Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digital Independence. Plan Today to be ready for Tomorrow. Grip op uw continuïteit! Information Security and Continuity Services"

Transcriptie

1 Digital Independence Grip op uw continuïteit! Plan Today to be ready for Tomorrow Information Security and Continuity Services

2 Digital Independence Grip op uw continuïteit! Weet u welke risico s uw bedrijf loopt? Hoe gaat u om met calamiteiten? Welke bedrijfszekerheid garandeert u naar uw klanten? Nog belangrijker; hoe maakt u dit waar in geval van problemen? Voor alle continuïteitsvragen bent u bij Digital Independence aan het juiste adres. Informatie Beveiliging onder controle Digital Independence helpt u bij het onder controle brengen van uw bedrijfszekerheid en continuïteitsrisico s, voor u en uw klanten. Door de integratie van Risk-, Crisis-, Business Continuity- en Disaster Recovery management krijgt u, organisatie breed, grip op uw dienstverlening.

3 Grip op uw continuïteit Risk Management Business Continuity Management DiiD helpt u met de identificatie, impact assessment en prioritering van de bedrijfsrisico's die u loopt door onverwachte technologische calamiteiten. Verlaag de kosten van business continuïteit implementatie door gebruik te maken van de kennis en ervaringen bij grote internationaal opperende organisaties. Crisis Management Disaster Recovery Management Om u voor te bereiden op morgen moet u vandaag handelen door uw calamiteiten plannen te oefenen zodat u weet wat u moet doen in geval van een echte crisis. Uw bedrijf vertrouwd op de juiste, en constante werking van complexe IT systemen. DiiD helpt u bij het opstellen van de best mogelijke, slimme en eenvoudig Disaster Recovery oplossingen.

4 Business Continuity Management Business Continuity Management Denkend aan uw dienstverlening aan uw klanten; stel uzelf de volgende vragen: Kent u de processen die van belang zijn voor uw dienstverlening? Zijn deze gedocumenteerd? Is de ondersteunende ICT goed geïmplementeerd? Is de beveiliging hiervan op orde? Zijn de services, processen en ICT voorzieningen actueel? Voldoet u Business Continuity Management aan de wet- en regelgeving? Is de beschikbaarheid gegarandeerd? Ook in geval van calamiteiten? Als u al deze vragen met Ja kunt beantwoorden kunnen uw klanten altijd rekenen op uw dienstverlening.

5 Business Continuity Management Business Continuity Management De gevolgen van verstoringen in de continuïteit van bedrijven en organisaties zijn groot. Niet alleen is het effect van downtime op de zakelijke dienstverlening direct voelbaar door het bedrijf zelf, maar met name voor haar klanten. Effecten hiervan zijn direct verlies van inkomsten voor het bedrijf, klanten eisen snel herstel van de dienstverlening en kunnen compensatie vragen voor het geleden verlies van dienstverlening. En terwijl uw organisatie de problemen het hoofd biedt doen uw klanten al zaken met de concurrent. Het maken van juiste plannen, processen en procedures om dergelijke calamiteiten te kunnen opvangen en adequaat te kunnen beheersen is van essentieel belang. Daarnaast zijn investeringen nodig om mogelijke risico s voor de continuïteit te verminderen of weg te nemen. Met de inrichting van Business Continuity Management beperkt u de directe en indirecte (financiële) gevolgen van een verstorende gebeurtenis. Correct geïmplementeerd, zal het de kans dat een dergelijke verstoringen zich voordoet aanzienlijk verlagen. De Business Continuity Quick Assessment van Digital Independence geeft inzicht in de volledigheid, de volwassenheid en de effectiviteit van de Business Continuity Management opzet binnen een bedrijf, binnen een vastgestelde periode en tegen een vooraf afgesproken prijs.

6 Business Continuity Quick Assessment Efficiëntie Doelgericht Snel inzicht geven in de risico s en verbeterpunten rondom uw bedrijfszekerheid. Over het algemeen binnen een week. Afhankelijk van de gevonden verbeterpunten kunt u beslissen welke continuïteitsproblemen u doelgericht wilt oplossen. Kosten effectief Zekerheid Fixed-price oplossing. Geen financiële verrassingen achteraf. Doordat u weet waar de valkuilen zitten, kunt u ze aanpakken en kunt u uw klanten de zekerheid geven die ze van u verwachten.

