De radiozender kiezen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De radiozender kiezen"

Transcriptie

1 Details over AM/FM-afspelen De radiozender kiezen Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk op AM of FM op de unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO -indicator op het display gaat branden. 3. Druk op TUNING. Het automatisch zoeken naar een radiozender begint. Zoeken stopt wanneer er een is gevonden. Wanneer afgestemd op een radiozender gaan de TUNED -lampjes op het display branden. Wanneer afgestemd op een FM-radiozender zal de FM STEREO -indicator branden. Er wordt geen geluid uitgevoerd terwijl de TUNED -indicator uit is. Wanneer het signaal van een FM-radiozender zwak is: Afhankelijk van de structuur van het gebouw en de omringende omgeving, is de signaalsterkte verschillend en kan het onmogelijk zijn een goede ontvangst te hebben. Stem in dat geval handmatig af op de radiozender van uw keuze door te verwijzen naar het volgende deel. Handmatig op zenders afstemmen

2 1. Druk op AM of FM op de unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO -indicator op het display uitgaat. 3. Druk en houd TUNING ingedrukt om het gewenste radiostation te seleceteren. De frequentie verandert met 1 stap iedere keer wanneer u op de knop drukt. De frequentie verandert voortdurend als de knop ingedrukt wordt gehouden en stopt bij loslaten. Stem af door op het display te kijken. Om de indicator terug te zetten op AUTO : Druk nogmaals op TUNING MODE op de hoofdunit. De unit stemt automatisch af op een FM-zender. Laat de indicator normaal in AUTO. Afstemmen op zenders door middel van frequentie Hiermee kunt u rechtstreeks de frequentie invoeren van de radiozender waarnaar u wilt luisteren. 1. Druk op AM of FM op de afstandsbediening om AM of FM te selecteren. 2. Druk op D.TUN.

3 3. Voer met behulp van de cijfertoetsen de frequentie van de radiozender binnen 8 seconden in. Bijvoorbeeld, om af te stemmen op 87.5 (FM), druk op 8, 7, 5 of 8, 7, 5, 0. Als u het verkeerde nummer hebt ingevoerd, kunt u na 8 seconden opnieuw proberen.

4 Details over AM/FM-afspelen Radiozender registreren Hiermee kunt u tot maximaal 40 van uw favoriete AM/FM-radiozenders registreren. Door van te voren radiozenders te registreren kunt u direct op de radiozender van uw keuze afstemmen. Registratie 1. Stem af op de AM/FM-radiozender die u wilt registreren. 2. Druk op MEMORY op de unit zodat het voorkeuzenummer knippert op het display. 3. Druk herhaaldelijk op PRESET om een nummer tussen 1 en 40 te selecteren terwijl het voorkeuzenummer knippert (ongeveer 8 seconden). 4. Druk nogmaals op MEMORY om te registreren. Het voorkeuzenummer stopt met knipperen. Herhaal deze procedure voor al uw favoriete AM/FM-radiozenders. Een voorkeuzezender selecteren 1. Druk op CH +/- op de afstandsbediening om een voorkeuzenummer te selecteren. U kunt ook selecteren door op PRESET op de unit te drukken. Het is ook mogelijk te selecteren door het voorkeuzenummer direct in te voeren met de cijfertoetsen op de afstandsbediening.

5 Een voorkeuzezender wissen 1. Druk op CH +/- op de afstandsbediening om het te verwijderen voorkeuzenummer te selecteren. 2. Terwijl u MEMORY ingedrukt houdt, drukt u op TUNING MODE op de unit om het voorkeuzenummer te wissen. Het nummer op het display gaat uit.

6 Details over AM/FM-afspelen RDS gebruiken RDS staat voor Radio Data Systeem en is een methode om data in FMradiosignalen uit te zenden. RDS werkt alleen in gebieden waar RDS-uitzendingen beschikbaar zijn. In sommige gevallen is de tekstinformatie die op het display wordt getoond niet identiek aan de inhoud die door de RDS-zender wordt uitgezonden. Bovendien kunnen onverwachte tekens worden weergegeven wanneer de unit niet-ondersteunde tekens ontvangt. Dit is echter geen defect. Als het signaal van een RDS-zender zwak is, wordt data mogelijk met tussenpozen of helemaal niet weergegeven. PS (Programmaservice): Afstemmen op een radiozender dat Programmaservice-informatie uitzendt, geeft de naam van de radiozender weer. Door op DISPLAY te drukken wordt de frequentie gedurende 3 seconden weergegeven. RT (Radiotekst): Afstemmen op een radiozender dat radiotekstinformatie uitzendt, geeft tekst weer op het display van de unit. PS (Programmatype): Hiermee kunt u RDS-zenders zoeken op programmatype. TP (Verkeersprogramma): Hiermee kunt u radiozenders zoeken die verkeersinformatie uitzenden. Weergeven van radiotekst (RT) 1. Druk eenmaal op RT/PTY/TP op de unit. RT (Radiotekst) wordt weergegeven door over het display van de unit te scrollen. No Text Data wordt weergegeven wanner de radiozender geen tekstinformatie uitzendt. Zoeken op type (PTY) 1. Druk tweemaal op RT/PTY/TP op de unit. Het huidige programmatype

7 verschijnt op het display. 2. Druk op PRESET om het programmatype waarnaar gezocht moet worden te selecteren. De volgende RDS-zendertypen worden weergegeven: None News ( nieuwsberichten ) Affairs ( huidige actualiteiten ) Info ( Informatie ) Sport Educate ( educatie ) Drama Culture Science ( wetenschap en technologie ) Varied Pop M ( popmuziek ) Rock M ( rockmuziek ) Easy M ( easy-listeningmuziek ) Light M ( lichte klassiekers ) Classics ( serieuze klassieke muziek ) Other M (andere muziek) Weather Finance Children ( kinderprogramma s ) Social ( sociale zaken ) Religion Phone In Travel Leisure Jazz ( jazz muziek ) Country ( countrymuziek ) Nation M ( nationale muziek ) Oldies ( gouwe ouwe ) Folk M ( Folkmuziek )

8 Document ( Documentaire ) 3. Druk op ENTER om te zoeken naar het geselecteerde type radiostation. Zoeken gaat verder totdat het geselecteerde type radiozender is gevonden. 4. Wanneer de gewenste radiozender is gevonden, zal de zendernaam op het display knipperen. Druk vervolgens nogmaals op ENTER. Not Found wordt weergegeven als niks is gevonden. Luisteren naar verkeersinformatie (TP) 1. Druk driemaal op RT/PTY/TP op de unit. De verkeersinformatie [TP] uitgezonden door de radiozender waarop u bent afgestemd, wordt weergegeven. TP wordt weergegeven zonder vierkante haakjes wanneer de radiozender geen verkeersinformatie uitzendt. 2. Druk op ENTER om een radiozender te zoeken die verkeersinformatie uitzendt. Zoeken gaat verder totdat een radiozender is gevonden die verkeersinformatie uitzendt. 3. Wanneer de gewenste radiozender is gevonden, zal de zendernaam op het display knipperen. Druk vervolgens nogmaals op ENTER. Not Found wordt weergegeven als niks is gevonden.

9 Muziekbestanden afspelen op een USBopslagapparaat Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Druk op USB op de afstandsbediening om USB te selecteren. 2. Plaats uw USB-opslagapparaat met de muziekbestanden in de USB-poort van de unit zodat de USB op het display gaat branden. De lijst met mappen en muziekbestanden op het USB-opslagapparaat wordt weergeven. Als de USB -indicator knippert, controleer dan of het USBopslagapparaat goed ingestoken is. Koppel het USB-opslagapparaat niet los terwijl Connecting... wordt weergegeven op het display. Dit kan dataverlies of een defect veroorzaken.

10 3. Druk op ENTER. Om een map te openen, gebruik de cursor om het te selecteren en druk daarna op ENTER. 4. Selecteer de map en bestand om af te spelen met gebruik van de pijltjestoetsen en druk vervolgens op ENTER of om het afspelen te starten.

11 Luisteren naar internetradio Overzicht van internetradio Internetradio, ook bekend als onlineradio, webcasting, streamradio enz., is een algemene term voor serviceproviderwebsites die een audioservice aanbieden, uitgezonden via internet. Er zijn veel websites die dergelijke diensten aanbieden overal ter wereld, van wereldwijde radiozenders tot persoonlijke websites. Deze unit is uitgerust met vooraf ingestelde radiozenders (*) zoals TuneIn zodat u van deze diensten kunt genieten door enkel de unit met het internet te verbinden. * Netwerkdiensten of inhoud wordt mogelijk niet beschikbaar als de serviceprovider de service beëindigt.

12 Luisteren naar internetradio TuneIn Met meer dan radiozenders en 2 miljoen on-demand programma s geregistreerd, is TuneIn een service waar u kunt genieten van muziek, sport en nieuws van over de hele wereld. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening. Het NET-beeldscherm wordt weergegeven en de NET -indicator gaat branden op het display. Dezelfde operatie kan uitgevoerd worden door Network Service te selecteren in het Home-menu.

13 2. Selecteer TuneIn met behulp van de pijltjestoetsen en druk vervolgens op ENTER. Het TuneIn-topmenuscherm wordt weergegeven. 3. Selecteer een radiozender of programma met behulp van de pijltjestoetsen en druk vervolgens op ENTER. Over het TuneIn-menu Om het TuneIn-menu weer te geven drukt u op MENU terwijl u een radiozender afspeelt of selecteer Go to Menu en druk op ENTER. Door het corresponderende menu-item te kiezen met de pijltjestoetsen en op ENTER te drukken kunt u de volgende handelingen uitvoeren: Add to My Presets: Registreert radiozender en programma s in uw My Presets binnen TuneIn. Hiermee kunt u geregistreerde radiozenders en programma s afspelen met een simpele bediening. ( My Presets wordt niet weergegeven als er geen radiozender of programma s zijn geregistreerd.) Remove from My Presets: Wist een radiozender of programma uit uw My Presets binnen TuneIn. Report a problem: Meldt een probleem of lost interactief een probleem op met betrekking tot TuneIn. View Schedule: Geeft het radiozender- of programmaschema weer. Clear recents: Wist alle radiozenders en programma s uit de Recents binnen TuneIn. (Dit menu wordt weergegeven wanneer een radiozender of programma in de Recents wordt afgespeeld.) Add to My Favorites: Registreert radiozender en programma s in My Favorites op het NET-scherm. Hiermee kunt u geregistreerde radiozenders en programma s afspelen met een simpele bediening. Over de TuneIn-account Door een account aan te maken op de TuneIn-website kunt u automatisch radiozenders en programma s toevoegen aan uw My Presets op de AVreceiver als u ze op de website opslaat. Om een radiozender geregistreerd in My Presets weer te geven, moet inloggen bij TuneIn vanaf de unit. Om in te loggen, selecteert u Login - I have a TuneIn account in het TuneIn -topmenu en voer vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Door Login - Login with a registration code te selecteren, en vervolgens het apparaat te verenigen op My Page binnen de TuneInwebsite met behulp van de weergegeven registratiecode, kunt u inloggen vanaf deze unit zonder de gebruikersnaam en het wachtwoord in te

14 voeren.

15 Luisteren naar internetradio Andere internetradio s registreren Om naar andere internetradioprogramma s te luisteren, registreer het programma in het My Favorites -menu op het NET-scherm zoals hieronder wordt beschreven. De unit ondersteunt internetradiozenders opgeslagen in de volgende formats: PLS (URL eindigend op.pls), M3U (URL eindigend op.m3u) en RSS (URL eindigend op rss/rdf/xml). U kunt maximaal 40 internetradiozenders registreren. Afhankelijke van het datatype en bestandsformat voor afspelen, kunt u mogelijk geen internetradiostation afspelen zelfs wanneer de format PLS, M3U of Podcast (RSS) is. Beschikbare diensten kunnen variëren afhankelijk van de regio waarin u woont. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Registratie Voor bediening: De naam en URL van het aanvullende radiostation zal nodig zijn voor deze procedure. Controleer de specificaties vóór gebruik. 1. Druk op NET op de afstandsbediening. Het NET-beeldscherm wordt weergegeven en de NET -indicator gaat branden op het display. Dezelfde operatie kan uitgevoerd worden door Network Service te

16 selecteren in het Home-menu. 2. Selecteer My favorites met behulp van de pijltjestoetsen en druk vervolgens op ENTER. Het My Favorites -menuscherm wordt weergegeven. 3. Selecteer blanco in My Favorites met behulp van de pijltjestoetsen en druk vervolgens op MENU. Het menuscherm wordt weergegeven. 4. Met de pijltjestoetsen, selecteer Create new station en druk vervolgens op ENTER. Het toetsenbordscherm wordt weergegeven. 5. Voer de naam en URL van de toe te voegen radiozender in. Selecteer Shift en druk op ENTER op hoofdletters/kleine letters te wisselen. Selecteer Left of Right en druk op ENTER om de cursor naar de geselecteerde richting te bewegen. Selecteer BS en druk op ENTER om het teken links van de cursorpositie te verwijderen. Registratie met PC Voor bediening: De naam en URL van het aanvullende radiostation zal nodig zijn voor deze procedure. Controleer de specificaties vóór gebruik. 1. Druk op RCV op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RCV om de afstandsbediening naar RECEIVER-stand te veranderen (de stand om deze unit te bedienen) aangezien de stand kan worden gewijzigd om een andere component te bedienen.

17 2. Druk op HOME om het hoofdmenuscherm weer te geven. Het hoofdmenu wordt ook weergegeven wanneer HOME op de unit wordt ingedrukt. 3. Selecteer Setup met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. 4. Selecteer 12. Network Setup met de pijltjestoetsen / en druk op ENTER. 5. Selecteer IP Address met behulp van de cursor / om het IP-adres weer te geven. Noteer het weergegeven IP-adres want deze wordt in een latere procedure gebruikt. 6. Start de webbrowser op PC of smartphone enz. en voer het IP-adres van deze unit in de adresbalk van de browser. Status van de unit wordt weergegeven op de browser. ( WEB Setup ) Als u Internet Explorer gebruikt, kunt u ook de URL invoeren door in het File -menu Open... te selecteren. 7. Klik op My Favorites -tab en voer vervolgens de naam en URL van de internetradiozender in. 8. Klik op Save om het geselecteerde Internet-radiostation in My Favorite op de eenheid, te registreren. Een geregistreerd radiostation hernoemen: Tijdens het afspelen van een radiostation of selecteer een radiostation in My Favorites met behulp van de pijltjestoetsen en druk vervolgens op MENU op het menuscherm weer te geven. Selecteer Rename this station met behulp van de pijltjestoetsen, druk op ENTER om het toetsenbordbeeldscherm weer te geven en hernoem de zendernaam zoals gewenst. De radiozendernaam kan ook worden hernoemd vanaf WEB Setup. Een geregistreerde radiozender afspelen

18 1. Druk op NET op de afstandsbediening. Het NET-beeldscherm wordt weergegeven en de NET -indicator gaat branden op het display. Dezelfde operatie kan uitgevoerd worden door Network Service te selecteren in het Home-menu. 2. Met de pijltjestoetsen, selecteer My Favorites en druk vervolgens op ENTER. De geregistreerde internetradiozenders worden weergegeven. 3. Selecteer een radiozender om af te spelen met behulp van de pijltjestoetsen en druk op ENTER om afspelen te starten. Een geregistreerde radiozender wissen 1. Druk op NET op de afstandsbediening. Het NET-beeldscherm wordt weergegeven en de NET -indicator gaat branden op het display. 2. Met de pijltjestoetsen, selecteer My Favorites en druk vervolgens op ENTER. De geregistreerde internetradiozenders worden weergegeven. 3. Selecteer een radiozender om te wissen met behulp van de pijltjestoetsen en druk op MENU. Het menuscherm wordt weergegeven. Het menuscherm wordt ook weergegeven wanneer u op MENU drukt tijdens het afspelen van een radiozender.

19 4. Selecteer Delete from My Favorites met behulp van de pijltjestoetsen en druk vervolgens op ENTER. De radiozender kan ook worden gewist vanaf WEB Setup.

20 Muziek afspelen met DNLA Overzicht van DLNA DLNA (afkorting voor Digital Living Network Alliance) is een non-profit samenwerkende handelsorganisatie die interoperabiliteitsrichtlijnen definieert om het delen van digitale media tussen multimedia-apparaten mogelijk maakt, of soms betekent het ook de functie zelf. Met deze unit kunt u muziekbestanden afspelen die zijn opgeslagen op een PC of een harde schijf aangesloten op uw thuisnetwerk (NAS-apparaat) Zorg ervoor dat de unit en PC of NAS-apparaat op dezelfde router zijn aangesloten. Om een muziekbestand af te spelen met DLNA heeft u een NAS-apparaat enz. nodig met DLNA-serverfuncties en een DLNA-speler (software) om de muziek te streamen. U kunt ook muziekbestanden streamen met behulp van een PC geïnstalleerd met Windows Media Player 11 of 12 aangezien deze zijn uitgerust met zowel DLNA-server en -speelfuncties. Om streamen in te schakelen dient u eerst de Windows Media Player 11 of Windows Media Player 12 te configureren. Met de afstandafspeelfunctie van Windows Media Player 12 kunt u muziekbestanden opgeslagen op uw PC streamen naar de unit door uw PC te bedienen.

21 Muziek afspelen met DNLA De Windows Media Player configureren Windows Media Player Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het Library -menu, selecteer Media Sharing. Een dialoogvenster wordt weergegeven. 3. Selecteer het Share my media -selectievakje en klik vervolgens op OK. Een lijst met ondersteunde apparaten wordt weergegeven. 4. Selecteer deze unit en klik vervolgens op Allow. Het corresponderende icoon is geselecteerd. 5. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten. Windows Media Player Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het Stream -menu, selecteer Turn on media streaming. Een dialoogvenster wordt weergegeven. Als mediastreamen al is ingeschakeld, selecteer More streaming options... in het Stream -menu om spelers in het netwerk weer te geven. Ga verder naar stap Klik op Turn on media streaming. Een lijst met spelers in het netwerk wordt weergegeven. 4. Selecteer deze unit in Media streaming options en controleer of het is ingesteld op Allow. 5. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

22 Muziek afspelen met DNLA DLNA afspelen Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Start de server (Windows Media Player 11, Windows Media Player 12, of NAS-apparaat) en sla de af te spelen muziekbestanden op. 2. Druk op NET op de afstandsbediening. Het NET-beeldscherm wordt weergegeven en de NET -indicator gaat branden op het display. Als NET knippert, is de AV-receiver niet juist aangesloten op het netwerk. Bij gebruik van een kabel LAN-verbinding, controleer de ethernetkabelverbinding en bij gebruik van een draadloze LAN-verbinding, controleer of de Wi-Fi -indicator aan de linkerkant van de AV-receiver brandt.

23 3. Selecteer DLNA met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. 4. Met de pijltjestoetsen, selecteer de doelserver en druk vervolgens op ENTER. Een lijst met items op de geselecteerde server wordt weergegeven. Zoeken werkt niet op servers die zoekfuncties niet ondersteunen. De unit heeft geen toegang tot foto s en video s die op servers zijn opgeslagen. Inhoud opgeslagen op servers kan mogelijk niet worden weergegeven afhankelijk van de deelinstellingen van de server. 5. Selecteer een muziekbestand om af te spelen met behulp van de pijltjestoetsen en druk op ENTER of om afspelen te starten. Als No Item wordt weergegeven, controleer of het netwerk correct is verbonden.

24 Muziek afspelen met DNLA Afspelen op afstand bedienen vanaf een PC U kunt deze unit gebruiken om muziekbestanden opgeslagen op uw PC af te spelen door de PC in uw thuisnetwerk te bedienen. Deze unit is in staat op afstand af te spelen via Windows Media Player 12. Om gebruik te kunnen maken van de afstandafspeelfunctie dient u eerst Windows Media Player 12 te configureren. Met behulp van een DLNA-compatibele controller (zoals een Androidapplicatie) kunt u een muziekbestand opgeslagen op Windows Media Player 12 selecteren en naar deze unit streamen door de controller te bedienen. Voor informatie over het afspelen op afstand met behulp van de controller, raadpleeg de instructiehandleiding van de controller. Configuratie op PC 1. Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het Stream -menu, selecteer Turn on media streaming. Een dialoogvenster wordt weergegeven. Als mediastreamen al is ingeschakeld, selecteer More streaming options... in het Stream -menu om spelers in het netwerk weer te geven. Ga verder naar stap Klik op Turn on media streaming. Een lijst met spelers in het netwerk wordt weergegeven. 4. Selecteer deze unit in Media streaming options en controleer of het is ingesteld op Allow. 5. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten. 6. Open het Stream -menu en controleer of Allow remote control of my Player... is aangevinkt. Op afstand afspelen 1. Schakel de spanning van de unit in. 2. Zet uw PC aan en start Windows Media Player Selecteer het muziekbestand af te spelen met Windows Media Player 12 en klik met de rechtermuisknop. Om op afstand een muziekbestand af te spelen op een andere server, open de doelserver in Other Libraries en selecteer het af te spelen muziekbestand. 4. Selecteer deze unit in Play to. Het Play to -venster van Windows

25 Media Player 12 opent en het muziekbestand begint af te spelen op de unit. Bedieningshandelingen tijdens afspelen op afstand zijn mogelijk vanaf het Play to -venster op de PC. Het afspeelscherm wordt weergegeven op de TV die op de unit is aangesloten met behulp van een HDMI-kabel. Als uw PC draait op Windows 8, klik Play to en selecteer vervolgens deze unit. 5. Pas het volume aan met behulp van de volumebalk in het Play to - venster. Soms kan het volume dat wordt weergegeven op het afstandafspeelscherm verschillen van dat wat verschijnt op het display van de unit. Wanneer het volume wordt aangepast vanaf de unit wordt de waarde niet weergegeven in het Play to -venster. Deze unit kan geen muziekbestanden afspelen op afstand in de volgende omstandigheden. Bij gebruik van een netwerkservice. Bij het afspelen van een muziekbestand op een USBopslagapparaat.

26 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map Overzicht van gedeelde mappen Gedeelde map is een map die is geplaatst op een PC of NAS-apparaat (een harde schijf aangesloten op uw netwerk) en beschikbaar is gemaakt voor meerdere gebruikers op een netwerk. U kunt muziekbestanden afspelen in een gedeelde map op de PC of het NAS-apparaat verbonden met hetzelfde netwerk als de unit. Om muziekbestanden af te spelen in gedeelde map dient u eerst Windows 8 of Windows 7 te configureren en controleren of de PC en het NAS-apparaat met dezelfde router zijn verbonden. Van te voren dienen de opties om te delen te worden geconfigureerd en een gedeelde map te worden gecreëerd op de PC. Voor informatie over het configureren van het NAS-apparaat en het creëren van een gedeelde map, raadpleeg de instructiehandleiding van het NAS-apparaat.

27 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map Configuratie van PC De deelopties configureren 1. Selecteer Choose Home group and Sharing Options op de Control Panel. Als het menu niet wordt weergegeven, controleer dan of View by is ingesteld op Category. 2. Selecteer Change advanced sharing settings. 3. Controleer of de volgende radiotoetsen zijn geselecteerd in Home or Work. Enable network discovery Turn on file and printer sharing Turn on sharing so anyone with network access can read and write files in the Public folders Turn off password protected sharing 4. Selecteer Save Changes en klik op OK in het dialoogvenster. Een gedeelde map aanmaken 1. Selecteer de map om te delen en klik met de rechtermuisknop. 2. Selecteer Properties. 3. Selecteer Advanced Sharing op de Sharing -tab. 4. Selecteer het Share this folder -selectievakje en klik op OK. 5. Selecteer Share voor Network File and Folder Sharing. 6. Selecteer Everyone uit het pull-downmenu. Klik op Add en vervolgens op Share. Om gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen voor een gedeelde map, stel Permissions in op de Advanced Sharing -tab. Controleer of een werkgroep is ingesteld.

28 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map Afspelen van inhoud van gedeelde map Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening. Het NET-beeldscherm wordt weergegeven en de NET -indicator gaat branden op het display. Als NET knippert, is de AV-receiver niet juist aangesloten op het netwerk. Bij gebruik van een kabel LAN-verbinding, controleer de ethernet-kabelverbinding en bij gebruik van een draadloze LANverbinding, controleer of de Wi-Fi -indicator aan de linkerkant van de AV-receiver brandt. 2. Met de pijltjestoetsen, selecteer Home Media en druk vervolgens op

29 ENTER. 3. Met de pijltjestoetsen, selecteer de doelserver en druk vervolgens op ENTER. U kunt de servernaam van uw computer controleren uit de computereigenschappen. 4. Met de pijltjestoetsen, selecteer de desbetreffende gedeelde map en druk vervolgens op ENTER. 5. Als een gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist, voert u de nodige inloginformatie in. De inloginformatie is de accountinformatie ingesteld op het moment van het creëren van de gedeelde map. Eenmaal ingevoerd zal de inloginformatie worden onthouden vanaf de volgende keer. 6. Selecteer een muziekbestand om af te spelen met behulp van de pijltjestoetsen en druk op ENTER of om afspelen te starten.

30 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Overzicht van bediening op de afstandsbediening Met de afstandsbediening van deze unit kunt u muziekbestanden afspelen en/of bedienen op USB-opslagapparaten, internetradio, PC en NASapparaten in uw netwerk, alsmede op Bluetooth-apparaten. Beschikbare toetsen kunnen variëren afhankelijk van de service en het af te spelen apparaat. Sommige toetsen kunnen niet worden gebruikt met Bluetooth-apparaten. Bovendien moeten de Bluetooth-apparaten het AVRCP-profiel ondersteunen. Sommige apparaten kunnen mogelijk niet worden bediend, zelfs wanneer ze AVRCP-profiel ondersteunen.

31 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Functies van de toetsen van de afstandsbediening 1. Druk een willekeurige INPUT SELECTOR-toets in (PC, NET, USB of BLUETOOTH) overeenkomstig de ingangsbron. 2. Bedien de afstandsbediening door te verwijzen naar de naam en functie van elk van de toetsen. 1 TOP MENU: Deze toets geeft het topmenu weer voor elke media of server. 2 /, ENTER: Deze toetsen navigeren door items en activeren het geselecteerde item. / : Deze toetsen bladeren door pagina s. 3 : Deze toets spoelt het huidige nummer snel terug. Deze toets is niet bedienbaar vanaf 10 seconden voordat het afspelen eindigt. 4 : Deze toets speelt het huidige nummer af vanaf het begin. Het tweemaal indrukken van deze toets speelt het vorige nummer af. 5 CH +/- knop: Beweegt de cursor op de internetradiozenderslijst in My Favorites. 6 MENU: Deze toets geeft het menu van elke internetradioservice weer. 7 RETURN: Deze toetst keert terug naar het vorige scherm. 8 : Deze toets spoelt het huidige nummer snel door. Deze toets is niet bedienbaar vanaf 10 seconden voordat het afspelen eindigt.

32 9 : Deze toets speelt het volgende nummer. F : Deze toets start het afspelen. G : Deze knop pauzeert het afspelen. H SEARCH: Deze knop wisselt tussen het afspeelscherm en lijstscherm tijdens het afspelen. I : Deze toets stopt het afspelen. J RANDOM: Deze toets speelt willekeurig af. K REPEAT: Deze toets herhaalt het nummer (of nummers). Het indrukken van deze toets bladert herhaaldelijk door de herhaalstanden. L DISPLAY: Deze toets verandert de weergegeven nummerinformatie tijdens het afspelen. Het indrukken van deze toets wanneer het lijstscherm wordt weergegeven, wisselt het scherm naar afspelen. Bluetooth-apparaten: Bruikbare toetsen zijn,,,,, en.

33 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Pictogrammen weergegeven tijdens afspelen Pictogrammen worden weergegeven op het display tijdens het afspelen van muziekbestanden. De betekenis van ieder pictogram is als volgt: : Map : Nummer : Spelen : Pauze : Snel vooruit : Snel achteruit : Artiest : Album : Herhalen van èèn nummer : Herhalen binnen een map : Herhalen : Willekeurig

34 De luisterstanden gebruiken De luisterstand selecteren Met de luisterstanden kunt u het beste geluidseffect voor uw ingangsbron selecteren. 1. Druk op RCV op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RCV om de afstandsbediening naar RECEIVER-stand te veranderen (de stand om deze unit te bedienen) aangezien de stand kan worden gewijzigd om een andere component te bedienen. 2. Selecteer de gewenste afluisterstand. De luisterstand verandert iedere keer wanneer u op een van de toetsen onderaan de afstandsbediening drukt. Stel de luisterstand van uw keuze in door naar het daadwerkelijke geluid te luisteren. Voor details en typen luisterstanden, raadpleeg Contents of the Listening Modes. MOVIE/TV U kunt een luisterstand kiezen geschikt voor films en TV-programma s. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Direct Dolby D Dolby D+ Dolby TrueHD DSD DTS

35 DTS 96/24 DTS Express DTS-HD HR DTS-HD MSTR Full Mono Mono Multichannel Neo:6 Cinema PLII Movie T-D TV Logic MUSIC U kunt een luisterstand kiezen geschikt voor muziek. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Direct Dolby D Dolby D+ Dolby TrueHD DSD DTS DTS 96/24 DTS Express DTS-HD HR DTS-HD MSTR Full Mono Multichannel Neo:6 Music Orchestra PLII Music Pure Audio Stereo GAME U kunt een luisterstand kiezen geschikt voor spellen. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Direct Dolby D Dolby D+ Dolby TrueHD DSD DTS

36 DTS 96/24 DTS Express DTS-HD HR DTS-HD MSTR Full Mono Game-Action Game-Rock Game-RPG Game-Sports Multichannel PLII Game T-D STEREO U kunt een luisterstand kiezen voor stereo en stereobronnen van alle kanalen. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Stereo PURE AUDIO-toets (alleen op de unit) Het weergave- en analoge video-circuit is afgesloten om de eenheid naar de PURE AUDIO-modus om te schakelen en te zorgen voor zuiverder geluid. Door het selecteren van deze stand gaat de PURE AUDIO-indicator op de unit branden. Door nogmaals op de toets te drukken wordt de vorige luisterstand nogmaals geselecteerd. Het selecteren van Pure Audio voor luisterstand schakelt de spanning van het display en het analoge videocircuit van de unit uit maar de videosignalen ingevoerd door HDMI-invoer worden uitgevoerd door HDMI-uitvoer.

37 De luisterstanden gebruiken Inhoud van de luisterstanden Selecteerbare luisterstijlen zullen verschillen, afhankelijk van het aantal ingangs-bronkanalen en de feitelijke configuratie van de luidspreker. Luistermodi die beschikbaar zijn wanneer een hoofdtelefoon is aangesloten: pure audio (Europese, Australische en Aziatische modellen), mono, direct en stereo. Luisterstanden worden vermeld in alfabetische volgorde (A-Z). Lijsten in alfabetische orde (A-Z) All Ch Stereo Ideaal voor achtergrondmuziek vult deze stand het gehele luistergebied met stereogeluid vanuit de voor-, surround- en achtersurroundluidsprekers. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Direct In deze stand wordt audio uit de ingangsbron uitgevoerd zoals het is. Bijvoorbeeld, als een 2-kanaalsbron van een muziek-cd wordt ingevoerd, zal de uitvoer stereo zijn, of als Dolby Digital-signaal wordt ingevoerd, zal het geluidsveld worden bediend overeenkomstig het aantal aanwezige kanalen. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan Dolby D (Dolby Digital) Deze stand is voor gebruik met Dolby Digital-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Dolby D + (Dolby Digital Plus)

38 Deze stand is voor gebruik met Dolby Digital Plus-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Bij het afspelen van 5.1-kanaals bronnen van Blu-ray Discs wordt Dolby Digital automatisch toegepast. Dolby Pro Logic II Deze stand breidt elke 2-kan bron uit voor 5.1-kan meerkanaals surroundweergave. Het levert een zeer natuurlijk en naadloos surroundsoundervaring waarbij het geluid helder blijft. Zoals muziek en films kunnen ook videospellen profiteren van de dramatische ruimtelijk effecten en levendige beeldvorming. PLII Movie: Gebruik deze stand met een 2-kanaals film. PLII Music: Gebruik deze stand met iedere 2-kan muziekbron. PLII Game: Gebruik deze stand met iedere 2-kanaals spelbron. Ingangsbron: Stereo Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Dolby TrueHD Deze stand is voor gebruik met Dolby TrueHD-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DSD Deze stand is voor gebruik met DSD-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze unit ondersteunt DSD-signalen ingevoerd via HDMI IN. Echter, afhankelijk van de aangesloten speler is beter geluid mogelijk wanneer uitgevoerd vanuit de PCM-uitvoer van de speler. In dat geval, configureer de speler voor PCM-uitvoer. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray

39 Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Deze stand is voor gebruik met DTS-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS 96/24 Deze stand is voor gebruik met DTS 96/24-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Met 96 khz samplefrequentie en 24-bit resolutie zorgt het voor een superieure getrouwheid. Ingangsbron: 5.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Afhankelijk van de instellingen wordt deze luisterstand DTS. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Express Deze stand is voor gebruik met DTS Express-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS-HD HR (DTS-HD High Resolution Audio) Deze stand is voor gebruik met DTS-HD High Resolution Audio-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling

40 van de unit bitstream is. DTS-HD MSTR (DTS-HD Master Audio) Deze stand is voor gebruik met DTS-HD Master Audio-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Neo:6 Deze stand breidt elke 2-kan bron uit voor 5.1-kan meerkanaals surroundweergave. Het biedt volle bandbreedte op alle kanalen met grote onafhankelijkheid tussen de kanalen. Er zijn twee varianten voor deze stand: èèn ideaal voor films en een andere ideaal voor muziek. Neo:6 Cinema: Gebruik deze stand met een 2-kanaals film. Neo:6 Music: Gebruik deze stand met iedere 2-kan muziekbron. Ingangsbron: Stereo Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Full Mono In deze stand voeren alle luidsprekers hetzelfde geluid uit in mono dus het geluid dat u hoort is hetzelfde ongeacht waar u zich bevindt binnen de luisterkamer. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Game-Action In deze stand is geluidslokalisering duidelijk met de nadruk op lage tonen. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan Game-Rock In deze stand worden geluidsdruk benadrukt om het live-gevoel te verhogen. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan Game-RPG

41 In deze stand heeft het geluid een dramatisch gevoel met een vergelijkbare atmosfeer als orkestmuziek. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan Game-Sports Geschikt voor audiobron met veel weerkaatsing. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan Mono Gebruik deze stand wanneer u een oude film kijkt met een mono soundtrack of gebruik het om onafhankelijk soundtracks te reproduceren in twee verschillende talen opgenomen in de linker- en rechterkanalen van sommige films. Het is ook geschikt voor DVD s of andere bronnen die multiplex geluid bevatten. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan Multichannel Deze stand is voor gebruik met PCM meerkanaals bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 3.1-kan, 5.1-kan Orchestra Geschikt voor klassieke of operamuziek benadrukt deze stand de surroundkanalen om zo het stereobeeld te verwijden en simuleert de natuurlijke weerkaatsing van een grote hal. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan Pure Audio Deze stand reproduceert het originele geluid accuraat. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. De display- en videoschakelingen zijn uitgeschakeld en mogelijke ruis wordt geminimaliseerd voor een realistische audioreproductie. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan

42 Configuratie van de luidspreker: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan Deze stand kan niet worden geselecteerd wanneer zone 2 actief is. Het activeren van zone 2 wanneer deze stand is geselecteerd, schakelt de luisterstand automatisch naar direct. Stereo In deze stand wordt geluid uitgevoerd via de linker- en rechtervoorluidsprekers en subwoofer. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan Studio-mix Geschikt voor rock- en popmuziek creëert het luisteren naar muziek in deze stand een levendig geluidsveld met een krachtig akoestisch beeld, zoals in een club of een rockconcert. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan T-D (Theater-Dimensional) T-D (Theater-Dimensional): In deze stand kunt u genieten van een virtuele weergave van meerkanaals surround-sound zelfs met maar twee of drie luidsprekers. Dit werkt door het regelen hoe geluiden het linker- en rechteroor van luisteraars bereikt. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan Goede resultaten zijn misschien niet mogelijk als er teveel galm is dus wij raden aan deze stand te gebruiken in een omgeving met weinig tot geen natuurlijke galm. TV Logic Geschikt voor TV-programma s geproduceerd in een TV-studio verbetert deze stand de surroundeffecten op het gehele geluid om helderheid aan stemmen te geven en een realistisch akoestisch beeld te creëren. Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan Unplugged Geschikt voor akoestische instrumenten, vocalen en jazz. Deze stand benadrukt het stereobeeld aan de voorkant waarbij de indruk wordt gewekt dat u vlak voor het podium staat.

43 Ingangsbron: Monaural, Stereo, 5.1-kan, 7.1-kan Configuratie van de luidspreker: 5.1-kan

44 De luisterstanden gebruiken De ingangsbron controleren U kunt het audioformaat van de ingangssignalen controleren. Terwijl het geluid van de speler wordt ingevoerd, druk verschillende keren op TONEN op de afstandsbediening om de informatie die getoond wordt op de hoofdeenheid, om te schakelen. Als Dolby D 5.1 wordt weergegeven in Signal-formaat, worden de Dolby Digital 5.1-kanaalsignalen ingevoerd.

45 Geavanceerde instellingen Instelprocedure Met deze unit kunt u geavanceerde instellingen configureren, zoals het opnieuw toewijzen van de ingangsaansluitingen en ingangskeuzeschakelaar of diverse luidsprekerinstellingen configureren. Voor het configureren van geavanceerde instellingen selecteert u Setup in het hoofdmenu. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Om terug te keren naar het hoofdmenu, druk op HOME. Bediening 1. Druk op RCV op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RCV om de afstandsbediening naar RECEIVER-stand te veranderen (de stand om deze unit te bedienen) aangezien de stand kan worden gewijzigd om een andere component te bedienen.

46 2. Druk op HOME. Het Home-menu wordt weergegeven op het TV-scherm. Het hoofdmenu wordt ook weergegeven wanneer HOME op de unit wordt ingedrukt. 3. Selecteer Setup met behulp van de pijltjestoetsen en druk op ENTER. 4. Selecteer het doelmenu met behulp van de pijltjestoetsen / en druk vervolgens op ENTER. 5. Druk op / / / om het gewenste item te selecteren om de instellingen te configureren. Wanneer ENTER wordt weergegeven op het in te stellen item drukt u op ENTER.

