Parijs Nice. Pijn lijden is niet erg..zolang het maar geen zeer doet. (citaat Theo Mossel tijdens Parijs-Nice 2007).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parijs Nice. Pijn lijden is niet erg..zolang het maar geen zeer doet. (citaat Theo Mossel tijdens Parijs-Nice 2007)."

Transcriptie

1 Parijs Nice 2014 Pijn lijden is niet erg..zolang het maar geen zeer doet. (citaat Theo Mossel tijdens Parijs-Nice 2007).

2 Inleiding. Zeven malloten tezamen, zo n tien dagen lang, hoe verzin je het? Nou, dat verzinnen is niet zo moeilijk. Malloten, want ga maar na, in zeven zware etappes fietsen van Parijs naar Nice, ongeveer 1000 km de man en dan ook nog in de warmte en over bergen. Tja, sommige mensen zeggen dan dat er een steekje los zit. Misschien klopt dat ook wel, maar wat hebben wij dan genoten van dat losse steekje. Ons dagmenu (Plat du jour). Inderdaad, fietsen. Na eerdere edities van dit gebeuren, in 2007 en 2009, toch nog maar een keertje besloten om het voor een derde keer te organiseren. Ik moet zeggen dat ik er geen spijt van heb, want wederom hebben wij genoten van prachtige routes, het mooi weer, het leveren van zware inspanningen en de heerlijke ontspanningen daarna. Een (1) lekke band en helaas beschadigingen aan de camper waren de enige minpunten van het evenement. De routes bestonden uit het beste van 2007 en 2009, aangevuld met een nieuw stuk, het laatste deel van de Route Napoleon. Iedere dag moest een behoorlijk aantal hoogtemeters worden overwonnen, variërend van 1100 op de eerste dag, tot 2500 tijdens de etappe van de Mont Ventoux. Tel daarbij op dat de eerste vier etappes qua lengte niet beneden de 160 km kwamen, dan.inderdaad, malloten. De hoofdrolspelers. Hennie Molenaar. De clubkampioen van 2013 had nog nooit in Frankrijk gefietst, nooit een berg over gereden. Wel, al deze onderwerpen heeft hij overwonnen en dat met hoogtevrees. De hoogtevrees schijnt ervoor gezorgd te hebben dat hij zo snel mogelijk over de helling, heuvel en berg wilde zijn, want bij iedere stijging verdween hij snel uit het oog. Beresterk dus. Daarnaast vond hij alle prachtig, behalve het Franse eten.

3 Jaap Jonk. Een echte oude rot in het Parijs-Nice vak., want hij was alle edities present. In de vorige verhaaltjes over Parijs-Nice werd verteld dat alles groot was bij Jaap. Nou, dat is niet veranderd. Zijn eetlust, zijn praatjes, zijn moppen, alles was groots en ook nog eens zijn doorzettingsvermogen. Wie krijgt het anders voor elkaar om met zijn gewicht en zijn RIHtank zelfs de Mont Ventoux op te komen? Ditmaal geen klagen gehoord over zijn snurken, waarschijnlijk omdat zijn kamergenoot net zo hard snurkte. Tom Lagerburg. Ook voor Tom was alles nieuw. Het fietsen in het buitenland, de bergen, het vliegen en ook nog eens zo lang alleen van huis. We hebben gemerkt dat hij het er daar soms best moeilijk mee had, maar we weten ook dat hij onwijs genoten heeft en dat hij het niet had willen missen. Ook Tom klom heel gemakkelijk en het moet gezegd, samen met Jaap Jonk, leek het af en toe wel op een aflevering van praatjesmakers. Gezellig dus. Jaap Visser. Ook Jaap was voor de derde maal mee. In de voorgaande twee afleveringen was hij telkens de chauffeur en begeleider, maar ditmaal wilde hij mee fietsen. Dat had tot gevolg dat iedereen twee keer een halve dag achter het stuur moest (7 man, 7 etappes en iedereen heeft dus iedere dag gefietst). Ook Jaap kunnen we gerust onder de krachtpatsers zetten. Trudo Koning. Zijn tweede deelname aan deze tocht en het ging veel beter dan in Alleen tijdens de beklimming van de Col de Rousset had hij last van een onwillige spier. De eerste dagen waren zwaar voor hem, maar daarna oogde het bij hem heel gemakkelijk, ook de Ventoux op. Soms liet hij zien dat het hem inderdaad makkelijk af ging en kon hij zelfs bij Hennie blijven. Deze ex-brandweerman test ook in de hotels regelmatig het brandalarm. Tijs de Waart. Beslist een levensgenieter. Ga maar na: als voorbereiding op Parijs-Nice verbleef hij een aantal weken in Portugal, uiteraard met de fiets mee. Twee weken na Parijs-Nice vertrokken hij en zijn vrouw voor vakantie. Zeer technisch aangelegd en is zelfs in staat om scheurtjes in carbon frames te repareren. Trots op zijn Garmin. Rob van der Plas. De opper malloot, die dit voor de derde keer heeft georganiseerd. Dankzij de goede afloop en het leuke team, waarbij iedereen bereid was om een handje te helpen, heeft Rob voldoening van zijn werkzaamheden. Hotels waren goed, het eten was (voor bijna iedereen) prima, de routes waren prachtig en alleen in Nice was het even zoeken. De eerste dag klimmen blijft voor hem altijd lastig, maar verder veel kopwerk verricht en na de eerste dag rustig maar goed door de bergen gekomen.