7 Business Continuity Quick Assessment Business Continuity Quick Assessment Samen met u zal een assessment worden georganiseerd om uw huidige niveau van Business Continuity te meten. Dit assessment is gebaseerd op de British Standard 25999/ISO 22301, een wereldwijd gebruikte standaard als het gaat om goed en volledig Business Continuity Management. Dit assessment geeft als uitkomst een overzicht van de meest belangrijke aandacht gebieden voor uw bedrijf. U kunt hiermee gericht acties ondernemen om snel verbeteringen te bereiken. Aan de hand van deze rapportage kunt u beslissen of u al dan niet de geconstateerde issues wenst op te lossen.

8 Business Continuity Quick Assessment Business Continuity Quick Assessment Het assessment: geeft een BCM benchmark. geeft de organisatie een evaluatie van de huidige BCM volwassenheid, gemeten tegen BSI Good Practice Guidelines, BS25999/ISO22301 en PAS 56 standaarden. geeft een consistent en praktisch beeld van de volwassenheid van de BCM competenties en bekwaamheid van de organisatie. helpt bij het opstellen van een BCM management informatie dashboard met meetbare Key Performance Indicators (KPI's). identificeert onvolkomenheden en hot-spots in de BCM competenties van de organisatie. laat duidelijk zien en geeft bewijs dat de organisatie haar verantwoordelijkheden neemt op het gebied van operationele en financiële risico s, wet- en regelgeving, corporate governance en accountability.

9 Business Continuity Quick Assessment Business Continuity Quick Assessment Van toepassing: voor organisaties die de dienstverlening naar haar klanten wil veiligstellen voor organisaties die hun bedrijfsrisico s willen verlagen voor organisaties die hun operationele kosten en investeringen willen verlagen voor organisaties die aan moeten tonen te voldoen aan wet- en regelgeving voor organisaties die een second opinion willen op dienstverlening van haar leveranciers voor organisaties die hun dienstverlening willen verbeteren

10 Uw Voordelen Verbeterde beschikbaarheid en effectiviteit Maximaliseer de uptime en effectiviteit van uw ICT omgevingen. Verlaag uw risico s en garandeer hiermee de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. Kosten Verlaging Verlaag de kosten van business continuïteit implementatie door gebruik te maken van de ervaringen bij internationaal opererende organisaties. Voldoe aan de verwachtingen van uw klanten Uw klanten verwachten continuïteit in de dienstverlening, óók als ze dat niet altijd rechtstreeks naar u uitspreken. Stel uw omzet veilig Minimaliseer uw omzet verliezen veroorzaakt door intern of extern ontstane calamiteiten en verstoringen.

11 DiiD - Business Continuity Management Business Continuity Advies en Implementatie Digital Independence helpt u met het opstellen van een Business Continuity Plan. Een Business Continuity Plan geeft inzicht in de aandachts- en verbeterpunten rondom uw bedrijfszekerheid. Processen worden in kaart gebracht, een calamiteitenplan wordt opgesteld en er wordt gekeken hoe u uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren om de continuïteit te bevorderen. Hierbij geeft Digital Independence u constant een duidelijke kosten-batenanalyse.

12 DiiD - Business Continuity Management Business Continuity Bewijsvoering Bij het opstellen van een Business Continuity Plan is het van belang om ook aan te tonen dat het plan toepasbaar is als het erop aankomt. Digital Independence heeft jarenlange ervaring opgedaan in het opstellen en uitvoeren van Crisis Management, Business Continuity en Disaster Recovery testen en oefeningen. Vaste 8-stappen methodiek. Uitvoerbaar Herhaalbaar Voorspelbaar Controleerbaar

13 DiiD - Business Continuity Management Business Continuity Services Het up-to-date houden van de bedrijfszekerheid is een continu proces. Nadat de situatie geïnventariseerd is en de benodigde maatregelen doorgevoerd zijn, zal er eens per kwartaal gecheckt moeten worden wat de stand van zaken is. Hiervoor biedt Digital Independence ondersteuning aan, in de vorm van Business Continuity Services. Wij nemen uw zorgen uithanden. De voordelen voor uw organisatie: Uw continuïteitsplannen altijd up-to-date; Veranderingen in wet- en regelgeving; Bewijsvoering naar klanten / leveranciers / verzekeraars; Reduceren / wegnemen bedrijfsrisico s; Oefenen van Business Continuity en Disaster Recovery Plannen. Voor u en uw klanten: meer zekerheid en rust!

14 BCM Volwassenheid DiiD - Business Continuity Management Business Continuity Services Bewijsvoering Implementatie Advies Quick Assessment Hoeveel zekerheid wilt u hebben?

15 Hoeveel zekerheid wilt u hebben? Trust me Tell me Show me Prove me Een veel gehoord antwoord bij de vraag of de continuïteit ook in geval van calamiteiten gewaarborgd is. Processen en ICT voorzieningen worden immers niet gemaakt en ontworpen om ze stuk te laten gaan. Middels uitleg, toelichting en documentatie krijgt u een beter gevoel bij en inzicht in de geboden oplossingen. Ontwerpen en beschrijven is één stap, implementeren een tweede. In deze stap controleren wij of de oplossing ook daadwerkelijk is geïmplementeerd zoals beschreven. The proof of the pudding is in the eating Middels live productie testen krijgt u bewijs dat de geïmplementeerde oplossing of het proces ook echt werkt zoals bedacht.

16 Digital Independence Wie wij zijn Digital Independence is een team van gekwalificeerde en gecertificeerde specialisten op het gebied van Informatie Beveiliging en Continuity Risk Management. Wij hebben ervaring in verschillende sectoren en treden op als sparringpartner binnen alle lagen van de organisatie. Vanaf directie en management tot op de werkvloer. Onze ervaring en kennis ligt in bedrijfskunde, financieel en operationeel management, project en proces management, wet en regelgeving, IT en information security auditing, business- informatie en ICT-architectuur. Daarnaast zijn alle teamleden doorgewinterde project- en programma managers die de klappen van de zweep in complexe en vaak politiek gevoelige organisaties kennen. Onze continuïteitsoplossingen zorgen dat uw dienstverlening blijft draaien, wat er ook gebeurd.

17 Digital Independence Service, Proces en Implementatie verbeteringen Digital Independence volgt de best practices van ITIL v3.0, CMMi en BiSL in de opzet en verbeteringen van uw Informatie Beveiliging en Continuity Risk Management waarbij de nadruk ligt op de implementatie en toepasbaarheid. Geen lange proces implementatie trajecten maar doelgericht van een initiële opzet, naar een volledig beschreven, onderhouden en geoptimaliseerd Continuity Risk Management voor uw organisatie. Hierbij wordt de aansluiting op de binnen uw organisatie al bestaande service en proces management methodes altijd als uitgangspunt genomen. Voorbeelden hier zijn HIMSS, ISM en ASL. Wij zorgen ervoor dat u geen nieuwe methodes hoeft te introduceren maar volgens de voor u vertrouwde methodieken kunt blijven werken. Natuurlijk kunnen we u ook helpen in de keuze en opzet van een proces model framework dat aansluit op de wensen en eisen van uw organisatie.

18 Digital Independence Web Telefoon Adres Nessenwei NM Oosthem Hoeveel zekerheid wilt u hebben?

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen A C A D E M Y Facilitators van eigen verantwoordelijkheid Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen ACADEMY Inhoudsopgave ITSM workshops ITSM en ITIL Awareness 7 ISO/IEC 20000 Awareness 7 Management

Nadere informatie

ITIL, meerwaarde in de praktijk?

ITIL, meerwaarde in de praktijk? VLAAMSE INGENIEURS KAMER KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN ITIL, meerwaarde in de praktijk? Editie 10 - jaargang 2002-2003 Barry Nauta Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 IT beheer 5 2.1 Ontwikkeling in de IT......................

Nadere informatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie OVER HC&H HC&H is een landelijk werkend adviesbureau voor woningcorporaties.

Nadere informatie

Op weg naar data-gedreven personeelsbeslissingen

Op weg naar data-gedreven personeelsbeslissingen Op weg naar data-gedreven personeelsbeslissingen AnalitiQs Quality in Research, Reporting & Analytics 0 "Iedere maand neemt Corporate diverse HR KPI's op in het rapport dat ze maken voor het management.

