Webmail met Windows Live Hotmail

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Webmail met Windows Live Hotmail"

Transcriptie

1 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden is met internet. Het werkt heel eenvoudig: u surft met Internet Explorer naar de website van de webmailaanbieder en geeft daar uw wachtwoord op om uw persoonlijke webmailpagina te openen. Op deze pagina kunt u uw binnengekomen lezen en nieuwe berichten opstellen en versturen. De meeste internetaanbieders bieden aan hun abonnees een gratis webmailservice aan. In dat geval kunt u uw huidige adres blijven gebruiken. Op de website van uw internetaanbieder vindt u hierover meer informatie. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gratis webmaildienst, zoals Windows Live. Daarvoor kunt u gratis een nieuw adres aanvragen. Met dit adres krijgt u toegang tot uw eigen webmailpagina bij Windows Live. Zo n nieuw adres kunt u bijvoorbeeld speciaal voor de vakanti s gebruiken. In de volgende paragrafen leert u het volgende: een Windows Live adres aanmaken; uw persoonlijke webmailpagina openen. Let op! De aanmeldingsvensters van Windows Live worden regelmatig vernieuwd. De schermafbeeldingen in dit boek kunnen daardoor afwijken van wat u op uw beeldscherm ziet. Lees in dat geval de help-teksten op uw beeldscherm en volg de aanwijzingen in de vensters. U kunt met die instructies zonder problemen de aanmeldprocedure afronden.

2 2 Een Windows Live Hotmail-adres aanmaken Windows Live is een gratis service van Microsoft waarmee verschillende diensten worden aangeboden. Eén daarvan is de webmaildienst Windows Live Hotmail. Om daarvan gebruik te kunnen maken, heeft u een Live Hotmail-adres nodig. De gratis adressen die u hiervoor kunt aanmaken, krijgen het Let op! Heeft u al een adres met het Dan kunt u deze paragraaf overslaan. U gaat een Live Hotmail-adres aanmaken: Start Internet Explorer Als u een internetverbinding heeft via de gewone telefoonlijn, verschijnt nu een inbelvenster voor de internetverbinding waarin u uw gebruikersnaam en wachtwoord moet typen. Beschikt u over ADSL of kabel, dan bent u automatisch online. Maak, indien nodig, verbinding met internet Ga naar het webadres Let op! De aanmeldingsvensters van Windows Live Hotmail worden regelmatig vernieuwd. De schermafbeeldingen in dit boek kunnen daardoor iets afwijken van wat u op uw beeldscherm ziet. Een bepaalde knop waarop u moet klikken, kan bijvoorbeeld op een andere plaats staan of een iets andere naam hebben. Bekijk in dat geval het venster nauwkeurig om de juiste knop te vinden. De aanmeldprocedure zelf zal niet of nauwelijks gewijzigd zijn.

3 Webmail met Windows Live Hotmail 3 U ziet het venster van Internet Explorer met daarin geopend de webpagina van Windows Live: In dit voorbeeld ziet u rechtsboven in het scherm de knop waarmee u naar de aanmeld-pagina surft: In dit venster kunt u kiezen voor aanmelden of registreren voor Windows Live Hotmail: U heeft nog geen Live Hotmail-adres dus kiest u voor registreren: U kiest voor het aanmaken van een nieuw adres:

4 4 Als eerste gaat u een zelf verzonnen adres en een bijbehorend wachtwoord invullen. Het adres mag alleen bestaan uit letters, cijfers en het streepje _. Spaties in het adres zijn niet toegestaan. Bijvoorbeeld: mijn_naam@hotmail.com Het is in dit voorbeeld al ingevuld in het venster. Dat deel hoeft u dus niet zelf te typen. Het achtervoegsel kan overigens ook live.nl zijn. Microsoft wisselt wel eens in het aanbieden van deze achtervoegsels. Klik naast Typ uw zelfverzonnen adres U moet altijd controleren of dit adres nog beschikbaar is: Als het adres al in gebruik is, ziet u daarvan een melding in het rood: In dat geval moet u een ander adres typen en weer de beschikbaarheid controleren.

5 Webmail met Windows Live Hotmail 5 Als het adres wordt goedgekeurd, ziet u daarvan een melding in het groen: U kunt nu verder gaan met de registratie. Het wachtwoord dat u nu gaat invullen, mag u zelf kiezen. Dit wachtwoord moet bestaan uit minimaal zes cijfers of letters. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Dat betekent dat u een hoofdletter ook altijd als hoofdletter moet typen. Sleep het schuifblok omlaag tot u ziet Typ een zelfverzonnen wachtwoord naast U ziet of uw wachtwoord veilig, dus moeilijk te raden, is: Tip Noteer nu direct uw nieuwe adres en bijbehorend wachtwoord op papier en bewaar deze gegevens op een veilige plaats.

