Webmail met Windows Live Hotmail

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Webmail met Windows Live Hotmail"

Transcriptie

1 Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Overal ter wereld uw versturen en ontvangen

2 2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. B.V. Opmaak/redactie: Jolanda Ligthart Tekst en eindredactie: Ria Beentjes Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, uitgeleend, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door middel van fotokopieën, opnamen, of welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 168 Auteurswet 1912 j o het besluit van 20 juni 1974, Stb. 351, zoals gewijzigd bij het Besluit van 23 augustus 1985, Stb. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht (Postbus 882, 1180 AW Amstelveen). Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgaven in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16 Auteurswet 1912) dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de redactie, noch de auteur, noch de uitgever aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, die zou kunnen voortvloeien uit enige fout, die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. In dit boek komen namen voor van gedeponeerde handelsmerken. Deze namen zijn in de tekst niet voorzien van een handelsmerksymbool, omdat ze slechts fungeren als aanduiding van de besproken producten. Hierbij wordt op geen enkele wijze getracht inbreuk te maken op de rechten van de handelsmerkhouder. Wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties? info@visualsteps.nl Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief:

3 3 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Visual Steps -methode...4 Nieuwsbrief...4 Hoe werkt u met dit cahier?...5 Webmail met Windows Live Hotmail 6 Een Windows Live Hotmail-adres aanmaken...7 Uw webmailpagina openen...15 Een webmailbericht versturen en ontvangen...18

4 4 Voorwoord Beste lezers en lezeressen, Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden is met internet. Het werkt heel eenvoudig: u surft met Internet Explorer naar de website van de webmailaanbieder en geeft daar uw wachtwoord op om uw persoonlijke webmailpagina te openen. Op deze pagina kunt u uw binnengekomen lezen en nieuwe berichten opstellen en versturen. Webmail van Windows Live Hotmail is een gratis webmaildienst van Microsoft. In dit Visual Steps computercahier leert u hoe u een gratis Live Hotmail-adres aanvraagt en gebruik kunt maken van uw eigen webmailpagina. Ria Beentjes Studio Visual Steps P.S. Alle opmerkingen en suggesties over dit cahier zijn van harte welkom. Het adres is: post@visualsteps.nl Visual Steps -methode De Visual Steps -methode is een stap-voor-stap-instructiemethode waarmee u snel en eenvoudig met een computerprogramma leert werken. U legt het boek of cahier naast de computer en voert direct alle opdrachten uit. Door de schermafbeeldingen in het cahier kunt u bij iedere stap controleren of u een instructie correct heeft uitgevoerd. Alle Visual Steps-boeken zijn volgens dezelfde stap-voor-stap-methode geschreven. Als u één boek kent, weet u precies wat u kunt verwachten van de andere boeken. Als de methode u bevalt, kunt u dus zonder aarzeling iedere andere titel van Visual Steps aanschaffen. Nieuwsbrief Een overzicht van alle Visual Steps-boeken vindt u op de website Op die website kunt u zich ook met enkele muisklikken online aanmelden voor de gratis Visual Steps Nieuwsbrief die per wordt verspreid. In deze Nieuwsbrief ontvangt u maandelijks informatie over: - de nieuwste titels en eerder verschenen boeken; - speciale aanbiedingen en kortingsacties. Met de gratis Visual Steps Nieuwsbrief blijft u op de hoogte.

5 5 Hoe werkt u met dit cahier? Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. U legt dit cahier naast uw computer en voert direct alle instructies uit. Aan de schermafbeeldingen kunt u zien of u de handelingen correct heeft uitgevoerd. In dit Visual Steps -cahier ziet u verschillende tekens. Die betekenen het volgende: Handelingen Dit zijn de tekens die een handeling aangeven: De muis geeft aan dat u iets met de muis moet doen. Het toetsenbord betekent dat u iets moet typen op het toetsenbord. De hand wordt gebruikt als u een serie handelingen moet verrichten die u eerder heeft geoefend of als u bijvoorbeeld de computer aan en/of uit moet zetten. In aparte kaders vindt u algemene informatie en tips: Extra informatie De kaders zijn aangeduid met de volgende tekens: Bij het boek vindt u extra achtergrondinformatie die u op uw gemak kunt doorlezen. Deze extra informatie is echter niet noodzakelijk om het cahier door te kunnen werken. Bij een lamp vindt u een extra tip.

