Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!"

Transcriptie

1 Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik mijn verjaardag met de kinderen. Wat ben ik toch verwend met al die leuke cadeautjes! Gelukkig hadden we het weer mee zitten en konden we met z n allen naar de natuurspeeltuin! De kinderen hebben zich heerlijk uitgeleefd! Glijden van de glijbaan, kruipen door de tunnels, de weg vinden uit het doolhof, klauteren via de touwen over de sloot, spelen met de waterpomp. Ook werd er een dode mol gespot. Dit vonden de kinderen maar al te interessant: Een dode mol! Kom kijken. Uit alle hoeken kwamen er kinderen gerend om even naar de mol te kijken. Voordat we weer op weg naar school gingen nog even lekker wat eten en drinken en in de klas een filmpje kijken. Het was een super dag! 3e prijs met het korfbaltoernooi! Activiteiten: Belangrijke data - Luizenzakken/ gymkleding na de vakantie graag weer mee naar school. -18 aug. 1 e schooldag

2 De Bussel 35 jaar De Bussel 35 jaar! Dat verdiend een feestje! We hebben een leuke feestweek gehad en wat was er veel leuks te doen! Onder andere de kinderkermis was zeer geslaagd. De kinderen hebben zich prima vermaakt!

3 Sportdag Het was een zeer sportieve dag! Binnen in de school waren allerlei verschillende spelletjes te doen, zoals stoelen dans, koek happen, zaklopen, blikgooien, spijkerpoepen. Ook buiten was er van alles te doen, zoals klimmen aan de klimwand, fietsen met de bmx, springen op het luchtkussen en nog veel meer!

4 Excursie streekbos Op 20 juni maakten we met de klas een leuke excursie naar het streekbos. We begonnen met een tochtje met de fluisterboot. Tijdens dit tochtje probeerden we met z n allen vogels te spotten. Een aantal kinderen kregen een kaart waarop de verschillende soorten vogels te zien waren. Zo konden ze opzoeken welke vogels zij hadden gespot. Er werd erg enthousiast gereageerd wanneer er een vogel was gespot. Ik zie een fuut! Kijk een meerkoet! Op een gegeven moment gingen we aan wal. Daar kregen de kinderen een schepnetje. Hiermee mochten ze waterbeestjes uit het water vissen. Deze werden in een bak water gedaan, zodat we ze nog eens beter konden bekijken. Ook hierbij konden de kinderen door middel van een kaart opzoeken welke beestjes zij uit het water hadden gevist. Vervolgens gingen we weer terug me de fluisterboot. De oren goed open en even luisteren naar de fluitende vogels, waaronder de tjif tjaf vogel. Het was een leuke en interessante excursie!

5 Schoolreis Het waren drie geweldige dagen! De kinderen hebben zoveel lol gemaakt. Ik heb nu alweer zin in het volgende schoolreisje en ik denk de kinderen ook! Watermiddag! Op deze mooie zonnige dag wilden we even gebruik maken van dat heerlijke weer! Zwemkleding aan, waterpistolen gevuld en lekker rondrennen over het plein en elkaar nat spuiten!

6 Tennis Ter promotie van de tennis mochten groep 3 en 4 op vrijdag 27 juni komen tennissen in sportcentrum Hoorn. Na een aantal oefeningen met racket en bal mochten de kinderen aan de slag. Er stonden verschillende spellen in een circuit klaar. Met een begeleider gingen de groepjes kinderen langs ieder onderdeel. Creatief Om alvast in de vakantiestemming te komen vertelde ik de kinderen over een vakantie in Egypte, waarbij ik gedoken had. Ik liet de kinderen foto s zien van allerlei mooie vissen uit de Rode Zee. Vervolgens knutselden de kinderen een prachtige onderwaterwereld.

7 Verjaardagen Jarigen, nogmaals van harte gefeliciteerd!! De Vreedzame School We hebben blok 5 van De Vreedzame School afgerond. We dragen allemaal een steentje bij. In dit blok leerden de kinderen hoe zij elkaar kunnen helpen bij het oplossen van conflicten. U kunt met uw kind hierover kletsen aan de hand van deze vragen: - Waarom is iets voorzeggen geen helpen? - Hoe kun je iemand, die bijvoorbeeld een som niet snapt, het beste helpen? - Help jij wel eens kinderen die een conflict hebben? Hoe doe je dat? - Wat is het verschil tussen helpen en bemoeien? - Heb jij wel eens een conflict opgelost met iemand? Zo ja, hoe ging dat precies? - Wil jij mij vandaag helpen met.? Veel kletsplezier! Een hele fijne zomervakantie! Geniet er van! Tot in groep 5/6!