47 Om wijzigingen op te slaan en het instellen te voltooien: Druk op HOME om af te sluiten.

48 Geavanceerde instellingen 1. HDMI Input (HDMI ingang) Het is mogelijk om de toewijzing van de ingangskeuzetoetsen en de HDMI IN-aansluitingen te veranderen. BD/DVD Standaardwaarde: HDMI 1 CBL/SAT HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan BD/DVD-toetsen. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die reeds is toegewezen aan een andere ingangsschakelaar, verander eerst de instelling naar Standaardwaarde: HDMI 2 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan CBL/SAT-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die reeds is toegewezen aan een andere ingangsschakelaar, verander eerst de instelling naar STB/DVR Standaardwaarde: HDMI 3 GAME HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan STB/DVR-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die reeds is toegewezen aan een andere ingangsschakelaar, verander eerst de instelling naar Standaardwaarde: HDMI 4

49 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan GAME-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die reeds is toegewezen aan een andere ingangsschakelaar, verander eerst de instelling naar PC AUX Standaardwaarde: HDMI 5 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan PC-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die reeds is toegewezen aan een andere ingangsschakelaar, verander eerst de instelling naar Standaardwaarde: TV/CD HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan AUX-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die reeds is toegewezen aan een andere ingangsschakelaar, verander eerst de instelling naar Standaardwaarde: HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan TV/CD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die reeds is toegewezen aan een andere ingangsschakelaar, verander eerst de instelling naar

50 Geavanceerde instellingen 2. Component (Component video-invoer) CBL/SAT-toets is toegewezen aan COMPONENT VIDEO IN-aansluiting als fabrieksinstelling. Deze toewijzing kan, indien nodig, veranderd worden. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer BD/DVD Standaardwaarde: CBL/SAT COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan BD/DVD-toets. Standaardwaarde: COMPONENT COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan CBL/SAT-toets. STB/DVR Standaardwaarde: GAME COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan STB/DVR-toets. PC Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan GAME-toets. Standaardwaarde: -----

51 COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan PC-toets. AUX Standaardwaarde: TV/CD COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan AUX-toets. Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan TV/CD-toets.

52 Geavanceerde instellingen 3. Composite (Composiet video-ingang) Het is mogelijk om de toewijzing van ingangskeuzetoetsen en de COMPOSITE VIDEO IN V1 naar 3-aansluitingen. BD/DVD Standaardwaarde: CBL/SAT VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan BD/DVD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Standaardwaarde: VIDEO 1 VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan CBL/SAT-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer STB/DVR Standaardwaarde: VIDEO 2 GAME VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan STR/DVR-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer PC Standaardwaarde: VIDEO 3 VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan GAME-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer

53 Standaardwaarde: AUX VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan PC-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Standaardwaarde: FRONT TV/CD U kunt deze instelling niet veranderen. Standaardwaarde: VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan TV/CD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer

54 Geavanceerde instellingen 4. Digital Audio (digitale audio-ingang) Het is mogelijk om de toewijzing van ingangskeuzetoetsen en de DIGITAL IN COAXIAL 1 naar 2/OPTICAL-aansluitingen. BD/DVD Standaardwaarde: COAXIAL 1 CBL/SAT COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan BD/DVD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Standaardwaarde: COAXIAL 2 COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan CBL/SAT-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer STB/DVR Standaardwaarde: GAME COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan STB/DVR-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer PC Standaardwaarde: COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan GAME-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer

55 Standaardwaarde: AUX COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan PC-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Standaardwaarde: TV/CD COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan AUX-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Standaardwaarde: OPTICAL COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan TV/CD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteer Ondersteunde samplefrequenties voor PCM-signalen (stereo, mono) van een digitale ingang (optische en coaxiale) zijn 32/44.1/48/88.2/96 khz/16, bit.

56 Geavanceerde instellingen 5. Sp Config (luidsprekerconfiguratie) Hiermee kunt u de luidsprekerconfiguratie, zoals het bestaan van subwoofer, scheidingsfrequentie, enzovoort, veranderen. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Subwoofer Standaardwaarde: Yes Front Stel in of er een subwoofer is aangesloten of niet. Yes : Wanneer subwoofer is aangesloten No : Wanneer subwoofer niet is aangesloten Standaardwaarde: Small Center Hiermee kunt u de grootte van de voorste luidsprekers specificeren. Specificeer de grootte volgens een kegeldiameter. Small : Wanneer de kegeldiameter minder dan 16 cm is (6-1/2 inches) Large : Wanneer de kegeldiameter groter dan 16 cm is (6-1/2 inches) De instelling is vastgesteld op Large als Subwoofer is ingesteld op No. Standaardwaarde: Small Hiermee kunt u de grootte van de middenluidspreker en surroundluidsprekers specificeren. Specificeer de grootte in overeenstemming met de kleinste kegeldiameter in het systeem. Small : Wanneer de kegeldiameter minder dan 16 cm is (6-1/2 inches) Large : Wanneer de kegeldiameter groter dan 16 cm is (6-1/2 inches) None : Wanneer de corresponderende luidspreker niet gebruikt wordt. De instelling kan niet worden geselecteerd Largel als Front is ingesteld op Small.

57 Surround Standaardwaarde: Small Hiermee kunt u de grootte van de middenluidspreker en surroundluidsprekers specificeren. Specificeer de grootte in overeenstemming met de kleinste kegeldiameter in het systeem. Small : Wanneer de kegeldiameter minder dan 16 cm is (6-1/2 inches) Large : Wanneer de kegeldiameter groter dan 16 cm is (6-1/2 inches) None : Wanneer de corresponderende luidspreker niet gebruikt wordt. De instelling kan niet worden geselecteerd Large als Front is ingesteld op Small. Crossover Standaardwaarde: 100 Hz Hiermee kunt u het laagste frequentiebereik voor elke luidsprekeruitgang instellen en van de subwooferuitgang het lagere frequentiebereik dan de ingestelde waarde maken. Specificeer de grootte in overeenstemming met de kleinste kegeldiameter in het systeem. 40 HZ, 50 Hz, 60 Hz : Voor kegeldiameters groter dan 20 cm (8 inches) 70 Hz, 80 Hz 90 Hz : Voor kegeldiameters 16 tot 20 cm (6-1/2 tot 8 inches) 100 Hz : Voor kegeldiameters 13 tot 16 cm (5-1/4 tot 6-1/2 inches) 120 Hz : Voor kegeldiameters 9 tot 13 cm (3-1/2 tot 5-1/2 inches) 150 HZ, 200 Hz : Voor kegeldiameters groter dan 9 cm (3-1/2 inches) Double Bass Standaardwaarde: Off Deze functie versterkt basweergave door basgeluid te voeden vanuit de linker en rechter voorluidspreker en middenluidsprekers naar de subwoofer. On : Om het basgeluid te versterken Off : Het basgeluid niet versterken De instelling wordt ingesteld op Off als Subwoofer is ingesteld op No en Front is ingesteld op Small. In de volgende gevallen kunnen de instellingen voor Sp Config niet worden veranderd.

58 Hoofdtelefoon is aangesloten. Audio TV Out is ingesteld op On. HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On en u luistert via uw TVluidsprekers.

59 Geavanceerde instellingen 6. Sp Distance (luidsprekerafstand) Hiermee kunt u de afstand van elke luidspreker tot de luisterpositie instellen. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Unit Standaardwaarde: feet/meters Specificeer de afstandseenheid voor het configureren van instellingen. Feet : Bij het instellen in voet (0,1 vt tot 30,0 vt in stappen van 1,0 vt) meters : Bij het instellen in meters (0.3 m tot 9,00 m in stappen van 0,03 m) Front Left Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Center Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Front Right Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Surround Right Standaardwaarde: 7.0 ft/2.10 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie.

60 Surround Left Standaardwaarde: 7.0 ft/2.10 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Subwoofer Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. In de volgende gevallen kunnen de instellingen voor Sp Distance niet worden veranderd: Hoofdtelefoon is aangesloten. Audio TV Out is ingesteld op On. Luidsprekers waarvoor Sp Config is ingesteld op No of None. HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On en u luistert via uw TVluidsprekers. Standaardwaarden variëren afhankelijk van de regio s.

61 Geavanceerde instellingen 7. Level Cal (niveaukalibratie) Hiermee kunt u het niveau van elke luidspreker aanpassen met de ingebouwde testtoon. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Front Left Standaardwaarde: 0 db Center Selecteer een waarde tussen -12 db en +12 db. Selecteer het gewenste volumeniveau overeenkomstig de testtoon die wordt uitgevoerd terwijl u de waarde verandert. Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen -12 db en +12 db. Selecteer het gewenste volumeniveau overeenkomstig de testtoon die wordt uitgevoerd terwijl u de waarde verandert. Front Right Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen -12 db en +12 db. Selecteer het gewenste volumeniveau overeenkomstig de testtoon die wordt uitgevoerd terwijl u de waarde verandert. Surround Right Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen -12 db en +12 db. Selecteer het gewenste volumeniveau overeenkomstig de testtoon die wordt uitgevoerd terwijl u de waarde verandert.

62 Surround Left Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen -12 db en +12 db. Selecteer het gewenste volumeniveau overeenkomstig de testtoon die wordt uitgevoerd terwijl u de waarde verandert. Subwoofer Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen -15 db en +12 db. Selecteer het gewenste volumeniveau overeenkomstig de testtoon die wordt uitgevoerd terwijl u de waarde verandert. In de volgende gevallen kunnen de instellingen voor Level Cal niet worden veranderd: Hoofdtelefoon is aangesloten. Audio TV Out is ingesteld op On. Luidsprekers waarvoor Sp Config is ingesteld op No of None. Dempen (MUTING) is ingesteld. HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On en u luistert via uw TVluidsprekers.

63 Geavanceerde instellingen 8. Audio Adjust (Audio-instellingen) Hiermee kunt u diverse instellingen met betrekking tot geluid configureren, zoals instelling voor luisteren naar multiplex-audio of meertalige TVuitzendingen en geluidsveldinstellingen voor luisterstanden. Input Ch (Mux) (Multiplex ingangskanaal) Standaardwaarde: Main Stel het audiokanaal of taal in op uitgang wanneer u luistert naar multiplex-audio of meertalig TV-uitzendingen enz. Main : Bij het afspelen van het primaire audiokanaal. Sub : Bij het afspelen van secundaire audiokanaal. Main/Sub : Bij het afspelen van zowel het primaire als secundaire audiokanaal. Input Ch (Mono) (Mono ingangskanaal) Standaardwaarde: Left + Right Hiermee kunt u het ingangskanaal instellen voor het afspelen van een 2-kanaals digitale bron zoals Dolby Digital, of 2-kanaals analoog/pcmbron in de Mono-luisterstand. Left : Alleen bij het afspelen van een bron van het linker kanaal. Right : Alleen bij het afspelen van een bron van het rechter kanaal. Left + Right : Alleen bij het afspelen van een bron van zowel het linker als het rechter kanaal. Panorama (PLII panorama) Standaardwaarde: Off Configureer de geluidsveldinstellingen voor het afspelen van een 2- kanaals digitale bron zoals Dolby Digital of 2-kanaals analoge/pcmbron in de Dolby Prologic II Music-luisterstand. Stelt u in staat om de geluidsveldbreedte van het voorste stereobeeld te configureren. On : Om de breedte van het voorste stereobeeld uit te breiden Off : Standaardwaarde.

64 Dimension (PLII Dimensie) Standaardwaarde: 0 Configureer de geluidsveldinstellingen voor het afspelen van een 2- kanaals digitale bron zoals Dolby Digital of 2-kanaals analoge/pcmbron in de Dolby Prologic II Music-luisterstand. Stelt u in staat om de geluidsveldpositie vooruit of achteruit te configureren. -3 tot 3 : Met 0 in het midden, hoe kleiner de instellingswaarde is, hoe meer het geluidsveld naar voren beweegt en hoe groter de instellingswaarde is, hoe meer het geluidsveld naar achteren beweegt. Center Width (PLII middenbreedte) Standaardwaarde: 3 Configureer de instellingen voor het afspelen van een 2-kanaals digitale bron zoals Dolby Digital of 2-kanaals analoge/pcm-bron in de Dolby Prologic II Music-luisterstand. Stelt u in staat om de breedte van het geluid van de middenluidspreker te configureren. 0 tot 7 : Hoe kleiner de instellingswaarde is, hoe meer het geluid is verzameld in het midden en hoe groter de instellingswaarde is, hoe meer het geluid naar de voorste linker en rechter luidsprekers wordt gedistribueerd. Center Image (Neo:6 middenbeeld) Standaardwaarde: 2 Stelt u in staat om de breedte van het voorste geluidsveld te configureren bij het afspelen in de DTS Neo:6 Music-luisterstand. 0 tot 5 : Hoe kleiner de instellingswaarde is, hoe meer het geluidsveld is verzameld in het midden en hoe groter de instellingswaarde is, hoe meer het voorste geluidsveld naar de voorste linker en rechter luidsprekers wordt gedistribueerd. Listening Angle Standaardwaarde: Wide Stel de hoek van de voorste linker en rechter luidsprekers in ten opzichte van de luisterpositie bij afspelen in de Theater-Dimensionalluisterstand. Narrow : Minder dan 30

65 Wide : Meer dan 30 Aanbevolen waarden voor Listening Angle zijn 20 wanneer Narrow is geselecteerd en 40 wanneer Wide is geselecteerd.

66 Geavanceerde instellingen 9. Source Setup (Bron instellingen) De instelling kan afzonderlijk worden ingesteld voor elke ingangskeuzetoets. Selecteer de ingangsselector om te configureren. AccuEQ Standaardwaarde: Off Name Stelt u in staat om de geluidsveldcorrectie in of uit te schakelen die is ingesteld op automatische luidsprekerinstelling. On : Inschakelen van deze functie Off : Uitschakelen van deze functie In de volgende gevallen kunnen de instellingen niet veranderd worden: Automatische luidspreker-instelling wordt niet uitgevoerd. Koptelefoon is aangesloten. Standaardwaarde: - Hiermee kunt u de huidige geselecteerde ingangsselector hernoemen voor makkelijke herkenning. Dezelfde naam kan niet worden ingesteld voor meerder ingangskeuzeschakelaars. Bovendien kan een naam niet worden geconfigureerd voor de ingangskeuzeschakelaars AM, FM, NET, USB en BLUETOOTH. Audio Selector Standaardwaarde: - Hiermee kunt u voorafgaande ingangsbron selecteren. ARC : Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van ARCcompatibele TV. Deze instelling kan geselecteerd worden als de Audio Return Channel ingesteld is op Auto en als TV/CD geselecteerd is. HMDI : Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van HDMI-

67 aansluitingen. Dit item kan enkel geselecteerd worden als de input-selecteur om in te stellen, gedefineerd is voor de HDMI IN-jack in de HDMI Input - instelling. COAXIAL (Coaxiale ingang): Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van DIGITAL IN COAXIAL-aansluitingen. Dit item kan enkel geselecteerd worden als de input-selecteur om in te stellen, gedefineerd is voor de COAXIALE jack in de Digital Audio Input (digitale audio-input) -instelling. OPTICAL (Optische ingang): Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van DIGITAL IN OPTICAL-aansluiting. Dit item kan enkel geselecteerd worden als de input-selecteur om in te stellen, gedefineerd is voor de OPTISCHE jack in de Digital Audio Input (digitale audio-input) -instelling. Analog : Om altijd analoge audio uit te voeren onafhankelijk van het ingangssignaal. Fixed Mode Standaardwaarde: Off Specificeer een ingangssignaal wanneer HMDI, COAXIAL of OPTICAL is geselecteerd voor Audio Selector. Stel dit item in wanneer er ruis wordt geproduceerd, of inkorting optreedt aan het begin van een nummer dat een gat opvolgt bij het afspelen van PCM of DTS-bronnen. Off : Voor het afspelen van een analoog signaal wanneer er geen digitaal signaal is. PCM : Om de ingangsbron naar PCM vast te stellen. DTS : Om de ingangsbron vast te stellen naar DTS (behalve voor DTS-HD). Wijzigen van Audio Selector -instellingen wijzigt Fixed Mode naar Off. In de volgende gevallen kunnen de instellingen voor Source Setup niet veranderd worden: Automatische luidspreker-instelling wordt niet uitgevoerd. Wanneer de input-selecteurs AM, FM, NET, USB, BLUETOOTH geselecteerd worden.

68 Geavanceerde instellingen 10. Hardware (Hardware-instelling) Volume OSD Standaardwaarde: On Deze functie geef het volumeniveau weer op het TV-scherm tijdens volumeniveau-aanpassing. On : Het volumeniveau wordt weergegeven op het TV-scherm. Off : Het volumeniveau wordt niet weergegeven op het TV-scherm. Remote ID Standaardwaarde: 1 Selecteer een ID voor de afstandsbediening om te gebruiken met de unit van 1, 2 en 3, en stel het in om de afstandsbediening van deze unit te onderscheiden van die worden gebruikt met andere Onkyocomponenten wanneer meerdere componenten worden gebruikt in dezelfde ruimte. Als u de ID op de unit verandert, stel de ID van de afstandsbediening dan in op dezelfde waarde in overeenstemming met onderstaande procedure. 1. Terwijl u RCV ingedrukt houd, druk op Q SETUP gedurende ongeveer 3 seconden totdat de afstandsindicator gaat branden. 2. Druk op 1, 2, of 3 met behulp van de cijfertoetsen. De afstandsindicator knippert tweemaal. AM/FM Freq Step Standaardwaarde: 9 khz Selecteer de frequentiestap op basis van uw regio. Selecteer van 10 khz/200 khz of 9 khz/50 khz. Wanneer de Am/FM Frequency Step (AM Frequency Step) - instelling wordt veranderd, worden alle radiovoorinstellingen gewist. Auto Standby

69 Standaardwaarde: On/Off Deze functie zet de unit automatisch op stand-by na 20 minuten inactiviteit zonder video- en/of audio-invoer. On : Om de unit automatisch op stand-by te zetten. ( ASP knippert of het display.) Off : Om de unit niet automatisch op stand-by te zetten, Verschijnt Auto Standby op het display en menuscherm 30 seconden voordat de automatische stand-by inschakelt. Auto Standby werkt niet wanneer Zone 2 actief is. Standaardwaarden variëren afhankelijk van de regio s. HDMI Through Update Notice Standaardwaarde: Off Schakelt de Auto Standby instelling in/uit wanneer HDMI instelling is op. On : Inschakelen van deze functie Off : Uitschakelen van deze functie Deze instelling ligt vast op aan wanneer de instelling Auto Standby op uit staat. Standaardwaarde: Enable Version Deze functie geeft de beschikbaarheid aan van een firmware-update via netwerk. Enable : Waarschuwingsupdates Disable : Niet waarschuwen bij updates Standaardwaarde: De huidige firmwareversie wordt weergegeven. Update via NET Standaardwaarde: Druk op ENTER om te selecteren wanneer u de firmware wilt updaten via netwerk. Het is niet mogelijk om Update via NET te selecteren als u geen internetverbinding heeft of er niets is te updaten.

70 Update via USB Standaardwaarde: Druk op ENTER om te selecteren wanneer u de firmware wilt updaten via USB. Het is niet mogelijk om Update via USB te selecteren als er geen USB-opslagapparaat is aangesloten of er niets is te updaten op het USB-opslagapparaat.

71 Geavanceerde instellingen 11. HDMI Setup (HDMI instellingen) HDMI CEC (RIHD) Standaardwaarde: Off Instellen op aan schakelt de ingangsselectie-koppeling en andere koppelinsfuncties in met een HDMI-aangesloten CEC-compatibel apparaat. On : Wanneer u deze functie gebruikt Off : Wanneer u deze functie niet gebruikt. Afhankelijk van de TV-set moet er mogelijk een koppeling op de TV geconfigureerd worden. Wanneer deze instelling is ingesteld op On geeft het sluiten van het on-screenmenu de naam van de CEC-compatibele apparaten en RIHD ON weer op het display. Wanneer deze instelling is ingesteld op On kan het stroomverbruik in stand-by-stand mogelijk toenemen. (Afhankelijk van de TV-status zal de unit in de normale stand-by-stand gaan.) Wanneer deze instelling is ingesteld op On en u luistert naar de audio via de luidsprekers van uw TV zal het bedienen van de MASTER VOLUME-regelaar van de unit audio uitvoeren uit de luidsprekers die zij aangesloten op de unit. Als u audio wilt uitvoeren vanuit de unit of de TV, verander dan de instellingen van de unit of de TV, of verminder het volume van de unit. Als een foutieve werking zich voordoet wanneer deze instelling is ingesteld op On, stel deze instelling dan in op Off. Als u een niet-cec-compatibel component aansluit of als u niet zeker bent of deze compatibel is, schakelt u de instelling op Off. Schakel de stroom van alle aangesloten componenten uit en terug aan bij het wijzigen van deze instelling. HDMI Through Standaardwaarde: Off Hiermee kunt u videosignalen van een AV-component aangesloten via HDMI uitvoeren naar de TV, ongeacht of de AV-receiver op stand-by staat. Deze instelling is alleen geldig voor INPUT SELECTOR-toetsen

72 die zijn toegewezen aan HDMI IN-aansluitingen. U kunt deze instelling niet instellen op INPUT SELECTOR-toets die niet is toegewezen aan een HDMI IN-aansluiting. Off : Om deze functie uit te schakelen. Het ingangssignaal van HDMI IN-aansluitingen kunnen niet worden uitgevoerd naar de TV. BD/DVD, CBL/SAT, STB/DVR, GAME, PC, AUX, TV/CD : Ingangssignaal van componenten die zijn aangesloten op de HDMI INaansluting, toegewezen aan elke ingangskeuzeschakelaar, worden uitgevoerd naar TV. Last : Ingangssignaal van de componenten die zijn aangesloten op ingangskeuzeschakelaar die werd geselecteerd vlak voordat de unit in stand-by gaat. AUTO : Ingangssignaal van alle componenten die zijn aangesloten op HDMI IN-aansluitingen wordt weergegeven op TV. Auto (Eco) : Ingangssignaal van alle componenten die zijn aangesloten op HDMI IN-aansluitingen wordt weergegeven op TV. Bij het selecteren van deze instelling wanneer u CEC-compatibele TV gebruikt, wordt het stroomverbruik in stand-by verminderd. U kunt deze instelling niet selecteren wanneer HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op Off. Wanneer HDMI Through is ingesteld, stijgt het stroomverbruik, zelfs als het apparaat in stand-by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY-modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Schakel de stroom van alle aangesloten componenten uit en terug aan bij het wijzigen van deze instelling. Audio TV Out Standaardwaarde: Off Deze functie voert het geluid uit via de luidsprekers van de TV die is aangesloten op HDMI met dit apparaat ingeschakeld. On : Wanneer u deze functie gebruikt Off : Wanneer u deze functie niet gebruikt. Wanneer u deze functie instelt op On, stel HDMI CEC (RIHD) in op Off. Deze functie is ingesteld op Auto, wanneer u HDMI CEC (RIHD) instelt op On. Luistermodus kan niet worden gewijzigd terwijl Audio TV Out op On is ingesteld en audio wordt uitgevoerd via de luidsprekers van de TV. Afhankelijk van uw TV of ingangssignaal van de component kan audio mogelijk niet uitgevoerd worden via de luidsprekers van de TV, zelfs als Audio TV Out is ingesteld op On. In een dergelijk geval wordt de audio uitgevoerd via de luidsprekers van het

73 apparaat. Gebruik van de MASTER VOLUME-bediening van het apparaat wanneer Audio TV Out of HDMI CEC (RIHD) op On is ingesteld en u naar het geluid luistert via de luidsprekers van uw TV, voert geluid uit van het apparaat. Als u geen geluid wilt uitvoeren vanuit het apparaat, verander dan de instellingen van het apparaat of de TV, of verminder het volume van het apparaat. Audio Return Ch Standaardwaarde: LipSync Aansluiting op de ARC-compatibele TV met behulp van een HDMI-kabel laat u toe om te luisteren naar het geluid van de TV via de luidsprekers aangesloten op het apparaat. Om deze functie te gebruiken, stel HDMI CEC (RIHD) op voorhand in op On. Auto : Wanneer u deze functie gebruikt. Off : Wanneer u deze functie niet gebruikt. Standaardwaarde: On Deze functie corrigeert automatisch de desynchronisatie tussen de video- en audiosignalen op basis van gegevens van de HDMI LipSynccompatible TV. On : Wanneer u deze functie gebruikt. Off : Wanneer u deze functie niet gebruikt. InstaPrevue Standaardwaarde: Deze functie is gerelateerd aan de voorbeeldminiaturen van de videoingang via HDMI, die worden weergegeven met InstaPrevue in het Home-menu. Afhankelijk van de videobron worden de voorbeeldminiaturen geconfigureerd in InstaPrevue mogelijk niet correct weergegeven. Sub Window Standaardwaarde: Multi Stelt u in staat om de voorbeeldminiatuurweergave in te stellen. Multi : Toont alle miniaturen van HDMI IN 1, 2, 3, 4 en 5 tegelijk. Single : Toont de miniaturen van HDMI IN 1, 2, 3, 4 en 5 apart weer.

74 Position Standaardwaarde: Bottom/LowerR Stelt u in staat om de weergavepositie van de voorbeeldminiaturen in te stellen. Bij het instellen van Sub Window naar Multi : Selecteer uit Top, Bottom, Left en Right. Bij het instellen van Sub Window naar Single : Kies uit UpperL, UpperR, LowerL en LowerR.

75 Geavanceerde instellingen 12. Network Setup (Network instellingen) Maak de netwerkinstellingen. Wanneer de LAN is geconfigureerd met een DHCP, zet u DHCP op inschakelen om de instelling automatisch te configureren ('inschakelen is ingesteld als standaard). Om vaste IP-adressen toe te wijzen aan elk component, moet u DHCP op uitschakelen zetten en een adres toewijzen aan deze eenheid in het IP-adres. De informatie met betrekking tot uw LAN, zoals Subnet Mask en Gateway, moet u ook instellen. Network Standby Standaardwaarde: Off Wi-Fi Deze functie maakt het mogelijk om de stroom in te schakelen van de AV-ontvanger via het netwerk met een toepassing zoals Onkyo Remote. On : Wanneer u deze functie gebruikt Off : Wanneer u deze functie niet gebruikt. Wanneer Netwerk Standby wordt gebruikt, stijgt het stroomverbruik, zelfs wanneer de AV-ontvanger op stand-by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY-modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Standaardwaarde: Off Stelt u in staat om het apparaat aan te sluiten op internet via een draadloze LAN-router. On : Draadloze LAN-verbinding OFF : Bedrade LAN-verbinding Wi-Fi Setup Standaardwaarde: Stelt u in staat om draadloze LAN-instellingen te configureren door op ENTER te drukken wanneer Start wordt weergegeven.

76 Wi-Fi Status MAC Address Standaardwaarde: Toont de informatie van het verbonden toegangspunt als volgt. SSID : SSID van het verbonden toegangspunt. Security : Beveiligingsmethode van het verbonden toegangspunt. Signal : De signaalsterkte van het verbonden toegangspunt. SSID : SSID van het verbonden toegangspunt. Standaardwaarde: DHCP Dit is het MAC-adres van de AV-ontvanger. Deze waarde is specifiek voor de component en kan niet worden gewijzigd. Standaardwaarde: Enable Enable : Automatische configuratie met DHCP Disable : Handmatige configuratie zonder DHCP Bij het selecteren van Disable, moet u IP Address, Subnet Mask, Gateway en DNS Server handmatig instellen. IP Address Standaardwaarde: Toont/Stelt het IP-adres in. Subnet Mask Standaardwaarde: Toont/Stelt het subnetmasker in. Gateway Standaardwaarde: Toont/Stelt de poort in. DNS Server Standaardwaarde:

77 Proxy URL Toont/stelt de primaire DNS-server in. Standaardwaarde: Toont/stelt de proxy-url in. Proxy Port Standaardwaarde: Toont/Stelt het poortnummer van de proxyserver in als u Proxy URL invoert. Network Check Standaardwaarde: Controleert de status van de netwerkverbinding. Druk op ENTER wanneer Start wordt weergegeven. Wacht even als 12. Network Setup niet wordt weergegeven op het scherm. Dit verschijnt wanneer het netwerk wordt opgestart.

78 Geavanceerde instellingen 13. Bluetooth (Bluetoothinstelling) Bluetooth Standaardwaarde: On Schakelt het apparaat in of uit om te koppelen met Bluetoothingeschakelde toestel. On : Schakelt de Bluetooth-functie in en laat het apparaat toe om te koppelen met het Bluetooth-ingeschakelde toestel. Stel deze functie in op On bij het configureren van de instellingen die te maken hebben met Bluetooth. Off : Als er geen gebruik wordt gemaakt van de Bluetooth-functie. Direct Change Standaardwaarde: On Verandert automatisch de invoerselector naar BLUETOOTH wanneer een Bluetooth-ingeschakeld apparaat is aangesloten. On : Om deze functie in te schakelen. Off : Om deze functie uit te schakelen. Wanneer de invoerselector niet automatisch wordt geselecteerd, zet deze functie op Off en wijzig de invoerselector handmatig. Auto Reconnect Standaardwaarde: On Wakeup Herverbind automatisch met het Bluetooth-ingeschakelde toestel laatst aangesloten wanneer u de invoerselector instelt op BLUETOOTH. On : Om deze functie in te schakelen. Off : Om deze functie uit te schakelen. Deze functie werkt mogelijk niet afhankelijk van uw Bluetoothingeschakelde apparaat.

79 Standaardwaarde: Off Ontwaakt het apparaat automatisch wanneer het op stand-by staat door te verbinden met een Bluetooth-ingeschakeld toestel. On : Om deze functie in te schakelen. Off : Om deze functie uit te schakelen. Deze functie op On instellen doet het verbruik toenemen, zelfs wanneer de AV-ontvanger op stand-by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY-modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Wanneer Direct Change is ingesteld op Off is Wakeup ingesteld op Off. Paring Info Standaardwaarde: Device Deze functie initialiseert de informatie van een vorige koppelingsinformatie die op het apparaat is opgeslagen. Op ENTER drukken wanneer Clear wordt weergegeven, initialiseert de koppelingsinformatie opgeslagen in dit apparaat. Deze functie initialiseert de koppelingsinformatie niet op het Bluetooth-ingeschakelde toestel. Bij het opnieuw koppelen van het apparaat met het toestel, er op letten dat u de koppelingsinformatie op het Bluetooth-ingeschakelde apparaat zeker op voorhand wist. Voor informatie over het wissen van de koppelingsinformatie, raadpleeg de instructiehandleiding van het Bluetooth-ingeschakelde toestel. Standaardwaarde: Status Toont de naam van het Bluetooth-ingeschakelde toestel aangesloten op het apparaat. De naam wordt niet weergegeven wanneer Status Ready en Pairing is. Standaardwaarde: Geeft de status van het Bluetooth-ingeschakelde toestel weer dat is aangesloten op het apparaat.

80 Ready : Niet gekoppeld Pairing : Gekoppeld Connected : Verbinding geslaagd

81 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Functies van Remote Mode-toets REMOTE MODE-toets op de afstandsbediening heeft controle over uw andere AV-componenten, inclusief die van andere fabrikanten, door programmering van gespecificeerde afstandsbedieningscode. Programmeer de gewenste REMOTE MODE-toets met afstandsbedieningscode en druk dan op de geprogrammeerde toets. De afstandsbedieningsmodus wordt gewijzigd naar de betreffende component. * De RCV- en ZONE2-toetsen kunnen niet worden geprogrammeerd.

82 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Afstandsbedienings codes programmeren Voor informatie over de configuratie en het gebruik van Onkyo-componenten met RI-jack, zie Aansluiten en bedienen van een Onkyo RI-componenten. Bovendien worden de volgende REMOTE MODE-toetsen voorgeprogrammeerd met afstandsbedienings codes. BD/DVD: Onkyo Blu-ray Disc/DVD-speler TV/CD: Onkyo CD-speler STB/DVR: Apple TV Registratie 1. Zoek de afstandsbedienings codelijst voor de overeenkomstige afstandsbedieningscode. De codes in de afstandsbedienings codelijst zijn die, bekend als van de datum van uitgave en kunnen worden gewijzigd. Alleen TV-afstandsbedienings codes kunnen worden ingevoerd voor de TV. Programmeer een afstandsbedieningscode in overeenstemming met de invoer want elke toets fungeert tevens als de invoerselector. (Bijvoorbeeld, als de CD-speler is aangesloten op de TV/CD-jack, programmeer dan de afstandsbedieningscode voor de CD-speler naar de TV/CD) 2. Druk op DISPLAY gedurende minstens 3 seconden terwijl u de REMOTE MODE-toets ingedrukt houdt waarnaar u de afstandsbedieningscode wilt programmeren. De indicator gaat branden.

83 3. Met de cijfertoetsen, voer de 5-cijferige afstandsbedieningscode in binnen de 30 seconden. Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsbedieningsindicator knippert eenmaal wanneer het programmeren mislukt. Probeer opnieuw. De gekleurde toetsen herindelen De toewijzing van de gekleurde toetsen van de AV-ontvangers afstandsbediening kan worden heringedeeld zodat het overeenkomt met die op de afstandsbediening van de component waarvan u de afstandsbedieningscode geprogrammeerd hebt naar REMOTE MODE. Echter, u zult echter niet in staat zijn om de gekleurde knoppen opnieuw in te delen als Zone 2 is geselecteerd. 1. Houd de REMOTE MODE-knop om toe te wijzen en A (Rood) gelijktijdig ingedrukt totdat de afstandsbedieningsindicator oplicht (ongeveer 3 seconden). Herindelen is alleen mogelijk voor codes inbegrepen in de categorieën van de Afstandsbedienings codelijst zoals DVD-speler en TV. 2. Druk binnen de 30 seconden op de gekleurde knoppen van links naar rechts in de volgorde waarin u opnieuw wilt indelen. Bijvoorbeeld, als de gekleurde toetsen op de afstandsbediening van de andere component

84 geel, groen, blauw en rood van links naar rechts zijn, druk dan op de knoppen op de AV-ontvangers afstandsbediening in die volgorde. Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsbedieningsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer herindeling mislukt. Probeer programmeren opnieuw. Op een andere toets drukken dan een gekleurde toets annuleert de herindelingsbewerking. Resetten van de REMOTE MODE-toetsen U kunt een REMOTE MODE-toets resetten naar de standaard afstandsbedieningscode. Merk op dat er slechts èèn REMOTE MODE-toets kan worden gereset in deze procedure. 1. Druk op HOME gedurende 3 of meer seconden terwijl u de REMOTE MODE-toets waarnaar u de afstandsbedieningscode wilt programmeren ingedrukt houdt. De afstandsindicator licht op. 2. Druk binnen de 30 seconden opnieuw op de REMOTE MODE-toets. Reset is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. Om de afstandsbediening te resetten naar de standaard fabrieksinstellingen: Terwijl u RCV ingedrukt houd, druk op HOME gedurende ongeveer 3 seconden totdat de afstandsindicator gaat branden.

85 Druk nogmaals op RCV binnen de 30 seconden. Reset is voltooid als de afstandsbediening twee keer knippert.

86 Andere producten bedienen met de afstandsbediening TV-bediening Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Houd er rekening mee dat sommige knoppen mogelijk niet naar behoren werken of de afstandsbediening mogelijk helemaal niet werkt met sommige onderdelen. 1 REMOTE MODE 2, INPUT, VOL / 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 PREV CH 9 RETURN F AUDIO (*)

87 G,,,,,, (*) H A (Rood) (*), B (Groen) (*), C (Geel) **), D (Blauw) (*) I Nummer 1~9, 0, +10 J CLR, DISPLAY * Niet CEC-compatibel.

88 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening Blu-ray Disc-speler/DVD-speler/DVDrecorder Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Houd er rekening mee dat sommige knoppen mogelijk niet naar behoren werken of de afstandsbediening mogelijk helemaal niet werkt met sommige onderdelen. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/, DISC +/ 5 TOP MENU 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 MENU 9 RETURN

89 F AUDIO (*) G,,,,,, (*) H A (Rood) (*), B (Groen), C (Geel) (*), D (Blauw) (*) I Nummer 1~9, 0, +10 (*) J CLR, DISPLAY * Niet CEC-compatibel. ("A (Rood) (*), B (Groen), C (Geel) (*), D (Blauw) (*) zijn enkel bedoeld voor DVD-speler/DVD-recorder )

90 Andere producten bedienen met de afstandsbediening VCR/PVR-bediening Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Houd er rekening mee dat sommige knoppen mogelijk niet naar behoren werken of de afstandsbediening mogelijk helemaal niet werkt met sommige onderdelen. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 PREV CH 9 RETURN

91 F,,,,,, G Nummer 1~9, 0, +10 H CLR, DISPLAY

92 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening satellietontvanger/kabelontvanger Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Houd er rekening mee dat sommige knoppen mogelijk niet naar behoren werken of de afstandsbediening mogelijk helemaal niet werkt met sommige onderdelen. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 PREV CH 9 RETURN F AUDIO

93 G,,,,,, H A (Rood), B (Groen), C (Geel), D (Blauw) I Nummer 1~9, 0, +10 J CLR, DISPLAY

94 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening CD-speler Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Houd er rekening mee dat sommige knoppen mogelijk niet naar behoren werken of de afstandsbediening mogelijk helemaal niet werkt met sommige onderdelen. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 DISC +/ 5 / / /, ENTER 6 SETUP

95 7,,,,,, 8 SEARCH, REPEAT, RANDOM, MODE 9 Nummer 1~9, 0, +10 F CLR, DISPLAY

96 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening cassettetapedeck Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Houd er rekening mee dat sommige knoppen mogelijk niet naar behoren werken of de afstandsbediening mogelijk helemaal niet werkt met sommige onderdelen. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4, (Achterstevoren afspelen),,,,,

97 Andere producten bedienen met de afstandsbediening CEC-compatibele componenten bedienen De TV- en BD/DVD-toetsen op de afstandsbediening zijn voorgeprogrammeerd met afstandsbedienings codes voor gekoppelde bediening van sommige CEC (Consumer Electronics Control)-compatibele tvtoestellen en Blu-rayspelers. Door aansluiting op het toestel via HDMI kunt u deze bedienen met behulp van de AV-ontvangers afstandsbediening. Indien u uw CEC-compatibele component niet kunt bedienen, programmeert dan èèn van de volgende afstandsbedienings codes op de TV- of BD/DVD-toets. TV-toets: 11807/13100/13500 (CEC-compatibele TV) BD/DVD-toets: 32910/33101/33501/31612 (CEC-compatibele BD/DVDspeler)

98 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten Overzicht van RI-functie Aansluiten van een Onkyo-component met een RI-jack zoals de apart verkochte RI Dock op het toestel via een RI-kabel en een analoge audiokabel maakt de volgende RI-functies mogelijk: System On/Auto Power On: Starten van de weergave van een component die is aangesloten via de RI wanneer het toestel in stand-by-modus is, schakelt het toestel automatisch aan om de betreffende component als de invoerbron te selecteren. Direct Change: Wanneer het afspelen wordt gestart op een component die is aangesloten via RI, dan selecteert de eenheid die component als invoerbron. Bediening afstandsbediening: Stelt u in staat RI-compatibele Onkyocomponenten te bedienen met behulp van de AV-ontvangers afstandsbediening. Richt de afstandsbediening op de afstandsbedieningssensor van het toestel. Deze bediening is alleen mogelijk wanneer de RI-afstandsbedieningscode is geprogrammeerd. Sommige onderdelen ondersteunen niet alle RI-functies. Deze functies werken niet als Zone 2 is ingeschakeld. Voor informatie over de RI-functies, zie ook de instructiehandleiding van elke component.

99 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten RI-aansluitingen en -instellingen Sluit een Onkyo-component met RI-jack aan op het toestel met behulp van een RI-kabel en een analoge audiokabel. Voor meer informatie, zie de handleiding van de component met RI-jack. De RI-kabel kan worden aangesloten in een willekeurige volgorde. Wanneer er twee RI-jacks zijn, kunt u verbinding maken met beide want beide jacks werken op dezelfde manier. Om het RI-Dock of cassettetapedeck aan te sluiten via RI, moet u: Hernoemen van de Invoerselector Om de RI-functies te laten werken, moet u de invoerselectors hernoemen. Druk op RCV op de afstandsbediening om over te schakelen naar de RECEIVER-modus en druk op HOME. Selecteer 9. Source Setup in Setup -menu en hernoem de invoerselector door DOCK of TAPE in te stellen. Programmeer de RI-afstandsbedieningscode Programmeer de afstandsbedieningscode naar gewenste REMOTE MODEtoets op de afstandsbediening. Op deze manier kunt u de component bedienen door de afstandsbediening te richten naar het toestel in plaats van de component. 1. Druk op DISPLAY gedurende minstens 3 seconden terwijl u de REMOTE

100 MODE-toets ingedrukt houdt waarnaar u de afstandsbedieningscode wilt programmeren. De afstandsindicator licht op. De RCV-, ZONE2- en TV-toetsen kunnen niet worden geprogrammeerd. 2. Met de cijfertoetsen, voer de volgende 5-cijferige afstandsbedieningscode in binnen de 30 seconden. RI Dock: Cassettetapedeck met RI-jack: Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer het programmeren van de afstandsbedieningscode mislukt. Probeer programmeren opnieuw. Input-selecteur op het RI-dock: Veranderen naar HDD of HDD/DOC.Voor details, raadpleeg de instructiehandleiding voor RI Dock. Voor het rechtstreeks bedienen van Onkyo-componenten of Onkyocomponenten die niet zijn aangesloten via RI, gebruik de volgende afstandsbedienings codes: Onkyo DVD-speler: Onkyo CD-speler: RI Dock: Bij sommige modellen kan de bediening soms deels niet mogelijk of helemaal niet mogelijk zijn.

101 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten ipod/iphone-bediening De RI dock maakt het mogelijk om de AV-ontvangers afstandsbediening te gebruiken om muziek af te spelen op uw ipod/iphone en hem te bedienen. Bovendien is het ook mogelijk om video's op de ipod/iphone te bekijken op het scherm van uw TV, evenals het uitvoeren van RI-bedieningen bij aansluiting via RI. Deze bediening is alleen mogelijk wanneer de RIafstandsbedieningscode is geprogrammeerd. Voordat u een bediening uitvoert: Voordat u een bediening uitvoert op uw ipod/iphone, zorg ervoor dat deze geüpdate werd naar de nieuwste versie via itunes. Bepaalde toetsen werken mogelijk niet voor sommige modellen en generaties van ipod/iphone of RI Dock. Voor details over de bediening, raadpleeg de instructiehandleiding van RI dock. Schakel de afstandsbedieningsmodus om door op de REMOTE MODE-toets te drukken die is ingesteld met de afstandsbedieningscode. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Richt de afstandsbediening op het toestel. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 VOL / 5 ALBUM +/

102 6 TOP MENU 7 / / /, ENTER, PLAYLIST / 8 MENU 9,,,,,, F REPEAT, RANDOM G MODE H DISPLAY Op DISPLAY drukken doet de achtergrondverlichting gedurende enkele seconden branden. MODE laat u toe om de hervattingsfunctie te gebruiken. U kunt hervatten vanaf het nummer dat werd afgespeeld wanneer u uw ipod/iphone verwijderd hebt uit het DS-A2 RI Dock.

103 De firmware updaten Overzicht van firmware bijwerken Er zijn twee methoden voor het bijwerken van de firmware: via het netwerk en via USB. Gebruik de optie die het beste past bij de omgeving. Voor de meest recente informatie over updates, bezoek de website van Onkyo. Voordat u de update uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de luidspreker setup-microfoon niet is aangesloten. Tijdens een update, niet Een kabel, USB-opslagapparaat, luidsprekerinstellingenmicrofoon of hoofdtelefoon ontkoppelen of herverbinden, of een bediening uitvoeren op de component zoals de stroom uitschakelen. Toegang maken tot dit toestel vanaf een PC of een smartphone via Android-toepassing De update duurt ca. 10 minuten om te voltooien voor beide methoden, via netwerk of via USB. Bovendien worden de bestaande instellingen opgeslagen ongeacht de gebruikte methode. Disclaimer: Het programma en de bijbehorende online documentatie worden u bezorgd voor gebruik op eigen risico. Onkyo kan niet aansprakelijk worden gesteld en u heeft geen remedie voor schade voor aanspraken van welke soort dan ook met betrekking tot het gebruik van het programma of de bijbehorende online documentatie, ongeacht juridische theorie of die uit een onrechtmatige daad of contractbreuk voortvloeien. In geen geval zal Onkyo aansprakelijk worden gesteld jegens u of een derde partij voor speciale, indirecte, incidentele schade of gevolgschade van welke aard dan ook, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, compensatie, terugbetaling of schade aan het huidige en toekomstige verlies van winsten, verlies van gegevens, of om een andere reden dan ook.

104 De firmware updaten De firmware bijwerken via netwerk Voordat u begint: Controleer of het apparaat is ingeschakeld en de verbinding met het internet is bevestigd. Zet de controllercomponent (PC enz.) die is aangesloten op het netwerk uit. Stop het afspelen van internet radio, USB-opslagapparaat of serverinhoud. Als Zone 2 ingeschakeld is, druk op OFF op het toestel om deze uit te schakelen. Als HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On, zet deze dan op Off (standaardwaarde). Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Selecteer Setup met de cursortoetsen en druk op ENTER. Vervolgens, na het selecteren van 11. HDMI Setup en druk op ENTER, selecteer HDMI CEC (RIHD) en selecteer Off. * De beschrijving kan verschillen van de on-screen weergave, maar dat is niet van invloed op de manier van bedienen of de functie. Bijwerken 1. Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Het Home-menu wordt weergegeven op het TV-scherm.

105 2. Selecteer Setup Hardware - Update via NET in met behulp van de cursortoetsen en druk op ENTER. Als 10. Hardware grijs wordt weergegeven en niet kan worden geselecteerd, wacht even totdat deze is opgestart. U zult Update via NET niet kunnen selecteren als er niets is bijgewerkt. 3. Selecteer Update en druk op ENTER om het updaten te starten. Tijdens het updaten kan het TV-scherm mogelijk zwart worden afhankelijk van het geüpdate programma. Controleer in dat geval de voortgang op de display van het toestel. Het TV-scherm zal zwart blijven totdat de update is voltooid en de stroom weer wordt ingeschakeld. Completed! wordt weergegeven wanneer de update is voltooid. 4. Druk op ON/STANDBY op het toestel om het toestel in stand-by te zetten. Dit is het einde van de firmware-update en u hebt nu de nieuwste firmware geïnstalleerd. Gebruik geen RECEIVER op de afstandsbediening. Als een foutbericht wordt weergegeven Geval 1: Wanneer zich een fout voordoet, wordt *-** Error! getoond op het display. ("* verwijst naar de nummers weergegeven wanneer er een fout optreedt) Controleer het volgende: Foutcode *-01, *-10: Ethernet-kabel niet gevonden. Sluit de Ethernet-kabel aan op de juiste wijze. *-02, *-03, *-04, *-05, *-06, *-11, *-13, *-14, *-16, *-17, *-18, *-20, *-21:

106 Internetverbindingsfout. Controleer het volgende: Of de router is ingeschakeld Of dit apparaat en de router verbonden zijn met het netwerk Als ze zijn aangesloten, koppelt u het netsnoer los van het apparaat en de router en sluit het weer aan. Dit kan het probleem oplossen. Als u nog steeds niet kunt verbinden met het internet kan de DNS-server of proxyserver mogelijk tijdelijk niet beschikbaar. Controleer de service-status met uw ISP-provider. Overige: Ontkoppel en koppel de stroomstekker weer, vanaf het begin.

107 De firmware updaten De firmware bijwerken via USB Voordat u begint: Bereid een 64 MB of groter USB-opslagapparaat voor. Media geplaatst in een USB-kaartlezer kunnen niet worden gebruikt voor deze functie. USB-opslagapparaten met beveiligingsfunctie worden niet ondersteund. USB-hubs en USB-apparaten met hub-functie worden niet ondersteund. Sluit nooit deze apparaten aan op het toestel. Wis alle gegevens die zijn opgeslagen op het USB-opslagapparaat. Zet de controllercomponent (PC enz.) die is aangesloten op het netwerk uit. Stop het afspelen van internet radio, USB-opslagapparaat of serverinhoud. Als Zone 2 ingeschakeld is, druk op OFF op het toestel om deze uit te schakelen. Als HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On, zet deze dan op Off (standaardwaarde). Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Selecteer Setup met de cursortoetsen en druk op ENTER. Vervolgens, na het selecteren van 11. HDMI Setup en druk op ENTER, selecteer HDMI CEC (RIHD) en selecteer Off. * Sommige USB-opslagapparaten kunnen lang duren om te laden, worden mogelijk niet correct geladen, of kunnen mogelijk niet goed worden gevoed, afhankelijk van het apparaat of de inhoud. * Onkyo is niet aansprakelijk wat dan ook voor verlies of schade van gegevens, of opslag defect voortvloeiend uit het gebruik van het USBgeheugen met de AV-ontvanger. Dank u voor uw begrip. * De beschrijving kan verschillen van de on-screen weergave, maar dat is niet van invloed op de manier van bedienen of de functie. Bijwerken 1. Sluit het USB-opslagapparaat aan op uw pc. 2. Download de firmware van de Onkyo website op uw PC en decomprimeer. Firmware-bestanden worden benoemd op de volgende manier: ONKAVR****_************.zip Pak het bestand uit op uw pc. Het aantal uitgepakte bestanden en

108 mappen varieert afhankelijk van het model. 3. Kopieer alle uitgepakte bestanden en mappen naar de hoofdmap van het USB-geheugen. Zorg ervoor dat u de uitgepakte bestanden kopieert. 4. Druk op USB op de afstandsbediening om USB te selecteren. 5. Sluit het USB-opslagapparaat aan op de USB-poort van het toestel. Als u een USB-harde schijf aansluit op de USB-aansluiting van het toestel, raden we u het gebruik van de lichtnetadapter aan op dit apparaat. Als het USB-geheugen is gepartitioneerd zal elke sectie worden beschouwd als een onafhankelijk apparaat. 6. Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Het Home-menu wordt weergegeven op het TV-scherm.

109 7. Selecteer Setup Hardware - Update via USB in volgorde met behulp van de cursortoetsen en druk op ENTER. Als 10. Hardware grijs wordt weergegeven en niet kan worden geselecteerd, wacht even totdat deze is opgestart. U zult Update via USB niet kunnen selecteren als er niets is bijgewerkt. 8. Selecteer Update en druk op ENTER om het updaten te starten. Tijdens het updaten kan het TV-scherm mogelijk zwart worden afhankelijk van het geüpdate programma. Controleer in dat geval de voortgang op de display van het toestel. Het TV-scherm zal zwart blijven totdat de update is voltooid en de stroom weer wordt ingeschakeld. Tijdens de update mag u het USB-geheugen niet uitschakelen of ontkoppelen en terug aansluiten. Completed! wordt weergegeven wanneer de update is voltooid. 9. Koppel het USB-geheugen los van het toestel. 10.Druk op ON/STANDBY op het toestel om het toestel in stand-by te zetten. Dit is het einde van de firmware-update en u hebt nu de nieuwste firmware geïnstalleerd. Gebruik geen RECEIVER op de afstandsbediening. Als een foutbericht wordt weergegeven Geval 1: Wanneer zich een fout voordoet, wordt *-** Error! getoond op het display. ("* verwijst naar de nummers weergegeven wanneer er een fout optreedt) Controleer het volgende: Foutcode *-01, *-10: USB-geheugen is niet gevonden. Controleer of het USB-geheugen of de USB-kabel goed is geplaatst op de USB-poort van het toestel.

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

De radiozender kiezen

De radiozender kiezen Details over AM/FM-afspelen De radiozender kiezen Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk op AM of FM op de unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO -indicator op het display

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-ontvangst Afstemmen op een radiozender Automatisch tunen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de "AUTO" indicator

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-ontvangst Afstemmen op een radiozender Automatisch tunen 1. Druk enkele keren op TUNER op de afstandsbediening om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUN MODE zodat het "AUTO" controlelampje

Nadere informatie

Radio - werking RADIO - WERKING

Radio - werking RADIO - WERKING M 4 0 - werking - werking RADIO - WERKING Hoofdmenu Instellingen Navigatie N.B. Als de geluidsinstallatie wekt in functie "1-HOUR" (1 UUR), kunnen de bedieningsknoppen op het stuurwiel niet worden gebruikt.

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7. DVD-22675 Een USB-apparaat aansluiten 10. 1.MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.STOP-KNOP 1. OPEN/CLOSE: openen en sluiten van de disklade.

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Stand voor automatisch afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS RC UNIVERS34 8-in-1 LCD afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS www.hqproducts.com 2 De RC UNIVERS34 universele afstandsbediening bedient vrijwel alle merken TV s (TV), DVD spelers en DVR spelers

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING INHOUD GV Smartphone applicatie handleiding... 3 1 Enkele nota s:... 3 2 Windows Smartphone GV-MSView... 3 2.1 GV-MSView Live beelden instellen... 3 2.2 GV-MSView Opgenomen

Nadere informatie

Handleiding MusicPlayer

Handleiding MusicPlayer Handleiding MusicPlayer Inhoud Algemene Instellingen... 2 Netwerkaansluiting... 2 Aan- en uitzetten MusicPlayer... 3 Gebruikers interface... 4 IP adres MusicPlayer... 4 Dynamisch IP adres (standaard)...

Nadere informatie

Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor:

Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor: CD/MP3-CD HD SOURCE SEARCH REC MARK/UNMARK DBB Wireless Music Station WAS7000 Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor: Het openen avan muziekbestanden die op uw PC

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender Gebruikershandleiding 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 4 2. OPMERKINGEN... 4 3. FUNCTIES... 4 4. KNOPPEN EN SCHERM... 4 4.1 Functies

Nadere informatie

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App Internet Video Deurbel SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App In deze handleiding worden alle functies uitgelegd om u wegwijs te maken van ons product. Door middel van foto s proberen we alles

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2012

Installatie SQL Server 2012 Installatie SQL Server 2012 Download de SQL Server express net Advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29062 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2014

Installatie SQL Server 2014 Installatie SQL Server 2014 Download de SQL Server Express net advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42299 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode U kunt de repeater eenvoudig draadloos configureren voor uw netwerk. 1) Steek de repeater in een stopcontact welke in het bereik ligt van uw draadloze netwerk

Nadere informatie

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 Open Internet Explorer en vul het IP adres van de recorder in, bijv: http://192.168.1.15 Het IP adres is ook te achterhalen via het menu op de recorder

Nadere informatie

Netwerkprojector gebruikershandleiding

Netwerkprojector gebruikershandleiding Netwerkprojector gebruikershandleiding Inhoud Voorbereiding...3 De projector aansluiten op de computer...3 Kabelverbinding... 3 De projector op afstand bedienen via een webbrowser...5 Ondersteunde resoluties...7

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION VOLVO QUICK GUIDE - RSE WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze

Nadere informatie

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Page 1 of 10 2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Belangrijkste kenmerken Blu-Ray speler (high definition) Wi-Fi Multiroom

Nadere informatie

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER Snel installatiegids DA-10295 Welkom Dank u voor het kopen van Digitus Bluetooth Soundbar met subwoofer! Ongeacht hoe u dit product gebruikt of het nu voor het afspelen

Nadere informatie

Beo4-toetsen in detail, 6 Dagelijkse en geavanceerde bediening met Beo4-toetsen

Beo4-toetsen in detail, 6 Dagelijkse en geavanceerde bediening met Beo4-toetsen Beo4 Handleiding Inhoud 3 De Beo4-afstandsbediening gebruiken, 4 Beo4-toetsen in detail, 6 Dagelijkse en geavanceerde bediening met Beo4-toetsen De Beo4 aanpassen, 9 De Beo4 instellen Een extra toets

Nadere informatie

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved.

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Inhoudstabel Introductie... 3 Starten... 4 Systeemvereisten... 4 Software Installatie... 5 Bestandslocaties... 5 Opstarten... 5 Help... 6 Updates... 6 Bedienen...

Nadere informatie

handleiding gigaset sl75 WLAN

handleiding gigaset sl75 WLAN handleiding gigaset sl75 WLAN Maak uw Gigaset toestel gebruiksklaar door verbinding te maken met uw netwerk en vervolgens de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale, in te voeren in de webinterface

Nadere informatie

1. RDS-TMC-informatie

1. RDS-TMC-informatie 1. -informatie (afkorting van Radio Data System Traffic Message Channel) geeft verkeersinformatie over o.a. files, ongelukken en wegwerkzaamheden op de kaartschermen weer via ontvangst van FM multiplex

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

Handleiding voor snelle aansluiting en bediening HDD Network Audio Component NAC-HD1E

Handleiding voor snelle aansluiting en bediening HDD Network Audio Component NAC-HD1E 3-213-272-41(1) Handleiding voor snelle aansluiting en bediening HDD Network Audio Component NAC-HD1E In deze handleiding worden de algemene aansluitingen en handelingen beschreven waarmee u muziek kunt

Nadere informatie

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 XBMC / KODI Speler 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze en 7. XBMC

Nadere informatie

Configuratiehandleiding AHD 3.0 AHDVR( )A

Configuratiehandleiding AHD 3.0 AHDVR( )A Configuratiehandleiding AHD 3.0 AHDVR(043-083-163)A Inleiding Comelit biedt graag hulp en service bij het installeren van een systeem. Door de volgende stappen in de configuratiehandleiding te volgen,

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Support Handleiding Gigaset sl75 WLAN Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Verbinding maken Het account instellen DTMF instellen Gebruik Extern bellen Intern bellen Beller

Nadere informatie

NEDERLANDSE INSTRUCTIES

NEDERLANDSE INSTRUCTIES MEDIA ER BEHUIZING CMP-MOB10 CMP-MOB30 NEDERLANDSE INSTRUCTIES Stap 2: Til voorzichtig de achterplaat op en schuif deze naar achteren. 1. Inhoud verpakking Voor CMP-MOB10: 1x Media player behuizing Draagtas

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Support Handleiding Gigaset sl75 WLAN Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Verbinding maken Het account instellen DTMF instellen Gebruik Extern bellen Intern bellen Beller

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken... TV Menu Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids. 11 Programma informatie oproepen. 20 Kiezen en Kijken... 22 Bedienen van Kiezen en Kijken.. 24 Eredivisie

Nadere informatie

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing SonicHub Audio Server Gebruiksaanwijzing NL Inhoud Inleiding... 3 Instellen van de SonicHub... 6 Audio activeren... 6 Selecteren van AM/FM tuner regio... 6 SonicHub mediabalk panelen... 7 Bediening van

Nadere informatie

Inhoud van de verpakking

Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP 3 EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE APP EN DE CONNECTION BOX 1PUNTEN VAN 1 tot 4 DE SMARTPHONE EN DE APP OP DE CONNECTION

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2008R2

Installatie SQL Server 2008R2 Installatie SQL Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een Windows

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAM BOX

HANDLEIDING STREAM BOX HANDLEIDING STREAM BOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 3.

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Inleiding Comelit beidt graag hulp en service bij het installeren van een systeem. Door de volgende stappen in de configuratiehandleiding te volgen, wordt verwachte de installatietijd

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, 23 2019 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding Vr.Model-nr MPFOL15 Gebruikershandleiding NL 1. Toetsen 1. M : Menu 2. : Afspelen/Pauzeren 3. < : Vorige track / Terugspoelen 4. > : Volgende track/ Vooruitspoelen 5. - : Volume verlagen 6. + : Volume

Nadere informatie

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding Hi-Fi Muzieksysteem Gebruikershandleiding Lees deze handleiding aandachtig alvorens het apparaat te gebruiken en bewaar hem voor toekomstig gebruik. op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

Omnik handleiding installeren wifi. Aanmeldinstructie omvormer met interne wifi op wifi netwerk. Omnik New Energy Co. Ltd.

Omnik handleiding installeren wifi. Aanmeldinstructie omvormer met interne wifi op wifi netwerk. Omnik New Energy Co. Ltd. Omnik handleiding installeren wifi Aanmeldinstructie omvormer met interne wifi op wifi netwerk Omnik New Energy Co. Ltd. Korte inleiding. U heeft een wifi kit voor uw omvormer die verbinding kan maken

Nadere informatie

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, 2006 3:39 PM Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 2 Wednesday, October 4,

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina

Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Veel gestelde vragen nieuwe webloginpagina Op deze pagina treft u een aantal veel gestelde vragen aan over het opstarten van de nieuwe webloginpagina http://weblogin.tudelft.nl: 1. Ik krijg de melding

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Versie: 20 april 2009 (Wouter Marra) Vragen en opmerkingen: fadbalie@geo.uu.nl, tel: 2098 Door gebruik te maken van een VPN verbinding kunt

Nadere informatie

web edition quick guide RSE

web edition quick guide RSE web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSEsysteem) breidt

Nadere informatie

BDS. Integrated Home Theater Systeem. Beknopte Handleiding

BDS. Integrated Home Theater Systeem. Beknopte Handleiding Integrated Home Theater Systeem Beknopte Handleiding Inleiding, Luidsprekeropstelling en Aansluiten Dank voor de aanschaf van een Harman Kardon product! Deze beknopte handleiding geeft u alle informatie

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER DN-13014-3 DN-13003-1 Snel installatiegids DN-13014-3 & DN-13003-1 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 computer met printserver

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Het plaatsen van de batterij in de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen.

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

Inhoud. Aansluiten op een netwerkrouter 3 Bedraad netwerk 3 Draadloos netwerk 3. Gedeelde mappen toevoegen 12. Een afspeellijst maken in AllShare 12

Inhoud. Aansluiten op een netwerkrouter 3 Bedraad netwerk 3 Draadloos netwerk 3. Gedeelde mappen toevoegen 12. Een afspeellijst maken in AllShare 12 GEBRUIKSAANWIJZING Inhoud Aansluiten op een netwerkrouter 3 Bedraad netwerk 3 Draadloos netwerk 3 De netwerkverbinding configureren: eerste stappen 4 Voor bedrade netwerken 5 Voor draadloze netwerken 6

Nadere informatie

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR Menustructuur De menustructuur van de DS-72xxHVI-ST Serie DVR is als volgt: Opstarten en Afsluiten Het juist opstarten en afsluiten is cruciaal voor de levensduur van uw DVR. Opstarten van uw DVR: 1. Plaats

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het 1. Bediening met de muis Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het icoontje in beeld verschijnt. Beweeg uw muis om uw wachtwoord in het keypad in te voeren. Dat

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Technologie. Bluetooth gebruiken

Technologie. Bluetooth gebruiken Bluetooth is communicatietechnologie die het mogelijk maakt data te versturen en te ontvangen zonder leidingen of kabels. Met de Bluetooth features kun je een draadloze verbinding maken tussen je NXT en

Nadere informatie

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger.

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 Versie 160915 Instellen van de afstandsbediening Stap voor stap uw afstandsbediening instellen LED-lampje Bedien ook uw TV met de Stipte

Nadere informatie

Voor Nederlandstalige ondersteuning neemt u contact op met Teknihall support: 0900 400 2001 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2

Voor Nederlandstalige ondersteuning neemt u contact op met Teknihall support: 0900 400 2001 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 4 OPMERKINGEN 4 KNOPPEN EN SCHERM 6 4.1 Werking 6 4.2 LCD scherm 8 MUZIEK UPLOADEN NAAR DE SPELER 9 BEDIENINGSINSTRUCTIES 14 6.1 Muziek

Nadere informatie

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home NL - Aanwijzingen en aanbevelingen voor installatie en gebruik ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN NEDERLANDS Volledige en originele instructies INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie