Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen. Geachte (wedstrijd)secretaris,"

Transcriptie

1 Aan de (wedstrijd)secretariaten van alle honkbal- en softbal verenigingen Afdeling: Contactpersoon: Referentie: Competitiezaken Jacco Lansbergen 2016/323 Datum: Onderwerp: 4 januari 2017 competitie@knbsb.nl Digitaal inschrijven Wedstrijdsport-competities 2017 Geachte (wedstrijd)secretaris, Vanaf vandaag (4 januari 2017) kan uw vereniging weer aan de slag met de vrije inschrijving voor de Wedstrijdsport-competities voor senioren en jeugd Net als vorig jaar verloopt de inschrijving via Sportlink Club. Uw vereniging heeft tot en met zondag 29 januari 2017 de tijd om de teams in te schrijven. De competities die onder de vrije inschrijving vallen zijn: Honkbal Senioren 3 e klasse en lager Softbal Dames Senioren 2 e klasse en lager Softbal Heren 2 e klasse en lager Slowpitch competities Alle jeugdcompetities Honkbal, Softbal en BeeBall * * m.u.v. de Instructional League (Baseball Academies) Een belangrijke wijziging bij het Digitaal Inschrijven is dat Sportlink de nummering van de teams automatisch aanpast aan de hand van het niveau. Bijvoorbeeld: Wanneer uw Heren Honkbal 2 (H2) 4 e klasse speelt en u schrijft het H3-team in voor de 3 e klasse, dan wordt het H3-team in Sportlink automatisch het H2-team omdat het hoger ingeschreven wordt. Voor de complete handleiding van het Digitaal Inschrijven klikt u hier. Wij benadrukken er op dat het van groot belang is dat de teaminschrijvingen op tijd worden ingeleverd. Na de deadline van 29 januari 2017 start de afdeling Competitiezaken namelijk direct met het maken van de poule-indelingen en alle wedstrijdprogramma s. Daarom hanteren we deze datum als strikte deadline. Zorg dat u op tijd bent met inschrijven van uw teams zodat ze in de juiste categorie en klasse kunnen worden ingedeeld!

2 Het komende seizoen vinden er een aantal veranderingen in een aantal klassen plaats. De afgelopen weken/maanden heeft u hier al meer over kunnen vernemen via de Home Plate of onze website. Om u nogmaals te informeren over deze veranderingen vindt u bij deze brief een bijlage met daarin een korte omschrijving per competitie. Hierdoor hopen wij u en uw vereniging te helpen bij het maken van de juiste keuze voor welke klasse u uw teams inschrijft. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de afdeling Competitiezaken. Met vriendelijke groet, Jacco Lansbergen Coördinator Competitiezaken Bijlage: Uitleg van de verschillende competities

3 Bijlage: Uitleg van de verschillende Wedstrijdsport-competities (vrije inschrijving) Honkbal Senioren 3 e, 4 e en 5 e klasse De Honkbal 3 e klasse is de hoogste seniorenklasse van de vrije inschrijving. In deze open klasse spelen teams die kans willen maken op een plek in de 2 e klasse. Deze competitie wordt zoveel als mogelijk regionaal ingedeeld. Het is als het ware een voorbereiding op een overstap richting de landelijkere 2 e klasse. In de 3 e klasse mag met een aangewezen slagman worden gespeeld. Dit in tegenstelling tot de 4 e en 5 e klasse. De 4 e en 5 e klasse zijn gericht op teams die puur regionaal willen spelen met een maximum van 18 wedstrijden ongeacht de grootte van de poule. Softbal Dames Senioren 2 e klasse De 2 e klasse bij de Softbal Dames is tot 2016 altijd een gesloten klasse geweest. Vanaf 2016 is dit veranderd. De competitie is opengesteld om vrij in te schrijven. Dit is ook in 2017 het geval. Er wordt in de 2 e klasse alleen maar in het weekend gespeeld en het zijn enkele wedstrijden. De prestatieteams die in het weekend willen spelen kunnen zich het beste in deze klasse inschrijven. 3 e en 4 e klasse In deze twee klassen wordt er voornamelijk doordeweeks gespeeld. De 3 e klasse is de hoogste klasse van enkele wedstrijden doordeweeks. 5 e klasse Dit is een ideale klasse voor senioren die lekker het softbalspelletje willen blijven spelen én voor beginnende softballeden. Het gaat in deze klasse vooral om spelplezier. In deze klasse mogen teams zelf kiezen of zij de modified pitch of de windmill gooien. In deze klasse geldt de regel Team kan maximaal 5 runs per inning scoren. Dit betekent dat als een team de 5e run in zijn slagbeurt scoort dan wordt er, ongeacht het aantal uit, gewisseld. Het doel hiervan is dat dit snellere en kortere innings oplevert. Softbal heren 2 e en 3 e klasse Dit zijn klassen voor teams die regionaal willen blijven spelen. Door het beperkte aantal teams in de 1 e klasse zijn de reisafstanden in die klasse soms groot. In de 2 e en 3 e klasse is dat meestal minder het geval. De afdeling Competitiezaken is uiteraard wel afhankelijk van het aantal ingeschreven teams. Er wordt in deze klassen overwegend doordeweeks gespeeld. In de 2 e klasse promoveren de kampioenen naar de 1 e klasse.

4 Slowpitch Bij het Slowpitch is er sinds 2016 de Mixed League. De Mixed League bestaat uit twee delen: Voorjaar (zes speelmomenten) Najaar (vier speelmomenten) Deze klasse is bedoeld voor teams (mannen en vrouwen) bestaande uit honkbal- en softballeden of potentiele leden die op een doordeweekse (trainingsavond) een wedstrijd Slowpitch willen spelen. Gemengde teams hebben hierbij de voorkeur. Indien er teams met alleen heren of dames inschrijven proberen we deze teams alleen tegen respectievelijk herenteams/damesteams te laten spelen. Hiermee proberen we het niveau zo veel als mogelijk gelijkwaardig te houden. Honkbal Jeugdcompetities Honkbal Pupillen/Aspiranten/Junioren 1 e klasse In 2017 heeft er een hernoeming van de Honkbal Junioren-klassen plaatsgevonden. Hiermee komt de naamgeving van alle honkbal jeugdklassen in lijn met die van de huidige seniorenklassen. Het gevolg is wel dat de Honkbal Junioren Topklassen in 2017 niet meer Topklasse wordt genoemd. De Juniorenklassen worden hernoemd naar 1 e t/m 4 e klasse Topklasse 1 e klasse 1 e klasse 2 e klasse 2 e klasse 3 e klasse 3 e klasse 4 e klasse Daardoor is in elke leeftijdscategorieën de 1 e klasse nu het hoogste niveau. Het enige verschil is dat er bij de Junioren nu een 1 e, 2 e, 3 e en 4 e klasse is. Wij hebben alle teams in Sportlink alvast een klasse lager geplaatst. Een vereniging is echter vrij om een team in te schrijven voor de klasse die het wenst. In 2017 is er een nieuwe opzet bedacht voor de Honkbal Jeugdcompetities 1 e klasse. De 1 e klasse competities gaan voor de zomerstop een hele competitie spelen en daarna volgt er een splitsing waarbij de topteams na de zomer in de Hoofdklasse gaan spelen en de overige teams blijven in de 1 e klasse en worden daar heringedeeld. Beide competities spelen na de zomerstop nog 6-10 competitiewedstrijden. In deze klasse wordt in het eerste deel van de competitie nog geprobeerd naar reisafstand te kijken maar na de zomerstop wordt dit losgelaten. Deze opzet is voor de pupillen, aspiranten en junioren 1 e klasse gelijkgetrokken.

5 Bij de pupillen 1 e klasse blijven de teams dubbelwedstrijden spelen. In de aspiranten en junioren 1 e klasse-competities zijn dit gewoon enkele wedstrijden. We raden aan om per leeftijdscategorie echt alleen de sterke teams in de 1 e klasse in te schrijven. Honkbal Aspiranten 2 e en 3 e klasse &Honkbal Junioren 2 e, 3 e en 4 e klasse In 2016 is er bij de Honkbal aspiranten een pilot gehouden met een voorcompetitie en daarna een splitsing naar een reguliere competitie. Deze pilot is zeer goed bevallen waardoor er is besloten deze competitieopzet in 2017 ook naar de junioren door te trekken. Dit betekent het volgende: a) Elke vereniging schrijft zijn team in voor de 2 e, 3e of 4eklasse. b) Competitiezaken formeert zoveel als mogelijk poules met 6 teams. c) Elk team speelt vijf voorronde wedstrijden in april en begin mei d) Daarna deelt Competitiezaken de teams opnieuw in waarbij de sterkere teams uit de 3e klasse aan de 2e klasse zullen worden toegevoegd en de mindere teams uit de 2e klasse in de 3e klasse worden heringedeeld. Bij de junioren is er ook nog de herindeling van 3 e naar 4 e klasse en vice versa. e) Competitiezaken streeft er vervolgens naar zoveel als mogelijk gelijkwaardige poules s te formeren. Elk team speelt na de herindeling maximaal 13 wedstrijden, ongeacht het aantal teams in de poule. f) In totaal komt een team dan op maximaal 18 wedstrijden in het seizoen. g) Tijdens de voorcompetitie kunnen verenigingen bij Competitiezaken hun eventuele voorkeur voor de herindeling opgeven. De Aspiranten 2 e klasse en de Junioren 2 e en 3 e klasse zijn voornamelijk bedoeld voor spelers die al meerdere jaren actief zijn en enige ambitie hebben. De Aspiranten 3 e klasse en de Junioren 4 e klasse zijn voornamelijk bedoeld voor spelers die of net beginnen of gewoon lekker willen spelen en geen grote ambitie hebben. Honkbal Pupillen 2 e en 3 e klasse De Honkbal Pupillen 2 e klasse spelen enkele wedstrijden. Deze klasse is voor de gemiddelde teams bij de pupillen. Bij de 2 e klasse kan de negende slagman momenteel geen 4 wijd krijgen. Daardoor moet de pitcher maar blijven gooien om toch tot een slagbal te komen (ten koste van zijn pitchcount). Aan het Reglement van Wedstrijden wordt toegevoegd dat de negende slagman wel 4 wijd kan krijgen en dat dan de coachpitch volgt. Er wordt gespeeld in een 1 e deel (voorjaar) en een 2 e deel (najaar). Er volgt voor de zomervakantie dus nog een herindeling en tevens een moment om een nieuw team in te schrijven. De Honkbal Pupillen 3 e klasse is een competitie waar de beginnende teams zich inschrijven. Bij de 3 e klasse wordt de startcount van de slagbeurt aangepast naar 2 wijd-0 slag, zodat een speler meer mogelijkheden heeft om te proberen de bal te slaan. De rest van deze regel (zoals de coachpitch) blijft gelijk. Bij de Honkbal Pupillen 3e klasse is in 2016 met succes de pilot Team kan maximaal 5 runs per