4 De malloten Het vertrek op vrijdag 13 juni. Eind vorig jaar zijn de voorbereidingen gestart met het regelen van de hotels en vervolgens het maken van de routes. Om alle deelnemers in te lichten over Parijs-Nice en om goede afspraken te maken, hebben wij in mei een gezellige zondagmiddag gehad, waarbij ook de vrouwen aanwezig waren. Gelukkig was het een mooi voorjaar waardoor er vele fietskilometers getraind konden worden. Desondanks toch wel een tikje nerveus toen 13 juni aan het naderen was. Eigenlijk begon Parijs-Nice donderdag 12 juni al. Toen werd namelijk de camper geladen met de fietsen en bagage, waren de boodschappen gedaan en afspraken gemaakt voor de volgende dag. Omdat Rob en zijn drie reisgenoten, Hennie, Trudo en Tom, in de auto reden en Jaap (2x) en Tijs in de camper werd besloten om niet bij elkaar te blijven maar om twee stops te plannen waarbij we elkaar weer zouden ontmoeten: in Breda voor de koffie en na het begin van de tolweg, even voorbij Lille, voor de lunch. Het stoppen voor de koffie is gelukt, maar elkaar ontmoeten voor de lunch viel in het water. In de camper was een tomtom en drie eigenwijze meerijders. Gevolg: niet rijden over Gent en Lille, maar via Brussel. Gevolg: de afgesproken lunchplaats in Noord Frankrijk is nooit bereikt door de camper. Bovendien kwamen ze in Parijs terecht, waardoor de camper maar liefst drie uur later in Melun was dan de auto. Desondanks mocht het de pret niet drukken, want in die tijd zijn de kamers geregeld in het hotel en zijn er afspraken gemaakt met het restaurant. Het eten was daar prima en genoeg en terug in het hotel is naar Spanje Nederland gekeken. Met dank aan de uitslag kon Parijs- Nice niet beter beginnen.

5 Zaterdag 14 juni: Melun Montbard (183 km). Er was afgesproken om iedere dag om acht uur te vertrekken en dat was met name voor de eerste dagen van belang, gelet op de grote afstanden. Na twee uur fietsen was de koffiestop gepland in Pont sur Yonne, waar we hartelijk werden ontvangen in het plaatselijke cafeetje en veel aangesproken werden op onze fantastische prestatie: winnen van Spanje. Tijdens deze stop werden ook brood, beleg en toetjes gekocht en dat deden we ook tijdens de koffiestop van alle dagen. Tot even voorbij Sens (73 km) was het wel wat druk op de weg, maar daarna liep de route via rustige D-weggetjes, zeer prettig om te rijden. Na zo n 110 km was bij St Florentin de lunch op een groot parkeerplaats geregeld en werd gewisseld van chauffeur. Om even voor vijf uur waren we in Montbard, alwaar we eerst de fietsen moesten stallen en daarna konden toosten op een geslaagde eerste dag, waarin toch evengoed 1100 hoogtemeters moesten worden overwonnen. Het gemiddelde was prima: 27,5 km per uur. Zondag 15 juni: Montbard Jayat (180 km). De tweede dag waren er verschillende landschappen te bewonderen en te bedwingen. De eerste 40 km langs de Brenne waren vlak en vervolgens bij het stuwmeer van Grosbois en Montagne begonnen de heuvels van de Morvan, wat ongeveer 65 kilometer lang duurde. De Morvan is goed te vergelijken met de Ardennen, maar dan droger. Na de Morvan daalden we naar Chalon sur Saonne, waar we onze enige pechgeval kregen, een lekke band bij Jaap Jonk. Het restant naar Jayat was nagenoeg vlak. In Jayat was een chambre d hote geregeld voor de nacht. Een prachtig verblijf met mooie kamers. Maar, voor we naar de kamers gingen, op het terras weer het vocht aanvullen. Voor het avondeten moesten we drie kilometer verder zijn en hebben we een Italiaans restaurant aangedaan.

6 Maandag 16 juni: Jayat Pont-en-Royans (175 km). De eigenares van de chambre d hote had een prima ontbijt voor ons geregeld en na het afrekenen vertrokken we weer om acht uur. De eerste 85 km van deze etappe waren vlak en we kregen daar heel veel meertjes bij te zien. Na de lunch en de chauffeurswissel werd het zwaar. Een helling bij Badinieres van 10 % over drie kilometer ga je echt wel voelen. Het zwaartepunt zat echter op het einde. De laatste 40 kilometer de beklimming bij La Cote St Andre en naar St Marcellin (700 meter hoog), alvorens af te dalen naar een prachtig plaatsje, Pont en Royans. Dit ligt aan een riviertje, de Bourne, en je kunt zien dat het riviertje diepe kloven heeft gemaakt. Het hotel was best wel authentiek (oud dus) maar schoon en prima gegeten en gedronken. Na het avondeten langs de rivier gelopen en genoten van het plaatje. Dinsdag 17 juni: Pont-en-Royans Vaison la Romaine (160 km). Wederom om acht uur vertrokken voor de eerste echte Alpen cols, te weten de Col de Rousset (1300 meter) en de Col de Premol (1000 meter). Het was ook de vierde dag en dus de laatste dag voor de rustdag (voor iedereen welkom). Direct vanuit Pont en Royans begon het eerste deel van de klim, dat op zo n 750 meter hoogte eindigde bij een tunnel. Daarna is het zo n tien kilometer vlak om bij Chapelle en Vercors koffie te gaan drinken, de camper te voorzien van diesel en de boodschapjes te doen. Daarna kwam het tweede deel naar de top van de Rousset. Uiteraard Hennie als eerste boven, gevolgd door Tom. Vervolgens de geweldige afdaling van zo n 32 kilometer naar Die, zie plaatje.

7 Tussen de Rousset en de Col de Premol was de lunch geregeld en werd er van chauffeur gewisseld. Iedereen volbracht deze klim op zijn manier. Op de top werd gewacht en toen de lange afdaling naar Remuzat. Vlakbij dit dorpje begon het vreselijk te onweren en te hagelen. Vlug een bushokje in en de camper ervoor gezet, zodat we beschut stonden. Daar hebben we zo n drie kwartier moeten wachten alvorens wij besloten om verder te gaan. Het onweren was gestopt, maar het regende nog wel wat. Bovendien waren de wegen wit Ik heb zeker een kwartier lang bibberend op de fiets gezeten, waarbij ik nauwelijks controle had over mijn armspieren. Best wel lastig met fietsen. Nadat de regen was gestopt werd het gelukkig wel vlug warm en konden we de reis naar Vaison afmaken. Het hotel lag op een of twee opgestapelde Redoutjes en had een prachtig uitzicht over Vaison en de Mont Ventoux. Daar de kamers weer geregeld en konden we proosten op de volgende dag, de rustdag. Woensdag 18 juni: de rustdag. We hadden afgesproken om niets af te spreken. Ik wilde naar Vaison, door de oude stad naar het centrum en daar koffie gaan drinken. Op Hennie na, die nam een echte rust -dag, ging iedereen mee naar Vaison. Maar voor die tijd werden de fietsen onderhanden genomen: schoongemaakt en gesmeerd. Bij terugkomst in het hotel vond als lunch bijvoeding plaats: biefstukken van Jaap en Jaap. Bijvoeding, inderdaad, want s avonds hebben we gewoon warm gegeten. Wel een kleine teleurstelling, want de Fransen zonden Nederland- Australië niet uit. Dus, werden we op de hoogte gehouden vanuit het thuisfront met smsjes tijdens het eten. Na het eten, net zoals de andere dagen, was het op tijd naar bed. Voor die tijd heb ik nog wel gevraagd of iemand pijntjes had, want ik zou mijzelf graag opofferen om mijn chauffeur plaats van de volgende dag (Mont Ventoux) af te staan. Zucht, niemand had pijntjes of wilde dat niet vertellen.. Donderdag 19 juni: Vaison la Romaine Sault (95 km).

8 Voor mij persoonlijk geen prettige aangelegenheid om anderen de Ventoux op te zien gaan en zelf achter het stuur te moeten plaatsnemen. Maar goed, ik ben deze puist al acht keer op gereden en heb aangeboden om dit traject als chauffeur voor mijn rekening te nemen. Ik had twee tussenstops geregeld en bij de eerste stop hoorde ik je komt die Volendammers ook overal tegen. Het was een Volendammer, de broer van Jaap Jonk en zijn vrouw, die in de buurt op vakantie waren. Jaap was ook de enige die tijd nam om even te stoppen. Hetzelfde geldt ook voor de tweede stop, bij Mont Serein, op 6 km van de top. Allemaal namen ze geen tijd om te stoppen en de reden zie hieronder. Hennie was in 1 uur en 40 minuten op de top, vijf minuten later gevolgd door Tom. Tijs deed er twee uur over, en daarna kwamen de Dakhaas en Trudo. Jaap Jonk was de laatste, maar die moest natuurlijk heel veel meesjouwen. Twee en een half uur, een prima prestatie voor rijder en fiets. Ton Jonk en zijn vrouw waren trots en bleven maar vertellen hoe zwaar het moest zijn. Na de afdaling was de koffiestop in Bedoin, boodschapjes gedaan en gewisseld van chauffeur. Het was ondertussen heel erg warm geworden. Het tweede deel van de dag ging door de Gorge de la Nesque, prachtig om te fietsen, bijna 25 kilometer lang met een constante stijgingspercentage van 2 a 3 procent. Daar ook de lunch gedaan en er werden veel foto s genomen.

9 In Sault eerst op het bekende plein, met uitzicht op de Ventoux, de biertjes geproefd en we kwamen tot de conclusie dat daar niets mis mee was. Het hotel waar wij overnachtten was ten opzichte van vorige jaren erg opgeknapt. Misschien wel een beetje te goed, zelf met een brandalarm. Trudo had langdurig gedoucht en al deze warmte werd vastgehouden in de douchecel. Even buiten de douchecel, aan het plafond, hing het brandalarm. Toen Trudo de deur van de douchecel open deed, steeg de warmte naar het plafond en ja hoor.hotel op stelten. Vrijdag 20 juni: Sault Aiguines (129 km). Zoals al was aangekondigd zou deze etappe door de lavendelvelden gaan. Keurig op tijd weer vertrokken voor de makkelijkste dag van de zeven fietsdagen. Eerst nog naar 900 meter klimmen, maar vanaf Banon via Forcalquier tot aan Valensole alleen maar naar beneden. Onderweg veel klaprozen en brem. Vanaf Valensole reden we over de zogenaamde lavendel-route en het was ook een prachtig gezicht, de bloeiende lavendel op de hoogvlakte. En dan ook nog de tijd nemen om daar te lunchen. Na de lavendelvelden daalden we af naar het meer van Ste Croix, het stuwmeer waar de Verdon in uit komt. Prachtig blauw meer met strandjes en de ingang van de Gorge du Verdon in zicht. Natuurlijk weer de foto s, alvorens we de klim naar Aiguines op 823 meter hoogte, konden inzetten. Het hotel heeft een prachtig uitzicht en we hebben daar een prima uurtje op het terras gezeten. Na het douchen nog even door het stadje gelopen en na het avondeten daar in een cafeetje een WK-wedstrijd gekeken, althans een halve wedstrijd. Zaterdag 21 juni: Aiguines Nice (140 km). Wat is dat toch moeilijk wakker worden, ontbijten en dat direct aan de bak moeten om de Gorge du Verdon in te komen. M.a.w. klimmen vanaf het hotel (823 meter hoog) naar het hoogste punt (Vaumalle, meter). Maar wat word je geweldig beloond voor die inspanningen!

10 Gorge du Verdon Prachtige uitzichten, van een grote hoogte in de gorge en naar het meer. Door het vele kijken, foto s nemen en het pittige parkoers hadden we pas na 2,5 uur de koffiepauze in Comps sur Artuby, 38 km van Aiguines Op deze laatste dag ook nog wat klimwerk: Col de Clavel (1100 meter), Col de Valferriere en Pas de la Faye. De laatste twee klimmetjes zijn onderdeel van de route Napoleon, voordat je in Grasse aankomt. Wat dan volgt is het laatste deel van Parijs-Nice: de aankomst in Villeneuve Plage om vandaar uit langs de boulevard (op een frans fietspad, dus gevaarlijk) te finishen op de beroemde Boulevard des Anglais.

11 In die Kalverstraat van Nice hebben we heerlijk na zitten genieten (eten, drinken mensen kijken, napraten) van een prachtige belevenis. Nog een stuk voetbal gekeken en daarna weer naar het hotel.

12 Zondag 22 en maandag 23 juni. s Morgens kwamen we tot de ontdekking dat een ruitje van de camper was ingeslagen. Men is ook in de camper geweest maar niets gestolen. Misschien maar goed dat we de fietsen op de kamer hadden gestald. Om kwart voor acht werden Hennie, Tom, Tijs en Trudo opgehaald met een taxi. Zij stonden om half twaalf op Schiphol. Jaap, Jaap en Rob vertrokken om acht uur voor de lange reis naar Melun. Jaap J heeft het meest gereden en werd tussentijds afgelost door Rob. Nog voor zes uur waren we in Melun, de reis was lang maar ging voorspoedig. Maandag met de auto en de camper gezamenlijk op naar Charles de Gaulle-vliegveld en toen ieder voor zich naar Volendam. Meningen van de malloten (ongecensureerd). Hennie Molenaar. Ik sprak met Rob op het jaarfeest 2013 over de eerdere editie van Parijs-Nice en met de gemaakte foto s van deze edities te zien op de laptop van Jaap Jonk was ik meteen om. Ik vroeg aan Rob, mocht hij ooit nog een keer Parijs-Nice organiseren, dat ik dan graag mee zou gaan. In november kreeg ik een mailtje, Rob had toestemming van Emmy om de tocht nog een keer te rijden. Ik heb meteen gereageerd op de mail dat ik graag mee zou gaan. Twee weken in spanning gezeten toen kwam het antwoord: ik mocht mee. Het aftellen was begonnen, nog een half jaar en we gaan. Ik heb deze tijd gebruikt om keihard te trainen. Toen was het zover: vrijdag 13 juni zijn we naar Parijs vertrokken en op zaterdag 14 juni zijn we begonnen om in 7 etappes naar Nice te fietsen. Ik zal het kort houden. Elke dag was weer een belevenis, schitterende routes dwars door Frankrijk, met als hoogtepunt (letterlijk) de beklimming van de Mont Vertoux op 19 juni en de rit door de Gorge du Verdon, dat was een rit door een ansichtkaart, een belevenis die ik nooit meer zal vergeten. Op zaterdag 21 juni kwamen we aan in Nice. Tot slot wil ik de hele ploeg, Rob van der Plas, Jaap Dakhaas, Jaap Jonk, Tijs de Waart, Trudo Koning en Tom Lagerburg bedanken voor de goede samenwerking en gezelligheid tijdens ons fietsavontuur. Jaap Jonk. Voor de derde keer Parijs-Nice. De herfst is onstuimig, de winter onvoorspelbaar, de lente ontspruit, de zomer uitbundig omarmt, zwoel, grandioos mooi, is zacht, overweldigend en mild. Parijs-Nice heeft dit allemaal in één. Ik dank alle deelnemers voor de goede verstandhouding, saamhorigheid en samenspraak, want dat maakt een onderneming als deze geslaagd. Trudo Koning. Parijs-Nice 2009 was al de mooiste tocht ooit gemaakt en Rob ging er nog een keer voor. Natuurlijk wou ik mee en ik wist dat de eerste drie dagen zo goed als vlak maar toch zijn tol konden eisen, drie keer 180 km dat is in Nederland al zwaar, dus de vierde dag kapot op de Col de Rousset. Moest weer de bus in, nou ja, ik mocht toch s`middags in de camper. Ik moest in de middag rijden in de camper en eigenlijk wou iedereen we: regen hagel en onweer,je zal er in fietsen moeten.

13 Woensdag rustdag die had iedereen nodig en voetbal kijken: aus-ned en dan wordt die wedstrijd niet uitgezonden in Frankrijk??? Dan de Mont Ventoux ik heb genoten van het uitzicht dat kan als je rustig aan doet 2u 10 min en in ongeveer 30 min beneden. Dankzij mijn bryton zie je de bochten aankomen, max 74 km Daarna als toetje de Gorge de la Nesque, wat een natuur schitterend. Vrijdag lavendel velden en een afdaling naar het mooie blauwe meer en dan naar het hotel halverwege de berg en weer 30 graden. Zaterdag weer in de camper door de Gorge du Verdon. In Nice bijna net als vijf jaar terug even de weg kwijt maar allemaal heel in het hotel je rijd toch maar effe 1100 km met z`n zevenen. Rob, er zijn geen woorden voor. Bedankt. Tijs de Waart. Toen bekend gemaakt werd dat er een Parijs Nice georganiseerd ging worden heb ik in goed overleg met m n vrouw besloten me aan te melden. Gelukkig was ik op tijd want er waren nog wel een aantal liefhebbers. In de winter zijn we lekker naar Algarve in zuid Portugal gegaan en daar heb ik bij een lekker temperatuurtje redelijk wat kilometers kunnen maken. Vanaf begin april hebben we nogal mazzel gehad met het weer zodat we veel tochten hebben kunnen maken dus kilometers in de benen. Dertien juni was het zover, dus op naar Melun om daar de volgende dag te starten. Deze rit gaat van Melun naar Montbard over 185 Km en is redelijk vlak. In Frankrijk is niets vlak dus ook in deze rit zaten 1090 hoogtemeters, lekker om alvast te wennen. Montbard is een klein stadje met zoals wel meer in Frankrijk weinig mensen op straat. Het eten in het hotel was prima, we zijn moe en gingen dus op tijd naar bed. Fietsdag twee ging van Montbard naar Jayat. Het was mijn beurt om de middag te rijden en dat was ook wel leuk. Vlak voor Jayat reden we door een klein dorpje met een standbeeld van een grote kip aan de kant van de weg. In m n beste Frans en met gebaren heb ik staan te praten met een bejaarde Fransman die me allerlei dingen over die kip probeerde te vertellen. Tot 90 km is de rit klimmerig tot maximaal 560mtr en in totaal zo n 1620 hoogtemeters. Dag 3 bracht ons van Jayat naar Pont en Royans 180 km met 1545 hoogtemeters. Pont en Royans is een prachtig plaatsje wat we zeker nog een keer gaan bezoeken. Dag 4 ging van Pont en Royans naar Vaison la Romaine. Deze rit is zwaar over de Col de Rousset, deze is circa 1300 mtr hoog. en heeft een fantastische afdaling met heel veel haarspeld bochten. Na ongeveer 100 km over de Col de Premol (1000mtr) en dan dalen over ca 60 km naar Vaison. Jammer dat we in dit deel een onweersbui kregen te verwerken met hagel. De temperatuur daalde behoorlijk en ik moet zeggen dat ik me niet kan herinneren dat ik het eerder zo koud heb gehad. Gelukkig werd het na een km of 5 weer droog en werden we weer wat warmer dus snel door naar Vaison waar het hotel tegen de berg was gelegen. Op de rustdag hebben we een rondje gemaakt door de oude stad en via een stop op een terras naar het Theatre Romain waar nog steeds optredens gedaan worden. Terug bij het hotel hebben Jaap D en Jaap J heerlijke biefstukken gebakken welke we met een lekker biertje erbij genuttigd hebben. Donderdag is het dan zover dat we de kale berg, de Mont Ventoux, moesten bedwingen. Eerst rustig aan naar Malaucene en dan los op de berg. We waren van plan om een aantal stops te maken in de klim maar als je lekker gaat dan moet je niet stoppen en gewoon doortrappen naar de top. Als je dan na ruim 2 uur boven bent dan geeft dat toch een kick. In de afdaling even stoppen bij Tommy en bij Chalet Reynard en dan snel door naar Bedoin. Op de weg allemaal bekende namen uit de Tour de France. Vanuit Bedoin naar Mormoiron en dan via Villes sur Auzon naar de Gorge de La Nesque, een weg lang een ravijn met een schitterend uitzicht zowel naar beneden als opzij. Het hoogste punt hier is zo n 700 mtr en daarna door naar Sault. Het aantal hoogte meters deze dag is ca 2370 mtr. Vrijdag reden we van Sault naar Aiguines in du Verdon. Via prachtige gebieden met lavendel velden, bos en bergen komen we bij het meer van Verdon. Hier wordt door heel veel mensen heel veel genoten van het prachtige blauwe water, het zwemmen in het meer, de strandjes en

14 de fantastische uitzichten, helemaal top. Vanaf het meer moeten we nog een klim maken van ca 7 km naar het hotel en dan bij een zeer aangename temperatuur een heerlijk biertje op het terras. Zaterdag meteen een klim van ca 7 km naar 1200 mtr en dan een afdaling langs de rand van de Gorge du Verdon wat qua uitzichten wel een van de mooiste is wat ik ooit gezien heb in de bergen. Dan richting de kust naar de boulevard in Nice. Het fietsen langs de boulevard is redelijk link met badgasten die geen rekening met je houden maar het is gelukkig allemaal goed gegaan. We sluiten de dag af met een heerlijk dinertje en een biertje in een voetbal café waar een wk wedstrijd te zien was. Als ik terug kijk naar deze week dan kan ik zeggen dat het een geweldige belevenis is geweest. De diversiteit aan verschillende landstreken is over deze afstand enorm. Het heeft mijn verwachting overtroffen, mede ook door de andere deelnemers Trudo Koning, Jaap Jonk, Jaap Visser, Hennie Molenaar, Tom Lagerburg en Rob van der Plas. De organisatie door Rob verdient een tien, waarvoor dank. Jaap Visser (Dakhaas) Ik kan me de dag nog goed herinneren dat Rob aan mij vroeg of ik zin had om Parijs Nice te fietsen, Ik heb gelijk ja gezegd, want Rob had te kennen gegeven dat we om de beurt te gaan rijden met de camper en dat vond ik een heel goed idee. Hoe mooi is het niet om met iemand op stap te gaan die alles in de puntjes regelt. Ikzelf heb Parijs-Nice tweemaal als volger gedaan en dat was ook best leuk om te doen, ik had zelfs niet verwacht dat het ook leuk kon zijn. Zodoende wist ik waar ik aan begon met fietsen. Het is op de fiets natuurlijk veel leuker dan in de auto, je beleeft het op de fiets veel intenser. Zo dacht ik zelf: kan aardig een bergje op fietsen, maar Henny en Tom daar was geen raad voor en niet te vergeten Tijs, die kan er ook nog wat van. Ik heb genoten van de hele mooie tocht die Rob heeft uitgezet en elke avond gaf hij een briefing wat we de volgende dag konden verwachten. Het enige waar ik altijd op stuit is dat ik niet met de groep uit kan eten en dat vind ik zeer jammer, maar daar is al genoeg over gesproken. Groet van Jaap vanuit het mooie Luxemburg en op weg naar het mooie Franse land. Tom Lagerburg. Nog nooit over echte bergen gefietst en dat wel heel graag willen. Nog nooit 11 dagen van huis en zonder Annie en dat niet graag willen. Beslis dan maar eens of je wel of niet mee gaat naar Frankrijk met je fietsmaten. Uiteindelijk heeft Annie de knoop doorgehakt met de opmerking als je over echte bergen wilt fietsen dan niet met vreemden, dan het liefst met je eigen fietsmaten, met jullie (Rob, Thijs, Jaap en Jaap, Trudo en Henny) dus! En zo is het gekomen, op naar Frankrijk, op naar de Mont Ventoux en op naar Nice. O ja! Vijf dagen voor vertrek een gescheurd frame, alles leek in duigen te vallen! Maar gelukkig, dank zij de inzet van Jeroen Koning en de snelle service van Giant (garantie en nieuw frame) had ik een uur voor het inladen van de bus een nieuwe fiets. Alleen had ik er nog geen meter op gereden en dat is best spannende aan het begin van Parijs- Nice. Gelukkig is alles met de fiets goed gegaan, alles bleef heel en goed functioneren. Zowel berg op als berg af gaf de fiets geen krimp en ook op die paar vlakke kilometers gedroeg de nieuwe zich voorbeeldig.

15 En dan Parijs-Nice in zeven etappes en een rustdag. Wat een belevenis, wat een afwisseling en wat was het anders dan ik me vooraf had ingebeeld. Vlak is helemaal niet vlak of Limburg moet vlak zijn zonder dat ik dat weet. Ook de bergen leken hoger en de afdalingen langer dat ik met had voorgesteld. De afgronden waren veel dieper dan Rob me had verteld, alleen kon ik het niet nameten! Het klimmen ging goed en het afdalen eigenlijk ook wel, hoewel ik dat gevoel tijdens enkele afdalingen beslist niet had. Maar één dingen is zeker het was mooi en indrukwekkend! De eerste paar dagen vielen voor mij mee. De eerst en derde dag een halve etappe in de camper maakten het fietsen een stuk makkelijker juist in die lange etappes. (Vooraf zag ik erg op tegen het rijden met de camper maar dat is heel erg mee gevallen! Twee maal een halve etappe in de camper, dus toch alle dagen fietsen, een geweldige regeling!) Maar dan de tweede helft van de reis als vermoeidheid, heimwee en hoogte-(of eigenlijk diepte-)vrees een rol gaan spelen. Toen werd het af en toe moeilijk, dan vergeet je af en toe te genieten van al het moois dat je tegen komt. En mooi en indrukwekkend was het. De beklimmingen gingen goed en wat een geweldig mooie afdaling van de Col de Rousset. De rustdag was echt nodig maar voor mij een dag die niet in het teken stond van Parijs-Nice en fietsen en dus, helemaal fout, je overgeven aan vermoeidheid en verlangen naar huis. Na de rustdag ging het weer beter. De beklimming van de Mont Ventoux, de prachtige afdaling en de rit door de Gorge de la Nesque kosten zoveel inspanning en het uitzicht was zo indrukwekkend dat ik geen tijd had om. En dan de dag door de lavendel velden. Niet alleen heel mooi om te zien maar nog veel mooier om op je trouwdag (45 jr. getrouwd) midden in de lavendel op de foto te gaan. En als je dan naar thuis belt om dat te vertellen en je hoort dat er ook thuis bloemen staan van de Parijs-Nice gangers dan geeft dat met een traantje en een glimlach een heel goed gevoel! Mannen, BEDANKT!!!!!! En dan de Gorges du Verdon. Wat moet ik daar van zeggen of schrijven. Daar gaat ie toch maar. Geweldig mooi, indrukwekkend en heel blij dat ik het heb meegemaakt, maar nooit meer op de fiets! Zo hoog en zo diep, ik had het, met name bij het afdalen, af en toe niet meer. Ook de laatste etappe was heel mooi en je nadert de finish. Goed te doen als je een dag later met een noodgang, met het vliegtuig, weer naar huis kan. En dan nog iets wat het voor mij een beetje moeilijk maakte. Een week lang in één bed met Jaap Jonk (gelukkig alleen s nachts). Achteraf is het meegevallen, het was goed te doen! Slechts één keer heb ik zijn hand, zij het heel kort, gevoeld. Hij dacht dat ik aan de andere kant lag en hij was op zoek naar zijn klokje op het nachtkasje (zei hij). Ondanks enkele negatieve ervaringen was Parijs-Nice 2014 voor mij een geweldig! Een rit die ik voor geen goud had willen missen. Absoluut geen spijt dat ik ben meegegaan. Maar als ik ooit nog eens over bergen ga fietsen dan niet meer zo lang van huis.

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

DAG 1 : VALENCE VAISON-LA-ROMAINE

DAG 1 : VALENCE VAISON-LA-ROMAINE VALENCE NICE 2017 DAG 1 : VALENCE VAISON-LA-ROMAINE Dag 1 : Met de TGV vanuit Brussel of Lille naar Valence (beneden Lyon). Aankomst daar voorzien om 11 uur ongeveer -> Die dag is er nog 113 km te rijden

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Beste volgers, Lustrum editie. Laatste week voor vertrek. Help ons de berg op

Beste volgers, Lustrum editie. Laatste week voor vertrek. Help ons de berg op Nieuwsbrief nummer 4, 8 september 2016. Beste volgers, Voor u ligt onze 4 e nieuwsbrief van ons avontuur. Nog 8 dagen te gaan en dan gaan Dennis en Moniek van Berkel het avontuur aan om de Mont Ventoux

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer.

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer. Afstand: Hoogtemeters: 174 km 5000 m Col Alph d'huez Col de la Crox de Fer Col du Telegraphe Col du Galibier La Marmotte 2004 La Marmotte 2004, ook dit jaar weer deelname van een aantal Molenrijders. In

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Wielervrienden in het Zwarte woud.

Wielervrienden in het Zwarte woud. Wielervrienden in het Zwarte woud. Op zondag 4 augustus vertrokken 5 wielervrienden, Ber Fraats, Lambert Jeukens, Andre Janssen, William van der Coelen, Ed op den Camp en Jo Fraats als gastrijder, naar

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS

ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS ETAPPE 12, VAN DOLE NAAR TOURNUS Groep 16, bestaande uit 12 personen, met groepshoofd Bruin Zwarthoed, vertrok op 28 april vanaf Bowling de Zedde om 06:00 uur naar Frankrijk om daar etappe 12 te lopen.

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009. Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000.

Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009. Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000. Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009 Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000. Roy, Yvonne, Nicole, Rob, Hanneke, Lilian, Jaap, Arie, Lissy, Irma, Rens, Ingrid, Gert, Gerrit en Sjaan

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten Reizen voor Sport Fans Overwin de Franse Prijs vanaf : 1.985 vanaf 2-persoonskamer Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Vertrekdatum 09/07/2016 1.985 vanaf en 2-persoonskamer

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Mijn verhaal MIJN ULTIEME UITDAGING. Medische achtergrond. Even voorstellen. Ups and downs. Nefroloog: bewegen! Maar hoe als je zo moe bent?

Mijn verhaal MIJN ULTIEME UITDAGING. Medische achtergrond. Even voorstellen. Ups and downs. Nefroloog: bewegen! Maar hoe als je zo moe bent? Mijn verhaal MIJN ULTIEME UITDAGING Ida Govaart Januari 2015 Mijn achtergrond Waarom deze fietsvakantie De reis.. Ook voor u? (vragen graag aan het eind van mijn verhaal) Even voorstellen. Mijn naam is

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

De HandbikeBattle 2014

De HandbikeBattle 2014 De HandbikeBattle 2014 Raisa, mijn fysiotherapeute van revalidatiecentrum De Vogellanden, vroeg mij half Januari of ik mee wou doen aan een hanbikebattle in Oostenrijk. Ze was zelf heel enthousiast. Ze

Nadere informatie

Van de redactie. Damestocht. Noordwijkerhout. Nicolien Cools

Van de redactie. Damestocht. Noordwijkerhout. Nicolien Cools Van de redactie Een aantal leden van onze vereniging rijdt met veel plezier georganiseerde en zelf georganiseerde tochten, buiten onze eigen zondagsritten. In deze nieuwsbrief van beide een voorbeeld en

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018.

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Dag 1 Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Vandaag moest het gaan gebeuren, mijn eerste meerdaagse waar iedereen die ik vanaf mijn toetreding tot de Taxriders (rond april

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer.

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Op woensdagmorgen 4 mei 2016, klokslag 06.00 uur, vertrokken Karel Haanen, Gunter Voermans en ondergetekende, Jos Bos, vanuit een tamelijk

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers,

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Nieuwsbrief nummer 5, 26 mei 2015. Beste volgers, Toen ik aan het avontuur begon, leek het allemaal heel ver weg maar wat gaat de tijd toch hard.. Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor mijn vertrek.

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Gran Fondo Rosa Oosterbeek

Gran Fondo Rosa Oosterbeek Gran Fondo Rosa Oosterbeek 170423 Deels met Anja en Anna Ch. Ingeschreven in september 2016, betaald bij hernieuwde inschrijving in januari 2017. Verwarring alom, voor beiden een dubbel shirt, gelukkig

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Dag 1 Datum: 1 juni 2012 Afstand: 139km

Dag 1 Datum: 1 juni 2012 Afstand: 139km De datum van 31 mei stond reeds enige tijd met een ster aangegeven in mijn agenda. Voor de 26 ste keer wordt de meerdaagse georganiseerd en dit jaar gaan we naar West- Vlaanderen in België. Met een grote

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets. Trainingen

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets. Trainingen Nieuwsbrief nummer 4, 3 mei 2015. Beste volgers, Wat gaat de tijd toch hard, voor u ligt alweer de 4 e nieuwsbrief. Dit betekent dat we weer een maand verder zijn Nog maar 4,5 week en dan is het al zover

Nadere informatie

Jean Nelissen Classic

Jean Nelissen Classic Jean Nelissen Classic - 170617 met Anja Na 2015 weer ingeschreven voor de Jean Nelissen Classic. Om mezelf te bewijzen? Wel om eens te kijken waar ik sta, wat ik aankan na een jaar van herstel van het

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

Teamstage - Almunecar-La Herradura

Teamstage - Almunecar-La Herradura 28/02/2018 Teamstage - Spanje Jaargang 5 nr. 2 Teamstage - Almunecar-La Herradura Vrijdag 9 februari : begin Krokusverlof. 16.00u : vertrek Jos en ikzelf met overvol geladen bestelwagen richting Spanje.

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km

DAG 1, vrijdag 1 juni 2012 Epe (Ned) Roermond (Ned) 187 km ETAPPE OVERZICHT EPE ALPE d HUEZ vrijdag 1 juni 2012 dinsdag 5 juni 2012 * Deelnemers: Brunekreeft, Dalstra, Dieker, ten Have, de Hey, Kaagman, Keurhorst, Leewol, Pleiter, Roncken, Sonneveld, de Vries,

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Lang naar uitgekeken en zaterdagavond 8 juni was het dan zover. Vooraf betiteld als een erg gezellige en drukke loop. s Middags met de trein naar Zwolle,

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Berenloop Terschelling.

Berenloop Terschelling. Nieuw Berenloop Terschelling. Een aantal lopers van onze loopgroep hebben begin november de oversteek gewaagd naar Terschelling. Een hele onderneming want je zit toch zo'n 2 uur op de boot. Gelukkig was

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie