Wij zijn verheugd dat Wietse Bandstra bereid is gevonden de werkgroep Structuur te versterken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij zijn verheugd dat Wietse Bandstra bereid is gevonden de werkgroep Structuur te versterken."

Transcriptie

1 Bolsward, 27 januari 2015 Aan de leden van de IFKS Beste leden, Twee werkgroepen gaan de veranderingen in onze vereniging, zoals wij die aan onze ledenvergadering willen voorleggen voorbereiden. In het, aan onze leden voorgelegde, Plan Van Aanpak wordt de werkgroep Structuur gevormd door Rob Koekoek, Jan Wybe Marra en Linda van der Veen. Vanuit ons bestuur nemen Bert Kuiken en Pieter Jansma aan deze werkgroep deel. De werkgroep Communicatie wordt gevormd door Tom Coehoorn, Annet Koopmans en Mirjam Wesselius. Vanuit ons bestuur zijn dat Jesca Lootsma-Terpstra en Sipke Deelstra. Wij zijn verheugd dat Wietse Bandstra bereid is gevonden de werkgroep Structuur te versterken. De deelname van schippers aan deze werkgroepen vinden wij belangrijk. Wij roepen onze schippers dan ook op om (althans één) zich beschikbaar te stellen voor de andere werkgroep: Communicatie. Deze werkgroep ontbeert nu nog een schipper. Met vriendelijke groet, Bestuur IFKS Jesca Lootsma-Terpstra (Secretaris)

2 Bolsward, 20 december 2015 Aan de leden van de IFKS Beste leden, afgelopen zomer hebben wij u laten weten dat wij voor de uitwerking van de aanbevelingen van het rapport IFKS troch de wyn een plan van aanpak opstellen. Ook hebben wij toen leden gevraagd of zij aan werkgroepen, die de aanbevelingen uitwerken in voorstellen voor onze ledenvergadering, willen deelnemen. Dat plan van aanpak en een voorstel voor de bemensing van twee werkgroepen sturen wij u hierbij toe. Uiteraard ontvangen wij graag reacties. Als er leden zijn die vinden dat dit plan eerst door onze ledenvergadering dient te worden vastgesteld, kunnen ze contact met ons bestuur zoeken. Veranderingsvoorstellen, die te zijner tijd door de werkgroepen worden voorgesteld, worden altijd eerst door onze ledenvergadering besproken en vastgesteld. Om die reden stellen wij u voor nu kennis te nemen van dit plan van aanpak en de leden, die wij voorstellen ermee aan het werk te laten gaan. Wij zijn als bestuur de leden, die met deze forse klus aan de gang gaan, erkentelijk dat zij aan de toekomst van onze vereniging willen meewerken. Met vriendelijke groet, Bestuur IFKS Jesca Lootsma-Terpstra (Secretaris)

3 Voorstel aanpak discussie met de leden over de toekomst van onze vereniging, de IFKS In maart 2015 verscheen het onderzoeksrapport "IFKS troch de wyn" (zie IFKS site onder downloads). Een commissie van betrokken deskundigen (Oebele Brouwer, Sippy Tichelaar, Tom Wiersma en Joke Wittenberg) lichtte onze organisatie door en gaf advies voor de toekomst van onze vereniging. Het levert ons een goed beeld op van het functioneren van onze vereniging. In zowel de structuur als de cultuur zijn knelpunten benoemd, die ons hinderen of kunnen gaan hinderen. Binnen de vereniging functioneren organen soms anders dan statutair bedoeld. Het bestuur acht zichzelf soms niet verantwoordelijk voor onderdelen van de organisatie, waar ze dat formeel wel zijn. De commissie doet meerdere aanbevelingen voor veranderingen, waarmee onze organisatie aan de slag moet. Zij constateert dat de leden van de IFKS zich zeer betrokken voelen bij onze vereniging. Maar ook, dat er veel zorg en onvrede is over het gebrekkig functioneren van de verschillende verenigingsorganen. Ook geeft de commissie in aan "dat uitvoering van hun aanbevelingen een cultuuromslag vraagt waarvoor een breed draagvlak een absolute voorwaarde is". Met sommige aanbevelingen kan ons een bestuur al aan het werk, zoals: - het op orde brengen en actualiseren van archieven, - aanpassen website en ledenadministratie, waarbij we meer gebruik kunnen maken van digitale mogelijkheden.

4 PLAN VAN AANPAK In dit plan van aanpak stellen wij onze leden voor, om de structuur en communicatie van onze organisatie nader uit te werken. Een tweetal werkgroepen gaan de analyse en aanbevelingen van de commissie uitwerken in voorstellen. De werkgroepen worden gevormd door drie leden en twee bestuursleden. Ons bestuur blijft verantwoordelijk voor datgene wat we aan de ledenvergadering gaan voorstellen. Over de voorstellen voor verandering en/of verbetering van onze organisatie spreekt en besluit onze ledenvergadering. Pas daarna wordt dit vertaald in wijzigingsvoorstellen van statuten en huishoudelijk reglementen. De werkgroepen moeten zich er wel van vergewissen dat hun voorstellen ook zijn te vertalen in wijzigingen van statuten en huishoudelijke reglementen. De werkgroepen gebruiken analyse en aanbevelingen van de commissie als vertrekpunt, maar hoeven deze niet klakkeloos over te nemen. De werkgroepen dienen intensief met de organen en geledingen in onze vereniging te overleggen om ideeën en gevoelens goed te peilen. Draagvlak voor de voorgestelde veranderingen achten wij heel belangrijk. We moeten een aantal zaken in onze organisatie veranderen om deze (ook formeel) beter bestuurbaar te maken. We gaan echter niet veranderen om het veranderen. Sommige veranderingsvoorstellen kunnen ook met meer varianten aan onze ledenvergadering worden voorgelegd, zodat de vergadering daar een keuze in kan maken. 1. Werkgroep STRUCTUUR Deze werkgroep wordt gevormd door Rob Koekkoek, de Steeg (Gld), rentmeester/taxateur (Rob heeft vanaf 1994 tot 2007 als bemanningslid op verschillende IFKS skûtsjes gevaren). Jan Wybe Marra, Noordwijk (Gn), organisatieadviseur (Jan Wybe heeft 17 jaar als bemanningslid meegevaren met verschillende IFKS skûtsjes). Linda van der Veen, Leeuwarden, manager Hago Rail Services (Linda haar vader - Douwe de Bruin - was bemanningslid op SKS en IFKS skûtsjes. Haar echtgenoot is schipper op een IFKS skûtsje).

5 Wietse Bandstra, Amsterdam. MSc Business Administration. Werkzaam als Marketing Manager bij scheepsontwerpbureau C-Job Naval Architects. Schipper sinds 2011 (Yde, Singelier en Redbad). Vanuit ons bestuur nemen aan deze werkgroep deel: Beert Kuiken, penningmeester en Pieter Jansma, bestuurslid en secretaris van de Schippers Vergadering Deze werkgroep doet voorstellen voor veranderingen in de structuur van de IFKS. Hierbij speelt de vraag over de verhouding tussen schippers en leden. Over de toekomstige rol, positie en vormgeving van - de schippersvergadering, - de ledenvergadering, - technisch commissie en wedstrijdcomité doet zij voorstellen voor verbetering en formalisering. 2. Werkgroep COMMUNICATIE Deze werkgroep wordt gevormd door Tom Coehoorn, Sneek, marketingdeskundige en fotograaf (Tom heeft 10 jaar als schotenman op IFKS skûtsjes gevaren). Annet Koopmans, Leeuwarden, communicatieadviseur (Annet vaart sinds 1995 als bemanningslid op de Engelina Smeltekop in de kleine A. Mirjam Wesselius, Leeuwarden, P&O adviseur Veiligheidsregio Fryslân (vaart sinds 2010 als bemanningslid op skûtsjes in de kleine A). Vanuit ons bestuur nemen aan deze werkgroep deel: Sipke Deelstra, vice-voorzitter en Jesca Lootsma-Terpstra, secretaris. Deze werkgroep stelt een Communicatiebeleidsplan op en doet voorstellen voor de toekomstige rol, positie en vormgeving van de Businessclub. De nieuwe plek van de Businessclub binnen onze organisatie (wat nu formeel binnen onze vereniging niet is geregeld) moet binnen ons totale nieuwe organisatieplaatje passen. Dat vraagt een goede afstemming met de werkgroep Structuur. Vanwege de sterke relatie van de Businessclub met ons nieuwe communicatiebeleid hebben wij die vraag bij deze werkgroep neergelegd.

6 Wij vragen hun ook in het bijzonder te overleggen met het huidige "dagelijks bestuur" van de Businessclub, ons bestuurslid communicatie, Michel Welsing en onze online redacteur, Björn Sinnema. PLANNING Als de leden deze aanpak delen en het niet nodig vinden om hier in een ledenvergadering over te besluiten, dan kunnen de beide werkgroepen begin 2016 met hun werk beginnen. Ons bestuur organiseert daartoe een startbijeenkomst. Hier wordt alle benodigde informatie, achtergronden en ideeën over de aanpak vanuit ons bestuur met de werkgroepen gedeeld. Vervolgens verdelen de werkgroepen de taken zoals het secretariaat en voorzitterschap en maken zij hun eigen werkplan. Zij gaan met intern en extern betrokkenen communiceren. Als de werkgroepen najaar 2016 hun voorstellen voor de ledenvergadering klaar hebben dan kunnen we nog in 2016 een extra ledenvergadering organiseren, of deze voorstellen behandelen in de Algemene Ledenvergadering, begin

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West.

Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West. Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West. Hoofdstuk 1 Huishoudelijk reglement 1. Begripsbepaling In dit reglement wordt

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling Artikel 1. Visie (1) 1.1 De Parkinson Vereniging ontwikkelt zich tot een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Indeling Werkgroepen Dorpsvisie Geesteren GLD Periode Voor de periode 2014-2015 Datum 3 april 2014 Vastgesteld door Bestuur

Indeling Werkgroepen Dorpsvisie Geesteren GLD Periode Voor de periode 2014-2015 Datum 3 april 2014 Vastgesteld door Bestuur Onderwerp Indeling Werkgroepen Dorpsvisie Geesteren GLD Periode Voor de periode 2014-2015 Datum 3 april 2014 Status Vastgesteld door Bestuur 1. Achtergrond Tijdens de Ledenvergadering op 26 februari 2014

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

IFKS Troch de wyn. (Onderzoeksrapport: Is de IFKS klaar voor de toekomst?) Oebele Brouwer. Sippy Tigchelaar. Tom Wiersma.

IFKS Troch de wyn. (Onderzoeksrapport: Is de IFKS klaar voor de toekomst?) Oebele Brouwer. Sippy Tigchelaar. Tom Wiersma. IFKS Troch de wyn (Onderzoeksrapport: Is de IFKS klaar voor de toekomst?) M aart 2015 Oebele Brouwer Sippy Tigchelaar Tom Wiersma Joke Wittenberg IFKS Troch de wyn (Onderzoeksrapport: Is de IFKS klaar

Nadere informatie

Notitie uitwerking governance HWH 2.0

Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Notitie uitwerking governance HWH 2.0 Opsteller Marianne van der Veen-Brouwer Aantal pagina s 6 Behandelend gremium Dagelijks bestuur Datum voorgelegd 11-06-2014 Agendapunt, Onderwerp 2.5a, Governance

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Agenda. Agenda OPR Koers VO

Agenda. Agenda OPR Koers VO Agenda OPR Koers VO Datum : 14 november 2013 Tijd : 16.00 uur 17.45 uur Plaats : Bureau Koers VO, Marshallweg 17, Rotterdam Zaal : vergaderzaal 3 Agenda 1. Welkom en mededelingen (5 minuten) 2. Kennismaking

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Focusactiviteiten 2016

Focusactiviteiten 2016 Focusactiviteiten 2016 Inleiding De basis voor de focusactiviteiten 2016 is het Business Model Canvas van Badminton Nederland (27 juni 2015). De focusactiviteiten worden hieronder nader uitgewerkt. Voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Bestuurlijke vernieuwing

Bestuurlijke vernieuwing Bestuurlijke vernieuwing K.V.Mid-Fryslân Ledenvergadering juni 2015 1 Leeswijzer Historie Aanleiding (8 november 2014) Doel Resultaat Uitgangspunten Huidig model Nieuw model Uitzoekpunten en uitkomsten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE IGREJA PROTESTANTE HOLANDESA DO ALGARVE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE IGREJA PROTESTANTE HOLANDESA DO ALGARVE Vastgesteld in AV op 11 september 2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE IGREJA PROTESTANTE HOLANDESA DO ALGARVE OPMERKINGEN VOORAF In het seizoen 2017 2018 zijn in de Nederlandse vertaling van de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING VOOR ZOOGDIERKUNDE EN ZOOGDIERBESCHERMING (Zoogdiervereniging)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING VOOR ZOOGDIERKUNDE EN ZOOGDIERBESCHERMING (Zoogdiervereniging) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING VOOR ZOOGDIERKUNDE EN ZOOGDIERBESCHERMING (Zoogdiervereniging) Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 12 december 2009 (Dit huishoudelijk reglement (HR)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement RBMV versie 3.0

Huishoudelijk Reglement RBMV versie 3.0 Huishoudelijk Reglement RBMV versie 3.0 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT-VASTSTELLING-WIJZIGING 1) In dit reglement worden nadere regels gesteld betreffende een aantal aangelegenheden waarnaar in de verenigingsstatuten

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Voorgestelde wijzigingen huishoudelijk reglement

Voorgestelde wijzigingen huishoudelijk reglement Voorgestelde wijzigingen huishoudelijk reglement 1 TOT WIJZIGING VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Algemene overwegingen voor deze wijziging zijn dat enkele artikelen uit het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Engelstalige bestuursleden

Engelstalige bestuursleden Geachte Algemene Ledenvergadering, Vanaf dit verenigingsjaar is SPiN, zoals wellicht bekend, een tweetalige vereniging geworden. Deze verandering brengt vragen met zich mee ten opzichte van de sollicitatievereisten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Inhoudsopgave Pagina Inwerkingtreding 2 Begripsbepaling 2 Artikel 1 Lidmaatschap 2 Artikel 2 Geldmiddelen 3 Artikel

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT Profiel leden bestuur

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT Profiel leden bestuur Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT Profiel leden bestuur NRVT Bestuur De NRVT Ieder jaar wordt vastgoed gewaardeerd met een totale geschatte waarde van ruim 500 miljard euro. Vastgoedwaarderingen

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

CRO Luchthaven Rotterdam

CRO Luchthaven Rotterdam CRO Luchthaven Rotterdam voorstel d.d. 16 april 2019 (CYCLISCHE) PROCEDURES VOOR DE BEOORDELING EN MONITORING VAN VOORSTELLEN VOOR HINDERBEPERKING ACTOREN: CRO: Dit is de plenaire vergadering van de Commissie

Nadere informatie

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS I. Algemene bepalingen Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam HLB Van Daal/DS, verder te noemen HLB Van Daal/DS, zij is gevestigd te Den

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden,

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden, Concept PROFIEL Geachte bestuursleden, Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen het Hoofdbestuur van 50PLUS zijn de afdelingsvoorzitters van mening dat de profielschets van kandidaat bestuursleden

Nadere informatie

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk.

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk. PRELUDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Wijkplatform Vreeswijk (WPV) Statuten Stichting Platform Vreeswijk: A) Volgens de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk zijn deelnemers van de stichting vertegenwoordigers

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij versie d.d. 27-09-2018 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 11 lid 9 van de statuten van de vereniging: Beroepspensioenvereniging Huisartsen, statutair gevestigd te Utrecht, hierna: de Beroepspensioenvereniging.

Nadere informatie

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Vandaag, tweeduizendelf, verscheen voor mij, Mr. Hendrikus Aalbert van Ramshorst, notaris te Duiven: * De verschenen persoon

Nadere informatie

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014 KNPV Afdeling Limburg 19 mei 2014 Informatie verenigingsrecht Verenigingen zijn aangesloten bij KNPV. Worden erkend door bestuur afdeling. (11/3 statuten) Doel moet gelijk zijn aan doel KNPV. 4/1 en 2

Nadere informatie

Statuut Vertrouwenspersonen Vastgesteld 3-4-2000 door de Groepsraad. Versie 1.1; 26-11-2007

Statuut Vertrouwenspersonen Vastgesteld 3-4-2000 door de Groepsraad. Versie 1.1; 26-11-2007 Lage Naarderweg 81 1217 GN Hilversum Statuut Vertrouwenspersonen Vastgesteld 3-4-2000 door de Groepsraad Versie 1.1; Statuut Vertrouwenspersonen ARTIKEL 1 Doel Dit statuut beschrijft een procedure die

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Activiteitenreglement KBO Afdeling Veghel De KBO Afdeling Veghel kent een grote verscheidenheid aan activiteiten en daarmee ook een grote diversiteit van organisatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvSL

Huishoudelijk Reglement VvSL Huishoudelijk Reglement VvSL Preambule. In de statuten van de VvSL is in artikel 12 huishoudelijk reglement het volgende opgenomen: De algemene vergadering stelt op voorstel van het algemeen bestuur en

Nadere informatie

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK.

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Lidmaatschap Artikel 1 - Lid worden Wijze van toetreding als lid van de vereniging geschiedt met inachtname van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag HOVO Nederland www.hovonederland.nl info@hovonederland.nl secretariaat Pb 1061 2302 BB Leiden HOVO NEDERLAND Jaarverslag 2013 HOVO-Nederland Jaarverslag 2013 In 2013 heeft HOVO Nederland een nieuwe start

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING DOCUMENTNUMMER : HR-SV VERSIE : 2.0 STATUS : Vastgesteld DOCUMENTDATUM : 25 april 2014 Inhoud 1 Orgaan... 4 2 Definitie van een schipper... 5 3 Rechten van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING 1. Leden 1.01 Ieder lid heeft recht op: a. een uitnodiging voor toegang tot Algemene Vergaderingen en andere voor de leden georganiseerde

Nadere informatie

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Hoogland 26 juli 2012 1 Inleiding 3 2 Werkwijze 3 3 Bestuurlijke organisatie 3 4 Profiel bestuursleden 4 5 Commissie structuur 4 6 Vergroten draagvlak 5 7 Verdere procedure

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Greenport Boskoop Holland

Greenport Boskoop Holland Belangenbehartiging beter organiseren Krachtenbundeling met inhoud Op weg naar Greenport Boskoop Holland 1 Voorstel samenwerking organisaties bedrijfsleven 1. Aanleiding Begin 2013 is door een aantal vertegenwoordigers

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a.

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. VRIJWILLIGERS STATUUT VAN ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Hoogeloon, maart 2011 VRIJWILLIGERS STATUUT van ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Dit statuut moet gezien worden als een aantal kwaliteitsuitgangspunten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NVORWO - november 2017

NIEUWSBRIEF NVORWO - november 2017 ! NIEUWSBRIEF NVORWO - november Onderwerpen Nieuwe NVORWO-bestuursleden gezocht vanaf 2018 Vacature - Professionele ondersteuning van het bestuur gezocht Visietekst NVORWO t.b.v. Curriculum.nu Congres

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement van de NMv, versie 08-11-2017, definitief na wijziging door de ALV op dezelfde datum. Deze versie is de opvolger van de versie van 07-06-2012 en bevat een verdere uitwerking van

Nadere informatie

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter.

LEDEN. Artikel 1. BESTUUR. Artikel 2. De voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT AQUA NOVIO 94 LEDEN. Artikel 1. 1. Zij die lid van de vereniging wensen te worden richten het verzoek daartoe aan het bestuur met nauwkeurige opgave van naam, adres, geboortedatum,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Reglement benoemingen voor bestuur en overlegorganen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en de Stichting Opleiding Belastingadviseurs

Reglement benoemingen voor bestuur en overlegorganen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en de Stichting Opleiding Belastingadviseurs Reglement benoemingen voor bestuur en overlegorganen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en de Stichting Opleiding Belastingadviseurs zoals vastgesteld door het Algemeen Bestuur van de Nederlandse

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016 Algemene ledenvergadering BPOA 23 juni 2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Concept verslag ALV 23-11-15 4. Jaarverslag 2015 SPOA ter toelichting 5. Beleggingsbeleid SPOA 6. Onderzoek toekomstscenario

Nadere informatie

Werkplan Accio 2017 (2018)

Werkplan Accio 2017 (2018) Werkplan Accio 2017 (2018) Voorwoord 1. Accio: ontwikkeling van de vereniging 2. Participatie: beïnvloeden van woonbeleid 3. Bestuur en besturing: werken aan goed bestuur 4. Communicatie en relatie: contact,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

REGLEMENT AUDIT- EN RISICOBEHEERCOMMISSIE ZLM VERZEKERINGEN

REGLEMENT AUDIT- EN RISICOBEHEERCOMMISSIE ZLM VERZEKERINGEN REGLEMENT AUDIT- EN RISICOBEHEERCOMMISSIE ZLM VERZEKERINGEN Pagina 1 van 5 Artikel 1 Definities Maatschappij : ZLM Verzekeringen (OVM ZLM U.A.) RvC : Raad van Commissarissen van de maatschappij Directie

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB

Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Profiel toezichthoudend bestuurslid VESmdB Als gevolg van de wettelijk verplichte scheiding van bestuur en toezicht zijn medio 2015 de statuten van de Vereniging Een School met de Bijbel te Dordrecht gewijzigd.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) Ontstaan Artikel 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) 24 oktober 2015 1. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV.)is ontstaan uit de fusie tussen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ACN

Huishoudelijk Reglement ACN Huishoudelijk Reglement ACN - 2013 1. Inleiding De vereniging Air Cargo Netherlands (ACN) is de brancheorganisatie van de Nederlandse luchtvrachtindustrie. 2. Gedragscode ACN hecht groot belang aan de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

B0500589 AAN DE VERENIGDE VERGADERING STAND VAN ZAKEN CALAMITEITENZORG. 1. Aanleiding

B0500589 AAN DE VERENIGDE VERGADERING STAND VAN ZAKEN CALAMITEITENZORG. 1. Aanleiding DATUM VERGADERING 29 SeptBITlber 2005 AGENDAPUNTNUMMER BIJLAGE^) Geen DATUM BEHANDÊUNG IN o&h 30 augustus 2005 AAN DE VERENIGDE VERGADERING B0500589 STAND VAN ZAKEN CALAMITEITENZORG 1. Aanleiding Op 30

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht

Beleidsplan Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht Voowaarden Een ANBI moet een actueel beleidsplan hebben. Dit plan geeft inzicht in de manier waarop de ANBI het werk uitvoert om haar doelstelling te bereiken. Het plan mag ook een meerjarig beleidsplan

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Beslisnotitie ALV d.d. 13 juni 2018

Beslisnotitie ALV d.d. 13 juni 2018 Beslisnotitie ALV d.d. 13 juni 2018 Van : Bestuur Datum : 27 mei 2018 Onderwerp : Wijziging van Statuten, Huishoudelijk reglement en Bestuursreglement annex Managementstatuut, ter introductie van een nieuwe

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WERE Dl TILBURG GEVESTIGD TE TILBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WERE Dl TILBURG GEVESTIGD TE TILBURG HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WERE Dl TILBURG GEVESTIGD TE TILBURG ALGEMEEN ƒde Vereniging Were Di Tilburg, verder ook te noemen: Vereniging, is een sportvereniging die bestaat uit de Units hockey, tennis,

Nadere informatie

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019

St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden. Bouwstenen HRHM 2019 St. Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden Bouwstenen HRHM 2019-2 x uitgave magazine Huurbelang - Workshops voor BC vrijwilligers en bestuur - Werving vrijwilligers - Ontwikkeling nieuwe werkgroepen -

Nadere informatie