Leven is het meervoud van lef. De RVOZ toont lef!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leven is het meervoud van lef. De RVOZ toont lef!"

Transcriptie

1 Leven is het meervoud van lef. De RVOZ toont lef! Geachte aanwezigen, burgemeester en wethouders, leden en ereleden van de RVOZ en iedereen die zich met Zoetermeer verbonden voelt. Namens de RVOZ wens ik iedereen een gezond, succesvol, ondernemend, verbindend en stralend Traditiegetrouw kijkt een Nieuwjaars speech terug op het jaar dat geweest is. In het geval van de RVOZ op de 12 plannen die wij voor u verzonnen en lanceerden in Zoals u weet heb ik een hele grote voorruit en een heel klein achteruitkijkspiegeltje dus terugkijken doe ik maar even. Ik ben trots dat ik hier nu het nieuwe jaar mag openen. Samen met ondernemers van Smal tot en met Large Business, met mensen uit de onderwijssector en met vertegenwoordigers van de gemeente en maatschappelijke- en brancheorganisaties. U vormt voor Zoetermeer een onmisbare dynamische groep mensen. Een club die constant bezig is met het succesvol maken van bedrijven, organisaties en projecten. Zo levert u een belangrijke bijdrage aan de economie en leefbaarheid van Zoetermeer. Want de economie groet niet zomaar. Dat doet u! Dagelijks ervaar ik dat u actief bent met unieke producten en diensten. Daarop is ook onze visie en beleid gebaseerd. Het RVOZ-bestuur stimuleert en faciliteert het aangaan van verbindingen. Alle RVOZ-bestuursleden zijn overtuigd van het belang van samenwerken. Wij willen Zoetermeerse bedrijven laten stralen. En dat werpt zijn vruchten af. Laat ik de RVOZ-Bestuursleden nog maar eens aan u voorstellen: allereerst Nicole Hofland van degreensmile als RVOZ-vicevoorzitter en Jan van den Berg van Worrell & Jetten als RVOZ-penningmeester.

2 Ook bevlogen zijn Willem Heijboer van de Blomsma Groep; Leo Freriks van Siemens Nederland; Mark Swiebel van ABN AMRO Bank; Simone Wortelboer van The wind of change; en Jesse Hartgring van Hoens & Souren Keereweer Advocaten. Ik bedank hen en de bedrijven waarbij zij werkzaam zijn voor hun inzet, energie en dynamiek. Deze dank betreft ook mijn eigen bedrijf TARQ IT. In 2015 heeft het RVOZ-bestuur de koers van Verbinden uitgebreid. Wij zijn enthousiast over de wijze waarop u dit heeft opgepakt en over de hierdoor behaalde resultaten. Het stimuleert ons enorm, te merken en te vernemen, dat u onze koers waardeert en daarin actief participeert. Dat participeren is belangrijk! Ik wil benadrukken dat de RVOZ een ondernemersvereniging is: voor en door ondernemers! En dat maatschappelijke belangen en duurzaamheids-aspecten bijzonder zwaar wegen. Daarom stimuleren wij uw inzet om de Sociaal Economische Agenda, de SEA, betekenisvol te laten zijn. De in de SEA genoteerde ambities en de Economische Toolbox bieden Zoetermeer en daardoor ook uw bedrijf interessante kansen. De RVOZ adviseert u om uw bedrijfsbeleid af te stemmen op het mogen voeren van het SEBO-keurmerk. Met dit keurmerk kenmerkt u zich als maatschappelijk betrokken bedrijf. Onze rol als ondernemer gaat immers verder dan geld verdienen. Bovendien heeft de gemeente beloofd u voorrang te geven bij gemeentelijke inkopen en aanbestedingen. De RVOZ draagt ook bij aan een betere afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Actief participeert de RVOZ in projecten zoals Zoetermeer maakt t en Zoetermeer On Stage. Als founding partner van Het Ondernemershuis ondersteunt de RVOZ ook de activiteiten van het Werkgevers Service Punt WGSP. Mensen zonder werk, waarvan velen met een afstand tot de arbeidsmarkt, krijgen daardoor toekomstperspectief. Terwijl het Zoetermeerse bedrijfsleven in contact komt met gemotiveerde medewerkers. Vanochtend was ik er nog en het was erg druk. Een samenwerking zonder dikke contracten kan dus en werkt.

3 U merkt het: Zoetermeer is een bijzonder ondernemende gemeente en ik durf te zeggen dat de RVOZ hierin een energieke, inspirerende en verbindende factor is. De gemeentelijke organisatie ervaren wij als een enthousiaste club mensen die zich in heel korte tijd hervormt tot facilitator binnen een nieuwe, snel veranderende, economie. Een gemeente die ondernemers ruimte biedt om hun plannen te verwezenlijken. Illustratief hiervoor is het gemeentelijk antwoord op ondernemersvragen: JA, tenzij. Ook de door de gemeente met verschillende partijen ontwikkelde slogan Zoetermeer, stad van pioniers en vernieuwers is veelzeggend. Tot onze burgemeester en wethouders en de gemeenteraad wil ik zeggen: samen zijn we op de goede weg. Laten we in 2016 op constructieve wijze samen blijven optrekken. Ik kan mijn spreektijd op deze nieuwjaarsbijeenkomst benutten om terug te kijken op het voorbije jaar. Evalueren is nuttig want we leren van het verleden. Maar vandaag, tijdens deze RVOZ-nieuwjaarsbijeenkomst, kijk ik zoals ik al aangaf liever samen met u vooruit. Tijdens onze in december gehouden eindejaar bijeenkomst heb ik al uitgebreid stilgestaan bij de RVOZ-activiteiten van het afgelopen jaar. Ik heb u toen een presentatie getoond waarop de 12 RVOZ-actiepunten. Voor degenen die deze bijeenkomst hebben gemist zal ik deze punten op 2016 projecteren. Zo werken we samen naar de toekomst! De RVOZ gaat door op de ingeslagen weg en continueert alle actiepunten. Wat hebben wij het afgelopen jaar gedaan? 1 CEO lunches en Small Business Event Ik noem de succesvolle CEO-lunches, waarbij we de grotere bedrijven van Zoetermeer met elkaar in contact brengen. Hier kunnen CEO s met elkaar in gesprek gaan en zaken delen waar zij tegen aanlopen en hoe zij dat hebben opgelost. Collectieve belangenbehartiging voor het in Zoetermeer gevestigde bedrijfsleven blijft onze prioriteit. Wij erkennen dat de omvang van bedrijven gepaard gaat met specifieke wensen, knelpunten en problemen. Daarom brengen wij ook in 2016 CEO s van grote bedrijven door middel van speciaal voor hen georganiseerde lunches en een jaarbijeenkomst met elkaar in contact.

4 Van heel andere orde is het Small Business Event waarvoor u inmiddels van de gemeente en de RVOZ een uitnodiging ontving. Als u zich nog niet heeft aangemeld doe het snel! Er zijn nu al meer dan 250 aanmeldingen. 2 Ster van Zoetermeer 2016 Ook kondig ik de Ster van Zoetermeer 2016 aan. U kunt uw bedrijf nu al aanmelden om aan de verkiezing tot Ster van Zoetermeer deel te nemen. Als genomineerde of winnaar ontvangt u veel waardering en publiciteit. Uw bedrijf zal stralen! Leen Menken won in 2015 tijdens het miljoenenontbijt en heeft daardoor de landelijke pers gehaald. Dit jaar gaan we opnieuw een ster uitreiken. We gaan wederom Zoetermeerse ondernemers laten stralen en daarmee Zoetermeer wereldberoemd maken. 3 Nieuwe leden Zoals gezegd heeft het leggen van verbindingen onze topprioriteit. Daarom brengen wij ook in 2016 nieuwe leden tijdens nieuwe leden lunches met elkaar in contact. 4 Handelsmissies Ook gaan wij door met het organiseren van handelsmissies binnen Zoetermeer en naar omliggende gemeenten. Er zijn zoveel prachtige bedrijven in Zoetermeer. Die zetten we in het zonnetje. Om met de woorden van wethouder Mariette van Leeuwen te spreken: wij bikkelen door en wij zijn de stad die innovatie gewoon doet. We hebben het er alleen niet over. Nou sinds 2015 wel! 18 maart aanstaande organiseren de RVOZ samen met de Gemeente een grootse bijeenkomst Zakendoen in en met Duitsland. Gevolgd door een handelsmissie naar Duitsland. Houd de communicatie hieromtrent in de gaten en toon tijdig uw interesse! 5 RVOZ Ondernemersfonds, powered by Zoetermeer Graag noem ik het RVOZ Ondernemersfonds, powered bij de gemeente Zoetermeer. Een geweldige mogelijkheid om de door u gewenste, optimaal gemotiveerde, werknemers in dienst te kunnen nemen.

5 6 RVOZ app Zoetermeer is de Stad van pioniers en vernieuwers. Dat dit ook de RVOZ betreft bewijst het feit dat wij een RVOZ-app hebben. Ook in 2016 gebruiken wij deze app om uw opinie te peilen en u te laten meebeslissen over bepaalde vraagpunten. 7 SEA, SEP en SEBO Punt zeven betreft mijn al eerder uitgesproken ambitie om te blijven participeren in de Sociaal Economische Agenda, het Sociaal Economisch Plan (SEP) en het SEBO-keurmerk. 8 Goede doelen Ook in 2016 blijft de RVOZ een maatschappelijk geëngageerde ondernemersvereniging. We ondersteunden goede doelen waaronder de Voedselbank en de Kanjerketting, De Kanjerketting bestaat uit kralen die gegeven worden aan kinderen met kanker. Iedere keer als een kind een chemokuur heeft doorstaan, krijgt het (helaas) een kraal als beloning. De Voedselbank, tot drie keer slachtoffer van inbraak en diefstal, mocht ook rekenen op de steun van de RVOZ. Zo n 300 gezinnen doen wekelijks een beroep op de Voedselbank. We riepen de leden op om vrijwillig te helpen bij de Voedselbank. En dat werkte. Zij hebben nu een veilig onderkomen. Zo verbinden wij ons netwerk met de goede doelen in Zoetermeer. 9 Lidmaatschap opengesteld De leden van de RVOZ stemden unaniem met het openstellen van het lidmaatschap voor bedrijven buiten Zoetermeer. Op die manier konden wij allemaal verbinding zoeken met ondernemers in de regio. Er zijn inmiddels al een aantal ondernemers van buiten Zoetermeer lid geworden van onze mooie vereniging. Hoe meer verbindingen binnen Zoetermeer, en van Zoetermeer naar de regio, hoe sterker de Zoetermeerse economie zal zijn.

6 10 Bijeenkomsten v2.0 In 2016 gaan we door met het organiseren van bijeenkomsten v2.0 gekoppeld aan een vernieuwde samenwerking met de gemeente. Versie 2.0 zorgt voor een sterke economische basis waarbij niet alleen Zoetermeerse ondernemers mooie dingen kunnen gaan doen, maar waar ook de inwoners van Zoetermeer kunnen profiteren. 11 Samenwerking met partners In 2015 heeft de RVOZ een partnerprogramma opgesteld. Bedrijven en organisaties die zich extra betrokken voelen bij de vereniging en graag een steentje bijdragen aan een groeiend netwerk. Zij delen hun kennis en expertise met de andere leden. De RVOZ biedt ze een podium om dit te tonen. Een echte win-win situatie. Wij trots op haar partners. De eerste partners zijn de NFGD die een uitmuntende job gedaan heeft tijdens het Miljoenennotaontbijt en vandaag wederom, Zoetermeer Actief als Mediapartner en Sales Plus om de leden te koesteren. 12 Zoetermeer Wereldberoemd Over het 12 e actiepunt kan ik u geweldig nieuws vertellen. Wij werkten in stilte aan een groots plan dat Zoetermeer wereldberoemd zal maken. Gepresenteerd aan de Gemeente in juni en eind van het jaar aan het Rabobank Innovatiefonds. Alle lichten op groen staan sinds vandaag op groen. Yes! Dat gaan we met zijn allen doen. Het zal iedereen in de stad helpen wanneer wij op dit thema de concrete doelen met elkaar formuleren. Duidelijk omschreven hoofd- en subdoelen die we vervolgens met alle betrokkenen delen. Die actie zal Zoetermeer, met alle daarin gevestigde bedrijven en organisaties en heel veel inwoners, nog meer in beweging brengen. Het zal u en ons uitdagen! Het behalen van het doel zal u en ons een euforisch gevoel geven. En het zal ook onze bedrijfsresultaten positief beïnvloeden. Goed voor de stad, goed voor de inwoners en goed voor de ondernemers.

7 Plannen gerealiseerd! Ik weet het. We maakten het ons heel lastig. We verzonnen 12 nieuwe dingen. Het was en is een hele lijst. En de lijst hij was heel ambitieus. Dat ben ik met u eens. U weet hoe het met plannen gaat; die realiseer je. Wij zijn er erg trots op dat we ze allemaal gerealiseerd hebben. Nog nooit gedaan, dus we dachten dat we het wel zouden kunnen. Ondernemen is een werkwoord; je moet dingen doen! Wat mij betreft is het geen kwestie van kunnen, maar van willen! Als wij dit willen, dan kunnen wij met elkaar onze slogan Zoetermeer, alles meer inhoud geven! Dus: denk groot en doe groot! Heel eng en heel spannend maar buiten onze dagelijkse comfortzone is het echt veel leuker! Dat het niet kan dat weten wij. Dus dat argument kunt u achterwege laten. Ik wens u, namens alle RVOZ-bestuursleden, een jaar vol uitdagingen en nieuwe verbindingen. ================================================================================== Neem voor meer informatie contact op met: RVOZ Robbert Willems, voorzitter TARQ Information Technology Robbert Willems, Algemeen Directeur T +31 (0) E robbert.willems@tarq.nl RVOZ Nicole Hofland, vicevoorzitter Degreensmile Nicole Hofland T +31 (0) E nicole@degreensmile.nl

Bijlage 3 : Behoeften/Wensen/Bijdragen/Kansen van ondernemers

Bijlage 3 : Behoeften/Wensen/Bijdragen/Kansen van ondernemers Groot groter dan 250 werknemers Behoeften: Als er vanuit het ondernemershuis op thema bijeenkomsten worden georganiseerd en actief (grote) ondernemingen worden betrokken. Invulling geven aan een social

Nadere informatie

Jonge ambtenaar van het jaar

Jonge ambtenaar van het jaar Verkiezing opent vele deuren voor Katherine Diaz Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motiva Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motivatie voor het werk, bewustwording tijdens en kansen na het

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten.

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten. Toespraak CdK Ank Bijleveld voor de interne nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Overijssel op maandag 3 januari 2011. Beste collega s, Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018

Nieuwjaarstoespraak. Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Nieuwjaarstoespraak Gemeente Rheden op 11 januari 2018 Beste mensen, Het is voor mij een grote eer en een waar genoegen om vanavond hier mijn tweede publieke toespraak te houden in mijn fonkelnieuwe functie

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp, Muiden en omgeving hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Wim Zagt,

Nadere informatie

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders,

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Nu vooruit! Speech lijsttrekker Berend de Vries 11 januari 2014 Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Ik wens u allen een mooi en succesvol

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Cees van Vliet, voorzitter

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn.

Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. INLEIDING Hierbij weer een prachtig jaarverslag; waar wij als bestuur behoorlijk trots op zijn. We mogen terugkijken op een succesvol jaar voor de Werkbank. Met meer dan 140 unieke bezoekers, 25 bezoekers

Nadere informatie

De kracht van samen!

De kracht van samen! De kracht van samen! Toespraak burgemeester Van Rooij nieuwjaarsontmoeting Meierijstad, 2 januari 2019 Opening en welkom In Meierijstad ontstaat de kracht van samen! Onze samenwerking, onze denkkracht,

Nadere informatie

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen

Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Inspiratie voor Nieuwe Business Modellen Bijeenkomst bij Eneco in kader van onderzoek naar Nieuwe Business Modellen De noodzaak om te veranderen is onmiskenbaar. Burgers, bedrijven en overheid zoeken naar

Nadere informatie

MidsizeNL Eerste lessen uit een kennis en inspiratie traject

MidsizeNL Eerste lessen uit een kennis en inspiratie traject MidsizeNL Eerste lessen uit een kennis en inspiratie traject Reisschema langs Midsize NL Het waarom: voor op het nachtkastje Waar ligt midsize NL? 7 trends en veel meer vragen Blik vooruit: scenario s

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 Deze profielschets is tot stand gekomen nadat de gemeenteraad uitgebreid heeft ingezet op het horen van meningen over het gewenste profiel van de

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19.

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19. ADVIESNOTA AAN B&W Onderwerp en inhoud Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland Postregistratienummer *19.0003788* 19.0003788 Vertrouwelijk Sector Afdeling Medewerk(st)er Grondgebiedzaken RO M.

Nadere informatie

Samenwerken aan een gezond, groen en economisch vitaal werk- en leefklimaat in het Groene Hart

Samenwerken aan een gezond, groen en economisch vitaal werk- en leefklimaat in het Groene Hart GREEN BUSINESS CLUB GROENE Sponsorpropositie HART u Samenwerken aan een gezond, groen en economisch vitaal werk- en leefklimaat in het Groene Hart GREEN BUSINESS CLUB u Green Business Club Groene Hart

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Want doen we nu echt zoveel samen?

Want doen we nu echt zoveel samen? Dames en heren, Welkom in het DOEK en welkom in 2014. Dit welkom spreek ik uit namens de organisatoren van deze Ommer Nieuwjaarsreceptie; de Ondernemersvereniging Ommen, de Handelsvereniging Ommen, Koninklijke

Nadere informatie

En de Machtigste van Zoetermeer anno 2015 is. Robbert Willems. Tekst Oscar Middeldorp. de ontwikkeling van Bleizo echt een boost zal krijgen.

En de Machtigste van Zoetermeer anno 2015 is. Robbert Willems. Tekst Oscar Middeldorp. de ontwikkeling van Bleizo echt een boost zal krijgen. En de Machtigste van Zoetermeer anno 2015 is Robbert Willems De nieuwe lijst der lijsten is er weer: de Top 50 van machtigste personen in Zoetermeer anno 2015. Welke ondernemers of bestuurders leverden

Nadere informatie

Cor Lamers burgemeester Schiedam

Cor Lamers burgemeester Schiedam Schiedam & Europa What s in it for us? 25 november 2013 Cor Lamers burgemeester Schiedam Dames en heren, Ik ben vandaag gevraagd om u iets te vertellen over het belang van Europa voor gemeenten in het

Nadere informatie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie RAADSBRIEF ONDERWERP Beantwoording van de motie werkbudget economie KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie INLEIDING De aanleiding van deze raadsbrief is dat in 2016 besloten is om de OZB op panden

Nadere informatie

Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog

Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog Anne-Marie Poorthuis en Sjanneke Werkhoven De netwerkmultiloog is een methode om veel mensen in een organisatie te betrekken bij een organisatiethema

Nadere informatie

Bijlage 1 Vragenlijsten Diepte Interviews. Vragenlijst Diepte Interview Bestuurlijk Niveau (wethouders)

Bijlage 1 Vragenlijsten Diepte Interviews. Vragenlijst Diepte Interview Bestuurlijk Niveau (wethouders) Bijlage 1 Vragenlijsten Diepte Interviews Vragenlijst Diepte Interview Bestuurlijk Niveau (wethouders) Nut en noodzaak 1. Vindt u het nuttig dat het ondernemershuis Ter Zake er is? a. Waarom vindt u dit?

Nadere informatie

Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien.

Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien. Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien www.talentcoach.nl V a n t a l e n t n a a r s u c c e s Talentcoach gelooft dat iedereen in onze samenleving succesvol kan zijn. Pas als je je bewust bent

Nadere informatie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie

Op eigen kracht. De Sociale Structuurvisie Op eigen kracht De Sociale Structuurvisie Sociaal Uniek Maak kennis met het gedachtegoed van gemeente Noordoostpolder! Vitaal Samen Eigen kracht! Gemeente Noordoostpolder vaart op eigen kracht. De inwoners

Nadere informatie

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015 Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland De aftrap Op heeft JSO met u de aftrap gegeven van het programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid- Holland. Het programma voorziet in

Nadere informatie

Gebiedsgerichte sturing sociaal domein. Vrijdag 5 juli :00-13:00

Gebiedsgerichte sturing sociaal domein. Vrijdag 5 juli :00-13:00 Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Vrijdag 5 juli 2019 9:00-13:00 1 2 Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Geachte heer, mevrouw, De gemeente Zoetermeer nodigt u bij deze uit deel te nemen aan een

Nadere informatie

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Hoe leggen we samen de puzzel? Op 1 februari was de gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo bij Camping De Heksenlaak in Barchem. Ruim 140 belangstellenden

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

12 december

12 december 12 december 2017 3.2 X 18 januari 2017 02/2018 Vervolgvel 2 Vervolgvel 3 Overzicht voorgestelde projecten Bestemmingsreserve Ondernemersfonds Nijmegen Project Doel Aanvrager/betrokken partijen Financiering

Nadere informatie

Tijd voor verandering

Tijd voor verandering Tijd voor verandering Programma Ondernemersenquête Visie & kernwaarden Organisatie Contributie Website Een nieuwe naam / logo Discussie in groepen Vervolg. 1 Deelnemers 26 60 30 42 Detailhandel Zakelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Marnix van Namen

Nieuwsbrief Marnix van Namen Nieuwsbrief Marnix van Namen Er gebeurt veel in en om rond binnenstad om de levendigheid te versterken. In deze nieuwsbrief ga ik op een aantal initiatieven verder in: de Win je Winkel actie, een boerenstreekmarkt,

Nadere informatie

Unieke samenwerking INretail

Unieke samenwerking INretail Feestelijk opening Werkplaats Stadshart Oss Op 5 april opende centrumwethouder Gé Wagemakers onder grote belangstelling de Werkplaats stadshart Oss. Centrumondernemer Marieke van Nuland, een van de initiatiefnemers,

Nadere informatie

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud.

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud. M E M O Aan : gemeenteraad Wormerland Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 5 februari 2015 Onderwerp : Gezamenlijke reactie Colleges Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland,

Nadere informatie

eca Manifest FNV Hor 2015

eca Manifest FNV Hor 2015 Manifest FNV Horeca 2015 Inleiding De arbeidsvoorwaarden in de horeca staan al tijden onder flinke druk. De verhoudingen tussen cao-partijen zijn verhard en verslechterd. Onderhandelingen lopen al jaren

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Rabobank Clubkas Campagne Plus van de Hoven geeft Langhenkel/HEC een briljante Set-up 4.

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Rabobank Clubkas Campagne Plus van de Hoven geeft Langhenkel/HEC een briljante Set-up 4. NIEUWSBRIEF Nummer 41, 7 februari 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Rabobank Clubkas Campagne 2018 3 Plus van de Hoven geeft Langhenkel/HEC een briljante Set-up 4 Van het bestuur Het jubileum jaar is

Nadere informatie

MKB-Nederland Noord. Folder Lokale Partners

MKB-Nederland Noord. Folder Lokale Partners MKB-Nederland Noord Folder Lokale Partners Samen haar lokale partners werkt MKB-Nederland aan krachtige en effectieve lobby op lokaal niveau. Dit document legt uit wat het Lokaal Partnerschap precies inhoudt

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2016

Sociaal Jaarverslag 2016 Sociaal Jaarverslag 2016 Woord vooraf Betrokken bij onze omgeving en dicht bij de mensen. Dit zijn belangrijke kenmerken van het karakter van Wiertz Company die wij kracht willen bijzetten. In dit sociaal

Nadere informatie

November 2014 PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN

November 2014 PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN November 2014 PVDA PLAN VAN DE ARBEID VOORNE PUTTEN Een plan van De Partij van de Arbeid Voorne putten Werkgroep Economie & Werk Voorne Putten PvdA Nissewaard Gert-Jan Alberts Kim van de Kant PvdA Hellevoetsluis

Nadere informatie

Afsluitende bijeenkomst programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen. 19 september 2013, Stadhuis Utrecht

Afsluitende bijeenkomst programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen. 19 september 2013, Stadhuis Utrecht Afsluitende bijeenkomst programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 19 september 2013, Stadhuis Utrecht Van oudsher vonden er raadsvergaderingen plaats, de laatste tachtig jaar geven stelletjes elkaar

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Bijlage 3 behorend bij het initiatief voorstel Aanpak van de recessie. Investeringsfonds behoud en bevorderen werkgelegenheid.

Bijlage 3 behorend bij het initiatief voorstel Aanpak van de recessie. Investeringsfonds behoud en bevorderen werkgelegenheid. Bijlage 3 behorend bij het initiatief voorstel Aanpak van de recessie. Investeringsfonds behoud en bevorderen werkgelegenheid. Inleiding. Het tafelzilver is op, de tijd dat we ruim in onze middelen zaten

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Uitnodiging Najaarscongres De sterkste schakels. Donderdag 17 november 2011 Aanvang uur Gemeentehuis te Veenendaal

Uitnodiging Najaarscongres De sterkste schakels. Donderdag 17 november 2011 Aanvang uur Gemeentehuis te Veenendaal Uitnodiging Najaarscongres 2011 De sterkste schakels Donderdag 17 november 2011 Aanvang 10.00 uur Gemeentehuis te Veenendaal Welkom in Veenendaal! Wij zijn vereerd om de VNG afdeling Utrecht in onze gemeente

Nadere informatie

Concurrentiekracht van de Nederlandse ondernemer

Concurrentiekracht van de Nederlandse ondernemer samenvatting onderzoek Concurrentiekracht van de Nederlandse ondernemer Kwalitatief internationaal onderzoek onder ondernemers in buurlanden over zakendoen met Nederlandse bedrijven Hoe is het gesteld

Nadere informatie

Verbindt THEMA: ONDERNEMEN & OMGEVING UITGELICHT. www.rvoz.nl. Wethouder Economische Zaken Mariëtte van Leeuwen Foto: Ron Jenner

Verbindt THEMA: ONDERNEMEN & OMGEVING UITGELICHT. www.rvoz.nl. Wethouder Economische Zaken Mariëtte van Leeuwen Foto: Ron Jenner 2016 RVOZ MAGAZINE Het digitale RVOZ Magazine verschijnt 4 keer per jaar en is bestemd voor leden en relaties van de ondernemersvereniging Raad Voor Ondernemend Zoetermeer. THEMA: ONDERNEMEN & OMGEVING

Nadere informatie

Drempels. droom. werkelijkheid

Drempels. droom. werkelijkheid Drempels tussen droom en werkelijkheid Een dynamisch groen kennissysteem, midden in de praktijk In de groene sector spelen vraagstukken waar direct en gerichte antwoorden voor nodig zijn. Goede oplossingen

Nadere informatie

Jaaroverzicht. Maatschappelijk betrokken ondernemen en verbondenheid met de samenleving

Jaaroverzicht. Maatschappelijk betrokken ondernemen en verbondenheid met de samenleving Jaaroverzicht 2012 Maatschappelijk betrokken ondernemen en verbondenheid met de samenleving Jaaroverzicht De Zeeuwse Uitdaging 2012 Expertise is van onschatbare waarde Fysieke bijeenkomsten als De Beursvloer

Nadere informatie

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Stappenplan Communicatie Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen STAPPENPLAN COMMUNICATIE / PERS Bij aanvang van ieder project dient er naast een projectleider ook direct een persoon verantwoordelijk

Nadere informatie

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie.

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie. In deze folder leest u wie we zijn, wat we doen en op welke manieren u ons kunt bereiken. U ervaart onze maatschappelijke betrokkenheid in Enschede en Haaksbergen. En u leest waarom lid worden van Rabobank

Nadere informatie

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente 1 Nieuwjaarstoespraak Soester Zakenkring Dames en heren, Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Soest. En ook vanavond hoop ik met diegene die ik nog niet

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Van harte welkom in de vernieuwde Zandstuve, hier in Den Ham. Zoals u inmiddels weet, is het voor

Nadere informatie

Met de deur in huis: speeches zijn altijd leuker zelf te geven dan ernaar te moeten luisteren...toch vraag ik uw aandacht voor deze nieuwjaarspeech

Met de deur in huis: speeches zijn altijd leuker zelf te geven dan ernaar te moeten luisteren...toch vraag ik uw aandacht voor deze nieuwjaarspeech Beste Texelaars, Met de deur in huis: speeches zijn altijd leuker zelf te geven dan ernaar te moeten luisteren...toch vraag ik uw aandacht voor deze nieuwjaarspeech Dames en heren...het gaat op veel punten

Nadere informatie

Welkom BIJ DE BILDERBERG VITALITY EXPERIENCE

Welkom BIJ DE BILDERBERG VITALITY EXPERIENCE Welkom BIJ DE BILDERBERG VITALITY EXPERIENCE VITALITY EXPERIENCE Ervaar wat vitaliteit voor uw organisatie kan doen Wat zal er gebeuren als uw organisatie 10% vitaler is? Meer werkplezier, betere prestaties

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mee dat op donderdag 13 februari het Bondgenootschap Laaggeletterdheid regio Nijmegen is opgericht.

Hierbij delen wij u mee dat op donderdag 13 februari het Bondgenootschap Laaggeletterdheid regio Nijmegen is opgericht. Maatschappelijke Ingekomen stuk D1 (PA 12 maart 2014) Ontwikkeling Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail

Nadere informatie

Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016

Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016 0 Juryrapport Fietsstad 2016 Juryrapport Fietsstad 19 mei 2016 De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan

Nadere informatie

MBBC-O, PLM UNITED samenwerken loont! groeien door te geven en te delen

MBBC-O, PLM UNITED samenwerken loont! groeien door te geven en te delen -O, -O, wordt een club van ondernemende vrienden, waarbij het delen, gunnen en elkaar helpen, tot goede samenwerkingen en groei zal leiden. Wanneer we alles tegen elkaar kunnen zeggen, alles bespreekbaar

Nadere informatie

Laat jezelf zien op hét arbeidsmarkt Event van de regio Stedendriehoek & N.W. Veluwe, Samen zichtbaar vooruit.

Laat jezelf zien op hét arbeidsmarkt Event van de regio Stedendriehoek & N.W. Veluwe, Samen zichtbaar vooruit. Postbus 10062, 7301GB Apeldoorn Naam T.a.v Adres Postcode woonplaats Daadkrachtig 2013 Laat jezelf zien op hét arbeidsmarkt Event van de regio Stedendriehoek & N.W. Veluwe, Samen zichtbaar vooruit. In

Nadere informatie

Bijlage 12 TZHO als matrixstructuur in relatie tot de gemeentelijke structuur.

Bijlage 12 TZHO als matrixstructuur in relatie tot de gemeentelijke structuur. Publieke structuur 1 Figuur 1 1 In dit overzicht staan alleen de gemeenteraad, het college en de volgends doelstellingen bepaalde participatie van organisatieonderdelen binnen de gemeente. Matrixstructuur

Nadere informatie

MULTIPLIER OF THE YEAR VERKIEZING HET VERHAAL VAN FLEUR VAN VELDHUIZEN

MULTIPLIER OF THE YEAR VERKIEZING HET VERHAAL VAN FLEUR VAN VELDHUIZEN MULTIPLIER OF THE YEAR VERKIEZING HET VERHAAL VAN FLEUR VAN VELDHUIZEN Wat is een Multiplier? Multipliers zijn leidinggevenden die hun kennis en inzichten gebruiken om de intelligentie en capaciteiten

Nadere informatie

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser. Raadsledencongres 'Tranformatie Sociaal Domein'

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser. Raadsledencongres 'Tranformatie Sociaal Domein' Page 1 of 5 Hoen, Eline 't Van: namens 1 Postbus Griffie OZ Onderwerp: FW: VNG Raadsledennieuwsbrief - juni 2015 Van: VNG [mailto:noreply=vng.nl@mail16.atl111.rsgsv.net] Namens VNG Verzonden: donderdag

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: gemeente Tiel ontvangen op: 05-06-2018 **ID18.04370 ID18.04370 Van: Ans Borninkhof [mailto:burgerschapsvormingadvies@gmail.com] Verzonden: dinsdag 5 juni 2018 20:36 Aan: Smb TL Gemeente

Nadere informatie

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van.

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van. Samen voor de klant Ambassadeurs Wie is het meest overtuigend in het inspireren van een werkgever om samen te werken met een WSP? Juist, een werkgever die succesvol met een WSP heeft samengewerkt. Werkgevers

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis Aan de leden van de gemeenteraad ambtenaar : Hr. Jan Willem Steeman uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 362 uw kenmerk : fax : ons kenmerk : RU11/00946/SPO/jws email : J.W.Steeman@ridderkerk.nl bijlage(n)

Nadere informatie

Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Speelruimte Energie Trots

Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Speelruimte Energie Trots Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Over Vitalavie Waarom de reis. Verleden Heden Top Down Bottom up 60% deelname 100% deelname Deelnemer Eigenaar Bedenker Creator Mismatch Match

Nadere informatie

De toekomst van consultancy

De toekomst van consultancy De toekomst van consultancy Course Assignment Management Consulting 5 oktober 2013 Teska Koch 2518936 Teska.koch@hotmail.com Word count: 1.510 Een kijkje in de glazen bol: Wat is de toekomst van consultancy?

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 11. Doetinchem, 4 juli 2009. Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem

Aan de raad AGENDAPUNT 11. Doetinchem, 4 juli 2009. Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem Aan de raad AGENDAPUNT 11 Economische visie en actieplan Dynamisch Duurzaam Doetinchem Voorstel: 1. de foto van de sociaal-economische situatie in Doetinchem voor kennisgeving aannemen; 2. het beleidskader

Nadere informatie

Samen geven we richting aan de koers van de NKC

Samen geven we richting aan de koers van de NKC Samen geven we richting aan de koers van de NKC ₀ ₀ ₀ In de aanloop naar de klimaattop in Parijs is eind 2014 de Nederlandse Klimaatcoalitie van start gegaan om CO2 reductie bij bedrijven en andere organisaties

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

BID 2014: John Fentener van Vlissingen pleit voor aanpassing politiek stelsel

BID 2014: John Fentener van Vlissingen pleit voor aanpassing politiek stelsel Als dit bericht geen beeld bevat klik dan hier om het bericht te openen via de browser. - Persbericht - BID 2014: John Fentener van Vlissingen pleit voor aanpassing politiek stelsel Verbintenis tussen

Nadere informatie

pmijn burgemeester Zwolle Profielschets

pmijn burgemeester Zwolle Profielschets pmijn burgemeester Zwolle Profielschets Profielschets nieuwe burgemeester Boegbeeld met hart voor de stad Strateeg met focus op samenhang Samen met de regio OOV-behartiger met tact Voor alle Zwollenaren

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda

RAADSVOORSTEL. TITEL Toekomstgerichte media-agenda RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3802123v2 Aan : Gemeenteraad Datum : 14 juni 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Agendapunt : HB-6 B&W-vergadering : 31-05-2011

Nadere informatie

Klantprofiel/ beoordeling. Referentiegesprek. Gebruik van klantlogo. Klant awards. Klantcase (slide) Klantcase (PDF)

Klantprofiel/ beoordeling. Referentiegesprek. Gebruik van klantlogo. Klant awards. Klantcase (slide) Klantcase (PDF) Referentieprogramma Bij KANA, A Verint Company, geloven we dat elke ervaring er toe doet. Daarom willen we u onze klant belonen door uw klantenservice-ervaringen met andere organisaties te delen, u te

Nadere informatie

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners HUURDERSDAG Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners 3 november 2018 Niet voor jullie of toch? Verenigen als vak Waar mensen zich verenigen Als huurder, zorgvrager, bewoner, idealist, patiënt,

Nadere informatie

HET FUNCTIONERINGSGESPREK

HET FUNCTIONERINGSGESPREK HET FUNCTIONERINGSGESPREK Tips voor een zinvol gesprek Inhoudstafel 1. Wat is een functioneringsgesprek? p4 2. Hoe bereid je je voor? p6 3. Verschillen met het evaluatiegesprek p8 Samenwerking verbeteren

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Initiatiefvoorstel Lokaal Investeringsfonds behoud en bevorderen werkgelegenheid Inleiding

gemeente Eindhoven Initiatiefvoorstel Lokaal Investeringsfonds behoud en bevorderen werkgelegenheid Inleiding gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5074 Inboeknummer Dossiernummer Initiatiefvoorstel Lokaal Investeringsfonds behoud en bevorderen werkgelegenheid Inleiding Het tafelzilver is op, de tijd dat we ruim in

Nadere informatie

Deelname aan Nijmeegse Economie Circulair 3.0

Deelname aan Nijmeegse Economie Circulair 3.0 Openbaar Onderwerp Deelname aan Nijmeegse Economie Circulair 3.0 Programma Duurzaamheid BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Afgelopen drie jaar heeft de gemeente deelgenomen aan het Nijmeegs

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid: Creatief werken aan werk in de regio!

Duurzame inzetbaarheid: Creatief werken aan werk in de regio! Duurzame inzetbaarheid: Creatief werken aan werk in de regio! Natuurlijke groei is iets wat haast onmerkbaar gaat maar wel grote gevolgen heeft. Je bewust worden van, en zicht krijgen op die groei maakt

Nadere informatie

HOE GEEF JE VORM AAN DE LAATSTE JAREN VAN JE LOOPBAAN? EEN PROJECT MET VERSCHILLENDE GENERATIES IN EEN MIX VAN ONDERZOEKEN LEREN EN VERANDEREN

HOE GEEF JE VORM AAN DE LAATSTE JAREN VAN JE LOOPBAAN? EEN PROJECT MET VERSCHILLENDE GENERATIES IN EEN MIX VAN ONDERZOEKEN LEREN EN VERANDEREN HOE GEEF JE VORM AAN DE LAATSTE JAREN VAN JE LOOPBAAN? EEN PROJECT MET VERSCHILLENDE GENERATIES IN EEN MIX VAN ONDERZOEKEN LEREN EN VERANDEREN OVER PLUSPUNT Je bent niet alleen een kind van je ouders,

Nadere informatie

VACATURE. Technisch consultant

VACATURE. Technisch consultant VACATURE Technisch consultant 2016 TECHNISCH CONSULTANT ServiceNow 2 Paphos Group zoekt Gedreven Technisch Consultants die affiniteit hebben met Service Management Tooling en zich graag (verder) willen

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 20 september 2011 Agendapunt: 16

Registratienummer: GF Datum: 20 september 2011 Agendapunt: 16 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF11.20084 Datum: 20 september 2011 Agendapunt: 16 Portefeuillehouder: mevrouw C. van der Laan Behandelend ambtenaar: mevrouw M. de Jeu Onderwerp: Economisch beleid

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0427 d.d. 13-4-2010 BB.nr. 10.033 d.d. 13-4-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant ter ondersteuning van de kandidatuur van de gemeente Den Haag als Europese Culturele

Nadere informatie

De toekomst van handelsmissies

De toekomst van handelsmissies De toekomst van handelsmissies 1 Deze rapportage is een uitgave van het lectoraat International Business. Lectoraat International Business School of Business, Media en Recht Windesheim Campus 2-6 Postbus

Nadere informatie

Voor een actueel overzicht van de evenementen en partners kijkt u op MaritimeDelta.nl

Voor een actueel overzicht van de evenementen en partners kijkt u op MaritimeDelta.nl Hierbij ontvangt u de Update Maritime Delta Geachte heer, mevrouw, Via deze Update Maritime Delta ontvangt u een overzicht van een aantal succesvolle resultaten die samen met de partners van Maritime Delta

Nadere informatie

Geachte college, geachte leden van de raad.

Geachte college, geachte leden van de raad. Beschouwingen Hart voor Urk naar aanleiding van de kadernota 2013. Geachte college, geachte leden van de raad. Dankbaar zijn we dat we hier na een woelig jaar van bezuinigingen, en verkiezingen weer mogen

Nadere informatie

Growing Green Citizens Kansen in Meedoen voor Floriade2022

Growing Green Citizens Kansen in Meedoen voor Floriade2022 voorstel voor Growing Green Citizens Kansen in Meedoen voor Floriade2022 Voorstellen van de bewoners van Almere Centrum in het kader van de Floriade Aan Van : Gemeente Almere Wethouders Ed Anker en Henk

Nadere informatie

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ VERBINDEN & COMMUNICEREN Het wordt voor verenigingen steeds belangrijker om een inhoudelijke connectie met leden te maken. Wat vinden leden echt belangrijk? En hoe vind

Nadere informatie

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord.

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Deelname Gelders Energieakkoord Programma Duurzaamheid Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Klimaatverbond, Alliander en Gelderse Natuur en Milieufederatie

Nadere informatie

WESTFRIESLAND PACT DOOR!

WESTFRIESLAND PACT DOOR! WESTFRIESLAND PACT DOOR! Intentieverklaring Pact van Westfriesland 2.0 De colleges en de raden van de zeven Westfriese gemeenten: Hebben tot gezamenlijk doel dat: In 2022 de inwoners van Westfriesland

Nadere informatie

Dit is MKB-Nederland. Aanbod Lokale Partners

Dit is MKB-Nederland. Aanbod Lokale Partners Dit is MKB-Nederland Aanbod Lokale Partners Samen haar lokale partners werkt MKB- Nederland aan krachtige en effectieve lobby op lokaal niveau. Dit document legt uit wat het Lokaal Partnerschap precies

Nadere informatie

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Aan de Raadscommissie Agendapunt: 5 Onderwerp: Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / FK Informerend Kollum, 11 januari 2011 Samenvatting

Nadere informatie