Nieuws van TerraLife. In dit nummer: Beste TerraLife klanten. Welkom bij de nieuwsbrief van Februari.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws van TerraLife. In dit nummer: Beste TerraLife klanten. Welkom bij de nieuwsbrief van Februari."

Transcriptie

1 Nieuws van TerraLife In dit nummer: De spijsvertering In gesprek met.. Huib, Orthomoleculair KNI- therapeut Verbouwing winkel in Helmond Beste TerraLife klanten Welkom bij de nieuwsbrief van Februari. Vorige maand hadden we een cursusavond. Het onderwerp van deze avond was de spijsvertering. Ik vond dit zo n interessant onderwerp dat ik heb besloten in deze nieuwsbrief deze kennis met u te delen. Ook in deze nieuwsbrief is er weer een interview met een van onze therapeuten. Deze maand is het de beurt aan Huib Smets. Heeft u na het lezen van het interview vragen voor Huib of wilt u een afspraak maken? mailt u dan naar hcjsmets@onsbrabantnet.nl of info@terralife.nl. Ook kunt u voor extra informatie bellen met een van onze vestigingen. Zoals sommige van jullie misschien al weten hebben wij tijdens de carnaval onze winkel in Helmond verbouwd. Wij zelf zijn heel erg blij met het eindresultaat. Bij deze nodig ik iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen, De thee staat altijd klaar voor u! Heel veel leesplezier en graag weer tot volgende maand, Daan Kelderhuis

2 De spijsvertering Spijsvertering betekend letterlijk het verteren van spijzen. Dat wil zeggen dat het voedsel wordt afgebroken tot voedingsstoffen, die het lichaam kan opnemen en gebruiken. Deze voedingsstoffen worden vervolgens omgezet in bijvoorbeeld energie of bouwstoffen. Bouwstoffen hebben we nodig om te groeien, maar ook om beschadigde cellen in ons lichaam te vervangen. Spijsvertering is dus eigenlijk het verkleinen van voedsel, tot stoffen die bruikbaar zijn voor het lichaam. Het spijsverteringskanaal is een stelsel van buizen en lichaamsholten, dat in direct contact staat met de buitenwereld. Voedsel dat we opeten passeert achtereenvolgens de mond, de slokdarm, de maag, de dunne darm, de dikke darm en de endeldarm. De onverteerde voedselresten verlaten als ontlasting ons lichaam. Afhankelijk van de samenstelling van het voedsel duurt de hele spijsvertering 24 tot 48 uur. Ook de lever, galblaas en alvleesklier spelen een hele belangrijke rol bij de spijsvertering. Allergische reacties en intoleranties nemen ieder jaar toe. Behalve een groeiend bewustzijn is er ook een wildgroei aan vreemde stoffen die wij dagelijks opnemen, denk aan pesticiden, voedingstoevoegingen, kleur- en smaakstoffen. je bent wat je verteert is hier zeker van toepassing en je bent wat je elimineert kunnen we hier gerust nog extra aan toevoegen.

3 Nog voor het voedsel terechtkomt in de darmen speelt in eerste instantie de maag en vervolgens ook de lever een cruciale rol in de voorbereiding van de vertering. Verloopt dit deel van de vertering niet optimaal dan stijgt de productie van biogene aminen Biogene aminen zijn: Biogene aminen zijn chemische verbindingen die afgeleid zijn van eiwitstructuren, aminozuren. Ze komen door gisting, rotting of fermentatie in onze voeding voor. Iedere mens heeft in zijn z.g. mestcellen een kleine voorraad van deze biogene aminen, omdat ze voor bepaalde lichaamsprocessen nodig zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze invloed uitoefenen op het bloedvatstelsel en invloed kunnen uitoefenen op psychische processen en zelfs gedragsveranderingen kunnen teweegbrengen. Wanneer er een overmaat aan Biogene aminen ontstaat, wordt ze met behulp van enzymen weer afgebroken. Ons enzymsysteem is echter maar berekend op een minimale hoeveelheid. Wanneer de aanvoer via voeding met overmaat en constant is, dan raakt het proces op den duur ontregeld. Als dit gebeurt neemt de hoeveel van Histamine toe in het lichaam en er ontstaan er intoleranties. Als deze beschadiging lang aan houdt kan er zelf leaky- gut(lekkende darm) ontstaan. Een toxische lever, een lever die de vervuiling niet kan verwerken, kan ook de biogene aminen en histamine niet meer afbreken. Door steeds meer bewerkt voedsel te eten, fastfood en stress reageren mensen hierdoor jaar na jaar steeds heftiger op hun allergieën. Vaak kijken wij met allergieën meteen naar de darmen maar het is ook heel belangrijk dat wij kijken of de lever nog wel optimaal werkt.

4 Symptomen van een niet optimale werkende spijsvertering: Obstipatie- diarree Slechte darmflora Intoleranties, allergieën Winderigheid Opgeblazen gevoel Slechte adem Alle maagklachten(maagpijn, overtollige maagzuur en een tekort aan maagzuur) Symptomen van een niet optimale werkende lever: Verlangen naar foute voeding Humeur en emotionele gezondheid Concentratie stoornis en geheugen verlies Stemmingswisselingen Laag energiepijl

5 Gal wordt aangemaakt in de lever en bestaat uit galzouten, anorganische zouten, vetzuren, lecithine, vet en cholesterol. De gal wordt opgeslagen in de galblaas. Als de galblaas samenknijpt komt de gal in de twaalfvingerige darm. De gal wordt gebruikt om eiwitten en vetten te verteren in je lichaam. De galproductie kan belemmerd worden transvetzuren, geraffineerde voeding, oxidatieve stress en voeding met beperkt vetgehalte. De gal moet vloeibaar blijven als dit niet gebeurd wordt de gal dikker en kan er galstasis ontstaan; dit is het dikker worden van de gal en kan het gevolg hebben van het ontstaan van galstenen. Werkt de gal niet meer optimaal dan legt het onvoldoende verteerd vet een laagje over eiwitten, koolhydraten, fruit, groenten, enz. Enzymen kunnen er dan niet bij in de twaalfvingerige darm Als de spijsvertering in het lichaam niet optimaal werkt kunnen er heel veel andere klachten ontstaan. Het is dus altijd belangrijk om eerst te checken of uw spijsvertering nog wel optimaal werkt. In onze winkel hebben wij supplementen die uw spijsvertering kunnen verbeteren. Zelf kunt u ook meerde gezonde vetten aan uw dieet toevoegen. Mensen die bezig zijn met een dieet en daardoor de vetten elimineren uit hun dagelijkse voeding krijgen juist problemen met hun spijsvertering.

6 In gesprek met. Huib Smets, KNI- therapeut Huib Smets is orthomoleculair KPNI- therapeut. Sinds 2010 heeft hij zijn eigen praktijk voor alternatieve geneeswijzen in Valkenswaard. Huib combineert in zijn praktijk Orthomoleculaire KPNI- therapie met Bioresonantie. In deze nieuwsbrief iets meer over Huib en zijn manier van werken. Wilt u ons vertellen hoe u op het pad van Orthomoleculair KNI- therapeut terecht bent gekomen? Had u altijd al de ambitie om later als therapeut werkzaam te kunnen zijn? Leuke vraag om mee te beginnen. Ik wist tot een jaar of 10 geleden niet eens wat een orthomoleculair therapeut was. Ik heb een rechten opleiding gedaan en ben afgestudeerd als fiscaal jurist. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in dit vak raakte ik vermoeid en futloos. Ik had het gevoel dat mijn lijf niet meer goed mee wilde werken. De huisarts zei dat ik het maar wat rustig aan moest doen. Ik voelde echter wel dat er iets aan de hand was met mijn lichaam en nam hier geen genoegen mee. Ik ging verder zoeken naar alternatieve therapieën en kwam terecht bij een orthomoleculair therapeut. Na diverse consulten en de inname van diverse voedingssupplementen begon ik me steeds beter te voelen en na een half jaar voelde ik me weer helemaal in orde. Ik vroeg me wel af waarom deze therapie onbekend was aangezien ik er erg veel baat bij had. Ik begon me steeds meer te interesseren in en te lezen over allerlei voedingstoffen. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn baan als fiscalist op te zeggen. En om aan de slag te gaan als orthomoleculaire therapeut. Om orthomoleculair therapeut te worden heb ik de volgende studies gevolgd. Als eerst de Algemene Medische Basiskennis en daarna de driejarige deeltijd KPNI- opleiding bij de Natura Foundation. Later kwam ik ook nog in contact met de mogelijkheden van bioresonantie.

7 Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk in Valkenswaard en combineer ik de orthomoleculaire therapie en bioresonantie in mijn praktijk. Tevens werk ik regelmatig als therapeut voor Terralife in Eindhoven en Helmond. Wat houdt Orthomoleculaire KPNI- therapie in? Orthomoleculaire geneeskunde is een wetenschappelijke onderbouwde studie en houdt in dat met behulp van voeding, lichaamseigen stoffen (bv. aminozuren), voedingssupplementen (vitaminen, mineralen, vetzuren etc..) en fytotherapie (kruidenpreparaten) een vitale omgeving wordt gecreëerd voor alle lichaamscellen, zodat deze goed kunnen functioneren en een optimale gezondheid wordt bereikt. Door het gebruik van natuurlijke producten en/of lichaamseigen stoffen heeft deze therapie geen bijwerkingen! KPNI staat voor Klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Dit is een geneeswijze die uitgaat van een wisselwerking tussen alle organen in het lichaam, de psyche en alle andere systemen zoals, spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel, immuunsysteem en het hormonale(endocriene) stelsel. Tevens wordt gekeken naar de wisselwerking tussen de mens en zijn sociale omgeving (gezin, familie, werk etc ). Door deze aanpak probeer ik de oorzaken van ziekten te vinden en aan te pakken. Kortom, ik kijk naar de hele persoon. De behandeling resulteert in een advies inzake voeding, leef- en beweeggedrag en meestal het gebruik van orthomoleculaire en/of fytotherapeutische voedingssupplementen.

8 U werkt ook met Bioresonantie. Kunt u ons uitleggen wat dit precies inhoud? Ik werk met het Indigo Quantum biofeedback systeem. Het Indigo Quantum biofeedback systeem is een technologisch geavanceerd meet- en behandelsysteem op basis van frequenties. Elke cel en ieder orgaan in ons lichaam resoneert/trilt met haar eigen energie. Wanneer deze energie verstoord raakt door stress, toxines (schadelijke stoffen), parasieten of andere oorzaken kunnen de cellen en organen niet functioneren op hun volle capaciteit en raken verstoord. Deze schadelijke frequenties worden langzamerhand opgeslagen in de cellen en organen en kunnen zich uiteindelijk tot ziekten ontwikkelen. De energetische geneeskunde werkt op cellulair niveau. Het stimuleert de eigen frequenties van cellen en organen en bevordert daarmee het zelfhelend vermogen van het lichaam. Met het Indigo Quantum biofeedback systeem maak ik in ruim een uur een volledige analyse van het gehele lichaam op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. De meting vindt plaats middels een hoofdband en twee arm- en enkelbandjes. Het systeem is zeer uitgebreid en geeft nauwkeurig aan waar en welke ondersteuning nodig is om uw gezondheid te bevorderen. De resultaten laten niet alleen zien welke factoren verstoord zijn, maar vaak ook waarom. Het Indigo Quantum biofeedback systeem kan onder andere de volgende informatie over uw lichaam geven: vitaminen, mineraal,- en aminozuurdeficiënties; -schadelijke stoffen (bv. suiker, zoetstoffen, nicotine, cafeïne, zware metalen -dysbiose (overbelasting van virussen, parasieten, schimmels, bacteriën); -het zuur/base evenwicht van uw lichaam (PH-waarden); Enzymen, Hormonen, Stress, straling, depressie, allergieën, voedselovergevoeligheid/intoleranties ontstekingsactiviteit in uw lichaam (gewrichten, darmen, huid) ziektebeelden (bv. reuma, astma, maag- darm- leverproblemen, gewrichtsklachten, zenuwaandoeningen, immuun problematiek, hormonale verstoringen mentale en emotionele factoren en alle afzonderlijke organen zoals hart, lever, darmen, nieren, longen,

