Een veel gehoorde opmerking is dat MailChimp een lagere deliverability zou hebben dan AWeber. Dat was ooit wel zo, maar gaat inmiddels niet meer op:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een veel gehoorde opmerking is dat MailChimp een lagere deliverability zou hebben dan AWeber. Dat was ooit wel zo, maar gaat inmiddels niet meer op:"

Transcriptie

1 MailChimp MailChimp is een zogeheten marketingprogramma. Je kunt dit gebruiken om jouw doelgroep, mits ze een adres achtergelaten hebben gericht te gaan mailen door de mensen die zich op jouw lijst inschrijven in groepen te plaatsten. MailChimp vs AWeber Een veel gehoorde opmerking is dat MailChimp een lagere deliverability zou hebben dan AWeber. Dat was ooit wel zo, maar gaat inmiddels niet meer op: Who s Best: The general sentiment has historically been that AWeber has the best deliverability rates in the industry. However, MailChimp and GetResponse also have delivery rates in the high 90s and have basically pulled even in this regard. You won t notice much difference between these Big Three in terms of deliverability, but be cautious if switching to a smaller provider. Bron: Monetize.pro Dit heeft er mee te maken dat MailChimp later gekomen is dan Aweber en tijd nodig had om door alle client erkend te worden als een betrouwbare partij. Inmiddels is MailChimp een gerenommeerde partij. Gezien het feit dat het ook nog eens een zeer gebruiksvriendelijk pakket is en je er gratis mee kunt starten, raden wij jou deze aan. Verschil opt-in, double opt-in en auto-responder (automation) Optin en double opt-in Een Opt-in formulier is het formuliertje op de site waar je je naam en vooral ook e- mailadres achterlaat. Double opt-in is wettelijk verplicht. Mensen moeten dan nogmaals bevestigen dat zij degene zijn die de bijschrijving op de lijst hebben aangevraagd. Autoresponder De Final Welcome mail van de opt-in is al een eenvoudige autoresponder. Maar kan veel verder en verfijnder. Met de autoresponder van MailChimp, tegenwoordig automation genaamd, kun je mensen na inschrijving met elk gewenst interval een mail sturen.

2 Je kunt de mails zelfs zo inregelen dat ze pas een nieuwe krijgen als ze de vorige geopend hebben. Bruikbaar bij: Sideway salesletters Membership sites Cursussen en alles wat een serie mails vereist. Een opt-in op de website zetten MailChimp formulier of Gravity Forms. Dit zijn beide plugins. Ik raad Gravityforms aan, omdat je daarmee ook meerdere formulieren op jouw website kunt plaatsen en ieder formulier aan MailChimp kunt koppelen. Voor beide plugins is het nodig de koppeling tussen jouw website en MailChimp tot stand te brengen middels een API. Deze vind je in MailChimp dashboard. Klik op jouw accountnaam links. In de zwarte balk die daarna open klapt klik je My Profile aan en vervolgens in het nieuwe scherm op Extras. Je ziet dan een subtab API keys. Je kunt eindeloos API keys aanmaken. Ik raad je aan voor elke website een aparte API key aan te maken. Zo kun je ook makkelijk ontkoppelen door gewoon de betreffende API key te verwijderen. Lijsten en groepen Een lijst maak je aan door in Lists op Create new te klikken. Denk goed na over de benaming van je lijst. Mensen krijgen deze ook te zien nl. Het liefst werk je met één lijst. Dit voorkomt dubbelingen en vervuiling als mensen bijvoorbeeld hun adres veranderen. Je kunt mensen op jouw lijst aan verschillende groepen toewijzen. Zo kun je heel specifiek gaan mailen Zeker in combinatie met Gravitforms is dit een krachtig middel. Het aanmaken van groups kan op twee manieren: Via Lists >> Selecteer je lijst >> Manage Subscribers >> Groups. Hier maak je de Grouptitle aan en daarin de groupdetails (=de onderverdeling).

3 Je kunt kiezen om een dropdown, een checkbox of radiobutton te tonen, of om het helemaal niet te laten zien. Mensen worden dan wel toegewezen aan een groep, maar merken daar niets van. De andere manier is ze aan te maken tijdens het creëren van jouw inschrijfformulier Een inschrijfformulier aanmaken Nadat je de lijst hebt aangemaakt kun je een inschrijfformulier aanmaken. Kies in de lijst voor SIgn-Up forms en daarna General Forms (het gele rondje). MailChimp maakt er dan standaard eentje aan in het Engels met een veld voor een adres, een voornaam en een achternaam. Als je in het Nederlands werkt wil je dit en alle boodschappen vertalen. De velden vertaal je door op het betreffende veld te klikken. De achtergrond wordt geel en rechts zie je de mogelijkheid in field settings aanpassingen te doen. Verander hier het label in de term die je op jouw website wilt gebruiken. Je ziet hier ook de Merge Tag die bij het veld hoort. Wil je een veld verplicht maken dan kan dat door required field aan te klikken. Ook kun je aangeven dat een veld onderwater dingen moet invullen. Maak het dan hidden en klik in het formulier zelf een optie aan. Overigens kun je dit als je Gravityforms gebruikt om formulieren voor jouw website te maken veel beter daar doen. Vergeet niet het veld op te slaan als je klaar bent met de aanpassingen. Door boven het formulier op Translate it te klikken vertaal je in één klap een groot deel van de opt-in sequence. Je kunt dit daarna fine tunen naar jouw situatie door Forms and response s uit te klappen (links boven formulier) en het gewenste formulier te kiezen. Je krijgt een hele lijst van mogelijkheden. Echter maar drie of vier daarvan zijn de moeite waard om aan te passen.

4 1 Signup thank you page Je ziet nu een kleine editor waar je de tekst naar jouw hand kunt zetten. Echter er zijn ook nog een aantal boodschappen die je wellicht wilt herformuleren. Deze krijg je te zien door op Translate it te klikken en voor Dutch te kiezen. Vergeet niet om op te slaan. Je hebt hier ook de mogelijkheid om mensen te leiden naar een aparte pagina op jouw website waar je ze bedankt en vertelt wat ze nu moeten doen. 2 Opt-in confirmation mail Ook hier zie je weer een editor en een lijst met boodschappen die je kunt aanpassen. De grote knop in de mail pas je ook aan bij de boodschappen. Één van de dingen die je beter aan past is de melding dat mensen worden bijgeschreven op een lijst. Slimmer is het om te vertellen wat ze krijgen. Dus i.p.v. Klik hier om uw aanmelding voor onze lijst te bevestigen Vertel je Klik hier om je aanmelding voor de 7 onmisbare tips die je wilt weten voor je aan een website begint te ontvangen Of iets dergelijks. 3 Confirmation thank you page Deze pagina worden de mensen naar toe geleid nadat ze hun adres hebben bevestigd. Dit is een pagina op de server van MailChimp en ziet er standaard ook heel erg MailChimp achtig uit. Je kunt hier ook weer een eigen URL invullen die zich op jouw website bevindt. 4 Final welcome Deze is optioneel. Je activeert het door Send a final welcome aan te vinken. Als je geen betaalde versie van MailChimp hebt is dit de plek waar je een boodschap voor jouw klanten kunt plaatsen en een link naar de website waar ze jouw freebie kunnen downloaden. Heb je een betaalde versie van MailChimp, dan is het slimmer om deze optie uitgevinkt te laten en de Welcome Message uit de automation te gebruiken. Een download aanbieden op jouw website

5 Je wilt het liefst dat mensen zoveel mogelijk op jouw website komen. Stuur de download daarom niet in de mail mee, maar geef in de mail een link naar de website waar je het als downloadbaar bestand aanbiedt. 1 Upload het document via de media bibliotheek 2 maak een pagina aan en zet daarop het plaatje en de tekst die je wilt gebruiken. 3 Selecteer de tekst waarachter de link moet zitten en plak de link naar het document er in 4 Je kunt met het plaatje hetzelfde doen 5 De pagina publiceren, maar niet in het menu zetten 6 Als je de WordPress SEO by Yoast gebruikt kun je onderaan het edit scherm in jouw SEO onder geavanceerd aangeven dat je de pagina niet in de XML files wilt hebben. Dan worden ze niet bezocht door zoekmachines. Maar aan de andere kant, het werkt ook als mensen deze handleiding per ongeluk krijgen. Het is toch reclame voor jou en jouw bedrijf. 7 In de mail van MailChimp zet je de link naar de pagina met de download. Segmentatie Door de mensen die zich inschrijven toe te wijzen aan een group, maak je je lijst in hoge mate beheersbaar. Dat doe je door eerst een segment te creëren in Lists >> Selecteer je lijst >> Manage Subscribers >> Segments. Bij iedere Campaign of Automation die je daarna maakt heb je de mogelijkheid om deze alleen aan dat specifieke deel van jouw lijst te sturen. Je kunt meerder selectie criteria kiezen en aangeven de subscribers aan één van deze moet voldoen of allemaal. Campaigns Campaigns zijn de éénmalige mailings die je verstuurd naar jouw lijst of een segment van jouw lijst. Je kunt een campagne aanmaken door in de zijbalk op Campaigns te klikken. Je hebt de mogelijkheid voor verschillende typen te kiezen. Hier hebben we het even alleen over Regular Ol Campaign

6 Selecteer de betreffende lijst en geef aan of je naar de hele lijst of naar een segment wilt sturen. Geef een naam aan jouw Campaign, dit is een interne benaming, jouw subscribers krijgen deze niet te zien. In de onderwerpregel van de campaign kun je met de zogeheten Merge-tags waarden van velden uit jouw lijst invoegen. Een veel gebruikte is * FNAME * voor voornaam en * LNAME * voor achternaam (zonder de ). Hiermee maak je een mail persoonlijker. Deze mails hebben een hogere openrate dan mailberichten zonder. Het zelfde geld voor de to: ook hier kun je aangeven dat je de naam uit de database wilt gebruiken. Buiten dat jouw mails daardoor beter geopend worden helpt het ook spamfilters vermijden. In het volgende tabje kies je een template. Ik raad je aan dit zo eenvoudig mogelijk te houden. Het doel is mensen weer naar jouw website te(ver) leiden. Kies daarom basic 1-column. Je bent nu klaar om je te vullen. Ga met jouw muis op het element staan dat je wilt aanpassen en klik op het potloodje in de zwarte balk die verschijnt. Regel links boven aan: klein en opvallend, maar zo belangrijk. Zet hier een korte pakkende en verleidelijke uitspraak waarmee je kort hint op de inhoud. Een plaatje (logo) kan, maar bedenk dat veel mensen deze blokken in hun e- mailclient. Er verschijnt nu rechts een editor waarin je helemaal los kunt gaan, maar ik raad je aan ook dit rustig en simpel te houden. Alleen dat wat je wilt dat mensen doen moet echt opvallen. En dat is doorklikken naar jouw website. De link naar jouw website maak je door tekst te selecteren op het kettinkje (vierde knop van links) te klikken en de URL in het venster te plakken of typen. Als laatste stap moet je de campagne nog bevestigen. Als MailChimp vindt dat je alle stappen goed hebt gedaan zie je een scherm met groene vinkjes. Is er iets rood of geel, dan heeft dat nog extra aandacht nodig.

7 Rechts onderin zie je twee mogelijkheden: of nu versturen (SEND) of inplannen (SCHEDULE). Dat laatste is handig als je alvast in het voren één of meer campagnes klaar wilt zetten. De dupliceertruc: Als je een bepaald format steeds opnieuw wilt gebruiken kun je er ook voor kiezen om een campaign te replicaten Je maakt dan een volledige kopie, met alle instellingen. Het enige dat je dan nog aan hoeft te passen is de naam van de campaign, de onderwerpregel en de inhoud. Autoresponders: werken met Automation De automation geeft je verschillende mogelijkheden. Bij alle kun je kiezen voor segmentation. Dat is het sturen naar een gedeelte van de lijst. Verder heb je als basis de keus tussen: Welcome message Eduscate subscribers Welcome series Welcome message geeft je de mogelijkheid om direct na inschrijving een mail te sturen die er je helemaal naar je hand kunt zetten. Vink dan niet de optie Final welcome aan bij het aanmaken van je lijst en opt-in. Bij beide andere opties kun je na inschrijving met een door jou te bepalen interval een serie mails versturen. 2ca3b91b02bcf450b4c451aa0c#Workflow-options Veel succes, Saskia Frankena

STARTEN M E T E M A I L M A R K E T I N G

STARTEN M E T E M A I L M A R K E T I N G STARTEN M E T E M A I L M A R K E T I N G Intro Als je het mij vraagt, dan zou vrijwel elke ondernemer die een website heeft, ook een emaillijst moeten hebben. Vraag je je nog steeds af waarom? Dan raad

Nadere informatie

Zeker starten met

Zeker starten met 1 Zeker starten met WWW.VLINDERSS.NL Starten met je nieuwsbrief Iedere ondernemer die ik ken, heeft een eigen nieuwsbrief of wil er een. Gelukkig is dat tegenwoordig heel erg makkelijk te doen, als je

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

In een paar stappen. je weggever aanbieden. via ActiveCampaign

In een paar stappen. je weggever aanbieden. via ActiveCampaign In een paar stappen je weggever aanbieden via ActiveCampaign Je hebt een geweldige weggever gemaakt zoals een e-book of online training. Ook ben je er achter dat ActiveCampaign het e-mailmarketing systeem

Nadere informatie

MailChimp weggever. Kennisdocument MailChimp weggever. Versie 1.4. Door Judith de Vries Snelmenu

MailChimp weggever. Kennisdocument MailChimp weggever. Versie 1.4. Door Judith de Vries  Snelmenu MailChimp weggever Versie 1.4 Door Judith de Vries http://virtueelpresent.nl Snelmenu 1 van 11 De weggever 1. Op een verborgen pagina 2. Als link naar de inbox 3. Als file naar de inbox Over Virtueel Present

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Bijgewerkt: 11-okt-2016 Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding.

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp Nieuwsbrieven versturen met MailChimp 2014 Captise 17-3-2014 2014 Captise, Tweede Bloksweg 4, 2742 KJ Waddinxveen Versie: 1.0, maart 2014 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Bekroond met de E-mail Marketingaward 007 Verstuur binnen een half uur uw digitale relatiekaart

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen...

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... 4 Bewerken formulier in formulierbeheer... 4 Bewerken formulier -

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Beknopte handleiding Mailchimp

Beknopte handleiding Mailchimp Beknopte handleiding Mailchimp Mailchimp is een online programma om gemakkelijk en snel nieuwsbrieven te maken. Het duurt niet lang om dit onder de knie te krijgen. In deze beknopte handleiding zal ik

Nadere informatie

Handleiding MailChimp

Handleiding MailChimp Handleiding MailChimp Versie 2.0 - Maart 2018 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding Mailchimp Pagina 1 Inhoud 1 Inloggen bij Mailchimp 1.1 Inloggen 3 2 Adressen 2.1

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding MailChimp

Handleiding MailChimp Handleiding MailChimp 1. Inleiding Blijf in beeld met het versturen van nieuwsbrieven! Het versturen van nieuwsbrieven is een makkelijke, effectieve en persoonlijke manier om in contact te blijven met

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER

Handleiding Virtru. VIRTRU installeren KLIK HIER Handleiding Virtru Wat is Virtru? Virtru is een gratis plug-in voor het beveiligd versturen van e-mails. Het e-mailbericht en zijn bijlagen worden op die manier versleuteld verstuurd, de inhoud hiervan

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module Via de Beheermodule genaamd Wordpress kunt u zelf uw website bewerken, updaten en volledig naar wens stijlen. In deze Algemene handleiding leest u alles over de functies die wij als Digiwebsite met de

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.2 24 juli 2011 Index Index... 2 Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht... 7 Menu... 8 Inrichten

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R

H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R FORMULIERMAKER H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R Versie 1.3 gepubliceerd op 21 februari 2012 D e onderdelen van een f ormul i er Met de formuliermaker (formbuilder) kunt u binnen uw website op

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Handleiding MailChimp

Handleiding MailChimp blz. 1 Handleiding MailChimp 1. Inleiding Gezien worden door je doelgroep E-mail blijft een van de meest effectieve online marketing instrumenten wanneer je in beeld wilt blijven bij je doelgroep. Vergeleken

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting Tijd: 10 minuten Doel: Aan het einde van de les kun je de lokale

Nadere informatie

Workshop Nieuwsbrief maken

Workshop Nieuwsbrief maken Dia 1 Workshop Nieuwsbrief maken Marina van Dijk Campagnemedewerker Fietsersbond Dia 2 Waarom? Emailadressen zullen altijd blijven -> gebruiken voor retargeting Stabiele factor, minder vluchtig en wordt

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen.

