No. 63. April De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen."

Transcriptie

1 No. 63. April Beste naamgenoten, April!!, dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De vorige, in december, leverde weer een stroom reacties op in de vorm van de beste wensen voor de Kerstdagen en Nieuw Jaar. Uiteraard willen we u daarvoor bedanken. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen. We beginnen zoals gewoonlijk met het nieuws van de Clan overzee. Eind vorig jaar ging het regelmatig niet goed met post verzenden richting Nederland. Maar tot nu toe is het dit jaar gelukkig beter gegaan, waardoor we u betere op de hoogte kunnen houden van het wel en wee van de clan in Amerika en Nieuw-Zeeland. Verder vindt u iets over: Een nieuw schilderij van N. of H. Ros, Buitenlandse clangenoten die in W.O. II in Nederland zijn gebleven, Een correctie van een artikel in 2002 over o.a. Bauke Johannes Ros en De familieberichten/nieuwe lezers. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, 4707 EX Roosendaal, Tel:

2 ROSS NEWSLETTER pag. 2 INTERNET ADRESSEN Clan Ross Ass. USA. Clan Ross Ass. Canada Clan Ross Australië Ross Nieuw Zeeland : Tain & District Museum Deze websites kunt u overigens ook bereiken via onze eigen website. Deze bevat naast de inhoud van de laatste Ross Newsletters ook informatie over Clan Ross in het algemeen, Schotten in Nederland en genealogische gegevens van enkele families Ros(s) in Nederland. De site hebben we inmiddels overgebracht naar een andere webhost. en is nu te vinden op: Naast de officiële site zijn er nog een drietal aanvullingen : Een alfabetisch overzicht van de in de diverse genealogieën voorkomende personen met de naam Ros en/of Ross Idem maar dan wat uitgebreider en met een zoekmogelijkheid en gegevens van de partners Alle tot nu toe verschenen Ross Newsletters in PDF-vorm. Overzichten van onze eigen familie. De toegang tot deze gegevens verloopt het eenvoudigst via: INTERNATIONAL CLAN NEWS U.S.A. In het Winter 2008/2009 nummer is een vrij uitgebreide brief opgenomen van Chief David. Hij is het niet eens met bepaalde zaken die op de website van de Clan Ross Association U.S.A. gestaan hebben. Hij legt uitvoerig uit hoe het dan wel in elkaar zit. Voorts is hij op z n zachts gesproken nogal ontstemd over een verhaal over zijn grootvader Sir Ronald Ross, de Nobelprijswinnaar. Hij is niet zozeer ontstemd over het verhaal maar wel over het feit dat de schrijver te kennen geeft niet te weten wie deze Ronald was.

3 pag. 3 ROSS NEWSLETTER Verder enkele verslagen van Highland-games die bezocht zijn door Clan- Ross leden. Ook hebben enkele clangenoten deel genomen aan games. O.a. Malcolm Freeberg, de Clan Ross Newsletter editor. Zie foto tijdens het onderdeel Weight over the bar Gloria Ross, de historica van Clan Ross U.S.A. schreef een leuk artikel over heilige bronnen in Schotland. Fran Bumann, de genealogisch adviseur gaf een uiteenzetting over wat op Internet te vinden is over de inwoners van de Staat Ohio. Gelukkig zijn zij die daar moeten zoeken. Er is nogal wat!! Canada. In de vorige Ross Newsletter schreven we al over de jaarvergadering in Canada in juli In de newsletter van november zijn de uitgebreide notulen te vinden en een vervolg op het verslag van het weekeinde. In de newsletter van februari stelt de huidige President van de Clan Ross Association in Canada, Andrew Ross Thibodeau, zich wat uitgebreider voor dan eerder het geval was. Het artikel gaat gepaard met een foto van hem, zijn echtgenote Lizz ( penningmeester en ledenadministrateur van de association) en hun kinderen. Verder aandacht voor een herdenkings ceremonie in Winnipeg bij het monument opgericht ter ere van de kolonisten aldaar. Ook Clan Ross was daarbij vertegenwoordigd door (zie foto v.l.n.r.) Ian Ross, Barbara Fletcher, Jacquie Ross en Denis Fletcher Schotland. De clan Ross associations in de U.S.A. en Canada trachten gezamenlijk een gezelschap te formeren dat het Come Home to Scotland -evenement in Edinburgh gaat bijwonen. We horen daar ongetwijfeld meer over.

4 ROSS NEWSLETTER pag. 4 De Clan Ross gathering in Tain wordt in 2009 gehouden op 12 en 13 augustus, gekoppeld aan de Glenmorrangie Highland Games. Zie ook de website: Wij hopen u in de volgende Ross Newsletter een verslagje van dit evenement te geven. Nieuw Zeeland. Het decembernummer van de Nieuw Zeelandse Newsletter bevat niet veel meer dan enkele artikeltjes over de huidige bestuursleden en een artikel over het ontstaan van het Auld Lang Syne. Genealogie. In de vorige Ross Newsletter hebben wij u geconfronteerd met een schilderijtje voorstellende een stukje Loosduinen, hoek Vinkenlaan/Houtweg en geschilderd door N. (of H) Ros. We hebben u gevraagd of u iemand in uw familie kent die de schilder-hobby uitgeoefend heeft aan het eind van de 19e of begin van de 20e eeuw. Daarop is geen precies antwoord binnen gekomen. Er kwam wel een compleet onverwachte reactie van Paul Ross uit Zierikzee. Hij schreef o.m. Sinds 1950, toen mijn moeder Maria van der Hout in de familie Ross kwam hing er een schilderijtje van bovengenoemde schilder in de huiskamer van mijn oma J.R. Ross van der Meulen. Op het schilderij is een boerderij afgebeeld bij een sloot met daarlangs bomen. In de jaren 90 van de vorige eeuw heeft Paul getracht wat onderzoek te doen naar de schilder maar is daar nooit (ook niet met behulp van een Mevrouw Elles Kamphuis van het Rijksmuseum te Amsterdam) uitgekomen. Men dacht aanvankelijk aan een Noord-Hollands landschap maar ons schilderijtje van de vorige Ross Newsletter gezien hebbend zou ook dit schilderij best uit het Westland kunnen zijn. Als je beide schilderijen gaat uitvergroten is het volslagen duidelijk dat de beide schilderijen gesig-

5 pag. 5 ROSS NEWSLETTER neerd zijn door dezelfde maker. Het is jammer dat onze lezersbezetting in het Westland minimaal en in Den Haag ook mager is, maar toch willen we vragen of iemand deze boerderij of het weggetje herkent. Mogelijk dat dat helpt bij het identificeren van de maker. De foto van het schilderij is gemaakt door een goede kennis van Paul, de heer Daan van Vliet te Zierikzee, waarvoor onze dank. Oorlogsgraven van buitenlandse clangenoten in Nederland. Enige jaren geleden hebben wij aan dit onderwerp ook aandacht besteed. Inmiddels zijn er op het gebied van publiceren zoveel meer mogelijkheden gekomen dat wij opnieuw aandacht willen schenken aan de clangenoten die ten behoeve van onze vrijheid het leven verloren. Wij hebben een lijst kunnen maken van 36 militairen die de naam Ross droegen en die in Nederland zijn begraven of in ieder geval vermeld zijn op herdenkingsplaten. Dertien er van waren militairen uit de U.S.A. en de overigen uit de Britse Gemenebest. De graven zijn allemaal terug te vinden op: (de site van de Commonwealth Wargraves Commission) Deze graven zijn verspreid over heel Nederland. of op: (The American Battle Monuments Commission) Dit is de site waarop alle Amerikaanse militairen zijn vermeld en die begraven zijn of herdacht worden in Margraten (Limburg). Beide sites hebben geen gelegenheid foto s van de monumenten bij te plaatsen. Een site die daartoe wel gelegenheid biedt is Find a grave (http:// Ons plan is nu om van alle monumenten van de in Nederland begraven Rossen een foto te maken en die (met de gegevens van de begravenen) te plaatsen op Find a grave. Wij laten hierna een lijst volgen met de namen en de begraafplaatsen. Mocht iemand van u in de gelegenheid zijn één van de begraafplaatsen te bezoeken en foto s te maken van de monumenten laat het ons dan even weten. Het gemakkelijkst is uiteraard digitale foto s te maken.

6 ROSS NEWSLETTER pag. 6 Naam en voornaam Overlijdensdatum Naam/plaats begraafplaats Ross James McGregor Bergen op Zoom War Cemetery Ross William Anderson Bergen op Zoom War Cemetery Ross Lesley Ewing Brunssum War Cemetery Ross David Ede General Cemetery Ross Ian Murray Epe General Cemetery Ross Malcom Arthur Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Peter Groesbeek Canadian War Cemerery Ross Donald A Groesbeek Canadian War Cemetery Ross John Archibald Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Joseph Groesbeek Canadian War Cemetery Ross Duncan Cook Groesbeek Memorial Ross Reginald Groesbeek Memorial Ross William Lynch Groesbeek Memorial Ross Roy Holten Canadian War Cemetary Ross Edgar Holten Canadian War Cemetery Ross Alan George St John Jonkerbos War Cem. Ross George Jonkerbos War Cem. Ross Joseph H Margraten Ross Kenneth S Margraten Ross Madison H Margraten Ross Novie N Margraten Ross Robert F Margraten Ross Edward F Margraten Ross Eric G Margraten Ross Eugene G Margraten Ross George W jr Margraten Ross Charles F Margraten Ross Clark E Margraten Ross Denver G Margraten Ross Joseph Beaddie Olst (Duur) General Cemetery Ross Albert Uden (Odiliapeel) Rom. Cath. Cem. Ross Douglas Macrae Uden War Cemetery Ross Robert Alexander Uden War Cemetery Ross William Uden War Cemetery Ross William Downie Valkenswaard War Cemetery Ross John Mackay Venray War Cemetery U kunt uiteraard zelf de site van de begraafplaats bekijken voor de juiste ligging van de monumenten maar u kunt met een gerust hart contact met ons opnemen. Dan verstrekken wij u de juiste gegevens. Mocht U de behoefte hebben rond 4/5 mei bij een monument een blijk van waardering achter te laten dan bent u daar uiteraard volkomen vrij in.

7 pag. 7 ROSS NEWSLETTER Het slachtofferregister van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. In de Ross Newsletter van april 2002 schreven we over Nederlandse Rossen die voorkomen in het Nederlandse Slachtofferregister Over Bauke Johannes Ros noemden we als overlijdensplaats: Lübeckerbocht bij kdo Neustadt, Neuengamme. Wat we toen schreven is waar en niet waar. We werden daarop opmerkzaam gemaakt door de Heer Jan van der Leij, een oomzegger van Bauke Johannes. Hij heeft inderdaad in het Kamp Neuengamme gezeten maar hij is bij het leeghalen van het kamp overgebracht naar het schip Cap Arcona. Dit schip is met nog enkele andere schepen gebombardeerd op 3 mei 1945 en Bauke Johannes is met het schip in de Lübeckerbocht ten onder gegaan. De Cap Arcona alsmede het schip de Thielbek diende als transportschip voor vluchtelingen voor het Rode Leger. Ruim gevangenen uit Neugengamme werden aan boord gebracht. Beide schepen zijn gezonken als gevolg van een Brits bombardement en ruim gevangenen lieten daarbij het leven. Het lijkt er op dat het bombardement voorkomen had kunnen worden als de Britse regering had geluisterd naar de waarschuwing van de Zweedse regering inhoudende de mededeling dat er gevangenen naar die schepen overgebracht waren en dus niet gebombardeerd mochten worden. De brandende Cap Arcona Het herdenkingsmonument op de erebegraafplaats in Neustadt in Holstein De Britse regering houdt de archieven over het bombardement op deze schepen tot het jaar 2045 gesloten. Dit kan als indicatie gezien worden dat er iets zeer ernstigs te verbergen valt. Wij zijn blij dat we ons verhaal dankzij de heer van der Leij hebben kunnen rechtzetten. Het toeval wil dat één van Bauke s kinderen: Lense Johannes op 20 maart j.l. is overleden. Toen zijn vader verdronk was hij 4 maanden oud.

8 ROSS NEWSLETTER pag. 8 Familieberichten: Overleden: JACOBUS BERNARDUS JAN ROS, Geboren Amsterdam , overleden Amstelveen PETER ROS, geboren Den Haag , overleden Leiden partner geweest van de overleden Pieter Verhage. JAN VAN EEKEN, geboren Drachten , overleden Amersfoort ,weduwnaar van Alida Cornelia Ros. Familie Ros, Sprang. CATHARINA MARTHA WILLEMSE, geboren Bergen op Zoom , overleden Oud-Beijerland , weduwe van Jacobus Ros, moeder van Ed Ros, Nieuw-Beijerland. Familie Ros, Zegwaard. CHRISTINA GEERDINA ELISABETH THOLEN (Tineke), geboren Assen , overleden , echtgenote van Bram Ross te Amstelveen. Familie Ross, Goes. Welkom in onze lezerskring: Hans Ros, Lindengaarde 51, Waddinxveen (Familie Ros, Sprang) Jeannette Ross, Piersonlaan 13, Naarden (Familie Ross, Alblasserdam) Wij hebben zeker niet te klagen over berichten van geboorten, huwelijken en overlijden. Toch blijven we oproepen deze gegevens door te spelen. Hebt U opmerkingen, ideeën voor artikelen of wilt u zelf een artikel schrijven, laat het ons weten.

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

No. 44. december 2002 (2002 no. 3) No. 44. december 2002 (2002 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is weer december en dus tijd voor de volgende Ross Newsletter. Naast de wensen op het voorblad van deze editie uiteraard

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2)

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) Beste naamgenoten. No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) De vakanties zijn bijna al weer voorbij. Hier in het zuiden in ieder geval. Het werd dus weer hoog tijd een nieuwe Ross Newsletter te maken. Iedere keer

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

No.56 December 2006 (2006 no. 3)

No.56 December 2006 (2006 no. 3) No.56 December 2006 (2006 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij dan weer het Kerstnummer van onze Ross Newsletter. Er staan naar ons idee weer een paar leuke items in en we hopen dat

Nadere informatie

No. 59 December 2007 (2007 no. 3)

No. 59 December 2007 (2007 no. 3) No. 59 December 2007 (2007 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Het decembernummer van de Ross Newsletter ligt weer voor U. Deze keer is er nogal wat nieuws uit het buitenland wat we u niet

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Van wie ben jij er één? Dat was telkens de vraag van tante Betje als ik bij mijn oma, haar zuster, kwam logeren in Baarn. Die vraag

Nadere informatie

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen

Nadere informatie

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2)

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) la055 jl}rw!iletter. No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) Beste naamgenoten, De vakantie is hier in het Zuiden weliswaar nog niet helemaal voorbij maar we vonden toch dat de volgende Ross Newsletter voor

Nadere informatie

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2)

l\05s J}ewSlttter. No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) l\05s J}ewSlttter. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 40. Augustus 2001 (2001 no. 2) Beste naamgenoten, Voor u ligt het "vakantienumrner" van de Ross Newsletter. Vakantie doet ons altijd denken aan Schotland.

Nadere informatie

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen door 4 mei 2016 De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen Generatie 1 1. Wilhelmus Cornelis van Dongen, zoon

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder

Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Graven van burgemeesters op het Kamper kerkhof in IJsselmuiden door Kees Schilder Vóór 1829 werden welgestelde burgers en inwoners van Kampen begraven in de kerken die de stad rijk was. Minder gegoeden

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

No. 76. augustus 2013

No. 76. augustus 2013 Beste naamgenoten, No. 76. augustus 2013 Na de vakantieperiode is het weer tijd voor de volgende Ross Newsletter. Wij zelf hebben onze vakantie in Schotland doorgebracht en hebben kunnen genieten van prachtig

Nadere informatie

Bij een luchtaanval in de haven van Broome, Australië, op 3 maart 1942 door

Bij een luchtaanval in de haven van Broome, Australië, op 3 maart 1942 door Broome Australië BROOME, Australië. Bij een luchtaanval in de haven van Broome, Australië, op 3 maart 1942 door Japanse jachtvliegtuigen kwamen 53 Nederlanders om. Zij bevonden zich o.a. aan boord van

Nadere informatie

Seaforth Post. Jubileumjaar. Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums

Seaforth Post. Jubileumjaar. Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums Seaforth Post Jubileumjaar 2014 Seaforth Highlanders Memorial Pipes and Drums 2 Seaforth post, Jubileumjaar 2014 In dit nummer: Voorwoord 12 april T for Tommy Gortel 19 april Rugby club Eemland 26 april

Nadere informatie

Kinder - slacht offers

Kinder - slacht offers Kinderslacht offers Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum, Leeuwarden

Nadere informatie

!uuurspuedig en ge~(jnd. tt.tt. t t. t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $ t tt$ ]ROti5 j1}tb.1!iletter. Wi; UIensen ~ ~eer

!uuurspuedig en ge~(jnd. tt.tt. t t. t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $ t tt$ ]ROti5 j1}tb.1!iletter. Wi; UIensen ~ ~eer ]ROti5 j1}tb.1!iletter. No. 26. december 1996 (1996 no. 3) tt.tt t t $ t Wi; UIensen ~ t U alten t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $! ~eer!uuurspuedig en ge~(jnd t 1991 t tt$ George en Wil ROSS,

Nadere informatie

~05g jltw~lttttr. No. 30. april 1998 (1998 no. 1) Beste naamgenoten,

~05g jltw~lttttr. No. 30. april 1998 (1998 no. 1) Beste naamgenoten, ~05g jltw~lttttr. No. 30. april 1998 (1998 no. 1) Beste naamgenoten, De lente en de zomertijd is al weer begonnen en dus wordt het hoog tijd voor de volgende Ross Newsletter. De meeste lezers hebben zeker

Nadere informatie

Naam Rang/onderdeel Geboren Overleden Graflocatie Genoemd op gedenkplaat Orry-la-Ville. Calais, Frankrijk 21-05-1940

Naam Rang/onderdeel Geboren Overleden Graflocatie Genoemd op gedenkplaat Orry-la-Ville. Calais, Frankrijk 21-05-1940 De ramp met de Pavon - Slachtofferlijst 1 Lijst van Nederlandse slachtoffers die omgekomen zijn bij het bombardement op het Franse vrachtschip De Pavon in de nacht van 20 op 21 mei 1940 even boven Calais

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven door 2 mei 2016 De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven Generatie 1 1. Cornelis van Werkhoven. Hij is getrouwd (1) op 23 mei

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl Lieve kinderen? In heel veel schilderijen en beelden van het Bonnefantenmuseum staan kinderen afgebeeld: kleine, grote, mooie, witte, eenzame en gezellige kinderen. Sterker nog, de naam van het museum

Nadere informatie

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede.

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Inleiding Bij het invoeren van een Heemsteedse huwelijksakte van het echtpaar Hooreman-Kortenhof

Nadere informatie

l\o~5 ~tw!)lttter. rettige Kerstaagen Haoov New Year en een Gelukkia Nieuwiaar Merry Christmas and No. 41. december 2001 (2001 no.

l\o~5 ~tw!)lttter. rettige Kerstaagen Haoov New Year en een Gelukkia Nieuwiaar Merry Christmas and No. 41. december 2001 (2001 no. W ANCIREAN CEANN CINNIDH l\o~5 ~tw!)lttter. No. 41. december 2001 (2001 no. 3) Merry Christmas and Haoov New Year rettige Kerstaagen en een Gelukkia Nieuwiaar ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten,

Nadere informatie

Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45

Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45 Herinneringstoerisme Gelderland 40-44-45 Herinneringstoerisme Bevrijdingstoerisme? Slagveldtoerisme? Kernteam Marc Wingens Jurriaan de Mol Victoria van Krieken Joost Rosendaal Werkwijze Inventarisatie

Nadere informatie

Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos

Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos Hendrik de Vos, 1761-1841 Hendrik de Vos Geslacht: M Overlijdensdatum: 02-02-1841

Nadere informatie

BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING

BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING 2016 2017 2018 BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING TENTOONSTELLING FRONT 14/18 - DE EERSTE WERELDOORLOG IN 3D 10.04 7.08 / Gratis

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's)

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Achtergrond In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

De nakomelingen van Isak de Graaf

De nakomelingen van Isak de Graaf een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Isak de Graaf door 28 mei 2016 De nakomelingen van Isak de Graaf Generatie 1 1. Isak de Graaf. Hij is getrouwd met Catrijn van Rijn. Zij kregen 3 kinderen:

Nadere informatie

b) Waarom? Roeselare wordt in oktober 1914 veroverd en wordt dus bezet gebied. Het ligt aan de Duitse kant van het front

b) Waarom? Roeselare wordt in oktober 1914 veroverd en wordt dus bezet gebied. Het ligt aan de Duitse kant van het front 1. Inleiding a) De oude stedelijke begraafplaats van Roeselare is meer dan tweehonderd jaar oud (van 1806). Tijdens de oorlog werden hier vooral Duitse soldaten begraven. b) Waarom? Roeselare wordt in

Nadere informatie

EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN

EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN Lijssenthoek Military Cemetery is één van de vele sporen die de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek heeft nagelaten. Je kent er vast nog. Welke van deze plekken hebben ook te

Nadere informatie

No. 28. augustus 1997 (1997 no. 2)

No. 28. augustus 1997 (1997 no. 2) jltos,f) j1}ew!iletter. No. 28. augustus 1997 (1997 no. 2) Beste naamgenoten, Door het betrekkelijk plotseling overlijden van Wil's vader, op 10 augustus op 9 I-jarige leeftijd, ligt deze Ross Newsletter

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING FACES to CANADIAN WAR GRAVES GROESBEEK

BELEIDSPLAN STICHTING FACES to CANADIAN WAR GRAVES GROESBEEK BELEIDSPLAN STICHTING FACES to CANADIAN WAR GRAVES GROESBEEK -1.INLEIDING De betrokkenheid van Canada bij de bevrijding van Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog is voor Nederland van zeer groot belang

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld door 31 mei 2010 De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld Generatie 1 1. Johanna Gerritdina Kollenveld, dochter

Nadere informatie

Nieuwsbrief - Newsletter

Nieuwsbrief - Newsletter Nieuwsbrief - Newsletter S T I C H T I N G W A R C E M E T E R Y B R U N S S U M F O U N D A T I O N W A R C E M E T E R Y B R U N S S U M Nr 5-202 Nieuw lid stichting - New member of the foundation! In

Nadere informatie

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG HOOGLEDE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Het is oorlog! Het brandweerkorps wordt snel samengeroepen voor het gemeentehuis. De brandweermannen moeten de jongens gaan waarschuwen

Nadere informatie

Aanvulling begraafgegevens Alphen (Gld) 1784 t/m 1813.

Aanvulling begraafgegevens Alphen (Gld) 1784 t/m 1813. Aanvulling begraafgegevens Alphen (Gld) 1784 t/m 1813. Wie stamboomonderzoek doet kan tegenwoordig met weinig moeite de gegevens van zijn voorouders vanaf 1811 boven water halen. Internetsites als genlias

Nadere informatie

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts

Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts eine genealogieonline Publikation Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts von 4 Mai 2016 Die Nachkommen von Elsken Goyvaerts Generation 1 1. Elsken Goyvaerts. Sie heiratete mit Dirick van den Heuvel. Sie hatten

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte 32 e en 33 e kwartier Hermannus LUTGERINK Geboorte 98 Overlijden 99 Elisabeth Wulffling Overlijden 100 Geboorte + huwelijk 101 34 e en 35 e kwartier Thijse HOF Geboorte 102 Overlijden 103 Regina Postma

Nadere informatie

... beroep:... land/geboorteplaats:... leeftijd bij overlijden:...

... beroep:... land/geboorteplaats:... leeftijd bij overlijden:... DE FOTOMUUR Als je het bezoekerscentrum binnenkomt, zie je rechts een rode kubus met allemaal foto s. Op deze foto s staan soldaten die begraven liggen op Lijssenthoek Military Cemetery. In één van de

Nadere informatie

LANDVERHUIZERS UIT DE VOORMALIGE GEMEENTE LIMBRICHT

LANDVERHUIZERS UIT DE VOORMALIGE GEMEENTE LIMBRICHT LANDVERHUIZERS UIT DE VOORMALIGE GEMEENTE LIMBRICHT Auteur: Irma Lommen Salden, juni 2005 De families Solberg en Monnens, Dorpstraat, Guttecoven. Joannes Jacobus Solberg, geboren 13 april 1781 te Guttecoven,

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

De kwartierstaat van Henriëtta Hubert van Blijenburgh

De kwartierstaat van Henriëtta Hubert van Blijenburgh een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Henriëtta Hubert van Blijenburgh door 30 april 2016 De kwartierstaat van Henriëtta Hubert van Blijenburgh Generatie 1 1. Henriëtta Hubert van Blijenburgh,

Nadere informatie

Bevrijding van onze dorpen 1945

Bevrijding van onze dorpen 1945 Bevrijding van onze dorpen 1945 In een brief (mail) wisseling met Wessel Vochteloo, oud-inwoner van Oldeholtwolde (Ottersweg 9) kwam een heel bijzonder verhaal naar voren. Bij de bevrijding van Oldeholtpade,

Nadere informatie

Het Onderzoek. Laura Koopman Groep 7 woensdag 5 maart 2014 HET ONDERZOEK

Het Onderzoek. Laura Koopman Groep 7 woensdag 5 maart 2014 HET ONDERZOEK Het Onderzoek Laura Koopman Groep 7 woensdag 5 maart 2014 HET ONDERZOEK Inhoud In deze hoofdstukken is mijn werkstuk verdeeld: 1.Christiaan Huygens blz: 4 2.Antonie van Leeuwenhoek blz: 6 3.De beschrijving

Nadere informatie

Historie kerkhof Boekel 1832-2014 Stand van zaken kennis 11 november 2014, Archeologische werkgroep (HKK)

Historie kerkhof Boekel 1832-2014 Stand van zaken kennis 11 november 2014, Archeologische werkgroep (HKK) Historie kerkhof Boekel 1832-2014 Stand van zaken kennis 11 november 2014, Archeologische werkgroep (HKK) In het archeologisch beleidsplan van de gemeente Boekel wordt de begraafplaats beschreven als een

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

Als ik later dood ben...

Als ik later dood ben... Als ik later dood ben... Veel mensen praten niet graag over de dood en over wat er daarna gaat gebeuren. Alleen het idee al vinden ze eng, griezelig of zelfs luguber. Maar waarom eigenlijk? De dood hoort

Nadere informatie

De familie Jeurissen uit Holtum.

De familie Jeurissen uit Holtum. 1 LIMBURGSE EMIGRANTEN uit de 19 e eeuw. Irma Lommen - Salden De familie Jeurissen uit Holtum. Peter Jeurissen, geboren 8 oktober 1788 in Rotem (B), zoon van Petrus Jorissen en Anna Mechtildis Weijers,

Nadere informatie

Welkom / Dobro došli

Welkom / Dobro došli Welkom / Dobro došli 1. Nederland & Eerste Wereldoorlog 2. Aankomst van de Servische krijgsgevangenen in Nederland 3. Overlijden van 92 Servische WOI soldaten 4. Opgraving en transport naar Jindřichovice

Nadere informatie

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Wilsbeschikking van: Herikhof 15 3831 AM Leusden Telefoon: 033-433 76 17 E-mail: info@veenendaalmeilink.nl www.begrafenisverzorgingleusden.nl In

Nadere informatie

Afkomst. Versie 0.1 1/10

Afkomst. Versie 0.1 1/10 Afkomst De vader van onze grootvader Jan de Leeuw heette Jacobus Hendrik de Leeuw. Jacobus Hendrik werd geboren op 2 juni 1853 in Amsterdam, en overleed op 8 augustus 1940 aldaar, op zijn trouwdag. Een

Nadere informatie

geschiedenis geschiedenis

geschiedenis geschiedenis Examen HAVO 2009 tijdvak 2 woensdag 24 juni 9.00-12.00 uur tevens oud programma geschiedenis geschiedenis Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 29 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

BUMA%BODE% % >>%VAN%DE%VOORZITTER% 111"

BUMA%BODE% % >>%VAN%DE%VOORZITTER% 111 111 BumaBode BUMABODE >>VANDEVOORZITTER Nietalleendankzijdetomelozeinzetvanonzeredactie,maarmedeookdankzijveleBuma sdieons inzichtwillengeveninbelevenissenenfunctiesinhundagelijkselevens,enwetenswaardige

Nadere informatie

Notitie herdenkingen Tweede Wereldoorlog in de gemeente Kapelle

Notitie herdenkingen Tweede Wereldoorlog in de gemeente Kapelle Notitie herdenkingen Tweede Wereldoorlog in de gemeente Kapelle 1. Inleiding De gemeente Kapelle en haar kernen zijn op twee momenten betrokken geweest bij oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog.

Nadere informatie

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander verwerkingsopdrachten Willem-Alexander Van kind tot koning Vragen bij Stamboom van het Koninklijk huis (bladzijde 6 en 7) 1 Als je goed kijkt, zie een schild met het wapen van Nederland. Op het schild

Nadere informatie

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Bestuurlijke ontwikkelingen... 3 Konmakandra... 3 In 2011 bereikte resultaten... 3 Tienjarig bestaan... 3 Aantal donateurs

Nadere informatie

WAT ANDEREN DOEN Collectie Tweede Wereldoorlog in het Streekarchief

WAT ANDEREN DOEN Collectie Tweede Wereldoorlog in het Streekarchief WAT ANDEREN DOEN Collectie Tweede Wereldoorlog in het Streekarchief Bij het Streekarchief voor het Gooi en de Vechtstreek in Hilversum bevindt zich een collectie die uitsluitend materiaal over de tweede

Nadere informatie

WAT ANDEREN DOEM. NAERDINCKLANT 9 november 1983 Lezing door dr.ir. T. van Tol: Nederzettingsgeschiedenis van Laren.

WAT ANDEREN DOEM. NAERDINCKLANT 9 november 1983 Lezing door dr.ir. T. van Tol: Nederzettingsgeschiedenis van Laren. WAT ANDEREN DOEM NAERDINCKLANT 9 november 1983 Lezing door dr.ir. T. van Tol: Nederzettingsgeschiedenis van Laren. Plaats : De Vaart, Hilversum, aanvang 20.00 uur. 25 januari 1984 Lezing, samen met "Albertus

Nadere informatie

86 Denis Van Den Heule

86 Denis Van Den Heule 86 Denis Van Den Heule Generatie 1 (proband) 1 Denis Van Den Heule, geboren op 16-04-1921 in Ruisbroek. Denis is overleden op 26-11-2009 in Leuven ( UZ Sint-Pieter ), 88 jaar oud. Hij is begraven in Jezus-Eik.

Nadere informatie

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Generatie 1 ( kwartierdrager ) 1 Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart, geboren op vrijdag 13 februari 1942 om 15:00 in Amsterdam. Hij

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs Generatie 1 1. Jan Hendriks Wolfs, is geboren in 1590 te Heerde. Hij was molenaar

Nadere informatie

Nationaal register van overledenen: Persoonskaarten en persoonslijsten

Nationaal register van overledenen: Persoonskaarten en persoonslijsten januari 2014 Nationaal register van overledenen: Persoonskaarten en persoonslijsten 1 Aan de hand van officiële documenten en andere papieren in familiebezit, aangevuld met mondeling overgeleverde informatie,

Nadere informatie

Een Rapport Van De Genealogie Van FEIKE BANDSMA. verzameld door. André Christiaans. Volume 1 INDIVIDUELE DETAILS

Een Rapport Van De Genealogie Van FEIKE BANDSMA. verzameld door. André Christiaans. Volume 1 INDIVIDUELE DETAILS Een Rapport Van De Genealogie Van FEIKE BANDSMA verzameld door André Volume 1 INDIVIDUELE DETAILS Gecreërd op 26 Juni 2008 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2008 Nigel Bufton INHOUD 1. INLEIDING 2.

Nadere informatie

Cursusboek. Leer uw eigen stamboom maken

Cursusboek. Leer uw eigen stamboom maken Cursusboek Leer uw eigen stamboom maken Leer uw eigen stamboom maken Beste cursist, Stamboomonderzoek doen is een geweldige reis door uw eigen verleden. Leer uw voorouders kennen, ontdek hun verhalen en

Nadere informatie

1\055 jiew5letter. - waarom kwamen Schotse militairen naar Nederland? - kunnen we ooit een bijeenkomst van "Rossclansmen" in Nederland organiseren?

1\055 jiew5letter. - waarom kwamen Schotse militairen naar Nederland? - kunnen we ooit een bijeenkomst van Rossclansmen in Nederland organiseren? 1\055 jiew5letter. No. 2, maart 1986. De eerste Ross Newsletter van oktober jl. heeft een behoorlijk aantul (positieve) reacties opgeleverd. VanzelFsprekend zijn we daar erg blij mee. Het is in ieder geval

Nadere informatie

Vlaamse overheid :Yl~

Vlaamse overheid :Yl~ Vlaamse overheid :Yl~ ~ ~nisterieel besluit houdende bescherming als monument van de Amerikaanse militaire begraafplaats te Waregem DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMSE MINISTER

Nadere informatie

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Dopeling Johannes N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Pieternella Strumpelaar Getuige Anna de Haas wed[uw]e Strumpelaar en Jan Koek Datum doop 25-02-1781 Opmerkingen Grote kerk;

Nadere informatie

Jonge Voetboogstraat. woensdag 22 februari 2012 Pagina 1 van 7

Jonge Voetboogstraat. woensdag 22 februari 2012 Pagina 1 van 7 Jonge Voetboogstraat nr 1 Klerkx, Joannes 26-10-1892, Raamsdonk seinwerker ns Olthof, Grada Hubertstr.W.,11 's-hertogenbosch 04-07-1923 06-04-1925 's-hertogenbosch Muntelplein 31 2 1 1 Muijsenberg v.den,

Nadere informatie

JAARBOEK DIRK VAN ECK 2013. Portret van Dirk van Eck achter zijn bureau in huize Pomona (Leiden januari 1930) [foto: W. Bleuzé].

JAARBOEK DIRK VAN ECK 2013. Portret van Dirk van Eck achter zijn bureau in huize Pomona (Leiden januari 1930) [foto: W. Bleuzé]. 18 Portret van Dirk van Eck achter zijn bureau in huize Pomona (Leiden januari 1930) [foto: W. Bleuzé]. De Dirk van Eck-Stichting (1987-2012) EEN KWART EEUW GESCHIEDENIS IN BEELD IN dit laatste jaarboek

Nadere informatie

Eindexamen geschiedenis havo 2009 - II

Eindexamen geschiedenis havo 2009 - II Ten oorlog! Europese oorlogen 1789-1919. Oorlog als maatschappelijk fenomeen In 1792 begon de eerste Coalitieoorlog. 1p 1 Welk politiek doel streefde Oostenrijk met de strijd tegen Frankrijk na? Gebruik

Nadere informatie

]a 0 tig.ftebjgltttef.

]a 0 tig.ftebjgltttef. ]a 0 tig.ftebjgltttef. No. 33. april 1999 (1999 no. 1) Beste naamgenoten De eerste aflevering van dit jaar ligt weer voor u. Wij prijzen ons gelukkig met een drietal bijdragen van lezers. In oktober 1991

Nadere informatie

IZEGEM TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

IZEGEM TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG IZEGEM TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Op 31 juli 1914 staat de stad in rep en roer: het is oorlog! Overal wordt erover gepraat, de mensen staan allemaal op straat. De volgende

Nadere informatie

Bernard Molenkamp. Zijn ouders waren Gerrit Hendrik Molenkamp (geb. 3-8-1860), landbouwer van beroep en Willemina Ooijman (geb.10-11-1861).

Bernard Molenkamp. Zijn ouders waren Gerrit Hendrik Molenkamp (geb. 3-8-1860), landbouwer van beroep en Willemina Ooijman (geb.10-11-1861). Bernard Molenkamp Mijn opa BERNARD MOLENKAMP wordt 14-3-1897 geboren te Zelhem (een klein dorpje in de provincie Gelderland op een grote boerderij De Molenkamp ) in Holland. Zijn ouders waren Gerrit Hendrik

Nadere informatie

Daarachter bevindt zich het monument met het opschrift: Ter nagedachtenis van de in 1940-1945 voor het vaderland gevallenen.

Daarachter bevindt zich het monument met het opschrift: Ter nagedachtenis van de in 1940-1945 voor het vaderland gevallenen. ENKELE BESPIEGELINGEN BIJ HET OORLOGSMONUMENT TE WASSENAAR Op 4 mei vindt in ons land de nationale dodenherdenking plaats: Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen burgers en militairen

Nadere informatie

HUIS DOORN EN DE EERSTE WERELDOORLOG DE VROUWEN VAN DE KEIZER 36 THEMATIJDSCHRIFT.NL

HUIS DOORN EN DE EERSTE WERELDOORLOG DE VROUWEN VAN DE KEIZER 36 THEMATIJDSCHRIFT.NL DE VROUWEN VAN DE KEIZER 36 THEMATIJDSCHRIFT.NL Door Liesbeth Ruitenberg DE VROUWEN VAN DE KEIZER Auguste Victoria vroom, bescheiden en dienstbaar In 1881 trouwt de Duitse prins Wilhelm (de latere keizer

Nadere informatie

Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek.

Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek. Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek. 19 februari 2015 Goedemiddag, Ik ben heel blij met deze tentoonstelling. Als dochter van een oorlogsvrijwilliger

Nadere informatie

Gent 6,3 omgeving de van de Brugse Vaart tot Van Beverenplein. Spijtig genoeg beschik ik bijna niks over deze jonge wijk.

Gent 6,3 omgeving de van de Brugse Vaart tot Van Beverenplein. Spijtig genoeg beschik ik bijna niks over deze jonge wijk. Gent 6,3 omgeving de van de Brugse Vaart tot Van Beverenplein Spijtig genoeg beschik ik bijna niks over deze jonge wijk. Ik zie aan de overkant de J. Guislainstraat niet liggen tenzij de brug vroeger bijna

Nadere informatie

J}ttuslttttf. ~O~S. We wish you a merry Christmas and a happy New Vaar. Wij wensen u allen prettige Feeestdagen en een.

J}ttuslttttf. ~O~S. We wish you a merry Christmas and a happy New Vaar. Wij wensen u allen prettige Feeestdagen en een. ~O~S J}ttuslttttf. No. 35. December 1999 (1999 no. 3) We wish you a merry Christmas and a happy New Vaar Wij wensen u allen prettige Feeestdagen en een zeer voorspoedig 2000 George en Wil Ross, Eve1indeflat

Nadere informatie