9 Bovendien zijn de resultaten bij het eerste consult direct bekend! Naast het meten van bovenstaande factoren heeft de Indigo ook therapeutische mogelijkheden. De indigo meet en interpreteert de frequenties van het lichaam. De behandeling bestaat uit het sturen van frequenties via het Indigo Quantum biofeedbacksysteem naar het lichaam. Zo worden destructieve frequenties geneutraliseerd en omgevormd naar lichaamseigen frequenties. Op deze manier wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd om tot een betere gezondheid te komen. Combineert u altijd zowel Bio- resonantie als orthomoleculaire KPNI- therapie? Ik ben van mening dat beide therapieën elkaar aanvullen en versterken. Ik gebruik de combinatie van beide therapieën dan ook vrijwel altijd samen. Is deze behandeling voor iedereen geschikt? Deze therapieën zijn voor iedereen geschikt. De behandeling kan gericht zijn op het voorkomen van klachten en gezond blijven (preventieve behandelingen). Indien er al sprake is van vage klachten of een bepaald ziektebeeld gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem en proberen we dit op te lossen. Hoe gaat een consult bij u in zijn werk? Het eerste consult start altijd met een intake gesprek, dit is een anamnese en hierbij worden de aard, duur en ernst van de klachten besproken. Tevens wordt hierbij gekeken naar de persoonlijke leefomgeving (erfelijkheid, stress, eetpatroon en andere persoonlijke omstandigheden). Vervolgens doen we een meting/behandeling met de bioresonantie- apparatuur. De resultaten zijn direct bij de meting bekend en afhankelijk van deze resultaten adviseer ik welke voedingssupplementen u het best kunt gebruiken. Indien nodig volgt ook een voedings- en/of lifestyle advies.

10 Met welke klachten heeft men baat bij deze vormen van therapie? De combinatie van therapieën werkt bij vrijwel alle ziektebeelden, in de eerste plaats omdat bij vrijwel ieder ziektebeeld sprake is van specifieke tekorten van voedingstoffen (bv. bepaalde mineralen, vitaminen, vetzuren, eiwitten etc. ). In de tweede plaats kan in veel gevallen ook de oorzaak worden achterhaald en behandeld, dit ervaart de patiënt vaak als prettig omdat deze meer informatie heeft over het ziekteproces en ook beter begrijpt wat er zich in het lichaam afspeelt. Bioresonantie en orthomoleculaire therapie zijn dan ook een aanvulling op of een goed alternatief voor de reguliere gezondheidszorg. Met name voor vage klachten maar ook voor o.a. darm- en spijsverteringsproblemen (maag, pancreas, darm, lever), vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, burnout, allergie, hooikoorts, huidklachten, gewrichtsklachten, fibromyalgie, slecht slapen, stress, onvruchtbaarheid, zenuwaandoeningen etc. Orthomoleculaire therapie in combinatie met bioresonantie biedt voor veel ziekten een goede ondersteuning of oplossing! Wat maakt deze vorm van therapie bijzonder? Met de bioresonantie metingen probeer ik de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen. Met name bij veel vage en onduidelijke klachten kan dit vaak een duidelijk of helder beeld opleveren over het ziekteproces. Het doel is om oplossingsgericht te werken en niet aan symptoom bestrijding te doen.

11 Worden de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar? Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) zodat behandelingen (gedeeltelijk) worden vergoed door de ziektekostenverzekeraars, indien u verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Een overzicht van de vergoedingen vindt u op of u kunt dit navragen bij uw eigen ziektekostenverzekeraar. Hoe kunnen klanten u bereiken? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u terecht op de website van Terralife Tevens ben ik telefonisch: , of via de hcjsmets@onsbrabantnet.nl bereikbaar. De praktijkruimte in Eindhoven bevindt zich in de winkel.

12 Verbouwing winkel in Helmond Zoals u wellicht op Facebook hebt kunnen volgen hebben we tijdens de Carnaval onze winkel in Helmond verbouwd. We zijn hiervoor een aantal dagen dicht gegaan, om vervolgens op woensdag 10 februari met een mooie, nieuwe winkel open te kunnen gaan! We zijn erg blij met het resultaat. Alle kasten zijn verwijderd en vervangen door nieuw meubilair. Ook hebben we een geheel nieuwe moderne toonbank op werkhoogte! De vloer blinkt en hier en daar is een nieuw likje verf aangebracht. Kortom, een nieuwe winkel! We hopen dat u snel een kijkje komt nemen! Team TerraLife

13 Het resultaat!!! We zitten ook op het web! Bezoek ons op:

Spijsvertering. Voorwoord. Mijn spreekbeurt gaat over de reis van het voedsel. Met een moeilijk woord heet dat Spijsvertering.

Spijsvertering. Voorwoord. Mijn spreekbeurt gaat over de reis van het voedsel. Met een moeilijk woord heet dat Spijsvertering. Spijsvertering Voorwoord Mijn spreekbeurt gaat over de reis van het voedsel. Met een moeilijk woord heet dat Spijsvertering. Spijsvertering betekent: "Het verteren van het voedsel tot stoffen die door

Nadere informatie

Voedingsleer. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Voedingsleer en het plantenrijk

Voedingsleer. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Voedingsleer en het plantenrijk Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over voedingsleer: over voedingsstoffen en de manier waarop ons lichaam met deze stoffen omgaat. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Mitochondriële ziekten

Mitochondriële ziekten Mitochondriële ziekten Spijsvertering NCMD Het Nijmeegs Centrum voor Mitochondriële Ziekten is een internationaal centrum voor patiëntenzorg, diagnostiek en onderzoek bij mensen met een stoornis in de

Nadere informatie

LABORATORIUMTESTEN. Aan de hand van de testuitslagen kunnen er specifieke behandelingen worden ingezet zoals: Bijnierstress profiel 129,43

LABORATORIUMTESTEN. Aan de hand van de testuitslagen kunnen er specifieke behandelingen worden ingezet zoals: Bijnierstress profiel 129,43 LABORATORIUMTESTEN New Balanced is aangesloten bij een tweetal laboratoria. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om diverse feces- en speekseltesten te laten uitvoeren. Alle testen zijn thuis testen. Je krijgt

Nadere informatie

Mitochondriële ziekten Spijsvertering

Mitochondriële ziekten Spijsvertering Mitochondriële ziekten Spijsvertering Deze folder maakt deel uit van een serie over mitochondriële aandoeningen. In deze folder leest u meer over de spijsvertering en de spijsverteringsorganen. Inleiding

Nadere informatie

Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen:

Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen: Wil je meer weten over OPS, hieronder vind je de volgende onderwerpen:. Een OPS patiënt. Wat is OPS en klachtenlijst? Oorzaken van OPS. Waar komt dat gif terecht? Natuurlijke ontgifting. Bioresonantie

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

Wij willen dat het uw dier goed gaat!!

Wij willen dat het uw dier goed gaat!! Patiënteninformatie Wij willen dat het uw dier goed gaat!! BICOM Bioresonantietherapie Betere en snellere diagnose. Therapie zonder medicatie. Beste lezer, Heeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe het

Nadere informatie

Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid

Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid DE ASYRA IDT (IDT staat voor Integrale Diagnose Therapie) Het Asyra IDT systeem is de nieuwste ontwikkeling. Welkom in de 21 eeuw van de gezondheid Dit is een uniek, volautomatisch systeem dat betrouwbaar

Nadere informatie

SPIJSVERTERINGSKLACHTEN

SPIJSVERTERINGSKLACHTEN DE VOEDINGSSUPPLEMENTEN VAN ALFA AAN JE GEZONDHEID BOUW JE ELKE DAG SPIJSVERTERINGSKLACHTEN ONDERSTEUNING VAN EEN VLOTTE MAAGWERKING DE SPIJSVERTERING, EEN INGEWIKKELD PROCES De spijsvertering bestaat

Nadere informatie

Waar komt de naam Mesologie vandaan? De naam Mesologie is afkomstig van het Griekse woord mesos, wat midden betekent.

Waar komt de naam Mesologie vandaan? De naam Mesologie is afkomstig van het Griekse woord mesos, wat midden betekent. Pers Q&A Wat is Mesologie?... 1 Waar komt de naam Mesologie vandaan?... 1 Hoe lang bestaat Mesologie in Nederland?... 1 Wat is het doel van Mesologie?... 2 Wat zijn de kenmerken van Mesologie?... 2 Hoe

Nadere informatie

Lezing Rijpaardenfokvereniging Limburg

Lezing Rijpaardenfokvereniging Limburg Lezing Rijpaardenfokvereniging Limburg Bijzonderheden spijsvertering paard Het paard: Produceert voortdurend maagzuur Is een lange duureter Heeft een zeer kleine maag Heeft relatief weinig zetmeelsplitsende

Nadere informatie

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het SUIKERZIEKTE Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het lichaam. U kunt hierbij denken aan slecht functionerende

Nadere informatie

Je wilt gezonder leren eten en leren hoe voeding invloed heeft op lichaam en geest Je steuntje in de rug nodig hebt

Je wilt gezonder leren eten en leren hoe voeding invloed heeft op lichaam en geest Je steuntje in de rug nodig hebt Vitaliteitspakket: Vitaliteit in breedste zin van het woord is mijn passie. Zou jij je vitaler, fitter, meer in balans willen voelen? Of heb je (vage) klachten waar je niet goed weet waar het vandaan komt?

Nadere informatie

Nieuws van TerraLife. TerraLife nieuwsbrief. Geachte klant,

Nieuws van TerraLife. TerraLife nieuwsbrief. Geachte klant, Nieuws van TerraLife Geachte klant, Wij zijn erg verheugd u hierbij onze eerste nieuwsbrief te mogen toesturen. In de nieuwsbrief van TerraLife willen we u graag informeren over actuele gezondheidsklachten,

Nadere informatie

Mitochondriële ziekten

Mitochondriële ziekten Mitochondriële ziekten Stofwisseling NCMD Het Nijmeegs Centrum voor Mitochondriële Ziekten is een internationaal centrum voor patiëntenzorg, diagnostiek en onderzoek bij mensen met een stoornis in de mitochondriële

Nadere informatie

BICOM Bioresonantietherapie. Wij willen dat het u goed gaat! PATIËNTENINFORMATIE BETERE, SNELLERE DIAGNOSE EN PIJNVRIJE THERAPIE ZONDER MEDICIJNEN

BICOM Bioresonantietherapie. Wij willen dat het u goed gaat! PATIËNTENINFORMATIE BETERE, SNELLERE DIAGNOSE EN PIJNVRIJE THERAPIE ZONDER MEDICIJNEN Aanbevolen literatuur: - Bioresonantietherapie Reinhold D. Will ISBN: 90-6030-577-9. Prijs: e 14,95 * - Allergie en trillingen Dr. med. Jürgen Hennecke Prijs: e 9,95 * * prijswijzigingen voorbehouden De

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

Informatie voor patiënten. Ontlastingonderzoek ter beoordeling van de darmflora. RP-Vitamino BV Postbus 38 NL - 4493 ZG Kamperland

Informatie voor patiënten. Ontlastingonderzoek ter beoordeling van de darmflora. RP-Vitamino BV Postbus 38 NL - 4493 ZG Kamperland 374840.indd, Spread 1 of 6 - Pages (12, 1) 10/04/02 08:58 AM angeboden door: Informatie voor patiënten Ontlastingonderzoek ter beoordeling van de darmflora RP-Vitamino BV Postbus 38 NL - 4493 ZG Kamperland

Nadere informatie

Voedingsadviezen na een Whipple-operatie

Voedingsadviezen na een Whipple-operatie Voedingsadviezen na een Whipple-operatie Albert Schweitzer ziekenhuis september 2014 pavo 1127 Inleiding U heeft een Whipple-operatie gehad waarbij (een deel van) uw alvleesklier is verwijderd. Na de operatie

Nadere informatie

Thema 3 Voeding en je lichaam

Thema 3 Voeding en je lichaam Naut samenvatting groep 7 Mijn Malmberg Thema 3 Voeding en je lichaam Samenvatting Voeding en je lichaam Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig. Die zitten in ons eten en drinken. Voedsel en vocht zijn

Nadere informatie

Huidklachten en de rol van voeding. Yvonne van Stigt Master klinische psycho neuro immunologie

Huidklachten en de rol van voeding. Yvonne van Stigt Master klinische psycho neuro immunologie Huidklachten en de rol van voeding Yvonne van Stigt Master klinische psycho neuro immunologie Wie ben ik? Yvonne van Stigt Master klinische Psycho Neuro Immunologie Bijna 20 jaar praktijkervaring Gestart

Nadere informatie

Voedingsadvies bij short bowel

Voedingsadvies bij short bowel Afdeling: Onderwerp: Diëtetiek De dunne darm is een belangrijk onderdeel van de spijsvertering. Na een maaltijd komt het voedsel via mond, slokdarm en maag in de dunne darm terecht. In de dunne darm wordt

Nadere informatie

Ontzuren en ontgiften

Ontzuren en ontgiften BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontzuren en ontgiften Verzuring Verzuring betekent letterlijk het zuurder worden van iets. Ons lichaam is verzuurd als het zuurgehalte, ph-waarde, van ons lichaam

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding 7 tips voor een gezonde darmflora Een gezonde darmflora ligt aan de basis van een goede gezondheid dit is zowel op fysiek als op mentaal vlak. Om onze darmflora gezond te houden is gezonde, evenwichtige

Nadere informatie

Informatie voor patiënten Waarom een ontlastingonderzoek?

