No. 84 april We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers."

Transcriptie

1 No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen die ons kerst en nieuwjaarsgroeten stuurde nog hartelijk willen bedanken. Wat hebben we deze keer? In het Clan Nieuws uit Schotland wat foto's van Nederlandse bezoekers aan het Tain and District Museum. Altijd weer leuk te zien wie het Ross gebied bezoeken. Ook wat nieuws over een reorganisatie bij het museum. Uit Canada een artikeltje over een oud gediende die is overleden en uit de U.S.A. een stukje over een Clan Ross Pipeband. Uit Nederland een artikel uit het A.D. over Mevr. Nel Ros en haar handwerkclub. We vervolgen met een artikel over de Ross County Footbalclub uit Dingwall en hun Nederlandse speler Alex Schalk. Tenslotte een eerste artikeltje over slechteriken uit de families Ros/ Ross. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, 4707 EX Roosendaal. georgeross@home.nl Facebook: Clan Ross-Nederland

2 pag. 2 INTERNATIONALE CLAN ADRESSEN U.S.A. Internet: Facebook: USA/ ?fref=ts Canada: Internet: Facebook: Canada/ Australië: Facebook: Internet: Nederland: Internet: Genealogische gegevens zijn te vinden via de Nederlandse Site en genealogie Facebook: Nederland/ Uiteraard mag U deze pagina Leuk vinden. Graag zelfs. Schotland: Het Tain and District Museum in Tain vindt U onder deze link: INTERNATIONAL (CLAN) NEWS SCHOTLAND Het is al wel van enige tijd geleden maar de navolgende foto s vonden we op de website van het Tain and District Museum. Allen bezochten het museum in

3 pag. 3 Bij de foto s: Op de pagina hiernaast: links: Taya, Kade, Kevin en Hans Ros uit New Yersey, U.S.A. op vakantie in Schotland. Hans is van de familie Ros uit Goor/ Abbekerk. Rechts: Paul en Sigrid Ros. Hierboven: links Mirjam Ros en Hans uit Nederland, op zoek naar Mirjam s voorgeslacht in Schotland. Rechts: De broers Henry en Robert Ross uit Nederland. We hebben ontdekt dat op onregelmatige tijden door het museum newsletters uitgegeven gaan worden op de website. In die van maart 2016 kondigde Morag Ross Bremer nogal wat wijzigingen aan in de leiding van het museum en in de bestuurssamenstelling van de Museumtrust. Het grootste deel van het inkomen van het museum bestaat uit subsidie van het Highland Council. Zoals zoveel van dat soort instellingen komen ook zij geld te kort waardoor het museum steeds minder inkomen heeft. Om dat wat op te vangen is nu besloten een soort lidmaatschap op te zetten waarmee inkomen gegenereerd kan worden. We zullen attent blijven op de inhoud van de te verschijnen newsletters. CANADA Overleden: Wendy Ross / Hiernaast Wendy Ross (tweede van links) met o.a. Andrew Ross Thibo eau (in rood T-shirt) een voormalige Clan Ross President. Wendy was o.a. een zeer actief lid van de Lucht en Zeekadetten en uiteraard van de Clan Ross Association in Canada waar ze zeer veel van de festivals bezocht en dan de Clan Ross-tent bemande.

4 pag. 4 U.S.A. In het novembernummer van Clan Ross News is een uitgebreid verhaal geschreven over de/een Clan Ross Pipeband. De Pipeband is opgericht in 1914 oorspronkelijk als The Manchester Pipe Band door Robert Joseph Taggert Sr die in 1910 geëmigreerd was vanuit Schotland naar Manchester in de U.S.A. (Taggert is één van de Septs van Clan Ross) In 1958 werd de band omgedoopt tot Taggert Pipe Band en in 1990 tot Clan Ross Pipeband De foto s: Links de band in 1995 en rechts de band in De huidige ontwerper van Clan Ross News, Chip Kramer, is naast psychotherapeut met een eigen praktijk in Ann Arbor, Michigan, ook musicus en schreef een drietal songs die te maken hebben met Clan Ross. De songs zijn te horen via de site: album/clan-ross-songs Tartan Day, op welke dag de onafhankelijkheid van Schotland herdacht wordt (op die datum in 1320 werd de Declaration of Arbroath getekend) wordt in principe gevierd op 6 april, zoals in 1998 door de Senaat van de U.S.A. is vastgesteld. Hier en daar zijn er wel wat afwijkingen. In het Zuiden wordt Tartan Day dit jaar gevierd in de week van 31 maart tot 3 april, in Colorado op 9/10 april en in New York op 9 april. NEDERLAND Nel Ros breit einde aan handwerkclubje Het knusse getik van breipennen in de recreatiezaal van stichting Welzijn Ouderen Bergambacht is verstomd. De handwerkclub is ter ziele. Op het laatst zaten slechts enkele hoogbejaarde dames rond de tafel.

5 pag. 5 De vergrijzing sloeg in 2015 genadeloos toe. Leden raakten verward of kregen problemen met hun handen waardoor ze de breinaalden niet meer goed konden vasthouden. Anderen verwisselden het tijdelijke met het eeuwige. Aanwas van jongedames was er niet. Die breien niet, maar kopen hun truitjes, sokken en wanten bij Zeeman, weet Nel Ros (83). De leegloop was reden voor de initiatiefneemster om haar geliefde bezigheid op dinsdag na 30 jaar stop te zetten.,,ik had er sinds het plotselinge overlijden van mijn dochter toch weinig zin meer in. We regelden samen de handwerkclub. Ik mis haar nog elke dag,'' zegt Nel met tranen in haar ogen. Verpest Zelf moest ze voortijdig afhaken vanwege een gammele rechterschouder.,,verpest door het vele breien,'' legt ze uit.,,dat zei de orthopedisch chirurg tegen mij. Dat kon ik me wel indenken, want ik rommel al van jongs af met wol en textiel. Over een paar sokken deed ik enkele uren.'' Ze leerde haken, naaien, stoppen en breien van haar moeder.,,je deed 's avonds niets anders. Daarnaast voerde en mestte ik in mijn eentje veertig varkens.'' Ros is medio december met succes geopereerd en ontziet de schouder sindsdien met een mitella. Nog acht weken afzien en dan wil ze de breipennen weer ter hand nemen voor een goed doel, want die zijn er genoeg. Jarenlang breide de handwerkclub dekens voor straatarme Roemenen of vrolijke truitjes en sokken voor lokale peuters, waarvan de opbrengst werd overgemaakt naar de Kinderkankerfonds.,,Dat liep aardig op,'' zegt Nel.,,Bij het opzeggen van de bankrekening werden nog enkele honderden euro's naar KiKa verstuurd. Dat deed me goed.'' PS. Wij hebben van 1974 tot 1983 in Bergambacht gewoond. Wij hebben toen niet van de club geweten. Wel was er in die tijd een VZT (Vrouwen Zendings Thuisfront) op initiatief van Mevrouw van den Dool.

6 pag. 6 Ross County Footballclub Leo Ros Uit Ooltgensplaat maakte ons attent op de Ross County Footballclub uit Dingwall. Omdat Dingwall beschouwd wordt als de hoofdplaats van het Ross-gebied dacht hij dat het wellicht iets met de clan te maken zou kunnen hebben. Dat is niet het geval. We hebben aan de club al eens eerder aandacht besteed en vandaag mag dat zeker wel omdat de verbinding R.C.F/ Nederland wel erg close is getuige onderstaand artikeltje uit het A.D.: Alex Schalk, in Breda en verre omstreken bekend als 'der Bomber van Breda', heeft Ross County de eerste hoofdprijs in het 87-jarige bestaan van de club bezorgd. In de finale van de Schotse League Cup tegen Hibernian maakte de Nederlander in de 90ste minuut de winnende treffer voor 'the Staggies'. Ross County was halverwege de eerste helft op voorsprong gekomen door een doelpunt van Michael Gardyne, maar op slag van rust maakte Liam Fontaine de gelijkmaker voor Hibernian. De foto hier boven toont Alex (de man in het middelpunt) De finale leek op een verlenging uit te draaien, toen Schalk de wedstrijd alsnog besliste voor County. Hij kreeg na slecht wegwerken door de verdediging van Hibernian de bal voor zijn voeten en schoot van dichtbij raak. Via de website van R.C.F ( bestaat voor liefhebbers de mogelijkheid zich te melden als sponsor met alle voordelen die daarbij horen. GENEALOGIE. Omdat we zo langzamerhand door de gegevens uit de Stamboeken heen zijn, zijn we op zoek gegaan naar andere bronnen. Min of meer op dat spoor gezet door Ed Ros uit Nieuw-Beijerland zijn we ons gaan verdiepen in de slechteriken in de families Ross/Ros. Alleen al op de website van het Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch komen 73 vermeldingen voor in de rubriek Criminele vonnissen. Op de site Open archieven zijn op dat gebied 32 vermeldingen te vinden. De beide sites overlappen elkaar soms maar toch.. We kunnen hier best één en ander uit halen.

7 pag. 7 Het leukst is uiteraard een vermelding waar de scan van een register aan gekoppeld is. We zullen die eerst gaan bekijken. Omdat het vinden van criminele zaken bij genealogisch onderzoek voor de onderzoeker natuurlijk erg leuk is, is het voor nabestaanden of familieleden die er mee geconfronteerd worden niet altijd even leuk. We zullen daarom niet al te diep ingaan op de familie waartoe de gestraften behoren. Adrianus Cornelis Ros, geboren Rucphen , zoon van Adrianus Ros en Maria Braat. Hij kwam op jonge leeftijd al met Justitie in aanraking. Op 12 december 1921 (hij was toen 25 jaar) werd hij in voorarrest geplaatst en moest op 20 februari 1922 verschijnen voor de Arrondissements Rechtbank te Breda. Hij werd aangeklaagd voor diefstal en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden (onder aftrek van voorarrest). Hij werd in Breda op 7 maart in de gevangenis opgenomen en kwam vrij op 10 juni Wij hebben het verslag van de rechtbank niet gezien en weten daarom ook niet wat hij gestolen had. Hier onder de inschrijving in het gevangenisregister. Evenals zijn vader was Adrianus in Rucphen smid van beroep. Vader overleed al op jonge leeftijd in 1912 en de smederij werd voortgezet door Adrianus en zijn oudere broer Johannes. De smederij was in de kern van Rucphen op het adres A 91. Adrianus trouwde op 6 december 1929 te Zevenbergen met Maria van Opstal. Het echtpaar kreeg 7 kinderen

8 pag. 8 Vooral door nieuwe lezers zijn de laatste tijd nogal wat familiegegevens aan ons doorgegeven. We zijn daar erg blij mee want gegevens van de thans levende generaties zijn nergens anders te vinden dan bij henzelf. Graag op die manier doorgaan. Ook van collega-genealogen krijgen we regelmatig aanvullingen en/of correcties door. De laatste weken hebben we bijna dagelijks contact met Jules Kunst uit Voorburg die onderzoek doet naar de familie Ros uit Scheveningen. Hij voorziet ons van veel correcties. Dank je Jules. Nieuwe lezers: Hans Ros, Zevenbergen. Hans behoort tot de familie Ros(s) bij ons bekend als uit Sprang. Beppie van Doorn. Haar schoonmoeder Johanna Caroline Ros behoort tot de familie Ros uit Maastricht/Indië. Cyntia Schutte-Ross, Wormerveer. (Familie Ross, Amsterdam/ Hamburg) Niek Ross, Eindhoven (Familie Ros, Sprang) Jacqueline Ross, Best, (Familie Ross, Zevenaar) Sinds genealogische gegevens van de families Ross/Ros uitgebreider op internet te vinden zijn krijgen we vaak reacties, niet alleen van lezers maar ook van andere bezoekers van de website. Op de website hebben we met opzet alleen jaartallen vermeld en geen datums. Als u reacties in de vorm van aanvullingen doorgeeft wilt u dan zo vriendelijk zijn datums door te geven? Voor het aanvullen van onze gegevens zijn alleen jaartallen niet zo erg geschikt.

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 68. december 2010

No. 68. december 2010 No. 68. december 2010 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is al weer de laatste editie van dit jaar en daar horen uiteraard onze beste wensen voor de a.s, feestdagen en het nieuwe jaar bij. We

Nadere informatie

No. 70. Augustus 2011

No. 70. Augustus 2011 No. 70. Augustus 2011 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voorbij en dus is het tijd voor de volgende Ross Newsletter. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de inhoud al klaar hadden voor

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

No. 71. December 2011

No. 71. December 2011 No. 71. December 2011 pag. 2 Beste naamgenoten, Voor u ligt het Winternummer van de Ross Newsletter. We hebben ons best gedaan hem voor de kerstdagen bij u op de deurmat te hebben en dat is ook weer gelukt.

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer.

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. 1\055 j}ew51etter. No.1, oktober 1985. START. n onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. OF de inhoud van de nieuwsbrief

Nadere informatie

No. 89 december 2017

No. 89 december 2017 No. 89 december 2017 MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR pag. 2 Beste naamgenoten, Bij december hoort uiteraard het Kerstnummer van de Ross Newsletter. Graag willen we alle lezers heel prettige kerstdagen

Nadere informatie

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Logisch dat die op pagina 1 begint met u allen prettige

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

De mantelzorg DER LIEFDE

De mantelzorg DER LIEFDE De mantelzorg DER LIEFDE Ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders zorgen onbetaald en langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner of familielid. Ook op de HAN zijn veel medewerkers

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

stop kinderarbeid award 2013 Juryrapport

stop kinderarbeid award 2013 Juryrapport stop kinderarbeid award 2013 Vooraf De Stop Kinderarbeid Award 2013 is een onderdeel van Made by Kids. Made by Kids van Hivos is een actielespakket en een website voor de groepen 5 t/m 8 van basisscholen.

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties ~01)g 1!rwslrttrf. ANCIREAN CEANN CINNIOH No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) ~4j Beste naamgenoten, Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties al weer voorbij. Het is dus

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Geloof tegenover gevoelens

Geloof tegenover gevoelens Kenneth Hagins Geloofsles nr. 7 Geloof tegenover gevoelens Centrale waarheid: Een formule voor geloof is: 1) Zoek in Gods Woord naar een belofte die betrekking heeft op wat u nodig heeft, 2) Geloof Gods

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm.

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. No. 75. april 2013 Beste naamgenoten, De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. Het is de 75e, dus eigenlijk wel een soort jubileumuitgave. Niet dat we daar aandacht

Nadere informatie

No. 67. augustus 2010

No. 67. augustus 2010 Beste naamgenoten, No. 67. augustus 2010 Als deze Ross Newsletter bij u in de bus valt is voor velen de vakanteperiode al weer voorbij. De meeste ouderen hebben geen last van vakantieperiodes. Wij dus

Nadere informatie

Ze mogen haar zo niet laten afzien

Ze mogen haar zo niet laten afzien Ze mogen haar zo niet laten afzien AFSCHEIDSBRIEF VERKLAART WAAROM 74 JARIGE MET DEMENTERENDE VROUW UIT LEVEN STAPT Baert Marc Geen dag langer kon hij aanzien hoe de 75 jarige vrouw met wie hij zovele

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek.

Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek. Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek. 19 februari 2015 Goedemiddag, Ik ben heel blij met deze tentoonstelling. Als dochter van een oorlogsvrijwilliger

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven Voorbeeld sponsorwervingsbrieven We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij jou (of je situatie) past: > Brief voor

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN. Achterblijvers. oewel de televisieprogramma s over

IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN. Achterblijvers. oewel de televisieprogramma s over IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN H oewel de televisieprogramma s over hebben juist de achterblijvers ook een verhaal. H hun familielid? Wat betekent het praktisch

Nadere informatie

brei een mutsje voor het goede doel 10 jaar samen breien

brei een mutsje voor het goede doel 10 jaar samen breien brei een mutsje voor het goede doel 10 jaar samen breien Hallo, wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sap. Elke winter breien we samen met honderden breiers in Nederland kleine wollen mutsjes

Nadere informatie

Breien in de late middeleeuwen Een stukje geschiedenis over een geliefd tijdverdrijf

Breien in de late middeleeuwen Een stukje geschiedenis over een geliefd tijdverdrijf Breien in de late middeleeuwen Een stukje geschiedenis over een geliefd tijdverdrijf Madonna met breiwerk, 1400-1410. Geschilderd door Bertram von Minden (1340-1414), detail uit het Buxtehude Altaar Onderzoek

Nadere informatie

No. 77 december 2013

No. 77 december 2013 No. 77 december 2013 pag. 2 Beste naamgenoten, Allereerst willen we U en de Uwen, zoals dat plechtig verwoord kan worden, een zeer goede Kerst en een zeer voorspoedig en gezond 2014 toewensen. Ook voor

Nadere informatie

leerlingen sociale veiligheid

leerlingen sociale veiligheid Verslag vragenlijst voor leerlingen over sociale veiligheid juni 2011 OBS De Rolpaal Samenvatting Eens in de 2 jaar wordt er een vragenlijst afgenomen over de sociale veiligheid op school. Dit is in 2009

Nadere informatie

No.50. december 2004 (2004 no. 3)

No.50. december 2004 (2004 no. 3) No.50. december 2004 (2004 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is wellicht de vorige keer niet opgevallen dat ten onrechte als nummer 48 vermeld was in plaats van 49. Dat betekent dus

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No. 93 april Beste naamgenoten,

No. 93 april Beste naamgenoten, No. 93 april 2019 Beste naamgenoten, Een nieuwe lente een nieuw geluid. Geluid dan in de vorm van een Ross Newslletter. Als de zon lekker schijnt en de temperatuur omhoog gaat krijg je er weer zin in.

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

Mijn dochter; boulimia en borderline

Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline E.M. van der Linden Schrijver: E.M. van der Linden Coverontwerp: via Brave New Books ISBN: 9789402130331 E.M. van der Linden Dit

Nadere informatie

Besmettelijke hersenaandoeningen

Besmettelijke hersenaandoeningen Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Moeten we ons zorgen maken over een huntingtine-invasie? Goed lab

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Week 9 Vrijdag 4 maart 2011. J.H. Donnerschool Locatie Hilversum. Berichten van: Ineke

NIEUWSBRIEF. Week 9 Vrijdag 4 maart 2011. J.H. Donnerschool Locatie Hilversum. Berichten van: Ineke J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 9 Vrijdag 4 maart 2011 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Berichten van groep: Oranje Rood Goud Paars De eerste week na de vakantie zit er weer op en in alle klassen

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

No. 39. April 2001 (2001 no. 1)

No. 39. April 2001 (2001 no. 1) l\oss J!tWS(tttef. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 39. April 2001 (2001 no. 1) Beste naamgenoten, Wel wat later dan onze bedoeling was ligt de eerste Ross Newsletter van dit jaar dan weer voor U. Drukke tijden

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

No. 79 augustus 2014

No. 79 augustus 2014 No. 79 augustus 2014 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voor een zeer groot deel voorbij en dus wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter, de tweede van dit jaar. We beginnen uiteraard

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Tweelingen. Wat zijn nou eigenlijk tweelingen? Een groot mysterie

Tweelingen. Wat zijn nou eigenlijk tweelingen? Een groot mysterie Tweelingen Hier zie je ons met zijn allen, de tweeling was net geboren en mijn moeder en ik waren verkouden dus moesten we van die kapjes op zodat de tweeling niet ziek zou worden. Ik was hier 4 jaar oud.

Nadere informatie

Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi

Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi Wat heb je vandaag geleerd? Door Tina Singer Ames Geïllustreerd door MaryAnn Curzi Copyright 2000 Aan de inspirerende

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

No.57 April 2007 (2007 no. 1)

No.57 April 2007 (2007 no. 1) No.57 April 2007 (2007 no. 1) Beste naamgenoten. De winter is weer voorbij (op het moment dat we dit schrijven is het buiten zo n 25 C) en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. We willen beginnen

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind? Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind?

Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind? Heeft een etiket wel voordelen voor uw kind? Ritalin maar er zijn ook bijwerkingen. Dit vindt ook kinderpsychiater van der Zuilen. Kinderpsychiater van der Zuilen: Onlangs is er vanuit de Universiteit van Amsterdam onderzoek gedaan naar de bijwerkingen

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

De geest is goed, maar het lichaam is versleten tekst PATRICK MEERSHOEK foto s AD NUIS

De geest is goed, maar het lichaam is versleten tekst PATRICK MEERSHOEK foto s AD NUIS IK HEB EEN SCHANDELIJK HOOG IQ. Ik lees kranten in zeven talen. Ik heb vroeger veel in het buitenland gezeten. De actualiteit houd ik met hartstocht bij, maar naar de televisie kijk ik niet en naar de

Nadere informatie

WEEKBULLETIN 14. Op tijd starten. Ik kan, ik durf. Bericht van Koen. Jaargang 33 22-11-2013. Belangrijke data

WEEKBULLETIN 14. Op tijd starten. Ik kan, ik durf. Bericht van Koen. Jaargang 33 22-11-2013. Belangrijke data WEEKBULLETIN 14 Jaargang 33 22-11-2013 Jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Vrijdag 22 november: Belangrijke data Verspreiding Ouders & Coo Op tijd starten

Nadere informatie

No. 90 april Beste naamgenoten,

No. 90 april Beste naamgenoten, No. 90 april 2018 Beste naamgenoten, Voorjaar!! En dus tijd voor een volgende Ross Newsletter. De 90e!!, onvoorstelbaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet na de feestdagen 2017 en hebben we u ook niet

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty 3 Precies op dat moment kwam een klein wezentje het dorp binnengevlogen. Het werd langzaam donker

Nadere informatie

De eerste liefde van God

De eerste liefde van God De eerste liefde van God Trouwpreek over 1 Johannes 3:16 (ds. Jos Douma) gehouden in de trouwdienst van Jeroen en Marjoke Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is

Nadere informatie

De goedgemutste Breicampagne

De goedgemutste Breicampagne De goedgemutste Breicampagne Hallo breiers van Nederland brei een mutsje voor het goede doel Hallo Wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sappen. Elk najaar breien we samen met honderden breiers

Nadere informatie

5 jaar samen breien. brei een mutsje voor het goede doel. 645.097 mutsjes in totaal gebreid

5 jaar samen breien. brei een mutsje voor het goede doel. 645.097 mutsjes in totaal gebreid 5 jaar samen breien brei een mutsje voor het goede doel 645.097 mutsjes in totaal gebreid Hallo, Wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sappen. Elke winter breien we samen met honderden breiers

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk.

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. We gedenken vanavond Ramón Smits Alvarez. We staan stil bij zijn leven, we staan stil

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

expositie boek theater - documentaire

expositie boek theater - documentaire expositie boek theater - documentaire De tijd daarna laat het verloop van hiv en aids zien door de afgelopen jaren heen. Voor het project zijn 30 hiv dragers geïnterviewd en beschreven door Erwin Kokkelkoren.

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

No.53. December 2005 (2005 no. 3)

No.53. December 2005 (2005 no. 3) No.53. December 2005 (2005 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het december-nummer van onze Ross Newsletter staat uiteraard ook dit jaar weer een beetje in het teken van Kerstmis en jaarwisseling.

Nadere informatie

27.03.2014 dienst communicatie

27.03.2014 dienst communicatie 27.03.2014 dienst communicatie Een vrijwilliger van Bloemenstad werd in het één programma Iedereen beroemd in de bloemetjes gezet in de rubriek De Fanfare. Bekijk het fragment via deze link: http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/de-fanfare-djoren

Nadere informatie

Parenteel van Jan Brouwer [Kuipers 0062]

Parenteel van Jan Brouwer [Kuipers 0062] Page 1 of 5 1 Brouwer Jan 22-01-1877 Pasfoto I Jan Brouwer [Kuipers 0062] (afb. 1) is geboren op 22 januari 1877 in Nieuwehorne (Schoterland), zoon van Durk Jans Brouwer [Kuipers 0124] en Neeltje Jans

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Andrea Voigt. Augustus in Parijs. Uitgeverij De Geus

Andrea Voigt. Augustus in Parijs. Uitgeverij De Geus Andrea Voigt Augustus in Parijs Uitgeverij De Geus I Loretta deed de deur open. Ze was op haar pantoffels. De roze lippenstift klonterde een beetje om haar mond en haar ogen waren zwartomlijnd. - Dat is

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax Nieuw jaar, nieuwe maand en dus een nieuwe ik speel de bal naar... De bal rolt lekker, want we hebben in het eerste jaar al mooie verhalen mogen lezen over diverse voetbalperiodes. Dat is ook het uiteindelijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2013 2014

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2013 2014 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2013 2014 De basisscholen in Nuenen hebben te maken met teruglopende leerlingaantallen. Ook De Rietpluim ontkomt niet aan deze ontwikkeling. Minder leerlingen betekent dat er

Nadere informatie