STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT"

Transcriptie

1

2 NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK GEVESTIGD TE LEIDEN OPGERICHT 23 SEPTEMBER 1908 STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

3

4 STATUTEN VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK Artikel 1. De Nederlandse Vereniging voor Koeltechniek, gevestigd te Leiden, stelt zich ten doel de ontwikkeling der koeltechniek te bevorderen. Artikel 2. De vereniging tracht haar doel te bereiken door: a. het bevorderen van onderzoekingen op het gebied der kunstmatige koude; b. het bevorderen van pogingen tot uitbreiding van haar toepassingen; c. het verstrekken van inlichtingen; d. het houden van vergaderingen; e. het verspreiden van Mededelingen en verder door alle wettige middelen, niet in strijd met de statuten, die het in artikel 1 genoemde doel kunnen bevorderen. Artikel a. Ter bevordering van de ontwikkeling van enig deel der koeltechniek, dat in het bijzonder het arbeidsveld vormt van een gedeelte der leden, kunnen deze in een groep worden verenigd. b. Het instellen van een groep geschiedt bij besluit van de Algemene vergadering. c. De leden geven de secretaris-penningmeester schriftelijk kennis bij welke der ingestelde groepen zij zich wensen aan te sluiten. Op dit verzoek zal door het Bestuur na overleg met die groep worden beslist. d. De werkwijze der groepen wordt in het Huishoudelijk reglement geregeld. 3.

5 2. Leden der vereniging in de delen van het Rijk buiten Europa kunnen aldaar met goedkeuring van het Bestuur afdelingen vormen. Artikel 4. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel De inkomsten der vereniging bestaan uit: a. jaarlijkse contributie van de leden en bijdragen van andere belangstellende personen, lichamen of verenigingen; b. toelagen van het Rijk of van andere openbare bestuursorganen of van ingevolge de Wet tot regeling van het toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek van 30 oktober 1930 (Stbl. No. 416) in het leven geroepen organisaties; c. baten van bezittingen der vereniging; d. erfmakingen en schenkingen. 2. Een begroting van inkomsten en uitgaven voor het lopende jaar en de rekening en verantwoording over het vorige, worden elk jaar op de eerste algemene vergadering vastgesteld. 1. De leden der vereniging worden verdeeld in: ereleden, leden-begunstigers en gewone leden. Artikel Ereleden worden op een algemene vergadering benoemd op voorstel van het Bestuur. 3. Leden-begunstigers zijn personen, rechtspersoonlijkheid bezittende lichamen, instellingen of verenigingen, die in eens een som van tenminste ƒ 200, aan de vereniging schenken of jaarlijks een bij besluit van de Algemene vergadering vast te stellen contributie bijdragen. 4.

6 4. Gewone leden zijn natuurlijke personen, die jaarlijks een bij besluit van de Algemene vergadering vast te stellen contributie bijdragen. 5. De contributie zal voor de leden-begunstigers niet minder dan ƒ 10,, voor gewone leden niet minder dan ƒ 4, bedragen. Artikel Om lid van de vereniging te worden, wendt men zich met een verzoek om toelating tot het Bestuur, dat daarover beslist en bepaalt of men als gewoon lid dan wel als lid-begunstiger in de vereniging kan worden opgenomen. 2. Wanneer iemand of een lichaam als lid van de vereniging wordt geweigerd, wordt hem hiervan door het Bestuur kennis gegeven, zonder vermelding der reden, waarop de niettoelating is gegrond. Artikel Alle leden hebben het recht de algemene vergaderingen bij te wonen en aan de stemmingen deel te nemen; zij genieten ook verder dezelfde rechten. 2. Leden der vereniging, niet in Nederland wonende, kunnen zich op de algemene vergaderingen en op die der groepen doen vertegenwoordigen door leden of niet-leden der vereniging, mits hiervan vóór de betreffende vergadering aan het Bestuur wordt kennis gegeven. Zulk een vertegenwoordiger mag hoogstens twee stemmen uitbrengen, wanneer hij lid der vereniging en één stem, wanneer hij geen lid der vereniging is. Artikel 9. Het lidmaatschap der vereniging eindigt: a. door opzeggen, b. door overlijden, c. door royement, d. door ontbinding of verlies van rechtspersoonlijkheid van rechtspersonen. 5.

7 Artikel 10. De leden, die het lidmaatschap wensen op te zeggen, moeten daarvan schriftelijk kennis geven aan de secretaris-penningmeester vóór 31 december van het jaar, voorafgaande aan dat, waarvoor zij hun lidmaatschap wensen beëindigd te zien. Artikel 11. Het Bestuur heeft het recht een lid wegens wanbetaling of om andere reden te royeren. Hierop staat binnen een maand, nadat dit royement hem schriftelijk is medegedeeld, beroep open bij de Algemene vergadering. Artikel 12. Het Bestuur der vereniging bestaat uit een eerste voorzitter, een tweede voorzitter, een secretaris-penningmeester en vier of meer leden, die door en uit de leden der vereniging op de Algemene vergadering worden gekozen. Artikel 13. De wijze van verkiezing, de zittingsduur en de herbenoembaarheid der bestuursleden worden bij Huishoudelijk reglement geregeld. Artikel 14. Het Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechten; het is belast met de handhaving en toepassing van de Statuten en het Huishoudelijk reglement, benevens met de uitvoering van de besluiten der Algemene vergadering. Artikel 15. Er wordt elk jaar vóór 1 juni een Algemene vergadering gehouden, 6.

8 ter behandeling van de in art. 5 genoemde begroting en rekening en verantwoording, het namens het Bestuur uit te brengen verslag over het vorige jaar en van de voorstellen, door leden of Bestuur in te dienen. Artikel Wanneer het Bestuur het nodig oordeelt, wordt een buitengewone algemene vergadering belegd. 2. Ook kunnen 10 leden een buitengewone algemene vergadering aanvragen onder schriftelijke opgave van de te behandelen voorstellen. Is aan deze aanvrage binnen drie weken niet voldaan, dan kan die vergadering door deze 10 leden worden bijeengeroepen. Artikel 17. De oproeping voor een algemene vergadering of een groepsvergadering geschiedt minstens 10 dagen van te voren door de secretaris-penningmeester. Artikel Voorstellen van de leden moeten minstens 7 dagen vóór de vergadering, waarin zij behandeld zullen worden, schriftelijk bij het Bestuur of, indien het een groepsvergadering betreft, bij het Groepsbestuur worden ingediend. 2. Voorstellen tot wijziging der statuten worden door het Bestuur, of door minstens 10 leden ingediend. In het laatste geval moeten die voorstellen minstens 14 dagen vóór de vergadering, waarin zij behandeld zullen worden, schriftelijk bij het Bestuur zijn ingediend. 3. Voorstellen tot wijziging der statuten worden minstens 7 dagen vóór de Algemene vergadering aan de leden medegedeeld; bij die, uitgaande van de leden, wordt een praeadvies van het Bestuur gevoegd. 7.

9 Artikel Besluiten worden, voor zover niet anders is bepaald, op de algemene, de bestuurs- en groepsvergaderingen genomen met volstrekte meerderheid van stemmen. 2. Bij staking van stemmen over personen beslist het lot; over zaken wordt de beslissing tot de volgende vergadering verdaagd en bij herhaalde staking van stemmen geldt het voorstel als te zijn verworpen. 3. Stemmingen over personen geschieden schriftelijk, tenzij de meerderheid der ter vergadering aanwezige leden anders beslist. 4. Indien drie vierde der ter vergadering aanwezige leden zich voor een voorgestelde statutenwijziging verklaart, wordt daarover een schriftelijke stemming onder alle leden gehouden, waarbij drie vierde der uitgebrachte stemmen zich voor de wijziging verklaren moet, om deze geldig te doen zijn. 5. Wijzigingen in de statuten treden niet in werking alvorens de nadere Koninklijke goedkeuring daarop is verkregen. Artikel De Algemene vergadering stelt een Huishoudelijk reglement vast, waarin de in deze statuten genoemde onderwerpen benevens die, welke de algemene vergadering nodig oordeelt, worden geregeld. 2. De bepalingen van dit Huishoudelijk reglement mogen niet in strijd zijn met deze statuten. Artikel De Vereniging, oorspronkelijk opgericht 23 september 1908, is te rekenen van 23 augustus 1938 opnieuw aangegaan voor de tijd van 29 jaar en 11 maanden, derhalve eindigend 22 juli Op de Algemene Vergadering, die het naast voorafgaat aan 22 juli 1968 wordt beslist over de voortzetting der Vereniging. 8.

10 Artikel Tot ontbinding der vereniging kan slechts worden besloten op dezelfde wijze als voor de wijziging der statuten is voorgeschreven, behoudens ontbinding ingevolge de wet. 2. In geval van ontbinding is het Bestuur belast met de vereffening van de zaken der vereniging en doet daarvan binnen de tijd van een jaar rekening en verantwoording aan een commissie van vijf leden op en door de Algemene vergadering te benoemen. De goedkeuring dezer rekening en verantwoording ontlast het Bestuur en wordt beschouwd als door de Algemene vergadering te zijn verleend. 3. De bestemming van de bezittingen der vereniging wordt bepaald in overleg met deze Commissie en met inachtneming der voorschriften van art van het Burgerlijk Wetboek. Aldus vastgesteld door de Algemene vergadering van 6 juni 1947, te Rotterdam. Het Bestuur: PROF. C.F. VAN OYEN, voorzitter. IR. G. FERGUSON, 2 de voorzitter. DR. K. REITSMA, secr.-penningmeester. J.W. SCHNEIDER, adjunct-secretaris. PROF. DR. C.J. GORTER. TH.C. JERNE. PROF. IR. L.H. DE LANGEN. DR. IR. W.J. MULLER. DR. IR. R. VERSCHUUR. Goedgekeurd bij Koninklijk besluit van 29 augustus 1947, no

11 10.

12 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KOELTECHNIEK Van het Bestuur. Artikel De bestuursleden worden gekozen voor een periode van drie jaren. 2. De voorzitter, de secretaris-penningmeester en ingeval deze is aangewezen de adjunctsecretaris zijn na afloop van hun zittingsperiode direct herkiesbaar, de overige bestuursleden zijn niet meer dan één maal direct herkiesbaar. 3. Indien een bestuurslid aftreedt vóórdat zijn zittingstijd is verstreken, neemt de nieuwbenoemde de plaats van zijn voorganger in op de vastgestelde rooster, doch is na afloop van deze zittingsperiode in ieder geval één maal direct herkiesbaar. 4. Een bestuurslid, dat na afloop van zijn zittingsperiode niet direct herkiesbaar is, kan wel direct worden gekozen tot voorzitter, 2 e voorzitter, secretaris-penningmeester of adjunctsecretaris, terwijl zij, die één dezer functies hebben bekleed, bij aftreden eveneens direct herkiesbaar zijn als bestuurslid of in een andere der genoemde functies. Artikel 2. De bestuursleden worden gekozen uit een voordracht, welke aan de leden vóór de vergadering, waarin de verkiezing aan de orde is, toegezonden wordt. Artikel 3. De secretaris-penningmeester verzoekt tijdig aan de leden en even- 11.

13 tueel aan de besturen van de groepen, bedoeld in art. 3 der statuten, namen van candidaten ter plaatsing op deze voordracht bij hem in te dienen. Artikel 4. Het bestuur is bevoegd aan de lijst der ingediende candidaten één of meer namen toe te voegen. Het houdt bij het samenstellen der voordracht rekening met de verschillende categorieën van leden, die in de vereniging worden aangetroffen, zodat tenminste één candidaat van elk der groepen, waartoe de aftredende bestuursleden behoorden, daarop voorkomt. Van de geldmiddelen. Artikel 5. De Algemene vergadering, bedoeld in art. 5, lid 2 der statuten benoemt uit de leden een commissie van 3 personen, belast met het nazien der rekening en verantwoording over het lopende jaar. Deze commissie brengt verslag uit van haar bevindingen aan de Algemene vergadering, aan welke de rekening ter vaststelling wordt aangeboden. Van de groepen. Artikel 6. De leden van een, overeenkomstig art. 3 der statuten, ingestelde groep kiezen uit hun midden een voorzitter, een secretaris en een lid van het groepsbestuur en bepalen de zittingsduur van deze functionarissen. Artikel 7. Een groepsvergadering wordt belegd, wanneer dit door het Bestuur 12.

14 van de vereniging, het groepsbestuur of de groepsvoorzitter wordt nodig geoordeeld. Ook kunnen drie leden van de groep een vergadering bij de groepsvoorzitter aanvragen onder schriftelijke mededeling van de te behandelen onderwerpen. Aan deze aanvraag moet binnen drie weken worden voldaan. Artikel De notulen der groeps-vergaderingen worden aan de secretaris-penningmeester ter publicatie in de,,mededelingen en/of in andere officiële berichten der vereniging toegezonden. 2. Deze publicatie blijft achterwege: a. wanneer de groep dit gewenst acht; b. wanneer het stuur der vereniging van oordeel is, dat het belang der vereniging zich tegen publicatie verzet. Artikel Leden van het bestuur van de vereniging zijn bevoegd de groeps-vergaderingen bij te wonen. 2. Met toestemming van de groepsvoorzitter zijn deze vergaderingen ook toegankelijk voor leden der vereniging, die geen lid van de groep zijn, benevens voor niet-leden der vereniging. Alleen leden van de groep mogen aan de stemmingen deelnemen. Artikel De kosten van vergaderingen en andere uitgaven, speciaal ten behoeve van een groep, worden bestreden uit een tot dat doel te innen groepscontributie, welke op voorstel van het groepsbestuur door de groeps-vergadering wordt vastgesteld. 2. De vaststelling van het bedrag dier contributie is onderworpen aan de goedkeuring van het bestuur der vereniging. 13.

15 3. In bijzondere gevallen, ter beoordeling van het bestuur der vereniging, kan ten behoeve van een groep een bijdrage uit de verenigingskas worden verstrekt. 4. De geldmiddelen van een groep behoren tot het vermogen van de vereniging en worden beheerd door de secretaris-penningmeester der vereniging. 5. Bij wijziging van de groeps-indeling bepaalt het Bestuur, welk gedeelte van de aanwezige geldmiddelen der daarbij betrokken groepen aan elk van haar ten goede zal komen. Artikel 11. Overleg met autoriteiten en instellingen in de ruimste zin, zal uitsluitend geschieden door het bestuur der vereniging en niet door een groepsbestuur. Artikel 12. De groepen nemen geen besluiten, die in strijd zijn met de Statuten der vereniging of met dit Huishoudelijk reglement. Aldus laatstelijk vastgesteld door de Algemene vergadering van 12 juni 1952, te Boekelo. 14.

16

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II.

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II. Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No. 17 1967 STATUTEN van de CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam van Curaçaosche Atletiek Bond,

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Statuten

R.K.S.V. Ulysses. Statuten R.K.S.V. Ulysses Statuten Inhoudsopgave 1 Naam en zetel... 3 2 Duur... 3 3 Doel... 3 4 Middelen... 3 5 Leden... 3 6 Verkrijging van het lidmaatschap... 4 7 Beëindiging van het lidmaatschap... 4 8 Geldmiddelen...

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Netwerk Vrouwelijke Ondernemers - Drenthe (NVO-Drenthe). Zij wordt in deze statuten verder

Nadere informatie

STATUTEN INFORMELE VERENIGING "Vereniging Voorkom Alzheimer"

STATUTEN INFORMELE VERENIGING Vereniging Voorkom Alzheimer STATUTEN INFORMELE VERENIGING "Vereniging Voorkom Alzheimer" VERENIGINGSSTATUTEN/OPRICHTINGSAKTE Heden, de 28 Oktober 2016, verklaren de volgende rechtspersonen 1. Louis Kock 2. Natasja Sturm 3. Stef Verlinden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Voorlopige Statuten van fotovereniging: Foto Flash Vianen datum:

Voorlopige Statuten van fotovereniging: Foto Flash Vianen datum: -------------------------------------------------------------- HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Foto Flash Vianen hierna kortweg te noemen De vereniging.

Nadere informatie

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS

STATUTEN. van de HELLEVOETSLUIS STATUTEN van de HELLEVOETSLUIS Statuten muziekvereniging Sempre Crescendo Hellevoetsluis 1 / 6 Statuten van de muziekvereniging Sempre-Crescendo te Hellevoetsluis Naam en zetel Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag-Soeren, gemeente Rheden. Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Verschillen tussen kerkgenootschappen en modaliteiten of hun onderlinge verhoudingen doen binnen het terrein van de Bond niet ter zake.

Verschillen tussen kerkgenootschappen en modaliteiten of hun onderlinge verhoudingen doen binnen het terrein van de Bond niet ter zake. Statuten ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bond van Nederlandse Predikanten. 2. De vereniging heeft haar zetel te s-gravenhage. 3. De vereniging stelt zich ten doel de behartiging van al die belangen,

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Statuten van vereniging Fotoclub Twente datum:

Statuten van vereniging Fotoclub Twente datum: HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Twente hierna kortweg te noemen De vereniging. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Enschede (Overijssel)

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang BIJLAGE 6 HUIDIGE STATUTEN VAN DE VERENIGING SOERENS BELANG Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag Soeren, gemeente

Nadere informatie

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam.

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. Doel en middelen 1.2 Zij is sedert 5 september 2005 een voortzetting van de Schaakvereniging

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN

STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN STATUTEN VAN DE BEVELANDSE BILJART COMBINATIE SENIOREN NAAM ZETEL EN DOEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bevelandse Biljart Combinatie Senioren. Afgekort: BBCS 2. Zij is gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG

STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Naam en zetel STATUTEN VAN FOTOCLUB HET DERDE OOG 1. De Vereniging draagt de naam: Fotoclub Het derde Oog. Hierna kortweg te noemen: de fotoclub. 2. Zij is gevestigd

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten Gewijzigde statuten opgenomen in een notariële akte door het Algemene Ledenvergadering op 13 april 1991 te Gouda NAAM EN ZETEL Artikel 1: De vereniging draagt de naam:. Zij heeft haar zetel in Slikkerveer,

Nadere informatie

1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd

1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd 1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd Reünistenvereniging Zwin College. Zetel Artikel 2 De vereniging is gevestigd

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Nederlandse Staatscourant van vrijdag 2 juni 1967, nr. 105

Bijvoegsel van de Nederlandse Staatscourant van vrijdag 2 juni 1967, nr. 105 Pagina 1 V E R E N I G I N G: Kampeervereniging "De Golfbreker", te Koog aan de Zaan. Naam, plaats van vestiging en duur Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Kampeervereniging,,De Golfbreker", en is

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

Statuten van de C.O.V. Excelsior

Statuten van de C.O.V. Excelsior Statuten van de C.O.V. Excelsior artikel 1. De vereniging draagt de naam: Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior" (C.O.V. "Excelsior"). Zij is gevestigd te Ede. DOEL artikel 2. De vereniging heeft

Nadere informatie

INFORMATIE en COMMUNICATIE TECHNOLOGIE ASSOCIATIE SURINAME ICTAS

INFORMATIE en COMMUNICATIE TECHNOLOGIE ASSOCIATIE SURINAME ICTAS 1 STATUTEN INFORMATIE en COMMUNICATIE TECHNOLOGIE ASSOCIATIE SURINAME ICTAS Statuten November 2010 versie 1.3 2 NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. ICTAS draagt de naam INFORMATIE en COMMUNICATIE TECHNOLOGIE

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Statuten tuinvereniging Kringloop

Statuten tuinvereniging Kringloop Statuten tuinvereniging Kringloop UITTREKSEL UIT DE STATUTEN Naam, duur en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging Gifloos Tuinieren en Schone Energie-opwekking 'Kringloop Dordrecht'.

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CONTACTGROEP BEDRIJFSHULPVERLENING VELUWEZOOM Maart 2012 Pagina 1 / 5 NAAM Artikel 1 De contactgroep draagt de naam: Contactgroep Bedrijfshulpverlening Veluwezoom DOEL Artikel

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Fotokring De Liemers. 2. Zij heeft haar zetel in Zevenaar. 3. De vereniging is opgericht op acht februari negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Statuten Leiden Lions

Statuten Leiden Lions Leiden Lions Inhoudsopgave Artikel 1...3 Doel...3 Artikel 2...3 Duur...3 Artikel 3...3 Lidmaatschap...3 Artikel 4...3 Artikel 5...3 Artikel 6...4 Geldmiddelen...4 Artikel 7...4 Bestuur...5 Artikel 8...5

Nadere informatie

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1.

STATUTEN van de Volkstuindersvereniging DE BEUKHOEVE, Gevestigd te Rotterdam. Naam en zetel. Artikel 1. STATUTEN van de Volkstuindersvereniging "DE BEUKHOEVE", Gevestigd te Rotterdam. * Naam en zetel Artikel 1. a. De vereniging draagt de naam: "Volkstuindersvereniging De Beukhoeve" en is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Opgericht 26 juli 1905. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Haarlemse Sportvereniging De Kampioen. 2.

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. ARTIKEL 2. DOEL. ARTIKEL 3.

STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. ARTIKEL 2. DOEL. ARTIKEL 3. STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. 1. De vereniging draagt de naam: "Bridgeclub Melick".Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als de vereniging 2. Zij heeft haar zetel te Melick in de gemeente Roerdalen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT.

STATUTEN VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT. VAN DE VERENIGING PROMOTIE INFORMATIE TRADITIONEEL BIER PINT. Heden de veertiende oktober negentienhonderd tachtig, verschenen voor mij, Mr. Nicolaas Marie Gerard Niest, notaris ter standplaats Amsterdam:

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam. "NEDERLANDSE VERENIGING TOT ONTWIKKELING VAN HET REKEN/WISKUNDE ONDERWIJS" 2. De vereniging heeft haar zetel te Utrecht. 3. De vereniging

Nadere informatie

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR.

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK. 2. De vereniging is gevestigd te s-heerenbroek.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780

STATUTEN. van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP. opgericht te Middelburg anno 1780 DE VERENIGING STATUTEN van de vereniging HET NATUURKUNDIG GEZELSCHAP opgericht te Middelburg anno 1780 vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 23 april 2004. Art 1. De vereniging is genaamd:

Nadere informatie

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders &

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Artikel 1. Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam Genkse vereniging van boekbinders & en wordt in de statuten en het huishoudelijk reglement nader

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Spijkenisse.

1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Spijkenisse. STATUTEN van FOTOCLUB SPIJKENISSE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Spijkenisse, hierna kortweg te noemen: FCS. 2. Zij is gevestigd in de

Nadere informatie

Statuten gebruikers vereniging Meesters met Magister

Statuten gebruikers vereniging Meesters met Magister Statuten gebruikers vereniging Meesters met Magister Naam en zetel Artikel 1 1. De naam van de vereniging is Meesters met Magister. 2. De vereniging is gevestigd te Sneek, gemeente Sneek. Doel Artikel

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 Naam en zetel De stichting draagt de naam: Stichting De Poolster. Zij is gevestigd te Haarlemmermeer.

STATUTEN Artikel 1 Naam en zetel De stichting draagt de naam: Stichting De Poolster. Zij is gevestigd te Haarlemmermeer. STATUTEN Artikel 1 Naam en zetel De stichting draagt de naam: Stichting De Poolster. Zij is gevestigd te Haarlemmermeer. Artikel 2 Doel 2.1 De stichting stelt zich ten doel te bevorderen dat schaatsen

Nadere informatie

blad 1. STATUTENWIJZIGING VERENIGING WWE1178851 d.d. nr.

blad 1. STATUTENWIJZIGING VERENIGING WWE1178851 d.d. nr. blad 1. STATUTENWIJZIGING VERENIGING WWE1178851 d.d. nr. Heden, * verscheen voor mij, mr. Wilhelmus Gertrudis Weijs, notaris te Venray: * te dezer zake handelend als schriftelijk gevolmachtigde van: a.

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

.votb.nl Statuten www

.votb.nl Statuten www www.votb.nl Statuten STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Ondernemers Technisch Bodemonderzoek (VOTB). 2. Zij is gevestigd te Utrecht. 3. De vereniging is

Nadere informatie

Statuten E.H.B.O. vereniging St. Christophorus

Statuten E.H.B.O. vereniging St. Christophorus Statuten E.H.B.O. vereniging St. Christophorus Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging St. Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk Doel Artikel 2 Het doel

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING DE DOLFIJN. Naam Artikel 1. De Vereniging draagt de naam De Dolfijn en is gevestigd in het Distrikt Paramaribo.

STATUTEN VAN DE VERENIGING DE DOLFIJN. Naam Artikel 1. De Vereniging draagt de naam De Dolfijn en is gevestigd in het Distrikt Paramaribo. STATUTEN VAN DE VERENIGING DE DOLFIJN Naam Artikel 1 De Vereniging draagt de naam De Dolfijn en is gevestigd in het Distrikt Paramaribo. Artikel 2 Het verenigingsjaar, tevens boekjaar begint op de eerste

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen:

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen: Statuten Artikel 1 Naam en vestigingsplaats 1. De vereniging draagt de naam Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk [BOCL], hierna te noemen: de vereniging. 2. De vereniging is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek De vereniging heeft de navolgende statuten. Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Buurtvereniging Molenhoek en is opgericht

Nadere informatie

STATUTEN. Artikel 1 De vereniging draagt de naam Vereniging BVF Platform en is gevestigd te Utrecht.

STATUTEN. Artikel 1 De vereniging draagt de naam Vereniging BVF Platform en is gevestigd te Utrecht. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Vereniging BVF Platform en is gevestigd te Utrecht. Doel Artikel 2 1. De vereniging heeft ten doel het bevorderen van de biologische veiligheid.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlands Instituut voor Biologie (bij afkorting: NIBI), 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn ALGEMEEN Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Oudervereniging Basisschool Essesteijn en is opgericht op 1 augustus 1993. Zij is gevestigd in Voorburg.

Nadere informatie

Statuten van de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal

Statuten van de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal STATUTEN Opgesteld d.d. 12 mei 1993 (N.B! Hier is de Nieuwe naam van Het Venster nog niet in opgenomen) Statuten van de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB afdeling Veenendaal Naam Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

Statuten Vogelwacht Utrecht

Statuten Vogelwacht Utrecht Naam en zetel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam VOGELWACHT UTRECHT. Zij is gevestigd te Utrecht. Doel. Artikel 2. Het doel van de vereniging is de bescherming en verbetering van de levensvoorwaarden

Nadere informatie

Artikel 1. Naam, Zetel en Duur MKB Deventer Artikel 2. Doel Artikel 3. Middelen Artikel 4. Lidmaatschap Artikel 5. Einde van het lidmaatschap

Artikel 1. Naam, Zetel en Duur MKB Deventer Artikel 2. Doel Artikel 3. Middelen Artikel 4. Lidmaatschap Artikel 5. Einde van het lidmaatschap Artikel 1. Naam, Zetel en Duur 1. De vereniging draagt de naam MKB Deventer. Zij wordt in de statuten verder aangeduid als de vereniging. 2. De vereniging heeft haar zetel te Deventer. 3. De vereniging

Nadere informatie

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen;

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen; STATUTEN 1/8 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: NESTORES. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. DOEL Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel: a. het bevorderen

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Oud Wassenaer en is gevestigd te Wassenaar. Statuten Statuten (laatstelijk gewijzigd in 1984) Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar. Doel Artikel 2. De vereniging

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Vandaag, tweeduizendelf, verscheen voor mij, Mr. Hendrikus Aalbert van Ramshorst, notaris te Duiven: * De verschenen persoon

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT "UITVAARTVERENIGING SPIJK"

HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITVAARTVERENIGING SPIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT "UITVAARTVERENIGING SPIJK" Art. 1 De vereniging draagt de naam: "UITVAARTVERENIGING SPIJK" en is gevestigd te Spijk, gemeente Delfzijl. Art. 2 De doelstelling van de vereniging

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VIOS Eefde en is gevestigd in de gemeente Gorssel. DOEL Artikel 2 2.1 De vereniging

Nadere informatie

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur STATUTEN SGS - 1 - STATUTEN SGS Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht op twee en twintig augustus negentienhonderd één en dertig en draagt de naam Stichts-Gooise Schaakbond en is gevestigd

Nadere informatie

Statuten. Nederlandse Beroepsvereniging van Leefstijlprofessionals (NBLP)

Statuten. Nederlandse Beroepsvereniging van Leefstijlprofessionals (NBLP) Statuten Nederlandse Beroepsvereniging van Leefstijlprofessionals (NBLP) Status: definitief Datum: 06 november 2010 Pagina 1/8 STATUTEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: "NBLP -

Nadere informatie

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI

STATUTEN. van. Stichting VUT-fonds ECI STATUTEN van Stichting VUT-fonds ECI DEFINITIES Artikel 1 1. In deze statuten wordt verstaan onder: stichting: Stichting VUT-fonds ECI; bestuur: het bestuur van de stichting aangesloten ondernemingen:

Nadere informatie

Statuten De Laatste Eer Assen

Statuten De Laatste Eer Assen Statuten De Laatste Eer Assen NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Onderlinge Uitvaartvereniging "De Laatste Eer" U.A. Zij is gevestigd te Assen. DUUR EN VERENIGINGSJAAR Artikel 2 1. De

Nadere informatie