegen in Norg en regio

Behoeftepeiling sporten en bewegen in Norg en regio 1 Behoeftepeiling sporten en bewegen in Norg en regio Met deze vragenlijst wil de Stichting Beweegdorp Norg inventariseren hoe het staat met de sport- en beweegactiviteiten van de inwoners van Norg en

Nadere informatie

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport Buurt, onderwijs & sport Sport-Koepel Edam-Volendam, sportief het hele jaar! Sport-Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse scholen, sportverenigingen, sportieve Edammers en Volendammers en inwoners

Nadere informatie

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie:

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus Sportweek in de laatste

Nadere informatie

Rapportage Ben Bizzie Monitor Basisschool Den Doelhof Meijel. augustus 2018

Rapportage Ben Bizzie Monitor Basisschool Den Doelhof Meijel. augustus 2018 Rapportage Ben Bizzie Monitor Basisschool Den Doelhof Meijel augustus 2018 2 INHOUDSOPGAVE Samenvatting 1. Inleiding 2. Onderzoeksopzet 3. Onderzoeksresultaten 4. Conclusie en aanbevelingen 3 4 5 6 18

Nadere informatie

HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012

HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012 HERIJKING SPORTBELEIDSNOTA ALBLASSERDAM 8 NOVEMBER 2012 Sportbeleidsnota Alblasserdam Van april 2009. Interactief tot stand gekomen. Sport Belangen Alblasserdam: prominente rol bij vorming; uitvoering;

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Natuurlijk Bewegen A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de

Nadere informatie

WAARVOOR KUNT U BIJ ZORGDAT TERECHT?

WAARVOOR KUNT U BIJ ZORGDAT TERECHT? WAARVOOR KUNT U BIJ ZORGDAT TERECHT? Een dienstenwaaier voor professionals. JEUGD SAMENLEVING HULP EN ONDERSTEUNING WERKVELD JEUGD Opvoeding en taalstimulering Ouderparticipatie Huttenfeest Jongerenwerk

Nadere informatie

Sportcafé: een toekomstbestendige sportvereniging in Stichtse Vecht. Welkom!

Sportcafé: een toekomstbestendige sportvereniging in Stichtse Vecht. Welkom! Sportcafé: een toekomstbestendige sportvereniging in Stichtse Vecht Welkom! Opening Welkom! Leonie Schreurs Jogg-regisseur, verenigingsondersteuner, evenementen Programma Voorstellen Doel van de avond

Nadere informatie

CHALLENDER. Jogg Mud Run. 16 september! DID YOU HAVE YOUR JOGG TODAY? Jongeren op gezond gewicht JOGG-HARDERWIJK.NL

CHALLENDER. Jogg Mud Run. 16 september! DID YOU HAVE YOUR JOGG TODAY? Jongeren op gezond gewicht JOGG-HARDERWIJK.NL Hier vind je alle JOGG activiteiten van 0. Handig toch? Hang deze kalender op, zodat je altijd op de hoogte bent. Weggeven mag natuurlijk ook. Spread the JOGG word! Ons streven is alle Jongeren Op Gezond

Nadere informatie

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen:

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Samenwerking

Nadere informatie

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging Plan van Aanpak samen op weg naar beweging 2017-2018 Mei 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1. Sportief, Gezond & Cultureel 3 2. Meedoen & Talent 4 3. Samen & Actief 5 4. Communicatie & Organisatie 6 Inleiding We

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 2018+

STRATEGISCH PLAN 2018+ STRATEGISCH PLAN 2018+ EEN CO-CREATIE ONZE AMBITIES VOOR DE KOMENDE JAREN IEDEREEN BETROKKEN Het Strategisch plan 2018+ is een creatie van de leden van het KNKV. Eerst werd door het bondsbestuur in samenwerking

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Sportdeelname Index Meting 52 il In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 Sportdeelname Index il Sportdeelname il Sportdeelname schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) Sportdeelname per tak

Nadere informatie

Prijsuitreikingen. Beste Voetbalvrienden!

Prijsuitreikingen. Beste Voetbalvrienden! Beste Voetbalvrienden! Op zaterdag 23 mei 2015 is het weer zover. Het toernooi voor de D-pupillen wordt weer gehouden bij VVOG op sportpark De Strokel. Dit jaar voor het eerst met een nieuwe hoofdsponsor:

Nadere informatie

Projectplan buurtsportcoaches

Projectplan buurtsportcoaches Projectplan buurtsportcoaches 2018-2019 SportSupport Een leven lang gezond actief Generaal Spoorlaan 2a 2025 NB HAARLEM T 023 5 26 03 02 E info@sportsupport.nl I www.sportsupport.nl Thema Bewegingsonderwijs

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI Beweegpret 55+ aan Zet A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional

Nadere informatie

OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN)

OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN) Programma DINSDAG 16 september 2014 11.00-12.00 uur OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN) Work Out onder leiding van Olga Commandeur voor basisscholieren, senioren en overige belangstellenden.

Nadere informatie

Puttense Sportmarathon

Puttense Sportmarathon Puttense Sportmarathon 24 en 25 juni 2016 Programma kinderen groep 3 t/m 8 24 uur sportplezier voor jong én oud 1 Welkom bij de 4 e Puttense Sportmarathon Beste sportieveling, Putten, juni 2016 Bij deze

Nadere informatie

Prijsuitreikingen. Beste Voetbalvrienden!

Prijsuitreikingen. Beste Voetbalvrienden! Beste Voetbalvrienden! Op zaterdag 30 mei 2015 is het weer zover. Het toernooi voor de E-pupillen wordt weer gehouden bij VVOG op sportpark De Strokel. Dit jaar voor het eerst met een nieuwe hoofdsponsor:

Nadere informatie

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden

FAQ AH SPORTWEKEN. Aanmelden FAQ AH SPORTWEKEN Aanmelden Mijn sportclub wil meedoen aan de AH Sportweken. Hoe meld ik de club aan? Ga naar www.sport.nl/ah en download de toolkit Aanmelden AH Sportweken en volg alle beschreven stappen.

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar Meting 47 november 2016 In opdracht van NOC*NSF 1 1 2 3 4 6 5 7 8 Inhoudsopgave Sportdeelname Index november 2016 Sportdeelname afgelopen

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar)

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar) In het kader van het Convenant Brede Regeling Combinatiefuncties in het onderwijs is SKOLO in samenwerking met de gemeente Losser op zoek naar een nieuwe collega voor de functie Combinatiefunctionaris

Nadere informatie

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014

Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020. ALV april 2014 Jeugdplan KWV De Kaag 2014-2020 ALV april 2014 Jeugdplan presentatie Achtergrond De jeugd van tegenwoordig Kernpunten jeugdbeleid 2014-2020 Wat gaan we doen? Uitnodiging Waarom een jeugdplan? Jeugd is

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors:

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors: Uitnodiging Januari 2012 Even bijpraten Met de allerbeste wensen voor 2012 openen we de tweede officiële nieuwsbrief van SDO Tafeltennis. Deze bevat al veel meer informatie dan de eerste. Alle begin is

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Sportdeelname Index Meting 54 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 Sportdeelname Index Sportdeelname Sportdeelname schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) Sportdeelname per tak van sport

Nadere informatie

Programmaboekje Tafeltennisfeest Schoolsport. Sportief Zeist

Programmaboekje Tafeltennisfeest Schoolsport. Sportief Zeist Schoolsport Wij zijn namens ZTTV en Sportief Zeist verheugd dat wij jullie school (hopelijk) mogen ontvangen op het tafeltennisfeest 2018. Deze vind plaats op zaterdag 6 januari 2018 in de sporthal Vollenhove

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor. Wiek-2-Date nieuwsbrief 9 De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld eens per 3 weken. Op onze site wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de activiteiten in de groepen. Agenda

Nadere informatie

Dit aanbod is uitstekend te combineren met Mijnzwemcoach.nl of andere interventies uit de menukaart zoals Fiets fit!, Start2run.

Dit aanbod is uitstekend te combineren met Mijnzwemcoach.nl of andere interventies uit de menukaart zoals Fiets fit!, Start2run. Zwemsport 'Sportaanbod ouders van jonge kinderen' Organisatie: Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) Contactpersoon: heer Mikel Vogels Contactpersoon 2: mevrouw Cécile Veldman Erkenningen: Sport- en

Nadere informatie

5. Maandvraag December 2013 a. Sportieve voornemens

5. Maandvraag December 2013 a. Sportieve voornemens 5. Maandvraag December 01 a. Sportieve voornemens Sportieve voornemens Basis: n=11 Nederlander van 15-80 jaar Percentage JA Geslacht Man 75% Vrouw 69% Leeftijd 15 - jaar 85% 8 4-44 jaar 77% 45-64 jaar

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017

Beleidsplan 2014-2017 Voorwoord In 2002 worden in Deventer voor het eerst tweedaagse Special Olympics gehouden. Alle deelnemers aan de Special Olympics hebben een verstandelijke beperking. Meer dan 700 sporters verblijven twee

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016

Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016 Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016 Agenda 19.30 - Welkom 19.35 - Wat is Special Olympics? 19.45 - Omgang met de doelgroep 20.15 - Organisatie Nationale Spelen 2016 20.45 - Vragen 21.00 - Einde

Nadere informatie

naar een positief sportklimaat

naar een positief sportklimaat naar een positief sportklimaat Herken je dat, als gemeente of andere organisatie die lokale sportclubs ondersteunt? Hebben de clubs bij jullie ook een tekort aan vrijwilligers? Haken daar veel pubers af?

Nadere informatie

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Koninklijke Nederlandse Zwembond levenlangzwemmen@knzb.nl 030-7513235 1 Inleiding De KNZB heeft van september 2011 tot en met maart 2012

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Index Meting 65 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) per tak van sport Index 5 6 7 8 Beweeg-, fit- en combinorm Tevredenheid sportbeoefening Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

NieuwsBrief nr. 1, juni 2016 Trots door Bewegen

NieuwsBrief nr. 1, juni 2016 Trots door Bewegen NieuwsBrief nr. 1, juni 2016 Trots door Bewegen Wat ben ik Trots door bewegen! Sinds 2014 heeft afdeling sport van het stadsdeel drie enthousiaste buurtsportcoaches actief in Nieuw West die zich inzetten

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Esmee Meijdam, combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 31 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg dient

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sportdeelname

Jaaroverzicht Sportdeelname Jaaroverzicht Sportdeelname NOC*NSF Sportdeelname maandmetingen: 2013 1 Sportdeelname: jaargemiddelden 2013 2 In sportte gemiddeld minimaal wekelijks, dit komt overeen met ongeveer 10 miljoen Nederlanders

Nadere informatie

Scoor als club met een Brede en Sterke sportvereniging ppelijke

Scoor als club met een Brede en Sterke sportvereniging ppelijke Scoor als club met een Brede en Sterke sportvereniging ppelijke appelijke stages Fotograaf: Tania van den Berghen Zo ontwikkelt uw club zich tot een maatschappelijk partner van de buurt met behulp van

Nadere informatie

Wil je in contact komen met een buurtsportcoach, mail dan naar

Wil je in contact komen met een buurtsportcoach, mail dan naar 2017 5 26 Laatste nieuws van Beuningen Samen in beweging Inleiding Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Beuningen Samen in beweging. We zullen 4 x per kalenderjaar deze nieuwsbrief verspreiden om u zo

Nadere informatie

Onderzoek Sportgedrag

Onderzoek Sportgedrag Onderzoek Sportgedrag Onderzoek Sportgedrag Deze vragenlijst gaat over uw huidige sportgedrag en het sportgedrag in het verleden. Ook als u weinig of geen sportervaring nodigen wij u van harte uit om de

Nadere informatie

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website: (binnenkort op het web)

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website:  (binnenkort op het web) Jaarplan 2016. Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: info@wijkplatformstadsdennen.nl Website: www.wijkplatformstadsdennen.nl (binnenkort op het web) Theoretische budget wijk Stadsdennen: Peildatum is 15

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

De Pelikaan Samen werken aan Sport- en beweegstimulering

De Pelikaan Samen werken aan Sport- en beweegstimulering Bijeenkomst sportpark Fanny Blankers Koen Almere, 26 maart 2012 De Pelikaan Samen werken aan Sport- en beweegstimulering Samenwerking verenigingen Bestuur, commissies, kader en leden Samenwerking is meer

Nadere informatie

Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen

Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen Uitwerking ronde 1: Inventarisatie beweegredenen en doelstellingen Doelgroep Beweegreden Doelstelling Club leidinggevende Meer potentiele leden bereiken. Groei aantal jeugdleden. Verbeteren kader. Uitbreiden

Nadere informatie

Zaterdag 16 juni Wat een feestje!

Zaterdag 16 juni Wat een feestje! Nieuwsbrief 6 Juni 2018 In dit nummer: Zaterdag 16 juni 2018 - Wat een feestje! PADEL bij TOZ: IT GIET OAN KC tennis-toernooi 2018 Inschrijven trainingen 2018-2019 Belangrijke data Van de redactie Zaterdag

Nadere informatie

Prijsuitreikingen. Beste Voetbalvrienden!

Prijsuitreikingen. Beste Voetbalvrienden! Beste Voetbalvrienden! Op zaterdag 23 mei 2015 is het weer zover. Het toernooi voor de F-pupillen wordt weer gehouden bij VVOG op sportpark De Strokel. Dit jaar voor het eerst met een nieuwe hoofdsponsor:

Nadere informatie

Goede voornemens 2019

Goede voornemens 2019 Goede voornemens 2019 Extra vragen NOC*NSF Goede voornemens Maandmeting December 2018 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Management Summary 3 4 Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording 5 Contact 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Index Meting 66 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) 3 per tak van sport 4 Index 5 Onderzoeksverantwoording 6 Contact 2 Overzicht wekelijks gesport 67% Wekelijks

Nadere informatie

Voorwoord: Aandacht voor alle Berkellanders

Voorwoord: Aandacht voor alle Berkellanders Jaarverslag 2013 Voorwoord: Aandacht voor alle Berkellanders De afgelopen jaren heeft de gemeente als gevolg van minder financiële middelen zich op diverse terreinen terug getrokken. Privatisering van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 9 16/ februari 17. Werkmiddag onderbouw, groep 1 t/m 4 s middags vrij. Groep 3 en 4 s middags zwemmen in De Dolfijn

NIEUWSBRIEF 9 16/ februari 17. Werkmiddag onderbouw, groep 1 t/m 4 s middags vrij. Groep 3 en 4 s middags zwemmen in De Dolfijn NIEUWSBRIEF 9 16/ 17 13 februari 17 Belangrijke data: Dinsdag 14 februari Maandag 20 februari t/m vrijdag 24 februari Maandag 27 februari Werkmiddag onderbouw, groep 1 t/m 4 s middags vrij Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Sportdeelname Index Meting 55 In opdracht van NOC*NSF GfK August 15, Sportdeelname maandmeting 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 Sportdeelname Index Sportdeelname Sportdeelname schoolgaande jeugd (t/m

Nadere informatie

Verleiden tot de gezonde keuze!

Verleiden tot de gezonde keuze! EERSTE EDITIE WINTER 2014 DEZE NIEUWSBRIEF WORDT MAIL AAN MAIL BEZORGD 01 JOGGIT! Verleiden tot de gezonde keuze! Mensen maken zelf keuzes. Ook als het gaat om hun gezondheid. Toch is de gezonde keuze

Nadere informatie

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging

Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging Sportactiviteiten en ondersteuning voor primair onderwijs gemeente Middelburg / Middelburg in Beweging schooljaar 2015-2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen Middelburg in Beweging pag. 3 1.1 Sportkennismakingsactiviteiten

Nadere informatie

NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX 2013 ACHMEA SPORT INDEX 18. Meting 13 Januari In opdracht van NOC*NSF

NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX 2013 ACHMEA SPORT INDEX 18. Meting 13 Januari In opdracht van NOC*NSF NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ACHMEA SPORT INDEX 18 Meting 13 In opdracht van NOC*NSF GfK Sportdeelname Index 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname Index Sportdeelname afgelopen maand 3 Sportdeelname afgelopen

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Special Heroes symposium De netto toegevoegde waarde van interventies 30 juni 2015

Special Heroes symposium De netto toegevoegde waarde van interventies 30 juni 2015 Special Heroes symposium De netto toegevoegde waarde van interventies 30 juni 2015 Welkome en introductie Welkom en introductie : Erna Mannen, manager Namens de stuurgroep van Special Heroes * NOC*NSF:

Nadere informatie