Informatie voor patiënten Waarom een ontlastingonderzoek? Informatie voor patiënten Waarom een ontlastingonderzoek? RP Vitamino Analytic Postbus 38 NL - 4493 ZG Kamperland Copyright 2008 RP Vitamino Analytic BV, NL 4493 ZG Kamperland Item-Nr. 374840-08/08 Waarom

Nadere informatie

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid Colofon Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid Teksten: Stichting Gezondheid Vormgeving: Michael Box (Internet Marketing Nederland) Correspondentie: Stichting Gezondheid (Stefan Rooyackers)

Nadere informatie

ADHD & leer- en gedragsstoornissen Complete behandelgids voor therapeut & patiënt

ADHD & leer- en gedragsstoornissen Complete behandelgids voor therapeut & patiënt ADHD & leer- en gedragsstoornissen Complete behandelgids voor therapeut & patiënt Hilde Maris Brigitte De Smet 4 TherapieWijzer Een woordje uitleg...9 1. Diagnose...10 1.1. ADHD is de meest overgediagnosticeerde

Nadere informatie

Mijn hond of kat heeft darmproblemen

Mijn hond of kat heeft darmproblemen TROVET Intestinal Support, voedingssupplement voor het gericht aanpakken van darmproblemen bij hond en kat Mijn hond of kat heeft darmproblemen wat nu? betrouwbare en betaalbare dieetvoeding De dierenarts

Nadere informatie

Advies voor het gebruik van voedingssupplementen

Advies voor het gebruik van voedingssupplementen Advies voor het gebruik van voedingssupplementen Aandoening: Beschrijving aandoening: Fibromyalgie Onder Fibromyalgie wordt een reumatische aandoening verstaan, waarbij er sprake is van pijn in spieren

Nadere informatie

HET FOODWISE PROGRAMMA

HET FOODWISE PROGRAMMA Chronische klachten te lijf met HET FOODWISE PROGRAMMA INHOUDSOPGAVE Waarom FoodWise? pagina 3 Wat is een lekkende darm? pagina 4-6 Opbouw programma pagina 7 Inhoud programma.. pagina 8 Voorbereiden op

Nadere informatie

Wij willen dat het u goed gaat!!

Wij willen dat het u goed gaat!! Patiënteninformatie Wij willen dat het u goed gaat!! BICOM Bioresonantietherapie Betere, snellere diagnose en pijnvrije therapie zonder medicijnen Beste lezer, Heeft u zich ook wel eens afgevraagd hoe

Nadere informatie

Spijsverterings- problemen ALL AGES

Spijsverterings- problemen ALL AGES Spijsverterings- problemen ALL AGES Alvleesklier Colon (dikke darm) Alvleesklier Colon (dikke darm) Slokdarm Maag Dunne darm Endeldarm Slokdarm Maag Dunne darm Endeldarm Bek Bek Galblaas Galblaas Uw dierenarts

Nadere informatie

Examentrainer. Vragen. Vertering. Wat is de naam van P?

Examentrainer. Vragen. Vertering. Wat is de naam van P? Examentrainer Vragen Vertering 1p 1 In de afbeelding worden organen van het verteringsstelsel weergegeven. Enkele van deze organen produceren verteringssappen met enzymen. Een orgaan is aangegeven met

Nadere informatie

Samenvatting Biologie Hoofdstuk 2

Samenvatting Biologie Hoofdstuk 2 Samenvatting Biologie Hoofdstuk 2 Samenvatting door L. 718 woorden 5 maart 2016 7,9 1 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Biologie voor jou Voedingsstoffen à stoffen die je lijf nodig heeft Voedingsmiddelen

Nadere informatie

Levercirrose. Interne Geneeskunde

Levercirrose. Interne Geneeskunde 00 Levercirrose Interne Geneeskunde 1 De lever De lever is een groot orgaan dat rechtsboven in de buik ligt. De lever is te vergelijken met een chemische fabriek. Er worden veel stoffen aangemaakt, afgebroken

Nadere informatie

Flora & darmtransit: een kwestie van evenwicht! Health in in harmony with Nature* *La Santé en harmonie avec la Nature

Flora & darmtransit: een kwestie van evenwicht! Health in in harmony with Nature* *La Santé en harmonie avec la Nature Flora & darmtransit: een kwestie van evenwicht! Health in in harmony with Nature* *La Santé en harmonie avec la Nature Microbiota of darmflora: wat is dat? De darmflora of microbiota in het maag-darmstelsel

Nadere informatie

Spijsverteringsstelsel. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/88213

Spijsverteringsstelsel. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/88213 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 16 december 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/88213 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs

Nadere informatie

Samenvatting Biologie H2: Voedsel en vertering

Samenvatting Biologie H2: Voedsel en vertering Samenvatting Biologie H2: Voedsel en vertering Samenvatting door Eva 568 woorden 19 november 2016 0 keer beoordeeld Vak Biologie Biologie Hoofdstuk 2 voeding en vertering 1 Voedsel Voor het goed functioneren

Nadere informatie

GRATIS E-BOOK WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK?

GRATIS E-BOOK WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK? P R A K T I J K D E W A T E R L E L Y GRATIS E-BOOK WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK? WWW.PRAKTIJKDEWATERLELY.NL WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK? Auteur: Petra Vermeer Orthomoleculair- en

Nadere informatie

Chirurgie. Acute Pancreatitis. Afdeling: Onderwerp:

Chirurgie. Acute Pancreatitis. Afdeling: Onderwerp: Afdeling: Onderwerp: Chirurgie Acute Pancreatitis 1 Acute Pancreatitis Acute ontsteking van de alvleesklier Ligging en functie van de alvleesklier De alvleesklier (het pancreas) is een orgaan dat dwars

Nadere informatie

Zorg bij maagklachten en misselijkheid

Zorg bij maagklachten en misselijkheid Zorg bij maagklachten en misselijkheid Inhoud Maagklachten 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 4 Wanneer moet je een arts raadplegen 5 Voorkomen van maagklachten 6 Wat kun je er zelf aan doen 6 Geneesmiddelen

Nadere informatie

Voedselallergie en voedselintolerantie

Voedselallergie en voedselintolerantie DC 29 Voedselallergie en voedselintolerantie 1 Inleiding Bij voedselallergie of voedselintolerantie is er sprake van overgevoelige reacties op voedsel of bepaalde bestanddelen in voedsel. De informatie

Nadere informatie

Mitochondriële ziekten Stofwisseling

Mitochondriële ziekten Stofwisseling Mitochondriële ziekten Stofwisseling Deze folder maakt deel uit van een serie over mitochondriële aandoeningen. In deze folder leest u meer over de stofwisseling. De stofwisseling is niet eenvoudig daarom

Nadere informatie

We zullen wentelteefjes maken!

We zullen wentelteefjes maken! Bijna dagelijks wordt er in een gezin brood gekocht. Soms is het brood van de vorige dag nog niet helemaal opgegeten maar al wel een beetje uitgedroogd. Wat kun je zoal doen met uitgedroogde broodsneden?...

Nadere informatie

Mijn hond of kat heeft alvleesklierproblemen wat nu?

Mijn hond of kat heeft alvleesklierproblemen wat nu? TROVET Digestion Support, voedingssupplement voor het gericht aanpakken van alvleesklierproblemen bij hond en kat Mijn hond of kat heeft alvleesklierproblemen wat nu? betrouwbare en betaalbare dieetvoeding

Nadere informatie

natuurlijk beter Gezondheidswinkel Terra Life Nieuws van TerraLife TerraLife Nieuwsbrief In dit nummer: Allergie

natuurlijk beter Gezondheidswinkel Terra Life Nieuws van TerraLife TerraLife Nieuwsbrief In dit nummer: Allergie Gezondheidswinkel Terra Life natuurlijk beter Nieuws van TerraLife In dit nummer: Allergie Orthomoleculaire tip; Is basevormende voeding beter? Het Indigo Biofeedback Systeem World of Good Energy Energydots

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Gezonde voeding en een healthy lifestyle? Mijn naam is Fardau Wijbenga, oprichtster van The Healthy Life Company. Ik ben ervan overtuigd dat gezonde

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE WAT BETEKENT KINESIOLOOG KINESIOLOGIE?? KINE = een ander woord voor BEWEGING SIOLOOG = de beoefenaar van de WETENSCHAP of de LEER KINESIOLOOG = een

Nadere informatie

Spijsvertering vmbo-b12

Spijsvertering vmbo-b12 banner Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres VO-content 04 juli 2017 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/62399 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van

Nadere informatie

7. Het gebit De bouw van het gebit Tanden en kiezen noem je gebitselementen. kroon. wortel

7. Het gebit De bouw van het gebit Tanden en kiezen noem je gebitselementen. kroon. wortel Samenvatting biologie voeding en vertering 5tm9 5 eerlijk zullen we alles delen Ondervoeding Vooral in ontwikkelingslanden Oorzaken - Doordat er geen voedsel is - Doordat ze niet genoeg voedsel kunnen

Nadere informatie

Tarwe intolerantie vs. glutenintolerantie & glutensensitiviteit

Tarwe intolerantie vs. glutenintolerantie & glutensensitiviteit Tarwe intolerantie vs. glutenintolerantie & glutensensitiviteit Prima vertering graanproducten Vezelrijk, bevordert de stoelgang Vermindert opgeblazen gevoel na de maaltijd Iemand met coeliakie kan absoluut

Nadere informatie

Voor balans en herstel

Voor balans en herstel Voor balans en herstel Zorgen voor balans Het vinden en behouden van een goede lichamelijke en geestelijke balans is een van de grootste uitdagingen die het leven te bieden heeft. Lekker in je vel zitten

Nadere informatie

Patiëntenbrochure. basisscreening darm. En gezonde darm is de basis van het algehele welbevinden

Patiëntenbrochure. basisscreening darm. En gezonde darm is de basis van het algehele welbevinden Patiëntenbrochure basisscreening darm En gezonde darm is de basis van het algehele welbevinden Samen met uw therapeut of arts heeft u besloten de analyse Basisscreening darm uit te laten voeren. Deze folder

Nadere informatie

Leeftijd: 0-14 jaar 14-30 jaar 30-50 jaar 50-70 jaar > 70 jaar

Leeftijd: 0-14 jaar 14-30 jaar 30-50 jaar 50-70 jaar > 70 jaar Verzuring: hoe werkt het? Dagelijks groeit ons bewustzijn over de werking van ons lichaam. Maar bij veel mensen is nog niet bekend hoe ons voedingspatroon en onze levensstijl de gezondheid op de langere

Nadere informatie

Maagklachten en misselijkheid. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Maagklachten en misselijkheid. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Maagklachten en misselijkheid Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Maagklachten 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 4 Wanneer arts raadplegen 5 Voorkomen

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

Net de diagnose gekregen

Net de diagnose gekregen Net de diagnose gekregen Vragen die u kunt stellen Hieronder vindt u een lijst met vragen die in verschillende stadia van het onderzoek, de behandeling en de verzorging van patiënten van pas komen. Deze

Nadere informatie

Thuis in eigen buik. Stelling (zie app) Nina Weiss Arts voor Leefstijl Geneeskunde en F.X. Mayr- therapie

Thuis in eigen buik. Stelling (zie app) Nina Weiss Arts voor Leefstijl Geneeskunde en F.X. Mayr- therapie Stelling (zie app) Welke symptomen kunnen wijzen op een verstoorde spijsvertering? A Hoofdpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen B. Gewrichtsklachten, fibromyalgie, ochtendstijfheid C. Astma, eczeem,

Nadere informatie

Acute ontsteking van de alvleesklier. Acute pancreatitis

Acute ontsteking van de alvleesklier. Acute pancreatitis Acute ontsteking van de alvleesklier Acute pancreatitis Uw behandelend arts heeft met u besproken dat een u een acute otsteking van de alvleesklier (pancreatitis) hebt. Deze folder geeft u informatie over

Nadere informatie

Copyright Het Reflux Plan

Copyright Het Reflux Plan Onderstaande supplementen worden aangeraden bij brandend maagzuur. Volg strikt de stappen van het stappenplan, dus eerst het dieet volgen met de 3 reflux regels, en dan pas overgaan op supplementen indien

Nadere informatie

Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid The essential art of healing. Vegatest. Acupunctuur. Kruidengeneeskunde. Begeleiding bij bewustzijnsprocessen

Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid The essential art of healing. Vegatest. Acupunctuur. Kruidengeneeskunde. Begeleiding bij bewustzijnsprocessen Vegatest Acupunctuur Kruidengeneeskunde Begeleiding bij bewustzijnsprocessen Orthomoleculaire geneeskunde NES Health Scan Scenar-therapie Homeopathie StiffnoGraph Asyra-Pro Preventie Centrum voor Vitaliteit

Nadere informatie

Wie ben ik/inleiding

Wie ben ik/inleiding Wie ben ik/inleiding Mijn naam is Martine Trouw en ik ben een zoetekauw in hart en nieren. Gezond eten komt mij niet aanwaaien, daar moet ik echt tijd en energie in steken. Na een stressvolle puberteit

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding kokosolie voor minder vet in de taille Kokosolie staat bekend als een van de gezondste vetten in de wereld. Ondanks dat vele, waar onder het Voedingscentrum, roepen dat verzadigd vet ongezond is, maar

Nadere informatie

Webinar 3. Immuunsysteem - Barrières WEBINAR Inside Out Health Jenaida van Wijk, integraal arts

Webinar 3. Immuunsysteem - Barrières WEBINAR Inside Out Health Jenaida van Wijk, integraal arts WEBINAR 3 21-05- 2015 Inside Out Health Jenaida van Wijk, integraal arts Webinar 3 Het Immuunsysteem De Spijsvertering Het Lichaam Vertelt De Darmflora Laaggradige ontsteking Conclusie Wat kun jij doen?

Nadere informatie

Functionele dyspepsie

Functionele dyspepsie Functionele dyspepsie Maag-, darm- en leverziekten Beter voor elkaar 2 Van uw MDL-arts heeft u te horen gekregen dat u een (functionele) dyspepsie heeft. Om te begrijpen wat deze term precies inhoud en

Nadere informatie

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen?

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen? Darmklachten zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Ondanks de toename van het aantal klachten is er nog steeds geen passende oplossing gevonden voor het probleem. In mijn praktijk Detoxenzo kloppen

Nadere informatie

P a n c r e a t i t i s

P a n c r e a t i t i s P a n c r e a t i t i s Deze folder geeft u informatie over een acute ontsteking van de alvleesklier (acute pancreatitis) en de behandelingsmogelijkheden. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk

Nadere informatie

Darmproblemen bij acute buikpijn

Darmproblemen bij acute buikpijn Darmproblemen bij acute buikpijn U bent voor onderzoek op de spoedeisende hulp geweest omdat u buikklachten heeft. De arts heet bij u geen acute oorzaak kunnen vaststellen. De klachten kunnen vele oorzaken

Nadere informatie

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de vermoeidheid? Gezond eten, wil niet enkel zeggen voedsel

Nadere informatie

Chronische ontsteking

Chronische ontsteking Chronische ontsteking van de alvleesklier - Chronische pancreatitis Chirurgie Beter voor elkaar Chronische ontsteking van de alvleesklier Chronische Pancreatitis Inleiding Deze folder geeft u informatie

Nadere informatie

Ben ik te zuur? E-book over verzuring. Armanda Versluijs I Vivre Praktijk voor Bioresonantie

Ben ik te zuur? E-book over verzuring. Armanda Versluijs I Vivre Praktijk voor Bioresonantie Ben ik te zuur? E-book over verzuring 1 Ben ik te zuur? Wat is dat nu precies, verzuring? En waarom is dat niet goed voor je lichaam? Hoe raak ik verzuurd? En nog belangrijker, wat kan ik er zelf tegen

Nadere informatie

Samenvatting Biologie 1-1 tot 1-3

Samenvatting Biologie 1-1 tot 1-3 Samenvatting Biologie 1-1 tot 1-3 Samenvatting door K. 1464 woorden 10 december 2012 5,6 11 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 8.1 Het werkt! Hoe werkt je lichaam? Organen: delen van het lichaam

Nadere informatie

chronische alvleesklierontsteking

chronische alvleesklierontsteking patiënteninformatie chronische alvleesklierontsteking U heeft last van een terugkerende ontsteking van de alvleesklier. We noemen dit een chronische alvleesklierontsteking. Wat is een chronische alvleesklierontsteking?

Nadere informatie

Gezonde Leefstijl: Alcohol

Gezonde Leefstijl: Alcohol Gezonde Leefstijl: Alcohol 1 Onderwerpen Cijfers en feiten Alcohol in je lichaam Ziektes door Alcohol Alcohol in de praktijk Alcohol en overgewicht Tips Alcoholgebruik Vragen 2 Cijfers en feiten 1) Ruim

Nadere informatie

Boekverslag door Anoniem 860 woorden 16 april Samenvatting Hoofdstuk 2 Voeding en vertering

Boekverslag door Anoniem 860 woorden 16 april Samenvatting Hoofdstuk 2 Voeding en vertering https://www.scholieren.com/verslag/106187 Boekverslag door Anoniem 860 woorden 16 april 2017 Samenvatting Hoofdstuk 2 Voeding en vertering Pagina {PAGENO} van {nb} Vak Biologie 6.5 7 keer beoordeeld 2.1

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Stress en depressie, heb jij daar ook last van? langdurige stress en depressieve gevoelens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Men dacht tot voor kort dat depressie veroorzaakt werd door een tekort

Nadere informatie

onze lever genoeg vitaminen en mineralen nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Dit ontbreekt in bewerkte voedingsmiddelen die we tot ons nemen.

onze lever genoeg vitaminen en mineralen nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Dit ontbreekt in bewerkte voedingsmiddelen die we tot ons nemen. Voorwoord Al een aantal keren heb ik zelf een detox week gedaan specifiek om mijn lever te reinigen. Deze detox was behoorlijk zwaar en ik was in het weekend wel uitgeblust. Ondanks de zware detox voelde

Nadere informatie

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet.

Het is een ziekte die jarenlang door verschillende factoren zich ontwikkeld. Sommige factoren kun je zelf voorkomen, een paar niet. Werkstuk door een scholier 1583 woorden 23 april 2011 4,9 12 keer beoordeeld Vak Zorg en welzijn KANKER: Ik ga vandaag mijn spreekbeurt houden over kanker om twee redenen. De eerste is dat iedereen kanker

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. 1. Medische achtergrondkennis 9 - Anatomie en fysiologie 10 - Ziektebeelden 17

Inhoud. Inleiding 7. 1. Medische achtergrondkennis 9 - Anatomie en fysiologie 10 - Ziektebeelden 17 Inhoud Inleiding 7 1. 9 - Anatomie en fysiologie 10 - Ziektebeelden 17 2. De intake 23 - Ernst van de klachten 24 - Het intakegesprek 25 3. Geneesmiddelen 29 - Medicijnen tegen vermoeidheid 30 4. Medisch

Nadere informatie

2 Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak 4

2 Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak 4 Sublijst A - Chronologische leeftijd wat is thans uw leeftijd (in jaren) Totale score (sublijst A) Sublijst B - Eetgewoonten Hoe vaak eet u gefrituurd, gebakken, gegrild of gebarbecued voedsel? Vaak keer

Nadere informatie

Galstenen. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Galstenen. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Galstenen U bent bij Rijnstate onder behandeling voor galstenen. In deze folder vindt u meer informatie over galstenen en de voedingsadviezen die hierbij gelden. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en

Nadere informatie

Medicinale dranken - Chlorophyl

Medicinale dranken - Chlorophyl Medicinale dranken - Chlorophyl Chlorophyl (water) Een wonder van de natuur. Chlorophyl en de balans zuren en base Giffen, schadelijke stoffen en andere milieubelastende stoffen, zoals een onevenwichtige

Nadere informatie

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach Voor een blijvend fit en slank lichaam klacht oorsprong oplossing online 10 weken lang elke week een weekmenu en alles wat je moet weten over hormonen en je gezondheid. Trainer Hormoonfactor- voeding en

Nadere informatie

Orthomolecualire Gezondheidsleer. Curriculum 2015

Orthomolecualire Gezondheidsleer. Curriculum 2015 Orthomolecualire Gezondheidsleer Curriculum 2015 Dag 1 (Margo) Inleiding in de nutritionele geneeskunde. Wat mensen eten betekent nog niet dat het menseneten is Materiaal : Powerpoint 1. De cursist zal

Nadere informatie

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies.

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies. Gezond gewicht Wat kunt u er zelf aan doen? Vraag ons gerust om advies altijd dichtbij www.alphega-apotheek.nl Gezond gewicht De meeste mensen willen graag een aantal kilo s afvallen. Maar is dat wel nodig?

Nadere informatie

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting door J. 1049 woorden 5 januari 2017 5,1 13 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 7.1 Eten Eet iedereen hetzelfde? Eetgewoontes hangen van verschillende

Nadere informatie

Module Voeding & Gezondheid. Grip op je gezondheid met voeding

Module Voeding & Gezondheid. Grip op je gezondheid met voeding Module Voeding & Gezondheid Grip op je gezondheid met voeding Workshop 4 Workshop 4: Met voeding ons immuunsysteem versterken. De invloed van voeding op hormonen en onze geestelijke gezondheid. Hoe werkt

Nadere informatie

Voeding en uw gezondheid

Voeding en uw gezondheid Georgie Dom Voeding en uw gezondheid Ziekten voorkomen en behandelen 1e druk, september 2009 Copyright 2009 Consumentenbond, Den Haag Auteursrechten op tekst, tabellen en illustraties voorbehouden Inlichtingen

Nadere informatie

Handleiding lever- en nierreiniging.

Handleiding lever- en nierreiniging. 1 Handleiding lever- en nierreiniging. Het reinigen van de lever - het grootste ontgiftende orgaan in ons lichaam - en de nieren, het uitscheidingsorgaan voor urine, is één van de oudste en één van de

Nadere informatie

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker

Kanker. Inleiding. Wat is kanker. Hoe ontstaat kanker Kanker Inleiding Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen niet weten wat kanker precies inhoud en ik zelf er ook meer van wil weten omdat mijn oma er in de zomervakantie aan gestorven is. Dat je

Nadere informatie

Fig. 0. 1 De Leefstijlacademie

Fig. 0. 1 De Leefstijlacademie Inleiding Wat goed dat je hebt doorgezet naar de volgende cursus! Je wilt dus nog meer te weten komen over hoe je lichaam precies in elkaar zit en hoe het werkt! En dat precies is wat je in deze cursus

Nadere informatie

Met het BICOM systeem kan in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden.

Met het BICOM systeem kan in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden. Wat is Bioresonantie? Het woord Bioresonantie bestaat uit 2 gedeelten. Bio en Resonantie. Bio is afkomstig van biologische systemen. Dit doelt op levende systemen zoals die van mensen, dieren, planten

Nadere informatie

Fytotherapeutisch anamneseformulier

Fytotherapeutisch anamneseformulier Fytotherapeutisch anamneseformulier Dit formulier is bedoeld om een eerste indruk van uw klachten te krijgen. Het dient als basis voor een consult. Aan de hand van uw antwoorden zal ik u waarschijnlijk

Nadere informatie

Het Kosmeoo Health programma. Voor wie. Unieke persoonlijke feedback

Het Kosmeoo Health programma. Voor wie. Unieke persoonlijke feedback Het Kosmeoo Health programma Kosmeoo Health is een unieke gezondheidsinvestering, waarin u de hoofdrol heeft en wij een coachende rol vervullen. Het is gericht op reiniging van het lichaam en het in balans

Nadere informatie

Informatie van de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen. Darmflora

Informatie van de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen. Darmflora Informatie van de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen Darmflora Deze brochure is ontwikkeld door de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Vereniging van

Nadere informatie

WATER ALS MEDICIJN? WIL JE EEN EFFECTIEF RECEPT OM JE GOED TE VOELEN? OM EEN BETERE GEZONDHEID TE KRIJGEN? HET IS OVERAL VERKRIJGBAAR EN KOST NIETS.

WATER ALS MEDICIJN? WIL JE EEN EFFECTIEF RECEPT OM JE GOED TE VOELEN? OM EEN BETERE GEZONDHEID TE KRIJGEN? HET IS OVERAL VERKRIJGBAAR EN KOST NIETS. WATER ALS MEDICIJN? WIL JE EEN EFFECTIEF RECEPT OM JE GOED TE VOELEN? OM EEN BETERE GEZONDHEID TE KRIJGEN? HET IS OVERAL VERKRIJGBAAR EN KOST NIETS. HET IS GEWOON, NORMAAL, ORDINAIR WATER. Water is een

Nadere informatie

Proefexamen ANATOMIE EN FYSIOLOGIE

Proefexamen ANATOMIE EN FYSIOLOGIE Proefexamen ANATOMIE EN FYSIOLOGIE Deelexamen 1 In dit proefexamen worden over de volgende onderwerpen vragen gesteld: opbouw van het menselijk lichaam algemene fysiologie spijsverteringsstelsel ademhalingsstelsel

Nadere informatie