Herinnering Jeugdkamp 2014: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herinnering Jeugdkamp 2014: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 3"

Transcriptie

1 Herinnering Jeugdkamp 2014: Het jeugdkamp 2014 staat voor de deur en aanmelden kan nu al! In het weekend van vrijdag 21 t/m zondag 23 maart wordt voor alle jeugdteams een fantastisch programma in elkaar gezet. Gezellig en dé manier om voor het begin van het seizoen aan teambuilding te doen. Je hebt nog enkele weken om je aan te melden, via het aanmeldformulier (ook hier te downloaden).

2 Even voorstellen: Dames 1 heeft nog twee nieuwe speelsters, die zich graag even willen voorstellen. Vorige nieuwsbrief introduceerde de Nederlandse combo zich. Nu zijn de Belgische speelsters aan de beurt. Voor een zaterdagtraining raakte ik in gesprek met onze nieuwe charmante Belgische Softbalsters van SB1, Griet de Schrijvere en Nathalie Hosten. Griet de Schrijvere komt uit Sint Nicolaas, zo n 100 km van Moergestel en speelt al zo n 20 jaar softbal. 16 jaar speelde Griet bij Wielsbeke, gevolgd door 1 jaar Heijst-opden-Berg en daarna 3 jaar bij Brasschaat voordat ze dit jaar naar Roef! kwam. Natalie Hosten is woonachtig in Mechelen (ook zo n 100 km van Moergestel), speelt ongeveer 12 jaar softbal waarvan 9 jaar bij Heijst-op-den- Berg, gevold door 3 jaar Royal Greys (Merksem). Beide dames zijn met Roef! in aanraking gekomen via Emily Jeffery (Amerikaanse pitcher, die in 2012 bij Roef! speelde). Terwijl Griet via haar zus kennismaakte met softbal, koos Nathalie eerst voor tennis.

3 Nathalie speelt nog steeds, terwijl haar vriendinnen met softbal zijn gestopt. Bij Griet blijft de passie voor de sport niet beperkt tot zelf spelen, maar heeft ze ook jeugd en recreantenteams gecoacht. Griet vind het fascinerend dat je na al die jaren nog steeds bij kunt blijven leren, zo complex en boeiend is het softbal. Haar veldposities zijn pitcher en 1 e honk (heeft een grote reach) en is offensief (aan slag) erg sterk. Nathalie s veldposities zijn catcher en 3 e honk en haar reactiesnelheid is haar kracht, vandaar dat ze in het veld in de hot-corner te vinden is. Beide dames kunnen teugvallen op ervaring in het Belgische Nationale Team. Wat ze beide van harte hopen is dat de sport in België gaat groeien, meer naamsbekendheid en aandacht krijgt, die het zeker verdiend. Op de vraag wat ze bij Roef! gaan verwachten, antwoord Griet: discipline en haar techniek verder ontwikkelen en op sportief gebied meer uitdaging. Nathalie verwacht dat elke wedstrijd een uitdaging zal zijn. Welke indruk hebben ze van Roef! als vereniging? Hierover zijn ze het wel eens: een vereniging, die groeit, een familiaire sfeer en veel betrokken leden. Binnen het team is het teamgevoel groot, de samenwerking goed en is iedereen enthousiast en gepassioneerd met softbal bezig. Nathalie tennist in de wintermaanden nog en Griet loopt en doet aan fitness met haar vriendinnen. We wensen onze nieuwelingen veel plezier en succes bij Roef! 2 e van links: Griet de Schrijvere en uiterst rechts Nathalie Hosten

4 Bee Ball 4 kamp, een groot feest! Terwijl in Schiedam de top softbal met een indoor toernooi bezig waren werd er bij Roef! in Moergestel een Bee Ball indoor toernooi gespeeld. Het was een drukte van jewelste in sporthal het Stokeind. In 1/3 zaal werd een 4 kamp voor de Bee Ball Rookies gespeeld en in 2/3 zaal een 4 kamp voor de Bee Ball Majors. Onder geweldige belangstelling van ouders, broertjes, zusjes speelden de Bee Ballers het spel alsof hun leven ervan afhing! Wat een feest was het! Er hadden zich vier Bee Ball Rookies en vier Bee Ball majors ingeschreven. Zo n 60 Bee Ballertjes waren er deze dag actief. Ieder team heeft drie wedstrijden van een half uur gespeeld. De eerste inning werd er gespeeld met coach pitch en de tweede inning werd er vanaf de batting tee geslagen zodat we in een half uur iedereen twee keer konden laten slaan. De sfeer was goed, fanatiek maar erg sportief. We hebben schitterende acties gezien. Kinderen, coaches en ouders hadden een leuke middag. Zeker voor herhaling vatbaar. Aan het eind werd er nog een foto gemaakt met alle deelnemertjes Helaas was Nuenen al naar huis.