6 6 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden is met internet. Het werkt heel eenvoudig: u surft met Internet Explorer naar de website van de webmailaanbieder en geeft daar uw wachtwoord op om uw persoonlijke webmailpagina te openen. Op deze pagina kunt u uw binnengekomen lezen en nieuwe berichten opstellen en versturen. De meeste internetaanbieders bieden aan hun abonnees een gratis webmailservice aan. In dat geval kunt u uw huidige adres blijven gebruiken. Op de website van uw internetaanbieder vindt u hierover meer informatie. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gratis webmaildienst, zoals Windows Live. Daarvoor kunt u gratis een nieuw adres aanvragen. Met dit adres krijgt u toegang tot uw eigen webmailpagina bij Windows Live. Zo n nieuw adres kunt u bijvoorbeeld speciaal voor de vakanti s gebruiken. In de volgende paragrafen leert u het volgende: een Windows Live adres aanmaken; uw persoonlijke webmailpagina openen. Let op! De aanmeldingsvensters van Windows Live worden regelmatig vernieuwd. De schermafbeeldingen in dit cahier kunnen daardoor afwijken van wat u op uw beeldscherm ziet. Lees in dat geval de help-teksten op uw beeldscherm en volg de aanwijzingen in de vensters. U kunt met die instructies zonder problemen de aanmeldprocedure afronden.

7 Webmail met Windows Live Hotmail 7 Een Windows Live Hotmail-adres aanmaken Windows Live is een gratis service van Microsoft waarmee verschillende diensten worden aangeboden. Eén daarvan is de webmaildienst Windows Live Hotmail. Om daarvan gebruik te kunnen maken, heeft u een Live Hotmail-adres nodig. De gratis adressen die u hiervoor kunt aanmaken, krijgen het Let op! Heeft u al een adres met het Dan kunt u deze paragraaf overslaan. U gaat een Live Hotmail-adres aanmaken: Start Internet Explorer Als u een internetverbinding heeft via de gewone telefoonlijn, verschijnt nu een inbelvenster voor de internetverbinding waarin u uw gebruikersnaam en wachtwoord moet typen. Beschikt u over ADSL of kabel, dan bent u automatisch online. Maak, indien nodig, verbinding met internet Ga naar het webadres Let op! De aanmeldingsvensters van Windows Live Hotmail worden regelmatig vernieuwd. De schermafbeeldingen in dit boek kunnen daardoor iets afwijken van wat u op uw beeldscherm ziet. Een bepaalde knop waarop u moet klikken, kan bijvoorbeeld op een andere plaats staan of een iets andere naam hebben. Bekijk in dat geval het venster nauwkeurig om de juiste knop te vinden. De aanmeldprocedure zelf zal niet of nauwelijks gewijzigd zijn.

8 8 U ziet het venster van Internet Explorer met daarin geopend de webpagina van Windows Live: In dit voorbeeld ziet u rechtsboven in het scherm de knop waarmee u naar de aanmeld-pagina surft: In dit venster kunt u kiezen voor aanmelden of registreren voor Windows Live Hotmail: U heeft nog geen Live Hotmail-adres dus kiest u voor registreren:

9 Webmail met Windows Live Hotmail 9 U kiest voor het aanmaken van een nieuw adres: Als eerste gaat u een zelf verzonnen adres en een bijbehorend wachtwoord invullen. Het adres mag alleen bestaan uit letters, cijfers en het streepje _. Spaties in het adres zijn niet toegestaan. Bijvoorbeeld: mijn_naam@hotmail.com Het is in dit voorbeeld al ingevuld in het venster. Dat deel hoeft u dus niet zelf te typen. Het achtervoegsel kan overigens ook live.nl zijn. Microsoft wisselt wel eens in het aanbieden van deze achtervoegsels. Klik naast Typ uw zelfverzonnen adres U moet altijd controleren of dit adres nog beschikbaar is:

10 10 Als het adres al in gebruik is, ziet u daarvan een melding in het rood: In dat geval moet u een ander adres typen en weer de beschikbaarheid controleren. Als het adres wordt goedgekeurd, ziet u daarvan een melding in het groen: U kunt nu verder gaan met de registratie. Het wachtwoord dat u nu gaat invullen, mag u zelf kiezen. Dit wachtwoord moet bestaan uit minimaal zes cijfers of letters. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Dat betekent dat u een hoofdletter ook altijd als hoofdletter moet typen.

