Mededeelingen No. 31 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mededeelingen No. 31 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek."

Transcriptie

1

2 Mededeelingen No. 31 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Inhoudsopgave der Mededeelingen Nos. 1 tot en met 30. II. Vereenigingszaken. DECEMBER GEDRUKT TER BOEK- EN STEENDRUKKERIJ FIRMA F. GRÄFE, DELFT.

3 I. INHOUDSOPGAVE der Mededeelingen No van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. No. 1. Sept Het eerste internationaal Koude-Congres in 1908 te Parijs. *),, 2. Nov Verslag van het eerste internationaal Koude-Congres in 1908 te Parijs. *),, 3. Maart Een nieuwe constructie van compressie-koelmachines en eenige toepassingen der kunstmatige koude *), waarin beschreven worden: de machine van Audiffren, het koelpakhuis der N.V.,,Vriesseveem te Amsterdam en de koel- en ijsmachines van de Brouwerij,,de Gekroonde Valk te Amsterdam.,, 4. Mei Verslag der eerste algemeene vergadering der Ned. Ver. v. Koelt. op 17 April 1909 te Amsterdam.,, 5. Juni Rapporten, ingediend bij het eerste internationaal Koude- Congres,,Les machines frigorifiques aux Pays Bas, dans les Colonies néerlandaises et à bord des Vaisseaux néerlandais. met een gedetailleerde lijst dier machines. *),,Etablissements où le froid artificiel est appliqué dans les Pays Bas et leurs Colonies met een kaart van Nederland, door O. KAMERLINGH ONNES.,, 6 Sept De inrichting van een modern koelhuis, als inleiding tot een bezoek aan het Koelpakhuis der N.V.,,Vriesseveem te Amsterdam, door C.G. VATTIER KRAANE. Hoe gedraagt zich de ammoniak in de nabijheid van de regelafsluiters eener koelinrichting? door Ir. F. MULLER. *) door Ir. J.F.H. KOOPMAN.

4 2. No. 7. Jan Verslag der tweede algemeene vergadering op 7 December 1909 te Rotterdam. Inleiding tot een bezoek aan de Brouwerij,,d Oranjeboom door Dr. D.P. HOYER. Mededeelingen naar aanleiding van de vraag:,,hoe gedraagt zich de ammoniak in de nabijheid van de regelafsluiter eener koelinrichting. 1. door G. LIEBL. 2. *) 3. door Ir. F. MULLER. Een nieuwe pakking (de Huhnsche) voor koelmachines door VAN BURKOM & SON.,, 8. Maart Iets over de Warmte en het voortbrengen van Koude. *) Mededeelingen over de Association internationale du Froid en over CHARLES TELLIER.,, 9. Juni Koelinrichtingen in Groot Brittannië. Mededeelingen eener studiereis.*),, 10 Aug Verslag der derde algemeene vergadering op 9 April 1910 te Leiden. Mededeelingen over het tweede internationaal Koude- Congres te Weenen. Inleiding tot een bezoek aan het Kryogene laboratorium der Rijksuniversiteit te Leiden door Prof. Dr. H. KAMERLINGH ONNES. Rapport van Prof. Dr. M. DE HAAS, over het Koeltechnisch Onderwijs in Nederland. Koelmachines op de tentoonstelling van 1910 te Brussel. *),, 11 Nov Rapporten, ingediend bij het tweede internationaal Koude- Congres: 1. In- en uitvoer van vleesch in verschillende landen en beantwoording van de vraag: Is voor ons land de invoer van bevroren en gekoeld vleesch wenschelijk, door F.B. LÖHNIS en Prof. Dr. D.A. de JONG. 2. De toepassing der kunstmatige koude in Nederland, door O. KAMERLINGH ONNES. 3. Kunstmatige koude bij trekplanten, door P. DE VRIES.

5 No. 12 Feb De koeltechniek in verband met de paraffine-industrie in Nederland en zijne Koloniën, door E.S. KERKHOVEN. 5. Het afkoelen van woonhuizen en gebouwen in de tropen. *) 6. IJsbekers door Ir. H.D.P. HUIZER. Verslag der vierde algemeene vergadering op 13 December 1910 te Utrecht. Mededeelingen omtrent de wenschelijkheid van invoer van bevroren en gekoeld vleesch in Nederland, door C.G. VATTIER KRAANE. Koelinrichtingen in slachthuizen, door G. LIEBL. Koelwagens voor vleeschvervoer bij de H.IJ.S.M.; rapport, ingediend bij het tweede internationaal Koude- Congres, door. Ir. J.A. ROESSINGH VAN ITERSON. Voordrachten, gehouden bij dit congres: Onderzoekingen, verricht in het Kryogene laboratorium te Leiden door Prof. Dr. H. KAMERLINGH ONNES. Het afkoelen van woonhuizen en gebouwen in de tropen. *),, 13. Maart Verslag omtrent het tweede internationaal Koude-Congres in 1910 te Weenen. *),, 14. Juli Verslag der vijfde algemeene vergadering op 27 April 1911 te Haarlem. Discussies over koelinrichtingen in slachthuizen. Discussies over de wenschelijkheid in Nederland bevroren en gekoeld vleesch in te voeren.,, 15. Febr Verslag der zesde algemeene vergadering op 28 November 1911 te Gouda. Mededeelingen omtrent den uitvoer van vleesch uit Argentinië. Discussies over den invoer van bevroren en gekoeld vleesch in Nederland. De toepassing der kunstmatige koude bij de vervaardiging van stearinekaarsen, mede als inleiding tot een bezoek aan de Kon. Stearine

6 4. Kaarsenfabriek,,Gouda, door Dr. A.C. GEITEL. Ozoniseering der koelhuislucht en de toepassing daarvan in het Gemeente Slachthuis te s-hertogenbosch, door G. LIEBL. No. 16. Nov Verslag der zevende algemeene vergadering op 30 Mei 1912 te Rotterdam. De toepassing der kunstmatige koude bij de vervaardiging van margarine, mede als inleiding tot een bezoek aan de Margarinefabriek van Van den Berghs Lim. te Rotterdam, door R. DE KADT.,, 17. April Verslag der achtste algemeene vergadering op 14 December 1912 te s-gravenhage. De koelinrichtingen van het openbaar slachthuis te s- Gravenhage, door A. HULSHOFF. Mededeelingen omtrent het derde internationaal Koude- Congres.,, 18/19. Aug Verslag der negende algemeene vergadering op 14 April 1913 te Amsterdam. Mededeelingen omtrent den uitvoer van bevroren en gekoeld vleesch uit Argentinië door CARLOS F. SAGUIER. Antwoord met diverse bijlagen van het Gemeente bestuur te Amsterdam op een adres der N.V. v. K., om het mogelijk te maken, onder voldoende waarborgen voor de volksgezondheid, bevroren en gekoeld vleesch op ruime schaal in de Gemeente Amsterdam in te voeren en te verkoopen. Het Transport van bevroren vleesch en de import daarvan in Nederland, door C.G. VATTIER KRAANE. Bezoek aan S.S.,,Frisia der Kon. Hollandsche Lloyd. Bespreking van het werk van R. STETEFELD:,,Die Eisund Kälte- erzeugungs Maschinen *),, 20. Dec Rapport der Commissie voor het onderzoek naar middelen tot verbetering van het koeltransport in Nederland.

7 5. No. 21. April Verslag der tiende algemeene vergadering op 11 December 1913 te Rotterdam. Discussies naar aanleiding van het rapport in zake de middelen tot verbetering van het koeltransport in ons land. De koeltechniek in de klein-industrie, door L.A. VAN DALSUM. Verslag omtrent de N.V. v. K. over haar eerste vijfjarig bestaan. *) Verslag omtrent het derde internationaal Koude-Congres in 1913 te Washington en Chicago, door Prof. Dr. J.P. KUENEN. Mededeelingen over de Association internationale du Froid.,, 22. Aug Verslag der elfde algemeene vergadering op. 28 April 1914 te s Gravenhage. Mededeelingen van Prof. Dr. H. KAMERLINGH ONNES in zijne kwaliteit van gedelegeerde der Nederlandsche Regeering bij de Association internationale du Froid. Mededeelingen van F.B. LÖHNIS in zijne kwaliteit als lid voor Nederland van de 3 de Sectie van de,,commission internationale du Froid. Mededeelingen van W.D. NIERMANS omtrent het bepalen van normaliën bij het onderzoek van koelmachines. Mededeelingen omtrent de eerste werkzaamheden der Commissie tot onderzoek naar betere methoden voor het conserveeren van visch door kunstmatige koude, door J.M. BOTTEMANNE. Mededeelingen omtrent het koeltransport, door O. KAMERLINGH ONNES.,, 23/24. April Verslag der te voren genoemde Commissie voor de vischconserveering door J.M BOTTEMANNE. Eerste rapport der wetenschappelijke Sub-Commissie bevattende: 1. Inleiding door Prof. Dr. J. BOEKE en Prof. Dr. D.A. DE JONG.

8 6. 2. Werkzaamheden, verricht in het anatomisch kabinet (histologische afdeeling) van de Universiteit te Leiden door Dr. A.B. DROOGLEVER FORTUYN. 3. Werkzaamheden, verricht in het laboratorium voor vergelijkende pathologie van de Universiteit te Leiden door P.A. VAN DRIEST. No. 25. Aug Verslag der twaalfde algemeene vergadering op 19 Mei 1915 te Amsterdam. Inleiding in verband met de vragen:,,is het bij de oprichting van een abattoir gewenscht een koelhuis te bouwen? Zoo ja, verdient het dan ook aanbeveling dit koelhuis niet alleen voor het bewaren van vleesch, maar ook van andere levensmiddelen en artikelen in te richten, door H.L. ELLERMAN LZN. Discussies over deze inleiding. Inleiding tot het bezoek aan de Beiersch Bierbrouwerij,,de Amstel door Ir. F. MULLER.,, 26. April Verslag der dertiende algemeene vergadering op 4 December 1916 te Delft. Inleiding tot het bezoek aan het Laboratorium voor Werktuigkunde der Technische Hoogeschool te Delft, door Prof. Ir. J. C. DIJXHOORN. Mededeelingen omtrent koelinrichtingen aan abattoirs. *),, 27/28. Aug Verslag der veertiende algemeene vergadering op 25 Mei 1916 te IJmuiden. Inleiding tot een bezoek aan de Rijksvischhallen te IJmuiden door Ir. J.J. CANTER CREMERS. Beraadslagingen over de wenschelijkheid van koelinrichtingen aan abattoirs ook voor andere artikelen dan vleesch. Mededeelingen omtrent absorbtie koelmachines.*) Opmerkingen naar aanleiding van het verkrijgen van vloeibare ammoniak door H. GRASSO en Ir. W. NIERMEYER en van vloeibaar zwaveligzuur door C.F. VAN OYEN.

9 7. No. 29. Jan Verslag der vijftiende algemeene vergadering op 14 October 1916 te Arnhem. De bereiding van vloeibare ammoniak in de Gemeente Gasfabriek te Arnhem, door Ir. W. MEYER CLUWEN. Discussies over de wenschelijkheid van koelinrichtingen aan abattoirs, ook voor andere artikelen dan vleesch.,, 30. Aug Verslag der zestiende algemeene vergadering op 27 April 1917 te Amsterdam. Adres der Vereeniging aan de Tweede Kamer der Staten Generaal ter verkrijging van subsidie voor het voortzetten der onderzoekingen van de vischconserveerings-commissie. Beëindiging der beraadslagingen over de wenschelijkheid van koelinrichtingen aan abattoirs ook voor andere artikelen dan vleesch. Aangenomen moties daaromtrent. Mededeelingen over bevroren vleesch uit Zuid-Afrika door O. KAMERLINGH ONNES. Behalve de bovengenoemde onderwerpen werden in de,,mededeelingen ook geregeld opgenomen: vermeldingen van vereenigingszaken en de jaarverslagen der Vereeniging met de ledenlijsten en de opgaven der werken in de bibliotheek. *) door Ir. J.F.H. KOOPMAN.

10 8. II. VEREENIGINGSZAKEN. Kennisgeving. Van het voornemen om als in voorgaande jaren ook in dit jaar in November of December een tweede algemeene vergadering met excursie te houden, moest door de tijdsomstandigheden en vooral door den zeer beperkten treinenloop worden afgezien. De eerst volgende algemeene vergadering zal in April of Mei 1918 gehouden worden. Nieuwe leden. In dit jaar zijn tot de Vereeniging toegetreden: als donateur: de Algemeene Visscherij Maatschappij te IJmuiden. als gewone leden: Ir. W. Meyer Cluwen, Ingenieur bij de Gasfabriek te Arnhem, E.H. Hymans, Directeur der Algemeene Visscherij Maatschappij te IJmuiden. J.P. van der Slooten, Directeur van het Gem. Slachthuis te Arnhem. Ir. D.J. Mink, Ingenieur bij de firma Gonnermann & Co. te Haarlem. Ir. A.W. van der Poel, Ingenieur bij de N.V. F.H. Pyttersen s Machinehandel en -fabricage te Sneek. A.A.L. Engelman, Directeur der N.V. Vischhandel v/h. Gebr. Engelman te Utrecht. J.A. Vuerhard, Directeur IJsfabriek te Krommenie. F.G.H. Müller, Particulier te Batavia. Dr. Ir. L. Hamburger te Schiedam. Het aantal leden bedraagt thans 193. Bibliotheek. Bijgekomen werken: Verslag omtrent den toestand en de exploitatie van het openbaar slachthuis te Maastricht in Geschenk van het lid J. LEMMENS. Verslag van het openbaar slachthuis te s Gravenhage over Geschenk van het lid H.G. VAN HARREVELT.

11 9. Het nut van koelinrichtingen (overdruk uit de Veeartsenijkundige Bladen van Ned. Indië. Deel XXIX. Afl. 2.) door Dr. J. HELLEMANS. Geschenk van den. schrijver. Voorstel tot reorganisatie van den handel in versche levensmiddelen in de Gemeente Batavia, door den Gemeente Veearts Dr. J. HELLEMANS. Geschenk van den schrijver. Jaarverslag betreffende de veemarkt en het abattoir te Amsterdam over Geschenk van het lid Dr. IJ. VAN DER SLUIS. Aan deze leden wordt hier voor hunne schenkingen dank gebracht. Het aantal werken in de bibliotheek bedraagt thans 101. Inhoudsopgave der Mededeelingen Nos Reeds vroeger is door enkele leden de wensch te kennen gegeven een opgave te hebben van alle onderwerpen, die in de,,mededeelingen der Vereeniging zijn behandeld. Waar buiten dit nummer reeds 30 Nos. van die,,mededeelingen zijn verschenen, meenen wij het thans in het belang van alle leden kan zijn over zoo n inhoudsopgave te beschikken. Wij hebben daarom zoo n opgave samengesteld en in dit nummer opgenomen. Stukken voor de,,mededeelingen. Het Bestuur, houdt zich aanbevolen voor toezending van stukken, die in de,,mededeelingen zouden opgenomen kunnen worden. Namens het Bestuur der Ned. Ver. v. Koeltechniek. De Secretaris-Penningmeester, J.F.H. KOOPMAN. S-GRAVENHAGE, 10 December Juliana v. Stolberglaan 107.

1. Goedkeuringring, der notulen der Zevende Algemeene Vergadering, zooals zij zijn opgenomen in No. 16 der,,mededeelingen.

1. Goedkeuringring, der notulen der Zevende Algemeene Vergadering, zooals zij zijn opgenomen in No. 16 der,,mededeelingen. I ACHTSTE ALGEMEENE VERGADERING op ZATERDAG 14 DECEMBER 1912. des voormiddags ten 11 ure in het Zuid Hollandsch Koffiehuis te 's-gravenhage. PUNTEN VAN BEHANDELING: 1. Goedkeuringring, der notulen der

Nadere informatie

Burgerlijk Wetboek Wet toezicht accountantsorganisaties

Burgerlijk Wetboek Wet toezicht accountantsorganisaties Transponeringstabel Richtlijn nr. 2006/43/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Burgerlijk Wetboek Wet toezicht accountantsorganisaties Besluit toezicht accountantsorganisaties Wet RA en de Wet

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK b. NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK VOORLOPIG PROGRAMMA VAN DE BIJEENKOMST OP 28 EN 29 SEPTEMBER 1948 TER HERDENKING VAN HET VEERTIGJARIG BESTAAN DER VERENIGING NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK

Nadere informatie

EERSTE ALGEMEENE VERGADERING

EERSTE ALGEMEENE VERGADERING EERSTE ALGEMEENE VERGADERING op ZATERDAG 17 APRIL 1909, des voormiddags ten 10½ uur (stadstijd), in de Kunstzaal van het Café "Krasnapolsky",Warmoesstraat AMSTERDAM. PUNTEN VAN BEHANDELING: I. Mededeelingen

Nadere informatie

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P.

Herdenkingsalbum der N.V. Gebrs. van Hoeken s Houthandel, Leiden, uitgegeven ter gelegenheid van het bestaan S r i g a r (W. J. P. Lijst van werken, betrekking hebbende OP Leiden en Omgeving, verschenen in 1934, ten Gemeente-Archieve aanwezig. Jaarverslagen, catalogi, dag- en weekbladen, periodieken, programma s en rantenartikelen

Nadere informatie

HET EERSTE INTERNATIONAAL KOUDE-CONGRES TE PARIJS

HET EERSTE INTERNATIONAAL KOUDE-CONGRES TE PARIJS HET EERSTE INTERNATIONAAL KOUDE-CONGRES TE PARIJS ======= DOOR ========== J. F. H. KOOPMAN WERKTUIGKUNDIG INGENIEUR NEDERL. VEREENIGING VOOR KOELTECHNIEK -:- KAMER VAN INLICHTINGEN -:- (TIJDELIJK: HET

Nadere informatie

Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1817 : tome 1 Memorial Administratif de la Flandre Orientale - deel Memorial Administratif de la

Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1817 : tome 1 Memorial Administratif de la Flandre Orientale - deel Memorial Administratif de la Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1817 : tome 1 Memorial Administratif de la Flandre Orientale - deel 1-1817 Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1818 : tome 2 Memorial Administratif

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 660 Wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 houdende bepalingen betreffende het toezicht op en de controle van derden die collectieve middelen

Nadere informatie

ARCHIVALIA DOM VAN DER LAAN ( )

ARCHIVALIA DOM VAN DER LAAN ( ) ARCHIVALIA DOM VAN DER LAAN (1904-1991) Het archief van Dom van der Laan is in het bezit van de eigenaar: het Benedictijner klooster Mamelis in Vaals. Het is daar op afspraak te raadplegen (schrijven naar

Nadere informatie

Archiefnummer Voorlopige inventaris van het archief van de TEEKENSCHOOL VOOR KUNSTAMBACHTEN

Archiefnummer Voorlopige inventaris van het archief van de TEEKENSCHOOL VOOR KUNSTAMBACHTEN Archiefnummer 0705 Voorlopige inventaris van het archief van de TEEKENSCHOOL VOOR KUNSTAMBACHTEN 1880-1923 TEEKENSCHOOL VOOR KUNSTAMBACHTEN Deel I Klaas de Jong Amsterdam 1980-1998 2 INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Mededeelingen No. 12 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek

Mededeelingen No. 12 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek Mededeelingen No. 12 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek I. Verslag der Vierde Algemeene Vergadering op 13 december 1910 te Utrecht. II. III. IV. Rapport betreffende Koelwagens voor Vleeschvervoer

Nadere informatie

Mededeelingen No. 83 der Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek

Mededeelingen No. 83 der Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek Mededeelingen No. 83 der Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek ======== I. Verslag der 55 ste Algemeene Vergadering van 12 mei 1939 te s-gravenhage II. Jaarverslag over het 31 ste Vereenigingsjaar,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Zitting 1979-1980 14 497 Bepalingen in het belang van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn in verband met de arbeid (Arbeidsomstandighedenwet) Nr. 138 VIERDE NOTA

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1964 Nr. 63

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1964 Nr. 63 8 (1964) Nr. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1964 Nr. 63 A. TITEL Twintigste Aanvullend Protocol bij het op 25 juli 1958 te Brussel ondertekende Protocol tussen het Koninkrijk

Nadere informatie

Mededeelingen No. 56 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 56 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 56 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der 32 ste Algemeene Vergadering op 23 November 1927 te s-gravenhage. II. Het vijfde internationale Koude-Congres te

Nadere informatie

Nummer Toegang: LAAN. Laan, (Dom) H. van der / Verzameling

Nummer Toegang: LAAN. Laan, (Dom) H. van der / Verzameling Nummer Toegang: LAAN Laan, (Dom) H. van der / Verzameling Het Nieuwe Instituut (c) 2000 LAAN Laan, (Dom) H. van der / Verzameling 3 I N H O U D S O P G A V E BESCHRIJVING VAN HET ARCHIEF...5 Aanwijzingen

Nadere informatie

Mededeelingen No. 26 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 26 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 26 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Verslag van de Dertiende Algemeene Vergadering op 4 December 2015 te Delft (met 2 platen.) APRIL 2016. Gedrukt ter Boek- en Steendrukkerij

Nadere informatie

Copyright SBR, Rotterdam

Copyright SBR, Rotterdam Het doel van de Stichting is het coördineren, stimuleren en begeleiden van het bouwtechnische en bedrijfstechnische speurwerk in de bouwnijverheid en de verbreiding van de resultaten, zowel ten behoeve

Nadere informatie

WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP.

WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP. WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP. WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP, Boekdrukkerij : KEMINK 86 ZooN (over (le Domkerk). WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP. EERSTE HOOFDSTUK. VAN HET DOEL VAN HET GENOOTSCHAP.

Nadere informatie

Mededeelingen No. 80 der. Nederlandse Vereeniging voor Koeltechniek

Mededeelingen No. 80 der. Nederlandse Vereeniging voor Koeltechniek Mededeelingen No. 80 der Nederlandse Vereeniging voor Koeltechniek =========== I. Verslag der 52 ste Algemeene Vergadering van 21 December 1937 te IJmuiden II. De studie en opleiding van den Koeltechnischen

Nadere informatie

Machinestempels als verzamelgebied (4) Jos M.A.G. Stroom.

Machinestempels als verzamelgebied (4) Jos M.A.G. Stroom. Machinestempels als verzamelgebied (4) Jos M.A.G. Stroom. In de vorige aflevering heb ik aandacht besteed aan de machinestempels uit de Kerst- en Nieuwjaarsperiode (KNJ), die elk jaar opnieuw weer voor

Nadere informatie

W E T VAN I0IT HISTORISCH GENOOTSCHAP.

W E T VAN I0IT HISTORISCH GENOOTSCHAP. W E T VAN I0IT HISTORISCH GENOOTSCHAP. WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP. Boekdrukkerij: KEMIz K 8 ZOON (over de Domkerk). WET TAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP, EERSTE HOOFDSTUK. Van het doel van het genootschap.

Nadere informatie

Mededeelingen No. 30 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 30 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 30 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der Zestiende Algemeene Vergadering op 27 april 1917 te Amsterdam. II. Mededeelingen omtrent bevroren vleesch van Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Mededeelingen No. 21 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 21 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 21 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der Tiende Algemeene Vergadering op 11 December 1913 te Rotterdam. (Met afbeeldingen). II. Verslag van de Nederlandsche

Nadere informatie

Rijksbegrooting voor het dienstjaar VI. 35 VI.

Rijksbegrooting voor het dienstjaar VI. 35 VI. Bijlage A. Eerste Kamer. Rijksbegrooting voor het dienstjaar 1938. 2. VI. 35 VI*e HOOFDSTUK. VI. BIJLAGE, bedoeld op blz. 29 van het Eindverslag der Commissie van Rapporteurs over het ontwerp van wet tot

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 411 Besluit van 21 september 1999, houdende wijziging van het Octrooireglement en het Uitvoeringsbesluit Rijksoctrooiwet 1995 (taksen en vormvereisten

Nadere informatie

Nederlandse Katholieke Grafische Bond

Nederlandse Katholieke Grafische Bond Plaatsingslijst Archief Nederlandse Katholieke Grafische Bond Archiefnummer: 1208 Archiefnaam: RKGB Sector: Stands- en vakorganisaties Soort archief: Instellingsarchief Datering: 1909-1982 Katholiek Documentatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 VAN. Stichting Granate

JAARVERSLAG 2014 VAN. Stichting Granate JAARVERSLAG 2014 VAN Stichting Granate INHOUDSOPGAVE Pagina Structuur en activiteiten 3 Samenstellingsverklaring 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Grondslagen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 661 Wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet voortgezet onderwijs ES, de Wet college voor toetsen en examens alsmede de Wet

Nadere informatie

Archief van de Bond van Volkstuinders

Archief van de Bond van Volkstuinders Archief van de Bond van Volkstuinders Algemene kenmerken Toegangsnummer: 424 Periode: 1918-1991 Archiefvormer Bond van Volkstuinders Inventaris Notulen..................................................................

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1999 2000 Nr. 169 26 527 Een aantal wijzigingen van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen op technische punten onder meer naar aanleiding

Nadere informatie

TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL. Vergaderjaar 2011/12

TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL. Vergaderjaar 2011/12 TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL Vergaderjaar 2011/12 33 106 Wijziging van enkele onderwijswetten in verband met een herziening van de organisatie en financiering van de ondersteuning van leerlingen in

Nadere informatie

Mededeelingen No. 18/19 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek

Mededeelingen No. 18/19 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek Mededeelingen No. 18/19 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek I. Verslag der Negende Algemeene Vergadering op 14 April 2013 te AMSTERDAM. II. Het derde Internationaal Koude-Congres. III. Boekbespreking.

Nadere informatie

Inventaris van een verzameling Dienstregelingen, Verslagen van Binnen- en Buitenlandse Spoorwegen, 1860-1951

Inventaris van een verzameling Dienstregelingen, Verslagen van Binnen- en Buitenlandse Spoorwegen, 1860-1951 Nummer archiefinventaris: 2.19.042.26 Inventaris van een verzameling Dienstregelingen, Verslagen van Binnen- en Buitenlandse Spoorwegen, 1860-1951 Auteur: Joh.C. van Aartrijk Nationaal Archief, Den Haag

Nadere informatie

Zomertijd samenstelling: Pieter Endedijk

Zomertijd samenstelling: Pieter Endedijk Liedsuggesties uit Liedboek zingen en bidden in huis en kerk bij het Zomertijd 2017 samenstelling: Pieter Endedijk 11 juni 2017 Trinitatis oude testament: Exodus 34,4-9 antwoordpsalm: Psalm 150 2 Korintiërs

Nadere informatie

(art. 2 der Matuten van de Stichting Bouwresearch) (art. 3 der statuten van de Stichting Bouwresearch) Copyright SBR, Rotterdam

(art. 2 der Matuten van de Stichting Bouwresearch) (art. 3 der statuten van de Stichting Bouwresearch) Copyright SBR, Rotterdam Het doel van de Stichting is het coördineren, stimuleren en begeleiden van het bouwtechnische en bedrijfstechnische speurwerk in de bouwnijverheid en de verbreiding van de resultaten, zowel ten behoeve

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 413 Regels betreffende pensioenen (Pensioenwet) Nr. 5 NOTA VAN VERBETERING Ontvangen 25 januari 2006 In het voorstel van wet (stuk nr. 2) worden

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK GEVESTIGD TE LEIDEN OPGERICHT 23 SEPTEMBER 1908 STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STATUTEN VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK Artikel 1. De Nederlandse

Nadere informatie

Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen

Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen Inhoudsopgave Vergaderingen van aandeelhouders, bestuur en commissarissen...1 tot en met 1859...1 1860 tot en met 1869...1 1870 tot en met 1879...2

Nadere informatie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN Kabinet van de voorzitter Beschikking Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen Gelet op art. 88 1 Gerechtelijk Wetboek, zoals gewijzigd door de Wet van

Nadere informatie

Mededeelingen No. 58/59 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 58/59 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 58/59 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der 34 ste Algemeene Vergadering van 18 December 1928 te s-gravenhage. II. Vereenigingszaken. III. a. Koelhuisbepalingen.

Nadere informatie

VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam

VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam Dossiernummer: MK/kp 16069 VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam Op vierentwintig december tweeduizend dertien verscheen voor mij, mr. --------- Meindert Rudolf Hendrik Krans, notaris te Rotterdam:

Nadere informatie

Mededeelingen No. 60 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 60 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 60 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der 35 ste Algemeene Vergadering van 23 Mei 1929 te Wageningen. II. Koelhuisbepalingen III. Vereenigingszaken. OCTOBER

Nadere informatie

1. VIJFDE ALGEMEENE VERGADERING op DONDERDAG 27 APRIL 1911 des voormiddags ten 11 ure in het Café,,de Kroon te Haarlem.

1. VIJFDE ALGEMEENE VERGADERING op DONDERDAG 27 APRIL 1911 des voormiddags ten 11 ure in het Café,,de Kroon te Haarlem. 1. VIJFDE ALGEMEENE VERGADERING op DONDERDAG 27 APRIL 1911 des voormiddags ten 11 ure in het Café,,de Kroon te Haarlem. PUNTEN VAN BEHANDELING: 1. Goedkeuring der Notulen der Vierde Algemeene Vergadering,

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG. Gegevens onderneming : Aannemings- en Baggerbedrijf Ekelschot B.V., gevestigd aan de Nijverheidsweg 20 te Harmelen

FAILLISSEMENTSVERSLAG. Gegevens onderneming : Aannemings- en Baggerbedrijf Ekelschot B.V., gevestigd aan de Nijverheidsweg 20 te Harmelen FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer : 19 Datum : 3 november 2017 Gegevens onderneming : Aannemings- en Baggerbedrijf Ekelschot B.V., gevestigd aan de Nijverheidsweg 20 te Harmelen Faillissementsnummer : F 16/10/437

Nadere informatie

Mededeelingen No. 25 van de

Mededeelingen No. 25 van de Mededeelingen No. 25 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der Twaalfde Algemeene Vergadering op 19 Mei 1915 te Amsterdam. (met afbeeldingen). II. Vereenigingszaken AUGUSTUS 1915.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 34 145 Wijziging van de Advocatenwet, de Gerechtsdeurwaarderswet en de Wet op het notarisambt in verband met het doorberekenen van de kosten van

Nadere informatie

De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 wordt als volgt gewijzigd:

De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 wordt als volgt gewijzigd: Wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en enige andere wetten in verband met enkele aanpassingen inzake de fiscale eenheid (Wet aanpassing fiscale eenheid) VOORSTEL VAN WET Allen, die deze

Nadere informatie

T Pauweveerke - J.J. Cremer

T Pauweveerke - J.J. Cremer T Pauweveerke - J.J. Cremer Handschrift 't Paauwenvee rke : Een Betuwsche novelle gedateerd Arnhem 6 september 1857. Fol. 2-24: oorspronkelijke handschrift. Fol. 28-49: afschrift 'ter voordracht'. Fol.

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2003 189 Wet van 3 april 2003, houdende kleine wijzigingen en reparaties in diverse wetten op het terrein van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening

Nadere informatie

7 \ WET N / / \ / Herzien in de bestuursvergadering van 3 October 1903.

7 \ WET N / / \ / Herzien in de bestuursvergadering van 3 October 1903. 7 \ WET VAN MET HISTORISCH GENOOTSCHAP. Herzien in de bestuursvergadering van 3 October 1903. N / / \ / WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP. Herzien in de bestuursvergadering van 3 October 1903. Typ. KEMINK

Nadere informatie

Mededeelingen No. 10 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 10 van de. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 10 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der Derde Algemeene Vergadering op 9 April 2010 te Leiden. (Met afbeeldingen) II. III. IV. Rapport over het koeltechnisch

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 32 891 Wijziging van de Wet op de rechterlijke indeling, de Wet op de rechterlijke organisatie en diverse andere wetten in verband met de vermindering

Nadere informatie

WET HISTORISCH GENOOTSCHAP

WET HISTORISCH GENOOTSCHAP A A. Ik WET VAN HET HISTORISCH GENOOTSCHAP GEVESTIGD TE UTRECHT 1908 1 V x / i r WET VAN HI:T HISTORISCH GENOOTSCHAP GEVESTIGD TE UTRECHT 1908 Typ. KEMINK & ZOON (over den Dom). W E T VAN HET HISTORISCH

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Nr. 2010/0888-06 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 34 203 Wijziging van de Zorgverzekeringswet en andere wetten in verband met de overgang van een aantal taken van het Zorginstituut Nederland naar

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1969 Nr. 59

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1969 Nr. 59 6 (1969) Nr. 1 * TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1969 Nr. 59 A, TITEL Vierenveertigste Aanvullend Protocol bij het op 25 juli 1958 te Brussel ondertekende Protocol tussen het

Nadere informatie

Gelet op artikel 21b, eerste lid, van de Wet op de rechterlijke organisatie; De Afdeling advisering van de Raad van State gehoord (advies van

Gelet op artikel 21b, eerste lid, van de Wet op de rechterlijke organisatie; De Afdeling advisering van de Raad van State gehoord (advies van Besluit van houdende aanwijzing van zittingsplaatsen van rechtbanken en gerechtshoven (Besluit zittingsplaatsen gerechten) Op de voordracht van Onze Minister van Veiligheid en Justitie van 2012, nr., Gelet

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen alle deelnemers veel succes toe tijdens deze Tour en veel geluk bij het kiezen van de renners. Met vriendelijke groeten,

Voorwoord. Wij wensen alle deelnemers veel succes toe tijdens deze Tour en veel geluk bij het kiezen van de renners. Met vriendelijke groeten, Zwaluw Rabo Tourspel 2015 Voorwoord Zwaluw Tourspel 2015 Dit is de 21 e editie van het Zwaluw Tourspel. We starten dit jaar met nieuw elan in de Tourspel commissie. Wij willen via deze weg Tim Hendriks,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2014 70 Besluit van 11 februari 2014, houdende de inschrijfvergoeding en retributies voor het handelsregister (Financieel besluit handelsregister

Nadere informatie

Mededeelingen No. 20 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 20 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 20 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Rapport der Commissie voor het onderzoek naar middelen tot verbetering van het koeltransport in Nederland. II. Vereenigingszaken.

Nadere informatie

2. Het vierde lid vervalt, onder vernummering van het vijfde tot en met achtste lid tot vierde tot en met zevende lid.

2. Het vierde lid vervalt, onder vernummering van het vijfde tot en met achtste lid tot vierde tot en met zevende lid. 32 021 Wijziging van de Wet op de rechterlijke organisatie, de Wet op de rechterlijke indeling, het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en enkele andere wetten naar aanleiding van de evaluatie van

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 993 Wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met de integratie van het leerwegondersteunend onderwijs en praktijkonderwijs

Nadere informatie

. De Stichting verstrekt opdrachten aan zij, vormt stuurgroepen. en studieéomlnissi(!s voor onderwerpen die zij in opdracht geeft.

. De Stichting verstrekt opdrachten aan zij, vormt stuurgroepen. en studieéomlnissi(!s voor onderwerpen die zij in opdracht geeft. Het.döel de Stichting Bouwresearch is. het bevorderen, subsidiëren en coördineren van het wetenschappelijk onderzoek en de opleiding ten behoeve van de bouwnijverheid.. [art. 2 van de statuten van de Stichting

Nadere informatie

Rederlandschlndisde laatschappij

Rederlandschlndisde laatschappij J VAN-PE Rederlandschlndisde laatschappij VAN NIJVERHEID en LANDBOUW. i:, o-i, Handel enz. JK ^f ",. 'T 4 STATUTEN VAN DE Rederlandsch-Indische Maatschappij VAN NIJVERHEID en LANDBOUW. OGILVIE & Co. 1885.

Nadere informatie

Mededeelingen No. 44 van de

Mededeelingen No. 44 van de Mededeelingen No. 44 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Het Vierde Internationale Koude-Congres te Londen. II. III. IV. Verslag van Prof. Dr. D.A. de JONG van het Vierden Nationale

Nadere informatie

Axioma Custom Media Lt. Gen. Van Heutszlaan 4 3743 JN Baarn 035 548 81 40 informatie@axioma.nl www.axioma.nl

Axioma Custom Media Lt. Gen. Van Heutszlaan 4 3743 JN Baarn 035 548 81 40 informatie@axioma.nl www.axioma.nl Axioma Custom Media Lt. Gen. Van Heutszlaan 4 3743 JN Baarn 035 548 81 40 informatie@axioma.nl www.axioma.nl Beklijf P/a muzyq - ruimte 4.06 Atlantisplein 1 1093 NE Amsterdam 06 11390997 info@beklijf.nu

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE OVER HET JAAR 1941 'S-GRAVENHAGE - ALGEMEENE LANDSDRUKKERIJ - 1942

VERSLAG VAN DE RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE OVER HET JAAR 1941 'S-GRAVENHAGE - ALGEMEENE LANDSDRUKKERIJ - 1942 VERSLAG VAN DE RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE AANGAANDE HAAR OVER HET JAAR 1941 WERKZAAMHEDEN 'S-GRAVENHAGE - ALGEMEENE LANDSDRUKKERIJ - 1942 VERSLAG VAN DE RIJKSCOMMISSIE VOOR GEODESIE AANGAANDE HAAR WERKZAAMHEDEN

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2002 2003 28 999 Wijziging van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen en enige andere wetten in verband met de aanpassing van de in

Nadere informatie

Mededeelingen No. 66 der. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 66 der. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 66 der Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. De 40 ste Algemeene Vergadering op Donderdag 26 November 1931 te s-gravenhage. (met foto van deelnemers.) JANUARI 1932. Gedrukt ter

Nadere informatie

VIER EN VEERTIGSTE ALGEMEENE VERGADERING ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan der Vereeniging op Dinsdag 10 en Woensdag 11 October 1933.

VIER EN VEERTIGSTE ALGEMEENE VERGADERING ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan der Vereeniging op Dinsdag 10 en Woensdag 11 October 1933. 0. 1. VIER EN VEERTIGSTE ALGEMEENE VERGADERING ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan der Vereeniging op Dinsdag 10 en Woensdag 11 October 1933. EERSTE DAG. 10 u. 30. In de collegezaal van het,,kamerlingh

Nadere informatie

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND

KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND KORTE KRONIEK VAN LEIDEN EN RIJNLAND 1943. JANUARI. Van heden af wordt geen tolgeld meer geheven bij de Leiderdorpsche brug, welke tol sedert 1542 bestaan heeft. 4

Nadere informatie

Nieuwe regeling voor verplichte deelneming in een beroepspensioenregeling (Wet verplichte beroepspensioenregeling)

Nieuwe regeling voor verplichte deelneming in een beroepspensioenregeling (Wet verplichte beroepspensioenregeling) 29 481 Nieuwe regeling voor verplichte deelneming in een beroepspensioenregeling (Wet verplichte beroepspensioenregeling) NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 1 Artikel 1,

Nadere informatie

^3> MINISTERIE VAN ONDERWIJS, KUNSTEN EN WETENSCHAPPEN NR. 128168 4FD. H.O.W. Betreffende Studie in de sociale Wetenschappen. 25 November Î949 '

^3> MINISTERIE VAN ONDERWIJS, KUNSTEN EN WETENSCHAPPEN NR. 128168 4FD. H.O.W. Betreffende Studie in de sociale Wetenschappen. 25 November Î949 ' MINISTERIE VAN ONDERWIJS, KUNSTEN EN WETENSCHAPPEN % Bericht op schrijven van NR. 128168 4FD. H.O.W. Betreffende Studie in de sociale Wetenschappen. 's-gravenhage, M.n gelieve bij het antwoord nauwkeurig

Nadere informatie

ZEVENTIENDE ALGEMEENE VERGADERING

ZEVENTIENDE ALGEMEENE VERGADERING I. ZEVENTIENDE ALGEMEENE VERGADERING op VRIJDAG 26 APRIL 1918, des voormiddags om 11 uur te ROTTERDAM in Hôtel COOMANS, Hoofdsteeg. PUNTEN VAN BEHANDELING: 1. Goedkeuring der notulen der Zestiende Algemeene

Nadere informatie

Nummer archiefinventaris: 2.16.81.11

Nummer archiefinventaris: 2.16.81.11 Nummer archiefinventaris: 2.16.81.11 Inventaris van de archieven van het Hoofdbestuur van het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie: Commissie voor de Rijksradiodistributie, 1940-1942 Auteur:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1995 1996 24 761 Wijziging van enige belastingwetten (herziening regime ter zake van winst uit aanmerkelijk belang, consumptieve rente en vermogensbelasting)

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG. Gegevens onderneming : Aannemings- en Baggerbedrijf Ekelschot B.V., gevestigd aan de Nijverheidsweg 20 te Harmelen

FAILLISSEMENTSVERSLAG. Gegevens onderneming : Aannemings- en Baggerbedrijf Ekelschot B.V., gevestigd aan de Nijverheidsweg 20 te Harmelen FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer : 16 Datum : 2 mei 2016 Gegevens onderneming : Aannemings- en Baggerbedrijf Ekelschot B.V., gevestigd aan de Nijverheidsweg 20 te Harmelen Faillissementsnummer : F 16/10/437

Nadere informatie

Inleiding bij de voordracht door J.J. Cremer in Arnhem op 2 januari 1857 (of 58?)

Inleiding bij de voordracht door J.J. Cremer in Arnhem op 2 januari 1857 (of 58?) Voordrachten in 1857: Inleiding bij de voordracht door J.J. Cremer in Arnhem op 2 januari 1857 (of 58?) Arnhem Nut 2 jan 1857 Mijne dames en Heeren! Het is mij een groot genoegen dat ik in staat was het

Nadere informatie

UITSLUITEND TER INZAGE. Copyright SBR, Rotterdam

UITSLUITEND TER INZAGE. Copyright SBR, Rotterdam UITSLUITEND TER INZAGE Het doel van de Stichting is het coördineren, stimuleren en begeleiden van speurwerk op het gebied van de bouwvoorbereiding, de bouwtechniek en de bedrijfstechniek in de bouwnijverheid,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 913 Wijziging van de Wet implementatie EU-richtlijnen energie-efficiëntie, de Elektriciteitswet 1998, de Gaswet en de Warmtewet in verband met

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 41742 25 november 2015 Regeling van de Minister van Financiën van 16 november 2015, 2015-0000018448, directie Financiële

Nadere informatie

Archief van de Drukkerij De Industrie en Verwante Bedrijven

Archief van de Drukkerij De Industrie en Verwante Bedrijven Archief van de Drukkerij De Industrie en Verwante Bedrijven Algemene kenmerken Toegangsnummer: 587 Periode: 1907-1941 Archiefvormers Drukkerij De Industrie, N.V. : 1, 2 Rechtszekerheid, tot het voeren

Nadere informatie

NED. VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK

NED. VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK NED. VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK Secretariaat: Pasteurstraat 1 - Leiden. Tel. no. 21241 (K 1710). 72 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING op Woensdag 25 Mei 1949. 10.30 uur. Bezoek aan de Coöp. Zuivelfabriek,,West-Friesland

Nadere informatie

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: (voorstel van wet tot) wijziging van diverse onderwijswetten vanwege de invoering van een lager examenniveau voor rekenen, een diploma entreeopleiding zonder Nederlandse taal en rekenen en het kunnen beperken

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 34 197 Wijziging van de Wet luchtvaart in verband met de evaluatie van de Wet van 29 juni 2006 tot wijziging van de Wet luchtvaart inzake de exploitatie

Nadere informatie

DE N.V. VEREENIGDE IJSFABRIEKEN EN HET KOELHUIS FRIGO TE IJMUIDEN

DE N.V. VEREENIGDE IJSFABRIEKEN EN HET KOELHUIS FRIGO TE IJMUIDEN DE N.V. VEREENIGDE IJSFABRIEKEN EN HET KOELHUIS FRIGO TE IJMUIDEN KORTE BESCHRIJVING DOOR HET LID K. H. TUSENIUS, Directeur der N.V. Overgedrukt uit het Weekblad,,DE INGENIEUR 1931 no. 21. Algemeen gedeelte.

Nadere informatie

AGENDA. Voor (het advies inzake) de routebeschrijving en bereikbaarheid met het openbaar vervoer verwijzen wij u naar onze website: www.nedap.com.

AGENDA. Voor (het advies inzake) de routebeschrijving en bereikbaarheid met het openbaar vervoer verwijzen wij u naar onze website: www.nedap.com. AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap, gevestigd te Groenlo, te houden op 16 april 2013, s morgens om 11.00 uur in de Hermitage

Nadere informatie

Kabinet van de voorzitter. Beschikking

Kabinet van de voorzitter. Beschikking RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN Kabinet van de voorzitter Beschikking Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen Wij, Thomas Van Houtte, voorzitter van de rechtbank van koophandel Antwerpen,

Nadere informatie

Herhaling BHV. De herhaling BHV bestaat uit 1 lesdag : aanvangstijd 8.30 uur. vrijdag 19 mei 2017 Pagina 1 van AS Amsterdam.

Herhaling BHV. De herhaling BHV bestaat uit 1 lesdag : aanvangstijd 8.30 uur. vrijdag 19 mei 2017 Pagina 1 van AS Amsterdam. Herhaling BHV De herhaling BHV bestaat uit 1 lesdag : aanvangstijd 8.30 uur 1069731 1069732 1069733 1069734 1074269 1074268 1074267 1074266 1074265 1074264 1074263 1074262 1074261 1074260 1074259 1069716

Nadere informatie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Kabinet van de voorzitter. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Kabinet van de voorzitter. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN Kabinet van de voorzitter Beschikking Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen Wij, Thomas Van Houtte, voorzitter van de rechtbank van koophandel Antwerpen,

Nadere informatie

In artikel 39, derde lid, wordt onder vervanging van de punt aan het eind van onderdeel h door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

In artikel 39, derde lid, wordt onder vervanging van de punt aan het eind van onderdeel h door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende: 34333 Wijziging van de Zorgverzekeringswet, de Wet marktordening gezondheidszorg en de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met grensoverschrijdende zorg TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel

Nadere informatie

LIJST VAN AAN DE RAAD GERICHTE BRIEVEN 2011, NR. 5 (Periode 12-04-2011 t/m 30-05-2011)

LIJST VAN AAN DE RAAD GERICHTE BRIEVEN 2011, NR. 5 (Periode 12-04-2011 t/m 30-05-2011) 1. Rekenkamercommissie Gemeente Deurne Postbus 3 5750 AA Deurne 2. GGD Brabant-Zuidoost Postbus 810 5700 AV Helmond 3. M.T.A. van Kessel Helmondseweg 107 5751 PH Deurne 4. Wecycle Postbus 190 2700 AD Zoetermeer

Nadere informatie

Mededeelingen No. 74 der. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 74 der. Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 74 der Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag van de 46 e Algemeene Vergadering op 6 December 1934 te s-gravenhage. II. Vereenigingszaken. MAART 1935 Gedrukt ter Boek-

Nadere informatie

VIJFTIENDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 23 november 2017

VIJFTIENDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 23 november 2017 VIJFTIENDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 208750/CAMN Datum: 23 november 2017 Gegevens onderneming : Tessem B.V. ( Tessem ); Beijer Logistics B.V. ( Beijer ); en BLT B.V. ( BLT ), alle statutair gevestigd

Nadere informatie

Mededeelingen No. 39 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 39 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 39 van de Nederlandsche Vereeniging voor Koeltechniek. I. Verslag der Twee en Twintigste Algemeene Vergadering op 2 Februari 1921 te Utrecht. II. III. IV. Algemeene Vergadering der Duitsche

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 33 966 Wijziging van de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting Nr. 21 AMENDEMENT VAN HET LID FRITSMA Ontvangen 9 december 2014

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Zitting 1979-1980 15 637 Casinospelen Nr. 2 Het vroegere stuk is gedrukt in de zitting 1978-1979 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN Aan de heer Voorzitter

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken 1 (1953) No. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken A. TITEL Aanvullend Protocol bij de op 21

Nadere informatie

Mededeelingen No. 22 van de Nederlandsche Vereniging voor Koeltechniek.

Mededeelingen No. 22 van de Nederlandsche Vereniging voor Koeltechniek. Mededeelingen No. 22 van de Nederlandsche Vereniging voor Koeltechniek. I. Verslag der Elfde Algemeene Vergadering op 28 April 1914 te s- Gravenhage. II. Vereenigingszaken. AUGUSTUS 1914. GEDRUKT TER BOEK-

Nadere informatie