Woensdag 29 september Vissen. Woensdag 6 oktober 2010 waterbeestjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Woensdag 29 september 2010 - Vissen. Woensdag 6 oktober 2010 waterbeestjes"

Transcriptie

1 Woensdag 29 september Vissen Vandaag was de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen van de natuurtalenten. Toen iedereen er was gingen we direct op pad. Vandaag gingen we vissen! Dirk was er ook en die ging eerst even snel iets in de kring vertellen over bepaalde vissen. Toen gingen we naar buiten om te bekijken welke visjes hij had gevangen, dat vonden jullie allemaal erg interessant, zelf Soepie, de poes, vond het interessant! Na we de visjes goed bekeken hadden werd het tijd om zelf te gaan vissen. Met jullie schepnetten en emmers werd er flink gevist, en wat werd er veel gevangen! Toen we uitgevist waren gingen we weer terug naar De Witte Schuur voor wat limonade en een koekje. Daar hebben we ook op een blad aan gekruist wat we allemaal hadden gevangen. Daarna was de dag al weer om en was het tijd om weer naar huis te gaan. Het was een leuke dag en een goed begin van het nieuwe seizoen! Woensdag 6 oktober 2010 waterbeestjes Vandaag was de 2 de keer. We gingen deze week weer vissen, maar dan op een andere plek. Aan de tafel hebben we even snel uitgelegd wat we gingen doen en waar en toen konden we op pad. Met de kruiwagen vol schepnetten en emmers gingen we naar de sloot. Daar aangekomen werd alles neergezet en konden we beginnen. Het eerste slootje lag vol met kroos, dus was het moeilijk om te vissen. Ook moesten we goed uitkijken, want als je te dicht bij de rand stond zakte je weg! Maar gelukkig hadden we allemaal laarzen aan. Vandaag kwam er weer bezoek, maar dit keer van de schotse Hooglanders. Die vonden ons, en de spullen die we mee hadden, erg interessant. Na ruim een uur te hebben gevist, en bij de microscopen te hebben gekeken naar wat jullie hadden gevangen, werd het tijd om weer terug te gaan. Bij De Witte Schuur hebben we nog snel even wat gedronken en gegeten en opgeschreven wat er allemaal is gevangen en toen zat de 2 de keer er ook alweer op. De gevonden waterbeestjes: - Bloedzuigers - Vlokreefjes - Torretjes - Waterpissebedden - Watervlooien (heel veel!!) - Waterslakjes - Rug zwemmers - Een pad (die kikker heet) - Een waterspin - Een visje (die blub heet)

2 Woensdag 13 oktober 2010 Herfsttafel Vandaag gingen we een herfsttafel maken, maar daarvoor hebben we natuurlijk wel herfst spullen nodig! Dus we gingen op pad. Na het zoeken werd het tijd voor een spelletje, levend kwartet! De groep werd in drie groepjes van twee gedeeld en toen kon het spel beginnen. Iedereen rende en probeerde als eerst kwartet te halen, en dat was nog best moeilijk.. De verdedigers waren erg goed en je werd snel getikt. Na een half uur stopte we. Stefan en Karl hadden de meeste kwartetten en hadden dus gewonnen. Na het spel gingen we weer terug naar De Witte Schuur. Daar stond al wat te drinken klaar en een koekje. Toen iedereen dat op had gingen we spullen maken voor de tafel. En jullie hebben allemaal erg mooie dingen gemaakt! Uiteindelijk hebben we alle kunstwerken op de tafel gelegd, wat extra blaadjes erbij en we hadden een super herfsttafel! Woensdag 20 oktober 2010 Spookjes speurtocht Vandaag gingen we lekker griezelen! Er waren in het plantsoen allemaal spookjes verstopt, en die moesten we weer zoeken! Maar om de spookjes te vinden hadden we wel een kompas nodig, en hoe werkt zo n kompas nou eigenlijk.. Nou jullie weten het nu allemaal! Toen iedereen het kompas snapte gingen we op pad in twee groepjes. We hadden een plattegrond mee en een paar aanwijzingen waar de spookjes hingen, en bij elk spookje hing dan weer een opdrachtje en weer een nieuwe aanwijzing. We moesten een verhaal verzinnen over een grote holle boom, een echte spokendans doen, en we kregen nog een lekkere appel. Maar er was ook een spook, en die had iets uitgespookt.. Hij hoorde er helemaal niet bij! Dus konden we weer terug naar het vorige spookje en vanaf daar weer de kaart volgen. Nadat alle spookjes waren gevonden gingen we weer naar binnen, daar stond al wat drinken klaar. Binnen gingen we amuletten maken. Maar daarvoor hadden we wel een botje nodig, dus gingen we eerst uilenballen uitpluizen. En wat is daar veel in te vinden he. Toen iedereen een botje had, en een mooie amulet gemaakt had was het weer tijd om naar huis te gaan. Het was een erg gezellige dag.

3 Woensdag 3 november 2010 uilenballen uitpluizen Vandaag gingen we de uitgepluiste uilenballen verder onderzocht. We bekeken botjes onder de microscoop en vergrootglazen. We hebben een werkblad uitgedeeld waarop een skelet van een muis stond afgebeeld. De gevonden botjes werden op het werkblad geplakt. Sommige hadden bijna een hele muis! Iedereen was heel enthousiast en fanatiek bezig, en we zijn zeker een uur bezig geweest met bestuderen, wauw! Na het pluizen en plakken, kregen we een gast op bezoek. Douwe vertelde van alles over uilen in West-Friesland, en met name over steenuilen. Hij liet allemaal mooie foto s zien! Ook vertelde hij veel over uilennestkasten en had zelfs een kleine variant mee om te laten zien. Zo hebben we geleerd hoe uilen hun nesten maken, en waar ze die het meest maken. Na het verhaal hebben we nog gauw even wat gedronken en gegeten en ging iedereen weer naar huis. Woensdag 10 november 2010 placemat maken Vandaag was alweer de 5 de keer van de natuurtalenten. We gingen placemats maken van herfstblaadjes. Dus gingen we op pad. In het plantsoen hebben jullie heel veel blaadjes gevonden, en wat een mooie kleuren allemaal! Rood, geel, groen, bruin. En hele mooie vormen. Nadat iedereen blaadjes had gingen we weer terug naar De Witte Schuur. Daar gingen we de blaadjes drogen met een strijkijzer. Nou volgens mij zijn jullie niet alleen natuurtalenten maar ook strijktalenten! Toen de blaadjes droog en glad waren hebben we ze op een papier geplakt. Daarna konden jullie ze samen met Hans lamineren. En uiteindelijk hadden jullie allemaal een mooie placemat! Nog even wat drinken en naar Ofra luisteren, die iets over vogels vertelde en toen was de dag alweer om.

4 Woensdag 17 november 2010 Streekbos Vandaag moesten we eerst nog een stukje fietsen, want we gingen naar het streekbos! In een mooie rij fietsen we achter elkaar. Bij het streekbos aangekomen even snel een koekje eten, want dat hadden jullie wel verdient, en daarna op pad met Kees. Kees vertelde veel over paddenstoelen, bomen, vogels en nog veel meer. Wat kon hij goed vertellen! Jullie luisterden allemaal erg goed en ook de verrekijkers hadden jullie door. Na ongeveer anderhalf uur te hebben rondgelopen en jullie allemaal bevroren tenen hadden gingen we weer terug naar De Witte Schuur en was de dag alweer voorbij. Woensdag 24 november 2010 vogels kijken Vandaag kwamen jullie allemaal goed ingepakt aan, en dat was ook wel nodig, want we gingen bij de dijk vogels kijken! Kees ging weer gezellig mee. We vertrokken weer, in een rij op de fiets. Even snel bij de havens gekeken, maar daar was niet veel te zien. Dus we fietste verder. Bij de sluis aangekomen waren er veel vogels te zien, en wat een mooie allemaal hè! Met jullie verrekijkers, en met de telescoop die we mee hadden genomen, konden jullie alles goed bekijken. Toen zijn we door gefiets naar het aquaduct, daar waren niet alleen de vogels interessant om te bekijken maar ook de boten vonden jullie erg leuk om te zien. Daarna nog even snel naar de windmolens, waar jullie nog een koekje kregen en toen was het weer tijd om naar huis te gaan.

5 Woensdag 1 december 2010 vogelhuisje maken Vandaag gingen we vogelhuisjes maken! Iedereen kreeg een bouwpakket met daarin aangegeven hoe jullie het moesten maken. Jullie werkte in tweetallen en na ongeveer een half uur waren er 8 prachtige vogelhuisjes! Toen de vogelhuisjes klaar waren gingen we naar binnen om ze te verven. En wat werden ze mooi! Alle kleuren kwamen voorbij en zelf paddenstoelen, bloemen en vogels werden erop geschilderd. Tijdens het schilderen kregen jullie wat pepernoten, die Fleur en Famke mee hadden genomen, en wat warme chocomelk. Want dat hadden jullie natuurlijk wel verdiend! Toen alle huisjes af waren wat het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was weer een erg gezellige dag. Woensdag 8 december 2010 afsluiting Vandaag is alweer de laatste keer van de natuurtalenten. We begonnen pas om 3 uur en om 7 uur waren we weer klaar. Om 3 uur kwamen jullie allemaal binnen en begonnen we met vogelkransen maken. Nadat de vogelkransen afwaren gingen we naar buiten om daar wat spelletjes te doen. Nadat jullie allemaal uitgerent waren en allemaal dorst hadden gingen we terug naar De Witte Schuur om wat te drinken. Maar wat lag daar nou? Een meerkoet! Hij kon niet meer lopen. Als echt natuurhelden hebben jullie hem mee genomen. Binnen vertelde Ofra wat over de meerkoet. Daarna nog wat spelletjes gedaan en toen was het tijd om te eten.. Pasta! Nadat jullie je buik vol hadden werd het tijd voor een speurtocht. Jullie moesten in het plantsoen waxinelichtjes zoeken. Bij elk lichtje lag een raadseltje en met dat raadseltje kregen jullie een woord. De jongens gingen met Hans op pad en de meiden met Ilse. Het was erg glad en donker en dus ook al te verwachten dat niet iedereen zou blijven staan.. Toen we alle letters hadden zijn we weer terug geglibberd naar De Witte Schuur. Daar waren de eerste ouders al. Nog even snel het woord zoeken en de mappen, vogelhuisje en vogelkrans pakken en jullie konden naar huis. Het was een heel gezellig seizoen en we hopen jullie vaker te zien!

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: We begonnen onze maandag zoals gewoonlijk in het forum. Een leuk begin van de

Nadere informatie

Herfstvakantie 2015. Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde!

Herfstvakantie 2015. Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde! Maandag 19 oktober Herfstvakantie 2015 Gezellig, het is weer vakantie en alle BSO s komen weer bij elkaar op de Koningslinde! De kinderen zoeken elkaar gelijk weer op en spelen gezellig samen. Vanmorgen

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen!

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen! juf Astrid en juf Liesbeth groep C Mei 2015 Welkom: Storm, Lyona, Finn We hebben weer drie nieuwe kinderen in de klas. Storm is een vriendje van Viona en is al op de open dag bij ons in de klas geweest.

Nadere informatie

Herfsvakantie 2018: thema Vier de Herfstkriebels

Herfsvakantie 2018: thema Vier de Herfstkriebels Herfsvakantie 2018: thema Vier de Herfstkriebels De vakantie duurt van maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober a.s.. Het programma is een globale indeling van alle activiteiten die gepland zijn, soms vinden

Nadere informatie

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL r.. van KMPBRIF S 2016 20 TT MT 22 PRIL W S Woensdagochtend zijn wij om 09.30 uur vertrokken naar het Koos Vorrinkhuis. Voordat we vertrokken, zwaaiden we eerst de fietsgroep uit. Voor het eerst ging er

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2016

Voorjaarsvakantie 2016 Voorjaarsvakantie 2016 Maandag 22 februari Vandaag de eerste da g van de voorjaarsvakantie! We zijn met gezellig veel kinderen. We vermaken ons vanmorgen met het bouwen van een hut, spelen van spelletjes

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Visje,visje, in de sloot. Waterdiertjes vangen en bekijken

Visje,visje, in de sloot. Waterdiertjes vangen en bekijken Water 1 en 2 5 Visje,visje, in de sloot Waterdiertjes vangen en bekijken Doelen Begrippen Materialen Duur Inleiding (10 minuten) De leerlingen: ontdekken dat er in de sloot behalve eenden ook andere dieren

Nadere informatie

Klassennieuws. Erichem, 18 december Beste ouders van groep 1-2-3,

Klassennieuws. Erichem, 18 december Beste ouders van groep 1-2-3, Klassennieuws Erichem, 18 december 2015 Beste ouders van groep 1-2-3, Het jaar 2015 is zo goed als om. We hebben een gezellige, drukke feestmaand achter de rug waarin we hard gewerkt hebben maar ook veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juni 2013

Nieuwsbrief 3 juni 2013 Nieuwsbrief 3 juni 2013 www.np-weerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-de-wieden Oranjetipjes zien de Paashaas Marian, begeleidster, 20 maart 2013 Verslag oranjetipjes van 20 maart 2013 Deze middag waren wij

Nadere informatie

Meivakantie 2015. Thema: Groeien en bloeien

Meivakantie 2015. Thema: Groeien en bloeien Meivakantie 2015 Thema: Groeien en bloeien Maandag 4 mei Jeej! De vakantie is weer begonnen en de kinderen mogen gezellig de hele dag naar de BSO. Er staat een druk programma op de planning. Wij gaan vandaag

Nadere informatie

Bureau Bijles. werkwoord werkwoord. Bureau Bijles

Bureau Bijles. werkwoord werkwoord. Bureau Bijles Bureau Bijles Woordsoorten spel Uitleg: Je speelt dit spel alleen, in tweetallen of met drie kinderen tegelijk. In het spel heb je kaarten met korte verhaaltjes en je hebt speelkaartjes. De speelkaartjes

Nadere informatie

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl -

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl - Kabouterpad herfst www.jufanke.nl Uitleg van het kabouterpad Dit kabouterpad is gemaakt voor een herfstwandeling door het bos. De wandeling kan met kleine groepjes of de hele klas tegelijk gelopen worden.

Nadere informatie

december 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Lekker en gezond

december 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Lekker en gezond december 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Lekker en gezond Lekker en gezond 1 Kom, dan gaan we in de kring. Pak je trommel op je schoot. Laat maar zien, wat zit erin? Appel,

Nadere informatie

Welkom op de leukste pagina van de hele school!

Welkom op de leukste pagina van de hele school! Welkom op de leukste pagina van de hele school! We hebben weer een heleboel gedaan de afgelopen weken zoals leuke uitstapjes en de avond4daagse. De kinderen krijgen al een beetje het vakantiegevoel te

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

De paashaas schildert eieren

De paashaas schildert eieren april 2015 vanaf 4 jaar De paashaas schildert eieren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof De paashaas schildert eieren 1 In rood en groen en geel. Wat maakt hij er weer veel. Refrein: Paashaas, paashaas.

Nadere informatie

Kerk op Schoot met toelichting

Kerk op Schoot met toelichting Kerk op Schoot met toelichting thema: Het verloren schaap Voor vragen: info@kerkopschoot.nl We vertellen het verhaal van het verloren schaap in heel simpele bewoordingen. De een vertelt, de ander gaat

Nadere informatie

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 23 13-05-2016 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Koningsspelen Na een heerlijk lange meivakantie zijn we deze week weer fris begonnen. Net voor de vakantie waren er de

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Auditieve oefeningen thema het bos

Auditieve oefeningen thema het bos Auditieve oefeningen thema het bos Boek van de week: 1; In het bos 2; 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je dat?

Nadere informatie

Lente. groep 3, 4 en 5

Lente. groep 3, 4 en 5 Lente groep 3, 4 en 5 Inhoud Lente 3 1. Langer licht 4 2. Bollen 5 3. Wakker worden 6 4. Frisse blaadjes 7 5. Kikkerdril 8 6. Op reis 9 7. In de wei 10 8. Er op uit! 11 9. Filmpjes 12 Werkblad lente 14

Nadere informatie

Amfibieën. Les 1 Kenmerken amfibieën en de kikker. 1. De leerkracht vertelt dat de les gaat over hoe je amfibieën kunt herkennen.

Amfibieën. Les 1 Kenmerken amfibieën en de kikker. 1. De leerkracht vertelt dat de les gaat over hoe je amfibieën kunt herkennen. Amfibieën Les 1 Kenmerken amfibieën en de kikker Inhoud 1. De leerkracht vertelt dat de les gaat over hoe je amfibieën kunt herkennen. Hulpmiddel Prezi les 1: http://prezi.com/hwpatwdyvqpv/?utm_campaign

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Natuur, Buiten Activiteit:

Natuur, Buiten Activiteit: Natuur, Buiten Activiteit: Doelgroep: middenbouw (groep 4, 5 en 6) Doel van de activiteit: - De kinderen worden bewust van de herfst en zijn veranderingen. - De kinderen leren over de onderdelen van bladeren

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Tjibbe Gielesen Maandag: Het was maandag, en ik werd wakker. Ik ging eten, en om 8 uur al met mijn fiets de deur uit om naar school te fietsen. Daar zette ik mijn

Nadere informatie

Vind een plantennaam met elke letter van het alfabet.

Vind een plantennaam met elke letter van het alfabet. Maak een tunnel/knikkerbaan in de zandbak Versier iemand van de groep als een boom met verschillende natuurmaterialen (geen boom en planten pijn doen) Maak een papieren bootje. Zoek een plas water en zet

Nadere informatie

Weekbrief 2 12 september 2016

Weekbrief 2 12 september 2016 Weekbrief 2 12 september 2016 Nieuws uit het kantoortje. Het schooljaar is in volle gang en de vakantie lijkt alweer een tijdje geleden. Hoewel het heerlijke weer nog erg aan de zomer doet denken. Groep

Nadere informatie

Logeerpartij 19/ 06. Bonnefooi Werkbladpagina 11

Logeerpartij 19/ 06. Bonnefooi Werkbladpagina 11 Logeerpartij 19/ 06 Bonnefooi Werkbladpagina 11 Triskel 19/ 06 Bonnefooi Werkbladpagina 13 Voor de plattegrond 26/ 06 Bonnefooi Werkbladpagina 19 Spreekwoorden 26/ 06 Ik zie er geen brood in Wiens brood

Nadere informatie

Deze week zijn we begonnen met pip en posy en de superstep. We hebben het veel over de auto, fiets, trein, tram, vliegtuig, boot etc.

Deze week zijn we begonnen met pip en posy en de superstep. We hebben het veel over de auto, fiets, trein, tram, vliegtuig, boot etc. Weeknieuws week 28 Locatie het Kwetternest Deze week zijn we begonnen met pip en posy en de superstep. We hebben het veel over de auto, fiets, trein, tram, vliegtuig, boot etc. We hebben deze week dan

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk Wilhelmina Hoeve Stage dag 1 Woensdag 9 mei Toen we aankwamen. Mochten we kiezen dat we met de bus meewouden om de mensen op te halen of dat we bleven wachten

Nadere informatie

DENNIS VAN MIDDENDORP. Toekie en Miezemuis. Reizen door Europa

DENNIS VAN MIDDENDORP. Toekie en Miezemuis. Reizen door Europa DENNIS VAN MIDDENDORP Toekie en Miezemuis Reizen door Europa Wat een spannende maar mooie wedstrijd was het. Dankzij de prachtige doelpunten van Toekie wint zijn team met 2-1, nadat ze achter waren gekomen

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 29 september Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.   Vrijdag, 29 september Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 29 september 2017 Beste ouders, Kinderboekenweek Komende week is het al weer zover, de Kinderboekenweek gaat van start! Op woensdag 4 oktober

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis 1 Woorden 1 de badkamer 2 het bed 3 de deur 4 de doek 5 de doos 6 de douche 7 het huis 8 de huiskamer 9 de kapstok 1 10 de keuken 11 de muis 12 de muur 13

Nadere informatie

Let op! Nieuwsbrief Kindcentrum Putten. Oktober Ouderavond. Hoe gezellig is het bij jou aan tafel? en Wat is nou gezonde voeding?

Let op! Nieuwsbrief Kindcentrum Putten. Oktober Ouderavond. Hoe gezellig is het bij jou aan tafel? en Wat is nou gezonde voeding? Ouderavond Woensdag 18 november organiseert de oudercommissie van Kindcentrum Putten weer de jaarlijkse ouderavond. Naast het informatieve gedeelte is er ook de gelegenheid om de oudercommissieleden en

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 9 Maandag 31 oktober vrijdag 4 november Voor de ouders, Vanaf 7 november doen wij met mee met een 20 weken durend schoolfruit project. Dat betekent dat de school, van EU-schoolfruit, fruit

Nadere informatie

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst

NIEUWS. Pauken. Gedragsweek September 2015. Gewenst en ongewenst Pauken Gewenst en ongewenst Triangels Als je vriendjes bent, Dan moet je samen delen, Als je vriendjes bent, dan weet je dat dat moet. Als je vriendjes bent, Dan kun je samen spelen, Als je vriendjes bent,

Nadere informatie

Lust ik niet! Junior. groep 1/2/3/4

Lust ik niet! Junior. groep 1/2/3/4 Lust ik niet! Tekst: Marisa Stoffers illustraties: Gert-Jan Bos Isa de ijsvogel was pas vier weken oud. Haar veren glommen en glansden. En ze kon al goed vliegen. Vandaag, zei ze tegen zichzelf, vandaag

Nadere informatie

Inleiding Doelgroep Opzet van de lescyclus Algemeen doel Doelstellingen... 4

Inleiding Doelgroep Opzet van de lescyclus Algemeen doel Doelstellingen... 4 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doelgroep... 4 2. Opzet van de lescyclus... 4 2.1. Algemeen doel... 4 2.2. Doelstellingen... 4 3. Relatie met de kerndoelen & natuurmethoden... 5 4. Voorbereidende activiteit

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders LOCATIE SKSG BUBBEL Informatie voor ouders Dit jaar is het thema van de zomervakantie de Boer op. Door middel van dit zomerboekje informeren we, kinderen en ouders van de locatie, over ons zomervakantieprogramma.

Nadere informatie

Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw.

Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw. Hier zien jullie alweer de een uitgave van ons jeugdblad. Nieuwsgierig wat de Oele nu weer heeft te vertellen. Lees maar gauw. De Specht Er zijn verschillende soorten spechten: de groene, de zwarte en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

IK HEB JE! Kindertour Jacht met de camera

IK HEB JE! Kindertour Jacht met de camera KLIK! IK HEB JE! Kindertour Jacht met de camera Dit avonturierspaspoort is van: Bij de opdrachten in het boekje zie je steeds een icoon (plaatje) staan. Dit plaatje komt overeen met de ruimte waar je de

Nadere informatie

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te

Nadere informatie

Stage Bloemenparadyske

Stage Bloemenparadyske Stage Bloemenparadyske De afspraak We kwamen aan bij het Bloemen paradyske. Toen kwam de hond op ons af vliegen. Hij heet: Jordy. Toen hebben we een kopje thee gedronken, ons even voorgesteld en even gepraat.

Nadere informatie

uitga uitg v a e v 2013

uitga uitg v a e v 2013 Lente uitgave 2013 groep 3/4 inhoud blz. Lente 3 1. Langer licht 4 2. Bollen 5 3. Wakker worden 6 4. Frisse blaadjes 7 5. Kikkerdril 8 6. Op reis 9 7. In de wei 10 8. Er op uit! 11 9. Filmpjes 12 Werkblad

Nadere informatie

Accent Nieuws. Nieuwsbericht voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)

Accent Nieuws. Nieuwsbericht voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 10, nummer 2, oktober 2016 Accent Nieuws Nieuwsbericht voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Beste ouder(s), verzorger(s), leerlingen, Zo aan het begin van de herfstvakantie ben ik alweer bijna

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

BSO De BV Griezelig Gezellig 22 oktober tot en met 03 november

BSO De BV Griezelig Gezellig 22 oktober tot en met 03 november Hallo allemaal, In de tijd rondom Halloween is er altijd aandacht voor griezelige dingen. Waar denk jij dan aan? Heksen, spoken, vampiers, zombies...we maken het niet té eng hoor, want we houden het vooral

Nadere informatie

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken.

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken. Hallo Indianenvrienden Vandaag zijn jullie uitgenodigd hier op het feest van de jarige Vlinder. Wij willen dit samen met jullie vieren en jullie vandaag dan ook omtoveren tot echte indianen. Indianen die

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn

Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn Lesbrief les 1 groep 5 en 6 Fit zijn is fijn Lesdoelen De kinderen zijn zich bewust van het belang van gezond eten. De kinderen ervaren het belang van regelmatig bewegen. De kinderen krijgen inzicht in

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Droppie in de Kwebben Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie straks naar de Kwebben in Vught gaan! Mijn naam is Droppie en ik weet alles over water. Wist je dat water

Nadere informatie

De kerk Thomas Schans Godsdienstweek Sedra Abdulkarim Wereldgodsdiensten Stacy Tabak Naar de kerk Henk Huijgen Projectweek Yanick Fokker

De kerk Thomas Schans Godsdienstweek Sedra Abdulkarim Wereldgodsdiensten Stacy Tabak Naar de kerk Henk Huijgen Projectweek Yanick Fokker Van 7 tm 11 maart hadden we de projectweek wereldgodsdiensten. We maakten een uitstapje naar de grote kerk in Harderwijk, kregen een lezing van een meneer over het Jodendom en van juf Sparga over de Islam

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Workshop Persoonlijk Leiderschap

Workshop Persoonlijk Leiderschap 2015 Workshop Persoonlijk Leiderschap Margje Mul & Jorg Andree Hanzehogeschool Groningen 2-3-2015 Draaiboek Persoonlijk leiderschap. Doel: loskomen, kennismaken, ontmoeten, contact Een half uur voor start

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2017 en Schoolreisje 2017 Voorwoord Hier is hij dan weer; de jaarlijkse schoolkranteditie over het schoolkamp en het schoolreisje. Dit jaar zijn de kleuters naar de

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het

De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het T6 De eerste weken zitten er alweer op. Naast het werken aan de gebruikelijke vakken taal, rekenen etc. staan er ook nog andere activiteiten op het programma. Op 23 september zijn we gestart met het voetbalproject

Nadere informatie

nieuwsbrief School van de week Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief School van de week Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 11 januari 2019 Agenda Nummer 17 maandag 14 januari dinsdag 15 januari woensdag

Nadere informatie

nog aan het schip toegevoegd. Het goud van de piraten werd

nog aan het schip toegevoegd. Het goud van de piraten werd Schip AHOY Piraten!! Zo begonnen we deze week. Heel enthousiast gingen we aan de slag met de eerste plannen die we vorige week maakten: onze boot afwerken. Er moest nog een vlag komen, die moest gehesen

Nadere informatie

Nu ben jij aan de beurt!!!!!!!

Nu ben jij aan de beurt!!!!!!! TAAL KAART 1 Maak een woordenspin van de herfst! Als je voor deze kaart kiest ga je een woordenweb maken over de herfst. Nu ben jij aan de beurt!!!!!!! -Neem een kladblad. -Schrijf je woord in het midden.

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Inleiding van het project: Benodigdheden: - handpop - kist - versje

Inleiding van het project: Benodigdheden: - handpop - kist - versje Egeltje Kwast Inleiding van het project: - handpop - kist - versje In de klas is een egeltje gekomen. Genaamd egeltje kwast. Dit egeltje heeft een kist bij zich. Deze heeft hij gevonden in het grote kleurenbos.

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

PIRATEN. WAT LEERT DE LEERLING? Nadenken over hoe ze er uit zien.

PIRATEN. WAT LEERT DE LEERLING? Nadenken over hoe ze er uit zien. LES 1 Jullie hebben net een filmpje gekeken over piraten. Bedenk hoe je zelf zou zijn als je een piraat was. Wat is je naam? Hoe zie je er uit? Bedenk een eigen piraten naam die echt bij jou past. Het

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Ontdekkingstocht duin, bos en strand

Ontdekkingstocht duin, bos en strand Ontdekkingstocht duin, bos en strand Opdracht 1 Het noorden van de kaart Start deze ontdekkingstocht op de parkeerplaats van Ecomare. Om te weten of je goed loopt, is het belangrijk dat je de kaart goed

Nadere informatie

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen.

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen. Lente groep 3/4 inhoud blz Lente 3 1 Langer licht 4 2 Bollen 5 3 Wakker worden 6 4 Frisse blaadjes 7 5 Kikkerdril 8 6 Op reis 9 7 In de wei 10 8 Er op uit! 11 9 Filmpjes 12 Werkblad winter 13 Schrijf je

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Met het herfstweer naar buiten. onze eigen bladeren te zoeken. Met onze bladeren die we hebben gezocht gaan we. knutselen.

Met het herfstweer naar buiten. onze eigen bladeren te zoeken. Met onze bladeren die we hebben gezocht gaan we. knutselen. Maandag 15-10 Net het herfstweer gaan wij op onderzoek uit in het bos. Met het herfstweer naar buiten. onze eigen bladeren te zoeken Met het herfstweer buiten gaan wij binnen de strijd aan tegen elkaar

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter Thema Winter Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal Nieuwsbrief 5, januari 2015 instroomgroep en groep 1/2 Januari 2015 Nieuwe leerlingen: In de instroomgroep is Zuzanna Kok gestart en in

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 06-07 WAT DOEN WE IN DE HERFST? De vakantie is weer voorbij en het nieuwe schooljaar is net begonnen. Alle nieuwe tafels en stoelen, vloeren, gordijnen en frisse muren stonden klaar zodat jullie

Nadere informatie

Lente Winter. Zomer. Herfst. Herfst

Lente Winter. Zomer. Herfst. Herfst Lente Winter Herfst Zomer Herfst De beertjes komen in de klas waar Beer Juf al klaarzit. In de klas staat een grote tafel en alle beertjes vragen zich af waar die voor is. Dan komt Beertje Strik in de

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 19 en 20

Het klasnieuws: week 19 en 20 Het klasnieuws: week 19 en 20 Ditjes en datjes Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag 13 februari: dikke truiendag Woensdag 25 februari: kleuterglibberen in Finlandia. Zaterdag 28 februari: kinderfuif

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Weekbrief 12-23 november Beste ouders en verzorgers, Portfoliogesprekken Afgelopen week zijn er portfolio-gesprekken geweest met ouders en kinderen wanneer er echt iets besproken moest worden. Weet dat

Nadere informatie

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school.

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. TITEL: Leerjaar Groep 1 en 2. Type les Lesduur Omschrijving van de les Cardboardles - kartonbeest (lesformat) Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. 90 Minuten.

Nadere informatie

Lesbrief les 4 groep 1 en 2 Hou je fit

Lesbrief les 4 groep 1 en 2 Hou je fit Lesbrief les 4 groep 1 en 2 Hou je fit Lesdoelen De kinderen weten dat je na het sporten gezond moet eten en drinken om weer verse energie te krijgen. De kinderen weten dat als je nu genoeg beweegt, je

Nadere informatie

Boeiende en vrolijke verhalen voor kinderen

Boeiende en vrolijke verhalen voor kinderen Boeiende en vrolijke verhalen voor kinderen Eerste druk, juni 2012 2012 Wil van der Helm Illustrator: Wil van der Helm Corrector: Annamarie van der Helm isbn: 978-90-484-2488-7 nur: 277 Uitgever: Free

Nadere informatie

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort.

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Het is een mooie zondag middag. De zon schijnt volop, en het is niet koud. Een fijne dag om lekker te gaan wandelen met het IVN. Om 13.00u hebben we samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 4 10-11-2017 Nummer 4 Het is alweer de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar! We zijn volop aan het werk met de komende periode leuke activiteiten op het

Nadere informatie