No. 63. April De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen."

Transcriptie

1 No. 63. April Beste naamgenoten, April!!, dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De vorige, in december, leverde weer een stroom reacties op in de vorm van de beste wensen voor de Kerstdagen en Nieuw Jaar. Uiteraard willen we u daarvoor bedanken. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen. We beginnen zoals gewoonlijk met het nieuws van de Clan overzee. Eind vorig jaar ging het regelmatig niet goed met post verzenden richting Nederland. Maar tot nu toe is het dit jaar gelukkig beter gegaan, waardoor we u betere op de hoogte kunnen houden van het wel en wee van de clan in Amerika en Nieuw-Zeeland. Verder vindt u iets over: Een nieuw schilderij van N. of H. Ros, Buitenlandse clangenoten die in W.O. II in Nederland zijn gebleven, Een correctie van een artikel in 2002 over o.a. Bauke Johannes Ros en De familieberichten/nieuwe lezers. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, 4707 EX Roosendaal, Tel:

2 ROSS NEWSLETTER pag. 2 INTERNET ADRESSEN Clan Ross Ass. USA. Clan Ross Ass. Canada Clan Ross Australië Ross Nieuw Zeeland : Tain & District Museum Deze websites kunt u overigens ook bereiken via onze eigen website. Deze bevat naast de inhoud van de laatste Ross Newsletters ook informatie over Clan Ross in het algemeen, Schotten in Nederland en genealogische gegevens van enkele families Ros(s) in Nederland. De site hebben we inmiddels overgebracht naar een andere webhost. en is nu te vinden op: Naast de officiële site zijn er nog een drietal aanvullingen : Een alfabetisch overzicht van de in de diverse genealogieën voorkomende personen met de naam Ros en/of Ross Idem maar dan wat uitgebreider en met een zoekmogelijkheid en gegevens van de partners Alle tot nu toe verschenen Ross Newsletters in PDF-vorm. Overzichten van onze eigen familie. De toegang tot deze gegevens verloopt het eenvoudigst via: INTERNATIONAL CLAN NEWS U.S.A. In het Winter 2008/2009 nummer is een vrij uitgebreide brief opgenomen van Chief David. Hij is het niet eens met bepaalde zaken die op de website van de Clan Ross Association U.S.A. gestaan hebben. Hij legt uitvoerig uit hoe het dan wel in elkaar zit. Voorts is hij op z n zachts gesproken nogal ontstemd over een verhaal over zijn grootvader Sir Ronald Ross, de Nobelprijswinnaar. Hij is niet zozeer ontstemd over het verhaal maar wel over het feit dat de schrijver te kennen geeft niet te weten wie deze Ronald was.

3 pag. 3 ROSS NEWSLETTER Verder enkele verslagen van Highland-games die bezocht zijn door Clan- Ross leden. Ook hebben enkele clangenoten deel genomen aan games. O.a. Malcolm Freeberg, de Clan Ross Newsletter editor. Zie foto tijdens het onderdeel Weight over the bar Gloria Ross, de historica van Clan Ross U.S.A. schreef een leuk artikel over heilige bronnen in Schotland. Fran Bumann, de genealogisch adviseur gaf een uiteenzetting over wat op Internet te vinden is over de inwoners van de Staat Ohio. Gelukkig zijn zij die daar moeten zoeken. Er is nogal wat!! Canada. In de vorige Ross Newsletter schreven we al over de jaarvergadering in Canada in juli In de newsletter van november zijn de uitgebreide notulen te vinden en een vervolg op het verslag van het weekeinde. In de newsletter van februari stelt de huidige President van de Clan Ross Association in Canada, Andrew Ross Thibodeau, zich wat uitgebreider voor dan eerder het geval was. Het artikel gaat gepaard met een foto van hem, zijn echtgenote Lizz ( penningmeester en ledenadministrateur van de association) en hun kinderen. Verder aandacht voor een herdenkings ceremonie in Winnipeg bij het monument opgericht ter ere van de kolonisten aldaar. Ook Clan Ross was daarbij vertegenwoordigd door (zie foto v.l.n.r.) Ian Ross, Barbara Fletcher, Jacquie Ross en Denis Fletcher Schotland. De clan Ross associations in de U.S.A. en Canada trachten gezamenlijk een gezelschap te formeren dat het Come Home to Scotland -evenement in Edinburgh gaat bijwonen. We horen daar ongetwijfeld meer over.

4 ROSS NEWSLETTER pag. 4 De Clan Ross gathering in Tain wordt in 2009 gehouden op 12 en 13 augustus, gekoppeld aan de Glenmorrangie Highland Games. Zie ook de website: Wij hopen u in de volgende Ross Newsletter een verslagje van dit evenement te geven. Nieuw Zeeland. Het decembernummer van de Nieuw Zeelandse Newsletter bevat niet veel meer dan enkele artikeltjes over de huidige bestuursleden en een artikel over het ontstaan van het Auld Lang Syne. Genealogie. In de vorige Ross Newsletter hebben wij u geconfronteerd met een schilderijtje voorstellende een stukje Loosduinen, hoek Vinkenlaan/Houtweg en geschilderd door N. (of H) Ros. We hebben u gevraagd of u iemand in uw familie kent die de schilder-hobby uitgeoefend heeft aan het eind van de 19e of begin van de 20e eeuw. Daarop is geen precies antwoord binnen gekomen. Er kwam wel een compleet onverwachte reactie van Paul Ross uit Zierikzee. Hij schreef o.m. Sinds 1950, toen mijn moeder Maria van der Hout in de familie Ross kwam hing er een schilderijtje van bovengenoemde schilder in de huiskamer van mijn oma J.R. Ross van der Meulen. Op het schilderij is een boerderij afgebeeld bij een sloot met daarlangs bomen. In de jaren 90 van de vorige eeuw heeft Paul getracht wat onderzoek te doen naar de schilder maar is daar nooit (ook niet met behulp van een Mevrouw Elles Kamphuis van het Rijksmuseum te Amsterdam) uitgekomen. Men dacht aanvankelijk aan een Noord-Hollands landschap maar ons schilderijtje van de vorige Ross Newsletter gezien hebbend zou ook dit schilderij best uit het Westland kunnen zijn. Als je beide schilderijen gaat uitvergroten is het volslagen duidelijk dat de beide schilderijen gesig-

5 pag. 5 ROSS NEWSLETTER neerd zijn door dezelfde maker. Het is jammer dat onze lezersbezetting in het Westland minimaal en in Den Haag ook mager is, maar toch willen we vragen of iemand deze boerderij of het weggetje herkent. Mogelijk dat dat helpt bij het identificeren van de maker. De foto van het schilderij is gemaakt door een goede kennis van Paul, de heer Daan van Vliet te Zierikzee, waarvoor onze dank. Oorlogsgraven van buitenlandse clangenoten in Nederland. Enige jaren geleden hebben wij aan dit onderwerp ook aandacht besteed. Inmiddels zijn er op het gebied van publiceren zoveel meer mogelijkheden gekomen dat wij opnieuw aandacht willen schenken aan de clangenoten die ten behoeve van onze vrijheid het leven verloren. Wij hebben een lijst kunnen maken van 36 militairen die de naam Ross droegen en die in Nederland zijn begraven of in ieder geval vermeld zijn op herdenkingsplaten. Dertien er van waren militairen uit de U.S.A. en de overigen uit de Britse Gemenebest. De graven zijn allemaal terug te vinden op: (de site van de Commonwealth Wargraves Commission) Deze graven zijn verspreid over heel Nederland. of op: (The American Battle Monuments Commission) Dit is de site waarop alle Amerikaanse militairen zijn vermeld en die begraven zijn of herdacht worden in Margraten (Limburg). Beide sites hebben geen gelegenheid foto s van de monumenten bij te plaatsen. Een site die daartoe wel gelegenheid biedt is Find a grave (http:// Ons plan is nu om van alle monumenten van de in Nederland begraven Rossen een foto te maken en die (met de gegevens van de begravenen) te plaatsen op Find a grave. Wij laten hierna een lijst volgen met de namen en de begraafplaatsen. Mocht iemand van u in de gelegenheid zijn één van de begraafplaatsen te bezoeken en foto s te maken van de monumenten laat het ons dan even weten. Het gemakkelijkst is uiteraard digitale foto s te maken.

