Afstemmen op een radiozender

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afstemmen op een radiozender"

Transcriptie

1 Details over AM/FM-ontvangst Afstemmen op een radiozender Automatisch tunen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de "AUTO" indicator op het display oplicht. 3. Druk op TUNING om automatisch afstemmen te starten. Automatisch zoeken stopt wanneer een zender is gevonden. Wanneer op een radiozender ingetuned is, brandt het controlelampje " TUNED " op het display. Wanneer afgestemd op een FM radiozender zal de "FM STEREO" indicator branden. Er wordt geen geluid uitgevoerd terwijl de " TUNED " indicator uit is. Wanneer het signaal van een FM radiozender zwak is: Radiogolven kunnen zwak zijn afhankelijk van de bouwconstructie en omgevingsomstandigheden. In dat geval voert u de handmatige tuningprocedure uit zoals in het volgende hoofdstuk "Handmatig Tunen" uitgelegd wordt, om de gewenste zender met de hand te selecteren.

2 Handmatig tunen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de "AUTO" indicator op het display uitgaat. 3. Druk op TUNING om de gewenste radiozender te selecteren. De frequentie verandert met 1 stap iedere keer wanneer u op de knop drukt. De frequentie verandert voortdurend als de knop wordt ingedrukt en stopt wanneer de knop wordt losgelaten. Stem af door op het display te kijken. Naar automatisch tunen terugkeren: Druk nogmaals op TUNING MODE op de hoofdunit. Het toestel tunet automatisch in op een radiozender. Normaliter zou "AUTO" weergegeven moeten worden. Rechtstreeks op de frequentie intunen Hiermee kunt u rechtstreeks de frequentie invoeren van de radiozender waarnaar u wilt luisteren. 1. Druk enkele keren op TUNER op de afstandsbediening om "AM" of "FM" te selecteren.

3 2. Druk op D.TUN. 3. Voer met gebruik van de cijfertoetsen binnen 8 seconden de frequentie van de radiozender in. Om bijvoorbeeld 87,5 (FM) in te voeren, druk op 8, 7, 5 of 8, 7, 5, 0. Als u een onjuist nummer heeft ingevoerd, druk dan op D.TUN en voer het correcte in.

4 Details over AM/FM-ontvangst Voorinstellen van een AM/FM radiostation Hiermee kunt u tot maximaal 40 van uw favoriete AM/FM radiozenders registreren. Door van te voren radiozenders te registreren kunt u direct op de radiozender van uw keuze afstemmen. Registratieprocedure 1. Stem af op het AM/FM radiostation dat u wilt registreren. 2. Druk op MEMORY op de unit zodat het voorkeuzenummer op het display knippert. 3. Druk, terwijl het voorkeuzenummer knippert (ongeveer 8 seconden), herhaaldelijk op PRESET om een nummer tussen 1 en 40 te selecteren. 4. Druk nogmaals op MEMORY om de zender te registreren. Wanneer de zender is geregistreerd, stopt het vooringestelde nummer met knipperen. Herhaal deze procedure voor al uw favoriete AM/FM radiozenders. Een voorkeuzezender selecteren 1. Druk op CH +/ op de afstandsbediening om een voorkeuzenummer te selecteren. Als alternatief kunt u op PRESET op de main unit drukken. U kunt ook selecteren door het voorkeuzenummer direct in te voeren met de

5 cijfertoetsen op de afstandsbediening. Een voorkeuzezender wissen 1. Druk op CH +/ op de afstandsbediening om het te verwijderen voorkeuzenummer te selecteren. 2. Houd MEMORY ingedrukt op de main unit en druk op TUNING MODE om het voorkeuzenummer te verwijderen. Bij het verwijderen, gaat het nummer op het display uit.

6 Details over AM/FM-ontvangst RDS gebruiken (Europese, Australische en Aziatische modellen) RDS staat voor Radio Data Systeem en is een methode om data in FMradiosignalen uit te zenden. RDS werkt alleen in gebieden waar RDS uitzendingen beschikbaar zijn. In sommige gevallen is de tekstinformatie die op het display wordt getoond niet identiek aan de inhoud die door de RDS zender wordt uitgezonden. Bovendien kunnen onverwachte tekens worden weergegeven wanneer de unit niet ondersteunde tekens ontvangt. Dit is echter geen defect. Als het signaal van een RDS zender zwak is, worden de RDS gegevens mogelijk voortdurend of helemaal niet weergegeven. PS (Program Service): Afstemmen op een radiozender dat Programmaservice informatie distribueert, geeft de naam van de radiozender weer. Door op DISPLAY te drukken wordt de frequentie gedurende 3 seconden weergegeven. RT (Radio Text): Afstemmen op een radiozender dat radiotekstinformatie uitzendt, geeft tekst weer op het display van de unit. PS (Program Type): Hiermee kunt u RDS zenders zoeken op programmatype. TP (Traffic Program): Hiermee kunt u radiozenders zoeken die verkeersinformatie uitzenden. Weergeven van radiotekst (RT) 1. Druk eenmaal op RT/PTY/TP op de main unit. De radiotekst (RT) wordt weergegeven door over het display te scrollen. "No Text Data" wordt weergegeven wanneer er geen tekstinformatie beschikbaar is.

7 Zoeken op type (PTY) 1. Druk tweemaal op RT/PTY/TP op de main unit. Het huidige programmatype verschijnt op het display. 2. Druk op PRESET om het type te zoeken programma te selecteren. De volgende RDS zendertypen worden weergegeven: None News (nieuwsberichten) Affairs (huidige actualiteiten) Info (Informatie) Sport Educate (educatie) Drama Culture Science (wetenschap en technologie) Varied Pop M (popmuziek) Rock M (rockmuziek) Easy M (easy listeningmuziek) Light M (lichte klassiekers) Classics (serieuze klassieke muziek) Other M (andere muziek) Weather Finance Children (kinderprogramma's) Social (sociale zaken) Religion Phone In Travel Leisure Jazz (jazzmuziek) Country (countrymuziek)

8 Nation M (nationale muziek) Oldies (gouwe ouwe) Folk M (folkmuziek) Document (documentaire) 3. Druk op ENTER om de radiozenders van het geselecteerde type te zoeken. 4. Wanneer een dergelijke radiozender is gevonden, knippert de aanduiding op het display. Druk vervolgens nogmaals op ENTER. Als geen zenders gevonden worden, wordt het bericht "Not Found" weergegeven. Luisteren naar verkeersinformatie (TP) 1. Druk driemaal op RT/PTY/TP op de hoofdunit. "[TP]" zal worden weergegeven als verkeersinformatie wordt uitgezonden door de radiozender waarop u bent afgestemd. "TP" alleen wordt weergegeven als er geen verkeersinformatie beschikbaar is. 2. Druk op ENTER om een radiozender te zoeken die verkeersinformatie verspreidt. 3. Als een radiozender is gevonden, stopt het zoeken en wordt verkeersinformatie ontvangen. "Not Found" wordt weergegeven als er geen radiozender is gevonden die verkeersinformatie verspreidt.

9 Muziekbestanden afspelen op een USBopslagapparaat Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Afspelen 1. Steek uw USB opslagapparaat met de muziekbestanden in de USB poort op de achterkant van het toestel. 2. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven.

10 3. Selecteer "USB" met de cursors en druk op ENTER. Als het "USB" controlelampje op het display knippert, controleer dan of het USB opslagapparaat goed naar binnen gestoken is. Koppel het USB opslagapparaat niet los terwijl "Connecting..." op het display aangegeven wordt. Dit kan dataverlies of een defect veroorzaken. 4. Druk opnieuw op ENTER in het volgende scherm, De lijst met mappen en muziekbestanden op het USB opslagapparaat wordt weergeven. Selecteer de map met de cursorknoppen en druk op ENTER om uw keuze te bevestigen. 5. Selecteer met de cursors het af te spelen muziekbestand en druk vervolgens op ENTER of om afspelen te beginnen. De USB poort van dit toestel is conform de USB 1.1 standaard. De overzetsnelheid kan onvoldoende zijn voor bepaalde inhoud die u wilt afspelen, wat enige onderbrekingen in het geluid kan veroorzaken.

11 Luisteren naar internetradio Over internetradio Het toestel wordt geleverd met vooraf ingestelde Internet radiozenders, zoals TuneIn Radio, zodat u van deze diensten kunt genieten door het toestel eenvoudig met het Internet te verbinden. Netwerkdiensten of inhoud is mogelijk niet beschikbaar als de serviceprovider de service beëindigt.

12 Luisteren naar internetradio TuneIn Radio Met meer dan radiozenders en 2 miljoen on demand programma's geregistreerd, is TuneIn Radio een dienst waarmee u kunt genieten van muziek, sport en nieuws van over de hele wereld. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven.

13 2. Selecteer "TuneIn Radio" met de cursoren en druk op ENTER om het topscherm van TuneIn Radio weer te geven. 3. Selecteer met de cursors een radiozender of programma en druk op ENTER om het afspelen te beginnen. Over het TuneIn Radio menu Om het TuneIn menu weer te geven drukt u op MENU of ENTER terwijl u een radiozender afspeelt. Door het corresponderende menu item te selecteren met de cursortoetsen en op ENTER te drukken kunt u de volgende handelingen uitvoeren: Aan Mijn Voorkeuzes toevoegen: Registreert de radiozender of het programma dat uitgezonden wordt in "My Presets". Als "My Presets" eenmaal geregistreerd is, wordt het weergegeven op het niveau onder TuneIn Radio. Om het programma af te spelen selecteert u het in "My Presets". Uit Mijn Voorkeuzes verwijderen: Wist een radiozender of programma uit "My Presets" in TuneIn Radio. Meld een probleem: Meldt een probleem of lost interactief een probleem op met betrekking tot TuneIn Radio. Zie Schema: Geeft het radiozender of programmaschema weer. Wist recente: Wist alle radiozenders en programma's uit "Recents" in TuneIn Radio. (Dit menu wordt weergegeven wanneer een radiozender of programma in de "Recents" wordt afgespeeld.) Aan Mijn Favorieten toevoegen: Registreert de radiozender of het programma dat uitgezonden wordt in "My Favorites". "My Favorites"

14 wordt weergegeven op het niveau onder het niveau dat weergegeven wordt als u op NET drukt. Om het programma af te spelen selecteert u het in "My Favorites". Over de account van TuneIn Radio Door een account aan te maken op de website van TuneIn Radio (tunein.com) en in te loggen via het toestel kunt u automatisch radiozenders en programma's toevoegen aan "My Presets" op het toestel, wanneer u ze op de website opslaat. "My Presets" wordt weergegeven op het niveau onder TuneIn Radio. Om een radiozender die in "My Presets" geregistreerd is weer te geven, moet u vanuit het toestel inloggen bij TuneIn Radio. Selecteer om in te loggen "Login" "I have a TuneIn account" in de bovenste lijst van "TuneIn Radio" op het toestel en voer vervolgens uw gebruikersnaam en password in. Als u het apparaat toekent op Mijn Pagina in de TuneIn Radio website met behulp van de registratiecode die verkregen werd door het selecteren van "Login" "Login with a registration code" op het toestel, kunt u inloggen zonder de gebruikersnaam en het password in te voeren.

15 Luisteren naar internetradio Pandora Aan de slag (alleen V.S., Australië en Nieuw Zeeland) Pandora is een gratis, gepersonaliseerde internetradiodienst die de muziek afspeelt die u kent en helpt u muziek waar u van houdt ontdekken. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven.

16 2. Selecteer met de cursoren op de afstandsbediening "Pandora" en druk vervolgens op ENTER. 3. Gebruik / om "I have a Pandora Account" of "I'm new to Pandora" te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Als u Pandora voor het eerst gebruikt, selecteert u "I'm new to Pandora". U ziet een activeringscode op uw TV scherm. Noteer deze code. Ga naar een computer met internetverbinding en wijs uw browser naar Voer uw activatiecode in en volg vervolgens de instructies om uw Pandora account en uw gepersonaliseerde Pandorazenders te creëren. U kunt uw zender aanmaken door uw favoriete nummers en artiesten in te voeren wanneer hierom wordt gevraagd. Nadat u uw account en zenders heeft aangemaakt, kunt u terugkeren naar uw Onkyo ontvanger en op ENTER drukken om te beginnen met het luisteren naar uw gepersonaliseerde Pandora. Als u een bestaande Pandora account heeft, kunt u uw Pandora account aan uw Onkyo ontvanger toevoegen door "I have a Pandora Account" te selecteren en in te loggen met uw e mail en password. Als u meerdere gebruikersaccounts wilt gebruiken, raadpleeg dan "Using Multiple Accounts". U kunt inloggen vanaf het "Users" scherm. 4. Om een zender af te spelen, gebruik dan / om de zender uit uw zenderlijst te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Afspelen begint en het afspeelscherm verschijnt. Een nieuwe zender aanmaken Voer de naam van een nummer, artiest of genre in en Pandora maakt een unieke radiozender voor u aan gebaseerd op de muziekkwaliteiten van het nummer, artiest of genre. Ik vind dit nummer leuk: Geef een nummer "thumbs up" en Pandora zal

17 meer muziek zoals dit afspelen. Ik vind dit nummer niet leuk: Geef een nummer "thumbs down" en Pandora verbant het nummer van de huidige zender. Waarom wordt dit nummer afgespeeld?: Ontdek wat van de muzikale attributen die Pandora gebruikt om uw persoonlijke radiozenders te creëren. Ik word moe van dit nummer: Als u moe wordt van een nummer kunt u het nummer laten slapen en speelt Pandora het een maand lang niet af. Creëer zender van deze artiest: Creëert een radiozender van deze artiest. Creëer zender van dit nummer: Creëert een radiozender van dit nummer. Wis deze zender: Dit zal een zender permanent van uw Pandoraaccount verwijderen. Al uw thumbs feedback zal verloren gaan, mocht u ervoor kiezen om de zender opnieuw te creëren met hetzelfde nummer of artiest. Herbenoem deze zender: Hiermee kun u de huidige zender hernoemen. Maak een bladwijzer voor deze artiest aan: Pandora zal een bladwijzer aanmaken voor uw favoriete artiest voor uw profiel op Maak een bladwijzer voor dit nummer aan: Pandora maakt een bladwijzer aan voor het huidige nummer en staat u toe om ze in één stap allemaal van Amazon of itunes te kopen! Aan Mijn Favorieten toevoegen: Voegt een zender toe aan Mijn Favorieten lijst. PANDORA, het PANDORA logo en het Pandora imago van de onderneming zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Pandora Media, Inc. Met toestemming gebruikt.

18 Luisteren naar internetradio Spotify Dit toestel is compatibel met Spotify Connect. Om Spotify te gebruiken, moet de Spotify applicatie op uw smartphone of tablet geïnstalleerd worden en moet een Spotify premium account gecreëerd worden. Raadpleeg de volgende procedures om Spotify te configureren: De Spotify software is onderworpen aan licenties van derde partijen die hier gevonden worden: party licenses Afspelen Door in het afspeelscherm van de Spotify toepassing eenvoudig op de icoon Verbinden te klikken en dit toestel te selecteren, kunt u dit toestel automatisch inschakelen (auto power on functie), de input naar de NETpositie schakelen en het afspelen van streaming van hoge kwaliteit van Spotify starten. Om de auto power on functie in te schakelen, controleert u of de instelling "Network Standby" in de setup van dit toestel op "On" staat. Opmerkingen voor gebruik van de multi zonefunctie Om in een andere kamer van muziek van Spotify te genieten, selecteert u zone 2 en vervolgens met de hand "NET" als de ingang van de andere kamer. Selecteer bovendien dit toestel in de Spotify applicatie. Volumeregeling met de Spotify applicatie is alleen mogelijk voor de apparatuur die verbonden is met ZONE2 luidsprekeraansluitingen. Als een andere aansluiting wordt gebruikt voor de verbinding, regel het volume dan op de audioapparatuur in een aparte ruimte. Om te genieten van Spotify muziek in de hoofdkamer, na het afspelen ervan in een aparte kamer, selecteert u "NET" als de ingang van de hoofdkamer.

19 Luisteren naar internetradio SiriusXM Internet Radio (alleen Noord Amerika) Als u naar de service wilt luisteren, dient u zich aan te melden. Om u te abonneren gaat u naar met uw computer. Wanneer u zich abonneert, krijgt u een gebruikersnaam en wachtwoord die moeten worden ingevoerd in de AV receiver. Om SiriusXM internetradio te gebruiken, moet uw AV receiver met internet verbonden zijn. Volg deze stappen om de afstandsbediening te gebruiken: Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven.

20 2. Selecteer met de cursoren op de afstandsbediening "SiriusXM Internet Radio" en druk vervolgens op ENTER. 3. Selecteer "Sign In" en druk vervolgens op ENTER. Als u een bestaand SIRIUS account heeft, kunt u zich aanmelden door "Sign In" te selecteren. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in het volgende toetsenbordscherm in of in Web setup. Als u uw gebruikersnaam of password niet weet, bel dan Sirius XM op het nummer (888) voor assistentie. Als u meerdere gebruikersaccounts wilt gebruiken, raadpleeg dan "Using Multiple Accounts". U kunt inloggen vanaf het "Users" scherm. Het toetsenbordscherm gebruiken 1 Gebruik / / / en ENTER om uw gebruikersnaam en password in te voeren. 2 Selecteer "OK". 3 Druk op ENTER. Het "Confirm your entries" scherm verschijnt. 4 Druk op ENTER. "Please wait..." verschijnt en vervolgens verschijnt het "SiriusXM Internet Radio" scherm dat de categorie weergeeft die beschikbaar is voor selectie. 4. Gebruik / om de categorie te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Het kanalenlijstscherm voor de geselecteerde categorie verschijnt. 5. Gebruik / om het gewenste kanaal te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Het afspeelscherm voor het geselecteerde kanaal verschijnt en u kunt luisteren naar SiriusXM internetradio. U kunt de nummers bedienen met de toetsen op de afstandsbediening. Ingeschakelde toetsen:,,, Aan Mijn Favorieten toevoegen: Voegt een kanaal toe aan Mijn Favorieten lijst.

21 Aan Voorkeuzes toevoegen: Voegt de zender die momenteel wordt afgespeeld toe aan lijst met voorinstellingen. Uit Voorkeuzes wissen: Verwijdert de zender die momenteel wordt afgespeeld uit lijst met voorinstellingen. SiriusXM Internetradio abonnementen worden apart verkocht en worden beheerst door de Sirius voorwaarden (zie Zorg ervoor dat u deze overeenkomst leest voordat u uw abonnement koopt. Sirius, XM en alle verwante merken en logo's zijn handelsmerken van Sirius XM Radio Inc. en haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden.

22 Luisteren naar internetradio Slacker Personal Radio (alleen Noord Amerika) Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven.

23 2. Selecteer met de cursoren op de afstandsbediening "Slacker Personal Radio" en druk vervolgens op ENTER. 3. Als u geen account heeft, creëert u er een op de Slacker website ( met uw computer. Als u al een Slacker account heeft, selecteer dan "Sign in to your account" en druk vervolgens op ENTER. Het toetsenbordscherm verschijnt. U kunt informatie invoeren met de afstandsbediening of de toetsen op de hoofdunit. 4. Als zich geen fouten in de door u ingevoerde informatie bevinden, gebruik dan / / / om "OK" te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Een accountinformatiebevestigingsscherm verschijnt. 5. Als u geen account hebt, selecteer "Acces without Sign In" en druk op ENTER om een beperkte versie van de service te gebruiken. Houd er rekening dat het gebruik beperkt is. Als u meerdere gebruikersaccounts wilt gebruiken, raadpleeg dan "Using Multiple Accounts". U kunt inloggen vanaf het "Users" scherm. 6. Gebruik / om een menu item te selecteren en druk vervolgens op ENTER. Gebruik om af te melden / om "Sign out" te selecteren vanaf dit scherm en druk vervolgens op ENTER. 7. Gebruik / om een zender te selecteren en druk vervolgens op ENTER of op om het afspelen vanaf de zender te starten. Het afspeelscherm verschijnt. 8. U kunt de nummers bedienen met de toetsen op de afstandsbediening. Ingeschakelde toetsen:,,, Waardeer liedje als Favoriet: Slaat informatie op naar de server waardoor het meer waarschijnlijk wordt dat het liedje nogmaals wordt afgespeeld. Liedje verbannen: Slaat informatie op naar de server waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat het liedje nogmaals wordt afgespeeld. Artiest verbannen: Slaat informatie op naar de server waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat de liedjes van deze artiest opnieuw worden afgespeeld.

24 Markeer als Favoriet: Voegt de zender die momenteel wordt afgespeeld toe aan uw favorieten. Maak markering als Favoriet ongedaan: Wist de zender die momenteel wordt afgespeeld uit uw favorieten. Voeg liedje toe aan Bibliotheek: Voegt het nummer dat momenteel wordt afgespeeld toe aan uw bibliotheek. Wis liedje uit Bibliotheek: Wist het nummer dat momenteel wordt afgespeeld uit uw bibliotheek. Aan Mijn Favorieten toevoegen: Voegt een zender of nummer toe aan Mijn favorieten lijst. Meerdere accounts gebruiken: De AV receiver ondersteunt meerdere accounts wat betekent dat u vrij kunt wisselen tussen verschillende aanmeldingen. Na het registreren van gebruikersaccounts wordt inloggen uitgevoerd vanaf het "Users" scherm. Druk op MENU terwijl het Users scherm wordt weergegeven. "Add new user", "Remove this user" menu verschijnt. U kunt een nieuwe gebruikersaccount opslaan of een bestaande verwijderen. Sommige diensten staan het gebruik van meerdere gebruikersaccounts niet toe. U kunt tot maximaal 10 gebruikersaccounts opslaan. Om tussen accounts te schakelen moet u eerst uitloggen van de huidige account en nogmaals inloggen op het "Users" scherm.

25 Luisteren naar internetradio Andere internetradio's registreren Om naar andere Internet radioprogramma's te luisteren, registreer het programma dan in de "My Favorites" lijst zoals in het volgende hoofdstuk beschreven wordt. "My Favorites" wordt weergegeven op het niveau onder het niveau dat weergegeven wordt als u op NET drukt. U kunt maximaal 40 internetradiozenders registreren. De unit ondersteunt internetradiozenders opgeslagen in de volgende formats: PLS (URL eindigend op.pls), M3U (URL eindigend op.m3u) en RSS (URL eindigend op rss/rdf/xml). Afhankelijk van het gegevenstype en het afspeelformaat kunnen enkele misschien niet afgespeeld worden. Beschikbare diensten kunnen variëren afhankelijk van de regio waarin u woont. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Registratieprocedure

26 Voordat u een handeling verricht: De naam en URL van de radiozender die u wilt toevoegen, zijn vereist voor registratie. Controleer de specificaties vóór gebruik. 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven. 2. Selecteer "My Favorites" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER om het "My Favorites" lijstscherm weer te geven. 3. Selecteer met de cursortoetsen een leeg veld van "My Favorites" en druk op MENU om het menuscherm weer te geven. 4. Selecteer "Create new station" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER om het toetsenbordscherm weer te geven. 5. Voer de naam en URL van de toe te voegen radiozender in. Selecteer "A/a" en druk op ENTER om tussen hoofd en kleine letters te schakelen. Selecteer " " of " " en druk op ENTER om de cursor naar de geselecteerde richting te bewegen. Selecteer " " en druk op ENTER om het teken links van de cursorpositie te wissen. Een zender met de PC registreren Voordat u een handeling verricht: De naam en URL van de radiozender

27 die u wilt toevoegen, zijn vereist voor registratie. Controleer de specificaties vóór gebruik. Zorg ervoor dat het toestel en een computer op dezelfde router aangesloten zijn. 1. Druk op RECEIVER op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RECEIVER om de afstandsbediening naar RECEIVER modus te wijzigen (de modus om deze unit te bedienen) aangezien de modus kan worden gewijzigd om een andere component te bedienen. 2. Druk op SETUP om het Setup menu weer te geven. 3. Selecteer met de cursortoetsen "6. Hardware" "Network" "IP Address" om het IP adres weer te geven. Noteer het IP adres omdat u het later nodig heeft. 4. Start de webbrowser op uw PC of smartphone en voer het IP adres van de unit in de adresbalk van de browser. Bij het gebruik van Internet Explorer kunt u als alternatief "Open" selecteren in het "File" menu om het IP adres in te voeren. Informatie van de unit wordt weergegeven op de browser. ("WEB Setup") 5. Klik op "My Favorites" tab en voer vervolgens de naam en URL van de internetradiozender in. 6. Klik op "Save" om de ingevoerde internetradiozender in "My Favorites" te registreren. Een geregistreerde radiozender herbenoemen: Selecteer de radiozender in de "My Favorites" lijst en druk op MENU om het menuscherm weer te geven. Selecteer "Rename this station" met de cursoren en druk op ENTER om het toetsenbordscherm weer te geven. Hernoem de zender naar wens.

28 Radiozenders kunnen ook worden hernoemd via "WEB Setup". Een geregistreerde radiozender afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven. 2. Selecteer "My Favorites" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER om de geregistreerde internetradiozenders weer te geven. 3. Selecteer met de cursors een radiozender en druk op ENTER om het afspelen te beginnen. Een geregistreerde radiozender wissen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven. 2. Selecteer "My Favorites" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER om de geregistreerde internetradiozenders weer te geven. 3. Selecteer met de cursortoetsen de te verwijderen radiozender en druk op MENU om het menuscherm weer te geven. 4. Selecteer met de cursortoetsen "Delete from My Favorites" en druk vervolgens op ENTER.

29 5. Selecteer met de cursorstoetsen "OK" en druk vervolgens op ENTER om het radiostation te verwijderen. Selecteer "Back" om naar het vorige scherm terug te keren. Radiozenders kunnen ook worden verwijderd vanaf "WEB Setup".

30 Muziek afspelen met DNLA Over DLNA Digital Living Network Alliance (DLNA) kan worden aangeduid als een technologiestandaard of de industriegroep om de technologiestandaard te ontwikkelen om AV componenten, PC's en andere apparaten in een thuisnetwerk te interconnecten en te gebruiken. Met deze unit kunt u DLNA gebruiken om muziekbestanden af te spelen die zijn opgeslagen op een computer of een harde schijf aangesloten op uw thuisnetwerk (NASapparaat). Zorg ervoor dat de unit en een computer of het NAS apparaat zijn aangesloten op dezelfde router. Voor het streamen van een muziekbestand hebt u een NAS apparaat met DLNA serverfuncties nodig of een PC waarop een speler (bijv. Windows Media Player 11 of Windows Media Player 12) met DLNA serverfuncties geïnstalleerd is. Om streamen met Windows Media Player 11 of Windows Media Player 12 in te schakelen, dient u eerst de instellingen te configureren.

31 Muziek afspelen met DNLA De Windows Media Player configureren Windows Media Player Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het "Bibliotheek" menu, selecteer "Media delen" om een dialoogvenster weer te geven. 3. Selecteer het "Deel mijn media" selectievakje en klik vervolgens op "OK" om de compatibele apparaten weer te geven. 4. Selecteer deze unit en klik vervolgens op "Toestaan". Wanneer erop wordt geklikt, wordt de corresponderende icoon aangevinkt. 5. Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten. Afhankelijk van de versie van Windows Media Player kunnen de namen van de items die u nodig heeft mogelijk anders zijn dan die hier in de uitleg staan. Windows Media Player Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het "Gegevensstroom" menu, selecteer "Gegevensstroom media inschakelen" om een dialoogvenster weer te geven. Als mediastreamen al is ingeschakeld, selecteer "Meer gegevensstroomopties..." in het "Gegevensstroom" menu om spelers in het netwerk weer te geven en ga dan naar stap Klik op "Gegevensstroom media inschakelen" om een lijst met spelers in het netwerk weer te geven. 4. Selecteer deze unit in "Opties mediagegevensstroom" en controleer of het is ingesteld op "Toestaan". 5. Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten.

32 Afhankelijk van de versie van Windows Media Player kunnen de namen van de items die u nodig heeft mogelijk anders zijn dan die hier in de uitleg staan.

33 Muziek afspelen met DNLA DLNA afspelen Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Afspelen 1. Start de server (Windows Media Player 11, Windows Media Player 12, of NAS apparaat) die de af te spelen bestanden bevat. 2. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven. Als het "NET" controlelampje op het display knippert, is het toestel niet juist met het netwerk verbonden. Controleer de verbinding.

34 3. Selecteer "DLNA" met de cursortoetsen en druk op ENTER. 4. Selecteer de doelserver met de pijltjestoetsen en druk op ENTER om het itemlijstscherm weer te geven. Zoeken werkt niet op servers die zoekfuncties niet ondersteunen. De unit heeft geen toegang tot foto's en video's die op servers zijn opgeslagen. Inhoud opgeslagen op servers kan mogelijk niet worden weergegeven afhankelijk van de deelinstellingen van de server. 5. Selecteer met de cursors het af te spelen muziekbestand en druk vervolgens op ENTER of om afspelen te beginnen. Als "No Item" wordt weergegeven, controleer of het netwerk correct is verbonden.

35 Muziek afspelen met DNLA Afspelen op afstand bedienen vanaf een PC U kunt deze unit gebruiken om muziekbestanden opgeslagen op uw PC af te spelen door de PC in uw thuisnetwerk te bedienen. Het toestel ondersteunt afspelen op afstand met Windows Media Player 12. Om de afspeelfunctie op afstand te gebruiken met Windows Media Player 12, moet Windows Media Player 12 van tevoren worden geconfigureerd. Met behulp van een DLNA compatibele controller (zoals een Androidapplicatie) kunt u een muziekbestand opgeslagen op Windows Media Player 12 selecteren en naar deze unit streamen door de controller te bedienen. Voor informatie over het afspelen op afstand met behulp van de controller, raadpleeg de instructiehandleiding van de controller. PC instellen 1. Zet uw PC aan en start Windows Media Player In het "Gegevensstroom" menu, selecteer "Gegevensstroom media inschakelen" om een dialoogvenster weer te geven. Als mediastreamen al is ingeschakeld, selecteer "Meer gegevensstroomopties..." in het "Gegevensstroom" menu om spelers in het netwerk weer te geven en ga dan naar stap Klik op "Gegevensstroom media inschakelen" om een lijst met spelers in het netwerk weer te geven. 4. Selecteer deze unit in "Opties mediagegevensstroom" en controleer of het is ingesteld op "Toestaan". 5. Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten. 6. Open het "Gegevensstroom" menu en controleer of "Toestaan externe communicatiebediening van mijn speler..." is aangevinkt. Afhankelijk van de versie van Windows Media Player kunnen de namen van de items die u nodig heeft mogelijk anders zijn dan die hier in de uitleg staan. Op afstand afspelen

36 1. Schakel de spanning van de unit in. 2. Zet uw PC aan en start Windows Media Player Selecteer en klik met de rechtermuisknop op het muziekbestand om af te spelen met Windows Media Player 12. Om op afstand een muziekbestand af te spelen op een andere server, open de doelserver in "Overige bibliotheken" en selecteer het af te spelen muziekbestand. 4. Selecteer deze unit in "Afspelen met" en open het "Afspelen met" venster van Windows Media Player 12 om het afspelen op de unit te starten. Bedieningshandelingen tijdens afspelen op afstand zijn mogelijk vanaf het "Play to" venster op de PC. Het afspeelscherm wordt weergegeven op de TV die op de HDMI uitgang van de unit aangesloten is. Als uw PC met Windows 8 werkt, klik dan op "Play to" en selecteer vervolgens dit toestel. 5. Pas het volume aan met behulp van de volumebalk in het "Afspelen met" venster. Soms kan het volume dat wordt weergegeven op het afstandafspeelscherm verschillen van dat wat verschijnt op het display van de unit. Wanneer het volume wordt aangepast vanaf de unit wordt de waarde niet weergegeven in het "Afspelen met" venster. Deze unit kan geen muziekbestanden afspelen op afstand in de volgende omstandigheden. Het gebruikt een netwerkdienst. Het speelt een muziekbestand af op een USB opslagapparaat. Afhankelijk van de versie van Windows Media Player kunnen de namen van de items die u nodig heeft mogelijk anders zijn dan die hier in de uitleg staan.

37 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map Over gedeelde map Een gedeelde map wordt geconfigureerd in een netwerkapparaat, zoals een PC of NAS (harde schijf aangesloten op uw thuisnetwerk) voor toegang van andere gebruikers. U kunt muziekbestanden afspelen in een gedeelde map op uw PC of NAS aangesloten op hetzelfde netwerk als dat van de unit. Om muziekbestanden af te spelen in gedeelde map dient u eerst Windows 8 of Windows 7 te configureren en controleren of de PC en het NAS apparaat met dezelfde router zijn verbonden. Van te voren dienen de opties om te delen te worden geconfigureerd en een gedeelde map te worden gecreëerd op de PC. Voor informatie over het configureren van het NAS apparaat en het creëren van een gedeelde map, raadpleeg de instructiehandleiding van het NAS apparaat.

38 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map PC instellen De deelopties configureren 1. Selecteer "Kies thuisgroep en deelopties" op de "Configuratiescherm". Als het menu niet wordt weergegeven, controleer dan of "Weergeven op" is ingesteld op "Categorie". 2. Selecteer "Geavanceerde deelinstellingen wijzigen". 3. Controleer of de volgende radiotoetsen zijn geselecteerd in "Thuis of werk". "Netwerkdetectie inschakelen" "Inschakelen bestand en printer delen" "Turn on sharing so anyone with network access can read and write files in the Public folders." "Wachtwoordbeschermd delen uitschakelen" 4. Selecteer "Wijzigingen opslaan" en klik op "OK" in het dialoogvenster. Een gedeelde map aanmaken 1. Selecteer en klik met de rechtermuisknop de map die u wilt delen. 2. Selecteer "Eigenschappen". 3. Selecteer "Geavanceerd delen" op de "Delen" tab. 4. Selecteer het "Deze map delen" selectievakje en klik op "OK". 5. Selecteer "Delen" voor "Netwerkbestand en map delen". 6. Selecteer "Everyone" uit het pull downmenu. Klik op "Toevoegen" en vervolgens op "Delen". Om gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen voor een gedeelde map, stel "Toestemmingen" bij "Geavanceerd delen" in de "Delen" tab. Controleer of een werkgroep is ingesteld.

39 Muziekbestanden afspelen in een gedeelde map Vanuit een gedeelde map afspelen Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) Als de OSD taal op Chinees gezet is, worden de handelingen in dit gedeelte niet op de TV weergegeven. Ga te werk door naar het display op het hoofdtoestel te kijken. Houd er rekening mee dat het display op het hoofdtoestel de weergave van Chinese karakters niet ondersteunt. De karakters die niet weergegeven kunnen worden, worden vervangen door asterisken ( ). Afspelen 1. Druk op NET op de afstandsbediening om het NET TOP scherm weer te geven. Als het "NET" controlelampje op het display knippert, is het toestel niet juist met het netwerk verbonden. Controleer de verbinding.

40 2. Selecteer met de cursortoetsen "Home Media" en druk vervolgens op ENTER. 3. Selecteer met de cursortoetsen de doelserver en druk vervolgens op ENTER. U kunt de servernaam van uw PC controleren uit de PCeigenschappen. 4. Selecteer met de cursortoetsen de gedeelde map en druk vervolgens op ENTER. 5. Als een gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist, voert u de nodige inloginformatie in. De inloginformatie is de accountinformatie ingesteld op het moment van het creëren van de gedeelde map. Eenmaal ingevoerd zal de inloginformatie worden onthouden vanaf de volgende keer. 6. Selecteer met de cursors het af te spelen muziekbestand en druk vervolgens op ENTER of om afspelen te beginnen.

41 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Over de afstandsbediening Met de afstandsbediening van deze unit kunt u muziekbestanden afspelen die zijn opgeslagen op USB opslagapparaten, internetradio, PC's en NASapparaten in uw thuisnetwerk, alsmede op Bluetooth ingeschakelde apparaten. U kunt informatie bekijken van het muziekbestand dat wordt afgespeeld en verschillende andere bewerkingen uitvoeren. Beschikbare toetsen kunnen variëren afhankelijk van de service en het af te spelen apparaat. Sommige toetsen kunnen niet worden gebruikt met Bluetooth apparaten. Bovendien moeten de Bluetooth apparaten het AVRCP profiel ondersteunen. Sommige apparaten kunnen mogelijk niet worden bediend, zelfs wanneer ze AVRCP profiel ondersteunen.

42 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Afstandsbedieningsknoppen 1. Druk op de afstandsbediening op INPUT SELECTOR (NET of BLUETOOTH), al naargelang welke geschikt is voor de ingangsbron. 2. Bedien de afstandsbediening door te verwijzen naar de naam en functie van elk van de toetsen. 1 TOP MENU: Deze toets geeft het topmenu weer voor elke media of server. 2 /, ENTER: Deze toetsen navigeren door items en activeren het geselecteerde item. / : Deze knoppen staan u toe naar andere pagina's te navigeren wanneer de lijst over verscheidene pagina's verdeeld is. 3 : Deze toets spoelt het huidige nummer snel terug. Deze toets is niet bedienbaar vanaf 10 seconden voordat het afspelen eindigt. 4 : Deze toets speelt het huidige nummer af vanaf het begin. Het tweemaal indrukken van deze toets speelt het vorige nummer af. 5 +/ knop: Beweegt de cursor op en neer in de lijst met internet radiozenders in "My Favorites". 6 MENU: Deze toets geeft het menu van elke internetradioservice weer. 7 RETURN: Deze toetst keert terug naar het vorige scherm. 8 : Deze toets spoelt het huidige nummer snel door. Deze toets is niet bedienbaar vanaf 10 seconden voordat het afspelen eindigt.

43 9 : Deze toets speelt het volgende nummer. F : Deze toets start het afspelen. G : Deze knop pauzeert het afspelen. H SEARCH: Deze knop wisselt tussen het afspeelscherm en lijstscherm tijdens het afspelen. I : Deze toets stopt het afspelen. J MODE: Deze knop geeft de video weer uit de ingang die geselecteerd is in "Video Select". Bij iedere druk op de knop wordt de video weergegeven of uitgeschakeld. U kunt de weergavepositie van het OSD veranderen door op ENTER te drukken terwijl de video op het scherm weergegeven wordt. De knoppen worden uitgeschakeld als de OSD taal op Chinees gezet is. (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen) K RANDOM: Deze toets speelt willekeurig af. L REPEAT: Deze toets herhaalt het nummer (of nummers). Het indrukken van deze toets bladert herhaaldelijk door de herhaalstanden. M DISPLAY: Deze toets verandert de weergegeven nummerinformatie tijdens het afspelen. Het indrukken van deze knop wanneer het lijstscherm wordt weergegeven, wisselt het scherm naar afspelen. Bluetooth apparaten: Bruikbare toetsen zijn,,,,, en.

44 Muziekbestanden bedienen met de afstandsbediening Pictogrammen weergegeven tijdens het afspelen Pictogrammen worden weergegeven op het display tijdens het afspelen van muziekbestanden. De betekenis van ieder pictogram is als volgt: : Map : Nummer : Spelen : Pauze : Snel vooruit : Snel achteruit : Artiest : Album : Herhalen van één nummer : Herhalen binnen een map : Herhalen : Willekeurig

45 De luisterstanden gebruiken De luistermodus selecteren Met de luisterstanden kunt u het beste geluidseffect voor uw ingangsbron selecteren. 1. Druk eerst op RECEIVER op de afstandsbediening en druk daarna op een van de volgende vier knoppen. 2. Druk herhaaldelijk op de geselecteerde knop om tussen de modussen te schakelen die op het display van het toestel weergegeven worden. Stel de luisterstand van uw keuze in door naar het daadwerkelijke geluid te luisteren. Zie "Soorten luistermodussen" voor details over de luistermodussen. Raadpleeg "Selecteerbare luistermodussen" voor de luistermodussen die met iedere knop geselecteerd kunnen worden.

46 De luisterstanden gebruiken Soorten luistermodussen Update toekomstige luistermodus Een toekomstige update van de firmware is gepland om het toestel in staat te stellen het afspelen met het DTS:X audioformaat te ondersteunen. Om deze reden zullen de beschikbare luistermodussen variëren, afhankelijk van de firmware versie. Versies vóór de vrijgave van een update met ondersteuning voor het DTS:X audioformaat Neo:6 Cinema en Neo:6 Music zijn beschikbaar Versies die het DTS:X audioformaat ondersteunen DTS:X en DTS Neural:X zijn beschikbaar. (Neo:6 Cinema en Neo:6 Music zullen na de update niet meer beschikbaar zijn.) In alfabetische volgorde AllCh Stereo Ideaal voor achtergrondmuziek vult deze modus het gehele luistergebied met stereogeluid. Direct In deze stand wordt audio uit de ingangsbron uitgevoerd zoals het is. Als bijvoorbeeld een 2 kanaalsbron van een muziek CD wordt ingevoerd, zal de uitvoer stereo zijn, of als Dolby Digital signaal wordt ingevoerd, zal het geluidsveld worden geregeld overeenkomstig het aantal aanwezige kanalen. Dolby Atmos Als eerste geïntroduceerd in de cinema, brengt Dolby Atmos een revolutionair gevoel van dimensie en onderdompeling naar de thuisbioscoopervaring. Dolby Atmos is een aanpasbaar en schaalbaar op objecten gebaseerd formaat dat audio reproduceert als onafhankelijke geluiden (of objecten) die nauwkeurig kunnen worden geplaatst en dynamisch worden verplaatst door de hele 3 dimensionale luisterruimte tijdens het afspelen. Een belangrijk bestanddeel van Dolby Atmos is de

47 introductie van een hoogtevlak van geluid boven de luisteraar. Dolby D (Dolby Digital) Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met Dolby Digital opgenomen zijn. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Dolby D+ (Dolby Digital Plus) Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met Dolby Digital Plus opgenomen zijn. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Dolby Surround Dolby Surround is een nieuwe surround technologie die op intelligente wijze stereo; 5.1 en 7.1 content mengt voor weergave via uw surroundluidsprekersysteem. Dolby Surround is compatibel met de traditionele luidsprekeropstellingen, evenals Dolby Atmos weergavesystemen die luidsprekers in het plafond of producten met Dolby luidsprekertechnologie gebruiken. Dolby TrueHD Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met Dolby TrueHD opgenomen zijn. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DSD Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met DSD opgenomen zijn. Deze unit ondersteunt DSD signalen ingevoerd via HDMI IN. Echter, afhankelijk van de aangesloten speler is beter geluid mogelijk wanneer uitgevoerd vanuit de PCM uitvoer van de speler. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als de uitgang van uw Blu ray Disc /dvd speler is ingesteld op DSD. DTS

48 Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met DTS opgenomen zijn. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS 96/24 Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met DTS 96/24 opgenomen zijn. Met 96 khz samplefrequentie en 24 bit resolutie zorgt het voor een superieure getrouwheid. Afhankelijk van de instellingen wordt deze luisterstand DTS. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Express Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met DTS Express opgenomen zijn. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS HD HR (DTS HD High Resolution Audio) Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met DTS HD High Resolution Audio opgenomen zijn. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS HD MSTR (DTS HD Master Audio) Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met DTS HD Master Audio opgenomen zijn Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. DTS Neo:6 Deze stand breidt elke 2 kan bron uit voor 5.1 kan meerkanaals surroundweergave. Het biedt volle bandbreedte op alle kanalen met grote onafhankelijkheid tussen de kanalen. Er zijn twee varianten voor deze stand: één ideaal voor films en een andere ideaal voor muziek.

49 Neo:6 Cinema: Gebruik deze stand met iedere 2 kn film. Neo:6 Music: Gebruik deze stand met iedere 2 kn muziekbron. DTS Neural:X Neural:X maakt het mogelijk oude inhoud, zoals mono, stereo, 5.1 of 7.1 kan., naar een groter aantal kanalen te upmixen, met inbegrip van de kanalen voor de luidsprekers die zich in een hoge positie bevinden en voor het afspelen van DTS:X gebruikt worden. DTS:X Deze stand is voor gebruik met DTS bronnen. DTS:X is de nieuwe generatie object gebaseerde surround geluidstechnologie van DTS die de hoogte heeft om uw huiskamer een luisterervaring te bieden die u geheel zal omgeven. ES Discrete (DTS ES Discrete) Deze modus is voor gebruik met DTS ES discrete bronnen en maakt 6.1 kan. of 7.1 kan. afspelen met gebruik van het back kanaal mogelijk. Volledig discreet zeven kanalen zal ruimtelijke beeldvorming verbeteren en 360 graden geluidslokalisering mogelijk maken waarbij een kruising van geluid wordt geproduceerd tussen de surroundkanalen. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Gebruik op de DVD met DTS ES logo, met name op de software die DTS ES Matrix soundtrack bevat. ES Matrix (DTS ES Matrix) Deze modus is voor gebruik met DTS ES Matrix soundtrack en maakt 6.1 kanaals of 7.1 kanaalsweergave met gebruik van matrix gecodeerde backkanaal mogelijk. Deze luisterstand kan alleen worden geselecteerd als uw Blu ray Disc/DVD speler digitaal is verbonden met de unit of de uitgangsinstelling van de unit bitstream is. Gebruik op de CD, DVD of LD met DTS ES logo, met name op de software die DTS ES Matrix soundtrack bevat. Full Mono In deze stand voeren alle luidsprekers hetzelfde geluid uit in mono dus het geluid dat u hoort is hetzelfde ongeacht waar u zich bevindt binnen de luisterkamer.

50 Game Action In deze stand is geluidslokalisering duidelijk met de nadruk op lage tonen. Game Rock In deze stand worden geluidsdruk benadrukt om het live gevoel te verhogen. Game RPG In deze stand heeft het geluid een dramatisch gevoel met een vergelijkbare atmosfeer als orkestmuziek. Game Sports Geschikt voor audiobron met veel weerkaatsing. Mono Gebruik deze stand wanneer u een oude film kijkt met een mono soundtrack of gebruik het om onafhankelijk soundtracks te reproduceren in twee verschillende talen opgenomen in de linker en rechterkanalen van sommige films. Het is ook geschikt voor DVD's of andere bronnen die multiplex geluid bevatten. Multich (Multichannel) Modus geschikt voor afspelen van bronnen die met meerkanaals PCM opgenomen zijn. Orchestra Geschikt voor klassieke muziek of opera. Deze modus benadrukt de surroundkanalen om zo het stereobeeld te verbreden en simuleert de natuurlijke weerkaatsing van een grote zaal. Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Deze stand reproduceert het originele geluid accuraat. Aangezien de audio van de ingangsbron wordt uitgevoerd zonder surroundgeluidsverwerking en het display en videocircuits zijn uitgeschakeld, worden mogelijke ruisbronnen geminimaliseerd voor een realistische audioweergave. Deze stand kan niet worden geselecteerd wanneer zone 2 actief is. Het activeren van Zone 2, wanneer deze modus geselecteerd is, schakelt de luistermodus automatisch naar direct.

51 Stereo In deze stand wordt geluid uitgevoerd via de linker en rechtervoorluidsprekers en subwoofer. Studio Mix Geschikt voor rock en popmuziek creëert het luisteren naar muziek in deze stand een levendig geluidsveld met een krachtig akoestisch beeld, zoals in een club of een rockconcert. T D (Theater Dimensional) In deze stand kunt u genieten van een virtuele weergave van meerkanaals surround sound zelfs met maar twee of drie luidsprekers. Dit werkt door te regelen hoe geluiden het linker en rechteroor van de luisteraar bereiken. THX Opgericht door George Lucas, ontwikkelt THX strenge normen die ervoor zorgen dat films worden weergegeven in filmtheaters en thuisbioscopen, net zoals de regisseur het bedoeld had. THX standen optimaliseren op zorgvuldige wijze de toon en ruimtelijke kenmerken van de soundtrack voor weergave in een thuisbioscoopomgeving. Ze kunnen worden gebruikt met 2 kanaals matrix en multichannel bronnen. De uitvoer van de achterluidspreker is afhankelijk van het bronmateriaal en de geselecteerde luistermodus. De THX stand kan op zorgvuldige wijze de toon en ruimtelijke kenmerken van de soundtrack aanpassen voor de beste reproductie van thuisbioscoopgeluid. Het zal werken op 2 kanaals bron en multikanaalsbron. Het geluid van de achterluidspreker zal verschillen al naargelang de bron en de geselecteerde luistermodus. THX Cinema: THX Cinema modus corrigeert theatrale soundtracks voor afspelen in een thuisbioscoopomgeving. In deze modus wordt THX Loudness Plus geconfigureerd voor bioscoopniveaus en Re EQ, Timbre Matching en Adaptive Decorrelation zijn actief. THX Games: THX Games modus is bedoeld voor ruimtelijk accurate weergave van gamegeluid, die vaak op gelijke wijze wordt gemengd voor films maar in een kleinere omgeving. THX Loudness Plus wordt geconfigureerd voor gamegeluidniveaus, waarbij Timbre Matching actief is. THX Music: THX Music modus is speciaal bedoeld voor het luisteren

52 naar muziek, die doorgaans is gemasterd op aanzienlijk hogere niveaus dan films. In deze modus wordt THX Loudness Plus geconfigureerd voor muziekweergave en alleen Timbre Matching is actief. THX S2 Cinema (THX Select2 Cinema): De THX Select2 Cinemamodus speelt 5.1 films af met behulp van 7.1 kan. en geeft u de beste belevenis die bij het kijken naar films mogelijk is. In deze modus mengt THX ASA verwerking de surround luidsprekers aan de zij en achterkant, die de optimale mix van omgevings en directionele surroundgeluiden verschaffen. THX S2 Games (THX Select2 Games): Voor het opnieuw afspelen van stereo en multichannel gamegeluid moet de THX Select2 Games mode worden geselecteerd. In deze modus wordt THX ASA verwerking toegepast op de surroundkanalen van alle 5.1 en 2.0 gecodeerde gamebronnen, zoals analoog, PCM, DTS en Dolby Digital. Dit plaatst op accurate wijze alle surround gameaudio informatie die een volledige 360 graden weergaveomgeving creëert. THX Select2 Games is uniek omdat het u een soepele geluidsovergang geeft op alle punten van het surroundveld. THX S2 Music (THX Select2 Music) : Voor het afspelen van multichannel muziek moet de THX Select2 Music worden geselecteerd. In deze modus wordt THX ASA verwerking toegepast op de surroundkanalen van alle 5.1 gecodeerde muziekbronnen, zoals DTS, Dolby Digital, DVD Audio, enz. om een breed en stabiel achtergeluidsveld te verschaffen. THX Surr EX (THX Surround EX) : Deze modus vergroot 5.1 kanaal bronnen voor 7.1 kanaal afspelen. Dit is met name geschikt voor Dolby Digital EX bronnen. THX Surround EX, ook wel bekend als Dolby Digital Surround EX, is een gezamenlijke ontwikkeling tussen Dolby Laboratories en THX Ltd. TV Logic Geschikt voor TV programma's die in een TV studio opgenomen zijn. Deze modus verbetert de surroundeffecten op het gehele geluid om helderheid aan stemmen te geven en een realistisch akoestisch beeld te creëren. Unplugged Geschikt voor akoestische instrumenten, vocalen en jazz. Deze stand benadrukt het stereobeeld aan de voorkant waarbij de indruk wordt gewekt dat u vlak voor het podium staat.

53 Reference Dialoognormalisatie Dialoognormalisatie (DialogNorm) is een functie van Dolby Digital, welke wordt gebruikt om de programma's op hetzelfde gemiddelde luisterniveau te houden, zodat de gebruiker niet de volumeregeling tussen Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby TrueHD programma's hoeft te wijzigen. Bij het afspelen van software die is gecodeerd in Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby TrueHD ziet u soms een kort bericht in het frontpaneeldisplay met de melding "DialogNorm: X db" (X is een numerieke waarde). Het display toont hoe het programmaniveau betrekking heeft op het THX kalibratieniveau. Als u het programma op gekalibreerde theatrale niveaus wilt afspelen, wilt u misschien het volume aanpassen. Als u bijvoorbeeld het volgende bericht ziet: "DialogNorm: +4dB" in het frontpaneeldisplay, om het totale uitvoerniveau op THXgekalibreerde geluidssterkte te behouden, zet de volumeregelaar omlaag met 4dB. Echter in tegenstelling tot een filmtheater waar de geluidssterkte van de weergave is vooringesteld, kunt u uw voorkeursvolume instelling kiezen voor het beste vermaak. Verwerking THX Cinema THX is een exclusieve reeks normen en technologieën opgericht door het wereldberoemde filmproductiebedrijf Lucasfilm Ltd. THX ontstond door de persoonlijke wens van George Lucas' om uw filmsoundtrackbelevenis in zowel filmtheaters als in uw thuisbioscoop zo getrouw mogelijk te maken, zoals door de regisseur is bedoeld. Filmsoundtracks worden in speciale omgevingen gemixt, dubbingstages genoemd en zijn ontworpen om te worden afgespeeld in filmtheaters met gelijksoortige apparatuur en omstandigheden. De meeste van deze soundtracks zijn geremixt met behulp van vlakke responsluidsprekers die gelijk zijn aan luidsprekers gebruikt in kleine thuisbioscopen, voordat ze worden overgezet op Bluray Discs, DVD, enz. THX engineers ontwikkelden gepatenteerde technologieën om het geluid nauwkeurig van het filmtheater naar thuis te vertalen, waarbij de optredende toon en ruimtelijke fouten worden gecorrigeerd. Voor dit product, wanneer de THX indicator aan is, worden de THX functies automatisch toegevoegd in Cinema standen (bijv. THX Cinema, THX Surround, EX). Timbre Matching Het menselijke oor verandert onze geluidswaarneming, afhankelijk van de richting van het geluid. Een filmtheater beschikt over een serie surround luidsprekers, zodat de surroundinformatie overal om u heen is. In een thuisbioscoop beschikt u waarschijnlijk over slechts twee luidsprekers die zich aan de zijkant van uw hoofd bevinden. In dit geval filtert de Timbre Matching functie de informatie die naar de surroundluidsprekers gaat, zodat deze informatie beter overeenkomt met de

54 toonkenmerken van het geluid dat uit de voorluidsprekers komt. Dit zorgt voor naadloos pannen tussen de voorste en surround luidsprekers. Adaptive Decorrelation In een filmtheater helpt een groot aantal surround luidsprekers bij het creëren van een omringende surroundgeluidsbelevenis. Als een thuisbioscoop over slechts twee zijdelingse surround luidsprekers beschikt, is het mogelijk dat de surround luidsprekers hetzelfde klinken als het ontbrekende ruimtelijke en omringende geluid van een hoofdtelefoon. Surroundgeluiden vallen ook weg in de richting van de dichtstbijzijnde luidspreker naarmate u uit de buurt van de middelste zitpositie bent. Adaptive Decorrelation verandert enigszins de tijd en faseverhouding van één surroundkanaal ten opzichte van de andere surround belevenis, zoals in een filmtheater met slechts twee luidsprekers. ASA (Advanced Speaker Array) ASA is een gedeponeerde THX technologie die het geluid voor de twee zijdelingse en achterste surround luidsprekers bewerkt voor de optionele surroundgeluidsbelevenis. Wanneer u uw thuisbioscoopsysteem opstelt met behulp van acht luidsprekeruitgangen (links, midden, rechts, surround rechts, rechtsachter, linksachter, surround links en subwoofer), vergeet dan niet naar het THX Audio Setup scherm te gaan en de instelling te kiezen die het meest overeenkomt met de afstand tussen de achterluidsprekers. Dit zal het surroundgeluidsveld opnieuw optimaliseren. ASA wordt gebruikt met drie modussen: THX Select2 Cinema, THX Select2 Music en THX Select2 Games.

55 De luisterstanden gebruiken Selecteerbare luistermodussen De luistermodussen die met de luistermodusknoppen geselecteerd kunnen worden, zullen verschillen afhankelijk van het formaat ingangssignaal en de huidige luidsprekerconfiguratie. Houd er ook rekening mee dat, afhankelijk van instellingen en de inhoud van de speler, sommige luistermodussen niet beschikbaar zijn om geselecteerd te worden. Luisterstanden beschikbaar wanneer een hoofdtelefoon is aangesloten, zijn: Pure Audio (European, Australian and Asian models), Mono, Direct en Stereo. Update toekomstige luistermodus Een toekomstige update van de firmware is gepland om het toestel in staat te stellen het afspelen met het DTS:X audioformaat te ondersteunen. Om deze reden zullen de beschikbare luistermodussen variëren, afhankelijk van de firmware versie. Versies vóór de vrijgave van een update met ondersteuning voor het DTS:X audioformaat Neo:6 Cinema en Neo:6 Music zijn beschikbaar Versies die het DTS:X audioformaat ondersteunen DTS:X en DTS Neural:X zijn beschikbaar. (Neo:6 Cinema en Neo:6 Music zullen na de update niet meer beschikbaar zijn.) MOVIE/TV knop U kunt een modus selecteren die geschikt is voor films en TV programma's. Analog Direct Mono Dolby Surround Neo:6 Cinema *1 DTS Neural:X THX Cinema *2 TV Logic *3 AllCh Stereo *4

56 Full Mono *4 T D *1 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *3 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *4 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. PCM Direct Mono Dolby Surround Neo:6 Cinema *1 DTS Neural:X THX Cinema *2 TV Logic *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 T D *1 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *3 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *4 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Multich PCM Direct Mono Multich *1 Dolby Surround DTS Neural:X THX Cinema *2 THX S2 Cinema *3 THX Surr EX *3 TV Logic *4

57 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *3 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *4 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *5 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DSD Direct Mono *1 *2 DSD Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of

58 hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby Atmos De luistermodus van Dolby Digital Plus of Dolby TrueHD kan geselecteerd worden als geen achterluidsprekers of hoogteluidsprekers verbonden zijn. Direct Mono Dolby Atmos TV Logic AllCh Stereo Full Mono T D Dolby D Direct Mono *1 *2 Dolby D Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of

59 hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby D+ Direct Mono *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby TrueHD Direct Mono *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5

60 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS Direct Mono *1 *2 DTS Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn.

61 *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS 96/24 Direct Mono *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS Express Direct Mono

62 *1 *2 DTS Express Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS HD HR Direct Mono *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D

63 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS HD MSTR Direct Mono *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround Neo:6 Cinema *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 THX S2 Cinema *5 THX Surr EX *5 TV Logic *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden.

64 *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS ES Direct Mono DTS *1 ES Matrix *2 ES Discrete *2 Dolby Surround *3 DTS Neural:X THX Cinema *4 TV Logic *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan alleen geselecteerd worden als de achterluidsprekers niet geïnstalleerd zijn. *2 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Er moeten hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS:X Direct Mono DTS:X TV Logic *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden.

65 MUSIC knop U kunt een stand kiezen geschikt voor muziek. Analog Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo Dolby Surround Neo:6 Music *1 DTS Neural:X THX Music *2 Orchestra *3 Unplugged *3 Studio Mix *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4 *1 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *3 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *4 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. PCM Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo Dolby Surround Neo:6 Music *1 DTS Neural:X THX Music *2 Orchestra *3 Unplugged *3 Studio Mix *3 AllCh Stereo *4 Full Mono *4

66 *1 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *3 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *4 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Multich PCM Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo Multich *1 Dolby Surround DTS Neural:X THX Music *2 THX S2 Music *3 Orchestra *4 Unplugged *4 Studio Mix *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 *1 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *3 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *4 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *5 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DSD Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 DSD Dolby Surround Neo:6 Music *3

67 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby Atmos De luistermodus van Dolby Digital Plus of Dolby TrueHD kan geselecteerd worden als geen achterluidsprekers of hoogteluidsprekers verbonden zijn. Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo Dolby Atmos Orchestra Unplugged Studio Mix AllCh Stereo Full Mono Dolby D Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo

68 *1 *2 Dolby D Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby D+ Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7

69 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby TrueHD Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 Dolby TrueHD Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is.

70 *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 DTS Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS 96/24 Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 DTS 96/24

71 Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS Express Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 DTS Express Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7

72 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS HD HR Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd

73 worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS HD MSTR Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround Neo:6 Music *3 DTS Neural:X THX Music *4 THX S2 Music *5 Orchestra *6 Unplugged *6 Studio Mix *6 AllCh Stereo *7 Full Mono *7 *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Kan alleen geselecteerd worden als het ingangsformaat 2 kan. is en een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd zijn. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *6 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *7 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS ES Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo DTS *1 ES Matrix *2

74 ES Discrete *2 Dolby Surround *3 DTS Neural:X THX Music *4 Orchestra *5 Unplugged *5 Studio Mix *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 *1 Kan alleen geselecteerd worden als de achterluidsprekers niet geïnstalleerd zijn. *2 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Er moeten hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS:X Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) Direct Stereo DTS:X Orchestra *1 Unplugged *1 Studio Mix *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 *1 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. GAME knop U kunt een modus selecteren die geschikt is voor games. Analog

75 Direct Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *1 Game RPG *2 Game Action *2 Game Rock *2 Game Sports *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *2 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. PCM Direct Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *1 Game RPG *2 Game Action *2 Game Rock *2 Game Sports *2 AllCh Stereo *3 Full Mono *3 T D *1 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *2 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Multich PCM Direct Multich *1

76 Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *2 THX S2 Games *3 Game RPG *4 Game Action *4 Game Rock *4 Game Sports *4 AllCh Stereo *5 Full Mono *5 T D *1 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *3 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *4 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *5 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DSD Direct *1 *2 DSD Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers

77 geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby Atmos De luistermodus van Dolby Digital Plus of Dolby TrueHD kan geselecteerd worden als geen achterluidsprekers of hoogteluidsprekers verbonden zijn. Direct Dolby Atmos Game RPG Game Action Game Rock Game Sports AllCh Stereo Full Mono T D Dolby D Direct *1 *2 Dolby D Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers

78 geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby D+ Direct *1 *2 Dolby D+ Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. Dolby TrueHD Direct Dolby TrueHD *1 *2 Dolby Surround

79 DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS Direct *1 *2 DTS Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is.

80 *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS 96/24 Direct *1 *2 DTS 96/24 Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS Express Direct *1 *2 DTS Express

81 Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS HD HR Direct *1 *2 DTS HD HR Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of

82 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS HD MSTR Direct *1 *2 DTS HD MSTR Dolby Surround DTS Neural:X THX Games *3 THX S2 Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat monoauraal of 2 kan. is. *2 Er moeten een middenluidspreker of surroundluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *4 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. Kan niet geselecteerd worden als het ingangsformaat 5.1 kan. is. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS ES Direct

83 DTS *1 ES Matrix *2 ES Discrete (DTS ES Discrete) *2 Dolby Surround *3 DTS Neural:X THX Games *4 Game RPG *5 Game Action *5 Game Rock *5 Game Sports *5 AllCh Stereo *6 Full Mono *6 T D *1 Kan alleen geselecteerd worden als de achterluidsprekers niet geïnstalleerd zijn. *2 Er moeten achterluidsprekers geïnstalleerd worden. *3 Er moeten hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *4 Surround luidsprekers moeten worden geïnstalleerd. *5 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *6 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. DTS:X Direct DTS:X Game RPG *1 Game Action *1 Game Rock *1 Game Sports *1 AllCh Stereo *2 Full Mono *2 T D *1 Er moeten surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. *2 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden.

84 STEREO knop U kunt een luisterstand kiezen voor stereo en stereobronnen van alle kanalen. All format Stereo AllCh Stereo *1 *1 Er moeten een middenluidspreker, surroundluidsprekers of hoogteluidsprekers geïnstalleerd worden. PURE AUDIO knop (alleen op de hoofdunit) (European, Australian and Asian models) De weergave en het analoge videocircuit zijn uitgeschakeld om het toestel naar de Pure Audio modus (Europese, Australische en Aziatische modellen) te schakelen en een zuiverder geluid te verschaffen. Door het selecteren van deze modus gaat het PURE AUDIO controlelampje op het toestel branden. Door nogmaals op de toets te drukken wordt de vorige luisterstand nogmaals geselecteerd. Het selecteren van Pure Audio voor luisterstand schakelt de spanning van het display en het analoge videocircuit van de unit uit maar de videosignalen ingevoerd door HDMI invoer worden uitgevoerd door HDMI uitvoer.

85 De luisterstanden gebruiken Het invoerformaat controleren Terwijl audio van de speler wordt ingevoerd, druk een aantal keer op DISPLAY op de afstandsbediening om de getoonde informatie op het display van de hoofdunit te wisselen. Als "Dolby D 5.1" bijvoorbeeld weergegeven wordt, worden de Dolby Digital 5.1 kan. signalen ingevoerd. Het aantal kanalen wordt niet weergegeven wanneer het ingangssignaal het formaat "Dolby Atmos" is.

86 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) Hoe in te stellen Het toestel stelt u in staat geavanceerde instellingen te configureren om u een nog betere ervaring te schenken. Bediening: U kunt instellen door de aanwijzingen te volgen die op het TVscherm worden weergegeven (OSD). Selecteer het item met de cursorknoppen van de afstandsbediening en druk op ENTER om uw selectie te bevestigen. Druk op RETURN om terug te keren naar het vorige scherm. Bediening 1. Druk op RECEIVER op de afstandsbediening. Druk altijd eerst op RECEIVER om de afstandsbediening naar RECEIVER modus te wijzigen (de modus om deze unit te bedienen) aangezien de modus kan worden gewijzigd om een andere component te bedienen. 2. Druk op SETUP om het Setup menu weer te geven.

87 3. Druk op / om het gewenste menu te selecteren en druk vervolgens op ENTER. 4. Druk op / om het item te selecteren en druk vervolgens op Enter. 5. Selecteer het item waarvan de instellingen geconfigureerd moeten worden met de cursoren / / /. Om het setup menu te verlaten, druk dan op SETUP. Overzicht van het Setup menu 1. Input/Output Assign Maakt de instellingen om aan de diverse aansluitingen toe te kennen en voor de functie voor weergave op het TV scherm, als u bijvoorbeeld het instelmenu gebruikt. 2. Speaker Regelt geavanceerde instellingen voor de luidsprekers. 3. Audio Adjust Maak een verscheidenheid aan geluidsinstellingen. 4. Source Maakt de instellingen voor de ingangsbronnen, zoals regelingen van het volumeverschil, voor iedere ingangskeuzeschakelaar van de verbonden apparatuur.

88 5. Listening Mode Preset U kunt uw favoriete luistermodus van tevoren kiezen. 6. Hardware Maakt een verscheidenheid aan instellingen, zoals voor de gekoppelde werking met verbonden HDMI apparatuur, de stand by modus en de netwerkverbinding voor dit toestel. 7. Remote Controller Maak instellingen die met de afstandsbediening verband houden. 8. Miscellaneous Voert het updaten van de firmware uit en maakt de begininstellingen, enz.

89 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 1. Input/Output Assign (Ingang/uitgang toewijzen) TV Out Selecteer de HDMI aansluiting die moet worden verbonden met de TV. Maakt de instellingen voor de functie voor weergave op het TV scherm, als u bijvoorbeeld het instellingenmenu gebruikt. HDMI Out Standaardwaarde: MAIN Selecteer de HDMI aansluiting die moet worden verbonden met de TV. "MAIN": Wanneer u de TV aansluit op de HDMI OUT MAIN aansluiting "SUB": Wanneer u de TV aansluit op de HDMI OUT SUB aansluiting "MAIN+SUB": Bij het aansluiten op zowel de MAIN als de SUBaansluitingen OSD Language Standaardwaarde: English Selecteer de weergavetaal voor het scherm. Kies uit Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands, Zweeds, Russisch (Europese, Australische en Aziatische modellen) of Chinees (Europese, Australische, Taiwanese en Aziatische modellen). Impose OSD Standaardwaarde: On Stelt in om de informatie al dan niet op de TV weer te geven als het volume bijvoorbeeld geregeld wordt. "On": OSD zal op de TV weergegeven worden. "Off": OSD zal niet op de TV weergegeven worden. Het OSD wordt mogelijk niet weergegeven, afhankelijk van het ingangssignaal, zelfs als "On" geselecteerd is. Wijzig de resolutie van het aangesloten apparaat als het bedieningsscherm niet wordt weergegeven. Screen Saver Fabrieksinstelling: 3 minutes Stel de tijd voor het starten van de schermbeveiliging in. Selecteer een

90 waarde uit "3 minutes", "5 minutes", "10 minutes" en "Off". HDMI Input U kunt ingangstoewijzing veranderen tussen de ingangskeuzeschakelaars en HDMI IN aansluitingen. BD/DVD Fabrieksinstelling: HDMI 1 (HDCP 2.2) "HDMI 1 (HDCP 2.2)" tot "HDMI 7": Wijs een gewenste HDMI INaansluiting toe aan de BD/DVD knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". CBL/SAT Fabrieksinstelling: HDMI 2 (HDCP 2.2) "HDMI 1 (HDCP 2.2)" tot "HDMI 7": Wijs een gewenste HDMI INaansluiting toe aan de CBL/SAT knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". STRM BOX Standaardwaarde: HDMI 3 (HDCP2.2) "HDMI 1 (HDCP 2.2)" tot "HDMI 7": Ken een gewenste HDMI INaansluiting toe aan de STRM BOX knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". PC Standaardwaarde: HDMI 4 "HDMI 1 (HDCP 2.2)" tot "HDMI 7": Wijs een gewenste HDMI INaansluiting toe aan de PC knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". GAME Standaardwaarde: HDMI 5 "HDMI 1" tot "HDMI 7": Wijs een gewenste HDMI IN aansluiting toe aan

91 de GAME knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". AUX Fabrieksinstelling: (voor) De instelling kan niet worden gewijzigd. CD Standaardwaarde: "HDMI 1 (HDCP 2.2)" tot "HDMI 7": Ken een gewenste HDMI INaansluiting toe aan de CD knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". PHONO Standaardwaarde: "HDMI 1 (HDCP 2.2)" tot "HDMI 7": Wijs een gewenste HDMI INaansluiting toe aan de PHONO knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". TV Standaardwaarde: "HDMI 1 (HDCP 2.2)" tot "HDMI 7": Ken een gewenste HDMI INaansluiting toe aan de TV knop. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". Om een HDMI IN aansluiting te selecteren die al aan een andere ingangskeuzeschakelaar is toegewezen, verandert u die instelling eerst in " ". Video Input U kunt de toekenning aan de ingangskeuzeschakelaars van de COMPONENT VIDEO IN 1 en 2 aansluitingen en de VIDEO IN 1 tot 3 aansluitingen veranderen. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". BD/DVD Standaardwaarde: COMPONENT 1 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Wijs de COMPONENT VIDEO

92 IN aansluitingen toe aan de BD/DVD knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de BD/DVD knop. CBL/SAT Standaardwaarde: VIDEO 1 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Ken de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen toe aan de CBL/SAT knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de CBL/SAT knop. STRM BOX Standaardwaarde: VIDEO 2 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Ken de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen toe aan de STRM BOX knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de STRM BOX knop. PC Standaardwaarde: VIDEO 3 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Wijs de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen toe aan de PC knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de PC knop. GAME Standaardwaarde: COMPONENT 2 "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Wijs de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen toe aan de GAME knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de GAME knop. AUX Standaardwaarde: De instelling kan niet worden gewijzigd. CD Standaardwaarde: "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Ken de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen toe aan de CD knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de CD knop.

93 PHONO Standaardwaarde: "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Wijs de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen toe aan de PHONO knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de PHONO knop. TV Standaardwaarde: "COMPONENT 1", "COMPONENT 2": Ken de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen toe aan de TV knop. "VIDEO 1" tot "VIDEO 3": Ken een gewenste VIDEO IN aansluiting toe aan de TV knop. Wanneer u videosignalen converteert die worden ingevoerd naar de COMPONENT VIDEO IN aansluitingen en deze uitvoert vanuit de HDMI OUT aansluiting, stel de uitgangsresolutie van de speler dan in op 480i of 576i. Als de ingang een resolutie van 480p/576p of hoger heeft, zal een foutmelding verschijnen. Digital Audio Input U kunt de ingangstoekenning veranderen tussen de ingangskeuzeschakelaars en DIGITAL IN COAXIAL/OPTICAL 1 tot 2 aansluitingen. Als u geen aansluiting toewijst, selecteert u " ". BD/DVD Fabrieksinstelling: COAXIAL "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Wijs een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de BD/DVD knop. CBL/SAT Standaardwaarde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Wijs een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de CBL/SAT knop. STRM BOX Standaardwaarde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Ken een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de STRM BOX knop. PC

94 Standaardwaarde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Wijs een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de PC knop. GAME Standaardwaarde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Wijs een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de GAME knop. AUX Standaardwaarde: De instelling kan niet worden gewijzigd. CD Standaardwaarde: OPTICAL 1 "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Ken een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de CD knop. PHONO Standaardwaarde: "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Wijs een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de PHONO knop. TV Standaardwaarde: OPTICAL 2 "COAXIAL", "OPTICAL 1", "OPTICAL 2": Ken een gewenste DIGITAL IN aansluiting toe aan de TV knop. Ondersteunde bemonsteringsfrequenties voor PCM signalen (stereo, mono) van een digitale ingang zijn 32 khz, 44,1 khz, 48 khz, 88,2 khz, 96 khz/16 bit, 20 bit en 24 bit.

95 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 2. Speaker Hiermee kunt u de luidsprekerconfiguratie wijzigen, zoals de aanwezigheid van wel of geen subwoofer, crossover frequentie, enzovoorts. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Deze instelling kan niet geselecteerd worden als er hoofdtelefoons zijn aangesloten of audio wordt uitgevoerd via de luidsprekers van de tv. Configuration U kunt het aantal verbonden luidsprekerkanalen veranderen, het type verbinding van de voorluidspreker, het type hoogteluidspreker en andere luidsprekerinstellingen. Speaker Channels Fabrieksinstelling: 7.1 kan Selecteer "2.1 ch", "3.1 ch", "4.1 ch", "5.1 ch", "6.1 ch", "7.1 ch", "2.1.2 ch", "3.1.2 ch", "4.1.2 ch", of "5.1.2 ch", overeenkomstig het aantal verbonden luidsprekerkanalen. Subwoofer Standaardwaarde: Yes Stel in of er een subwoofer is aangesloten of niet. "Yes": Wanneer subwoofer is aangesloten "No": Wanneer subwoofer niet is aangesloten Height Speaker Fabrieksinstelling: Voor hoog Stel het type luidspreker in als hoogteluidsprekers met BACK of HEIGHT terminals verbonden zijn. Selecteer "Front High", "Top Front", "Top Middle", "Top Rear", "Rear High", "Dolby Speaker (Front)" of "Dolby Speaker (Surr)" al naargelang het verbonden type luidsprekers en de locatie. Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instelling in "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden kanalen.

96 Bi Amp Standaardwaarde: No Stel in of de verbinding van uw voorluidsprekers bi amp is. "Nee": Wanneer de voorluidsprekers zijn aangesloten op een normale manier "Ja": Wanneer de voorluidsprekers bi amp zijn aangesloten Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instelling in "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden kanalen. Powered Zone 2 Standaardwaarde: No Stel de aansluiting van de luidsprekers in op Zone 2 luidsprekeraansluitingen. "Yes": Wanneer luidsprekers zijn aangesloten op Zone 2 luidsprekeraansluitingen "No": Wanneer luidsprluidsprekerconfiguratieekers niet zijn aangesloten op Zone 2 luidsprekeraansluitingen Dit item zal op "No" gezet worden als "Bi Amp" op "Yes" gezet is. Speaker Impedance Standaardwaarde: 6ohm Stel de impedantie van de aangesloten luidsprekers in. "4ohms": Wanneer één van de aangesloten luidsprekers 4 Ω of meer tot minder dan 6 Ω impedantie heeft "6ohms": Wanneer de aangesloten luidsprekers allemaal 6 Ω of meer impedantie hebben Controleer voor impedantie de aanduidingen aan de achterkant van de luidsprekers of de instructiehandleiding. Crossover Stelt u in staat de luidsprekerconfiguraties te veranderen, zoals de overstapfrequentie. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Audio wordt niet uitgevoerd tijdens het creëren van deze instelling. Als u THX gecertificeerde luidsprekers gebruikt, raden we u de volgende instellingen aan: Stel een waarde "80Hz(THX)" in Crossover frequentie in. Stel een waarde "80Hz(THX)" in LPF of LFE in. Stel een waarde "Off(THX)" in Double Bass in. Front

97 Standaardwaarde: 80Hz(THX) Selecteer de crossover frequentie uit "40Hz" tot "200Hz" om het uitvoeren van basfrequenties voor elk kanaal te starten. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. Als "Configuration" "Subwoofer" op "No" gezet is, zal "Front" vast op "Full Band" gezet worden en zal het bereik van de lage tonen van de andere kanalen uit de voorluidsprekers komen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw luidsprekers om de instelling te maken. Center Standaardwaarde: 80Hz(THX) Selecteer de crossover frequentie uit "40Hz" tot "200Hz" om het uitvoeren van basfrequenties voor elk kanaal te starten. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. "Full Band" kan alleen worden geselecteerd wanneer "Front" is ingesteld op "Full Band". Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden kanalen. Height Standaardwaarde: 80Hz(THX) Selecteer de crossover frequentie uit "40Hz" tot "200Hz" om het uitvoeren van basfrequenties voor elk kanaal te starten. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. "Full Band" kan alleen worden geselecteerd wanneer "Front" is ingesteld op "Full Band". Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden kanalen. Surround Standaardwaarde: 80Hz(THX) Selecteer de crossover frequentie uit "40Hz" tot "200Hz" om het uitvoeren van basfrequenties voor elk kanaal te starten. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. "Full Band" kan alleen worden geselecteerd wanneer "Front" is ingesteld op "Full Band". Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden

98 Back kanalen. Standaardwaarde: 80Hz(THX) Selecteer de crossover frequentie uit "40Hz" tot "200Hz" om het uitvoeren van basfrequenties voor elk kanaal te starten. "Full Band": Full band wordt uitgevoerd. Dit kan in de volgende omstandigheden niet geselecteerd worden. De instelling voor "Configuration" "Bi Amp" is "Yes" "Configuration" "Powered Zone 2" is op "Yes" gezet en ZONE 2 is ingeschakeld "Full Band" kan alleen worden geselecteerd wanneer "Surround" is ingesteld op "Full Band". Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden kanalen. LPF of LFE Standaardwaarde: 120Hz Stel het laagdoorlaatfilter voor LFE (effect met lage frequentie) signalen in om lagere frequentiesignalen door te geven in plaats van de ingestelde waarde en zo ongewenste geluiden te annuleren. Het laagdoorlaatfilter zal alleen van kracht zijn voor bronnen met LFEkanaal. De waarde van "80Hz" tot "120Hz" kan ingesteld worden. "Off": Gebruik deze functie niet Double Bass Standaardwaarde: On Dit kan alleen geselecteerd worden als "Configuration" "Subwoofer" op "Yes" gezet is en "Front" op "Full Band" gezet is. Verhoog de bas output door toevoer van basgeluiden uit de voorste linker, rechter en middenluidsprekers naar de subwoofer. "On": Bas uitvoer wordt versterkt. "Off(THX)": Bas uitvoer wordt niet versterkt. De instelling wordt niet automatisch geconfigureerd, zelfs niet als u de automatische luidsprekeropstelling hebt uitgevoerd. Distance Stel van elke luidspreker de afstand naar de luisterpositie in. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt.

99 Unit Standaardwaarde: feet/meters Specificeer de afstandseenheid voor het configureren van instellingen. "feet": Bij het instellen in voet (0.1ft tot 30.0ft in stappen van 0.1ft) "meters": Bij het instellen in meters (0.03m tot 9.00m in stappen van 0.03m) Front Left Standaardwaarde: 12.0ft/3.60m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Center Standaardwaarde: 12.0ft/3.60m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Front Right Standaardwaarde: 12.0ft/3.60m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Height Left Standaardwaarde: 9.0ft/2.70m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Height Right Standaardwaarde: 9.0ft/2.70m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Surround Right Standaardwaarde: 7.0ft/2.10m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Back Right Standaardwaarde: 7.0ft/2.10m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is.

100 Back Left Standaardwaarde: 7.0ft/2.10m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Surround Left Standaardwaarde: 7.0ft/2.10m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Subwoofer Standaardwaarde: 12.0ft/3.60m Specificeer de afstand tussen elke luidspreker en de luisterpositie. Standaardwaarden variëren afhankelijk van de regio's. De "Distance" van de luidspreker kan mogelijk niet veranderd worden, afhankelijk van de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". Level Calibration Pas het niveau van elke luidspreker aan met de ingebouwde testtoon. Instellingen worden automatisch geconfigureerd als u de automatische luidsprekerinstelling gebruikt. Front Left Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Center Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Front Right Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het

101 gewenste niveau. Height Left Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Height Right Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Surround Right Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Back Right Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Back Left Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Deze instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Surround Left Standaardwaarde: 0dB

102 Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. Subwoofer Standaardwaarde: 0dB Selecteer een waarde tussen " 15 db" en "+12 db". Telkens bij het wijzigen van de waarde wordt een testtoon uitgevoerd. Selecteer het gewenste niveau. De "Level Calibration" van de luidspreker kan mogelijk niet veranderd worden afhankelijk van de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". "Level Calibration" kan niet veranderd worden als muting ingeschakeld is. Equalizer Settings Stel het uitgangsvolume af van elk bereik van elke aangesloten luidspreker. U kunt het volume van ieder bereik van iedere luidspreker regelen. U kunt drie soorten equalizer instellingen instellen in Voorkeuze 1, 2 en 3. U kunt de lage tonen in de lagebereiksfrequenties (63 Hz, enz.) instellen en de hoge tonen in de hogebereiksfrequenties (16 khz, enz.). U kunt tot zeven frequentiebanden voor iedere luidspreker selecteren. Front Standaardwaarde: 0dB Selecteer eerst de frequentie van de luidspreker van "25 Hz" tot "16 khz" met de / cursorknoppen en gebruik vervolgens / om het volume van de frequentie tussen " 6dB" en "+6dB" te regelen. Center Standaardwaarde: 0dB Selecteer eerst de frequentie van de luidspreker van "25 Hz" tot "16 khz" met de / cursorknoppen en gebruik vervolgens / om het volume van de frequentie tussen " 6dB" en "+6dB" te regelen. Height Standaardwaarde: 0dB Selecteer eerst de frequentie van de luidspreker van "25 Hz" tot "16 khz" met de / cursorknoppen en gebruik vervolgens / om het volume van de frequentie tussen " 6dB" en "+6dB" te regelen. Dit kan niet geselecteerd worden als "Configuration" "Powered

103 Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Surround Standaardwaarde: 0dB Selecteer eerst de frequentie van de luidspreker van "25 Hz" tot "16 khz" met de / cursorknoppen en gebruik vervolgens / om het volume van de frequentie tussen " 6dB" en "+6dB" te regelen. Back Standaardwaarde: 0dB Selecteer eerst de frequentie van de luidspreker van "25 Hz" tot "16 khz" met de / cursorknoppen en gebruik vervolgens / om het volume van de frequentie tussen " 6dB" en "+6dB" te regelen. Dit kan niet geselecteerd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Subwoofer Standaardwaarde: 0dB Selecteer eerst de frequentie van de luidspreker van "25 Hz" tot "160Hz" met de / cursorknoppen en gebruik vervolgens / om het volume van de frequentie tussen " 6dB" en "+6dB" te regelen. Dit kan niet geselecteerd worden als "Configuration" "Subwoofer" op "No" gezet is. De "Equalizer Settings" van de luidspreker kunnen mogelijk niet veranderd worden, afhankelijk van de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" / "Subwoofer". Regelt het volume van iedere luidspreker in "Level Calibration". Regelt het volume met stappen van 1 db. De instelling is niet van kracht als de luistermodus Pure Audio (Europese, Australische en Aziatische modellen) of Direct is. Het resultaat is mogelijk niet zoals verwacht, afhankelijk van de ingangsbron en luistermodusinstelling. THX Audio Back Speaker Spacing Fabrieksinstelling: >4.0 ft of >1.2 m Selecteer de afstand tussen de achterluidsprekers uit de volgende waarden. Als "Distance" "Unit"op "feet" gezet is: Selecteer een waarde uit "<1.0 ft", " ft" en ">4.0 ft". Als "Distance" "Unit" op "meters" gezet is: Selecteer een waarde uit "

104 <0.3 m", " m" en ">1.2 m". Dit kan niet geselecteerd worden als "Configuration" "Powered Zone 2" op "Yes" gezet is en Zone2 ingeschakeld is. Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden kanalen. THX Ultra2/Select2 Subwoofer Standaardwaarde: No Stel "Yes" of "No" in voor de aansluiting van de THX gecertificeerde subwoofer. "Yes": Wanneer een THX gecertificeerde subwoofer aangesloten is "No": Wanneer geen THX gecertificeerde subwoofer aangesloten is De instelling kan niet veranderd worden als "Configuration" "Subwoofer" op "No" gezet is. BGC Standaardwaarde: Off Als uw luisterkamerindeling (om praktische of esthetische redenen) de meeste luisteraars dicht bij de achterwand plaatst, kan het resulterende basgeluid voldoende worden versterkt door de grens die het algehele geluid "boomy" maakt. THX Select2 Plus receivers bevatten een Boundary Gain Compensation (BGC) functie om de basbalans te verbeteren. "On": Gebruik deze functie "Off": Gebruik deze functie niet In de volgende gevallen kan de instelling niet worden gewijzigd: "Configuration" "Subwoofer" is op "No" gezet. "THX Ultra2/Select2 Subwoofer" is ingesteld op "No". Loudness Plus Standaardwaarde: On Wanneer de instelling is ingesteld op "On", is het mogelijk om zelfs bij een laag volume van subtiele geluidsexpressienuances te genieten. Dit is alleen beschikbaar wanneer de THX luistermodus is geselecteerd. THX Loudness Plus THX Loudness Plus is een nieuwe volumeregelingstechnologie opgenomen in THX Ultra2 Plus en THX Select2 Plus Certifiedreceivers. Met THX Loudness Plus kan thuisbioscooppubliek nu op elk gewenst volumeniveau de rijke details in een surround mix beleven. Een gevolg van volume lager dan het referentieniveau is dat bepaalde geluidselementen verloren kunnen gaan of op andere wijze worden

105 waargenomen door de luisteraar. THX Loudness Plus compenseert de toon en ruimtelijke verschuivingen die optreden wanneer het volume wordt verlaagd door de surround kanaalniveaus in de omgeving en de frequentierespons op intelligente wijze aan te passen. Zo kunnen gebruikers de ware impact van soundtracks beleven, ongeacht de volume instelling. THX Loudness Pluss wordt automatisch toegepast wanneer in één van de THX luisterstanden wordt geluisterd. De nieuwe THX Cinema, THX Music en THX Games standen zijn speciaal bedoeld voor toepassing van de juiste THX Loudness Plus instellingen voor elk type inhoud.

106 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 3. Audio Adjust (Audio aanpassing) Configureer diverse instellingen met betrekking tot geluid, zoals instelling voor luisteren naar multiplex audio of meertalige TV uitzendingen en geluidsveldinstellingen voor luisterstanden. Multiplex/Mono Multiplex Input Channel Standaardwaarde: MAIN Stel het audiokanaal of taal in op uitgang bij het afspelen van multiplexaudio of meertalige TV uitzendingen enz. "Main": Alleen Hoofdkanaal "Sub": Alleen subkanaal "Main/Sub": Hoofd en subkanalen zullen worden uitgevoerd op hetzelfde moment. Als multiplex audio wordt afgespeeld, zal "1+1" worden weergegeven wanneer DISPLAY wordt ingedrukt. Mono Input Channel Standaardwaarde: Left+Right Stel het ingangskanaal in voor gebruik voor het afspelen van een 2 kan digitale bron zoals Dolby Digital, of 2 kan analoog/pcm bron in de mono luisterstand. "Left": Linker kanaal alleen "Right": Alleen rechter kanaal "Left+Right": Linker en rechterkanalen Mono Output Speaker Standaardwaarde: Center Selecteer de luidspreker om monogeluid uit te voeren in de Monoluistermodus. "Center": Geluid wordt uitgevoerd via de centerluidspreker. "Left/Right": Geluid wordt uitgevoerd via de voorste L/R luidsprekers. Als een item niet geselecteerd kan worden, zelfs als de verbinding correct is, controleer dan of de instellingen in "Configuration" "Speaker Channels" overeenkomt met het aantal verbonden

107 kanalen. Dolby Maak de instellingen voor Dolby luisterstand. Loudness Management Standaardwaarde: On Schakel de Late Night functie in die het toestaat om van surroundgeluid van Dolby TrueHD weergave te genieten zelfs bij een laag volume. "On": Gebruik deze functie "Off": Gebruik deze functie niet Theater Dimensional Maak de instellingen voor de Theater Dimensional luistermodus. Listening Angle Standaardwaarde: Wide Om het effect van Theater Dimensional te vergroten, selecteer dan de huidige hoek van de linker en rechter voorluidsprekers, zoals die vanuit de luisterpositie is. "Narrow": Minder dan 30 "Wide": Meer dan 30 Breng de voorluidsprekers in positie op 20 van de luisterpositie als u "Narrow" in "Listening Angle" geselecteerd heeft en op 40 als u "Wide" geselecteerd heeft. LFE Level Stelt het niveau van het laagfrequentie effect (LFE) van de signalen van Dolby Digital, DTS, Meerkanalen PCM en DSD (Super Audio CD) in. Dolby D/Dolby D+/TrueHD Standaardwaarde: 0dB Selecteer het laagfrequente effect (LFE) niveau van elk signaaltype uit "0dB" tot " db" in. Als het laagfrequente geluid te sterk is, selecteer " 20 db" of " db". DTS/DTS ES/DTS HD Standaardwaarde: 0dB

108 Selecteer het laagfrequente effect (LFE) niveau van elk signaaltype uit "0dB" tot " db" in. Als het laagfrequente geluid te sterk is, selecteer " 20 db" of " db". Deze instelling werkt op het LFE kanaalvolume van DTS, DTS ES, Hoge resolutie DTS HD and DTS HD Master Audio bronnen. Other Multich Source Standaardwaarde: 0dB Selecteer het laagfrequente effect (LFE) niveau van elk signaaltype uit "0dB" tot " db" in. Als het laagfrequente geluid te sterk is, selecteer " 20 db" of " db". Deze instelling werkt op het LFE kanaalvolume van meerkanalen PCM en DSD (Super Audio CD) bronnen. Volume Creëer de gedetailleerde volume instelling van de unit. Volume Display Standaardwaarde: Absolute Schakel het volumedisplay tussen de absolute waarde en relatieve waarde. De absolute waarde 82 is gelijk aan de relatieve waarde 0 db. "Absolute": Absolute waarde zoals "1" tot "99" "Relative (THX)": Relatieve waarde zoals " 81 db" en "+18 db" Als de absolute waarde is ingesteld op 82, verschijnt "82Ref" op het display en de "THX" indicator knippert. Muting Level Standaardwaarde: db Stel het volume lager in via het luistervolume wanneer dempen aan is. Selecteer een waarde uit " db", " 40dB" tot " 20dB". (met toenames van 10dB per keer) Maximum Volume Standaardwaarde: Off Stel de maximale waarde in om een te hoog volume te voorkomen. Selecteer een waarde uit "Off", "50" tot "99". Power On Volume Standaardwaarde: Last Stel het volumeniveau in dat wordt gebruikt bij het inschakelen van de receiver. Selecteer een waarde uit "Last" (volumeniveau voordat u naar

109 stand by modus gaat), "Min", "1" tot "99" en "Max". U kunt geen hogere waarde instellen dan "Maximum Volume". Headphone Level Standaardwaarde: 0dB Regel het uitgangsniveau van de koptelefoon. Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db".

110 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 4. Source (Bron) Maakt de instellingen voor de ingangsbronnen, zoals regelingen van het volumeverschil, voor iedere ingangskeuzeschakelaar van de verbonden apparatuur. Selecteer de ingangsselector om te configureren. IntelliVolume IntelliVolume Standaardwaarde: 0dB Pas het volumeniveauverschil aan tussen de apparaten die op de unit zijn aangesloten. Selecteer een waarde tussen " 12 db" en "+12 db". Stel een negatieve waarde in als het volume van het doelapparaat groter is dan de andere en een positieve waarde als die kleiner is. Wanneer u een gewenste ingang selecteert om de audio te controleren, start dan het afspelen van het verbonden apparaat. Deze functie is niet effectief in Zone 2. Name Edit Stel een eenvoudige naam in op elke ingang. De ingestelde naam zal worden getoond op het display van de hoofdunit. Selecteer de ingangsselector om te configureren. Name Standaardwaarde: Input name 1. Selecteer een teken of symbool met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. Herhaal het om 10 of minder tekens in te voeren. "A/a": Wisselt tussen hoofdletters en kleine letters. (+10 op de afstandsbediening indrukken wisselt ook tussen hoofdletters en kleine letters.) " " " ": Verplaatst de cursor in de richting van de pijl. " ": Verwijdert een teken aan de linkerkant van de cursor. "Space": Zet een spatie. Het indrukken van CLR op de afstandsbediening zal alle ingevoerde tekens verwijderen.

111 2. Na het invoeren, selecteer "OK" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. De ingevoerde naam zal worden opgeslagen. Om een vooringestelde radiozender te benoemen, druk op TUNER op de afstandsbediening, selecteer AM/FM en selecteer het vooringestelde nummer. Het kan niet ingesteld worden als de ingang "NET" of "BLUETOOTH" geselecteerd is. Audio Select Maak de audio ingangsinstelling. De instelling kan afzonderlijk worden ingesteld voor elke ingangskeuzetoets. Selecteer de ingangsselector om te configureren. Audio Select Fabrieksinstelling: BD/DVD: HDMI CBL/SAT: HDMI STRMBOX: HDMI PC: HDMI GAME: HDMI AUX: HDMI CD: OPTICAL TV: OPTICAL PHONO: Analoog Selecteert de prioriteit voor de ingangsselectie als meervoudige audiobronnen met één ingangskeuzeschakelaar verbonden zijn, zoals verbindingen met zowel de "BD/DVD" van de HDMI IN aansluiting als de "BD/DVD" van de AUDIO IN aansluiting. U kunt geen aansluiting selecteren die niet aan de huidig geselecteerde ingang toegekend is. De voorrang is HDMI COAXIAL/OPTICAL Analoog als deze instelling niet veranderd is. ARC: Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van ARCcompatibele TV. De instelling kan alleen worden geselecteerd als "HDMI" "Audio Return Channel" op "Auto" gezet is en ook de "TV" ingang geselecteerd is. HDMI: Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van HDMIaansluitingen De instelling kan alleen worden geselecteerd wanneer de ingang is toegewezen aan de HDMI aansluiting in de "HDMI Input" instelling. "COAXIAL (Coaxiale ingang)": Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van DIGITAL IN COAXIAL aansluitingen. De instelling kan alleen worden geselecteerd wanneer de ingang is toegewezen aan de COAXIAL aansluiting in de "Digital Audio Input" instelling. "OPTICAL (Optische ingang)": Bij het geven van voorrang aan ingangssignaal van DIGITAL IN OPTICAL aansluitingen. De instelling kan alleen worden geselecteerd wanneer de ingang is toegewezen aan de OPTICAL aansluiting in de "Digital Audio Input"

112 instelling. "Analog": Om altijd analoge audio uit te voeren onafhankelijk van het ingangssignaal PCM Fixed Mode Standaardwaarde: Off Selecteer of u de ingangssignalen op PCM wilt vastzetten (met uitzondering van meerkanaals PCM) als u "HDMI", "COAXIAL" of "OPTICAL" geselecteerd heeft in de instelling van "Audio Select". Zet dit item op "On" als ruis geproduceerd wordt of inkorting optreedt aan het begin van een track, bij het afspelen van PCM bronnen. Selecteer gewoonlijk "Off". Door "Audio Select" te veranderen, wordt de instelling op "Off" gezet. De instelling kan niet veranderd worden als de ingang "TUNER", "NET", of "BLUETOOTH" geselecteerd is. Video Select Video Select Standaardwaarde: Last Selecteert de video ingang die samen met de audio uitgang afgespeeld wordt wanneer of "TUNER", "NET" of "BLUETOOTH" geselecteerd is. Deze instelling is alleen van kracht voor een ingangskeuzeschakelaar die toegekend is in "HDMI Input" of "Video Input". "Last": Selecteert de video ingang die onmiddellijke daarvoor afgespeeld werd. "BD/DVD", "CBL/SAT", "STRM BOX", "PC", "GAME", "AUX", "CD", "PHONO", "TV": Speelt de video af vanuit de geselecteerde ingang. De instelling kan niet veranderd worden als een andere ingang dan "TUNER", "NET" of "BLUETOOTH" geselecteerd is. Als de ingang "NET" of "BLUETOOTH" is, schakel dan tussen weergeven en niet weergeven van video's door op de afstandsbediening op MODE te drukken.

113 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 5. Listening Mode Preset (Voorkeuze instelling luistermodus) U kunt voor elke ingang uw favoriete luistermodus kiezen. (U kunt bijvoorbeeld altijd rechtstreekse decodering toepassen op de Dolby TrueHDbron van Blu ray Disc om het in een ongewijzigd geluidsveld af te spelen.) Wanneer de lijst met ingangsbronnen wordt weergegeven, stel het signaaltype en de luisterstand in. Hoewel het mogelijk is om de luistermodus tijdens het afspelen te selecteren, wordt de geselecteerde modus gereset wanneer de unit naar de stand by modus gaat. Analoog/PCM Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van PCM signalen van CD en analoge signalen van plaat of cassetteband. Mono/Multiplex Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van Dolby Digital en andere digitale signalen opgenomen in mono of multiplexgeluid. 2ch Source Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van Dolby Digital en andere digitale signalen opgenomen in 2 kanalen. Dolby D/Dolby D+/TrueHD Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van Dolby Digital, Dolby Digital Plus en Dolby TrueHD signalen. DTS/DTS ES/DTS HD

114 Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van digitale audiosignalen in DTS en DTS HD High Resolution formaten. Selecteer de luistermodus gespecificeerd voor Blu ray of een andere DTS HD Master Audio bron. Other Multich Source Standaardwaarde: Last Valid Stel de luistermodus in voor het afspelen van DSD signalen van DVD Audio en Super Audio CD die worden ingevoerd via HDMI INaansluiting. Beschikbare luisterstanden variëren afhankelijk van het ingangssignaal. De instelling "Last Valid" selecteert altijd de laatst geselecteerde modus. Alleen "Analog" kan worden ingesteld op de "TUNER" ingang. "Digital" en "TrueHD" kunnen op de "NET" ingang gezet worden. Alleen "Digital" kan worden ingesteld op de "BLUETOOTH" ingang.

115 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 6. Hardware Tuner AM/FM Frequency Step (Noord Amerikaanse en Taiwanese modellen) Fabrieksinstelling: 10 khz / 0,2 MHz Selecteer een frequency step, afhankelijk van de regio waarin u woont. Selecteer "10 khz/0,2 MHz" of "9 khz/0,05 MHz". Wanneer deze instelling wordt gewijzigd, worden alle radiovoorkeuzezenders gewist. AM FrequencyStep (Europese, Australische en Aziatische modellen) Standaardwaarde: 9kHz Selecteer een frequency step, afhankelijk van de regio waarin u woont. Selecteer "10kHz" of "9kHz". Wanneer deze instelling wordt gewijzigd, worden alle radiovoorkeuzezenders gewist. HDMI HDMI CEC (RIHD) Standaardwaarde: Off Instellen op "On" schakelt de ingangsselectielink en andere linkfuncties in terwijl HDMI is aangesloten op een CEC compatibel apparaat. "On": Gebruik deze functie "Off": Gebruik deze functie niet Schakel, bij het wijzigen van deze instelling, alle aangesloten componenten uit en vervolgens weer in. Afhankelijk van het TV toestel moet er mogelijk een koppeling op de TV geconfigureerd worden. Deze functie is alleen effectief wanneer het apparaat is aangesloten op de HDMI OUT MAIN aansluiting. Als deze instelling "On" is, worden de namen van de CECcompatibele componenten en "CEC On" weergegeven nadat dit bedieningsscherm gesloten is. Het stroomverbruik kan in de stand by modus toenemen als deze

116 instelling "On" is. (Afhankelijk van de TV status zal de unit in de normale stand by stand gaan.) Als u de MASTER VOLUME knop op het toestel bedient terwijl deze instelling op "On" staat en audio via de luidsprekers van de TV uitgevoerd wordt, zal de audio via de luidsprekers die met dit toestel verbonden zijn uitgevoerd worden. Als u slechts via één van beide wilt uitvoeren, wijzig dan de unit of TV instellingen, of verlaag het volume van de unit. Als er abnormale werking optreedt wanneer u de instelling op "On" instelt, stel deze dan in op "Off". Wanneer u een niet CEC compatibel component aansluit, of wanneer u niet zeker weet of het compatibel is, stel de instelling dan in op "Off". HDMI Standby Through Standaardwaarde: Off Als dit op iets anders dan "Off" gezet is, kunt u de video en audio van een met HDMI verbonden speler op de TV afspelen, zelfs als het toestel op de stand by modus staat. Alleen "Auto" en "Auto (Eco)" kunnen worden geselecteerd als "HDMI CEC (RIHD)" op "On" gezet is. Als u iets anders selecteert, zet "HDMI CEC (RIHD)" dan op "Off." Het stroomverbruik neemt in de stand by modus toe als het op iets ander dan "Off" gezet is. "BD/DVD", "CBL/SAT", "STRM BOX", "PC", "GAME", "AUX", "CD", "PHONO", "TV": Als u bijvoorbeeld "BD/DVD" selecteert, kunt u de apparatuur die met de "BD/DVD" terminal op de TV verbonden is zelfs afspelen als het toestel op de stand by modus staat. Selecteer deze instelling als u besloten heeft welke speler u met deze functie gebruikt. "Last": U kunt de video en audio van de ingang die geselecteerd werd vlak voordat het toestel naar stand by schakelde op de TV afspelen. As "Last" geselecteerd is, kunt u de ingang van het toestel omschakelen, zelfs in de stand by modus, met gebruik van de afstandsbediening of de Onkyo Remote app. "Auto", "Auto (Eco)": Selecteer een van deze instellingen als u apparatuur verbonden heeft die aan de CEC standaard voldoet. U kunt de video en audio van de ingang die op de TV geselecteerd werd afspelen, onafhankelijk van het feit welke ingang geselecteerd was vlak voordat het toestel naar stand by geschakeld werd, met gebruik van de CEC koppelfunctie. Om spelers op de TV af te spelen die niet aan de CEC standaard voldoen, moet u het toestel inschakelen en naar de betreffende ingang schakelen. Als u een TV gebruikt die met de CEC standaard overeenkomt, kunt u het stroomverbruik in de stand by modus verlagen door "Auto (Eco)" te selecteren

117 Audio TV Out (MAIN) Standaardwaarde: Off Via de luidsprekers van de HDMI aangesloten TV kunt u van het geluid genieten terwijl de unit ingeschakeld is. "On": Gebruik deze functie "Off": Gebruik deze functie niet Als u "On" selecteert, zet "HDMI CEC (RIHD)" dan op "Off." De instelling staat vast op "Auto" als "HDMI CEC" op "On" gezet is. De luistermodus kan niet worden gewijzigd als "Audio TV Out (MAIN)" is ingesteld op "On" en geluid wordt uitgevoerd via de luidsprekers van de TV. Afhankelijk van uw TV instelling of ingangssignaal van de component kan het geluid mogelijk niet worden uitgevoerd via de luidsprekers van de TV, zelfs niet als deze instelling is ingesteld op "On". In een dergelijk geval wordt de audio uitgevoerd via de luidsprekers van het apparaat. Als u de MASTER VOLUME knop op het toestel bedient terwijl "Audio TV Out (MAIN)" of "HDMI CEC (RIHD)" op "On" gezet is en de audio uit de TV luidsprekers uitgevoerd wordt, zal de audio uit het toestel uitgevoerd worden. Als u geen geluid wilt uitvoeren vanuit het apparaat, verander dan de instellingen van het apparaat of de TV, of verminder het volume van het apparaat. Deze instelling staat vast op "Off" als "TV Out" "HDMI Out" op "SUB" gezet is. Audio TV Out (SUB) Standaardwaarde: Off Via de luidsprekers van de HDMI aangesloten TV kunt u van het geluid genieten terwijl de unit ingeschakeld is. "On": Gebruik deze functie "Off": Gebruik deze functie niet Luistermodus kan niet worden gewijzigd als "Audio TV Out (SUB)" is ingesteld op "On" en geluid wordt uitgevoerd via de luidsprekers van de TV. Afhankelijk van uw TV instelling of ingangssignaal van de component kan het geluid mogelijk niet worden uitgevoerd via de luidsprekers van de TV, zelfs niet als deze instelling is ingesteld op "On". In een dergelijk geval wordt de audio uitgevoerd via de luidsprekers van het apparaat. Als u de MASTER VOLUME knop op het toestel bedient terwijl "Audio TV Out (SUB)" of "HDMI CEC (RIHD)" op "On" gezet is en de audio uit de TV luidsprekers uitgevoerd wordt, zal de audio uit het toestel uitgevoerd worden. Als u geen geluid wilt uitvoeren vanuit het apparaat, verander dan de instellingen van het apparaat of de TV, of

118 verminder het volume van het apparaat. Deze instelling staat vast op "Off" als "TV Out" "HDMI Out" op "MAIN" gezet is. Audio Return Channel Standaardwaarde: Auto Via de luidsprekers aangesloten op de unit kunt u genieten van het geluid van de HDMI aangesloten ARC compatibele TV. Om deze functie te gebruiken, stel "HDMI CEC (RIHD)" op voorhand in op "On". "Auto": Wanneer via de luidsprekers, aangesloten op de unit, van het TV geluid wordt genoten "Off": Wanneer de ARC functie niet wordt gebruikt Auto LipSync Standaardwaarde: On Deze instelling corrigeert automatisch de desynchronisatie tussen de video en audiosignalen op basis van gegevens van de HDMI LipSynccompatible TV. "On": Automatische correctie wordt ingeschakeld. "Off": Automatische correctie wordt uitgeschakeld. Power Management Sleep Timer Standaardwaarde: Off Selecteer om de unit automatisch in de stand by modus te zetten wanneer de gespecificeerde tijd is verstreken. Selecteer een waarde tussen "10 minutes" tot "90 minutes". "Off": Selecteer of u niet wilt dat het toestel automatisch naar stand by schakelt. Auto Standby Standaardwaarde: On/Off Deze instelling zet de unit automatisch op stand by na 20 minuten inactiviteit zonder video of audio invoer. "On": De unit gaat automatisch naar stand by modus ("ASb" gaat branden). "Off": De unit gaat niet automatisch naar de stand by modus. "Auto Standby" verschijnt op het display en het TV scherm 30 seconden voordat Auto Standby ingeschakeld wordt. "Auto Standby" werkt niet wanneer Zone 2 actief is. Standaardwaarden variëren afhankelijk van de regio's.

119 Auto Standby in HDMI Standby Through Standaardwaarde: Off Schakelt "Auto Standby" in of uit terwijl "HDMI Standby Through" ingeschakeld is. "On": De instelling wordt ingeschakeld. "Off": De instelling wordt uitgeschakeld. De instelling kan niet worden ingesteld op "On" als "Auto Standby" is ingesteld op "Off". USB Power Out at Standby Standaardwaarde: Off Als deze functie op "On" staat, kunt u de apparatuur nog steeds verbonden hebben op de USB poort die van stroom voorzien wordt, zelfs als dit toestel op stand by staat. Als deze functie gebruikt wordt, neemt het stroomverbruik toe, zelfs als het toestel op stand by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Network Standby Standaardwaarde: Off Als deze functie op "On" staat, kunt u de stroom van het toestel inschakelen via het netwerk met gebruik van een applicatie zoals Onkyo Remote. Wanneer "Netwerk Standby" wordt gebruikt, stijgt het stroomverbruik, zelfs wanneer de unit in stand by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBYmodus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Bluetooth Wake up Standaardwaarde: Off Deze functie ontwaakt de unit op stand by door een verbinding te maken met een Bluetooth ingeschakeld toestel. "On": Gebruik deze functie "Off": Gebruik deze functie niet Instellen op "On" verhoogt het stroomverbruik, zelfs wanneer de unit in stand by staat. Echter, de verhoging van het stroomverbruik wordt tot een minimum beperkt door automatisch over te schakelen naar de HYBRID STANDBY modus waarin alleen het essentiële circuit in werking is. Deze instelling staat vast op "Off" als "Bluetooth" "Auto Input

120 Change" op "Off" gezet is. Wacht even als "Network Standby" of "Bluetooth Wakeup" niet geselecteerd kunnen worden. Dit verschijnt wanneer het netwerk wordt opgestart. Netwerk Creëer de netwerkinstelling. Wanneer LAN is geconfigureerd met een DHCP, stel "DHCP" in op "Enable" om de instelling automatisch te configureren. ("Enable" is als standaard ingesteld) Om vaste IP adressen aan alle componenten toe te wijzen, moet u "DHCP" instellen op "Disable" en een adres toewijzen aan deze unit in "IP Address" en ook informatie met betrekking tot uw LAN instellen, zoals Subnet Mask en Gateway. Wi Fi Standaardwaarde: Off (Wired) Sluit de unit via een draadloze LAN router op het netwerk aan. "On": Draadloze LAN verbinding "Off (Wired)": Bedrade LAN verbinding Wi Fi Setup Standaardwaarde: U kunt draadloze LAN instellingen configureren door ENTER in te drukken wanneer "Start" wordt weergegeven. Wi Fi Status Standaardwaarde: De informatie van het aangesloten toegangspunt wordt weergegeven. "SSID": SSID van het verbonden toegangspunt. "Signal": De signaalsterkte van het verbonden toegangspunt. "Status": Status van het aangesloten toegangspunt. MAC Address Standaardwaarde: Dit is het MAC adres van de AV ontvanger. Deze waarde is specifiek voor de component en kan niet worden gewijzigd. DHCP Standaardwaarde: Enable

121 "Enable": Automatische configuratie met DHCP "Disable": Handmatige configuratie zonder DHCP Bij het selecteren van "Disable", moet u "IP Address", "Subnet Mask", "Gateway" en "DNS Server" handmatig instellen. IP Address Standaardwaarde: Toont/Stelt het IP adres in. Subnet Mask Standaardwaarde: Toont/Stelt het subnetmasker in. Gateway Standaardwaarde: Toont/Stelt de poort in. DNS Server Standaardwaarde: Toont/stelt de primaire DNS server in. Proxy URL Standaardwaarde: Toont/stelt de proxy URL in. Proxy Port Standaardwaarde: Toont/Stelt het poortnummer van de proxyserver in als u "Proxy URL" invoert. Friendly Name Fabrieksinstelling: TX NR747 Verander de naam van dit toestel in een eenvoudige naam om weergegeven te worden op de apparatuur die via het netwerk verbonden is. 1. Druk op ENTER om het opmaakscherm weer te geven. 2. Selecteer een teken of symbool met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. Herhaal het om 31 of minder tekens in te voeren. "A/a": Wisselt tussen hoofdletters en kleine letters. (+10 op de

122 afstandsbediening indrukken wisselt ook tussen hoofdletters en kleine letters.) " " " ": Verplaatst de cursor in de richting van de pijl. " ": Verwijdert een teken aan de linkerkant van de cursor. "Space": Zet een spatie. Het indrukken van CLR op de afstandsbediening zal alle ingevoerde tekens verwijderen. 3. Na het invoeren, selecteer "OK" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. De ingevoerde naam zal worden opgeslagen. AirPlay Password Standaardwaarde: U kunt een password invoeren (maximaal 31 posities) zodat alleen de ingevoerde gebruiker AirPlay kan gebruiken. 1. Druk op ENTER om het opmaakscherm weer te geven. 2. Selecteer een teken of symbool met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. Herhaal het om 31 of minder tekens in te voeren. "A/a": Wisselt tussen hoofdletters en kleine letters. (+10 op de afstandsbediening indrukken wisselt ook tussen hoofdletters en kleine letters.) " " " ": Verplaatst de cursor in de richting van de pijl. " ": Verwijdert een teken aan de linkerkant van de cursor. "Space": Zet een spatie. Door op de afstandsbediening op D te drukken, zal geschakeld worden tussen maskeren van het password met " " of weergave ervan als gewone tekst. Het indrukken van CLR op de afstandsbediening zal alle ingevoerde tekens verwijderen. 3. Na het invoeren, selecteer "OK" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. Het ingevoerde password zal worden opgeslagen. Usage Data Standaardwaarde: No Als een manier om de kwaliteit van onze producten en diensten te verbeteren, kan Onkyo informatie verzamelen over hoe u uw netwerk gebruikt. Selecteer "Yes" als u instemt met onze verzameling van deze informatie. Selecteer "No" als u niet wilt dat wij deze informatie verzamelen. U kunt dit instellen nadat u het Privacybeleid bevestigd heeft. Als u "Usage Data" selecteert en op ENTER drukt, zal het Privacybeleid weergegeven worden. (Hetzelfde scherm wordt ook één keer weergegeven als de netwerkverbinding opgezet wordt.) Als u

123 instemt met de verzameling van de informatie, wordt deze instelling ook "Yes". Houd er rekening mee dat als u instemt met het Privacybeleid maar "Nee" voor deze instelling selecteert, de informatie niet verzameld zal worden. Network Check Standaardwaarde: U kunt de netwerkverbinding controleren. Druk op ENTER wanneer "Start" wordt weergegeven. Wacht even als "Network" niet kan worden geselecteerd. Dit verschijnt wanneer het netwerk wordt opgestart. Bluetooth Bluetooth Standaardwaarde: On Selecteer of er wel of geen gebruik wordt gemaakt van de Bluetoothfunctie. "On": Maakt verbinding mogelijk met een Bluetooth ingeschakeld toestel door gebruik te maken van de Bluetooth functie. Selecteer "On" ook bij het maken van diverse Bluetooth instellingen. "Off": Als er geen gebruik wordt gemaakt van de Bluetooth functie Auto Input Change Standaardwaarde: On De ingang van de unit wordt automatisch naar "BLUETOOTH" overgeschakeld wanneer verbinding wordt gemaakt via een Bluetoothingeschakeld toestel naar de unit. "On": De ingang wordt automatisch "BLUETOOTH" wanneer een Bluetooth ingeschakeld toestel is aangesloten. "Off": De functie is uitgeschakeld. Als de ingang niet automatisch wordt overgeschakeld, stel in op "Off" en wijzig de ingang handmatig. Auto Reconnect Standaardwaarde: On Deze functie maakt automatisch opnieuw verbinding met het laatst verbonden Bluetooth ingeschakeld toestel wanneer u de ingangskeuzeschakelaar verandert in "BLUETOOTH". "On": Gebruik deze functie "Off": Gebruik deze functie niet Dit werkt mogelijk niet met sommige Bluetooth ingeschakelde

124 apparaten. Pairing Information Standaardwaarde: De informatie over de vorige keer pairen, die in dit toestel opgeslagen is, wordt geïnitialiseerd. Op ENTER drukken wanneer "Clear" wordt weergegeven, initialiseert de koppelingsinformatie opgeslagen in dit apparaat. Deze functie initialiseert de koppelingsinformatie niet op het Bluetooth ingeschakelde toestel. Wanneer de unit opnieuw wordt gekoppeld met het apparaat, vergeet dan niet op voorhand de koppelingsinformatie op het Bluetooth ingeschakelde toestel te wissen. Voor informatie over het wissen van de koppelingsinformatie, raadpleeg de instructiehandleiding van het Bluetooth ingeschakelde toestel. Device Standaardwaarde: Toont de naam van het Bluetooth ingeschakelde toestel aangesloten op het apparaat. De naam wordt niet weergegeven wanneer "Status" "Ready" of "Pairing" is. Status Standaardwaarde: Geeft de status van het Bluetooth ingeschakelde toestel weer dat is aangesloten op het apparaat. "Ready": Niet gekoppeld "Pairing": Koppelen "Connected": Verbinding geslaagd Wacht even als "Bluetooth" niet kan worden geselecteerd. Dit zal verschijnen wanneer de BLUETOOTH functie opgestart wordt.

125 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 7. Remote Controller (Afstandsbediening) Remote ID Standaardwaarde: 1 Selecteer een ID voor de afstandsbediening van de unit uit "1", "2" en "3" om interferentie te voorkomen tussen de unit en andere Onkyocomponenten die in dezelfde kamer zijn geïnstalleerd. Na het wijzigen van de ID op de hoofdunit, wijzig de ID op de afstandsbediening overeenkomstig de volgende procedure. 1. Terwijl u RECEIVER ingedrukt houdt, houdt u SETUP ongeveer 3 seconden ingedrukt tot het remote controlelampje gaat branden. 2. Druk met de cijfertoetsen op 1, 2 en 3. De afstandsindicator knippert tweemaal. Remote Mode Standaardwaarde: Voer de code in en registreer de afstandsbedieningscode van andere apparaten. Voor registratie van de afstandsbedieningscode, raadpleeg "Andere producten bedienen met de afstandsbediening".

126 Geavanceerde instellingen (Setup-menu) 8. Miscellaneous (Diversen) Firmware Update Update Notice Standaardwaarde: Enable Beschikbaarheid van een firmware update wordt via netwerk bekendgemaakt. "Enable": Waarschuwingsupdates "Disable": Niet waarschuwen bij updates Version Standaardwaarde: De huidige firmwareversie wordt weergegeven. Update via NET Standaardwaarde: Druk op ENTER om te selecteren wanneer u de firmware wilt updaten via netwerk. U kunt deze instelling niet selecteren als u geen internettoegang heeft of als er geen updates zijn. Update via USB Standaardwaarde: Druk op ENTER om te selecteren wanneer u de firmware wilt updaten via USB. U kunt deze instelling niet selecteren als er geen USBopslagapparaat is aangesloten of als er geen updates zijn op het USB opslagapparaat. Wacht even als "Firmware Update" niet kan worden geselecteerd. Dit verschijnt wanneer het netwerk wordt opgestart. Initial Setup U kunt de basisinstellingen creëren via het instelmenu.

127 Lock Wacht even als "Initial Setup" niet kan worden geselecteerd. Dit verschijnt wanneer het netwerk wordt opgestart. Setup Parameter Standaardwaarde: Unlocked Vergrendel het instelmenu om de instellingen te beveiligen. "Locked": Het menu is vergrendeld. "Unlocked": Het menu is ontgrendeld.

128 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Functies van REMOTE MODE toetsen U kunt een ander apparaat dan deze unit bedienen door een gespecificeerde afstandsbedieningscode in een REMOTE MODE toets van de afstandsbediening te programmeren. Registreer een afstandsbedieningscode naar een gewenste REMOTE MODE toets en druk in om naar de afstandsbedieningsmodus te gaan waarmee u het overeenkomstige apparaat kunt bedienen. * De RECEIVER en ZONE2 knoppen kunnen niet worden geprogrammeerd.

129 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Afstandsbedieningscodes programmeren Zoeken in het Instelmenu U kunt een afstandsbedieningscode zoeken en registreren naar een gewenste REMOTE MODE toets in het Instelmenu van de unit. 1. Nadat u op de afstandsbediening op RECEIVER gedrukt heeft, drukt u op SETUP. 2. Selecteer met de cursortoetsen "7. Remote Controller" "Remote Mode" en druk op ENTER. 3. Selecteer met de cursoren de REMOTE MODE knop waarvoor u een afstandsbedieningscode wilt registreren en druk op ENTER om het scherm voor de selectie van de subcategorie weer te geven. 4. Selecteer met de cursoren de betreffende subcategorie en druk vervolgens op ENTER om het scherm voor de invoering van de merknaam weer te geven. 5. Selecteer een teken met de cursortoetsen en druk op ENTER. Herhaal dit om de eerste drie tekens van de merknaam in te voeren. 6. Selecteer "Search" met de pijltjestoetsen en druk op ENTER. Nadat het zoeken is voltooid, wordt de lijst met mogelijke merknamen weergegeven. Als de merknaam niet wordt weergegeven, selecteer "Not Listed" met de cursortoetsen en druk op ENTER om naar het merknaaminvoerscherm in stap 5 terug te keren. 7. Selecteer met de cursortoetsen de betreffende merknaam en druk vervolgens op ENTER.

130 Wanneer de merknaam is gespecificeerd, zal de afstandsbedieningscode van het merk en hoe deze te registreren worden weergegeven op het TV scherm. 8. Volg de aanwijzingen die op het TV scherm worden weergegeven. 9. Als de component met succes kan worden bediend met de geregistreerde afstandsbedieningscode, selecteer dan "OK" met de cursortoetsen en druk op ENTER. Alleen TV afstandsbedieningscodes kunnen worden ingevoerd voor de TV. Programmeer een afstandsbedieningscode in overeenstemming met de invoer want elke toets fungeert tevens als de invoerselector. (Als de CD speler bijvoorbeeld met de CD aansluiting verbonden is, programmeer de afstandsbedieningscode voor de CD speler dan op CD) Als de component niet kan worden bediend, selecteer "Try Next Code" met de cursortoetsen en druk op ENTER om een andere code weer te geven. De codelijst van de afstandsbediening raadplegen Zoek de afstandsbedieningscode in de codelijst van de afstandsbedieningscodelijst. 1. Zoek de Afstandsbedieningscodes voor de overeenkomstige afstandsbedieningscode op. De codes in de afstandsbedieningscodelijst zijn die, bekend als van de datum van uitgave en kunnen worden gewijzigd. De volgende REMOTE MODE knoppen worden voorgeprogrammeerd met afstandsbedieningscodes. BD/DVD: Onkyo Blu ray Disc/DVDspeler CD: Onkyo CD speler STRM BOX: Apple TV Alleen TV afstandsbedieningscodes kunnen worden ingevoerd voor de TV. Programmeer een afstandsbedieningscode in overeenstemming met de invoer want elke toets fungeert tevens als de invoerselector. (Als de CD speler bijvoorbeeld met de CD aansluiting verbonden is, programmeer de afstandsbedieningscode voor de CD speler dan op CD) 2. Druk 3 seconden of langer op DISPLAY terwijl u de REMOTE MODEknop ingedrukt houdt waarop u de afstandsbedieningscode wilt programmeren. De afstandsbedieningsindicator licht op in de ingangsmodus.

131 3. Voer met de cijfertoetsen de 5 cijferige afstandsbedieningscode in binnen 30 seconden. Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer het programmeren van de afstandsbedieningscode mislukt. Probeer programmeren opnieuw. De gekleurde toetsen herindelen De toewijzing van de gekleurde toetsen van de AV ontvangers afstandsbediening kan worden heringedeeld zodat het overeenkomt met die op de afstandsbediening van de component waarvan u de afstandsbedieningscode geprogrammeerd hebt naar REMOTE MODE. Echter, u zult echter niet in staat zijn om de gekleurde knoppen opnieuw in te delen als Zone 2 is geselecteerd. 1. Houd, om in te delen, de REMOTE MODE toets en A (Rood) gelijktijdig ingedrukt totdat de afstandsbedieningsindicator oplicht (ongeveer 3 seconden). Remappen is alleen mogelijk voor codes die opgenomen zijn in de categorieën van de Lijst met Afstandsbedieningscodes (DVD speler, TV, enz.) 2. Druk binnen 30 seconden van links naar rechts op de gekleurde toets in

132 de volgorde waarin u opnieuw wilt indelen. Bijvoorbeeld, als de gekleurde toetsen op de afstandsbediening van de andere component geel, groen, blauw en rood van links naar rechts zijn, druk dan op de knoppen op de AV ontvangers afstandsbediening in die volgorde. Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer het programmeren van de afstandsbedieningscode mislukt. Probeer programmeren opnieuw. Op een andere toets drukken dan een gekleurde toets annuleert de herindelingsbewerking. Resetten van de REMOTE MODE toetsen U kunt de afstandsbedieningscode, geregistreerd in de REMOTE MODEtoets, resetten naar de standaardstatus. Deze bewerking kan worden uitgevoerd op één REMOTE MODE toets. 1. Druk 3 seconden of langer op Q terwijl u de REMOTE MODE knop ingedrukt houdt die u wilt resetten. De indicator gaat branden. 2. Druk binnen 30 seconden opnieuw op de REMOTE MODE toets. Resetten is voltooid wanneer de afstandsindicator twee keer knippert. Om alle instellingen van de afstandsbediening te resetten: Terwijl u RECEIVER ingedrukt houdt, houdt u Q 3 seconden of langer ingedrukt tot het remote controlelampje blijft branden. Druk binnen 30 seconden weer op RECEIVER. Resetten is voltooid wanneer de afstandsindicator twee keer knippert.

133 Andere producten bedienen met de afstandsbediening TV werking Druk op de REMOTE MODE toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2, INVOER, VOL / 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 PREV CH 9 RETURN

134 F,,,,,, (*) G A (Rood), B (Groen), C (Geel), D (Blauw) H Nummer 1 tot 9, 0, +10 I CLR, DISPLAY * Niet CEC compatibel.

135 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening Blu ray Disc speler/dvd speler/dvdrecorder Druk op de REMOTE MODE toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/, DISC +/ 5 TOP MENU 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 MENU 9 RETURN

136 F,,,,,, G A (Rood), B (Groen), C (Geel), D (Blauw) H Nummer 1 tot 9, 0, +10 (*) I CLR, DISPLAY * Niet CEC compatibel.

137 Andere producten bedienen met de afstandsbediening VCR /PVR bediening Druk op de REMOTE MODE toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 PREV CH 9 RETURN

138 F,,,,,, G Nummer 1 tot 9, 0, +10 H CLR, DISPLAY

139 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening satellietontvanger/kabelontvanger Druk op de REMOTE MODE toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 CH +/ 5 GUIDE 6 / / /, ENTER 7 HOME 8 PREV CH 9 RETURN

140 F,,,,,, G A (Rood), B (Groen), C (Geel), D (Blauw) H Nummer 1 tot 9, 0, +10 I CLR, DISPLAY

141 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening CD speler Druk op de REMOTE MODE toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 DISC +/ 5 / / /, ENTER 6 HOME

142 7,,,,,, 8 SEARCH, REPEAT, RANDOM, MODE 9 Nummer 1 tot 9, 0, +10 F CLR, DISPLAY

143 Andere producten bedienen met de afstandsbediening Bediening cassettetapedeck Druk op de REMOTE MODE toets geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de relevante AV component om de afstandsbediening om te schakelen naar die voor de AV component. Bedien vervolgens met behulp van de overeenkomstige toetsen. Beschikbare knoppen verschillen afhankelijk van de productcategorie van de component. Bediening is mogelijk onjuist of onmogelijk, afhankelijk van het product. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 (Omgekeerd afspelen),,,,,

144 Andere producten bedienen met de afstandsbediening CEC compatibele componenten bedienen Als dit toestel via HDMI met een TV of een BD/DVD speler verbonden is, bent u mogelijk in staat de apparaten te bedienen met gebruik van de afstandsbediening van dit toestel met CEC (Consumer Electronics Control) gekoppelde werking. TV: De TV knop op de afstandsbediening is voorgeprogrammeerd met afstandsbedieningscodes voor de gekoppelde werking van enkele CEC (Consumer Electronics Control) compatibele TV toestellen. Als u uw CEC compatibele TV niet kunt bedienen, programmeer dan één van de volgende afstandsbedieningscodes (11807/13100/13500) op de TV knop. BD/DVD speler: Door een afstandsbedieningscode (32910/33101/33501/31612) in de BD/DVD knop te registreren, zal uw afstandsbediening in staat zijn het voordeel van de gekoppelde werking met CEC compatibele BD/DVD spelers te benutten.

145 Geavanceerde luidsprekeraansluitingen Verbinden van de Bi amp luidsprekers Het is mogelijk om luidsprekers die bi ampen ondersteunen aan te sluiten om de kwaliteit van lage en hoge tonen te verbeteren. Tot maximaal 5.1 kan worden afgespeeld met bi ampen. Aansluitingen 1. Sluit aan zoals hieronder met gebruik van de FRONT terminal en BACKof HEIGHT terminals. 2. Schakel de unit in en maak de bi amping instelling. 1 Nadat u op de afstandsbediening op RECEIVER gedrukt heeft, drukt u op SETUP. 2 Selecteer met de cursortoetsen "2. Speaker" "Configuration" "Bi Amp". 3 Selecteer "Yes" met de cursortoetsen. Vóór het bi ampen dient u de kortsluitconnector te verwijderen waarmee de tweeter (hoge toon) terminal en de subwoofer (lage toon) aansluiting met elkaar verbonden zijn. Gebruik alleen luidsprekers die bi ampen ondersteunen. Voor details, raadpleeg de instructiehandleiding van de luidsprekers.

146 Geavanceerde luidsprekeraansluitingen Dipoolluidsprekers aansluiten Een dipoolluidspreker is een bi directionele luidspreker die hetzelfde geluid in twee richtingen uitvoert, bijvoorbeeld naar voren en naar achteren. Aansluitingen Een pijl om de fases (*) overeen te laten komen is gemarkeerd op een dipoolluidspreker. Plaats de surround luidsprekers (a) op een wijze dat de pijlen die erop aanwezig zijn ( ) naar de TV wijzen en plaats de achterluidsprekers (b) op een wijze dat de pijlen die erop aanwezig zijn ( ) naar elkaar wijzen. * Fase: Als de fases niet overeenkomen door een fout in de luidsprekerafstand, installatiehoek of positief/negatief in bedrading, zijn het geluidsbeeld en geluidsveld mogelijk onduidelijk of hard om te horen.

147 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten Over de RI functie Aansluiten van een Onkyo component met een RI aansluiting zoals de apart verkochte RI Dock op het toestel via een RI kabel en een analoge audiokabel maakt de volgende RI functies mogelijk: Systeem aan/automatisch inschakelen: Starten van de weergave van een component die is aangesloten via de RI wanneer het toestel in stand bymodus is, schakelt het toestel automatisch aan om de betreffende component als de invoerbron te selecteren. Direct Change: Wanneer het afspelen wordt gestart op een component die is aangesloten via RI, dan selecteert de eenheid die component als invoerbron. Bediening afstandsbediening: Stelt u in staat RI compatibele Onkyocomponenten te bedienen met behulp van de AV ontvangers afstandsbediening. Richt de afstandsbediening op de afstandsbedieningssensor van het toestel. Deze bediening is alleen mogelijk wanneer de RI afstandsbedieningscode is geprogrammeerd. Sommige componenten ondersteunen mogelijk niet alle RI functies. Deze functies werken niet als Zone 2 is ingeschakeld. Voor informatie over de RI functies, zie ook de instructiehandleiding van elke component.

148 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten RI aansluiting en instelling Sluit een Onkyo component aan met RI aansluiting op deze unit met behulp van een RI kabel en een analoge audiokabel. Voor meer informatie, zie de handleiding van de component met RI aansluiting. De RI kabel kan worden aangesloten in een willekeurige volgorde. Wanneer er twee RI aansluitingen zijn, werken beide aansluitingen op dezelfde manier en zijn ze uitwisselbaar. Om het RI Dock of het cassette tapedeck via RI te verbinden, zijn de volgende instellingen nodig. Herbenoem de ingangskeuzeschakelaar Om de RI functies te laten werken, moet u de ingangsschakelaars op de unit opnieuw benoemen. Druk op CD of GAME om "CD" of "GAME" op het display van het hoofdtoestel weer te geven. Houd vervolgens CD of GAME 3 seconden of langer ingedrukt om tussen de weergave van "DOCK" of "TAPE" te schakelen. Voor het programmeren van de RI afstandsbedieningscode, Programmeer de afstandsbedieningscode naar een gewenste REMOTE MODE toets op de afstandsbediening. Op deze manier kunt u de component bedienen door de afstandsbediening te richten naar het toestel in plaats van de component. 1. Druk 3 seconden of langer op DISPLAY terwijl u de REMOTE MODE

149 knop ingedrukt houdt waarop u de afstandsbedieningscode wilt programmeren. De indicator gaat branden. De RECEIVER en ZONE2 knoppen kunnen niet worden geprogrammeerd. 2. Voer met de cijfertoetsen de volgende 5 cijferige afstandsbedieningscode in binnen 30 seconden. RI Dock: Cassettetapedeck met RI jack: Programmeren is voltooid wanneer de afstandsbediening twee keer knippert. De afstandsindicator knippert eenmaal langzaam wanneer het programmeren van de afstandsbedieningscode mislukt. Probeer programmeren opnieuw. Ingangskeuzeschakelaar op het RI Dock: Schakel naar "DOCK" of "TAPE". Raadpleeg voor details de gebruiksaanwijzing van het RI Dock. Voor het rechtstreeks bedienen van Onkyo componenten of Onkyocomponenten die niet zijn aangesloten via RI, gebruik de volgende afstandsbedieningscodes: Onkyo DVD speler: Onkyo CD speler: RI Dock: Bij sommige modellen kan de bediening soms deels niet mogelijk of helemaal niet mogelijk zijn.

150 Aansluiten en bedienen ONKYO RI-producten Bediening van de ipod /iphone De RI dock maakt het mogelijk om de AV ontvangers afstandsbediening te gebruiken om muziek af te spelen op uw ipod/iphone en hem te bedienen. Bovendien is het ook mogelijk om video's op de ipod/iphone te bekijken op het scherm van uw TV, evenals het uitvoeren van RI bedieningen bij aansluiting via RI. Deze bediening is alleen mogelijk wanneer de RIafstandsbedieningscode is geprogrammeerd. Voordat u een handeling verricht: Controleer of het OS van uw ipad/iphone naar de laatste versie geüpdatet is. Bepaalde toetsen werken mogelijk niet voor sommige modellen en generaties van ipod/iphone of RI Dock. Raadpleeg voor details over de bediening de gebruiksaanwijzing van het RI Dock. Schakel de afstandsbedieningsmodus om door op de REMOTE MODE toets te drukken, geprogrammeerd met de afstandsbedieningscode voor de ipod/iphone, en bedien met behulp van de overeenkomstige toetsen. Richt de afstandsbediening op het toestel. 1 REMOTE MODE 2 SOURCE 3 MUTING 4 VOL / 5 ALBUM +/

151 6 TOP MENU 7 / / /, ENTER, PLAYLIST / 8 MENU 9,,,,,, F REPEAT, RANDOM G MODE H DISPLAY Op DISPLAY drukken doet de achtergrondverlichting gedurende enkele seconden branden. MODE stelt u in staat de hervattingsfunctie te gebruiken.

152 Firmware Update Over de firmware update Er zijn twee methoden voor het updaten van de firmware: via het netwerk en via USB. Gebruik de optie die het beste past bij de omgeving. Voor de meest recente informatie over updates, bezoek de website van Onkyo. Voordat u de update uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de luidsprekersetup microfoon niet is aangesloten. Tijdens een update, niet Ontkoppel of sluit een kabel, USB opslagapparaat, luidsprekerinstallatie voor microfoon of hoofdtelefoon opnieuw aan, of voer een bewerking op het component uit, zoals de voeding uitschakelen. Toegang tot deze unit vanaf een PC of smartphone met behulp van een Android toepassing Het voltooien van de update duurt ca. 30 minuten voor beide methoden: via netwerk of via USB. Bovendien zijn bestaande instellingen gegarandeerd, ongeacht de gebruikte updatemethode. Disclaimer: Het programma en de bijbehorende online documentatie worden u bezorgd voor gebruik op eigen risico. Onkyo kan niet aansprakelijk worden gesteld en u heeft geen remedie voor schade voor aanspraken van welke soort dan ook met betrekking tot het gebruik van het programma of de bijbehorende online documentatie, ongeacht juridische theorie of die uit een onrechtmatige daad of contractbreuk voortvloeien. In geen geval zal Onkyo aansprakelijk worden gesteld jegens u of een derde partij voor speciale, indirecte, incidentele schade of gevolgschade van welke aard dan ook, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, compensatie, terugbetaling of schade aan het huidige en toekomstige verlies van winsten, verlies van gegevens, of om een andere reden dan ook.

153 Firmware Update De firmware bijwerken via netwerk Voordat u begint Controleer of het apparaat is ingeschakeld en de verbinding met het internet is bevestigd. Zet de controllercomponent (PC enz.) die is aangesloten op het netwerk uit. Stop het afspelen van internet radio, USB opslagapparaat of serverinhoud. Als de multi zonefunctie actief is, drukt u op OFF op de hoofdunit om deze uit te schakelen. Als "HDMI CEC (RIHD)" is ingesteld op "On", zet deze dan op "Off" (standaardwaarde). Nadat u op de afstandsbediening op RECEIVER gedrukt heeft, drukt u op SETUP. Vervolgens, na het selecteren van "6. Hardware" "HDMI" en druk op ENTER, selecteer "HDMI CEC (RIHD)" om "Off" te selecteren. * De beschrijving kan verschillen van de on screen weergave, maar dat is niet van invloed op de manier van bedienen of de functie. Bijwerken 1. Nadat u op de afstandsbediening op RECEIVER gedrukt heeft, drukt u op SETUP. Het Setup menu wordt weergegeven op het TV scherm.

154 2. Selecteer met de cursortoetsen "8. Miscellaneous" "Firmware Update" "Update via NET" en druk vervolgens op ENTER. Als "Firmware Update" grijs wordt weergegeven en niet kan worden geselecteerd, wacht dan even totdat deze is opgestart. U zult "Update via NET" niet kunnen selecteren als er niets is bijgewerkt. 3. Druk op ENTER met "Update" geselecteerd om de update te starten. Tijdens het updaten kan het TV scherm mogelijk zwart worden afhankelijk van het geüpdate programma. Controleer in dat geval de voortgang op de display van het toestel. Het TV scherm zal zwart blijven totdat de update is voltooid en de stroom weer wordt ingeschakeld. "Completed!" wordt weergegeven wanneer de update is voltooid. 4. Druk op ON/STANDBY op de hoofdunit om de unit in de stand bymodus te zetten. Het proces is voltooid en uw firmware is geüpdatet naar de laatste versie. Gebruik geen RECEIVER op de afstandsbediening.

155 Als een foutbericht wordt weergegeven Als een fout optreedt, wordt "* ** Error!" op het toestel weergegeven. ("*" symboliseert een alfanumeriek teken.) Controleer het volgende: Foutcode * 01, * 10: Ethernet kabel niet gevonden. Sluit de Ethernet kabel aan op de juiste wijze. * 02, * 03, * 04, * 05, * 06, * 11, * 13, * 14, * 16, * 17, * 18, * 20, * 21: Internetverbindingsfout. Controleer het volgende: Of de router ingeschakeld is Of deze unit en router verbonden zijn met het netwerk Probeer de voeding naar de unit en router af te sluiten en vervolgens opnieuw aan te sluiten. Dit kan het probleem oplossen. Als u nog steeds niet kunt verbinden met het internet kan de DNS server of proxy server mogelijk tijdelijk niet beschikbaar. Controleer de service status met uw ISP provider. Overige Sluit eerst het netsnoer af en weer aan en probeer het vervolgens overnieuw vanaf het begin.

156 Firmware Update De firmware bijwerken via USB Voordat u begint Bereid een 64 MB of groter USB opslagapparaat voor. Media geplaatst in een USB kaartlezer is mogelijk niet bruikbaar voor deze functie. USB opslagapparaten met beveiligingsfunctie worden niet ondersteund. USB hubs en USB apparaten met hub functie worden niet ondersteund. Sluit nooit deze apparaten aan op het toestel. Wis alle gegevens die zijn opgeslagen op het USB opslagapparaat. Zet de controllercomponent (PC enz.) die is aangesloten op het netwerk uit. Stop het afspelen van internet radio, USB opslagapparaat of serverinhoud. Als de multi zonefunctie actief is, drukt u op OFF op de hoofdunit om deze uit te schakelen. Als "HDMI CEC (RIHD)" is ingesteld op "On", zet deze dan op "Off" (standaardwaarde). Nadat u op de afstandsbediening op RECEIVER gedrukt heeft, drukt u op SETUP. Vervolgens, na het selecteren van "6. Hardware" "HDMI" en druk op ENTER, selecteer "HDMI CEC (RIHD)" om "Off" te selecteren. * Sommige USB opslagapparaten hebben veel tijd nodig om te laden, worden mogelijk niet correct geladen, of kunnen mogelijk niet goed worden gevoed, afhankelijk van het apparaat of de inhoud. * Onkyo is niet aansprakelijk voor verlies of schade van gegevens van welke aard dan ook, of fouten tijdens het opslaan voortvloeiend uit het gebruik van het USB opslagapparaat met de AV receiver. Dank u voor uw begrip. * De beschrijving kan verschillen van de on screen weergave, maar dat is niet van invloed op de manier van bedienen of de functie. Bijwerken 1. Sluit het USB opslagapparaat aan op uw PC. 2. Download het firmwarebestand van de Onkyo website naar uw PC en pak uit. Firmware bestanden worden benoemd op de volgende manier:

157 ONKAVR****_************.zip Pak het bestand uit op uw pc. Het aantal uitgepakte bestanden en mappen varieert afhankelijk van het model. 3. Kopieer alle uitgepakte bestanden en mappen naar de hoofdmap van het USB opslagapparaat. Zorg ervoor dat u de uitgepakte bestanden kopieert. 4. Sluit het USB opslagapparaat aan op de USB poort van de unit. Als u een USB harde schijf aansluit op de USB aansluiting van het toestel, raden we u het gebruik van de lichtnetadapter aan op dit apparaat. Als het USB geheugen is gepartitioneerd zal elke sectie worden beschouwd als een onafhankelijk apparaat. 5. Nadat u op de afstandsbediening op RECEIVER gedrukt heeft, drukt u op SETUP. Het Setup menu wordt weergegeven op het TV scherm. 6. Selecteer met de cursortoetsen "8. Miscellaneous" "Firmware Update" "Update via USB", en druk vervolgens op ENTER.

158 Als "Firmware Update" grijs wordt weergegeven en niet kan worden geselecteerd, wacht dan even totdat deze is opgestart. U zult "Update via USB" niet kunnen selecteren als er niets is bijgewerkt. 7. Druk op ENTER met "Update" geselecteerd om de update te starten. Tijdens het updaten kan het TV scherm mogelijk zwart worden afhankelijk van het geüpdate programma. Controleer in dat geval de voortgang op de display van het toestel. Het TV scherm zal zwart blijven totdat de update is voltooid en de stroom weer wordt ingeschakeld. Tijdens het updaten mag het USB opslagapparaat niet uitgeschakeld, afgesloten en weer aangesloten worden. "Completed!" wordt weergegeven wanneer de update is voltooid. 8. Ontkoppel het USB opslagapparaat van de unit. 9. Druk op ON/STANDBY op de hoofdunit om de unit in de stand bymodus te zetten. Het proces is voltooid en uw firmware is geüpdatet naar de laatste versie. Gebruik geen RECEIVER op de afstandsbediening. Als een foutbericht wordt weergegeven Als een fout optreedt, wordt "* ** Error!" op het toestel weergegeven. ("*" symboliseert een alfanumeriek teken.) Controleer het volgende: Foutcode * 01, * 10:

159 USB geheugen is niet gevonden. Controleer of het USB geheugen of de USB kabel goed is geplaatst op de USB poort van het toestel. Sluit het USB geheugen aan op een externe voedingsbron als het zijn eigen voeding heeft. * 05, * 13, * 20, * 21: Het firmware bestand is niet aanwezig in de hoofdmap van het USBgeheugen of de firmware is voor een ander model. Probeer opnieuw vanaf de download van het firmware bestand. Overige Sluit eerst het netsnoer af en weer aan en probeer het vervolgens overnieuw vanaf het begin.

160 Problemen oplossen Alvorens de procedure te starten Problemen kunnen worden opgelost door eenvoudig de stroom aan/uit te zetten of het netsnoer aan te sluiten/los te koppelen, wat eenvoudiger is dan werken aan de verbinding, instelling en bedieningsprocedure. Probeer de eenvoudige maatregelen op zowel de unit als het aangesloten apparaat. Als het probleem is dat de video en audio niet is afgegeven of de HDMIgekoppelde bediening niet werkt, kan de HDMI kabel aansluiten/loskoppelen een oplossing bieden. Bij opnieuw verbinden, wees voorzichtig dat u de HDMI kabel niet opwind, want indien beschadigd kan de HDMI kabel mogelijk niet goed passen. Na het opnieuw verbinden, schakel de stroom van de unit en alle aangesloten componenten uit en terug aan. De AV ontvanger bevat een micropc voor signaalverwerking en besturingsfuncties. In zeldzame gevallen kunnen ernstige storingen, ruis via een externe bron of statische elektriciteit de werking ervan verstoren. In het onwaarschijnlijke geval dat dit gebeurt, trek het netsnoer uit het stopcontact, wacht ten minste 5 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact. Onkyo is niet aansprakelijk voor schade (zoals CD huurprijzen) door mislukte opnamen die veroorzaakt worden door de slechte werking van het toestel. Voordat u een belangrijke opname maakt, zorg ervoor dat het materiaal juist wordt opgenomen.

161 Problemen oplossen Het toestel resetten De unit resetten op de stand op het moment van levering kan het probleem oplossen. Als de maatregelen die genoemd worden bij het opsporen van ongemakken het probleem niet oplossen, voer dan een reset van het toestel uit met de volgende procedure. Als u de status van de unit reset worden uw voorkeursinstellingen teruggezet naar de standaardinstellingen. Schrijf deze op alvorens te resetten. Hoe te resetten 1. Terwijl CBL/SAT ingedrukt wordt gehouden op de hoofdunit (merk op dat stap 2 moet worden uitgevoerd met deze knop ingedrukt) 2. Druk op het hoofdtoestel op ON/STANDBY. "Clear" wordt getoond op het scherm en het toestel gaat in stand by modus. Het resetten van de afstandsbediening 1. Terwijl 1 RECEIVER ingedrukt wordt gehouden op de afstandsbediening (merk op dat stap 2 moet worden uitgevoerd met deze knop ingedrukt) 2. Houd 2 Q 3 seconden of langer ingedrukt tot het 3 remotecontrolelampje blijft branden. Druk binnen 30 seconden opnieuw op 1 RECEIVER.

162

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

De radiozender kiezen

De radiozender kiezen Details over AM/FM-afspelen De radiozender kiezen Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk op AM of FM op de unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO -indicator op het display

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-ontvangst Afstemmen op een radiozender Automatisch tunen 1. Druk enkele keren op TUNER op de afstandsbediening om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUN MODE zodat het "AUTO" controlelampje

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Automatisch op zenders afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om "AM" of "FM" te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de

Nadere informatie

Radio - werking RADIO - WERKING

Radio - werking RADIO - WERKING M 4 0 - werking - werking RADIO - WERKING Hoofdmenu Instellingen Navigatie N.B. Als de geluidsinstallatie wekt in functie "1-HOUR" (1 UUR), kunnen de bedieningsknoppen op het stuurwiel niet worden gebruikt.

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7. DVD-22675 Een USB-apparaat aansluiten 10. 1.MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.STOP-KNOP 1. OPEN/CLOSE: openen en sluiten van de disklade.

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Afstemmen op een radiozender

Afstemmen op een radiozender Details over AM/FM-afspelen Afstemmen op een radiozender Stand voor automatisch afstemmen 1. Druk een aantal keer op TUNER op de main unit om AM of FM te selecteren. 2. Druk op TUNING MODE zodat de AUTO

Nadere informatie

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag NL Network Media Player NSZ-GS7 Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag: AAN/STAND-BY Hiermee wordt de speler in- of

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

NEDERLANDSE INSTRUCTIES

NEDERLANDSE INSTRUCTIES MEDIA ER BEHUIZING CMP-MOB10 CMP-MOB30 NEDERLANDSE INSTRUCTIES Stap 2: Til voorzichtig de achterplaat op en schuif deze naar achteren. 1. Inhoud verpakking Voor CMP-MOB10: 1x Media player behuizing Draagtas

Nadere informatie

Handleiding MusicPlayer

Handleiding MusicPlayer Handleiding MusicPlayer Inhoud Algemene Instellingen... 2 Netwerkaansluiting... 2 Aan- en uitzetten MusicPlayer... 3 Gebruikers interface... 4 IP adres MusicPlayer... 4 Dynamisch IP adres (standaard)...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS RC UNIVERS34 8-in-1 LCD afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS www.hqproducts.com 2 De RC UNIVERS34 universele afstandsbediening bedient vrijwel alle merken TV s (TV), DVD spelers en DVR spelers

Nadere informatie

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP 3 EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE APP EN DE CONNECTION BOX 1PUNTEN VAN 1 tot 4 DE SMARTPHONE EN DE APP OP DE CONNECTION

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App Internet Video Deurbel SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App In deze handleiding worden alle functies uitgelegd om u wegwijs te maken van ons product. Door middel van foto s proberen we alles

Nadere informatie

R10 instellen via de Web Interface

R10 instellen via de Web Interface R10 instellen via de Web Interface Een beschrijving van hoe er verbinding kan worden gemaakt met de Web Interface van een R10 en een overzicht van veel voorkomende instellingen die gemaakt kunnen worden

Nadere informatie

Streamen (bedraad of draadloos) van Desk- en/of Laptop naar TV, Beamer en/of Stereo installatie

Streamen (bedraad of draadloos) van Desk- en/of Laptop naar TV, Beamer en/of Stereo installatie Streamen (bedraad of draadloos) van Desk- en/of Laptop naar TV, Beamer en/of Stereo installatie D-Link Logitech A.C.RyanPlyaon!HD Van de vele merken en types behandelen we de A.C.Ryan, omdat deze speler

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved.

NuvoPlayerVCL. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Inhoudstabel Introductie... 3 Starten... 4 Systeemvereisten... 4 Software Installatie... 5 Bestandslocaties... 5 Opstarten... 5 Help... 6 Updates... 6 Bedienen...

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

HD IP Conferentie Toestel

HD IP Conferentie Toestel HD IP Conferentie Toestel CP860 Quick Start Handleiding Inhoud verpakking De volgende onderdelen zijn ingesloten in de verpakking. Indien een onderdeel niet aanwezig is, raadpleeg dan uw leverancier. Het

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing

SonicHub Audio Server. Gebruiksaanwijzing SonicHub Audio Server Gebruiksaanwijzing NL Inhoud Inleiding... 3 Instellen van de SonicHub... 6 Audio activeren... 6 Selecteren van AM/FM tuner regio... 6 SonicHub mediabalk panelen... 7 Bediening van

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION

QUICK GUIDE - RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM VOLVO WEB EDITION VOLVO QUICK GUIDE - RSE WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

BeoSound Handleiding

BeoSound Handleiding BeoSound 3000 Handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen vertrouwd te raken met uw Bang & Olufsen-product.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend

Gebruikershandleiding TV-ontvanger. Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend Gebruikershandleiding TV-ontvanger Versie: Oktober 2017 Onder voorbehoud van wijzigingen Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend VOORKANT TV-ONTVANGER Op de voorkant van de TV-ontvanger kunnen

Nadere informatie

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan.

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan. Inhoudsopgave 1. Belangrijke veiligheidsinstructies... 2 2. Mee geleverde producten voor de DVR... 2 3. Uitleg bedieningspaneel... 2 4. Uitleg afstandsbediening... 3 5. Aan de slag met de DVR... 3 5.1

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x)

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Snel aan de slag Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) 2 Cisco Unity Connection Postvak IN Web 2 Opties in Postvak IN

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 11 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding Handleiding Op onze website kunt u uw product registreren. Door uw product te registreren kunnen wij u direct de best mogelijke ondersteuning bieden. Verleng hiermee tevens de fabrieksgarantie van 1 naar

Nadere informatie

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

XBMC / KODI Speler. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 XBMC / KODI Speler 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze en 7. XBMC

Nadere informatie

Welkom bij BOEKLEZER

Welkom bij BOEKLEZER Welkom bij BOEKLEZER Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAM BOX

HANDLEIDING STREAM BOX HANDLEIDING STREAM BOX 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De stream software installeren... 4 2. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 8 3.

Nadere informatie

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten.

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten. 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER Met PhatNoise Media Manager (Media Manager) kunt u uw volledige muziekverzameling beheren en ACDrive disks branden. Muziek-cd ACDrive disk Muziekbestand

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie Handleiding Glashart Media ipad applicatie V 2.0 Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer,

Nadere informatie

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding

Hi-Fi Muzieksysteem. Gebruikershandleiding Hi-Fi Muzieksysteem Gebruikershandleiding Lees deze handleiding aandachtig alvorens het apparaat te gebruiken en bewaar hem voor toekomstig gebruik. op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding Nederlands Dit is de handleiding voor de software (voor Windows) voor LiveStreaming Camera GV-LS2/GV-LS1 gemaakt door JVC KENWOOD Onderneming. Windows 7 is het

Nadere informatie

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken

Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Conceptronic CFULLHDMA Hoe Samba/CIFS en NFS te gebruiken Voor firmware versie 01.09.10.06 en hoger 1. Introductie De Conceptronic CFULLHDMA is een streaming Full HD mediaspeler, gebaseerd op de UPnP AV

Nadere informatie

De software bijwerken

De software bijwerken De software bijwerken Philips streeft er voortdurend naar zijn producten te verbeteren. Werk uw product bij met de nieuwste software om ervoor te zorgen dat uw product over de nieuwste functies en verbeteringen

Nadere informatie

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350

2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Page 1 of 10 2D Blu-Ray speler (high definition) Multiroom TX Wi-Fi Smart share Premium contents 1 HDMI out USB External HDD BP350 Belangrijkste kenmerken Blu-Ray speler (high definition) Wi-Fi Multiroom

Nadere informatie

Uitleg van het bovenmenu:

Uitleg van het bovenmenu: Windows Media Player Open de media player via alle programma s of via een pictogram op het bureaublad Dit is een voorbeeld hoe het er ongeveer kan zien. Uitleg van het bovenmenu: Nu afspelen Mediabibliotheek

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24

www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 www.playnowbox.nl Pagina 1 van 24 Pagina 2 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanze

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 10 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

** Deze functies zijn alleen beschikbaar voor klanten die beschikken over een digitale ontvanger met harddisk recorder.

** Deze functies zijn alleen beschikbaar voor klanten die beschikken over een digitale ontvanger met harddisk recorder. Handleiding Glashart Media IPad applicatie Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer, slaapkamer)

Nadere informatie

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR Menustructuur De menustructuur van de DS-72xxHVI-ST Serie DVR is als volgt: Opstarten en Afsluiten Het juist opstarten en afsluiten is cruciaal voor de levensduur van uw DVR. Opstarten van uw DVR: 1. Plaats

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX

HANDLEIDING STREAMBOX HANDLEIDING STREAMBOX Inhoud 1. Eerste gebruik... 3 2.1 De afstandsbediening... 3 3 De Kodi app openen en gebruiken... 5 4. Stream box koppelen aan uw Wifi-netwerk... 6 5. Streambox verbinden met internetkabel...

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

WSB Radio Player. Handleiding

WSB Radio Player. Handleiding WSB Radio Player Handleiding Inhoudstafel Inhoudstafel 1 0. Inleiding 2 1. Toepassingsgebied 2 2. Installeren 2 2.1 Recentste versie downloaden 2 2.2 Installatie 3 2.3 De start 4 2.4 Initialiseren 4 3.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender Gebruikershandleiding 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 4 2. OPMERKINGEN... 4 3. FUNCTIES... 4 4. KNOPPEN EN SCHERM... 4 4.1 Functies

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Nee, Latitude ON Flash is momenteel alleen beschikbaar op de volgende Dell-computers: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300

Nee, Latitude ON Flash is momenteel alleen beschikbaar op de volgende Dell-computers: Dell Latitude E4200 Dell Latitude E4300 Veelgestelde vragen Dell Latitude ON Flash 1. Ondersteunen alle Dell -computers Latitude ON Flash? Nee, Latitude ON Flash is momenteel alleen beschikbaar op de volgende Dell-computers: Dell Latitude E4200

Nadere informatie

HANDLEIDING STREAMBOX PRO

HANDLEIDING STREAMBOX PRO HANDLEIDING STREAMBOX PRO Inhoud 1. Algemene informatie... 3 2. Eerste gebruik... 3 2.1 Aansluitingen... 3 2.2 De afstandsbediening... 4 2.3 Internetconnectie installeren... 4 2.4 Schermverhouding aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding. Solcon TV. solcon.nl

Handleiding. Solcon TV. solcon.nl Handleiding Solcon TV Inhoud 1. De eerste keer opstarten 1.1 De eerste keer opstarten van uw Dune 2 Starten met... 2.1 TV kijken 2.2 Radio Luisteren 2.3 TV Gids 3 Fuctionaliteit Solcon TV 3.1 Pauze TV

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 4 Problemen

Nadere informatie

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger.

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 Versie 160915 Instellen van de afstandsbediening Stap voor stap uw afstandsbediening instellen LED-lampje Bedien ook uw TV met de Stipte

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Firmware-upgrade. Deze upgrade is van toepassing op de volgende modellen: HTS9810/12 HTS9810/59

Firmware-upgrade. Deze upgrade is van toepassing op de volgende modellen: HTS9810/12 HTS9810/59 Firmware-upgrade Philips verbetert zijn producten voortdurend en we raden u aan de firmware van het product te upgraden zodra er upgradebestanden beschikbaar zijn. Raadpleeg www.philips.com/support voor

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

web edition quick guide RSE

web edition quick guide RSE web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSEsysteem) breidt

Nadere informatie

Beknopte handleiding HDVC-MPCS

Beknopte handleiding HDVC-MPCS Beknopte handleiding HDVC-MPCS Inhoudsopgave Inhoudsopgave Basiswerking...3 Aanmelden/afmelden...3 Aanmelden...3 Afmelden...3 Een conferentie starten...4 Een conferentie houden in normale modus...4 Een

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT

Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT Bluetooth Software Update Manual Using an Android Device IVE-W530BT 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn voor het bijwerken van de Head Units Bluetooth firmware. Lees alle

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding PIXMA MG5500 series Installatiehandleiding CANON INC. 2013 Installatiehandleiding In deze handleiding leest u hoe u een netwerkverbinding voor de printer instelt. Netwerkverbinding Draadloze verbinding

Nadere informatie

4X4 HDMI 2.0 Matrix Switch, 4K/60 Hz

4X4 HDMI 2.0 Matrix Switch, 4K/60 Hz 4X4 HDMI 2.0 Matrix Switch, 4K/60 Hz Korte installatiehandleiding DS-43306 Alle merknamen en handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren Inleiding Deze 4x4 4K UHD Matrix biedt een hoog niveau

Nadere informatie

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding Vr.Model-nr MPFOL15 Gebruikershandleiding NL 1. Toetsen 1. M : Menu 2. : Afspelen/Pauzeren 3. < : Vorige track / Terugspoelen 4. > : Volgende track/ Vooruitspoelen 5. - : Volume verlagen 6. + : Volume

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Audio

Veelgestelde vragen Audio Veelgestelde vragen 2017- Audio 1 Honda Connect - Veelgestelde vragen - Audio. Vraag: Waarom kan ik niet door alle albums/muzieknummers enz. Browsen wanneer ik Bluetooth-audio gebruik? A: Deze functie

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media Android applicatie

Handleiding Glashart Media Android applicatie Handleiding Glashart Media Android applicatie Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer, slaapkamer)

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

FIAT DUCATO 603.46.926 NL

FIAT DUCATO 603.46.926 NL FIAT DUCATO 603.46.926 NL HANDSFREE FUNCTIE MET SPRAAKHERKENNING Het belangrijkste kenmerk van Blue&Me is het geavanceerde spraakherkenningssysteem ook als de mobiele telefoon daar niet mee is uitgerust.

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie