PRIORITEITEN VOOR ROADMAP VAN PRODUCTONTWIKKELING - ITIL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRIORITEITEN VOOR ROADMAP VAN PRODUCTONTWIKKELING - ITIL"

Transcriptie

1 PRIORITEITEN VOOR ROADMAP VAN PRODUCTONTWIKKELING - ITIL Nu we ons nieuwe bedrijf opbouwen, is uw steun belangrijk voor ons. Onze directe focus ligt op onze kernactiviteiten, zodat we klaar zijn voor de lancering op 1 januari. We waarderen uw geduld en weten dat u nieuwsgierig bent naar onze ontwikkelingsplannen. Door ons eerdere werk voor de bredere gemeenschap, hebben we veel geweldige ideeën opgedaan voor onze volgende stappen. We hebben alles ter harte genomen wat we tot nu toe hebben gehoord en hebben een aantal prioriteiten gesteld voor de korte en middellange termijn. Zo kunnen we een strategie ontwikkelen voor de lange termijn. Hoewel dit niet in cement gegoten is, geeft het onderstaande een goed beeld van ons huidige intenties. Dit wordt nog verder geëvalueerd naarmate we meer informatie en feedback ontvangen, zoals de resultaten van het onderzoek dat we momenteel uitvoeren. We vragen u ons te blijven steunen en feedback te geven vanaf deze maand. Volgende AXELOS Limited 2012 Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging van dit material vereist goedkeuring van AXELOS Limited

2 Kader en terminologie van hoog niveau Voortdurend ITIL-ethos en een professionele levensstijl uitwisselen via een webportaal

3 Prioriteiten en kernprincipes van AXELOS Onze prioriteiten voor het einde van het volgende jaar en de toekomst vormen de basis van onze kernprincipes. Kwaliteit verbeteren De intrinsieke waarde van onze producten kan alleen worden voortgezet als we de kwaliteitsnormen in ons gehele bedrijfsmodel stimuleren en verbeteren. Kwaliteitswaarborgprocessen worden geïmplementeerd om de normen in ons gehele portfolio te bereiken en te verbeteren. We hebben de steun van de gemeenschap nodig om het waarborgmodel te ondersteunen en de waarde ervan te beschermen. Consistentie Waarde wordt gegarandeerd door middel van consistentie en constante verbetering; deze toewijding aan voortdurende serviceverbetering is een hoog gewaardeerde module binnen het ITILkader. Voor een consistente levering en test van ons portfolio en een verlening van ondersteuning met een consistente boodschap, worden handleidingen samengesteld ter ondersteuning van onze partners, zodat de gestelde normen continu worden gehaald, onderhouden en verbeterd. Collaboratieve innovatie Collaboratieve innovatie is de kern van de visie van AXELOS. Innovatie raakt alle elementen van ons bedrijfsmodel: van procesinnovatie voor een betere gebruikerservaring, tot productinnovatie met toepassing van meer digitale media voor de levering. We hebben uw collectieve steun nodig om de strategie te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat we continu innoveren op de manier waarop we de ITIL-methode ontwikkelen en aan professionals leveren. We zetten actief ons ecosysteem in om nieuwe modellen voor de toekomst voor te stellen en een proces voor constante ontwikkeling en innovatie op te zetten. Digitalisering Als strategie voor de lange termijn hebben we van ons onderzoek en betrokkenheid bij het ecosysteem en potentiële klanten geleerd dat nieuwe leermethoden gewenst zijn. AXELOS gaat haar inhoud digitaliseren en klanten kunnen deze steeds vaker via digitale kanalen ophalen. Uit onderzoek blijkt dat gaming en simulatie het leerproces kunnen verbeteren. We evalueren deze mogelijkheid dan ook en werken samen met specifieke strategische partners om er zeker van te zijn dat onze producten het voortouw nemen in het digitale tijdperk wat betreft ontwikkeling en levering. Sluiten

4 Voortbordurend op de energie en feedback die we dit jaar uit onze workshops over ons ecosysteem hebben ontvangen, blijven we ons productportfolio evalueren met een gerichtheid op mogelijke updates voor ITIL. De hoofdthema's van het onderzoek zijn: waarde voor professionals en organisaties, loopbaantrajecten, betrokkenheid van Voortdurend gemeenschappen, ITIL-ethos en een begeleiding professionele levensstijl en evaluatie uitwisselen van via een de webportaal mogelijkheden voor extra producten in de vorm van modules. We richten ons op de belangrijkste marktgroepen om over mogelijke Architectuur ontwikkelingen voor voor servicebeheer de toekomst te informeren. De eerste enquête wordt eind 2013 afgerond. Kader en terminologie hoog niveau De resultaten hiervan worden begin 2014 gepubliceerd. We zullen regelmatig enquêtes gebruiken om de mening van een bredere gemeenschap en specifieke groepen te peilen.

5 Kader en terminologie van hoog niveau De strategie van hoog niveau die we eerder dit jaar met de gemeenschap hebben gedeeld, wordt verder gevalideerd om de visie, missie, richtlijnen, waarden en doelstellingen voor productontwikkeling te bevestigen. Dit zal de basis vormen voor het productontwikkelingsproces van AXELOS voor de Strategie voor nauwere samenwerking met komende onderwijsinstellingen twee jaar. en academiën We zullen tevens Strategie onze implementeren strategie voor uitbreiding van onze internationale erkenning en aanwezigheid ontwikkelen, wat waarde zal toevoegen voor organisaties en professionals die op internationale markten actief zijn. Samenwerking met onze partners zal een belangrijke plaats innemen in onze strategie. Dit is de reden waarom deze niet definitief wordt gemaakt voordat we het marktonderzoek in de gemeenschap hebben afgerond. De kernstrategie is momenteel in ontwikkeling en wordt naar verwachting eind 2014 afgerond. Dit Voortdurend wordt een ITIL-ethos live document een professionele dat we levensstijl blijven uitwisselen bijwerken via een webportaal naarmate we ons als bedrijf blijven ontwikkelen. Op dit moment zijn er geen directe plannen voor een bijgewerkte versie van de ITIL-kernrichtlijnen. We willen echter wel een meer modulair kader gaan hanteren om de kern te verbeteren en te vernieuwen en de relevantie ervan in de industrie te behouden. Er zijn vijf hoofdthema's in de huidige ontstane strategie, die een aanvullende kaderbenadering, ontwikkeling van modules, betrokkenheid van gemeenschappen, opname van academiën en bevordering van loopbaantrajecten omvat.

6 Accreditatie (ondersteuning voor partners en procesverbetering) De ondersteuning van onze partners door middel van ons accreditatieproces heeft onze hoogste prioriteit. We evalueren onze processen op kwaliteit en relevantie en informeren onze partners over de manier waarop we verbeteringen kunnen doorvoeren op dit gebied. Onze focus ligt op de verbetering van de leveringskwaliteit voor eindgebruikers. De processen worden dan ook voor het einde van het Voortdurend ITIL-ethos en een professionele levensstijl uitwisselen via een webportaal jaar geëvalueerd in overleg met onze belangrijkste partners. Het verbeteringsproces omvat de manier waarop we met onze partners samenwerken aan leveringen. De planningsbrochure wordt half november 2013 Kader gepubliceerd en terminologie van en hoog we niveau lichten de kwaliteitsverbeteringen toe in de loop van 2014, beginnend in het eerste kwartaal. Aangezien we de kwaliteit willen verbeteren, zullen we ook verbeteringen in het ondersteuningsproces introduceren.

7 Accreditatie (ondersteuning voor partners en procesverbetering) De ondersteuning van onze partners door middel van ons accreditatieproces heeft onze hoogste prioriteit. We evalueren onze processen op kwaliteit en relevantie en informeren onze partners over de manier waarop we verbeteringen kunnen doorvoeren op dit gebied. Onze focus ligt op de verbetering van de leveringskwaliteit voor eindgebruikers. De processen worden dan ook voor het einde van het Voortdurend ITIL-ethos en een professionele levensstijl uitwisselen via een webportaal jaar geëvalueerd in overleg met onze belangrijkste partners. Het verbeteringsproces omvat de manier waarop we met onze partners samenwerken aan leveringen. De planningsbrochure wordt half november 2013 Kader gepubliceerd en terminologie van en hoog we niveau lichten de kwaliteitsverbeteringen toe in de loop van 2014, beginnend in het eerste kwartaal. Aangezien we de kwaliteit willen verbeteren, zullen we ook verbeteringen in het ondersteuningsproces introduceren.

8 De waarde van ons productportfolio voor professionals en organisaties wordt op veel manieren beschreven door diverse organisaties binnen ons ecosysteem. We willen de meest dringende voorstellen vastleggen om de werkelijke waarde van ons productportfolio te bepalen. We vragen ons ecosysteem dit proces te ondersteunen met casestudies en voorbeelden uit de werkelijkheid wat betreft de kwantificeerbare Voortdurend ITIL-ethos en een professionele levensstijl uitwisselen via een webportaal voordelen. Aan het einde van het jaar zullen we een aantal voorstellen delen in de vorm van korte instructies voor de CEO's en vragen om uw steun voor de voortdurende ontwikkeling hiervan. We zijn al begonnen Kader en terminologie met het ontwikkelen van hoog niveau van waardevoorstellen en beginnen voor het einde van het jaar met het evaluatieproces binnen de bredere gemeenschap.

9 Onderwijs- / academische strategie Strategie voor nauwere samenwerking met onderwijsinstellingen academiën Kader en terminologie van hoog niveau Organisaties zoeken steeds vaker naar manieren om hun ITIL-effectiviteit te beoordelen en te benchmarken. Ons nieuwe product, Voortdurend de ITIL-volwassenheidsmodel ITIL-ethos en een professionele en levensstijl zelfbeoordelingsservice, uitwisselen via een webportaal biedt een overzicht van de relatieve volwassenheid van een organisatie om de verbeterpunten bloot te leggen. Het ITIL-product is sinds eind oktober 2013 beschikbaar.

10 Kader en terminologie van hoog niveau We ondersteunen graag onderwijs- en academische organisaties bij het toepassen van ons productportfolio om de ITIL-theorie en -praktijk te promoten voor het uitgebreide curriculum. We zijn begonnen met de eerste overlegrondes en kunnen voor Voortdurend het tweede ITIL-ethos kwartaal en een professionele van 2014 levensstijl een strategie uitwisselen via afronden een webportaal voor de manier waarop onderwijs- en academische instellingen en ITIL in de toekomst nauwer kunnen samenwerken. De implementatie van de strategie begint in het tweede kwartaal van 2014.

11 Kader en terminologie van hoog niveau We ondersteunen graag onderwijs- en academische organisaties bij het toepassen van ons productportfolio om de ITIL-theorie en -praktijk te promoten voor het uitgebreide curriculum. We zijn begonnen met de eerste overlegrondes en kunnen voor Voortdurend het tweede ITIL-ethos kwartaal en een professionele van 2014 levensstijl een strategie uitwisselen via afronden een webportaal voor de manier waarop onderwijs- en academische instellingen en ITIL in de toekomst nauwer kunnen samenwerken. De implementatie Architectuur van voor de strategie servicebeheer begint in het tweede kwartaal van 2014.

12 Samenwerking is wezenlijk voor al onze ontwikkelingen en we waarderen de interesse en steun van de gemeenschap tot nu toe. Alle soorten fora staan centraal in onze ontwikkelingsplannen om voort te borduren op de twee elementen waarop onze filosofie rust: gezamenlijke ontwikkeling en gezamenlijk ontwerp. Fora nemen de vorm aan van conferenties, seminars, webinars, evenementen, roadshows, blogs, Twitter, enz. We nemen het voortouw Voortdurend als ITIL-ethos het gaat en een om professionele leidinggeven, levensstijl uitwisselen luisteren via en een deelnemen webportaal om er zeker van te zijn dat we met en voor de gemeenschap samenwerken. Alle onderdelen van het ecosysteem worden uitgenodigd om in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar met ons en elkaar samen te werken, zoals Kader EI's, en terminologie ATO's, ACO's, van hoog professionals, niveau niet-professionals en openbare en particuliere organisaties. Het portaal is naar verwachting in het derde kwartaal van 2014 beschikbaar.

13 De bredere gemeenschap is de kern van het bedrijfsmodel van AXELOS. We gaan partnerschappen aan met organisaties, gebruikersgroepen en personen, en bieden een platform voor het voortdurend uitwisselen en ontwikkelen van ITIL als ethos en een professionele manier van leven. Begin 2014 delen we onze strategie met de bredere gemeenschap om de ontwikkeling ervan te verbeteren. Het ontwikkelingsproces zal veranderen naarmate we blijven ontwikkelen met de gemeenschap. Communicatie en samenwerking zijn essentiële elementen voor de ontwikkeling Voortdurend ITIL-ethos van de en een ITIL-gemeenschap professionele levensstijl en uitwisselen het productportfolio. via een webportaal Het hoofdmedium voor communicatie is het AXELOS Community Portal. Dit webportaal wordt gezamenlijk ontworpen Kader en terminologie en geleid van door hoog niveau gebruikers: partners, professionals, organisaties en de bredere gemeenschap. Wanneer we begin 2014 een goed overzicht van de methode hebben, kunnen we een leveringsplanning maken. De intentie is het portaal tot het einde van het derde kwartaal in 2014 op te leveren.

14 We willen ons servicebeheer verder ontwikkelen en bekijken nu hoe een architectuur en ondersteunende ontologie hieraan kunnen bijdragen. We kunnen zo preciezer het concept servicebeheer definiëren en dit gebruiken om consistente 'best practices' aan te sturen en standaard modellen en standaard uitwisselingsformaten mogelijk te maken. We organiseren in november workshops. In aansluiting op de workshops willen we een bredere samenwerking met de gemeenschap opzetten door middel van het samen evalueren van de resultaten. Voortdurend Het doel ITIL-ethos hiervan en is een een professionele hoogwaardige levensstijl uitwisselen architectuur via een webportaal voor servicebeheer en een gezichtspunt van ontologie vanuit servicebeheer te produceren. De benadering wordt tot eind 2013 ontwikkeld, Kader en terminologie wat het van startsein hoog niveau zal zijn voor de ontwikkeling van het kader en de terminologie van hoog niveau tot het einde van het eerste kwartaal van Dit wordt verder gecombineerd met een PPMweergave van ontologie om tot eind 2014 een holistische benadering van de portfolio's te bieden.

15 Er wordt al sinds lange tijd erkend dat sommige ITIL-elementen andere producten aanvullen, zoals PRINCE2, waarvan professionals, partners en organisaties kunnen profiteren indien het in een interactiestrategie wordt opgenomen. We willen vooral het aanbod verbeteren en tegelijkertijd duplicatie voorkomen. We stellen een op modules Voortdurend gebaseerde ITIL-ethos strategie en een professionele voor waarmee levensstijl uitwisselen loopbanen via een en webportaal persoonlijke ontwikkeling worden ondersteund voor interacties tussen meerdere producten binnen het portfolio voordat het Architectuur tweede kwartaal voor van 2014 servicebeheer verstreken is. Interactie-ontwikkeling tussen de portfolio's wordt een Kader terminologie van hoog niveau doorlopend initiatief.

16 Relevantiedocumenten en white papers voor aanvullende kaders We verstrekken een reeks documenten aan CEO's, SRO's en senior stakeholders belanghebbenden om ons portfolio met kwalificaties actueel en relevant te houden in de hedendaagse complexe planningsomgevingen. De documenten worden ook ondersteund met instructies om de gemeenschap de gelegenheid te geven voor het geven van commentaar en deelname aan het ontwikkelingsproces. De eerste documenten worden voor het einde Voortdurend van het jaar ITIL-ethos gepubliceerd. en een professionele We levensstijl streven uitwisselen naar het via ontwikkelen een webportaal van een aanvullende benadering met andere kaders door eerst white papers samen te stellen. We zijn momenteel bezig Architectuur met het ontwikkelen voor servicebeheer en bijwerken van documenten samen met COBIT, HDI (Helpdesk Institute) Kader en terminologie van hoog niveau en Dev Ops (Development and Operations) om meer white papers toe te voegen. We beginnen vanaf het einde van eerste kwartaal van 2014 met het delen van de nieuwste relevantiedocumenten.

17 Kader en terminologie van hoog niveau en benadering We willen een benadering voor het productportfolio ontwikkelen die meer is gebaseerd op modules, zodat we de flexibiliteit van de producten kunnen verbeteren en ze toegankelijker kunnen maken voor zowel personen als bedrijven. We onderzoeken hoe we deze methode kunnen implementeren om verbeterpunten aan te pakken. We betrekken de gemeenschap Voortdurend ITIL-ethos hier weer en een professionele bij om de levensstijl reikwijdte uitwisselen te definiëren via een webportaal en de strategie te formuleren in, respectievelijk, het tweede en derde kwartaal van 2014.

18 (waaronder CPD) Onze professionals zijn essentieel voor onze gemeenschap en hen ondersteunen in hun carrière heeft onze hoogste prioriteit. Momenteel zien we nog veel verbeterpunten voor de ontwikkeling van het ITILloopbaantraject. Producten worden ook beschouwd als bottom-up progressie zonder overlappende productontwikkelingspaden. We streven naar ondersteuning van de constante professionele ontwikkeling van professionals. We werken hiervoor Voortdurend samen ITIL-ethos met professionele en een professionele externe levensstijl instanties uitwisselen via om een loopbaantrajecten webportaal voor professionals te creëren. We ondersteunen dit initiatief door een kader te ontwikkelen waarin professionals Architectuur informatie voor krijgen servicebeheer over de manier waarop ze hun carrière binnen het portfolio kunnen Kader en terminologie van hoog niveau verbeteren. We hebben de ondersteuning van onze partners in de industrie nodig om professionals te informeren over de voordelen. We delen ons conceptkader en beginnen met de ontwikkelingen vanaf het vierde kwartaal van 2014.

PRIORITEITEN VOOR ROADMAP VAN PRODUCTONTWIKKELING - PPM

PRIORITEITEN VOOR ROADMAP VAN PRODUCTONTWIKKELING - PPM PRIORITEITEN VOOR ROADMAP VAN PRODUCTONTWIKKELING - PPM Nu we ons nieuwe bedrijf opbouwen, is uw steun belangrijk voor ons. Onze directe focus ligt op onze kernactiviteiten, zodat we klaar zijn voor de

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

Logo organisatie. EFQM Excellence. Organisatie naam

Logo organisatie. EFQM Excellence. Organisatie naam Logo organisatie EFQM Excellence Recognised for Excellence Organisatie naam Verantwoordelijke (België) 2004 EFQM Het is de bedoeling van EFQM om het algemene gebruik van dit materiaal binnen bedrijven

Nadere informatie

Social Media Strategie Plan

Social Media Strategie Plan Social Media Strategie Plan Creëren van de strategie en planning van de uitvoering Een stappenplan met daarin vastgelegd waar je merk staat, waar je heen wilt en en hoe er te komen. Houd in gedachten dat

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Factsheet AGILE TRANSITIONERS. Mirabeau

Factsheet AGILE TRANSITIONERS. Mirabeau Factsheet AGILE TRANSITIONERS Mirabeau AGILE TRANSITIONERS Mirabeau Wij helpen u met de implementatie van een agile werkwijze. We leven in een tijdperk waarin veranderingen elkaar in een steeds hoger tempo

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

ITIL 4. Veelgestelde vragen (FAQs) AXELOS.com

ITIL 4. Veelgestelde vragen (FAQs) AXELOS.com ITIL 4 Veelgestelde vragen (FAQs) AXELOS.com ITIL 4 3 1 ITIL 4 FAQs WAT WORDT DE NAAM VAN DE NIEUWE ITIL? De nieuwe, geactualiseerde ITIL-richtlijnen zullen bekendstaan als ITIL 4. Deze naam weerspiegelt

Nadere informatie

Aanvullende informatie over elke mindset krijgt u door te klikken op de vlakken in de roadmap.

Aanvullende informatie over elke mindset krijgt u door te klikken op de vlakken in de roadmap. Wij stellen u graag de nieuwste versie van de Talent Management Roadmap voor. Twee mindsets rond duurzaam HR werden toegevoegd: - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - Business Model Aanvullende informatie

Nadere informatie

ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES

ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES ACTIES UITGEVOERD BINNEN HET KADER VAN DE ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES EIND 2015 Workshops elektronische dienstencheques EO Workshops met erkende ondernemingen om de voor- en nadelen van het toen gangbare

Nadere informatie

De type-functies en de bijbehorende competenties

De type-functies en de bijbehorende competenties IRISteam De type-functies en de bijbehorende competenties Le Service Ressources Humaines De type-functies 1. De competenties voor de functies van klasse 0... 3 Logistiek Assistent_Toc374542571 2. De competenties

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 Veelgestelde vragen van Partners www.novell.com WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 W a t i s d e I n t e l l i g e n t W o r k l o a d M a n a g e m e n t m a r k t? De Intelligent Workload

Nadere informatie

BPM OD Maturity Model

BPM OD Maturity Model BPM OD Maturity Model VISION PAPER Vanuit de basis op orde naar samenwerken in de keten BPM Consult presenteert u 8 groeifasen richting succes voor uw omgevingsdienst Volwassenheid Omgevingsdienst Hoe

Nadere informatie

20 mei 2008. Management van IT 1. Management van IT. Wat is dat eigenlijk? IT organisaties: overeenkomsten en verschillen

20 mei 2008. Management van IT 1. Management van IT. Wat is dat eigenlijk? IT organisaties: overeenkomsten en verschillen Management van IT Han Verniers PrincipalConsultant Han.Verniers@Logica.com Logica 2008. All rights reserved Programma Management van IT Wat is dat eigenlijk? IT organisaties: overeenkomsten en verschillen

Nadere informatie

Klantprofiel/ beoordeling. Referentiegesprek. Gebruik van klantlogo. Klant awards. Klantcase (slide) Klantcase (PDF)

Klantprofiel/ beoordeling. Referentiegesprek. Gebruik van klantlogo. Klant awards. Klantcase (slide) Klantcase (PDF) Referentieprogramma Bij KANA, A Verint Company, geloven we dat elke ervaring er toe doet. Daarom willen we u onze klant belonen door uw klantenservice-ervaringen met andere organisaties te delen, u te

Nadere informatie

versie: 2005 Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen De Investors In People standaard

versie: 2005 Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen De Investors In People standaard versie: 2005 De Investors In People standaard Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen Een Investor in People ontwikkelt effectieve strategieën om de prestaties

Nadere informatie

Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving

Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving Heliview Online online@heliview.nl +31 (0)35 698 22 55 Index Inleiding... 3 Webinar Studio & Services... 4 Basic Webinar Service... 4 Standaard Webinar Service...

Nadere informatie

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd >>> Overgang Maatstaf 2016 Onderstaand overzicht bevat de selectie van de geheel nieuwe eisen uit de Maatstaf 2016 en de eisen waarbij extra of andere accenten zijn gelegd, inclusief een korte toelichting.

Nadere informatie

> 2 INTRODUCTIES > HENK DUBBELMAN > ICT DIRECTEUR > GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM > JOHN ONION > PRINCIPAL ASSOCIATE > ARLANDE

> 2 INTRODUCTIES > HENK DUBBELMAN > ICT DIRECTEUR > GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM > JOHN ONION > PRINCIPAL ASSOCIATE > ARLANDE > 2 INTRODUCTIES 29 STE SAMBO-ICT CONFERENTIE - 16 JANUARI 2014 - DOETINCHEM > HENK DUBBELMAN > ICT DIRECTEUR > GRAFISCH LYCEUM ROTTERDAM > DUBBELMAN@GLR.NL > JOHN ONION > PRINCIPAL ASSOCIATE > ARLANDE

Nadere informatie

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices.

Kickstart-aanpak. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Kickstart-aanpak Een start maken met architectuur op basis van best practices. www.theunitcompany.com Kickstart-aanpak Soms is net dat extra duwtje in de rug nodig om te komen waar je wilt zijn. In onze

Nadere informatie

Kwaliteit van opleiding

Kwaliteit van opleiding Waarom Card 1 Kwaliteit van opleiding Ik ben toezichthouder. De kwaliteit van de opleiding is ons primaire doel. Excellente opleidingen met goede onderwijsmogelijkheden zijn het fundament van goede zorg.

Nadere informatie

Mogelijkheden voor partnerschap

Mogelijkheden voor partnerschap Mogelijkheden voor partnerschap Wat doet Kennispoort Regio Zwolle Kennispoort helpt innovaties realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk

Nadere informatie

Het ITIL Servicewaardesysteem (50) 35 Samenvatting en vragen (60) 40

Het ITIL Servicewaardesysteem (50) 35 Samenvatting en vragen (60) 40 Inhoudsopgave Reflection 7 Agenda 9 Introductie (1) 11 Key Concepts van Service Management (9) 15 Producten en services (12) 16 Waardecreatie (14) 17 Belangrijke stakeholders (15) 18 Servicerelaties (18)

Nadere informatie

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V.

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000 Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 11 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER...

Nadere informatie

Kickstart Architectuur. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Agile/ TOGAF/ ArchiMate

Kickstart Architectuur. Een start maken met architectuur op basis van best practices. Agile/ TOGAF/ ArchiMate Kickstart Architectuur Een start maken met architectuur op basis van best practices. Agile/ TOGAF/ ArchiMate Context schets Net als met andere capabilities in een organisatie, is architectuur een balans

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment

Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment Overzicht van oplossingen Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment Wat u leert De opkomst van nieuwe technologieën zoals cloud, mobiliteit, sociale media en video die

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

People, Plan it , Profit

People, Plan it , Profit Bezoekersinformatie Inhoud Wie is de BPUG Hoe ziet de vereniging eruit? BPUG seminar: de vorige editie Hoe ziet het seminar eruit? BPUG 2018: People, Plan it, Profit We zoeken jou 2 Wie is de BPUG Wij

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 OZMO s klanttevredenheidsonderzoek Wij streven naar een constante verbetering van onze dienstverlening. Om in kaart te brengen wat belangrijk is voor onze klanten en partners, waar onze verbeterpunten

Nadere informatie

Procesevaluatie Effectief Actief 2013. Drs. L. Ooms Dr. C.Veenhof

Procesevaluatie Effectief Actief 2013. Drs. L. Ooms Dr. C.Veenhof Procesevaluatie Effectief Actief 2013 Drs. L. Ooms Dr. C.Veenhof VOORWOORD Effectief Actief (EA) is een programma geïnitieerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Het heeft als doel

Nadere informatie

APMG-International Webinar. ITIL Editie 2011 Wednesday 16 Mei 2012 / 15:30 CET Presented by Karel Höster

APMG-International Webinar. ITIL Editie 2011 Wednesday 16 Mei 2012 / 15:30 CET Presented by Karel Höster www.apmg-international.com APMG-International Webinar (In samenwerking met Ultracomp Academy) ITIL Editie 2011 Wednesday 16 Mei 2012 / 15:30 CET Presented by Karel Höster www.apmg-international.com ITIL

Nadere informatie

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar door Rob van de Star Inhoudsopgave Voorwoord...3 Hoe willen we werken?...4 De stem van onze "klant"...5 De buurt als ons anker...6 Copyright 2014, Croqqer

Nadere informatie

04 Support staff training

04 Support staff training Het introduceren van referentiekaders voor kwaliteitsborging op het gebied van beroepsonderwijs en training (VET) is de afgelopen jaren tot een prioriteit uitgegroeid. Tijdens de vroege stadia van de ontwikkeling

Nadere informatie

INTEREST COIN Laat je geld groeien. White paper. Version 1.4. Copyright 2017 InterestCoin, Inc. All Rights Reserved

INTEREST COIN Laat je geld groeien. White paper. Version 1.4. Copyright 2017 InterestCoin, Inc. All Rights Reserved INTEREST COIN Laat je geld groeien White paper Version 1.4 1 INHOUD 3 Uitleg 5 WeShareInterest.com 6 Website Applicatie 7 Bedrijfsmodel 8 Stappenplan 9 Investeerders 10 InterestCoin (InC) 12 Wat we doen

Nadere informatie

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie.

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie. en werkwijze BPM awareness Inzicht in de toepassing van BPM op strategisch niveau in het algemeen en binnen de eigen organisatie. Kennismaken met BPM vanuit een strategisch perspectief Nut en toegevoegde

Nadere informatie

Samenvatting project Blueprint - Toekomstbestendige vaardigheden voor de maritieme transportsector (Sector Skills Alliances for implementing a new

Samenvatting project Blueprint - Toekomstbestendige vaardigheden voor de maritieme transportsector (Sector Skills Alliances for implementing a new Samenvatting project Blueprint - Toekomstbestendige vaardigheden voor de maritieme transportsector (Sector Skills Alliances for implementing a new strategic approach ( Blueprint ) to sectoral cooperation

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

StrategyLAB. Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering

StrategyLAB. Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering StrategyLAB Online tools voor co-creatie van visie en strategie en monitoren van uitvoering Anticipeer op verandering StrategyLAB is hét online platform voor het ontwikkelen en realiseren van visie en

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start CASE Meer waarde door Expect more. Expect Pink. start e-learning Place full-screen image on layer Joost-IT Joost-IT is een informeel bedrijf gespecialiseerd in Agile Service Management en IT Tooling Consultancy.

Nadere informatie

Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services

Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services Digital Independence Grip op uw continuïteit! Plan Today to be ready for Tomorrow Information Security and Continuity Services Digital Independence Grip op uw continuïteit! Weet u welke risico s uw bedrijf

Nadere informatie

EmPowered by Innovation

EmPowered by Innovation Sprekersinformatie Inhoud Wie is de BPUG Hoe ziet de vereniging eruit? BPUG seminar: de vorige editie Hoe ziet het seminar eruit? BPUG 2019: EmPowered by Innovation We zoeken jou als spreker 2 Wie is BPUG

Nadere informatie

ICT, DIGITALISERING ONDERWIJS EN INFORMATIEVOORZIENING ERVARINGEN EN UITDAGINGEN Henk Dubbelman John Onion

ICT, DIGITALISERING ONDERWIJS EN INFORMATIEVOORZIENING ERVARINGEN EN UITDAGINGEN Henk Dubbelman John Onion ICT, DIGITALISERING ONDERWIJS EN ERVARINGEN EN UITDAGINGEN 16-1-2014 Henk Dubbelman John Onion ICT, DIGITALISERING ONDERWIJS EN > 5 1. EVEN VOORSTELLEN EN OVER GLR 2. AANLEIDING 2011 3. AANPAK 2011 A.

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

Profiel. Manager ICT. 4 augustus Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht

Profiel. Manager ICT. 4 augustus Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht Profiel Manager ICT 4 augustus 2016 Opdrachtgever Diakonessenhuis Utrecht Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 0629004723 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Communicatieplan Stoer Ondernemen manual

Communicatieplan Stoer Ondernemen manual Communicatieplan Stoer Ondernemen manual Inhoudsopgave Inleiding Situatieanalyse Doelgroep Communicatiedoelstellingen Communicatiestrategie Boodschap Middelen Termijnplanning Organisatie en kosten Evaluatie

Nadere informatie

HISWA 3.0 Koers naar 2025

HISWA 3.0 Koers naar 2025 HISWA 3.0 Koers naar 2025 Geert Dijks Directeur HISWA Vereniging HISWA Strategisch Plan 2015-2017 Achtergrond leden (weer) aan het roer heldere missie en prioriteiten stimuleren groei markt Focuspunten:

Nadere informatie

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan

Masterclass. Business Model Canvas gebruiken bij communicatie. Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan Masterclass Business Model Canvas gebruiken bij communicatie Een visueel hulpmiddel om de brug tussen IT en business te slaan De laatste jaren hanteren organisaties steeds vaker het Business Model Canvas

Nadere informatie

CP IT-COMENIUS-C3PP

CP IT-COMENIUS-C3PP 114426 CP-1-2004-1-IT-COMENIUS-C3PP Elk kind heeft recht op een school met een cultuur van kwaliteitsontwikkeling gebaseerd op synergie tussen interne en externe evaluatieprocessen Deze verklaring komt

Nadere informatie

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing.

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing. Bijlagen 1 en 2: Aanbevelingen en opvolging Gateway Reviews (corsa 2018017934) Bijlage 1: Aanbevelingen en opvolging Gateway Review 2018 Aanbeveling Opvolging Status Opmerking 1. Richt een apart project

Nadere informatie

Kleine veranderingen Grote resultaten

Kleine veranderingen Grote resultaten FileMaker Developer Conference 2017 Presenter Series Kleine veranderingen Grote resultaten Een stappenplan om de perfecte gebruikersinterface te maken Martha Zink, Soliant Consulting, Inc. FileMaker Developer

Nadere informatie

Zakelijke coaching vragenlijst Document. Voor bedrijf: Door: Datum:

Zakelijke coaching vragenlijst Document. Voor bedrijf: Door: Datum: Zakelijke coaching vragenlijst Document Voor bedrijf: Door: Datum: Inhoud Instructies Bedrijfs onderzoek 1. De verwachtingen in het bedrijf 2. Uitdagingen en mogelijkheden met inzicht op verwachting 3.

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Hoe creëert u vooruitgang?

Hoe creëert u vooruitgang? Hoe creëert u vooruitgang? advies & interim training & coaching opleiding & loopbaan assessments Erkende kwaliteit Advance Groep maakt zich sinds haar oprichting sterk voor de kwaliteit van haar consultants,

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen PLANON E-LEARNINGSERVICE Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen De Planon e-learningservice biedt onder meer de volgende modules: Algemene e-learning Domeinspecifieke

Nadere informatie

Thier Software Development

Thier Software Development planning.nl Thier Software Development Planning.nl is, als je alle factoren en afhankelijkheden mee zou nemen, vaak complex. Daarom is het belangrijk bij het automatiseren van dit proces te bedenken welke

Nadere informatie

Hoe ziet de toekomst van ICT-beleid eruit in het onderwijs aan leerlingen met beperkingen?

Hoe ziet de toekomst van ICT-beleid eruit in het onderwijs aan leerlingen met beperkingen? Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in het onderwijs aan leerlingen met beperkingen Visies op de toekomst van Beleid, Praktijk en Onderzoek & Ontwikkeling In september 2002 heeft een internationale

Nadere informatie

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit.

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit. DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015 en Jaarplan VBA 2014-2015 1 Adres Symphony Toren Gustav Mahlerplein 109-111 1082 MS Amsterdam www.nvba.nl 2 DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Voor & door leden die allen dezelfde passie hebben voor het P3M-vakgebied.

Voor & door leden die allen dezelfde passie hebben voor het P3M-vakgebied. Bezoekersinformatie Inhoud Wie is de BPUG Hoe ziet de vereniging eruit? BPUG seminar: de vorige editie Hoe ziet het seminar eruit? BPUG 2019: EmPowered by Innovation We zoeken jou 2 Wie is de BPUG Wij

Nadere informatie

MANAGEMENTCONTRACT EN MANAGEMENTRAPPORTAGE 2019 (format)

MANAGEMENTCONTRACT EN MANAGEMENTRAPPORTAGE 2019 (format) MANAGEMENTCONTRACT EN MANAGEMENTRAPPORTAGE 2019 (format) Dienst: Versie: Datum: Inhoudsopgave 1. Strategisch kader voor het managementcontract o Context: omgevingsanalyse o Koers van de dienst: ambities

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Stakeholdermanagement

Stakeholdermanagement Stakeholdermanagement ONTDEK DE KRACHT VAN DE VOICE OF THE STAKEHOLDERS Van strategie naar implementatie in 4 stappen. 2019 leansixsigmatools.nl versie 7.00 INHOUD Inleiding... 2 1. Stakeholder management

Nadere informatie

KWALITEIT 1 SITUATIE 2 TEST

KWALITEIT 1 SITUATIE 2 TEST KWALITEIT drs. D. Dresens & drs. S. van den Eshof 1 SITUATIE Managers spreken tegenwoordig steeds vaker over kwaliteit. 'De organisatie moet maximale kwaliteit leveren.' Maar wat is kwaliteit? Alhoewel

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

WHITE PAPER STAKEHOLDERMANAGEMENT

WHITE PAPER STAKEHOLDERMANAGEMENT WHITE PAPER STAKEHOLDERMANAGEMENT Van strategie naar implementatie in 4 stappen. 2018 leansixsigmatools.nl versie 3.00-2019-2020 Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen

Nadere informatie

Naar een gezamenlijke visie: lokale overheden als actoren voor ontwikkeling

Naar een gezamenlijke visie: lokale overheden als actoren voor ontwikkeling Naar een gezamenlijke visie: lokale overheden als actoren voor ontwikkeling Consultatieproces Dit document bevat de ontwerpvisie die resulteerde uit de conferentie Winning through twinning, die van 17

Nadere informatie

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige Voor u hebt u onze opleidingsgids. Voordat wij verder ingaan op de inhoud van de opleiding, willen we u eerst even kennis laten maken met Hooggevoelig heel gewoon.

Nadere informatie

Kees Nieuwenhuyzen ROC Zeeland. BPV: logistieke nachtmerrie of...

Kees Nieuwenhuyzen ROC Zeeland. BPV: logistieke nachtmerrie of... Kees Nieuwenhuyzen ROC Zeeland BPV: logistieke nachtmerrie of... Onderwerpen Introductie ROC Zeeland en BPV OnStage: implementatie binnen de sector ICT Leerpunten uit het project Interactie en vragen Aanleiding

Nadere informatie

Enquête MEDIA Desk Vlaanderen

Enquête MEDIA Desk Vlaanderen Enquête MEDIA Desk Vlaanderen 1. Ken je het MEDIA Programma van de Europese Commissie? Ja 79,8% 103 Nee 20,2% 26 answered question 129 skipped question 15 1 of 12 2. Hoe goed ken je deze steunmaatregelen

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Help! Moet mijn project gaan twitteren?

Help! Moet mijn project gaan twitteren? Help! Moet mijn project gaan twitteren? Jan-Jelle van Hasselt Managing Partner Wit Communicatieadviseurs www.bpug.nl PRINCE2, MSP, MoP, M_o_R, MoV & P3O are Registered Trade Marks of the Cabinet Office

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

Bankieren met de menselijke maat. Jaarverslag 2015

Bankieren met de menselijke maat. Jaarverslag 2015 Bankieren met de menselijke maat Jaarverslag 2015 42 SNS Bank N.V. Jaarverslag 2015 > Verslag van de Directie 4.3 IN GESPREK MET STAKEHOLDERS Ons succes valt of staat met de mate waarin we kunnen voldoen

Nadere informatie

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie:

Het Ontwikkelteam Digitale geletterdheid geeft de volgende omschrijving aan het begrip digitale technologie: BIJGESTELDE VISIE OP HET LEERGEBIED DIGITALE GELETTERDHEID Digitale geletterdheid is van belang voor leerlingen om toegang te krijgen tot informatie en om actief te kunnen deelnemen aan de hedendaagse

Nadere informatie

Panelonderzoek Smart Indusrty

Panelonderzoek Smart Indusrty Panelonderzoek Smart Indusrty Geacht panellid, In juli/ augustus 2014 heeft u via het online KvK Ondernemerspanel deelgenomen aan een onderzoek over Smart Industry. Nogmaals hartelijk dank voor uw deelname!

Nadere informatie

Functiefamilie ET Thematische experten

Functiefamilie ET Thematische experten Functiefamilie ET Thematische experten DOEL Expertise in een materie* en verstrekken aan de administratieve en politieke instanties teneinde hen te ondersteunen bij de besluitvorming en de uitvoering van

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

SIKA S NORMEN EN WAARDEN

SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA EEN WERElDlEIDER MEt NORMEN EN tradities Sinds de oprichting ruim 100 jaar geleden in zwitserland door de vooruitstrevende uitvinder Kaspar Winkler heeft Sika zich ontwikkeld

Nadere informatie

IKTO 2018 opmerkingen en suggesties

IKTO 2018 opmerkingen en suggesties Gebruikersondersteuning Inhoudelijk Techniek Randvoorwaarden klik op een symbool om de toelichting te lezen. Kennisniveau Gebruikers hebben verschillen in het kennisniveau tussen de medewerkers van het

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Branded Content Strategie De cursus Branded Content Strategie duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Masterclass SharePoint 2013 in het onderwijs

Masterclass SharePoint 2013 in het onderwijs Masterclass SharePoint 2013 in het onderwijs APS IT-diensten Utrecht Pagina 1 SharePoint 2013 in het onderwijs SharePoint 2013 biedt onderwijsorganisaties de unieke mogelijkheid om samenhang aan te brengen

Nadere informatie

Programme Power. De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie

Programme Power. De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie Programme Power De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie Agenda Introductie Stedin Historie van Project- en Portfoliomanagement Van Portfoliomanagement naar Programmaregie Waar staan we nu Oog

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

1.0 Inleiding 2.0 Verantwoordelijk 3.0 Communicatie 3.1 Website

1.0 Inleiding 2.0 Verantwoordelijk 3.0 Communicatie 3.1 Website Communicatie plan Inhoud 1.0 Inleiding... 3 2.0 Verantwoordelijk... 3 3.0 Communicatie... 3 3.1... 3 4.0 Duurzaamheid Beleid... 4 5.0 Stuurcyclus... 5 6.0 Betrokken doelgroepen... 8 6.1 Ketenanalyse...

Nadere informatie

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken De business organisatie heeft altijd stijgende verwachtingen van uw IT organisatie. Meer dan ooit is het van

Nadere informatie