5 WK Softbal 14! Wie heeft er zin om naar het WK Softbal in Haarlem te gaan? Van 14 tot en met 21 augustus wordt het WK Softbal gespeeld op de velden van Olympia in Haarlem. Passe-partout is vanaf heden verkrijgbaar ( 75,- tot 125,- p.p.) Bij deze willen we interesse gaan inventariseren om het WK bij te wonen. Bij voldoende aanmeldingen gaan we een groen-oranje accommodatie regelen. Meld je zo snel mogelijk aan. Dan kunnen wij aan de slag met organiseren. Kosten afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Geef gelijk je voorkeur aan voor huisvesting. Tent, huisje, kampeerboerderij, enz. Rieke: riek.dirks@home.nl Jeroen: jeroen74@home.nl Ouder informatiebijeenkomst Softbal pupillen en aspiranten Op donderdag 6 februari zal er in de kantine van Roef! een ouderbijeenkomst zijn. Alle belangrijke zaken met betrekking tot het team en de trainingen en wedstrijden zullen de revue passeren. Dus zorg dat je erbij bent, want dit is bij uitstek het moment je vragen te stellen uur softbal pupillen 1 en uur softbal aspiranten.

6 Update Little League 2014 Try-outs voor de Little League Baseball teams zijn bekend. Southern Stars het Baseball Little League team voor spelers geboren tussen 1 mei 2001 en 30 april 2003 heeft een try-out op 6 april. Vereniging Royals uit Venray heeft hun velden op zondagmiddag 6 april beschikbaar gesteld voor de try-out voor dit team. De try-out voor de twee Brabant United teams, Junior en Senior League zal zijn op zondagmiddag 16 maart in Breda zijn. Er hebben zich beoordelaars aangemeld van 9 verschillende Brabantse en Limburgse verenigingen. Per 23 januari is door de KNBSB de leeftijdsindeling voor het komende Nederlands Kampioenschap aangepast. Dat betekent voor de twee Brabant United teams dat de leeftijdsgrenzen zijn verruimd naar: Junior League: spelers geboren tussen 1 mei 1999 en 30 april 2002 Senior League: spelers geboren tussen 1 mei 1997 en 30 april 2001 Schrijf je in via jessicajansen@home.nl of via de Facebook pagina van Brabant United. Brabant United voor 14 maart 2014 Southern Stars voor 1 april 2014 Inschrijven voor Softbal Brabant Bandits voor 1 april 2014 bij jessicajansen@home.nl Little League: speelsters geboren in Junior League: speelsters geboren in Little League een avontuur dat moet je beleven!

7 Lege zaal? De Indoor Cup en Promo toer resulteerden afgelopen weekenden in enkele onbezette momenten van de zaal. Aanleiding voor de Roef! om de honkbaljeugdteams een aantal oefenwedstrijden te laten spelen. Deze indoorwedstrijden waren een mooie voorbereiding op het indoortoernooi op 2 februari as. bij Robur voor de HB aspiranten 1 en pupillen. Er werd vlug geschakeld in de contacten en al snel reageerde Twins spontaan, dat ze graag een potje wilde spelen. Waarvoor complimenten! De HB aspiranten 1 beten het spits af tegen 1 e klasser Twins. Een mooi moment om te zien wat de bijna 2 maanden wintertraining hadden opgeleverd. Jeroen Oost was bereid de wedstrijd in goede banen te leiden. Bij binnenkomst waren onze aspiranten (waaronder 3 1 e jaars en 2 pupillen) behoorlijk onder de indruk van de Big Boys uit Oosterhout. Gemiddeld ½ kop groter, maar zoals het spreekwoord zegt: Size doesn t matter en na een korte warming up in de 1/3 zaal kon de wedstrijd beginnen. Iedere Aspiranten1 pitcher had van de coach te horen gekregen 1 inning te mogen pitchen. Kevin startte op de plaat en wist na de 1 e slagman (4W), 2 slagmannen van Twins uit te pitchen. Beide teams (en met name de catchers) hadden wat last van de zachte indoorballen), waardoor de 4 e slagman na een 3th strike (dropped ball) toch het honk wist te bereiken waarop Twins 2 x wist te scoren. Na nog 3 x 4W (en 2 runs) beëindigde Kevin de 1 e inning door de 3 e nul (K) te maken. In de gelijkmakende 1 e inning, kwam Stijn door geraakt werpen (HBP) op het 1 e honk en Tom daarna met 4W. Jeroen werd uitgegooid (K), waarna Stijn en Tom elk een honk steelden. Stijn wilde ook thuis stelen, maar dat werd hem belemmerd en hij ging uit op thuis. Tom v D wist nog te scoren voordat de 3 e nul viel. 1-2 voor Twins! Jeroen mocht de 2 e inning op de plaat en deed dat in stijl. De 2 eerste slagmannen gingen met 3 slag uit, waarna de 3 e en 4 e beiden 4W kregen. Na een 3 e 4W (Wild Pitch) wilde de honkloper op 3 naar huis om te scoren. Tjeerd wist dit ternauwenood te voorkomen (3 e nul).

8 Roef! mocht weer gaan slaan. Met dezelfde pitcher van Twins op de plaat werd Kevin uitgegooid en kwamen aansluitend zowel Nils (HBP) als Maxim (4W) op de honken en bereikte het 2 e en 3 e honk (double Steal). Nadat de actie naar Giel ging (3 slag, dropped ball) en save was op 1, profiteerde Nils en Maxim beiden door agressief honklopen. Lucas ging uit aan slag, ondertussen wist Giel te profiteren en stond alweer op het 3 e honk. Door 4W bereikte Amir het 1 e honk en vanwege een doorgeschoten bal wist Giel te scoren. Menno bereikte het 1 e honk, Amir naar het 2 e, maar Tjeerd ging uit door 3 slag. Tussenstand: 4-2. De 3 inning stond Ward op de plaat en hij was beresterk en het veld hielp hem prima. 2 e gepitchte bal, actie 4 3 (Nils Giel)! Eerste nul. De 2 e slagman werd uitgegooid en de 3 e ging uit door een unassisted nul op het 1 e honk (Giel). De 3 e gelijkmakende inning liep Roef! verder uit naar 7-2 door een passed ball (Menno), linedrive van Tjeerd (run scored door Ward) en een steal Home (door Stijn). De 4 e inning werd slechts 1 run toegestaan en Tom van D wist alle nullen via 3 slag te maken! In de laatste gelijkmakende inning wisten Maxim en Tom van D nog te scoren. Hierdoor eindigde dit onderlinge duel in 9-3. Een wat geflatteerde uitslag. Twins had net wat meer moeite met de 8,5 zachte ballen en net gestart met de trainingen, terwijl Roef! al bijna 2 maanden in de zaal bezig is. Ouder informatiebijeenkomst Honkbal pupillen en aspiranten 1 en 2 Eind februari zal er in de kantine van Roef! een ouderbijeenkomst zijn. Alle belangrijke zaken met betrekking tot het team, de trainingen en wedstrijden zullen de revue passeren. Dus zorg dat je erbij bent, want dit is bij uitstek het moment je vragen te stellen. De exacte datum volgt z.s.m.

9 HB PUPILLEN: De pupillen speelden een oefenpot tegen Nuenen op 25 januari. Beide teams spelen komend seizoen in de 3 e klasse en de wedstrijd was zeer aan elkaar gewaagd. De score golfde op en neer. Uiteindelijk kwam iedereen veel aan slag, werd er lekker gesport en waren de 90 minuten zo voorbij! Enne Willem: bedankt voor het scheidsen! HB ASPIRANTEN 2: Ook de aspiranten 2 speelden 25 januari tegen Nuenen. Een spannende pot, waarbij Roef! vroegtijdig de leiding in de wedstrijd nam, om hem pas in de laatste inning af te staan. Alle 7 pitchers (!) kwamen in deze oefenwedstrijd aan de beurt. Daar is het tenslotte ook een oefenwedstrijd voor.

10 Showcase 23 februari in Amsterdam Sporthallen Zuid in Amsterdam is zondag 23 februari a.s. het decor voor een Showcase, een uniek evenement waarbij spelers van het Nederlands honkbalteam en speelsters van het Nederlands softbalteam tegen elkaar in actie komen. De dag begint met clinics voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar. BeeBallers, jonge honkballers en jonge softballers kunnen dan onder leiding van honkbal- en softbalinternationals aan hun skills werken. s Middags staat er een softbalwedstrijd op het programma tussen spelers van het Nederlands honkbalteam en speelsters van het Nederlands softbalteam. Van tot BeeBallers tot en met 10 jaar. Van tot honkballers en softbalsters van 11 tot en met 15 jaar. Om Softbalwedstrijd tussen het Nationale Honkbal- en Softbalteam Deelname aan de Showcase Clinic kost 10,- per deelnemer, te voldoen in de zaal bij aanvang van de clinic. Dus...komt allemaal naar Sporthallen Zuid voor een top dagje met onze Toppers uit het Nederlands Honkbal en Softbal.

11 Agenda: 2 februari: HB Aspiranten 1 en HB pupillen indoor toernooi Robur Apeldoorn 6 februari: Ouder informatieavond Softbal Jeugd 7 februari: Gourmet avond (honkbal en softbal aspiranten) 21 februari: Tutavond (softbal pupillen) 25 februari: Ouder informatiebijeenkomst Honkbal asp & pupillen 15 en 16 maart: Pre-season tournament Softbal Junioren 21 t/m 23 maart: Roef! jeugdkamp 29 en 30 maart: Pre-season tournament Softbal Senioren 29 maart: Seizoensopening en presentatie van alle teams 5 april: Roef! toernooi honkbal aspiranten 12 en 13 april: Start competitie Volg Roef! op: of

Binnentrainingen voorbij:

Binnentrainingen voorbij: Binnentrainingen voorbij: In november startte SB1 en de HB pitchers en catchers al met hun trainingen in de zaal. In december sloten daar de overige teams bij aan, hetgeen betekende dat de meeste leden

Nadere informatie

Seizoen met voorspoedig weer:

Seizoen met voorspoedig weer: Seizoen met voorspoedig weer: Dit voorjaar is er een geweest met bovengemiddeld lekker en zomers weer. Dit resulteerde in tot nu toe weinig afgelaste wedstrijden. Vorige maand startte we met Slow Pitch

Nadere informatie

HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe!

HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe! HSB Roef! wenst alle leden, vrienden en bekenden een heel sportief, gelukkig & uitdagend 2014 toe! Let s Play Ball & have fun Roef! Kleding informatie: Nu de wintertrainingen in volle gang zijn, is hier

Nadere informatie

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail.

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail. BAT GIRLS Ik wil graag in deze nieuwsbrief een oproep doen aan alle meiden en jongens van de pupillen en aspiranten teams van Roef!. Voor de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 zoeken we Batgirls en

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 8

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 8 SB1: Afgelopen zaterdag (20 april) speelde SB1 haar 1 e twee thuiswedstrijden van seizoen 2013. De 1th pitch werd gegooid door Gaby Hutten en de pupil van de week: Mayke van Doleweerd (zie inzet). Batgirls:

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 13

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 6, nummer 13 Vakantie voorbij. Hij begint en is zoweer voorbij de vakantie. Nu we allemaal weer uitgerust zijn hebben we ook weer zin om onze mooie sport te beoefenen en weer mooie wedstrijden te gaan spelen. Voorbereidingen

Nadere informatie

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE Nummer 1 16 januari 2015 In deze Eye Catcher o.a. Indoor Cup Softbal Schiedam 16 t/m 18 januari Oefenwedstrijden en trainingstijden op de Schiedam-site Pinkstertoernooi 2015 Algemene Ledenvergadering donderdag

Nadere informatie

Eerste Hollandse avond een succes!

Eerste Hollandse avond een succes! Eerste Hollandse avond een succes! Op zaterdag 28 december 2013 hielden we onze eerste Hollandse Avond in de Roef!-kantine. Vanaf 17.00 uur was iedereen welkom voor een kopje snert of tomatensoep, roggebrood

Nadere informatie

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris,

Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris, Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen Afdeling: Contactpersoon: Referentie: Competitiezaken Jacco Lansbergen 2016/323 Datum: E-mail: Onderwerp: 4 januari 2017 competitie@knbsb.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 16

Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 16 Jaarafsluiting: Op zaterdag 28 december, de laatste zaterdag van het jaar 2013 zijn er de hele dag door activiteiten, voor Roef! leden en ook voor hun ouders. Tussen 14.30 en 17.00 is er de befaamde oliebollenbingo.

Nadere informatie

Via SSK Schiedam-items bestellen. Nummer 2 4 februari In deze Eye Catcher o.a.

Via SSK Schiedam-items bestellen. Nummer 2 4 februari In deze Eye Catcher o.a. Nummer 2 4 februari 2015 In deze Eye Catcher o.a. Penningmeester van het jaar 2015 Graag alle wijzigingen via de site Oefenwedstrijden en trainingstijden op de Schiedam-site Pinkstertoernooi 2015 Gebruik

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Tussenstand competitie: HB1: HB2: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 10.

Tussenstand competitie: HB1: HB2: Nieuwsbrief HSB Roef Jaargang 5, nummer 10. Tussenstand competitie: Nu de competitie bijna halverwege is, nemen we even de gelegenheid om kort terug te blikken naar de prestaties van onze teams. Alle Honkbal teams draaien goed mee in hun klasses

Nadere informatie

We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten.

We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten. Welkom op het Jeugd Lente Toernooi 2017 van Tex Town Tigers! We zijn trots dat we dankzij uw aanmelding weer een mooi toernooi kunnen neerzetten. Gezien de invulling van de teams belooft het weer een sterk

Nadere informatie

December, tijd voor familie en vrienden

December, tijd voor familie en vrienden December, tijd voor familie en vrienden Waar er in het voorjaar en zomer veel tijd in onze sport gaat zitten zijn we in de december maand weer graag bij onze familie en vrienden thuis en genieten van de

Nadere informatie

Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi

Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi Tex Town Tigers Jeugd Lente Toernooi 26 & 27 maart 2016 textowntigers.nl 5 e Jeugd Lentetoernooi TEX TOWN TIGERS 2016 PROGRAMMA Zaterdag en zondag 26 en 27 maart 2016 Sportpark Kroedkotten- Kotkampweg

Nadere informatie

ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER

ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER ZOETERMEERSE BASE- & SOFTBALL VERENIGING SPONSOR INFORMATIEFOLDER Inhoudsopgave Introductie Pag. 3 Vervolg Introductie Pag. 4 Van en Voor Iedereen Pag. 5 Materiaal Pag. 6 Sponsormethode Pag. 7 Wat is uw

Nadere informatie

Landelijke BEEBALLdag. 7 juni 2015 Royals Honkbal- en Softbal Vereniging

Landelijke BEEBALLdag. 7 juni 2015 Royals Honkbal- en Softbal Vereniging Landelijke BEEBALLdag 7 juni 2015 Royals Honkbal- en Softbal Vereniging WELKOM OP DE LANDELIJKE BEEBALL DAG BIJ DE ROYALS Beste Sportvrienden, 7 juni staat Beeball centraal op 7 lokaties in Nederland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2019

Nieuwsbrief Juli 2019 Jeugdcommissie Blue Birds Nieuwsbrief Juli 2019 2019 Na het jaar afgesloten te hebben met de succesvolle winterblues zijn we 2019 weer goed gestart met teams waarin nog ruimte voor groei was. Zowel op

Nadere informatie

Nummer augustus In deze Eye Catcher o.a.

Nummer augustus In deze Eye Catcher o.a. Nummer 14 31 augustus 2015 In deze Eye Catcher o.a. De ziekenboeg HB2 op kampioenenspoor?? Afsluiting van het seizoen Zet alvast in je agenda: Jeugdtoernooi 17 oktober After-Season Toernooi Familie/vrienden

Nadere informatie

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9 INHOUDSOPGAVE Voorwoord...4 Inleiding...5 Eerste oefenwedstrijd...6 The Hawks D.S.S. 4-13...6 Hawks morele winnaar van het weekend na 2 e plaats op eigen Rob Noorlander toernooi...7 The Hawks Sparta /

Nadere informatie

Zondag 29 maart, Seizoensopening 2015 HSB Roef!

Zondag 29 maart, Seizoensopening 2015 HSB Roef! Zondag 29 maart, Seizoensopening 2015 HSB Roef! Tijdens de seizoensopening op zondag 29 maart (begint om 11.00 uur) zal er van alles te doen zijn. Natuurlijk is er de presentatie van de verschillende Roef!

Nadere informatie

NK Little League Programmaboekje

NK Little League Programmaboekje NK Little League 2019 Programmaboekje 1 Openingsceremonie Op zaterdag, zondag en maandag gaan de deuren van Almere 90 om 07:30 open. Om 08:15 staan alle spelers/ speelsters van de 10 regio s klaar zodat

Nadere informatie

NK Little League Programmaboek

NK Little League Programmaboek NK Little League 2019 Programmaboek 1 Welkom Welkom bij het NK Little league 2019 wat dit jaar gespeeld zal worden op de velden van Almere 90 in Almere en Zuidvogels in Huizen. We zijn er trots op dat

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer april 2015

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 16, nummer april 2015 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 16, nummer 10 Talk 6 april 2015 Nog 4 nachtjes slapen en dan is het zo ver... Opening Day!..... 1 Wedstrijden Honkbal......

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Roken verboden in sportkantines. 11 april, 2008. Beste leden en donateurs van O.V.V.O.

Roken verboden in sportkantines. 11 april, 2008. Beste leden en donateurs van O.V.V.O. 11 april, 2008 Opgericht: 17 oktober 1915 Jaargang 8 Nr. 2 Girorekening: 45 05 898 Internet:www. OVVO-Amsterdam.nl Kamer van Koophandel: 34153612 Voorzitter: Penningmeester: Josée van Erve 020-6933220

Nadere informatie

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 11 Talk 3 april 2017 In deze editie: Start of the Season toernooi voor U20 teams Start of the Season toernooi

Nadere informatie

Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter Beste clubleden, Voorwoord van de voorzitter Ik voldoe graag aan het verzoek van de redactie van de nieuwsbrieven, om als voorzitter van het hoofdbestuur, mijn wensen voor het nieuwe jaar kenbaar te maken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi.

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi. Versie 21-03-2016 Inhoudsopgave Welkom 3 The Orioles.. 4 Adres Parkeren Toernooi organisatie Contact informatie Algemene mededelingen.. 4 Kantine Foto s Veldindeling 5 Toernooireglement Warming-up Toernooi

Nadere informatie

Honkbal Pupillen (door Ad van Gils)

Honkbal Pupillen (door Ad van Gils) Honkbal Pupillen (door Ad van Gils) Het gaat goed met de pupillen. Nadat we vorig jaar als vijfde van de acht geëindigd waren in de competitie doen we dit jaar met de besten mee. We hebben alleen de pech

Nadere informatie

MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6

MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6 Leeftijd Artikel 2 t/m 18 jaar Speelveld Artikel 4 Knuppel Artikel 5 Aluminium knuppels met verhouding -5, baumbats of houten knuppels MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6 Wedstrijd Artikel 7 na

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief juni 2015 Voorjaarscompetitie afgesloten met een barbecue Hier een foto-impressie van de barbecue en klik hier voor de definitieve eindstand van de Voorjaarscompetitie

Nadere informatie

Een voorwoord van de voorzitter HSB Roef.

Een voorwoord van de voorzitter HSB Roef. Eindelijk! Een voorwoord van de voorzitter HSB Roef. Na al de donkere maanden is het bijna zover, we mogen weer naar buiten. Nu de zaaltrainingen op hun einde lopen kunnen we ons gaan verheugen op het

Nadere informatie

De competitie is ten einde

De competitie is ten einde De competitie is ten einde Terugblik op afgelopen jaar Afgelopen jaar hebben we weer een ontzettend leuk seizoen gehad. Ondanks dat we geen kampioenen hebben dit jaar is het wel een erg geslaagd jaar geweest.

Nadere informatie

Cluster/doelgroepenoverleg. Bespreken voorstellen kolommen

Cluster/doelgroepenoverleg. Bespreken voorstellen kolommen Cluster/doelgroepenoverleg Bespreken voorstellen kolommen Agenda Evaluatie seizoen 2017 Honkbal Topsport Softbal Topsport Aandachtspunten Breedtesport Honkbal Wedstrijdsport Senioren Jeugd Softbal Wedstrijdsport

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. 30 maart Jaargang 16, nummer 9. Laatste pitch Remco Gorisse

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. 30 maart Jaargang 16, nummer 9. Laatste pitch Remco Gorisse HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Laatste pitch Remco Gorisse.. 1 Daniel en Chris winning the Aussie championship.......... 1 Wedstrijden Honkbal...... 2 Wedstrijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 21 november 2012 Hallo Jeugdleden en ouders, Hier zijn we weer met mededelingen over ouder-kind toernooi, stedenontmoeting, NJTL, NK, en andere uitslagen. NJTL We doen dit seizoen mee met 1

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie

LEDENTEVREDENHEIDSONDERZOEK. Resultaten

LEDENTEVREDENHEIDSONDERZOEK. Resultaten LEDENTEVREDENHEIDSONDERZOEK Resultaten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Deelnemers... 4 2. Competitie senioren... 7 Honkbal topsport senioren... 7 Honkbal wedstrijdsport senioren... 8 Softbal dames topsport...

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014 REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014 Tevens wordt verwezen naar de matrix 1 REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGDHONKBAL Ter bevordering van de leesbaarheid is het honkbal jeugdreglement

Nadere informatie

Bart van der Zalm Memorial

Bart van der Zalm Memorial Bart van der Zalm Memorial 1&2 april 2017 Beste Honkballers, Bedankt voor jullie inschrijving voor deelname aan het 4 e Bart van der Zalm Memorial Tournament van HSC Tilburg. Dit toernooi wordt periodiek

Nadere informatie

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S uitgave 17 januari 2016 DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN MIJN HAND 140 Nieuwsbrieven heb ik de afgelopen jaren geschreven, daarvoor had Wim Groffen er

Nadere informatie

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april 2014

Talk HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer april 2014 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 15, nummer 10 Talk 1 april 2014 Heren 1 Sportploeg van het jaar Gemeente Oosterhout..... 1 Wedstrijden Honkbal......

Nadere informatie

WIJZIGINGEN TEN OPZICHTE VAN VOORSTEL MET REGLEMENTSWIJZIGINGEN

WIJZIGINGEN TEN OPZICHTE VAN VOORSTEL MET REGLEMENTSWIJZIGINGEN Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van Kolom Breedtesport CC Datum 8 december 2015 Onderwerp Definitieve reglementswijzigingen Wedstrijdsport-competities Jeugd en Senioren seizoen 2016 INLEIDING

Nadere informatie

Talk. Foto s HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer maart 2014

Talk. Foto s HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS. Jaargang 15, nummer maart 2014 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Foto s.............. 1 Wedstrijden Honkbal...... 2 Wedstrijden Softbal....... 2 Nieuwe kleedlokalen...... 2 Twins en Stichting

Nadere informatie

Heren 3. Dames maart Jaargang 11, nummer 12

Heren 3. Dames maart Jaargang 11, nummer 12 Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Heren 3............. 1 Dames 3............. 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Wedstrijden Softbal.... 2 Trainingskamp aspiranten 2 Wedstrijdbeelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 2 Jaargang 2012-2013 Hallo Jeugdleden en ouders, INFORMATIE Voor de jeugd in Noord-Holland is er een nieuwe site gemaakt: www.nhjb.tk (Noord Holland Jeugd Bowlen). Op deze site staan alle uitslagen,

Nadere informatie

Informatie voor (nieuwe) leden

Informatie voor (nieuwe) leden Informatie voor (nieuwe) leden Inhoud 1. Vereniging Almere 90 2. Beleidsplan 3. Wat kan Almere 90 u bieden 4. Wat vraagt Almere 90 van u 1 De Vereniging Almere 90 a) Historie A90 b) Maatschappelijk belang

Nadere informatie

European Big League Tour 2013:

European Big League Tour 2013: European Big League Tour 2013: Roef! was weer bij. Tom, Kevin, Ward, Nils, Maxim, Stijn v G en Tjeerd, allen honkbal aspiranten hebben op 17 november tijdens het EBLT kennis gemaakt met Chris Dickerson,

Nadere informatie

Softbal 2/3: Nieuwsbrief HSB Roef! Jaargang 4, nummer 14

Softbal 2/3: Nieuwsbrief HSB Roef! Jaargang 4, nummer 14 Softbal 2/3: We hebben het gehaald, zelfs meer dan dat. Het afgelopen zaterdag 6 oktober behaalde kampioenschap van het derde team, en een mooie tweede plaats van het tweede team. De doelstellingen zijn

Nadere informatie

PIONIERS SEASON CLOSINGPARTY 3/4 oktober 2015

PIONIERS SEASON CLOSINGPARTY 3/4 oktober 2015 PIONIERS SEASON CLOSINGPARTY 3/4 oktober 2015 Er was dit weekend een end of season party bij de Hoofddorp Pioniers. Het is wel jammer dat het de laatste wedstrijd was maar het was wel een leuk potje ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Softbal slow pitch. Bijeenkomst 22 Feb Agenda: - Oorspronkelijk uitgangspunt. - Terugblik seizoen 2014 Plus Delta Leermomenten

Softbal slow pitch. Bijeenkomst 22 Feb Agenda: - Oorspronkelijk uitgangspunt. - Terugblik seizoen 2014 Plus Delta Leermomenten Softbal slow pitch Agenda: Bijeenkomst 22 Feb 2015 - Oorspronkelijk uitgangspunt - Terugblik seizoen 2014 Plus Delta Leermomenten - Wat is softbal slow pitch? Belangrijkste regels Overige regels - Regels

Nadere informatie

FEBRUARI Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres:

FEBRUARI Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: FEBRUARI 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: bc-vijfsluizen@kpnmail.nl www.bcvijfsluizen.nl VAN DE BESTUURSTAFEL Beste mensen, Wat is het jammer dat badminton

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE JEUGDCOMMISSIE

NIEUWS VANUIT DE JEUGDCOMMISSIE Met in deze editie: NK LITTLE LEAGUE JEUGDKAMP 2017 WELCOME FRIENDS NIEUWS VANUIT DE JEUGDCOMMISSIE Beste allemaal, De tweede nieuwsbrief van dit seizoen ligt al weer voor jullie. De tijd vliegt en met

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

2018 een nieuw jaar, een nieuw seizoen

2018 een nieuw jaar, een nieuw seizoen Jaargang 8 Nummer 1 Zoetermeer, 4 januari 2018 Contact: squeeze@birds-zoetermeer.nl 2018 een nieuw jaar, een nieuw seizoen Na een mooi en succesvol seizoen in 2017 wenst de redactie alle lezers van de

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

Datum 7 juli 2017 Achtergrondinformatie over voorgenomen reglementswijzigingen Wedstrijdsportcompetities Jeugd en Senioren seizoen 2018

Datum 7 juli 2017 Achtergrondinformatie over voorgenomen reglementswijzigingen Wedstrijdsportcompetities Jeugd en Senioren seizoen 2018 Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van KNBSB Datum 7 juli 2017 Onderwerp Achtergrondinformatie over voorgenomen reglementswijzigingen Wedstrijdsportcompetities Jeugd en Senioren seizoen 2018 INLEIDING

Nadere informatie

V.H.C. Blue Socks Jubileumjaar 2015 Draaiboek Ideeën Boek

V.H.C. Blue Socks Jubileumjaar 2015 Draaiboek Ideeën Boek V.H.C. Blue Socks Jubileumjaar 2015 Draaiboek Ideeën Boek Inleiding... 3 Commissie... 3 Opstarters:... 3 Voorzitter... 3 Penningmeester... 3 Sponsorcoördinator... 3 Coördinator / Organisator... 3 Team

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

Sponsorvoorstel. Honkbal en Softbal club Almere 90

Sponsorvoorstel. Honkbal en Softbal club Almere 90 Sponsorvoorstel Honkbal en Softbal club Almere 90 Sponsoring van honkbal en softbal Club Almere 90 Stel je voor Alle mogelijkheden die een sportclub kan bieden zoals naamsbekendheid voor jouw merk in de

Nadere informatie

een aantal deelnemers after zo was te lezen op facebook. De DJ s zorgden er na aflloop voor dat het nog lang gezellig bleef in

een aantal deelnemers after zo was te lezen op facebook. De DJ s zorgden er na aflloop voor dat het nog lang gezellig bleef in HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING TWINS In deze editie: Jaargang 15, nummer 39 Talk 20 oktober 2014 Afsluiting seizoen met mixed softbaldag.............. 1 Wedstrijden Softbal.......

Nadere informatie

Ondanks dat het weer niet altijd de indruk wekt zitten we midden in de zomer en ligt de competitie even stil.

Ondanks dat het weer niet altijd de indruk wekt zitten we midden in de zomer en ligt de competitie even stil. Zomerstop: Ondanks dat het weer niet altijd de indruk wekt zitten we midden in de zomer en ligt de competitie even stil. Gelegenheid om terug te blikken naar de 1 e competitiehelft of bij te komen van

Nadere informatie

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 2. Het veld en de veldposities 6 2.1. Het veld 6 2.2. De veldposities 8 3. De uitrusting en het materiaal 9 3.1. De uitrusting van de spelers

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Uitslagen openingsdag 6 september

Uitslagen openingsdag 6 september Volleybalvereniging Clam Dycke Nieuwsbrief 8 september 2015 Wat een geslaagde Openingsdag afgelopen zondag in het Trias, waar 10 Clam Dycke teams hun eerste partijtjes speelden in het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Welkom! Honkbal en softbal zijn twee nauw verwante takken van sport, welke sporten in Nederland door enige tienduizenden worden beoefend. Zowel

Nadere informatie

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse,

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse, NederlandLacrosse NieuwsbriefApril/Mei2012 1 Woordjevoorzitter BesteNederlandLacrosse, Hierbij ontvangen jullie de eerste interne nieuwsbrief van Nederland Lacrosse. Waaromisdezenieuwecommunicatievormbelangrijk?Wijmerkenalsbestuurdater

Nadere informatie

Twins Gala maart Jaargang 11, nummer 10

Twins Gala maart Jaargang 11, nummer 10 Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Twins Gala 2010....... 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Gevonden!........... 2 Wedstrijden Softbal.... 3 Bardiensten 2010 per team

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Grootse Openingsceremonie start Little League Toernooi in Breda en Moergestel

Grootse Openingsceremonie start Little League Toernooi in Breda en Moergestel Grootse Openingsceremonie start Little League Toernooi in Breda en Moergestel Op donderdag 14 juli a.s. start het Europese-Afrikaanse Little League honkbal- en softbaltoernooi in Nederland. Little League

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016. 10.00 16.00 uur

PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016. 10.00 16.00 uur PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016 10.00 16.00 uur Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kan jong en oud kennis maken met onze sport. Sla je slag in onze slagkooi en gooi een strike op het pitcherscherm.

Nadere informatie

2. Brede basis Om het bovengenoemd aantal op te vangen zal er een brede basis moet zijn aan trainers.

2. Brede basis Om het bovengenoemd aantal op te vangen zal er een brede basis moet zijn aan trainers. Doel van deze avond Eerste aanzet tot het opzetten van een 10 jaren plan Basisidee Visie wat over 10 jaar 1. Jeugd is de toekomst Het doel is om in elke leeftijdgroep 2 teams te hebben zodat je ieder niveau

Nadere informatie

Wedstrijdsport Senioren HB en DSB. DOELGROEPENOVERLEG 22 november 2014

Wedstrijdsport Senioren HB en DSB. DOELGROEPENOVERLEG 22 november 2014 Wedstrijdsport Senioren HB en DSB DOELGROEPENOVERLEG november 0 Ambitie De KNBSB heeft als doel om de uitstroom van het aantal seniorenleden in de wedstrijdsport met 0% te laten afnemen. KNBSB Integraal

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Baseball / Softball BeeBall GOOD SPORTS*

Baseball / Softball BeeBall GOOD SPORTS* Baseball / Softball BeeBall GOOD SPORTS* KNBSB Michel Aussems; November 2012 * Rick Wolff Line Up Hoe en waarom ontwikkelde BeeBall Geschiedenis van Jeugdsport LTAD en SWOT Analyse Concept Spelvormen PR

Nadere informatie

Dames Roef! promoveren naar de Overgangsklasse!

Dames Roef! promoveren naar de Overgangsklasse! Het informatiebulletin van honk- en softbalvereniging twins In deze editie: Dames Roef! promoveren naar de Overgangsklasse! 1 Wedstrijden Honkbal... 2 Wedstrijden Softbal.... 2 Foto s............... 3

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016 NIEUWSBRIEF NTC JEUGD 01 2016 NIEUWSBRIEF NR 1 Het tennis seizoen is vol aan de gang! De trainingen zijn begin april begonnen met een nieuwe trainster, de dorpen geel competitie is opgericht, en de reguliere

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015 Agenda 17 april Kunstmenu groep 3-4 21 april Eindtoets groep 8 24 april Koningsspelen met ontbijt op school 18.30 uur: voetbaltoernooi alle basisscholen van Leimuiden groep 5-6-7-8 meisjes/jongens gemengd

Nadere informatie

Opleiding Scheidsrechter Honkbal Level 1

Opleiding Scheidsrechter Honkbal Level 1 Honkbal Scheidsrechter Level 1 Opleiding Scheidsrechter Honkbal Level 1 I. Theorie deel blz. 3 II. Enkele regelnummers blz. 4 III. Matrix indeling jeugdcategorieën blz. 5 IV. Definitie en toepassing van

Nadere informatie

Jaargang 1, nummer 11, 8 mei 2000 Blad 1 van 5

Jaargang 1, nummer 11, 8 mei 2000 Blad 1 van 5 Blad 1 van 5 Jaargang 1, nummer 11, 8 mei 2000 Blad 1 van 5 ALGEMENE LEDENVERGADERING. Wij blijven u er aan helpen herinneren dat de Algemene Ledenvergadering zal worden gehouden op 20 juni a.s. Agenda

Nadere informatie

Richtlijnen Jeugdcoaches

Richtlijnen Jeugdcoaches Commissie Jeugd Visie Jeugdopleiding Wij maken van onze jeugd betere base- en softballers Auteur : Commissie Jeugd Datum : November 2012 Versie : 1.01 1. Inleiding De Commissie Jeugd van Braves ziet het

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

hajraa.nl facebook.com/hajraa twitter.com/hajraa youtube.com/hajraa instagram.com/hajraa Sponsor Brochure

hajraa.nl facebook.com/hajraa twitter.com/hajraa youtube.com/hajraa instagram.com/hajraa Sponsor Brochure sponsor@hajraa.nl hajraa.nl facebook.com/hajraa twitter.com/hajraa youtube.com/hajraa instagram.com/hajraa Sponsor Brochure Introductie Al 60 jaar is de Eindhovense Studenten Volleybal Vereniging Hajraa

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal:

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal: Voorwoord Voor u ligt het jeugdplan van de Honk- & Softbalvereniging SV Spaarnwoude. Dit jeugdplan is onderdeel van het beleidsplan van SV Spaarnwoude Honk & Softbal. Het uitgangspunt van de vereniging

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Trainingstijden Sporthal Reyerpark 20:00 21:30 Badminton en trimgroep

Trainingstijden Sporthal Reyerpark 20:00 21:30 Badminton en trimgroep 22-4-2016 www.tendonck.nl Nummer Veld 4 Ten Donck TZ Marian Zwier Bestuurslid Coördinatie Jeugd Ambros Christiaans Badmintongroep Trimgroep Ben Christiaans Scheidsrechters Materiaal Vacature Coördinatie

Nadere informatie

Per stadsbus van Connexxion richting Haarlem-Noord/Kennemer Gasthuis, locatie Noord, de lijnen 2,3, 73 en 75, halte Delftplein te Haarlem

Per stadsbus van Connexxion richting Haarlem-Noord/Kennemer Gasthuis, locatie Noord, de lijnen 2,3, 73 en 75, halte Delftplein te Haarlem R.K. HONKBAL en SOFTBALL VERENIGING "ONZE GEZELLEN" te Haarlem AAN: de Honkbal/Softbal-vereniging : TEAM: Aanvangstijd eerste wedstrijd:. uur. Dames en Heren, Hierbij heeft het bestuur van de R.K. Honkbal

Nadere informatie