11 Webmail met Windows Live Hotmail 11 Sleep het schuifblok omlaag tot u ziet Typ een zelfverzonnen wachtwoord naast U ziet of uw wachtwoord veilig, dus moeilijk te raden, is: Tip Noteer nu direct uw nieuwe adres en bijbehorend wachtwoord op papier en bewaar deze gegevens op een veilige plaats. U moet dit wachtwoord een tweede keer typen (bevestigen) om vergissingen uit te sluiten: Typ hetzelfde wachtwoord naast Let op! Zo nodig moet u de schuifbalk gebruiken om de volgende vraag te kunnen zien.

12 12 Daaronder kunt u ook een vraag kiezen met bijbehorend antwoord. Dat is een vraag waarop alleen u het antwoord weet. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u door deze vraag te beantwoorden altijd tijdelijk toegang krijgen. Ook kunt u een ander adres opgeven dat bijvoorbeeld door Live Hotmail wordt gebruikt om uw wachtwoord naar toe te sturen als u het vergeten bent. Om een vraag te kiezen: Klik naast op en selecteer een vraag Typ uw antwoord naast Typ indien gewenst een adres naast Vervolgens wordt gevraagd om uw accountgegevens te verstrekken. Uw voornaam en achternaam worden met alle uitgaande berichten verzonden. Typ de gevraagde gegevens bij

13 Webmail met Windows Live Hotmail 13 Hierna volgt de registratiecontrole. U moet daarvoor de cijfers en letters die u op de afbeelding ziet, overtypen. Hierdoor weet men zeker dat de aanvraag door een persoon wordt ingevuld en niet door een computer. Bekijk de afbeelding De letters en cijfers zijn bij u natuurlijk anders. Typ de letters en cijfers naast Tip Moeite met het lezen van de tekens? Heeft u moeite met het lezen van deze tekens, klik dan op dan voorgelezen. Let er wel op dat uw luidsprekers aan staan.. De tekens worden In het venster ziet u twee hyperlinks naar de gebruiksrechtovereenkomsten van Microsoft: Om de overeenkomsten te kunnen lezen: en De overeenkomsten worden in een apart venster geopend. Na het lezen kunt u die vensters weer sluiten.

14 14 U moet bevestigen dat u akkoord gaat met de gebruiksrechtovereenkomst en privacyverklaring: HELP! Foutmelding? Wanneer u een deel van de gegevens niet of onjuist heeft ingevuld, krijgt u daar nu een melding van. U wordt dan gevraagd om het ontbrekende deel van de gegevens aan te vullen of te wijzigen. Lees nauwkeurig de aanwijzingen en verbeter de gegevens U heeft nu een adres en kunt gebruikmaken van de webmaildienst. Om te zien hoe u zich een volgende keer aanmeldt, gaat u Internet Explorer nu sluiten: Sluit Internet Explorer en verbreek zo nodig de verbinding met internet In de volgende paragraaf gaat u gebruik maken van uw nieuwe webmailadres.

15 Webmail met Windows Live Hotmail 15 Uw webmailpagina openen U kunt nu op iedere willekeurige computer met een internetverbinding, waar ook ter wereld, uw webmailpagina bereiken: Start Internet Explorer Als u een internetverbinding heeft via de gewone telefoonlijn, verschijnt nu een venstertje waarin u eerst contact moet maken met internet. Heeft u ADSL of kabel, dan bent u automatisch online. Maak, indien nodig, verbinding met internet Ga naar het webadres Let op! De vensters van deze website worden regelmatig vernieuwd. De schermafbeeldingen in deze paragraaf kunnen daardoor afwijken van wat u op uw beeldscherm ziet. U ziet de webpagina van Windows Live: U ziet de pagina waar u zich kunt aanmelden. Als u op een andere computer werkt dan uw eigen pc waarop u zich zojuist heeft aangemeld voor Windows Live Hotmail, ziet u dit venster: Typ uw nieuwe adres en wachtwoord U kunt er eventueel voor kiezen om deze gegevens door de computer te laten onthouden:

16 16 Als u nu op uw eigen computer werkt - dus de pc waar u zich zojuist heeft aangemeld voor Windows Live Hotmail - ziet u dit venster: Zet de aanwijzer op uw webmailadres Nu verschijnt daarnaast de knop : Typ uw wachtwoord Klik indien gewenst een vinkje bij Let op! Als u kiest voor het onthouden van uw gegevens op de computer, zullen uw mailadres en wachtwoord op deze computer voortaan automatisch worden ingevuld.

17 Webmail met Windows Live Hotmail 17 U ziet weer de pagina van Windows Live: Mogelijk ziet u hierna nog een venster waarin u kunt kiezen voor een light- of proversie van Windows Live Hotmail. De light-versie is geschikt voor langzame internetverbindingen. Lees de informatie op het scherm en maak uw keuze U ziet nu uw persoonlijke webmailpagina. Als u niet alle onderdelen ziet, kunt u het venster vergroten: Maximaliseer - indien nodig - het venster Rechts ziet u uw eigen naam en adres: De werkbalk en mappen in het venster zijn vergelijkbaar met die in Windows Mail en Outlook Express:

18 18 Een webmailbericht versturen en ontvangen U gaat een nieuw bericht maken en naar uzelf versturen: In het venster ziet u nu een leeg bericht dat u zelf kunt aanvullen: Typ naast uw eigen webmailadres Typ naast : testbericht Typ een tekst in het witte vlak Door te klikken op kunt u uw mail CC of BCC naar anderen sturen: In het venster verschijnt een melding dat het bericht is verzonden:

19 Webmail met Windows Live Hotmail 19 Het bericht is vrijwel direct op uw eigen webmailadres aangekomen. Om dat te kunnen zien: Klik indien nodig op U ziet uw eigen bericht: het nieuwe bericht Het bericht wordt weergegeven: Vaak staat er wat reclame onder. U hoeft dit mailtje niet te bewaren: Het bericht wordt nu naar de map verplaatst. U kunt verder zelf experimenteren met webmail. De bediening is vergelijkbaar met Windows Mail, het programma dat bij Windows Vista wordt meegeleverd, en Oulook Express (bij Windows XP). Zo vindt u op de webmailpagina van Windows Live Mail vergelijkbare mappen waarin berichten worden bewaard: Ook de werkbalk daarboven is vergelijkbaar: Door op deze knoppen te klikken, laat u het bijbehorende venster tonen:

20 20 De knop laat een webpagina met MSN-nieuwtjes zien. Bij verschijnt het venster. Bij houdt u uw adresboek bij. Bij noteert u uw afspraken in uw online agenda. Dit werkt net zoals het programma Windows Agenda dat wordt meegeleverd in Windows Vista. Via de hyperlink (linksonder in het venster) krijgt u meer informatie over het gebruik van Windows Live Hotmail. Als u alles heeft bekeken, kunt u zich weer afmelden: U bent nu afgemeld. U ziet nu een webpagina van MSN. Sluit het venster van Internet Explorer en verbreek zo nodig de internetverbinding U heeft nu de beschikking over uw eigen Windows Live Hotmail-adres. U kunt nu gebruik maken van deze handige webmaildienst op iedere computer ter wereld die verbonden is met internet.

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw e-mail te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden

Nadere informatie

Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds

Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds Studio Visual Steps Abonneren op gratis RSS feeds Computertips van Visual Steps Nieuws van Visual Steps Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij

Nadere informatie

Addo Stuur AZERTY toetsenbord

Addo Stuur AZERTY toetsenbord Addo Stuur AZERTY toetsenbord Typen van accenten, trema s en cijfers Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Studio Visual Steps Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Publicatiedatum: september 2013 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en aan de slag wil

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en  aan de slag wil Addo Stuur Starten met internet Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en e-mail aan de slag wil 2000 Addo Stuur 2000 Visual Steps B.V. Derde druk: maart 2002 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail Wegwijs in internet Webmail met Windows Live Hotmail Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze handleiding Webmail met Windows Live Hotmail hoort bij Wegwijs in internet van

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Overstapgids Internet Explorer 8

Studio Visual Steps. Overstapgids Internet Explorer 8 Studio Visual Steps Overstapgids Internet Explorer 8 2008 Visual Steps B.V. Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak / redactie: Jolanda Ligthart Eindredactie: Ria Beentjes Publicatie:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in Studio Visual Steps Richt uw pc of laptop in Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader DC. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader DC. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader DC PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Februari 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress Studio Visual Steps Een eigen weblog met WordPress Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

Wilt u meer informatie? www.visualsteps.nl

Wilt u meer informatie? www.visualsteps.nl 2008 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Jolanda Ligthart en Dominique Feenstra Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april 2008 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2

Studio Visual Steps. Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 Studio Visual Steps Surfen op uw Samsung telefoon met Android 4.2 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4

Studio Visual Steps. Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 Studio Visual Steps Surfen op internet met de Samsung Galaxy Tab 4 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: augustus

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tekstverwerking met de Word-app op de ipad

Studio Visual Steps. Tekstverwerking met de Word-app op de ipad Studio Visual Steps Tekstverwerking met de Word-app op de ipad Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail Studio Visual Steps Werken met Windows Live Mail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juli 2013 Alle

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer Studio Visual Steps Beveiliging op uw Windows 10-computer Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juni 2016

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet op uw iphone

Studio Visual Steps. Surfen op internet op uw iphone Studio Visual Steps Surfen op internet op uw iphone Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2016 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart 2016 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Starten met Windows 8

Studio Visual Steps. Starten met Windows 8 Studio Visual Steps Starten met Windows 8 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc

Studio Visual Steps. Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc Studio Visual Steps Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno 2012 Visual Steps B.V.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Creatief met digitale foto s voor senioren

Studio Visual Steps. Creatief met digitale foto s voor senioren Studio Visual Steps Creatief met digitale foto s voor senioren 2012 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Emma Schipper Opmaak / bureauredactie:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ontdek Gmail

Studio Visual Steps. Ontdek Gmail Studio Visual Steps Ontdek Gmail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2017 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: 4e kwartaal 2017 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab 3

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab 3 Studio Visual Steps Samsung Galaxy Tab 3 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: februari 2014 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Twitter

Studio Visual Steps. Twitter Studio Visual Steps Twitter 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: december 2015 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Sietse Kuipers. Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8

Sietse Kuipers. Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8 Sietse Kuipers Leren en oefenen met breuken voor groep 7 en 8 Auteur: Sietse Kuipers Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno 2019 Visual Steps B.V. Eerste druk: juli 2019 ISBN 978 90 5905 545 2 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2

Studio Visual Steps. Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2 Studio Visual Steps Surfen op internet met uw tablet met Android 4.2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Twitter

Studio Visual Steps. Twitter Studio Visual Steps Twitter 2017 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Publicatiedatum: juni 2017 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader X PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Mei 2011 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer

Studio Visual Steps. Beveiliging op uw Windows 10-computer Studio Visual Steps Beveiliging op uw Windows 10-computer 2017 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Publicatiedatum: juni 2017 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met iphoto en imovie

Studio Visual Steps. Werken met iphoto en imovie Studio Visual Steps Werken met iphoto en imovie Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2013 Alle

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter Studio Visual Steps Minicahier Twitter Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Studio Visual Steps Juni 2014 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Ontdek het plezier van Facebook

Studio Visual Steps. Ontdek het plezier van Facebook Studio Visual Steps Ontdek het plezier van Facebook 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei 2015 Alle

Nadere informatie

Windows Live Mail downloaden en een e-mailadres instellen

Windows Live Mail downloaden en een e-mailadres instellen Wegwijs in Windows 7 Wegwijs in internet Windows Live Mail downloaden en een e-mailadres instellen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze handleiding Windows Live Mail downloaden

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7

Studio Visual Steps. Tips en trucs in Windows 7 Studio Visual Steps Tips en trucs in Windows 7 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: december 2013 Alle

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter

Studio Visual Steps. Minicahier. Twitter Studio Visual Steps Minicahier Twitter Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Jolanda Ligthart en Rilana Groot Augustus 2011 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Tips en trucs op de ipad

Studio Visual Steps. Tips en trucs op de ipad Studio Visual Steps Tips en trucs op de ipad Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juni 2013 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows Live Essentials

Studio Visual Steps. Visuele stappengids Windows Live Essentials Studio Visual Steps Visuele stappengids Windows Live Essentials Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 De schermafbeeldingen... 11 1. Starten met

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Starten met PowerPoint

Studio Visual Steps. Starten met PowerPoint Studio Visual Steps Starten met PowerPoint Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2014 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: januari 2014 Alle rechten

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren Studio Visual Steps Samsung Galaxy SII, SIII en S4 voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Wegwijs in Windows 8.1 Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze handleiding over het downloaden en installeren

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite )

Studio Visual Steps. Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite ) Studio Visual Steps Surfen met Safari (Mac OS X Yosemite ) 2015 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: februari

Nadere informatie

2.12 Oefeningen... 67 2.13 Achtergrondinformatie... 69 2.14 Tips... 70

2.12 Oefeningen... 67 2.13 Achtergrondinformatie... 69 2.14 Tips... 70 Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De website bij het boek... 16 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Handleiding Een Outlook.com-account aanmaken

Handleiding Een Outlook.com-account aanmaken Wegwijs in Windows 8.1 Handleiding Een Outlook.com-account aanmaken Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze handleiding over het aanmaken van een Outlook.com-account

Nadere informatie

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd!

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Studio Visual Steps E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Wegwijs in Windows 8 Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze handleiding over het downloaden en installeren

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren

Studio Visual Steps. Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren Studio Visual Steps Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Uw muziek met itunes

Studio Visual Steps. Uw muziek met itunes Studio Visual Steps Uw muziek met itunes Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: maart 2013 Alle rechten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen...

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. Starten met Windows 7 13 1.1 Desktopcomputer of laptopcomputer...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Fotobewerking op uw tablet

Studio Visual Steps. Fotobewerking op uw tablet Studio Visual Steps Fotobewerking op uw tablet 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: september 2014 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Les 7 Doen: Windows Live Mail

Les 7 Doen: Windows Live Mail Wegwijs in Windows 7 Les 7 Doen: Windows Live Mail Vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 Hannie van Osnabrugge bussum 2011 Deze vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 hoort bij

Nadere informatie

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Aanpassingen voor Picasa versie 3.9

Aanpassingen voor Picasa versie 3.9 Wegwijs in digitale foto's Aanpassingen voor Picasa versie 3.9 Hannie van Osnabrugge Tweede, herziene druk bussum 2012 Deze aanpassingen voor Picasa versie 3.9 horen bij de tweede, herziene druk van Wegwijs

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 De volgorde van lezen 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De volgorde van lezen... 7 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanpassingen voor Picasa versie 3.9

Aanpassingen voor Picasa versie 3.9 Wegwijs in digitale foto's Aanpassingen voor Picasa versie 3.9 Hannie van Osnabrugge Tweede, herziene druk bussum 2012 Deze aanpassingen voor Picasa versie 3.9 horen bij de tweede, herziene druk van Wegwijs

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 14 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15 De volgorde van lezen... 16 De website bij dit

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab voor senioren

Studio Visual Steps. Samsung Galaxy Tab voor senioren Studio Visual Steps Samsung Galaxy Tab voor senioren 2013 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Gericht zoeken met Google

Studio Visual Steps. Gericht zoeken met Google Studio Visual Steps Gericht zoeken met Google Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2007 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Jolanda Ligthart en Marleen Vermeij Tekstcorrectie: Lidy Deutekom

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Voor docenten... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 De volgorde van lezen... 14 Website... 14 Toets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met het bureaublad in Windows 10

Studio Visual Steps. Werken met het bureaublad in Windows 10 Studio Visual Steps Werken met het bureaublad in Windows 10 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Antivirusapp downloaden op Android-tablet

Studio Visual Steps. Antivirusapp downloaden op Android-tablet Studio Visual Steps Antivirusapp downloaden op Android-tablet 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: mei

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Studio Visual Steps. iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren

Studio Visual Steps. iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren Studio Visual Steps iphoto, imovie en andere handige Mac-programma s voor senioren 2012 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Met medewerking van Yvette Huijsman

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Windows Live Family Safety

Windows Live Family Safety 1 Windows Live Family Safety Met Windows Live Family Safety kunt u toezicht houden op het internetgebruik van uw (klein)kinderen. U kunt specifieke websites blokkeren of toestaan, maar u kunt ook webinhoud

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Toets Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen (Windows XP) Cursusboek Windows XP voor beginners

Toets Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen (Windows XP) Cursusboek Windows XP voor beginners Toets Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen (Windows XP) Cursusboek Windows XP voor beginners Met deze Toets test u uw kennis over de programma s Windows, WordPad, Internet Explorer, Outlook Express

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ...

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Rekenen met Calc

Studio Visual Steps. Rekenen met Calc Studio Visual Steps Rekenen met Calc Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Met medewerking van Henk Mol Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Handleiding Een e-mailadres van een provider toevoegen in de app E-mail

Handleiding Een e-mailadres van een provider toevoegen in de app E-mail Wegwijs in Windows 8 Handleiding Een e-mailadres van een provider toevoegen in de app E-mail Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze handleiding over een e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding Een Outlook.com-account aanmaken

Handleiding Een Outlook.com-account aanmaken Wegwijs in Windows 8 Handleiding Een Outlook.com-account aanmaken Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze handleiding over een Outlook.com-account aanmaken hoort bij

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren...

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren... Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De website bij het boek... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Vaardigheid met het toetsenbord

Vaardigheid met het toetsenbord Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij dit boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Wegwijs in Windows 8.1 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze antwoorden horen bij de vragen in Wegwijs in Windows 8.1 van Hannie van Osnabrugge.

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie