No. 63. April De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen."

Transcriptie

1 No. 63. April Beste naamgenoten, April!!, dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De vorige, in december, leverde weer een stroom reacties op in de vorm van de beste wensen voor de Kerstdagen en Nieuw Jaar. Uiteraard willen we u daarvoor bedanken. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen. We beginnen zoals gewoonlijk met het nieuws van de Clan overzee. Eind vorig jaar ging het regelmatig niet goed met post verzenden richting Nederland. Maar tot nu toe is het dit jaar gelukkig beter gegaan, waardoor we u betere op de hoogte kunnen houden van het wel en wee van de clan in Amerika en Nieuw-Zeeland. Verder vindt u iets over: Een nieuw schilderij van N. of H. Ros, Buitenlandse clangenoten die in W.O. II in Nederland zijn gebleven, Een correctie van een artikel in 2002 over o.a. Bauke Johannes Ros en De familieberichten/nieuwe lezers. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, 4707 EX Roosendaal, Tel:

2 ROSS NEWSLETTER pag. 2 INTERNET ADRESSEN Clan Ross Ass. USA. Clan Ross Ass. Canada Clan Ross Australië Ross Nieuw Zeeland : Tain & District Museum Deze websites kunt u overigens ook bereiken via onze eigen website. Deze bevat naast de inhoud van de laatste Ross Newsletters ook informatie over Clan Ross in het algemeen, Schotten in Nederland en genealogische gegevens van enkele families Ros(s) in Nederland. De site hebben we inmiddels overgebracht naar een andere webhost. en is nu te vinden op: Naast de officiële site zijn er nog een drietal aanvullingen : Een alfabetisch overzicht van de in de diverse genealogieën voorkomende personen met de naam Ros en/of Ross Idem maar dan wat uitgebreider en met een zoekmogelijkheid en gegevens van de partners Alle tot nu toe verschenen Ross Newsletters in PDF-vorm. Overzichten van onze eigen familie. De toegang tot deze gegevens verloopt het eenvoudigst via: INTERNATIONAL CLAN NEWS U.S.A. In het Winter 2008/2009 nummer is een vrij uitgebreide brief opgenomen van Chief David. Hij is het niet eens met bepaalde zaken die op de website van de Clan Ross Association U.S.A. gestaan hebben. Hij legt uitvoerig uit hoe het dan wel in elkaar zit. Voorts is hij op z n zachts gesproken nogal ontstemd over een verhaal over zijn grootvader Sir Ronald Ross, de Nobelprijswinnaar. Hij is niet zozeer ontstemd over het verhaal maar wel over het feit dat de schrijver te kennen geeft niet te weten wie deze Ronald was.

3 pag. 3 ROSS NEWSLETTER Verder enkele verslagen van Highland-games die bezocht zijn door Clan- Ross leden. Ook hebben enkele clangenoten deel genomen aan games. O.a. Malcolm Freeberg, de Clan Ross Newsletter editor. Zie foto tijdens het onderdeel Weight over the bar Gloria Ross, de historica van Clan Ross U.S.A. schreef een leuk artikel over heilige bronnen in Schotland. Fran Bumann, de genealogisch adviseur gaf een uiteenzetting over wat op Internet te vinden is over de inwoners van de Staat Ohio. Gelukkig zijn zij die daar moeten zoeken. Er is nogal wat!! Canada. In de vorige Ross Newsletter schreven we al over de jaarvergadering in Canada in juli In de newsletter van november zijn de uitgebreide notulen te vinden en een vervolg op het verslag van het weekeinde. In de newsletter van februari stelt de huidige President van de Clan Ross Association in Canada, Andrew Ross Thibodeau, zich wat uitgebreider voor dan eerder het geval was. Het artikel gaat gepaard met een foto van hem, zijn echtgenote Lizz ( penningmeester en ledenadministrateur van de association) en hun kinderen. Verder aandacht voor een herdenkings ceremonie in Winnipeg bij het monument opgericht ter ere van de kolonisten aldaar. Ook Clan Ross was daarbij vertegenwoordigd door (zie foto v.l.n.r.) Ian Ross, Barbara Fletcher, Jacquie Ross en Denis Fletcher Schotland. De clan Ross associations in de U.S.A. en Canada trachten gezamenlijk een gezelschap te formeren dat het Come Home to Scotland -evenement in Edinburgh gaat bijwonen. We horen daar ongetwijfeld meer over.

4 ROSS NEWSLETTER pag. 4 De Clan Ross gathering in Tain wordt in 2009 gehouden op 12 en 13 augustus, gekoppeld aan de Glenmorrangie Highland Games. Zie ook de website: Wij hopen u in de volgende Ross Newsletter een verslagje van dit evenement te geven. Nieuw Zeeland. Het decembernummer van de Nieuw Zeelandse Newsletter bevat niet veel meer dan enkele artikeltjes over de huidige bestuursleden en een artikel over het ontstaan van het Auld Lang Syne. Genealogie. In de vorige Ross Newsletter hebben wij u geconfronteerd met een schilderijtje voorstellende een stukje Loosduinen, hoek Vinkenlaan/Houtweg en geschilderd door N. (of H) Ros. We hebben u gevraagd of u iemand in uw familie kent die de schilder-hobby uitgeoefend heeft aan het eind van de 19e of begin van de 20e eeuw. Daarop is geen precies antwoord binnen gekomen. Er kwam wel een compleet onverwachte reactie van Paul Ross uit Zierikzee. Hij schreef o.m. Sinds 1950, toen mijn moeder Maria van der Hout in de familie Ross kwam hing er een schilderijtje van bovengenoemde schilder in de huiskamer van mijn oma J.R. Ross van der Meulen. Op het schilderij is een boerderij afgebeeld bij een sloot met daarlangs bomen. In de jaren 90 van de vorige eeuw heeft Paul getracht wat onderzoek te doen naar de schilder maar is daar nooit (ook niet met behulp van een Mevrouw Elles Kamphuis van het Rijksmuseum te Amsterdam) uitgekomen. Men dacht aanvankelijk aan een Noord-Hollands landschap maar ons schilderijtje van de vorige Ross Newsletter gezien hebbend zou ook dit schilderij best uit het Westland kunnen zijn. Als je beide schilderijen gaat uitvergroten is het volslagen duidelijk dat de beide schilderijen gesig-

5 pag. 5 ROSS NEWSLETTER neerd zijn door dezelfde maker. Het is jammer dat onze lezersbezetting in het Westland minimaal en in Den Haag ook mager is, maar toch willen we vragen of iemand deze boerderij of het weggetje herkent. Mogelijk dat dat helpt bij het identificeren van de maker. De foto van het schilderij is gemaakt door een goede kennis van Paul, de heer Daan van Vliet te Zierikzee, waarvoor onze dank. Oorlogsgraven van buitenlandse clangenoten in Nederland. Enige jaren geleden hebben wij aan dit onderwerp ook aandacht besteed. Inmiddels zijn er op het gebied van publiceren zoveel meer mogelijkheden gekomen dat wij opnieuw aandacht willen schenken aan de clangenoten die ten behoeve van onze vrijheid het leven verloren. Wij hebben een lijst kunnen maken van 36 militairen die de naam Ross droegen en die in Nederland zijn begraven of in ieder geval vermeld zijn op herdenkingsplaten. Dertien er van waren militairen uit de U.S.A. en de overigen uit de Britse Gemenebest. De graven zijn allemaal terug te vinden op: (de site van de Commonwealth Wargraves Commission) Deze graven zijn verspreid over heel Nederland. of op: (The American Battle Monuments Commission) Dit is de site waarop alle Amerikaanse militairen zijn vermeld en die begraven zijn of herdacht worden in Margraten (Limburg). Beide sites hebben geen gelegenheid foto s van de monumenten bij te plaatsen. Een site die daartoe wel gelegenheid biedt is Find a grave (http:// Ons plan is nu om van alle monumenten van de in Nederland begraven Rossen een foto te maken en die (met de gegevens van de begravenen) te plaatsen op Find a grave. Wij laten hierna een lijst volgen met de namen en de begraafplaatsen. Mocht iemand van u in de gelegenheid zijn één van de begraafplaatsen te bezoeken en foto s te maken van de monumenten laat het ons dan even weten. Het gemakkelijkst is uiteraard digitale foto s te maken.

6 ROSS NEWSLETTER pag. 6 Naam en voornaam Overlijdensdatum Naam/plaats begraafplaats Ross James McGregor Bergen op Zoom War Cemetery Ross William Anderson Bergen op Zoom War Cemetery Ross Lesley Ewing Brunssum War Cemetery Ross David Ede General Cemetery Ross Ian Murray Epe General Cemetery Ross Malcom Arthur Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Peter Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Donald A Groesbeek Canadian War Cemetery Ross John Archibald Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Joseph Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Duncan Cook Groesbeek Memorial Ross Reginald Groesbeek Memorial Ross William Lynch Groesbeek Memorial Ross Roy Holten Canadian War Cemetary Ross Edgar Holten Canadian War Cemetery Ross Alan George St John Jonkerbos War Cem. Ross George Jonkerbos War Cem. Ross Joseph H Margraten Ross Kenneth S Margraten Ross Madison H Margraten Ross Novie N Margraten Ross Robert F Margraten Ross Edward F Margraten Ross Eric G Margraten Ross Eugene G Margraten Ross George W jr Margraten Ross Charles F Margraten Ross Clark E Margraten Ross Denver G Margraten Ross Joseph Beaddie Olst (Duur) General Cemetery Ross Albert Uden (Odiliapeel) Rom. Cath. Cem. Ross Douglas Macrae Uden War Cemetery Ross Robert Alexander Uden War Cemetery Ross William Uden War Cemetery Ross William Downie Valkenswaard War Cemetery Ross John Mackay Venray War Cemetery U kunt uiteraard zelf de site van de begraafplaats bekijken voor de juiste ligging van de monumenten maar u kunt met een gerust hart contact met ons opnemen. Dan verstrekken wij u de juiste gegevens. Mocht U de behoefte hebben rond 4/5 mei bij een monument een blijk van waardering achter te laten dan bent u daar uiteraard volkomen vrij in.

7 pag. 7 ROSS NEWSLETTER Het slachtofferregister van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. In de Ross Newsletter van april 2002 schreven we over Nederlandse Rossen die voorkomen in het Nederlandse Slachtofferregister Over Bauke Johannes Ros noemden we als overlijdensplaats: Lübeckerbocht bij kdo Neustadt, Neuengamme. Wat we toen schreven is waar en niet waar. We werden daarop opmerkzaam gemaakt door de Heer Jan van der Leij, een oomzegger van Bauke Johannes. Hij heeft inderdaad in het Kamp Neuengamme gezeten maar hij is bij het leeghalen van het kamp overgebracht naar het schip Cap Arcona. Dit schip is met nog enkele andere schepen gebombardeerd op 3 mei 1945 en Bauke Johannes is met het schip in de Lübeckerbocht ten onder gegaan. De Cap Arcona alsmede het schip de Thielbek diende als transportschip voor vluchtelingen voor het Rode Leger. Ruim gevangenen uit Neugengamme werden aan boord gebracht. Beide schepen zijn gezonken als gevolg van een Brits bombardement en ruim gevangenen lieten daarbij het leven. Het lijkt er op dat het bombardement voorkomen had kunnen worden als de Britse regering had geluisterd naar de waarschuwing van de Zweedse regering inhoudende de mededeling dat er gevangenen naar die schepen overgebracht waren en dus niet gebombardeerd mochten worden. De brandende Cap Arcona Het herdenkingsmonument op de erebegraafplaats in Neustadt in Holstein De Britse regering houdt de archieven over het bombardement op deze schepen tot het jaar 2045 gesloten. Dit kan als indicatie gezien worden dat er iets zeer ernstigs te verbergen valt. Wij zijn blij dat we ons verhaal dankzij de heer van der Leij hebben kunnen rechtzetten. Het toeval wil dat één van Bauke s kinderen: Lense Johannes op 20 maart j.l. is overleden. Toen zijn vader verdronk was hij 4 maanden oud.

8 ROSS NEWSLETTER pag. 8 Familieberichten: Overleden: JACOBUS BERNARDUS JAN ROS, Geboren Amsterdam , overleden Amstelveen PETER ROS, geboren Den Haag , overleden Leiden partner geweest van de overleden Pieter Verhage. JAN VAN EEKEN, geboren Drachten , overleden Amersfoort ,weduwnaar van Alida Cornelia Ros. Familie Ros, Sprang. CATHARINA MARTHA WILLEMSE, geboren Bergen op Zoom , overleden Oud-Beijerland , weduwe van Jacobus Ros, moeder van Ed Ros, Nieuw-Beijerland. Familie Ros, Zegwaard. CHRISTINA GEERDINA ELISABETH THOLEN (Tineke), geboren Assen , overleden , echtgenote van Bram Ross te Amstelveen. Familie Ross, Goes. Welkom in onze lezerskring: Hans Ros, Lindengaarde 51, Waddinxveen (Familie Ros, Sprang) Jeannette Ross, Piersonlaan 13, Naarden (Familie Ross, Alblasserdam) Wij hebben zeker niet te klagen over berichten van geboorten, huwelijken en overlijden. Toch blijven we oproepen deze gegevens door te spelen. Hebt U opmerkingen, ideeën voor artikelen of wilt u zelf een artikel schrijven, laat het ons weten.

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

No. 44. december 2002 (2002 no. 3) No. 44. december 2002 (2002 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is weer december en dus tijd voor de volgende Ross Newsletter. Naast de wensen op het voorblad van deze editie uiteraard

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

No.50. december 2004 (2004 no. 3)

No.50. december 2004 (2004 no. 3) No.50. december 2004 (2004 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is wellicht de vorige keer niet opgevallen dat ten onrechte als nummer 48 vermeld was in plaats van 49. Dat betekent dus

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2)

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) Beste naamgenoten. No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) De vakanties zijn bijna al weer voorbij. Hier in het zuiden in ieder geval. Het werd dus weer hoog tijd een nieuwe Ross Newsletter te maken. Iedere keer

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

No. 62. December 2008.

No. 62. December 2008. No. 62. December 2008. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij weer onze laatste Ross Newsletter van dit jaar. We hebben uiteraard weer allerlei Internationaal nieuws. Deze keer niet uit Nieuw

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties ~01)g 1!rwslrttrf. ANCIREAN CEANN CINNIOH No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) ~4j Beste naamgenoten, Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties al weer voorbij. Het is dus

Nadere informatie

No. 77 december 2013

No. 77 december 2013 No. 77 december 2013 pag. 2 Beste naamgenoten, Allereerst willen we U en de Uwen, zoals dat plechtig verwoord kan worden, een zeer goede Kerst en een zeer voorspoedig en gezond 2014 toewensen. Ook voor

Nadere informatie

No.57 April 2007 (2007 no. 1)

No.57 April 2007 (2007 no. 1) No.57 April 2007 (2007 no. 1) Beste naamgenoten. De winter is weer voorbij (op het moment dat we dit schrijven is het buiten zo n 25 C) en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. We willen beginnen

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

No.56 December 2006 (2006 no. 3)

No.56 December 2006 (2006 no. 3) No.56 December 2006 (2006 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij dan weer het Kerstnummer van onze Ross Newsletter. Er staan naar ons idee weer een paar leuke items in en we hopen dat

Nadere informatie

No. 59 December 2007 (2007 no. 3)

No. 59 December 2007 (2007 no. 3) No. 59 December 2007 (2007 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Het decembernummer van de Ross Newsletter ligt weer voor U. Deze keer is er nogal wat nieuws uit het buitenland wat we u niet

Nadere informatie

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! ! The picture is from the Canadian Newsletter No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Uiteraard gaat dit december-nummer weer vergezeld van onze beste wensen voor

Nadere informatie

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Van wie ben jij er één? Dat was telkens de vraag van tante Betje als ik bij mijn oma, haar zuster, kwam logeren in Baarn. Die vraag

Nadere informatie

No. 45. april 2003 (2003 no. 1)

No. 45. april 2003 (2003 no. 1) No. 45. april 2003 (2003 no. 1) Beste naamgenoten, Het is weer hoog tijd voor de volgende ROSS NEWSLETTER. In de vorige editie schreven we dat we naar Schotland zouden gaan voor een weekje archiefonderzoek.

Nadere informatie

No. 86 december 2016

No. 86 december 2016 No. 86 december 2016 pag. 2 Beste naamgenoten, Dit december - nummer willen er uiteraard beginnen met u allen een heel goed kerstfeest en een gelukkig 2017 toe te wensen. Na iedere Newsletter hebben we

Nadere informatie

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming 7--05 60 50 jaar verandering in het aantal voornamen Gerrit Bloothooft en David Onland UiL OTS, Universiteit Utrecht abstract Een voornaam kiezen ouders niet zomaar voor hun kind. Ze worden in de keuze

Nadere informatie

No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2)

No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2) No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2) Beste naamgenoten. Het eind van de vakantieperiode nadert weer en dus wordt het weer tijd voor een nieuwe ROSS NEWSLETTER. Als gebruikelijk beginnen we met het nieuws uit

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l.

ter. Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l. I 1\055 jlewsletter. No. 3, november 1986 Hier is dan weer de volgende "Ross Newsletbedoeling was deze in oktober j.l. ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden.

Nadere informatie

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen.

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Bron Archieflocatie Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Burgerlijke stand - Geboorte Regionaal Historisch Centrum Limburg Algemeen Toegangnr: 12.058 Inventarisnr: 11 Gemeente: Maasniel

Nadere informatie

Nieuwsbrief - Newsletter

Nieuwsbrief - Newsletter Nr 20-2015 Nieuwsbrief - Newsletter S T I C H T I N G W A R C E M E T E R Y B R U N S S U M F O U N D A T I O N W A R C E M E T E R Y B R U N S S U M Poppy Day Herdenkingsplechtigheid-Remembrance Service

Nadere informatie

Cornelis Appelo Aaltje van de Beld Hendrik Appelo Egbertdina Smit Gerrit Appelo Anna van Dijk Anna van Dijk

Cornelis Appelo Aaltje van de Beld Hendrik Appelo Egbertdina Smit Gerrit Appelo Anna van Dijk Anna van Dijk Vader en moeder: Bron Burgerlijke stand - Huwelijk Archieflocatie Historisch Centrum Overijssel Algemeen Toegangnr: 123 Inventarisnr: 06193 Gemeente: Hasselt Soort akte: Huwelijksakte Aktenummer: 10 Datum:

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen door 4 mei 2016 De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen Generatie 1 1. Wilhelmus Cornelis van Dongen, zoon

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926

Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926 Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926 Elizabeth Alexandra Mary, beter bekend als Elizabeth II, is sinds 1952 koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Nadere informatie

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen

Nadere informatie

ARCHIEF 4 MEI COMITÉ - OORLOGSGRAVENSTICHTING. Voorlopig archiefnr: 49. Inleiding

ARCHIEF 4 MEI COMITÉ - OORLOGSGRAVENSTICHTING. Voorlopig archiefnr: 49. Inleiding ARCHIEF 4 MEI COMITÉ - OORLOGSGRAVENSTICHTING Voorlopig archiefnr: 49 Bewerkt door Erwin van Oorschot, heemkundekring Weerderheem Inleiding Het archief is beschikbaar gesteld door mevr. Lemmens na het

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

Seaforth Post. Jubileumjaar. Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums

Seaforth Post. Jubileumjaar. Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums Seaforth Post Jubileumjaar 2014 Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums 2 Seaforth post, Jubileumjaar 2014 In dit nummer: Voorwoord 12 april T for Tommy Gortel 19 april Rugby club Eemland 26 april

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015:

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Jos van Kooij 1 Wat er vooraf ging: Tijdens mijn onderzoek naar de bouw van de nieuwe kerk (2012-2013) in Maashees

Nadere informatie

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2)

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) la055 jl}rw!iletter. No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) Beste naamgenoten, De vakantie is hier in het Zuiden weliswaar nog niet helemaal voorbij maar we vonden toch dat de volgende Ross Newsletter voor

Nadere informatie

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2)

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) l\05s J}ewSlttter. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) Beste naamgenoten, Voor u ligt het "vakantienumrner" van de Ross Newsletter. Vakantie doet ons altijd denken aan Schotland.

Nadere informatie

DANKBAAR. NIEUWSBRIEF 2010 Jaargang 18. nr. 1

DANKBAAR. NIEUWSBRIEF 2010 Jaargang 18. nr. 1 DANKBAAR NIEUWSBRIEF 2010 Jaargang 18. nr. 1 EVEN VOORSTELLEN INHOUD NIEUWSBRIEF Mijn Naam is Huibert Jan Dankbaar, geboren te Amsterdam 29-05-1955 en behoor tot de zo genoemde Amsterdamse tak, onder boeknr.

Nadere informatie

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Vóór 1829 werden welgestelde burgers en inwoners van Kampen begraven in de kerken die de stad rijk was. Minder gegoeden

Nadere informatie

Het vergeten monument Halifax DT-694 in het Sweibergerbos; lokaal beter bekend als Soeterknip

Het vergeten monument Halifax DT-694 in het Sweibergerbos; lokaal beter bekend als Soeterknip Het vergeten monument Halifax DT-694 in het Sweibergerbos; lokaal beter bekend als Soeterknip In 2018 is het 75 jaar geleden dat een RAF bommenwerper met het identificatienummer DT-694 vanaf het vliegveld

Nadere informatie

een genealogieonline publicatie Andries Putz door Erik

een genealogieonline publicatie Andries Putz door Erik een genealogieonline publicatie Andries Putz door 20 november 2016 Andries Putz Generatie 1 1. Andries (Andreas Jan Andries?) Pütz (Putz). Hij is getrouwd (1) op 9 november 1704 te Moers (Meurs), Duitsland

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband)

110 Frans Willaert. Generatie 1 (proband) 110 Frans Willaert Generatie 1 (proband) 1 Frans Willaert, geboren op 30-10-1909 in Puurs. Frans is overleden op 11-02-1992 in Bonheiden, 82 jaar oud. Hij is begraven op 15-02-1992 in Puurs Erepark. Bevrijd

Nadere informatie

WILLEMSOORD: WO II. ROUTE 19 km

WILLEMSOORD: WO II. ROUTE 19 km WILLEMSOORD: WO II ROUTE 19 km Deze route brengt je langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog rondom Willemsoord. Monumenten op de plaatsen waar twee vliegtuigen zijn neergestort, de kunstbunker

Nadere informatie

Index trouwen district XIII.

Index trouwen district XIII. Doopboek Zwammerdam p.85 dd. 11-09-1763: Septemb[er] 11 (kind) Gerrit. Abraham Roest Pietertje van der Boon Getuijge Marijtje Roest. (in de marge:) onder Aarlanderveen. Gerrit is dus geboren te Aarlanderveen

Nadere informatie

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl Lieve kinderen? In heel veel schilderijen en beelden van het Bonnefantenmuseum staan kinderen afgebeeld: kleine, grote, mooie, witte, eenzame en gezellige kinderen. Sterker nog, de naam van het museum

Nadere informatie

No.51. April 2005 (2005 no. 1)

No.51. April 2005 (2005 no. 1) No.51. April 2005 (2005 no. 1) Beste naamgenoten, Het is weer voorjaar en dus de hoogste tijd voor weer een nieuwe editie van onze Ross Newsletter. Het verbaast ons ieder keer weer dat we nog steeds stof

Nadere informatie

Nieuwsbrief. No 1 voorjaar 2016

Nieuwsbrief. No 1 voorjaar 2016 Nieuwsbrief No 1 voorjaar 2016 Van de voorzitter Alice van Bekkum Soms gebeuren er onverwachte dingen in het leven: zoals het schrijven van deze eerste nieuwsbrief van onze Stichting Faces To Canadian

Nadere informatie

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede.

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Inleiding Bij het invoeren van een Heemsteedse huwelijksakte van het echtpaar Hooreman-Kortenhof

Nadere informatie

Autozoektocht n.a.v.jubileum Kring KBC Brugge 2017

Autozoektocht n.a.v.jubileum Kring KBC Brugge 2017 Autozoektocht n.a.v.jubileum Kring KBC Brugge 2017 Het parcours: De zoektocht staat niet alleen in het teken van 50 jaar Kring KBC Brugge maar ook in het teken van de 100-jarige herdenking van den Grooten

Nadere informatie

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch Dopeling Leendert N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Antje van der Stoel Datum doop 14-11-1802 Geboortedatum 29-10-1802 Opmerkingen Oosterkerk; kind: onegt Wonende in 't Hang Bron DTB Rotterdam Doop gereformeerd

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

1\055 Jflew51etter. Eén van de reacties betreft een familie Ross uit Amsterdam en omgeving. Op pagina 8 gaan we daar nader op in.

1\055 Jflew51etter. Eén van de reacties betreft een familie Ross uit Amsterdam en omgeving. Op pagina 8 gaan we daar nader op in. 1\055 Jflew51etter. No.4, maart 1987 Beste naamgenoten. Wat beter op tijd dan de vorige, ligt thans no. 4 van de Ross Newsletter weer voor u. Gelukkig ontvingen we op onze vorige uitgave weer een aantal

Nadere informatie

Bij een luchtaanval in de haven van Broome, Australië, op 3 maart 1942 door

Bij een luchtaanval in de haven van Broome, Australië, op 3 maart 1942 door Broome Australië BROOME, Australië. Bij een luchtaanval in de haven van Broome, Australië, op 3 maart 1942 door Japanse jachtvliegtuigen kwamen 53 Nederlanders om. Zij bevonden zich o.a. aan boord van

Nadere informatie

No. 76. augustus 2013

No. 76. augustus 2013 Beste naamgenoten, No. 76. augustus 2013 Na de vakantieperiode is het weer tijd voor de volgende Ross Newsletter. Wij zelf hebben onze vakantie in Schotland doorgebracht en hebben kunnen genieten van prachtig

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes Miner

De nakomelingen van Johannes Miner een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes Miner door 4 augustus 2017 De nakomelingen van Johannes Miner Generatie 1 1. Johannes Miner, is geboren op 7 april 1801 te Amsterdam. Hij is

Nadere informatie

Het armenbos. door Paul Lammeretz

Het armenbos. door Paul Lammeretz Het armenbos door Paul Lammeretz In de tweede helft van 1800 was het een slechte tijd voor de mensen. De lichamelijke conditie van grote delen van de Nederlandse bevolking was slecht; jonge en oude mensen,

Nadere informatie

Antwoordenbundel fietszoektocht

Antwoordenbundel fietszoektocht Groepsnaam:. Groepsleden:.. Opdracht 1: De Eerste Wereldoorlog mag dan wel al 100 jaar geleden zijn, vandaag zijn de sporen nog duidelijk zichtbaar. Daarom noemen we het landschap ook de laatste ooggetuige

Nadere informatie

Kinder - slacht offers

Kinder - slacht offers Kinderslacht offers Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum, Leeuwarden

Nadere informatie

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Het is oorlog! Het brandweerkorps wordt snel samengeroepen voor het gemeentehuis. De brandweermannen moeten de jongens gaan waarschuwen

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

Naam Rang/onderdeel Geboren Overleden Graflocatie Genoemd op gedenkplaat Orry-la-Ville. Calais, Frankrijk 21-05-1940

Naam Rang/onderdeel Geboren Overleden Graflocatie Genoemd op gedenkplaat Orry-la-Ville. Calais, Frankrijk 21-05-1940 De ramp met de Pavon - Slachtofferlijst 1 Lijst van Nederlandse slachtoffers die omgekomen zijn bij het bombardement op het Franse vrachtschip De Pavon in de nacht van 20 op 21 mei 1940 even boven Calais

Nadere informatie

!uuurspuedig en ge~(jnd. tt.tt. t t. t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $ t tt$ ]ROti5 j1}tb.1!iletter. Wi; UIensen ~ ~eer

!uuurspuedig en ge~(jnd. tt.tt. t t. t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $ t tt$ ]ROti5 j1}tb.1!iletter. Wi; UIensen ~ ~eer ]ROti5 j1}tb.1!iletter. No. 26. december 1996 (1996 no. 3) tt.tt t t $ t Wi; UIensen ~ t U alten t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $! ~eer!uuurspuedig en ge~(jnd t 1991 t tt$ George en Wil ROSS,

Nadere informatie

~05g jltw~lttttr. No. 30. april 1998 (1998 no. 1) Beste naamgenoten,

~05g jltw~lttttr. No. 30. april 1998 (1998 no. 1) Beste naamgenoten, ~05g jltw~lttttr. No. 30. april 1998 (1998 no. 1) Beste naamgenoten, De lente en de zomertijd is al weer begonnen en dus wordt het hoog tijd voor de volgende Ross Newsletter. De meeste lezers hebben zeker

Nadere informatie

Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos

Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos Hendrik de Vos, 1761-1841 Hendrik de Vos Geslacht: M Overlijdensdatum: 02-02-1841

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander verwerkingsopdrachten Willem-Alexander Van kind tot koning Vragen bij Stamboom van het Koninklijk huis (bladzijde 6 en 7) 1 Als je goed kijkt, zie een schild met het wapen van Nederland. Op het schild

Nadere informatie

EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN

EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN Lijssenthoek Military Cemetery is één van de vele sporen die de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek heeft nagelaten. Je kent er vast nog. Welke van deze plekken hebben ook te

Nadere informatie

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte 32 e en 33 e kwartier Hermannus LUTGERINK Geboorte 98 Overlijden 99 Elisabeth Wulffling Overlijden 100 Geboorte + huwelijk 101 34 e en 35 e kwartier Thijse HOF Geboorte 102 Overlijden 103 Regina Postma

Nadere informatie

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven Mr. A. J. H. L. ADAM WARNSVELD, 2 Februari 1948 Boschlaan 7 Beste Renzo, Reeds twee brieven kreeg ik van je va.der, de eene gedateerd 19 Januari en de andere 24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad

Nadere informatie

Onderzoek en opsporing nabestaanden

Onderzoek en opsporing nabestaanden Jaarverslag 2016 Onderzoek en opsporing nabestaanden In de archieven van de International Tracing Service in Bad Arolsen, Duitsland, is uitgebreid onderzoek verricht naar Sovjetsoldaten die op het Russisch

Nadere informatie

BIJZONDERE SCHENKING AAN HISTORISCHE KRING EEMNES De dracht van Maria Kuijer HENK VAN HEES

BIJZONDERE SCHENKING AAN HISTORISCHE KRING EEMNES De dracht van Maria Kuijer HENK VAN HEES BIJZONDERE SCHENKING AAN HISTORISCHE KRING EEMNES De dracht van Maria Kuijer HENK VAN HEES Op zaterdag 22 januari jl. stond onze Oudheidkamer in het teken van de Eemnesser (regionale) klederdracht! Enkele

Nadere informatie

Parenteel van Frederik Bruins

Parenteel van Frederik Bruins Page 1 of 6 Parenteel van Frederik Bruins I Frederik Bruins is geboren in 1825 in Wijhe, zoon van Hendrika Bruins. Frederik is overleden vóór 1883, ten hoogste 58 jaar oud. verwer Frederik trouwde, 23

Nadere informatie

Het Onderzoek. Laura Koopman Groep 7 woensdag 5 maart 2014 HET ONDERZOEK

Het Onderzoek. Laura Koopman Groep 7 woensdag 5 maart 2014 HET ONDERZOEK Het Onderzoek Laura Koopman Groep 7 woensdag 5 maart 2014 HET ONDERZOEK Inhoud In deze hoofdstukken is mijn werkstuk verdeeld: 1.Christiaan Huygens blz: 4 2.Antonie van Leeuwenhoek blz: 6 3.De beschrijving

Nadere informatie

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 I. Andries de Rooij, geboren Den Haag omstreeks 1725, overleden aan de tering, aangifte Den Haag om begraven te worden

Nadere informatie

No. 28. augustus 1997 (1997 no. 2)

No. 28. augustus 1997 (1997 no. 2) jltos,f) j1}ew!iletter. No. 28. augustus 1997 (1997 no. 2) Beste naamgenoten, Door het betrekkelijk plotseling overlijden van Wil's vader, op 10 augustus op 9 I-jarige leeftijd, ligt deze Ross Newsletter

Nadere informatie

BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING

BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING 2016 2017 2018 BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING TENTOONSTELLING FRONT 14/18 - DE EERSTE WERELDOORLOG IN 3D 10.04 7.08 / Gratis

Nadere informatie

JAARBOEK DIRK VAN ECK 2013. Portret van Dirk van Eck achter zijn bureau in huize Pomona (Leiden januari 1930) [foto: W. Bleuzé].

JAARBOEK DIRK VAN ECK 2013. Portret van Dirk van Eck achter zijn bureau in huize Pomona (Leiden januari 1930) [foto: W. Bleuzé]. 18 Portret van Dirk van Eck achter zijn bureau in huize Pomona (Leiden januari 1930) [foto: W. Bleuzé]. De Dirk van Eck-Stichting (1987-2012) EEN KWART EEUW GESCHIEDENIS IN BEELD IN dit laatste jaarboek

Nadere informatie

Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45

Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45 Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45 Herinneringstoerisme Bevrijdingstoerisme? Slagveldtoerisme? Kernteam Marc Wingens Jurriaan de Mol Victoria van Krieken Joost Rosendaal Werkwijze Inventarisatie

Nadere informatie

Bevrijding van onze dorpen 1945

Bevrijding van onze dorpen 1945 Bevrijding van onze dorpen 1945 In een brief (mail) wisseling met Wessel Vochteloo, oud-inwoner van Oldeholtwolde (Ottersweg 9) kwam een heel bijzonder verhaal naar voren. Bij de bevrijding van Oldeholtpade,

Nadere informatie

... beroep:... land/geboorteplaats:... leeftijd bij overlijden:...

... beroep:... land/geboorteplaats:... leeftijd bij overlijden:... DE FOTOMUUR Als je het bezoekerscentrum binnenkomt, zie je rechts een rode kubus met allemaal foto s. Op deze foto s staan soldaten die begraven liggen op Lijssenthoek Military Cemetery. In één van de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING FACES to CANADIAN WAR GRAVES GROESBEEK

BELEIDSPLAN STICHTING FACES to CANADIAN WAR GRAVES GROESBEEK BELEIDSPLAN STICHTING FACES to CANADIAN WAR GRAVES GROESBEEK -1.INLEIDING De betrokkenheid van Canada bij de bevrijding van Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog is voor Nederland van zeer groot belang

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's)

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Achtergrond In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de

Nadere informatie