Afstemmen op een radiozender

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afstemmen op een radiozender"

Transcriptie

1 Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de "AUTO"-indicator op het display oplicht. 3. Druk op TUNING om automatisch afstemmen te starten. Zoeken stopt automatisch wanneer een zender is gevonden. Wanneer afgestemd op een radiozender licht de " TUNED " indicator op het display op. Wanneer afgestemd op een FM-radiozender zal de FM STEREO -indicator branden. Er wordt geen geluid uitgevoerd terwijl de TUNED -indicator uit is. Wanneer het signaal van een FM-radiozender zwak is: Radiogolven kunnen zwak zijn afhankelijk van de bouwconstructie en omgevingsomstandigheden. Stem in dat geval handmatig af op de radiozender van uw keuze door te verwijzen naar het volgende deel. Handmatig op zender afstemmen

2 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de "AUTO"-indicator op het display uitgaat. 3. Druk op TUNING om de gewenste radiozender te selecteren. De frequentie verandert met 1 stap iedere keer wanneer u op de knop drukt. De frequentie verandert voortdurend als de knop wordt ingedrukt en stopt wanneer de knop wordt losgelaten. Stem af door op het display te kijken. Om de indicator terug te zetten naar AUTO : Druk nogmaals op TUNING MODE op de hoofdunit. De unit stemt automatisch af op een FMzender. Laat de indicator normaliter in AUTO. Afstemmen op zender door frequentie Hiermee kunt u rechtstreeks de frequentie invoeren van de radiozender waarnaar u wilt luisteren. 1. Druk enkele keren op TUNER op de afstandsbediening om "AM" of "FM" te selecteren.

3 2. Druk op D.TUN. 3. Voer met gebruik van de cijfertoetsen binnen 8 seconden de frequentie van de radiozender in. Om bijvoorbeeld 87,5 (FM) in te voeren, druk op 8, 7, 5 of 8, 7, 5, 0. Als u een onjuist nummer heeft ingevoerd, kunt u een juiste invoeren na 8 seconden.

4 Details over AM/FM-afspelen Voorinstellen van een AM/FM-radiostation Hiermee kunt u tot maximaal 40 van uw favoriete AM/FM-radiozenders registreren. Door van te voren radiozenders te registreren kunt u direct op de radiozender van uw keuze afstemmen. Registreren van een zender 1. Stem af op het AM/FM-radiostation dat u wilt registreren. 2. Druk op MEMORY op de unit zodat het voorkeuzenummer op het display knippert. 3. Druk herhaaldelijk op PRESET om een nummer te selecteren tussen 1 en 40 terwijl het voorkeuzenummer knippert (ongeveer 8 seconden). 4. Druk nogmaals op MEMORY om de zender te registreren. Bij het registreren, stopt het vooringestelde nummer met knipperen. Herhaal deze procedure voor al uw favoriete AM/FM-radiozenders. Een voorkeuzezender selecteren 1. Druk op CH +/- op de afstandsbediening om een voorkeuzenummer te selecteren. Als alternatief kunt u op PRESET op de main unit drukken. U kunt ook selecteren door het voorkeuzenummer direct in te voeren met de cijfertoetsen op de afstandsbediening.

5 Een voorkeuzezender wissen 1. Druk op CH +/- op de afstandsbediening om het te verwijderen voorkeuzenummer te selecteren. 2. Houd MEMORY ingedrukt op de main unit en druk op TUNING MODE om het voorkeuzenummer te verwijderen. Tijdens het verwijderen, gaat het nummer op het display uit.

6 Details over AM/FM-afspelen RDS gebruiken RDS staat voor Radio Data Systeem en is een methode om data in FMradiosignalen uit te zenden. RDS werkt alleen in gebieden waar RDS-uitzendingen beschikbaar zijn. In sommige gevallen is de tekstinformatie die op het display wordt getoond niet identiek aan de inhoud die door de RDS-zender wordt uitgezonden. Bovendien kunnen onverwachte tekens worden weergegeven wanneer de unit niet-ondersteunde tekens ontvangt. Dit is echter geen defect. Als het signaal van een RDS-zender zwak is, worden de RDS-gegevens mogelijk voortdurend of helemaal niet weergegeven. PS (Program Service): Afstemmen op een radiozender dat Programmaservice-informatie distribueert, geeft de naam van de radiozender weer. Door op DISPLAY te drukken wordt de frequentie gedurende 3 seconden weergegeven. RT (Radio Text): Afstemmen op een radiozender dat radiotekstinformatie uitzendt, geeft tekst weer op het display van de unit. PTY (Program Type): Hiermee kunt u RDS-zenders zoeken op programmatype. TP (Traffic Program): Hiermee kunt u radiozenders zoeken die verkeersinformatie uitzenden. Weergeven van radiotekst (RT) 1. Druk eenmaal op RT/PTY/TP op de main unit. De radiotekst (RT) wordt weergegeven door over het display te scrollen. "No Text Data" wordt weergegeven wanneer er geen tekstinformatie beschikbaar is. Zoeken op type (PTY) 1. Druk tweemaal op RT/PTY/TP op de main unit.

7 Het huidige programmatype verschijnt op het display. 2. Druk op PRESET om het type te zoeken programma te selecteren. De volgende RDS-zendertypen worden weergegeven: None News (nieuwsberichten) Affairs (huidige actualiteiten) Info (Informatie) Sport Educate (educatie) Drama Culture Science (wetenschap en technologie) Varied Pop M (popmuziek) Rock M (rockmuziek) Easy M (easy-listeningmuziek) Light M (lichte klassiekers) Classics (serieuze klassieke muziek) Other M (andere muziek) Weather Finance Children (kinderprogramma s) Social (sociale zaken) Religion Phone In Travel Leisure Jazz (jazzmuziek) Country (countrymuziek) Nation M (nationale muziek) Oldies (gouwe ouwe) Folk M (folkmuziek) Document (documentaire)

8 3. Druk op ENTER om de radiozenders van het geselecteerde type te zoeken. 4. Wanneer de gewenste radiozender is gevonden, knippert de zendernaam op het display. Druk vervolgens nogmaals op ENTER. Als er geen stations zijn gevonden, wordt het bericht Not Found weergegeven. Luisteren naar verkeersinformatie (TP) 1. Druk driemaal op RT/PTY/TP op de main unit. Wanneer de verkeersinformatie wordt uitgezonden door de radiozender die u heeft geselecteerd, wordt [TP] weergegeven. "TP" wordt alleen weergegeven wanneer er geen verkeersinformatie beschikbaar is. 2. Druk op ENTER om een radiozender te zoeken die verkeersinformatie verspreidt. 3. Wanneer een dergelijke radiozender is gevonden, knippert de aanduiding op het display. Druk vervolgens nogmaals op ENTER. Not Found wordt weergegeven als er geen radiozender is gevonden die verkeersinformatie verspreidt.

9 Muziekbestanden afspelen op een USBopslagapparaat Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Druk op USB op de afstandsbediening om "USB" te selecteren. 2. Plug uw USB-opslagapparaat met de muziekbestanden in de USB-poort van de unit zodat "USB" op het display gaat branden. Als de USB -indicator knippert, controleer dan of het USBopslagapparaat goed ingestoken is. Koppel het USB-opslagapparaat niet los terwijl Connecting... op het display wordt getoond. Dit kan dataverlies of een defect veroorzaken.

10 3. Druk op ENTER. De lijst van mappen en muziekbestanden op het USB-opslagapparaat wordt weergegeven op het scherm, selecteer de map met de pijltjestoetsen en druk op ENTER op uw selectie te bevestigen. 4. Selecteer met de cursors het af te spelen muziekbestand en druk vervolgens op ENTER of om afspelen te beginnen.

11 Luisteren naar internetradio Over internetradio Internetradio, ook wel netradio, webradio of streaming radio genoemd, is een audioservice toegankelijk op de websites van serviceproviders die muziek en audioprogramma s distribueren in digitaal formaat. Er zijn wereldwijd talrijke websites, van terrestrisch stations, speciale stations tot persoonlijke website die dergelijke diensten aanbieden. De unit wordt geleverd met vooraf ingestelde radiozenders (*), zoals TuneIn, om van deze diensten te genieten door enkel de unit met het internet te verbinden. * Netwerkdiensten of inhoud is mogelijk niet beschikbaar als de serviceprovider de service beëindigt.

12 Luisteren naar internetradio TuneIn Met meer dan radiozenders en 2 miljoen on-demand programma s geregistreerd, is TuneIn een service waar u kunt genieten van muziek, sport en nieuws van over de hele wereld. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om NET TOP-scherm weer te geven. NET gaat branden op het display. Als alternatief kunt u op Home drukken en selecteer Network Service in het Home-menu. 2. Selecteer met de pijltjestoetsen TuneIn en druk vervolgens op ENTER

13 om TuneIn-topscreen weer te geven. 3. Selecteer met de cursors een radiozender of programma en druk op ENTER om het afspelen te beginnen. Over het TuneIn-menu Om het TuneIn-menu weer te geven drukt u op MENU terwijl u een radiozender afspeelt of selecteer Go to Menu en druk op ENTER. Door het corresponderende menu-item te selecteren met de cursortoetsen en op ENTER te drukken kunt u de volgende handelingen uitvoeren: Add to My Presets: Registreert radiozender en programma s in uw "My Presets" binnen TuneIn. Hiermee kunt u geregistreerde radiozenders en programma s afspelen met een simpele bediening. ("My Presets" wordt niet weergegeven als deze leeg is.) Remove from My Presets: Wist een radiozender of programma uit uw My Presets binnen TuneIn. Report a problem: Meldt een probleem of lost interactief een probleem op met betrekking tot TuneIn. View Schedule: Geeft het radiozender- of programmaschema weer. Clear recents: Wist alle radiozenders en programma s uit de "Recents" binnen TuneIn. (Dit menu wordt weergegeven wanneer een radiozender of programma in de Recents wordt afgespeeld.) Add to My Favorites: Registreert radiozenders en programma s in "My Favorites" van "Network Service". Hiermee kunt u geregistreerde radiozenders en programma s afspelen met een simpele bediening. Over de TuneIn-account Door een account aan te maken op de TuneIn-website (tunein.com) en in te loggen via de unit kunt u automatisch radiozenders en programma s toevoegen aan uw "My Presets" op de unit als u ze op de website opslaat. Om een radiozender geregistreerd in My Presets weer te geven, moet inloggen bij TuneIn vanaf de unit. Om in te loggen, selecteer "Login" - "I have a TuneIn account" in de bovenste lijst van "TuneIn" op de unit en voer vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Als u het apparaat verenigt op My Page binnen de TuneIn-website met behulp van de registratiecode verkregen door het selecteren van Login - Login with a registration code op de unit, kunt u inloggen zonder de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren.

14 Luisteren naar internetradio Andere internetradio s registreren Om naar andere internetradioprogramma s te luisteren, registreer het programma in de My Favorites -lijst op het NET TOP-scherm, zoals hieronder beschreven. De unit ondersteunt internetradiozenders opgeslagen in de volgende formats: PLS (URL eindigend op.pls), M3U (URL eindigend op.m3u) en RSS (URL eindigend op rss/rdf/xml). U kunt maximaal 40 internetradiozenders registreren. Afhankelijke van het datatype en bestandsformat voor afspelen, kunt u mogelijk geen internetradiozender afspelen zelfs wanneer de format PLS, M3U of Podcast (RSS) is. Beschikbare diensten kunnen variëren afhankelijk van de regio waarin u woont. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Registreren van een zender Alvorens de procedure te starten: De naam en URL van de radiozender die u wilt toevoegen, zijn vereist voor registratie. Controleer ze alvorens de procedure te starten. 1. Druk op NET op de afstandsbediening om NET TOP-scherm weer te geven.

15 NET gaat branden op het display. 2. Selecteer met de pijltjestoetsen My Favorites en druk vervolgens op ENTER om het My Favorites -lijstscherm weer te geven. 3. Selecteer met de cursortoetsen een leeg veld van My Favorites en druk op MENU om het menuscherm weer te geven. 4. Selecteer met de pijltjestoetsen Create new station en druk vervolgens op ENTER om een toetsenbordscherm weer te geven. 5. Voer de naam en URL van de toe te voegen radiozender in. Selecteer Shift en druk op ENTER om te wisselen tussen hoofd- en kleine letters. Selecteer of en druk op ENTER om de cursor te verplaatsen naar de geselecteerde richting. Selecteer Back Space en druk op ENTER om een teken links van de cursorpositie te verwijderen. Een zender met de PC registreren Alvorens de procedure te starten: De naam en URL van de radiozender die u wilt toevoegen, zijn vereist voor registratie. Controleer ze alvorens de procedure te starten. 1. Druk op RCV op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RCV om de afstandsbediening naar RECEIVERmodus te wijzigen (de modus om deze unit te bedienen) aangezien de modus kan zijn gewijzigd om een andere component te bedienen.

16 2. Druk op HOME om het Home-menu weer te geven. 3. Selecteer met de cursortoetsen "Setup" en druk vervolgens op ENTER. 4. Selecteer met de pijltjestoetsen 7.Hardware Setup - Network - IP Address om het IP-adres weer te geven. Noteer het IP-adres aangezien u deze later nodig heeft. 5. Start de webbrowser op uw PC of smartphone en voer het IP-adres van de unit in de adresbalk van de browser. Informatie van de unit wordt weergegeven op de browser. ( WEB Setup ) Als u Internet Explorer gebruikt, kunt u ook de URL invoegen door Open... te selecteren in het File -menu. 6. Klik op "My Favorites"-tab en voer vervolgens de naam en URL van de internetradiozender in. 7. Klik op "Save" om de ingevoerde internetradiozender in "My Favorites" te registreren. Een geregistreerd radiostation hernoemen: Terwijl de radiozender wordt afgespeeld of wanneer het is geselecteerd uit de "My Favorites"-lijst, drukt u op MENU om het menuscherm weer te geven. Selecteer "Rename this station" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER om het toetsenbordscherm weer te geven. Hernoem de zender zoals gewenst. Radiozenders kunnen ook worden hernoemd via WEB Setup. Een geregistreerde radiozender afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om NET TOP-scherm weer te geven. NET gaat branden op het display.

17 2. Selecteer met de pijltjestoetsen My Favorites en druk vervolgens op ENTER om de geregistreerde internetradiozenders te registreren. 3. Selecteer met de cursortoetsen de te verwijderen radiozender en druk op MENU om het menuscherm weer te geven. Een geregistreerde radiozender wissen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om NET TOP-scherm weer te geven. NET gaat branden op het display. 2. Selecteer met de pijltjestoetsen My Favorites en druk vervolgens op ENTER om de geregistreerde internetradiozenders te registreren. 3. Selecteer met de cursortoetsen de te verwijderen radiozender en druk op MENU om het menuscherm weer te geven. U kunt het menuscherm ook weergeven door op MENU te drukken terwijl de radiozender wordt afgespeeld. 4. Selecteer met de cursortoetsen "Delete from My Favorites" en druk vervolgens op ENTER. Radiozenders kunnen ook worden verwijderd vanaf WEB Setup.

18 Muziek afspelen met DNLA Over DLNA Digital Living Network Alliance (DLNA) kan worden aangeduid als een technologiestandaard of de industriegroep om de technologiestandaard te ontwikkelen voor het verbinden en gebruiken van AV-componenten, PC s en andere apparaten in een thuisnetwerk (nauwkeuriger wordt de technologiestandaard de DLNA-richtlijnen genoemd). Met deze unit kunt u DLNA gebruiken om muziekbestanden af te spelen die zijn opgeslagen op een PC of een harde schijf aangesloten op uw thuisnetwerk (NAS-apparaat). Zorg ervoor dat de unit en PC of het NASapparaat zijn aangesloten op dezelfde router. Om een muziekbestand af te spelen met DLNA heeft u een NAS-apparaat of dergelijke met DLNA-serverfuncties en een DLNA-speler (software) nodig om de muziek te streamen. U kunt ook muziekbestanden streamen met behulp van een PC geïnstalleerd met Windows Media Player 11 of 12 aangezien deze zijn uitgerust met zowel DLNA-server en -speelfuncties. Om streamen in te schakelen dient u eerst de Windows Media Player 11 of Windows Media Player 12 te configureren. Met de afstandafspeelfunctie van Windows Media Player 12 kunt u muziekbestanden opgeslagen op uw PC streamen naar de unit door uw PC te bedienen.

19 Muziek afspelen met DNLA De Windows Media Player configureren Windows Media Player Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het Library -menu, selecteer Media Sharing om een dialoogvenster te openen. 3. Selecteer het Share my media -selectievakje en klik vervolgens op OK om een lijst met ondersteunde apparaten weet te geven. 4. Selecteer deze unit en klik vervolgens op "Allow". Het corresponderende icoon is geselecteerd. 5. Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten. Windows Media Player Zet uw PC aan en start Windows Media Player Klik op Turn on media streaming om een lijst met spelers in het netwerk weer te geven. Als mediastreamen al is ingeschakeld, selecteer More streaming options... in het Stream -menu om spelers in het netwerk weer te geven. Ga verder naar stap Klik op "Turn on media streaming". Een lijst met spelers in het netwerk wordt weergegeven. 4. Selecteer deze unit in "Media streaming options" en controleer of het is ingesteld op "Allow". 5. Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten.

20 Muziek afspelen met DNLA DLNA afspelen Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Start de server (Windows Media Player 11, Windows Media Player 12, of NAS-apparaat) en sla de af te spelen muziekbestanden op. 2. Druk op NET op de afstandsbediening om NET TOP-scherm weer te geven. NET gaat branden op het display. Als de "NET"-indicator knippert, is de unit niet juist aangesloten op het netwerk. Controleer bij gebruik van een kabel-lan-verbinding de ethernetkabelverbinding en controleer bij gebruik van een draadloze LAN-verbinding of de Wi-Fi - indicator aan de linkerkant van de unit blijft branden. 3. Selecteer "DLNA" met de cursortoetsen en druk op ENTER.

21 4. Selecteer met de cursortoetsen de doelserver en druk vervolgens op ENTER om een lijst met items op de geselecteerde server weet te geven. Zoeken werkt niet op servers die zoekfuncties niet ondersteunen. De unit heeft geen toegang tot foto s en video s die op servers zijn opgeslagen. Inhoud opgeslagen op servers kan mogelijk niet worden weergegeven afhankelijk van de deelinstellingen van de server. 5. Selecteer met de cursors het af te spelen muziekbestand en druk vervolgens op ENTER of om afspelen te beginnen. Als No Item wordt weergegeven, controleer of het netwerk correct is verbonden.

22 Muziek afspelen met DNLA Afspelen op afstand bedienen vanaf een PC U kunt deze unit gebruiken om muziekbestanden opgeslagen op uw PC af te spelen door de PC in uw thuisnetwerk te bedienen. De unit ondersteunt extern afspelen met Windows Media Player 12. Om de externe afspeelfunctie te gebruiken met Windows Media Player 12, moet Windows Media Player 12 op voorhand worden geconfigureerd. Met behulp van een DLNA-compatibele controller (zoals een Androidapplicatie) kunt u een muziekbestand opgeslagen op Windows Media Player 12 selecteren en naar deze unit streamen door de controller te bedienen. Voor informatie over het afspelen op afstand met behulp van de controller, raadpleeg de instructiehandleiding van de controller. PC instellen 1. Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het Stream -menu, selecteer Turn on media streaming om een dialoogvenster te openen. Als mediastreamen al is ingeschakeld, selecteer More streaming options... in het Stream -menu om spelers in het netwerk weer te geven. Ga verder naar stap Klik op Turn on media streaming om een lijst met spelers in het netwerk weer te geven. 4. Selecteer deze unit in "Media streaming options" en controleer of het is ingesteld op "Allow". 5. Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten. 6. Open het "Stream"-menu en controleer of "Allow remote control of my Player..." is aangevinkt. Op afstand afspelen 1. Schakel de spanning van de unit in. 2. Zet uw PC aan en start Windows Media Player Selecteer het muziekbestand om af te spelen met Windows Media Player 12 en klik met de rechtermuisknop. Om op afstand een muziekbestand af te spelen op een andere server, open de doelserver in Other Libraries en selecteer het af te spelen muziekbestand. 4. Selecteer deze unit in Play to en open het Play to -venster van Windows Media Player 12 om het afspelen van muziekbestanden op de

23 unit te starten. Bedieningshandelingen tijdens afspelen op afstand zijn mogelijk vanaf het Play to -venster op de PC. Het afspeelscherm wordt weergegeven op de TV die op de HDMI-uitgang van de unit aangesloten is. Als uw PC draait op Windows 8, klik Play to en selecteer vervolgens deze unit. 5. Pas het volume aan met behulp van de volumebalk in het "Play to"- venster. Soms kan het volume dat wordt weergegeven op het afstandafspeelscherm verschillen van dat wat verschijnt op het display van de unit. Wanneer het volume wordt aangepast vanaf de unit wordt de waarde niet weergegeven in het Play to -venster. Deze unit kan geen muziekbestanden afspelen op afstand in de volgende omstandigheden. Het gebruikt een netwerkdienst. Het speelt een muziekbestand af op een USB-opslagapparaat. Agree was niet geselecteerd in het DISCLAIMER-scherm dat werd weergegeven toen de NET-ingang voor het eerst werd geselecteerd op de unit.

24 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map Over gedeelde map Een gedeelde map wordt geconfigureerd in een netwerkapparaat, zoals een PC of NAS (harde schijf aangesloten op uw thuisnetwerk) voor toegang van andere gebruikers. U kunt muziekbestanden afspelen in een gedeelde map op uw PC of NAS aangesloten op hetzelfde netwerk als dat van de unit. Om muziekbestanden af te spelen in gedeelde map dient u eerst Windows 8 of Windows 7 te configureren en controleren of de PC en het NAS-apparaat met dezelfde router zijn verbonden. Van te voren dienen de opties om te delen te worden geconfigureerd en een gedeelde map te worden gecreëerd op de PC. Voor informatie over het configureren van het NAS-apparaat en het creëren van een gedeelde map, raadpleeg de instructiehandleiding van het NAS-apparaat.

25 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map PC instellen De deelopties configureren 1. Selecteer Choose Home group and Sharing Options op het Control Panel. Als het menu niet wordt weergegeven, controleer dan of View by is ingesteld op Category. 2. Selecteer "Change advanced sharing settings". 3. Controleer of de volgende radiotoetsen zijn geselecteerd in "Home or Work". Enable network discovery Turn on file and printer sharing Turn on sharing so anyone with network access can read and write files in the Public folders Turn off password protected sharing 4. Selecteer "Save Changes" en klik op "OK" in het dialoogvenster. Een gedeelde map aanmaken 1. Selecteer de map om te delen en klik met de rechtermuisknop. 2. Selecteer "Properties". 3. Selecteer "Advanced Sharing" op de "Sharing"-tab. 4. Selecteer het "Share this folder"-selectievakje en klik op "OK". 5. Selecteer "Share" voor "Network File and Folder Sharing". 6. Selecteer "Everyone" uit het pull-downmenu. Klik op Add en vervolgens op Share. Om gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen voor een gedeelde map, stel Permissions bij Advanced Sharing in de Sharing -tab. Controleer of een werkgroep is ingesteld.

26 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map Vanuit een gedeelde map afspelen Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om NET TOP-scherm weer te geven. NET gaat branden op het display. Als de NET -indicator knippert, is de unit niet juist aangesloten op het netwerk. Controleer bij gebruik van een kabel-lan-verbinding de ethernetkabelverbinding en controleer bij gebruik van een draadloze LAN-verbinding of de "Wi-Fi"-indicator aan de linkerkant van de unit brandt. 2. Selecteer met de cursortoetsen "Home Media" en druk vervolgens op ENTER.

27 3. Selecteer met de cursortoetsen de doelserver en druk vervolgens op ENTER. U kunt de servernaam van uw PC controleren uit de PCeigenschappen. 4. Selecteer met de cursortoetsen de gedeelde map en druk vervolgens op ENTER. 5. Als een gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist, voert u de nodige inloginformatie in. De inloginformatie is de accountinformatie ingesteld op het moment van het creëren van de gedeelde map. Eenmaal ingevoerd zal de inloginformatie worden onthouden vanaf de volgende keer. 6. Selecteer met de cursors het af te spelen muziekbestand en druk vervolgens op ENTER of om afspelen te beginnen.

28 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Over de afstandsbediening Met de afstandsbediening van deze unit kunt u muziekbestanden afspelen die zijn opgeslagen op USB-opslagapparaten, internetradio, PC s en NASapparaten in uw thuisnetwerk, alsmede op Bluetooth-ingeschakelde apparaten. U kunt informatie bekijken van het muziekbestand dat wordt afgespeeld en verschillende andere bewerkingen uitvoeren. Beschikbare toetsen kunnen variëren afhankelijk van de service en het af te spelen apparaat. Sommige toetsen kunnen niet worden gebruikt met Bluetooth-apparaten. Bovendien moeten de Bluetooth-apparaten het AVRCP-profiel ondersteunen. Sommige apparaten kunnen mogelijk niet worden bediend, zelfs wanneer ze AVRCP-profiel ondersteunen.

29 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Afstandsbedienings knoppen 1. Druk op INPUT SELECTOR (PC, NET, USB of BLUETOOTH) geschikt voor de invoerbron op de afstandsbediening. 2. Bedien de afstandsbediening door te refereren aan de naam en functie van elk van de toetsen. 1 TOP MENU: Deze toets geeft het topmenu weer voor elke media of server. 2 /, ENTER: Deze toetsen navigeren door items en activeren het geselecteerde item. / : Deze toetsen bladeren door pagina s. 3 : Deze toets spoelt het huidige nummer snel terug. Deze toets is niet bedienbaar vanaf 10 seconden voordat het afspelen eindigt. 4 : Deze toets speelt het huidige nummer af vanaf het begin. Het tweemaal indrukken van deze toets speelt het vorige nummer af. 5 CH +/- button: Beweegt de cursor op de internetradiozenderslijst in My Favorites. 6 MENU: Deze toets geeft het menu van elke internetradioservice weer. 7 RETURN: Deze toetst keert terug naar het vorige scherm. 8 : Deze toets spoelt het huidige nummer snel door. Deze toets is niet bedienbaar vanaf 10 seconden voordat het afspelen eindigt. 9 : Deze toets speelt het volgende nummer.

30 F : Deze toets start het afspelen. G : Deze knop pauzeert het afspelen. H SEARCH: Deze knop wisselt tussen het afspeelscherm en lijstscherm tijdens het afspelen. I : Deze toets stopt het afspelen. J RANDOM: Deze toets speelt willekeurig af. K REPEAT: Deze toets herhaalt het nummer (of nummers). Het indrukken van deze toets bladert herhaaldelijk door de herhaalstanden. L DISPLAY: Deze toets verandert de weergegeven nummerinformatie tijdens het afspelen. Het indrukken van deze knop wanneer het lijstscherm wordt weergegeven, wisselt het scherm naar afspelen. Bluetooth-apparaten: Bruikbare toetsen zijn,,,,, en.

31 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Pictogrammen weergegeven tijdens het afspelen Pictogrammen worden weergegeven op het display tijdens het afspelen van muziekbestanden. De betekenis van ieder pictogram is als volgt: : Map : Nummer : Spelen : Pauze : Snel vooruit : Snel achteruit : Artiest : Album : Herhalen van één nummer : Herhalen binnen een map : Herhalen : Willekeurig

32 De luisterstanden gebruiken De luistermodus selecteren Met de luisterstanden kunt u het beste geluidseffect voor uw ingangsbron selecteren. 1. Druk op RCV op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RCV om de afstandsbediening naar RECEIVERmodus te wijzigen (de modus om deze unit te bedienen) aangezien de modus kan zijn gewijzigd om een andere component te bedienen. 2. Druk op één van de volgende toetsen afhankelijk van uw keuze uit de vier luisterstanden. Door op een toets te drukken wordt de luisterstand naar die gekozen veranderd. Stel de luisterstand van uw keuze in door naar het daadwerkelijke geluid te luisteren. Voor details over de soorten en verschillen in luisterstanden, zie Contents of Listening Modes. MOVIE/TV-knop U kunt een modus selecteren die geschikt is voor films en TV-programma s. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Direct Dolby D Dolby D+ Dolby EX/Dolby D Ex

33 Dolby TrueHD DSD DTS DTS 96/24 DTS Express DTS-HD HR DTS-HD MSTR ES Discrete EX Matrix Full mono Mono Multichannel Neo:6 Neo:6 cinema PLII Movie PLIIx Movie/PLII Movie PLIIz Height T-D TV Logic MUSIC-knop U kunt een stand kiezen geschikt voor muziek. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Direct Dolby D Dolby D+ Dolby EX/Dolby D Ex Dolby TrueHD DSD DTS DTS 96/24 DTS Express DTS-HD HR DTS-HD MSTR ES Discrete EX Matrix Full mono Multichannel Neo:6 Neo:6 Music Orchestra PLII Music PLIIx Music/PLII Music PLIIz Height

34 Pure Audio Stereo Studio-Mix Unplugged GAME-knop U kunt een modus selecteren die geschikt is voor games. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Direct Dolby D Dolby D+ Dolby EX/Dolby D Ex Dolby TrueHD DSD DTS DTS 96/24 DTS Express DTS-HD HR DTS-HD MSTR ES Discrete EX Matrix Full mono Neo:6 Game-Action Game-Rock Game-RPG Game-Sports Multichannel PLII Game PLIIx Game/PLII Game PLIIz Height T-D STEREO-knop U kunt een luisterstand kiezen voor stereo en stereobronnen van alle kanalen. Selecteerbare luisterstanden: All Ch Stereo Stereo PURE AUDIO-knop (alleen op de hoofdunit) (Europese, Australische en Aziatische modellen)

35 De spanning van het display en analoge videocircuit is uitgeschakeld om de unit naar PURE AUDIO-modus (Europese, Australische en Aziatische modellen) te schakelen en een zuiverder geluid te verschaffen. Door het selecteren van deze stand gaat de PURE AUDIO-indicator op de unit branden. Door nogmaals op de toets te drukken wordt de vorige luisterstand nogmaals geselecteerd. Het selecteren van Pure Audio voor luisterstand schakelt de spanning van het display en het analoge videocircuit van de unit uit maar de videosignalen ingevoerd door HDMI-invoer worden uitgevoerd door HDMI-uitvoer.

36 De luisterstanden gebruiken Inhoud van de luisterstanden Selecteerbare luisterstanden kunnen variëren afhankelijk van het aantal kanalen van de invoerbron en de werkelijke luidsprekerconfiguratie. Luisterstanden beschikbaar wanneer een hoofdtelefoon is aangesloten, zijn: Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen), Mono, Direct en Stereo. Lijsten in alfabetische volgorde (A-Z) All Ch Stereo Ideaal voor achtergrondmuziek vult deze stand het gehele luistergebied met stereogeluid vanuit de voor-, surround- en achtersurroundluidsprekers. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Direct In deze stand wordt audio uit de ingangsbron uitgevoerd zoals het is. Als bijvoorbeeld een 2-kanaalsbron van een muziek-cd wordt ingevoerd, zal de uitvoer stereo zijn, of als Dolby Digital-signaal wordt ingevoerd, zal het geluidsveld worden geregeld overeenkomstig het aantal aanwezige kanalen. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Dolby D (Dolby Digital) Deze stand is voor gebruik met Dolby Digital-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Dolby D + (Dolby Digital Plus) Deze stand is voor gebruik met Dolby Digital Plus-bronnen. De audio van de

37 ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Bij het afspelen van 5.1-kanaals bronnen van Blu-ray Discs wordt Dolby Digital automatisch toegepast. Dolby EX/Dolby D Ex Deze stand breidt elke 5.1 kan muziek- of filmbron voor 6.1/7.1 kanaalsweergave dat een effect van surroundachterluidspreker kan geven. Het is geschikt voor de Dolby EX-soundtrack dat het matrix-gecodeerde surround-achterkanaal bevat. Het toevoegen van surround-achtereffect aan 5.1 kanaalsbron zal ruimtelijke voorstelling verbeteren door het creëren van een bewegend geluidseffect van 360-graden surroundgeluid of overheadgeluid en geeft een realistische ervaring. Ingangsbron: 5.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 7.1 kan surround back Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Dolby Pro Logic IIx/Dolby Pro Logic II Deze modus vergroot elke 2-kanaalsbron naar 7.1-kanaalsweergave. Het levert een zeer natuurlijk en naadloos surround-soundervaring waarbij het geluid helder blijft. In het geval van 5.1-kanaals zonder surround-achterluidspreker zal de modus Dolby Pro Logic II worden in plaats van Dolby Pro Logic IIx. PLIIx Movie/PLII Movie: Gebruik deze stand met een 2-kanaals film (b.v., TV, DVD, VHS). PLIIx Music/PLII Music: Gebruik deze stand met iedere 2-kan muziekbron (b.v., CD, radio, cassette, TV, DVD, VHS). PLIIx Game/PLII Game: Gebruik deze stand met iedere 2-kanaals spelbron. Ingangsbron: STEREO, 5.1 kan (PLIIx Movie en PLIIx Music alleen) Luidsprekerconfiguratie: 3.1 kan, 5.1 kan, 7.1 kan, 7.1 kan surround back (alleen PLIIx Movie en PLIIx Music) Dolby TrueHD Deze stand is voor gebruik met Dolby TrueHD-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder

38 surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DSD Deze stand is voor gebruik met DSD-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze unit ondersteunt DSD-signalen ingevoerd via HDMI IN. Echter, afhankelijk van de aangesloten speler is beter geluid mogelijk wanneer uitgevoerd vanuit de PCM-uitvoer van de speler. In dat geval, configureer de speler voor PCM-uitvoer. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Deze stand is voor gebruik met DTS-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS 96/24 Deze stand is voor gebruik met DTS 96/24-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Met 96 khz samplefrequentie en 24-bit resolutie zorgt het voor een superieure getrouwheid. Ingangsbron: 5.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Afhankelijk van de instellingen wordt deze luisterstand DTS. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Express

39 Deze stand is voor gebruik met DTS Express-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS-HD HR (DTS-HD High Resolution Audio) Deze stand is voor gebruik met DTS-HD High Resolution Audio-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS-HD MSTR (DTS-HD Master Audio) Deze stand is voor gebruik met DTS-HD Master Audio-bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Neo:6 Deze stand breidt elke 2-kan bron uit voor 5.1-kan meerkanaals surroundweergave. Het biedt volle bandbreedte op alle kanalen met grote onafhankelijkheid tussen de kanalen. Er zijn twee varianten voor deze stand: één ideaal voor films en een andere ideaal voor muziek. Neo:6 Cinema: Gebruik deze stand met een 2-kanaals film (b.v., TV, DVD, VHS). Neo:6 Music: Gebruik deze stand met iedere 2-kan muziekbron (b.v., CD, radio, cassette, TV, DVD, VHS). Neo:6: Gebruik deze modus om iedere 5.1-kan muziekbron te vergroten voor 6.1-kan- of 7.1-kanaalsweergave met gebruik van Neo:6. Ingangsbron: STEREO (alleen Neo:6 Cinema en Neo:6 Music), 5.1-kan (alleen Neo:6) Luidsprekerconfiguratie: 3.1 kan, 5.1 kan, 7.1 kan (Neo:6 Cinema en

40 Neo:6 Music alleen), 7.1 kan surround back (Neo:6 alleen) ES Discrete (DTS-ES Discrete) Deze stand is voor gebruik met DTS-ES Discrete bronnen en maakt 6.1 kan of 7.1 kan weergave met gebruik van surround back-kanaal mogelijk. Volledig discreet zeven kanalen zal ruimtelijke beeldvorming verbeteren en 360-graden geluidslokalisering mogelijk maken waarbij een kruising van geluid wordt geproduceerd tussen de surroundkanalen. Ingangsbron: 6.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 7.1 kan surround back Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Gebruik op de DVD met DTS ES-logo, met name op de software die DTS-ES Matrix soundtrack bevat. Weergave wordt DTS als er geen surround-achterluidspreker is aangesloten. ES Matrix (DTS-ES Matrix) Deze modus is voor gebruik met DTS-ES Matrix soundtrack en maakt 6.1- kanaals- of 7.1-kanaalsweergave met gebruik van matrix-gecodeerde backkanaal mogelijk. Ingangsbron: 6.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 7.1 kan surround back Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu-ray Disc/DVD-speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Gebruik op de CD, DVD of LD met DTS ES-logo, met name op de software die DTS-ES Matrix soundtrack bevat. Weergave wordt DTS als er geen surround-achterluidspreker is aangesloten. Full mono In deze stand voeren alle luidsprekers hetzelfde geluid uit in mono dus het geluid dat u hoort is hetzelfde ongeacht waar u zich bevindt binnen de luisterkamer. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Game-Action In deze stand is geluidslokalisering duidelijk met de nadruk op lage tonen. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan

41 Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan Game-Action In deze stand worden geluidsdruk benadrukt om het live-gevoel te verhogen. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan Game-RPG In deze stand heeft het geluid een dramatisch gevoel met een vergelijkbare atmosfeer als orkestmuziek. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan Game-Sports Geschikt voor audiobron met veel weerkaatsing. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan Mono Gebruik deze stand wanneer u een oude film kijkt met een mono soundtrack of gebruik het om onafhankelijk soundtracks te reproduceren in twee verschillende talen opgenomen in de linker- en rechterkanalen van sommige films. Het is ook geschikt voor DVD s of andere bronnen die multiplex geluid bevatten. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Multichannel Deze stand is voor gebruik met PCM meerkanaals bronnen. De audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zoals het is zonder surroundgeluidsverwerking. Ingangsbron: 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Orchestra Geschikt voor klassieke of operamuziek benadrukt deze stand de surroundkanalen om zo het stereobeeld te verwijden en simuleert de natuurlijke weerkaatsing van een grote hal. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan

42 Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan PLIIz Height (Dolby Pro Logic IIz Height) Deze stand maakt het mogelijk om effectief gebruik te maken van bestaande programma s wanneer hoogteluidsprekers zijn aangesloten. Het is geschikt voor verschillende soorten bronnen inclusief film, muziek en vooral games. Ingangsbron: STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 7.1 kan hoogte Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Deze stand reproduceert het originele geluid accuraat. Aangezien de audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zonder surroundgeluidsverwerking en het display en videocircuits zijn uitgeschakeld, worden mogelijke ruisbronnen geminimaliseerd voor een realistische audioweergave. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Deze stand kan niet worden geselecteerd wanneer Zone 2 actief is. Het activeren van Zone 2 wanneer deze stand is geselecteerd, schakelt de luisterstand automatisch naar direct. Stereo In deze stand wordt geluid uitgevoerd via de linker- en rechtervoorluidsprekers en subwoofer. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Studio-Mix Geschikt voor rock- en popmuziek creëert het luisteren naar muziek in deze stand een levendig geluidsveld met een krachtig akoestisch beeld, zoals in een club of een rockconcert. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan T-D (Theater-Dimensional) In deze stand kunt u genieten van een virtuele weergave van meerkanaals surround-sound zelfs met maar twee of drie luidsprekers. Dit werkt door het regelen hoe geluiden het linker- en rechteroor van luisteraars bereiken. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 2.1-kan, 3.1-kan, 5.1-kan, 7.1-kan Goede resultaten zijn misschien niet mogelijk als er teveel galm is dus wij

43 raden aan deze stand te gebruiken in een omgeving met weinig tot geen natuurlijke galm. TV Logic Geschikt voor TV-programma s geproduceerd in een TV-studio verbetert deze stand de surroundeffecten op het gehele geluid om helderheid aan stemmen te geven en een realistisch akoestisch beeld te creëren. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan Unplugged Geschikt voor akoestische instrumenten, vocalen en jazz, benadrukt deze stand het stereobeeld aan de voorkant waarbij de indruk wordt gewekt dat u vlak voor het podium staat. Ingangsbron: MONO, STEREO, 5.1-kan, 7.1-kan Luidsprekerconfiguratie: 5.1-kan, 7.1-kan

44 De luisterstanden gebruiken Het invoerformaat controleren U kunt het audioformaat van de ingangssignalen controleren. Terwijl audio van de speler wordt ingevoerd, drukt u een aantal keer op DISPLAY op de afstandsbediening om de getoonde informatie op het display van de hoofdunit te wisselen. Als "Dolby D 5.1" wordt weergegeven in signaalformaat worden de Dolby Digital 5.1 kanaalsignalen ingevoerd.

45 Geavanceerde instellingen Hoe in te stellen Met deze unit kunt u geavanceerde instellingen configureren, zoals het opnieuw toewijzen van de ingangsaansluitingen en ingangskeuzeschakelaar of diverse luidsprekerinstellingen configureren voor een nog betere ervaring. Creëer de instellingen in "Setup" van het Home-menu. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven. Om de aanwijzingen weer te geven, dient u HDMI-verbinding te maken tussen de unit en de TV. Selecteer het item met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. Om terug te keren naar het vorige scherm, druk op RETURN. Om terug te keren naar het hoofdmenu, druk op HOME. Bediening 1. Druk op RCV op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RCV om de afstandsbediening naar RECEIVERmodus te wijzigen (de modus om deze unit te bedienen) aangezien de modus kan zijn gewijzigd om een andere component te bedienen.

46 2. Druk op HOME om het Home-menu weer te geven. 3. Selecteer met de / -cursortoetsen Setup en druk vervolgens op ENTER. 4. Druk op / om het gewenste menu te selecteren en druk vervolgens op ENTER. 5. Selecteer met de / / / -cursortoetsen het gewenste item om de instellingen te configureren. Wanneer ENTER wordt weergegeven op het in te stellen item drukt u op ENTER. Om wijzigingen op te slaan en het instellen te voltooien: Druk op HOME om af te sluiten.

47 Geavanceerde instellingen 1.Input/Output Assign (Ingang/uitgang toewijzen) Monitor Out De video-ingangssignaleninvoer naar de unit wordt door het apparaat omgezet wanneer ze worden uitgevoerd via de HDMI OUT-aansluiting naar de TV zodat hun resolutie overeenkomt met die van de gebruikte TV. Monitor Out Standaardwaarde: MAIN Selecteer de HDMI-aansluiting die moet worden verbonden met de TV. "MAIN": Wanneer u de TV aansluit op de HDMI OUT MAIN-aansluiting "SUB": Wanneer u de TV aansluit op de HDMI OUT SUB-aansluiting De resolutie van het ingangssignaal verandert niet als de uitgang verloopt via HDMI OUT SUB-aansluiting. "MAIN+SUB": Bij het aansluiten op zowel de MAIN- als de SUBaansluitingen Videosignalen ingevoerd via de composiet video-ingangsaansluiting of de COMPONENT VIDEO-ingangsaansluitingen worden opgewaardeerd naar HDMI-signalen en vervolgens via de HDMIuitgangsaansluiting uitgevoerd. Als MAIN+SUB is geselecteerd Alleen Through of Auto kan worden geselecteerd in Resolution. De resolutie van het ingangssignaal verandert niet als de uitgang verloopt via HDMI OUT SUB-aansluiting. HDCP2.2 beschermde video van HDMI OUT SUB zal niet worden weergegeven. Resolution Standaardwaarde: Through Specificeer de uitgangsresolutie van de HDMI OUT-aansluitingen. De beeldresolutie van de unit zal worden omgezet zodat het kan overeenkomen met de resolutie die wordt ondersteund door de gebruikte TV. "Through": De uitvoerresolutie zal hetzelfde zijn als die van de ingangssignalen. "Auto": De resolutie zal automatisch worden geconverteerd

48 overeenkomstig de resolutie die wordt ondersteund door de TV. 480p (480p/576p), 720p, p, 1080i, 1080p, p : Selecteer de gewenste resolutie. 4K : Ongeveer vier keer zo grote resolutie als 1080p ( of pixels afhankelijk van de resolutie die wordt ondersteund door de aangesloten TV) Als 1080p is geselecteerd, 1080p/24 ingangssignalen zullen worden uitgevoerd met een ongewijzigde resolutie. Als de geselecteerde resolutie niet wordt ondersteund door de monitor wordt de video weergegeven in dezelfde resolutie als het ingangssignaal. Als 4K is geselecteerd, worden videosignalen mogelijk niet uitgevoerd naar sommige typen TV s. Voor details, zie Regarding the Video Resolution in Troubleshooting. Als Monitor Out is ingesteld op SUB, zal deze instelling ingesteld zijn op Through. Druk op ENTER als u signalen uitvoert vanuit de HDMI OUT MAIN-aansluiting en controleer de video op de TV terwijl u de instelling maakt. Druk op RETURN als er geen video wordt weergegeven. (behalve wanneer "NET", "USB" of "BLUETOOTH" is geselecteerd) HDMI Input Het is mogelijk om de toewijzing van de ingangskeuzetoetsen en de HDMI IN-aansluitingen te veranderen. BD/DVD Standaardwaarde: HDMI 1 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan BD/DVD-toetsen. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst naar CBL/SAT Standaardwaarde: HDMI 2 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan CBL/SAT-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst naar

49 STB/DVR Standaardwaarde: HDMI 3 (HDCP2.2) HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan STB/DVR-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst naar GAME Standaardwaarde: HDMI 4 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan GAME-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst naar PC Standaardwaarde: HDMI 5 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan PC-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst naar AUX Standaardwaarde: FRONT/MHL De instelling kan niet worden gewijzigd. TV/CD Standaardwaarde: HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan TV/CD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst naar PHONO Standaardwaarde: -----

50 HDMI 1 tot HDMI 6 : Gewenste HDMI IN-aansluiting kan worden toegewezen aan PHONO-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Om een HDMI IN-aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst naar Component Video Input CBL/SAT-toets is toegewezen aan COMPONENT VIDEO IN-aansluiting als fabrieksinstelling. Deze toewijzing kan worden veranderd indien nodig. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". BD/DVD Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan BD/DVD-toets. CBL/SAT Standaardwaarde: COMPONENT COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan CBL/SAT-toets. STB/DVR Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan STB/DVR-toets. GAME Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan GAME-toets. PC Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan PC-toets. AUX

51 Standaardwaarde: De instelling kan niet worden gewijzigd. TV/CD Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan TV/CD-toets. PHONO Standaardwaarde: COMPONENT : COMPONENT VIDEO IN-aansluiting is toegewezen aan PHONO-toets. Wanneer u videosignalen converteert die worden ingevoerd naar de COMPONENT VIDEO IN-aansluitingen en deze uitvoert vanuit de HDMI OUT-aansluiting, stel de uitgangsresolutie van de speler dan in op 480i. Als de ingang 480p of hogere resolutie heeft, zal er een foutmelding verschijnen. Wanneer Monitor Out is ingesteld op SUB zullen de 480i/576icomponentsignalen alleen worden uitgevoerd met een onveranderde resolutie. Video zal niet worden weergegeven als de TV de resolutie niet ondersteunt. Wanneer Monitor Out is ingesteld op MAIN of MAIN+SUB en Resolution is ingesteld op Through zullen de 480i/576icomponentsignalen worden uitgevoerd met een onveranderde resolutie. Dus, TV-toestellen die deze resoluties niet ondersteunen zullen niet in staat zijn video weer te geven. Composite Video Input Het is mogelijk om de toewijzing van ingangskeuzetoetsen en de COMPOSITE VIDEO IN V1 naar 3-aansluitingen. BD/DVD Standaardwaarde: VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan BD/DVD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". CBL/SAT Standaardwaarde: VIDEO 1

52 VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan CBL/SAT-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". STB/DVR Standaardwaarde: VIDEO 2 VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan STR/DVR-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". GAME Standaardwaarde: VIDEO 3 VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan GAME-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". PC Standaardwaarde: VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan PC-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". AUX Standaardwaarde: De instelling kan niet worden gewijzigd. TV/CD Standaardwaarde: VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan TV/CD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". PHONO Standaardwaarde: VIDEO 1 tot VIDEO 3 : Gewenste COMPOSITE VIDEO IN-aansluiting kan worden toegewezen aan PHONO-toets. Als u geen aansluiting

53 toewijst, selecteert u "-----". Wanneer Monitor Out is ingesteld op SUB zullen de 480i/576icomposietsignalen alleen worden uitgevoerd met een onveranderde resolutie. Video zal niet worden weergegeven als de TV de resolutie niet ondersteunt. Wanneer Monitor Out is ingesteld op MAIN of MAIN+SUB en Resolution is ingesteld op Through zullen de 480i/576icomposietsignalen worden uitgevoerd met een onveranderde resolutie. Dus, TV-toestellen die deze resoluties niet ondersteunen zullen niet in staat zijn video weer te geven. Digital Audio Input Het is mogelijk om de toewijzing van ingangskeuzetoetsen en de DIGITAL IN COAXIAL 1 naar 2/OPTICAL-aansluitingen. BD/DVD Standaardwaarde: COAXIAL 1 COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan BD/DVD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". CBL/SAT Standaardwaarde: COAXIAL 2 COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan CBL/SAT-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". STB/DVR Standaardwaarde: COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan STB/DVR-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". GAME Standaardwaarde: COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan GAME-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----".

54 PC Standaardwaarde: COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan PC-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". AUX Standaardwaarde: De instelling kan niet worden gewijzigd. TV/CD Standaardwaarde: OPTICAL COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan TV/CD-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". PHONO Standaardwaarde: COAXIAL 1, COAXIAL 2, OPTICAL : Gewenste DIGITAL INaansluiting kan worden toegewezen aan PHONO-toets. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u "-----". Ondersteunde samplefrequenties voor PCM-signalen (stereo, mono) van een digitale ingang zijn 32/44.1/48/88.2/96 khz/16, 20, 24 bit.

55 Geavanceerde instellingen 2.Speaker Setup (Luidsprekerinstelling) Hiermee kunt u de luidsprekerconfiguratie, zoals het bestaan van subwoofer, scheidingsfrequentie, enzovoort, veranderen. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Bovendien zult u niet in staat zijn deze instelling te selecteren als u een hoofdtelefoon heeft aangesloten of als u luistert via uw TV-luidsprekers. Speaker Settings Wijzig de impedantie van de aangesloten luidsprekers, het type voorste luidsprekeraansluiting en andere luidsprekerinstellingen. Speaker Impedance Standaardwaarde: 6ohm Stel de impedantie van de aangesloten luidsprekers in. "4ohms": Wanneer één van de aangesloten luidsprekers 4 Ω of meer tot minder dan 6 Ω impedantie heeft "6ohms": Wanneer de aangesloten luidsprekers allemaal 6 Ω of meer impedantie hebben Front Speakers Type Standaardwaarde: Normal Selecteer het type voorluidsprekeraansluiting. "Normal": Wanneer de voorluidsprekers zijn aangesloten op een normale manier "Bi-Amp": Wanneer de voorluidsprekers bi-amp zijn aangesloten Powered Zone 2 Standaardwaarde: No Stel aanwezigheid van luidsprekeraansluiting van Zone 2 in Yes : Wanneer luidsprekers zijn aangesloten op ZONE2- luidsprekeraansluitingen No : Wanneer luidsprluidsprekerconfiguratieekers niet zijn aangesloten op ZONE2-luidsprekeraansluitingen

56 Als Front Speakers Type is ingesteld op Bi-Amp, wordt deze instelling ingesteld op No. Controleer voor impedantie de aanduidingen aan de achterkant van de luidsprekers of de instructiehandleiding. Speaker Configuration Hiermee kunt u de luidsprekerconfiguratie wijzigen, zoals de aanwezigheid van wel of geen luidspreker, de crossover-frequentie, enzovoorts. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Audio wordt niet uitgevoerd tijdens het creëren van deze instelling. Subwoofer Standaardwaarde: Yes Stel in of er een subwoofer is aangesloten of niet. Yes : Wanneer subwoofer is aangesloten No : Wanneer subwoofer niet is aangesloten Front Standaardwaarde: 100Hz Selecteer de frequentie om het uitvoeren van basfrequenties (crossover-frequentie) te starten voor elk kanaal van 40Hz tot 200Hz. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. None : Wanneer er geen compatibele luidspreker aangesloten is De voorste luidsprekers worden ingesteld op Full Band als de Subswoofer is ingesteld op No. De basfrequenties van de andere kanalen worden weergegeven door de voorste luidsprekers. Om de instellingen te creëren, raadpleeg de handleiding van de gebruikte luidsprekers. Center Standaardwaarde: 100Hz Selecteer de frequentie om het uitvoeren van basfrequenties (crossover-frequentie) te starten voor elk kanaal van 40Hz tot 200Hz. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. None : Wanneer er geen compatibele luidspreker aangesloten is Deze instelling kan niet worden ingesteld op Full Band, tenzij Front is ingesteld op Full Band.

57 Surround Standaardwaarde: 100Hz Selecteer de frequentie om het uitvoeren van basfrequenties (crossover-frequentie) te starten voor elk kanaal van 40Hz tot 200Hz. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. None : Wanneer er geen compatibele luidspreker aangesloten is Deze instelling kan niet worden ingesteld op Full Band, tenzij Front is ingesteld op Full Band. Back Standaardwaarde: 100Hz Selecteer de frequentie om het uitvoeren van basfrequenties (crossover-frequentie) te starten voor elk kanaal van 40Hz tot 200Hz. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. None : Wanneer er geen compatibele luidspreker aangesloten is In de volgende gevallen wordt de instelling ingesteld op None : Surround is ingesteld op None. Front Speakers Type is ingesteld op Bi-Amp. Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en ook Zone2 is ingesteld op aan. Deze instelling kan niet worden ingesteld op Full Band, tenzij Surround is ingesteld op Full Band. Height Standaardwaarde: None Selecteer de frequentie om het uitvoeren van basfrequenties (crossover-frequentie) te starten voor elk kanaal van 40Hz tot 200Hz. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. None : Wanneer er geen compatibele luidspreker aangesloten is In de volgende gevallen wordt de instelling ingesteld op None : Surround is ingesteld op None. Front Speakers Type is ingesteld op Bi-Amp. Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en ook Zone2 is ingesteld op aan. Deze instelling kan niet worden ingesteld op Full Band, tenzij Front is ingesteld op Full Band. Back ch

58 Standaardwaarde: 2ch Selecteer het aantal kanalen van de aangesloten surround achterluidspreker. "1ch": Wanneer er één luidspreker aangesloten is (aansluiten op de BACK of HEIGHT L-aansluiting) "2ch": Wanneer er twee luidsprekers aangesloten zijn De instelling kan niet worden gewijzigd als Surround of Back is ingesteld op None. LPF of LFE Standaardwaarde: 120Hz Stel het laagdoorlaatfilter voor LFE (effect met lage frequentie)-signalen in om lagere frequentiesignalen door te geven in plaats van de ingestelde waarde en zo ongewenste geluiden te annuleren. Het laagdoorlaatfilter zal alleen van kracht zijn voor bronnen met LFEkanaal. Stel een frequentie in uit 80Hz, 90Hz, 100Hz en 120Hz. Off : Gebruik deze functie niet Double Bass Standaardwaarde: Verhoog de bas-output door toevoer van basgeluiden uit de voorste linker-, rechter- en middenluidsprekers naar de subwoofer. On : Bas-uitvoer wordt versterkt. Off : Bas-uitvoer wordt niet versterkt. De instelling wordt niet automatisch geconfigureerd, zelfs niet als u de automatische luidsprekerinstelling hebt uitgevoerd. Als Subwoofer is ingesteld op No of als Front is ingesteld op iets anders dan Full Band, wordt de instelling vast ingesteld op Speaker Distance Stel van elke luidspreker de afstand naar de luisterpositie in. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Unit Standaardwaarde: feet/meters Specificeer de afstandseenheid voor het configureren van instellingen. "feet": Bij het instellen in voet (0,1 vt tot 30,0 vt in stappen van 0,1 vt)

59 meters : Bij het instellen in meters (0.3 m tot 9,00 m in stappen van 0,03 m) Front Left Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Center Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Front Right Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Surround Right Standaardwaarde: 7.0 ft/2.10 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Back Right Standaardwaarde: 7.0 ft/2.10 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet worden veranderd wanneer Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en Zone 2 is ingeschakeld. Back Left Standaardwaarde: 7.0 ft/2.10 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet worden veranderd wanneer Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en Zone 2 is ingeschakeld. Surround Left Standaardwaarde: 7.0 ft/2.10 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie.

60 Subwoofer Standaardwaarde: 12.0 ft/3.60 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Height Left Standaardwaarde: 9.0 ft/2.70 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet worden veranderd wanneer Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en Zone 2 is ingeschakeld. Height Right Standaardwaarde: 9.0 ft/2.70 m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet worden veranderd wanneer Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en Zone 2 is ingeschakeld. Wanneer de luidspreker is ingesteld op No of None in Speaker Configuration kan de instelling voor Speaker Distance niet worden veranderd: Standaardwaarden variëren afhankelijk van de regio s. Level Calibration Pas het niveau van elke luidspreker aan met de ingebouwde testtoon. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Front Left Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Center Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau.

61 Front Right Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Surround Right Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Back Right Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Back Left Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Surround Left Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Subwoofer Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-15 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Height Left

62 Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Height Right Standaardwaarde: 0 db Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. In de volgende gevallen kunnen de instellingen voor Level Calibration niet worden gewijzigd: De luidspreker is ingesteld op No of None in Speaker Configuration. Dempen (MUTING) is ingesteld.

63 Geavanceerde instellingen 3.Audio Adjust (Audio aanpassing) Configureer diverse instellingen met betrekking tot geluid, zoals instelling voor luisteren naar multiplex-audio of meertalige TV-uitzendingen en geluidsveldinstellingen voor luisterstanden. Multiplex/Mono Multiplex Input Channel Standaardwaarde: Main Stel het audiokanaal of taal in op uitgang bij het afspelen van multiplexaudio of meertalige TV-uitzendingen enz. Main : Alleen Hoofdkanaal Sub : Alleen subkanaal Main/Sub : Hoofd- en subkanalen zullen worden uitgevoerd op hetzelfde moment. Als multiplex-audio wordt afgespeeld, zal 1+1 worden weergegeven wanneer DISPLAY wordt ingedrukt. Mono Input Channel Standaardwaarde: Left+Right Stel het ingangskanaal in voor gebruik voor het afspelen van een 2-kan digitale bron zoals Dolby Digital, of 2-kan analoog/pcm-bron in de mono-luisterstand. Left : Linker kanaal alleen Right : Alleen rechter kanaal Left + Right : Linker- en rechterkanalen Dolby Maak de instellingen voor Dolby-luisterstand. PPLIIx Music (2ch Input) Panorama Standaardwaarde: Off Configureer de geluidsveldinstelling voor het afspelen van een 2-kan

64 digitale bron zoals Dolby Digital of 2-kan analoge/pcm-bron in de Dolby Prologic II Music-luisterstand. Selecteer de breedte van het geluidsveld. On : Breedte van geluidsveld zal worden vergroot. Off : Standaardwaarde PLIIx Music (2ch Input) Dimension Standaardwaarde: 0 Configureer de geluidsveldinstelling voor het afspelen van een 2-kan digitale bron zoals Dolby Digital of 2-kan analoge/pcm-bron in de Dolby Prologic II Music-luisterstand. Selecteer de diepte van het geluidsveld. -3 tot +3 : Het geluidsveld verschuift vooruit als de ingestelde waarde kleiner wordt dan 0 en naar achteruit als de ingestelde waarde groter wordt dan 0. PLIIx Music (2ch Input) Center Width Standaardwaarde: 3 Configureer de instellingen voor gebruik voor het afspelen van een 2- kan digitale bron zoals Dolby Digital of 2-kan analoge/pcm-bron in de Dolby Prologic II Music-luisterstand. Pas de breedte van het geluid aan van de centerluidspreker). 0 tot 7 : Hoe kleiner de instellingswaarde is, hoe meer het geluid is verzameld in de centerluidspreker terwijl hoe groter de instellingswaarde is, hoe meer het geluid naar de voorste linker en rechter luidsprekers wordt gedistribueerd. PLIIz Height Gain Standaardwaarde: Mid Pas het uitgangsniveau van de hoogteluidsprekers aan in de Dolby Pro Logic IIz Height-luisterstand. De uitvoer van de hoogteluidsprekers zal worden verbeterd in de volgorde va Low (Laag), Mid (Midden) High : Low, Mid en High. In de volgende gevallen kan de instelling niet worden gewijzigd: Height is ingesteld op None in Speaker Configuration. Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en ook Zone2 is ingesteld op aan. Dolby EX Standaardwaarde: Manual De Dolby Digital EX-luisterstand zal automatisch worden geselecteerd wanneer Dolby EX-signalen worden ingevoerd.

65 DTS "Auto": Gebruik deze functie Manual : Selecteer de gewenste luisterstand In de volgende gevallen kan de instelling niet worden gewijzigd: Backt is ingesteld op None in Speaker Configuration. Powered Zone 2 is ingesteld op Yes en ook Zone2 is ingesteld op aan. Loudness Management Standaardwaarde: On Schakel de Late Night-functie in die het toestaat om van surroundgeluid van Dolby TrueHD-weergave te genieten zelfs bij een laag volume. On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Afhankelijk van de instelling van Back in Speaker Configuration zal het display worden veranderd. PLIIx zal worden weergegeven als PLIIx/PLII Maak de instellingen voor DTS Neo:6 Music-luisterstand. Neo:6 Music Center Image Standaardwaarde: 2 Pas de breedte aan van het geluidsveld van het voorste kanaal bij het afspelen in de DTS Neo:6 Music-luistermodus. 0 tot 5 : Het selecteren van een kleinere waarde brengt het geluidsveld van het voorste kanaal naar het midden terwijl het selecteren van een grotere waarde het geluidsveld verspreidt van het voorste kanaal naar links en rechts. Theater-Dimensional Maak de instellingen voor Theater-Dimensionaal-modus. Listening Angle Standaardwaarde: Wide Stel de hoek van de voorste linker en rechter luidsprekers in ten opzichte van de luisterpositie bij afspelen in de Theater-Dimensionalluisterstand. Narrow : Minder dan 30

66 Wide : Meer dan 30 Waarden aanbevolen voor Listening Angle zijn: 20 wanneer "Narrow" is geselecteerd en 40 wanneer "Wide" is geselecteerd.

67 Geavanceerde instellingen 4.Source Setup (Broninstelling) Pas het volumeniveauverschil aan tussen de meerdere apparaten aangesloten op dit apparaat, hernoem een invoerselector of pas de beeldkwaliteit aan. De instelling kan afzonderlijk worden ingesteld voor elke ingangskeuzetoets. Wanneer u een gewenste invoer selecteert om de video of audio te controleren, start dan de weergave van het aangesloten apparaat. AccuEQ Room Calibration AccuEQ Room Calibration Standaardwaarde: Off Activeer/deactiveer het geluidsveld ingesteld in de automatische luidsprekerinstelling On : Inschakelen van deze functie Off : Uitschakelen van deze functie In de volgende gevallen kan de instelling niet worden gewijzigd: Automatische luidsprekerinstelling wordt niet uitgevoerd. Hoofdtelefoon is aangesloten. IntelliVolume IntelliVolume Standaardwaarde: 0 db Pas het volumeniveauverschil aan tussen de apparaten die op de unit zijn aangesloten. Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". Stel een negatieve waarde in als het volume van het doelapparaat groter is dan de andere en een positieve waarde als die kleiner is. Deze functie is niet effectief in Zone 2. Name Edit Stel een eenvoudige naam in op elke ingang. De ingestelde naam zal worden getoond op het display van de hoofdunit.

68 Name Standaardwaarde: Input name 1. Selecteer een teken of symbool met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. Herhaal het om 10 of minder tekens in te voeren. "Shift": Wisselt tussen hoofdletters en kleine letters. (+10 op de afstandsbediening indrukken wisselt ook tussen hoofdletters en kleine letters.) " " " ": Verplaatst de cursor in de richting van de pijl. Back Space : Verwijdert een teken aan de linkerkant van de cursor. "Space": Zet een spatie. Het indrukken van CLR op de afstandsbediening zal alle ingevoerde tekens verwijderen. 2. Na het invoeren, selecteer OK met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. De ingevoerde naam zal worden opgeslagen. Om een vooringestelde radiozender te benoemen, druk op TUNER op de afstandsbediening, selecteer AM/FM en selecteer het vooringestelde nummer. Het kan niet worden ingesteld als de ingang NET, USB of BLUETOOTH is. Picture Adjust Pas de beeldkwaliteit aan. (Alleen mogelijk wanneer de videospeler is aangesloten op de HDMI OUT MAIN-aansluiting) Druk op ENTER als u het aanpast door de video te checken. Druk op RETURN om het scherm naar de vorige status terug te zetten. Wide Mode Standaardwaarde: Auto Stel de beeldverhouding in. "Auto": De beeldverhouding zal automatisch worden ingesteld in overeenstemming met de ingangssignalen en de uitgangsinstelling van de monitor. "4:3": "Full":

69 "Zoom": "Wide Zoom": Wanneer een 3D- of 4K-videobron wordt ingevoerd, wordt deze instelling ingesteld op Full. Bovendien wordt deze instelling voor sommige resoluties mogelijk uitgeschakeld en ingesteld op Full. Picture Mode Standaardwaarde: Custom Een geschikte beeldkwaliteitsinstelling voor cinema of game zal worden geselecteerd. U kunt elk item ook aanpassen om uw favoriete beeldkwaliteit te verkrijgen. "Custom": De items van Game Mode tot Color Temperature hieronder kunnen worden aangepast naar wens. "Cinema": Wanneer de videobron cinema is "Game": Wanneer de videobron game is "Standard": De resolutie zal worden gewijzigd maar de beeldkwaliteit zal niet worden aangepast. "Bypass": Zowel de resolutie als de beeldkwaliteit zullen niet worden aangepast. Als u Bypass selecteert zal de on-screen-weergavefunctie uitgeschakeld worden. Game Mode Standaardwaarde: Off Wijzig naar de instelling geschikt voor game. Corrigeer ook de vertraging van videosignalen van de game-console indien aanwezig. On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Als u On selecteert zal de vertraging gecorrigeerd worden maar zal de beeldkwaliteit lager zijn. De instelling zal worden vastgesteld op Off als Resolution is

70 ingesteld op 4 K. Film Mode Standaardwaarde: Auto Wijzig naar de instelling geschikt voor film. "Auto": Beeldverwerking geschikt voor film zal worden uitgevoerd. "Video": "Film Mode" zal niet worden toegepast en de ingangssignalen zullen worden verwerkt als videobron. Edge Enhancement Standaardwaarde: Off Pas de scherpte aan van de contouren van het beeld. Selecteer van "Off", "Low", "Mid" (Midden) en "High". De instelling zal worden vastgesteld op Off als Game Mode is ingesteld op On. Wanneer de horizontale resolutie van de uitgevoerde video lijnen of meer is, wordt deze instelling ingesteld op Off. Noise Reduction Standaardwaarde: Off Vermindert de ruis van het scherm. Selecteer van "Off", "Low", "Mid" (Midden) en "High". De instelling zal worden vastgesteld op Off als Game Mode is ingesteld op On. Brightness Standaardwaarde: 0 Pas de helderheid van het scherm aan. Selecteer een waarde tussen "-50" en "+50". Contrast Standaardwaarde: 0 Pas contrast van het scherm aan. Selecteer een waarde tussen "-50" en "+50". Hue Standaardwaarde: 0 Corrigeer kleurtoon van het scherm. Selecteer een waarde tussen "-50" en "+50".

71 Saturation Standaardwaarde: 0 Pas verzadiging van het scherm aan. Selecteer een waarde tussen "-50" en "+50". Color Temperature Standaardwaarde: Normal Stel de kleurtemperatuur van het scherm in. Selecteer uit "Warm", "Normal" en "Cool". In de volgende gevallen kunnen de instellingen voor Picture Adjust niet worden gewijzigd: NET, USB of BLUETOOTH is geselecteerd. Monitor Out is ingesteld op SUB. Druk op CLR op de afstandsbediening als u alle instellingen van Game Mode tot en met Color Temperature terugzet naar de standaardwaarde. Audio Selector Maak de audio-ingangsinstelling. De instelling kan afzonderlijk worden ingesteld voor elke ingangskeuzetoets. Selecteer de ingangsselector om te configureren. Audio Selector Standaardwaarde: Hiermee kunt u voorafgaande ingangsbron selecteren. ARC: Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van ARCcompatibele TV. De instelling kan alleen worden geselecteerd wanneer Audio Return Channel is ingesteld op Auto en ook de TV/CD -ingang is geselecteerd. HDMI: Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van HDMIaansluitingen De instelling kan alleen worden geselecteerd wanneer de ingang is toegewezen aan de HDMI-aansluiting in de HDMI Input -instelling. COAXIAL (Coaxiale ingang) : Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van DIGITAL IN COAXIAL-aansluitingen. De instelling kan alleen worden geselecteerd wanneer de ingang is toegewezen aan de COAXIAL-aansluiting in de Digital Audio Input - instelling. OPTICAL (Optische ingang) : Bij het geven van voorrang aan

72 ingangssignaal van DIGITAL IN OPTICAL-aansluitingen. De instelling kan alleen worden geselecteerd wanneer de ingang is toegewezen aan de OPTICAL-aansluiting in de Digital Audio Input - instelling. Analog : Om altijd analoge audio uit te voeren onafhankelijk van het ingangssignaal Fixed Mode Standaardwaarde: Off Specificeer een ingangssignaal wanneer HMDI, COAXIAL (Coaxiale invoer), of OPTICAL (Optische invoer) is geselecteerd voor Audio Selector. Stel dit item in wanneer er ruis wordt geproduceerd, of inkorting optreedt aan het begin van een nummer dat een gat opvolgt bij het afspelen van PCM of DTS-bronnen. Off : Voor het afspelen van een analoog signaal wanneer er geen digitaal signaal is. PCM : Om de ingangsbron naar PCM vast te stellen. DTS : Om de ingangsbron vast te stellen op DTS (behalve voor DTS-HD) Wijzigen van Audio Selector wijzigt de instelling naar Off. De instelling kan niet worden veranderd wanneer TUNER, NET, USB of BLUETOOTH is geselecteerd.

73 Geavanceerde instellingen 5.Listening Mode Preset (Voorkeuze-instelling luistermodus) U kunt voor elke ingang uw favoriete luistermodus kiezen. (U kunt bijvoorbeeld altijd rechtstreekse decodering toepassen op de Dolby TrueHDbron van Blu-ray Disc om het in een ongewijzigd geluidsveld af te spelen.) Selecteer de ingang, het signaaltype en de luistermodus. Hoewel het mogelijk is om de luistermodus tijdens het afspelen te selecteren, wordt de geselecteerde modus gereset wanneer de unit naar de stand-bymodus gaat. Analoog/PCM Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van PCM-signalen van CD en analoge signalen van plaat of cassetteband. Mono/Multiplex Source Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van Dolby Digital, AAC en andere digitale signalen opgenomen in mono- of multiplexgeluid. 2ch Source Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van Dolby Digital en andere digitale signalen opgenomen in 2 kanalen. Dolby D/Dolby D Plus/TrueHD Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van Dolby Digital-, Dolby Digital Plus- en Dolby TrueHD-signalen. DTS/DTS-ES/DTS-HD Standaardwaarde: Last Valid

74 Stel de luistermodus in voor het afspelen van digitale audiosignalen in DTS en DTS-HD High Resolution-formaten. Selecteer de luistermodus gespecificeerd voor Blu-ray of een andere DTS-HD Master Audio-bron. Other Multich Source Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van DSD-signalen van AAC, DVD-Audio en Super Audio CD die worden ingevoerd via HDMI INaansluiting. Beschikbare luisterstanden variëren afhankelijk van het ingangssignaal. De instelling Last Valid selecteert altijd de laatst geselecteerde modus. Alleen Analog kan worden ingesteld op de TUNER -ingang. Digital en TrueHD kunnen worden ingesteld op de NET - en USB - ingangen. Alleen Digital kan worden ingesteld op de BLUETOOTH -ingang.

75 Geavanceerde instellingen 6.Miscellaneous (Diversen) Volume Setup Creëer de gedetailleerde volume-instelling van de unit. Maximum Volume Standaardwaarde: Off Stel de maximale waarde in om een te hoog volume te voorkomen. Selecteer een waarde uit "Off", "30" tot "79". Power On Volume Standaardwaarde: Last Stel het volumeniveau in dat wordt gebruikt bij het inschakelen van de receiver. Selecteer een waarde uit "Last" (volumeniveau voordat u naar stand-by-modus gaat), "Min", "1" tot "79" en "Max". U kunt geen hogere waarde instellen dan Maximum Volume. Headphone Level Standaardwaarde: 0 db Pas het volumeniveauverschil tussen luidsprekers en hoofdtelefoon aan. Selecteer een waarde tussen "-12 db" en "+12 db". OSD Setup Creëer de instelling van de on-screen-weergavefunctie die het instellingenmenuscherm, volumebedieningsscherm en dergelijke op de TV kan weergeven. On Screen Display Standaardwaarde: On Stel in of het bedieningsscherm wel of niet op de TV wordt weergegeven. On : Het bedieningsscherm wordt weergegeven op de TV. Off : Het bedieningsscherm wordt niet weergegeven op de TV.

76 Het bedieningsscherm wordt mogelijk niet weergegeven, afhankelijk van het ingangssignaal, zelfs als On is geselecteerd. Wijzig de resolutie van het aangesloten apparaat als het bedieningsscherm niet wordt weergegeven. Language Standaardwaarde: English Selecteer de weergavetaal voor het scherm. Screen Saver Standaardwaarde: 3min Stel de tijd voor het starten van de schermbeveiliging in. Selecteer een waarde uit "3min", "5min", "10min" en "Off".

77 Geavanceerde instellingen 7.Hardware Setup (Hardware-instelling) Tuner AM/FM Frequency Step (Noord-Amerikaanse en Taiwanese modellen) Standaardwaarde: 10 khz/200 khz Selecteer een frequency step, afhankelijk van de regio waarin u woont. Selecteer "10kHz/200kHz" of "9kHz/50kHz". Wanneer deze instelling wordt gewijzigd, worden alle radiovoorkeuzezenders gewist. AM FrequencyStep (Europese, Australische en Aziatische modellen) Standaardwaarde: 9kHz Selecteer een frequency step, afhankelijk van de regio waarin u woont. Selecteer "10kHz" of "9kHz". Wanneer deze instelling wordt gewijzigd, worden alle radiovoorkeuzezenders gewist. HDMI HDMI CEC (RIHD) Standaardwaarde: Off Instellen op "On" schakelt de ingangsselectielink en andere linkfuncties in terwijl HDMI is aangesloten op een CEC-compatibel apparaat. On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Afhankelijk van het TV-toestel moet er mogelijk een koppeling op de TV geconfigureerd worden. Deze functie is alleen effectief wanneer het apparaat is aangesloten op de HDMI OUT MAIN-aansluiting. Instellen op On en het sluiten van het on-screenmenu toont de naam van de CEC-compatibele componenten en RIHD On op het display. Stroomverbruik in stand-by-modus kan toenemen als On is

78 ingesteld. (Afhankelijk van de TV-status zal de unit in de normale stand-by-stand gaan.) Als u de MASTER VOLUME-control van de unit bedient wanneer deze instelling op On is ingesteld en u naar het geluid luistert via de luidsprekers van uw TV, dan wordt het geluid ook uitgevoerd via de luidsprekers die op de unit zijn aangesloten. Als u slechts via één van beide wilt uitvoeren, wijzig dan de unit of TV-instellingen, of verlaag het volume van de unit. Als er abnormale werking optreedt wanneer u de instelling op On instelt, stel deze dan in op Off. Wanneer u een niet-cec-compatibel component aansluit, of wanneer u niet zeker weet of het compatibel is, stel de instelling dan in op Off. Schakel, bij het wijzigen van deze instelling, alle aangesloten componenten uit en vervolgens weer in. HDMI Through Standaardwaarde: Off U kunt de video of een HDMI aangesloten speler op de TV weergeven, zelfs als de unit in stand-by-modus staat. Deze instelling is alleen van kracht voor een ingangselector waaraan een HDMI-aansluiting is toegewezen in HDMI Input. Deze kan niet worden ingesteld voor een andere ingangselector, tenzij een HDMI-aansluiting is toegewezen. Off : De instelling is uitgeschakeld. Video van apparaat aangesloten op een aansluiting wordt niet weergegeven. "BD/DVD", "CBL/SAT", "STB/DVR", "GAME", "PC", "AUX", "TV/CD", "PHONO": Video van het apparaat aangesloten op de HDMI INaansluiting toegewezen aan elke ingang, wordt op de TV weergegeven. Last : Video van het apparaat aangesloten op de HDMI IN-aansluiting toegewezen aan de ingangselector die werd geselecteerd onmiddellijk voordat de unit naar stand-by-modus gaat, zal weergegeven worden op de TV. "Auto": Video van alle apparaten aangesloten op de HDMI INaansluitingen worden uitgevoerd naar de TV. Eco : Video van alle apparaten aangesloten op de HDMI INaansluitingen worden uitgevoerd naar de TV. Als u deze instelling selecteert bij het gebruik van een CEC-compatibele TV, kunt u in standby-modus het stroomverbruik verlagen. Kan niet worden geselecteerd als "HDMI CEC (RIHD)" is ingesteld op "Off". Wanneer HDMI Through is ingeschakeld, stijgt het stroomverbruik, zelfs wanneer de unit in stand-by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY-modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Schakel, bij het wijzigen van de instelling, alle aangesloten

79 componenten uit en vervolgens weer in. Audio TV Out (MAIN) Standaardwaarde: Off Via de luidsprekers van de HDMI aangesloten TV kunt u van het geluid genieten terwijl de unit ingeschakeld is. On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Als u On selecteert, stel HDMI CEC (RIHD) in op Off. De instelling is vast ingesteld op Auto als HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On. Luistermodus kan niet worden gewijzigd als Audio TV Out (MAIN) is ingesteld op On en geluid wordt uitgevoerd via de luidsprekers van de TV. Afhankelijk van uw TV-instelling of ingangssignaal van de component kan het geluid mogelijk niet worden uitgevoerd via de luidsprekers van de TV, zelfs niet als deze instelling is ingesteld op On. In een dergelijk geval wordt de audio uitgevoerd via de luidsprekers van het apparaat. Als u de MASTER VOLUME-control van de unit bedient wanneer Audio TV Out (MAIN) of HDMI CEC (RIHD) op On is ingesteld en u naar het geluid luistert via de luidsprekers van uw TV, dan wordt het geluid uitgevoerd via de unit. Als u geen geluid wilt uitvoeren vanuit het apparaat, verander dan de instellingen van het apparaat of de TV, of verminder het volume van het apparaat. Audio TV Out (MAIN) is vast ingesteld op Off als Monitor Out is ingesteld op SUB. Audio TV Out (SUB) Standaardwaarde: Off Via de luidsprekers van de HDMI aangesloten TV kunt u van het geluid genieten terwijl de unit ingeschakeld is. On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Luistermodus kan niet worden gewijzigd als Audio TV Out (SUB) is ingesteld op On en geluid wordt uitgevoerd via de luidsprekers van de TV. Afhankelijk van uw TV-instelling of ingangssignaal van de component kan het geluid mogelijk niet worden uitgevoerd via de luidsprekers van de TV, zelfs niet als deze instelling is ingesteld op On. In een dergelijk geval wordt de audio uitgevoerd via de luidsprekers van het apparaat. Als u de MASTER VOLUME-control van de unit bedient wanneer

80 Audio TV Out (SUB) of HDMI CEC (RIHD) op On is ingesteld en u naar het geluid luistert via de luidsprekers van uw TV, dan wordt het geluid uitgevoerd via de unit. Als u geen geluid wilt uitvoeren vanuit het apparaat, verander dan de instellingen van het apparaat of de TV, of verminder het volume van het apparaat. Audio TV Out (SUB) is vast ingesteld op Off als Monitor Out is ingesteld op MAIN. Audio Return Channel Standaardwaarde: - Via de luidsprekers aangesloten op de unit kunt u genieten van het geluid van de HDMI aangesloten ARC-compatibele TV. Om deze functie te gebruiken, stel HDMI CEC (RIHD) op voorhand in op On. "Auto": Wanneer via de luidsprekers, aangesloten op de unit, van het TV-geluid wordt genoten Off : Wanneer de ARC-functie niet wordt gebruikt Lip Sync Standaardwaarde: On Deze instelling corrigeert automatisch de desynchronisatie tussen de video- en audiosignalen op basis van gegevens van de HDMI LipSynccompatible TV. On : Automatische correctie wordt ingeschakeld. Off : Automatische correctie wordt uitgeschakeld. InstaPrevue Wijzig de voorbeeldweergave van de video-ingang via HDMI, die worden weergegeven met "InstaPrevue" in het Home-menu. Afhankelijk van de videobron worden de voorbeeldminiaturen geconfigureerd in InstaPrevue mogelijk niet correct weergegeven. Sub Window Standaardwaarde: Multi Stel in hoe voorbeeldminiaturen worden weergegeven. Multi : Toont alle miniaturen van HDMI IN1, 2, 3, 4 en FRONT in één keer. Single : Toont elke miniatuurafbeelding afzonderlijk. Position Standaardwaarde: Bottom/Lower Right

81 Stel de positie in om voorbeeldminiaturen weer te geven. Wanneer "Multi" is geselecteerd voor "Sub Window": Selecteer uit Top, Bottom, Left en Right. Wanneer "Single" is geselecteerd voor "Sub Window": Selecteer uit "Upper Left", "Upper Right", "Lower Left" en "Lower Right". Als Monitor Out is ingesteld op MAIN+SUB en Audio TV Out (SUB) is ingesteld op On Stel de audio-uitgang van het aangesloten apparaat in op 2ch PCM. Als de audio-ingang anders is dan HDMI, dan wordt het geluid van de TV aangesloten op de HDMI OUT SUB-aansluiting niet uitgevoerd. Auto Standby Auto Standby Standaardwaarde: On/Off Deze instelling zet de unit automatisch op stand-by na 20 minuten inactiviteit zonder video- of audio-invoer. On : De unit gaat automatisch naar stand-by-modus ("ASb" gaat branden). Off : De unit gaat niet automatisch naar de stand-by-modus. Auto Standby verschijnt op het display en menuscherm 30 seconden voordat de automatische stand-by inschakelt. Auto Standby werkt niet wanneer Zone 2 actief is. Standaardwaarden variëren afhankelijk van de regio s. HDMI Through Standaardwaarde: Off Schakel "Auto Standby" in of uit terwijl "HDMI Through" op aan staat. On : De instelling wordt ingeschakeld. Off : De instelling wordt uitgeschakeld. HMDI Through kan niet worden ingesteld op On als Auto Standby is ingesteld op Off. Wanneer HDMI Through wordt gebruikt, stijgt het stroomverbruik, zelfs wanneer de unit in stand-by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY-modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Netwerk Creëer de netwerkinstelling.

82 Wanneer LAN is geconfigureerd met een DHCP, stel DHCP in op Enable om de instelling automatisch te configureren. ("Enable" is als standaard ingesteld) Om vaste IP-adressen aan alle componenten toe te wijzen, moet u "DHCP" instellen op "Disable" en een adres toewijzen aan deze unit in "IP Address" en ook informatie met betrekking tot uw LAN instellen, zoals Subnet Mask en Gateway. Network Standby Standaardwaarde: Off U kunt de unit inschakelen via het netwerk met behulp van een toepassing zoals Onkyo Remote. On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Wanneer Netwerk Standby wordt gebruikt, stijgt het stroomverbruik, zelfs wanneer de unit in stand-by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBYmodus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Wi-Fi Standaardwaarde: Off (Wired) Sluit de unit via een draadloze LAN-router op het netwerk aan. On : Draadloze LAN-verbinding Off (Wired) : Bedrade LAN-verbinding Wi-Fi Setup Standaardwaarde: U kunt draadloze LAN-instellingen configureren door ENTER in te drukken wanneer "Start" wordt weergegeven. Wi-Fi Status Standaardwaarde: De informatie van het aangesloten toegangspunt wordt weergegeven. SSID : SSID van het verbonden toegangspunt. Security : Beveiligingsmethode van het verbonden toegangspunt. Signal : De signaalsterkte van het verbonden toegangspunt. "Status": Status van het aangesloten toegangspunt. MAC Address Standaardwaarde:

83 Dit is het MAC-adres van de AV-ontvanger. Deze waarde is specifiek voor de component en kan niet worden gewijzigd. DHCP Standaardwaarde: Enable Enable : Automatische configuratie met DHCP Disable : Handmatige configuratie zonder DHCP Bij het selecteren van Disable, moet u IP Address, Subnet Mask, Gateway en DNS Server handmatig instellen. IP Address Standaardwaarde: Toont/Stelt het IP-adres in. Subnet Mask Standaardwaarde: Toont/Stelt het subnetmasker in. Gateway Standaardwaarde: Toont/Stelt de poort in. DNS Server Standaardwaarde: Toont/stelt de primaire DNS-server in. Proxy URL Standaardwaarde: Toont/stelt de proxy-url in. Proxy Port Standaardwaarde: Toont/Stelt het poortnummer van de proxyserver in als u Proxy URL invoert.

84 Network Check Standaardwaarde: U kunt de netwerkverbinding controleren. Druk op ENTER wanneer Start wordt weergegeven. Wacht even als Network niet op het scherm wordt getoond. Dit verschijnt wanneer het netwerk wordt opgestart. Bluetooth Bluetooth Standaardwaarde: On Selecteer of er wel of geen gebruik wordt gemaakt van de Bluetoothfunctie. On : Maakt verbinding mogelijk met een Bluetooth-ingeschakeld toestel door gebruik te maken van de Bluetooth-functie. Selecteer "On" ook bij het maken van diverse Bluetooth-instellingen. Off : Als er geen gebruik wordt gemaakt van de Bluetooth-functie Direct Change Standaardwaarde: On De ingang van de unit wordt automatisch naar "BLUETOOTH" overgeschakeld wanneer verbinding wordt gemaakt via een Bluetoothingeschakeld toestel naar de unit. On : De ingang wordt automatisch "BLUETOOTH" wanneer een Bluetooth-ingeschakeld toestel is aangesloten. Off : De functie is uitgeschakeld. Als de ingang niet automatisch wordt overgeschakeld, stel in op Off en wijzig de ingang handmatig. Auto Reconnect Standaardwaarde: On Deze functie maakt automatisch opnieuw verbinding met het laatst verbonden Bluetooth-ingeschakeld toestel wanneer u de ingangskeuzeschakelaar verandert in "BLUETOOTH". On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Deze functie werkt mogelijk niet afhankelijk van uw Bluetoothapparaat.

85 Wakeup via Bluetooth Standaardwaarde: Off Deze functie ontwaakt de unit op stand-by door een verbinding te maken met een Bluetooth-ingeschakeld toestel. On : Gebruik deze functie Off : Gebruik deze functie niet Instellen op On verhoogt het stroomverbruik, zelfs wanneer de unit in stand-by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY-modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Wakeup via Bluetooth is vast ingesteld op Off als Direct Change is ingesteld op Off. Pairing Information Standaardwaarde: - Wanneer koppelen wordt uitgevoerd, wordt de informatie van de vorige koppeling, opgeslagen in deze unit, geïnitialiseerd. Op ENTER drukken wanneer Clear wordt weergegeven, initialiseert de koppelingsinformatie opgeslagen in dit apparaat. Deze functie initialiseert de koppelingsinformatie niet op het Bluetooth-ingeschakelde toestel. Wanneer de unit opnieuw wordt gekoppeld met het apparaat, vergeet dan niet op voorhand de koppelingsinformatie op het Bluetooth-ingeschakelde toestel te wissen. Voor informatie over het wissen van de koppelingsinformatie, raadpleeg de instructiehandleiding van het Bluetooth-ingeschakelde toestel. Device Standaardwaarde: Toont de naam van het Bluetooth-ingeschakelde toestel aangesloten op het apparaat. De naam wordt niet weergegeven wanneer Status Ready en Pairing is. Status Standaardwaarde: Geeft de status van het Bluetooth-ingeschakelde toestel weer dat is aangesloten op het apparaat. Ready : Niet gekoppeld

86 Pairing : Gekoppeld Connected : Verbinding geslaagd Firmware Update Update Notice Standaardwaarde: Enable Beschikbaarheid van een firmware-update wordt via netwerk bekendgemaakt. Enable : Waarschuwingsupdates Disable : Niet waarschuwen bij updates Version Standaardwaarde: De huidige firmwareversie wordt weergegeven. Update via NET Standaardwaarde: Druk op ENTER om te selecteren wanneer u de firmware wilt updaten via netwerk. U kunt deze instelling niet selecteren als u geen internettoegang heeft of als er geen updates zijn. Update via USB Standaardwaarde: Druk op ENTER om te selecteren wanneer u de firmware wilt updaten via USB. U kunt deze instelling niet selecteren als er geen USBopslagapparaat is aangesloten of als er geen updates zijn op het USB-opslagapparaat. Initial Setup U kunt de basisinstellingen creëren via het instelmenu. Instelling is niet mogelijk als Monitor Out is ingesteld op SUB.

87 Geavanceerde instellingen 8.Remote Controller Setup (Afstandsbedieningsinstellingen) Remote ID Standaardwaarde: 1 Selecteer een ID voor de afstandsbediening van de unit uit 1, 2 en 3 om interferentie te voorkomen tussen de unit en andere Onkyocomponenten die in dezelfde kamer zijn geïnstalleerd. Na het wijzigen van de ID op de hoofdunit, wijzig de ID op de afstandsbediening overeenkomstig de volgende procedure. 1. Terwijl u RCV ingedrukt houd, druk op Q SETUP gedurende ongeveer 3 seconden totdat de afstandsindicator gaat branden. 2. Druk met de cijfertoetsen op 1, 2 en 3. De afstandsindicator knippert tweemaal. Remote Mode Setup Standaardwaarde: Voer de code in en registreer de afstandsbedieningscode van andere apparaten. Voor registratie van de afstandsbedieningscode, raadpleeg Andere producten bedienen met de afstandsbediening.

88 Geavanceerde instellingen 9.Lock Setup (Vergendelinstelling) Setup Standaardwaarde: Unlocked Het Instelmenu wordt vergrendeld om de instellingen te beveiligen. "Locked": Het menu is vergrendeld. "Unlocked": Het menu is ontgrendeld.

89 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Functies van REMOTE MODE-toetsen U kunt een ander apparaat dan deze unit bedienen door een gespecificeerde afstandsbedieningscode in een REMOTE MODE-toets van de afstandsbediening te programmeren. Registreer een afstandsbedieningscode naar een gewenste REMOTE MODE-toets en druk in om naar de afstandsbedieningsmodus te gaan waarmee u het overeenkomstige apparaat kunt bedienen. * De RCV- en ZONE2-toetsen kunnen niet worden geprogrammeerd.

90 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Afstandsbedienings codes programmeren Voor informatie over de configuratie en het gebruik van Onkyo-componenten met RI-jack, zie Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten. Bovendien worden de volgende REMOTE MODE-toetsen voorgeprogrammeerd met afstandsbedienings codes. BD/DVD: Onkyo Blu-ray Disc/DVD-speler TV/CD: Onkyo CD-speler STB/DVR: Apple TV Zoeken in het Instelmenu U kunt een afstandsbedieningscode zoeken en registreren naar een gewenste REMOTE MODE-toets in het Instelmenu van de unit. 1. Druk op RCV en druk vervolgens op HOME op de afstandsbediening. 2. Selecteer met de cursortoetsen "Setup" en druk vervolgens op ENTER. 3. Selecteer met de pijltjestoetsen 8.Remote Controller Setup - Remote Mode Setup en druk op ENTER. 4. Selecteer met de cursortoetsen de afstandsmodus waarvoor u een afstandsbedieningscode wilt zoeken en druk op ENTER om het categorieselectiescherm weer te geven. 5. Selecteer met de pijltjestoetsen de doelcategorie en druk vervolgens op ENTER om het merknaaminvoerscherm weer te geven. 6. Selecteer een teken met de cursortoetsen en druk op ENTER. Herhaal dit om de eerste drie tekens van de merknaam in te voeren. 7. Selecteer met de cursortoetsen "Search" en druk vervolgens op ENTER.

91 Nadat het zoeken is voltooid, wordt de lijst met mogelijke merknamen weergegeven. Als de merknaam niet wordt weergegeven, selecteer "Not Listed" met de cursortoetsen en druk op ENTER om naar het merknaaminvoerscherm in stap 6 terug te keren. 8. Selecteer met de cursortoetsen de betreffende merknaam en druk vervolgens op ENTER. Zodra u over de corresponderende merknaam heeft beslist, zal de afstandsbedieningscode van het merk en hoe deze te registreren worden weergegeven op het TV-scherm. 9. Volg de aanwijzingen die op het TV-scherm worden weergegeven. 10.Als de component met succes kan worden bediend met de geregistreerde afstandsbedieningscode, selecteer dan OK met de cursortoetsen en druk op ENTER. Alleen TV-afstandsbedienings codes kunnen worden ingevoerd voor de TV. Programmeer een afstandsbedieningscode in overeenstemming met de invoer want elke toets fungeert tevens als de invoerselector. (Bijvoorbeeld, als de CD-speler is aangesloten op de TV/CD-jack, programmeer dan de afstandsbedieningscode voor de CD-speler naar de TV/CD) Als de component niet kan worden bediend, selecteer Try Next Code met de cursortoetsen en druk op ENTER om een andere code weer te geven. Het is mogelijk om een MHL-ingeschakeld mobiel apparaat te bedienen met de afstandsbediening van de unit, door de code van het hieronder MHL-ingeschakelde mobiele apparaat te registreren naar de afstandsbediening van de unit. De werking kan onstabiel of onjuist zijn, afhankelijk van het gebruikte mobiele apparaat (Noord-Amerikaanse en Taiwanese modellen) (Europese, Australische en Aziatische modellen) De codelijst van de afstandsbediening raadplegen Zoek de afstandsbedieningscode in de codelijst van de afstandsbedieningscodelijst. 1. Zoek de Afstandsbedieningscodelijst op voor de corresponderende afstandsbedieningscode. De codes in de afstandsbedieningscodelijst zijn die, bekend als van de datum van uitgave en kunnen worden gewijzigd. Alleen TV-afstandsbedienings codes kunnen worden ingevoerd voor de TV. Programmeer een afstandsbedieningscode in overeenstemming met de invoer want elke toets fungeert tevens als de invoerselector. (Bijvoorbeeld, als de CD-speler is aangesloten op de TV/CD-jack, programmeer dan de afstandsbedieningscode voor de CD-speler naar

92 de TV/CD) 2. Druk op DISPLAY gedurende 3 of meer seconden terwijl de REMOTE MODE-toets ingedrukt wordt gehouden waarnaar u de afstandsbedieningscode wilt registreren. Zodra u de invoermodus heeft ingevoerd, zal de afstandsindicator gaan branden. 3. Voer met de cijfertoetsen de 5-cijferige afstandsbedieningscode in binnen 30 seconden. Het registreren is voltooid wanneer de afstandsindicator tweemaal knippert. De afstandsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer het registreren van de afstandsbedieningscode mislukt. Probeer de registratie nogmaals. De gekleurde toetsen herindelen De toewijzing van de gekleurde toetsen van de AV-ontvangers afstandsbediening kan worden heringedeeld zodat het overeenkomt met die op de afstandsbediening van de component waarvan u de afstandsbedieningscode geprogrammeerd hebt naar REMOTE MODE. Echter, u zult echter niet in staat zijn om de gekleurde knoppen opnieuw in te delen als Zone 2 is geselecteerd.

93 1. Houd, om in te delen, de REMOTE MODE-toets en A (Rood) gelijktijdig ingedrukt totdat de afstandsbedieningsindicator oplicht (ongeveer 3 seconden). Herindelen is alleen mogelijk voor codes inbegrepen in de categorieën van de afstandsbedieningscodelijst zoals DVD-speler en TV. 2. Druk binnen 30 seconden van links naar rechts op de gekleurde toets in de volgorde waarin u opnieuw wilt indelen. Bijvoorbeeld, als de gekleurde toetsen op de afstandsbediening van de andere component geel, groen, blauw en rood van links naar rechts zijn, druk dan op de knoppen op de AV-ontvangers afstandsbediening in die volgorde. Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer het programmeren van de afstandsbedieningscode mislukt. Probeer de herindeling nogmaals. Op een andere toets drukken dan een gekleurde toets annuleert de herindelingsbewerking. Resetten van de REMOTE MODE-toetsen U kunt de afstandsbedieningscode, geregistreerd in de REMOTE MODEtoets, resetten naar de standaardstatus. Deze bewerking kan worden uitgevoerd op één REMOTE MODE-toets. 1. Druk op HOME gedurende 3 of meer seconden terwijl de REMOTE MODE-toets, die u wilt resetten, ingedrukt wordt gehouden.

94 De indicator gaat branden. 2. Druk binnen 30 seconden opnieuw op de REMOTE MODE-toets. Reset is voltooid wanneer de afstandsbediening tweemaal knippert. Om alle afstandsbedieningsinstellingen te resetten, terwijl RCV ingedrukt wordt gehouden, houd HOME ingedrukt totdat de afstandsindicator oplicht (ongeveer 3 seconden). Druk nogmaals op RCV binnen de 30 seconden. Reset is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert.

95 Andere producten bedienen met de afstandsbediening TV-bediening Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2, INPUT, VOL / 3 MUTING 4 CH +/- 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 PREV CH 9 RETURN F AUDIO (*)

96 G,,,,,, (*) H A (Rood) (*), B (Groen) (*), C (Geel) (*), D (Blauw) (*) I Nummer 1 tot 9, 0, +10 J CLR, DISPLAY * Niet CEC-compatibel.

97 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening Blu-ray Disc-speler/DVD-speler/DVDrecorder Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/-, DISC +/- 5 TOP MENU 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 MENU 9 RETURN F AUDIO (*)

98 G,,,,,, H A (Rood) (*), B (Groen), C (Geel) (*), D (Blauw) (*) I Nummer 1 tot 9, 0, +10 (*) J CLR, DISPLAY * Niet CEC-compatibel. ("A (Rood) (*), B (Groen), C (Geel) (*), D (Blauw) (*) zijn enkel bedoeld voor DVD-speler/DVD-recorder )

99 Andere producten bedienen met de afstandsbediening VCR/PVR-bediening Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/- 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 PREV CH 9 RETURN

100 F,,,,,, G Nummer 1 tot 9, 0, +10 H CLR, DISPLAY

101 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening satellietontvanger / kabelontvanger Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/- 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 SETUP 8 PREV CH 9 RETURN F AUDIO

102 G,,,,,, H A (Rood) B (Groen), C (Geel), D (Blauw) I Nummer 1 tot 9, 0, +10 J CLR, DISPLAY

103 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening CD-speler Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 DISC +/- 5 / / /, ENTER 6 SETUP

104 7,,,,,, 8 SEARCH, REPEAT, RANDOM, MODE 9 Nummer 1 tot 9, 0, +10 F CLR, DISPLAY

105 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening cassettetapedeck Druk op de REMOTE MODE-toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV-component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV-component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4, (Reverse Playback),,,,,

106 Andere producten bedienen met de afstandsbediening CEC-compatibele componenten bedienen De TV- en BD/DVD-toetsen op de afstandsbediening zijn voorgeprogrammeerd met afstandsbedienings codes voor gekoppelde bediening van sommige CEC (Consumer Electronics Control)-compatibele tvtoestellen en Blu-rayspelers. Door aansluiting op het toestel via HDMI kunt u deze bedienen met behulp van de AV-ontvangers afstandsbediening. Indien u uw CEC-compatibele component niet kunt bedienen, programmeer dan één van de volgende afstandsbedienings codes op de TV- of BD/DVD-toets. TV: 11807/13100/13500 (CEC-compatibele TV) BD/DVD: 32910/33101/33501/31612 (CEC-compatibele BD/DVD-speler)

107 Geavanceerde luidsprekerverbinding Bi-ampen Het is mogelijk om luidsprekers die bi-ampen ondersteunen aan te sluiten om de kwaliteit van het bereik van lage en hoge tonen te verbeteren. Tot maximaal 5.1-kanaals zal worden afgespeeld met bi-ampen. Aansluitingen 1. Sluit aan zoals hieronder met gebruik van de FRONT-terminal en BACK or HEIGHT-terminals. 2. Schakel de unit in en stel "Speaker Setup" in op "Bi-amp". 1 Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. 2 Selecteer met de cursortoetsen Setup en druk vervolgens op ENTER. 3 Selecteer met de pijltjestoetsen de volgorde van 2.Speaker Setup Speaker Settings Front Speakers Type. 4 Selecteer Bi-Amp met de pijltjes en druk op ENTER. Alvorens het bi-ampen dient u de kortsluitschakeling te verwijderen die de tweeter (hoge toon)-aansluiting en de woofer (lage toon)- aansluiting verbindt. Gebruik alleen luidsprekers die bi-ampen ondersteunen. Voor details, raadpleeg de instructiehandleiding van de luidsprekers.

108 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten Over de RI-functie Aansluiten van een Onkyo-component met een RI-aansluiting zoals de apart verkochte RI Dock op het toestel via een RI-kabel en een analoge audio (RCA)-kabel maakt de volgende RI-functies mogelijk: Systeem aan/automatisch inschakelen: Starten van de weergave van een component die is aangesloten via de RI wanneer het toestel in stand-bymodus is, schakelt het toestel automatisch aan om de betreffende component als de invoerbron te selecteren. Direct Change: Wanneer het afspelen wordt gestart op een component die is aangesloten via RI, dan selecteert de eenheid die component als invoerbron. Bediening afstandsbediening: Stelt u in staat RI-compatibele Onkyocomponenten te bedienen met behulp van de AV-ontvangers afstandsbediening. Richt de afstandsbediening op de afstandsbedieningssensor van het toestel. Deze bediening is alleen mogelijk wanneer de RI-afstandsbedieningscode is geprogrammeerd. Sommige componenten ondersteunen mogelijk niet alle RI-functies. Deze functies werken niet als Zone 2 is ingeschakeld. Voor informatie over de RI-functies, zie ook de instructiehandleiding van elke component.

109 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten RI-aansluiting en -instelling Sluit een Onkyo-component met RI-jack aan op deze unit met behulp van een RI-kabel en een analoge audio (RCA)-kabel. Voor meer informatie, zie de handleiding van de component met RI-jack. De RI-kabel kan worden aangesloten in een willekeurige volgorde. Wanneer er twee RI-jacks zijn, werken beide jacks op dezelfde manier en zijn ze uitwisselbaar. Om het RI-Dock of cassettetapedeck aan te sluiten via RI, moet u: Benoem de ingangskeuzeschakelaar opnieuw Om de RI-functies te laten werken, moet u de ingangsschakelaars op de unit opnieuw benoemen. Druk op TV/CD of GAME om "TV/CD" of "GAME" weer te geven op het display van de hoofdunit. Houd vervolgens TV/CD of GAME gedurende 3 seconden of langer ingedrukt om het display om te schakelen naar "DOCK" of "TAPE". Programmeer de RI-afstandsbedieningscode Programmeer de afstandsbedieningscode naar een gewenste REMOTE MODE-toets op de afstandsbediening. Op deze manier kunt u de component bedienen door de afstandsbediening te richten naar het toestel in plaats van de component. 1. Druk op DISPLAY gedurende minstens 3 seconden terwijl de REMOTE MODE-toets ingedrukt wordt gehouden waarnaar u de

110 afstandsbedieningscode wilt programmeren. De afstandsindicator gaat branden. De RCV-, ZONE2- en TV-toetsen kunnen niet worden geprogrammeerd. 2. Voer met de cijfertoetsen de volgende 5-cijferige afstandsbedieningscode in binnen 30 seconden. RI Dock: Cassettetapedeck met RI-jack: Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer het programmeren van de afstandsbedieningscode mislukt. Probeer opnieuw. Wijzig de ingangskeuzeschakelaar op de RI Dock in HDD of HDD/DOC. Voor details, raadpleeg de instructiehandleiding voor RI Dock. Voor het rechtstreeks bedienen van Onkyo-componenten of Onkyocomponenten die niet zijn aangesloten via RI, gebruik de volgende afstandsbedienings codes: Onkyo DVD-speler: Onkyo CD-speler: RI Dock: Bij sommige modellen kan de bediening soms deels niet mogelijk of helemaal niet mogelijk zijn.

111 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten ipod/iphone-bediening De RI dock maakt het mogelijk om de AV-ontvangers afstandsbediening te gebruiken om muziek af te spelen op uw ipod/iphone en hem te bedienen. Bovendien is het ook mogelijk om video's op de ipod/iphone te bekijken op het scherm van uw TV, evenals het uitvoeren van RI-bedieningen bij aansluiting via RI. Deze bediening is alleen mogelijk wanneer de RIafstandsbedieningscode is geprogrammeerd. Voordat u een bediening uitvoert: Voordat u een bediening uitvoert op uw ipod/iphone, zorg ervoor dat deze geüpdate werd naar de nieuwste versie via itunes. Bepaalde toetsen werken mogelijk niet voor sommige modellen en generaties van ipod/iphone of RI Dock. Voor details over de bediening, raadpleeg de instructiehandleiding van RI dock. Schakel de afstandsbedieningsmodus om door op de REMOTE MODE-toets te drukken, geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de ipod/iphone, en bedien met behulp van de overeenkomstige toetsen. Richt de afstandsbediening op het toestel. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 VOL / 5 ALBUM +/-

112 6 TOP MENU 7 / / /, ENTER, PLAYLIST / 8 MENU 9,,,,,, F REPEAT, RANDOM G MODE H DISPLAY Op DISPLAY drukken doet de achtergrondverlichting gedurende enkele seconden branden. Met MODE kunt u de Hervatten-functie gebruiken om het afspelen te hervatten vanaf het muzieknummer dat werd afgespeeld toen u uw ipod/iphone van de DS-A2 RI Dock verwijderde.

113 Firmware-update Over de firmware-update Er zijn twee methoden voor het bijwerken van de firmware: via het netwerk en via USB. Gebruik de optie die het beste past bij de omgeving. Voor de meest recente informatie over updates, bezoek de website van Onkyo. Voordat u de update uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de luidsprekersetup-microfoon niet is aangesloten. Tijdens een update, niet Ontkoppel of sluit een kabel, USB-opslagapparaat, luidsprekerinstallatie voor microfoon of hoofdtelefoon opnieuw aan, of voer een bewerking op het component uit, zoals de voeding uitschakelen. Toegang tot deze unit vanaf een PC of smartphone met behulp van een Android-toepassing De update duurt mogelijk ca. 20 minuten om te voltooien voor beide methoden: via netwerk of via USB. Bovendien zijn bestaande instellingen gegarandeerd, ongeacht de gebruikte updatemethode. Disclaimer: Het programma en de bijbehorende online documentatie worden u bezorgd voor gebruik op eigen risico. Onkyo kan niet aansprakelijk worden gesteld en u heeft geen remedie voor schade voor aanspraken van welke soort dan ook met betrekking tot het gebruik van het programma of de bijbehorende online documentatie, ongeacht juridische theorie of die uit een onrechtmatige daad of contractbreuk voortvloeien. In geen geval zal Onkyo aansprakelijk worden gesteld jegens u of een derde partij voor speciale, indirecte, incidentele schade of gevolgschade van welke aard dan ook, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, compensatie, terugbetaling of schade aan het huidige en toekomstige verlies van winsten, verlies van gegevens, of om een andere reden dan ook.

114 Firmware-update De firmware bijwerken via netwerk Voordat u begint: Controleer of het apparaat is ingeschakeld en de verbinding met het internet is bevestigd. Zet de controllercomponent (PC enz.) die is aangesloten op het netwerk uit. Stop het afspelen van internet radio, USB-opslagapparaat of serverinhoud. Als Zone 2 ingeschakeld is, druk op OFF op het toestel om deze uit te schakelen. Als HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On, zet deze dan op Off (standaardwaarde). Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Selecteer Setup met de cursortoetsen en druk op ENTER. Vervolgens, na selecteren van 7.Hardware Setup - HDMI en op ENTER drukken, selecteer HDMI CEC (RIHD) om Off te selecteren. * De beschrijving kan verschillen van de on-screen weergave, maar dat is niet van invloed op de manier van bedienen of de functie. Bijwerken 1. Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Het Home-menu wordt weergegeven op het TV-scherm.

115 2. Selecteer met de pijltjestoetsen Setup - 7.hardware Setup - Firmware Update - Update via NET, en druk vervolgens op ENTER. Als 7.Hardware Setup grijs wordt weergegeven en niet kan worden geselecteerd, wacht dan even totdat deze is opgestart. U zult Update via NET niet kunnen selecteren als er niets is bijgewerkt. 3. Druk op ENTER met "Update" geselecteerd om de update te starten. Tijdens het updaten kan het TV-scherm mogelijk zwart worden afhankelijk van het geüpdate programma. Controleer in dat geval de voortgang op de display van het toestel. Het TV-scherm zal zwart blijven totdat de update is voltooid en de stroom weer wordt ingeschakeld. Completed! wordt weergegeven wanneer de update is voltooid. 4. Druk op ON/STANDBY op de hoofdunit om de unit in de stand-bymodus te zetten. Dit is het einde van de firmware-update en u hebt nu de nieuwste firmware geïnstalleerd. Gebruik geen RECEIVER op de afstandsbediening. Als een foutbericht wordt weergegeven Geval 1: Wanneer zich een fout voordoet, wordt "*-** Error!" getoond op het display van de unit. ("*" symboliseert een alfanumeriek teken.) Controleer het volgende: Foutcode *-01, *-10: Ethernet-kabel niet gevonden. Sluit de Ethernet-kabel aan op de juiste wijze. *-02, *-03, *-04, *-05, *-06, *-11, *-13, *-14, *-16, *-17, *-18, *-20, *-21: Internetverbindingsfout. Controleer het volgende: Of de router ingeschakeld is Of deze unit en router verbonden zijn met het netwerk Probeer de voeding naar de unit en router af te sluiten en vervolgens opnieuw aan te sluiten. Dit kan het probleem oplossen. Als u nog steeds

116 niet kunt verbinden met het internet kan de DNS-server of proxy-server mogelijk tijdelijk niet beschikbaar. Controleer de service-status met uw ISP-provider. Others: Ontkoppel en koppel de stroomstekker weer, vanaf het begin.

117 Firmware-update De firmware bijwerken via USB Voordat u begint: Bereid een 64 MB of groter USB-opslagapparaat voor. Media geplaatst in een USB-kaartlezer is mogelijk niet bruikbaar voor deze functie. USB-opslagapparaten met beveiligingsfunctie worden niet ondersteund. USB-hubs en USB-apparaten met hub-functie worden niet ondersteund. Sluit nooit deze apparaten aan op het toestel. Wis alle gegevens die zijn opgeslagen op het USB-opslagapparaat. Zet de controllercomponent (PC enz.) die is aangesloten op het netwerk uit. Stop het afspelen van internet radio, USB-opslagapparaat of serverinhoud. Als Zone 2 ingeschakeld is, druk op OFF op het toestel om deze uit te schakelen. Als HDMI CEC (RIHD) is ingesteld op On, zet deze dan op Off (standaardwaarde). Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Selecteer Setup met de cursortoetsen en druk op ENTER. Vervolgens, na selecteren van 7.Hardware Setup - HDMI en op ENTER drukken, selecteer HDMI CEC (RIHD) om Off te selecteren. * Sommige USB-opslagapparaten hebben veel tijd nodig om te laden, worden mogelijk niet correct geladen, of kunnen mogelijk niet goed worden gevoed, afhankelijk van het apparaat of de inhoud. * Onkyo is niet aansprakelijk voor verlies of schade van gegevens van welke aard dan ook, of fouten tijdens het opslaan voortvloeiend uit het gebruik van het USB-opslagapparaat met de AV-receiver. Dank u voor uw begrip. * De beschrijving kan verschillen van de on-screen weergave, maar dat is niet van invloed op de manier van bedienen of de functie. Bijwerken 1. Sluit het USB-opslagapparaat aan op uw PC. 2. Download het firmwarebestand van de Onkyo-website naar uw PC en pak uit. Firmware-bestanden worden benoemd op de volgende manier:

118 ONKAVR****_************.zip Pak het bestand uit op uw pc. Het aantal uitgepakte bestanden en mappen varieert afhankelijk van het model. 3. Kopieer alle uitgepakte bestanden en mappen naar de hoofdmap van het USB-opslagapparaat. Zorg ervoor dat u de uitgepakte bestanden kopieert. 4. Druk op USB op de afstandsbediening om "USB" te selecteren. 5. Sluit het USB-opslagapparaat aan op de USB-poort van de unit. Als u een USB-harde schijf aansluit op de USB-aansluiting van het toestel, raden we u het gebruik van de lichtnetadapter aan op dit apparaat. Als het USB-geheugen is gepartitioneerd zal elke sectie worden beschouwd als een onafhankelijk apparaat. 6. Na het indrukken van RCV, druk op HOME op de afstandsbediening. Het Home-menu wordt weergegeven op het TV-scherm.

De radiozender kiezen

De radiozender kiezen Details over AM/FM-afspelen De radiozender kiezen Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk op AM of FM op de unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO -indicator op het display

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-ontvangst Afstemmen op een radiozender Automatisch tunen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de "AUTO" indicator

Nadere informatie

De radiozender kiezen

De radiozender kiezen Details over AM/FM-afspelen De radiozender kiezen Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk op AM of FM op de unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO -indicator op het display

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-ontvangst Afstemmen op een radiozender Automatisch tunen 1. Druk enkele keren op TUNER op de afstandsbediening om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUN MODE zodat het "AUTO" controlelampje

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

Radio - werking RADIO - WERKING

Radio - werking RADIO - WERKING M 4 0 - werking - werking RADIO - WERKING Hoofdmenu Instellingen Navigatie N.B. Als de geluidsinstallatie wekt in functie "1-HOUR" (1 UUR), kunnen de bedieningsknoppen op het stuurwiel niet worden gebruikt.

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Stand voor automatisch afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7. DVD-22675 Een USB-apparaat aansluiten 10. 1.MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.STOP-KNOP 1. OPEN/CLOSE: openen en sluiten van de disklade.

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS RC UNIVERS34 8-in-1 LCD afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS www.hqproducts.com 2 De RC UNIVERS34 universele afstandsbediening bedient vrijwel alle merken TV s (TV), DVD spelers en DVR spelers

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

Handleiding MusicPlayer

Handleiding MusicPlayer Handleiding MusicPlayer Inhoud Algemene Instellingen... 2 Netwerkaansluiting... 2 Aan- en uitzetten MusicPlayer... 3 Gebruikers interface... 4 IP adres MusicPlayer... 4 Dynamisch IP adres (standaard)...

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING

SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING SMARTPHONE APPLICATIE HANDLEIDING INHOUD GV Smartphone applicatie handleiding... 3 1 Enkele nota s:... 3 2 Windows Smartphone GV-MSView... 3 2.1 GV-MSView Live beelden instellen... 3 2.2 GV-MSView Opgenomen

Nadere informatie

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION VOLVO QUICK GUIDE - RSE WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 Open Internet Explorer en vul het IP adres van de recorder in, bijv: http://192.168.1.15 Het IP adres is ook te achterhalen via het menu op de recorder

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding Hi-Fi Muzieksysteem Gebruikershandleiding Lees deze handleiding aandachtig alvorens het apparaat te gebruiken en bewaar hem voor toekomstig gebruik. op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

web edition quick guide RSE

web edition quick guide RSE web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSEsysteem) breidt

Nadere informatie

NEDERLANDSE INSTRUCTIES

NEDERLANDSE INSTRUCTIES MEDIA ER BEHUIZING CMP-MOB10 CMP-MOB30 NEDERLANDSE INSTRUCTIES Stap 2: Til voorzichtig de achterplaat op en schuif deze naar achteren. 1. Inhoud verpakking Voor CMP-MOB10: 1x Media player behuizing Draagtas

Nadere informatie

Remote Administration System PDA (RASmobile)

Remote Administration System PDA (RASmobile) Divitec Nederland BV 1 Xineron RAS Mobile RAS Mobile geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot externe sites en live video te bekijken met gebruik van een op Windows Mobile gebaseerde PDA op ieder

Nadere informatie

1. RDS-TMC-informatie

1. RDS-TMC-informatie 1. -informatie (afkorting van Radio Data System Traffic Message Channel) geeft verkeersinformatie over o.a. files, ongelukken en wegwerkzaamheden op de kaartschermen weer via ontvangst van FM multiplex

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP 3 EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE APP EN DE CONNECTION BOX 1PUNTEN VAN 1 tot 4 DE SMARTPHONE EN DE APP OP DE CONNECTION

Nadere informatie

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, 2006 3:39 PM Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 2 Wednesday, October 4,

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender Gebruikershandleiding 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 4 2. OPMERKINGEN... 4 3. FUNCTIES... 4 4. KNOPPEN EN SCHERM... 4 4.1 Functies

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Page 1 of 10 2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Belangrijkste kenmerken Blu-Ray speler (high definition) Wi-Fi Multiroom

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing SonicHub Audio Server Gebruiksaanwijzing NL Inhoud Inleiding... 3 Instellen van de SonicHub... 6 Audio activeren... 6 Selecteren van AM/FM tuner regio... 6 SonicHub mediabalk panelen... 7 Bediening van

Nadere informatie

Inhoudstafel: OVERZICHT VAN DE AANSLUITINGEN... 3 LUIDSPREKER AANSLUITINGSMOGELIJKHEDEN... 4 OMSCHRIJVING VAN DE LEDS... 4

Inhoudstafel: OVERZICHT VAN DE AANSLUITINGEN... 3 LUIDSPREKER AANSLUITINGSMOGELIJKHEDEN... 4 OMSCHRIJVING VAN DE LEDS... 4 Gebruikershandleiding voor mp3-speler VM8095. (Versie 1.0) Inhoudstafel: OVERZICHT VAN DE AANSLUITINGEN... 3 LUIDSPREKER AANSLUITINGSMOGELIJKHEDEN... 4 OMSCHRIJVING VAN DE LEDS... 4 OVERZICHT VAN DE BEDIENINGSMOGELIJKHEDEN...

Nadere informatie

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App Internet Video Deurbel SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App In deze handleiding worden alle functies uitgelegd om u wegwijs te maken van ons product. Door middel van foto s proberen we alles

Nadere informatie

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR Menustructuur De menustructuur van de DS-72xxHVI-ST Serie DVR is als volgt: Opstarten en Afsluiten Het juist opstarten en afsluiten is cruciaal voor de levensduur van uw DVR. Opstarten van uw DVR: 1. Plaats

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Uw nieuwe Linn-afstandsbediening

Uw nieuwe Linn-afstandsbediening Uw nieuwe Linn-afstandsbediening Uw Linn-product werd geleverd met onze nieuwste afstandsbediening. Deze afstandsbediening is ontworpen met het oog op een nog eenvoudigere en intuïtievere bediening van

Nadere informatie

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 XBMC / KODI Speler 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze en 7. XBMC

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken... TV Menu Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids. 11 Programma informatie oproepen. 20 Kiezen en Kijken... 22 Bedienen van Kiezen en Kijken.. 24 Eredivisie

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor:

Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor: CD/MP3-CD HD SOURCE SEARCH REC MARK/UNMARK DBB Wireless Music Station WAS7000 Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor: Het openen avan muziekbestanden die op uw PC

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host.

1 Beheren van host: Host lijst. Toevoegen van een host. XMBC/Kodi. QR code. Cloud save. Bewerken van host. Verwijderen van host. Selecteer een host. 1 P a g e Beheren van host: 1 Host lijst. Selecteer een host in de lijst om deze te bewerken, te verwijderen of te selecteren. 2 Toevoegen van een host. Druk op de plus toets om een nieuw host toe te voegen.

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

Firmware-upgrade. Deze upgrade is van toepassing op de volgende modellen: HTS9810/12 HTS9810/59

Firmware-upgrade. Deze upgrade is van toepassing op de volgende modellen: HTS9810/12 HTS9810/59 Firmware-upgrade Philips verbetert zijn producten voortdurend en we raden u aan de firmware van het product te upgraden zodra er upgradebestanden beschikbaar zijn. Raadpleeg www.philips.com/support voor

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAM BOX

HANDLEIDING STREAM BOX HANDLEIDING STREAM BOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 3.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

GOTO Druk tijdens het afspelen van MPEG-4, DVD of VCD op GOTO om het menu als volgt weer te geven: Voor DVD: Voor VCD: PBC Gebruik om zoekopties uit Titel, Hoofdstuk en Tijd te kiezen. Gebruik de nummertoetsen

Nadere informatie

Configuratiehandleiding AHD 3.0 AHDVR( )A

Configuratiehandleiding AHD 3.0 AHDVR( )A Configuratiehandleiding AHD 3.0 AHDVR(043-083-163)A Inleiding Comelit biedt graag hulp en service bij het installeren van een systeem. Door de volgende stappen in de configuratiehandleiding te volgen,

Nadere informatie

Beknopte handleiding HDVC-MPCS

Beknopte handleiding HDVC-MPCS Beknopte handleiding HDVC-MPCS Inhoudsopgave Inhoudsopgave Basiswerking...3 Aanmelden/afmelden...3 Aanmelden...3 Afmelden...3 Een conferentie starten...4 Een conferentie houden in normale modus...4 Een

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

JVC CAM Control (voor ipad) Gebruikershandleiding

JVC CAM Control (voor ipad) Gebruikershandleiding JVC CAM Control (voor ipad) Gebruikershandleiding Nederlands Dit is de gebruikershandleiding voor de software (voor ipad) voor LiveStreaming Camera GV-LS2/GV-LS1 gemaakt door JVC KENWOODCorporatie. De

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Mobile Watch Snelle Handleiding. Bezoek voor meer informatie

Mobile Watch Snelle Handleiding. Bezoek  voor meer informatie Mobile Watch Snelle Handleiding Ⅰ. Software installatie - Software download: Zoek voor "360Eye"in de Iphone App Store en installeer de applicatie. Of scan de QR Code aan de rechterzeide. Voor meer details

Nadere informatie

DucoBox Focus HANDS ON. BE(nl)

DucoBox Focus HANDS ON. BE(nl) DucoBox Focus HANDS ON BE(nl) 1 2 1. Aansluiting & knoppen 2. LED-indicatie 3 3. Elektronische installatie a. Bekabeling Regelkleppen: Tijdens de bekabeling van de Regelkleppen dient de DucoBox Focus spanningsloos

Nadere informatie

handleiding gigaset sl75 WLAN

handleiding gigaset sl75 WLAN handleiding gigaset sl75 WLAN Maak uw Gigaset toestel gebruiksklaar door verbinding te maken met uw netwerk en vervolgens de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale, in te voeren in de webinterface

Nadere informatie

Handleiding voor snelle aansluiting en bediening HDD Network Audio Component NAC-HD1E

Handleiding voor snelle aansluiting en bediening HDD Network Audio Component NAC-HD1E 3-213-272-41(1) Handleiding voor snelle aansluiting en bediening HDD Network Audio Component NAC-HD1E In deze handleiding worden de algemene aansluitingen en handelingen beschreven waarmee u muziek kunt

Nadere informatie

BDS. Integrated Home Theater Systeem. Beknopte Handleiding

BDS. Integrated Home Theater Systeem. Beknopte Handleiding Integrated Home Theater Systeem Beknopte Handleiding Inleiding, Luidsprekeropstelling en Aansluiten Dank voor de aanschaf van een Harman Kardon product! Deze beknopte handleiding geeft u alle informatie

Nadere informatie

BeoSound 4. Aanvulling

BeoSound 4. Aanvulling BeoSound 4 Aanvulling Menusysteem Deze aanvulling bevat correcties voor uw BeoSound 4-handleiding. Dankzij nieuwe software is uw muzieksysteem nu uitgerust met nieuwe functies. Het menusysteem is gewijzigd

Nadere informatie

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het

Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het 1. Bediening met de muis Voer de bijgeleverde muis in een USB ingang voorop de recorder en controleer of het icoontje in beeld verschijnt. Beweeg uw muis om uw wachtwoord in het keypad in te voeren. Dat

Nadere informatie

Inhoud van de handleiding

Inhoud van de handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen zich vertrouwd te maken met uw Bang & Olufsen-product. De Het bedie- referentiehandboeningshandleiding

Nadere informatie

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home

MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home MyNice Welcome MyNice Welcome app to control your home NL - Aanwijzingen en aanbevelingen voor installatie en gebruik ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN NEDERLANDS Volledige en originele instructies INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2012

Installatie SQL Server 2012 Installatie SQL Server 2012 Download de SQL Server express net Advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29062 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan.

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan. Inhoudsopgave 1. Belangrijke veiligheidsinstructies... 2 2. Mee geleverde producten voor de DVR... 2 3. Uitleg bedieningspaneel... 2 4. Uitleg afstandsbediening... 3 5. Aan de slag met de DVR... 3 5.1

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 )

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 ) 1 HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 ) ::: DMC2 Handleiding ::: Deze handleiding geeft uitleg hoe u de Numark DMC2 controller snel kunt aansluiten en bedienen. Neem svp een paar minuten de tijd om deze handleiding

Nadere informatie

Netwerkprojector gebruikershandleiding

Netwerkprojector gebruikershandleiding Netwerkprojector gebruikershandleiding Inhoud Voorbereiding...3 De projector aansluiten op de computer...3 Kabelverbinding... 3 De projector op afstand bedienen via een webbrowser...5 Ondersteunde resoluties...7

Nadere informatie

Voor Nederlandstalige ondersteuning neemt u contact op met Teknihall support: 0900 400 2001 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2

Voor Nederlandstalige ondersteuning neemt u contact op met Teknihall support: 0900 400 2001 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 4 OPMERKINGEN 4 KNOPPEN EN SCHERM 6 4.1 Werking 6 4.2 LCD scherm 8 MUZIEK UPLOADEN NAAR DE SPELER 9 BEDIENINGSINSTRUCTIES 14 6.1 Muziek

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2014

Installatie SQL Server 2014 Installatie SQL Server 2014 Download de SQL Server Express net advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42299 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Beo4-toetsen in detail, 6 Dagelijkse en geavanceerde bediening met Beo4-toetsen

Beo4-toetsen in detail, 6 Dagelijkse en geavanceerde bediening met Beo4-toetsen Beo4 Handleiding Inhoud 3 De Beo4-afstandsbediening gebruiken, 4 Beo4-toetsen in detail, 6 Dagelijkse en geavanceerde bediening met Beo4-toetsen De Beo4 aanpassen, 9 De Beo4 instellen Een extra toets

Nadere informatie

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX

HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX HANDLEIDING GRATIS STREAM BOX 1 Inhoud Algemene informatie... 3 1. Eerste Gebruik... 3 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk 7 3. Streambox verbinden met internetkabel... 8 4. Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode U kunt de repeater eenvoudig draadloos configureren voor uw netwerk. 1) Steek de repeater in een stopcontact welke in het bereik ligt van uw draadloze netwerk

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, 23 2019 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

PnP IP/Network Camera

PnP IP/Network Camera PnP IP/Network Camera Quick Install Handleiding PnP T series Deze handleiding is van toepassing op de volgende modellen: EP-PM12WP EP-M30WP EP-P22WP HD EP-P22W EP-P10W EP-M04WP EP-PT09IP EP-M12WP EP-PM11WP

Nadere informatie

EEN VIDEO INSLUITEN OF EEN KOPPELING NAAR EEN VIDEO OPNEMEN IN UW PRESENTATIE

EEN VIDEO INSLUITEN OF EEN KOPPELING NAAR EEN VIDEO OPNEMEN IN UW PRESENTATIE EEN VIDEO INSLUITEN OF EEN KOPPELING NAAR EEN VIDEO OPNEMEN IN UW PRESENTATIE In uw PowerPoint-presentatie kunt u een video insluiten of een koppeling naar een video opnemen. Wanneer u uw video insluit,

Nadere informatie

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8

2 Functieoverzicht. 1 Draadloze router 2 WS320 3 en 4 pc s met elk een geïnstalleerde draadloze netwerkadapter 8 2 Functieoverzicht De HUAWEI WS320 draadloze repeater (hierna aangeduid als WS320) is een draadloze signaalrepeater, die in combinatie met een draadloze router de draadloze netwerkdekking kan vergroten.

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Instellen en gebruiken van LDAP met Active Directory

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Instellen en gebruiken van LDAP met Active Directory MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Instellen en gebruiken van LDAP met Active Directory LDAP - Lightweight Directory Access Protocol Algemene lay-out van LDAP Informatie Informatie in een LDAP database

Nadere informatie