No. 83 december Edinburgh Castle in de sneeuw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw"

Transcriptie

1 No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw

2 pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een zeer goede Kersttijd toewensen en uiteraard al het goede voor het nieuwe jaar. Het zou best kunnen dat het plaatje op de voorpagina werkelijkheid is want het is in Schotland al erg vroeg gaan sneeuwen en in het zuiden is erg veel regen gevallen. Deze keer geen clannieuws uit de USA. Er schijnt daar iets niet in orde te zijn met de administratie zodat we geen newsletter ontvingen. Volgende keer wellicht beter. In de rubriek genealogie de laatste twee militairen uit de stamboeken. Er zijn er nog wel meer maar minder interessant. Volgende keer weer eens wat anders. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, 4707 EX Roosendaal. georgeross@home.nl Facebook: Clan Ross-Nederland INTERNATIONALE CLAN ADRESSEN U.S.A. Internet: Facebook: USA/ ?fref=ts Nieuw Zeeland: Het is al weer even geleden dat we contact hadden met Clan Ross New Zealand. Inmiddels is er weer een eigen website. Wat betreft de inhoud loopt die wel wat achter maar er is weer iets. We blijven proberen opnieuw contact te leggen. Canada: Internet: Facebook:

3 pag. 3 Canada/ Australië: Facebook: Internet: Nederland: Internet: Genealogische gegevens zijn te vinden via de Nederlandse Site en genealogie Facebook: Nederland/ Uiteraard mag U deze pagina Leuk vinden. Graag zelfs. Schotland: Het Tain and District Museum in Tain vindt U onder deze link: INTERNATIONAL (CLAN) NEWS SCHOTLAND Op 1 april 2011 is het General Register Office of Scotland (GROS) en het National Archives of Scotland (NAS) opgegaan in het nieuwe National Records of Scotland (NRS). Uiteraard is dit geen nieuws.wel nieuws is dat de websites die beide instellingen hadden nu ook zijn samengevoegd. Het webadres van de nieuwe site van het NRS is: Er is nu een duidelijke tweedeling gekomen tussen Registratie en Onderzoek. Het zal niet onbekend zijn dat registratie van geboorten, huwelijken en overlijdens in Schotland centraal geregeld is. Voordeel daarvan is dat zeer kort na 1 januari alle akten van de Burgerlijke Stand beschikbaar zijn (niet op de website maar wel in het Register House in Edinburgh). Dat blijft onveranderd. Moest je vroeger voor onderzoek naar het Register House, nu is dat in het gebouw van het voormalige nationaal archief (beide gebouwen liggen overigens naast elkaar). Voor ons is op dit moment het belangrijkste dat de bekende website voor familieonderzoek, Scotlands People wat betreft opzet ongewijzigd is gebleven. Wel worden regelmatig nieuwe onderdelen toegevoegd. Zo is kort geleden een database toegevoegd waarin voorkomen Schotse ingezetenen die bezwaar maakten tegen de verplichting in militaire dienst te gaan in W.O. I.

4 pag. 4 CANADA Tijdens de laatst gehouden Jaarvergadering van de association in Canada is Jim Turnbull (zie foto hiernaast) gekozen tot nieuwe president. Hij wordt geassisteerd door zijn echtgenote Christine, die Ross van geboorte is en die secretaresse van de association is. Nieuwe ontwikkeling in Canada is dat Angus Ross Campbell zich opgeworpen heeft als genealogisch adviseur en (naar het idee van de genealogisch adviseur in de USA) zich meer wil inzetten om Ross en in Canada te helpen bij hun familieonderzoek. Op 1 december 2015 werd in Canada herdacht dat het 60 jaar geleden is dat de Clan Ross Association of Canada opgericht is. Er was al eerder een clan-verband (samen met de USA) maar dat is op een gegeven moment gesplitst in de beide huidige associaties NEDERLAND Ross Newsletter Abonneren op onze Ross Newsletter kan eenvoudig door ons een te sturen met uw naam, en adres. U kunt kiezen tussen verzending per post of per . Wilt u die keuze vermelden? Wij vinden het uiteraard prettig te weten met wie we te maken hebben.graag dus ook wat gegevens die het ons mogelijk maken u te plaatsen in een Ross/ Ros familie. Over het algemeen zijn gegevens over ouders en grootouders voor ons voldoende. Contactgegevens vindt u op pagina 1. GENEALOGIE. In de serie MILITAIRE STAMBOEKEN vandaag een vroege: Wilhelmus Antonius Ross, gedoopt te Maastricht (Ned. Gerf.) op 28 maart 1773, zoon van Otto Willem Ross en Johanna Clara van Auw. De beide militaire stamboeken vermelden als geboortedatum 25 maart In het doopregister is dat niet vermeld. (zie foto hiernaast) Hij stamt uit de vrij omvangrijke maar inmiddels uitgestorven (in ieder geval in de mannelijke lijn) familie Ross uit Kempen/Heinsberg/Maastricht. Hij heeft een echte militaire carrière achter de rug. In 1787 is hij begonnen bij de Artil-

5 pag. 5 lerie maar is in 1791 overgegaan naar een Infanterie-regiment en in 1796 naar het 3e Bataljon Bataafse Jagers. In 1807 werd hij overgeplaatst naar de Koninklijke Militaire School en in 1810 naar een Regiment Infanterie van Linie. In één van de stamboeken is vermeld dat hij in 1805/1806 met zijn regiment in Oostenrijk gelegerd was. In 1814 is hij gewoond geraakt door geweervuur aan linker-arm en been. In 1815 (dus in het nieuwe Koninkrijk der Nederlanden) is hij overgegaan naar het 9e Regiment Infanterie Landmilitie. Zij diensttijd eindigde op 9 juli 1819 toen hij in Woerden met gagement is afgegaan. Hij is in 1799 gehuwd. De samenstelling van het gezin volgt hieronder: 1 Wilhelmus Antonius Ross, zoon van Otto Willem Ross en Johanna Clara van Auw, is Ned. Gerf. gedoopt op zondag 28 maart 1773 te Maastricht (doopgetuigen waren Catharina Wilhelmina Wilmaar-van Auw en Anthoon Wilmaar), is overleden op zaterdag 21 augustus 1852 te Putten. Wilhelmus trouwt op zondag 12 mei 1799 te Coevorden met Jacoba Slot, dochter van Jacob Slot en Hendrina Jacobs. Jacoba is geboren op maandag 10 juli 1775 te Putten, is gedoopt op zondag 16 juli 1775, is overleden op zaterdag 10 juli 1852 aldaar, arbeidster. Van Wilhelmus en Jacoba zijn zeven kinderen bekend: 1 Johanna Maria Clara Ross is geboren op woensdag 26 februari 1800 te Coevorden, is overleden op maandag 28 februari 1859 te Putten. Johanna trouwt op zaterdag 19 juni 1819 te Putten met Rijk van Beek, zoon van Peter van Beek en Metje Lubbers. Rijk is geboren op dinsdag 14 januari 1794 te Putten, is overleden op zaterdag 24 januari 1857 aldaar. 2 Jacob Ross is gedoopt op woensdag 17 maart 1802 te Deventer. 3 Hendrina Wilhelmina Ross is geboren rond 1806 te Texel, dienstmeid. Hendrina trouwt op donderdag 26 januari 1826 te Harderwijk met Lievin Joseph Bridoux, zoon van Lievin Bridoux en Anne Josepha Martinache. Lievin is geboren rond 1791 te 'd Hornaing Saint Calixt [F], fuselier. 4 Johanna Elisabet Ross is geboren op woensdag 11 mei 1808 te Naaldwijk, is gedoopt op zondag 15 mei 1808 aldaar.

6 pag. 6 5 Hendrika Maria Theresia Ross is geboren op maandag 11 december 1809 te 's- Gravenhage, is gedoopt op woensdag 13 december 1809 aldaar. 6 Jan Ross is geboren op zaterdag 30 maart 1811 te Putten, is gedoopt op zondag 21 april 1811 aldaar, is overleden op zondag 1 december 1816 te Woerden. 7 Wilhelmina Jacoba Antonia Ross is geboren op vrijdag 30 juni 1815 te Putten. Berend Ros, geboren (gedoopt) te Zwolle , zoon van Jan Ros en Maria Geertrtuida Bordewijk. Hij had een ovaal gezicht, blauwe ogen en bruin haar en geen bijzondere kentekenen. Zijn lengte was 1 el, 6 palmen en 8 duimen. Hoe dit omgerekend moet worden is niet helemaal duidelijk. Bij de invoering van het metriek stelsel zijn de oude maten voor el, palm en duim afgeschaft en moet de hierboven vermelde maat gewoon gelezen worden als 1 meter,6 decimeter en 8 centimeter, 1,68 meter dus. De familie valt bij ons onder de categorie. kleine families in ieder geval zonder mannelijke nakomelingen tot in de huidige tijd. Zijn militaire carrière is nogal divers. Voor zover we hebben kunnen nagaan is hij wat betreft rang niet verder gekomen dan Jager (soldaat dus). Op 31 december 1830 is hij als Jager ingeschreven bij een Regiment Grenadiers en Jagers. Al kort daarna heeft hij in het mobiele leger ter gelegenheid van de Belgische opstand in België gevochten. Op 29 naart 1832 heeft hij daarvoor het Metalen Kruis ontvangen. Op 6 april 1836 is hij over gegaan naar het Algemeen Depot der Landmacht no. 33, weer voor een periode van 6 jaar. Kort daarna is er iets mis gegaan. Op 15 mei 1836 is er een vonnis van de Krijgsraad te Haarlem. Het gaat om een zaak waarbij Berend Ros en Antonius Nobele betrokken zijn. De Auditeur-militair verklaart dat beide beklaagden schuldig zijn geweest aan het plegen van ongeregeldheden in een herberg en aan ongehoorzaamheid jegens hun meerdere. Nobele is schuldig aan mishandeling, doch onder enigszins verzachtende omstandigheden en Berend wordt schuldig bevonden aan het bedreigen van zijn meerdere in de militaire dienst. Nobele krijgt 8 dagen detentie en Berend een detentie van vier weken. Gedurende de laatste week zal hij om de andere dag alleen op water en brood moeten leven en zal zijn gesloten aan hand en voet. President van de Krijgsraad is Majoor van der Hoops. Wat er daarna is gebeurd is niet helemaal duidelijk omdat in de beperkte ruimte in het stamboek zoveel zeer klein geschreven is dat het niet of nauwelijks te lezen is.

7 pag. 7 Volgens de database op Zoekakten.nl. heeft Berend in 1835 nog een bronzen medaille ontvangen en in 1840 een zilveren. Kort na de detentie is hij naar Nederlands Oost Indië vertrokken. Als we het goed hebben kunnen lezen heeft hij op 24 november 1844 de dienst verlaten. Berent was in het burgerleven metselaar en is twee keer gehuwd geweest. Uit het eerste huwelijk zijn 10 kinderen geboren waarvan er slechts één de volwassenheid heeft bereikt. Hieronder een overzicht van het gezin: 1 Berent Ros, zoon van Jan Ros en Maria Geertruida Bordewijk, is gedoopt op vrijdag 25 mei 1810 te Zwolle, is overleden op vrijdag 20 april 1866 aldaar, metselaar. Berent werd 55 jaar. Berent trouwt op donderdag 16 oktober 1845 te Zwolle (1) met Hermanna Bomhof. Hermanna is geboren op zondag 20 mei 1821 te Zwolle, is overleden op zaterdag 28 januari 1865 aldaar. Hermanna werd 43 jaar. Van Berent en Hermanna zijn tien kinderen bekend: 1 Aaltje Ros is geboren op maandag 17 november 1845 te Zwolle, is overleden op zondag 4 januari 1846 aldaar. 2 Maria Geertruida Ros is geboren op dinsdag 23 februari 1847 te Zwolle, is overleden op maandag 1 november 1847 aldaar. 3 Jan Ros is geboren op donderdag 31 augustus 1848 te Zwolle, is overleden op maandag 27 augustus 1849 aldaar. 4 Johannes Jacobus Ros is geboren op zaterdag 20 april 1850 te Zwolle, is overleden op vrijdag 23 augustus 1850 aldaar. 5 Frederika Gerridina Ros is geboren op maandag 7 juni 1852 te Zwolle, is overleden op donderdag 16 december 1852 aldaar. 6 Berent Ros is geboren op donderdag 15 september 1853 te Zwolle, is overleden op woensdag 19 oktober 1853 aldaar. 7 Aaltje Ros is geboren op maandag 9 juni 1856 te Zwolle, is overleden op woensdag 20 augustus 1856 aldaar. 8 Hermannus Ros is geboren op vrijdag 18 december 1857 te Zwolle, is overleden op woensdag 14 december 1898, arbeider. Hermannus werd 40 jaar. Hermannus trouwt op donderdag 9 augustus 1883 te Zwolle met Marrigje Cuper, dochter van Jan Cuper en Christina Schutman. Marrigje is geboren op donderdag 1 oktober 1863 te Zwollerkerspel, is overleden op donderdag 4 april 1929 te Zwolle. Marrigje werd 65 jaar. 9 Jan Ros is geboren op zaterdag 22 juni 1861 te Zwolle, is overleden op vrijdag 26 juli 1861 aldaar.

8 pag Johannes Jacobus Ros is geboren op zaterdag 5 maart 1864 te Zwolle, is overleden op woensdag 30 maart 1864 aldaar. Berent trouwt op donderdag 7 september 1865 te Zwolle (2) met Johanna Frederica Huijninx. Johanna is geboren op donderdag 14 april 1825 te Hoogwoud, is overleden op zaterdag 6 oktober 1900 te Zwolle. Johanna werd 75 jaar. Familieberichten: Overleden: 1 november 2013: Julien Florentin Ross, geboren op 26 januari 1940, zoon van Johannes Maria Benedictus Ross en Cornelia Christina Petronella Piërlot, gehuwd met Elisabeth (Els)van Ommen. 19 mei 2015, Edwin Ross, geboren op 31 juli 1964, zoon van Julien Ross en Els van Ommeren (zie hierboven), gehuwd met Ilona van den Broek. Beiden zijn van de familie Ross Amsterdam,/Hamburg. Kort geleden ontvingen we bericht dat het grafmonument van Emy Ross, een lezeres van het eerste uur, op Zerken.nl was geplaatst. Haar echtgenoot Albertus Gerardud Kok is op 10 maart van dit jaar overleden. Een foto van het grafmonument staat hiernaast. Familie Ross, Goes. Nieuwe lezer: Harry Ross, Familie Ross, Zevenaar Jacqueline Valk-Ross, Familie Ross, Zevenaar. Sinds genealogische gegevens van de families Ross/Ros uitgebreider op internet te vinden zijn krijgen we vaak reacties, niet alleen van lezers maar ook van andere bezoekers van de website. Op de website hebben we met opzet alleen jaartallen vermeld en geen datums. Als u reacties in de vorm van aanvullingen doorgeeft wilt u dan zo vriendelijk zijn datums door te geven? Voor het aanvullen van onze gegevens zijn alleen jaartallen niet zo erg geschikt.

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No. 71. December 2011

No. 71. December 2011 No. 71. December 2011 pag. 2 Beste naamgenoten, Voor u ligt het Winternummer van de Ross Newsletter. We hebben ons best gedaan hem voor de kerstdagen bij u op de deurmat te hebben en dat is ook weer gelukt.

Nadere informatie

No. 70. Augustus 2011

No. 70. Augustus 2011 No. 70. Augustus 2011 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voorbij en dus is het tijd voor de volgende Ross Newsletter. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de inhoud al klaar hadden voor

Nadere informatie

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer.

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. 1\055 j}ew51etter. No.1, oktober 1985. START. n onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. OF de inhoud van de nieuwsbrief

Nadere informatie

No. 77 december 2013

No. 77 december 2013 No. 77 december 2013 pag. 2 Beste naamgenoten, Allereerst willen we U en de Uwen, zoals dat plechtig verwoord kan worden, een zeer goede Kerst en een zeer voorspoedig en gezond 2014 toewensen. Ook voor

Nadere informatie

No. 89 december 2017

No. 89 december 2017 No. 89 december 2017 MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR pag. 2 Beste naamgenoten, Bij december hoort uiteraard het Kerstnummer van de Ross Newsletter. Graag willen we alle lezers heel prettige kerstdagen

Nadere informatie

No. 68. december 2010

No. 68. december 2010 No. 68. december 2010 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is al weer de laatste editie van dit jaar en daar horen uiteraard onze beste wensen voor de a.s, feestdagen en het nieuwe jaar bij. We

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Logisch dat die op pagina 1 begint met u allen prettige

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans pagina 1 van 7 Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans 1 Petrus (Peter) Eijsermans, zoon van Joannes Baptista Eijsermans en Jacoba Spapens. Hij is gedoopt op dinsdag 20 november 1792 in Goirle. Notitie

Nadere informatie

No. 91 augustus 2018

No. 91 augustus 2018 No. 91 augustus 2018 Beste naamgenoten, Het is u wellicht niet opgevallen maar in de ondertekening van deze inleiding ontbreekt de naam van Wil. Op 9 juni j.l. is ze, verblijvend in Hospice Roosdonck in

Nadere informatie

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Michael de Bont. Generatie I I. Michael de Bont, trouwt met Joanna Torians. Uit dit huwelijk een zoon: 1. Cornelis de Bont, gedoopt te Alphen op zondag 25 februari 1748, overleden (ongeveer

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Generatie I Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie I 01. Betje Hendriks (1880-1955) (Proband) Elisabeth (Betje) Hendriks * Gemert 01-05-1880

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( )

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( ) Generatie I I Hendrikus Hubertus van de Lisdonk (Hendrik), zoon van Jan Baptist van de Lisdonk en Anna Maria van Laarhoven, is geboren op donderdag 30 september 1858 te Hilvarenbeek, is als geboren aangegeven

Nadere informatie

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV Parenteel van Jan van Gent. Generatie I I. Jan van Gent, trouwde met Johanna Geertrui Snak. 1. Jan, volgt II [blz. 1]. Generatie II II. Jan van Gent, (zoon van I [blz. 1] ), trouwde te Gorinchem op vrijdag

Nadere informatie

De nakomelingen van Joannes Diepenbroek

De nakomelingen van Joannes Diepenbroek een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Joannes Diepenbroek door 7 maart 2017 De nakomelingen van Joannes Diepenbroek Generatie 1 1. Joannes Diepenbroek, is geboren rond 1766 en is gedoopt

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

No. 90 april Beste naamgenoten,

No. 90 april Beste naamgenoten, No. 90 april 2018 Beste naamgenoten, Voorjaar!! En dus tijd voor een volgende Ross Newsletter. De 90e!!, onvoorstelbaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet na de feestdagen 2017 en hebben we u ook niet

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Broer Herman van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Herman van den Berg, broer van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders

Nadere informatie

No. 93 april Beste naamgenoten,

No. 93 april Beste naamgenoten, No. 93 april 2019 Beste naamgenoten, Een nieuwe lente een nieuw geluid. Geluid dan in de vorm van een Ross Newslletter. Als de zon lekker schijnt en de temperatuur omhoog gaat krijg je er weer zin in.

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik)

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) Voornaamste woonplaatsen van deze tak: Brussum; Kerkrade; Maaseik; ; Swalmen; Sao Paolo (Brazilië); Update maart 2018 (correcties en aanvullingen

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De grootouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De grootouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De grootouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) van vaderskant: 04.

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen)

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) 1 Willem van Dielen. Willem trouwde met Margaretha Cocken. Kind van Willem en Margaretha: 1 Jan van Dielen, geboren in Bergen. Volgt 1.1. 1.1 Jan van Dielen

Nadere informatie

No. 79 augustus 2014

No. 79 augustus 2014 No. 79 augustus 2014 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voor een zeer groot deel voorbij en dus wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter, de tweede van dit jaar. We beginnen uiteraard

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters)

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Familienaam die is afgeleid van de voornaam Pieter (Peter). I Bartholomeus PETERS. Hij trouwt met Johanna CREWEN ook genaamd Creuwen. 1 Petrus PETERS, ged. op

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Anna van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Anna van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Anna

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten)

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) door 13 november 2016 De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) Generatie 1 1. Johannes(is) Arien

Nadere informatie

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem.

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem. Genealogie van Pieter Kilwinger inderen van Peter Gijsbert Kilwinger en Johanna Mutsaards: 1.1.1 Johanna Maria Kilwinger, geboren op woensdag 17 februari 1836 in Stratum. Johanna Maria is overleden op

Nadere informatie

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Generatie 1 ( kwartierdrager ) 1 Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart, geboren op vrijdag 13 februari 1942 om 15:00 in Amsterdam. Hij

Nadere informatie

No.57 April 2007 (2007 no. 1)

No.57 April 2007 (2007 no. 1) No.57 April 2007 (2007 no. 1) Beste naamgenoten. De winter is weer voorbij (op het moment dat we dit schrijven is het buiten zo n 25 C) en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. We willen beginnen

Nadere informatie

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens Stamboom dossier Johannes (Jan) Martens (1852 1920) Gehuwd met (1848-1939) Update 1.3 180619 door Ir. René A.M. Martens RI Msc. Geboren Nijmegen - 19 november 1852 (1806-1920) Antonia Nijenhof (1819-1884)

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De ouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) 02. * Gemert 04-03-1850 + Helmond

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) 02. Hendricus van den

Nadere informatie

ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l.

ter. Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden. was deze in oktober j.l. I 1\055 jlewsletter. No. 3, november 1986 Hier is dan weer de volgende "Ross Newsletbedoeling was deze in oktober j.l. ter". Onze te 1aten verschijnen, maar door technische problemen is dat wat later geworden.

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven

De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven door 2 mei 2016 De nakomelingen van Cornelis van Werkhoven Generatie 1 1. Cornelis van Werkhoven. Hij is getrouwd (1) op 23 mei

Nadere informatie

No. 67. augustus 2010

No. 67. augustus 2010 Beste naamgenoten, No. 67. augustus 2010 Als deze Ross Newsletter bij u in de bus valt is voor velen de vakanteperiode al weer voorbij. De meeste ouderen hebben geen last van vakantieperiodes. Wij dus

Nadere informatie

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 I. Andries de Rooij, geboren Den Haag omstreeks 1725, overleden aan de tering, aangifte Den Haag om begraven te worden

Nadere informatie

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld door 31 mei 2010 De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld Generatie 1 1. Johanna Gerritdina Kollenveld, dochter

Nadere informatie

Nakomelingen van: Pagina 1 van 9 Symon Jansz. Brouwer alias Vlaming Groen

Nakomelingen van: Pagina 1 van 9 Symon Jansz. Brouwer alias Vlaming Groen Nakomelingen van: Pagina 1 van 9 1ste Generaties 1. 1 is geboren in 1560 in Vlaardingen en overleden op een onbekende datum. Hij huwde Christina Bouwensd.. Kinderen van en Christina Bouwensd. i. 2. Cornelis

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

De nakomelingen van Harmen Kucken

De nakomelingen van Harmen Kucken een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Harmen Kucken door 3 maart 2017 De nakomelingen van Harmen Kucken Generatie 1 1. Harmen Kucken, is geboren in 1620. Hij is getrouwd in 1645 met Reijntjen

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Bewijsstukken. 1 e kwartier. Fenny LUTGERINK. geboorte

Bewijsstukken. 1 e kwartier. Fenny LUTGERINK. geboorte Bewijsstukken 1 e kwartier Fenny LUTGERINK geboorte 34 2 e en 3 e kwartier Hendrikus Petrus Harry LUTGERINK Geboorte 35 Jacoba Johanna Wilhelmina Cobi DE REUVER Geboorte Huwelijk 36 4 e en 5 e kwartier

Nadere informatie

Fragment-genealogie familie Wouters

Fragment-genealogie familie Wouters 21 Fragment-genealogie familie Wouters Fon Weusten De naam Wouters komt van Walt(h)er, wat zoveel betekent als heerser over het leger, legeraanvoerder. Verwante namen zijn onder andere: Welters, Wolter(s),

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De grootouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) van vaderskant:

Nadere informatie

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! ! The picture is from the Canadian Newsletter No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Uiteraard gaat dit december-nummer weer vergezeld van onze beste wensen voor

Nadere informatie

Een Zwitserse kolonie in negentiende eeuws Gouda

Een Zwitserse kolonie in negentiende eeuws Gouda Een Zwitserse kolonie in negentiende eeuws Gouda Toen na de val van Napoleon in 1815 Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luemburg werden samengevoegd tot de Verenigde Nederlanden onder het koningschap van

Nadere informatie

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties ~01)g 1!rwslrttrf. ANCIREAN CEANN CINNIOH No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) ~4j Beste naamgenoten, Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties al weer voorbij. Het is dus

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Petri Waals

De nakomelingen van Henricus Petri Waals een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Petri Waals door 11 november 2016 De nakomelingen van Henricus Petri Waals Generatie 1 1. Henricus Petri Waals, zoon van Petrus Waals. Hij is

Nadere informatie

Parenteel van Joannes Cornelis Aartssen. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Joannes Cornelis Aartssen. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Joannes Cornelis Aartssen. Generatie I I. Joannes Cornelis Aartssen, geboren omstreeks 1799, trouwt met Anna Maria Jansen, geboren omstreeks 1803. Uit dit huwelijk 2 zonen: 1. Antonius Adrianus

Nadere informatie

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Francis Philip AQUINA Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Francis Philip AQUINA. Gehuwd voor de kerk ca 1785 Dorothea Maria JANSSEN. 1. Maria Catharina AQUINA,

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Ackermans

Fragment-genealogie fam. Ackermans Fragment-genealogie fam. Ackermans De naam Ackermans kan evenals Akkermans en Van den Akker duiden op een naam voor een persoon die op of bij een plek woonde, die bekend stond als De(n) Akker. Mogelijk

Nadere informatie

No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

No. 44. december 2002 (2002 no. 3) No. 44. december 2002 (2002 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is weer december en dus tijd voor de volgende Ross Newsletter. Naast de wensen op het voorblad van deze editie uiteraard

Nadere informatie

137 Rimpkje Rembertha Vroklage

137 Rimpkje Rembertha Vroklage 137 Rimpkje Rembertha Vroklage Contributed by Corrien Froklage Saturday, 11 October 2008 Last Updated Wednesday, 25 September 2013 K.1.1.1.1.4.3.1.1.1.5 : (zie pag. 12) (2) Rimpkje (Rembertha) Froklage,

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm.

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. No. 75. april 2013 Beste naamgenoten, De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. Het is de 75e, dus eigenlijk wel een soort jubileumuitgave. Niet dat we daar aandacht

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

De nakomelingen van Bernardus Kampschreur

De nakomelingen van Bernardus Kampschreur een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Bernardus Kampschreur door 8 maart 2017 De nakomelingen van Bernardus Kampschreur Generatie 1 1. Bernardus Kampschreur, is geboren voor 1689 te Groessen

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 3 VEEL ONZEKERHEID In 1832 is deze woning in bezit van Hendrik van Dijk (sectie: E 280/1052/1291) en in 1840 is de eigenaar Theodorus van Eenbergen. In 1843 gaat

Nadere informatie

Genealogie van Reinier NOLDUS

Genealogie van Reinier NOLDUS Genealogie van Reinier NOLDUS Uitgezocht door: Lucien Pijper, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Reinier NOLDUS. Gehuwd met Maria JANSSEN. 1. Anna Maria NOLDUS, gedoopt op 28 november 1790 te Venlo (getuige(n):

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

No. 76. augustus 2013

No. 76. augustus 2013 Beste naamgenoten, No. 76. augustus 2013 Na de vakantieperiode is het weer tijd voor de volgende Ross Newsletter. Wij zelf hebben onze vakantie in Schotland doorgebracht en hebben kunnen genieten van prachtig

Nadere informatie

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861 1859 Geboren, gestorven, getrouwd en scheepvaart in Meijel Vanaf 1854 kende peeldorp Meijel volop scheepvaart. Daarvoor was in 1853 immers de Noordervaart uitgediept en de Helenavaart gegraven. In 1861

Nadere informatie

1 Feb Eerste generatie

1 Feb Eerste generatie Eerste generatie 1. Joannes 1 Schimmel, overige namen Jan Schimmel, geboren CA. 1770 te Bussum (Gooise Meren), overleden 10 maart 1818 te Bussum (Gooise Meren). hij trouwde Antonia Schoonhoord, getrouwd

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

Parenteel van Christoph Pilgram

Parenteel van Christoph Pilgram Parenteel van Christoph Pilgram 1 Christoph Pilgram is geboren in 1586 in Bad Sacha.Dl. Christoph is overleden, 51 of 52 jaar oud. Hij is begraven op donderdag 2 september 1638 in Bad Sacha.Dl. Christoph

Nadere informatie

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig)

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) GENERATIE I = A 1 Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) A : Johannes Lütweiler/Leutweiler, geboren in Lupfig (Zwitserland), op 27 Maart 1718, Soldaat Berner Regiment

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

De nakomelingen van Johanna Jan Verberne

De nakomelingen van Johanna Jan Verberne een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johanna Jan Verberne door 8 augustus 2017 De nakomelingen van Johanna Jan Verberne Generatie 1 1. Johanna Jan Verberne, dochter van Jan Verberne en Johanna

Nadere informatie

Uit dit huwelijk een zoon: 1. Albertus, geb. te Vriezenveen op 8 apr 1814, ovl. (71 jaar oud) te Amsterdam op 11 dec 1885, volgt II

Uit dit huwelijk een zoon: 1. Albertus, geb. te Vriezenveen op 8 apr 1814, ovl. (71 jaar oud) te Amsterdam op 11 dec 1885, volgt II Genealogie van Albertus Busweiler. Generatie I I. Albertus Busweiler, zn. van Johan Godtfried Buschweiler en Wijntje Hendriks Boone, geb. te Elburg op 22 mei 1783, ovl. (35 jaar oud) te Amsterdam op 10

Nadere informatie

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220)

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220) VIII.C CORNELIS DEMMERS Cor, Cees geboren te Velsen 18 september 1882 (akte 146) 04:00 uur getuigen: Antoine Daniël Charles Clarion, gemeentesecretaris, en Willem Steen, ambtenaar ter secretarie stoker

Nadere informatie

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland,

Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, Het geboorteboek van de schout van het eiland Schokland, 1811 Het origineel is aanwezig in het gemeente-archief te Kampen (DTB 416) transcriptie: Bruno Klappe, Eindhoven versie: mei 2012 Email: bruno.klappe@schokkervereniging.nl

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

5. Cornelis Jacobus, geboren te Bergen op Zoom op woensdag 18 januari 1826,

5. Cornelis Jacobus, geboren te Bergen op Zoom op woensdag 18 januari 1826, Parenteel van Jacobus Koopman. Generatie I I. Jacobus Koopman, geboren te Namen [Namen, België], ondertrouw te Bergen op Zoom op zaterdag 17 april 1779, trouwde (Petronella ongeveer 25 jaar oud) te Bergen

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie