Nog niet iedereen weet Wegwijs+ te vinden. Of wat Wegwijs+ kan betekenen. Daarom gaan de teamleden sinds 1 januari actief de wijk in.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nog niet iedereen weet Wegwijs+ te vinden. Of wat Wegwijs+ kan betekenen. Daarom gaan de teamleden sinds 1 januari actief de wijk in."

Transcriptie

1 No. 7, februari 2016 WEGWIJS+ IN DE WIJK Nog niet iedereen weet Wegwijs+ te vinden. Of wat Wegwijs+ kan betekenen. Daarom gaan de teamleden sinds 1 januari actief de wijk in. Er zijn twee teams: noord en zuid. Ieder team bestaat uit een wijkverpleegkundige, een algemeen maatschappelijk werker (Juvans), een MEE consulent, een Wmo-klantmanager, een klantmanager van arbeid en inkomen, een schuldhulpverlener en een medewerker van Welzijn Vught (opbouwwerker en jongerenwerker).wegwijs+ in de wijk is zo ingericht dat er op alle werkdagen in de ochtend en middag iemand aanwezig is in de wijk. Zo is Wegwijs+ snel en dichtbij als mensen vragen hebben. De taak van Wegwijs+ teamleden is het bundelen van krachten en inwoners en hun wijk met elkaar te verbinden. Kennismaken Op dit moment zijn de teams zich volop aan het oriënteren op activiteiten en vrijwilligers die er reeds in Vught zijn. Zo hebben zij kennisgemaakt met de vrijwillige ouderenadviseurs en zijn zij op bezoek geweest bij Park Boswijk. Ze hebben een ontmoeting gehad met de wijkondersteuners en meegedaan aan de Tour de Vrijwilligers in Vught. Ook hebben ze koffie gedronken bij de Afasie-soos, sluiten aan bij activiteiten in de Rode Rik 2.0 enz. De gastvrijheid en openheid is overal fantastisch en het is voor alle teamleden goed om te zien dat er zoveel vrijwilligers zijn die al jaren bezig zijn om de inwoners van Vught op allerlei vlakken te helpen in hun leven. Meestal door er gewoon voor de mensen te zijn. Een voorbeeld Intussen gaan de leden van het team ook al aan de slag met allerlei vragen die binnenkomen of die zij tijdens hun aanwezigheid in de wijk tegen zijn gekomen. Een voorbeeld: een mevrouw geeft aan dat ze een pinautomaat in haar wijk mist. Hierdoor is zij afhankelijker geworden van hulp. Na wat directe bemiddeling plaatst de bank nu een pinautomaat bij een lokale ondernemer, in de buurt van mevrouw.

2 Contact Wilt u meer weten over Wegwijs+ in de wijk? Of een keer kennis maken met de leden? Of hebt u een concreet verzoek? Neem gerust contact op via ONDERSTEUNING LOKALE ONDERNEMER Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant is hét aanspreekpunt voor werkgevers. Het is bedoeld om te helpen bij sociaal ondernemen. De dienstverlening is snel en kosteloos. Het WSP Noordoost-Brabant is een samenwerkingsverband van de 18 gemeenten, de SW-bedrijven (WSD, Weener XL, IBN) en UWVkantoren in onze regio. Ze bundelen krachten om werkgevers te ondersteunen. Samen maken we onze regio economisch en sociaal sterker. Werkgevers die personeel zoeken of vragen hebben over subsidies, wet- en regelgeving kunnen bellen of mailen. Binnen één werkdag wordt u teruggebeld of g d. Het WSP maakt onderdeel uit van het Regionaal Werkbedrijf. Match tussen werkgever en werkzoekende Het Regionaal Werkbedrijf heeft de ambitie om te komen tot betere werking van de regionale arbeidsmarkt door efficiënte, adequate en snelle match tussen werkgever en werkzoekende. Onderdeel hiervan is: - Werkgeversservicepunt (Wsp): Dienstverlening aan werkgevers harmoniseren en afstemmen op behoefte werkgevers. Samenwerking vergroot slagkracht van accounthouders richting grotere werkgevers; - Realiseren van de banenafspraak & aanmelden doelgroepregister; - Pilot Wajong eren plaatsen bij reguliere werkgever. Zie ook: Telefoon: Contactformulier: EEN JAAR GEWOON SAMEN Op maandagavond was het weer gezellig in allescafé de Gereghthof in het centrum van Vught. Tien gasten van Gewoon Samen zaten midden in het café en hadden elkaar genoeg te vertellen. Gewoon Samen is de naam van het ontmoetingscafé voor (kwetsbare) Vughtenaren die graag anderen willen ontmoeten. Het is een initiatief van de vriendendienst van Reinier van Arkel, Cello en Welzijn Vught.

3 Bij de start van de vriendendienst in Vught, een maatjesproject voor zelfstandig wonende mensen die psychisch kwetsbaar zijn, bleek dat er te weinig vrijwilligers zijn om aan de grote vraag te voldoen. De vrijwilligerscoördinator van Cello bleek tegen hetzelfde probleem aan te lopen. Kunnen de deelnemers van Reinier van Arkel en Cello niet iets voor elkaar betekenen? En zo kwamen we op het idee om naast het maatjesproject andere activiteiten op te zetten gericht op het voorkomen of doorbreken van een sociaal isolement. Uitgangspunt is dat we geen nieuwe initiatieven organiseren maar zoveel mogelijk aansluiten bij bestaande activiteiten in Vught. Inmiddels hebben ruim dertig mensen één of meerdere keren het ontmoetingscafé bezocht en wandelen nu ook enkele bezoekers maandelijks op zondagmiddag met elkaar in de omgeving van Vught. Een goed begin, zeker nu in 2016 ABZ en het ontmoetingscentrum De Stenen Hut maandelijks een aantal plaatsen heeft gereserveerd voor hun vaste bezoekers. Ook zijn gasten van Gewoon Samen welkom bij de filmavond in de Speeldoos. Daarmee breidt het aantal activiteiten voor kwetsbare burgers zich uit. We hopen een afwisselend aanbod te hebben, voor ieder wat wils. Sarah Voss en Ester Pullen EVEN VOORSTELLEN: DE WIJK GGD ERS Soms lukt het iemand door omstandigheden niet om zijn of haar leven op orde te houden. Er ontstaan problemen op verschillende gebieden. Mensen kunnen hierdoor ernstig in de war raken en niet meer in staat zijn goed voor zichzelf en hun omgeving te zorgen. Ze roepen veel zorg op of veroorzaken overlast. De inzet van wijk GGD ers helpt deze problematiek beter te stroomlijnen. De wijk GGD er De gemeente Vught wil de overlast van deze groep mensen verminderen door overlastsignalen eerder op vangen en hulp te bieden voordat situaties uit de hand lopen. Bovendien is politie-interventie vaak niet de meest wenselijke weg:er is vooral sprake van een zorgvraag. Daarom is vanuit de gemeente Vught en de GGD Hart voor te

4 Brabant een pilot met de wijk GGD er gestart. Het doel van de wijk GGD er is om door snelle(re) signalering tijdig (preventief) te voorzien in de zorgbehoefte. Om zo te voorkomen dat mensen verder wegzakken, in de problemen komen, de situatie escaleert of maatschappelijke onrust ontstaat. De wijk GGD er is bekend met Vught en de sociale kaart. Ze kent de weg naar en binnen de instellingen. En ze staat in nauw contact met de ketenpartners: Wegwijs+, de politie, de veiligheidscoördinator van de gemeente Vught, Reinier van Arkel Groep, Novadic-Kentron, Woonwijze, huisartsen, Divers, Buurtpreventie etc. De werkwijze Wijk GGD ers Sarah Voss en Esther Pullen werken vanuit Wegwijs+ als verbindingsofficier tussen de verschillende dienstverlenende organisaties, inwoners en het netwerk. Ze bieden gevraagd en ongevraagd hulp. Als Wegwijs+ een aanmelding krijgt voor de Wijk GGD er, wordt er bekeken hoe en wie dit oppakt. Vervolgens wordt er contact opgenomen met de melder om een inventarisatie van het probleem te maken. Eventueel leggen ze contact met de zorginstellingen waar iemand in zorg is (geweest). Met de betrokkenen wordt vervolgens een inschatting gemaakt hoe het beste contact te leggen met de persoon in kwestie. Bijvoorbeeld samen met een van de ketenpartners. De persoon wordt in de eigen woon- en leefomgeving opgezocht. Hierdoor worden de problemen vaak meteen inzichtelijk. Afhankelijk van de bevindingen, het verhaal en de behoefte van de betreffende persoon, wordt er begeleid richting passende hulpverlening. IN GESPREK MET TOM VAN ERP EN KEES DE KNEGT, VRIJWILLIGE OUDERENADVISEURS OUDEREN SAMEN Tom en Kees zijn Vrijwillige Ouderenadviseurs via Ouderen Samen. Ouderen Samen heeft een breed aanbod van diensten. De Vrijwillige Ouderenadviseurs houden preventief huisbezoek bij ouderen in de leeftijd van 75+ of op eigen aanvraag bij ouderen 55 jaar en ouder en bieden ook cliëntondersteuning. Afgelopen jaar zijn daarnaast zelfstandige wonende cliënten van Cello bezocht. Komend jaar worden zelfstandig wonende cliënten bezocht uit de doelgroep van Reinier van Arkel. Dit is één van de samenwerkingsprojecten vanuit Samen Sterk in de Wijk. Frank Mulkens sprak met hen. Hoe lang bent u actief als Vrijwillige Ouderenadviseur? Waarom doe je vrijwilligerswerk? Tom: 3 jaren. Kees: Vanaf het begin, ongeveer 8 jaren. Tom en Kees vertellen hoe belangrijk het is dat mensen goed met elkaar omgaan en naar elkaar omzien. Dat lijkt minder geworden constateren zij tot hun spijt. Kees maakt zich zorgen over hoe mensen met elkaar omgaan. Door vrijwilligerswerk, door ontmoeting, word je blik verruimd. Tom: Als je niet als gepensioneerde snel actief wordt, verouder je sneller... Wat vindt u belangrijk aan het werk als Vrijwillige Ouderenadviseur met deze nieuwe doelgroep van zelfstandig wonende cliënten van Cello en Reinier van Arkel?

5 Tom: Ik streef na dat mensen actief worden, in beweging komen dit kan door gedrag en attitude: soms moet je mensen daarbij een beetje uitdagen. Kees: Ik vind zelf het interessant en leerzaam, ik wil voor de ander en mijzelf iets betekenen, meerwaarde geven van dagelijkse leven. Ik wil mij goed voelen in de omgeving waar ik mij beweeg. Belangrijk is dat de mensen in hun waarde blijven en zelf vertellen wat hij/zij belangrijk vindt.je wilt elkaar ontmoeten op gelijkwaardige voet. Zo kun je ook aan de praat komen over wat jij zelf en de ander ook samen belangrijk of interessant vinden. Jullie hebben zelfstandig wonende cliënten bezocht van Cello. Wat is daar het meest aan bijgebleven? Tom en Kees vertellen: We hebben beiden het gevoel dat we iets voor hen konden betekenen. De mensen waren enthousiast dat ze iemand op bezoek kregen die ze niet kenden. Op dat moment ervoer de persoon in kwestie een soort erkenning of eigenlijk herkenning. De reacties van de cliënten was in alle gevallen positief. Nu gaan de vrijwilliger ouderenadviseurs weer een nieuw doelgroep benaderen: zelfstandig wonende mensen onder begeleiding van Reinier van Arkel. Wat is je verwachting? Waardoor ben je getriggerd? Regulier, via de preventieve huisbezoeken komen wij als Vrijwillige Ouderenadviseur bij veel mensen, een belangrijk deel blijkt zaken goed op orde te hebben. Daar halen wij minder voldoening uit. M.b.t. de nieuwe doelgroep, zelfstandig wonende cliënten van Reinier van Arkel,is het nog moeilijk om in te schatten, we moeten nog beginnen..., we hebben hier wel een beeld bij: meer het gevoel dat je iets zou kúnnen betekenen! Kees: Ik heb het gevoel dat ik mensen kan helpen dat vind ik belangrijk. Mijn ervaring wordt verruimd. Ik wil iets wezenlijks voor anderen betekenen. Zo ervoer ik dit ook bij de cliënten van Cello. ik word nog aangesproken door enkele van de bezochte mensen. Misschien is het wel zo goed om een herhaalbezoek af te leggen, dan kun je verder waar je gebleven bent.... Tot slot Kees: Deze gesprekken bij de mensen thuis dragen bij aan mijn gevoel hoe ik in het leven sta. Ik voel mij bevoorrecht. Tom sluit zich bij Kees aan: Fijn dat wij op deze manier iets betekenen voor de ander. HET KINDPAKKET Sinds 1 januari 2016 biedt de gemeente Vught het kindpakket. Heeft het kind een fiets nodig? Of een computer? Gaat dat niet omdat het inkomen te laag is? Het kindpakket biedt een tegemoetkoming voor inwoners van Vught met een laag inkomen.. Gebruik maken van deze regeling kan op basis van de volgende voorwaarden: Het kind gaat naar school. Het kind woont op hetzelfde adres als de aanvrager. De aanvrager heeft een vermogen minder dan ,-. Het inkomen van de aanvrager is lager dan 110% van de bijstandsnorm. De aanvrager ontvangt kinderbijslag voor het kind waarvoor hij de aanvraag doet. Een computer aanvragen Zijn de kinderen 10 tot en met 17 jaar oud? Voldoet men aan de bovenstaande voorwaarden? Dan kan men een aanvraag indienen voor de computerregeling. De tegemoetkoming voor een computer, laptop of tablet is maximaal 500,-. Software en een printer mogen ook worden gekocht. Elk huishouden mag één keer per drie jaar gebruik maken van de regeling.

6 Een fiets aanvragen Zijn de kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud? Voldoet men aan de bovenstaande voorwaarden? Dan is ook een tegemoetkoming voor een fiets mogelijk. De tegemoetkoming voor een fiets met bijvoorbeeld een helm en fietstassen is maximaal 250,- per kind. De cliënt mag per kind één keer per 5 jaar gebruik maken van de regeling. Hoe werkt het? Men koopt de computer of fiets zelf. De computer of fiets wordt eigendom. Men kan er voor kiezen zelf te betalen en te declareren. Men kan er ook voor kiezen dat de gemeente de computer of fiets direct betaalt aan de leverancier. Contact Men maakt een afspraak met Wegwijs+ om te kijken of aan de voorwaarden wordt voldaan. Wegwijs+ is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en uur en vrijdag tussen 9.00 en uur via Andere Kindregelingen Naast het kindpakket heeft de gemeente Vught nog andere regelingen voor kinderen tot en met 17 jaar. Zoals het jeugdcultuurfonds en het jeugdsportfonds. Het aanvragen van een vergoeding vanuit deze fondsen gebeurt via intermediairs. Colofon Transformatienieuwsbrief 7. Een uitgave van communicatie gemeente Vught/Samen sterk in de Wijk, februari Contact of kopij Wil je iets weten, aanvullen of opmerken? Of een bijdrage aan deze nieuwsbrief leveren? Neem contact op met communicatie@vught.nl

Saskia Heijboer Wethouder

Saskia Heijboer Wethouder Voorwoord De transitiefase is inmiddels zo goed als afgerond. We zijn overgegaan naar een transformatiefase, waarin we met elkaar de taken op het gebied van werk, zorg en ondersteuning uitvoeren. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk

Nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk Nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk September 2015 Nieuwsbrief De eerste interne nieuwsbrief Samen Sterk in de Wijk Vught. Deze brief verschijnt periodiek. Samenwerkende organisaties Samen Sterk in de Wijk

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 14 april

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 14 april Basisschool Het Molenven Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 14 april 2016 2015-2016 Interessante informatie: 17 april: Eerste Heilige Communie 18 april: Ouderavond

Nadere informatie

Jongerenhulp. Voor jongeren vanaf 14 jaar. Informatie voor jongeren en ouder(s)/verzorger(s)

Jongerenhulp. Voor jongeren vanaf 14 jaar. Informatie voor jongeren en ouder(s)/verzorger(s) Jongerenhulp Voor jongeren vanaf 14 jaar Informatie voor jongeren en ouder(s)/verzorger(s) Soms gaan de dingen niet zoals je zelf zou willen in je leven. Dan kan het fijn zijn dat er iemand naast je staat

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Ik praat wat langzamer, Sociaal ondernemen loont! maar hij werkt des te harder.

Ik praat wat langzamer, Sociaal ondernemen loont! maar hij werkt des te harder. Ik praat wat langzamer, Sociaal ondernemen loont! maar hij werkt des te harder. Steeds meer ondernemers helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Dat doen ze om verschillende redenen,

Nadere informatie

Zorg aan huis Wijkteams. Verzorging, verpleging en begeleiding voor jong en oud bij u thuis? - Vivium helpt u verder

Zorg aan huis Wijkteams. Verzorging, verpleging en begeleiding voor jong en oud bij u thuis? - Vivium helpt u verder Zorg aan huis Wijkteams Verzorging, verpleging en begeleiding voor jong en oud bij u thuis? - Vivium helpt u verder 2 Welkom bij Zorg aan huis door Vivium Verzorging, verpleging en begeleiding in uw eigen

Nadere informatie

Presentatie WSP & Banenafspraak

Presentatie WSP & Banenafspraak Presentatie WSP & Banenafspraak Informatiebijeenkomst OFS Presentatie WerkgeversServicepunt NHN Wie zijn wij? Een samenwerkingsverband bestaande uit: UWV De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder,

Nadere informatie

De Wet Banenafspraak vraagt werkgevers. Voor u als werkgever is het interessant te BANEN IN HET KADER VAN DE WET BANENAFSPRAAK

De Wet Banenafspraak vraagt werkgevers. Voor u als werkgever is het interessant te BANEN IN HET KADER VAN DE WET BANENAFSPRAAK BANENAFSPRAAK BANEN IN HET KADER VAN DE WET BANENAFSPRAAK De Wet Banenafspraak vraagt werkgevers om de komende jaren een bepaald aantal werknemers met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Dit komt

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank

Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Servicepunt Vrijwilligers/ VrijwilligersVacatureBank Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties Servicepunt Vrijwilligers Het Servicepunt Vrijwilligers van Punt Welzijn ondersteunt vrijwilligers en

Nadere informatie

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk INDELING PRESENTATIE

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 2 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Volwassenen Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende

Nadere informatie

Voor mensen met een arbeidshandicap.

Voor mensen met een arbeidshandicap. Voor mensen met een arbeidshandicap. Inhoudsopgave 1. Ambitie 2. Ontstaan van Ambitie. 3. Begeleid Werken 4. Jobcoaches en werkbegeleiders 5. Ervaringen 6. Met Ambitie aan het werk 7. Aanmelden Ambitie

Nadere informatie

/04/ /04/2016

/04/ /04/2016 27-15 15/04/2016-21/04/2016 AGENDA: Donderdag 14 apr. 16.00 17.30: OB & BB overleg Vrijdag 15 apr. roostervrij gr. 1 t/m 2 Maandag 18 apr. Dinsdag 19 apr. CITO eindtoets gr. 8-8A (dag 1) Woensdag 20 apr.

Nadere informatie

Om wie maakt u zich wel eens zorgen?

Om wie maakt u zich wel eens zorgen? Om wie maakt u zich wel eens zorgen? Iedereen heeft wel eens een lastige periode in het leven. Bijvoorbeeld door het verlies van dierbaren, door financiële problemen of door spanningen in de relationele

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende takken

Nadere informatie

Welkom. Presentatie wijkteams in de gemeente Leeuwarden en hoe zij de financiële hulpverlening hebben ingericht

Welkom. Presentatie wijkteams in de gemeente Leeuwarden en hoe zij de financiële hulpverlening hebben ingericht Welkom Presentatie wijkteams in de gemeente Leeuwarden en hoe zij de financiële hulpverlening hebben ingericht Inhoud Inrichting werkwijze wijkteams Leeuwarden Verdieping in schuldhulpverlening Verdieping

Nadere informatie

Omdat elk kind moet kunnen dansen, zingen of muziek maken VUGHT SLUIT ZICH AAN BIJ HET JEUGDCULTUURFONDS

Omdat elk kind moet kunnen dansen, zingen of muziek maken VUGHT SLUIT ZICH AAN BIJ HET JEUGDCULTUURFONDS No. 3, juni 2015 Omdat elk kind moet kunnen dansen, zingen of muziek maken VUGHT SLUIT ZICH AAN BIJ HET JEUGDCULTUURFONDS Sinds 1 april is Vught aangesloten bij het jeugdcultuurfonds. Dit fonds maakt het

Nadere informatie

Communicatie kader. Bijlage bij communicatiestrategie juni 2015

Communicatie kader. Bijlage bij communicatiestrategie juni 2015 Communicatie kader Bijlage bij communicatiestrategie juni 2015 Aanleiding Werkgevers, werknemers en gemeenten spraken af uiterlijk in 2026 125.000 extra banen te realiseren en dat er voor de realisatie

Nadere informatie

Wonen, werken, meedoen

Wonen, werken, meedoen Wonen, werken, meedoen zoals jíj dat wilt Bij Prezzent is er van alles te doen Wij zíjn er voor jou Bij Prezzent kun je wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt. Wij hebben woonlocaties met zelfstandige

Nadere informatie

Jaarverslag INLOOP

Jaarverslag INLOOP 1 INLOOP De inloop is de belangrijkste activiteit van het Inloophuis Schothorst. De inloop betekent de ruimte, de tijd en de plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten. Concreet vindt de inloop plaats in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 1-2019 In dit nummer 1 Ter info 2 Nieuwe vacatures 3 Openstaande vacatures 4 Uitnodiging kookclub voor vrouwen 5 Programma Alzheimer café 2019 Ter info In de

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

Hoe staan we ervoor? Transformatie in wording. Inge Bakker Kennispunt Twente

Hoe staan we ervoor? Transformatie in wording. Inge Bakker Kennispunt Twente Hoe staan we ervoor? Transformatie in wording Inge Bakker Kennispunt Twente 1 Met Respect Versterken eigen kracht Zorg op maat Eén gezin, één plan Behoud het goede Ontwikkelen van werkwijze eigen kracht

Nadere informatie

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP.

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP. Altijd voorzien van passend personeel Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP. Werving Werving & & Selectie Selectie Traject Traject Als werkgever heeft u al genoeg aan uw hoofd. Uw producten

Nadere informatie

Draag Park Boswijk een warm hart toe!

Draag Park Boswijk een warm hart toe! Draag Park Boswijk een warm hart toe! Stichting Vrienden van Park Boswijk Bij Park Boswijk staan bewoners echt centraal Park Boswijk is gelegen in het prachtige groene Zorgpark Voorburg in Vught. Deze

Nadere informatie

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ INFORMATIE FOLDER U heeft een afspraak gemaakt bij het wijkteam. Wat kunt u van ons verwachten? En hoe kunt u zich zo goed mogelijk op deze afspraak

Nadere informatie

5 januari 2017 S. Dohmen 5772

5 januari 2017 S. Dohmen 5772 Aan de leden van de gemeenteraad Maatschappelijke Ontwikkeling Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt u bij uw reactie de

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

Ondersteuning en hulp. in de gemeente Bunnik vanaf 1 januari 2015

Ondersteuning en hulp. in de gemeente Bunnik vanaf 1 januari 2015 Ondersteuning en hulp in de gemeente Bunnik vanaf 1 januari 2015 Voorwoord Dichtbij, bereikbaar en aanspreekbaar Het klinkt zo vanzelfsprekend en simpel: biedt mensen ondersteuning en hulp dichtbij, in

Nadere informatie

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid'

'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' 'Voor mekaar, actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid' Voor Mekaar is de titel van het Rotterdamse actieprogramma gericht op het bestrijden van eenzaamheid (december 2014). Het volledige

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen > mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen Inleiding De gemeente Vught doet veel voor inwoners met een laag inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen geld mislopen,

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden?

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Wat kunt u van een buddy verwachten? Een buddy is een vrijwilliger die mens-tot-mens ondersteuning geeft aan iemand die dat even nodig heeft, de

Nadere informatie

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Stad met een hart Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen In deze folder leest u: wat u van Ontmoeting en Dagbesteding voor ouderen kunt verwachten;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

Leerpilot Inclusief HR In- en doorstroom

Leerpilot Inclusief HR In- en doorstroom Leerrapportage Als er wel werk is, maar niet genoeg (geschikte) kandidaten te vinden zijn, dan is de instroom niet op orde. En als goede medewerkers om welke reden dan ook niet langer bij een werkgever

Nadere informatie

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Welzijn Heemstede van de toekomst Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Juni 2015 Deze brochure is een samenvatting van het plan: Welzijn Heemstede van de toekomst Transformatieplan Welzijn Heemstede

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen Huis van Renkum Doelen waaraan wordt bijgedragen Het Huis van Renkum draagt in de meest brede zin bij aan het hoofddoel van de gemeente Renkum: het vergroten van de zelfredzaamheid, het sociaal functioneren

Nadere informatie

Zoektocht. Directeur/bestuurder Socius

Zoektocht. Directeur/bestuurder Socius Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier voor de webversie. Klik hier voor een PDF van de nieuwsbrief. Socius januari 2014 Zoektocht Op de drempel van 2014 kijk ik nog eens naar wat ons het

Nadere informatie

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Almelo, juli 2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 In 2006 is Scoop gestart met het bezoeken van 75-plussers in de gemeente

Nadere informatie

Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht

Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht Vanaf 1 augustus is de Wet passend onderwijs van kracht. De school van uw kind/uw school is aangesloten bij het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP?

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? Assen Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Sociaal Wijkteams in de gemeente Haarlem. Projectleider Sociaal Wijkteams Lizzy van der Kooij

Sociaal Wijkteams in de gemeente Haarlem. Projectleider Sociaal Wijkteams Lizzy van der Kooij Sociaal Wijkteams in de gemeente Haarlem Projectleider Sociaal Wijkteams Lizzy van der Kooij Programma Context van het Sociaal Wijkteam in Haarlem Achtergrond en aanloop Opgave Doel, samenstelling en wijze

Nadere informatie

Een crisiskaart omdat je het voor jezelf het beste weet

Een crisiskaart omdat je het voor jezelf het beste weet Crisiskaart Een crisiskaart omdat je het voor jezelf het beste weet Consulent Crisiskaart Nel van kempen Diane Hek Crisiskaart Wat is een crisiskaart: Een uitvouwbaar kaartje van bankpasformaat. Samenvatting

Nadere informatie

De Ark, das ook 100% werken! Ervaringen binnen de uitvoering van vrijwilligerswerk door personen met een verstandelijke beperking.

De Ark, das ook 100% werken! Ervaringen binnen de uitvoering van vrijwilligerswerk door personen met een verstandelijke beperking. De Ark, das ook 100% werken! Ervaringen binnen de uitvoering van vrijwilligerswerk door personen met een verstandelijke beperking. Ik hou van maandagen, dan kan ik terug gaan werken. Willem De Ark, een

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Kernfuncties (wat willen we) Producten (wat gaan we doen) Resultaatindicatoren Uren/ Kosten 1. Preventie en signalering 1.1 Algemene informatievoorziening Ten behoeve van

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Wat is een sociaal wijkteam? Eén loket voor alle wijkbewoners Hulpvragen over (bv) schulden, hulpmiddelen, psychiatrie, hoe organiseer

Nadere informatie

Zelfredzaamheid en Zelfwerkzaamheid inéén

Zelfredzaamheid en Zelfwerkzaamheid inéén De Ik-Zelf App Mark Kristel mkristel@lifenavigator.nl Zelfredzaamheid en Zelfwerkzaamheid inéén Een instrument voor structurele verbetering van de serviceverlening aan de burger ; dat participatie en kwaliteit

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Dementiezorg. Thuis in. Dementiezorg. www.szr.nl/dementiezorg. Vrijthof, Tiel Ravestein, Geldermalsen Walstede, Tiel Westerhof, Tiel

Dementiezorg. Thuis in. Dementiezorg. www.szr.nl/dementiezorg. Vrijthof, Tiel Ravestein, Geldermalsen Walstede, Tiel Westerhof, Tiel Thuis in Dementiezorg Dementiezorg Vrijthof, Tiel Ravestein, Geldermalsen Walstede, Tiel Westerhof, Tiel Zorg Thuis Dagvoorzieningen www.szr.nl/dementiezorg THUIS IN DEMENTIEZORG DEMENTIEZORG VOOR THUISWONENDE

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 3 Werkwijze Gastouderland 3 Selectiecriteria gastouders 3 Kwaliteit

Nadere informatie

Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen!

Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen! 2 VOORWOORD Het sociale aanbod in West-Friesland versterken: dat doen we samen! Samenwerken staat centraal bij Vrijwilligerspunt. Wij helpen met het realiseren van projecten, waarbij wij meerdere partners

Nadere informatie

Westerpark. De ontwikkeling van een maatschappelijk steunsysteem. Westerpark KO 24 maart

Westerpark. De ontwikkeling van een maatschappelijk steunsysteem. Westerpark KO 24 maart Westerpark De ontwikkeling van een maatschappelijk steunsysteem. Westerpark KO 24 maart 2003 1 Westerpark Ongeveer 34.000 inwoners Ongeveer 45% allochtoon Alleenstaande (rond 55%) Klein netwerk 44% (4

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Jaarverslag St. Samen Redzaam

Jaarverslag St. Samen Redzaam Jaarverslag St. Samen Redzaam 2016 Barrie (links) met jobmaatje Julia Samen Redzaam 2016 Inhoud Inleiding: Lokale samenleving versterken 3 Meerwaarde ReconnAct 4 Financiering 4 Resultaten 5 Training en

Nadere informatie

Onbeperkt Actief Deventer

Onbeperkt Actief Deventer Onbeperkt Actief Deventer Korte karakteristiek In verschillende wijken in Deventer is een aanpak ontwikkeld waarin gewone wijkbewoners samen activiteiten ondernemen met wijkbewoners met een verstandelijke

Nadere informatie

WAAR HEB IK RECHT OP? Aa en Hunze Versie 16, februari 2017

WAAR HEB IK RECHT OP? Aa en Hunze Versie 16, februari 2017 Aa en Hunze Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten:

Met het nieuwe welzijnsbeleid werkt de gemeente Tiel vanuit de volgende uitgangspunten: Opdrachtformulering kwartiermaker integrale welzijnsopdracht Aanleiding De gemeenteraad van de gemeente Tiel heeft in haar vergadering van juli 2014 het besluit genomen om een inhoudelijke discussie te

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je een WWB-uitkering én ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen met mensen of jezelf ontwikkelen? Geef je dan op voor

Nadere informatie

Business Case depressiepreventie in Zuid- Holland Noord. Nicolette van der Zouwe 29 mei 2012

Business Case depressiepreventie in Zuid- Holland Noord. Nicolette van der Zouwe 29 mei 2012 Business Case depressiepreventie in Zuid- Holland Noord Nicolette van der Zouwe 29 mei 2012 Opzet Business Case depressiepreventie (BC dp) Waarom Hoe Veerkracht initiatieven Hoe nu verder in ZHN? GGD NL,

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Waarom werkzoekenden. een uitkering aannemen?

Waarom werkzoekenden. een uitkering aannemen? Waarom werkzoekenden met een uitkering aannemen? Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) helpt u met al uw arbeidsmarktvragen. Of het nu gaat om arbeidsjuridisch kwesties, personeelsadvies op

Nadere informatie

U bent hier om kennis op te doen en met elkaar te delen. Graag. geef ik de aftrap met een praktijkvoorbeeld.

U bent hier om kennis op te doen en met elkaar te delen. Graag. geef ik de aftrap met een praktijkvoorbeeld. Toespraak van Peter Peerdeman, adviseur Sociale Veiligheid en landelijk projectleider Veiligezorg, op het Veiligezorg Symposium Een agressie-incident en dan? 20 september 2010, Driebergen Geachte aanwezigen,

Nadere informatie

Bemoeizorg Parkstad. Volwassenen

Bemoeizorg Parkstad. Volwassenen Bemoeizorg Parkstad Volwassenen Bemoeizorg Parkstad 7 1 2 3 4 8 5 9 10 6 Wat is bemoeizorg? Bemoeizorg is de ongevraagde bemoeienis van hulpverleners met mensen die hulp nodig hebben, maar daar zelf niet

Nadere informatie

We worden steeds ouder. Notitie Ouderen

We worden steeds ouder. Notitie Ouderen We worden steeds ouder Notitie Ouderen Apeldoorn, maart 2018 We worden steeds ouder We worden steeds ouder en we blijven langer thuis wonen. Ouder worden kent verschillende fases. De 65+er van nu is actief

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werk en Inkomen september 2017

Nieuwsbrief Werk en Inkomen september 2017 Nieuwsbrief Werk en Inkomen september 2017 De onderwerpen in deze nieuwsbrief: Een baan vinden via uw netwerk Terug naar school Trainingen vrijwilligerswerk Kansen voor alle kinderen Heeft u het gratis

Nadere informatie

Gemeente Steenwijkerland

Gemeente Steenwijkerland Gemeente Steenwijkerland Versie mei 2019 Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Inkomensregelingen: Bijdrage in kosten sociaal culturele activiteiten U kunt deze bijdrage gebruiken om mee

Nadere informatie

KomPas Samen sterker op basisscholen

KomPas Samen sterker op basisscholen KomPas Samen sterker op basisscholen Informatie voor scholen en ouder(s)/verzorger(s) Samen sterker op basisscholen voor kinderen met gedragsproblemen door integrale samenwerking tussen onderwijs, toegangsteams

Nadere informatie

bij ons thuis ging het eerst heel anders...

bij ons thuis ging het eerst heel anders... bij ons thuis ging het eerst heel anders... stop huiselijk geweld, kindermishandeling en overlast bel 0800 2000 (gratis) een veilig thuis, dat doen we samen! www.veiligthuiszuidhollandzuid.nl 1 Een veilig

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 3 Werkwijze Gastouderland 3 Selectiecriteria gastouders 3 Kwaliteit

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2 Mei 2014 Voorwoord In deze tweede digitale nieuwsbrief weer volop nieuws. Zo kunt u lezen over WeHelpen.nl; een nieuwe, laagdrempelige manier om hulp aan te bieden en te ontvangen. Zo kan iedereen een

Nadere informatie

Cosis dichtbij voor hulp bij wonen, werken en daginvulling. voor mensen met een verstandelijke beperking

Cosis dichtbij voor hulp bij wonen, werken en daginvulling. voor mensen met een verstandelijke beperking Cosis dichtbij voor hulp bij wonen, werken en daginvulling voor mensen met een verstandelijke beperking Wie is Cosis? Cosis biedt hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking, van jong

Nadere informatie

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen Januari 2019 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2019 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Zorgpact Teylingen

Zorgpact Teylingen Zorgpact Teylingen 2015-2016 In 2013 zijn de verschillende partijen gestart met het uitvoeren van het Zorgpact. In het Zorgpact werken de gemeente Teylingen, de huisartsen, Woonstichting Vooruitgang, Warmunda,

Nadere informatie

De ondersteuning voor elkaar

De ondersteuning voor elkaar Themanummer De ondersteuning voor elkaar Zwolle Aan ondersteuning doet iedereen mee augustus 2014 Iedereen doet mee Een groot deel van onze tijd brengen we thuis in het gezin door. Dichtbij huis gaan we

Nadere informatie

Lokaal hitteplan. Workshop Klimaatadaptatie Ervaringen GGD en Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid Chris Zwerver, Ingrid Links 31 maart 2016

Lokaal hitteplan. Workshop Klimaatadaptatie Ervaringen GGD en Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid Chris Zwerver, Ingrid Links 31 maart 2016 Lokaal hitteplan Workshop Klimaatadaptatie Ervaringen GGD en Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid Chris Zwerver, Ingrid Links 31 maart 2016 Meer op eigen kracht en elkaar helpen We vergrijzen versneld

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK: GASTVRIJ WELKOM WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK 1. Laagdrempelig

Nadere informatie

Aanvraagformulier Voor indienen aanvraag ondersteuning aanpak Matchen op werk

Aanvraagformulier Voor indienen aanvraag ondersteuning aanpak Matchen op werk Aanvraagformulier (Regionaal) coördinerend persoon: Naam Inge Willems Functie Coördinator WSP en secretaris Regionaal Werkbedrijf Organisatie Gemeente s- Hertogenbosch-Weener XL Telefoonnummer 06-51133795

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling

Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN. Volwassenenwerk. Kinderwerk. Buurtwerk. Informatie en advies. Ondersteuning en bemiddeling Jaarverslag 2014 ACTIVEREN - VINDEN - VERBINDEN Volwassenenwerk Kinderwerk Buurtwerk Informatie en advies Ondersteuning en bemiddeling Jeugd- en jongerenwerk VOORWOORD 2014 was voor vele inwoners een spannend

Nadere informatie