Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT Profiel leden bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT Profiel leden bestuur"

Transcriptie

1 Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT Profiel leden bestuur

2 NRVT Bestuur De NRVT Ieder jaar wordt vastgoed gewaardeerd met een totale geschatte waarde van ruim 500 miljard euro. Vastgoedwaarderingen moeten daarom objectief en onafhankelijk tot stand komen en worden uitgevoerd door gekwalificeerde en ervaren taxateurs op basis van erkende regels en richtlijnen. Per 1 januari 2016 start het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Door een nieuw afzonderlijk register voor uitsluitend taxateurs wordt vanuit het publieke belang beoogd de onafhankelijkheid, integriteit en deskundigheid van vastgoedtaxateurs te waarborgen. En wordt gestart met de werving van het uiterlijk per 1 januari 2016 aan te stellen vooralsnog driehoofdige bestuur van het NRVT. De totstandkoming van het NRVT is een op verzoek van en in nauwe afstemming met AFM en DNB tot stand gekomen zelfreguleringsinitiatief van de desbetreffende beroeps- en brancheverenigingen (NVM, VBO, VastgoedPro, NVR en RICS), alsmede de huidige registers voor makelaars en taxateurs (VastgoedCert, SCVM en RICS). Daarbij zijn ook de opdrachtgevers betrokken door hun participatie in de breed samengestelde Centrale Raad van het NRVT. In de eerste week na de start van de registratie hebben zich al ruim 2000 vastgoedtaxateurs voor registratie als Register Taxateur aangemeld. Dit betekent dat de totstandkoming een breed draagvlak heeft. Zowel bij de vastgoedtaxateurs zelf en hun branche- en beroepsverenigingen als bij de opdrachtgevers en hun toezichthouders. Governance Het Bestuur, de Centrale Raad en de Expertcommissies vormen de verschillende gremia die verantwoordelijk zijn voor een effectief functionerend register. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de (financiële) continuïteit en de positie van het NRVT in het maatschappelijk en economisch verkeer. Daarnaast worden door het bestuur formeel de besluiten van de Centrale Raad vastgesteld.

3 In 2015 wordt het NRVT geleid door een interim-bestuur. In 2015 wordt het voorzitterschap van het NRVT bekleed door de beide voorzitters van de huidige gemengde registers, die de oprichting van een eigen register voor vastgoedtaxateurs financieel en organisatorisch mogelijk hebben gemaakt. In de statuten zijn de taken en verantwoordelijkheden van het bestuur vastgelegd. In de bijlage worden deze gedetailleerd benoemd. De Centrale Raad is verantwoordelijk voor de toetsing en besluitvorming ten aanzien van voorstellen van de Expertcommissies. Daarbij toetst de Centrale Raad zowel het inhoudelijke als het maatschappelijke draagvlak van de voorstellen. De Expertcommissies bestaan uit vastgoedtaxateurs. Iedere kamer van het NRVT heeft een eigen Expertcommissie, die door de Centrale Raad wordt benoemd uit de taxateurs die in de betreffende Kamer zijn ingeschreven. De vijf leden van de Expertcommissies kiezen uit hun midden een voorzitter, die namens hen contact onderhoudt met de Centrale Raad. De inhoudsdeskundigen die lid zijn van de Expertcommissies hebben de taak ontwikkelingen te signaleren die om een aanpassing vragen van de reglementen en richtlijnen op hun deelgebied. De Expertcommissies leggen hun voorstellen ter besluitvorming voor aan de Centrale Raad. Besluiten van de Centrale Raad dienen vervolgens te worden bekrachtigd door het Bestuur. Profielschetsen bestuur In de bijlage is het formeel vastgelegde profiel opgenomen. We zoeken een voorzitter, secretaris en penningmeester voor het bestuur. Voor allen geldt een statutair vastgestelde onafhankelijke positie. Tegelijkertijd zoeken we in het bestuur kennis en affiniteit met de vastgoed- en taxatiebranche. Het heeft de voorkeur dat 1 van de bestuursleden actief is geweest in de sector (vastgoed- taxatiesector).

4 Voorzitter ruime bestuurlijke ervaring; charisma, statuur; ervaring op het snijvlak van het private en het publieke domein strekt tot aanbeveling; verbindende persoonlijkheid; een voor de stichting relevant bestuurlijk netwerk; denkt en werkt op strategisch niveau; Secretaris bestuurlijke ervaring; een juridisch achtergrond; ervaring met de bewaking van (administratieve) processen; Penningmeester bestuurlijke ervaring; een financiële achtergrond (bedrijfseconomisch, accountancy);

5 Tijdsbeslag en vergoeding Het tijdsbeslag voor de functies binnen het bestuur wordt ingeschat: voor de voorzitter op gemiddeld 15 dagen per jaar; voor de secretaris en penningmeester op gemiddeld 10 dagen per jaar. De vergoeding bedraagt voor de voorzitter per jaar en voor de secretaris en penningmeester per jaar. Voorts is sprake van een reiskostenvergoeding van 0,34 per kilometer. In de aanvangsfase kan sprake zijn van een groter tijdsbeslag. De vergoeding zal hierop navenant worden aangepast. Procedure Het NRVT laat zich in deze procedure bijstaan door ir. Marcel Gasseling van Gasseling Search. U kunt uw interesse tot 6 november kenbaar maken door een bericht (inclusief actueel CV) te sturen aan info@gasselingsearch.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met Marcel Gasseling of Elise van Mil op De gespreksrondes vinden plaats op 23 en 25 november.

6 BIJLAGE BIJ PROFIELSCHETS BESTUURSLEDEN NRVT Hieronder is integraal het door het interim bestuur vastgestelde profiel opgenomen. Profielschets bestuur per 15 september 2015 Inleiding In artikel 5.4 van de statuten van het NRVT is vastgelegd dat het bestuur een profielschets vaststelt voor zijn omvang en samenstelling rekening houdend met de aard van de stichting, haar activiteiten en de gewenste deskundigheid en achtergrond van de bestuurders als bedoeld in artikel 5.2. In het verlengde hiervan wordt in dit document de profielschets voor het bestuur van het NRVT vastgelegd. Uitgangspunt daarbij zijn de in de statuten van het NRVT opgenomen bepalingen inzake het bestuur. Proces In artikel 5.4 van de statuten van het NRVT is voorts vastgelegd dat een besluit van het bestuur tot vaststelling van de profielschets ter advisering wordt voorgelegd aan de centrale raad. In artikel 5.5 is inzake de benoeming van het bestuur vastgelegd: Een besluit van het bestuur tot (her)benoeming van een bestuurder wordt niet eerder genomen dan na verkregen advies van de centrale raad. Omvang In artikel 5.1 van de statuten is vastgelegd dat het bestuur bestaat uit ten minste drie en ten hoogste vijf natuurlijke personen. In artikel 5.4 is vastgelegd dat het bestuur in elk geval bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester welke in functie worden benoemd. In deze profielschets is uitgegaan van een bestuur bestaande uit drie personen. Het is aan het bestuur of en in hoeverre op enig moment uitbreiding van het bestuur wenselijk wordt geacht. In dit geval zal onderhavige profielschets van het bestuur overeenkomstig de statuten en het hiervoor geldende proces dienen te worden aangepast.

7 Samenstelling en deskundigheid In artikel 5.2 van de statuten is vastgelegd: Het bestuur is zodanig samengesteld dat het beschikt over de specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor het besturen van de stichting, daaronder ten minste begrepen affiniteit met de vastgoed(taxatie)branche, bestuurlijke ervaring en/of financiële deskundigheid. Onafhankelijkheid In artikel 5.3 van de statuten is vastgelegd dat niet tot bestuurder kan worden benoemd: een persoon die niet onafhankelijk is; een lid van de centrale raad; een lid van een expertcommissie. Voorts is in artikel 5.3 van de statuten vastgelegd: Een persoon kan alleen tot bestuurder worden (her)benoemd indien hij van onbesproken gedrag is, en na overlegging van een VOG. In artikel 1 van de statuten is onafhankelijk als volgt gedefinieerd: onafhankelijk is een natuurlijke persoon die zelfstandig is in zijn gedrag, alsmede eigen standpunten tegenover anderen (en enig deelbelang) kan/zal handhaven en verdedigen in het belang van de stichting. Hij opereert hiertoe objectief, kritisch en proactief. Zijn onafhankelijkheid dient naar algemene maatstaven buiten twijfel te staan. Een natuurlijke persoon geldt in elk geval niet als onafhankelijk indien hij: i. op grond van een dienstbetrekking dan wel uit andere hoofde (ondersteunende) makelaarsdiensten verricht of daarvan direct op indirect de belangen behartigt; ii. op grond van een dienstbetrekking dan wel uit andere hoofde vastgoedadviesdiensten verricht of daarvan direct of indirect de belangen behartigt, en/of; iii. direct of indirect financiële belangen houdt in een organisatie of onderneming (ongeacht de rechtsvorm) die (een van) de onder i en/of ii genoemde diensten verricht. Onder voormelde directe of indirecte financiële belangen worden ook begrepen een winstdelingsrecht, een bonus of een andere incentive waarvan de omvang mede afhankelijk is van de omzet of winst uit (een van) voormelde diensten. Voorts geldt in elk geval niet als onafhankelijk een bestuurder, titulair directeur, partner, mede-eigenaar, toezichthouder of lid van een orgaan of commissie bij:

8 iv. een organisatie of onderneming (ongeacht de rechtsvorm) die in de normale uitoefening van zijn beroep of bedrijf zich richt op de diensten als hiervoor genoemd onder i tot en met iii; v. een betrokken partij; vi. een organisatie of onderneming (ongeacht de rechtsvorm) die in de normale uitoefening van zijn beroep of bedrijf optreedt als opdrachtgever van professionele taxatiediensten, en/of; vii. een organisatie of onderneming (ongeacht de rechtsvorm) die zich (tevens) richt op: o het behartigen van belangen van vastgoedtaxateurs, vastgoedmakelaars en/of hun beroepsuitoefening (daaronder begrepen: beroeps- of brancheorganisaties in de vastgoedtaxatiën / of makelaardijbranche), en/of o het behartigen van belangen van opdrachtgevers van professionele taxatiediensten. Ten slotte geldt in elk geval niet als onafhankelijk een persoon die een functie of een belang als hiervoor genoemd onder i tot en met vii heeft gehad in de zes (6) maanden direct voorafgaand aan zijn benoeming. Bij reglement kunnen nadere kwaliteitseisen worden gesteld waaraan een lid van een orgaan van de stichting (al dan niet met een specifieke titel) dient te voldoen. Taken van het bestuur op hoofdlijnen In artikel 6 van de statuten is vastgelegd dat het bestuur is belast c.q. verantwoordelijk is voor: het besturen van de stichting; het (financieel) beheer en de (financiële) continuïteit van de stichting; het bewaken van de onafhankelijkheid van de stichting en de positie van de stichting in het maatschappelijk verkeer; het bureau; het vaststellen van de begroting (inclusief activiteitenplan en jaarlijkse bijdragen) met inachtneming van het bepaalde in artikel 29 (Vaststelling begroting); het bekrachtigen van besluiten van de centrale raad tot:

9 o vaststelling (daaronder begrepen wijziging) van de algemene gedrags- en beroepsregels, zijnde een reglement; o vaststelling (daaronder begrepen wijziging) van de reglementen van de werkkamers ; o vaststelling van voorstellen gedaan door een expertcommissie aan de centrale raad, en o instelling casu qou opheffing van commissies en/of werkgroepen. In de artikelen 19 en 20 van de statuten is vastgelegd dat het bestuur voorts verantwoordelijk is voor : het benoemen van de voorzitter en de leden van de centrale raad; het benoemen van de voorzitters en leden van de expertcommissies. Relatie tussen het bestuur en de centrale raad In artikel 6.3 van de statuten is ten aanzien van het bekrachtigen van besluiten van de centrale raad het volgende vastgelegd. Het bestuur onthoudt alleen dan zijn bekrachtiging aan een besluit van de centrale raad in voormelde zin indien een zwaarwichtig belang van de stichting zich verzet tegen deze bekrachtiging. Een dergelijk zwaarwichtig belang wordt in elk geval geacht aanwezig te zijn indien: a. het desbetreffende besluit niet te verenigen valt of strijdig is met het bepaalde in deze statuten (daaronder begrepen het doel van de stichting) en/of de reglementen; b. het desbetreffende besluit een risico vormt voor de (financiële) continuïteit en/of de positie van de stichting in het maatschappelijk verkeer; c. het desbetreffende besluit niet objectief is als bedoeld in artikel 16.2 (Besluitvorming centrale raad), of d. de totstandkoming van het desbetreffende besluit onzorgvuldig is geschied, daaronder begrepen dat bij de besluitvorming het bepaalde in deze statuten en/of de reglementen niet is nageleefd.

10 Profielschets bestuur Met inachtneming van het vorengestelde luidt de profielschets van het bestuur als volgt. Voorzitter ruime bestuurlijke ervaring; ervaring op het snijvlak van het private en het publieke domein strekt tot aanbeveling; verbindende persoonlijkheid; een voor de stichting relevant bestuurlijk netwerk; denkt en werkt op strategisch niveau; Secretaris bestuurlijke ervaring; een juridisch achtergrond; ervaring met de bewaking van (administratieve) processen; Penningmeester bestuurlijke ervaring; een financiële achtergrond (bedrijfseconomisch, accountancy);

11 Tijdsbeslag en vergoeding Het tijdsbeslag voor de functies binnen het bestuur wordt ingeschat: voor de voorzitter op gemiddeld 15 dagen per jaar; voor de secretaris en penningmeester op gemiddeld 10 dagen per jaar. De vergoeding bedraagt: voor de voorzitter per jaar; voor de secretaris en penningmeester per jaar. Voorts is sprake van een reiskostenvergoeding van 0,34 per kilometer. In de aanvangsfase kan sprake zijn van een groter tijdsbeslag. De vergoeding zal hierop navenant worden aangepast. Slot Deze profielschets bestuur is ter advisering voorgelegd aan de Centrale Raad. Uit de verschillende reacties die zijn ontvangen van de leden van de Centrale Raad bleek de gemeenschappelijke zorg dat de statutair vastgelegde onafhankelijkheidseisen ertoe kunnen leiden dat sprake zal zijn van een bestuur dat onvoldoende affiniteit en kennis heeft van de vastgoed- en taxatiebranche. Dit onderdeel van de profielschets is dus een belangrijk aandachtspunt bij de werving en de selectie van de kandidaten. In dit verband is een gedachte te zoeken naar jong gepensioneerden die werkzaam waren in de vastgoed- en taxatiebranche.

Profielschets voorzitters en leden expertcommissies

Profielschets voorzitters en leden expertcommissies Profielschets voorzitters en leden expertcommissies Vastgesteld op 21 december 2015 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/8 1. Inleiding In artikel 21.1 van de statuten

Nadere informatie

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM NVM Algemeen Voorzitter Organisatie De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende goederen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft

Nadere informatie

F179/F694/ Versie 10 juli 2015

F179/F694/ Versie 10 juli 2015 F179/F694/31003653 Versie 10 juli 2015 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN per 14 juli 2015 van de stichting: Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, met zetel in de gemeente Rotterdam Definities.

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter vakgroep Wonen NVM

Functieprofiel Voorzitter vakgroep Wonen NVM Functieprofiel Voorzitter vakgroep Wonen NVM NVM Voorzitter vakgroep Wonen Organisatie De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende goederen. Ze bestaat sinds

Nadere informatie

Reglement Definities Federatie TMV. Vastgesteld op 8 april 2019

Reglement Definities Federatie TMV. Vastgesteld op 8 april 2019 Reglement Definities Federatie TMV Vastgesteld op 8 april 2019 REGLEMENT DEFINITIES FEDERATIE TMV Hoofdstuk 1. Inhoud en toepassingsbereik Artikel 1. Dit Reglement is van toepassing op de Leden van de

Nadere informatie

Reglement van de Expertcommissies van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Reglement van de Expertcommissies van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs Reglement van de Expertcommissies van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs Nog nader vast te stellen en te bekrachtigen Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RVC ALLIANDER N.V.

PROFIELSCHETS RVC ALLIANDER N.V. BIJLAGE B BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V. TE HOUDEN OP 12 MEI 2011 PROFIELSCHETS RVC ALLIANDER N.V. 1. OMVANG EN SAMENSTELLING

Nadere informatie

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken.

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken. REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Opgesteld door de voorzitter op 25.03.2013 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 27.05.2013 te Amstelveen HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit

Nadere informatie

BIJLAGE A BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013

BIJLAGE A BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013 BIJLAGE A BIJ DE TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V., TE HOUDEN OP 27 MAART 2013 PROFIELSCHETS RVC 1. OMVANG EN SAMENSTELLING VAN DE RVC 1.1 Uitgangspunt

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO

REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding over

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld ingevolge artikel 14 en 15 van de

Nadere informatie

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Certificatie Asbest Ascert 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Ascert 2 Leden Raad van Toezicht Stichting Ascert heeft als doel het bevorderen dat asbest in

Nadere informatie

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht, portefeuille Vastgoed BrabantZorg Vanuit 35 locaties en met ruim 5.500 enthousiaste medewerkers in Noordoost-Brabant biedt BrabantZorg

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RVC. 1.2 Tot commissaris kunnen niet worden benoemd personen die direct of indirect binding hebben met:

PROFIELSCHETS RVC. 1.2 Tot commissaris kunnen niet worden benoemd personen die direct of indirect binding hebben met: BIJLAGE A TOELICHTING BIJ DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V. OP 8 APRIL 2015 PROFIELSCHETS RVC 1. OMVANG EN SAMENSTELLING VAN DE RVC 1.1 Uitgangspunt te allen

Nadere informatie

Aansluitingsovereenkomst voor inschrijving in het NRVT-register

Aansluitingsovereenkomst voor inschrijving in het NRVT-register Aansluitingsovereenkomst voor inschrijving in het NRVT-register 1. Persoonlijke gegevens Naam Voorna(a)m(en) Titel(s) Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiel nummer E-mailadres Geboortedatum :..

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA Cultural Governance in Theater Dakota Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Cultuuranker Escamp op: 26 november 2012 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RVC. 1.2 Tot commissaris kunnen niet worden benoemd personen die direct of indirect binding hebben met:

PROFIELSCHETS RVC. 1.2 Tot commissaris kunnen niet worden benoemd personen die direct of indirect binding hebben met: BIJLAGE 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDA VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN ALLIANDER N.V. OP 5 APRIL 2017 PROFIELSCHETS RVC 1. OMVANG EN SAMENSTELLING VAN DE RVC 1.1 Uitgangspunt te allen

Nadere informatie

Protocol van de Expertcommissies van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Vastgesteld op 7 september 2017 Versie 20 september 2017

Protocol van de Expertcommissies van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Vastgesteld op 7 september 2017 Versie 20 september 2017 Protocol van de Expertcommissies van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs Vastgesteld op 7 september 2017 Versie 20 september 2017 1 Inleiding 1.1 Dit Protocol is een Protocol als bedoeld in

Nadere informatie

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A.

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Versie d.d. 11/26-11-2014 RwC/GJ/CvG ondwerk\oa\oa14\74679635.reglq3 Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Begripsomschrijving Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Commissiereglement NBA

Commissiereglement NBA Commissiereglement NBA 1. Grondslag 1.1 Dit reglement kent als grondslag artikel 11, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep. Daarin is bepaald dat het bestuur de NBA bestuurt. 2. Overwegingen

Nadere informatie

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave

Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Bestuurs- reglement Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave 1/9 BESTUURSREGLEMENT Stichting Kunst in het Kerkje Velp/Grave Het bestuur van de Stichting Kunst in het Kerkje, gevestigd te Grave, besluit

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC

Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC Functieprofiel Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC VOC Directeur Vakopleiding Carrosseriebedrijf Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) is het opleidingsinstituut voor de carrosseriebranche en

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO

Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO Inhoud Inleidend Artikel: Status en inhoud van de regels Raad van Toezicht NLPO 1. Samenstelling Raad van Toezicht 2. Voorzitter Raad van Toezicht 3. (Her)benoeming,

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES November 2006 1 GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES PRINCIPES I. Naleving en handhaving van de code Het bestuur 1 en de raad van commissarissen zijn verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe.

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Sedert december 2006 is het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe opnieuw georganiseerd en wel middels het

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Reglement van de centrale raad van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Reglement van de centrale raad van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs Reglement van de centrale raad van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs Vastgesteld op 2 oktober 2015 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/10 1 Inleiding

Nadere informatie

Functieprofiel Manager Leden- en verenigingszaken Aedes

Functieprofiel Manager Leden- en verenigingszaken Aedes Functieprofiel Manager Leden- en verenigingszaken Aedes Aedes Manager Leden- en verenigingszaken Woningcorporaties zorgen ervoor dat ruim 2,4 miljoen huishoudens in Nederland goed kunnen wonen en zij dragen

Nadere informatie

>Profielschets. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht Datum > februari Kenmerk > SW/19.003

>Profielschets. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht   Datum > februari Kenmerk > SW/19.003 Search & Selection Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht www.gitp.nl >Profielschets Kenmerk > SW/19.003 Onderwerp > Lid Raad van Commissarissen Dunea N.V. Opdrachtgever Dunea N.V. ir. S.J. Wijnheijmer Copyright

Nadere informatie

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018 DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM Reglement Raad van Toezicht november 2018 Vastgesteld door de RvT in de vergadering van 19 november 2018 Inleiding Binnen de Stichting Dierenopvangcentrum Amsterdam II (Stichting)

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur AEDES

Functieprofiel Directeur AEDES Functieprofiel Directeur AEDES AEDES Directeur Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. De leden van Aedes werken aan duurzaam en betaalbaar wonen in leefbare buurten en woonkernen.

Nadere informatie

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald.

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald. Huishoudelijk reglement LEDEN EN DONATEURS Artikel 1 Lid is een ieder die beantwoordt aan de omschrijving, gegeven in de statuten. De vereniging kent donateurs, deze zijn geen lid. Donateurs hebben toegang

Nadere informatie

de algemene leden vergadering van de vereniging het bestuur van de vereniging, als bedoeld in artikel 7 van de statuten

de algemene leden vergadering van de vereniging het bestuur van de vereniging, als bedoeld in artikel 7 van de statuten Benoemingsprocedure bestuursleden voor het bestuur van de Vereniging scholen der EBG te Zeist 1. Begripsbepalingen In dit document wordt verstaan onder: ALV bestuur bestuurder bestuursreglement directeur

Nadere informatie

STATUTEN van de stichting: Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, met zetel in de gemeente Rotterdam

STATUTEN van de stichting: Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, met zetel in de gemeente Rotterdam F179/F694/31003653 Versie 28 juni 2017 STATUTEN van de stichting: Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, met zetel in de gemeente Rotterdam zoals gewijzigd bij akte, verleden op 28 juni 2017,

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Versie 1 Vastgesteld 14 oktober 2016 Reglement raad van toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland U.A. Vastgesteld door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur en houdt

Nadere informatie

Procedure benoeming nieuwe leden Raad van Toezicht HC Klein Zwitserland

Procedure benoeming nieuwe leden Raad van Toezicht HC Klein Zwitserland Procedure benoeming nieuwe leden Raad van Toezicht HC Klein Zwitserland 0p de ALV van juni 2017 zal de voorzitter van de raad van toezicht aftreden. Vanuit de huidige raad van toezicht wordt voorzien in

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Beleid werving en selectie Van Lanschot Groep (RvC, RvB Van Lanschot en Directie Kempen & Co)

Beleid werving en selectie Van Lanschot Groep (RvC, RvB Van Lanschot en Directie Kempen & Co) Beleid werving en selectie Van Lanschot Groep (RvC, RvB Van Lanschot en Directie Kempen & Co) Versie 28 oktober 2016 Human Resource Management Pagina 1 van 7 Inleiding In dit document is het beleid van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College

Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Transport en Logistiek Nederland Voorzitter Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor de sector transport en logistiek.

Nadere informatie

Niets uit dit profiel mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Leeuwendaal gereproduceerd worden

Niets uit dit profiel mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Leeuwendaal gereproduceerd worden Profiel Lid Raad van Toezicht met onderwijs profiel 18 december 2015 Opdrachtgever Hogeschool Van Hall Larenstein Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, senior adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

HOOFDSTUK II. SAMENSTELLING RAAD VAN TOEZICHT. Samenstelling raad van toezicht.

HOOFDSTUK II. SAMENSTELLING RAAD VAN TOEZICHT. Samenstelling raad van toezicht. reglement op een eenhoofdig bestuur afgestemd. Bij instelling van een meerhoofdig bestuur dient onder meer de taakverdeling binnen het bestuur in onderhavig reglement vastgelegd te worden, alsmede de wijze

Nadere informatie

Utrechtse Voorwaarden

Utrechtse Voorwaarden Utrechtse Voorwaarden voor goed bestuur 2013 Utrechtse Voorwaarden voor goed bestuur 2013 Inleiding De gemeente Utrecht hecht belang aan een goed bestuur van organisaties die subsidie ontvangen van de

Nadere informatie

Reglement Beleggingscommissie

Reglement Beleggingscommissie Reglement Beleggingscommissie - ARUBA 2016 1. Vaststelling en reikwijdte reglement 1.1 Dit Reglement Beleggingscommissie is een reglement als bedoeld in artikel 16 lid 4 van de Statuten van APFA. Het geeft,

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF 1. Inleiding Stichting IJsselgraaf is een middelgrote stichting met 19 openbare basisscholen in de gemeenten Bronkhorst, Doetinchem en Doesburg.

Nadere informatie

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Artikel 1. Begripsbepalingen De RvC De vennootschap De Statuten De RvC van Commissarissen zoals bedoeld in artikel 16 e.v. van de statuten van Twente Milieu N.V

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL

REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL REGLEMENT BESTUURSRAAD (RAAD VAN TOEZICHT) STICHTING DE KEMPEL Dit reglement is op 12 december 2005 door de bestuursraad van Stichting De Kempel, statutair gevestigd te Helmond, kantoorhoudende te 5709

Nadere informatie

Functieprofiel Lid Raad van Commissarissen Brabant Water

Functieprofiel Lid Raad van Commissarissen Brabant Water Functieprofiel Lid Raad van Commissarissen Brabant Water Brabant Water Lid Raad van Commissarissen 1. Inleiding Brabant Water levert drink- en industriewater aan ruim 2,5 miljoen inwoners en bedrijven.

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Eindhoven, 11 oktober 2016 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Status en inhoud van de regels 3 Artikel 3. Samenstelling 3 Artikel 4. Integriteit 4 Artikel

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RVC. Profielschets omvang en samenstelling van de raad van commissarissen PGGM N.V.

PROFIELSCHETS RVC. Profielschets omvang en samenstelling van de raad van commissarissen PGGM N.V. PROFIELSCHETS RVC Profielschets omvang en samenstelling van de raad van commissarissen PGGM N.V. Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Vaststelling en reikwijdte 3 3. Omvang en samenstelling van de raad van commissarissen

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Preambule De Gruitpoort werkt volgens de Code Cultural Governance. De Governance Code biedt een normatief kader voor goed bestuur en toezicht in culturele organisaties. Met

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Wonion

Profielschets Raad van Commissarissen Wonion Profielschets Raad van Commissarissen Wonion Uitgangspunten 1. Deze profielschets wordt gehanteerd: bij de werving en selectie van nieuwe leden van de Raad van Commissarissen; bij de discussie over de

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

Reglement Kamers NRVT. Vastgesteld op 21 juni 2018 Vervangt de versie van 15 juni 2017

Reglement Kamers NRVT. Vastgesteld op 21 juni 2018 Vervangt de versie van 15 juni 2017 Reglement Kamers NRVT Vastgesteld op 21 juni 2018 Vervangt de versie van 15 juni 2017 2/15 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inhoud en toepassingsbereik... 3 Hoofdstuk 2. Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed (BV)...

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Commissarissen van woonstichting De Zes Kernen

Reglement voor de Raad van Commissarissen van woonstichting De Zes Kernen Artikel 1 - Vaststelling en reikwijdte reglement 1. Dit reglement is vastgesteld in de vergadering van de raad van commissarissen van 29 augustus 2006. 2. Dit reglement kan bij besluit van de raad van

Nadere informatie

12. Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht

12. Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht 12. Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden van de Raad van Toezicht.

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting Bij de bepaling van de omvang en samenstelling van de Raad van Toezicht wordt rekening gehouden met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK EXPERTISE CENTRUM KINDERMISHANDELING I. ALGEMEEN Artikel 1 Algemeen 1.1 Begrippen: - Stichting Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling:

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht ter uitvoering van artikel 14, lid 3, van de statuten van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Ermelo Begrippen In dit reglement wordt onder Raad verstaan

Nadere informatie

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Inhoudsopgave 1. IEKC (Integraal Educatief Kind Centrum) Lichtenvoorde... 2 1.1 De structuur... 2 1.2 De organisatie van het IEKC... 3 1.3 Ambitie, visie en

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RVC. Profielschets omvang en samenstelling van de raad van commissarissen PGGM N.V.

PROFIELSCHETS RVC. Profielschets omvang en samenstelling van de raad van commissarissen PGGM N.V. PROFIELSCHETS RVC Profielschets omvang en samenstelling van de raad van commissarissen PGGM N.V. Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Vaststelling en reikwijdte 3 3. Omvang en samenstelling van de raad van commissarissen

Nadere informatie

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Organisatie De Open Universiteit (OU), opgericht in 1984, is de jongste universiteit

Nadere informatie

Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut

Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut Ex. artikel 4 van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep en specialismen. Algemeen Het

Nadere informatie

Raad van Toezicht Marketing Drenthe

Raad van Toezicht Marketing Drenthe Algemeen functieprofiel i Raad van Toezicht Marketing Drenthe versie 1.0 RBe okt 2017 Inleiding De Raad van Toezicht is een belangrijk intern toezichthoudend orgaan van Marketing Drenthe. Het is daarom

Nadere informatie

Profielschets van de Raad van Commissarissen Alliander N.V.

Profielschets van de Raad van Commissarissen Alliander N.V. Profielschets van de Raad van Commissarissen Alliander N.V. Versiedatum 13 december 2017 Deze profielschets vormt een bijlage bij het Reglement Raad van Commissarissen Alliander N.V. 1. Omvang en samenstelling

Nadere informatie

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden,

Concept PROFIEL. Geachte bestuursleden, Concept PROFIEL Geachte bestuursleden, Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen het Hoofdbestuur van 50PLUS zijn de afdelingsvoorzitters van mening dat de profielschets van kandidaat bestuursleden

Nadere informatie

Bestuurder RISK. Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW)

Bestuurder RISK. Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) Bestuurder RISK Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) is een privaatrechtelijke stichting met publieke achtervangers en heeft als hoeder van de borg de cruciale

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden van de raad van toezicht. Deze regels

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vastgesteld conform artikel 12 Statuten door het bestuur op 5 juli 2017 2017 Stichting Perspectiefverklaring Wissenraet Van Spaendonck Tilburg B.V. versie 17.02 / 23 juni 2017 /

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO

BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO BESTUURSREGLEMENT STICHTING PRO Vastgesteld door het Bestuur op 23 november 2017 I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie 1. Dit Bestuursreglement (het reglement ) is vastgesteld ingevolge artikel

Nadere informatie

Functieprofiel Lid Raad van Commissarissen Pivot Park Holding

Functieprofiel Lid Raad van Commissarissen Pivot Park Holding Functieprofiel Lid Raad van Commissarissen Pivot Park Holding Pivot Park Holding Lid Raad van Commissarissen Pivot Park Het Pivot Park is een campus voor bedrijven en instellingen in de sector life sciences

Nadere informatie

Protocol van de Centrale Raad van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Protocol van de Centrale Raad van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs Protocol van de Centrale Raad van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs Vastgesteld op 7 september 2017 Versie 20/9/2017 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl

Nadere informatie

KNVB Amateurvoetbal. Situatie- en profielschetsen. Voorzitter Raad van Toezicht Lid Raad van Toezicht

KNVB Amateurvoetbal. Situatie- en profielschetsen. Voorzitter Raad van Toezicht Lid Raad van Toezicht KNVB Amateurvoetbal Situatie- en profielschetsen Voorzitter Raad van Toezicht Lid Raad van Toezicht Inleiding KNVB sectie Amateurvoetbal staat aan de vooravond van een transitie van het besturingsmodel.

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Doel en reikwijdte reglement 1. Dit reglement geeft nadere invulling van samenstelling

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

PROFIEL & REGLEMENT BESTUUR VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE SCHOLEN OPSTERLAND

PROFIEL & REGLEMENT BESTUUR VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE SCHOLEN OPSTERLAND PROFIEL & REGLEMENT BESTUUR VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE SCHOLEN OPSTERLAND PROFIEL LID BESTUUR VOORBEELD PROFIELSCHETS ALS BEDOELD IN ARTIKEL 6 VAN DE ONTWERP STATUTEN VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur LTO Nederland

Functieprofiel Directeur LTO Nederland Functieprofiel Directeur LTO Nederland LTO Nederland Directeur Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) is het samenwerkingsverband van LTO Noord, ZLTO en LLTB. Ruim 35.000 (70%) boeren en tuinders

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie NRVT

Reglement Permanente Educatie NRVT Reglement Permanente Educatie NRVT Vastgesteld 15 december 2016 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/6 Gelet op het fundamentele beginsel van vakbekwaamheid, zoals neergelegd

Nadere informatie

Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018

Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018 Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018 Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt onder raad verstaan de raad van toezicht van Stichting Trevianum. In dit reglement wordt onder

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND VO WESTLAND

BESTUURSREGLEMENT VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND VO WESTLAND BESTUURSREGLEMENT VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND VO WESTLAND 1. Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: stichting : de Stichting Samenwerkingsverband VO Westland; statuten: de statuten

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Gereformeerde Scholengroep Januari 2015 (en tekstuele update maart 2019)

Reglement Raad van Toezicht Stichting Gereformeerde Scholengroep Januari 2015 (en tekstuele update maart 2019) Pagina 1 van 5 Reglement Raad van Toezicht Stichting Gereformeerde Scholengroep Januari 2015 (en tekstuele update maart 2019) Artikel 1. Algemeen De Raad van Toezicht van de Stichting Gereformeerde Scholengroep,

Nadere informatie

Dit reglement is vastgesteld op 20 november 2015 en geldt met ingang van 1 januari 2016.

Dit reglement is vastgesteld op 20 november 2015 en geldt met ingang van 1 januari 2016. Stichting VUmc Reglement van de Raad van Toezicht Dit reglement is vastgesteld op 20 november 2015 en geldt met ingang van 1 januari 2016. INLEIDING O.1 Dit Reglement is opgesteld ingevolge artikel 14

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING OLVG (INCLUSIEF PROFIELSCHETS) vastgesteld 11-11-2013

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING OLVG (INCLUSIEF PROFIELSCHETS) vastgesteld 11-11-2013 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING OLVG (INCLUSIEF PROFIELSCHETS) vastgesteld 11-11-2013 Preambule Met ingang van 1 maart 2013 zijn de stichting OLVG en de stichting SLAZ bestuurlijk gefuseerd. De raad

Nadere informatie

KENNISBANK - ORGANISATIE

KENNISBANK - ORGANISATIE KENNISBANK - ORGANISATIE MODEL DIRECTIEREGLEMENT STICHTING MEER DAN VOETBAL Samenvatting Het bestuur stelt een profiel voor de directie op, waarin de omvang van de directie en de vereiste kwaliteiten van

Nadere informatie

Reglement Doorlopend Toezicht

Reglement Doorlopend Toezicht Reglement Doorlopend Toezicht Vastgesteld 21 juni 2018 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-31 61 200 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/9 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Algemeen 3 3 Doorlopend toezicht per Kamer 5 4 Vormen

Nadere informatie

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur Voorlegger Onderwerp Verantwoordelijke Aanleiding Korte inhoud Voorgesteld besluit Procedure vacature(s) landelijk bestuur Landelijk bestuur Er is per direct een vacature ontstaan door het vertrek van

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6948 Onderwerp : scheiding bestuur en toezicht Stichting Scholengroep OPRON Stadskanaal, 5 april 2013 Beslispunten 1. Instemmen met de gewijzigde

Nadere informatie

Bestuursreglement SLAK

Bestuursreglement SLAK Bestuursreglement SLAK Leeswijzer In de statuten van Stichting Atelierbeheer SLAK zijn de taken en bevoegdheden van het Bestuur vastgelegd (in de artikelen 4, 5 en 6) evenals die van de Raad van Toezicht

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT F U

BESTUURSREGLEMENT F U Van de Stichting Federatie Muziekauteurs en Uitgevers Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder : a) Bestuur: het uitvoerend bestuur en het toezichthoudend bestuur van FEMU b) FEMU : de

Nadere informatie