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen. Hoofdstuk maken van een hyperlink Het kan makkelijk zijn om in jouw tekst van het artikel dat je op de website wilt plaatsen een hyperlink in te voegen. Een hyperlink is een automatische verwijzing naar

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Het blijkt dat we de nodige moeite hebben met het invoegen van afbeeldingen en het maken van downloadkoppelingen binnen ons CMS. Er moet

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEVEN VIA MAILCHIMP. Handleiding voor de beheerder

NIEUWSBRIEVEN VIA MAILCHIMP. Handleiding voor de beheerder NIEUWSBRIEVEN VIA MAILCHIMP Handleiding voor de beheerder Inhoud 1. Inloggen 2 2. Mailadressen beheren 2 2.1 Een nieuwe adressenlijst aanmaken 2 2.2 Een bestaande adressenlijst beheren 3 2.3 Een gebruiker

Nadere informatie

JSN UniForm-Joomla 3 handleiding

JSN UniForm-Joomla 3 handleiding Ga naar UniForm. Volg de instructies. 1 Als je twee kolommen of meer naast elkaar wil hebben moet je dit in Add Columm selectern. We gaan hier eerst twee velden toevoegen een voor single-tekst en een telefoon

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Revisie 29-05-2013. Surf naar http://kmt.hku.nl/eval

Revisie 29-05-2013. Surf naar http://kmt.hku.nl/eval Revisie 29-05-2013 Surf naar http://kmt.hku.nl/eval Je komt dan in een overzicht van reeds aangemaakte secties/sections (zie voorbeeld) Op het moment dat er een sectie ontbreekt kan je contact opnemen

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

Handleiding. Mailchimp

Handleiding. Mailchimp Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 2BLijsten... 3 4BOverzicht... 3 Lijst aanmaken... 4 Campagnes... 6 4BOverzicht... 6 4B... 6 Nieuwe campagne aanmaken... 7 Rapporten... 11 2 2BLijsten Lijsten bestaan uit

Nadere informatie

Een nieuwsbrief aanmaken in Mailchimp

Een nieuwsbrief aanmaken in Mailchimp Handleiding: Een nieuwsbrief aanmaken in Mailchimp Log in bij Mailchimp 1. Surf naar www.mailchimp.com. 2. Bovenaan rechts ziet u een log in. Dit staat tussen de knop sign up free en het vergrootglaasje.

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Inhoudsopgave" Inleiding" 2" TIP: Inlognamen op de basisschool" 3" Gereedschap - Graphics" 4" Gereedschap - Wall" 5" Gereedschap - Video" 6"

Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Publiceren en/of Opslaan 8 Pagina 1-9 Inleiding! Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding beheer website

Handleiding beheer website v.v. OSC Handleiding beheer website www.vvosc.nl Geschreven door: Sander de Wildt 10-7-2014 Contact: webbeheer@vvosc.nl Versie 1.3 Inhoud Handleiding beheer website www.vvos.nl... 2 Algemeen... 2 Je teampagina/websiteonderdeel

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 1. Formulieren aanmaken en plaatsen... 2 1.1 Formulieren aanmaken... 2 1.2 Formulier plaatsen op een pagina... 8 1.3 Aanmaken formulieren map...

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

Formulieren maken met Dreamweaver CS 4

Formulieren maken met Dreamweaver CS 4 Formulieren maken met Dreamweaver CS 4 In deze handleiding leer je om een formulier en elementen die je binnen een formulier kunt gebruiken, te ontwerpen met Dreamweaver. Het uitgangspunt is dat dit zoveel

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Een website maken met Wordpress.

Een website maken met Wordpress. Een website maken met Wordpress. Les 1: Een website opzetten Om met Wordpress te beginnen moeten we eerst een account aanmaken bij Edublogs.org. Om een website voor jou op te zetten heeft het programma

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Mini-handleiding Hootsuite

Mini-handleiding Hootsuite Mini-handleiding Hootsuite versie 1.3 mei 2013 Index Goed om te weten voor je begint... 3 Account aanmaken... 4 Sociale netwerken toevoegen... 4 Gebruiken... 7 Overzicht 7 Menu 8 Inrichten - Kolommen toevoegen

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie