INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET"

Transcriptie

1 INSTRUCTIE UPDATEN LENOVO TABLET 1. Algemeen In deze instructie wordt uitgelegd hoe je een belangrijke update op je Lenovo tablet dient te installeren. Deze update zorgt er voor dat de verbindingsproblemen worden opgelost. Veel medewerkers ondervinden hier op dit moment hinder van. Vooral in gebieden waar er slecht bereik is komt het regelmatig voor dat de tablet opnieuw moet worden opgestart om weer verbinding te krijgen. In hoofdstuk 2 wordt stap voor stap het update proces doorgenomen. In bijlage 1 wordt uitgelegd hoe je een WiFi verbinding instelt. Dit is alleen van belang als je op dit moment thuis nog geen WiFi op je tablet hebt ingesteld. Voorbereiding Print deze instructie uit. Dat hoeft niet persé in kleur. Ook in zwart-wit is de instructie goed te volgen. Neem voldoende tijd om onderstaande stappen uit te voeren. Het gehele update proces zal ongeveer 15 minuten in duren. Als tijdens het updaten de stroom wegvalt kan er schade worden toegebracht aan je tablet. Zorg er daarom voor dat je tablet aan de stroom ligt. Zet tijdens het proces nooit je tablet uit!!. Ga tijdens het updaten ook geen andere werkzaamheden op je tablet uitvoeren. Zorg dat je Wi-Fi verbinding hebt. Voer het proces daarom het liefst thuis uit. Mocht er op je tablet nog geen Wi-Fi zijn ingesteld volg dan de instructies van bijlage 1 verderop in deze instructie. Heb je thuis geen Wi-Fi beschikbaar dan is het ook mogelijk om de update uit te voeren met een mobiele 4G/3G verbinding. Je hebt in ieder één van beide nodig om de updates te kunnen downloaden. Bij sommige stappen is een toelichting opgenomen. Lees in dat geval eerst de toelichting voordat je de vetgedrukte instructie uitvoert. Ga dus niet alleen maar de vetgedrukte instructies en afbeeldingen volgen maar lees ook echt de instructies. Ze staan er niet voor niets! Mocht je problemen ondervinden bij het uitvoeren van deze update vraag dan eerst de MTP er van je team (of een andere collega) om hulp voordat je contact opneemt met de helpdesk. De helpdesk is op werkdagen te bereiken van 09:00-17:00. Telnr: Let op: dit nummer is alleen bedoeld voor het geval je problemen ondervindt bij het uitvoeren van de update of wanneer je na afloop nog steeds verbindingsproblemen ervaart. Voor (algemene) vragen rondom Recare/Remote pro kun je bellen met: Omdat de helpdesk alleen bereikbaar van ma-vr van 09:00-17:00 is het verstandig om de update uit te voeren tijdens deze bereikbaarheidsuren. We hebben extra capaciteit ingezet om dit proces te ondersteunen. Helaas kunnen we niet voorkomen dat bij drukte alle lijnen bezet zijn en dat je wellicht even moet wachten. We vragen hiervoor om je begrip.

2 2. Lenovo update 2.1 Opnieuw opstarten tablet. Doe dit niet met de knop aan de rechterbovenkant van je tablet, maar volg onderstaande instructie!!! Het opnieuw opstarten is van belang om ervoor te zorgen dat er op de achtergrond geen programma s meer actief zijn die het updateproces kunnen verstoren. Gebruik voor het opnieuw opstarten niet de knop aan de rechterbovenkant van je tablet maar doe dit middels het instellingenmenu. Ga daarbij als volgt te werk: Veeg met je vinger vanaf de rechterkant van het scherm naar links en klik op Instellingen. Klik in het volgende scherm op Aan/Uit. Selecteer vervolgens de optie Opnieuw opstarten. Meldt je na het opnieuw opstarten aan met je wachtwoord of pincode.

3 2.2 Ga op je tablet naar het bureaublad en klik op de tegel Google Chrome Als het goed is kom je terecht op de hoofdpagina van Mijn Carinova Portaal Mocht Mijn Carinova Portaal niet automatisch openen geef dan in de adresbalk het volgende adres is: 2.3 Klik op Lenovo verbindingsupdate Het bestand Lenovo.exe wordt nu gedownload. De voortgang hiervan kun je volgen links onderin je scherm. Het kan zijn dat in jouw scherm er gewoon Lenovo staat zonder.exe. Dit is verder niet van belang. Ook kan er een volgnummer achter de naam worden getoond, bijvoorbeeld Lenovo(1), Lenovo(2) enz. Ook dit is verder niet van belang.

4 2.4 Wacht totdat het downloaden is voltooid Als het downloaden is voltooid ziet het subscherm links onderin je scherm er als volgt uit: Mocht je na het downloaden de vraag krijgen of je het bestand wilt Behouden of Annuleren, klik dan op Behouden 2.5 Klik op de keuzepijl rechts naast Lenovo.exe 2.6 Klik op Weergeven in map

5 2.7 Lees eerst onderstaande opmerkingen en klik daarna in de werkbalk op de bovenste helft van het icoon Eigenschappen Opmerkingen: Het is mogelijk dat het bestand in jouw scherm niet de toevoeging.exe heeft maar dat je gewoon Lenovo ziet staan. Dit maakt verder niet uit. Zorg ervoor dat het bestand Lenovo.exe (of Lenovo ) is geselecteerd. Standaard is dit het geval. Mocht dit niet zo zij selecteer het bestand dan eerst (1 x aanklikken) voordat je op Eigenschappen klikt. Het is mogelijk dat je meerdere versies van het bestand Lenovo.exe (of Lenovo) zien staan. Er zal in dat geval een volgnummer achter de naam worden getoond, bijvoorbeeld Lenovo(1), Lenovo(2) enz. In dat geval dien je het bestand te selecteren met het hoogste volgnummer. Standaard zal dit al het geval zijn dus meestal hoef je geen ander bestand te selecteren. Het kan zijn dat je meer bestanden ziet staan dan in onderstaande afbeelding. Dit is verder niet van belang. Om te voorkomen dat je een keuzelijst opent dien je in de bovenste helft van de knop Eigenschappen te klikken. Als de knop Eigenschappen niet zichtbaar is klik dan op het pijltje in de rechterbovenhoek van het scherm. Zorg dat het bestand Lenovo.exe (of Lenovo ) is geselecteerd voordat je op Eigenschappen klikt! Bij een juiste selectie staat er een vinkje voor de bestandsnaam.

6 2.8 Klik eerst op de knop Blokkering opheffen en daarna op OK 2.9 Dubbelklik op Lenovo.exe Ook hier is het mogelijk dat het bestand in jouw scherm niet de toevoeging.exe heeft. Dit is verder niet van belang. Vervolgens worden de bestanden uitgepakt. Mocht je echter de melding krijgen dat er een wachtwoord is vereist voordat je verder kunt gaan, ga dan terug naar stap 2.7. Je hebt in

7 dat geval de blokkering van het bestand niet opgeheven! Mogelijk heb je het juiste bestand niet geselecteerd voordat je op de knop Eigenschappen hebt geklikt. Wanneer het uitpakken is afgerond verschijnt onderstaande melding Klik op Ja 2.11 Klik op Next

8 2.12 Selecteer eerst de optie I accept the agreement en klik vervolgens op Next 2.13 Klik op Next Laat de locatie waar de bestanden worden geplaatst ongewijzigd!

9 2.14 Mocht je onderstaande melding krijgen klik dan op Ja. Verschijnt deze melding niet ga dan door met de volgende stap Klik op Install Het programma wordt nu geïnstalleerd.

10 2.16 Controleer of het vinkje bij install Sierra Wireless EM7345 Software now aan staat en klik vervolgens op Finish 2.17 Klik op Volgende

11 2.18 Klik op Akkoord 2.19 Laat de geselecteerde onderdelen ongewijzigd en klik op Installeren

12 Nu begint het installeren. De voortgang kun je middels onderstaand scherm volgen: 2.20 Klik op Voltooien

13 2.21 Ga naar Instellingen Zorg dat de tablet op het startscherm staat. Veeg met een vinger vanaf de rechterrand van het scherm naar links. Klik op Instellingen Klik op het verbindingsicoontje 2.23 Klik op het schuifje onder Vliegtuigstand zodat deze op Aan komt te staan. Vervolgens zul je zien dat Mobiel breedband en Wi-Fi op uit komen te staan.

14 2.24 Opnieuw opstarten tablet. Doe dit niet met de knop aan de rechterbovenkant van je tablet, maar volg de instructie onder 2.1!! Ga na uitvoeren van instructie 2.1. verder met stap Ga naar Instellingen Zorg dat de tablet op het startscherm staat. Veeg met een vinger vanaf de rechterrand van het scherm naar links. Klik op Instellingen Klik op het verbindingsicoontje, waar nu een vliegtuigje staat met de tekst Vliegtuigstand

15 2.27 Zet de Vliegtuigstand op Uit en controleer of je mobiele verbinding hebt. Doe dit als volgt: Klik op het schuifje onder Vliegtuigstand zodat deze op Uit komt te staan. Zorg dat Mobiel Breedband op Aan staat. Meestal is dat standaard het geval. Het maakt niet uit welk cijfer er achter de tekst Mobiel Breedband staat. In onderstaand voorbeeld is dat 4 maar dat kan dus net zo goed een ander cijfer zijn. Let op: het kan een tijdje duren voordat het mobiele netwerk (NL KPN) zichtbaar wordt. Dus even geduld aub! Soms wordt het mobiele netwerk zichtbaar en verdwijnt dan weer even. Ook dat is normaal. Mocht het mobiele netwerk na 2 á 3 minuten niet zichtbaar worden start dan je tablet op volgens de instructie van stap 2.1. en controleer nogmaals of je een mobiele verbinding hebt. Wordt uiteindelijk de verbinding niet zichtbaar neem dan allereerst contact op met de MTP er van je team. Kom je er samen niet uit neem dan contact op met de Helpdesk:

16 2.28 Browsergeschiedenis wissen Omdat door de verbindingsproblemen de laatste Remote Pro versie niet in elke situatie correct is ingeladen is het noodzakelijk om de browsergeschiedenis te wissen. Voer onderstaande stappen altijd uit! Ook al heb je de laatste versie in je scherm staan! Volg hiervoor de volgende stappen: 1. Start Chrome op door op de taakbalk op te klikken o Wacht tot Mijn Carinova Portaal verschijnt. o Als de pagina met Mijn Carinova Portaal niet automatisch wordt geladen vul dan in adresbalk: https://mijnportaal.carinova.nl 2. Klik op de 3 streepjes rechts bovenin het scherm. En klik vervolgens in het menu op Geschiedenis 3. Klik op Browsegegevens wissen.

17 4. Selecteer in het keuzemenu bovenin het venster de optie het eerste gebruik Zorg dat alle items staan aangevinkt met uitzondering van wachtwoorden Klik vervolgens op Browsegegevens wissen 5. Klik op het kruisje om af te sluiten. JE BENT NU KLAAR! De bijlage (WiFi verbinding instellen) hierna is alleen bedoeld voor het geval je thuis nog geen Wi-Fi hebt ingesteld. Mocht je toch nog verbindingsproblemen ondervinden neem dan contact op met de helpdesk: of mail naar Let wel het telefoonnummer is alleen bedoeld voor het geval je problemen ondervindt bij het uitvoeren van de update of wanneer je na afloop nog steeds verbindingsproblemen ervaart. Voor vragen rondom Recare/Remote Pro kun je bellen met:

18 Bijlage 1 Wi-Fi verbinding instellen Volg onderstaande instructie alleen als je thuis nog geen wifi hebt ingesteld B1.1 Ga naar Instellingen Zorg dat de tablet op het startscherm staat. Veeg met een vinger vanaf de rechterrand van het scherm naar links. Klik op Instellingen. B1.2 Klik op het verbindingsicoontje

19 B1.3 Aanzetten en selecteren Wi-Fi verbinding 1. Als Wi-Fi op Uit staat zet deze dan Aan 2. Selecteer vervolgens in de lijst een Wi-Fi verbinding 1 2 B1.4 Verbinding maken 1. Vink de optie Automatisch verbinding maken aan 2. Klik vervolgens op Verbinding maken 1 2

20 B1.5 Invoeren gebruikersnaam en wachtwoord Voer de gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op OK Het wachtwoord is vaak terug te vinden op een sticker aan de achter- of onderkant van de wifi-router.

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Telewerken Altrecht Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Wat is Altrecht Telewerken? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Hoe log ik in op Telewerken met mijn SMS Token? 4 Hoe log ik

Nadere informatie

ONLINE FILM PAKKET. Installatie handleiding

ONLINE FILM PAKKET. Installatie handleiding ONLINE FILM PAKKET Installatie handleiding 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Software downloaden... 4 4. Installatie KODI (voorheen XBMC)... 5 5. Installatie Online Film Pakket...

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11

Handleiding. voor het. installeren en updaten. van. FotoBase. Versie 2.11 Handleiding voor het installeren en updaten van FotoBase Versie 2.11 Inleiding Het installeren en updaten van FotoBase gebeurt met hetzelfde installatiebestand. Dit bestand kan gedownload worden of gekopieerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Inleiding Bij de installatie van Kluwer Belastingpraktijk (KBP) kunnen de volgende situaties (configuraties) van toepassing zijn op het systeem waarop het

Nadere informatie

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Dit is een publicatie van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Deze publicatie

Nadere informatie

Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.6 Datum 2 juli 2009 1. INLEIDING 3 2. INSTALLATIE CITRIX CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 7 3.1 Starten RAVE 8 3.2 Taakbalk verbergen 9 3.3 Afsluiten

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Storec Viewer. Storec Viewer

Storec Viewer. Storec Viewer Storec Viewer Storec Viewer Inhoudsopgave 1. Welkom bij Storec Viewer's help 1 2. Algemeen 2 2.1. Contactinformatie 2 2.2. Abonnement 2 2.3. Recente wijzigingen 3. Installatie 5-7 3.2. Accountgegevens

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Installatiehandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 4 Functionaliteit:... 4 Systeemeisen:... 5 1. Installatie Factuur2King

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 08-06-2015 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Installatie View Client... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 6 Verbinden met de werkplek... 8 Fouten

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater

Instellen van de WiFi-Repeater Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP RP 002 WiFi repeater kunt instellen. Deze instellingen hoeft u in principe slechts eenmalig uit te voeren.

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Handleiding Communicate By Choice versie 1.4

Handleiding Communicate By Choice versie 1.4 1 Noteer hier uw registratiecode 2 Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van dit Widgit product! Onze software is uitvoerig getest op verschillende systemen. Mocht u problemen ondervinden met

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows Wachtwoord HvA- ID wijzigen - Zelfsupport/eigen computer: Windows Kies een rustig moment uit en lees de instructies goed door. Het is belangrijk dat je de juiste stappen doorloopt om je wachtwoord met

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Kliktime Handleiding V3.5

Kliktime Handleiding V3.5 Kliktime Handleiding V3.5 KENNISMAKEN MET KLIKTIME Inhoud Wat is Kliktime?... 1 Overzicht van Kliktime... 2 Gebruikers & categorieën... 2 Functies... 2 Opties... 3 Tijdelijke wachtwoorden... 3 Extra opties...

Nadere informatie