6 inning scoren gehouden. Deze regel wordt in 2017 gehandhaafd. Dit betekent dat als een team de 5e run in zijn slagbeurt scoort dan wordt er, ongeacht het aantal uit, gewisseld. De verwachting is dat dit snellere, kortere inningen oplevert. Het doel van deze pilot is het spelplezier voor alle spelers te vergroten en te voorkomen dat een team heel snel een forse voorsprong kan nemen of op een forse achterstand kan komen. Softbal Jeugdcompetities Pupillen Bij de Softbal Pupillen kan er gekozen worden voor een 1 e en 2 e klasse. Sinds 2016 is er weer een Softbal Pupillen 2e klasse gestart. Daarmee willen we realiseren dat alleen de betere Wedstrijdsportteams zich voor de 1e klasse gaan inschrijven en de beginnende Pupillen-teams (+ doorstroom vanuit de BeeBall) in de 2e klasse beter op hun plek zijn. Het is daarom verstandig alleen de betere teams in te schrijven voor de 1 e klasse en de overige teams in de 2 e klasse. Bij de Softbal Pupillen 1e en 2e klasse wordt de startcount van de slagbeurt aangepast naar 2 wijd-0 slag, zodat een speelster meer mogelijkheden heeft om te proberen de bal te slaan. De rest van deze regel (zoals de coachpitch) blijft gelijk. In de 2 e klasse kun je niet scoren op een doorgeschoten bal (dit heette voorheen bevroren thuisplaat). Voor de 2 e klasse is een apart document ontwikkeld met enkele voorstellen voor de coaches om het spel aan te passen. Dit document is op de KNBSB website terug te vinden. Aspiranten Ook bij de Softbal Aspiranten is er een 1 e en een 2 e klasse. De 1e klasse is bedoeld voor de betere Wedstrijdsport-teams. De bedoeling is om daar een smallere top te maken en de overige teams tweede klasse te laten spelen. Net als bij de pupillen wordt ook bij de Aspiranten 2e klasse de startcount van de slagbeurt aangepast naar 2 wijd-0 slag, zodat een speelster meer mogelijkheden heeft om te proberen de bal te slaan. De rest van deze regel (zoals de coachpitch) blijft gelijk. Junioren Net als bij de pupillen en aspiranten wordt er bij de Softbal Junioren in een 1 e en een 2 e klasse gespeeld. De 1e klasse is bedoeld voor de betere Wedstrijdsport-teams. De bedoeling is om daar een smallere top te maken en de overige teams 2 e klasse te laten spelen. Werpen In alle klassen geldt dat de werpbeweging vrij is. De verplichting voor de Modified pitch in verschillende klassen wordt afgeschaft.

7 Maximum aantal runs In elke leeftijdscategorie en klasse (met uitzonder ing van de U20 en U17) geldt dat een team maximaal 5 runs per inning kan scoren. Dit betekent dat er, ongeacht het aantal uit, wordt gewisseld aan het einde van de actie (slag) waarop de 5 e run wordt gescoord. De eventuele 6 e, 7 e en 8 e run die in dezelfde actie als de 5 e run worden gescoord, tellen wel gewoon mee in de stand. Twee delen Alle competities van het jeugdsoftbal (met uitzondering van de U20 en U17) spelen in twee delen. Het eerste deel wordt tot aan de zomerstop gespeeld. Dit zijn twaalf wedstrijden. Daarna worden de teams opnieuw ingedeeld en gaan zij na de zomerstop nog zes wedstrijden spelen. U20 & U17 Sinds 2017 behoren de U20- en U17-competities ook bij de vrije inschrijving. Deze competities waren in 2016 nog Topsport-competities, maar zijn nu Breedtesport-competities geworden. Dit zijn de competities waar de sterkere softbal jeugdteams zich voor kunnen inschrijven met een specifieke leeftijdscategorie van U20 (19 jaar en jonger) en U17 (16 jaar en jonger). Ook in deze competities wordt er in eerste instantie gekeken naar reisafstanden. BeeBall De BeeBall is bedoeld voor jonge kinderen (5 tot 10 jaar). Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen maken. Er kan ingeschreven worden in twee verschillende competities, namelijk de Majors en de Rookies. BeeBall Rookie League De BeeBall Rookies is bedoeld voor kinderen tot en met 7 jaar (of beginnende spelers). Bij de Rookies wordt er met drie honken gespeeld. Binnen de spelvariant BeeBall Rookie League kun je afhankelijk van het niveau van de groep en individuele sporter, in overleg met de tegenstander, kiezen voor het slaan vanaf het slagstatief of Coach Pitch. BeeBall Major League De BeeBall Majors is bedoeld voor de gevorderde BeeBallers tot 10 jaar. Bij de Majors wordt er met vier honken gespeeld. Er wordt hier alleen gespeeld met een Coach Pitch. Deze competitie is bedoeld als laatste opstap richting de pupillen.

WIJZIGINGEN TEN OPZICHTE VAN VOORSTEL MET REGLEMENTSWIJZIGINGEN

WIJZIGINGEN TEN OPZICHTE VAN VOORSTEL MET REGLEMENTSWIJZIGINGEN Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van Kolom Breedtesport CC Datum 8 december 2015 Onderwerp Definitieve reglementswijzigingen Wedstrijdsport-competities Jeugd en Senioren seizoen 2016 INLEIDING

Nadere informatie

Cluster/doelgroepenoverleg. Bespreken voorstellen kolommen

Cluster/doelgroepenoverleg. Bespreken voorstellen kolommen Cluster/doelgroepenoverleg Bespreken voorstellen kolommen Agenda Evaluatie seizoen 2017 Honkbal Topsport Softbal Topsport Aandachtspunten Breedtesport Honkbal Wedstrijdsport Senioren Jeugd Softbal Wedstrijdsport

Nadere informatie

Op 13 november 2015 zijn de in het geel gemarkeerde toevoegingen in dit document gezet.

Op 13 november 2015 zijn de in het geel gemarkeerde toevoegingen in dit document gezet. Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van Competitiezaken Datum 13 november 2015 Onderwerp UPDATE: Stand van zaken Softbal Jeugd-competities en voorstellen voor seizoen 2016 Op 13 november 2015 zijn

Nadere informatie

Datum 7 juli 2017 Achtergrondinformatie over voorgenomen reglementswijzigingen Wedstrijdsportcompetities Jeugd en Senioren seizoen 2018

Datum 7 juli 2017 Achtergrondinformatie over voorgenomen reglementswijzigingen Wedstrijdsportcompetities Jeugd en Senioren seizoen 2018 Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van KNBSB Datum 7 juli 2017 Onderwerp Achtergrondinformatie over voorgenomen reglementswijzigingen Wedstrijdsportcompetities Jeugd en Senioren seizoen 2018 INLEIDING

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014 REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGD 2014 Tevens wordt verwezen naar de matrix 1 REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN WEDSTRIJDSPORT JEUGDHONKBAL Ter bevordering van de leesbaarheid is het honkbal jeugdreglement

Nadere informatie

COMPETITIEBEPALINGEN WEDSTRIJDSPORT SEIZOEN (concept versie )

COMPETITIEBEPALINGEN WEDSTRIJDSPORT SEIZOEN (concept versie ) COMPETITIEBEPALINGEN WEDSTRIJDSPORT SEIZOEN 2016 (concept versie 23-03-2016) 1 CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager Competitiezaken

Nadere informatie

MATRIX JEUGDHONKBAL 2014 Speelbal Artikel 6

MATRIX JEUGDHONKBAL 2014 Speelbal Artikel 6 Topklasse Leeftijd Artikel 2 Speelveld Artikel 4 Knuppel Artikel 5 Aluminium knuppels met verhouding max -5, baumbats of houten knuppels MATRIX JEUGDHONKBAL 2014 Speelbal Artikel 6 bij vochtig weer een

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Verenigingsport Vrije inschrijving competities

Competitiebepalingen. Honkbal Verenigingsport Vrije inschrijving competities Competitiebepalingen Honkbal Verenigingsport 2019 Vrije inschrijving competities 5 april 2019 Inhoud ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN (1)... 3 Contactgegevens afdeling Competitiezaken... 3 Wijzigingen in

Nadere informatie

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016

Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Aan Alle Honkbal- en Softbalverenigingen Van Competitiezaken CC Datum 10 november 2015 Onderwerp Opzet Softbal Topsport Jeugdcompetities voor seizoen 2016 Inleiding Tijdens seizoen 2015 is een leuke en

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Wedstrijdsport 2017

Competitiebepalingen. Wedstrijdsport 2017 Competitiebepalingen Wedstrijdsport 2017 30 maart 2017 Inhoudsopgave Algemene competitiebepalingen... 3 Honkbal Wedstrijdsport... 7 Honkbal Eerste Klasse... 8 Honkbal Tweede Klasse... 9 Honkbal Derde Klasse...

Nadere informatie

MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6

MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6 Leeftijd Artikel 2 t/m 18 jaar Speelveld Artikel 4 Knuppel Artikel 5 Aluminium knuppels met verhouding -5, baumbats of houten knuppels MATRIX HONKBAL JEUGD 2013 Speelbal Artikel 6 Wedstrijd Artikel 7 na

Nadere informatie

LEDENTEVREDENHEIDSONDERZOEK. Resultaten

LEDENTEVREDENHEIDSONDERZOEK. Resultaten LEDENTEVREDENHEIDSONDERZOEK Resultaten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Deelnemers... 4 2. Competitie senioren... 7 Honkbal topsport senioren... 7 Honkbal wedstrijdsport senioren... 8 Softbal dames topsport...

Nadere informatie

Reglement van Wedstrijden BeeBall 2016

Reglement van Wedstrijden BeeBall 2016 Reglement van Wedstrijden BeeBall 2016 Dit Reglement van Wedstrijden Wedstrijdsport is van toepassing vanaf 1 januari 2016. Vastgesteld door het Kolomoverleg Breedtesport op 1 februari 2016. 1 P a g i

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2018

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2018 Competitiebepalingen Honkbal Topsport 2018 8 januari 2018 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager

Nadere informatie

Wedstrijdsport Senioren HB en DSB. DOELGROEPENOVERLEG 22 november 2014

Wedstrijdsport Senioren HB en DSB. DOELGROEPENOVERLEG 22 november 2014 Wedstrijdsport Senioren HB en DSB DOELGROEPENOVERLEG november 0 Ambitie De KNBSB heeft als doel om de uitstroom van het aantal seniorenleden in de wedstrijdsport met 0% te laten afnemen. KNBSB Integraal

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2017

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2017 Competitiebepalingen Honkbal Topsport 2017 27 maart 2017 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

WELKOM Regiobijeenkomst Competitie

WELKOM Regiobijeenkomst Competitie WELKOM Regiobijeenkomst Competitie Competitieteam 2017-2018 Landelijk Zuid West Noord Oost Zuid Oost Noord West Scheidsrechters Carla van Dijk Yvonne Wiegers Elly de Wit Marjan Breddels Marijke Arts Maarten

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Inschrijven. Handleiding

Handleiding Digitaal Inschrijven. Handleiding Handleiding Digitaal Inschrijven 2016 Inleiding Net als in 2015 moeten de teams van de vrije inschrijving (Wedstrijdsport) digitaal ingeschreven worden via Sportlink Club. Ten opzichte van vorig jaar zijn

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie

Technische Commissie

Technische Commissie Technische Commissie Titel Auteurs Jan van Dijk Versie 1.0 Blanco Pagina 2 00. INHOUD 00. Inhoud... 3 01. Register van wijzigingen... 4 02. Doel van dit document... 5 Pagina 3 01. REGISTER VAN WIJZIGINGENGEN

Nadere informatie

Brochure SBN Jeugd competitie

Brochure SBN Jeugd competitie Brochure SBN Jeugd competitie Seizoen 2012-2013 Uitgegeven door Squash Bond Nederland Deze brochure bevat informatie over de jeugdcompetitie, een competitievorm voor jeugdteams georganiseerd door Squash

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen Algemene uitgangspunten in categorie A Topklasse A t/m

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie Publicatie 3.13 datum vaststelling 01 november 2018 door Man. Wedstrijdzaken 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie...

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Clusterbijeenkomst najaar 2013

Clusterbijeenkomst najaar 2013 Clusterbijeenkomst najaar 2013 Agenda Welkom en voorstelronde Vorige bijeenkomst Vitale vereniging Integraal Beleidsplan 2013-2016 Meerjaren Financiering 2013-2016 KNBSB Partners Wvttk Kalender Vitale

Nadere informatie

2017 Schoolbeebaltoernooi

2017 Schoolbeebaltoernooi 2017 Schoolbeebaltoernooi 1 Er wordt gespeeld volgens het beeball reglement van de KNBSB met uitzondering van onderstaande regels. De wedstrijdduur is 35 minuten, hierna wordt niet meer aan een nieuwe

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN JEUGD

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN JEUGD REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN JEUGD Versie 3 april 2008 REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN JEUGD Ter bevordering van de leesbaarheid is het gehele jeugdreglement geschreven in de manlijke vorm. Bij hij wordt dus ook

Nadere informatie

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Welkom! Honkbal en softbal zijn twee nauw verwante takken van sport, welke sporten in Nederland door enige tienduizenden worden beoefend. Zowel

Nadere informatie

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde

Nadere informatie

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse...

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse... Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 2 Start competitie... 2 2.1 Inschrijving... 2 2.2 Poule-indeling... 3 2.3 1 e indeling in september... 3 2.4 2 e indeling in januari... 4 2.5 Topklasse...

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor de districtscompetitie van Zuid Nederland, seizoen 2018-2019. Onder de districtscompetitie vallen

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL INLEIDING Vanaf vrijdag 10 mei is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse...

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse... Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 2 Start competitie... 2 2.1 Inschrijving... 2 2.2 Poule-indeling... 3 2.3 1 e indeling in september... 3 2.4 2 e indeling in januari... 4 2.5 Topklasse...

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN 2016-2017 ZUID NEDERLAND In dit document is de promotie- en degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland die

Nadere informatie

BeeBall is een spel voor iedereen en overal!

BeeBall is een spel voor iedereen en overal! Ter introductie BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn

Nadere informatie

Reglement - Softball

Reglement - Softball Reglement - Softball 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in vijf categorieën: o klas 1 2 jongens o klas 1 3 meisjes o klas 3 4 jongens o schoolteam jongens en meisjes Een speler mag altijd

Nadere informatie

BeeBall is een spel voor iedereen en overal

BeeBall is een spel voor iedereen en overal FUN! Dit boekje is bedoeld als leidraad voor de begeleiding van de jeugd tot en met 12 jaar. Spelplezier staat bij deze doelgroep voorop. De spelregels moeten daarom met flexibiliteit worden gehanteerd.

Nadere informatie

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal:

Leeftijdscategorieën Honkbal /Softbal: Voorwoord Voor u ligt het jeugdplan van de Honk- & Softbalvereniging SV Spaarnwoude. Dit jeugdplan is onderdeel van het beleidsplan van SV Spaarnwoude Honk & Softbal. Het uitgangspunt van de vereniging

Nadere informatie

Evaluatie en aanbevelingen opzet districtsbekervoetbal

Evaluatie en aanbevelingen opzet districtsbekervoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Evaluatie en aanbevelingen opzet districtsbekervoetbal knvb.nl Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN BIJ AANPASSINGEN IN 2006... 3 3. TUSSENTIJDSE

Nadere informatie

COMPETITIEBEPALINGEN SOFTBAL TOPSPORT SEIZOEN 2016

COMPETITIEBEPALINGEN SOFTBAL TOPSPORT SEIZOEN 2016 COMPETITIEBEPALINGEN SOFTBAL TOPSPORT SEIZOEN 2016 (Definitieve versie 30-03-2016) 1 CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager Competitiezaken

Nadere informatie

Reglement van Wedstrijden Verenigingssport 2019

Reglement van Wedstrijden Verenigingssport 2019 Reglement van Wedstrijden Verenigingssport 2019 Waarin opgenomen: De specifieke bepalingen voor Honkbal Jeugd en Softbal Jeugd De regeling Opleidingsvergoeding Honkbal De regeling Opleidingsvergoeding

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

HANDLEIDING. Slowpitch

HANDLEIDING. Slowpitch Slowpitch Slowpitch Binnen Slowpitch een onderscheidt gemaakt tussen Topsport Slowpitch en Breedtesport Slowpitch De Topsport variant van Slowpitch wordt gespeeld volgens de reglementen van ASA. Reglement

Nadere informatie

Herindelingscriteria district Noord-Holland Seizoen

Herindelingscriteria district Noord-Holland Seizoen In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor de districtscompetitie Jeugd van Noord- Holland, seizoen 2017-2018. Onder de districtscompetitie vallen de jeugdcompetities in de A, B, C en D-

Nadere informatie

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde 1 (BOT

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen

Promotie-/degradatieregelingen Promotie-/degradatieregelingen JO15 / JO14, landelijk Datum : 1 september 2018 ALGEMEEN... 3 NAJAAR EREDIVISIE HOOG (ORGANISATIE BETAALD VOETBAL)... 3 NAJAAR EREDIVISIE LAAG (ORGANISATIE BETAALD VOETBAL)...

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Inhoud Algemeen Competitievorm Plaatsingstoernooien Start competitie Inschrijving...

Inhoud Algemeen Competitievorm Plaatsingstoernooien Start competitie Inschrijving... Inhoud Inhoud... 1 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie... 3 2.1 Inschrijving... 3 2.2 Poule-indeling... 3 2.2.1 Spreiding... 3 2.2.2 Poule-grootte...

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZONDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZATERDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

Competitiebepalingen DNSL Golden League Silver League

Competitiebepalingen DNSL Golden League Silver League Competitiebepalingen DNSL 2018 Golden League Silver League 8 januari 2018 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn:

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

Richtlijnen Jeugdcoaches

Richtlijnen Jeugdcoaches Commissie Jeugd Visie Jeugdopleiding Wij maken van onze jeugd betere base- en softballers Auteur : Commissie Jeugd Datum : November 2012 Versie : 1.01 1. Inleiding De Commissie Jeugd van Braves ziet het

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Verenigingsport Gesloten competities

Competitiebepalingen. Honkbal Verenigingsport Gesloten competities Competitiebepalingen Honkbal Verenigingsport 2019 Gesloten competities 5 april 2019 Inhoud ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN (1)... 3 Contactgegevens afdeling Competitiezaken... 3 Doorgeven van wedstrijdwijzigingen...

Nadere informatie

Binnentrainingen voorbij:

Binnentrainingen voorbij: Binnentrainingen voorbij: In november startte SB1 en de HB pitchers en catchers al met hun trainingen in de zaal. In december sloten daar de overige teams bij aan, hetgeen betekende dat de meeste leden

Nadere informatie

Wijzigingen regio West

Wijzigingen regio West en regio West Onderstaand vind u de belangrijkste wijzigingen voor de Regio West. Eerst is het huidige artikel omschreven (uitgaande van het nationale reglement), Daaronder het eventueel afwijkende reglement

Nadere informatie

Landelijke BEEBALLdag. 7 juni 2015 Royals Honkbal- en Softbal Vereniging

Landelijke BEEBALLdag. 7 juni 2015 Royals Honkbal- en Softbal Vereniging Landelijke BEEBALLdag 7 juni 2015 Royals Honkbal- en Softbal Vereniging WELKOM OP DE LANDELIJKE BEEBALL DAG BIJ DE ROYALS Beste Sportvrienden, 7 juni staat Beeball centraal op 7 lokaties in Nederland.

Nadere informatie

[BELEIDSPLAN : HONKBAL IN DE LIFT 2013-2017]

[BELEIDSPLAN : HONKBAL IN DE LIFT 2013-2017] 2013-2017 [BELEIDSPLAN : HONKBAL IN DE LIFT 2013-2017] 1. Inleiding Storks is een honk- en softbalvereniging met een rijke historie. Storks bestaat ruim 60 jaar en behoort tot de grotere honk- en softbalverenigingen

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Softbal Verenigingsport Gesloten competities

Competitiebepalingen. Softbal Verenigingsport Gesloten competities Competitiebepalingen Softbal Verenigingsport 2019 Gesloten competities 19 maart 2019 Inhoud ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN (1)... 3 Contactgegevens afdeling Competitiezaken... 3 Doorgeven van wedstrijdwijzigingen...

Nadere informatie

Aan de aanvoerders van de competitieteams

Aan de aanvoerders van de competitieteams Aan de aanvoerders van de competitieteams De KNLTB is weer van start met gegaan met de inschrijfprocedure voor de najaarscompetitie 2018. Ook dit jaar zijn de tijdslijnen weer kort, het inschrijfproces

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven CMV-teams

Handleiding Online Inschrijven CMV-teams Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven CMV-teams Seizoen

Handleiding Online Inschrijven CMV-teams Seizoen Handleiding Online Inschrijven CMV-teams Seizoen 2018-2019 Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2018-2019. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de

Nadere informatie

BeeBall is een spel voor iedereen en overal!

BeeBall is een spel voor iedereen en overal! Ter introductie BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn

Nadere informatie

Spelregels Baseball5. #playeverywhere. Versie 1 januari 2019 Nederlandse vertaling van de officiële WBSC-spelregels.

Spelregels Baseball5. #playeverywhere. Versie 1 januari 2019 Nederlandse vertaling van de officiële WBSC-spelregels. #playeverywhere Versie 1 januari 2019 Nederlandse vertaling van de officiële WBSC-spelregels. 1 P a g i n a SPELREGELS BASEBALL5 Uitgave van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond Inhoud

Nadere informatie

Brochure SBN Mix competitie

Brochure SBN Mix competitie Brochure SBN Mix competitie Seizoen 2015 Uitgegeven door Squash Bond Nederland Deze brochure bevat informatie over de SBN Mix competitie 2015, een competitievorm voor teams georganiseerd door Squash Bond

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Herindelingscriteria ON Jeugd

Herindelingscriteria ON Jeugd Herindelingscriteria ON Jeugd 2015-2016 Voor alle jeugdteams zullen herindelingen in de herfstvakantie plaatsvinden. Na de herindelingen zullen in alle leeftijdscategorieën (A t/m D) één of twee -, twee

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

Herindelingscriteria Jeugd

Herindelingscriteria Jeugd Herindelingscriteria Jeugd 2015-2016 Voor alle jeugdteams zullen herindelingen in de herfstvakantie plaatsvinden. Na de herindelingen zullen in alle leeftijdscategorieën (A t/m D) één -, twee of meer eerste

Nadere informatie

Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal

Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal Optimalisatie structurele ontwikkeling competitiestructuur MA Martin Tebbens & Salman Khawaja Inleiding Op vrijdag 1 februari 2013 hebben wij,

Nadere informatie

Welkom bij Uden Red Sox Leuk dat je wilt kennismaken met het honkbalspel!

Welkom bij Uden Red Sox Leuk dat je wilt kennismaken met het honkbalspel! Informatieboekje . Welkom bij Uden Red Sox Leuk dat je wilt kennismaken met het honkbalspel! In dit boekje vind je: Uden Red Sox Het honkbalspel Wat verwachten we van jou Dit heb je nodig om te spelen

Nadere informatie

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail.

Vraag een team genoot om samen de wedstrijd als batgirl/boy mee te maken en meld je aan! Wil je meer informatie? Email bakelj@gmail. BAT GIRLS Ik wil graag in deze nieuwsbrief een oproep doen aan alle meiden en jongens van de pupillen en aspiranten teams van Roef!. Voor de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 zoeken we Batgirls en

Nadere informatie

Herindelingscriteria Noord-Holland Jeugd Seizoen

Herindelingscriteria Noord-Holland Jeugd Seizoen Herindelingscriteria Noord-Holland Jeugd In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor de districtscompetitie van Noord-Holland, seizoen 2018-2019. Onder de districtscompetitie vallen de jeugdcompetities

Nadere informatie

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi.

Ook dit jaar organiseert The Orioles het Warming-Up jeugd honkbaltoernooi. Versie 21-03-2016 Inhoudsopgave Welkom 3 The Orioles.. 4 Adres Parkeren Toernooi organisatie Contact informatie Algemene mededelingen.. 4 Kantine Foto s Veldindeling 5 Toernooireglement Warming-up Toernooi

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Herindelingsregeling ABCD-jeugd

Herindelingsregeling ABCD-jeugd DIS TR IC T N OORD - HO LLAND Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 @dres: district -nh@ k nhb.nl Herindelingsregeling ABCD-jeugd 5 oktober 2018 In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor

Nadere informatie

Clusterbijeenkomst <cluster> september 2015

Clusterbijeenkomst <cluster> september 2015 Clusterbijeenkomst september 2015 Agenda Ontwikkelingen KNBSB Ambitie KNBSB komende jaren Onderwerpen door de verenigingen ingebracht Belangrijke data Intro Honkbal-Softbal Masterz Ontwikkelingen

Nadere informatie

JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK VOORUITBLIK APRIL 2016, VOLENDAM

JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK VOORUITBLIK APRIL 2016, VOLENDAM JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK 15-16 16-17 19 APRIL 2016, VOLENDAM AGENDA Opening Voorstelrondje Ingekomen stukken en mededelingen Competitiezaken Terugblik seizoen 15-16 Vooruitblik seizoen 16-17 Nieuwe

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor spelers Beste golfer, Heeft u plezier in het golfspel en lijkt het u leuk om ook eens op andere banen te spelen? Kunt u een team vormen onder

Nadere informatie

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL

SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL SPELREGELS HONKBAL & SOFTBAL 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 2. Het veld en de veldposities 6 2.1. Het veld 6 2.2. De veldposities 8 3. De uitrusting en het materiaal 9 3.1. De uitrusting van de spelers

Nadere informatie

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2010

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2010 N u m m e r 1 - S e p t e m b e r 1 9 9 9 regio Zuidwest district Rotterdam Stationsplein 4b 3331 LL Zwijndrecht 078-6255200 www.knltb.nl s e p t e m b e r 2 0 0 9 DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM

Nadere informatie

Selectiebeleid HV Myra Jeugd

Selectiebeleid HV Myra Jeugd Selectiebeleid HV Myra Jeugd 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het selectiebeleid van Myra uit te leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. 2. Uitgangspunten teamindelingen Voor het opstellen

Nadere informatie

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE

OEFENWEDSTRIJDEN EN TRAININGSTIJDEN OP DE SCHIEDAM-SITE Nummer 1 16 januari 2015 In deze Eye Catcher o.a. Indoor Cup Softbal Schiedam 16 t/m 18 januari Oefenwedstrijden en trainingstijden op de Schiedam-site Pinkstertoernooi 2015 Algemene Ledenvergadering donderdag

Nadere informatie

Herindelingscriteria Jeugd

Herindelingscriteria Jeugd Herindelingscriteria Jeugd 2016-2017 NB: De competitieleider behoudt zich het recht af te wijken van deze herindelingscriteria. In het seizoen 2016-2017 zal een mogelijke herijking van de competitiestructuur

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde 1 augustus 2016 Versie 1.0 Vastgesteld Versie Opmerking/wijziging 1 augustus 2016 Versie 1.0 Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde vastgesteld

Nadere informatie

Wedstrijdsport Senioren HB en SB. DOELGROEPENOVERLEG 25 oktober 2014

Wedstrijdsport Senioren HB en SB. DOELGROEPENOVERLEG 25 oktober 2014 Wedstrijdsport Senioren HB en SB DOELGROEPENOVERLEG 5 oktober 01 Doel Doel van deze bijeenkomst is te komen tot een advies aan de Kolom Breedtesport ten aanzien van seniorencompetities richting de toekomst.

Nadere informatie

Herindelingscriteria Noord Nederland Jeugd Seizoen

Herindelingscriteria Noord Nederland Jeugd Seizoen Herindelingscriteria Jeugd 2018-2019 NB: De competitieleider behoudt zich het recht af te wijken van deze herindelingscriteria. In het seizoen 2018-2019 zal een mogelijke herijking van de competitiestructuur

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling.

Nadere informatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Zoals de titel al zegt, kent dit evenement alleen maar winnaars. De Kampioenen van het seizoen

Nadere informatie

Competitiebepalingen DNSL 2017

Competitiebepalingen DNSL 2017 Competitiebepalingen DNSL 2017 Golden League Silver League 27 februari 2017 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn:

Nadere informatie

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017

Talk. pmc europark. Start of the Season toernooi voor. U20 teams 1. 3 april 2017 HET INFORMATIEBUL- LETIN VAN HONK- EN SOFTBALVERENIGING DE GLASKONING TWINS Jaargang 18, nummer 11 Talk 3 april 2017 In deze editie: Start of the Season toernooi voor U20 teams Start of the Season toernooi

Nadere informatie

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS

CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS CLUSTERBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS Maart 2014 Agenda Welkom en inleiding Voorstelronde Mededelingen - G-honkbal op Menukaart Sportimpuls - NK Little League 14-15 juni Vrijwilligers Pauze KNBSB Structuur

Nadere informatie

Reglement van Wedstrijden Wedstrijdsport 2016

Reglement van Wedstrijden Wedstrijdsport 2016 Reglement van Wedstrijden Wedstrijdsport 2016 Waarin opgenomen: De specifieke bepalingen voor Honkbal Jeugd en Softbal Jeugd Van toepassing op: Honkbal Wedstrijdsport Senioren en Jeugd Softbal Wedstrijdsport

Nadere informatie

Indelingsregeling Jeugd District Zuid-Holland Seizoen

Indelingsregeling Jeugd District Zuid-Holland Seizoen Indelingsregeling algemeen Rating De indeling zal overwegend op basis van de rating plaats vinden. Uitzonderingen hierop staan hieronder bij de resp. categorieën vermeld. De rating komt tot stand op basis

Nadere informatie

Herindelingscriteria Jeugd MN

Herindelingscriteria Jeugd MN Herindelingscriteria Jeugd MN NB: De competitieleider behoudt zich het recht af te wijken van deze herindelingscriteria. Competitieopzet Er zijn twee soorten competities te onderscheiden, te weten: - Bondscompetities;

Nadere informatie