Nadere informatie

Uitvoering van en normenstelsels. een business continuity plan

Uitvoering van en normenstelsels. een business continuity plan 13 Uitvoering van en normenstelsels voor een audit op een business continuity plan Ernst J. Oud De complexiteit van bedrijfsprocessen en bovenal de afhankelijkheid van de ondersteunende productiemiddelen

Nadere informatie

Centric Security & Continuity Services

Centric Security & Continuity Services 2006 Centric IT Solutions B.V. U ontvangt dit document onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat u dit document vertrouwelijk zal behandelen. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in

Nadere informatie

Management Systeem Integrale Veiligheid

Management Systeem Integrale Veiligheid Management Systeem Integrale Veiligheid Inhoudsopgave 0 INLEIDING... 3 0.1 ALGEMEEN... 3 0.2 PROCESBENADERING... 4 0.3 BIJDRAGEN... 5 1 SCOPE... 6 2 NORMATIEVE REFERENTIES... 6 3 TERMINOLOGIE EN DEFINITIES...

Nadere informatie

BUSINESS CONTINUITY MANAGEMENT Handleiding voor implementatie

BUSINESS CONTINUITY MANAGEMENT Handleiding voor implementatie FOD Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum BUSINESS CONTINUITY MANAGEMENT Handleiding voor implementatie Sofie Senesael Verhandeling in het kader van de benoeming tot statutair ambtenaar, juni

Nadere informatie

WHVA-UNIVERSITY OF AMSTERDAM. Afstudeerverslag. Optimalisering van de IT Service Management

WHVA-UNIVERSITY OF AMSTERDAM. Afstudeerverslag. Optimalisering van de IT Service Management WHVA-UNIVERSITY OF AMSTERDAM Afstudeerverslag Optimalisering van de IT Service Management Geschreven door: Jurjen Bloo. Voorwoord 2 Inhoudsopgave 1. SAMENVATTING... 4 2. INLEIDING... 5 3. LEONES... 6 VISIE...

Nadere informatie

Risicobeheersing met Project Implementation Assurance

Risicobeheersing met Project Implementation Assurance Risicobeheersing met Project Implementation Assurance Ondernemen is veranderen en risico s nemen. Veranderingen die je als ondernemer wilt doorvoeren, maar die wel op een beheerste manier uitgevoerd dienen

Nadere informatie

Toezicht op zorg- en meldplicht continuïteit. De 0-meting

Toezicht op zorg- en meldplicht continuïteit. De 0-meting Toezicht op zorg- en meldplicht continuïteit De 0-meting Toezicht zorg- en meldplicht continuïteit De 0-meting Colofon Definitief Copyright Agentschap Telecom 2013 Pagina 2 van 67 Samenvatting Missie Agentschap

Nadere informatie

SAMENVATTING ITIL V3 FOUNDATION

SAMENVATTING ITIL V3 FOUNDATION V3 Sa me nva t t i ng Service Management Servicemanagement is het geheel van gespecialiseerde capabilities waarmee een organisatie waarde levert aan de klant in de vorm van services. (capabilities = resources,

Nadere informatie

Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk

Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk Whitepaper Cyberrisico s onder controle? Risicomanagement in het digitale tijdperk Wat zijn de digitale risico s die in uw organisatie om aandacht vragen? Fraude, hacken, lekken of manipuleren van informatie,

Nadere informatie

Effectiviteit van GRC -Tools

Effectiviteit van GRC -Tools - Ali Çolak & Hasib Haq Post Graduate IT-Audit Opleiding VU Team 945 VU Coach: Rob Christiaanse Bedrijfscoach Guillaume Speear RE CISA Alex van Doorn RE RA Auteurs: Ali Çolak Hasib Haq Student Nr: 1689908

Nadere informatie

HVA-UNIVERSITY OF AMSTERDAM. Scriptie. Optimalisering van de IT Service Management

HVA-UNIVERSITY OF AMSTERDAM. Scriptie. Optimalisering van de IT Service Management HVA-UNIVERSITY OF AMSTERDAM Scriptie Optimalisering van de IT Service Management Geschreven door: Jurjen Bloo. Voorwoord 2 Samenvatting 3 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 6 ACHTERGROND LEONES... 6 Visie...

Nadere informatie

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Is het echt nodig om de overstap te maken naar de nieuwste versie van onze applicatie? Volgens

Nadere informatie

Risico is goed voor Informatie- en Applicatiemanagement omdat alle winstgevende business het gevolg is van berekend risico.

Risico is goed voor Informatie- en Applicatiemanagement omdat alle winstgevende business het gevolg is van berekend risico. Risico is goed voor Informatie- en Applicatiemanagement omdat alle winstgevende business het gevolg is van berekend risico. SABSA, BiSL en ASL Door: Jeroen van Esch en Jeroen Simons, Management consultants

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen.

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see www.vanharen. Risicomanagement op basis van M_o_R en NEN/ISO 31000 Management Guide Andere uitgaven bij Van Haren Publishing Van Haren Publishing (VHP) is gespecialiseerd in uitgaven over Best Practices, methodes en

Nadere informatie

Auteur: K. de Koning. Datum: november 2010

Auteur: K. de Koning. Datum: november 2010 Whitepaper Effectief Verbeteren op de ICT Service Desk Bespaar door verhoging van kwaliteit Auteur: K. de Koning Datum: november 2010 Versie 1.1 Rechten: Alles uit dit document mag je gebruiken, (uit)delen,

Nadere informatie

Toetsingskader voor business intelligence systemen

Toetsingskader voor business intelligence systemen Toetsingskader voor business intelligence systemen - IT auditor versus BI omgevingen - postgraduate IT-opleiding Vrije Universiteit Amsterdam Gaston Stassen Niels Kappert Assen, maart 2009 Colofon Toetsingskader

Nadere informatie

IT Audit in de MKB controlepraktijk. Ervaringen en inzichten. Webbased Self Assessments

IT Audit in de MKB controlepraktijk. Ervaringen en inzichten. Webbased Self Assessments IT Audit in de MKB controlepraktijk Ervaringen en inzichten Webbased Self Assessments 1 Samenvatting Het belang van IT Audit voor de accountant De accountant heeft zelf steeds meer behoefte aan inzicht

Nadere informatie

Geslaagd GRC binnen handbereik

Geslaagd GRC binnen handbereik 8 Geslaagd GRC binnen handbereik Brigitte Beugelaar RE RA en drs. Willem van Loon RA CIA Mw. B. Beugelaar RE RA is director bij KPMG IT Advisory en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de service

Nadere informatie

ITSM - Lite. Whitepaper. Sander Brokke Beheertooling Consultant

ITSM - Lite. Whitepaper. Sander Brokke Beheertooling Consultant ITSM - Lite Whitepaper Sander Brokke Beheertooling Consultant Deze whitepaper laat u de Inter Access visie op en de aanpak rondom de implementatie van beheertooling volgens het ITSM - Lite concept zien.

Nadere informatie

Management. Analyse Sourcing Management

Management. Analyse Sourcing Management Management Analyse Sourcing Management Management Business Driven Management Informatie- en communicatietoepassingen zijn onmisbaar geworden in de dagelijkse praktijk van uw organisatie. Steeds meer

Nadere informatie

Data Governance. White paper. R. van Kerpel. Versie : 1.0. Status : Definitief. Datum : Oktober 2013. Auteur(s) :

Data Governance. White paper. R. van Kerpel. Versie : 1.0. Status : Definitief. Datum : Oktober 2013. Auteur(s) : Data Governance White paper Versie : 1.0 Status : Definitief Datum : Oktober 2013 Auteur(s) : R. van Kerpel Empowering your business 2 INHOUDSOPGAVE 1 DATA IN CIJFERS... 4 2 BELANG VAN DATA... 5 3 STAND

Nadere informatie

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com achieve ambitions Op basis van HSO the results company www.hso.com ambities waarmaken Een bedrijf succesvol runnen is topsport. Het betekent hard werken, volgens een strategisch plan. Met teams die een

Nadere informatie

ITIL versie 3. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V.

ITIL versie 3. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. ITIL versie 3 Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 11 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER... 3 2 BASISBEGRIPPEN

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

Identity & Access Management

Identity & Access Management Identity & Access Management Whitepaper Rolf Emmens Information Consultant Security Deze whitepaper laat u de Inter Access visie op en de aanpak rondom de implementatie van Identity & Access Management

Nadere informatie