No. 63. April De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen."

Transcriptie

1 No. 63. April Beste naamgenoten, April!!, dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De vorige, in december, leverde weer een stroom reacties op in de vorm van de beste wensen voor de Kerstdagen en Nieuw Jaar. Uiteraard willen we u daarvoor bedanken. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen. We beginnen zoals gewoonlijk met het nieuws van de Clan overzee. Eind vorig jaar ging het regelmatig niet goed met post verzenden richting Nederland. Maar tot nu toe is het dit jaar gelukkig beter gegaan, waardoor we u betere op de hoogte kunnen houden van het wel en wee van de clan in Amerika en Nieuw-Zeeland. Verder vindt u iets over: Een nieuw schilderij van N. of H. Ros, Buitenlandse clangenoten die in W.O. II in Nederland zijn gebleven, Een correctie van een artikel in 2002 over o.a. Bauke Johannes Ros en De familieberichten/nieuwe lezers. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, 4707 EX Roosendaal, Tel: georgeross@home.nl.

2 ROSS NEWSLETTER pag. 2 INTERNET ADRESSEN Clan Ross Ass. USA. Clan Ross Ass. Canada Clan Ross Australië Ross Nieuw Zeeland : Tain & District Museum Deze websites kunt u overigens ook bereiken via onze eigen website. Deze bevat naast de inhoud van de laatste Ross Newsletters ook informatie over Clan Ross in het algemeen, Schotten in Nederland en genealogische gegevens van enkele families Ros(s) in Nederland. De site hebben we inmiddels overgebracht naar een andere webhost. en is nu te vinden op: Naast de officiële site zijn er nog een drietal aanvullingen : Een alfabetisch overzicht van de in de diverse genealogieën voorkomende personen met de naam Ros en/of Ross Idem maar dan wat uitgebreider en met een zoekmogelijkheid en gegevens van de partners Alle tot nu toe verschenen Ross Newsletters in PDF-vorm. Overzichten van onze eigen familie. De toegang tot deze gegevens verloopt het eenvoudigst via: INTERNATIONAL CLAN NEWS U.S.A. In het Winter 2008/2009 nummer is een vrij uitgebreide brief opgenomen van Chief David. Hij is het niet eens met bepaalde zaken die op de website van de Clan Ross Association U.S.A. gestaan hebben. Hij legt uitvoerig uit hoe het dan wel in elkaar zit. Voorts is hij op z n zachts gesproken nogal ontstemd over een verhaal over zijn grootvader Sir Ronald Ross, de Nobelprijswinnaar. Hij is niet zozeer ontstemd over het verhaal maar wel over het feit dat de schrijver te kennen geeft niet te weten wie deze Ronald was.

3 pag. 3 ROSS NEWSLETTER Verder enkele verslagen van Highland-games die bezocht zijn door Clan- Ross leden. Ook hebben enkele clangenoten deel genomen aan games. O.a. Malcolm Freeberg, de Clan Ross Newsletter editor. Zie foto tijdens het onderdeel Weight over the bar Gloria Ross, de historica van Clan Ross U.S.A. schreef een leuk artikel over heilige bronnen in Schotland. Fran Bumann, de genealogisch adviseur gaf een uiteenzetting over wat op Internet te vinden is over de inwoners van de Staat Ohio. Gelukkig zijn zij die daar moeten zoeken. Er is nogal wat!! Canada. In de vorige Ross Newsletter schreven we al over de jaarvergadering in Canada in juli In de newsletter van november zijn de uitgebreide notulen te vinden en een vervolg op het verslag van het weekeinde. In de newsletter van februari stelt de huidige President van de Clan Ross Association in Canada, Andrew Ross Thibodeau, zich wat uitgebreider voor dan eerder het geval was. Het artikel gaat gepaard met een foto van hem, zijn echtgenote Lizz ( penningmeester en ledenadministrateur van de association) en hun kinderen. Verder aandacht voor een herdenkings ceremonie in Winnipeg bij het monument opgericht ter ere van de kolonisten aldaar. Ook Clan Ross was daarbij vertegenwoordigd door (zie foto v.l.n.r.) Ian Ross, Barbara Fletcher, Jacquie Ross en Denis Fletcher Schotland. De clan Ross associations in de U.S.A. en Canada trachten gezamenlijk een gezelschap te formeren dat het Come Home to Scotland -evenement in Edinburgh gaat bijwonen. We horen daar ongetwijfeld meer over.

4 ROSS NEWSLETTER pag. 4 De Clan Ross gathering in Tain wordt in 2009 gehouden op 12 en 13 augustus, gekoppeld aan de Glenmorrangie Highland Games. Zie ook de website: Wij hopen u in de volgende Ross Newsletter een verslagje van dit evenement te geven. Nieuw Zeeland. Het decembernummer van de Nieuw Zeelandse Newsletter bevat niet veel meer dan enkele artikeltjes over de huidige bestuursleden en een artikel over het ontstaan van het Auld Lang Syne. Genealogie. In de vorige Ross Newsletter hebben wij u geconfronteerd met een schilderijtje voorstellende een stukje Loosduinen, hoek Vinkenlaan/Houtweg en geschilderd door N. (of H) Ros. We hebben u gevraagd of u iemand in uw familie kent die de schilder-hobby uitgeoefend heeft aan het eind van de 19e of begin van de 20e eeuw. Daarop is geen precies antwoord binnen gekomen. Er kwam wel een compleet onverwachte reactie van Paul Ross uit Zierikzee. Hij schreef o.m. Sinds 1950, toen mijn moeder Maria van der Hout in de familie Ross kwam hing er een schilderijtje van bovengenoemde schilder in de huiskamer van mijn oma J.R. Ross van der Meulen. Op het schilderij is een boerderij afgebeeld bij een sloot met daarlangs bomen. In de jaren 90 van de vorige eeuw heeft Paul getracht wat onderzoek te doen naar de schilder maar is daar nooit (ook niet met behulp van een Mevrouw Elles Kamphuis van het Rijksmuseum te Amsterdam) uitgekomen. Men dacht aanvankelijk aan een Noord-Hollands landschap maar ons schilderijtje van de vorige Ross Newsletter gezien hebbend zou ook dit schilderij best uit het Westland kunnen zijn. Als je beide schilderijen gaat uitvergroten is het volslagen duidelijk dat de beide schilderijen gesig-

5 pag. 5 ROSS NEWSLETTER neerd zijn door dezelfde maker. Het is jammer dat onze lezersbezetting in het Westland minimaal en in Den Haag ook mager is, maar toch willen we vragen of iemand deze boerderij of het weggetje herkent. Mogelijk dat dat helpt bij het identificeren van de maker. De foto van het schilderij is gemaakt door een goede kennis van Paul, de heer Daan van Vliet te Zierikzee, waarvoor onze dank. Oorlogsgraven van buitenlandse clangenoten in Nederland. Enige jaren geleden hebben wij aan dit onderwerp ook aandacht besteed. Inmiddels zijn er op het gebied van publiceren zoveel meer mogelijkheden gekomen dat wij opnieuw aandacht willen schenken aan de clangenoten die ten behoeve van onze vrijheid het leven verloren. Wij hebben een lijst kunnen maken van 36 militairen die de naam Ross droegen en die in Nederland zijn begraven of in ieder geval vermeld zijn op herdenkingsplaten. Dertien er van waren militairen uit de U.S.A. en de overigen uit de Britse Gemenebest. De graven zijn allemaal terug te vinden op: (de site van de Commonwealth Wargraves Commission) Deze graven zijn verspreid over heel Nederland. of op: (The American Battle Monuments Commission) Dit is de site waarop alle Amerikaanse militairen zijn vermeld en die begraven zijn of herdacht worden in Margraten (Limburg). Beide sites hebben geen gelegenheid foto s van de monumenten bij te plaatsen. Een site die daartoe wel gelegenheid biedt is Find a grave ( Ons plan is nu om van alle monumenten van de in Nederland begraven Rossen een foto te maken en die (met de gegevens van de begravenen) te plaatsen op Find a grave. Wij laten hierna een lijst volgen met de namen en de begraafplaatsen. Mocht iemand van u in de gelegenheid zijn één van de begraafplaatsen te bezoeken en foto s te maken van de monumenten laat het ons dan even weten. Het gemakkelijkst is uiteraard digitale foto s te maken.

6 ROSS NEWSLETTER pag. 6 Naam en voornaam Overlijdensdatum Naam/plaats begraafplaats Ross James McGregor Bergen op Zoom War Cemetery Ross William Anderson Bergen op Zoom War Cemetery Ross Lesley Ewing Brunssum War Cemetery Ross David Ede General Cemetery Ross Ian Murray Epe General Cemetery Ross Malcom Arthur Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Peter Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Donald A Groesbeek Canadian War Cemetery Ross John Archibald Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Joseph Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Duncan Cook Groesbeek Memorial Ross Reginald Groesbeek Memorial Ross William Lynch Groesbeek Memorial Ross Roy Holten Canadian War Cemetary Ross Edgar Holten Canadian War Cemetery Ross Alan George St John Jonkerbos War Cem. Ross George Jonkerbos War Cem. Ross Joseph H Margraten Ross Kenneth S Margraten Ross Madison H Margraten Ross Novie N Margraten Ross Robert F Margraten Ross Edward F Margraten Ross Eric G Margraten Ross Eugene G Margraten Ross George W jr Margraten Ross Charles F Margraten Ross Clark E Margraten Ross Denver G Margraten Ross Joseph Beaddie Olst (Duur) General Cemetery Ross Albert Uden (Odiliapeel) Rom. Cath. Cem. Ross Douglas Macrae Uden War Cemetery Ross Robert Alexander Uden War Cemetery Ross William Uden War Cemetery Ross William Downie Valkenswaard War Cemetery Ross John Mackay Venray War Cemetery U kunt uiteraard zelf de site van de begraafplaats bekijken voor de juiste ligging van de monumenten maar u kunt met een gerust hart contact met ons opnemen. Dan verstrekken wij u de juiste gegevens. Mocht U de behoefte hebben rond 4/5 mei bij een monument een blijk van waardering achter te laten dan bent u daar uiteraard volkomen vrij in.

7 pag. 7 ROSS NEWSLETTER Het slachtofferregister van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. In de Ross Newsletter van april 2002 schreven we over Nederlandse Rossen die voorkomen in het Nederlandse Slachtofferregister Over Bauke Johannes Ros noemden we als overlijdensplaats: Lübeckerbocht bij kdo Neustadt, Neuengamme. Wat we toen schreven is waar en niet waar. We werden daarop opmerkzaam gemaakt door de Heer Jan van der Leij, een oomzegger van Bauke Johannes. Hij heeft inderdaad in het Kamp Neuengamme gezeten maar hij is bij het leeghalen van het kamp overgebracht naar het schip Cap Arcona. Dit schip is met nog enkele andere schepen gebombardeerd op 3 mei 1945 en Bauke Johannes is met het schip in de Lübeckerbocht ten onder gegaan. De Cap Arcona alsmede het schip de Thielbek diende als transportschip voor vluchtelingen voor het Rode Leger. Ruim gevangenen uit Neugengamme werden aan boord gebracht. Beide schepen zijn gezonken als gevolg van een Brits bombardement en ruim gevangenen lieten daarbij het leven. Het lijkt er op dat het bombardement voorkomen had kunnen worden als de Britse regering had geluisterd naar de waarschuwing van de Zweedse regering inhoudende de mededeling dat er gevangenen naar die schepen overgebracht waren en dus niet gebombardeerd mochten worden. De brandende Cap Arcona Het herdenkingsmonument op de erebegraafplaats in Neustadt in Holstein De Britse regering houdt de archieven over het bombardement op deze schepen tot het jaar 2045 gesloten. Dit kan als indicatie gezien worden dat er iets zeer ernstigs te verbergen valt. Wij zijn blij dat we ons verhaal dankzij de heer van der Leij hebben kunnen rechtzetten. Het toeval wil dat één van Bauke s kinderen: Lense Johannes op 20 maart j.l. is overleden. Toen zijn vader verdronk was hij 4 maanden oud.

8 ROSS NEWSLETTER pag. 8 Familieberichten: Overleden: JACOBUS BERNARDUS JAN ROS, Geboren Amsterdam , overleden Amstelveen PETER ROS, geboren Den Haag , overleden Leiden partner geweest van de overleden Pieter Verhage. JAN VAN EEKEN, geboren Drachten , overleden Amersfoort ,weduwnaar van Alida Cornelia Ros. Familie Ros, Sprang. CATHARINA MARTHA WILLEMSE, geboren Bergen op Zoom , overleden Oud-Beijerland , weduwe van Jacobus Ros, moeder van Ed Ros, Nieuw-Beijerland. Familie Ros, Zegwaard. CHRISTINA GEERDINA ELISABETH THOLEN (Tineke), geboren Assen , overleden , echtgenote van Bram Ross te Amstelveen. Familie Ross, Goes. Welkom in onze lezerskring: Hans Ros, Lindengaarde 51, Waddinxveen (Familie Ros, Sprang) Jeannette Ross, Piersonlaan 13, Naarden (Familie Ross, Alblasserdam) Wij hebben zeker niet te klagen over berichten van geboorten, huwelijken en overlijden. Toch blijven we oproepen deze gegevens door te spelen. Hebt U opmerkingen, ideeën voor artikelen of wilt u zelf een artikel schrijven, laat het ons weten.

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

No. 71. December 2011

No. 71. December 2011 No. 71. December 2011 pag. 2 Beste naamgenoten, Voor u ligt het Winternummer van de Ross Newsletter. We hebben ons best gedaan hem voor de kerstdagen bij u op de deurmat te hebben en dat is ook weer gelukt.

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

No. 68. december 2010

No. 68. december 2010 No. 68. december 2010 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is al weer de laatste editie van dit jaar en daar horen uiteraard onze beste wensen voor de a.s, feestdagen en het nieuwe jaar bij. We

Nadere informatie

No. 67. augustus 2010

No. 67. augustus 2010 Beste naamgenoten, No. 67. augustus 2010 Als deze Ross Newsletter bij u in de bus valt is voor velen de vakanteperiode al weer voorbij. De meeste ouderen hebben geen last van vakantieperiodes. Wij dus

Nadere informatie

No. 70. Augustus 2011

No. 70. Augustus 2011 No. 70. Augustus 2011 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voorbij en dus is het tijd voor de volgende Ross Newsletter. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de inhoud al klaar hadden voor

Nadere informatie

No.50. december 2004 (2004 no. 3)

No.50. december 2004 (2004 no. 3) No.50. december 2004 (2004 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is wellicht de vorige keer niet opgevallen dat ten onrechte als nummer 48 vermeld was in plaats van 49. Dat betekent dus

Nadere informatie

No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

No. 44. december 2002 (2002 no. 3) No. 44. december 2002 (2002 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is weer december en dus tijd voor de volgende Ross Newsletter. Naast de wensen op het voorblad van deze editie uiteraard

Nadere informatie

No. 89 december 2017

No. 89 december 2017 No. 89 december 2017 MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR pag. 2 Beste naamgenoten, Bij december hoort uiteraard het Kerstnummer van de Ross Newsletter. Graag willen we alle lezers heel prettige kerstdagen

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer.

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. 1\055 j}ew51etter. No.1, oktober 1985. START. n onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. OF de inhoud van de nieuwsbrief

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1)

l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1) l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1) Rond de tijd dat u deze eerste Ross-Newsletter van 1994 onder ogen krijgt zijn wij net verhuisd of zijn wij daar nog mee bezig. Ons nieuwe adres luidt: Evelindeflat

Nadere informatie

No. 62. December 2008.

No. 62. December 2008. No. 62. December 2008. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij weer onze laatste Ross Newsletter van dit jaar. We hebben uiteraard weer allerlei Internationaal nieuws. Deze keer niet uit Nieuw

Nadere informatie

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2)

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) Beste naamgenoten. No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) De vakanties zijn bijna al weer voorbij. Hier in het zuiden in ieder geval. Het werd dus weer hoog tijd een nieuwe Ross Newsletter te maken. Iedere keer

Nadere informatie

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm.

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. No. 75. april 2013 Beste naamgenoten, De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. Het is de 75e, dus eigenlijk wel een soort jubileumuitgave. Niet dat we daar aandacht

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties ~01)g 1!rwslrttrf. ANCIREAN CEANN CINNIOH No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) ~4j Beste naamgenoten, Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties al weer voorbij. Het is dus

Nadere informatie

No. 77 december 2013

No. 77 december 2013 No. 77 december 2013 pag. 2 Beste naamgenoten, Allereerst willen we U en de Uwen, zoals dat plechtig verwoord kan worden, een zeer goede Kerst en een zeer voorspoedig en gezond 2014 toewensen. Ook voor

Nadere informatie

No.57 April 2007 (2007 no. 1)

No.57 April 2007 (2007 no. 1) No.57 April 2007 (2007 no. 1) Beste naamgenoten. De winter is weer voorbij (op het moment dat we dit schrijven is het buiten zo n 25 C) en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. We willen beginnen

Nadere informatie

No.56 December 2006 (2006 no. 3)

No.56 December 2006 (2006 no. 3) No.56 December 2006 (2006 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij dan weer het Kerstnummer van onze Ross Newsletter. Er staan naar ons idee weer een paar leuke items in en we hopen dat

Nadere informatie

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! ! The picture is from the Canadian Newsletter No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Uiteraard gaat dit december-nummer weer vergezeld van onze beste wensen voor

Nadere informatie

No. 90 april Beste naamgenoten,

No. 90 april Beste naamgenoten, No. 90 april 2018 Beste naamgenoten, Voorjaar!! En dus tijd voor een volgende Ross Newsletter. De 90e!!, onvoorstelbaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet na de feestdagen 2017 en hebben we u ook niet

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Logisch dat die op pagina 1 begint met u allen prettige

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Van wie ben jij er één? Dat was telkens de vraag van tante Betje als ik bij mijn oma, haar zuster, kwam logeren in Baarn. Die vraag

Nadere informatie

No. 59 December 2007 (2007 no. 3)

No. 59 December 2007 (2007 no. 3) No. 59 December 2007 (2007 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Het decembernummer van de Ross Newsletter ligt weer voor U. Deze keer is er nogal wat nieuws uit het buitenland wat we u niet

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

No. 93 april Beste naamgenoten,

No. 93 april Beste naamgenoten, No. 93 april 2019 Beste naamgenoten, Een nieuwe lente een nieuw geluid. Geluid dan in de vorm van een Ross Newslletter. Als de zon lekker schijnt en de temperatuur omhoog gaat krijg je er weer zin in.

Nadere informatie

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming 7--05 60 50 jaar verandering in het aantal voornamen Gerrit Bloothooft en David Onland UiL OTS, Universiteit Utrecht abstract Een voornaam kiezen ouders niet zomaar voor hun kind. Ze worden in de keuze

Nadere informatie

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl Lieve kinderen? In heel veel schilderijen en beelden van het Bonnefantenmuseum staan kinderen afgebeeld: kleine, grote, mooie, witte, eenzame en gezellige kinderen. Sterker nog, de naam van het museum

Nadere informatie

Nieuwsbrief - Newsletter

Nieuwsbrief - Newsletter Nr 20-2015 Nieuwsbrief - Newsletter S T I C H T I N G W A R C E M E T E R Y B R U N S S U M F O U N D A T I O N W A R C E M E T E R Y B R U N S S U M Poppy Day Herdenkingsplechtigheid-Remembrance Service

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

No. 45. april 2003 (2003 no. 1)

No. 45. april 2003 (2003 no. 1) No. 45. april 2003 (2003 no. 1) Beste naamgenoten, Het is weer hoog tijd voor de volgende ROSS NEWSLETTER. In de vorige editie schreven we dat we naar Schotland zouden gaan voor een weekje archiefonderzoek.

Nadere informatie

No. 86 december 2016

No. 86 december 2016 No. 86 december 2016 pag. 2 Beste naamgenoten, Dit december - nummer willen er uiteraard beginnen met u allen een heel goed kerstfeest en een gelukkig 2017 toe te wensen. Na iedere Newsletter hebben we

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens Stamboom dossier Johannes (Jan) Martens (1852 1920) Gehuwd met (1848-1939) Update 1.3 180619 door Ir. René A.M. Martens RI Msc. Geboren Nijmegen - 19 november 1852 (1806-1920) Antonia Nijenhof (1819-1884)

Nadere informatie

No. 39. April 2001 (2001 no. 1)

No. 39. April 2001 (2001 no. 1) l\oss J!tWS(tttef. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 39. April 2001 (2001 no. 1) Beste naamgenoten, Wel wat later dan onze bedoeling was ligt de eerste Ross Newsletter van dit jaar dan weer voor U. Drukke tijden

Nadere informatie

No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2)

No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2) No.55 Augustus 2006 (2006 no. 2) Beste naamgenoten. Het eind van de vakantieperiode nadert weer en dus wordt het weer tijd voor een nieuwe ROSS NEWSLETTER. Als gebruikelijk beginnen we met het nieuws uit

Nadere informatie

Wereldoorlog I Herdenkingstoerisme in de Westhoek. Persconferentie 24 september 2018

Wereldoorlog I Herdenkingstoerisme in de Westhoek. Persconferentie 24 september 2018 Wereldoorlog I Herdenkingstoerisme in de Westhoek Persconferentie 24 september 2018 Westfront Monitor bezoekerscijfers WOI-sites Westhoek Dodengang Mus. a/d IJzer D. Vladslo 7 MUSEA / SITES: (via ticketing)

Nadere informatie

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig)

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) GENERATIE I = A 1 Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) A : Johannes Lütweiler/Leutweiler, geboren in Lupfig (Zwitserland), op 27 Maart 1718, Soldaat Berner Regiment

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

Seaforth Post. Jubileumjaar. Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums

Seaforth Post. Jubileumjaar. Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums Seaforth Post Jubileumjaar 2014 Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums 2 Seaforth post, Jubileumjaar 2014 In dit nummer: Voorwoord 12 april T for Tommy Gortel 19 april Rugby club Eemland 26 april

Nadere informatie

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015:

Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Verslag van de bouw van het oorlogsmonumentje in Maashees. Periode maart tot mei 2015: Jos van Kooij 1 Wat er vooraf ging: Tijdens mijn onderzoek naar de bouw van de nieuwe kerk (2012-2013) in Maashees

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen.

Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Bron Archieflocatie Graf Antoon Hubert Janssen begraafplaats Einighausen. Burgerlijke stand - Geboorte Regionaal Historisch Centrum Limburg Algemeen Toegangnr: 12.058 Inventarisnr: 11 Gemeente: Maasniel

Nadere informatie

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander verwerkingsopdrachten Willem-Alexander Van kind tot koning Vragen bij Stamboom van het Koninklijk huis (bladzijde 6 en 7) 1 Als je goed kijkt, zie een schild met het wapen van Nederland. Op het schild

Nadere informatie

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen door 4 mei 2016 De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen Generatie 1 1. Wilhelmus Cornelis van Dongen, zoon

Nadere informatie

Cornelis Appelo Aaltje van de Beld Hendrik Appelo Egbertdina Smit Gerrit Appelo Anna van Dijk Anna van Dijk

Cornelis Appelo Aaltje van de Beld Hendrik Appelo Egbertdina Smit Gerrit Appelo Anna van Dijk Anna van Dijk Vader en moeder: Bron Burgerlijke stand - Huwelijk Archieflocatie Historisch Centrum Overijssel Algemeen Toegangnr: 123 Inventarisnr: 06193 Gemeente: Hasselt Soort akte: Huwelijksakte Aktenummer: 10 Datum:

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Unicef Hoofdstuk 1: Geschiedenis van Unicef Unicef is de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN). De Verenigde Naties zijn een verbond van (bijna) alle landen van de wereld. Deze landen hebben

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen

Nadere informatie

ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l.

ter. Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l. I 1\055 jlewsletter. No. 3, november 1986 Hier is dan weer de volgende "Ross Newsletbedoeling was deze in oktober j.l. ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden.

Nadere informatie

No. 79 augustus 2014

No. 79 augustus 2014 No. 79 augustus 2014 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voor een zeer groot deel voorbij en dus wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter, de tweede van dit jaar. We beginnen uiteraard

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

ARCHIEF 4 MEI COMITÉ - OORLOGSGRAVENSTICHTING. Voorlopig archiefnr: 49. Inleiding

ARCHIEF 4 MEI COMITÉ - OORLOGSGRAVENSTICHTING. Voorlopig archiefnr: 49. Inleiding ARCHIEF 4 MEI COMITÉ - OORLOGSGRAVENSTICHTING Voorlopig archiefnr: 49 Bewerkt door Erwin van Oorschot, heemkundekring Weerderheem Inleiding Het archief is beschikbaar gesteld door mevr. Lemmens na het

Nadere informatie

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Het is oorlog! Het brandweerkorps wordt snel samengeroepen voor het gemeentehuis. De brandweermannen moeten de jongens gaan waarschuwen

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik)

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) Voornaamste woonplaatsen van deze tak: Brussum; Kerkrade; Maaseik; ; Swalmen; Sao Paolo (Brazilië); Update maart 2018 (correcties en aanvullingen

Nadere informatie

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2)

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) la055 jl}rw!iletter. No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) Beste naamgenoten, De vakantie is hier in het Zuiden weliswaar nog niet helemaal voorbij maar we vonden toch dat de volgende Ross Newsletter voor

Nadere informatie

No. 91 augustus 2018

No. 91 augustus 2018 No. 91 augustus 2018 Beste naamgenoten, Het is u wellicht niet opgevallen maar in de ondertekening van deze inleiding ontbreekt de naam van Wil. Op 9 juni j.l. is ze, verblijvend in Hospice Roosdonck in

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

Kiwanis International

Kiwanis International Page 1 of 7 Netherlands 02 Noord Oost K11755 Assen NLD 27 27 0.00 K14813 Drachten NLD 15 15 0.00 K13567 Groningen NLD 22 22 0.00 K17463 Heerenveen NLD 10 10 0.00 K14275 Leeuwarden NLD 13 13 0.00 K15171

Nadere informatie

Kiwanis International

Kiwanis International Page 1 of 7 Netherlands 02 Noord Oost K11755 Assen NLD 27 27 27 27 0.00 K14813 Drachten NLD 15 15 15 15 0.00 K13567 Groningen NLD 22 22 22 22 0.00 K17463 Heerenveen NLD 10 10 10 10 0.00 K14275 Leeuwarden

Nadere informatie

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Wilsbeschikking van: Herikhof 15 3831 AM Leusden Telefoon: 033-433 76 17 E-mail: info@veenendaalmeilink.nl www.begrafenisverzorgingleusden.nl In

Nadere informatie

BUMA%BODE% % >>%VAN%DE%VOORZITTER% 111"

BUMA%BODE% % >>%VAN%DE%VOORZITTER% 111 111 BumaBode BUMABODE >>VANDEVOORZITTER Nietalleendankzijdetomelozeinzetvanonzeredactie,maarmedeookdankzijveleBuma sdieons inzichtwillengeveninbelevenissenenfunctiesinhundagelijkselevens,enwetenswaardige

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna.

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. 100 jaar geleden t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. t Is oorlog! Binderveld, Kozen, Nieuwerkerken en Wijer 100 jaar geleden is een

Nadere informatie

Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926

Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926 Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926 Elizabeth Alexandra Mary, beter bekend als Elizabeth II, is sinds 1952 koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Status: concept

JAARVERSLAG 2016 Status: concept Status: concept JAARVERSLAG 2016 Gegevens Stichting Naam : Stichting Urk in Oorlogstijd Opgericht door : Pieter Hoekstra Bestuursleden : Pieter Hoekstra & Robert Hofman Adres : Houtrib 10 Postcode : 8321

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Beste lezer, Je bent van harte welkom. NIEUWSBRIEF Nr.23-4 e JAARGANG uitgave nr.5 van 2015 opmaak: augustus 2015

Beste lezer, Je bent van harte welkom. NIEUWSBRIEF Nr.23-4 e JAARGANG uitgave nr.5 van 2015 opmaak: augustus 2015 NIEUWSBRIEF Nr.23-4 e JAARGANG uitgave nr.5 van 2015 opmaak: augustus 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

DANKBAAR. NIEUWSBRIEF 2010 Jaargang 18. nr. 1

DANKBAAR. NIEUWSBRIEF 2010 Jaargang 18. nr. 1 DANKBAAR NIEUWSBRIEF 2010 Jaargang 18. nr. 1 EVEN VOORSTELLEN INHOUD NIEUWSBRIEF Mijn Naam is Huibert Jan Dankbaar, geboren te Amsterdam 29-05-1955 en behoor tot de zo genoemde Amsterdamse tak, onder boeknr.

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven Mr. A. J. H. L. ADAM WARNSVELD, 2 Februari 1948 Boschlaan 7 Beste Renzo, Reeds twee brieven kreeg ik van je va.der, de eene gedateerd 19 Januari en de andere 24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad

Nadere informatie

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk.

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. We gedenken vanavond Ramón Smits Alvarez. We staan stil bij zijn leven, we staan stil

Nadere informatie

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Vóór 1829 werden welgestelde burgers en inwoners van Kampen begraven in de kerken die de stad rijk was. Minder gegoeden

Nadere informatie

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2)

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) l\05s J}ewSlttter. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) Beste naamgenoten, Voor u ligt het "vakantienumrner" van de Ross Newsletter. Vakantie doet ons altijd denken aan Schotland.

Nadere informatie

een genealogieonline publicatie Andries Putz door Erik

een genealogieonline publicatie Andries Putz door Erik een genealogieonline publicatie Andries Putz door 20 november 2016 Andries Putz Generatie 1 1. Andries (Andreas Jan Andries?) Pütz (Putz). Hij is getrouwd (1) op 9 november 1704 te Moers (Meurs), Duitsland

Nadere informatie

De nakomelingen van Mijndert Storm

De nakomelingen van Mijndert Storm een genealogieonline publicatie door 3 July 2019 Generatie 1 1. Mijndert Storm, is geboren 1745. Hij is getrouwd met Johanna Elisabeth Leeuwenberg. Zij kregen 7 kinderen: Elsie Storm, volg 2. Neeltje Storm,

Nadere informatie