6 ROSS NEWSLETTER pag. 6 Naam en voornaam Overlijdensdatum Naam/plaats begraafplaats Ross James McGregor Bergen op Zoom War Cemetery Ross William Anderson Bergen op Zoom War Cemetery Ross Lesley Ewing Brunssum War Cemetery Ross David Ede General Cemetery Ross Ian Murray Epe General Cemetery Ross Malcom Arthur Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Peter Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Donald A Groesbeek Canadian War Cemetery Ross John Archibald Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Joseph Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Duncan Cook Groesbeek Memorial Ross Reginald Groesbeek Memorial Ross William Lynch Groesbeek Memorial Ross Roy Holten Canadian War Cemetary Ross Edgar Holten Canadian War Cemetery Ross Alan George St John Jonkerbos War Cem. Ross George Jonkerbos War Cem. Ross Joseph H Margraten Ross Kenneth S Margraten Ross Madison H Margraten Ross Novie N Margraten Ross Robert F Margraten Ross Edward F Margraten Ross Eric G Margraten Ross Eugene G Margraten Ross George W jr Margraten Ross Charles F Margraten Ross Clark E Margraten Ross Denver G Margraten Ross Joseph Beaddie Olst (Duur) General Cemetery Ross Albert Uden (Odiliapeel) Rom. Cath. Cem. Ross Douglas Macrae Uden War Cemetery Ross Robert Alexander Uden War Cemetery Ross William Uden War Cemetery Ross William Downie Valkenswaard War Cemetery Ross John Mackay Venray War Cemetery U kunt uiteraard zelf de site van de begraafplaats bekijken voor de juiste ligging van de monumenten maar u kunt met een gerust hart contact met ons opnemen. Dan verstrekken wij u de juiste gegevens. Mocht U de behoefte hebben rond 4/5 mei bij een monument een blijk van waardering achter te laten dan bent u daar uiteraard volkomen vrij in.

7 pag. 7 ROSS NEWSLETTER Het slachtofferregister van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. In de Ross Newsletter van april 2002 schreven we over Nederlandse Rossen die voorkomen in het Nederlandse Slachtofferregister Over Bauke Johannes Ros noemden we als overlijdensplaats: Lübeckerbocht bij kdo Neustadt, Neuengamme. Wat we toen schreven is waar en niet waar. We werden daarop opmerkzaam gemaakt door de Heer Jan van der Leij, een oomzegger van Bauke Johannes. Hij heeft inderdaad in het Kamp Neuengamme gezeten maar hij is bij het leeghalen van het kamp overgebracht naar het schip Cap Arcona. Dit schip is met nog enkele andere schepen gebombardeerd op 3 mei 1945 en Bauke Johannes is met het schip in de Lübeckerbocht ten onder gegaan. De Cap Arcona alsmede het schip de Thielbek diende als transportschip voor vluchtelingen voor het Rode Leger. Ruim gevangenen uit Neugengamme werden aan boord gebracht. Beide schepen zijn gezonken als gevolg van een Brits bombardement en ruim gevangenen lieten daarbij het leven. Het lijkt er op dat het bombardement voorkomen had kunnen worden als de Britse regering had geluisterd naar de waarschuwing van de Zweedse regering inhoudende de mededeling dat er gevangenen naar die schepen overgebracht waren en dus niet gebombardeerd mochten worden. De brandende Cap Arcona Het herdenkingsmonument op de erebegraafplaats in Neustadt in Holstein De Britse regering houdt de archieven over het bombardement op deze schepen tot het jaar 2045 gesloten. Dit kan als indicatie gezien worden dat er iets zeer ernstigs te verbergen valt. Wij zijn blij dat we ons verhaal dankzij de heer van der Leij hebben kunnen rechtzetten. Het toeval wil dat één van Bauke s kinderen: Lense Johannes op 20 maart j.l. is overleden. Toen zijn vader verdronk was hij 4 maanden oud.

8 ROSS NEWSLETTER pag. 8 Familieberichten: Overleden: JACOBUS BERNARDUS JAN ROS, Geboren Amsterdam , overleden Amstelveen PETER ROS, geboren Den Haag , overleden Leiden partner geweest van de overleden Pieter Verhage. JAN VAN EEKEN, geboren Drachten , overleden Amersfoort ,weduwnaar van Alida Cornelia Ros. Familie Ros, Sprang. CATHARINA MARTHA WILLEMSE, geboren Bergen op Zoom , overleden Oud-Beijerland , weduwe van Jacobus Ros, moeder van Ed Ros, Nieuw-Beijerland. Familie Ros, Zegwaard. CHRISTINA GEERDINA ELISABETH THOLEN (Tineke), geboren Assen , overleden , echtgenote van Bram Ross te Amstelveen. Familie Ross, Goes. Welkom in onze lezerskring: Hans Ros, Lindengaarde 51, Waddinxveen (Familie Ros, Sprang) Jeannette Ross, Piersonlaan 13, Naarden (Familie Ross, Alblasserdam) Wij hebben zeker niet te klagen over berichten van geboorten, huwelijken en overlijden. Toch blijven we oproepen deze gegevens door te spelen. Hebt U opmerkingen, ideeën voor artikelen of wilt u zelf een artikel schrijven, laat het ons weten.

Nederlandse Genealogische Vereniging. Afdeling Zeeland. Ze. Ill. II Cadsandt, Aerdenburg, Ysendyck en Biervliet. (zie verder binnenpagina)

Nederlandse Genealogische Vereniging. Afdeling Zeeland. Ze. Ill. II Cadsandt, Aerdenburg, Ysendyck en Biervliet. (zie verder binnenpagina) Nederlandse Genealogische Vereniging Afdeling Zeeland Ze. Ill. II Cadsandt, Aerdenburg, Ysendyck en Biervliet. (zie verder binnenpagina) WIJ VAN ZEELAND Mededelingenblad 12 e jaargang, nummer 3 augustus

Nadere informatie

AMERSFOORT EN OMSTREKEN. Uitgave van de Nederlandse Genealogische Vereniging Afdeling Amersfoort en Omstreken Jaargang 13 september 2004 Nummer 3

AMERSFOORT EN OMSTREKEN. Uitgave van de Nederlandse Genealogische Vereniging Afdeling Amersfoort en Omstreken Jaargang 13 september 2004 Nummer 3 AMERSFOORT EN OMSTREKEN Uitgave van de Nederlandse Genealogische Vereniging Afdeling Amersfoort en Omstreken Jaargang 13 september 2004 Nummer 3 Ten geleide Met genoegen bieden wij u dit septembernummer

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering op 7 mei 2011 Lokatie: Klein Vogelenzang in het Pinetum Blijdestein Van der Lindenlaat 125 1200 AA te Hilversum

Algemene Ledenvergadering op 7 mei 2011 Lokatie: Klein Vogelenzang in het Pinetum Blijdestein Van der Lindenlaat 125 1200 AA te Hilversum Jaargang 16, Nr. 2 April 2011 Inhoud www.verkeersslachtoffer.nl pag. Voorwoord van het bestuur 2 Bestuur VVS 3 Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering 4 Concept agenda ALV op zaterdag 7 mei 2011

Nadere informatie

Jaarbulletin. Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout

Jaarbulletin. Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout 2012 Jaarbulletin Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout INHOUD: Van de Voorzitter 1 Uitnodiging jaarvergadering De Atlas Bericht Cultuur Historisch Genootschap De Vleeshal 3 2 2 VERENIGING DORPSBEHOUD

Nadere informatie

... oktober2001-- Redactie. Zie vervolg, volgende pagina

... oktober2001-- Redactie. Zie vervolg, volgende pagina De mond- en klauwzeeruitbra- ken in het afgelopen voorjaar -er werden 26 geval- len in ons land geregistreerd- hebben een eco- nomische schade van in totaal f. 2.6 miljard aange- richt. Bijna de helft

Nadere informatie

Pruiken en revoluties; veranderingen in de 18 e eeuw 1. tijd van jagers en boeren - 3000 v C Prehistorie

Pruiken en revoluties; veranderingen in de 18 e eeuw 1. tijd van jagers en boeren - 3000 v C Prehistorie tijd van jagers en boeren - 3000 v C Prehistorie tijd van Grieken en Romeinen 3000 v C - 500 n C Oudheid tijd van monniken en ridders 500-1000 vroege Middeleeuwen tijd van steden en staten 1000-1500 hoge

Nadere informatie

PensioenPraat. Het pensioen is een zaak van ons allemaal. Uitgave van Stichting Pensioenfonds SABIC Innovative Plastics. Nr.

PensioenPraat. Het pensioen is een zaak van ons allemaal. Uitgave van Stichting Pensioenfonds SABIC Innovative Plastics. Nr. PensioenPraat Uitgave van Stichting Pensioenfonds SABIC Innovative Plastics Nr. 40 Oktober 2010 Het pensioen is een zaak van ons allemaal Even voorstellen: Theo Dekkers Waarom belegt een pensioenfonds?

Nadere informatie

Fijne Kerstvakantie gewenst!

Fijne Kerstvakantie gewenst! Er ligt weer een nieuwe info voor u. Het halfjaarlijks blad van Hoor Friesland. In het voor- en najaar kunt u een uitgave van ons verwachten. In de tussentijd houden we u op de hoogte door middel van onze

Nadere informatie

Van Goghs brieven De kunstenaar aan het woord. Docentenhandleiding voor het voortgezet onderwijs

Van Goghs brieven De kunstenaar aan het woord. Docentenhandleiding voor het voortgezet onderwijs Van Goghs brieven De kunstenaar aan het woord Docentenhandleiding voor het voortgezet onderwijs Inhoud Inleiding 1 Lesprogramma 3 Achtergrondinformatie 4 Opdrachten 9 Museumbezoek 15 Hierboven: Brief van

Nadere informatie

Kom in contact met een mentor Bladzijde 3

Kom in contact met een mentor Bladzijde 3 SpraakZien Bril met ondertitels Meld u aan als proefpersoon! Zie bladzijden 18 en 19 Kom in contact met een mentor Bladzijde 3 Jaargang 23 nr. 3 september 2012 In dit nummer o.m. pagina 3 Van het bestuur

Nadere informatie

onderwijs nieuwsbrief POOL Wij zijn POOL en stellen ons voor nieuwsbrief onderwijs inhoud doorstart project onderwijs in zelfstandig POOL

onderwijs nieuwsbrief POOL Wij zijn POOL en stellen ons voor nieuwsbrief onderwijs inhoud doorstart project onderwijs in zelfstandig POOL nieuwsbrief inhoud Voorstellen POOL 1 Eerste antwoorden voor jonge ouders 2 Altijd op de hoogte met de direct mail 2 Een klacht indienen helpt 3 Als een school vinden niet lukt 4 Nieuws voor gebruikers

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 28 676 NAVO Nr. 190 VERSLAG VAN EEN ALGEMEEN OVERLEG Vastgesteld 13 november 2013 De vaste commissie voor Defensie en de vaste commissie voor Buitenlandse

Nadere informatie

william van heeswijk, best, 6 januari 2010

william van heeswijk, best, 6 januari 2010 In dit document staan meer dan 200 authentieke en spontane reacties van onze klanten. Deze zijn onbewerkt in dit document opgenomen. Veel leesplezier! Ik ben heel blij met Novosite, heb voorheen andere

Nadere informatie

bewoners aan het roer

bewoners aan het roer woon kwartier Editie nr. 01- Voorjaar 2012 o.a. in dit nummer: P4 nieuwe huisstijl wold & waard Gewoon in het Westerkwartier. Dat is de titel van de nieuwe huisstijl van Wold & Waard. Een stijl die past

Nadere informatie

Louis Jean Henri Charles Adelberth de Bourbon Osse ingezetenen geraakt door de Tweede Wereldoorlog Dichtung und Wahrheit

Louis Jean Henri Charles Adelberth de Bourbon Osse ingezetenen geraakt door de Tweede Wereldoorlog Dichtung und Wahrheit t u s s e n t i j d s 2/14 Een uitgave van de historische kring voor Oss en omgeving, stichting De Werkende Mens Jaargang 20 Najaar 2014 issn 1387-1498 Dit blad heeft een waarde van 4,50 Zie ook www.dewerkendemensoss.nl

Nadere informatie

Uw pensioenbulletin juli 2011. Beleggingsbeleid doorgelicht. Algemeen Mijnwerkersfonds

Uw pensioenbulletin juli 2011. Beleggingsbeleid doorgelicht. Algemeen Mijnwerkersfonds Uw pensioenbulletin juli 2011 Beleggingsbeleid doorgelicht Algemeen Mijnwerkersfonds Externe deskundigen hebben in opdracht van het bestuur een zogenaamde ALM-studie (Asset Liability Management) uitgevoerd.

Nadere informatie

Newsletter Crew: Karen, Louisa, Netty, Heleen and local contributors.

Newsletter Crew: Karen, Louisa, Netty, Heleen and local contributors. Maandverslag Europa Maart 2014 Eind februari, begin maart zijn Netty en ik naar Engeland afgereisd, voor de Pastors meeting die in Medway werd gehouden. We reisden met de Ferry vanaf Hoek van Holland naar

Nadere informatie

H E E R L I J K H E D E N

H E E R L I J K H E D E N INHOUD Op korte termijn zijn er twee belangrijke activiteiten in het jubileumjaar van de VOHB. Noteert u vooral 14 april en 24 april in uw agenda. Op 24 april a.s. vieren wij officieel ons 60-jarig jubileum

Nadere informatie

september 2006 Vondst van het jaar Het bestaat echt... vondsten doen zonder detector Vondstberichten Wat ik zegge wou...

september 2006 Vondst van het jaar Het bestaat echt... vondsten doen zonder detector Vondstberichten Wat ik zegge wou... V E R E n i g i n g S B L A D V A n D E D E T E c T O R A M A T E U R Detector september 2006 magazine Vondst van het jaar Het bestaat echt... vondsten doen zonder detector Vondstberichten Wat ik zegge

Nadere informatie

Uitvaartkrant. Ten dienste van de gemeenschap. 4 gerrit doornink draagt. 5 begraafplaats. 6 de rol van de notaris. 3 uitvaart leiders

Uitvaartkrant. Ten dienste van de gemeenschap. 4 gerrit doornink draagt. 5 begraafplaats. 6 de rol van de notaris. 3 uitvaart leiders Uitvaartkrant een uitgave van uitvaartvereniging de laatste eer / 2011 uitvaartvereniging in wapenveld sinds 1925 Uitvaartvereniging De Laatste Eer Flessenbergerweg 32 8191 LK Wapenveld Telefoon (038)

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F nr. 18

N I E U W S B R I E F nr. 18 N I E U W S B R I E F nr. 18 december 2013 Postadres: Groenedijk 76, 3311 DC Dordrecht Overwegende dat het voortbestaan in kwalitatieve en in kwantitatieve zin van Park Merwestein, erfgoed van de Dordtse

Nadere informatie

journaal Onze sponsors stellen zich voor: Biotronik 3000 e donateur!

journaal Onze sponsors stellen zich voor: Biotronik 3000 e donateur! 1 Editie 2009 16 januari 2009 ICD journaal ISSN 1572-5278 3000 e donateur! Beëindigen ICD-therapie: een optie Angst en depressie na ICD-implantatie De geheimtaal van het elektrocardiogram CareLink: ICD-controle

Nadere informatie

mediation naast rechtspraak in familiezaken

mediation naast rechtspraak in familiezaken mediation naast rechtspraak in familiezaken mediation: toch samen het conflict oplossen Informatie voor mensen die betrokken zijn bij een juridische procedure rond een familieconflict Herziene versie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Oproep:

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Oproep: -1- Juni 2006 Jaargang 3 nr. 1 OBD-Opleidingen verzorgt praktijkopleidingen voor: Metselen, Timmeren, Tegelzetten, Timmerindustrie, Meubel en interieurbouw Nieuwsbrief Nieuwsbrief Verder in dit nummer:

Nadere informatie

Genealogisch en Historisch onderzoek op en met gebruik van Internet.

Genealogisch en Historisch onderzoek op en met gebruik van Internet. Genealogisch en Historisch onderzoek op en met gebruik van Internet. Geert Luykx 2005. Handleiding Genealogisch en Historisch onderzoek op en met gebruik van Internet. 1) Genealogische databases. De basisprincipes,

Nadere informatie

Een goed gesprek voorkomt erger

Een goed gesprek voorkomt erger Een goed gesprek voorkomt erger een handreiking voor ouders bij een klacht over school Voorwoord Wat doet u als u of uw kind een probleem heeft met de school? Sinds 1998 is er een wettelijke klachtenregeling

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014 1. Opening Alvorens tot opening over te gaan, vraagt de voorzitter de vergadering een moment van stilte te betrachten ter nagedachtenis aan José van

Nadere informatie

Cronyck D E H I S T O R I S C H E K R I N G N I E U W E G E I N 32E JAARGANG NUMMER 1, JANUARI 2010 K WARTAALUITGAVE VAN

Cronyck D E H I S T O R I S C H E K R I N G N I E U W E G E I N 32E JAARGANG NUMMER 1, JANUARI 2010 K WARTAALUITGAVE VAN Cronyck de Geyn 32E JAARGANG NUMMER 1, JANUARI 2010 K WARTAALUITGAVE VAN D E H I S T O R I S C H E K R I N G N I E U W E G E I N Het is tijd voor het museum. Als bank heb je je maatschappelijke verantwoordelijkheden.

Nadere informatie

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek.

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Informatiemagazine van Stichting ATA, personenalarmering dichtbij nr. 2, maart 2012 Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Win een rondvaart door de grachten

Nadere informatie