6 6 U moet dit wachtwoord een tweede keer typen (bevestigen) om vergissingen uit te sluiten: Typ hetzelfde wachtwoord naast Let op! Zo nodig moet u de schuifbalk gebruiken om de volgende vraag te kunnen zien. Daaronder kunt u ook een vraag kiezen met bijbehorend antwoord. Dat is een vraag waarop alleen u het antwoord weet. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u door deze vraag te beantwoorden altijd tijdelijk toegang krijgen. Ook kunt u een ander adres opgeven dat bijvoorbeeld door Live Hotmail wordt gebruikt om uw wachtwoord naar toe te sturen als u het vergeten bent. Om een vraag te kiezen: Klik naast op en selecteer een vraag Typ uw antwoord naast Typ indien gewenst een adres naast

7 Webmail met Windows Live Hotmail 7 Vervolgens wordt gevraagd om uw accountgegevens te verstrekken. Uw voornaam en achternaam worden met alle uitgaande berichten verzonden. Typ de gevraagde gegevens bij Hierna volgt de registratiecontrole. U moet daarvoor de cijfers en letters die u op de afbeelding ziet, overtypen. Hierdoor weet men zeker dat de aanvraag door een persoon wordt ingevuld en niet door een computer. Bekijk de afbeelding De letters en cijfers zijn bij u natuurlijk anders. Typ de letters en cijfers naast Tip Moeite met het lezen van de tekens? Heeft u moeite met het lezen van deze tekens, klik dan op. De tekens worden dan voorgelezen. Let er wel op dat uw luidsprekers aan staan.

8 8 In het venster ziet u twee hyperlinks naar de gebruiksrechtovereenkomsten van Microsoft: Om de overeenkomsten te kunnen lezen: en De overeenkomsten worden in een apart venster geopend. Na het lezen kunt u die vensters weer sluiten. U moet bevestigen dat u akkoord gaat met de gebruiksrechtovereenkomst en privacyverklaring: HELP! Foutmelding? Wanneer u een deel van de gegevens niet of onjuist heeft ingevuld, krijgt u daar nu een melding van. U wordt dan gevraagd om het ontbrekende deel van de gegevens aan te vullen of te wijzigen. Lees nauwkeurig de aanwijzingen en verbeter de gegevens U heeft nu een adres en kunt gebruikmaken van de webmaildienst. Om te zien hoe u zich een volgende keer aanmeldt, gaat u Internet Explorer nu sluiten: Sluit Internet Explorer en verbreek zo nodig de verbinding met internet In de volgende paragraaf gaat u gebruik maken van uw nieuwe webmailadres.

9 Webmail met Windows Live Hotmail 9 Uw webmailpagina openen U kunt nu op iedere willekeurige computer met een internetverbinding, waar ook ter wereld, uw webmailpagina bereiken: Start Internet Explorer Als u een internetverbinding heeft via de gewone telefoonlijn, verschijnt nu een venstertje waarin u eerst contact moet maken met internet. Heeft u ADSL of kabel, dan bent u automatisch online. Maak, indien nodig, verbinding met internet Ga naar het webadres Let op! De vensters van deze website worden regelmatig vernieuwd. De schermafbeeldingen in dit boek kunnen daardoor afwijken van wat u op uw beeldscherm ziet. U ziet de webpagina van Windows Live: U ziet de pagina waar u zich kunt aanmelden: Typ uw nieuwe e- mailadres en wachtwoord U kunt er eventueel voor kiezen om deze gegevens door de computer te laten onthouden:

10 10 Als u nu op uw eigen computer werkt - dus de pc waar u zich zojuist heeft aangemeld voor Windows Live Hotmail - ziet u dit venster: Zet de aanwijzer op uw webmailadres Nu verschijnt daarnaast de knop : Typ uw wachtwoord Klik indien gewenst een vinkje bij Let op! Als u kiest voor het onthouden van uw gegevens op de computer, zullen uw mailadres en wachtwoord op deze computer voortaan automatisch worden ingevuld.

11 Webmail met Windows Live Hotmail 11 U ziet weer de pagina van Windows Live: U ziet nu uw persoonlijke webmailpagina. Deze gratis webmaildienst wordt in stand gehouden door de reclame-uitingen. U ziet daarom altijd een flinke hoeveelheid advertenties op deze webpagina. Maximaliseer het venster U ziet uw persoonlijke webmailpagina met uw eigen naam en adres: De knoppen en mappen in het venster zijn vergelijkbaar met die in Windows Mail. Na klikken op wordt direct een nieuwe bericht gemaakt: Ook de bekende mappen zoals en zijn aanwezig: Bij Bij houdt u uw adresboek bij. noteert u uw afspraken in uw online agenda. Via de hyperlink Windows Live Hotmail. krijgt u meer informatie over het gebruik van Tip U kunt het beginvenster openen door op te klikken.

12 12 U kunt nu gebruik maken van webmail. U zou het volgende kunnen doen om te oefenen met uw nieuwe webmailadres: Verstuur enkele berichten naar kennissen en vermeld daarin uw nieuwe adres. Vraag of ze u een mailtje willen terugsturen. Lees de ontvangen berichten Noteer de voor u belangrijke adressen van kennissen in de map Contactpersonen Bekijk de uitleg over Windows Live Hotmail door te klikken op Als u voldoende heeft geoefend, kunt u zich afmelden: U bent nu afgemeld. Sluit het venster van Internet Explorer en verbreek zo nodig de internetverbinding U heeft nu de beschikking over uw eigen Windows Live Hotmail-adres. U kunt nu gebruik maken van deze handige webmaildienst op iedere computer ter wereld die verbonden is met internet.

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Overal ter wereld uw e-mail versturen en ontvangen 2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. B.V. Opmaak/redactie: Jolanda Ligthart

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail Wegwijs in internet Webmail met Windows Live Hotmail Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze handleiding Webmail met Windows Live Hotmail hoort bij Wegwijs in internet van

Nadere informatie

Windows Live Family Safety

Windows Live Family Safety 1 Windows Live Family Safety Met Windows Live Family Safety kunt u toezicht houden op het internetgebruik van uw (klein)kinderen. U kunt specifieke websites blokkeren of toestaan, maar u kunt ook webinhoud

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

1. een e-mailadres aanmaken

1. een e-mailadres aanmaken e-mailen met Windows Live Hotmail 1. een e-mailadres aanmaken We gaan nu zelf een e-mail adres aanmaken. Dit moet je maar één keer doen. Daarna kan je altijd met datzelfde adres werken. We kiezen voor

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail

Studio Visual Steps. Webmail met Windows Live Hotmail Studio Visual Steps Webmail met Windows Live Hotmail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Studio Visual Steps Uploaden naar uw eigen webhostingservice

Studio Visual Steps Uploaden naar uw eigen webhostingservice Studio Visual Steps Uploaden naar uw eigen webhostingservice Aanvullend PDF-bestand bij het boek Een website maken voor uw eigen bedrijf Uploaden naar uw eigen webhostingservice 2 Uploaden naar uw eigen

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Handleiding Uw gegevens

Handleiding Uw gegevens opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Uw gegevens Gemaakt door : Marcel van Vuuren Gemaakt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 25052008_v1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 Aanmelden via de

Nadere informatie

Outlook. Nog geen Microsoft ID? Klik links op Registreren (en lees het stappenplan op pagina 2 tot 5) Open je browser en ga naar outlook.

Outlook. Nog geen Microsoft ID? Klik links op Registreren (en lees het stappenplan op pagina 2 tot 5) Open je browser en ga naar outlook. Outlook Open je browser en ga naar outlook.com Heb jij al webmail van Microsoft? [@live.be of @hotmail.be] >> Klik op Aanmelden en typ je e-mailadres + wachtwoord zoals je dat ook bij Hotmail doet. Je

Nadere informatie

8. Windows Live Writer

8. Windows Live Writer 153 8. Windows Live Writer Windows Live Writer is een programma waarmee u offline weblogberichten kunt maken die u vervolgens op een weblog kunt publiceren. Writer ondersteunt een groot aantal weblogdiensten,

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ...

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument 1 VOORAF Indien je beschikt over een Windows LIVE ID (je hebt momenteel al een Hotmail, Gmail of Livemailaccount), ga dan onmiddellijk

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Intranet Instructie ICT dienstverlening

Intranet Instructie ICT dienstverlening Intranet Instructie ICT dienstverlening Instructie Intranet Hierbij ontvangt u een uitleg over het Intranet. Om dit zo gemakkelijk en snel te laten verlopen leest u de volgende uitleg rustig en zorgvuldig

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Exchange Webmail. Danny Molle

Exchange Webmail. Danny Molle Exchange Webmail Danny Molle 1 1. Inhoudsopgave Dit document is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Verbinding Maken...3 4. Het Hoofdscherm... 5 5. E-mail

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Introductie Visual Steps 10 Nieuwsbrief Wat heeft u nodig? Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Introductie Visual Steps... 10 Nieuwsbrief... 10 Wat heeft u nodig?... 11 Voor docenten... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 De volgorde van lezen... 14 Website... 14 Toets

Nadere informatie

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Remote werken is beschikbaar vanaf nagenoeg iedere PC met internettoegang. Om toegang te krijgen surf je naar https://mail.slz.landschapsbeheer.nl/onenet/netstorage

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice

Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice 2 Een website

Nadere informatie

1. Surfen over het internet

1. Surfen over het internet 10 Starten met internet en e-mail met Windows Vista 1. Surfen over het internet Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn. Het World Wide Web is één van de leukste

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmelden en gebruiken van het subsidieportaal

Handleiding voor het aanmelden en gebruiken van het subsidieportaal Provincie Gelderland Handleiding Handleiding voor het aanmelden en gebruiken van het subsidieportaal Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Naar het subsidieportaal gaan... 3 2.1 Eenmalig registreren als gebruiker

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Het aanmaken van een e-mail account in Outlook

Het aanmaken van een e-mail account in Outlook Het aanmaken van een e-mail account in Outlook Bron: www.2john.com Er zijn twee manieren voor het uitlezen en beantwoorden van e-mail. a. Dit kan via de webmail-optie, zoals bijvoorbeeld hotmail. Dat is

Nadere informatie

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 HANDLEIDING LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 september 2011 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Over LogMeIn Free... 4 Stappenplan... 4 Stap 1 - Een LogMeIn-account aanmaken... 5 Stap 2 - C3LO-computers

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Creatief met digitale foto's

Creatief met digitale foto's juli 2009 1 Creatief met digitale foto's Les 4 Deel 1: Webalbum maken met Picasa Deel 2: Diapresentatie maken met Photostory 3 voor Windows 2 Deel 1: Een Webalbum aanmaken Er zijn vele mogelijkheden om

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke maand de dag van de betaaldatum

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen)

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen) Gmail Account maken Waarom zou u een Gmail account willen maken? Daar zijn een aantal redenen voor. De meeste Internetproviders (via wie u op Internet kunt) houden maar een betrekkelijk kleine mailbox

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl

Studio Visual Steps. Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Studio Visual Steps Online bestellen en betalen bij www.visualsteps.nl Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Publicatiedatum: september 2013 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u:

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u: 13 1. Facebook Facebook is een gratis online sociaal netwerk, speciaal ontwikkeld om gebruikers op een eenvoudige manier contact te laten onderhouden met vrienden en kennissen, maar ook om niee mensen

Nadere informatie

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail Handleiding aanpassen verzendadres Google mail SOML Inhoudsopgave 1 Verzendadres aanpassen 3 2 Tot slot 10 Bijlage 11 IT-Workz B.V. - Pagina 2 van 12 1 Verzendadres aanpassen Door de nieuwe werkomgeving

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 21 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

3. Zoeken en vinden op internet

3. Zoeken en vinden op internet 77 3. Zoeken en vinden op internet Internet wordt wel eens vergeleken met een grote bibliotheek vol met informatie over allerlei onderwerpen. Helaas heeft deze bibliotheek geen bibliothecaris in dienst.

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Nieuwsattendering van de gemeente Venray

Nieuwsattendering van de gemeente Venray Nieuwsattendering van de gemeente Venray Inhoudsopgave 1 Even vooraf... 2 2 Aanmaken persoonlijke pagina... 3 3 Aanmelden nieuwsbrief... 6 4 Abonnement wijzigen... 8 5 Uw gegevens wijzigen... 8 1 1 Even

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding voor de inlogprocedure van de Talenquest

Handleiding voor de inlogprocedure van de Talenquest Handleiding voor de inlogprocedure van de Talenquest Hieronder vindt u uitleg over de inlogprocedure van de Talenquests Engels, Frans en Duits. Tip: Leen voor aanvang van de eerste Talenquest-les de code

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Hoe maak ik gratis een Gmail adres aan? (= adres via Google)

Hoe maak ik gratis een Gmail adres aan? (=  adres via Google) Hoe maak ik gratis een Gmail adres aan? (= e-mail adres via Google) 1. Ga via internet explorer naar www.google.be en klik bovenaan op Gmail. of ga via volgende link: https://www.google.com/accounts/manageaccount

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

ios 5-software update voor de ipad

ios 5-software update voor de ipad 1 ios 5-software update voor de ipad Apple brengt van tijd tot tijd updates van de ipad software uit. Hierin worden problemen opgelost of nieuwe functies toegevoegd. Enige tijd geleden verscheen de ios

Nadere informatie

Toets Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen (Windows XP) Cursusboek Windows XP voor beginners

Toets Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen (Windows XP) Cursusboek Windows XP voor beginners Toets Cursusboek Computergebruik voor anderstaligen (Windows XP) Cursusboek Windows XP voor beginners Met deze Toets test u uw kennis over de programma s Windows, WordPad, Internet Explorer, Outlook Express

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

E-mailen met Outlook Express.

E-mailen met Outlook Express. Jos Blankwater E-mailen met Outlook Express. E-mail, elektronische post, is een van de meest gebruikte onderdelen van Internet. E-mail biedt u veel voordelen boven de traditionele postzending en zelfs

Nadere informatie

TT-Transfer. Handleiding veilig bestanden uitwisselen met TT-Transfer

TT-Transfer. Handleiding veilig bestanden uitwisselen met TT-Transfer Handleiding veilig bestanden uitwisselen met TT-Transfer Om gebruik te kunnen maken van TT-Transfer, dient u eerst een account aan te vragen. U doet dit door middel van een registratieverzoek. Wij krijgen

Nadere informatie

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl)

Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Outlook 2007-2010 instellen voor gebruik van Exchange (wmail.picto.nl) Lees eerst de documentatie voor het installeren van het wmail certificaat (Certificaat_installeren.pdf) en voer de daarin vermelde

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

1. E-mail, uw elektronische post

1. E-mail, uw elektronische post 13 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meestgebruikte toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Als u een abonnement heeft op internet via een internetaanbieder (provider), krijgt

Nadere informatie

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97

2. Navigeren over internet ... 68 ... 69 ... 71 ... 72 ... 75 ... 76 ... 79 ... 83 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 97 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Website... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

Let op! Bij u kan een ander update-versienummer staan. Er komen voortdurend nieuwe updates uit die worden doorgenummerd.

Let op! Bij u kan een ander update-versienummer staan. Er komen voortdurend nieuwe updates uit die worden doorgenummerd. Hoofdstuk 1 Installeren van Pinnacle Studio Omdat u zich al heeft geregistreerd, wordt nu automatisch gemeld dat er een update beschikbaar is: Aanbevolen wordt om deze update direct na te installeren.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen...

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. Starten met Windows 7 13 1.1 Desktopcomputer of laptopcomputer...

Nadere informatie

2. Kennismaken met Windows 7

2. Kennismaken met Windows 7 31 2. Kennismaken met Windows 7 Ook als u thuis bent op een Windows XP- of Windows Vista-computer, is de overstap naar het vernieuwde Windows 7 waarschijnlijk even wennen. Het uiterlijk is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7

Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7 Inhoudsopgave Initiatie internet met Windows 7 1 Kennismaking met het internet 1.1 De verschillende internetdiensten 1.2 Wat heb je nodig voor het internet? 1.2.1 Een computer met de nodige hardware en

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Windows Live Mail downloaden en een e-mailadres instellen

Windows Live Mail downloaden en een e-mailadres instellen Wegwijs in Windows 7 Wegwijs in internet Windows Live Mail downloaden en een e-mailadres instellen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze handleiding Windows Live Mail downloaden

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig? 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING WERKEN MET OUTLOOK WEBACCESS

KORTE HANDLEIDING WERKEN MET OUTLOOK WEBACCESS KORTE HANDLEIDING WERKEN MET OUTLOOK WEBACCESS Outlook WebAccess is het e-mailprogramma dat door medewerkers en leerlingen van het Comenius College gebruikt wordt m.i.v. cursusjaar 2005-2006. WebAccess

Nadere informatie

Coach. De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor docenten

Coach. De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte. Handleiding voor docenten Coach De docentomgeving bij Praktijkschool à la Carte Handleiding voor docenten Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Aanmelden bij coach...4 1.1 Start...4 1.2 Licentie activeren voor docenten...4 1.3 Licentie

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus 2004 Holomarcus Voorwoord U heeft een domeinnaam geregistreerd via Holomarcus. En nu wilt u e-mail dat verzonden is naar die domeinnaam kunnen ontvangen, en u wilt e-mail kunnen versturen vanaf dezelfde

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie